فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال بیست و ششم شماره 10 (دی ماه 1394)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و ششم شماره 10 (دی ماه 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی کریمی، عبدالحسین دلیمی، فرنوش جامعی، عباس دلیمی، فاطمه غفاریفر صفحات 828-835
    پیش زمینه و هدف
    گونه های مختلف لیشمانیا می تواند سبب عفونت انسان شود و علائم بالینی مختلفی را ایجاد کند. ازآنجاکه درمان های حاضر چندان رضایت بخش نبوده و واکسنی هم وجود ندارد نیاز فوری برای شناسایی داروهای موثر بر عامل بیماری وجود دارد. در مطالعه حاضر تاثیر جریان مستقیم همراه با نانوذرات سلنیوم و نقره در کشندگی لیشمانیا ماژور در مدل حیوانی بررسی شده است.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه تجربی، 24 سر موش بالب سی در چهار گروه تقسیم و با انگل لیشمانیا ماژور به صورت تجربی آلوده شدند. سپس نانوذرات نقره با غلظت 250mg/kg و نانوذرات سلنیوم با غلظت mg/kg 125 در شرایط درون تنی به صورت داخل زخم تزریق و هم زمان 5/0 میلی آمپر جریان الکتریسیته مستقیم به زخم القا شد. پس از 5 هفته درمان، تغییرات اندازه زخم و وزن موش ها اندازه گیری شد.
    یافته ها
    در گروه تحت درمان با جریان الکتریسیته و نانوذره نقره ضایعه کوچک تری نسبت به گروه تحت درمان با جریان الکتریسیته و نانوذره سلنیوم مشاهده شد (P<0.05). گرچه هر دو گروه نسبت به گروه کنترل اختلاف معنی داری داشتند ولی با گروه کنترل تحت درمان با گلوکانتیم نیز اختلاف داشتند (P<0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    اگرچه استفاده از نانوذره سلنیوم و نقره توام با جریان مستقیم الکتریسیته در موش ضایعه پوستی را محدود کرده است ولی سبب بهبودی کامل زخم نگردید.
    کلیدواژگان: لیشمانیا ماژور، نانوذرات سلنیوم، نقره، جریان الکتریسیته مستقیم، موش
  • مریم قهرمانی، ابراهیم مظلومی، ونوس شهابی رابری، نیما حسینی جزنی صفحات 836-843
    پیش زمینه و هدف
    عوامل متعددی زمینه ساز ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی می باشند، با توجه به نقش احتمالی مایکوپلاسما پنومونیه در ابتلا به این بیماری ها، شیوع سرمی آنتی بادی علیه مایکوپلاسماپنومونیه در بیماران مبتلا به سندرم حاد کرونری"در شهرستان ارومیه بررسی شد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی از نوع Case-Control، نمونه سرم 40 بیمار مبتلا به سندرم حاد کرونری و 44 بیمار بستری در بخش چشم)گروه شاهد(جمع آوری شد. سطح سرمی تری گلیسیرید، کلسترول، قند خون ناشتا و آنتی بادی های اختصاصی IgG و IgM علیه مایکوپلاسماپنومونیه اندازه گیری شده و نتایج به دست آمده با آزمون کای اسکوئر مورد آنالیز قرار گرفت.
    یافته ها
    بین میانگین توزیع سنی، جنسی، سابقه مصرف سیگار، سطح قند خون، سطح کلسترول، تری گلیسیرید و سطح آنتی بادی IgG و IgM علیه مایکوپلاسماپنومونیه در گروه بیمار و شاهد تفاوت معنی داری وجود نداشت ولی بین میانگین تعداد گلبول های سفید در گروه بیمار و شاهد تفاوت معنی داری وجود داشت و در گروه بیمار بالاتر بود. شیوع سرمی IgG در 44/62 درصد بیماران و 29/63 درصد گروه کنترل مشاهده شد که در مردان در هر دو گروه بالاتر بود. هیچ یک از افراد بیمار و کنترل دارای سطح آنتی بادی مثبت IgM علیه مایکوپلاسما پنومونیه نبودند.
    بحث و نتیجه گیری
    شیوع بالای آلودگی با مایکوپلاسما پنومونیه در افراد تحت بررسی مشخص شد ولی نقش آن در افزایش ریسک ابتلا به سندرم حاد کرونری تائید نشد.
    کلیدواژگان: مایکوپلاسما پنومونیه، سندرم حاد کرونری، ایمنوگلوبولین G، ایمنوگلوبولین M، الایزا
  • الهه فتاحی، کیومرث صفی نژاد، محمدرضا مهرابی صفحات 844-851
    پیش زمینه و هدف
    فاکتورهای مردانه عامل 20 تا 50 درصد موارد ناباروری بوده و ناباروری مردانه با علل آزواسپرمی و الیگواسپرمی با برخی ریسک فاکتورهای ژنتیکی مرتبط می باشند. هدف از این مطالعه بررسی وجود ارتباط بین پلی مورفیسم ژن های گلوتاتیون اس ترانسفراز T1 و M1 و الیگواسپرمی شدید می باشد.
    مواد و روش کار
    نوع مطالعه موردی-شاهد بوده و در این مطالعه 103 نفر شامل 51 مرد مبتلا به الیگواسپرمی شدید و 52 مرد بارور به عنوان کنترل انتخاب شدند. الیگواسپرمی شدید به صورت غلظت کم تر از 6 10×5 اسپرم در یک میلی لیتر مایع منی تعریف می شود. نمونه های خون بیماران و افراد سالم جمع آوری شده و برای استخراج دئوکسی ریبونوکلئیک اسید ژنومی (DNA) مورداستفاده قرار گرفت. پلی مورفیسم ها به وسیله فن واکنش زنجیره ای پلیمراز چندگانه (Multiplex PCR) بررسی شده و داده ها به وسیله آزمون مربع کای، آزمون دقیق فیشر و آزمون t مستقل مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند و P<0.05 ازنظر آماری معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    ژنوتیپ های نول GSTT1 و GSTM1 در مردان نابارور مبتلا به الیگواسپرمی شدید ((GSTT1=41.18% and GSTM1=27.45% فراوانی بیشتری نسبت به مردان بارور (GSTT1=13.46% and GSTM1=9.62%) نشان دادند.
    بحث و نتیجه گیری
    تفاوت های حاصله ازنظر آماری معنی دار بودند. نتایج این مطالعه تاثیر مثبت ژنوتیپ های نول GSTT1 و GSTM1 روی فرآیند اسپرم زایی را نشان داد.
    کلیدواژگان: گلوتاتیون اس ترانسفراز، GSTT1، GSTM1، الیگواسپرمی شدید
  • رامین محمدی موالو*، احمد مرشدی، امیر توکمه چی، نوروز دلیرژ صفحات 852-864
    پیش زمینه و هدف

    سلول های بنیادی مزانشیمال، سلول های بالغ پیش ساز غیر خون ساز و چندتوان معرفیمی گردند. سیمایپیش التهابییا ضدالتهابی این سلول ها در پاسخ های ایمنی با فعال شدن گیرنده های شبه تول خاص ظاهر می گردد. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر لیپوپلی ساکارید و پلی ریبوسیتیدیلیک اسید در غلظت های مختلف و زمان های مختلف انکوباسیون بر میزان تولید نیتریک اکساید و القاء آپوپتوزیس در سلول هایTفعال شده و ارتباط این دو است.

    مواد و روش کار

    از استخوان های ران و درشت نی به روش فلاشینگ، سوسپانسیون سلولی تهیه و سلول های مزانشیمال به روش چسبندگی پلاستیک جداسازی شدند. پس از بارآمدگی 70 درصدسلول ها، سلول ها با آگونیست هایTLR، Poly: IC (یک و پنج میکروگرم بر میلی لیتر)، LPS (10 و 20 نانوگرم بر میلی لیتر) و غلظت ترکیبی کمینه (Poly: ICیک میکروگرم بر میلی لیتر و LPS 10 نانوگرم بر میلی لیتر) (LP) در دو زمان مجزاییک و 12 ساعت تیمار شدند. نیتریک اکساید مایع روئیسلول ها، با روش گریس سنجیده شد. درصد آپوپتوزیس سلول هایT، با روش فلوسایتومتریرنگ آمیزی اکریدین-اورنج/پروپیدیوم-آیداید اندازه گیری گردید.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که Poly: IC بیشترین میزان آپوپتوزیس را در غلظت پایین (یک میکروگرم بر میلی لیتر و پس از گذشت 12 ساعت) اعمال می نماید. درحالی که بیشترین میزان آپوپتوزیس سلول هایT در تیمار با LPS در غلظت بالا (20 نانوگرم بر میلی لیتر و یک ساعت) انکوباسیون به دست آمد (P<0.05). همچنین افزایش میزان آپوپتوزیس سلول هایT در ارتباط با تولید نیتریک اکسایدمی باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    بر اساس نتایج به دست آمدهمی توان نتیجه گرفت که غلظت آگونیست و زمان تیمار سلول های بنیادی با آن می تواند اثرات مختلفی در تولید نیتریک اکساید و فعالیت آپوپتوزیMSCها داشته باشد.

    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمال، آگونیست، TLR، آپوپتوز، لیپوپلی ساکارید، Poly: IC، سلول هایT
  • میرحسین سیدمحمدزاده، کمال خادم وطنی، آرام فیضی، علی شکیبی، علیرضا رستم زاده، مریم باراندوزی صفحات 865-871
    پیش
    زمینه وهدف
    این مطالعه باهدف تعیین ارتباط بین شدت درگیری عروق کرونر با میزان HbA1C در بیماران دیابتیمراجعه کننده جهت آنژیوگرافی به بیمارستان طالقانی شهرستان ارومیه انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی-همبستگی، 188 بیمار دیابتی کاندید انجام آنژیوگرافی با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف یا قضاوتی و دارایملاک های ورود به پژوهش وارد مطالعه شدند. جامعه هدف بیماران دیابتیمراجعه کننده جهت آنژیوگرافی به بیمارستان طالقانی شهرستان ارومیه بودند. میزان HbA1C افراد مذکور را در سه طبقهکم تر از 7 درصد، بین 7 تا 9 درصد و بالاتر از 9 درصد قراردادیم. پس از انجام آنژیوگرافی افراد را در یکی از 4 طبقه عدم گرفتاری عروق کرونر، گرفتارییک رگ، گرفتاری دو رگ و گرفتاری سه رگ قراردادیم و با استفاده از نرم افزارSPSS 16داده هایجمع آوری شدهتجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در این مطالعه 188 بیمار دیابتی که تحت آنژیوگرافی قرار گرفتند موردمطالعه قرار گرفتند. میانگین سنی بیماران 66/9± 63/58 سال می باشد، 86 نفر (7/45درصد) از بیماران مذکر و 102 نفر (3/54درصد) مونث بودند. رابطه آماریمعنی داری بین میزان HbA1C و شدت درگیری عروق کرونر وجود داشت (P=0/002)، همچنین رابطه آماریمعنی داری بین وجود درگیری عروق کرونر و سابقه فامیلی وجود داشت (P=0/003). در این مطالعه به منظور عدم تداخل جنسیت در تحلیل رابطه سیگاری بودن و شدت درگیری عروق کرونر تحلیل بر روی مردان و زنان مستقلا انجام گردید ولی نتایج معنی داری مشاهده نگردید (P=0/160 برای مردان و P=0/281 زنان).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اینکه نتایج به دست آمده از مطالعات مختلف ارتباط معنی داری با افزایش میزان HbA1C و شدت درگیری عروق کرونر را نشان می دهد و در مطالعه ما نیز این ارتباط به وضوح دیده شده است، درنتیجه با تعیین میزان HbA1C در بیماران دیابتی، شدت درگیری عروق کرونر بیماران تخمین زده می شود.
    کلیدواژگان: بیماری عروق کرونر، HbA1C، دیابت
  • شیرزاد کناربروژی، رحیم شبانی، آرش موسی الرضایی صفحات 872-880
    پیش
    زمینه وهدف
    بیماری مولتیپل اسکلروزیس، بیماری مزمن و پیش رونده سیستم اعصاب مرکزی است که کیفیت زندگی بیماران را تحت تاثیر قرار می دهد. اینپژوهشباهدفبررسیارتباطراهبردهایمقابله ایورگه های شخصیت باکیفیت زندگی بیماران مبتلا به ام اسانجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. جامعهآماریشامل همهبیماران ام اس دارای تحصیلات متوسطه و بالاتر بودکه تحت پوشش انجمن ام اس استان آذربایجان غربیقرار داشتند. 120 بیمار ام اس (51 مرد و 69 زن) به صورت در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه شخصیت گلدبرگ، مقیاس کیفیت زندگی (QOL)و پرسشنامهسبک هایمقابله (CSQ)استفاده شد. داده ها با نرم افزارSPSS-20و با استفاده از روش های آمار توصیفی،ضریبهمبستگیپیرسونورگرسیونگام به گامتحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در بیماران ام اس، رابطه معنی داری بین روان رنجورخویی(به طور منفی)، برونگرایی، گشودگی، وظیفه گرایی و مقابله مسئله مدار (به طور مثبت) با کیفیت زندگی آنان وجود دارد. همچنین رگرسیون گام به گام نشان داد که سه رگه روان رنجورخویی، گشودگی و وظیفه گرایی می توانند حدود 40 درصد واریانس کیفیت زندگی بیماران را پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    رگه های شخصیتی بیماران ام اس کیفیت زندگی آنان را پیش بینیمی کند و مقابله مسئله مدار، کیفیت زندگی این بیماران را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: رگه های شخصیت، راهبردهای مقابله ای، کیفیت زندگی، مولتیپل اسکلروزیس
  • بهزاد پوپک، حمیده راستان، ساغر ربیعی پور، نازیلا صفری، طاهره مدنی اصفهانی، محمدعلی جهانگیرپور، فاطمه شیخ سفلی، گلاره خسروی پور صفحات 881-889
    پیش زمینه و هدف
    امروزه موتاسیون BRAF V600Eبه عنوان مارکر مولکولی لوسمی سلول مویی(Hairy Cell Leukemia: HCL)مطرح شده و ردیابی آن ارزش تشخیصی و درمانییافته است. مقایسه ارزش تشخیصی ردیابیموتاسیون مذکور با دیگر روش های رایج در شناسایی این بیماری درمبتلایان ایرانیهدف اصلی این مطالعه است.
    مواد و روش کار
    ردیابی جهشBRAF V600E در 17 بیمار، به کمک واکنش زنجیره ای پلی مراز به روش افتراق آللیصورت گرفت. جهت مقایسه ارزش تشخیصی ردیابیاین جهش با سایرروش ها، سابقه ای از انجام تست ردیابیسلول هایی با زوائد مویی در اسمیرهایتهیه شده از نمونه های بیماران و ایمونوفنوتایپینگ به کمک فلوسیتومتری آنان جمع آوری شد.
    یافته ها
    وجود سلول هایموییدر اسمیرهای مربوط به 14 نفر از بیماران گزارش شده است. نتایج ایمونوفنوتایپینگ این بیماران در 9 مورد «تشخیص قطعی» در 4 مورد، «بسیار مشکوک» و در 1 مورد «مشکوک» بوده، درحالی که موتاسیون BRAF V600Eدر تمامیآن ها ردیابی شده است.بررسی های میکروسکوپیک و فلوسیتومتریک در 3 بیمار باقیمانده وجود لوسمی سلول مویی را نفیکرده و این امر با عدم وقوع موتاسیون فوق الذکر در آن هاهمراه بوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    ازآنجاکه نتایج آنالیزهای مولکولیتاییدی بر نتایج 2 روش دیگر بوده است،چنین برمی آید که ردیابی جهش BRAF V600Eارزش تشخیصی بالایی در شناساییلوسمی سلول موییدارد و تست تاییدی مناسبی است.
    کلیدواژگان: لوسمی سلول مویی، پروتئین سرین - ترئونین کیناز، موتاسیونBRAF V600E
  • روژان خضری، شاکر سالاری لک*، فاطمه بهادری، رسول قره آغاجی صفحات 890-899

    پیش

    زمینه وهدف

    تولد زودرس به تولدقبلاز37هفته کامل و یا 259 روزبارداری ازاولینروزآخریندورهقاعدگی مادر اطلاقمی شود.در مطالعات قبلی، ارتباط گوناگونی بین شاخص توده بدنی پیش از بارداری و افزایش وزن دوران بارداری با تولد زودرس گزارش شده است. پژوهش حاضر به منظورتعیینارتباط برخی از عوامل خطر ازجملهدوعاملفوقباتولدزودرسصورتگرفتتاباشناختاینعوامل و اقدام موثر در آن مواردازتولدزودرسپیش گیریشود.

    مواد و روش کار

    دراینمطالعه با طراحی مورد شاهدی،داده های موجوددرپرونده یمادرانونوزادان نارسمتولدشدهازاول آبان 91 تا اول آبان 92 در شهرستان سردشت و حومه شامل زایمان هایطبیعی و زایمان ها به روش دیگرجمع آوریگردید.بهاینصورت که گروه مورد شامل 267 زایمانزودرسوگروهشاهد،شامل534زایمان ترممی باشد. دراین مطالعهبرخی داده هایمربوطبهعوامل خطر تولد زودرس شامل سن زنان، محل زندگی، شغل زنان، شغل همسر، سطح تحصیلات زنان، سطح تحصیلات همسر، شاخص توده بدنی قبل از بارداری، افزایش وزن زنان در دوران بارداری ازپرونده یمادرونوزاداستخراجگردید.داده هایجمع آوری شده با استفاده از آزمون هایکای زوج،تی مستقل، رگرسیون تک متغیره و چند متغیره موردتجزیه و تحلیلقرارگرفت.

    یافته ها

    در این مطالعه ارتباط معنی داری بین تولد زودرس و افزایش وزن دوران بارداری با (P < 0/001)، سطح تحصیلات مادر با(P < 0/001)، سطح تحصیلات همسر با ((P < 0/001 و شاخص توده بدنی قبل از بارداری با (P < 0/001) مشاهده گردید. ولی با محل زندگی (P=1)، شغل زنان (P=0.382)، سن مادر (P=0.2) و شغل همسر (P=0.68) ارتباطی مشاهده نشد.

    بحث و نتیجه گیری

    در این مطالعه ارتباط معنی داری بین شاخص توده بدنی قبل از بارداری و افزایش وزن دوران بارداری زنان با وقوع تولد زودرس مشاهده گردید. ارائه آموزش های سلامت و ارتقاء خدمات بهداشتی درمانی دوره بارداری برای حمایت از سلامت زنان، جنین و نوزادان باید موردتوجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تولد زودرس، شاخص توده بدنی، ویژگی های اجتماعی اقتصادی، بارداری
  • اکبر شریفی، خلیل انصارین، محمد امین رضازاده ساعتلو صفحات 900-907
    پیش
    زمینه وهدف
    قسمت های محیطی ریه به عنواناصلی ترین محل انسداد جریان هوا در بیماران اسماتیک شناخته شده است اما ارتباط علائم بالینی بیماری آسم با محل انسدادراه های هوایی همچنان نامشخص است. هدف این مطالعه ارزیابی ارتباط بین علائم بیماری آسم وشدت اسم با تغییرات تست های عملکردیراه های هوایی پرگزیمال و دیستال می باشد.
    مواد و روش ها
    تعداد92 بیمار مبتلا به آسم پایدار که بر اساسمعیارهای ATS(American Thoracic Society)تشخیص داده شده بودندوارد مطالعه توصیفی- مقطعی شدند. بعد ازگرفتن شرح حال در مورد علائم بالینی آسم (سرفه مزمن، تنگی نفس، خس خس سینه، احساس سنگینی قفسه سینه)، سابقهخانوادگیاتوپی، ترشحات پشت حلق،برای ارزیابی شدت بیماری آسم، پرسشنامهاستاندارد ACT)) GINA-2008 توسط پزشک پر شد و سپس به ترتیب ابتدا تست ایمپالس اوسیلومتری(IOS)و شاخص های جریان هوای دینامیک و حجم های ریوی استاتیک با استفاده از دستگاه بادی پلتیسموگرافی اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    علائم بالینیسرفه، دیس پنه، ویزینگ، ترشحات پشت حلق (PND)با پارامترهای تست های عملکردی ریه راه های هوایی دیستال و پروگزیمال ارتباط معنی داری ندارد. (P =0.05). علامت سرفه در 59.8درصد بیماران با اسم کنترل نشده) 19ACT score≤(و 40.2درصدبیماران کنترل شده)20ACT score≥(وجود داشت و ارتباط معنی داری با شدت بیماری آسموجود دارد(P value =0.02).علائم بالینی دیس پنه، ویزینگ، ترشحات پشت حلق (PND)باشدت بیماری آسمو پارامترهای تست های عملکردی ریه راه های هوایی دیستال و پروگزیمال معنی داری ندارد. (P =0.05).
    نتیجه گیری
    بر اساس علائم بالینی آسم و محل اصلی گرفتاریراه های هواییقابل تشخیص نیست.:
    کلیدواژگان: آسم، ست کنترل آسم، تست فعالیت دستگاه تنفسی، آوسیلومتری
  • نسرین نوایی فر، فردین میرزاطلوعی، فائز باقری صفحات 908-911
    مقدمه
    مورد گزارش خانم 71 ساله ای است که بعد از تثبیت شکستگی اینترتروکانتریک هیپ و جوش خوردگی، دچار درد هیپ همان سمت شده بود و در گرافی درخواستی در مراجعه دو ماه بعد از شروع درد، شکستگی ساب کاپیتال گردن فمور همان سمت مشاهده شد.
    شکستگی ساب کاپیتال گردن فمور به دنبال تثبیت شکستگی اینترتروکانتریک هیپ با وسیله های مختلف ازجمله پیچ دینامیک هیپ (Dynamic Hip Screw،DHS)در موارد نادری رخ می دهد. کم تر از 12 مورد از این شکستگی در مقالات گزارش شده است. اکثر موارد گزارش شده در زنان سالمند بوده است. این شکستگی ها همگی بدون تروما ایجاد شده اند. ما در این مورد، شکستگی ساب کاپیتال را در یک خانم 71 ساله بعد از جوش خوردن شکستگی اینترتروکانتریک به دنبال تثبیت با DHS گزارش می کنیم.
|
  • Mehdi Karimi, Abdolhossein Dalimi, Farnoosh Jameie, Abas Dalimi, Fatemeh Ghafarifar Pages 828-835
    Background and Aims
    Various Leishmania species can cause human infection with a spectrum of clinical manifestations. The current treatments are unsatisfactory; and in absence of a vaccine there is an urgent need for effective drugs to replace those currently in use. In the present study, the effect of direct current electricity in combination with selenium and silver nanoparticles on the healing of leishmanial lesions has been investigated.
    Materials and Methods
    In this experimental study, 24 Balb/c mice were divided into four groups and infected experimentally with L.major. Then silver nanoparticles with a concentration of 250 mg/kg and selenium nanoparticle with a concentration of 125 mg/kg were injected inter-lesion, and simultaneously 0.5 mA DC induction was applied directly into the wound. Finally, the lesion size and mice body weight changes were measured during five weeks.
    Results
    The lesions were found to be smaller in the group treated with DC and silver nanoparticles than the group treated with DC and selenium nanoparticles (P < 0.05). Two treated groups showed significant differences with both negative control group and the group treated with Glucantime (P < 0.05).
    Conclusion
    The results showed that selenium and silver nanoparticles with direct current electricity promotes wound healing in mice.
    Keywords: Leishmania major, Selenium, silver nanoparticles, Direct electricity, Mice
  • Maryam Ghahremani, Ebrahim Mazloomi, Venous Shahabi Rabori, Nima Hosseini Jazani Pages 836-843
    Background and Aims
    Cardiovascular diseases are the most important causes of death worldwide. There are a lot of different risk factors that increase the susceptibility of patients to cardiovascular disorders. With regard to the possible role of M. pneumoniae infection in triggering and progress of cardiovascular diseases, this study was designed to determine the seroprevalence of antibodies against M. pneumoniae in patients with acute coronary syndrome in Urmia.
    Materials and Methods
    This Case-Control study was conducted by collecting patients’ data by questionnaire, studying patients’ records and laboratory tests. Serum samples were collected from 40 patients with acute coronary syndrome and 44 patients in eye ward matched for age and sex as case and control group, respectively. The levels of serum triglycerides, cholesterol, fasting blood sugar and IgG and IgM antibodies against M. pneumonia was measured and results were analyzed with T- statistical test.
    Results
    There are no significant differences between the mean of age, sex, smoking history and the level of fasting blood sugar, cholesterol, triglycerides and M. pneumonia IgG and IgM antibodies in the case and control groups but there is a significant difference in the mean of the white blood cell counts that was higher in patients. Seroprevalence of IgG was 62.44% and 63.29%in case and control groups respectively and in both groups it was higher in men in compare with women. Positive IgM antibody against M. pneumonia was not detected in both control and test groups.
    Conclusion
    Although high prevalence of infection with M. pneumoniae was found in subjects but its role in increasing the risk of developing acute coronary syndrome was not confirmed.
    Keywords: Mycoplasma pneumoniae, Acute coronary syndrome, Seroprevalence, IgG, IgM antibodies, ELISA
  • Elahe Fatahi, Kyumars Safinejad, Mohammadreza Mehrabi Pages 844-851
    Background and Aims
    Male factors account for 20%-50% of cases of infertility and male infertility due to severe oligozoospermia and azoospermia has been associated with a number of genetic risk factors. Severe oligozoospermia was defined as a concentration of less than 5×106 sperm/ml. The aim of this study was to examine whether an association exists between glutathione S-transferase GSTM1 and GSTT1 genes polymorphism and severe oligozoospermia.
    Material and Methods
    This case-control study was conducted on 103 subjects, including 51 infertile men with severe oligozoospermia and 52 fertile men serving as controls. Blood samples were collected from patients and healthy individuals and used for isolation of genomic deoxyribonucleic acid (DNA). The polymorphisms were analyzed using multiplex-polymerase chain reaction (multiplex-PCR) technique. The data were analyzed using Chi-square, Fisher exact test, and independent t-test. (P < 0.05)
    Result
    The frequency of GSTT1 and GSTM1 null genotypes were observed to be higher in infertile men with severe oligozoospermia (GSTT1=41.18% and GSTM1=27.45%) in comparison with the fertile men (GSTT1=13.46% and GSTM1=9.62%).
    Conclusion
    These differences were statistically significant. The results of this study suggest a possible positive effect of GSTT1 and GSTM1 null genotypes on the spermatogenesis process of the testis.
    Keywords: Glutathions transferase, GSTT1, GSTM1, Severe oligospermia
  • Ramin Mohammadi Mavalo, Ahmad Morshedi, Amir Tukmechi, Norouz Delirezh Pages 852-864
    Background and Aims

    Mesenchymal stem cells (MSCs) were introduced as multipotent non-hematopoietic precursor adult cells. Pre or anti-inflammatory features of these cells appear on immune responses by activating specific tool like receptors (TLRs). The aim of this study was to evaluate the effect of Lipopolysaccharide and Polyribocytidylic Acid on different concentration and times of incubation on nitric oxide production and apoptosis induction in activated T-cells.

    Materials and Methods

    Suspension cells were prepared through the femural and tibial bones by flushing method; and Mesenchymal cells were isolated by plastic adhesion technique. When the cultures reached % 70 confluence, cells treated with TLR agonists, Poly: IC (1 and 5 µg/ml), LPS (10 and 20 ng/ml) and the lowest combination concentrations (Poly: IC 1µg/ml and LPS 10ng/ml) (LP) at two different times, 1 and 12hr. Nitric oxide of cell surface liquid were measured by Griess (year) method. Apoptosis percentage in T cells was assayed by flowcytometry in the presence of Achridin orange/propidium iodide (AO/PI).

    Results

    The results showed that Poly: IC could induce the highest T cells apoptosis at low concentration (1 µg/ml) after 12hr incubation. But, LPS could cause T cells apoptosis at high concentration (20 ng/ml) after 1hr incubation (P<0.05). Also, an increase in T cells apoptosis could be related to nitric oxide production.

    Conclusion

    These findings suggest that the concentration of agonist and treatment period of the stem cells could affect nitric oxide production and apoptotic activity in MSCs.

    Keywords: MSCs, agonist, TLR, apoptosis, Poly: IC, LPS, T cells
  • Mir, Hosein Sayyed Mohammadzadeh, Kamal Khademvatani, Aram Feizi, Ali Shakibi, Alireza Rostamzadeh, Maryam Barandoozi Pages 865-871
    Background and Aims
    Glycated hemoglobin (HbA1c) is a form of hemoglobin that is measured primarily to identify the average plasma glucose concentration over prolonged periods of time. In diabetes mellitus, higher amounts of glycated hemoglobin, indicating poorer control of blood glucose levels, have been associated with cardiovascular disease, nephropathy, and retinopathy. Monitoring HbA1c in type 1 diabetic patients may improve outcomes. This study aimed to evaluate the relationship between serum HbA1C level and severity of coronary artery disease (CAD) in diabetic patients at Urmia Taleghani Hospital by selective coronary angiography.
    Materials and Methods
    This descriptive and solidarity research was performed on 188 diabetic patients candidate for selective coronary angiography (SCA) in Urmia Taleghani Hospital according to purposive and including criteria. These patients were divided into 3 groups on the base of serum HbA1C level (HbA1C<7%,HbA1C between 7-9% andHbA1C>9%). Also the patients were divided into 4 groups on the base of SCA
    Findings
    no CAD, one vessel disease (1VD), 2 vessel disease (2VD), and 3 vessel disease (3VD). Samples were analyzed by SPSS-16.
    Results
    There were 86(45.7%) male and 102(54.3%) female. The mean age of patients was 58.63+/-9.66 years. Coronary angiography revealed 1VD in 59 patients (31.4%), 2VD in 43 patients (22.9%), 3VD in 51 patients (27.1%) and normal coronary arteries in 35 patients (18.6%). Results of study showed HbA1C>9% in 73 patients (38.8%), HbA1C=7-9% in 96 patients (51%) and HbA1C<7% in 19 patients (10.2%). There was significant statistical relationship between serum HbA1C level and severity of CAD (P=0.002). Also there was significant relationship between CAD and positive family history (P=0.03). Analyses were performed independently in males and females and there was no relationship between smoking and severity of CAD on the base of gender consideration (P-value in male=0.160 and P-value in female=0.281).
    Conclusion
    The findings of our study revealed significant relationship between serum HbA1C level and severity of CAD in diabetic patients. HbA1C can estimate severity of CAD. Accordingly with tight controlled diabetic mellitus, we can reduce number of severe CAD.
    Keywords: Coronary artery disease, HbA1C, Diabetes mellitus
  • Shirzad Kenar Barozhi, Rahim Shabani, Arash Mosarrezaii Aghdam Pages 872-880
    Background and Aims
    Multiple sclerosis (MS) is progressive chronic demyelinating disease of the central nervous system that in patients interferes with quality of life. This study aimed to investigate the relationship between personality traits and coping styles with quality of life in patients with MS was done.
    Materials and Methods
    The study population included all MS patients with secondary or higher education covered by the MS Society of West Azerbaijan Province. 120 MS patients (51 males, 69 females) were selected by means of convenience sampling. The data were collected using Goldberg character inventory, quality of life questionnaire (QOL), and scale of coping style (CSQ). The data were analyzed by descriptive statistics, Pearson correlation coefficient, and stepwise regression using SPSS-20.
    Results
    The results indicated that there was significant relationship between neuroticism (negatively), extraversion, openness, conscientiousness, and problem-focused coping style (positively) with quality of life in MS patients. Also, stepwise regression analysis showed that three traits of neuroticism, extraversion and conscientiousness about 40 percent of variance in quality of life can be predicted in patients with MS.
    Conclusion
    Personality traits predict the quality of life of MS patients and problem-focused coping strategies, increase quality of life in these patients.
    Keywords: Personality traits, Coping styles, Quality of life, Multiple sclerosis
  • Behzad Poopak, Hamideh Rastan, Saghar Rabieipoor, Nazila Safari, Tahereh Madani Esfahani, Mohammad Ali Jahangirpoor, Fatemeh Sheikhsofla, Gelareh Khosravipoor Pages 881-889
    Background and Aims
    BRAF-V600E mutation has recently been considered as a molecular marker in diagnosis of Hairy Cell Leukemia (HCL). Detection of this mutation has found a diagnostic and therapeutic value. The aim of the present study was comparing the diagnostic value of BRAF V600E mutation detection with other previous methods in diagnosis of HCL patients.
    Materials and Methods
    Detection of BRAF V600E mutation in 17 patients was performed with allelic discrimination polymerase chain reaction (PCR). The ppatients’ history including results of previous diagnostic tests such as peripheral blood or bone marrow smears as well as flowcytometry immunophenotyping were also collected in order to compare the diagnostic value of BRAF V600E mutation testing with other routine methods in diagnosis of HCL.
    Results
    Lymphoid cells with hairy-like projectionswere observed in smears of 14 patients. Immunophenotyping by flow cytometry for HCL in these patients were reported as “Definitely Diagnosed” in 9 cases, “Highly Suspicious” in 4 cases and “Suspicious” in 1 case, while BRAF V600E mutation were detected in all of them. Microscopic and flow cytometric analysis for three remaining patients ruled out the presence of HCL, which were related with absence of BRAF V600E mutation in these patients.
    Conclusion
    Since the results of mutation detection confirmed the final report of two other tests, it can be concluded that BRAF V600E mutation detection has a high diagnostic value and is an appropriate confirmation test in this regard.
    Keywords: Hairy Cell Leukemia (HCL), Serine, threonine kinase protein, BRAF V600E mutation
  • Rojan Khezri, Shaker Salarilak, Fatemeh Bahadori, Rasool Ghareaghaji Pages 890-899
    Background and Aims

    Preterm birth is the birth of an infant prior to 37 completed weeks of gestation. Several studies in the past offer different kinds of association between anthropometric index before pregnancy and weight gain during pregnancy with preterm birth. The aim of this study was to determine association betweennumbers of risk factors with preterm birth.

    Materials and Methods

    In this case control study, the data were collected from file of mothers who had preterm birth andmothers who had normal delivery in Sardasht district, from first November 2012 since first November 2013. This study was conducted on 267 cases and 534 controls. The data about risk factors like age of women, palace of living, occupation and education status of mothers and their husbands, BMI index before pregnancy, and weight gain during pregnancy were collected from medical records. The data were analyzed using χ2, T students, univaraiate and multivariate regression test.

    Results

    There was significant association between weight gain during pregnancy and preterm birth (P<0.001), mothers education level and preterm birth (P<0.001), husbands education level and preterm birth (P<0.001). But there was no association between living place, occupation of mothers, mothers’ age and occupation of husbands with preterm birth.

    Conclusions

    Analysis of data showed there was significant association between BMI index before pregnancy and weight gain during pregnancy with preterm birth. Offering health education and promoting maternal health services improve the health of women, fetus, and child.

    Keywords: Preterm birth, body mass index, socioeconomic factors, pregnancy
  • Akbar Sharifi, Khalil Ansarin, Mohammadamin Rezazadehsaatlou Pages 900-907
    Background and Aims
    The peripheral parts of the lung are known as the main place of airflow obstruction in asthmatic patients; but the symptoms of asthma with the location of airway obstruction are still unknown. The aim of this study was to evaluate the association between asthma symptoms and severity of asthma and proximal and distal airways using function tests.
    Materials and Methods
    Ninety-two asthma patients who were diagnosed on the basis of ATS criteria were enrolled in this study. After full history and physical examination, asthma symptoms and asthma severity was measured for each patient using asthma control test (ACT provided by GINA). Impulse oscillometry and lung volume studies (using body- plethysmograph and IOS both provide by Jaeger, Germany) were performed. Total Airway Resistance (TAWR) indicated by resistance at 5Hz and Central Airway Resistance (CAWR) were indicated by resistance at 20 Hz. The relationship between the presence of asthma symptoms, post nasal discharge, ACT score and parameters of lung function were analyzed.
    Results
    Clinical asthma symptoms such as cough, dyspnea, wheezing, postnasal drip (PND) with distal and proximal airway parameters of pulmonary function tests didn’t correlate. (P=0.05). Cough were found in 59.8% of patients with uncontrolled asthma (ACT score≤19) and 40.2% of controlled asthma (ACT score≥20) patients. There was a significant associationwith asthmaseverity (Value=0.02). Other asthma symptoms such as dyspnea, wheezing, postnasal drip (PND) with clinical asthma severity had no significant correlation with degree of changes in distal and proximal pulmonary airway function test parameters (P=0.05).
    Conclusion
    Clinical symptoms of asthma could not differentiate the prominent site of airway involvement.
    Keywords: Asthma, Asthma control test, Respiratory function tests, Oscillometry