فهرست مطالب

نشریه علوم و فنون مرزی
پیاپی 8 (بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/02/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی حنفی*، علی اصانلو، داود امینی صفحات 7-28

    آب و هوا در تمام فعالیت های انسان از جمله عملیات نظامی، تاثیر عمده ای دارد و در هر نوع عملیات نظامی باید به طور دقیق بررسی شود. طراحان و برنامه ریزان مسایل راهبردی که توجه خود را به ماه یا سال بعد و یا آینده نامعلوم معطوف می دارند، استفادهکنندگان اصلی اقلیم شناسی هستند؛ چون اقلیم شناسی برای نیروهای مسلحی که خود را برای انجام ماموریت در سرزمین های ناشناخته آماده می سازند، بیشترین اهمیت را دارد . با توجه به موقعیت راهبردی ایران در خلیج فارس و منطقه خاورمیانه و وجود تهدیدهای خارجی، اتخاذ تمهیدات لازم در حفظ و حراست از تمامیت ارضی کشور یک ضرورت است. یکی از اقداماتی که می تواند مانع بروز آسیب پذیری های داخلی شود، شناخت شرایط اقلیم دفاعی مناطق مختلف کشور است . با توجه به اهمیت تنگه هرمز و استان هرمزگان در این پژوهش به ارزیابی شرایط آسایش اقلیمی نیروهای نظامی در این استان پرداخته شده است. برای ارزیابی وضعیت آسایش اقلیمی، داده های مربوط به مولفه های میانگین حداکثر ماهانه دمای روزانه، میانگین دمای روزانه، حداقل رطوبت نسبی، میانگین رطوبت نسبی روزانه، بارش ، کل ساعات آفتابی و سرعت باد برای ایستگاه های سینوپتیک استان طی دوره آماری 20 ساله از سازمان هواشناسی دریافت شد. در ادامه شرایط آسایش اقلیم با استفاده از شاخص TCI محاسبه شده و سپس نتایج حاصله وارد محیط GIS شد و با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی، پهنه بندی آسایش اقلیمی استان هرمزگان در ماه های مختلف انجام شد . نتایج این بررسی نشان داد که آسایش اقلیمی استان در تمام طول سال دارای تنوع زیادی است. به گونه ای که بهترین ماه ها از نظر دارا بودن شرایط اقلیم آسایشی برای نیروهای نظامی، ماه های دسامبر و فوریه با دو طبقه (ایده آل و عالی)، ماه مارس با سه طبقه(ایده آل، عالی و بسیار خوب)، ماه های نوامبر و ژانویه با دو طبقه (عالی و خیلی خوب) و ماه آوریل با سه طبقه (خوب، خیلی خوب و عالی) است. به طور کلی می توان گفت که دوره آسایش اقلیمی در استان هرمزگان از ماه نوامبر شروع شده و در ماه آوریل به اتمام می رسد و بهترین ماه ها برای نیروهای نظامی ماه های دسامبر و فوریه است. در مقابل ماه های آگوست و سپتامبر با طبقات (نامطلوب و حد بحرانی)، ماه جولای با طبقات (نامطلوب، بحرانی و قابل قبول) و ماه ژوین با طبقات(بحرانی، قابل قبو و خوب) از بدترین شرایط آسایشی برخوردارند.

    کلیدواژگان: آسایش اقلیمی، سیستم اطلاعات جغرافیایی، استان هرمزگان
  • ابراهیم اصلانی، محمدجعفر آجورلو، حسن سعادتی جعفرآبادی* صفحات 29-64

    مبادلات تجاری مرزی یکی از شاخص های اصلی در برقراری ارتباط بین کشورهای همسایه و نیز امرار و معاش مردم مرزنشین است و از این طریق مردم ساکن در نواحی مرزی کشورهای همسایه می توانند در کنار هم و باهم از فرصت ها و منابع مشترک استفاده کنند که این امر می تواند منجر به استمرار ، پایداری دوستی و تفاهم طرفین در تثبیت جمعیت مرزنشین، فراهم آوردن فرصت های شغلی و ایجاد امنیت، رونق اقتصادی و شکل گیری یک نوع مزیت نسبی، در مناطق مرزی شود. با وجود ظرفیت ها و توانایی های موجود در مناطق مرزی باید گفت یکی از ویژگی های اصلی این مناطق دوری از مرکز کشور است. این مسئله جغرافیایی که بیشتر از طبیعت مناطق مرزی ناشی می شود و این دوری به لحاظ سیاست های غیر آمایشی و مرکز محو ر بودن ، پیامدهای نامطلوبی را برای مناطق مرزی به همراه دارد که مهم ترین آن محرومیت شدید و حاش یه ای بودن این مناطق است که معضلات نظامی -امنیتی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را فراهم می کند . در این تحقیق با استفاده از الگوی تلفیقی که چارچوب نظری پژوهش حاضر را تشکیل می دهد، به تحلیل آثار اقتصادی بازارچه های مرزی در توسعه امنیت مرزهای سیاسی کشور پرداخته شده و بر همین اساس بازارچه مرزی جلفا در شمال غرب کشور(استان آذربایجان شرقی) به علت موقعیت حساس ژیوپلیتیک و ژیواستراتژیک آذربایجان و به لحاظ دروازه ورود و پل ارتباطی ایران به اروپا و متاثر شدن از ویژگی های خاص جغرافیایی و تحرکات قومیتی پان ترکیسم، به عنوان نمونه مورد مطالعه انتخاب شده و با تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS و با توجه به هدف پژوهش که از نوع کاربردی بوده و به لحاظ روش شناسی از نوع توصیفی می باشد که به شیوه کتابخان ه ای ، میدانی و سنجش متغیرها بر اساس پرسش نامه و مصاحبه اقدام به جمع آوری اطلاعات شده است . پیامدهای امنیتی و اقتصادی قرارگرفته و نتایج به دست آمده، حاکی از این واقعیت است که بازارچه مرزی جلفا توانسته است آثار قابل قبول در امنیتی نسبی و همچنین در تثبیت جمعیت مرزنشین مناطق پیرامون خود در مرزهای سیاسی شمال غرب کشور داشته باشد و راهکارها و پیشنهادهایی در این خصوص ارایه شده است.

    کلیدواژگان: مرز، بازارچه مرزی، توسعه مرزی، امنیت سیاسی
  • علیرضا پیرعلی، سعیده سیادت* صفحات 65-86

    امنیت یکی از بارزترین وجوه بالندگی هر جامعه و زمینه ساز رشد، توسعه و ثبات آن است . به تعبیری درست تر، شکوفایی اقتصادی، اجتماعی و هرگونه فعالیتی که می تواند عاملی موثر جهت بهبود اوضاع یک جامعه باشد، همه در سایه استقرار امنیت امکان پذیر است. امنیت اجتماعی و احساس آن به وسیله شهروندان به عنوان یکی از اساسی ترین ابعاد امنیت، از مهم ترین اهداف، منابع و ارزش های اصولی جامعه و ضامن تداوم ویژگی های اساسی آن (فرهنگ، پیوندهای اجتماعی و. . .) هستند . این د ر حالی است که مقوله امنیت اجتماعی و احساس آن توسط شهروندان ساکنان شهرهای مرزی به دلیل موقعیت حساس وکلیدی این مناطق و نقش این شهرها به عنوان دروازه های ورودی کشور از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ بر این پایه هدف از نگارش مقاله حاضر، شناسایی و رتبه بندی مولفه های موثر بر احساس امنیت شهروندان در شهرهای مرزی با تاکید بر شهرستان مرزی بوشهر، به عنوان الگویی خاص است. با توجه به ماهیت تحلیلی - توصیفی و پیمایشی پژوهش، پس از گردآور ی اطلاعات از طریق مطالعه کتابخانه ای و میدانی، یافته های موجود با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل و فرضیه ها، مورد آزمون قرار گرفته اند. همچنین جهت اولویت بندی شاخص های شناسایی شده از روش تصمیم گیری AHP استفاده شده است. جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش 89468 نفر از ساکنان 19 - 55 ساله شهر بوشهر است و حجم نمونه آن با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران (216 نفر) تعیین شد. براساس یافته های حاصله بین احساس امنیت اجتماعی و شاخص هایی چون پایگاه اقتصادی -اجتماعی، تلقی از عملکرد قانون، عملکرد نیروی انتظامی، احساس محرومیت نسبی و سرمایه اجتماعی، رابطه معناداری وجود دارد. حاصل سخن آنکه با توجه به نتایج به دست آمده ضروری است تا مسیولان و دستگاه های ذی ربط با برنامه صحیح و توسعه زیرساخت های اقتصادی، اجتماعی و امنیتی، بسترهای مطلوب را جهت افزایش احساس امنیت اجتماعی فراهم آورند.

    کلیدواژگان: احساس، امنیت اجتماعی، اعتماد، مشارکت، مرز، بوشهر
  • مهدی ترکمان، مهدی جواهری* صفحات 87-112

    در ادبیات نظامی هر کشور که جغرافیای نظامی نیز بخشی از آن است ، شناخت ویژگی های جغرافیایی خودی و دشم ن برای مقاصد دفاعی یکی از اساسی ترین مفاهیم به حساب می آید. تجربه هشت سال دفاع مقدس ، ضرورت شناخت نقش عوامل طبیعی و انسانی در مقابله با تهدیدها (در ابعاد نظامی ، فرهنگی ، اقتصادی ، سیاسی و. . .) را درسطوح ملی ، منطقه ای و فرامنطقه ای (تاکتیک و استراتژیک) آشکارتر ساخت. در این تحقیق سعی شده تا مفهوم جغرافیا و جغرافیای نظامی، مرز، انواع مرز ، مرز مشترک به طور خاص مرزهای شمال غرب و غربی و اختلافات مرزی و تاثیر تحولات داخلی کشورهای همسایه بر نواحی مرزی شمال غرب و غرب جمهوری اسلامی ایران، هم چنین مفهوم نظامی و قلمرو فعالیت آن بحث شود ، ضمنا تعریف کاملی از مفهوم جغرافیای سیاسی - امنیتی ، بانگرش به جنبه های کاربردی در سطو ح مختلف فعالیت های نظامی ارایه شود و به سوال تحقیق مبنی بر تاثیرنقش جغرافیای نظامی بر امنیت مرز های مشترک غربی با کشورهای همسایه پاسخ داده شود و به تبیین آن بدین صورت بپردازد که یکپارچگی قومی - مذهبی مرزنشینان با ساکنان آن سوی مرزها و وجود تحولات و تنش های موجود در کشورهای همسایه موجب بروز تحولات مشابه در این سوی مرزها شده و در وهله اول به امنیت منطقه و به مرور در صورت استمرار بر وضعیت مورد اشاره در امنیت ملی نیز تاثیر می گذارد؛ لذا آشنایی با جغرافیای نظامی مناطق مرزی و به طور کلی جغرافیای سیاسی می تواند تا حدود زیادی از تکرار رخدادهای امنیتی ناشی از بحران های آن سوی مرزها جلوگیری کند. روش انجام این تحقیق کتابخانه ای - اسنادی است که با استفاده از منابع کتابخانه ای (کتب، مقاله ها، پایان نامه ها) آمار و ارقام و اینترنت صورت گرفته است و مولفه های تاثیرگذار در ایجاد نا آرامی در مناطق شمال غرب و غرب کشور بررسی شده و با تحلیل ساختاری موانع برقراری ثبات و امنیت در منطقه شناسایی و در نهایت راهکارهای لازم به منظورتامین امنیت مرزها از دیدگاه نظامی - امنیتی ارایه شده است.

    کلیدواژگان: جغرافیای نظامی، امنیت ملی، مناطق راهبردی، تاکتیک های نظامی، مرز مشترک، مرزهای غربی
  • اکبر رسولی صفحات 113-134

    امروزه اهمیت مرز در برقراری امنیت به اندازه ای است که می توان آن را پایه و اساس مادی هر کشور دانست و اگر مرز های کشوری دست خوش ناآرامی و ناامنی شود، چنین کشوری در نهایت محکوم به تزلزل و فناست. همچنین، اگر محافظت از مرزهای یک کشور بر عهده گروهی از نهادهای یک کشور باشد، یگان های مرزی را می توان مهم ترین نهاد تامین امنیت مرز در این حلقه دانست؛ بنابراین، توجه و برنامه ریزی در یگان های مرزی کشور را می توان یک سرمایه گذاری مهم در مرز های کشور و البته به دنبال آن امنیت خود کشور به شمار آورد؛ اما پیشرفت سریع علم در زمینه های گوناگون و دسترسی مجرمان به این علوم باعث شده است که مجرمان با این پیشرفت همگام شوند و جرایم خود را به اشکال و طرق مختلف مرتکب شوند. امروزه خطرهای زیادی از قبیل قاچاق مواد مخدر، جرایم سازمان یافته فراملی، ورود غیر قانونی مهاجران، تردد اشرار و مجرمان، حملات تروریست ها و . . . کشور ما را تهدید می کند. تهدیدهای امروزی نسبت به گذشته علاوه بر اینکه افزایش چشمگیری داشته اند، از نظر نوع ارتکاب نیز بسیار متفاوت از گذشته هستند. به همین دلیل دولت ها در برقراری و تداوم امنیت که یکی از نیازهای حیاتی جوامع بشری محسوب می شود با خطرات و مشکلات بسیاری مواجه می باشند. لذا فرماندهی و مدیریت انتظامی نمی تواند در یک وضعیت سنتی و ثابت پاسخ گوی نیازمندی های روزافزون جامعه باشد؛ بنابراین لازم است که یگان های مرزی، که وظیفه ا صلی حراست از مرزها را برعهده دارند، ضمن آشنایی با تهدیدها و خطرهای پیش روی خود به روش های متغیر و سیال با آنها مقابله کند. به همین دلیل در این مقاله سعی شده نقش یگان های مرزی در امنیت مرز، بر اساس ماموریت های کلی مرزبانی کشور، به روش کتابخانه ای، توصیفی و تحلیلی بررسی شود و نگاهی نو در مقابله با تهدیدهای نوظهور مرزی به خصوص مرزهای زمینی در شرق کشور ارایه شود؛ چراکه بسیاری از جرایم مرزی که در ابتدای بحث عنوان شد، در این منطقه از کشور حادث شده و در نهایت هم باعث نا امنی جامعه می شوند.

    کلیدواژگان: مرز، امنیت مرز، یگان های مرزی، تهدیدهای مرزی
  • اکبر وروایی، سید محمد موسوی صفحات 135-160

    بشر همواره در طول تاریخ به دنبال نجات خود از تمام خطرهایی بوده که وی را تهدید می کرده است . از جمله آن ظهور مواد افیونی به نام مواد مخدر و روا نگردان بوده است. مواد روا نگردان عبارت است از هر ماده ای اعم از طبیعی و صنعتی(شیمیایی) که سیستم اعصاب مرکزی انسان را تحت تاثیر خود قرار داده و مصرف نابه جای آن ایجاد وابستگی م یکند. باتوجه به اینکه همه روزه بر تعداد روا نگردان ها به خاطر سهولت در ساخت آن افزوده می شود، این امر باعث شده است تا کشف، شناسای ی و پیشگیری از آن توسط دستگاه های مرتبط به دشواری انجام شود. ولی با همه این اوصاف، هم در بعد داخلی و هم در بعد بین المللی اقدام هایی جهت مبارزه و پیشگیری از آن صورت گرفته است.

    کلیدواژگان: حقوق کیفری، مواد مخدر، مواد روا نگردان، مواد صنعتی
  • حسین زینی اردکانی صفحات 161-170

    ضعف عمده فناوری های فعلی مانیتورینگ مرز - نظیر فنس ها و دوربین ها - این است که متجاوزان احتمالی می توانند آنها را از فواصل نسبتا دور ببینند و از آنها اطلاع داشته باشند. این مقاله به منظور یافتن یک سامانه پنهانی حفاظت از مرز، تحقیقات انجام شده در دانشگاه A & M تگزاس دررابطه با ایجاد یک سیستم فیبر نوری خوابانده شده در زیر سطح خاک که از بازتاب سنج دامنه زمانی نوری حساس به فاز نوری استفاده می کند را گزارش و تشریح می کند. پالس های نور حاصل از یک لیزر کاملا منسجم به داخل فیبر نوری دفن شده در زیر خاک وارد و با استفاده از تفاوت بازتاب تابش ها مانتیور بررسی می شوند . متجاوزان واقع در محدوده فیبر نوری موجب ایجاد تغییرات فازی نوری قابل تشخیص از طریق بازتاب تابش ها می شوند. سپس از یک آرایه EPG برای پردازش فوری سیگنال های دریافتی استفاده می شود . این قابلیت، امکان ادامه مانیتورینگ در هنگام تولید و ایجاد هشدار مربوط به یک تجاوز شناسایی شده را میسر می کند. از آنجا که تنها دسترسی به یک سمت از فیبر دفن شده کفایت می کند، قابلیت های شناسایی در تمام فیبر مذکور موجود و ممکن هستند. به کمک تقویت کننده ها می توان ناحیه تحت مراقبت این سیستم را به صدها کیلومتر توسعه داد. این موضوع موجب شده تا این فناوری یکی از اولویت های موجود برای توسعه مانیتورینگ کم هزینه و غیر محسوس (مخفی) مرزهای کشور باشد.

    کلیدواژگان: مانیتورینگ، فیبر نوری، لیزر و بازتاب سنج
|
  • Ali Hanafi *, Ali Osanlou, Davood Amini Pages 7-28

    Climate has a considerable effect on every human activities including military action and it should be scrutinized in any kind of military action. The designers and strategic issues planners who turn their attention to the next month or next year are the principal users of climatology; that is why the climatology for the armed forces that prepare themselves for missions in unknown lands is of great importance. Due to the strategic position of Iran in the Persian Gulf and Middle East region and external threats, adopting the required measures to protect and preserve the country's territorial integrity is a necessity. One of the measures that can be prevented domestic vulnerability, understanding defensive climates of different regions of the country. One of the measures that can prevent domestic vulnerability is understanding the defensive climates of different regions of the country. Given the importance of the Strait of Hormuz and Hormozgan province, this study has addressed the evaluation of the conditions of military forces’ comfort climate in the region. In order to assess the condition of climatic comfort, the relevant data for the elements of mean maximum daily temperature, mean daily temperature, minimum relative humidity, mean daily humidity, precipitation, total sunshine hours and wind speed for synoptic stations in the period of 20 years from the Meteorological Department has been received. Then, the conditions of comfort climate were calculated using TCI index and the obtained data were plugged into GIS and climatic comfort zonation of Hormozgan province was conducted in different months. The results of this study indicated that climatic comfort of the province has a lot of variation throughout the year. So the best month in terms of climate conditions comforts for troops include December and February, with two categories (ideal and excellent), March with three categories (ideal, excellent or very good), November and January with two levels (excellent and very good) and the month of April with three categories (good, very good or excellent). In general we can say that the climate comfort in the province starts in November and ends in April and December and February are the best months for military troops. In contrast, August and December with categories of (unpleasant and critical), July with categories (unpleasant, critical, acceptable), and June with categories (critical, acceptable, and good) are the worst comfort conditions.

    Keywords: Climatic comfort, Tourist climate indicator, geographic information system, Hormozgan province
  • Ebrahim Aslani, Mohammadjafar Ajorlou, Hassan Saadati Jafarabadi * Pages 29-64

    Border trade is one of the main indicators in establishing relationship between neighboring countries and also earning a living among frontiersmen; through this, the people living in the border areas of neighboring countries can get the advantage of the shared opportunities and resources. This can lead to continuity, stability, friendship and mutual understanding in population stabilization of the frontier zones, providing job opportunities and security, economic development and the formation of a relative advantage in the border areas. In spite of the existing capacities and capabilities in border areas, one of the main features of these regions is being far away from the center of the country. This geographic problem which is mainly driven from border regions’ nature, and this distance in terms of non-land use and centeredness-orientation policies have unpleasant consequences for the border regions that the most important one is their intense privation and being marginal which in turn provides the military, security, political, and social problems. This study, using a combinational pattern than forms the theoretical framework of this study, has addressed the analysis of economic effects of border markets on political border security development of the country. Based on this, Jolfa border market in the northwest of the country (East Azerbaijan) has been selected as the case study for its strategic and geopolitical situations, for being the entrance gate and the communicative bridge of Iran and Europe, and for getting the effect of Pan Turk ethnic movements and geographic characteristics. This study is of an applied research type and in terms of methodology it is descriptive that has been conducted in library and field study method. The data were collected using the interview and questionnaire. The obtained data were analyzed using SPSS software. The security and economic consequences and the obtained results indicate that the Jolfa border market could have acceptable effects on relative security and also frontiersmen population stability of the region in the political borders in the northwest of the country. Finally, some guidelines and suggestions have been presented in this regard.

    Keywords: Border, border Market, Border development, Political Security
  • Alireza Pirali, Saiedeh Siadat * Pages 65-86

    Security is one of the most common aspects of flourishing and base of development, growth, and stability in every society. Put it in more correct term, economic, social prosperity and any other activity that can be an effective factor in the development of a society would be possible via the stability of security. The social security and its feeling by citizens as one of the principle aspects of security are the most important objectives, resources, and basic values of the society and the guarantee of continuity of its essential characteristics (cultural, social bonds, etc.). On the other hand, the concept of security and its feeling by citizens living in border cities are considerably important due to the key critical positions as the entrance gateways of the city. Accordingly, the main objective of this paper is identifying and ranking the factors influencing the sense of social security among border residents emphasizing on Boushehr border city as a specific pattern. Considering the analytic-descriptive nature of the study, after collecting data through library and field studies the obtained data were analyzed by SPSS software and the hypotheses were tested. For ranking the identified indicators, the AHP decision-making method has been employed. The statistical population of the study includes 89468 individuals ranging from 19 to 55-year-old people in Boushehr city. The sample size (216 individuals) was determined by Cochran Sampling method. According to the obtained results, there is a significant relationship between social sense of security and the indicators such as economic-social base, law enforcement performance, sense of relative privation and social capital. Finally, considering the obtained results, it is necessary for the appropriate authorities to provide the pleasant bases for increasing the sense of social security via accurate planning and developing economic, social, and security infrastructures.

    Keywords: Sense, social security, Trust, Participation, Border, Boushehr
  • Mahdi Torkaman, Mahdi Javaheri * Pages 87-112

    In the military literature of any country in which military geography is a part, knowing geographic characteristics of ours and the enemy for defensive objectives is of considerable importance. Eight years of experience as a sacred defense have made the necessity of understanding the threats of natural and human factors (the size of military, cultural, economic, political, etc.) in national, regional and trans-regional levels (tactical and strategic) obvious. In this study an attempt is made to discuss the concept of geography, military geography, borders, border types, in particular Northwest and Western borders and border disputes and the influence of internal developments in the border areas of neighboring countries on border regions of Islamic Republic of Iran’ Northwest and West, as well as a military concept and scope of activity. In addition, a comprehensive definition of the concept of security-political geography, having the view on applied aspects in different levels of military actions, is offered. The research question of the role of military geography of western borders with neighboring countries in national security is also answered and explained in this way that the frontiersmen’s ethnic-religious integrity with residents of the other sides of the borders and the existence of present changes and challenges in the neighboring countries have led the same challenges to exist in these sides of borders and it primarily affects the security of the region and later the national security. Therefore, knowing the military geography of border regions and generally the political geography can extendedly prevent from the repetition of security incidents due to the crises on the other sides of the borders. The methodology of this study is a library-documentary type which has been conducted using library resources (books, articles, and theses), statistics and internet. The effective factors on creating unrests in northwest and west regions of the country have been investigated. And then by constructive analysis the obstacles of establishing the stability and security in the regions have been identified and finally the necessary guidelines for providing security in the borders have been proposed from the military-security viewpoints.

    Keywords: Military geography, National Security, Strategic regions, Military technics, Common borders, Western borders
  • Akbar Rasooli Pages 113-134

    Nowadays, the importance of borders in making security is so important that it can be known as the basis of any country, and if the borders of a country become unrest and unsafe, that country will be destroyed. If a group of organizations are responsible to secure the borders, the border forces are considered as the most important organization in establishing security in the borders. So, planning and paying attention to border forces is considered as an important investment in securing the borders and the country itself. But, development in science different fields and also criminals’ access to that has made it possible for to go along with this progress and commit their crimes in different forms and in line with science progress. Today, many threats such as drug smuggling, transnational organized crimes, illegal aliens’ communications, terrorist attacks and so on threaten our country. The threats are not only being committed much more than the past, but they are also being committed differently from the past. Therefore, the governments face many threats and problems in make and supporting the security that is one of the basic requirements of human society. So, the Border Guard and Border Forces cannot respond to the increasing requirements of the society traditionally and so it is necessary for the border forces, which are the main responsible of the borders, to be familiar with the border threats and confront them differently. Thus, using library, descriptive and analytic method in this paper an attempt is made to examine the role of border forces in securing the borders based on the general missions of the country’s border guards and give a new thought in confronting emerging border threats, especially the eastern land borders of the country.

    Keywords: Border, border security, Border forces, Border threats
  • Akbar Varvaei, Seyyed Mohammad Mousavi Pages 135-160

    Throughout history, mankind has always sought to save themselves from all of the hazards that have threatened him including the emergence of drugs called narcotic drugs and psychotropic substances. Psychoactive drug is any kind of substance, whether natural or industrial (chemical) that affects the central nervous system of humans and inappropriate use of that creates dependency. Detection, prevention, and identification of psychoactive drug are difficult for the appropriate officials and authorities due to the increasing number and the easiness in making them. Nevertheless, some measures have been taken in both domestic and international dimensions to prevent combat against those drugs.

    Keywords: Criminal law, Narcotics, Psychoactive drug, Industrial substance
  • Hossein Zeini Ardakani Pages 161-170

    The main drawback with current border monitoring technologies, such as fences and cameras, is that they can be seen by potential intruders. In looking for a covert system, this paper reports on research to develop a buried fiber optic intrusion system utilizing a phase-sensitive optical timedomain reflectometer developed at Texas A&M University. Light pulses from a highly coherent laser are introduced into a length of buried optical fiber, with the Rayleigh backscattered light being monitored. Intruders in the vicinity of the optical fiber produce detectable phase changes in the backscattered light. Utilizing a field programmable gate array (FPGA), real-time signal processing is performed on the received signal. This allows for continuous monitoring, with alarms being triggered when an intrusion is detected. While access is only needed to one end of the fiber, detection capabilities exist along the entire length of buried fiber. Through the use of fiber amplifiers, the detection range can be extended to hundreds of kilometers. That makes this technology a prime candidate for covert and low-cost monitoring of national borders.

    Keywords: monitoring, Optic fiber, Laser, Reflectometer