فهرست مطالب

ابن سینا - سال هفدهم شماره 3 (پیاپی 52، پاییز 1394)

فصلنامه ابن سینا
سال هفدهم شماره 3 (پیاپی 52، پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/09/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • پروین زارعیان *، احمد مظفر، حسین کارگر جهرمی صفحات 5-10
    مقدمه
    در زندگی روزمره با استرس های مختلفی روبرو می شویم. این استرس ها موجب جواب های اتونوم، هورمونی و رفتاری مختلفی می شوند. یکی از هورمون هایی که ترشح آن تحت تاثیر استرس قرار می گیرد هورمون گرلین است. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر استرس جراحی و بی حرکتی بر غلظت گرلین خون، وزن بدن و غذای مصرفی در موش های صحرایی نر بود.
    روش بررسی
    از40 سر موش صحرایی نر استفاده شد. غلظت گرلین سرم - غذای مصرف شده و تغییر وزن بدن بدنبال استرس جراحی و استرس بی حرکتی (به مدت 7 روز) اندازه گیری شد. غلظت گرلین سرم با روش الایزا اندازه گیری گردید. در روز اول و هفتم وزن بدن اندازه گیری و مقدار تغییر وزن بدن در این مدت محاسبه گردید. مقدار غذای مصرف شده روزانه اندازه گیری شد.
    یافته ها
    استرس بی حرکتی موجب افزایش معنادار غلظت گرلین سرم (pg/ml 5/8 ±8/56) نسبت به گروه کنترل (pg/ml 7/3±7/31) شد. به دنبال استرس بی حرکتی میزان افزایش وزن بدن (g1 ± 3/2) نسبت به گروه کنترل (g 2±12) به طور معناداری کمتر بود. مصرف غذا به دنبال استرس بی حرکتی نسبت به گروه کنترل به طور معنادار افزایش یافت (g 3/371 در مقابل g11±287). استرس جراحی تاثیر معناداری برغلظت گرلین سرم، وزن بدن و مصرف غدا نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اینکه در این تحقیق فقط استرس بی حرکتی موجب تغییر معنادار غلظت گرلین، وزن بدن و مصرف غذا گردید. بنابراین به نظر می رسد اثر استرس بر سطح این متغیرها وابسته به نوع استرس باشد.
    کلیدواژگان: استرس فیزیولوژی، جراحی، بی حرکتی، گرلین، وزن بدن
  • احمد عامریون، مهران علیجان زاده، احسان تیمورزاده* صفحات 11-18
    مقدمه
    امروزه تجهیزات پزشکی به عنوان پایه اساسی و مهم در ارائه خدمات به بیماران و همچنین احداث بیمارستان ها به شمار می روند. از این رو به دلیل افزایش روز افزون قیمت تجهیزات و در پی آن هزینه های نگهداشت آن، اهمیت مدیریت نگهداشت تجهیزات پزشکی هر روز بیشتر نمایان می گردد. بنابراین دستیابی به مولفه های موثر بر مدیریت نگهداشت تجهیزات پزشکی در یک بیمارستان نظامی به عنوان هدف این مطالعه در نظر گرفته شد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر به صورت کیفی بود و با روش تحلیل چارچوبی انجام پذیرفت. جامعه مورد مطالعه مدیران و کارشناسان تجهیزات پزشکی در یک بیمارستان آموزشی بزرگ و مرکز ارجاع نظامی تهران بودند که به روش هدفمند انتخاب گردیدند. جمع آوری داده ها به استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته انجام و تا اشباع داده ها ادامه یافت. داده ها پس از استخراج توسط آمار توصیفی تحلیل و به ترتیب فراوانی رتبه بندی گردیدند.
    یافته ها
    26 مولفه اثرگذار بر مدیریت نگهداشت تجهیزات پزشکی استخراج گردید که مولفه های آموزش کاربران، نیروی انسانی، تعهد و تجربه کاربران، بازار ارز، بازدیدهای دوره ای و مارک یا نام تجاری دستگاه از جمله مهم ترین مولفه ها بودند که توانستند فراوانی نسبی بیش از 75% را کسب نموده و در گروه مولفه های بسیار مهم قرار گیرند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه، 26 مولفه احصا شده به خصوص مولفه های با اهمیت بالاتر و موثر بر مدیریت نگهداشت تجهیزات پزشکی می بایست در این بیمارستان مورد حمایت مدیران این مرکز قرار بگیرد و با برنامه ریزی صحیح، به کارگیری و توجه به این مولفه ها عملکرد و ایمنی بخش تجهیزات در بیمارستان ارتقا یابد و در نهایت منجر به کاهش هزینه های نگهداشت و افزایش عمر تجهیزات پزشکی گردد.
    کلیدواژگان: تجهیزات پزشکی، مدیریت نگهداشت، مطالعه کیفی
  • زهرا فارسی *، ناهید دهقان نیری صفحات 19-28
    مقدمه
    حضور در شرایط نامتعارف جنگ، برای بسیاری از افراد از جمله کارکنان مراقبت بهداشتی تنش زاست. تا کنون، چگونگی تطابق و تسهیل کننده های آن در مراقبین بهداشتی در شرایط استرس زای بحران شناسایی نشده است. هدف از این پژوهش تبیین تسهیل کننده های تطابق در کارکنان حرفه ای مراقبت بهداشتی در جنگ ایران و عراق می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه ی کیفی به روش تحلیل محتوا در سال های 94-1393 انجام شد. پژوهشگر هم زمان داده ها را جمع آوری، کد گذاری و تحلیل نمود. در بررسی انجام شده توسط پژوهشگر، 119 روایت مکتوب از 101 نفر از کارکنان مراقبت بهداشتی در طول هشت سال دفاع مقدس جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از اصول تحلیل داده های کیفی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل 952 صفحه از خاطرات ثبت شده کارکنان مراقبت بهداشتی در متون مرتبط منجر به ظهور 5 تم اصلی شد. تم های اصلی مستخرج از داده ها عبارت از انگیزه قوی مبارزه/ حضور، مقاومت بالا، برخورداری از حمایت اجتماعی، قوت قلب و پرداختن به فعالیت های جانبی بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    تبدیل تجربیات و دانش پنهان کارکنان مراقبت بهداشتی در هشت سال دفاع مقدس به دانش آشکار می تواند در شناسایی و تحلیل مشکلات و ارائه راهکارهای مناسب در سناریوهای مشابه و تولید دانش در زمینه تسهیل کننده های تطابق و سازگاری بهتر مراقبین بهداشتی جهت مواجه با شرایط نامتعارف و بحرانی اثربخش باشد.
    کلیدواژگان: تحقیق کیفی، مهارتهای تطابق، مراقبین بهداشتی، طب نظامی، جنگ
  • پرویز دباغی، صمد فهیمی *، ارسیا تقوا، معصومه رحیم خانلی صفحات 29-36
    مقدمه
    درک آسیب شناسی اختلال سوءمصرف مواد در مورد علل زیر بنایی آن همچون حساسیت اضطرابی و راهبردهای تنظیم هیجان اطلاعات بسیار مهمی است که می توان در مداخلات رفتارهای اعتیادی از آن استفاده کنند. هدف پژوهش حاضر بررسی مقایسه ای حساسیت اضطرابی و تنظیم هیجان در دو گروه وابسته به مواد و افراد سالم می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه، تعداد 120 نفر از مصرف کنندگان مواد و 120 نفر افراد سالم به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. گروه ها تا حد امکان از نظر متغیرهای جمعیت شناختی با یکدیگر همتا شدند. پرسشنامه حساسیت اضطرابی فلوید و مقیاس تنظیم هیجانی گراس و جان روی افراد شرکت کننده اجرا گردید. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS و شاخص های آمار توصیفی و تحلیل واریانس چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های به دست آمده در این پژوهش نشان داد، افراد مصرف کننده مواد در مقایسه با افراد سالم از حساسیت اضطرابی و تنطیم هیجانی سرکوبی بالاتری برخوردار بودند و تنظیم هیجان ارزیابی مجدد پایین تری در مقایسه با افراد سالم داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    افراد با سطوح بالای حساسیت اضطرابی موقعیت های تنش زا را به وسیله احساسات و افکار خود به صورت افراطی دریافت می کنند و به موجب توجه محدود به منابع تهدید یا خطر اضطراب به صورت مزمن در می آید. فرد برای گریز از این وضعیت هیجانی رنج آور دست به رفتارهای اجتنابی از جمله مصرف مواد به عنوان سازوکاری جهت تعدیل و سازگاری با هیجانات منفی می زند.
    کلیدواژگان: وابستگی به مواد، اضطراب، هیجان، سرکوبی
  • سجاد شکوهیار، حسن کاویانی *، فهیمه سادات محمودی صفحات 37-45
    مقدمه
    بیمارستان ها و مراکز درمانی نظامی که رسالت خطیر تامین سلامت جسمی و روانی کارکنان و خانواده های آنها را بر عهده دارند با ارائه خدمات مطلوب بهداشتی و درمانی می توانند در افزایش روحیه کارکنان ونیز ارتقاء آمادگی رزمی و دفاعی نقش به سزایی ایفا نمایند. لذا در این پژوهش به بررسی کیفیت خدمات ارائه شده یکی از بیمارستان های نظامی شهر تهران پرداخته ایم.
    روش بررسی
    در این تحقیق که ازنظر هدف کاربردی و ازنظر ماهیت توصیفی پیمایشی می باشد، با استفاده از پرسشنامه استاندارد سرکوال که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت، به بررسی کیفیت خدمات یکی از بیمارستان های نظامی شهر تهران و با نظرخواهی از تعداد 181 نفر بیمار و مراجعه کننده پرداخته شد. به علت پیچیدگی و ابهام در مفهوم سازی و نیز وزن دهی ابعاد و شاخص ها در این پژوهش از مفاهیم فازی و روش نمایش انتگرال میانگین موزون استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج تحقیق موید این مطلب بود که در کلیه ابعاد موثر بر کیفیت خدمات با میانگین 19/0- شکاف منفی و نارضایتی در بین بیماران وجود داشت. هم چنین ازمیان ابعاد مدل سرکوال بعد پایایی با 78/21% بیشترین و بعد همدلی و دسترسی با 1/18% کمترین درجه اهمیت را از دیدگاه خبرگان حوزه تحقیق دارا بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    شکاف منفی کلیه ابعاد کیفیت خدمات نشانگر نارضایتی بیماران و مراجعه کنندگان به بیمارستان هدف می باشد، لذا به منظور بهبود وضعیت، مدیران باید نیازها و انتظارات آنان را در برنامه ریزی های آتی مدنظر قرار دهند.
    کلیدواژگان: مدیریت خدمات بهداشتی، بهبود کیفیت، پرسشنامه، بیمارستان نظامی
  • حسین شیروانی *، محمد فرامرزی، راضیه آقابابا، محمد صمدی صفحات 46-53
    مقدمه
    انجام فعالیت های جسمانی و دریافت مکمل های غذایی از مولفه های اصلی بهزیستی در دوران سالمندی می باشد. بنابرین هدف از این پژوهش، مطالعه تاثیر مصرف اسید چرب امگا-3 به همراه فعالیت ورزشی هوازی بر غلظت سرمی پروتئین واکنش دهنده C (CRP) و نیم رخ لیپیدی زنان سالمند بود.
    روش بررسی
    37 زن سالمند سالم (80- 55 سال) به طور تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. گروه تمرین هوازی (13 نفر)، به مدت 8 هفته سه جلسه ای تحت تاثیر تمرینات هوازی کم فشار با شدت 40 تا 75% ضربان قلب هدف قرار گرفتند. گروه تمرین و مکمل (13 نفر) نیز علاوه بر انجام تمرینات مذکور، روزانه یک کپسول سه گرمی اسید چرب امگا-3 را مصرف کردند. گروه کنترل (11 نفر) هیچ مداخله ای را دریافت نکردند. از همه آزمودنی ها در حالت ناشتا قبل از شروع مطالعه و در پایان هفته هشتم خون گیری به عمل آمد. سپس نتایج آزمایشهای CRP و نیم رخ لیپیدی نمونه ها با کمک آزمون های آماری تی جفتی و تحلیل واریانس یک طرفه مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مقادیر CRP بعد از 8 هفته تمرین به صورت معنی داری کاهش یافت (001/0=p). این کاهش در هر دو گروه تجربی نسبت به گروه کنترل معنی دار گزارش شد، که این معنی داری در گروه تمرین و مکمل بیشتر بود. همچنین بعد از تمرینات، کلسترول تام در گروه های تجربی کاهش معنی دار (02/0=p) پیدا کرد. دیگر فاکتورها نیز مانند تری گلیسرید، HDL و LDL تغییرات قابل ملاحضه ای پیدا نکردند.
    بحث و نتیجه گیری
    ترکیب این نوع تمرینات هوازی (کم فشار) به همراه مصرف مکمل اسید چرب امگا-3 تاثیر کاهندگی قوی تری در میزان CRP و کلسترول تام در زنان سالمند ایجاد می کند.
    کلیدواژگان: اسید چرب امگا، 3، فعالیت هوازی، پروتئین واکنش دهنده C، لیپیدها، طب سالمند
  • فریبا منظمی تبار، محسن احمدی طهور سلطانی *، رضا باقریان سرارودی، معصومه بهبودی صفحات 54-58
    مقدمه
    افشای هیجانی باعث افزایش سلامت روانشناختی، بهبود سیستم ایمنی و کاهش مشکلات جسمی می شود. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر افشای هیجانی نوشتاری بر کاهش علائم افسردگی، اضطراب و استرس در جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش نیمه تجربی، 40 نفر جانباز به روش هدفمند از بین کسانی که در مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس (DASS) نمره های بالایی کسب کرده بودند انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه افشای هیجانی نوشتاری و کنترل قرار داده شدند. هر یک از شرکت کنندگان گروه های آزمایش و کنترل دو هفته و هر هفته پنج جلسه 30 دقیقه ای جهت انجام افشای نوشتاری به صورت انفرادی به درمانگر مراجعه می کردند. از گروه آزمایش خواسته شد تا در مورد ناراحت کننده ترین تجارب و وقایع زندگیشان بنویسند در حالی که از گروه گواه خواسته شد درباره تجارب روزمره بنویسند. پس از اتمام جلسات پس آزمون روی دو گروه اجرا شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون تی مستقل برای نمرات افتراقی حاکی از کاهش معنی دار نمرات افسردگی، اضطراب و استرس گروه آزمایش نسبت به کنترل بود (001/0>p).
    بحث و نتیجه گیری
    افشای هیجانی می تواند به عنوان یکی از روش های ساده، موثر و کم هزینه در رویارویی و مقابله با وقایع منفی زندگی مورد توجه متخصصان قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اختلال استرس پس از سانحه، افشا، افسردگی، اضطراب، استرس، جانبازان
  • امیر نظامی اصل *، ابوالفضل خادمی، علیرضا عسگری صفحات 59-69
    با توجه به اهمیت مقوله سلامت، که در چشم انداز افق 1404 ایران را به عنوان پیشرو در منطقه جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا معرفی نموده است، تدوین برنامه ای جامع در کشور و نیروهای مسلح یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. از آنجایی که سلامت در بستر ماموریت، عملکرد مناسب را به دنبال خواهد داشت، لذا برای رسیدن به افق مطلوب سلامت نیروی انسانی نیاز به ملزوماتی همچون بهبود شاخصه های سبک زندگی و پیشگیری از بیماری های غیر واگیر که به سرعت فزاینده ای در حال گسترش می باشند، وجود دارد. در این راستا اصلاح سبک زندگی که در برگیرنده شاخصه هایی همچون تغذیه مناسب، مدیریت استرس های روزمره زندگی و... از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این مقاله به چگونگی افزایش توانمندی عملکردی نیروهای نظامی با استفاده از روش های پیشگیری و اهمیت ورزش، آمادگی جسمانی (و پیامد آن آمادگی رزمی) و روش های افزایش توانمندی های شناختی پرداخته ایم.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، کارکنان نظامی، سلامت، آمادگی جسمانی
|
  • P. Zareian *, A. Mozafar, H. Kargar Jahromi Pages 5-10
    Background
    In our daily life, we encounter with various types of stress. These stresses result to different autonomic, hormonal, and behavioral responses. One of the hormones that its secretion is affected by stress is called ghrelin. The aim of this study was to investigate the effect of immobilization and surgery stress on serum ghrelin level, food consumption, and body weight in male rats.
    Materials And Methods
    Forty Sprague Dawley male rats (200-220 g weight) were used. The serum ghrelin level (via Elisa method), food consumption (with daily measurement), and changes in body weight (in seven days) were measured following the surgery and immobilization stress. Also, body weight was measured in the first and 7th day.
    Results
    Compared to the control group, immobilization stress caused a significant increase in the level of serum ghrelin (56.8±8.5 vs. 31.7±3.7 pg/ml (and food consumption (371.3 vs. 287±11 g). The increase of body weight was lower than the control group (2.3±1 vs. 12±2 g). It was interesting to note that the surgical stress had no significant effect on the serum ghrelin level, food consumption, and body weight.
    Conclusion
    In this work, only the stress of immobilization caused a significant change on the serum ghrelin level, food consumption, and body weight; so it seems that the effect of stress on these factors depends on the kind of stress.
    Keywords: Physiological Stresses, Operative Surgical Procedures, Immobilization, Ghrelin, Body Weight
  • A. Amerion, M. Alijanzadeh, E. Teymourzadeh* Pages 11-18
    Background
    Today, the role of medical equipment in providing services for patients and also the construction of hospitals is significant. Therefore, the importance of the management of medical equipment maintenance is increasing because of the rising costs of equipment and the costs of its maintenance. The aim of our study was to identify effective factors on the management of medical equipment maintenance in a military hospital.
    Materials And Methods
    The current study was a qualitative research and performed by framework analysis. Managers and the experts of medical equipment of a military and training hospital were chosen purposefully. Data collection were conducted using a semi-structured interview and then were analyzed by a descriptive statistic and sorted by their frequencies.
    Results
    Among effective factors on the management of medical equipment maintenance, twenty six components were extracted. User training components, human resources, commitment and the experience of users, the foreign exchange market, periodic visits, and trade name were the most important components which had more than 75 percent of the relative abundance.
    Conclusion
    According to the results, Factors with high importance on the management of medical equipment maintenance should be supported by the center's directors. Attention to the use of these components can reduce maintenance costs, and therefore increase the life of medical equipment.
    Keywords: Medical Devices, Maintenance, Qualitative Research
  • Z. Farsi *, N. Dehghan Nayeri Pages 19-28
    Background
    Attendance at war and its unusual circumstances is stressful for many people, including health care providers. So far, the process of coping and its facilitators in stressful condition of crisis has not been identified in healthcare providers. The aim of this study was to determine coping facilitators of the healthcare professionals in the Iran- Iraq war.
    Materials And Methods
    In a content analysis of qualitative data extracted from 119 written narratives during the Iran- Iraq war (from 101 health care staffs), data were collected, coded, and analyzed, simultaneously, between 2014 and 2016. In order to analyze the data, the principles of qualitative data analysis were used.
    Results
    The analysis of 952 pages of the written narratives in the relevant literature led to the emergence of 5 main themes including strong motivation for defense / presence, high resistance, social support, reassurance, and doing other activities.
    Conclusion
    The converting of hidden experience and knowledge of health care providers in Iran-Iraq war to the explicit knowledge can effectively identify, analyze problems, and finally provide strategies to prevent similar scenarios. Moreover, this can produce the knowledge in the field of adaptation facilitating and better coping of health care providers in the unusual and critical situation.
    Keywords: Qualitative Research, Coping Skills, Health Care Providers, Military Medicine, War
  • P. Dabaghi, S. Fahimi *, A. Taghva, M. Rahimkhanli Pages 29-36
    Background
    We can obtain important information about the treatment of addictive behaviors by understanding the underlying causes of substance abuse disorders such as anxiety sensitivity and emotion regulation strategies. The aim of our present study was to compare anxiety sensitivity and emotion regulation between substance dependent Individuals and healthy population.
    Materials And Methods
    In this study, 120 substance abusers and 120 normal individuals were selected using purposive sampling. The groups were matched together with their demographic characteristics. The participants completed anxiety sensitivity questionnaires and emotional regulation scale. The collected data were analyzed using SPSS software and descriptive statistic method of Multivariate Analysis of Variance.
    Results
    The results showed that substance abusers had higher anxiety sensitivity and suppression emotion regulation and also a lower reappraisal emotion regulation than normal individuals.
    Conclusion
    Individuals with high levels of anxiety sensitivity get extremely stressful situations by their thoughts and feelings. Also, since there is a limited attention to the sources of threat or risk, anxiety becomes chronic. Therefore, to escape from this painful emotional situation, people start to avoidant behaviors (such as drug abuse) as a mechanism to adjust and adapt to the negative emotions of life.
    Keywords: Drug Dependence, Anxiety, Emotion, Repression
  • S. Shokohyar, H. Kaviani *, F. Mahmoodi Pages 37-45
    Background
    Hospitals and military health centers have important tasks in related to physical and mental health of staff and their families. Also, they have a significant role in keeping up the spirit of staff and improving the combat readiness and defense. Therefore the purpose of this study was to examine the services quality of a military hospital in Tehran.
    Materials And Methods
    in this investigation (a practical and descriptive survey research), 181 patients completed the standard questionnaire of SERVQUAL. Fuzzy concepts and integral weighted average was used because of complexity and vague of conceptualization and weighting of dimensions and indicators.
    Results
    The results indicated that in all effective aspects on the quality of services, there was an average of -0.19 negative gap and dissatisfaction among patients. In addition, among the dimensions of SERVQUAL model, the final and empathy dimensions had higher (21.78 %) and lower (18.1 %) importance, respectively.
    Conclusion
    Negative gap in all aspects of the quality of services has been shown dissatisfaction in patients. So, in order to improve the situation, managers should consider the needs and expectations of people in their future planning.
    Keywords: Health Services Administration, Quality Improvement, Questionnaire, Military Hospital
  • H. Shirvani *, M. Faramarzi, R. Aghababa, M. Samadi Pages 46-53
    Background
    Physical activity and receiving food supplements are the main components of well-being in old age. Therefore, the aim of this study was to examine the effect of omega-3 fatty acid intake with aerobic exercise on serum C-reactive protein (CRP) levels and lipid profile among elderly women.
    Materials And Methods
    Randomly, 37 volunteered healthy elderly women (55-80y) were selected and then divided into three groups: aerobic training group (n=13), aerobic training with omega-3 fatty acid group (n=13), and control group (n=11). The first group were under low impact aerobics trainings with 40 to 75 percent of target heart rate for 3 times a week (for eight weeks). The second group consumed 3 gram capsule of omega-3 fatty acids daily along with mentioned trainings. The last group didn’t receive any intervention and just track their daily activities. Blood sampling was performed for all subjects in fast state before starting the study and at the end of the eighth week. The samples measured with specialized kits in the laboratory and then the results analyzed by paired t-test and one-way analyses of variance.
    Results
    The results showed that CRP values decreased significantly after eight weeks of training (P=0.001). Compared to the control group, this reduction was considerably higher in experimental groups. Also, total cholesterol decreased significantly in experimental groups (P=0.02) after trainings. Other factors such as TG, HDL-C and LDL-C had no changes noticeably.
    Conclusion
    Overall, it can be concluded that the combination of this type of aerobic training (low impact aerobic) with omega-3 fatty acid supplementation intake has stronger reductive effect on CRP and total cholesterol levels in elderly women.
    Keywords: Omega, 3 Fatty Acids, Aerobic Exercise, C, Reactive Protein, Lipids, Geriatrics
  • F. Monazamitabar, M. Ahmadi Tahoor Soltani *, R. Bagherian Sararoodi, M. Behboodi Pages 54-58
    Background
    Emotional disclosure enhances mental health, improve the immune system, and reduce physical problems. The aim of present study was to investigate the effectiveness of emotional disclosure on the reduction of depression, anxiety and stress symptoms among veterans with post-traumatic stress disorder (PTSD).
    Materials And Methods
    In this semi-experimental research, 40 veterans were selected purposefully among who had a high score in the scale of depression, anxiety and stress (DASS). Then they were divided randomly at two groups: writing emotional disclosure group (test group) and control group. For emotional expression, each of these participants were referred to therapist every two weeks (five sessions of 30 minutes per week). Test group was asked to write about the most uncomfortable experiences and events in their lives, while the control group was asked to write about everyday experiences. After completion the sessions post-test was performed for two groups.
    Results
    the Results of independent t-test for differential scores showed that the scores of depression, anxiety, and stress for test group reduced significantly compared to the control group (p<0.001).
    Conclusion
    Emotional disclosure can be considered as a simple, effective, and low cost way in dealing and coping with negative life events by experts.
    Keywords: Post, Traumatic Stress Disorders, Disclosure, Depression, Depression, Anxiety, Psychological Stresses, Veterans
  • A. Nezami Asl *, A. Khademi, Ar Asgari Pages 59-69
    In the view of 1404, Iran has introduced as a pioneer in the region of southwest of Asia and the north of Africa. Therefore, it is essential to provide a comprehensive plan in the country and armed forces. Since health in the context of mission leads to good performance, so there are requirements such as improvement of lifestyle indicators and prevention of noncommunicable diseases to achieving optimum health of staff. In this regard, a healthy lifestyle, including indicators such as nutrition, stress management, and so on is very important. This study described how to increase the functional ability of armed forces by using of prevention methods, the importance of exercise, physical fitness, and examine ways to improve cognitive abilities.
    Keywords: Lifestyle, Armed forces, Prevention, Health, Functional ability
  • R. Jalali* Pages 70-72