فهرست مطالب

مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش - پیاپی 6 (پاییز و زمستان 1394)

نشریه مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش
پیاپی 6 (پاییز و زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرزاد ناظم، عباس صالحی کیا*، سید محمد مرندی، سید جمال مشتاقیان، آرشام رشید کابلی صفحه 9
    زمینه و هدف
    در مورد مداخله تمرین مقاومتی و ترکیبی بر پاسخ بیومکانیکی استخوان تحت شرایط پوکی استخوان، اطلاعات کمی در دست است؛ از این رو در مطالعه حاضر، اثر تمرین ترکیبی و مقاومتی بر نشانگرهای تشکیل استخوان و استحکام مکانیکی استخوان ران رت های نر استئوپروتیک مورد بررسی و مقایسه قرار می گیرد.
    روش تحقیق: از بین 40 رت نر ویستار، 8 رت به عنوان گروه سالم جدا شدند، سپس پوکی استخوان با تزریق صفاقی محلول20% اتانول طی 3 هفته در سایر رت ها القاء گردید. رت های استئوپروتیک به 4 گروه پایه، مقاومتی، ترکیبی و کنترل تقسیم شدند. تمرین مقاومتی شامل 8 نوبت صعود از نردبان عمودی همراه حمل وزنه بود. گروه ترکیبی هر دو برنامه تمرین مقاومتی و استقامتی (60 دقیقه در روز با سرعت 12 متر در دقیقه) را انجام دادند. پس از تکمیل 12 هفته تمرین با تکرار 5 روز در هفته، نمونه های خونی جمع آوری و غلظت استئوکلسین و آلکالین فسفاتاز ویژه استخوان با روش الایزا اندازه گیری شدند. استخوان ران چپ خارج شده نیز به وسیله تست خمشی سه نقطه ای، برای به دست آوردن حداکثر نیرو و سفتی مورد آزمایش قرار گرفت. داده ها با آزمون تحلیل واریانس یک سویه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری 05/0، مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    دو گروه مقاومتی و ترکیبی، افزایش معنی داری در تمامی شاخص های اندازه گیری شده نشان دادند (05/0>p). در مقایسه با تمرین مقاومتی، تمرین ترکیبی بر آلکالین فسفاتاز سرم (04/0=p) و استحکام مکانیکی استخوان (0001/0=p)، تاثیر معنی دارتری داشت.
    نتیجه گیری
    احتمالا تمرین ترکیبی در مقایسه با تمرین مقاومتی، حمایت بیشتری در برابر پوکی استخوان ایجاد می کند.
    کلیدواژگان: ورزش، نشانگر های تشکیل استخوان، استحکام مکانیکی، پوکی استخوان
  • احمد همت فر*، لیدا غوره دان صفحه 21
    زمینه و هدف
    سطح گلوکز خون هنگام فعالیت بدنی تحت تاثیر قرار می گیرد و نقش مکمل یاری در این مورد مهم است. هدف از پژوهش حاضر مقایسه تاثیر مکمل یاری کربوهیدرات به تنهایی و کربوهیدرات با ال- آرژنین بر سطوح گلوکز و انسولین در فواصل زمانی برگشت به حالت اولیه پس از فعالیت هوازی بیشینه بود.
    روش تحقیق: 12 زن دانشجوی تربیت بدنی با میانگین سن 37/1±33/21 سال، شاخص توده بدن 59/0±71/21 کیلوگرم بر مترمربع داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند. پروتکل در دو مرحله مجزا (کنترل و تجربی) به فاصله یک هفته اجرا شد. در مرحله کنترل، آزمودنی ها فعالیت هوازی بیشینه با شدت 80 تا 85 درصد ضربان قلب بیشینه تا حد خستگی را انجام دادند و سپس مکمل کربوهیدرات به تنهایی مصرف شد. در مرحله تجربی، آزمودنی ها بعد از فعالیت هوازی، مکمل کربوهیدرات به اضافه ال- آرژنین مصرف کردند. نمونه خونی در قبل و بعد فعالیت و 1، 2 و 3 ساعت پس از مصرف مکمل گرفته شد. برای تحلیل داده ها از روش آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده گردید و سطح معنی داری 05/0>p منظور گردید. کلیه محاسبات آماری با نرم افزار SPSS18 صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که استفاده از مکمل کربوهیدرات با ال- آرژنین نسبت به کربوهیدرات تنها، سبب افزایش معنی دار (0001/0=p) غلظت گلوکز در ساعت دوم و سوم بعد از فعالیت هوازی شد؛ اما انسولین در زمان بلافاصله، ساعت دوم و سوم بعد از فعالیت هوازی، به طور معنی دار (0001/0=p) افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    مصرف مکمل ال- آرژنین با کربوهیدرات در مقایسه با کربوهیدرات تنها؛ سبب افزایش بیشتر سطوح انسولین و گلوکز پس از فعالیت هوازی شدید شد که دال بر افزایش سنتز گلیکوژن عضلانی در دوره بازیافت می باشد.
    کلیدواژگان: گلوکز، انسولین، ال، آرژنین، دوره بازیافت، فعالیت هوازی بیشینه
  • سعدالله سالارمحمدی، مهدی مقرنسی، حمید معرفتی*، سهیل امینی زاده، مهناز حاج غنی صفحه 31
    زمینه و هدف
    توانبخشی و نوتوانی قلبی، از رویکردهای جدیدی است که به طرق مختلف با هدف افزایش عملکرد و کارآیی بیماران انجام می شود. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر 12 هفته تمرین استقامتی توام با تزریق تستوسترون، بر مقادیر کمرین و آپلین در فرآیند توانبخشی رت های دچار ایسکمی قلبی بود.
    روش تحقیق: 40 سرموش صحرایی نر نژاد ویستار (میانگین وزن 10±200 گرم و سن 8 هفته) در محیط کنترل شده نگهداری و به طور تصادفی در چهار گروه 10 تایی شامل گروه کنترل (C)، گروه تزریق تستوسترون پروپیونات (TP)، گروه تمرین استقامتی (ET) و گروه تمرین استقامتی و تزریق تستوسترون (ETTP)؛ تقسیم شدند. گروه تمرین استقامتی به مدت 12 هفته (5 روز در هفته) به تمرین پرداختند و گروه تزریق تستوسترون 3 روز در هفته به صورت درون صفاقی تستوسترون پروپیونات دریافت کردند. برای القا ایسکمی قلبی، ایزوپروترنول به صورت 2 روز متوالی و با فاصله 24 ساعت و دوز 50 میلی گرم/کیلوگرم وزن بدن به همه رت ها تزریق شد. بعد از اتمام 12 هفته تمرین و تزریق تستوسترون، رت ها با تزریق تیوپنتال سدیم بی هوش شدند و نمونه گیری خونی انجام شد. غلظت سرمی کمرین و آپلین با استفاده از روش الایزا اندازه گیری شد و داده های حاصل با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی LSD در سطح 05/0˂p تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    مقادیر کمرین در گروه های تمرین استقامتی (008/0=p)، تزریق تستوسترون (03/0=p) و تمرین استقامتی توام با تزریق تستوسترون (01/0=p) به طور معنی داری کاهش یافت؛ در مقابل، افزایش معنی داری در مقادیر آپلین در گروه های تمرین استقامتی (001/0=p)، تزریق تستوسترون (001/0=p) و تمرین استقامتی توام با تزریق تستوسترون (001/0=p) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    استفاده از تزریق تستوسترون و تمرین استقامتی در فرآیند توان بخشی، بهبود عوامل کلیدی درگیر در سلامت قلب و عروق را به دنبال دارد.
    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، تستوسترون، آپلین، کمرین
  • آزاده حسینی، عبدالحسین پرنو*، اسحق کریمی، بهاره حسینی صفحه 42
    زمینه و هدف
    عامل نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) یکی از اعضای خانواده نوروتروفین هاست که نقش کلیدی در تنظیم بقاء، رشد و حفظ نورون ها دارد. BDNF در سازگاری ناشی از تمرین ورزشی مشارکت می کند؛ اما اثر تمرین مقاومتی برآن هنوز به خوبی شناخته نشده است. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر 4 هفته تمرین مقاومتی بر سطح پلاسماییBDNF در موش های صحرایی بود.
    روش تحقیق: 20 سر موش صحرائی ماده ویستار به طور تصادفی به 2 گروه کنترل (5 سر) و گروه تمرین مقاومتی (15سر) تقسیم شدند. دوره تمرینی 4 هفته، 3 جلسه در هر هفته انجام شد. در هر جلسه حیوانات وزنه های وصل شده به دم را با بالارفتن از نردبان به صورت 5 تکرار سه نوبتی حمل کردند. در گروه تمرین، در زمان های 24، 48 و 72 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین،موش ها بیهوش شدند و خونگیری به عمل آمد. برای سنجش محتوای BDNF پلاسما از روش الایزا و کیت پرومگا G7611 استفاده گردید و داده ها با روش تحلیل واریانس یک طرفه در سطح معنی داری 05/0>p مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که سطوح BDNF پلاسما در وهله های زمانی 24 و 72 ساعت (به ترتیب با 04/0= p و 02/0= p) پس از آخرین جلسه تمرین مقاومتی نسبت به گروه کنترل، به طور معنی داری پایین تر است؛ با این حال، در وهله زمانی 48 ساعت پس از تمرین، افت در سطوح BDNF پلاسما معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    تمرین مقاومتی با استفاده از نردبان در طول 4 هفته، موجب کاهش سطوح BDNF پلاسما پس از تمرین می شود. بنابراین، این نوع تمرین مقاومتی را احتمالا می توان مدلی مناسب و موثر برای بررسی رفتار این نوروتروفین به کار گرفت.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز، موش صحرایی
  • ابوالفضل خوری*، حسن دانشمندی، علیرضا رحیمی صفحه 52
    زمینه و هدف
    وزنه برداری به عنوان یک رشته قدرتی علاوه بر سازگاری های عضلانی – اسکلتی خاص، با آسیب های متفاوتی نیز همراه است، از این رو هدف از تحقیق حاضر مطالعه رابطه بین شیوع و علل آسیب های ورزشی و زیان های مالی آن در وزنه برداران لیگ برتر بود.
    روش تحقیق: تعداد 100 وزنه بردار حاضر در لیگ سال 1391 با میانگین سنی30/2±54/25 سال و سابقه ورزشی 26/2±91/8 سال، به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. اطلاعات تحقیق در طی دو سال قبل، از طریق یک پرسشنامه محقق ساخته که بر مبنای پرسشنامه آسیب فولر و دیگران (سال2006) تدوین شده بود، جمع آوری گردید. روایی پرسشنامه توسط اساتید تایید و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ، ضریب 87/0 به دست آمد. اطلاعات مربوط به هزینه ها از طریق چک لیست ثبت هزینه های آسیب، جمع آوری شد. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون در سطح 05/0≥p مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    سهم آسیب ها در اندام فوقانی 92/38 درصد، اندام تحتانی 33/42 درصد و در سر و صورت و گردن 82/6 درصد به دست آمد. همچنین بیشترین میزان آسیب با 79/24 درصد، مربوط به کشیدگی در اندام تحتانی و بیشترین میزان هزینه آسیب مربوط به زانو بود. مهم ترین عامل خطرزا در بروز آسیب ها، عدم رعایت اصول علمی تمرینات مقاومتی گزارش شد. رابطه معنی داری بین میزان هزینه با میزان شیوع آسیب در اندام تحتانی (57/0-=r،0001/0=p) مشاهده گردید. سایر نتایج نشان داد که بین میزان شیوع آسیب با استفاده نکردن از کمربند (13/0-=r، 04/0=p) و گرم نکردن قبل از تمرین (23/0-= r، 03/0=p) در اندام فوقانی، رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین رابطه معنی داری بین میزان شیوع آسیب با استفاده نکردن از زانوبند (19/0-=r، 02/0=p)، کمربند (29/0-=r، 01/0=p) و گرم نکردن قبل از تمرین (23/0-=r، 04/0=p) در اندام تحتانی، به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با انجام تمرینات مقاومتی ویژه وزنه برداری به خصوص در اندام تحتانی، گرم کردن اختصاصی و استفاده از کمربند وزنه برداری، می توان به پیشگیری از آسیب دیدگی وزنه برداران و کاهش هزینه ها،کمک کرد.
    کلیدواژگان: وزنه برداری، شیوع آسیب ها، علل آسیب ها، هزینه آسیب ها
  • عباس صارمی*، امین ممبینی صفحه 65
    زمینه و هدف
    چاقی در مردان با کاهش کیفیت مایع سیمن و آسیب اکسایشی بیضه همراه است. به هرحال، برگشت پذیری این فنوتیپها روشن نیست، اما تمرین ورزشی می تواند یک عامل موثر باشد. بنابراین هدف تحقیق حاضر، ارزیابی برگشت پذیری چاقی، کیفیت مایع سیمن و شاخصهای فشار اکسایشی بیضه در پاسخ به تمرین شنا در موشهای چاق بود.
    روش تحقیق: بیست سر موش چاق نر به طور تصادفی در دو گروه تمرین (10 سر) و کنترل (10 سر) قرار گرفتند. یک گروه همسان از موشهای با وزن طبیعی (10 سر) نیز برای مقایسه در سطح پایه به کار گرفته شد. برنامه تمرین ورزشی با شدت متوسط (40 تا 70 درصد ضربان قلب، 60 دقیقه در روز شنا و 3 نوبت در هفته) برای 8 هفته اجرا شد. بعد از این مداخله، موشها در گروه های مجزا بیهوش شدند و بافت بیضه برای ارزیابی شاخص های مختلف جدا گردید. برشهای بافتی به روش هماتوکسیلین و ائوزین بررسی گردید و اسپرماتوژنز بر اساس روش جانسون نمره دهی شد. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس یک سویه و آزمون تعقیبی LSD استفاده شد و سطح معنی داری 05/0>p منظور گردید.
    یافته ها
    در سطح پایه، موش های با وزن طبیعی به طور معنی دار از کیفیت اسپرماتوژنز (03/0>p) و ظرفیت ضد اکسایشی (02/0>p) بالاتری برخوردار بودند. در گروه تمرین، کیفیت اسپرماتوژنز (04/0>p) و ظرفیت ضد اکسایشی بیضه (02/0>p) به طور معنیدار افزایش یافت، در حالی که سطوح مالون دی آلدهید (03/0>p) و وزن بدن (002/0>p) به طور معنی دار کاهش پیدا کرد.
    نتیجه گیری
    یافته های حاضر نشان میدهد که تمرینات شنا با شدت متوسط میتواند منجر به بهبود در کیفیت اسپرماتوژنز شود و حداقل بخشی از آن از طریق تنظیم کاهشی فشار اکسایشی در بیضه ها اعمال میشود.
    کلیدواژگان: چاقی، تمرین شنا، فشار اکسایشی، اسپرماتوژنز
  • رضا قراری عارفی*، سیروس چوبینه، محمدرضا کردی صفحه 74
    زمینه و هدف
    رابطه معکوسی بین میزان فعالیت بدنی و نشانگرهای زیستی التهابی وجود دارد؛ بنابراین هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر 6 هفته تمرین تناوبی با شدت بالا بر سرعت رسوب گلبولهای قرمز خون مردان جوان غیر فعال است.
    روش تحقیق: به این منظور، 18 مرد جوان غیر فعال (میانگین سن: 71/1±80/23 سال، قد: 89/5±22/178 سانتی متر و وزن: 91/6±27/74 کیلوگرم) به صورت داوطلبانه در پژوهش شرکت کردند و به طور تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم گردیدند. آزمودنی های گروه تمرین به مدت 6 هفته و هر هفته 3 جلسه تمرین تناوبی با شدت بالا (بالای 90 درصد حداکثر ضربان قلب) را اجرا کردند. از همه آزمودنی ها قبل و بعد از 6 هفته تمرین تناوبی با شدت بالا در حالت ناشتا خون گیری به عمل آمد. سرعت رسوب گلبول های قرمز با روش وسترگرن و میزان هماتوکریت، تعداد سلولهای قرمز و هموگلوبین به روش فلوسیتومتری اندازه گیری شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری t مستقل و t همبسته در سطح 05/0>p استفاده گردید.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاضر نشان داد که 6 هفته تمرین تناوبی با شدت بالا منجر به کاهش معنی دار سرعت رسوب گلبولهای قرمز (004/0=p)، درصد چربی (01/0=p)، هماتوکریت پلاسما (002/0=p)، تعداد سلولهای قرمز پلاسما (001/0=p)، هموگلوبین پلاسما (001/0=p) و افزایش حجم پلاسما (001/0=p) در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل شد.
    نتیجه گیری
    احتمالا تمرین تناوبی با شدت بالا، یک عامل کارآمد برای بهبود متغیرهای خونی مرتبط با عوامل خطرزای بیماری های قلبی عروقی در مردان غیر فعال است.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، سرعت رسوب گلبولهای قرمز خون، تعداد سلولهای قرمز خون
  • زهرا آقاکوچکی*، وحید ذوالاکتاف صفحه 84
    زمینه و هدف
    شرایط فرهنگی، اجتماعی، و اقتصادی فعلی جامعه به گونه ای است که نابینایان فرصت های کمی برای تجربه موفق دویدن در محیط دارند. با توجه به ضرورت فعالیت بنیادی دویدن در بهبود استقامت هوازی، هدف تحقیق حاضر بررسی اثر 6 هفته تمرین دویدن منتخب بر رکورد 540 متر به منظور برآورد استقامت هوازی کودکان نابینا بود.
    روش تحقیق: تحقیق از نوع نیمه تجربی و دارای طرح گروه کنترل نامعادل بود. نمونه های تحقیق کودکان نابینای یکی از مدارس ابتدایی نابینایان استان اصفهان بودند. گروه تجربی شامل 8 نفر و گروه شاهد 10 نفر بود. تمرینات دویدن استقامتی منتخب شامل 3 جلسه 35 دقیقه ای در هفته بود که به مدت 6 هفته ادامه داشت. برای ارزیابی استقامت هوازی از آزمون دوی 540 متر استفاده شد. وفاداری آزمودنی های گروه تجربی به برنامه دویدن از طریق فرم حضور و غیاب در هر جلسه تمرینی محاسبه شد. داده ها توسط آزمون تحلیل واریانس برای داده های تکراری در سطح 05/0≥p مورد تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج بیانگر معنی دار بودن تغییرات درون گروهی (001 /0= p و 72/19= (16و1)F)، تعاملی (03/0 = p و 75/5= (16و1)F) و بین گروهی (05/0= p و 75/5= (16و1)F) به نفع گروه تجربی بود. در پایان، وفاداری آزمودنی های گروه تجربی به برنامه در حد 94 درصد به دست آمد.
    نتیجه گیری
    برنامه تمرینی دویدن منتخب در این تحقیق می تواند در بهبود رکورد دوی 540 متر کودکان نابینا موثر باشد.
    کلیدواژگان: کودکان نابینا، عملکرد دویدن، استقامت هوازی
|
  • Farzad Nazem, Abbas Salehikia*, Seyed Mohammad Marandi, Seyed Jalal Moshtaghian, Arsham Rashid Kaboli Page 9
    Background And Aim
    There is a little information available regarding the effect of resistance and combined training on biomechanical response of bone in osteoporosis condition. This study evaluated the effect of combined training compared to resistance training on bone formation markers and femoral mechanical strength of osteoporotic male Rats.
    Materials And Methods
    Among forty male Wistar rats, 8 rats were selected as healthy group, then osteoporosis were induced by intraperitoneal injection of 20% alcohol during 3 weeks for other rats. Osteoporotic rats were divided into 4 groups as: baseline, resistance, combined and control. The resistance training protocol consisted of 8 series of climbing activity on the vertical ladder with weights tied to animal tail. Combined group completed the both of resistance and endurance protocol (60 min/day, 12 m/min speed). After completing 12 weeks of exercisetrainings (5 days a week), the blood samples were collected and serum levels of osteocalcin and bone specific alkaline phosphatase was measured by ELISA method. Execised left femurs were examined by three point bending test to obtain the maximum force and stiffness. The data were analyzed by one way-ANOVA and Tukey post hoc tests. A p value (0.05) was set for data statistical analysis.
    Results
    Two groups of the combined and resistance training showed a significantly increased on all measured parameters versus to control group (p<0.05). The effect of combined training on serum of bone specific alkaline phosphatase (p=0.04) and bone mechanical strength (P=0.0001) was more significant than resistance training.
    Conclusion
    Perhaps the combined training provides more protection against of osteoporosis compared to resistance training.
    Keywords: Exercise, Bone formation markers, Mechanical strength, Osteoporosis
  • Ahmad Hematfar*, Lida Ghoorehdan Page 21
    Background And Aim
    Blood glucose level will be affected during physical activity therefore the supplementation could apply the important role in this case. The purpose of this study was to compare the effect of carbohydrate alone and with L-Arginine supplementation on serum insulin and glucose levels during recovery periods after maximal aerobic activity.
    Materials And Methods
    12 physical education female students with mean age 21.33±1.37 years old and body mass index 21.71±. 59 kg m2 volunteered to participate in this study. The protocol was performed in two separate phase; both control and experimental groups were done within a week. In the control phase, subjects performed maximal aerobic activity with 80 85 MHR intensity until fatigue and then they consumed the carbohydrate supplement. In the experimental phase, after aerobic activity, carbohydrate with L-Arginine drink was consumed. Blood samples were taken before and after exercise, and also 1, 2 and 3 h after supplementation. Data were analyzed by (ANOVA) with repeated measure and Bonferoni post hoc tests. Significant level was set at p< 0.05. SPSS18 software was used for data analyzing.
    Results
    The results showed that carbohydrate supplementation with L-Arginine than carbohydrates have a significant increase in glucose concentration 2 and 3 hours (p=0.0001) and increase in insulin concentration immediately, 2 and 3 hours (p=0.0001) after intensive aerobic exercise.
    Conclusion
    Carbohydrate with L Arginine consumption as compare to the carbohydrates consumption could increased glucose and insulin concentration levels during recovery period after exercise which is indicated the increasing of muscle glycogen synthesis during the recovery.
    Keywords: Glucose, Insulin, L, Arginine, Recovery, Maximal aerobic activity
  • Sadollah Salarmohammadi, Mehdi Mogharnasi, Hamid Marefati*, Soheil Aminizadeh, Mahnaz Hajghani Page 31
    Background And Aim
    Cardiac rehabilitation is a new approach in various ways to increase performance and efficiency of patient. This study examined the effect of 12 weeks of endurance training with testosterone injections on Chemerin and Apelin levels in the process of rehabilitation in male adult rats with ischemic heart disease.
    Materials And Methods
    40 Wistar male rats (average weight 200 ± 10 g and 8 weeks old) were randomly divided into four groups (n=10) and stored in a controlled environment: 1) control group (C), 2) injection of testosterone propionate group (TP), 3) endurance training group (ET) and 4) Endurance Training with injections of testosterone Propionate (ETTP). Endurance training group exercised for 12 weeks (5 days/week) and testosterone propionate group were given Testosterone propionate injections (3 times/week). Isoproterenol (50 mg/kg) was dissolved in normal saline and was injected intraperitoneally (i.p.) during two days within 24 hours in order to create empirical myocardial infarction. After 12 weeks, rats anesthetized with sodium thiopental (50 mg/kg) and blood samples were taken and chemerin and apelin levels were measured by using ELISA method and data analysis was done using one-way ANOVA and post-hoc LSD tests.
    Results
    The results revealed a significant reduction in the amount Chemerin in endurance training (p=0.008), injected testosterone (p=0.03) and endurance training with testosterone injections (p=0.01) knows shown and the significant increase significant amounts of apelin in endurance training (p=0.001), injected testosterone (p=0.001) and endurance training with testosterone injections (p=0.001) was observed.
    Conclusion
    This study shows that injection of testosterone and endurance training in the process of rehabilitation is feasible and can have a positive effect on cardiovascular health.
    Keywords: Endurance training, Testosterone, Apelin, Chemerin
  • Azadeh Hosseini, Abdolhossein Parnow*, Issac Karimi, Bahare Hosseini Page 42
    Background And Aims
    Brain-derived neurotrophic factor (BDNF) is a member of the neurotrophic factor family that plays a key role in regulating survival, growth and maintenance of the neurons. Plasma BDNF is thought to help in the adaptation of the exercise; however the effects of resistance training interventions on BDNF are not well understood. Therefore, the purpose of this study was to examine the effect of four weeks of resistance training on plasma BDNF in rats.
    Materials And Methods
    Twenty female Wistar rats were divided randomly into control (n=5) and resistance training groups (n=15). The total exercise period was four weeks which performed three sessions per week. In each session, the weights were attached to the tail of the rats carried by climbing ladders with 5 repeat for three times. The resistance training group were anesthetized and blood samples were taken 24, 48 and 72 hours after the last exercise session. In order to evaluate BDNF content, ELISA method (Kite Promga G7611) was employed (Kite Promga G7611) and one-way ANOVA test were used for data analysis; and the significant level was set at p<0.05.
    Results
    Results showed the significant reduction in plasma BDNF levels at time course 24 and 72 h after last session exercise (p=0.04, p=0.02 respectively) as compare to the control group. However, it wasn’t significant at time course 48 hours after the exercise.
    Conclusion
    Generally, 4 weeks of resistance training decreased plasma BDNF levels in the following days after the exercise. Thus, resistance exercise can be considered as one of the proper models to examine behavior of this neurotrophin.
    Keywords: Resistance training, Brain, derived neurotrophic factor, Rat
  • Abolfazl Khouri*, Hassan Daneshmandi, Alireza Rahimi Page 52
    Background And Aim
    Weightlifting can be considered as a resistance sport with common injuries that needs to special skeletalo-muscular adaptation. The aim of this research was to study the relationship between sport injuries incidence and causes and its financial costs in Iranian premier league weightlifters.
    Materials And Methods
    100 weightlifters in the 2012 weightlifting league with a mean age 25/54±2/30 years and 8/91±2/26 years of sport background were selected as statistical sample. All weightlifters of the league were selected as statistical sample. Data of research during two last years were collected by researcher through a questionnaire that modified by researcher based on Fuller and et al (2006) injury questionnaire. The validity and reliability of the questionnaire was proved by expertise, and Cronbach›s alpha 0.87 respectively. Information about costs was collected by a check list of cost registration. The data was analyzed by using statistical descriptive and Pearson correlation coefficient at p≤0.05.
    Results
    The results showed that the incidence of the injuries was as: upper extremity %38.92, the lower extremity %0.42 and at head, faceand neck %6.82. Moreover, the lower extremity strain was the most common injury as %24.79, but the highest cost was scored for the knee injury about 11000 dollars. No significant relationship was found between injury cost and incidence of injury in upper extremity and all organs, however, the relationship between injury cost with incidence of injury in lower extremity was significant (r=-0. 57, p=0.0001). The results also showed a significant relationship between injuries incidence with non-using protective belt (r=-0.13, p=0.04), and also with no warming up (r=-0.23, p=0.03) before exercises in the upper extremity. Moreover, the results showed a significant relationship between the injuries incidence and non-using knee pads (r=-0.19, p=0.02), and belt (r= 0.29, p=0.01) and no warming up (r=-0.23, p= 0.04) before exercise in the lower extremities.
    Conclusion
    Applying a preventive strategies including special physical fitness program for weightlifters, adequate warming up, stretching program, use of protective device as belt and knee brace could have a important role to reduce the direct and indirect costs of them.
    Keywords: Weightlifting, Injury incidence, Risk factors, Injury costs
  • Abbas Saremi*, Amin Mombeini Page 65
    Background And Aim
    Male obesity is associated with reduced semen quality and oxidative damage in the testis. However, the reversibility of these phenotypes is not clear, but exercise training can be effective factor. Therefore, the aim of this study was to assess the reversibility of obesity, semen quality and testis oxidative damage markers in obese rat in response to swimming training.
    Materials And Methods
    Twenty obese male rats were assigned to moderate exercise training (n = 10), and control (n = 10) groups. A matched control group of normal weight rats (n = 10) were also used for baseline comparison. The moderate exercise program (40-70 percent of heart rate, 60 min/day swimming, 3day/week) was conducted for 8 weeks. After the intervention, rats were anesthetized in separated group and testes tissues were isolated for evaluation of different parameters. Tissue slices were investigated by Hematoxylin and Eosin method and spermatogenesis was scored according to Johnsen score. Data was analyzed using ANOVA followed by the LSD post hoc test. A probability of less than 0.05 was considered to be significant.
    Results
    At the baseline, normal weight rats had significantly higher spermatogenesis quality (p<0.03) and total antioxidant capacities (p<0.02) than obese rats. In the exercise group, spermatogenesis quality (p< 0.04) and testes total antioxidant capacities (p<0.02) were significantly increased, whereas malondialdehyde (MDA) levels (p<0.03) and body weight (p<0.002) were significantly decreased after the swimming training.
    Conclusion
    The current findings demonstrate that moderate swimming training can lead to improvement in spermatogenesis quality in obese rats, at least in part by down-regulation of oxidative stress in testes.
    Keywords: Obesity, Swimming training, Oxidative stress, Spermatogenesis
  • Reza Gharari Arefi*, Sirous Chubineh, Mohammad Reza Kordi Page 74
    Background And Aim
    There is inverse relationship between physical activity and inflammatory biomarkers; so the aim of this study was to investigate the effect of a high intensity interval training course on erythrocyte sedimentation rate of sedentary young men.
    Materials And Methods
    For this purpose, 18 sedentary male (age=23.80±1.71 years, height=178.22±5.89 cm, weight=74.27±6.91 kg) were voluntarily chosen and randomly divided into training and control groups. The training group performed high intensity interval training (high 90 percent) for 6 weeks and 3 sessions per week. The hematocrit, hemoglobin and red blood cells and erythrocyte sedimentation rate were measured by flow cytometry and Westergren method respectively, before and after 6 weeks of high intensity interval training from all subjects, in the fasting state. The dependent t test and independent t- test were used to analyze the data of study at p< 0.05.
    Results
    The results of this study showed that six weeks of high intensity interval training reduce the significantly erythrocyte sedimentation rate (p=0.004), body fat (p=0.01), plasma hematocrit (p= 0.002), plasma hemoglobin (p=0.001) and plasma red blood cell count (p = 0.001) and increase the volume of plasma in the training group.
    Conclusion
    The results suggest that the high intensity interval training could be considered as a important factor to improve blood variables associated with the reduction of risk of cardiovascular disease in sedentary young men.
    Keywords: High intensity interval training, Erythrocyte sedimentation rate, Red blood cells
  • Zahra Aghakochaki*, Vahid Zolaktaf Page 84
    Background And Aim
    The cultural, social, and economic situation in our society cause to have little chances to experience running event for blind children. Since running is categorized as a fundamental activity to improve cardiorespiratory fitness, the aim of the present study was to evaluate the effect of 6 weeks of selected running training on 540 meter record in blind children. Materilas and
    Methods
    This study was a quasi-experimental study based a «non equivalent control group» design. Study samples were blind children from an elementary visually impaired children school in Isfahan province. Experimental group were included 8 volunteers and control group included 10 volunteers. Exercise program was consisted of 3× 45-minute sessions per week program and lasted for 6 weeks. The 540 meters running test was used For evaluating cardiorespiratory fitness. Compliance rate of experimental group to the running program was calculated by the attendance form at the training session. The data were analyzed by repeated measure ANOVA and Statistic signification was set as (p≤0. 05).
    Results
    The results showed significant interaction (F (1, 16) =3. 05, p=0. 03), within (F (1, 16) =19. 72, p=0. 001), and between (F (1, 16) =5. 75, p=0. 05) in favor of experimental group. At the end of training sessions compliance rate experimental group to exercise program was %94.
    Conclusions
    Selected running training in this research can be effective to improve the record of 540 m running blind children.
    Keywords: Blind children, Running performance, Aerobic endurance