فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 361 (هفته اول بهمن ماه 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/03
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • فاطمه کوهی، مهشید غنچه، حمید صالحی نیا صفحات 2055-2061
    مقدمه
    سرطان خون حدود 8 درصد کل سرطان ها را تشکیل می دهد. شناخت اپیدمیولوژی و روند سرطان خون جهت برنامه ریزی، ضروری می باشد. با توجه به نبود اطلاعات در این زمینه، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی اپیدمیولوژی و روند تغییرات بروز سرطان خون در ایران صورت گرفت.
    روش ها
    مطالعه ی حاضر، به صورت مقطعی و با استفاده از تحلیل داده های منتشر شده توسط سیستم ثبت سرطان و مرکز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور در طی سال های 88-1382 انجام شد. میزان های بروز سنی و جنسی محاسبه و روندی از بروز بیماری به تفکیک جنس در طی این مدت ترسیم گردید.
    یافته ها
    طی سال های 88-1382 سرطان خون در کشور روند صعودی داشت. تعداد 21814 مورد سرطان خون در کل کشور ثبت شده بود که از 1734 مورد در سال 1382 به 3461 مورد در سال 1388 افزایش یافته بود. بیشترین و کمترین میزان بروز در زنان و مردان، به ترتیب در سال 1387 و 1382 گزارش شده بود. در استان های کشور، بیشترین میزان بروز در زنان مربوط به یزد و کمترین آن مربوط به سمنان، کرمانشاه، قم و کهگیلویه و بویراحمد و برای مردان بیشترین میزان بروز در یزد و کمترین آن در زنجان، خراسان جنوبی و شمالی، سمنان، اردبیل و کهگیلویه و بویراحمد گزارش شده بود. نسبت جنسی مرد به زن 64/1 بود.
    نتیجه گیری
    بروز سرطان خون در ایران در حال افزایش می باشد. اگر چه ممکن است نسبتی از این افزایش در اثر بهبود سیستم ثبت سرطان باشد، اما احتمال افزایش میزان بروز سرطان خون در اثر افزایش عوامل خطر مرتبط با آن وجود دارد. از این رو، شناسایی عوامل خطرساز این بیماری در مناطق مختلف کشور به منظور پیش گیری از ایجاد بیماری و تشخیص بیماری در مراحل اولیه برای کنترل بیماری توصیه می شود.
    کلیدواژگان: لوسمی، اپیدمیولوژی، بروز، روند
  • ریحانک طلاکوب، محمد گل پرور، الهام خدادوستان * صفحات 2062-2069
    مقدمه

    ترومای مغزی، یکی از مشکلات بزرگ بهداشتی در سطح جهان با مرگ و میر بالا است و ایجاد افزایش قند خون هم زمان، می تواند باعث تشدید اثرات سوء شود؛ اما در این ارتباط، نظریه ی واحدی وجود ندارد. از این رو، مطالعه ی حاضر با هدف مقایسه ی تاثیر سطح قند خون قبل، حین و پس از عمل جراحی بر پی آیند بیماران دچار آسیب مغزی ناشی از تروما به انجام رسید.

    روش ها

    طی یک مطالعه ی آینده نگر، 100 بیمار مبتلا به آسیب مغزی تحت عمل جراحی کرانیوتومی (Craniotomy) مورد مطالعه قرار گرفتند و سطح قند خون آنان در قبل، حین و پس از عمل بررسی شد. همچنین، وضعیت همودینامیک و پی آیند بیماری در دو گروه دارای قند خون طبیعی و بالا، مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت.

    یافته ها

    ضربان قلب در دقایق 15 (027/0 = P)، 60 (018/0 = P) و 105 (010/0 = P) و نیز در ریکاوری (006/0 = P)، در گروه دارای قند خون بالا، بیشتر بود؛ اما در کل، تغییرات ضربان قلب در بین دو گروه متفاوت نبود (610/0 = P). در بررسی درصد اشباع اکسیژن شریانی (2SpO) نیز تفاوت معنی داری بین دو گروه در هیچ یک از زمان ها مشاهده نشد. بررسی فشار خون متوسط نیز نشان داد که در دقایق 45 (025/0 = P) و 60، فشار خون متوسط بیماران دارای قند خون طبیعی، به طور معنی داری بالاتر بود (016/0 = P)؛ اما در مجموع، روند تغییرات فشار خون متوسط نیز در بین دو گروه اختلاف معنی دار نداشت (850/0 = P). میانگین مدت زمان تهویه ی مکانیکی در گروه دارای قند خون بالا، به طور معنی داری بیشتر بود (009/0 = P).

    نتیجه گیری

    افزایش قند خون در بیماران دچار آسیب مغزی، با بروز برخی اختلالات همودینامیک در حین عمل همراه است و می تواند بر پیش آگهی و پی آیند بیماری آثار نامطلوب داشته باشد. از این رو، لازم است بیماران دچار آسیب مغزی در تمامی مراحل بستری اعم از قبل عمل، حین عمل و بعد از عمل جراحی، تحت نظارت دقیق از نظر سطح قند خون قرار گیرند و کنترل دقیق بر روی قند خون بیماران معمول گردد.

    کلیدواژگان: قند خون، آسیب مغزی، اختلال همودینامیک
  • بهرام امین منصور، مسیح رضایی صفحات 2070-2075
    مقدمه
    گلیوما یکی از انواع تومورهای مغزی است که در مغز و نخاع ایجاد می شود. این تومورها از سلول های گلیال منشا می گیرند. بر اساس پاتولوژی به دو دسته ی Low grade و High grade (Anaplastic یا Malignant) تقسیم می شوند. فراوانی، میزان بقا و همچنین پاسخ به درمان در این تومورها به سن و جنس وابسته است. در این تومورها میزان بقا از چند ماه تا چند سال متفاوت است. مطالعه ی حاضر، با هدف بررسی میزان بقای 3 ساله در بیماران مبتلا به انواع تومورهای گلیوما، بستری در بیمارستان الزهرای (س) اصفهان در سال های 89-1380 انجام شد.
    روش ها
    در مطالعه ی حاضر، جامعه ی هدف از افراد مبتلا به انواع تومورهای گلیومای (ثابت شده) که تحت عمل جراحی برداشت تومور قرار گرفتند، تشکیل شد. حجم جامعه، تمام افراد مبتلا به انواع تومورهای گلیوما که در سال های 89-1380 در بیمارستان الزهرای (س) اصفهان عمل جراحی شدند، تعیین گردید. تعداد کل بیماران 490 نفر و معیارهای ورود به مطالعه شامل تمایل بیماران به شرکت در مطالعه، درست بودن اطلاعات پایه ای موجود در مدارک بایگانی بیماران و همچنین عدم فوت بیماران در بیمارستان قبل از عمل جراحی، در حین عمل و یا در دوره ی بهبودی پس از عمل بود. بر این اساس، تنها 221 نفر واجد شرایط ورود به مطالعه بودند. با استفاده از لیست بیماران، اطلاعاتی نظیر نام و نام خانوادگی، سن، جنس، نوع تومور، نوع درمان و شماره ی تلفن بیماران استخراج و طی تماس با آنان، پرسش نامه ها تکمیل گردید. برای واکاوی داده ها از نرم افزار Microsoft Excel استفاده گردید؛ به گونه ای که داده های آن تعداد افراد مبتلا به هر یک از انواع تومورها، سن، جنس بیماران و در نهایت میزان بقای 3 ساله ی حاصل از هر تومور بود.
    یافته ها
    بقای 3 ساله در مورد Glioblastoma multiform (GBM) 7/8 درصد، در مورد Diffuse astrocytoma، Pilocytic astrocytoma و Epondymoma 100 درصد، در مورد Oligodandroglioma 2/95 درصد و در مورد Anaplastic astrocytoma برابر صفر بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، جراحی به اضافه ی پرتودرمانی در Diffuse astrocytoma، Epondymoma و Oligodandroglioma و جراحی در Pilocytic astrocytoma، به عنوان درمان اولیه، بقای 3 ساله را افزایش داده است. در Glioblastoma multiform و Anaplastic astrocytoma، جراحی به اضافه ی پرتودرمانی با یا بدون شیمی درمانی به میزان مختصر در افزایش میزان بقا نقش داشته است.
    کلیدواژگان: میزان بقا، گلیوما، تومور، ایران
  • مجتبی رحیمی، کامران منتظری، لیلا کمالی، داریوش مرادی، خسرو نقیبی صفحات 2076-2083
    مقدمه
    بیشتر بیماران کاندیدای عمل جراحی کاتاراکت، افراد میان سال و مسن تر هستند و شیوع بالای پرفشاری خون، بر اهمیت کنترل آن تاکید می نماید. در این مطالعه، سولفات منیزیم به عنوان دارویی موثر در کنترل فشار خون، در مقایسه با داروی نیتروگلیسیرین و دارونما بررسی شد.
    روش ها
    در این کارآزمایی بالینی، 105 بیمار کاندیدای جراحی کاتاراکت، به روش بی حسی موضعی و از طریق آرام بخشی (میدازولام 03/0-02/0 میکرو گرم بر کیلوگرم و فنتانیل 2-1 میکروگرم بر کیلوگرم) و بی حسی موضعی (قطره ی تتراکائین چشمی)، در سه گروه 35 نفری شامل گروه سولفات منیزیم (30 میلی گرم بر کیلوگرم در 5 دقیقه و سپس تزریق مداوم 1 میلی گرم بر کیلوگرم در دقیقه)، گروه نیتروگلیسیرین (1 میکرو گرم بر کیلوگرم در 5 دقیقه و سپس تزریق مداوم 05/0 میکرو گرم بر کیلوگرم در دقیقه) و گروه دارونما (محلول دکستروز 5 درصد با حجم و زمان تزریق مشابه) تقسیم شدند و پارامترهای همودینامیک در حین عمل، ریکاوری و بخش بررسی گردید.
    یافته ها
    میانگین فشار دیاستول در بین سه گروه تفاوت معنی دار نداشت (490/0 = P). میانگین فشار خون سیستول و متوسط شریانی حین عمل، از دقیقه ی 30 و سپس در دقایق 15 و 30 در ریکاوری، همچنین زمان ورود و خروج بیماران از بخش در دو گروه سولفات منیزیم و نیتروگلیسیرین از میزان کمتری نسبت به گروه دارونما برخوردار بود (019/0 = P)؛ اما اختلاف بین دو گروه S و نیتروگلیسیرین معنی دار نبود (060/0 = P). میانگین تعداد ضربان قلب در هیچ یک از زمان های بررسی شده، در بین سه گروه اختلاف معنی دار نداشت (170/0 = P). میانگین شدت درد در ریکاوری در سه گروه نیتروگلیسیرین (26/1 ± 40/1)، سولفات منیزیم (22/1 ± 03/1) و دارونما (98/0 ± 40/1) تفاوت معنی داری نداشت (310/0 = P). میانگین شدت درد در بخش نیز در سه گروه پیش گفته به ترتیب 2/1 ± 26/1، 98/0± 40/1 و 26/1 ± 06/1 بود و تفاوت معنی دار بین سه گروه وجود نداشت (460/0 = P).
    نتیجه گیری
    استفاده از سولفات منیزیم همانند نیتروگلیسیرین در بیماران مبتلا به فشار خون بالا، حین و به خصوص پس از عمل جراحی کاتاراکت تحت بی حسی موضعی و آرام بخشی، موثر است، اما تاثیر معنی داری در درد پس از عمل ندارد.
    کلیدواژگان: سولفات منیزیم، نیتروگلیسیرین، فیکوامولسیفیکاسیون، فشار خون بالا
  • رضا ناصر، انوشه زرگر خرازی * صفحات 2084-2091
    مقدمه

    Poly(glycerol sebacate) (PGS) پلیمری زیستی و نوین برای کاربرد های زیست پزشکی با سازگاری زیستی بالا و خواص مکانیکی نزدیک به بافت های نرم بدن و همچنین قابلیت تنظیم خواص در حین ساخت می باشد؛ اما این پلیمر، به تخریب زیستی به نسبت سریعی دچار می شود که به طور معمول، از نرخ بازسازی اعصاب محیطی بالاتر است و برای کاربرد به عنوان Conduit عصبی نیاز به بهبود خواص تخریبی دارد.

    روش ها

    ابتدا، پیش پلیمر PGS سنتز و سپس معادل 5 درصد وزنی آن سرامیک کلسیم تیتانات (3CaTiO) که سازگاری زیستی بالایی دارد، به آن اضافه شد و مخلوط حاصل تحت عملیات پخت قرار گرفت تا استحکام آن افزایش یابد. بیوکامپوزیت حاصل، مورد تصویربرداری میکروسکوپ الکترونی روبشی، طیف سنجی تبدیل Fourier فروسرخ (FTIR یا Fourier transform infrared spectroscopy)، آزمون تخریب زیستی برون تن و ارزیابی سمیت سلولی با سلول 929L قرار گرفت.

    یافته ها

    در نهایت، کامپوزیتی با توزیع ذرات بالا به دست آمد که آزمون تبدیل Fourier فروسرخ از ایجاد پیوندی شمیایی بین دو پیش ساز آن حکایت داشت. زمان تخریب زیستی برون تن، 23 درصد کاهش در افت وزن دوره ی 60 روزه ی تخریب کامپوزیت نسبت به پلیمر خالص را نشان داد. نتایج کشت سلول، زیستایی بالای 90 درصد پس از 5 روز کشت برای این کامپوزیت نشان داد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نرخ تخریب زیستی، وزن مولکولی و سازگاری سلولی، می توان این کامپوزیت را برای کاربرد Conduit عصبی مورد ارزیابی های بیشتری قرار داد.

    کلیدواژگان: Poly(glycerol sebacate)، کامپوزیت زیستی، کلسیم تیتانات
  • مریم احمدی، ناهید اسکندری، فرشته آل صاحب فصول، منصور صالحی، رامین قاسمی صفحات 2092-2101
    مقدمه
    مطالعات اخیر نقش مهم محور IL-33/IL-1RL1 (Interleukin-33/Interleukin-1 receptor-like 1) را در بیماری های خودایمنی و التهابی نشان می دهد. هدف از این مطالعه، بررسی فراوانی و ارتباط پلی مورفیسم rs1342326 ژن IL-33 و پلی مورفیسم rs10204137 ژن IL-1RL1 و همچنین، سطح سرمی IL-33 در سه گروه افراد مبتلا به Multiple sclerosis (MS)، مبتلا به آسم و گروه شاهد بود.
    روش ها
    از 140 بیمار مبتلا به آسم، 140 بیمار مبتلا به MS و 72 فرد سالم به عنوان گروه شاهد، نمونه گیری انجام شد. توزیع فراوانی آللی و ژنوتیپی دو پلی مورفیسم با استفاده از تکنیک HRM real-time PCR (High-resolution melting real-time polymerase chain reaction) مورد بررسی قرار گرفت. سطح سرمی IL-33 با استفاده از کیت ELISA (Enzyme-linked immunosorbent assay) (Boster) اندازه گیری شد.
    یافته ها
    ارتباط معنی داری بین فراوانی پلی مورفیسم rs10204137 ژن IL-1RL1 و استعداد ابتلا به MS مشاهده شد (017/0 = P)؛ اما در افراد مبتلا به آسم، این ارتباط یافت نشد (093/0 = P). همچنین، ارتباط معنی داری بین فراوانی پلی مورفیسم rs1342326 ژن IL-33 در افراد مبتلا به آسم، مبتلایان به MS و نیز افراد سالم وجود نداشت (580/0 = P). سطح سرمی IL-33 در افراد مبتلا به MS و افراد مبتلا به آسم در مقایسه با افراد سالم مقادیر بالاتری را نشان داد (020/0 = P).
    نتیجه گیری
    میزان سرمی IL-33 در دو گروه بیماران مبتلا به آسم و مبتلا به MS، افزایش قابل ملاحظه ای نسبت به افراد سالم داشت که نشان دهنده ی نقش این سایتوکاین در بیماری زایی این دو بیماری است.
    کلیدواژگان: Interleukin، 33، Multiple sclerosis، آسم، پلی مورفیسم
  • گزارش مورد
  • محمدرحیم وکیلی، بیتا شهباززادگان صفحات 2102-2104
    مقدمه
    پارگی مری از دیدگاه مرگ و میر، یکی از کشنده ترین آسیب های دستگاه گوارش است. علل پارگی مری، اقدامات تشخیصی، تروما و سندرم Boerhaave می باشد. با وجود ندرت بروز پارگی مری بعد از استفراغ، خطر مرگ و میر بالایی دارد. بنا بر این، تشخیص به موقع و درمان جراحی ضروری می باشد.
    گزارش مورد: بیمار آقای 44 ساله ای بود که به علت درد شدید قفسه ی سینه به اورژانس داخلی مراجعه کرده و حدود 4 ساعت قبل از مراجعه به دنبال خوردن تخم مرغ دچار استفراغ شده بود. شدت استفراغ زیاد نبود و بیشتر در سمت راست قفسه ی سینه درد داشت. بعد از تشخیص پارگی مری، بیمار توراکوتومی شد.
    نتیجه گیری
    پارگی مری یک اورژانس واقعی است و تشخیص سریع و به موقع آن، نقش به سزایی در نتیجه ی درمان و کاهش عوارض و مرگ و میر دارد.
    کلیدواژگان: پارگی مری، درد سینه، سندرم
|
  • Fatemeh Koohi, Mahshid Ghoncheh, Hamid Salehiniya Pages 2055-2061
    Background
    Leukemia makes up about 8% of all cancers. Understanding the epidemiology of leukemia is very effective in planning for this cancer. According to lack of information in the field, the present study aimed to investigate the epidemiology and trend of incidence of leukemia in Iran during 2003 to 2010.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted using the analysis data from the Iranian National Cancer Registration System and Disease Management Center, Ministry of Health and Medical Education during the years 2003 to 2010. The incidence rates were calculated by age and gender and the trend of incidence of the disease by sex during this period was achieved.
    Findings
    Evaluation of cancer registration data in the years 2003 to 2010 showed the ascending trend of leukemia in Iran. 21814 cases of leukemia were recorded in the whole country that increased from 1734 cases in 2003 to 3461 cases in 2010. The highest and the lowest incidence in women and men were reported in years 2009 and 2003, respectively. In the provinces of country, the highest reported incidence in women was in Yazd and the lowest incidence was in Semnan, Kermanshah, Qom and Kohgiluyeh and Boyer Ahmad; and for men, the highest incidence was in Yazd and the lowest incidence was in Zanjan, North and South Khorasan, Semnan, Ardebil and Kohgiluyeh and Boyer Ahmad. The sex ratio of male to female was 1.64.
    Conclusion
    Based on the results, the incidence of leukemia in Iran is rising. Although a proportion of this increase may be due to improvements in cancer registration system but the probability of increase of incidence of leukemia exists because of the associated risk factors. Thus, the identification of the risk factors in different regions of Iran to prevent and to detect the disease at an early stage in recommended for disease control.
    Keywords: Leukemia, Epidemiology, Incidence, Trends
  • Reyhanak Talakoub, Mohammad Golparvar, Elham Khodadoustan Pages 2062-2069
    Background

    Traumatic brain injury is one of the important problems of world health with high mortality; probably, simultaneous hyperglycemia can intensify the harmful effects. Since there is no unique opinion in this regard, we aimed to study the effect of blood glucose at before, during and after operation on outcome of patients with traumatic brain injury.

    Methods

    A hundred patients with traumatic brain injury were studied during a prospective clinical trial study. We divided patients according to their preoperative blood glucose level to two groups of normo- and hyperglycemic. We measured and recorded blood glucose level during and after operation, in addition to the heart rate, blood pressure, saturation of oxygen (SpO2), duration of mechanical ventilation and outcome of patients in both groups.

    Findings

    Heart rate was significantly higher at 15th (P = 0.027), 60th (P = 0.018), 105th (P = 0.010) minutes and in recovery room (P = 0.006) in hyperglycemic patients; but as a general, the changes in heart rates were not significant in both groups (P = 0.610). There was no difference in SpO2 at different times. The mean arterial pressure (MAP) was higher at 45th (P = 0.025) and 60th (P = 0.016) minutes during the surgery; but as a general, there were no significant difference in MAP between the two groups (P = 0.850). Duration of mechanical ventilation was significantly longer in hyperglycemic patients (P = 0.009).

    Conclusion

    According to our findings, elevated blood glucose patients with traumatic brain injury may results in some intraoperative hemodynamic changes and affect their outcome. Therefore, monitoring of blood glucose in these patients is suggested.

    Keywords: Blood glucose, Brain injury, Hemodynamic changes, Outcome
  • Bahram Amin, Manour, Masih Rezaei Pages 2070-2075
    Background
    Glioma is a type of brain tumor that occurs in the brain and spinal cord and is derived from glial cells. Frequency, survival and response to therapy in these tumors are dependent on age and sex. The survival rate varies from several months to years. In the current study, 3-year survival rate in patients with all kinds of glioma tumors who were hospitalized in Alzahra hospital, Isfahan, Iran, in the years 2001-2010 were evaluated.
    Methods
    In the current study, the target population was the patients with all kinds of proven glioma who had resection surgery. The volume of the population was determined as all the patients with all kinds of glioma tumors in the years 2001-2010, who were operated in Alzahra hospital. The total number of patients was 490. Inclusion criteria were patient’s tendency for participation in the study, the accuracy of the patient’s basic information in the archive documents and lack of death at the hospital, in pre-, intra- and postoperation periods. According to these criteria, only 221 were eligible for inclusion. The information such as name, family, age, gender, tumor type, treatment type and telephone number were extracted from the list of the patients. The patients were contacted and questionnaires were completed. Microsoft Excel software was used for data analysis, so that its data were the number of people with any type of tumor, age, sex of the patients and the three-year survival rate of any tumor.
    Findings
    The three-year survival was 8.7% in glioblastoma multiform, 100% in diffuse astrocytoma, epondymoma and pilocytic astrocytoma, 95.2% in oligodandroglioma, and zero in anaplastic astrocytoma.
    Conclusion
    In this study, surgery plus radiotherapy in diffuse astrocytoma, oligodandroglioma and epondymoma increased three-year survival rate. In pilocytic astrocytoma surgery, as the first treatment, increased the three-year survival. In the case of glioblastoma multiform and anaplastic astrocytoma, surgery plus radiotherapy with or without chemotherapy briefly play role in increasing the survival rate.
    Keywords: Survival rate, Glioma, Tumor, Iran
  • Mojtaba Rahimi, Kamran Montazeri, Leyla Kamali, Daryoush Moradi, Khosrou Naghibi Pages 2076-2083
    Background
    Most of the patients undergoing cataract surgery are middle-aged and older ones, accompanying high prevalence of hypertension that needs control. We compared antihypertensive effects of magnesium sulfate, as an effective drug in blood pressure control with that’s of nitroglycerine and placebo.
    Methods
    105 patients were allocated with simple randomization in 3 groups of 35; group 1 received stat infusion of magnesium sulfate with a dose of 30 mg/kg during 5 minutes which continued with the dose of 1 mg/kg/minute until the end of surgery; group 2 received stat infusion of nitroglycerin with the dose of 1 µg/kg during 5 minutes which continued with the dose of 0.05 µg/kg/minute; and group 3 received the solution of dextrose 5% as placebo infused with the same volume and the same infusion rate. All the groups received intravenous (IV) sedation using midazolam 0.02-0.03 mg/kg and fentanyl 1-2 µg/kg with eye drop local anesthetic tetracaine 0.5% and undergone phacoemulsification cataract surgery. Hemodynamic parameters during operation, in recovery and at the ward entrance and exit time were recorded.
    Findings
    There was no significant difference between the mean diastolic blood pressure among all the groups (P = 0.49). The mean systolic and mean arterial (MAP) blood pressures during the operation at the 30th minute, and then at 15th and 30th minutes in recovery and also at the ward entry and exit time, had lower amounts in magnesium sulfate and nitroglycerin groups compared to placebo group (P = 0.019). But, there was no significant difference between the magnesium sulfate and nitroglycerin groups (P = 0.060). The mean heart rate was not significantly different at any of the studied times among 3 groups (P = 0.170).
    Conclusion
    The usage of magnesium sulfate in patients with hypertension is effective during and especially after phacoemulsification surgery cataract under local anesthesia just like nitroglycerine; but has no significant effect on the postoperative pain.
    Keywords: Magnesium sulfate, Nitroglycerine, Phacoemulsification, Hypertension
  • Reza Naser, Anousheh Zargar, Kharazi Pages 2084-2091
    Background

    Poly(glycerol sebacate) (PGS) is a novel biological polymer for biomedical application with high biocompatibility, mechanical properties near to soft tissues of body and a adaptability of properties during synthesis. But, this polymer tends to undergo rather rapid biodegradation which is usually faster than peripheral nerve regeneration and needs optimization of degradability properties for using as a nerve conduit.

    Methods

    First, PGS pre-polymer was synthesized and then, equal to 5% of its weight, calcium titanate ceramic, which is highly biocompatible, was added to it and the acquired mixture was exposed to heat in vacuum oven to increase its strength. The obtained biocomposite came under scanning electron microscopy (SEM) image, Fourier transform infrared (FTIR) spectroscopy, in-vitro biodegradation and cytotoxicity evaluation.

    Findings

    A composite with high particle distribution was obtained which represented a chemical bond between its two precursors. The in-vitro degradation time showed 23% reduction in overall weight loss for the composite in comparison to pure PGS over a period of 60 days degradation. The cell culture showed more than 90% of viability after 5 days of culture for the composite.

    Conclusion

    Regarding to biodegradation rate, molecular mass and high cytocompatibility, this composite is encouraging enough to merit further investigation for nerve conduit application.

    Keywords: Poly(glycerol sebacate), Biocomposite, Calcium titanate
  • Maryam Ahmadi, Nahid Eskandari, Fereshteh Ale, Sahebfosoul, Mansour Salehi, Ramin Ghasemi Pages 2092-2101
    Background
    Recent evidence suggests that the interleukin-33/interleukin-1 receptor-like 1 (IL-33/IL1RL1) axis plays a critical role in autoimmune and inflammatory disorders; however, its mechanistic role in these diseases has not been clearly defined. The present study aimed to investigate the frequency of rs1342326 polymorphism of IL-33 gene and rs10204137 polymorphism of IL1RL1 gene with serum levels of IL-33 in multiple sclerosis (MS), asthma and healthy subjects In Isfahan Province, Iran.
    Methods
    Samples were taken from the patients with asthma (140) or multiple sclerosis (140) and healthy controls (72). Different genotypes of T/G or G/A polymorphisms were studied using the high-resolution melting real-time polymerase chain reaction (HRM real-time PCR) technique. Serum levels of IL-33 were measured via enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA).
    Findings
    There was not any relationship between the frequency of polymorphism rs10204137 of IL1RL1 gene and susceptibility to multiple sclerosis or asthma. There was no significant correlation between the frequency of rs1342326 polymorphism of IL-33 gene in healthy subjects compared to those with asthma or multiple sclerosis. Serum levels of IL-33 were higher than in patients with multiple sclerosis or asthma compared to healthy subjects.
    Conclusion
    Serum levels of IL-33 in the two groups of patient increased substantially compared to the controls.
    Keywords: Interleukin, 33 (IL, 33), Multiple sclerosis, Asthma, Polymorphism
  • Mohammad Rahim Vakili, Bita Shahbazzadegan Pages 2102-2104
    Background
    One of the most lethal damages of the gastrointestinal tract is esophageal perforation. The prevalent causes of esophageal perforation are diagnosis interventions, trauma, and Boerhaave’s syndrome. Although esophageal perforation after vomiting is rare, but has a high mortality risk; therefore, early diagnosis and treatment is essential.Case Report: The patient was a 44-year-old man admitted to the emergency room due to severe chest pain with a history of vomiting after eating egg, 4 hours ago. Vomiting was not too severe and the pain was in the right chest. After the diagnosis of esophageal rupture, the patient underwent thoracotomy.
    Conclusion
    As esophageal perforation is a real emergency, on-time diagnosis and treatment is vital.
    Keywords: Esophageal rupture, Chest Pain, Boerhaave's syndrome