فهرست مطالب

پژوهش پرستاری ایران - پیاپی 39 (زمستان 1394)

مجله پژوهش پرستاری ایران
پیاپی 39 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/29
  • تعداد عناوین: 15
|
  • نرگس اسدی، کاملیا روحانی*، جمیله محتشمی، عرفان قاسمی، مهدیه قلعه نوی صفحه 1
    مقدمه

    تنیدگی شغلی پرستاران علاوه بر کاهش کمیت و کیفیت مراقبت از بیماران و ایجاد مشکلات جسمی و روانی در پرستاران، برای سازمان ها نیز هزینه بر می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تنیدگی شغلی و ابعاد آن در پرستاران شاغل در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در شهر تهران، سال 94-1393 انجام شده است.

    روش

    این پژوهش یک مطالعه توصیفی می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری سهمیه ای در دو مرحله، تعداد 212 نفر از پرستاران شاغل در چهار بیمارستان وابسته به دانشگاه مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه مشخصات دموگرافیک - بالینی و پرسشنامه استاندارد نقش های شغلی اسیپو با شش بعد بوده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های رگرسیون خطی توسط نرم افزار SPSS نسخه 19 انجام شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که اکثر پرستاران از تنیدگی شغلی طبیعی برخوردار بودند (5/67 درصد)، اما 6/15 درصد از آنان بدون تنیدگی شغلی بوده اند. به علاوه 1/15 درصد از پرستاران تنیدگی شعلی متوسط و 9/1 درصد نیز تنیدگی شغلی شدید را گزارش کردند. نتایج آزمون های رگرسیون خطی چندگانه نشان داد که نوع بخش محل فعالیت پرستاران مهمترین متغیری است که با تنیدگی شغلی پرستاران و کلیه ابعاد آن، به جز بعد محیط فیزیکی همبستگی دارد (β= 0/16-0/34، P<0/05).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که هنوز گروهی از پرستاران نیازمند دریافت حمایت های ویژه هستند. مدیران پرستاری می توانند با توجه به نوع بخش محل فعالیت پرستاران جهت تعدیل تنیدگی شغلی آنان و رسیدن به یک سطح بهینه در جهت سازگاری بهتر با موقعیت های تنش زا برنامه ریزی کنند. تا بدین ترتیب ضمانتی برای تضمین کیفیت خدمات پرستاری ارائه شده برای بیماران و ارتقاء سلامت پرستاران باشد.

    کلیدواژگان: تنیدگی شغلی، پرستار، نقش های شغلی اسیپو
  • معصومه برخورداری، پریسا رستم بیگی، سیده مدینه قاسم نژاد صفحه 12
    مقدمه
    هوش هیجانی، یک شکل ضروری از هوش بشر و یکی از مهمترین عوامل برای موفقیت شغلی و اجتماعی است و برای عملکرد موثر پرستاری لازم و ضروی است. این پژوهش با هدف بررسی هوش هیجانی دانشجویان پرستاری انجام شده است.
    روش
    این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، شاغل به تحصیل در سال تحصیلی 89-1388 بودند که از بین آنان 116 نفر به شیوه تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای مشتمل بر دو بخش، که بخش اول شامل مشخصات دموگرافیک، بخش دوم پرسشنامه هوش هیجانی بار-ان بود. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات، از آزمون t-test برای مقایسه میانگین در گروه ها و از ضریب همبستگی پیرسون برای بررسی ارتباط بین هوش هیجانی با برخی از مشخصات فردی (معدل و سن) در نرم افزار spss-16 استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که میانگین نمره کل هوش هیجانی در دانشجویان 35.05±331.28 بود و بین هوش هیجانی و معدل ارتباط معنی داری وجود داشت (p=0.05). ارتباط آماری معنی داری بین هوش هیجانی با جنس و سن وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که هوش هیجانی دانشجویان پرستاری در سطح مطلوب می باشد ولی با توجه به ماهیت حرفه پرستاری و این که هوش هیجانی بالا بیانگر مدیریت بهتر هیجانات خود و دیگران و برقراری رابطه مناسب با آنها می باشد لذا برای رسیدن به سطح عالی، باید تدابیری را اتخاذ نمود و محیط یادگیری را برای بهبود هوش هیجانی دانشجویان به وجود آورد.
    کلیدواژگان: هوش، هوش هیجانی، دانشجویان پرستاری
  • کاملیا روحانی، حانیه غلام نژاد صفحه 20
    مقدمه
    نقد و بررسی و استفاده بهینه از یافته های مطالعات پژوهشی نیازمند گزارش نویسی شفاف و مطلوب از نتایج پژوهش می باشد. بیانیه STROBE یکی از ابزارهای نوین برای کمک به ثبت گزارش مطالعات مشاهده ای می باشد. در این مقاله کیفیت گزارش مطالعات مورد- شاهدی لانه گزیده در نشریات معتبر داخلی با استفاده از این بیانیه مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش
    در این پژوهش مقطعی، جستجوی مقالات مورد- شاهدی لانه گزیده در پایگاه های اطلاعاتی Iranmedex، SID، Magiran، Irandoc و Google scholar با استفاده از کلید واژه های مورد- شاهدی لانه گزیده، لانه گزیده و nested انجام شد. در مرحله اول، 1302 مقاله یافت شد که بعد از حذف موارد غیر مرتبط و تکراری، تعداد 96 مقاله باقی ماند. پس از اعمال معیارهای ورود شامل روش پژوهش مورد- شاهدی لانه گزیده، فارسی بودن زبان نوشتاری مقاله و چاپ مقاله بعد از انتشار بیانیه STROBE (اکتبر سال 2007 میلادی)، تعداد 10 مقاله باقی ماند که همگی با بیانیه STROBE مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    میزان انطباق کلی مقالات بررسی شده با بیانیه STROBE، 65 درصد بود. عنوان، بخش چکیده و مقدمه مقالات از کیفیت مطلوبی برخوردار بودند. اما کیفیت گزارش مقالات در بخش های مربوط به برخورد با مخدوش کننده های احتمالی، توضیح درباره نحوه برخورد با داده های ناقص جمع آوری شده و تحلیل حساسیت پایین بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که به طور کلی کیفیت گزارش مقالات مورد- شاهدی لانه گزیده در نشریات معتبر داخلی نسبتا مطلوب بوده است. توصیه می شود محققان از بیانیه STROBE یا سایر ابزارهای استاندارد مشابه جهت بهبود کیفیت ارائه گزارش مطالعات پژوهشی خود استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: مطالعه مورد- شاهدی لانه گزیده، لانه گزیده، نقد و بررسی مقالات، بیانیه STROBE
  • جواد کریمی، راضیه ایزدی صفحه 32
    مقدمه
    افسردگی، اضطراب و استرس مشکلات شایع در میان دانشجویان است. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه اجتناب تجربی و حساس بودن به علائم اضطراب با سلامت روان و سلامت عمومی در بین دانشجویان رشته پرستاری انجام شده است.
    روش
    پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی از نوع مقطعی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان رشته پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال تحصیلی 93-1392 بوده اند. با روش نمونه گیری در دسترس یک گروه 191 نفری از دانشجویان رشته پرستاری انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه ی حساس بودن به علائم اضطراب 3، پرسشنامه پذیرش و عمل ویرایش2، پرسشنامه اضطراب، استرس و افسردگی و پرسشنامه سلامت عمومی 12 سوالی بوده است. داده ها با استفاده از آزمون آماری همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون به روش گام به گام تحلیل شد. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار 21 IBM SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل همبستگی پیرسون نشان داد که بین اجتناب تجربی و حساس بودن به علائم اضطراب با افسردگی، اضطراب، استرس و سلامت عمومی رابطه مثبت معنی داری وجود دارد (01/0>P). همچنین یافته ها نشان داد که متغیرهای اجتناب تجربی و حساس بودن به علائم اضطراب نقش معنی داری در سلامت روان و سلامت عمومی دانشجویان داشت. تحلیل رگرسیون نشان داد که اجتناب تجربی و حساس بودن به علائم اضطراب می توانند به ترتیب 54% و 34% از پراکندگی های سلامت روان و سلامت عمومی در بین دانشجویان رشته پرستاری را به صورت معنی داری پیش بینی نمایند.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که اجتناب تجربی و حساس بودن به علایم اضطراب بر سلامت روان و سلامت عمومی دانشجویان رشته پرستاری موثر است. بر این اساس آموزش ذهن آگاهی برای کاهش اجتناب تجربی و اصلاح باورهای ناکارآمد مربوط به حساس بودن به علائم اضطراب در پییشگیری از مشکلات روان شناختی دانشجویان رشته پرستاری پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: اجتناب تجربی، حساس بودن به علائم اضطراب، سلامت روان، سلامت عمومی، پرستاری
  • سلمان برسته، مهناز سیدالشهدایی، سیده فاطمه جلالی نیا، محمد اقبالی، محسن نظامی قلعه نویی صفحه 43
    مقدمه
    دیابت نوع 2 یک از مهمترین چالش های سلامت عمومی است. یکی از اهداف مهم در کنترل آن، توانمندسازی بیماران در انجام خود مراقبتی می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط سواد سلامت با رفتارهای خود مراقبتی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد.
    روش
    این پژوهش یک مطالعه مقطعی از نوع همبستگی است. نمونه های این پژوهش را 200 بیمار مبتلا به دیابت مراجعه کننده به مرکز تحقیقات دیابت وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران تشکیل می دادند. بیمارانی که معیارهای ورود به پژوهش را داشتند به صورت در دسترس وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل: مشخصات فردی، پرسشنامه سواد سلامت عملکردی بزرگسالان (TOFHLA) و پرسشنامه خلاصه رفتارهای خودمراقبتی دیابت (SDSCA) بود. داده ها بوسیله روش آمار توصیفی، جدول توزیع فراوانی و آزمون های آماری (آزمون ANOVA، t) و نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار نمره سواد سلامت و خود مراقبتی به ترتیب 01/14 ± 09/71 و17/13 ±96/70 بود. ارتباط معنی داری بین سواد سلامت و رفتارهای خودمراقبتی مشاهده نشد (r=0.027 و P=0.705). سواد سلامت با دو بعد خودمراقبتی شامل پیروی از رژیم غذایی (P=0.003) و همچنین پیروی از رژیم دارویی (P=0.004)، ارتباط آماری معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که نتایج مطالعه نشان داد که بین سواد سلامت و خودمراقبتی ارتباط آماری معنی داری وجود ندارد، آموزش این دو مفهوم و گنجاندن آن در منابع درسی جهت بهبود وضعیت سلامت افراد جامعه پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: سواد سلامت، رفتارهای خودمراقبتی، دیابت نوع 2
  • زهره سادات شهبا، حیدرعلی عابدی، علی ضرغام بروجنی * صفحه 52
    مقدمه

    والدین نخستین تامین کننده نیازهای روانی و جسمانی کودک می باشد و نقش پدر در تامین این نیازها شناخته شده است. عدم حضور پدر به صورت متناوب (کار اقماری) نه تنها بر همسران بلکه بر روی فرزندان آنها نیز تاثیر می گذارد. هدف پژوهش حاضر مقایسه وضعیت رشد جسمی فرزندان خانواده های اقماری در مقایسه با غیراقماری شرکت ملی حفاری ایران می باشد.

    روش

    نوع پژوهش کوهورت تاریخی (هم گروهی گذشته نگر) بود. 80 پسر و 80 دختر دانش آموز دبستان های محل تحصیل فرزندان کارکنان شرکت ملی حفاری ایران ازراه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات ترازوی دیجیتالی و متر استاندارد برای اندازه گیری وزن و قد کودکان بود. اطلاعات جمع آوری شده به کمک نرم افزار SPSS با روش های آمار توصیفی و همچنین آزمون رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل آماری شد.

    یافته ها

    تحلیل داده ها نشان داد که میانگین قد، وزن و توده بدنی کودکان کارکنان اقماری به ترتیب 21/137، 74/35، 35/18 و میانگین قد و وزن و توده بدن کودکان غیراقماری 8/145، 74/43 و 25/20 بود که ازنظر آماری تفاوت معنی داری را نشان دادند. اما به دلیل وجود تفاوت سنی بین دوگروه فرزندان کارکنان اقماری و غیراقماری ممکن است تفاوت مشاهده شده در میانگین قد و وزن و توده بدن در این گروه ها به دلیل این تفاوت سنی باشد. لذا با استفاده از نمودار استاندارد کشوری وزارت بهداشت تعداد کودکان دچار تاخیر رشد در دوگروه محاسبه و مورد مقایسه قرارگرفت که نشان داد بیشترین فراوانی در گروه اقماری مربوط به کودکان با توده بدنی طبیعی (8/42 درصد) و در گروه غیراقماری مربوط به کودکان دارای اضافه وزن (5/52 درصد) بود. اما نسبت توده بدنی کودکان در گروه های اقماری و غیراقماری تفاوت معنی داری نشان نداد. درصد فراوانی کوتاهی قد در گروه اقماری 20 و در گروه غیراقماری 8/3 درصد بود که تفاوت معنی داری داشت.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش حاضر شغل اقماری (دوره ای) پدر با کاهش رشد قدی کودکان ارتباط دارد اما این ارتباط برای شاخص توده بدنی معنی دار نبود.

    کلیدواژگان: ایران، کودکان، رشد جسمی، صنعت نفت، کار اقماری
  • مرضیه حسن پور، زینب ایزدیان، محمدحسن ایزدیان، فرزانه غلامی مطلق صفحه 58
    مقدمه
    محیط کار و ماهیت شغل پرستاران باعث شده است تعارض به عنوان بخش اجتناب ناپذیر فعالیت آنها قلمداد شود. از این رو مراکز بهداشتی درمانی نیازمند پرستارانی هستند که بتوانند با سطوح بالای تفکر و قدرت استدلال در شرایط متعارض تصمیم گیری کنند.
    روش
    این مطالعه حاصل یک پژوهش توصیفی همبستگی است که در سال 92 بین نمونه ی 337 نفری از پرستاران شاغل در13 مرکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند، انجام گرفت. ابزار مورد استفاده در این مطالعه پرسشنامه ای مشتمل بر سه بخش اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه سبک های مدیریت تعارض توماس کلمن و آزمون مهارتهای تفکر انتقادی کالیفرنیا فرم ب بود. پس از تکمیل پرسشنامه ها امتیاز افراد با استفاده از نرم افراز آماری SPSS16 مورد تحلیل قرار گرفت و بسته به نوع داده ها از شاخص های آمار توصیفی و استنباطی مناسب مانند میانگین، واریانس، آزمون t و همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    در حوزه مدیریت تعارض بالاترین میانگین متعلق به سبک مصالحه 18.33 و کمترین متعلق به سبک رقابت با میانگین 12.58 بود. میانگین نمره تفکر انتقادی پرستاران 14.92 بود، بالاترین نمره با میانگین 7.21 متعلق به استدلال قیاسی و کمترین نمره به مهارت تجزیه و تحلیل با میانگین 4 اختصاص داشت. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان دادکه بین متغیر مدیریت تعارض و مهارت های تفکر انتقادی پرستاران شاغل در مراکز آموزشی درمانی رابطه معناداری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    پرستاران در مدیریت تعارض از سبک های متفاوتی استفاده می کردند و سبک غالبی در بین آنان وجود نداشت. میانگین نمره تفکر انتقادی در پرستاران مورد مطالعه کمتر از میانگین مورد نظر بود. هرچند در این پژوهش رابطه کامل و قوی ای بین مولفه های تفکر انتقادی و سبک های مدیریت تعارض به دست نیامد اما بررسی پیشینه نشان می دهد با تقویت مهارت های تفکر انتقادی افراد از سبک های اثربخش تری برای مدیریت تعارض استفاده می کنند.
    کلیدواژگان: پرستار، مدیریت تعارض، مهارت تفکر انتقادی، مرکز آموزشی درمانی
  • موسی سجادی، طاهره سادات خوش نظر، حبیب شارعی نیا، مریم رسولی صفحه 67
    مقدمه
    تعداد کشورهایی که در آنها پرستاران از نظر قانونی مجاز به نوشتن نسخه می باشند در دو دهه اخیر رشد قابل توجهی داشته است، با این وجود نسخه نویسی پرستاری هنوز در خیلی از کشورها واژه ای نو و نا آشنا است. عوامل متعددی در کشورهای مختلف منجر به ارائه و گسترش این پدیده شده است. مزایا و چالش های زیادی برای نسخه نویسی پرستاری وجود دارد که شناخت آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف از انجام این مطالعه آشنایی پرستاران با نسخه نویسی پرستاری و بررسی چالش های ان در کشورهای صاحب تجربه می باشد تا بتوان بر مبنای آن به مشکلات نسخه نویسی پرستاری در ایران پی برد.
    روش
    مطالعه حاضر یک مطالعه مروری روایتی است که با استفاده از جستجوی منابع کتابخانه ای، اینترنتی و جستجوی مقالات در پایگاه های اطلاعاتی Medline، Blackwell، Proquest، CINAHL که مجلات و مطالب منتشر شده زیادی را ایندکس می کند تدوین شده است. کلید واژه های مورد استفاده شامل «prescribing»،«nursing prescribing»، «independent prescribing»، «supplementary prescribing» بودند که بدون محدودیت زمانی جستجو شدند. حدود 320 مقاله مرتبط به دست آمد که در نهایت از 40 منبع برای تدوین این مقاله مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش در قالب معرفی دوره آموزشی نسخه نویسی پرستاری، وضعیت نسخه نویسی در کشورهای مختلف، اهمیت و لزوم نسخه نویسی در پرستاری و منافع و چالش های آن ارائه شده است.
    نتیجه گیری
    عوامل متعدد بیرونی و داخلی در سیستم مراقبت بهداشتی در معرفی و گسترش نسخه نویسی پرستاری نقش دارد. در کشورهایی که تجربه موفق در نسخه نویسی دارند، مانند انگلستان، شواهد حاکی از این است که منافع بسیاری برای بیمار، جامعه و حرفه پرستاری دارد. با توجه به شرایط ایران و آموزش های مقاطع ارشد پرستاری که در ایران وجود دارد، پیشنهاد می شود دست اندرکاران توجه بیشتری نموده و سعی در حل مشکلات قانونی و آموزشی این کار و اجرای آن حداقل به صورت پایلوت در ایران باشند.
    کلیدواژگان: نسخه نویسی، نسخه نویسی پرستاری، نسخه نویسی مستقل، نسخه نویسی تکمیلی
  • مهدی مرشدی، رضا داورنیا، کیانوش زهراکار، محمد جلال محمودی، محمد شاکرمی صفحه 76
    مقدمه
    درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، یکی از درمان های رفتاری نسل سوم است و در آن تلاش می شود بجای تغییر شناختها، ارتباط روانشناختی فرد با افکار و احساساتش افزایش یابد. هدف پژوهش حاضر تعیین کارآیی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) بر کاهش فرسودگی زناشویی زوجها بود.
    روش
    در قالب یک مداخله نیمه تجربی به شیوه پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل، 20 زوج به شیوه نمونه گیری در دسترس از میان زوجین دارای مشکلات زناشویی مراجعه کننده به مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی راستین در بهار سال 1394 انتخاب و بطور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل (هر کدام 10 زوج) تقسیم شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه فرسودگی فرسودگی پاینز (CBM) 1996 بود. گروه آزمایش مداخله درمانی به شیوه درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد را به مدت دوازده جلسه دو ساعته به شیوه گروهی دریافت نمودند اما برای گروه کنترل درمانی ارایه نشد. پس از اتمام جلسات درمان از هر دو گروه پس آزمون بعمل آمد. داده ها با آزمون T تفاضل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بین نمرات پس آزمون (10/78) و پیش آزمون (60/93) گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل تفاوت معناداری وجود داشت (32/8- =T، 01/0>P). به عبارت دیگر مداخله درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد در کاهش فرسودگی زناشویی زوجین گروه آزمایش موثر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش بیانگر تاثیر روش درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد در کاهش فرسودگی زناشویی زوجها بود. توصیه می گردد مشاوران و درمانگران خانواده از این شیوه درمانی در مراکز مشاوره و کلاس های آموزش خانواده جهت حل مشکلات زناشویی زوجها بهره ببرند.
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، فرسودگی زناشویی، زوج ها
  • لیلا ولیزاده، فاطمه قربانی صفحه 88
    مقدمه
    هویت حرفه ای شامل ارزشها و عقاید یک پرستار می باشد که راهنمای تفکر، عمل و تعامل وی با بیماران است. امروزه افزایش آگاهی مردم همراه با پیشرفت های تکنولوژیکی سبب افزایش تقاضای عمومی به مراقبت با کیفیت شده و به تبع آن نیاز به وجود پرستاران فعال و حرفه ای که نسبت به هویت حرفه ای خود متعهد باشند شدیدا احساس می شود. این مقاله با هدف بررسی عوامل مرتبط با شکل گیری هویت حرفه ای پرستاران و چالش های موجود در این زمینه تحریر شده است.
    روش
    این مقاله یک مطالعه مروری است که در سال 94 با جستجوی بانکهای اطلاعاتی از قبیل Pub med، Iranmedex SID، Ovid، Google Scholar، Elsevier و با استفاده از کلمات کلیدی هویت حرفه ای، حرفه ای شدن، هویت در پرستاری و معادل انگلیسی آنها انجام شد. در نتیجه جستجو 88 مقاله یافت شد و پس از مطالعه چکیده آنها، 41 مقاله برای مرور انتخاب شد.
    یافته ها
    هویت حرفه ای مثبت سبب تکامل شخصی، اجتماعی و حرفه ای و همچنین ماندگارشدن پرستاران در حرفه می شود. سازگاری بین دوره های آموزشی تئوری و بالینی، ارائه تصویر شفاف و قابل قبول از حرفه، ارزشهای اخلاقی محیط کار، استقلال در فعالیتهای بالینی، قدرت رهبری و مدیریت در سیستم بهداشتی از عوامل موثر در ایجاد هویت حرفه ای مثبت می باشند.
    نتیجه گیری
    پرستاران برای دستیابی به هویت حرفه ای مثبت نیاز به بهبود تصویر عمومی و کسب موقعیت قوی تر در سازمان های مراقبت بهداشتی از طریق افزایش حضور خود در مجامع علمی دارند. برنامه های پرستاری با تمرکز بر قدرتمند کردن هویت حرفه ای، مدیران پرستاری با فراهم کردن جوی مملو از احترام در محیط کار و مدرسان پرستاری با ایجاد تصویر مثبت از حرفه در دانشجویان پرستاری، نقش کلیدی در شکل گیری هویت حرفه ای دارند.
    کلیدواژگان: هویت حرفه ای، هویت پرستاری، شکل گیری هویت حرفه ای
  • مریم معروفی، محسن معروفی، شهلا زمانی فروشانی، نصرالله علیمحمدی، زهرا ایزدی خواه صفحه 98
    مقدمه
    بستری شدن در بیمارستان، جراحی و بیهوشی برای بیشتر کودکان همراه با اضطراب می باشد و می تواند به عنوان یک تجربه ترسناک منجر به رفتارهای مشکل ساز بعدی شود. تاکنون روش های مختلفی برای کاهش اضطراب عمل جراحی به کار رفته است. حساسیت زدایی از طریق حرکات چشم و پردازش مجدد (EMDR)، می تواند به عنوان یک مداخله ی غیردارویی و ارزان قیمت به کار رود. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر EMDR بر کاهش اضطراب قبل و بعد از عمل جراحی می باشد.
    روش
    در این مطالعه ی نیمه تجربی، 56 نوجوان سن مدرسه، در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. همسان سازی براساس سن و جنس در دو گروه صورت گرفت. پژوهش در بهار و تابستان 1392 در بیمارستان الزهرا شهر اصفهان اجرا شد. افراد گروه آزمایش به مدت 45 تا 60 دقیقه در هر مرحله، تحت مداخله EMDR قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه اضطراب حالت صفت کودکان (STAIC)، بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس، t، فیشر، من ویتنی و مجذور کای صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که کاهش قابل توجهی در میزان اضطراب افراد گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل وجود دارد (p<0.001).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد که EMDR در کاهش اضطراب قبل و بعد از عمل جراحی موثر می باشد.
    کلیدواژگان: اضطراب، EMDR، عمل جراحی، کودکان
  • نرگس اسکندری، معصومه سیمبر*، ابوعلی ودادهیر، احمد رضا باغستانی صفحه 105
    مقدمه

    شناخت تجربه زیسته مردان از پدر شدن می تواند به فراهم نمودن اطلاعات و مداخلات آموزشی با هدف تسهیل انتقال آنان به دوران والدی کمک کند. در این راستا پژوهش حاضر با هدف تبیین تجربه زیسته مردان از پدر شدن در مردان ایرانی طراحی گردید.

    روش

    مطالعه حاضر یک مطالعه کیفی با رویکرد پدیدارشناسی و مشارکت کنندگان شامل 17 نفر از مردان ساکن شهر قم بودند که برای اولین بار پدرشدن را تجربه می کردند. جهت گردآوری داده ها از مصاحبه عمیق با استفاده از پرسشنامه نیمه ساختار یافته و جهت آنالیز داده ها از روش تحلیل پدیدار شناسی تفسیری اسمیت استفاده گردید. نمونه گیری به روش در دسترس از سطح جامعه انجام و تا اشباع داده ها ادامه یافت.

    یافته ها

    تجربه زیسته مردان از پدر شدن در 5 درونمایه اصلی شامل تحول و دگرگونی، رضایت و خرسندی، تناقض و دوگانگی، چالش و نگرانی، خواسته ها و انتظارات تبیین گردید. مردان با تولد فرزند ورود به مرحله ای جدید از زندگی، تکامل فردی و اجتماعی، اولویت یافتن فرزند و تغییر نگرش نسبت به همسر را تجربه می کردند. فرزند منشاء افتخار، عشق و شادی و موجب بهبود شرایط شغلی و اقتصادی، ارتقاء جایگاه اجتماعی پدر و استحکام خانواده برای پدران محسوب می شد. داشتن تفکر مدرن و رفتار سنتی، ایجاد محدودیت یا آزادی، اهمیت یابی اهمیتی جنسیت فرزند، گسترش یا محدودیت ارتباطات اجتماعی، دریافت های متناقض مردان از پدر شدن بودند. دور شدن از خود، ناکفایتی حمایت های موجود، انجام وظایف پدری، انزوای مرد در خانه و مسائل مرتبط با فرزند چالش هایی بودند که موجب نگرانی پدران می شدند. پدران از جامعه انتظار حمایت و از همسر خود انتظار درک بیشتر داشتند.

    نتیجه گیری

    پدر شدن تحولی مثبت و تجربه ای رضایت بخش در زندگی مردان ایرانی محسوب می شود و هیچ یک از مشارکت کنندگان از پدر شدن خود ابراز نارضایتی نکردند. مردان به دنبال پدر شدن نگرانی و تناقضاتی را تجربه کرده و بیان کردند برای ایفای بهتر نقش پدری و پشت سر گذاشتن سختی های آن نیازمند حمایت های اجتماعی و خانوادگی هستند.

    کلیدواژگان: پدر، والدی، تجربه زیسته پدری، پدیدارشناس
  • شهزاد پاشایی پور، طاهره اشک تراب، مریم رسولی، حمید علوی مجد صفحه 117
    مقدمه
    عملکرد مبتنی بر شواهد یکی از صلاحیت های پرستاری است که منجربه تصمیم گیری علمی در ارائه مراقبت های بهداشتی می شود و شناخت موانع آن از دیدگاه دانشجویان می تواند نقش به سزایی در توسعه آن دارد. لذا پژوهش حاضر به منظور بررسی درک دانشجویان کارشناسی پرستاری از موانع عملکرد مبتنی بر شواهد انجام شد.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع کیفی-توصیفی می باشد. مشارکت کنندگان 28 نفر از دانشجویان ترم آخر مقطع کارشناسی پرستاری بودند که به صورت هدفمند انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از 14 مصاحبه فردی و 2 گروه متمرکز استفاده شد و تا اشباع داده ها ادامه یافت. تمام مصاحبه ها ضبط، دست نویس و خط به خط تحلیل شدند. جهت تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوای قراردادی و برای ثبت مصاحبه ها و استخراج کدها از نرم افزار مکس کیو دیتا ویرایش 7 استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که محدوده سنی دانشجویان 26-21 سال، 20 نفر دانشجوی دختر و 8 نفر دانشجوی پسر می باشد. از تحلیل داده ها 3 درون مایه و 9 طبقه حاصل شد که درون مایه ها شامل عوامل شناختی (برنامه آموزش پرستاری، کیفیت آموزش و توانمندی اساتید)، عوامل عاطفی (انگیزه دانشجو و انگیزه استاد) و عوامل اجرایی (عوامل سازمانی، دیدگاه جامعه، زمان، امکانات و تجهیزات) بودند.
    نتیجه گیری
    از یافته های بدست آمده می توان درجهت برنامه ریزی مناسب در رفع موانع موجود از دیدگاه دانشجویان کارشناسی پرستاری اقدام نمود. در این راستا توانمند کردن اساتید و ایجاد انگیزه در اساتید و دانشجویان نقش بسزایی دارد. ایجاد بستری مناسب در بالین با تاکید بر حمایت سازمانی و ایجاد امکانات و تجهیزات لازم می تواند به هموار شدن این مسیر کمک کند.
    کلیدواژگان: عملکرد مبتنی بر شواهد، دانشجویان پرستاری، تحلیل محتوا
  • زهرا خلیلی، علی صدرالهی*، رباب نظری صفحه 127
    مقدمه

    سلامت معنوی نقش مهمی در سلامت افراد سالمند دارد و در تبیین هدف زندگی موثر است و باعث افزایش امید به زندگی و بهتر شدن کیفیت زندگی می شود. این مطالعه باهدف بررسی سلامت معنوی سالمندان شهر خلخال و عوامل مرتبط با آن انجام شد.

    روش

    مطالعه توصیفی حاضر بر روی 376 نفر از سالمندان بالای 60 سال شهر خلخال در سال 1393 انجام گردید. نمونه ها به صورت تصادفی از بین سالمندان مراجعه کننده به پارک های شهر خلخال انتخاب شدند. اطلاعات پژوهش با ابزار دو بخشی شامل مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد سلامت معنوی (Spiritual Well Being) جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 16، آمار توصیفی، آزمون کولموگروف اسمیرنوف، تی تست، On Way Anova، ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز رگرسیون خطی در سطح معناداری 05/0>p انجام شد.

    یافته ها

    اکثریت شرکت کنندگان مطالعه مرد (1/56 درصد) بودند. میانگین سنی جامعه پژوهش 04/9 ±12/72 سال بود. میانگین نمره سلامت مذهبی سالمندان موردبررسی 03/6 ±99/46 و سلامت وجودی 34/6 ±51/39 و سلامت معنوی که در برگرفته از هر دو بعد است، 74/9 ±51/86 بود. همچنین سطح سلامت معنوی اکثر سالمندان 331 نفر (88 درصد) متوسط و 45 نفر (12 درصد) بالابود. بین سلامت معنوی و متغیرهای جنس (001/0=p)، وضعیت تاهل (026/0=p) و نحوه اداره زندگی (001/0=p) ارتباط آماری معنا داری وجود داشت.

    نتیجه گیری

    توجه به عوامل موثر در سلامت معنوی مانند جنس سالمندان، تاهل و نحوه اداره زندگی در اعتقاد به خدا، اعمال مذهبی، هدفمندی زندگی، رضایت از خود و خوش بینی به آینده تاثیرگذار بوده و توصیه می شود در برنامه ریزی مراقبتی از سالمندان که موجب ارتقا کیفیت زندگی آنان می گردد، موردتوجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سالمندان، سلامت معنوی، سلامت مذهبی، سلامت وجودی
  • رضا حبیبی پور، اصغر سیف صفحه 136
    مقدمه
    کلاس های درس به دلیل انتقال حجم زیادی از نگرش ها و تجربیات از سوی اساتید به دانشجویان دارای اهمیت به سزایی هستند. عملی شدن این انتقال مستلزم حضور فعال و مستمر دانشجو در کلاس درس های نظری است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی عوامل موثر بر حضور دانشجویان در کلاس های درس نظری از دیدگاه دانشجویان رشته پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان است.
    روش
    در این پژوهش توصیفی - مقطعی، علل عدم حضور در کلاس دانشجویان رشته پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در سال 94-1393 مورد بررسی قرار گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بود. جامعه پژوهش کلیه دانشجویان رشته پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان بودند که به روش نمونه گیری در دسترس بود و برای گردآوری داده ها از روش توزیع فردی و گروهی استفاده شد، که تعداد نمونه 152 نفر بدست آمد. نتایج حاصل از اطلاعات جمع آوری شده، با کمک نرم افزار آماری 22 SPSS، آمار توصیفی و آزمونهای خی-دو، دو جمله ای، تحلیل واریانس یکطرفه درون آزمودنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج پژوهش بیانگر آن بود که، بیشترین فراوانی معدل ترمهای گذشته دانشجویان، 17-15 بود، 2/59 % دانشجویان در رده سنی زیر 22 سال قرار دارند. از دیدگاه اکثریت دانشجویان اشتغال به کار دانشجو در حین تحصیل، عدم ایجاد نظم توسط استاد، عدم توانائی استاد در بیان مفاهیم و مطالب درسی، اخلاق و رفتار نامناسب استاد، زمان نامناسب برگزاری کلاسهای درس، فاصله زیاد بین مکان برگزاری کلاس و محل اقامت و نامناسب بودن روزهای ارائه درس در ایام هفته تاثیر، تاثیر به سزایی در حضور دانشجو در کلاس درس دارد.
    نتیجه گیری
    با بهبود کیفیت آموزشی در دانشگاه، استفاده از اساتید مجرب، بهبود امکانات رفاهی دانشجویان، اخلاق و رفتار مناسب اساتید با دانشجو، استفاده از روش های جدید تدریس، برگزاری کارگاه آموزشی درباره آینده شغلی و ایجاد انگیزه و علاقه مندی در دانشجویان می توان قدمهای موثری در حضور هر چه بیشتر دانشجویان در کلاس درس و متعاقب آن پیشرفت تحصیلی برداشت.
    کلیدواژگان: دانشجویان پرستاری، دلایل عدم حضور، غیبت از کلاس
|
  • N. Asadi, C. Rohani, J. Mohtashami, E. Ghasemi, M. Ghalenoee Page 1
    Introduction

    Occupational stress, in addition to reducing the quantity and quality of patient care, and creating physical and psychological problems in nurses, can be costly for organizations. The aim of this study was to evaluate occupational stress and its dimensions in nurses employed in hospitals affiliated to Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2014-15.

    Method

    In this descriptive study, 212 nurses working in four hospitals affiliated to the university were selected through Quota Sampling in two steps. Data collection instruments were a questionnaire with demographic and clinical information and a standard questionnaire, Osipow Occupational Role Questionnaire (ORQ) with six dimensions. The data were analyzed by using descriptive statistics and multiple linear regression models with SPSS version 19.

    Results

    The findings showed that the majority of nurses (67.5%) showed normal occupational stress, and 15.6% showed no stress. Furthermore, 15.1% and 1.9% of the nurses reported moderate and severe occupational stress, respectively. The results of linear regression analyses showed that the type of hospital ward was the most important variable in correlation with the nurses’ occupational stress and its dimensions, except for the physical environment dimension (P < 0.05, β= 0.16-0.34).

    Conclusion

    The results show that there is still a group of nurses who needs special support. Nursing managers could plan, based on the ward type, to implement measures to help nurses reach an optimal level of stress. Maybe this would improve the quality of nursing care for patients and health promotion in nurses.

    Keywords: Occupational stress, nurse, Osipow occupational roles
  • M. Barkhordari, P. Rostambeygi, M. Ghasemnejad Page 12
    Introduction
    Emotional Intelligence (EI) is an essential form of human intelligence and one of the most important factors for career success and social and it is deemed essential for effective nursing practice. The aim of this research was to assess emotional intelligence nursing students of Islamic Azad University of Yazd.
    Method
    This research study was a descriptive cross sectional. The statistical populations consisted of all nursing students of Islamic Azad University of Yazd were studying in the academic year 1388-89, in which number of 116 selected by Stratified randomly. Data was collected with questionnaire، the questionnaire consisted of two parts: demographic characteristics and the Bar On emotional Quotient Inventory (EQ-i). Data was analyzed by SPSS16 software using the t-test to compare the means between groups and Pearson's correlation coefficient to assess the relationship between emotional intelligence and some personal traits (average grade point and age).
    Results
    The mean and standard deviation of emotional intelligence total score the mean and standard deviation was 331. 28±35. 05. There was significant correlation between the emotional intelligence and average (p=0. 05). No significant relationship was found between emotional intelligence and age and gender.
    Conclusion
    The results showed that emotional intelligence of nursing student is desirable, but considering the nature of the nursing profession and is that high emotional intelligence indicating better management self and others emotions and establish appropriate relationships with them is therefore to achieve higher levels plans should be considered and create a learning environment to improve the students emotional intelligence.
    Keywords: Intelligence, Emotional Intelligence, nursing students
  • C. Rohani, H. Gholamnejad Page 20
    Introduction
    Critical appraisal and optimal use of the article’s findings need to be clear and appropriate during the reporting of the studiers. The Strengthening the Reporting of Observational Studies in Epidemiology (STROBE) statement, is a relatively new statement in order to improve the quality of reporting of observational studies. The aim of this study was to assess the quality of reporting nested case-control studies according to the STROBE statement.
    Method
    In a cross-sectional study we conducted a literature search in these databases SID, Magiran, Irandoc, Iranmedex and Google Scholar using the”nested case-control study and “nested” keywords. We found 1302 articles in the first step. After excluding duplicates and irrelevant articles, 96 articles remained in the study. Finally, with inclusion criteria, including an article with nested case-control study design in the Persian language and publish after publication of the STROBE statement, only 10 articles remained for assessment.
    Results
    The total compliance with the STROBE statement was 65%. The title, abstract and introduction of the articles showed a good quality, but the missing data, confounding factors and sensitivity analyses indicated a poor quality.
    Conclusion
    The quality of reporting nested case-control studies were fairly good. Using STROBE statement for better reporting is recommended by the researches.
    Keywords: Critical appraisal of studies, Nested case, control study, Nested, STROBE
  • J. Karimi, R. Izadi Page 32
    Introduction
    Depression, anxiety and stress are common problems among university student. The aim of the current study is to investigate the relationship of experiential avoidance and anxiety sensitivity with mental and general health in nursing university student.
    Method
    This is a descriptive in the context of the cross-sectional study. The statistical population of the study was, all of nursing university student studying in an academic year (2013-2014) at Esfahan University of Medical Sciences. 191 students were selected through convenience sampling method. Tools used in this study were Anxiety Sensitivity Index-3 (ASI-3), acceptance and action questionnaire edition 2, Depression, Anxiety, Stress Scale (DASS). For data analysis and 12-item General Health Questionnaire. Dates were analyzed with using of Pearson correlation analysis and stepwise regression. For data analysis, IBM SPSS 21 software were used.
    Results
    Pearson correlation analysis showed that there is a significant relationship between experiential avoidance, anxiety Sensitivity and depression, anxiety, stress and general health. Multiple regression analysis also showed that experiential avoidance and Anxiety Sensitivity with positive relationship are predictive for mental and general health. Regression analysis showed that the experimental avoidance and anxiety sensitivity can be predict 54% and 34% variance of mental and general health in nursing university students.
    Conclusion
    Based on the finding increasing attention to modify dysfunctional beliefs about anxiety Sensitivity an Education about acceptance in order to reduce experiential avoidance prevention of the psychological problems of students is suggested.
    Keywords: Experiential avoidance, anxiety sensitivity, mental health, general health, University students
  • S. Barasteh, M. Seyedoshohadaee, F. Jalalinia, M. Eghbali, M. Nezami Page 43
    Introduction
    Type 2 diabetes mellitus is a major public health problem which is a key goal in managing diabetes is to enable patients to perform self-care. The purpose of this study was to investigate the relationship between health literacy and self-care behaviors in type 2 diabetic patient in the year 1392.
    Method
    This cross-sectional study was done on 200 patients referred to the Diabetes Research Center, Tehran University of Medical Sciences in 1392. Sampling was simple and based on inclusion criteria. Data were collected using three questionnaires: demographic characteristics, health literacy, diabetes self-care behaviors and using SPSS version 16. Data analyzed by using descriptive statistics, frequency tables, statistical tests (t test, ANOVA) and SPSS version 16.
    Result
    Average health literacy score was 71.0 9±14.01, 24% of participants have inadequate, 34% borderline and 42% had adequate health literacy. Average score for health literacy and self-care was 71.09±14.01 and 70.96±13.17. There was no significant association between health literacy and self-care behavior (r= 0.027 and p= 0.705). Health literacy only significantly associated with dimensions diet (p= 0.0003) and adherence to medication regimen (p= 0.004).
    Conclusion
    Since the study results showed no significant relationship between health literacy and self-care, teaching of this two concepts and inclusion in the school resources to improve public health proposed.
    Keywords: Health literacy_self_care_type 2 diabetes
  • Z. Shahba, H. Abedi, A. Zargham, Boroujeni Page 52
    Introduction

    Parents are the first providers of psychological and physical needs of the children, and the role of father in fulfillment of these needs is clear. Periodical absence of a man due to offshore work not only affects his spouse but also the children as well. The present study aimed to compare the physical growth status of the children of offshore staff working for Iranian National Drilling Company with based staff.

    Method

    This is an historical Cohort (retrospective cohort) study in which 80 male and 80 female primary school students of the staff working in Iranian National Drilling Company were selected through random sampling method. Data collection tool was a digital scale and a standard tape meter to measure weight and height of the children. Collected data were analyzed by descriptive statistics and binary logistic regression through SPSS.

    Results

    Data analysis showed that mean weight, height and BMI were 137.21 cm, 35.74 kg, and 18.35 among the offshore staff’s children, and 145.8 cm, 43.74 kg and 20.25 in based staff’s children respectively. By use of National Standard growth charts of Iranian Ministry of Health, the number of children with delayed growth was calculated, and compared in both groups. The results showed that the highest frequency in offshore staff group was for the children with normal BMI (42.8%), and in based staff group, it was for the overweight children (52.5%). Meanwhile, the BMI showed no significant difference between the children in offshore and based groups. The percentages of short stature among the children in offshore and based staff groups were 20% and 3.8% respectively, which shows a significant difference.

    Conclusions

    Based on the findings, fathers’ periodical offshore work is associated with a reduction in children’s height growth, but this association is not significant for BMI.

    Keywords: Children, Iran, offshore work, oil industry, physical growth
  • M. Hasanpour, Z. Izadian, M. Izadian, F. Gholami Motlagh Page 58
    Introduction
    The work environment for nurses has caused conflict is an inevitable part of the actives them. Therefore, nurses should to think comprehensively about problems and to make decisions independently. The purpose of this study was to investigate the relationship between conflict management and critical thinking skills in nursing of hospitals of Isfahan University of Medical Sciences.
    Method
    This is a descriptive correlational study. Study population was nurses working at hospitals of Isfahan University of Medical Sciences. According Morgan table 337 nurses were selected by random cluster sampling. The instrument used in this study consists of three parts: demographic information questionnaire, the Thomas- Kilmann conflict management questionnaire and California Critical Thinking Skills Test. For data analysis in SPSS 16 was used descriptive and inferential statistics such as mean, Anova, t-est, Pearson Correlation Coefficient.
    Results
    in conflict management was the highest average related to the compromise with 18.33 and lowest completion with 12.58.mean of critical thinking skills in nursing was 14.92. The highest average related to the deduction with 7.21 and lowest average related to the analyzing with 4. There was not a significant relationship between critical thinking and conflict management (r=. o41).
    Conclusion
    The results of this research showed the nurses used different styles of conflict management and their critical thinking score is below the average. They need proper training.
    Keywords: Nurses, conflict management, critical thinking, hospital
  • M. Sajjadi, T. Khoshnazar, H. Shareinia, M. Rassouli Page 67
    Introduction
    The numbers of countries where nurses are legally permitted to prescribe medication have grown considerably over the last two decades. However, in most countries nurse prescribing is new and unfamiliar term. Various factors lead to introducing and developing of this phenomenon in different countries. There is many benefits and challenges in nurse prescribing which their recognition has a particular importance. The aim of this paper was to introduce nurse prescribing for nurses and assess its challenges in experienced countries, to realize nurse prescribing challenges in Iran.
    Method
    This study is a narrative review study that was carried out by review of library and internet resources, and database of Medline, Blackwell, Proquest and CINAHL which cover a wide range of journals and literature. A literature search was conducted using the keywords included "prescribing", "nursing prescribing", "independent prescribing" and "supplementary prescribing" without time limit. About 320 related articles were obtained and finally 40 of them were used to compile this manuscript.
    Results
    The findings of this study are presented in the form of nursing prescription curriculum, the prescription status in different countries, the importance and necessity of prescribing in nursing and its benefits and challenges.
    Conclusion
    Various internal and external factors in health care systems are involved in the introducing and developing nurse prescribing. In countries with successful experiences in nursing prescribing, such as England, the evidence suggests that many benefits to patients, society, and the nursing profession. Considering to Iran’s conditions and post graduate education level for nursing, it is suggested that involved person pay more attention and try to resolved legal issues and prepare appropriate curriculum for nurse prescribing in Iran, at least in pilot study.
    Keywords: prescribing, nurse prescribing, independent prescribing, supplementary prescribing
  • M. Morshedi, R. Davarniya, K. Zahrakar, Mj Mahmudi, M. Shakarami Page 76
    Introduction
    Acceptance and commitment therapy is one of the third generations of behavioral therapy and instead of trying to change cognitions, person's Psychological relationship with him thoughts and feelings to rise. The aim of this study was to determine the efficacy of treatment based on acceptance and commitment (ACT) to reduce the couple burnout of married couples.
    Method
    In the form of a quasi-experimental intervention in the form of pre-posttest control group, 20 couples among couples with marital problems that referred to Rastin counseling and psychological services in the spring of 2015 choice with sampling method and were divided into control and experimental groups randomly (each 10 couples). The study’s instrument was Paynz Couple Burnout 1996. The experiment group received therapeutic intervention based on acceptance and commitment therapy for at least twelve weeks of group therapy but for control group treatment was provided. After completed treatment sessions post-test was done from both groups. Data were analyzed by T-difference.
    Results
    Between pre-test (93.60) and post-test scores (78.10) in the experimental group compared with the control group was significantly different (T= -8.32, P<0.01). In other words, intervention based on acceptance and commitment was effective in reducing couple burnout in experiment group.
    Conclusion
    The results show that acceptance and commitment therapy to reduce the couple burnout was effectiveness in married couples. It is recommended that this treatment counselors and family therapists in counseling centers and family education classes in order to solve their marital problems and boost productivity.
    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Couple Burnout, Couples
  • L. Valizadeh, F. Ghorbani Page 88
    Introduction
    Professional identity includes beliefs and values of a nurse that guide her/his thoughts, practice and interaction with patients. Today, increasing the people’s awareness as well as technological developments enhances public request for high-quality care, so the need to have active and professional nurses who have commitment to their professional identity is strongly felt. This article aimed at investigating the related factors in formation of nurses’ professional identity and its challenges.
    Method
    This is a review article that was done in 2015 through searching databases such as Pubmed, Elsevier, Google scholar, Ovid, SID and Iranmedex using professional identity, professionalism and identity in nursing keywords and their English equals. Between 88 founded articles, 41 articles were assessed. 88 articles were found and after studying their abstracts, 41 articles were selected to review.
    Results
    Having positive professional identity leads to nurses’ personal, social and professional development and retention in the profession as well. Theoretical and clinical courses compatibility, offering clear and acceptable image of profession, workplace ethical values, clinical authority and power of leadership in healthcare system are among factors that influence the positive professional identity formation.
    Conclusion
    : Nurses need to improve the public image of nursing and achieve stronger position in healthcare systems via increasing their presence in scientific communities. Nursing programs with focus on powering nurses’ professional identity, managers with providing a respectful atmosphere in workplaces and nursing professors with creating a positive image of profession in nursing students have vital role in formation of professional identity.
    Keywords: professional identity, nursing identity, professional identity formation
  • M. Marofi, M. Maroufi, Sh Zamani, Foroshani, N. Allimohammadi, Z. Izadikhah Page 98
    Introduction
    Hospitalization, surgery and anesthesia are for some children associated with anxiety and could be a frightful experience which may result in later problematic behavior. Different strategies are suggested to reduce the anxiety. EMDR as a non-pharmacological and inexpensive intervention can be used as a complementary technique. This study aimed to investigate the effect of EMDR on pre operative anxiety in children undergoing surgery.
    Method
    In this semi-experimental study, 56 children aged 12-18 years, were categorized into the study and control groups. Each girl subject was matched with a boy of the same age. The study was conducted at Alzahra¸ a Hospital in Isfahan, Iran, in spring and summer, 2013. EMDR was administered for 45 to 60 minutes for the study group. The data gathering instruments were questionnaires which included demographic information and the State-Trait Anxiety Inventory for Children (STAIC). The hypothesis was tested with repeated measurement analysis of variance (ANOVA), t-test, Fisher, Chi-square and Mann-Whitney test.
    Results
    Findings of the study indicated that there was a significant reduction in the anxiety level after intervention in the study group in comparison to the control group (p<0.001).
    Conclusions
    This finding showed that anxiety scores in study group declined after EMDR, compared to patients who hadn’t receive any intervention.
    Keywords: Anxiety, EMDR, Surgery, Children
  • N. Eskandari, M. Simbar, A. Vedadhir, Ar Baghestani Page 105
    Introduction

    Understanding men`s lived experiences of fathering is necessary to provide knowledge and educational intervention to facilitate transition to parenthood. In this regards, present study designed to explore men’s experiences of fathering in Iran.

    Method

    This research was a phenomenological study and participations were 17 Iranian men from Qom City, who had one health infant. Depth interviews using a semi-structured questionnaire were used for data gathering. Data was analyzed with Smith’s Interpretative Phenomenological Analysis approach. Participants were recruited by purposeful sampling method and sampling process continued until the data saturation.

    Results

    Lived experiences of fathering were categorized in five themes including evolution and change, satisfaction and gladness, conflict and dichotomy, challenge and worry, demands and expectations. Following child birth, fathers perceived entering to a new stage of their life, developing in personal and social domains, Prioritizing child in their life and shifting in attitude toward their wives. On father`s viewpoint, child was a source of pride, love and joyance and known as a cause of improvement in occupational and economic conditions, elevation of men's social status, and stability in family life. Modern believes and traditional behaviors, restriction or freedom, and importance or unimportance of child`s gender were conflicting perceptions that fathers experienced of fathering. Taking distance from self, insufficient supports, paternal responsibilities, isolation in home and difficulties related to the child, were challenges that could have led to higher stress levels in fathers. More supports by society and understanding by wife were father’s expectations.

    Conclusion

    Fathering was a positive revolution and a satisfactory experience for Iranian men and no one of them expressed dissatisfaction from fathering. Following parenting, fathers experienced conflicts and worries and they expressed need more family and social supports to play better their paternal role and to fulfill difficulties related to fatherhood.

    Keywords: Father, father's lived experiences, paternal experiences, qualitative study
  • Sh Pashaeypoor, T. Ashktorab, M. Rassouli, H. Alavi, Majd Page 117
    Introduction
    Evidence Based Practice is a one of the competency in nursing that led to the scientific decision for health care. Recognition of barriers from the perspective of students can play a significant role in its development. The aim of this study was to evaluate the student's understanding of the barriers to evidence-based practice.
    Method
    This study was a qualitative- descriptive study. Participants were 28 nursing students in final year who were chosen purposeful. Sampling continued until data saturation. Collection data was conducted by 14 individual interviews and 2 focus groups. All interviews were tape recorded, handwritten, and were analyzed line by line. Conventional content analysis was conducted for data analysis and Max Q data software was used to record interviews and edit data.
    Results
    Most patients were female (72%) and 21-26 years old. Three themes and nine categories were achieved from data analysis. They include cognitive factors (Nursing education programs, quality education and empowerment of teachers), emotional factors (Student motivation and teacher motivation) and implementation factors (Organizational factors, community perspective, time, facilities).
    Conclusion
    Planning for Effective Teaching Evidence-based practice with remove barriers is recommended. In this respect, empower and motivate teachers and students have important roles. Creation of background in clinical practice based on institutional support and facilities can be help to smooth of the path.
    Keywords: Evidence Based Practice, Nursing students, Content analysis
  • Z. Khalili, A. Sadrollahi, R. Nazari Page 127
    Introduction

    Spiritual well-being important role in the health of older people and explain the purpose of life is and increased life expectancy and better quality of life. The current study aimed to Factors related and Spiritual Well-being among elderly referring to city parks of Khalkhal, Iran in 2014.

    Method

    This cross sectional study was conducted on 376 people over 60 years old in Khalkhal, Iran in 2014. Subjects were randomly selected from among the elderly referred to city parks of Khalkhal. A structured questionnaire was used to collect data regarding Spiritual Well Being and covariates. Data were collected using SWB questionnaire. Data were analyzed by SPSS version 16. Pearson correlation coefficient, Kolmogorov-Smirnov test, t test, On Way Anova and linear regression analysis were used for data analysis.

    Results

    The majority of participants were male (% 56/1). The averages of the study population were in age 72/12±9/04 years. Average score for the elderly Religious well-being examined 46/99 ± 6/03 and Existential well being 39/51 ± 6/34 and Spiritual Well-being that comes from both dimensions, 86/51 ± 9/74 respectively. The Spiritual Well-being level of 331 elderly patients (88%) average and 45 patients (12%) was high. Between Spiritual Well-being and gender (p= 0/001), marital status (p=0/026) and how to manage life (p=0/001), there was a significant relationship.

    Conclusion

    Due to factors such as gender elderly Spiritual Well-being, marriage and how to manage life on faith in God, religious practices, purpose of life, satisfaction and optimism about the future of their affected And the is recommended in the plan of care for the elderly which will improve their quality of life, should be considered.

    Keywords: Elderly, Spiritual well, being, Religious well, Existential well being
  • R. Habibipour, A. Seif Page 136
    Introduction
    As a great deal of instructors views and experiences will be transferred to students in class, their lectures seem to be important. The realization of this process of transfer is possible if students demonstrate an active and continued participation in theoretical courses held by the same instructors. The present study attempts to study effective and influentical factors involved in Nursing students presence in class.
    Method
    In this cross-sectional study, the reasons for the students absence were examined during the academic year 2014 -2015. A qustionnairre was used to collect the data. The intended population was IAUH Nursing students and the participants were conveniently sampled. From the distributed questionnairres 152 were returned. The data were fed in to spss22 for analysis and descriptive statistics, chi-squers, one-way analysis of variance were used to analyse the data.
    Results
    The results of the study indicated that the students average score frequency was 16-17 out of 20. %59/2 of the students were under 22 years old. Most students thought that their engagement in part-time jobs, the loss (lock) of instructors control in holding the classes, the instructors inability in conveying course content, their bad manner, the unsuitable time of classes, the distance between the class buildings and the dormitory, and the days of holding the classes were among the major factors influencing their presence in classes.
    Conclusion
    We can work on student`s presence at classes with improving educational quality, using expert professors, improving of convenience feasibilities Good manners of professors, Using the newest methode of teaching carrying on work shops about future jobs and creating motivations and getting interested in.
    Keywords: students, unsuccessful education, reasons for absence of class