فهرست مطالب

Kermanshah University of Medical Sciences - Volume:19 Issue: 6, 2015

Journal of Kermanshah University of Medical Sciences
Volume:19 Issue: 6, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/09/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات پژوهشی
  • علی حسن پور دهکردی، مسعود نیک فرجام صفحه 303
    زمینه
    مولتیپل اسکلروزیس (MS) یکی از بیماری های شناخته شده سیستم عصبی مرکزی است که با میلین زدایی نورون های بخش مرکزی سیستم عصبی منجر به مشکلات حسی و حرکتی در بیماران مبتلا می گردد. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر تمرینات ورزشی هوازی و یوگا بر خستگی و سلامت عمومی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس است.
    روش ها
    این پژوهش یک کارآزمایی بالینی است. نمونه ها به صورت تصادفی در سه گروه یوگا (30 نفر)، تمرینات ورزشی هوازی (30 نفر) و گواه (30 نفر) تقسیم شدند. داده ها پس از جمع آوری متناسب با اهداف پژوهش با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار)، آزمون آنالیز واریانس، تی مستقل و تی زوجی در نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که بین شدت خستگی و سلامت عمومی در سه گروه قبل از مطالعه، اختلاف آماری معناداری وجود ندارد. اما بعد از مطالعه در گروه یوگا و تمرینات ورزشی از نظر شدت خستگی و سلامت عمومی، تغییرات آماری معناداری ایجاد شده بود.
    نتیجه گیری
    تمرینات ورزشی هوازی و یوگا منجر به کاهش خستگی، ارتقاء سلامت، بهبود عملکرد روحی روانی و افزایش کارآمدی بیماران مبتلا به MS می شود.
    کلیدواژگان: یوگا، ورزش هوازی، سلامت عمومی، مولتیپل اسکلروزیس، خستگی
  • آزیتا چهری، علیرضا کیامنش، حسن احدی، حبیب الله خزایی صفحه 311
    زمینه
    بهداشت خواب نامناسب می تواند منجر به اختلال عملکرد روزانه شود. بنابراین اهمیت استفاده ازشاخص اندازه گیری بهداشت خواب در حال افزایش است. این مطالعه با هدف بررسی اعتبار و پایایی نسخه فارسی شاخص بهداشت خواب در جمعیت زنان شهر کرمانشاه انجام گرفت.
    روش ها
    در این مطالعه 455 زن به صورت تصادفی انتخاب شدند. شرکت کنندگان پرسشنامه های شاخص بهداشت خواب، خواب آلودگی ایپورث، کیفیت خواب پیتزبورگ و شاخص شدت بیخوابی را تکمیل نمودند. به منظور اندازه گیری پایایی بازآزمایی، 20 درصد از شرکت کنندگان به فاصله 6-4 هفته مجددا پرسشنامه بهداشت خواب را تکمیل نمودند. همبستگی پیرسون بین پرسشنامه بهداشت خواب با سه پرسشنامه دیگر محاسبه شد. ساختار عاملی شاخص بهداشت خواب با تحلیل عاملی اکتشافی ارزیابی شد.
    یافته ها
    همسانی درونی پرسشنامه 83/0بود (83/0r=، 01/0P<) و پرسشنامه بهداشت خواب پایایی بازآزمایی خوبی را نشان داد (84/0r=، 01/0P<). تحلیل عاملی اکتشافی سه عامل را نشان داد که تحت عناوین رفتارهای چرخه خواب و بیداری (4آیتم)، عوامل اتاق خواب (3آیتم) و رفتارهای موثر بر خواب (6آیتم) نامگذاری شدند. همچنین پرسشنامه بهداشت خواب همبستگی مثبت با پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبورگ (61/0r=، 01/0P<) و مقیاس خواب آلودگی ایپورث (63/0r=، 01/0P<) و شاخص شدت بیخوابی (62/0r=، 01/0P<) داشت.
    نتیجه گیری
    شاخص بهداشت خواب می تواند به عنوان یک ابزار پایا و معتبر برای ارزیابی بهداشت خواب در زنان ایرانی به کار رود
    کلیدواژگان: شاخص بهداشت خواب، اعتبار، پایایی، اختلالات خواب، ویژگی های روانسنجی، زنان
  • سحر گراوندی، غلامرضا گودرزی، فرهاد سلطانی، شکرالله سلمان زاده، علی قمیشی، الهه زلقی، زهرا اصلانی، محمد جواد محمدی صفحه 319
    زمینه
    مدل های تعیین اثرات بهداشتی بیشتر از نوع آماری-اپیدمیولوژیکی هستند که داده های کیفیت هوا را در فواصل غلظت با پارامترهای اپیدمیولوژیکی نظیر خطر نسبی، بروز پایه و جزء منتسب تلفیق نموده و حاصل کار را به صورت مرگ و میر نمایش می دهد. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی تاثیر آلاینده دی اکسید گوگرد در مرگ های ناشی از بیماری های قلبی-عروقی و تنفسی در شهر کرمانشاه است.
    روش ها
    این مطالعه تحلیلی در سال 1390 در شهر کرمانشاه انجام شد. در مرحله اول داده های مورد نیاز به صورت خام از اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه و سازمان هواشناسی گردآوری گردید و پس از پردازش داده ها توسط نرم افزار EXCEL به صورت فایل ورودی به مدل درآمده و اثرات بهداشتی محاسبه گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین غلظت سالانه آلاینده دی اکسیدگوگرد در هوای شهر کرمانشاه g/m3μ103 می باشد. با توجه به نتایج حاصل تعداد کل مرگ ناشی از بیماری های قلبی-عروقی منتسب به دی اکسیدگوگرد برابر 295 نفر و تعداد کل مرگ ناشی از بیماری های تنفسی 48 نفر در جمعیت 1 میلیون نفری شهر کرمانشاه بوده است.
    نتیجه گیری
    بالا بودن تعداد موارد مرگ ناشی از بیماری های قلبی –عروقی و تنفسی می تواند با غلظت بالای دی اکسیدگوگرد و یا شاید تداوم روزهای با غلظت بالا در شهر کرمانشاه قابل توجیه باشد.
    کلیدواژگان: ارزیابی، دی اکسیدگوگرد، مرگ قلبی، عروقی، مرگ تنفسی، شهر کرمانشاه
  • اعظم ملکی فر، سید سعید هاشمی نظری، محمدرضا غدیرزاده صفحه 327
    زمینه
    سیر افزایشی سوانح ترافیکی یکی از مشکلات جدی سلامت عمومی می باشد. مطالعه حاضر به بررسی سوانح وحوادث منجر به مرگ در استان کرمانشاه پرداخته است.
    روش ها
    کلیه آمار مورد نیاز از سازمان پزشکی قانونی کشور تهیه و توسط نرم افزار Stata11 تجزیه و تحلیل شد. به منظور بررسی میزان مرگ در هر ماه و ساعات شبانه روز، بر اساس تردد در محورهای برون شهری از آمار تردد موجود در سایت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای استفاده شده است.
    یافته ها
    میزان بروز استانداردشده سنی مرگ و میر به علت تصادفات 1/26 در 100 هزار و میانگین سنی متوفیان 60/21±98/39 سال بود. میزان مرگ و میر در مردان، افراد بیشتر از 40 سال، متاهلین، افراد بی سواد و دارای شغل آزاد بیشتر می باشد. با در نظر گرفتن تعداد تردد در جاده های برون شهری، مرگ و میر بیشتر در ماه های گرم سال و در روشنایی روز اتفاق افتاده است. همچنین مرگ و میر بیشتر به علت برخورد خودروها با یکدیگر و بیشتر متوفیان در وضعیت راننده و سرنشین بوده اند. بیشترین محل ضربه و علت نهایی فوت ضربه به سر می باشد. بین علت فوت و نوع خودرو مورد استفاده متوفی و همچنین بین نحوه وقوع تصادف و نوع خودرو مورد استفاده متوفی رابطه معناداری دیده شد(05/0P≤)
    نتیجه گیری
    میزان مرگ و میر به علت تصادفات در استان کرمانشاه بالا است. نظارت بر جاده های برون شهری در فصول گرم سال و رانندگان مرد از اهمیت ویژه برخوردار است.
    کلیدواژگان: سوانح ترافیکی، کرمانشاه، اپیدمیولوژی، مرگ و میر
  • مهری مولایی، ستاره جانی صفحه 334
    زمینه
    با توجه به اهمیت دوره نوجوانی و تاثیر اینترنت و وسایل ارتباط مجازی بر رفتار های پرخطر، هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه اعتیاد به اینترنت با گرایش نوجوانان به جنس مخالف، رفتارهای جنسی، الکل، خشونت، چت و هک می باشد.
    روش ها
    جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل کلیه نوجوانان دختر و پسر پایه های دوره راهنمایی و متوسطه شاغل به تحصیل در سال تحصیلی 1394-1393 در شهر اردبیل (40597 نفر) بودند. 380 نفر به عنوان نمونه پژوهشی به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار های به کار گرفته در این پژوهش، پرسشنامه اعتیاد به اینترنت، مقیاس خطر پذیری نوجوانان، پرسشنامه محقق ساخته گرایش به چت و هک کردن بودند. داده های بدست آمده با استفاده از روش همبستگی و رگرسیون همزمان و با استفاده از نرم افزار22 SPSS مورد تحلیل واقع شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین اعتیاد به اینترنت با رفتار جنسی، گرایش به جنس مخالف، خشونت، چت و هک رابطه مثبت و معناداری وجود دارد (001/0P<)، اما بین اعتیاد به اینترنت با زیر مولفه الکل رابطه معناداری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که اعتیاد به اینترنت قادر به تبیین معنادار رفتار جنسی، گرایش به جنس مخالف، خشونت، چت و هک می باشد.
    کلیدواژگان: عتیاد به اینترنت، چت، رفتارهای پرخطر، هک، نوجوان
  • خدامرد مومنی، محمد جواد باغبیان، امید محمدی، پرویز بهرامی، فرشته زارعی صفحه 343
    زمینه
    هدف این مطالعه مقایسه طرح واره های ناسازگار اولیه و سبک زندگی در بیماران افسرده، مولتیپل اسکلروزیس و عادی بود.
    روش ها
    این پژوهش علی- مقایسه ای است. نمونه پژوهش شامل 20 بیمار افسرده و 20 بیمار ام اس بود که به روش نمونه گیری در دسترس از بین افراد مراجعه کننده به مطب روانپزشکان و روانشناسان شهرستان خرم آباد انتخاب شده بودند. همچنین 20 فرد عادی نیز به شیوه همتاسازی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس طرح واره یانگ – فرم کوتاه (YSQSF)، مقیاس افسردگی بک (BDI-II)، مقیاس وضعیت گسترش یافته ناتوانی (EDSS) و مقیاس اصلی آدلری برای موفقیت بین فردی (نسخه بزرگسالان) استفاده شد. داده های جمع آوری شده به روش تحلیل واریانس چندمتغیری (MANOVA) و آزمون تعقیبی شفه مورد تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس نتایج حاصل از آزمون مانوا، طرح واره های ناسازگار اولیه و سبک زندگی در بین بیماران افسرده، بیماران ام اس و افراد عادی متفاوت بود (001/0≥P). همچنین نتایج نشان داد که در کلیه مولفه های سبک زندگی به جز تعلق- علاقه اجتماعی، کنار آمدن، مسئولیت پذیری، کوشش برای رسیدن به کمال و ملایمت میانگین نمرات گروه بیماران افسرده و بیماران ام اس به طور معناداری بیشتر از گروه افراد عادی است.
    نتیجه گیری
    میزان طرح واره های ناسازگار اولیه و سبک زندگی ناسالم در بیماران افسرده و مولتیپل اسکلروزیس بالا بوده و می تواند سلامت آنان را به مخاطره اندازد. لذا ارایه آموزش های مناسب جهت مقابله یا سازگاری با این علایم در بیماران مولتیپل اسکلروزیس و افسرده ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: طرح واره های ناسازگار اولیه، سبک زندگی، افسردگی، مولتیپل اسکلروزیس
  • ناصر نظری، منصور رضایی صفحه 353
    زمینه
    مالاریا از مهم ترین مشکلات بهداشتی کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری است. براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، در سال 2011 حدود 800 هزار نفر براثر مالاریا فوت کردند. جهت شناساندن این بیماری در استان کرمانشاه، ویژگی های آن طی 15 سال (89-1375) بررسی گردید.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی، داده های 168 بیمار مالاریایی براساس فرم های گزارش بیماری مالاریا از مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی، مرکز بهداشت شهرستان ها و مرکز بهداشت استان کرمانشاه جمع آوری شد. اطلاعاتی نظیر سن، جنس، محل ابتلاء به بیماری، نوع پلاسمودیوم، نوع انتقال، ملیت و نوع تهیه لام ثبت شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی (میانگین، درصد و جداول یک و دو بعدی) و نرم افزار SPSS 16 آنالیزشد.
    یافته ها
    طی 15 سال، 168 نفر بیمار مبتلا به مالاریا گزارش شده است که 94 نفر آنان مذکر (3/78%) بودند. در 163 نفر (97%) گونه انگل پلاسمودیوم ویواکس و 5 مورد پلاسمودیوم فالسیپاروم بود. بیشترین موارد بیماری مربوط به سال 1375، 87 نفر (8/51%) و شایع ترین شهر، شهرستان پاوه با 43 مورد (6/25%) بوده است.
    نتیجه گیری
    در حال حاضر بیماری مالاریا در استان کرمانشاه محدود به افرادی است که به مناطق جنوب شرقی کشور مسافرت نموده و یا از این مناطق به استان وارد می شوند. با وجود این که انتقال محلی بیماری مالاریا در سطح کشور و به خصوص در مناطق جنوب شرقی کشور همچنان یک مشکل بزرگ محسوب می شود، استان کرمانشاه هم اکنون جزء مناطقی است که در مرحله حذف این بیماری قرار دارد و برنامه های مبارزه با مالاریا با موفقیت در حال اجراشدن می باشد.
    کلیدواژگان: مالاریا، پلاسمودیوم، ویواکس، فالسیپاروم، اپیدمیولوژی
  • فائذه تاتاری، سیدعلی موسوی، جلال شاکری، نسرین عبدلی، والیه محمدی زواله، کیومرث زرافشانی صفحه 365
    زمینه
    اختلالات شخصیت به عنوان عاملی برای ایجاد و تشدید وابستگی به مواد مطرح است. این مطالعه با هدف تعیین همبودی وابستگی به مواد مخدر در بیماران مبتلا به اختلالات شخصیت دسته B انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 96 بیمار (71 مرد و 25 زن) مراجعه کننده به بیمارستان فارابی کرمانشاه و به شیوه تکمیل پرسشنامه انجام شد. داده های حاصل از اجرای آزمون با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد که اختلال مرزی با سابقه مصرف مواد 1 سال، ترکیب اختلال نمایشی، مرزی، خودشیفته و ضداجتماعی با سابقه مصرف مواد 2 سال، اختلال مرزی یا ترکیب اختلال نمایشی، مرزی، خودشیفته و ضد اجتماعی با سابقه مصرف مواد 3 سال و ترکیب اختلال نمایشی، مرزی، خودشیفته و ضداجتماعی در افراد با سابقه مصرف مواد بیشتر از 3 سال بیشترین میزان شیوع را دارند. اختلال شخصیت خودشیفته در افراد بدون سابقه ترک، ترکیب اختلال نمایشی، مرزی، خودشیفته و ضد اجتماعی در افراد با سابقه ترک یک بار و دوبار بیشترین میزان شیوع را دارند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که بین وابستگی به مواد مخدر و اختلالات شخصیت دسته Bارتباط وجود دارد. با توجه به شیوع اختلالات شخصیتی در بین معتادان، مداخلات روانپزشکی و روانشناختی در مراکز درمانی سوء مصرف مواد در کنار دارودرمانی ضروری است.
    کلیدواژگان: اختلال شخصیت دسته B، همبودی، وابستگی به مواد مخدر
|
  • Ali Hassanpour Dehkordi, Masod Nikfarjam Page 303
    Background
    Multiple sclerosis (MS) is a common disease of central nervous system (CNS) that causes sensorimotor complications through demyelination of CNS neurons. This study was aimed to evaluate the effects of aerobic exercise and yoga on the fatigue and general health of patients with multiple sclerosis.
    Methods
    In this clinical trial, the samples were randomly assigned to three groups of yoga (n: 30), aerobics exercises (n: 30), and control group (n: 30). The data were analyzed by SPSS software using descriptive statistics (mean and standard deviation), ANOVA and independent and pair t-test.
    Results
    The results indicated no significant difference in fatigue and general health among the three groups prior to the study, but after the study, the results showed a significant difference in general health and fatigue in yoga and aerobic exercise groups.
    Conclusion
    Yoga and aerobics exercise decreased the fatigue, promoted the general health, and improved the psychological performance and efficiency of MS patients.
    Keywords: Yoga, aerobics exercise, fatigue, general health, MS
  • Azita Chehri, Alireza Kiamanesh, Hassan Ahadi, Habibolah Khazaie Page 311
    Background
    Inappropriate sleep hygiene may result in disturbed daily functioning; therefore, the importance of using a sleep hygiene measurement scale is on the rise. The purpose of this study was to assess the reliability and validity of the Persian version of Sleep Hygiene Index (SHI) among the women of Kermanshah city.
    Method
    In this study, 455 women were randomly selected. Data were collected from the study samples by SHI, Pittsburgh Sleep Quality Index, Epworth Sleepiness Scale and Insomnia Severity Index. Twenty percent of participants recompleted the Sleep Hygiene Index after 4-6 weeks interval to measure test-retest reliability. Then, Pearson product-moment correlation coefficient between SHI and PSQI, ESS and ISI was computed. The factor structure of the SHI was evaluated by explanatory factor analysis.
    Results
    The internal consistency of the questionnaire was 0.83 (P<0.01) and Sleep Hygiene Index was found to have a good test-retest reliability (r= 0.84, P<0.01). Explanatory factor analysis indicated three factors, `sleep-wake cycle behaviors` (four items), `bedroom factors` (three items), and ‘behaviors affecting sleep`(six items). Moreover, SHI was positively correlated with the total score of Pittsburgh Sleep Quality Index (r=0.61, P<0.01), Epworth Sleepiness Scale (r=0.63, P<0.01) and Insomnia Severity Index (r=0.62, P<0.01).
    Conclusion
    The Persian version of SHI could be considered as a reliable and valid tool for evaluating sleep hygiene in Iranian women.
    Keywords: Sleep Hygiene Index, reliability, validity, sleep disorder, psychometric properties, women
  • Sahar Geravandi, Gholamreza Goudarzi, Farhad Soltani, Shokrolah Salmanzadeh, Ali Ghomeishi, Elahe Zalaghi, Zahra Aslani, Mohammad Javad Mohammadi Page 319
    Background
    Statistical-epidemiological models are mostly used to determine the health effects. These models combine the air quality data at intervals of concentrations with epidemiological parameters such as relative risk, baseline incidence and attributable proportion and display the results as morbidity and mortality. The purpose of this study was to evaluate the cardiovascular and respiratory deaths attributed to sulfur dioxide in Kermanshah, Iran.
    Method
    This analytical study was conducted in Kermanshah in 2011. First, SO2 data were obtained from Kermanshah department of environment and meteorology organization. Then, after processing by EXCEL software, the data were converted into input file to the Air Q model, and health effects were evaluated.
    Results
    The results of this study showed that the annual mean of SO2 concentration in Kermanshah was 103 µg/m3. According to the research findings, the total cumulative number of cardiovascular and respiratory deaths attributed to exposure to SO2 was 295 and a total of 48 persons died due to respiratory diseases.
    Conclusion
    The high rate of deaths due to cardiovascular and respiratory diseases can be attributed to high concentration of SO2 or perhaps continued high-concentration days in Kermanshah city.
    Keywords: Evaluation, sulfur dioxide, cardiovascular mortality, respiratory mortality, Kermanshah
  • Azam Malekifar, Seyedsaeed Hashemi Nazari, Mohammad Reza Ghadirzadeh Page 327
    Background
    The increasing trend of traffic accidents is one of the most serious problems of public health. The aim of this paper was to investigate the fatal traffic accidents in Kermanshah province.
    Method
    All research data required were obtained from Legal Medicine Organization and analyzed by Stata-11 software. Traffic statistics available on the Road Maintenance and Transportation Organization website were used to study the death rate per month and day according to traffic level on suburban highways.
    Results
    The incidence rate of age-standardized deaths due to road traffic accidents was 26.1per 100,000 people, and the mean age of the dead was 39.98±21.60 years. The mortality rate was higher in men, those more than 40 years old, married, illiterate and self-employed. Considering the traffic rate on suburban roads, the highest death rate occurred in the warmest months of the year during the day. Furthermore, most deaths were due to collisions and the highest frequency of death was reported for the car occupants. In most cases, head injuries and head traumas were the final cause of death. A significant correlation was reported between the type of vehicle and the cause of death and how the accident occurred (P<0.05).
    Conclusion
    The mortality rate due to traffic accidents in Kermanshah province is high. Surveillance over the suburban roads in hot seasons and male drivers is of particular importance.
    Keywords: Road traffic injuries, Kermanshah, epidemiology, mortality
  • Mehri Mowlaie, Setareh Jani Page 334
    Background
    Given the importance of adolescent period and impact of internet and virtual communication tools on high risk behaviors, this research was conducted to examine the relationship between addiction to internet and adolescent’s tendency toward opposite sex, sexual behaviors, alcohol, aggression, chatting and hacking.
    Methods
    The population of this study included all (n=40597) junior and senior high school students (boys and girls) in academic year 2014-2015 in Ardabil, Iran. 380 subjects were selected as the study sample by multistage cluster sampling. The instruments for data collection in this research were addiction to internet questionnaire, Iranian adolescent's risk-taking scale and the researcher-made tendency to chat and hacking questionnaire. The data were analyzed by SPSS-22 software using correlation coefficient and simultaneous regression analysis.
    Results
    The results showed a significantly positive correlation between addiction to internet and sexual behavior, tendency toward opposite sex, aggression, chatting and hacking (P<0.001), but there was no significant relationship between addiction to internet and alcohol.
    Conclusion
    The results of the present study showed that addiction to internet was able to significantly predict sexual behavior, tendency toward opposite sex, aggression, chatting and hacking.
    Keywords: addictions to internet, chatting, high risk behaviors, hacking, adolescent
  • Khodamorad Momeni, Mohmmad Javad Bagiyan Kulemarez, Omid Mohammadi, Parviz Bahrami, Fereshteh Zarei Page 343
    Background
    The present study was aimed to compare the early maladaptive schemas and lifestyle in the patients with depression and multiple sclerosis (MS) and normal people.
    Method
    This study was causal-comparative in design. The study sample consisted of 20 depressed and 20 MS patients who were selected through convenience sampling from among the patients referring to psychiatrists and psychologists in Khorramabad. In addition, 20 normal people were selected by matching method. Data were collected by Young Schema Questionnaire (YSQSF), Beck Depression Inventory (BDI), Expanded Disability Status Scale (EDSS) and the original Adlerian Scale for Interpersonal Success (Adult version). The obtained data was analyzed by MANOVA and follow-up Scheffé tests.
    Results
    Based on the results of MANOVA, there was a significant difference between early maladaptive schemas and lifestyle in depressed and MS patients and normal people (P ≤ 0.001). The results also showed that the mean scores of MS and depressed patients were significantly higher than that of normal people in the all components of lifestyle except belonging, social interest, coping, responsibility, striving for perfection and amenity.
    Conclusion
    The results of this study showed that the rate of early maladaptive schemas and unhealthy lifestyle was high in the patients with depression and multiple sclerosis, which could endanger their health. Therefore, it is essential to provide these people with appropriate training to cope with or adapt to these symptoms.
    Keywords: Early maladaptive schemas, lifestyle, depression, multiple sclerosis
  • Naser Nazari, Mansour Rezaei Page 353
    Background
    Malaria is a major health problem in tropical and subtropical countries worldwide. According to the World Health Organization report, in the year 2011, approximately 791000 persons died due to malaria. To introduce the features of this disease in the province of Kermanshah, the registered characteristics of this disease were analyzed during 1996-2010.
    Methods
    In this descriptive- analytical study, the data of 168 patients, based on the report forms of malaria cases, were collected from urban and rural health centers, health center of cities, and Kermanshah province health center. Data such as age, sex, place of disease, plasmodium type, transmission type, nationality and type of slide preparation were recorded. Data were analyzed by SPSS 16 software using descriptive statistics (mean, percentage and one and two-dimensional tables).
    Results
    During 15 years, 168 malaria cases were reported in Kermanshah province with about 2 million populations. 94 (78.3%) of them were male and in 163 cases (97%) of P. vivax was the etiologic agent and P. falciparum was found in 5 other cases. Most cases were reported in 1375, 87 patients (51.8%) and most of the cases 43 (25.6%) were found in Paveh city.
    Conclusion
    Malaria in Kermanshah province is now limited to cases traveling to or entering the Southeast areas of Iran. Although local transmission of malaria in the country, especially in the Southeast of the country continues to be a big problem, Kermanshah province is now considered a part of country where this disease is going to be eradicated and malaria control programs are being run successfully.
    Keywords: Malaria, plasmodium, vivax, falciparum, Kermanshah
  • Faezeh Tatari, Seyed Ali Mousavi, Jalal Shakeri, Nasrin Abdoli, Valieh Mohamadi Zavaleh, Kiomars Zarafshani Page 365
    Background
    Personality disorders are considered as a risk factor for the development and intensification of substance dependency. This study was aimed to determine the comorbidity of substance dependency in patients with cluster B personality disorders.
    Method
    This cross-sectional study was performed on 96 patients (71 males and 25 females) referring to Farabi Hospital, Kermanshah, Iran. The data were gathered using a questionnaire. Data analysis was performed by SPSS software.
    Results
    Data analysis revealed that borderline personality disorder with one year substance abuse, combination of histrionic, borderline, narcissistic and anti-social disorders with two years of substance abuse, borderline personality disorder or a combination of borderline, histrionic, narcissistic and anti-social disorders with three years of substance abuse and combination of narcissistic, borderline, histrionic and anti-social disorders in patients with more than three years of substance dependency had the highest prevalence. Narcissistic personality disorder in patients with no attempts to quit and combination of histrionic, borderline, narcissistic and anti-social disorders in patients with two or three attempts to quit had the highest prevalence.
    Conclusion
    The results showed a relationship between substance dependency and cluster B personality disorders. Considering the prevalence of personality disorders among drug abusers, psychological and psychiatric interventions along with medication are necessary in substance abuse treatment centers.
    Keywords: Personality disorder cluster B, comorbidity, substance dependency