فهرست مطالب

دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی - پیاپی 62 (زمستان 1394)

فصلنامه دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی
پیاپی 62 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمدباقر کجباف، علی نقی قاسمیان نژاد جهرمی، سیدحبیب الله احمدی فروشانی صفحات 4-13
    هدف این پژوهش بررسی تاثیر گروه درمانی وجودی و معنوی بر میزان افسردگی، اضطراب مرگ و باور به جهان آخرت است. پژوهش، نیمه تجربی با طرح پیش آزمون پس آزمون و گروه گواه بود. جامعه آماری دانشجویان کارشناسی دانشگاه اصفهان در سال 1392 بودند. از میان آنان 16 نفر با نمرات افسردگی بالا در پرسشنامه افسردگی بک (بک و همکاران، 1961)، اضطراب مرگ بالا در مقیاس اضطراب مرگ (تمپلر، 1970) و باور پایین به جهان آخرت در پرسشنامه باور به جهان آخرت عادلانه اسلامی (گل پرور و همکاران، 1390)، به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و سپس به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه قرار گرفتند. گروه آزمایش در 6 جلسه گروه درمانی وجودی و معنوی شرکت کردند در حالی که گروه گواه تنها جلسات گروهی را با مکالمات عادی دریافت کردند. سپس، پس آزمون روی هر دو گروه اجرا گردید. نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که در اضطراب مرگ بین نمره های پس آزمون این دو گروه تفاوت معنی دار وجود داشت و نمره اضطراب مرگ گروه آزمایش نسبت به گروه گواه کمتر بود (05/0P<). با توجه به نتایج پژوهش می توان گفت تلفیق روان درمانی وجودی و معنوی همراه با شرح تجربه های نزدیک به مرگ بر کاهش اضطراب مرگ تاثیر معنی داری دارد.
    کلیدواژگان: روان درمانی وجودی، تجربه نزدیک به مرگ، افسردگی، اضطراب مرگ، باور به جهان آخرت
  • مهتاب شصت فولادی، غلامرضا منشئی صفحات 14-22
    هدف این پژوهش، تعیین تاثیر آموزش گروهی تنظیم هیجان بر کاهش نشانه های استرس ادراک شده زنان مبتلا به سرطان سینه بود. پژوهش از نوع نیمه آزمایشی و طرح پژوهش با پیش آزمون و پس آزمون و گروه گواه و پیگیری بود. جامعه آماری پژوهش همه زنان مبتلا به سرطان سینه در شهر اصفهان بودند که کمتر از یک سال از تشخیص سرطان سینه در آنها می گذشت. از بین جامعه آماری 30 زن مبتلا به سرطان سینه ارجاع داده شده به مرکز خیریه در شهر اصفهان به شیوه داوطلبانه انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه جایگزین شدند. گروه آزمایش، آموزش گروهی تنظیم هیجان دریافت کردند و به گروه گواه آموزشی داده نشد. آموزش در هشت جلسه (هفته ای دو جلسه 45 دقیقه ای) بر روی گروه آزمایش انجام شد. همه آزمودنی ها قبل از آغاز آموزش و پس از آن، به پرسشنامه DASS21 مربوط به استرس (لاویباند، 1995) جواب دادند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس استفاده شد. نتایج نشان داد که نمرات استرس زنان مبتلا به سرطان سینه شرکت کننده در گروه آموزش تنظیم هیجان، نسبت به گروه گواه تفاوت معناداری داشته است (05/0P<). بنابراین آموزش تنظیم هیجان، نشانه های استرس ادراک شده را به طور معنی داری کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: تنظیم هیجان، استرس ادراک شده، زنان مبتلا به سرطان سینه
  • مریم آزادی، داوود تقوایی، شیما چهره ای صفحات 23-31
    هدف از انجام این پژوهش تعیین اثربخشی درمان بازخورد عصبی (نوروفیدبک) بر عملکرد کودکان دبستانی دارای اختلال یادگیری در مقیاس های آزمون وکسلر بود. این پژوهش با روش شبه آزمایشی و طرح پیش آزمون پس آزمون با یک گروه انجام شد. جامعه آماری این پژوهش همه کودکان مبتلا به اختلال یادگیری شهر اصفهان در سال 1393 بود که به مراکز مشاوره و درمانی این شهر مراجعه کرده و همچنین در پایه های اول تا پنجم ابتدایی مشغول به تحصیل بودند. از میان این مراجعان 15 نفر که دارای تشخیص اختلالات یادگیری بودند، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از دستگاه نوروفیدبک و آزمون وکسلر کودکان فرم 4 استفاده شد. در این مطالعه کودکان 20 جلسه (45 دقیقه ای) درمان نوروفیدبک به مدت 7 تا 10 هفته دریافت کردند و در دو مرحله پیش و پس از درمان با آزمون وکسلر کودکان فرم 4 ارزیابی شدند. داده ها با استفاده از آزمون t وابسته تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها نشان داد که بین نمرات پیش آزمون و پس آزمون به دست آمده در هر کدام از مقیاس ها تفاوت معنادار وجود داشت (05/0>P). بنابراین می توان نتیجه گرفت که درمان نوروفیدبک بر عملکرد کودکان دوره دبستان دارای اختلال یادگیری در مقیاس های آزمون وکسلر موثر واقع شده است.
    کلیدواژگان: نوروفیدبک، اختلال یادگیری، آزمون وکسلر
  • محمد جواد خادمی، محمدرضا عابدی صفحات 32-44
    هدف این پژوهش تعیین اثربخشی روان درمانی مبتنی بر کیفیت زندگی بر سلامت روان دختران نابینای شهر اصفهان بود. نوع پژوهش شبه تجربی و طرح آن پیش آزمون پس آزمون باگروه گواه و پیگیری بود. جامعه پژوهش همه دختران نابینای 20 تا 40 ساله بودند که در سال 1393 در سازمان بهزیستی استان اصفهان پرونده داشتند. با نمونه گیری در دسترس 40 نفر از دختران نابینا انتخاب شدند و به طور تصادفی در دوگروه آزمایش و گواه قرار گرفتند. گروه آزمایش به مدت 8 جلسه90 دقیقه ای تحت آموزش کیفیت زندگی درمانی (پاداش و همکاران، 1389) قرار گرفتند و سپس هر دو گروه به پرسشنامه های سلامت روان SCL-90-R (دراگوتیس و همکاران، 1973) پاسخ دادند. داده ها با تحلیل کوواریانس تحلیل شد. نتایج نشان داد اثر زمان در متغیر افسردگی معنی دار بود. به عبارتی از جلسه پیش آزمون تا پیگیری میزان افسردگی در هر دو گروه به طور معناداری کاهش یافته بود (01/0P<). اثر تعامل زمان با گروه در شاخص های اضطراب، وسواس و خصومت معنادار بود (01/0P<). به عبارتی آموزش در کاهش این سه شاخص بین گروه آزمایشی و گواه در پس آزمون و پیگیری تفاوت معنی دار ایجاد کرده بود.
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر کیفت زندگی، شاخص های روانی، نابینا
  • حمیرا الوندی، ابوالقاسم نوری صفحات 45-52
    هدف این پژوهش، مقایسه تاثیر آموزش فردی و گروهی مهارت های فرزندپروری بر رضایت از زندگی مادران بود. پژوهش از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون بود. جامعه آماری شامل 2112 مادر دارای فرزند زیر 12 سال تحت پوشش مرکز بهداشتی و درمانی شهر لنجان بود. 60 مادر با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و به صورت تصادفی در سه گروه 20 نفره قرار گرفتند. گروه اول به شیوه فردی و گروه دوم به شیوه گروهی آموزش دیدند و گروه سوم آموزشی ندیدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه رضایت از زندگی (دینر، 1985) بود. در تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کواریانس استفاده شد. نتایج نشان داد که نمرات دو گروه آموزش دیده در پس آزمون نسبت به پیش آزمون افزایش دارد (05/0P<). مقایسه میانگین نمرات دو گروه آموزش دیده به روش فردی و گروهی با یکدیگر تفاوت معناداری نداشت (05/0P<). بنابراین، اثرآموزش فردی و گروهی بر رضایت از زندگی مادران یکسان بود.
    کلیدواژگان: آموزش فردی، آموزش گروهی، مهارت های فرزند پروری، رضایت از
  • سمانه بهزادپور، زهرا سادات مطهری، فرامرز سهرابی صفحات 53-60
    هدف این پژوهش، پیش بینی نشخوار فکری براساس سازگاری اجتماعی و هیجانی در بیماران مبتلا به وسواس فکری عملی بود. روش پژوهش از نوع همبستگی است. جامعه آماری همه بیماران دچار اختلال وسواس فکری عملی مراجعه کننده به مراکز درمانی دولتی شهر تهران در سال 1391 بودند. نمونه شامل 50 بیمار بود که به روش نمونه گیری در دسترس از بین مراجعان به بیمارستان امام حسین(ع) انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از آزمون پاسخ نشخواری (هوکسما و مارو، 1991) و سیاهه سازگاری (بل، 1961) استفاده شد. داده ها از طریق تحلیل رگرسیون چندگانه و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل گردید. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که ناسازگاری اجتماعی و هیجانی به طور معنادار نشخوار فکری را پیش بینی می کنند (05/0>P). بنابراین با درمان هایی که به کاهش ناسازگاری هیجانی و اجتماعی کمک می کنند، می توان از بروز نشخوارهای فکری در بیماران مبتلا به وسواس فکری عملی جلوگیری کرد.
    کلیدواژگان: وسواس فکری - عملی، نشخوار فکری، ناسازگاری اجتماعی، ناسازگاری هیجانی
  • نرگس چیمه صفحات 61-68
    هدف این پژوهش بررسی نقش مقابله مذهبی ایرانی در پیش بینی استرس والدینی مادران دارای کودک مبتلا به اتیسم بود. روش پژوهش از نوع مطالعات توصیفی همبستگی است. جامعه آماری شامل همه مادران کودکان مبتلا به اتیسم مشغول به آموزش و درمان در سال 931392 شهر تهران بودند. از بین مادران با توجه به شرایط ورود به نمونه پژوهش50 نفر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. پرسشنامه های مقابله مذهبی ایرانی (آگیلار وفایی و آبیاری 2007) و شاخص استرس والدینی (آبیدین، 1995) در مورد آنها اجرا شد. داده های به دست آمده از طریق رگرسیون همزمان چندگانه تحلیل شد. نتایج نشان داد مقابله مذهبی ایرانی با استرس والدینی رابطه منفی معنی دار دارد (001/0 P=). نتایج نشان داد که مقابله مذهبی ایرانی 35درصد از واریانس استرس والدینی را پیش بینی می کند. مولفه های مقابله مذهبی ایرانی، همچنین سن و میزان تحصیلات مادران بر استرس والدینی آنان تاثیری نداشت. با توجه به نتایج این پژوهش با استفاده از مقابله مذهبی ایرانی به عنوان یک عامل کلی و درونی می توان به ارتقای سلامت روانی مادران کودکان مبتلا به اتیسم کمک کرد.
    کلیدواژگان: مقابله مذهبی ایرانی، استرس والدینی، اتیسم
  • لیلا نادری، حسین مولوی، ابوالقاسم نوری صفحات 69-75
    این مطالعه با هدف پیش بینی رضایت زناشویی زوج های شهر اصفهان براساس همدلی و بخشودن انجام گرفت. از بین کلیه زوج های ساکن شهراصفهان در سال 911390، تعداد 100 زوج به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ایبه عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. سپس پرسشنامه های رضایت زناشویی اینریچ (فوروس و اولسون، 1993)، همدلی عاطفی (مهرابیان و اپستین، 1972) و سنجش بخشودگی (پولارد و همکاران، 1998) روی آنها اجرا شد. داده ها با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی تحلیل شدند. نتایج نشان داد که همدلی و بخشش عاطفی، رضایت زوج ها را پیش بینی می کند (01/0 >P). لذا می توان نتیجه گرفت که همدلی و بخشودگی از مولفه های موثر بر رضایت زناشویی هستند. همچنین سن زوج ها نیز رضایت زناشویی را پیش بینی می کند (05/0P<).
    کلیدواژگان: رضایت زناشویی، بخشودگی، همدلی
  • طیبه جعفریان، منصور فتحی، ملیحه عرشی، رمضانعلی قادری صفحات 76-83
    هدف این پژوهش، تعیین اثر هوش هیجانی مردان بر خشونت علیه زنان در بین زوج های متاهل شهر طبس بود. روش این پژوهش از نوع همبستگی و جامعه آماری شامل همه زوج های متاهل شهر طبس در سال 1393 بود که حداقل یک سال از ازدواج آنان گذشته بود. با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایتعداد 230 زوج (230 زن، 230 مرد) از 5 منطقه شهر طبس انتخاب شدند. مردان پرسشنامه هوش هیجانی (برادبری و گریوز،2003) و زنان پرسشنامه خشونت علیه زنان (حاج یحیی، 1999) را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تحلیل گردید. نتایج نشان داد که اثر مولفه های خودآگاهی، خودمدیریتی، آگاهی اجتماعی و مدیریت رابطه، بر خشونت علیه زنان معنادار است (01/0P<). براساس نتایج این پژوهش مردانی که از هوش هیجانی بالاتری برخوردارند، نسبت به همسر خود خشونت کمتری را اعمال می کنند.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، خشونت علیه زنان، شهر طبس
  • فریبا کیانی، محمدرضا خدابخش صفحات 84-95
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیرسبک رهبری تبادلی سرپرست برآسیب های شغلی با میانجیگری هوشیاری ایمنی،گرانباری نقش و رویدادهای مرتبط با ایمنی بود. پژوهش رابطه ای از نوع مدل سازی معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش همه کارکنان شرکت ذوب آهن اصفهان در سال 1392 بودند که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای 210 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش، مقیاس سبک رهبری تبادلی سرپرست (باس و آولیو، 1990)، مقیاس هوشیاری ایمنی (وستبی و لی، 2003)، مقیاس گرانباری نقش (بیهر، والاش و تیبر، 1976)، پرسشنامه رویدادهای مرتبط با ایمنی (بارلینگ و همکاران، 2002) و پرسشنامه آسیب های شغلی (بارلینگ و همکاران، 2002) بودند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از ضریب رگرسیون و مدل سازی معادلات ساختاری با کمک نرم افزار لیزرل انجام شد. برای آزمون معناداری مسیرهای غیرمستقیم از روش بوت استراپ در برنامه ماکروی پریچر و هایز (2008) استفاده گردید. یافته ها نشان دهنده تاثیرقابل قبول میان متغیرهای پژوهش بود (05/0P<). همچنین روابط غیرمستقیم سبک رهبری تبادلی برآسیب های شغلی با میانجی رویدادهای مرتبط با ایمنی، با میانجی هوشیاری ایمنی و رویدادهای مرتبط با ایمنی؛ و با میانجی گرانباری نقش و رویدادهای مرتبط با ایمنی مورد تایید قرار گرفت (05/0P<).
    کلیدواژگان: سبک رهبری تبادلی سرپرست، هوشیاری ایمنی، گران باری نقش، رویدادهای مرتبط با ایمنی، آسیب های شغلی
  • سید مصطفی مدنی، مجتبی باقی، علیرضا سوادکوهی * صفحات 96-105

    هدف از این پژوهش، پیش بینی عملکرد ادراک شده کارکنان با استفاده از مولفه های هوش سازمانی در شرکت توزیع برق استان اصفهان بود. طرح پژوهش از نوع همبستگی است. جامعه آماری همهکارکنان ستاد شرکت توزیع برق استان اصفهان بودند که از میان آنها 133 نفر به شیوه تصادفی ساده به عنوان گروه نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه هوش سازمانی آلبراخت (2003) و پرسشنامه عملکرد ادراک شده (محقق ساخته) بود. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام تحلیل گردید. یافته های حاصل از ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین تمامی مولفه های هوش سازمانی و عملکرد ادراک شده کارکنان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد (001/0≥P). نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که سه مولفه کاربرد دانش، میل به تغییر و فشار عملکرد، بهترین پیش بینی کننده های عملکرد ادراک شده کارکنان بودند و در جمع 8/60 درصد عملکرد ادراک شده کارکنان را در سطح (001/0≥P) پیش بینی می کردند، اما ابعاد چشم انداز راهبردی، سرنوشت مشترک، روحیه و اتحاد و توافق قادر به پیش بینی عملکرد ادراک شده کارکنان نبودند.

    کلیدواژگان: عملکرد ادراک شده کارکنان، هوش سازمانی و مولفه های آن، شرکت توزیع برق
  • فاطمه بحری نجفی، سید ابراهیم میر شاه جعفری صفحات 106-113
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر ابعاد مختلف باورهای مذهبی (بعد اعتقادی، بعد مناسکی، بعد عاطفی، بعد پیامدی) بر میزان شادی معلمان ابتدایی در محیط کار انجام شد. این مطالعه از نوع پژوهش توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری آن را معلمان مقطع ابتدایی ناحیه دو آموزش و پرورش شهر اصفهان به تعداد 690 نفر تشکیل می دادند. با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای 250 معلم انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در پژوهش، پرسشنامه سنجه دینداری بر مبنای الگوی گلارک و استارک (به نقل از سراج زاده، 1377) با 26 پرسش که چهار بعد (اعتقادی، مناسکی، عاطفی و پیامدی) را می سنجد و پرسشنامه شادی اکسفورد (ارگایل و لو،1990) با 29 پرسش چهار گزینه ای بوده است. داده های حاصل از پرسشنامه های پژوهش از طریق ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام مورد تحلیل قرار گرفت. ضریب یافته ها دال بر آن بود که همبستگی بین ابعاد مناسکی و پیامدی با شادی معنی دار است و بین ابعاد اعتقادی عاطفی با شادی معنی دار نیست. لذا، فرضیه دوم و چهارم (مناسکی و پیامدی) تایید شد و فرضیه اول و سوم (اعتقادی و عاطفی) تایید نشد.
    کلیدواژگان: باورهای مذهبی، شادی، نشاط، محیط کار معلمان
|
  • Mohammad Bagher Kajbaf, Alinaghi Ghasemiannejad Jahromi, Seyed Habibolah Ahmadi Forushani Pages 4-13
    The purpose of this study was to evaluate the effectiveness of spiritual and existential group therapy on depression, death anxiety and belief in afterlife. The research was a quasi-experimental study with pretest-posttest design and a control group. The population consisted of all undergraduates in the University of Isfahan in 2014. Then, 16 students with high depression scores from the Beck Depression Inventory (Beck et al, 1961), high death anxiety scores from the Death Anxiety Scale (Templer, 1970) and low scores of afterlife belief from Islamic Belief about Fairly Afterlife (Golparvar et al, 2011) were selected via convenience sampling method. Then they were randomly assigned into an experimental and a control group. The experimental group participated in six sessions of group therapy while the control group did not receive any therapy. After post-test administration, the results of the covariance analysis showed a significant difference between post-test scores of the experimental and control groups on death anxiety (P<0.05). According to the results, it was concluded that combining existential and spiritual therapies along with descriptions of near-death experiences can have a significant impact on reducing death anxiety.
    Keywords: Existential psychotherapy, Near, death experience, Depression, Death anxiety, Belief in afterlife
  • Mahtab Shastfooladi, Gholam Reza Manshaei Pages 14-22
    The aim of the study was to determine the effectiveness of emotion regulation group training on perceived stress symptoms in women with breast cancer. The research was semi- experimental with pre-test – posttest design and a follow-up. The population included all the women who were diagnosed with less-than-a-year breast cancer. From among them, thirty women, who were referred to the Charity Center in Isfahan, volunteered to participate in the study, were sampled, and were randomly assigned to experimental group and control group. The former received emotion regulation group training, while the latter did not receive any training. The experimental group received training in 8 sessions (two 45-minute sessions a week). All participants answered the items related to stress in Depressive Anxiety Stress Scale-21 before and after training. Analysis of covariance was used to analyse data. The results showed that there was a significant difference between the scores of experimental group and those of control group (P<0.05). Therefore, emotion regulation group training significantly reduced the symptoms of perceived stress in women with breast cancer.
    Keywords: perceived stress, emotion regulation, women with breast cancer
  • Maryam Azadi, Davood Taghvayi, Shima Chehreyi Pages 23-31
    The purpose of this research was to determine the effectiveness of neurofeedback therapy on the performance of the elementary school students with learning disabilities within Wechsler Intelligence Test for Children. This research was a quasi-experimental study with pretest-posttest design. The statistical population was all the students with learning disability studying in the first to fifth grade of primary schools and referred to counseling and treatment centers in Isfahan in 2014. Among them,15 students were selected through available sampling method. To collect data, the neurofeedback device and Wechsler Intelligence Test For Children (Form 4) were used. Students received 20 sessions of 45-minute neurofeedback treatment for 7-10 weeks. They responded to Wechsler Intelligent Test for children before and after the treatment as pre-test and post-test. The data were analyzed by dependent t-test. The results suggested that there was a significant relationship between the pre-test and post-test scores obtained from all the scales (P<0.05). Therefore it can be concluded that the neurofeedback therapy was effective in improving the performance of children with learning disability in Wechsler Intelligent Test for children.
    Keywords: neurofeedback, learning disability, Wechsler test
  • Mohammad Javad Khademi, Mohammad Reza Abedi Pages 32-44
    The aim of this study was to investigate the effectiveness of quality of life psychotherapy on blind girls’ mental health in Esfahan. The study was quasi-experimental with pretest, posttest, control group design and a follow up. The population consisted of all blind girls who had records in Isfahan Welfare Organization in 2014. Through convenience sampling, 40 blind girls were selected and randomly assigned into two groups, experimental and control. Experimental group received quality of life psychotherapy for 8 sessions (90 minutes each) and then, both groups completed SCL-90-R personality traits questionnaire (Dragotis et al, 1973). The data were analyzed by analysis of covariance. Time-varying effects of depression were significant, that is, the pre-test rate of depression in both groups decreased significantly (P<0.01). The interaction of time with the indicators of anxiety, obsession and hostility was significant (P<0.01). In other words, psychotherapy made a significant difference between experimental group and control group in the three indicators of anxiety, obsession and hostility in posttest and follow up.
    Keywords: Quality of life therapy, psychological indicator, Blind
  • Himeyra Alnandi, Aboolghasem Nouri Pages 45-52
    The present study aimed to compare the effect of individual and group parenting skills training on life mothers’ life satisfaction. The research used a quasi-experimental design with pretest- posttest method. The population included 2112 mothers with children less than 12 years old under the support of health and therapeutic center in the city of Lenjan. The sample consisted of 60 mothers who were selected randomly and then randomly assigned into three groups twenty each. One group received parenting skills training individually and the other group received group training, while the third group received no training. Our research tool was the Life Satisfaction Questionnaire (Diener, 1985). To analyze data, analysis of covariance was used. The results showed that the groups who received training were significantly different in the post-test compared to pre-test regarding parenting style (p <0.05). Also, the difference between the two groups who received training was not significantly different in the post-test compared to pre-test. (p>0.05). Therefore, the effect of individual and group parenting skills training on mothers’ life satisfaction was similar.
    Keywords: parenting skills, individual training styles, group training styles, life satisfaction, health care centers
  • Samaneh Behzadpoor, Zahra Sadat Motahhari, Faramarz Sohrabi Pages 53-60
    The aim of this research was to predict rumination based on social and emotional adjustments in patients with obsessive-compulsive disorder (OCD). The research employed a correlational method. The statistical population comprised all patients with OCD who referred to public therapeutic clinics in Tehran in 2012. The sample consisted of 50 patients who were selected by available sampling method from patients who referred to Emam Hossein hospital. Ruminative Response Scale and Bell Adjustment Inventory were used to gather data. Data were analyzed by multiple regression analyses and Pearson correlation coefficient. The results of multiple regression analyses indicated that social and emotional maladjustment can predict rumination significantly (P<0.05). So, using treatments to help patients to reduce their social and emotional adjustments, we can prevent rumination in patients with obsessive-compulsive disorder.
    Keywords: obsessive, compulsive disorder, rumination, social maladjustment, emotional maladjustment
  • Narges Chimeh Pages 61-68
    The aim of this research was to investigate the role of Iranian religious coping in predicting mothers’ parenting stress with autistic children. The method of current research was descriptive-correlational and the population consisted of all mothers with autistic children who were educated and treated in Tehran during 2013-2014. Fifty mothers were selected as sample according to inclusion criteria using available sampling. Iranian Religious Coping Scale (Aguilar- Vafaie & Abyari 2007) and Parenting Stress Index questionnaire (Abidin 1995) administered to them. The obtained data were analyzed by multiple regression analysis. The results showed that the Iranian religious coping had a negative significant relationship with parenting stress (P=0.001). Iranian religious coping could predict 35 percent of variance of parenting stress. Iranian religious coping, mothers’ level of education and age had no impact on parenting stress. According to the results of present research, Iranian religious coping as a general and internal factor could help mothers of autistic children to improve their mental health.
    Keywords: Iranian Religious Coping, Parenting stress, Autism
  • Leila Naderi, . Hossein Molavi, Abolghasem Nory Pages 69-75
    The purpose of this study was to investigate the relationship between empathy forgiveness and marital satisfaction of couples in Isfahan. Therefore 100 couples were randomly selected and were asked to respond to Enriching Marital Sticfaction Scale (1993), Emotional Empathy Scale (1972), Familly Forgiveness Scale (1998) and a demographic questanaire. The resualt of regression analysis showed that empathy and emotional forgiveness can significantly predict cognitive satisfaction of couples (P<%5). Also the wife̕s and husband̓s age can significantly predict relationship satisfaction. (P<%5).
  • Tayebe Jafarian, Mansour Fathi, Malihe Arshi, Ramezanali Ghaderi Pages 76-83
    The purpose of the present research was to determine the effect of men's emotional intelligence on violence against women among married couples in Tabas. The research method was correlational. The population included all married couples who had at least one year of marital life in Tabas in 2014. From among them, 230 married couples (230 females and 230 males) were randomly selected via multi-stage cluster sampling from 5 areas of the city. Male partners completed Emotional Intelligence Questionnaire (Bradberry & Greaves, 2003) and female partners completed Violence against Women Questionnaire (Haj Yahia, 1999). The data were analyzed using Pearson correlation and multi steps regression analysis. The results showed that the components of self-awareness, self-management, social awareness, and relationship management had significant effect on violence against women (P<0.01). Based on these results, men with high emotional intelligence impose less violent against their wives.
    Keywords: emotional intelligence, violence against women, tabas city
  • Fariba Kiani, Mohammad Reza Khodabakhsh Pages 84-95
    The aim of the current study was to investigate the effect of transformational leadership style of supervisor on occupational injuries with the mediating role of safety consciousness, role overload and safety related events. The research was a correlational, structural equations modeling. The population consisted of all employees in Esfahan Steel Company in 2012. Through stratified random sampling 210 employees were selected. Research instruments were: Transformational Leadership Style Scale (Bass & Avolio 1990), Safety Consciousness Scale (Westaby & Lee 2003), Role Overload Scale (Beehr, Walsh & Taber, 1976), Safety-related Events Questionnaire (Barlingand et al., 2002) and Occupational Injuries Questionnaire (Barlingand et al., 2002). Data were analyzed by regression and structural equations modeling by LISREL software. To test the role of mediated effects, the Bootstrap procedure in the macro model of Preacher and Hayes (2008) was used. Findings revealed acceptable effects of all variables in the study (P<0.05). Also, the indirect effects of transactional leadership style on occupational injuries with mediating role of safety events; with mediating role of safety consciousness and safety events; and with mediating role of role overload and safety events were studied (P<0.05).
    Keywords: transformational leadership style, safety consciousness, role overload, safety, related events, occupational injuries
  • Sayeed Mosta Madani, Mojtaba Baghi, Alireza Savadkouhi Pages 96-105

    The purpose of this study was to predict perceived performance of employees through Organizational Intelligence Components in the Electricity Distribution Company of Isfahan Province. The research was a correlational study. The population consisted of all employees in the Isfahan Electricity Distribution Company. Among all, 133 people were sampled using simple random sampling. The research tools consisted of Albrecht's Organizational Intelligence Questionnaire (2003) and the Perceived Performance Questionnaire (researcher-made). The data were analyzed through Pearson's correlation coefficient and stepwise regression. The results of Pearson's correlation coefficient showed that there were positive and significant relationships between all components of organizational intelligence and perceived performance of employees (P<0.001). The results of stepwise regression analysis indicated that three components i.e application of knowledge, the willingness to change and the pressure of performance were the best predictors of employees’ perceived performance and could predict 60.8% of employees’ perceived performance at the level of (P<0.01). But strategic perspective, common fate, morale and being a: union:ist weren’t able to predict perceived performance of employees.

    Keywords: Perceived Performance of Employees, Organizational Intelligence, its Components, Electricity Distribution Company
  • Fatemeh Bahrinajafy, Sayed Ebrahim Mirshahjafari Pages 106-113
    This study was aimed to investigate the effect of various aspects of religious belief including rituals, emotional and consequential aspects on the happiness of elementary teachers in the working environment. This was a descriptive correlational study. The population under study consisted of 690 teachers in district 2 of the Ministry of Education and Training of Isfahan. From among them, 250 teachers through random stratified sampling were selected. The instruments were the Religion Assessment questionnaire (by Serajzadeh, 1998) taken from Stark and Glark measuring four dimensions (beliefs, rituals, emotional and consequential aspects) and the Oxford Happiness questionnaire (by Argyle, 1990). Data were analyzed through Pearson correlation coefficient and stepwise regression analysis. It was found that the relationship between ritual and consequential aspects with happiness was significant.
    Keywords: religious beliefs, happiness, the working environment of elementary teachers