فهرست مطالب

مجله فیض
سال نوزدهم شماره 5 (پیاپی 84، آذر و دی 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/23
  • تعداد عناوین: 11
|
  • فاطمه عامریان، کتانه ابراری *، ایران گودرزی، محمود الله دادی سلمانی صفحات 364-371
    سابقه و هدف
    مهم ترین علامت بیماری PTSD (Post-traumatic stress disorder)، که از انواع استرس های روانی ناشی از تروما است، عدم توانایی فراموش کردن حادثه ترومایی است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثرات استرادیول بر مراحل مختلف خاموشی حافظه ترس شرطی شده در PTSD است.
    مواد و روش ها
    القا PTSDبا استفاده از مدل تلفیقی تک استرس طولانی مدت و شوک (S+SPS) صورت گرفت. 7 روز بعداز القا بیماری حیوانات برای ارزیابی خاموشی حافظه ترس شرطی شده (تست اول)، به مدت 9 دقیقه بدون دریافت شوک در دستگاه ترس شرطی قرار گرفتند. میزان بی حرکتی حیوان در 3 بازه زمانی 3 دقیقه ای ثبت شد. تست اول، شاخصی از فرایند اکتساب خاموشی است. تست دوم به فاصله یک روز پس از تست اول و به همان صورت انجام شد؛ در طی این تست حافظه خاموشی به خاطرآوره شده و مجددا تثبیت می گردد. تزریق استرادیول 90، 180و 360 mg/kgدر گروه های تیمار و یا حلال (در گروه کنترل) نیم ساعت قبل از تست ها انجام می شد.
    نتایج
    آنالیز داده ها نشان داد که میزان بی حرکتی در حیواناتی که استرادیول را با دوز mg/kg 180 دریافت کرده بودند، به طور معنی داری در مقایسه با گروه کنترل، در هر سه بخش تست های اول و دوم کمتر شد.
    نتیجه گیری
    استرادیول به صورت وابسته به دوز بر اکتساب، به خاطرآوری و تثبیت خاموشی حافظه ترس شرطی شده در حیوانات دچار PTSD موثر است. تزریق زیر جلدی استرادیول با دوز g/kg&mu 180، منجر به تقویت هر سه مرحله ی اکتساب، به خاطرآوری و تثبیت خاموشی حافظه ترس شرطی شده گردید.
    کلیدواژگان: اختلال استرس پس از سانحه، استرادیول، تک استرس طولانی مدت، شوک الکتریکی
  • الهه ملکیان فینی *، عاطفه کاویانی نیا، فهیمه محمودی صفحات 372-381
    سابقه و هدف
    افزایش سطح شاخص های التهابی نظیر CRP و نیم رخ متابولیکی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 شایع بوده و با افزایش بیماری های قلبی عروقی همراه است. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر تعاملی تمرین هوازی و مکمل یاری رزوراترول بر پروتئین واکنش گر C و نیم رخ متابولیکی زنان مبتلا به دیابت نوع 2 می باشد.
    مواد و روش ها
    تعداد 27 زن مبتلا به دیابت نوع 2 (میانگین سنی 27/9 سال، درصد چربی 35/7 درصد و شاخص توده بدنیKg/m2 28/3) از کلینیک مرسلی شهرستان اراک به طور تصادفی در سه گروه تمرین هوازی، تمرین هوازی- مکمل و کنترل جایگزین شدند. گروه تجربی اول و دوم به مدت 8 هفته، 3 جلسه در هفته و هر جلسه 50-40 دقیقه با شدت 75-60 درصد حداکثر ضربان قلب به فعالیت هوازی پرداختند. گروه تجربی دوم علاوه بر تمرین هوازی، روزانه به مدت 60 روز ml 400 مکمل رزوراترول دریافت نمودند. تغییرات شاخص های مورد مطالعه (CRP، LDL-C، HDL-C، قند خون ناشتا، کلسترول تام، تری گلسیرید، CHD، شاخص آتروژنیک) طی دو مرحله (قبل و 48 ساعت پس از آخرین برنامه تمرینی) اندازه گیری شد.
    نتایج
    میانگین CRP در گروه تجربی دوم بعد از مداخله کاهش معنی داری پیدا نکرد (123/0=P). هم چنین، ترکیب مکمل رزوراترول و تمرین هوازی باعث کاهش معنی دار قند خون ناشتا (0/008=P=0/002) LDL-C، (P) و شاخص آتروژنیک (0/001=P) و افزایش معنی دار (HDL-C (P=0/03 گردید، درحالی که بر کلسترول تام (0/25=P)، تری گلسیرید (0/88=P)، و (CHD (P=0/14 تاثیر معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرین هوازی به همراه مکمل رزوراترول با توجه به کاهش عوامل خطرزا، روشی ارزشمند برای پیشگیری و کاهش بیماری های قلبی- عروقی و ارتقای سلامت زنان مبتلا به دیابت نوع 2 باشد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، مکمل، دیابت شیرین نوع 2، نشان گرهای التهابی
  • علیرضا براری *، جبار بشیری، جواد اصغری صفحات 382-390
    سابقه و هدف
    سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان زنان در دنیا است که از عوامل تشخیصی مهم در آن مارکرهایی مانند گیرنده فاکتور رشد اپیدرمال انسانی-2 (HER-2) و گیرنده های استروژن (ER) و پروژسترون (PR) است. هدف از تحقیق حاضر تعیین تاثیر شش هفته تمرین شنا همراه با مصرف عصاره آلوئه ورا بر HER-2، ER و PR موش های مبتلا به سرطان سینه بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 35 سر موش ماده از طریق جراحی و کاشت زیرجلدی تومور آدنوکارسینوما، سرطانی شدند و پس از یک هفته به گروه های 1- تمرین (سرطانی)، 2- عصاره (سرطانی)، 3- تمرین و عصاره (سرطانی)، 4- کنترل سرطانی و 5- کنترل سالم (بدون تمرین و عصاره) تقسیم شدند. گروه های تمرینی برنامه تمرین شنا به مدت 6 هفته شامل 60-10 دقیقه شنا و 3 روز در هفته را انجام دادند. نمونه های خونی 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین جهت اندازه گیری سطح سرمی HER-2، ER و PR گرفته شد.
    نتایج
    القای تومور سرطانی در موش ها موجب افزایش معنی دار HER-2، ER و PR در مقایسه با گروه کنترل سالم گردید. هم چنین، تمرینات استقامتی شنا و مصرف عصاره آلوئه ورا موجب کاهش HER-2، ER و PR در موش های مبتلا به سرطان سینه شد.
    نتیجه گیری
    این یافته ها گزارشات امیدبخشی از تاثیرگذاری احتمالی هر دو مداخله بر سطوح این تومور مارکرها دارد؛ با این حال برای اظهار نظر قطعی نیاز به تحقیقات بیشتری می باشد.
    کلیدواژگان: تمرین شنا، عصاره آلوئه ورا، HER، 2، سرطان سینه
  • هادی مرادی، عزت خداشناس *، مهدی سهرابی، سمانه تیموری، ابوالفضل شایان نوش آبادی صفحات 391-398
    سابقه و هدف
    اختلال هماهنگی رشدی یکی از شایع ترین اختلالات تاثیرگذار بر کودکان 5 تا 8 ساله می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیرات برنامه حرکتی اسپارک بر کارکردهای حسی- حرکتی در کودکان دارای اختلال هماهنگی رشدی 5 تا 7 ساله شهر مشهد است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی از بین تمامی کودکان دارای اختلال هماهنگی رشدی (80 نفر) شهر مشهد 20 نفر با استفاده از آزمون های غربالگری انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. در این تحقیق از پرسشنامه اختلال هماهنگی رشدی ویلسون، آزمون رشدی دنور 2، و آزمون هوش ریون کودکان برای غربالگری آزمودنی ها و هم چنین جهت ارزیابی متغیر وابسته از پرسشنامه عصب روانشناختی کانرز استفاده شد. تحقیق به صورت پیش آزمون- پس آزمون همراه با گروه کنترل بود. در این تحقیق گروه آزمایش برنامه حرکتی اسپارک را برای 8 هفته و هر هفته 3 جلسه 45 دقیق های انجام دادند و گروه کنترل هیچ برنامه تمرینی دریافت نکرد.
    نتایج
    مطالعه حاضر نشان داد بین میانگین نمرات پیش آزمون- پس آزمون گروه آزمایش با گروه کنترل در متغیر های تحقیق تفاوت معنی دار وجود دارد.
    نتیجه گیری
    برنامه حرکتی اسپارک می تواند موجب بهبود کارکردهای ادراکی حرکتی در کودکان دارای اختلال هماهنگی رشدی شود. از این رو استفاده از این ورزش در مدارس و مهد کودک ها برای بهبود کارکرد های حسی- حرکتی در کودکان مبتلا به اختلال هماهنگی رشدی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: رشد حرکتی، اختلال هماهنگی، عملکرد حسی، عملکرد حرکتی، برنامه حرکتی اسپارک
  • فرشته شهیدی، مجید کاشف، مینا ملکی* صفحات 399-406
    سابقه و هدف
    بیان شده است که یک جلسه فعالیت ورزشی شدید می تواند با تولید گونه های فعال اکسیژن- نیتروژن موجب آسیب های ناشی از استرس اکسایشی و التهاب و در نتیجه کاهش عملکرد ورزشی گردد. هدف از انجام این تحقیق تعیین تاثیر مصرف مکمل امگا -3 بر التهاب ناشی از فعالیت هوازی بیشینه در دختران جوان فعال بود.
    مواد و روش ها
    برای انجام این کارآزمائی بالینی از بین دانشجویان دختر دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه بوعلی سینا همدان پس از تکمیل فرم سلامت و رضایت نامه کتبی 30 نفر واجد شرایط انتخاب شدند و به دو گروه 15 نفره مکمل امگا-3 و دارونما تقسیم شدند. گروه مکمل، روزانه 3 کپسول حاوی 3000 میلی گرم اسید چرب امگا-3 و گروه دارونما روزانه 3 کپسول حاوی روغن سویا به مدت 2 هفته مصرف نمودند. میزان پروستاگلاندین E2 (PGE2) سرمی قبل و بعد از مکمل یاری و بلافاصله پس از فعالیت ورزشی تا مرز واماندگی اندازه گیری شد.
    نتایج
    نتایج حاصل از اندازه گیری تکراری نشان داد که میزان PGE2 سرمی در حالت استراحتی و پس از فعالیت شدید ورزشی در گروه مکمل امگا-3 کاهش یافته و اختلاف معنی داری بین دو گروه امگا-3 و دارونما وجود دارد (0/001 P&le).
    نتیجه گیری
    در مجموع می توان گفت مصرف مکمل امگا-3 می تواند شیوه مناسبی جهت جلوگیری از کاهش عملکرد ورزشی ناشی از آثار التهابی PGE2 در فعالیت های هوازی بیشینه باشد.
    کلیدواژگان: امگا، 3، پروستاگلاندین E2، فعالیت هوازی بیشینه
  • مهناز کرد، فرج الله فتاحی *، اسکندر حسین پور، یوسف منگشتی جونی صفحات 407-413
    سابقه و هدف
    این مطالعه با هدف بررسی تاثیر برنامه توان بخشی ورزشی بر ظرفیت حیاتی کودکان 8-6 سال دارای اسکولیوز درجه یک و دو صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی و روش نمونه گیری از نوع انتخابی و در دسترس بود. به طور تصادفی از بین دانش آموزان ابتدایی تعداد 165 نفر که دارای اسکولیوز درجه 1 و 2 بودند انتخاب شده و در دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. تمرینات توان بخشی ورزشی برای گروه تجربی طی 8 هفته، 16 جلسه 60 دقیقه ای انجام شد و در هر جلسه 3 نوبت ظرفیت حیاتی کودکان اندازه گیری شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که در کودکان هر سه دوره سنی میزان افزایش ظرفیت حیاتی شش ها در گروه تجربی بیشتر از گروه کنترل است (0/05 P<). هم چنین، بین قبل و بعد از دوره توان بخشی در گروه تجربی در هر سه گروه سنی اختلاف معنی داری وجود داشت (P<0/05)، درحالی که در گروه کنترل در هر سه گروه سنی اختلاف معنی داری یافت نشد (P<0/05). هم چنین، اختلاف معنی داری بین ظرفیت حیاتی کودکان در گروه های تجربی و کنترل در هر سه گروه سنی وجود داشت (P<0/05).
    نتیجه گیری
    برنامه توان بخشی مورد استفاده در مطالعه حاضر اثربخشی مطلوبی بر ظرفیت حیاتی در کودکان مبتلا به ناهنجاری اسکولیوز دارد، در نتیجه استفاده از این برنامه در افراد مبتلای مشابه به تحقیق حاضر توصیه می شود.
    کلیدواژگان: توان بخشی ورزشی، اسکولیوز، ظرفیت حیاتی، کودکان
  • فرشته شهیدی، فریبا حسین آبادی، زهره دلفانی* صفحات 414-423
    سابقه و هدف
    امروزه به دلیل شیوع چاقی، اضافه وزن و مدرنیزه شدن زندگی استفاده از نوار گردان به جای پیاده روی مورد استقبال است. هدف از این پژوهش مقایسه تاثیرات راه رفتن روی نوار گردان و پیاده روی بر حداکثر اکسیژن مصرفی، نمایه توده بدن و درصد چربی زنان غیرفعال دارای اضافه وزن بود.
    مواد و روش ها
    در مطالعه نیمه تجربی حاضر 30 زن سالم غیرفعال دارای اضافه وزن به صورت داوطلبانه شرکت کردند. افراد به طور تصادفی و پس از انجام یک پیش آزمون به سه گروه 10 نفره تقسیم شدند: گروه راه رفتن روی نوار گردان، گروه پیاده روی و گروه کنترل. برنامه تمرین به مدت 8 هفته، هفته ای 3 جلسه با شدت 60 تا 85 درصد ضربان قلب ذخیره بود. قبل و پس از 8 هفته حداکثر اکسیژن مصرفی از طریق تست پله کویین، نمایه توده بدن از تقسیم وزن به مجذور قد و درصد چربی با اندازه گیری چربی زیر پوستی سه نقطه ای توسط کالیپر اندازه گیری شد.
    نتایج
    یافته ها کاهش معنی دار نمایه توده بدن در گروه پیاده روی و راه رفتن روی نوار گردان را نشان داد. هم چنین، تفاوت معنی داری در حداکثر اکسیژن مصرفی بین سه گروه مشاهده شد. اما در نمایه توده بدن و درصد چربی هیچ گونه تفاوت معنی داری بین سه گروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه پیاده روی حداکثر اکسیژن مصرفی را بهبود می بخشد می توان گفت پیاده روی می تواند بیش از راه رفتن روی نوار گردان به بهبود مشکلات ناشی از چاقی و اضافه وزن کمک نماید.
    کلیدواژگان: پیاده روی، راه رفتن روی نوارگردان، زنان غیرفعال، اضافه وزن، حداکثر اکسیژن مصرفی، نمایه توده بدن، درصد چربی
  • زیبا مسیبی، امین سادات شریف، ریحانه سادات شریف، مرضیه حیدرزاده آرانی * صفحات 424-429
    سابقه و هدف
    نتایج مطالعات گذشته در مورد تاثیر وزن زمان تولد بر ابتلای کودکان به آسم نتایج متناقضی داشته است. در این مطالعه اثر وزن زمان تولد بر ابتلا به آسم طی سه سال اول زندگی مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کوهورت بر روی 240 نوزاد شهرستان کاشان طی سال های 92-1388 انجام شده است. نوزادان در دو گروه وزن زمان تولد پائین و طبیعی به مدت سه سال از نظر ابتلا به آسم تحت نظر قرار گرفتند. ابتلای کودکان به آسم با معاینات بالینی و در صورت امکان پیک فلومتری بررسی شد.
    نتایج
    در این مطالعه 80 کودک کم وزن و 134 کودک با وزن طبیعی شرکت داشتند. 21/3 درصد از کودکان با وزن زمان تولد پائین و 10/4 درصد از کودکان با وزن طبیعی به آسم مبتلا شدند (0/03=P). میانگین سن ابتلا به آسم در گروه با وزن تولد پائین و طبیعی به ترتیب 7/66±21/53 و 6/54±24/43 ماه بود (0/03=P). پس از تعدیل اثر مخدوش کننده ها ارتباط معنی دار بین وزن زمان تولد و ابتلا به آسم مشاهده شد (0/04=P).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که وزن پائین زمان تولد به عنوان یک ریسک فاکتور مستقل در ابتلای کودکان به آسم طی سه سال اول زندگی مطرح است.
    کلیدواژگان: آسم، وزن زمان تولد، نوزاد
  • مسعود میرزایی، زهرا اکبری *، حسین فلاح زاده صفحات 430-437
    سابقه و هدف
    خواب یکی از مهم ترین چرخه های شبانه روزی است. اختلالات متابولیک به خصوص دیابت می تواند کمیت و کیفیت خواب را تحت تاثیر قرار دهد. هدف از این پژوهش تعیین ارتباط کمیت و کیفیت خواب با بیماری دیابت است.
    مواد و روش ها
    مطالعه مقطعی با استفاده از داده های مطالعه سلامت مردم یزد (یاس)، با استفاده از بخشی از پرسشنامه پیتزبورگ و تعیین دیابت با اندازه گیری قند خون ناشتا بررسی شد. جامعه آماری کلیه افراد 20 تا 70 سال با حجم نمونه 3559 نفر بود. داده ها با نرم افزار آماری SPSS ویرایش 18 و از طریق آزمون های مجذور کای، OR،CI و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    از مجموع شرکت کنندگان در این مطالعه 49/5 درصد مرد بودند. 10/9 درصد مردان و 13/5 درصد زنان دیابت داشتند. میانگین سنی 2/31±45 سال و کمترین میزان دیابت بین 29-20 سال، 1/7 درصد و بیشترین در سن 69-60 سال 29/6 درصد بود. طول مدت خواب، مصرف قرص خواب آور، دفعات دیدن کابوس، دفعات نا خواسته بیدار شدن از خواب (P&le0/0001) و نسبت شانس ابتلا به دیابت در آن ها بیشتر بود. افراد با خواب کمتر از 6 و بیش از 10 ساعت به ترتیب دارای نسبت شانس تطبیق شده 7/49 و 12/44 بودند. نیمی از افراد اختلال در کمیت و کیفیت خواب را نشان دادند و حدود یک سوم شانس ابتلا به دیابت داشتند.
    نتیجه گیری
    در مجموع می توان گفت یافته های مطالعه حاضر لزوم توجه به کمیت و کیفیت خواب هم در پیشگیری از بروز دیابت و هم در بیماران دیابتی را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: خواب، کمیت خواب، کیفیت خواب، دیابت
  • سید سیف الله بلادی موسوی، زهرا چیت سازیان *، فاطمه حیاتی، شکوه شایان پور، غلامرضا علیزاده عطار صفحات 438-445
    سابقه و هدف
    هیپرفسفاتمی به تنهایی و یا همراه با هیپرکلسمی با افزایش مرگ و میر در بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیه (CKD) ارتباط دارد. این مقاله مروری است بر برخی پژوهش هایی که در زمینه درمان هیپرفسفاتمی در بیماران مبتلا به CKD انجام شده است.
    مواد و روش ها
    برای جمع آوری اطلاعات موجود مقالات زیادی در منابع متعددی هم چون PubMed، Scopus، Current Content، Embase و IranMedexبا کلمات کلیدی هیپرفسفاتمی و بیماری مزمن کلیه مورد بررسی قرار داده شدند. این مطالعه، مقالات چاپ شده در زبان انگلیسی و فارسی به صورت مقاله کامل را شامل می شود.
    نتایج
    درمان شایع هیپرفسفاتمی در بیماران CKD شامل محدود کردن فسفات غذایی و تجویز متصل شونده های به فسفات بوده تا از جذب روده ای فسفات خورده شده جلوگیری نمایند. محدود کردن فسفات باید به طور عمده شامل غذاهای غیرضروری دارای فسفات از قبیل بسیاری از غذاهای فرآوری شده، نوشابه های گازدار، محصولات لبنی و بعضی از سبزبجات باشد. متصل شونده های به فسفات به دو نوع عمده متصل شونده های حاوی کلسیم (کلسیم کربنات و کلسیم استات) و متصل شونده های غیرکلسیمی (سولامر و لانتانوم) تقسیم بندی می شوند. همه آنها در کاهش دادن فسفات سرم موثر هستند؛ با این وجود متصل شونده های غیرکلسیمی در بیماران هیپرکلسمیک، بیماران مصرف کننده آنالوگ های ویتامین D، بیماران با کلسیفیکاسیون عروقی و بیماری آدینامیک استخوان دارند، ترجیح داده می شوند.
    نتیجه گیری
    نگرانی هایی درباره ایمن بودن فسفات بایندرهای کلسیمی برای استفاده طولانی مدت وجود داشته و این عوامل ممکن است با هیپرکلسمی، کلسیفیکاسیون عروقی و بیماری آدینامیک استخوان ارتباط داشته باشند.
    کلیدواژگان: بیماری مزمن کلیه، هیپرفسفاتمی، درمان
  • مهردخت مزده، مجتبی خزایی، حمیدرضا قاسمی بصیر، پدرام علیرضایی *، فرزاد لهراسبی صفحات 446-449
    سابقه و هدف
    آمیلوئیدوز یک اختلال غیر شایع است که با رسوب فیبریل های غیر محلول و پاتولوژیک آمیلوئید در بافت های مختلف مشخص می شود و دو نوع اصلی سیستمیک و موضعی دارد. آمیلوئیدوز سیستمیک اولیه به عنوان شایع ترین نوع آمیلوئیدوز سیستمیک، یک اختلال کلونال پلاسماسل می باشد و سکته مغزی ایسکمیک به عنوان عارضه ناشی از آن به طور اسپوراد یک گزارش شده است.
    معرفی بیمار: بیمار آقای 88 سال های با کاهش قدرت عضلانی در نیمه راست بدن و دیزآرتری از صبح روز مراجعه بود و تاریخچه ضایعات پوستی را نیز از یک سال قبل می داد. در معاینه پوست و مخاط، ضایعات پوستی اکیموتیک متعدد در سراسر بدن، به ویژه ناحیه سر و گردن همراه با بزرگی زبان مشاهده شد. معاینه نورولوژیک، همی پلژی سمت راست و کاهش قرینه رفلکس های وتری عمقی به علاوه خواب آلودگی و آفازی گلوبال را آشکار ساخت. در توموگرافی کامپیوتری مغز، انفارکت وسیع نیمکره چپ مشاهده شد و پس از بیوپسی پوست تشخیص آمیلوئیدوز اثبات گردید. بیمار 10 روز بعد به علت انفارکت وسیع یک نیمکره مغزی و ضایعات پوستی گسترده فوت شد.
    نتیجه گیری
    سکته مغزی ایسکمیک وسیع می تواند به عنوان عارضه آمیلوئیدوز سیستمیک اولیه رخ دهد. لذا، در هر بیمار دچار ضایعات پوستی اکیموتیک گسترده و سکته مغزی باید این تشخیص افتراقی را در نظر داشت. در ضمن بروز سکته مغزی ایسکمیک به عنوان عارضه آمیلوئیدوز سیستمیک اولیه می تواند منجر به پیش آگهی بد شود.
    کلیدواژگان: آمیلوئیدوز، استروک ایسکمیک، ضایعات پوستی اکیموتیک
|
  • Fatemeh Amerian, Kataneh Abrari *, Iran Goudarzi, Mahmoud Elahdadi, Salmani Pages 364-371
    Background
    One of the main symptoms of post-traumatic stress disorder (PTSD), as an anxiety disorder, is a disability to forget the traumatic event. The aim of this study was to evaluate the effects of estradiol on different stages of conditioned fear memory extinction in PTSD.
    Materials And Methods
    For PTSD induction, combination of Shock and Single Prolonged Stress model (S+SPS) was used. In order to assess conditioned fear memory extinction, 7 days after PTSD induction, animals were placed back into the shock chamber for 9 minutes without receiving any electric shock and their freezing behavior was measured in this time (3 sections, each section 3 min). The first test is an index of extinction learning. The second test, as same as the first one, was performed one day after the first test. During the second test, retrieval and reconsolidation of memory extinction were occurred. Estradiol injection (90, 180 and 360 mg/kg) in treated groups or vehicle injection (the control group) was done half an hour before the tests.
    Results
    Results showed that estradiol administration, at the dose of 180 mg/kg, significantly decreased the freezing behaviors in all three sections of the two tests.
    Conclusion
    Estradiol has a dose-dependent effect on acquisition, retrieval and consolidation of fear memory extinction in PTSD animals. Subcutaneous injection of 180mg/kg estradiol can enhance all three phases, acquisition, consolidation and retrieval of fear memory extinction.
    Keywords: Post, traumatic stress disorder, Estradiol, Single prolonged stress, Electric shock
  • Elaheh Malekyian, Fini *, Atefeh Kaviani, Nia, Fahimeh Mahmoudi Pages 372-381
    Background
    An increase in the level of inflammatory markers such as C-reactive protein (CRP) and metabolic profile are associated with increased cardiovascular diseases and are common in patients with type 2 diabetes. This study aimed to examine the interactive effect of aerobic training and resveratrol supplementation on CRP and metabolic profiles in women with type 2 diabetes.
    Materials And Methods
    Twenty-seven women with type 2 diabetes­ (mean age of 27.9 years old, the fat percentage of 35.7% and BMI 28.3 kg.m2) were randomly assigned to three groups: aerobic training, aerobic exercise with supplements, and control. The first and second experimental groups performed aerobic exercise for 8 weeks, 3 sessions per week, with 60%-75% of maximum heart rate in each session for 40-50 minutes. The second group in addition to aerobic exercise received 400 mL of resveratrol supplement daily for 60 days. Changes in the indices, ­including CRP, LDL-C, HDL-C, fasting blood glucose, atherogenic index, total cholesterol, triglycerides and risk of coronary heart disease (CHD) were measured before and 48 hours after the last session.
    Results
    No significant reduction was found in the mean CRP level in the second group (P=0.123). Also, combination of resveratrol supplement and aerobic training significantly reduced fasting blood glucose­ (P=0.008), LDL-C (P=0.002), and atherogenic index­ (P=0.001), and significantly increased HDL-C­ (P=0.03), while it had no significant effect on total cholesterol ­(P=0.25), triglycerides ­(P=0.88) and risk of CHD ­(P= 0.14).
    Conclusion
    Aerobic exercise along with resveratrol supplement seems to be a useful method for prevention and control of cardiovascular diseases and improving health in women with type 2 diabetes.
    Keywords: Aerobic exercise, Dietary supplement, Diabetes mellitus type 2, Inflammatory markers
  • Alireza Barari *, Jabar Bashiri, Javad Asgari Pages 382-390
    Background
    Breast cancer is one of the most common cancers among women in the world in which markers such as human epidermal growth factor receptor 2 (HER-2), estrogen receptors (ER) and progesterone receptors (PR) are considered important prognostic markers. The aim of this study was to investigate the effect of a six-week swimming training program combined with Aloe vera extract on HER-2, ER and PR in mice with breast cancer.
    Materials And Methods
    The adenocarcinoma tumor implants through surgery in subcutaneously into 35 BALB/c mice and after a week they were divided into five groups: 1-training, 2- extract, 3-training+extract, 4- control (cancer) and 5- healthy control (without training or extract). Training groups performed a swimming training program for six weeks (10-60 minutes swimming, 3 days per week). Blood samples were taken 48 hours after the last bout to be analyzed for serum levels of HER-2, ER and PR.
    Results
    The results of the present study showed that the induction of adenocarcinoma caused a significant increase in serum levels of HER-2, ER and PR. Moreover, the training program and Aloe vera extract significantly decreased serum levels of HER-2, ER and PR compared to the control group.
    Conclusion
    These findings are promising regarding the probable potential of both interventions to reduce serum levels of these tumor markers however, it needs to be validated by further studies.
    Keywords: Physical exertion, Aloe vera extract, HER, 2, Breast cancer
  • Hadi Moradi, Ezat Khodashenas *, Mehdi Sohrabi, Samaneh Teymoori, Abolfazl Shayan, Noshabadi Pages 391-398
    Background
    Developmental coordination disorders (DCD) is one of the most common disorders affecting children aged 5 to 8 years. The aim of this study was to examine the effect of Spark motor program on sensory-motor functions in 5- to 7- year-old children with DCD in Mashhad city, Iran.
    Materials And Methods
    This research is a semi-experimental study with pretest-posttest design and control group. From a total of 80 children with DCD in Mashhad city, 20 children were selected using screening tests and randomly divided into two groups: experimental and control. To collect data, the DCD questionnaire, Denver developmental screening test II and Raven intelligence test were used. Moreover, to evaluate the dependent variable, the Canners neuropsychological assessment questionnaire was used. The experimental group received the Spark motor program for 8 weeks (3 sessions per week, each session 45 minutes) and the control group did not receive any training.
    Results
    Results of the study showed that there was a significant difference in the pretest and posttest mean scores of variables between the control and experimental groups.
    Conclusion
    Spark motor program can improve perceptual-motor functions in children with DCD. Hence, it is recommended to use these exercises in schools and nurseries to improve sensory-motor functions in children with DCD.
    Keywords: Motor development, Coordination disorder, Sensory functions, Motor performance, Spark motor program
  • Fereshteh Shahidi, Majid Kashef, Mina Maleki * Pages 399-406
    Background
    Most studies have shown that prolonged and intense exercise can result in oxidative damage to cells by producing reactive nitrogen and oxygen species, which can lead to chronic fatigue and inflammation and consequently decrease athletic performance. The aim of this study was to examine the effect of omega-3 supplements on inflammation caused by maximal aerobic exercise in active young females.
    Materials And Methods
    In this clinical trial study, 30 female students were selected from faculty of physical education and sport sciences of Bu Ali Sina University in Hamedan city, Iran, after completing the consent and health forms and allocated into two groups (15 students each): the omega-3 and placebo. The supplement group received 3 capsules of omega-3 fatty acids (3000 mg) daily and the placebo group consumed 3 capsules of soybean oil daily for 2 weeks. The prostaglandin E2 (PGE2) serum levels were measured before and after supplementation and immediately after exercise until exhaustion.
    Results
    The results of the repeated measurements showed that the serum PGE2 levels, at rest and after intense exercise were reduced in the omega-3 group and there was a significant difference between the two groups (P&le0.001).
    Conclusion
    According to the results of the present study, the omega-3 supplementation may be useful to prevent decreased athletic performance induced by inflammatory PGE2 effects in aerobic intense activity.
    Keywords: Omega, 3, Prostaglandin E2, Maximal aerobic exercise
  • Mahnaz Kord, Farajollah Fatahi *, Eskandar Hoseinpour, Yosef Mongashti, Joni Pages 407-413
    Background
    The aim of this study was to examine the effect of the physical rehabilitation exercise program on the vital capacity of 6- to 8-year-old children with scoliosis of degree I and II.
    Materials And Methods
    In this semi-experimental study, a total of 165 primary school students who had scoliosis of degree I and II were randomly selected and allocated into the experimental and control groups. The experimental group participated in rehabilitation exercises, but the control group did not receive any special training. Rehabilitation exercises consisted of sixteen sessions in 8 weeks, each session lasting 60 minutes and in each session, the children’s vital lung capacity was measured three times.
    Results
    The results showed that the rate of increase in the vital lung capacity in the experimental group was significantly more than that in the control group (P<0.05). Moreover, the results showed that before and after rehabilitation exercises there was a significant difference in children’s vital capacity in the experimental group among children of three age groups (P<0.05), whereas no significant difference was found in children’s vital capacity in the control group among children of three age groups (P<0.05). The results also showed that there was a significant difference in vital capacity between the experimental and control groups among children of three age groups (P<0.05).
    Conclusion
    The rehabilitation program used in this study can have a desirable effect on vital capacity in children with scoliosis malformation. Therefore, this program can be recommended for cases with scoliosis of degree I and II.
    Keywords: Physical rehabilitation, Scoliosis, Vital capacity, Children
  • Fereshteh Shahidi, Fariba Hossein, Abadi, Zohreh Delfani* Pages 414-423
    Background
    Currently, due to the high prevalence of overweight, obesity and modernization of life, walking on a treadmill is welcomed instead of walking on the ground. The aim of the study was to compare the effects of treadmill and ground walking, on maximal oxygen uptake (VO2max), body mass index (BMI) and body fat percentage among inactive overweight women.
    Materials And Methods
    In this semi-experimental study, 30 healthy, inactive, and overweight women volunteered to take part in this study. After performing a pre-test, the participants were randomly allocated into three equal groups (n=10): walking on a treadmill, walking on the ground, and control. The walking training program was performed three sessions per week for eight weeks with 60% to 85% of heart rate reserve. Before and after eight weeks, the VO2max was assessed by the Queen’s step test, BMI by dividing weight (kg) by the square of height and the body fat percentage was determined by measuring subcutaneous fat in three points with Skinfold calipers.
    Results
    The results showed a significant decrease in BMI in the two groups of walking on the treadmill and ground. Moreover, there was a significant difference in VO2max among the three groups. However, there was no significant difference in BMI and body fat percentage among the three groups.
    Conclusion
    Since walking on the ground can improve VO2max, it can be more helpful to prevent obesity than walking on a treadmill.
    Keywords: Walking_Walking on a treadmill_Inactive women_Overweight_VO2max_BMI_body fat percentage
  • Ziba Mosaiebi, Amin Sadat Sharif, Reyhaneh Sadat Sharif, Marzieh Heidarzadeh, Arani* Pages 424-429
    Background
    Previous studies on the relation between birth weight and childhood asthma have had conflicting results. The aim of this study was to examine the effect of birth weight on asthma during the first three years of life.
    Materials And Methods
    This cohort study was performed on 240 neonates in Kashan city between 2009 and 2013(during a period of four years). Subjects were allocated into two groups of low and normal birth weight and were then observed for having asthma over the next three years. Child’s asthma was evaluated by physical examination and, if possible, by using a peak flow meter.
    Results
    A total of 80 underweight and 134 normal weight children participated in this study. Twenty-one percent of children with low birth weight and 10.4% of children with normal birth weight were affected by asthma (P=0.03). The mean age of developing asthma was 21.53±7.66 months in the low birth weight group and 27.43±6.54 months in the normal weight group (P=0.03). After adjusting for the effect of confounding variables, a significant relationship was found between birth weight and developing asthma (P=0.04).
    Conclusion
    The results of the present study reveal that low birth weight can be an independent risk factor for developing asthma during the first three years of life.
    Keywords: Asthma, Birth weight, Neonate
  • Masoud Mirzaei, Zahra Akbari *, Hosein Fallahzadeh Pages 430-437
    Background
    Sleep is one of the most important physiologic cycles. Nearly every metabolic disorder, especially diabetes mellitus, can affect the quality and quantity of sleep. The aim of this study was to investigate the relationship between the quality and quantity of sleep and diabetes.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, data of 3559 participants aged 20 to 70 years were collected from Yazd Health Study (YaHS) using the Pittsburgh sleep quality index questionnaire and diabetes was defined by the fasting plasma glucose level. Data were analyzed using the chi-square test and logistic regression analysis with SPSS software version 18.
    Results
    From a total of 3559 participants, 49.5% were males. Ten percent of males and 13.5% of females had diabetes. The mean age of participants was 45.0±2.31 years, the lowest rate of diabetes was in people aged between 20 and 29 years (1.7%), and the highest was in those aged 60 to 69 years (29.6%). The duration of sleep, number of nightmares, taking sleeping pills, number of unwanted waking-up (P&le0.0001) showed a statistically significant association with diabetes. The participants with the sleep duration of less than 6 and more than 10 hours per night had 7.49% and 12.44% chance of developing diabetes, respectively. Approximately, half of the participants had impaired quantity and quality of sleep and one-third of them had a chance of developing diabetes.
    Conclusion
    According to the results of the study, it is important to improve the quantity and quality of sleep in order to prevent and control diabetes.
    Keywords: Sleep, Quality of sleep, Quantity of sleep, Diabetes mellitus
  • Seyyed Seifollah Beladi, Mousavi, Zahra Chitsazian *, Fatemeh Hayati, Shokoh Shayanpour, Gholam Reza Alizadeh, Atar Pages 438-445
    Background
    Hyperphosphatemia alone or in combination with hypercalcemia has been associated with increased mortality and morbidity among patients with chronic kidney disease (CKD). The present study aimed to review some of published articles about treatment of hyperphosphatemia among patients with CKD.
    Materials And Methods
    To collect the current data, many articles were reviewed in a variety of sources such as PubMed, Scopus, Current Content, Embase, and IranMedex with keywords of "hyperphosphatemia" and "chronic kidney disease". Only articles published in English language, as full-text manuscripts, were included in this article.
    Results
    Common treatment of hyperphosphatemia among patients with CKD is dietary phosphate restriction and administration of phosphate binders to block absorption of ingested phosphate from the intestine. Phosphate restriction should primarily include unnecessary dietary phosphate (as many processed foods, colas, dairy products and certain vegetables). Phosphate-binding agents are categorized as calcium-containing phosphate binders (calcium carbonate and calcium acetate) and noncalcium-containing phosphate binders (sevelamer and lanthanum). All of phosphate-binding agents are effective in lowering serum phosphate however, noncalcium-containing phosphate binders are preferred among hypercalcemic patients, normocalcemic patients who also received vitamin D analogs, patients with vascular calcification and patients with adynamic bone disease.
    Conclusion
    There is a concern about safety of calcium-containing binders for long-term use and these agents may be associated with hypercalcemia, vascular calcification and adynamic bone disease.
    Keywords: Chronic kidney disease, Hyperphosphatemia, Treatment
  • Mehrdokht Mazdeh, Mojtaba Khazaei, Hamidreza Ghasemi, Basir, Pedram Alirezaei *, Farzad Lohrasbi Pages 446-449
    Background
    Amyloidosis is an uncommon disorder characterized by deposition of insoluble pathologic amyloid fibrils in different tissues and has two main forms: systemic and localized. Primary systemic amyloidosis, as the most common type of systemic amyloidosis, is a clonal plasma cell disorder and ischemic stroke has been sporadically reported as its complication.
    Case Presentation
    The patient was an 88-year-old man with reduced muscle force in his right side of the body, dysarthria on the morning of admission, and a history of skin lesions. Multiple ecchymotic skin lesions all over the body especially head and neck areas along with macroglossia were observed in skin and mucous membrane examination. Neurologic examination revealed hemiplegia of the right side and reduced but symmetric deep tendon reflexes, along with drowsiness and global aphasia. In brain computed tomography, extensive infarction of left cerebral hemisphere was observed and after skin biopsy, diagnosis of amyloidosis was confirmed. Due to massive infarction of one cerebral hemisphere and extensive skin lesions, the patient died ten days later.
    Conclusion
    Extensive ischemic stroke may occur as a complication of primary systemic amyloidosis. Therefore, in every patient presenting with extensive ecchymotic skin lesions and stroke, this differential diagnosis should be considered. Moreover, the occurrence of ischemic stroke as the complication of primary systemic amyloidosis may lead to poor prognosis.
    Keywords: Amyloidosis, Ischemic stroke, Ecchymotic skin lesions