فهرست مطالب

تحقیقات دامپزشکی - سال هفتادم شماره 4 (پاییز 1394)

مجله تحقیقات دامپزشکی
سال هفتادم شماره 4 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/12
  • تعداد عناوین: 15
|
  • یارا تمبرچی *، داریوش شیرانی، سارنگ سروری، مجید مسعودی فرد صفحات 357-362
    زمینه مطالعه
    یکی از مهمترین بیماری های قلبی در سگها، نارسایی دریچه ای بوده که به وسیله روش های کمک تشخیصی از قبیل فونوکاردیوگرافی(phonocardiography)، اکوکاردیوگرافی (echocardiography) و... قابل ارزیابی می باشند.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی نارسایی های دریچه ای قلبی بوسیله دو تکنیک فونوکاردیوگرافی و اکوکاردیوگرافی و همچنین استفاده کاربردی از تکنیک فونوکاردیوگرافی در تشخیص نارسایی های دریچه ای قلبی می باشد.
    روش کار
    تعداد 180 قلاده سگ ارجاعی به بیمارستان حیوانات کوچک دانشکده دامپزشکی با سن بالای 5 سال مورد معاینه قرار گرفتند. از این تعداد، 30 مورد بیمار قلبی تشخیص داده شد که پس از سمع قلب و ضبط صدای سوفل (murmur)قلبی و بررسی آن بوسیله فونوکاردیوگرافی مورد معاینه اکوکاردیوگرافی انجام گرفت. بوسیله فونوکاردیوگرافی نوع عارضه دریچه ای و محل آن را مشخص کرده و پس از عمل اکوکاردیوگرافی یافته های حاصل از این دو تکنیک با هم مقایسه شد.
    نتایج
    در تمامی این 30 بیمار که صدای قلبی آنها ضبط و بررسی گردید، سوفل ها از نوع سیستولیک بوده و نارسایی دریچه میترال (mitral insufficiency)و عارضه برگشت خون(mitral regurgitation) از این دریچه تشخیص داده شد. پس از انجام اکوکاردیوگرافی، در 28 بیمار نارسایی دریچه میترال تایید شده که از این تعداد در یک بیمار علاوه بر نارسایی میترال، نارسایی دریچه سه لتی (Tricuspid insufficiency) و تنگی دریچه پولمونری(Pulmonary stenosis) نیز تشخیص داده شده است. در دو بیمار عارضه ای مبنی بر وجود هرگونه بیماری قلبی از جمله نارسایی دریچه ای دیده نشده است.
    نتیجه گیری نهایی: با توجه به نتایج به دست آمده از این مطالعه توصیه می شود به منظور تشخیص اولیه نارسایی دریچه ای و محل آن از تکنیک فونوکاردیوگرافی استفاده شود و به منظور تعیین روند بیماری و پیگیری پیشرفت عارضه، اکوکاردیوگرافی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: اکوکاردیوگرافی، فونوکاردیوگرافی، نارسایی دریچه ای
  • فاطمه دره گیرایی، بهار نیری فسایی*، مسعود آل بویه صفحات 363-370
    زمینه مطالعه
    AmpC و ESBL به عنوان بتالاکتامازهای وسیع الطیف وابسته به پلاسمید عامل اصلی مقاومت برخی باکتری ها مخصوصا انتروباکتریاسه ها به سفالوسپورین های وسیع الطیف بوده و نهایتا شکست درمانی، افزایش هزینه های درمان در انسان و ضررهای اقتصادی در صنعت طیور را در پی خواهد داشت.
    هدف
    هدف این مطالعه بررسی و غربالگری جدایه های اشریشیا کلی تولیدکننده آنزیم های ESBL و AmpC در مدفوع طیور و کارگران طیور مربوطه می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه 500 نمونه سواپ کلوآک از جوجه های گوشتی مربوط به پنچ مرغداری اطراف تهران و 25 نمونه سواپ رکتال از کارگران همان مرغداری ها جمع آوری و با کشت در محیط مک کانکی و تست های بیوشیمیایی مربوطه، تایید جدایه های اشریشیا کلی انجام گردید. حساسیت جدایه ها توسط روش انتشار دیسک به 12 آنتی بیوتیک (طبق پیشنهادهای CLSI) تعیین گردید و برای تایید جدایه های ESBL از دو دیسک سفتازیدیم و سفتازیدیم- کلاولانیک اسید و از دیسک های سفوکسیتین و سفوکسیتین- EDTA نیز جهت تعیین جدایه های AmpC استفاده گردید. داده های مقاومت آنتی بیوتیکی با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون مربع کای تجزیه و تحلیل شدند. جدایه های تولیدکننده ESBL توسط PCR جهت حضور ژن های کد کننده بتالاکتامازهای TEM، CTX-M و SHV مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    نتایج
    در مجموع 467 جدایه اشریشیا کلی از 9/88% نمونه ها جدا گردید به طوریکه 92% جدایه های طیور و 7/72% جدایه های کارگران الگوی مقاومت دارویی چندگانه (MDR) نشان دادند. فنوتیپ مقاومت ESBL در 5/5% (26) جدایه های طیور تعیین گردید در حالیکه در بین هیچکدام از جدایه های کارگران مشاهده نگردید. شش جدایه حامل هر دو ژن TEM و CTX-M بودند در حالیکه 5 جدایه فقط برای ژن TEM و یک جدایه برای CTX-M تایید شدند. 6/88% از جدایه های ESBL مثبت برای تولید AmpC تایید فنوتیپی شدند.
    نتیجه گیری نهایی: با توجه به اینکه سفالوسپورین ها در جوجه های گوشتی در ایران استفاده نمی گردند بنابراین جداسازی جدایه های اشریشیا کلی مدفوعی تولیدکننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف می تواند نشان دهنده انتقال ژن های مقاومت مربوطه از طریق پلاسمیدهای حامل و یا دیگر عوامل متحرک ژنتیکی در بین انتروباکتریاسه ها باشد.
    کلیدواژگان: AmpC، جوجه های گوشتی، EDTA، اشریشیاکلی، بتالاکتامازهای وسیع الطیف، کارگران مرغداری
  • جهانگیر کبوتری، حمید شریفی*، افسانه یوسف زاده، خوبیار مشایخی، مطهره خوشکام، نرجس افشاری پور صفحات 371-375
    زمینه مطالعه
    بروسلوز یکی از مهم ترین بیماری های واگیردار بین انسان و دام می باشد، که امروزه تعداد زیادی از جمعیت دامی و عده بی شماری از جمعیت انسانی از عوارض ناشی از آن رنج می برند.
    هدف
    برآورد شیوع آنتی بادی های ضد بروسلا در سطح حیوان و گله در شهرستان های منطقه جنوب استان کرمان.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی در دامداری های 7 شهرستان این منطقه طراحی گردید و 300 گله در این منطقه و از هر گله 10 نمونه گوسفند یا بز به طورتصادفی انتخاب گردیدند. از مجموع3000 نمونه خون اخذ شده 2952 نمونه مورد آزمایش رزبنگال قرارگرفتند و بر روی نمونه های مثبت آزمایش های رایت و2-ME انجام گرفت. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و رگرسیون لجستیک با استفاده از نرم افزار آماری Stata نسخه 1/11 استفاده گردید.
    نتایج
    شیوع سرمی آنتی بادی های ضد بروسلا در حیوانات مورد مطالعه 4/6% و در گله های مورد مطالعه 3/25% برآورد گردید. بین وضعیت ابتلا و نوع دام تفاوت معنی داری مشخص گردید و شانس ابتلا گوسفندان نسبت به بزها 12/2 برابر بود.
    نتیجه گیری نهایی: شیوع بروسلوز در این منطقه در سطح حیوان و گله قابل توجه است که علاوه بر اهمیت آلودگی این بیماری در این منطقه توصیه می شود جهت کنترل و مبارزه با این بیماری با اختصاص بودجه بیشتری به سازمان دامپزشکی کشور بیماری در جمعیت حیوانی کنترل گردد.
    کلیدواژگان: آنتی بادیهای ضد بروسلا، شیوع سرمی، گوسفند و بز
  • محمدرضا تابنده*، ارسلان حسینی، مهدی صائب، مجتبی کافی، ناهید کبیری صفحات 377-386
    زمینه مطالعه
    ادیپونکتین یکی از مهمترین ادیپوسیتوکاین های بافت چربی است که بواسطه گیرنده های AdipoR1 و AdipoR2 در تنظیم باروری جنس نر و ماده نقش دارد. اخیرا بیان ژن های سیستم ادیپونکتین و نقش تنظیمی منفی آن بر محور هیپوفیز- هیپوتالاموس به تایید رسیده است.
    هدف
    در حال حاضر اطلاعاتی در مورد بیان ادیپونکتین و گیرنده های آن در محور هیپوفیز – هیپوتالاموس در دام های اهلی در دسترس نمی باشد. در این مطالعه برای اولین بار بیان ژن های سیستم ادیپونکتین در مراحل مختلف سیکل فحلی گاو در بافت های هیپوفیز و هیپوتالاموس مورد مطالعه قرار گرفت.
    روش کار
    نمونه گیری از بافت های هیپوفیز و هیپوتالاموس از گاو های هلشتاین ماده در کشتارگاه بعمل آمد. تعیین مراحل مختلف سیکل استروس (پرو استروس، مت استروس، ابتدای لوتئال، انتهای لوتئال) بر اساس ارزیابی ماکروسکوپی تخمدان ها و رحم انجام گرفت. ارزیابی کمی بیان ژن های ادیپونکتین و گیرنده های آن با استفاده از آزمون PCR در زمان حقیقی کمی (qPCR Probe Maste Kit) و بر اساس روش مقایسه ای ΔΔCt-2 انجام شد. مقادیر هورمون های استروژن و پروژسترون با استفاده از روش الیزا اندازه گیری شد.
    نتایج
    نتایج این مطالعه نشان دهنده بیان ادیپونکتین و گیرنده های آن در بافت های مورد مطالعه بود. بالاترین بیان ادیپونکتین در بافت های مورد مطالعه در فاز لوتئال مشاهده شد درحالیکه حداقل میزان بیان ادیپونکتین مربوط به دوره پرو استروس بود. تغییر معنی داری در بیان گیرنده 1 در طول سیکل فحلی در بافت های مورد مطالعه مشاهده نشد. بالاترین میزان بیان گیرنده 2در مرحله پرو استروس و کمترین میزان آن مربوط به اواخر فاز لوتئال بود. بین تغییرات ادیپونکتین در بافت های مورد مطالعه با استروژن ارتباط منفی و با پروژسترون ارتباط مثبت وجود داشت. نتیجه گیری نهایی: بر اساس یافته های این تحقیق در خصوص بیان پایین ادیپونکتین در پرو استروس و نتایج سایرین مبنی بر اثر منفی ادیپونکتین بر ترشح هورمون LH از هیپوفیز می توان نتیجه گیری نمود که ممکن است ادیپونکتین بر عملکرد محور هیپوفیز-هیپوتالاموس در گاو در طول سیکل فحلی نقش تنظیمی داشته باشد.
    کلیدواژگان: ادیپونکتین، گاو، سیکل فحلی، هیپوفیز، هیپوتالاموس
  • حمیدرضا میرزایی الموتی*، سعیده مرادی، آرمان رزازیان، محمدطاهر هرکی نژاد صفحات 387-393
    زمینه مطالعه
    نشخوارکنندگان تغذیه شده با جیره های غلاتی در معرض بروز ناهنجاری های گوارشی از جمله اسیدوز هستند که می تواند آثار زیان بار اقتصادی بالایی داشته باشد.
    هدف
    مطالعه اثر افزودن موننسین و مخلوط روغن های گیاهی و دریایی به جیره های غنی از غلات روی بیان ژنی آنزیم های درگیر در مسیرهای متابولیک تکثیر و کارکرد سلول های اپیتلیالی شکمبه.
    روش کار
    22 راس بره نر افشاری با میانگین وزنی (kg8 ± 45) در قالب طرح کاملا تصادفی با جیره غلاتی حاوی 80 % کنسانتره و 20 % علوفه به مدت 21 روز عادت دهی شدند. پس از دوره عادت پذیری بره ها به مدت 8 هفته به 3 جیره آزمایشی شامل:1)جیره غلاتی بدون مواد افزودنی، 2) جیره غلاتی و mg 30 موننسین برای هر بره در روز و 3) جیره غلاتی و مخلوط روغن های غیر اشباع (g40 روغن ماهی و g60 روغن آفتابگردان) اختصاص داده شدند. در پایان دوره پرواربندی تمام بره ها کشتار شدند و نمونه های اپیتلیوم از قسمت شکمی شکمبه برای سنجش تغییرات در بیان mRNA ژنی گرفته شدند و بررسی بیان ژنهای MCT1، MCT4، HMGCS1 و HMGCS2 توسط Real Time PCR؛ انجام شد.
    نتایج
    بیان mRNA ژن های درگیر در سنتز پروتئین های ناقل اسیدهای چرب فرار (MCT1 و MCT4) در بافت اپیتلیوم بره های تغذیه شده با جیره غلاتی و موننسین در مقایسه با شاهد تنظیم افزایشی داشت و در بره های تغذیه شده با جیره غلاتی و روغن در مقایسه با شاهد تنظیم کاهشی داشت (P<0.001). اضافه کردن روغن و موننسین به جیره غلاتی به ترتیب سبب افزایش و کاهش بیان mRNA ایزوفرم سیتوزولی آنزیم هیدروکسی متیل گلوتاریل کوآنزیم آسنتاز (HMGCS1) شد(P<0.001). بیان mRNA ایزوفرم میتوکندریایی این آنزیم (HMGCS2) در بافت اپیتلیوم شکمبه بره های تغذیه شده با جیره های مکمل شده با روغن و موننسین نسبت به شاهد به ترتیب بدون تغییر و افزایش نشان داد(P<0.001). نتیجه گیری نهایی: نتایج این پژوهش نشان داد افزودن موننسین و روغن به عنوان ابزاری تغذیه ای برای کاهش اسیدوز سبب تغییر در بیان mRNA پروتئین های انتقال دهنده اسیدهای چرب فرار و آنزیم های محدود کننده در سنتز کلسترول و اجسام کتونی در اپیتلیوم شکمبه شد.
    کلیدواژگان: موننسین، روغن غیر اشباع، اسیدوز، اپیتلیال شکمبه، بیان ژن
  • محمدرضا محزونیه، حمیدرضا مهری، حسن صیدی سامانی*، امیر مومنی، علی شکوهی، خدیجه خاکسار، محمد اسدی، مرضیه صفرپور، فاطمه یک تنه، پیام نیک پور صفحات 395-401
    زمینه مطالعه
    بروسلوز یکی از مهمترین بیماری های مشترک انسان ودام در خاورمیانه و ایران می باشد.
    هدف
    هدف از انجام این مطالعه جستجوی ژنومی بروسلا در گاوان سروپوزیتیو بود.
    روش کار
    برای انجام این تحقیق در طی سال های 1391-1392، از 28519 راس گاو خونگیری انجام شد. سپس نمونه ها توسط تست های رز بنگال، رایت و 2 - مرکاپتو اتانول از نظر حضور آنتی بادی ضد بروسلا، غربالگری شدند. نمونه های با تیتر آنتی بادی برابر یا بیشتر از 80 و40 به ترتیب در تست های رایت و 2 – مرکاپتو اتانول به عنوان نمونه مثبت تلقی و کشتار شدند. بافت های عقده های لنفی، کبد و کلیه از 122 مورد از گاو های کشتار شده جمع آوری شد. بیضه حیوانات نر نیز گرفته شد. نمونه های سروپوزیتیو با مجموعه ای از پرایمر های اختصاصی برای بروسلا آبورتوس، بروسلا ملی تنسیس و سویه های واکسن Rev1 و RB51 توسط آزمون PCR تست شدند.
    نتایج
    نتایج تست های سرولوژی نشان داد که 450 نمونه در تست رزبنگال مثبت هستند و 447 نمونه در تست رایت دارای تیتر آنتی بادی ≥1:80 هستند و 389 نمونه، در تست 2MEمثبت می باشند. نتایج PCR نشان داد که 46 مورد (37/7%) از 122 نمونه از نظر حضور توالی نوکلئوتیدی خاص بروسلا مثبت اند یا به عبارتی عفونت فعال داشته و به باکتری جنس بروسلا آلوده بودند، در حالی که 62/3 % از نمونه ها منفی بودند. از بین موارد مثبت، 2 مورد (4/35%) به بروسلا ملی تنسیس،2 مورد (4/35%) به سویه واکسن Rev1 و 42 مورد (91/3%) به بروسلا آبورتوس آلوده بودند.
    نتیجه گیری نهایی: همان طور که انتظار می رود اکثر گاو ها با گونه آبورتوس آلوده هستند. موارد آلوده با سویه های واکسن Rev1 و B.melitensis احتمالا به دلیل پرورش گوسفند و بز در محیط نگهداری گاوها می باشد. اما 62/3 % از دام های سروپوزیتیو در آزمون PCR به بروسلا آلوده نبودند که می تواند به دلیل بروز واکنش متقاطع در تست های سرولوژی و یا برانگیخته شدن سیستم ایمنی و حذف باکتری از اندام های داخلی باشد.
    کلیدواژگان: گاو، بروسلا، PCR، سرولوژی
  • محمدرضا آقچه لو*، سید مهدی قمصری، محمد مهدی دهقان، داریوش سعادتی صفحات 403-410
    زمینه مطالعه
    فیبروبلاست ها یکی از سلول های مهم در التیام زخم ها هستند. این سلول ها بستر مناسب را جهت مهاجرت کراتینوسیت ها و انقباض زخم ایجاد می کنند. التیام زخم در ناحیه پایین اندام حرکتی اسب با تاخیر می باشد که یکی از دلایل آنرا رشد و تکثیر زیاد فیبروبلاست ها می دانند که منجر به ایجاد بافت جوانه ای اضافی در زخم های این ناحیه می شوند.
    هدف
    این مطالعه به منظور مقایسه منحنی رشد و تکثیر فیبروبلاست های جدا شده از پوست نواحی اندام حرکتی و گردن اسب صورت پذیرفت.
    روش کار
    تعداد 5 راس اسب با یافته های طبیعی آزمایشگاهی و بالینی انتخاب شدند. دو نمونه تمام ضخامت پوست به روش استریل از ناحیه جانبی گردن و دیگری از قسمت جانبی اندام حرکتی (ناحیه متاکارپ) در هر اسب برداشت شد، سپس نمونه ها با PBS شسته شده و با قیچی ریز شده و در داخل فلاسک 25 کشت سلولی برده شدند. بعد از چسبیدن نمونه ها به فلاسک،cc 5 محیط کشت اضافه شد. بعد خروج تعداد کافی سلول ها از بافت های چسبیده به کف فلاسک سلول ها پاساژ داده شدند و بعد از رشد وتکثیر کافی سلول ها مجددا پاساژ داده شده و به میزان 10هزار سلول در هر گوده یک پلیت 24 تایی برده شدند. بعد از 48 ساعت تا 8 روز، روزانه سه گوده تریپسینه شده و تعداد سلول های هر گوده شمارش و درصد قابلیت زیستی سلول ها تعیین شد و به این صورت تعداد سلول های زنده به دست آمد.
    نتایج
    منحنی رشد فیبروبلاست های جدا شده از نواحی اندام حرکتی و گردن کشیده شده و مقایسه آماری بین سلول ها صورت پذیرفت که تفاوت معنی داری در تعداد سلول های زنده مشاهده نگردید، ولی تفاوت در قابلیت زیستی این سلول ها معنی دار است. میانگین زمان دوبرابر شدن جمعیت سلولی در ناحیه گردن 73/31 ساعت و در ناحیه اندام حرکتی 4/26 ساعت است که البته از نظر آماری این تفاوت معنی دار نبوده است.
    نتیجه گیری نهایی: به نظر می رسد با توجه به تفاوت در درصد قابلیت زیستی، مرگ برنامه ریزی شده در فیبروبلاست های ناحیه گردن منظم تر از ناحیه اندام حرکتی است.
    کلیدواژگان: اندام حرکتی، تک سمی، فیبروبلاست
  • امید زهتاب ور، علیرضا وجهی، زهرا طوطیان*، امیر رستمی، بهادر شجاعی صفحات 411-418
    زمینه مطالعه
    خزندگان و خصوصا لاک پشتانی که هم در خشکی و هم در آب زندگی می کنند، دارای سازگاری های ویژهای هستند. بسیاری از افراد لاک پشتان را به عنوان حیوان خانگی نگهداری می کنند. بنابراین اطلاعات کالبدشناسی در مورد لاک پشتان باید افزایش یابد و برای اهداف درمانی مورد استفاده قرار گیرد. یکی از انواع آنها لاک پشت برک های اروپایی (Emys orbicularis) است که بیشتر دستگاه های حیاتی بدن در داخل فضای محفوظ لاک قرار گرفته اند و به همین دلیل به طور عادی توسط دامپزشکان قابل معاینه نیستند. روش های غیر تهاجمی تصویر برداری تشخیصی می توانند فراهم کننده اطلاعات دقیق مربوط به این اندام ها باشند.
    هدف
    این مطالعه با هدف ارائه اطلاعات کامل توپوگرافی و شیوه قرارگیری اندام های غیر تنفسی حفره سلومی در لاک پشت برکه ای اروپایی با استفاده از روش لایه نگاری رایانه ای (سی تی اسکن) و روش های معمول کالبدشناسی انجام شد.
    روش کار
    ده لاک پشت نر و ماده بالغ انتخاب شدند. تمامی اسکن ها به وسیله اسکنر دو دتکتوره انجام شد. در بررسی های کالبدشناسی سه لاک پشت نر و سه لاک پشت ماده تشریح و دو نمونه دیگر از هر جنس به صورت عرضی برش داده شدند.
    نتایج
    در این مطالعات تفاوت هایی در شیوه قرارگیری اندام ها مانند معده، کیسه صفرا، کبد و قلب با سایر گونه ها مشاهده شد. علاوه براین توپوگرافی اندام ها در دو حالت، گردن جمع شده و باز توصیف شد. جمع شدن گردن، بر روی شیوه قرارگیری اندام هایی مانند مری، معده، کبد و قلب تاثیر گذار بود.
    نتیجه گیری نهایی: در این مطالعه نمای عمومی ساختارهای غیر تنفسی حفره سلومی لاک پشت برکه ای اروپایی به وسیله سی تی اسکن و به صورت ماکروسکوپیک مورد بررسی قرار گرفت و تفاوت های مهمی با سایر گونه ها یافت شد.
    کلیدواژگان: کالبدشناسی، حفره سلومی، سی تی اسکن، لاکپشت برکهای اروپایی، اندامهای غیر تنفسی
  • محمد ناصر ناظم *، سیدمحسن سجادیان صفحات 419-424
    زمینه مطالعه
    مهمترین تاندون ها و لیگامان های عبوری از ناحیه کف دستی متاکارپ تک سمی ها به ترتیب تاندون خم کننده سطحی انگشت، تاندون خم کننده عمقی انگشت و لیگامان معلقه می باشد که همگی در مکانیسم ایستایی ایفای نقش می کنند.
    هدف
    به دست آوردن اطلاعات دقیق آناتومیکی ناحیه کف دستی متاکارپ الاغ آناتولی و مقایسه آن با اطلاعات موجود در اسب، هدف انجام این مطالعه می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه، 14 راس الاغ آناتولی بدون هرگونه سابقه لنگش انتخاب و پس از کشتار به روش انسانی، تاندون ها و لیگامان های اندام حرکتی قدامی آنها در ناحیه کف دستی متاکارپ، در هر دو دست چپ و راست مورد مطالعه آناتومیکی قرار گرفت. از طرفی دست 4 راس اسب نیز انتخاب و تاندون ها و لیگامان های آن با ساختار های مذکور در دست الاغ آناتولی مقایسه شد.
    نتایج
    نتایج به دست آمده نشان داد که تاندون های خم کننده سطحی و عمقی انگشتان و نیز لیگامان معلقه، در هر دو گونه مشابه بوده اما تاندون عضله خم کننده سطحی الاغ آناتولی، در ناحیه کف دستی متاکارپ دارای لیگامانی اضافی بود که از فاسیای عمقی کانال مچی، در ناحیه کف دستی آغاز و به تاندون عضله خم کننده سطحی انگشت متصل می گشت.
    نتیجه گیری نهایی: دومین لیگامان اضافی تاندون عضله خم کننده سطحی در اسب های این مطالعه و سایر منابع مربوط به اسب دیده و گزارش نشده است. نتایج حاصل از این مطالعه در تشخیص و درمان لنگش های احتمالی این نژاد الاغ، برای رادیولوژیست ها و جراحان، حائز اهمیت و ارزش کاربردی خواهد بود.
    کلیدواژگان: الاغ آناتولی، اسب، عضله خم کننده سطحی انگشت، دومین لیگامان اضافی عضله خم کننده سطحی انگشت
  • شیلا امیدظهیر، حسینعلی ابراهیم زاده موسوی*، پرویز شایان، الهه ابراهیم زاده آبکوه، همایون محمودزاده صفحات 425-432
    زمینه مطالعه
    ماهی ها همواره در معرض عوامل بیماریزای مختلف هستند که در این میان انگل ها نقش مهمی دارند. انگل ژبروداکتیلوس از شاخه کرم های پهن و از جمله انگل های خارجی تک میزبانه مهم ماهی های پرورشی و آزاد آب های شیرین، شور و ماهی های زینتی محسوب می شود که می تواند سبب ایجاد بیماری و خسارات اقتصادی قابل توجهی گردد. انگل ژیروداکتیلوس در بین ماهی های زینتی به ویژه در خانواده کپورماهیان بسیار شایع است.
    هدف
    در این مطالعه انگل ژیروداکتیلوس بر اساس ویژگی های مورفومتریک و مولکولی در ماهی طلایی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    انگل ژیروداکتیلوس از سطح بدن، پوست، باله ها و آبشش نمونه های ماهی طلایی پس از انتقال به آزمایشگاه توسط گسترش مرطوب جداسازی گردید و توسط میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفت. ویژگی های ریخت شناسی هریک از انگل ها با اندازه گیری قسمت های مختلف اپیستهاپتور انگل (قلاب مرکزی، قلابک حاشیه ای، میله پشتی و میله شکمی) انجام شد. جهت بررسی مولکولی گونه انگل ژیروداکتیلوس، پرایمر بالادست، در ناحیه 8/5 ژن RNA ریبوزومی (''3''CGATCATCGGTCTCTCGAAC''5) و پرایمر پایین دست، در ناحیه ITS2 ژن RNA ریبوزومی (''3''TTAAGGAAGAACCACTAGAG''5) برای تکثیر DNA گونه های انگل ژیروداکتیلوس به روش PCR، طراحی گردید.
    نتایج
    ویژگی های ریختی گونه انگل ژیروداکتیلوس با استفاده از کلیدهای تشخیصی Yamaguti در سال1961 بررسی گردید، سپس توالی به دست آمده از انگل مورد نظر با توالی های ثبت شده انگل ژیروداکتیلوس در ژن بانک مورد مقایسه قرار گرفت و نهایتا انگل ژیروداکتیلوس کوبایاشی شناسایی گردید.
    نتیجه گیری نهایی: استفاده از نتایج بررسی مورفومتریک همراه با نتایج مولکولی، بهترین روش دستیابی به شناسایی صحیح گونه های جدید این انگل می باشد.
    کلیدواژگان: ماهی طلایی، ژیروداکتیلوس کوبایاشی، ریخت شناسی مولکولی
  • عباس ایمانی باران، محمد یخچالی*، رضا ملک زاده ویایه، بهارک صحت نیا، رضا درویش زاده صفحات 433-440
    زمینه مطالعه
    گونه های مختلفی از حلزون های پولموناتای آب شیرین خانواده لیمنه ایده به عنوان میزبان واسط ترماتودهای دی ژه نه آدر دنیا و ایران مطرح می باشند.
    هدف
    از اهداف این تحقیق بوم شناسی حلزون های لیمنه ایده و تاثیر متغیرهای فیزیکی و شیمیایی آب بر پراکنش و تراکم جمعیتی آنها بود.
    روش کار
    حلزون های لیمنه ایده به روش تصادفی خوشه ایاز 16 منبع آبی استان آذربایجان غربی جمع آوری و شناسایی شدند. آب زیستگاه ها نیز نمونه برداری و آنالیز شیمیائی گردیدند.
    نتایج
    گونه های مختلف حلزون های لیمنه ایده در زیستگاه های تحت مطالعه به جز در فصل زمستان، پراکنش مشابهی در آب های با جریان آرام نهرها یا تالا ب های با آب راکد داشتند. تراکم حلزون های لیمنه آاوریکولاریا، لیمنه آگدروزیانا و لیمنه آاستاگنالیس در دو نیمه سال در بین ایستگاه های مختلف اختلاف معنی دار داشت. غلظت نیترات و کلسیم به ترتیب با تراکم و اندازه حلزون ها همبستگی نسبتا بالایی داشتند. در حالی که همبستگی بین نیتریت یا فسفات با تراکم جمعیتی و یا اندازه حلزون ها وجود نداشت.
    نتیجه گیری نهایی: نتایج بیانگر تاثیر فصل، شاخص های فیزیکی و شیمیایی بر پراکنش و تراکم جمعیتی حلزون ها در استان بود که می توانند برای اجرای برنامه های کنترلی بر ضد ترماتودهای انگلی در منطقه مفید باشند.
    کلیدواژگان: بوم شناسی، لیمنهایده، حلزون
  • زهره علی بیگی*، صادق رهبری، ناصر حقوقی راد، سهیلا نیسی صفحات 441-445
    زمینه مطالعه
    آلودگی به سارکوسیستیس یکی از شایع ترین عفونت های تک یاخته ای مشترک بین انسان و دام می باشد که توسط گونه های مختلف سارکوسیستیس ایجاد می شود.
    هدف
    با توجه به اهمیت بهداشتی این انگل، در این مطالعه میزان آلودگی به کیست های ماکروسکوپی و میکروسکوپی سارکوسیستیس در گاو و گوسفند ذبح شده در کشتارگاه شهریار مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه 138 لاشه گاو و 138 لاشه گوسفند بطور تصادفی انتخاب شده و نمونه هایی از مری، دیافراگم، قلب، زبان، عضله جوشی و بین دنده ای آنها تهیه و به منظور یافتن کیست های ماکروسکوپی و میکروسکوپی، لاشه و نمونه های تهیه شده به دو روش مشاهده مستقیم (ماکروسکوپی) و گسترش فشاری(Dab smear) مورد بررسی قرار گرفتند. اساس تشخیص کیست های میکروسکوپی، تهیه گسترش فشاری از نمونه ها و سپس رنگ آمیزی آنها با گیمسا و مشاهده میکروسکوپی برادی زوآیت های انگل بوده است.
    نتایج
    با بررسی لاشه و نمونه ها هیچ گونه کیست ماکروسکوپی مشاهده نگردید. در روش گسترش فشاری 48/93% از گاوها و 95/86 % از گوسفندان مورد بررسی، از نظر وجود کیست های میکروسکوپی مثبت تشخیص داده شدند. همچنین اختلاف آماری معنی داری بین میزان آلودگی در عضلات مختلف، مشاهده گردید (0.05نتایج
    برطبق نتایج حاصل قلب و مری، بیشترین و زبان، کمترین میزان آلودگی را دارا بودند. در گاو و گوسفند آلودگی در جنس نر بیشتر از ماده مشاهده شد. در گاو آلودگی با سن اختلاف معنی داری نداشت ولی در گوسفند آلودگی در سن زیر یکسال بیشتر از سایر سنین بود.
    نتیجه گیری نهایی: با توجه به آلودگی بالای گوشت های مورد بررسی به تک یاخته سارکوسیستیس و با توجه به اهمیت بهداشتی این انگل، توصیه می شود از مصرف گوشت های گاو و گوسفند بصورت نیم پز و کبابی اجتناب گردد و همچنین اقدامات پیشگیرانه در کشتارگاه از قبیل: بررسی های دقیق تر لاشه ها و حذف موضعی یا کلی لاشه ها در کشتارگاه، انجام شود.
    کلیدواژگان: گاو، گسترش فشاری، سارکوسیستیس، گوسفند
  • پریا اکبری *، محبوبه قرقانی، محمد سعید فریدونی صفحات 447-454
    زمینه مطالعه
    بهبود کارایی سیستم ایمنی ماهی یکی از روش های پیشگیری از بیماری ها و تحریک رشد می باشد.
    هدف
    هدف از این تحقیق، بررسی اثر تجویز خوراکی عصاره آویشن شیرازی (BoissZataria multiflora) و پونه (.Mentha pulegium L) بر تغییرات لیزوزیم، فاگوسیتوز، انفجار تنفسی و گلبول های سفید و قرمز خون ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با میانگین وزنی g 10 ± 100 بود.
    روش کار
    210 قطعه ماهی در قالب یک طرح تصادفی شامل 7 تیمار و 3 تکرار برای هر تیمار به مدت 14 روز متوالی مورد تغذیه قرار گرفتند. تیمارها شامل یک جیره پایه آزمایش (گروه شاهد) و سطوح mg/kg 20،50 و 100 برای عصاره های آویشن شیرازی و پونه بود. شمارش گلبول های سفید /قرمز خون (به روش لام نئوبار)، فعالیت لیزوزیم سرم (یه روش کدورت سنجی)، فعالیت فاگوسیتوز (به روش فاگوسیتوز سلول مخمر) و انفجار تنفسی (به روش احیاء نیتروبلو تترازولبوم) بافت راس کلیه ماهی ها پس از پایان روز 14 مورد سنجش قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج حاصل از این تحقیق، نشان داد که بیشترین میزان فعالیت فاگوسیتوزی و انفجار تنفسی در گروه تغذیه شده با غلظت mg/kg 50 عصاره آویشن شیرازی مشاهده شد و نسبت به گروه شاهد اختلاف معنی داری داشته است (05/0>p). بیشترین تعداد گلبول سفید و میزان فعالیت لیزوزیم در گروه تغذیه شده با غلظت mg/kg 100 آویشن شیرازی مشاهده شد (05/0>p). ولی گلبول های قزمز در بین گروه شاهد و گروه های تیمار تفاوت معنی داری را نشان نداد (05/0p). ولی میزان فعالیت لیزوزیم، تعداد گلبول های قرمز و سفید خون و میزان انفجار تنفسی در بین گروه شاهد و گروه های تیمار تفاوت معنی داری را نشان ندادند (005/0نتیجه گیری نهایی: بر اساس نتایج حاضر، غلظت mg/ kg 50 و100 عصاره آویشن شیرازی و غلظت mg/kg 100 عصاره پونه تاثیر مثبتی بر تحریک سیستم ایمنی ذاتی در ماهی قزل آلای رنگین کمان دارد. اما اثر عصاره آویشن شیرازی) با غلظت mg/kg 100 بهتر ازعصاره پونه است.
    کلیدواژگان: سیستم ایمنی، پونه، قزلآلای رنگینکمان، فعالیت فاگوسیتوز، آویشن شیرازی
  • نرجس سنچولی*، مهین ریگی صفحات 455-462
    زمینه مطالعه
    استفاده مکرر از آنتی بیوتیک ها در زمینه های مختلف (دامپزشکی و پزشکی) ظهور و بروز پدیده مقاومت را در باکتری های بیماریزا بهبود می بخشد. با توجه به مشکل مقاومت میکروبی، نیاز فوری به کشف داروهای جدید و درمان های جایگزین برای کنترل بیماری های باکتریایی در زمینه آبزی پروری وجود دارد.
    هدف
    هدف از این مطالعه، بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره های متانولی و هگزانی گیاهان دارویی جغجغه (Prosopis farcta)، تاتوره(Datura stramunium L) و استبرق (Calotropis procera L)، بر باکتری های بیماریزای مهم ماهی از جمله آئروموناس هیدروفیلا (Aeromonas hydrophila)، یرسینیا راکری (Yersinia ruckeri) و استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae) است.
    روش کار
    عصاره گیری با استفاده از دستگاه روتاری(تقطیر در خلا) انجام شد. برای تعیین حداقل غلظت مهار رشد (MIC) از روش استاندارد رقیق سازی در محیط مایع استفاده شده و میزان حداقل غلظت باکتری کشی(MBC) با استفاده از مقادیر MIC هر عصاره تعیین شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که قو ی ترین عصاره، عصاره متانولی میوه جغجغه بر هر سه باکتری مورد مطالعه با میزان MIC، MBC، به ترتیب mg/mL 25،50 بود. حساس ترین باکتری نسبت به عصاره های متانولی و هگزانی گیاهان، باکتری استرپتوکوکوس اینیایی بوده و باکتری آئروموناس هیدروفیلا و یرسینیا راکری مقاوم بودند و عصاره های مورد بررسی، خواص ضد باکتریایی قوی تری بر باکتری گرم مثبت در مقایسه با باکتری های گرم منفی داشتند.
    نتیجه گیری نهایی: بر طبق نتایج به دست آمده به نظر می رسد که استفاده از عصاره متانولی میوه جغجغه برای درمان بیماری های باکتریایی در آبزی پروری موثر باشد.
    کلیدواژگان: فعالیت ضد باکتریایی، عصاره هگزانی، عصاره متانولی
  • احمد حسن پور فتاحی*، حجت الله جعفریان، علیرضا خسروی صفحات 463-473
    زمینه مطالعه
    امروزه پروبیوتیک ها به عنوان مکمل های غذایی میکروبی جایگزینی مناسب برای آنتی بیوتیک ها تعریف می شوند که می توانند شاخص های سلامتی میزبان را تحت تاثیر قرار دهند.
    هدف
    این تحقیق اثرات ترکیبی مخمر ساکارومایسس سرویزیا و آسپرژیلوس نایجر را بر پارامترهای هماتولوژی و بیوشیمیایی سرم خون فیل ماهیان جوان مورد بررسی قرار داد.
    روش کار
    این مطالعه در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار بر روی بچه فیل ماهیان پرورشی با میانگین وزنی (± خطای استاندارد) g 81/2±8/31 انجام شد. بچه ماهیان به صورت تصادفی در 12 حوضچه فایبرگلاس با تراکم 30 قطعه ماهی در هر تانک توزیع گشته و با جیره های غذایی حاوی (Cells/g) 106×2 در تیمار اول، (Cells/g) 106×4 در تیمار دوم، (Cells/g) 106×6 در تیمار سوم و جیره پایه بدون پروبیوتیک در گروه شاهد به مدت 8 هفته تغذیه شدند.
    نتایج
    جیره غذایی مکمل سازی شده با غلظت (Cells/g) 106×6 در تیمار سوم، بطور معنی داری پارامترهای بیوشیمایی سرم خون را بهبود داد (05/0>p)، با این حال پارامترهای هماتولوژی در تیمارهای تحت تاثیر جیره های مکمل سازی شده با پروبیوتیک تفاوت معنی داری را با گروه شاهد نشان ندادند (05/0نتیجه گیری نهایی: یافته های این پژوهش نشان داد که بکارگیری ترکیبی ساکارومایسس سرویزیا و آسپرژیلوس نایجر در سطوح مورد مطالعه می تواند موجب بهبود عملکرد برخی از پارامترهای بیوشیمیایی نظیر فاکتورهای متابولیتی، ایمنی، آنزیم ها و الکترولیت های سرم خون فیل ماهیان جوان شود. براساس نتایج بدست آمده پیشنهاد می شود که غلظت بکار رفته در تیمار سوم به عنوان یک محرک ایمنی برای فیل ماهیان جوان پرورشی بکار گرفته شود.
    کلیدواژگان: آسپرژیلوس نایجر، سرم خون، هماتولوژی، بچه فیل ماهی، ساکارومایسس سرویزیا
  • |
    • Yara Tambrchi*, Dariush Shirani, Sarang Soroori, Majid Masoudifard Pages 357-362
      Background
      One of the most important heart diseases in dogs is valvular insufficiency, which can be evaluated by diagnosis ways such as phonocardiography, echocardiography, etc.
      Objective
      The purpose of the current study was to evaluate of valvular insufficiencies with phonocardiography and echocardiography and using phonocardiography technique in detection of cardiac valvular disease in practice.
      Methods
      This survey was done on 180 five-year-old dogs which 30 of them had valvular insufficiency. They have been referred to radiology section and echocardiography technique was used after listening to heart sounds and recording heart murmur and surveying by phonocardiography. The type and location of valvular insufficiency was diagnosed by phonocardiography and then echocardiography was used, the results from both techniques was compared afterwards.
      Results
      In all of these 30 dogs, murmur was systolic and mitral insufficiency and mitral regurgitation were diagnosed by phonocardiography. using echocardiography, the mitral insufficiency was confirmed in 28 dogs, one of them has been diagnosed to have tricuspid inssufiency and pulmonary stenosis in addition to mitral insufficiency. In two cases no abnormality sign has been detected.
      Conclusions
      According to this study, it is recommended to use phonocardiography technique in order to pre-diagnose the valvular insufficiency, it's type and location and use echocardiography to determine the process of disease and control this progress.
      Keywords: echocardiography, phonocardiography, valvular insufficiency
    • Fatemeh Doregiraee, Bahar Nayeri Fasaei*, Masoud Alebouyeh Pages 363-370
      Background
      AmpC and ESBLs as mediated-plasmid extended spectrum β-lactabases are the main factors of resistance to extended-spectrum cephalosporins in enterobacteriacea especially E. coli and will follow treatment failure, high costs of treatment in human and economic losses in the poultry industry.
      Objectives
      The purpose of this study was to screen and study the faecal E. coli isolates producing extended spectrum β-lactamases (ESBLs) and AmpC enzymes and related workers.
      Methods
      A total of 500 cloacal swab samples from broiler chickens and 25 rectal swab samples from workers were collected from five poultry houses around Tehran. All samples were seeded on MacConkey agar and identification of E. coli isolates were performed via biochemical tests. Antibiotic susceptibility was determined against 12 antibiotics using the disk diffusion method as recommended by the clinical and laboratory standard institute (CLSI2012). Ceftazidim / ceftazidim-clavolanic acid and cefoxitin / cefoxitin-EDTA disks were used for the detection of ESBL and AmpC phenotypes, respectively. phonetic analysis of the drug resistances was performed via SPSS software and Chi-square test. ESBL- producing E. coli screened by PCR for the presence of genes encoding beta-lactamases of TEM, CTX-M and SHV.
      Results
      A total 467 E. coli isolates were isolated from 88.9% of the samples as 92% and 72.7% of isolates presenting MDR phenotype among chickens and workers respectively. ESBL phenotype detected in 5.5% (26) of poultry isolates while, none of the workers isolates have this phenotype. Six isolates carried both of TEM and CTX-M whereas, five and one isolates were detected only for TEM and CTX-M, respectively. Eighty-eight and nine-tenths percent of ESBL E. coli displayed AmpC phenotype.
      Conclusions
      Since cephalosporins are not used in broilers in Iran, isolation of faecal E. coli isolates producing extended spectrum β-lactamases in broilerchickens can indicate transfer of the resistance genes via plasmids and other mobile genetic elements among Enterobacteriaceae.
      Keywords: AmpC_broiler chickens_EDTA_Escherichia coli_extended_spectrum β lactamases_workers
    • Jahangir Kaboutari, Hamid Sharifi*, Afsane Yousefzade, Khobiyar Mashayekhi, Motahare Khoshkam, Narjes Afsharipour Pages 371-375
      Background
      Brucellosis is one of the most important zoonosis that is prevalent among human and animal. Today, a large percentage of animal and human population suffer from its side effects.
      Objectives
      The purpose of the present study was to estimate the prevalence of anti-Brucella antibodies in flock- and animal-level in districts of south of Kerman province.
      Methods
      In this cross-sectional study, 300 herds of 7 districts in the area were selected randomly; 10 samples of sheep and goats in each flock were randomly selected. Out of 3000 samples, 2952 samples were examined using Rose-Bengal test; Wright and 2-ME tests were done on positive samples. Descriptive statistics and logistic regression in Stata 11.2 were used to analyze the data.
      Results
      The seroprevalence of anti-Brucella antibodies in animal- and flock-level was 6.4 and 25.3 percent, respectively. The chance of being infected in sheep was 2.12 times of goats.
      Conclusions
      The prevalence of Brucella was considerably high in animal- and herd-level in this area. It is necessary to empower Iran Veterinary Organization in financial aspects to control this infection.
      Keywords: anti, brucella antibodies, seroprevalence, sheep, goats
    • Mohammad Reza Tabandeh*, Arsalan Hoseini, Mehdi Saeb, Mojtaba Kafi, Nahid Kabiri Pages 377-386
      Background
      Adiponectin is one of the most important adipocytokines that regulate male and female fertility via AdipoR1 and AdipoR2 receptors. Recently expression of adiponectin system and its negative regulatory role on hypothalamus-pituitary axis have been confirmed.
      Objectives
      No information is available about the expression pattern of adiponectin and its receptors in hypothalamus-pituitary axis in domestic animals. Here for the first time, we studied hypothalamus-pituitary adiponectin system gene expression in different stages of bovine estrous cycle.
      Methods
      Anterior pituitary and hypothalamus were collected from Holstein cow at the local abattoir. The estrous cycle was classified to four phases (proestrous, metstrous, early luteal and late luteal) based on macroscopic examination of ovaries and uteri. Gene expression analysis of adiponectin and its receptors was done using quantitative real time PCR (qPCR Probe MasteKit) and according to the comparative 2-ΔΔCt method. E2 and P4 levels were measured using ELISA method.
      Results
      Our results demonstrated that adiponectin and its two receptors were expressed in pituitary and hypothalamus of cyclic cow. Maximal expression of adiponectin was observed in early luteal phase, while it was expressed at minimal level during the proestrous stage. We observed no significant changes in the expression of AdipoR1 in both tissues at different stages of estrous cycle. The highest expression of AdipoRII in both tissues was detected during the proestrous stage, while it expressed at minimal level during the late luteal phase. E2 and P4 had respectively negative and positive correlations with adiponectin expression levels in hypothalamus and pituitary.
      Conclusions
      Based on our results that demonstrated adiponectin was minimally expressed at proestrous stage and other data about the negative action of adiponectin on LH secretion from pituitary, we concluded that adiponectin may has role in the hormonal function of this axis during the estrous cycle.
      Keywords: adiponectin, cow, estrous cycle, hypothalamus, pituitary
    • Hamid Reza Mirzaei, Alamouti*, Saeede Moradi, Arman Razzazian, Mohammad Taher Harkinezhad Pages 387-393
      Background
      High grain diets in ruminants increases the risk of digestives disorders such as acidosis which may lead to high economic loss.
      Objectives
      This experiment was conducted to determine the effects of an unsaturated and polyunsaturated fatty acid and monensin on gene expression of enzymes involved metabolic pathway of cell proliferation and rumen epithelial intracellular pH regulation.
      Methods
      Twenty two male Afshari lambs with live body weight of 45 ± 8 kg and six month age were used in a completely randomized design with 3 treatments replicates for 77days including 21 days adaptation period. Experimental diets were consisted of a basal high concentrate diet (16% CP and 2.75 Mcal/kg ME) and 1) no additive (control, C= 8 lambs), 2) 30 mg monensin/day/head during the whole experimental period (T1= 8 lambs), and 3) (polyunsaturated fatty acidduring the whole experimental period (T2 = 6 lambs). Lambs were killed after 77 days on the treatment diets.
      Results
      Compared with the C treatment, relative abundance of mRNA of monocarboxylate transporter isoforms MCT1, MCT4 and the ketogenic enzyme 3-hydroxy-3 methyl-glutaryl CoA-synthase (HMGCS2) were higher for the T1 treatment. The expression of cholesterolgenic enzyme HMGCS1 was down-regulated for the T1 treatment and that of HMGCS1 was up- regulated for the T2 treatment. The expression of MCT1 and MCT4 were down-regulated for the T2 treatment. Monensin had an additional impact on the mRNA abundance of epithelial SCFA- and acid-base transporters with concurrent changes in rumen epithelial thickness.
      Conclusions
      The results suggest that adding monensin and oil as nutritional means to reduce acidosis cause changes in mRNA expression of VFA transferring proteins and limiting enzyme in the synthesis of cholesterol and Ketone bodies in the rumen epithelium.
      Keywords: acidosis, gene expression, monensin, rumen epithelium, unsaturated fat
    • Mohammadreza Mahzounieh, Hamidreza Mehri, Hassan Seidi Samani*, Amir Momeni, Ali Shokuhi, Khadijeh Khaksar, Mohammad Asadi, Marzieh Safarpur, Fatemeh Yektaneh, Payam Nikpur Pages 395-401
      Background
      Brucellosis is one of the most common zoonosis in Middle East and Iran.
      Objectives
      The purpose of this study was genomic detection of Brucella spp. in sero-positive dairy cattle.
      Methods
      We have collected 28,519 blood samples from cows during 2012-2013. Samples were screened by Slide and tube agglutination and 2-Mercaptoethanol tests. Samples with anti-Brucella antibodies titer ≥ 1:80 and ≥1:40 in tube agglutination and 2-ME tests were considered as positive respectively. Tissue samples include: lymph nodes, liver, testicle and kidney from 122 samples of slaughtered cows were collected. The Sero-positive samples were examined by a collection of specific primers for Brucella abortus, Brucella melitensis, vaccinal strains included RB51 and Rev1 using PCR tests.
      Results
      Results showed that 450 samples were positive in slide agglutination test and 447 samples had anti-brucella antibodies titer equal to or more than 1:80. So they were positive by tube agglutination test. Three hundred eighty nine samples were positive by 2- mercaptoethanol test. PCR test results showed that 46 samples (37.7%) out of 122 samples had a specific sequence of Brucella or otherwise they have an active infection with Brucella species, whereas 62.3% of samples were negative. The PCR results showed that 2 samples (4.35%) were infected by B. melitensis, 2 samples (4.35%) infected by Rev1 strain and 42 samples (91.3%) were infected by B. abortus.
      Conclusions
      The results showed that, as we had expected, the majority of cows were infected by B. abortus. Animals who infected by B. melitensis and Rev1 strain may be a result of contact with sheep or goats. We couldn’t find Brucella genome in 76 samples (62.3%) of sero-positive cows. It may be caused by cross reaction of sera with Brucella species in tests or activation of immune system response and elimination of organism from internal organs.
      Keywords: bovine, Brucella, PCR, serology
    • Mohammad Reza Aghchelou*, Seyed Mahdi Ghamsari, Mohammad Mahdi Dehghan, Daryoush Saadati Pages 403-410
      Background
      Fibroblasts are one of the important cells in wound healing. These cells create a proper bed for keratinocytes migration and wound contraction.Wound healing in distal limb of horses has complications, such as formation of exuberant granulation tissue (EGT). The main factor in this problem is overgrowing of fibroblasts.
      Objectives
      The purpose of the present study was to compare fibroblast growth curve in isolated skin from horses’ neck and distal limb.
      Methods
      5 horses with normal hematological and clinical signs were selected. Two samples of full thickness of skin were taken from the neck and lateral metacarpal region of each horse asseptically. Then the samples were washed with PBS minced and placed in ventilated flask 25 cm2. After attaching samples to flask, 5 ml culture medium(RPMI-1640 with 10% FBS) were added and the flask was placed in an incubator at 37°c in 5% CO2. After leaving a sufficient number of cells from tissues adhered to the bottom of the flask, the cells were passaged to a new ventilated flask. After growth and proliferation of cells, they were passaged again and a suspension of cells in culture medium (10000 cells/ml) was maked. To each cell of a 24-well plate, one ml of this suspension was added. After 48 hour, cells of 3 well were detached with tripsin daily, counted and viability determinted within 8 days.
      Results
      There was no significant difference between viable cells number but there was significant difference in viability percent of cells in neck and distal limb. The mean of population doubling time (PDT) for fibroblasts of neck is 31.73 hours and for fibroblasts of distal limb is 26.4 hours. This difference was not significant.
      Conclusions
      With regard to different viability percentage, it seems that the appoptosis in fibroblasts of neck skin is more regular than distal limb skin.
      Keywords: distal limb, equine, fibroblast
    • Omid Zehtabvar, Alireza Vajhi, Zahra Tootian*, Amir Rostami, Bahador Shojaei Pages 411-418
      Background
      Reptiles, especially turtles that inhabit both on land and water, have made some special adaptations. Many people keep turtles as pets. Therefore, the anatomical knowledge of turtles should be more carefully evaluated and used for therapeutic purposes. One of these turtles is European pond turtle (Emys orbicularis). Most of vital systems are enclosed by the carapace and the plastron so it cannot be examined customarily by clinicians. The noninvasive diagnostic imaging techniques provide detailed information concerning these organs.
      Objectives
      This study was conducted to give complete topographic information and knowledge about the position of the non respiratory organs of the coelomic cavity in the European pond turtle using Computed Tomography (CT) and usual anatomic methods.
      Methods
      10 adult turtles (5 female, 5 male) were selected. All scans were obtained on a two detector scanner. In anatomical study three female and three male turtles were dissected. Two other female and male turtles were sectioned transversely.
      Results
      The results showed some differences in the position of the organs including stomach, gall bladder, liver and heart with those of other species. Moreover, the topography of the organs is described in retracted and protruded neck in this article. Retraction of the neck had an influence on the position of the organs such as oesophagus, stomach, liver and heart.
      Conclusions
      The general morphological features of the non respiratory organs of the coelonic cavity of European pond turtle were examined by CT images and macroscopically in this study. Significant differences were found compared with other species.
      Keywords: anatomy, coelomic cavity, CT, Emys orbicularis, non respiratory organs
    • Mohammad Naser Nazem*, Sayed Mohsen Sajjadian Pages 419-424
      Background
      SDFT, DDFT and suspensory ligament are the most important tendons and ligament of the palmar aspect of the metacarpus that contribute to stability mechanism.
      Objectives
      The purpose of this study was to describe the tendons and ligaments of the palmar surface of metacarpus in Anatoly donkey and compare them with those in horse.
      Methods
      14 healthy Anatoly donkeys without lameness were selected to detect the tendons, ligaments and their accessories on the palmar surface of metacarpus in both left and right forelimbs after euthanasia. 4 horses were also selected and their tendons and ligaments in palmar surface of metacarpus were compared with those in Anatoly donkeys.
      Results
      DDFT and suspensory ligament in this region were similar in Anatoly donkeys and horses but SDFT in Anatoly donkeys had an accessory ligament in the palmar surface of the metacarpus that was originated from the deep fascia of carp after the carpal joint and was joined to the SDFT.
      Conclusions
      This second accessory ligament of SDFT has not been observed in the studied horses and has never been reported in the related references. The results of this study can be used in to diagnose and treat lameness in Anatoly donkeys by radiologists and surgeons.
      Keywords: Anatoly donkey, horse, SDFT, second accessory ligament of SDFT
    • Shila Omidzahir, Hosseinali Ebrahimzadeh Mousavi*, Parviz Shayan, Elahe Ebrahimzadeh Abkooh, Homayoun Mahmoodzadeh Pages 425-432
      Background
      Fish are constantly exposed to various pathogens and parasites in particular. Gyrodactylus from Platyhelminthes is an important monogenean ectoparasite that can cause disease and economical losses to cultured, wild, salt and fresh water and ornamental fish. Gyrodactylus appears to be one of the most prevalent parasites of ornamental fish especially in Cyprinids.
      Objectives
      The present study aimed to identify morphometric and molecular characteristics of Gyrodactylus parasite on Carassius auratus (Linnaeus, 1758).
      Methods
      Gyrocactylus parasites were isolated from skin, fins and gills of the fish with wet mount slide and were examined under light microscopy. The morphometrical characterization of Gyrodactylus specimens was performed using the measurements and drawings of opisthaptoral hard parts of the parasites. The molecular species description was based on polymerase chain reaction (PCR) of partial sequence of 5.8S region of ribosomal RNA (5´CGATCATCGGTCTCTCGAAC3´) and partial sequence of internal transcribed spacer2 (ITS2) of ribosomal RNA (5´TTAAGGAAGAACCACTAGAG3´).
      Results
      Gyrodactylus species morphology identification was performed using Yamaguti (1961) identification key. The nucleotide sequences of the PCR products were compared with GenBank sequences.
      Conclusions
      Based on morphometric analysis and sequencing, the Gyrodactylus specimens were described as Gyrodactylus kobayashi. Combination of molecular techniques with morphological analysis seems to be the best approach to identification of Gyrodactylus spices.
      Keywords: Carassius auratus (Linnaeus, 1758), Gyrodactylus kobayashi, morphometric, molecular characterization
    • Abbas Imani Baran, Mohammad Yakhchali*, Reza Malekzadehviayeh, Baharak Sehhatnia, Reza Darvishzadeh Pages 433-440
      Background
      Freshwater pulmonate family Lymnaeidae are well-known for their role in transmission of diginean trematodes worldwide.
      Objectives
      The study was aimed to investigate the ecology and effects of physical and chemical components of the environment on their distribution and populaion density.
      Methods
      The lymnaeid snails were randomly collected from 16 freshwater habitats in West Azarbaijan Province and water samples were also provided from the habitats for chemical analysis.
      Results
      The distribution patterns of the lymnaeid snails in all the examined sites were almost identical throughout the year except in winter. The snails were mostly found in lentic waters or slow-moving streams with muddy beds. The population densities of Lymnaea auricularia, L. gedrosiana and L. stagnalis significantly differed among the investigated waters during the course of study. The concentration of nitrate had significant positive correlations with the snails’ density while there was no significant correlation between nitrite or phosphate concentration with the population density and body size.
      Conclusions
      The results indicated that distribution and density of the snails were affected by season and physicochemical characteristics of environments. These results can be useful for launching the control programs against parasitic trematodes in the region.
      Keywords: ecology, Lymnaeidae, snail
    • Zohreh Alibeigi, Sadegh Rahbari, Nasser Hoghooghirad, Soheyla Naisi Pages 441-445
      Background
      Sarcocystis infection is one of the most common zoonotic protozoon diseases caused by different Sarcocystis spp.
      Objectives
      Due to the importance of this infection in public health, the infection rate of macroscopic and microscopic cysts in sheep and cattle of abattoir of Shahriar, was investigated.
      Methods
      138 slaughtered sheep and cattle were selected randomly and their esophagus, diaphragm, heart, tongue, masseter and intercostal muscles were separated. In order to find cysts, the samples were examined by two
      Methods
      direct observation for macroscopic cysts and finding microscopics cysts by smear dab, Giemsa staining and microscopic investigation for bradyzoites of parasite.
      Results
      In slaughtered samples, there was no macroscopic cyst but microscopic cysts were positive in 93.48% of cattle and 86.95% of sheep by impression smear method. The results showed the significant difference between different muscles and microscopic cysts (p<0.05). Heart and esophagus were the most infected and tongue was the least infected part. Infections in males were more than females in both sheep and cattle. There was no significant different in various ages of cattle, however, infection in sheep less than one year old, were higher than the other ages.
      Conclusions
      Due to the heavy Sarcocystis infection in meat of cattle and sheep and the importance of this parasite in public health, it is suggested to avoid eating raw and undercooked meat and conduct preventive measures such as closer inspection of carcasses and local or total removal of slaughtered in abattoir.
      Keywords: cow, impression smear, Sarcocystis, sheep
    • Pariya Akbary, Mahboube Ghareghani Poor, Mohammad Saeed Fereidouni Pages 447-454
      Background
      Enhancement of the immune system seems to be the most promising method of preventing fish diseases and increasing growth rate.
      Objectives
      The purpose of the present study was to investigate the influence of dietary administration of Zataria multiflora Boiss and Menthapulegium L extracts on phagocytosis, lysozyme, respiratory burst and total white and red blood cells (WBC/RBC) of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss).
      Methods
      Two hundred and ten fish (100±10 g) were used in a completely randomized design with 7 treatment and 3 replicates in a 2 weeks period (from 0 to 14 d). The basal diet supplemented with 0 (control), 20, 50 and 100 mg/kg food Z. multiflora and M.pulegium extracts. At the end of the experiment (after 14 days), samples from kidney and blood of the fish were collected in order to determine WBC/RBC (by neubauer chamber), serum lysozyme activity (by turbid metric assay, phagocytosic (by number of yeast cells phagocytosed method) and respiratory burst activities (by reduction of nitroblue tetrazolium method) of head kidney tissue.
      Results
      The results indicated that the highest ratio of phagocytosis and respiratory burst activity was observed in 50 mg/kg extract concentration of Z. multiflora (p<0.05). The highest WBC lysozyme activities were seen in 100 mg/ kg extract concentration of Z. multiflora. No significant difference was shown between RBC in treatment groups and control group (p>0.05). The highest ratio of phagocytosis activity was observed in 100 mg/kg extract concentration of M. pulegium (p<0.05). No significant difference was observed between WBC /RBC, lysozyme, respiratory burst means in treatment groups and control group (p>0.05).
      Conclusions
      It can be concluded that 50 and 100 mg/ kg of the methanol Z. multiflora and 100 mg/ kg M. pulegium have positive effects on stimulating of innate immune system in O.mykiss, but the influence of Z. multiflora extract with100 mg/ kg concentration is better than M. pulegium extract.
      Keywords: immunity system, Mentha pulegium, Oncorhynchus mykiss, phagocytosis activity, Zataria multiflora
    • Narjes Sanchooli*, Mahin Rigi Pages 455-462
      Background
      The repetitive use of antibiotics in different fields (veterinary and medicine) improves the emergence and occurrence of the resistance phenomenon in pathogenic bacteria. Due to the problem of antimicrobial resistance, it is an urgent need to discover new drugs and alternative treatments for the control of bacterial diseases in aquaculture.
      Objectives
      The purpose of this study is to investigate antibacterial effects of methanol and hexane extracts of medicinal plants Rattles (Prosopis farcta), datura (Datura stramunium L) and milkweed (Calotropis procera L), the major pathogenic bacteria of fish, including Aeromonas hydrophila, Yersinia ruckeri and Streptococcus iniae.
      Methods
      Extraction was performed using a rotary evaporator. To determine the minimum inhibitory concentration (MIC), the standard microdilution method (Dilution in broth) was used and the minimum bactericidal concentration (MBC) was determined based on MIC values obtained for each extract.
      Results
      The results showed that the effect of most potent extract, methanol extract obtained from fruit rattle on the three studied bacteria, with MIC and MBC are 25, 50mg/ml, respectively. The most sensitive bacteria to methanol and hexane plant extracts, is bacterium Streptococcus iniae and Aeromonas hydrophila and Yersiniaruckeri bacteria were resistant. The studied extracts had stronger antibacterial properties against gram-positive bacteria compared to gram-negative.
      Conclusions
      According to the results, it seems that the use of methanol extract of Prosopis farcta fruit is effective for treatment of bacterial diseases in aquaculture.
      Keywords: antibacterial activity, hexane extract, methanol extract
    • Ahmad Hasanpour Fattahi, Hojatollah Jafaryan, Alireza Khosravi Pages 463-473
      Background
      Probiotics, in form of microbial supplements, are known to be a suitable alternative for antibiotics and can affect the health indicators of host.
      Objectives
      The present study was conducted to assess the combined effects of dietary autochthonous Saccharomyces cerevisiae and Aspergillus niger on haematological and serumbiochemicalparameters of beluga sturgeon (Huso huso) juveniles.
      Methods
      This study was based on a completely randomized design with 4 treatments and 3 replicates on beluga juveniles with average weight of (mean ±SE) 31.8±2.81g. Beluga Juveniles were divided randomly into 12 fiber glassy tanks with density of 30 fish per tank and were fed with diet contain dietary probiotic with density of 2×106 (Cells/g) for the first treatment, 4×106 (Cells/g) for the second treatment, 6×106 (Cells/g) for the third treatment and basal diet without probiotic for the control group for 8 weeks.
      Results
      Diet supplementing with concentration of 6×106 (Cells/g), significantly improved serum biochemical parameters (p<0.05), however hematological parameters were affected by supplemented diet with probiotics that showed no significant difference in comparison with the control group (p>0.05). Also results indicate that growth factors were improved in experimental treatments in comparison with the control group.
      Conclusions
      The results showed that the use of combination of these species with studied concentrations can improve the performance of some biochemical parameters such metabolites factors, immune, enzymes and serum electrolytes of belugajuveniles. It is recommended that the concentration of A. niger and S. cerevisiae, used for third treatment be used as an immune stimulator for beluga juveniles.
      Keywords: Aspergillus niger, blood serum, haematology, Huso huso, Saccharomyces cerevisiae