فهرست مطالب

علوم زیستی ورزشی - پیاپی 26 (پاییز 1394)

فصلنامه علوم زیستی ورزشی
پیاپی 26 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی گرزی *، حمید رجبی، رضا قراخانلو صفحات 363-374
    هدف از پژوهش حاضر تعیین اثر هشت هفته تمرین استقامتی بر مقدار پروتئینα-1A کانال کلسیمی پیش سیناپسی نوع P/Q در عضلات FHL (خم کننده دراز انگشت شست) و نعلی موش های صحرایی بود. شانزده سر موش صحرایی نر ویستار به صورت تصادفی به دو گروه شاهد و تمرین تقسیم شدند. هشت هفته تمرین در آغاز شامل هر روز 30 دقیقه با سرعت 10 متر در دقیقه بود و این میزان به صورت فزاینده به هر روز 60 دقیقه با سرعت 30 متر در دقیقه رسید. پروتئینα-1A با روش وسترن بلاتینگ (حجم باند به مقدار پروتئین) اندازه گیری شد و نتایج نشان داد که میزان این کانال (پروتئین) در گروه استقامتی تنها در عضله نعلی به طور غیرمعنادار (177/0P =) افزایش یافته است. افزایش 20 درصدی پروتئینα-1A بر اثر تمرین استقامتی در عضله نعلی در مقایسه با عدم تغییر آن در عضله خم کننده دراز انگشت شست می تواند بیانگر پاسخ پذیری کانال های کلسیمی پیش سیناپسی نوع P/Q در این عضله بر اثر تمرینات استقامتی به منظور افزایش رهایش استیل کولین از پایانه عصبی و همچنین ویژگی سازگاری به تمرین در عضله ای که بیشتر استفاده شده است، باشد که در سازگاری های پیوندگاه عصبی عضلانی به آن اشاره شده است. در نتیجه، می توان گفت که احتمالا تمرین استقامتی عامل مهمی در افزایش پروتئین α-1A است.
    کلیدواژگان: انگشت شست و نعلی، پروتئین?، 1A، تمرینات استقامتی، عضلات خم کننده دراز، کانال کلسیمی پیش سیناپسی نوع P، Q
  • بهلول قربانیان*، محمدرضا کردی، علی اصغر رواسی، مهدی هدایتی، آقاعلی قاسم نیان صفحات 375-390
    چاقی زودرس و انتقال آن به بزرگسالی، احتمال بروز بیماری CAD را افزایش می دهد. پروتئین ABCA1 نقش محوری در فرایند انتقال معکوس کلسترول و پیشگیری از CAD دارد. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین استقامتی تناوبی طناب زنی بر مقدار بیان پروتئین ABCA1 لنفوسیتی، ApoA-I و پروفایل های چربی خون در نوجوانان پسر دچار اضافه وزن و چاق بود. به این منظور 30 دانش آموز (میانگین سن 1/1±35/17 سال، وزن 6/11 ±6/88 کیلوگرم و شاخص توده بدنی 36/2 ±31/28 کیلوگرم بر متر مربع) به صورت تصادفی انتخاب شدند و در دو گروه کنترل (15n=) و تمرین (15n=) قرار گرفتند. پروتکل تمرین شامل تمرین استقامتی تناوبی طناب زنی (8 هفته، 4 روز،40 دقیقه در هر جلسه) بود. سنجش میزان بیان پروتئین ABCA1 لنفوستی از طریق همولیز سلولی و روش الایزای حساس انجام گرفت. داده ها به وسیله آزمون آماری T-test در سطح معناداری 05/0>P تحلیل شد.یافته ها نشان داد میزان پروتئین ABCA1 لنفوسیتی (000/0=P) و VO2max (000/0=P) افزایش معنادار و مقادیر پلاسمایی TG (017/0=P)، TC (001/0=P)، LDL-c/HDL-c (026/0=P) و TC/HDL-c (002/0=P)، درصد چربی بدن (015/0=P) و BMI (042/0=P) کاهش معنادار داشتند. اما افزایش مقادیر Apo A-I، HDL-c و کاهش LDL-c و وزن بدن معنادار نبود. نتیجه اینکههشت هفته تمرین استقامتی تناوبی طناب زنی می تواند تاثیرات مثبتی بر پروتئین ABCA1 (به عنوان دروازه بان فرایند انتقال معکوس کلسترول) و پروفایل های چربی خون در نوجوانان با وزن زیاد و چاق داشته باشد.
    کلیدواژگان: آپولیپوپروتئین A، I، تمرین استقامتی تناوبی طناب زنی، ناقل جعبه ای وابسته به آدنوزین تری فسفات (ABCA1)، نوجوانان پسر دچار اضافه وزن و چاق
  • سید علیرضا حسینی کاخک*، پروین ضماند، امیر حسین حقیقی، میترا خادم الشریعه صفحات 391-405
    هدف از تحقیق حاضر، مقایسه پاسخ های هورمونی به دو نوع تمرین مقاومتی با و بدون محدودیت جریان خون بود. به این منظور چهارده دانشجوی دختر در یک طرح تحقیق متقاطع شرکت کردند. آزمودنی ها در سه هفته متوالی و به طور تصادفی، در سه حالت کنترل، تمرین مقاومتی سنتی و تمرین مقاومتی همراه با محدودیت جریان خون شرکت کردند. تمرین شامل سه حرکت باز شدن زانو، پرس پا و هاک پا در چهار ست بود. نمونه های خونی قبل، بلافاصله و نیم ساعت پس از تمرین گرفته شد. برای تحلیل داده ها از آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر استفاده شد. سطح معنا داری 05/0 P< در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد هر دو نوع تمرین موجب افزایش معنا دار لاکتات بلافاصله پس از ورزش شد؛ اما در مقادیر تستوسترون، هورمون رشد، کورتیزول و انسولین تفاوت معنا داری بین گروه ها وجود نداشت. این مطالعه تا حدودی از سودمندی و اثربخشی تمرینات مقاومتی همراه با انسداد جریان خون حمایت می کند.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی سنتی، پاسخ هورمونی، دختران، محدودیت جریان خون
  • فاطمه صیدی *، عباس عبدالملکی، مهرداد عنبریان، رضا قهرمانی صفحات 407-417
    هدف از این پژوهش تعیین اثر شدت اجرای یک نوبت نیم اسکوات پویا بر عملکرد و فعالیت الکتریکی عضلانی در جریان پرش عمودی نوجوانان ورزشکار بود. آزمودنی های این پژوهش 12 پسر نوجوان ورزشکار بودند که در سه روز متفاوت به طور تصادفی یکی از سه پروتکل گرم کردن (کنترل)، گرم کردن و اجرای یک نوبت 2 تکراری نیم اسکوات پویای با شدت کم (40 درصد 1RM)، گرم کردن و اجرای یک نوبت 1 تکراری نیم اسکوات پویای با شدت زیاد (80 درصد 1RM) را انجام دادند. پس از گذشت 4 دقیقه از اجرای هر پروتکل، از آزمودنی ها آزمون پرش عمودی به عمل آمد و فعالیت الکترومایوگرافی گروه های عضلانی چهارسر و همسترینگ در مرحله درون گرای پرش به ثبت رسید. برای تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل واریانس با اندازه های تکراری استفاده شد. نتایج نشان داد که ارتفاع پرش و فعالیت الکترومایوگرافی عضلات چهارسر پس از پروتکل با شدت کم نسبت به پروتکل کنترل به طور معناداری افزایش یافت (05/0P≤). درحالی که تفاوت معنادار آماری بین اندازه گیری های تکراری در فعالیت الکترومایوگرافی گروه عضلانی همسترینگ یافت نشد (05/0P>). بنابراین از طریق گرم کردن ویژه شامل نیم اسکوات با شدت های کم نسبت به گرم کردن معمول می توان عملکرد پرش عمودی متعاقب را در نوجوانان ورزشکار بهبود بخشید که به نظر می رسد با تغییرات نورولوژیکی و درون عضلانی همراه باشد.
    کلیدواژگان: پرش عمودی، شدت، فعالیت الکتریکی عضله، نوجوانان ورزشکار، نیرومندسازی پس فعالی
  • توراندخت امینیان رضوی، آذین بلند، شیما مجتهدی، امید صالحیان، موسی خلفی * صفحات 419-430
    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین هوازی بر RBP4 سرم و مقاومت انسولینی در رت های نر سالم است. در مطالعه حاضر 16 سر رت نژاد ویستار به طور تصادفی به دو گروه کنترل (8 سر) و تمرین (8 سر) تقسیم شدند. پروتکل تمرینی، 8 هفته شامل 3 جلسه در هفته بود که با شدت 30 درصد VO2max و مدت 10 دقیقه شروع شد و در دو هفته آخر به شدت 75 درصد VO2maxو مدت 50-45 دقیقه افزایش یافت. از آزمون t مستقل و ضریب همبستگی پیرسون برای تحلیل داده ها استفاده شد و سطح معناداری 05/0P≤ در نظر گرفته شد. RBP4، انسولین، گلوکز و شاخص مقاومت انسولینی در اثر تمرین هوازی کاهش معناداری را نشان دادند (05/0P<). با این حال هشت هفته تمرین هوازی تاثیر معناداری بر کلسترول، تری گلیسرید و HDL نداشت (05/0P>) و تنها کاهش LDL پس از هشت هفته تمرین معنادار بود (05/0P<). بررسی ارتباط بین RBP4 با نیمرخ لیپیدی و شاخص مقاومت انسولینی پس از هشت هفته همبستگی معناداری را نشان نداد. هشت هفته تمرین هوازی موجب کاهش معنادار RBP4 سرم در رت های نر سالم شد و به نظر می رسد بهبود در مقاومت انسولینی عامل موثر در کاهش سطوح RBP4 سرم در رت های سالم باشد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، رت های نر سالم، مقاومت انسولینی، RBP4
  • زینب ویس پور، وحید ولی پور ده نو *، احمد همت فر صفحات 431-441
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تغییرات اجرای حرکت پویا به دنبال توالی ای از اعمال پیش آمادگی متفاوت بود. دوازده آزمودنی زن سالم، فعال و غیرورزشکار (سن: 1±16سال، قد: 34/6±162 سانتی متر، وزن: 21/9±60 کیلوگرم) داوطلبانه انتخاب شدند. آزمودنی ها در دو پروتکل پیش آمادگی به فاصله یک هفته شرکت کردند. پروتکل اول شامل اجرای 5 تکرار با 50 درصد و 2 تکرار با 75 درصد یک تکرار بیشینه حرکت اسکات و پروتکل دوم شامل اجرای 5 تکرار با 60 درصد و 2 تکرار با 90 درصد یک تکرار بیشینه جهت پیش آمادگی بود. آزمودنی ها آزمون های سارجنت و بوسکو 5، 15، 30 و 60 ثانیه ای را انجام دادند. نتایج نشان داد پروتکل دوم در هر پنج آزمون تغییرات بیشتر و معناداری نسبت به پروتکل اول ایجاد کرد (01/0P<). درصد تغییرات یا اختلاف بین دو گروه به ترتیب در آزمون سارجنت (05/19)، پرش بوسکو 5 ثانیه ای (20/15)، 15 ثانیه ای (58/14)، 30 ثانیه ای (37/11) و 60 ثانیه ای (06/11) کمتر بود. به طور کلی می توان نتیجه گرفت احتمالا در اجرای پروتکل های پیش آمادگی هرچه شدت بیشتر باشد، اجرای پویای پیایند بهتر خواهد بود و به نظر می رسد اثر پروتکل های پیش آمادگی با گذشت زمان کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: بوسکو، پتانسیل سازی پس از فعال سازی، توان بی هوازی
  • سینا رخصتی*، علیرضا سلیمی آوانسر، سجاد احمدی زاد، خسرو ابراهیم صفحات 443-454
    هدف از این تحقیق مقایسه تاثیر شش هفته تمرینات اختصاصی والیبال روی سطح ماسه و سالن بر سطوح استراحتی و پاسخ لاکتات، کراتین کیناز (CK) و لاکتات دهیدروژناز (LDH) به فعالیت حاد در بازیکنان والیبال بود. به این منظور هجده والیبالیست مرد (میانگین±انحراف معیار، سن3/7±7/23 سال و وزن 7/1±3/75 کیلوگرم) در دو گروه یک پروتکل شش هفته ای تمرین را روی دو سطح ماسه و سالن، به صورت تمرینات اختصاصی والیبال با شدت بیشینه انجام دادند. در مرحله پیش آزمون و پس آزمون، آزمودنی های دو گروه یک جلسه فعالیت حاد را اجرا کردند. دو نمونه خونی قبل و بلافاصله پس از فعالیت حاد گرفته شد. نتایج نشان داد که تمرین روی ماسه در مقایسه با سالن بر تجمع لاکتات پس از فعالیت تاثیر معناداری داشت و موجب کاهش آن شد (05/0P<)؛ اما سازگاری تمرین در سطح ماسه تغییر معناداری در سطوح استراحتی و پاسخ به فعالیت میزان CK و LDH ایجاد نکرد (05/0
    کلیدواژگان: کراتین کیناز (CK)، لاکتات، لاکتات دهیدروژناز (LDH)، والیبال
  • اصغر توفیقی، زهرا صمدیان*، جواد طلوعی آذر صفحات 445-460
    نقش زیست نشانگرهای التهابی بیماری های قلبی-عروقی در افراد دیابتی در پی اجرای تمرینات ورزشی نامشخص است، ازاین رو هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش پیش التهابی رزیستین و CRP به دنبال اجرای تمرینات هوازی و مقاومتی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بود. 40 نفر از زنان مبتلا به دیابت نوع 2، به طور تصادفی در گروه های تمرین هوازی (14 نفر)، مقاومتی (13 نفر) و کنترل (13 نفر) قرار گرفتند. گروه هوازی (تمرین هوازی را هر جلسه 50 -20 دقیقه، با شدت 70-50 درصد حداکثر ضربان قلب)، گروه مقاومتی (تمرین مقاومتی را در 3 مرحله10 تکراری، با شدت 60-40 درصد یک تکرار بیشینه) سه جلسه در هفته و به مدت دوازده هفته انجام دادند. گروه کنترل طی این مدت بدون تمرین بود. نمونه های خونی به منظور بررسی متغیرهای مورد مطالعه در مراحل پیش و پس آزمون جمع آوری شدند. تحلیل آماری نتایج با نرم افزار spss صورت گرفت. با توجه به نتایج، رزیستین و CRP در دو گروه تمرینی به ترتیب افزایش و کاهش، وزن، BMI، درصد چربی بدن، نسبت دور کمر به باسن تنها در گروه هوازی، مقاومت انسولینی تنها در گروه مقاومتی و مقادیر گلوکز، هموگلوبین گلیکوزیله در هر دو گروه تمرینی کاهش یافتند (05/0P≤). رزیستین تنها با CRP در پس آزمون گروه مقاومتی رابطه معکوس معناداری داشت (05/0P≤). با توجه یافته ها به نظر نمی رسد رزیستین موجب مقاومت انسولینی و عامل پیشگویی کننده بیماری های قلبی- عروقی باشد.
    کلیدواژگان: بیماری های قلبی، عروقی، پروتئین واکنشگر C، تمرینات ورزشی هوازی و مقاومتی، دیابت نوع 2، رزیستین
  • سید محمدعلی عظیمی دخت*، مهدی مقرنسی، محمدخلیل کارگر شورکی، علی اصغر زارع زاده مهریزی صفحات 461-476
    دیابت نوع2 یک بیماری متابولیکی و متفورمین یکی از پرمصرف ترین داروهای کاهنده قند خون در این بیماران است. مطالعات نشان داده است ورزش نقش مهمی در بهبود نیمرخ چربی و کنترل قند خون در بیماران دیابتی نوع2 دارد. هدف این پژوهش، بررسی اثر تمرین تناوبی روی دوچرخه کارسنج بر مقاومت به انسولین و نیمرخ چربی مردان دیابتی نوع2 تحت درمان با متفورمین بود. 36 مرد مبتلا به دیابت نوع2 مصرف کننده متفورمین (میانگین سن 08/3 ±08/46 سال، شاخص توده بدنی 32/2±1/30 کیلوگرم بر متر مربع) انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تمرین تناوبی (هشت هفته تمرین تناوبی، 3 روز در هفته، 35 تا50 دقیقه تمرین با 40 تا 55 درصد ضربان قلب ذخیره) و کنترل تقسیم شدند. مقادیر ناشتایی کلسترول تام (TC)، تری گلیسرید (TG)، لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL-C)، لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL-C)، انسولین،گلوکز و هموگلوبین گلیکوزیله در قبل و بعد از هشت هفته تمرین اندازه گیری شد. داده ها از طریق تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر وt مستقل در سطح معناداری 05/0> αتحلیل شدند. نتایج نشان داد مقادیر سرمی انسولین، گلوکز، TG، TC، LDL-C، هموگلوبین گلیکوزیله و شاخص مقاومت به انسولین در گروه تمرین به طور معنا داری کاهش یافت (05/0>P)، ولی این تغییرات در گروه کنترل معنا دار نبود (05/0
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی، دیابت نوع2، متفورمین، مقاومت به انسولین، نیمرخ چربی
  • سیروس چوبینه*، حسین پار صفحات 477-488
    تمرینات مقاومتی نقش مهمی در برنامه های تمرینی و فواید بی شماری در سلامت جسم و روح دارد. تمرینات قدرتی برون گرا ممکن است با تغییرات فیزیولوژیکی منفی همراه باشد. هدف این تحقیق بررسی تاثیر یک جلسه تمرین مقاومتی برون گرا بر برخی شاخص های کاتابولیسم خالص پروتئین و آسیب عضلانی بود. 24 دانشجوی مرد غیرورزشکار با میانگین سن 54/1± 20 سال، وزن 01/12±95/56 کیلوگرم، شاخص توده بدنی 8/3± 6/22 کیلوگرم و چربی 21/4±41/13 درصد انتخاب و به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. گروه تجربی یک جلسه تمرین مقاومتی برون گرا شامل 50 انقباض برون گرا با دست غیر برتر با 85 درصد قدرت بیشینه همان دست انجام دادند. نمونه های ادراری برای سنجش اوره، کراتینین و تری متیل هیستیدین پیش و پس از آزمون جمع آوری شد. داده ها با آزمون t مستقل در سطح 05/0 P< تجزیه وتحلیل شد. یک جلسه تمرین مقاومتی برون گرا موجب افزایش معنا دار شاخص های اوره، کراتینین و تری متیل هیستیدین ادرار گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل شد (05/0P<). یک جلسه تمرین مقاومتی برون گرا موجب فعال شدن کاتابولیسم پروتئین عضلانی، آسیب عضلانی و در نتیجه تجزیه پروتئین های انقباضی عضله می شود.
    کلیدواژگان: اوره، تری متیل هیستیدین، تمرین مقاومتی برون گرا، دانشجویان مرد غیر ورزشکار، کراتینین
|
  • Ali Gorzi*, Hamid Rajabi, Reza Ghara Khanlou Pages 363-374
    The purpose of this study was to investigate the effects of 8 weeks of endurance training (ET) on? -1A protein of pre-synaptic P-Q-type Calcium Channels in FHL and Soleus muscles of rats. 16 male wistar rats provided from razi institute, were randomly divided to 2 groups (Control-Sham; n=8 and Endurance Training; n= 8). Training group performed 8 weeks (5 session/week) of endurance training on animal treadmill with 10 m/min for 30 min in the first week which was gradually increased to 30 m/min for 60 min(equal to 70-80% of Vo2max) in the last week. 48 h after last session of training, FHL and Sol muscles were removed under sterilized situation by cutting on posterio-lateral side of hind limb. Measuring? -1A protein with Western Blotting and independent t test showed that the amount of this protein insignificantly (P=0.177) increased in soleus muscles of ET group (soleus: 14.82±87.44 vs. Control: 20.20±72.57 (equal to 0/20 percent) and FHL: 7.26±70.83 vs. Control: 6.28±70.01- p=0/839). This insignificant increase in? -1A protein in soleus muscles, may indicate to the responsiveness of pre-synaptic P-Q-type calcium channels of muscles following endurance training for improving Ach release from pre-synaptic terminal, noted in NMJ adaptations. In conclusion, it might be expressed that endurance training could be a main factor for the function of? -1A protein in muscles and this case should be studied in future investigations with higher volume and intensities.
    Keywords: FHL, Soleus Muscle, α, 1A protein, Endurance Training, Pre, synaptic P, Q, type Calcium Channels
  • Bahloul Ghorbanian*, Mohammad Reza Kordi, Ali Asghar Ravasi, Mehdi Hedayati, Agha Ali Ghasemnian Pages 375-390
    Back grand: Early obesity and its transfer to the adult, increases likelihood incidence of coronary artery disease (CAD). ATP-binding cassette transporter) ABCA1) as a member of the ABC transporters family plays a crucial role in reverse cholesterol transport and CAD prevention.
    Objective
    The purpose of this study was to investigate ABCA1 expression in lymphocytes, plasma apolipoprotein A-I and lipid profiles in response to eight weeks interval aerobic endurance exercise as rope training.
    Materials And Methods
    Thirty students (17.3±1.1yr, 85.73± 11.68 kg and 28.41± 2.36 kg / m²) volunteered and randomly were assigned into training (n = 15) and control (n =15) groups. Exercise protocol was endurance rope training (8 wk, 4 d/wk and 40 min/d). cell hemolysis and sensitive Elisa method was used for Lymphocyte ABAC1 protein expression.T-student test was employed and data were analyzed by SPSS software (version 16).
    Results
    The independent-samples T-Test results were showed that after 8 weeks interval rope endurance training, the levels of lymphocyte ABCA1 expression(p=0/000) and VO2max(p=0/000) were significantly increased and plasma levels of TG(p=0.017), TC(p=0.001), LDL-c/HDL-c(0.026),TC/HDL-c(p=0.002) and measures of BF%(p=0/015)and BMI(p=0.042) as anthropometric indicators were decreased. Changes of other variables such increasing in Apo A-I, HDL-c, LDL-c and decreasing in body weight, were not significant. Significant level (p>0.05) was considered.
    Conclusion
    The findings of this study proved that 8-week interval aerobic endurance exercise as rope training can be have positive effects on lymphocyte ABCA1 protein expression(as goalkeeper of reverse cholesterol process) and lipid profiles and ultimately in prevention of arteriosclerosis among overweight and obesity adolescents.
    Keywords: HDL, C, rope training, adolescents, ABCA1, ApoA, I
  • Seyyed Ali Reza Hosseini Kakhk*, Parvin Zamand, Amir Hossein Haghighi, Mitra Khademosharie Pages 391-405
    The purpose of study was the comparison of hormonal responses to resistance training with and without blood flow restriction. 14 girl students took part in a crossover design study. The subjects in 3 successive weeks randomly assigned in 3 states: control (Con), traditional strength training (TST) and strength training with blood flow restriction (STR). Exercise was included leg extension, leg press and leg hack 4 sets. Blood sample was taken before, immediately, and 0.5 hour after exercise. Data were analyzed using repeated measures analysis of variance. The test significance level was taken as p
    Keywords: girls, hormonal responses, blood flow restriction, traditional strength training
  • Fatemeh Seydi*, Abbas Abdolmaleki, Mehrdad Anbarian, Reza Ghahramani Pages 407-417
    The purpose of this study was to determine the intensity influence of perform one set half squat on vertical jump performance and muscle electrical activity in adolescent athletes. The subjects were 12 adolescent boys athletes. The subjects performed one set of dynamic half-squat using low and high intensities (LI= low intensity with 40% 1RM, HI= high intensity with 80% 1RM), and a control (C) warm up condition on randomized separating conditions over the course of different 3 days. After a 4 minutes post-protocols, the subjects completed a vertical jump test (VJ). The electromyographic (EMG) activity of quadriceps (Qc) and hamstring (H) were recorded during the concentric phase of the jumps. A one way ANOVA with repeated measures on the one factor was used to analyze the data. The results of this study indicated that the vertical jump height and Qc EMG activity had improved significantly (p ≤ 0.05) after LI protocol compared to C. No significant differences were found among the repeated measures in H EMG activity (p > 0.05). It is concluded that the use of a specific warm-up that includes half-squats, performed with low intensity, improves VJ performance that seems to be associated with the neurological and intramuscular changes.
    Keywords: postactivation potentiation, intensity, vertical jump, muscle electrical activity, adolescent athletes
  • Toorandokht Aminian Razavi, Azin Boland, Shima Mojtahedi, Omid Salaehian, Mousa Khalafi* Pages 419-430
    Retinol Binding Protein4 (RBP4) Such as adipocytokines that could be a marker for type 2 diabetes And seems to be leading to increased insulin resistance. The purpose of this study was to evaluate the effect of aerobic training on serum RBP4 and insulin resistance in adult male rats. In the present experimental study 16 Wistar rats were randomly divided to one of the exercise group (n=10) or control group (n=10). The training group performed 8 weeks of aerobic training three times in week. Training protocol began intensity 30% vo2max and 10 minutes and In the last two weeks increased Intensity of training to 75% vo2max and time of training to 45-50 minutes. The data were analyzed via independent t-test and Pearson,s correlation coefficient at P≤0/05. analysis of the data showed that Serum RBP4 levels were significantly decreased after aerobic training (P≤0/05). Insulin, glucose, and insulin resistance showed a significant decrease after aerobic training (P≤0/05). However, Eight weeks of aerobic training were not a significant effect on cholesterol, triglyceride and HDL and only after eight weeks, there were significant reductions in LDL (P≤ 0/05). The relationship between RBP4 with lipid profile and insulin resistance Showed no significant correlation After eight weeks of aerobic training. From these results it can be concluded that aerobic training causes was significantly decreased in serum RBP4 in adults male rats and seems to be improve in insulin resistance Effective factor is Reduction in serum RBP4 levels in adult male rats.
    Keywords: aerobic training, RBP4, insulin resistance, adult male rats
  • Zeinab Veyspour, Vahid Valipour Dehnou*, Ahmad Hematfar Pages 431-441
    The ability to optimize muscular power output is considered as a basis for successful performance in the most sports. The aim of this study was to investigate changes in dynamic exercise performance following a sequence of preconditioning isometric muscle actions. Twelve nonathlete, active female volunteers (age: 16±1 yr, height: 162±6.34 cm, weight: 60±9.21 kg) participated in the present study. After the familiarization period (2 weeks), participants underwent one repetition maximum (1 RM) testing for the back squat exercise. Then, subjects participated in two preconditioning protocols at interval of 1 week. First protocol was included 15 minutes warm-up (jogging, active stretch, 5 repetitions back squat with %50 1RM and 2 repetitions back squat with %75 1RM) for preconditioning. Second protocol was included 15 minutes warm-up (jogging, active stretch, 4 repetitions back squat with %50 1RM, 1 repetition back squat with %75 1RM and 1 repetition back squat with %90 1RM) for preconditioning. After each protocol, subjects performed vertical jump, bosco 5, 15, 30 and 60 seconds tests. Paired-samples t-test and independent samples t-test were used to identify any significant differences and statistical significance was set at p< 0.05.
    Results
    In all 5 tests, second protocol had better and significant (p< 0.01) results than first protocol. Percent changes were 19.05, 15.20, 14.58, 11.37 and 11.06 in vertical jump, bosco 5, 15, 30 and 60 seconds tests, respectively.
    Conclusion
    possibly, in performing preconditioning protocols, the higher the intensity, the better the consequent dynamic performance and it seems that the effect of preconditioning protocols reduce over time.
    Keywords: sport performance, postactivation potentiation, anaerobic power
  • Sina Rokhsati*, Alireza Salimi, Avansar, Sajad Ahmadizad, Khosrow Ebrahim Pages 443-454
    The aim of this study was to compare the effect of six weeks of volleyball specific training on the sand and hard surface (sport hall) on the resting levels and responses of lactate, creatine kinase (CK) and lactate dehydrogenase (LDH) to acute exercise in volleyball players. For this purpose, 18 male volleyball players (Mean±SD; age, 23.7±3.7; weight, 75.3± 1.7) were randomly assigned to two groups of sand and sport hall. Both group performed a six-week volleyball specific training with maximum intensity. Before and after the training period all subjects in both groups performed an acute exercise session. Two Blood samples were taken before and immediately after the acute exercise and were analyzed for measuring lactate, creatine kinase (CK) and lactate dehydrogenase (LDH). To compare the effects of training on responses of biochemical parameters to acute exercise data were analyzed by using two-way ANOVA and the resting blood parameters were analyzed using independent t-test. The results showed that, the training on the sand reduces responses of lactate accumulation during acute exercise significantly (P<0/05). However, the training on the sand neither changed the resting levels of all parameters nor the responses of creatine kinase (CK) and lactate dehydrogenase (LDH) to acute exercise. Generally, based on the better effects of sand volleyball training on the lactate responses to acute exercise and that injuries on the sand are less than hard surfaces, it could be concluded that this training modality would results in better performance in volleyball players.
    Keywords: creatine kinase (CK), lactate, lactate dehydrogenase (LDH), volleyball
  • Asghar Tofighei, Zahra Samadian*, Javad Tolouei Azar Pages 445-460
    Risk of premature mortality and cardiovascular disease in people with diabetes are twice that of non-diabetics, but the role of inflammatory biomarkers such as resistin and CRP that used for prediction of these disease is unknown after exercise. So, the aim of the present study was to examine the proinflammatory role of resistin and CRP, after aerobic and resistance exercise in patients with type 2 diabetes. 40 women with type 2 diabetes were selected as available and by purposive sampling and were randomly assigned into 2 experimental groups of aerobic training (n = 14), resistance training (n = 13) and control group (n = 13) groups. Aerobic group accomplished (12 weeks of aerobic training, 3 times a week, for 20-50 minutes at 50-70% of maximum heart rate), the resistance group received (resistance training 3 times a week in 3 sets of 10 repetitions with 40-60% of a repetition maximum). The control group was sedentary during the same period. Blood samples to determine the levels of resistin, CRP, insulin, HbA1c and glucose in pre-and post-tests were collected. Statistical analysis was performed using, Dependent t test, one way Anova, Pearson correlation with spss software (version 21). According to statistical analysis of the results, Resistin and CRP increase and decrease, respectively, in both exercise training groups, anthropometric measurements(weight, BMI, %Body fat and Waist to hip ratio) only decreased in aerobic group, insulin resistance only decreased in resistance group and glycated hemoglobin and glucose decreased in both training groups (p≤0/05). Also there was a significant inverse correlation between resistin and CRP in post-test of resistance group (P≤0/05). Due to changes in resistin and CRP levels after exercise, it dose not seem that resistin causes insulin resistance and be a predictive factor for cardiovascular disease.
    Keywords: Resistin_C reactive protein (CRP)_aerobic_resistance training_type 2 diabetes_cardiovascular disease
  • S.Mohammad Ali Azimidokht*, Mehdi Mogharnasi, Mohammad Khalil Kargar Shouroki, Ali Asghar Zarezade Mehrizi Pages 461-476
    Type2 diabetic is a metabolic disease in which is associated with the relative or absolute insulin deficiency, elevated blood glucose and impaired metabolism of carbohydrates, fat and protein. Since fat and exercise is important to improve glycemic control in diabetic patients, so the purpose of this study was to evaluate the effect of interval training on a cycle ergometer on insulin resistance and lipid profiles in type 2 diabetic men taking metformin. 36 subjects with type 2 diabetes taking metformin (mean age, 46.08 ± 3.08 years, BMI 30.01 ± 2.32 kg/m2) were selected availability and divided randomly into 2 groups of 18 patients of the interval training group (8 weeks interval training, 3 days a week, 35 to 50 minutes a day,40-55% heart rate reserve) and control group. The fasting values of TG, TC, HDL-C, LDL-C, insulin, glucose and glycosylated hemoglobin were measured before and after 8 weeks of exercise. The data were analyzed at the significance level of α ≥0.05 by Kolmogorov – Smirnov test, analysis of variance with repeated measures and single T-test. The results showed serum values of insulin, glucose, TG, TC, LDL-C, glycosylated hemoglobin and insulin resistance significantly reduced in the interval training group(p≥0.05), but these changes were not significant in the control group(p≤0.05). Also the HDL-C values was associated with a non-significant increase in the experimental group(p≤0.05). So, according to the favorable changes of insulin resistance index, glycosylated hemoglobin and blood fats as a result of interval training on a cycle ergometer, it seems to this type of training could be introduced as a non-invasive and drug-free method for type2 diabetic individuals.
    Keywords: Interval training, Resistance to insulin, Lipid profiles, Metformin, Type2 diabete
  • Siroos Choobineh*, Hosain Par Pages 477-488
    Introduction
    Strength training has an important role in the exercise programs of normal individuals and athletes and it also has numerous benefits on the health of human body and spirit. One of the types of these exercise is eccentric resistance exercise which is associated with negative physiological changes. Thus: this study examined the effects of a single bout of eccentric resistance exercise on the urinary markers of protein catabolism and muscle damage such as urea, creatinine and3-methylhistidine (3Mh).
    Material And Methods
    For this purpose, 24 healthy non-athletes male student volunteers (age; 20±1. 54, body mass index 22. 6±3. 8 and body fat percent 13. 41±4. 21) selected and were divided randomly into two groups experimental (n=12) and control (n=12) group. After determining the maximum power of the non-dominant hand, Experimental group performed a single bout of eccentric resistance exercise including 50 eccentric contractions as five sets of 10 eccentric contractions with a one minute rest interval between sets, at ٪85 of 1-RM with non- dominant hand. Urinary of samples to assess urea, creatinine and 3-methylhistidine were taken before exercise until 14 hour after intervention. Data were analyzed using independent sample t-test at p
    Results
    Results showed significant increase in urinary urea, creatinine and 3-methylhistidine after an eccentric resistance exercise in experimental group compared to control group.
    Discussion
    It is concluded that a single bout of eccentric resistance exercise results in an activation of the muscular protein catabolism, and muscle damage due to increase in degradation of myofibrillar contractile protein.
    Keywords: Creatinine, Urea, 3, Methyl Histidine, Eccentric Resistance Exercise, Non, Athletes Male Students