فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 365 (هفته اول اسفند 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/05
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • غلامرضا دشتی، محمدرضا سلامت، قاسم عاصی، امیرحسین سلامت صفحات 2271-2278
    مقدمه
    هر چند که پوکی استخوان یک بیماری ناشی از کهن سالی است، اما برخی مطالعات نشان داده است که این بیماری، در گروه های سنی مختلف، شیوع متفاوتی دارد که آن را به ویژگی های اپیدمیولوژیک، ژنتیک، شیوه ی تغذیه، تحرک بدنی، برخی بیماری های مزمن و مصرف کورتیکواستروئید نسبت می دهند؛ اما در این زمینه، تناقض وجود دارد. از این رو، مطالعه ی حاضر با هدف تعیین تراکم استخوان در گروه های سنی مختلف زنان اصفهان در سال 1393 به انجام رسید.
    روش ها
    این مطالعه، یک بررسی توصیفی- تحلیلی بود که در سال 1393 در مرکز تشخیص پوکی استخوان اصفهان انجام گرفت. در این مطالعه، 2536 زن مشکوک به پوکی استخوان مراجعه کننده به مرکز تشخیص پوکی استخوان اصفهان، تحت سنجش تراکم استخوان های لگن، ران و ستون فقرات قرار گرفتند و وضعیت تراکم استخوان آن ها بر حسب گروه سنی تعیین و مقایسه شد.
    یافته ها
    از 2536 زن بررسی شده، 1244 نفر (1/49 درصد) دارای تراکم استخوان طبیعی، 1084 نفر (7/42 درصد) مبتلا به Osteopenia و 208 نفر (2/8 درصد) مبتلا به پوکی استخوان بودند. در گروه های سنی زیر 30 و 39-30 سال، هیچ بیماری مبتلا به پوکی استخوان نبود؛ اما شیوع آن در گروه های سنی 49-40 سال 2/1، 59-50 سال 3/7، 69-60 سال 2/16 و 70 سال و بالاتر، 5/26 درصد بود. شیوع پوکی استخوان در گروه های سنی مختلف، تفاوت معنی دار داشت (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    پوکی استخوان در گروه های سنی مختلف، شیوع متفاوتی دارد و هر چند که عوامل دیگری همچون ابتلا به بیماری های زمینه ای و فعالیت فیزیکی در آن دخیل می باشند، اما سن، یک عامل اساسی و تعیین کننده در ابتلا به این بیماری است. از این رو، ضمن توصیه به انجام مطالعات بیشتر، پیشنهاد می گردد، صرف نظر از سن، بیماران در معرض خطر پوکی استخوان حداقل یک بار تحت سنجش تراکم استخوان قرار گیرند.
    کلیدواژگان: پوکی استخوان، Osteopenia، تراکم استخوان، گروه سنی
  • مصطفی نجفی، زینب جعفری، مهران محکی صفحات 2279-2287
    مقدمه
    در خود ماندگی یا اوتیسم (Autism)، یک اختلال پیچیده ی تکاملی، از نوع روابط اجتماعی است که علت اصلی آن ناشناخته می باشد. عدم توانایی کامل شناخت چهره در افراد اوتیسم از جمله مشکلات جدی در این بیماران است. هدف از انجام مطالعه ی حاضر، تعیین تاثیر نرم افزار آموزشی Let''s Face It (LFI) جهت بهبود مهارت های شناخت چهره در مبتلایان به اوتیسم بود.
    روش ها
    این مطالعه بر روی 33 فرد مبتلا به اوتیسم، شامل 17 نفر در گروه مورد و 16 نفر در گروه شاهد، انجام گرفت. پس از اخذ رضایت از والدین، گروه مورد با استفاده از نرم افزار LFI، 20 ساعت آموزش چهره دریافت کردند و هر دو گروه، تحت برنامه های آموزشی منطبق با مراکز بیماران مبتلا به اوتیسم قرار گرفتند. در آخر، هر دو گروه با استفاده از نرم افزار LFI مورد آزمون قرار گرفتند و نتایج با استفاده از آزمون های t و ANCOVA مقایسه گردید.
    یافته ها
    در رابطه با بازی LFI، تنها بعد حالت های پوشیدگی چهره (لینک کرگدن) در گروه مورد به مراتب بالاتر از گروه شاهد بود. همچنین، در گروه مورد میانگین نمرات بیشتر حوزه های مورد مطالعه به شکل معنی داری افزایش یافت؛ به گونه ای که بعد حالات عاطفی ابراز شده (لینک شیر) (003/0 = P)، بعد هویت کل از قطعات (لینک میمون) (003/0 = P)، بعد حافظه ی فوری برای چهره (لینک گورخر) (032/0 = P)، بعد حالت های پوشیدگی چهره (لینک کرگدن) (015/0 = P) و بعد ابعاد چهره (لینک لک لک) (043/0 = P) در گروه مورد افزایش معنی داری داشت. این در حالی است که هیچ گونه تغییر معنی داری در گروه شاهد در هیچ یک از شاخص های اندازه گیری شده مشاهده نشد (050/0 < P).
    نتیجه گیری
    استفاده از نرم افزار آموزشی LFI می تواند در پیشرفت آموزشی و تشخیص چهره ی بیماران مبتلا به اوتیسم موثر باشد و این امر، می تواند سبب بهبود درمان بیماران شود.
    کلیدواژگان: اوتیسم، نرم افزار آموزشی Let's Face It، مهارت های شناخت چهره
  • فرزان کیان ارثی، علیرضا جمشیدی مدد، علیرضا دهقانی، خدایار گلابچی، حشمت الله قنبری، محمدرضا اخلاقی صفحات 2288-2295
    مقدمه
    درمان استاندارد رتینوپاتی دیابتی پرولیفراتیو، لیزر فتوکواگولاسیون رتین می باشد این درمان به صورت تک نقطه ای و Pattern scan انجام می شود. هدف از این مطالعه، ارزیابی تغییرات ایسکمی رتین و پسرفت نئوواسکولاریزاسیون رتین با استفاده از روش Pattern scan در مقایسه با تک نقطه ای در بیماران مبتلا به رتینوپاتی دیابتی پرولیفراتیو بود.
    روش ها
    این مطالعه، یک کارآزمایی بالینی آینده نگر بود که در 146 چشم از 73 بیمار مبتلا به رتینوپاتی دیابتی پرولیفراتیو انجام شد. یک چشم بیماران به صورت تصادفی با لیزر Pattern scan و چشم دیگر، با لیزر تک نقطه ای تحت درمان قرار گرفت. بعد از مدت 6 ماه، میزان پسرفت نئوواسکولاریزاسیون رتین در ناحیه ی دیسک عصب اپتیک و رتین و نیز تغییرات ایسکمی رتین بر اساس میزان ناحیه ی خون رسانی نشده که در فلورسئین آنژیوگرافی مشخص گردید، مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری در میزان پسرفت نئوواسکولاریزاسیون رتین در ناحیه ی دیسک و رتین خارج از Pole خلفی بر اساس میزان لیک در آنژیوگرافی در دو روش لیزر شامل تک نقطه ای (31/0 = P) و Pattern scan (26/0 = P) وجود نداشت. پیشرفت ایسکمی در 9 چشم درمان شده با روش Pattern scan مشاهده شد، در حالی که این میزان پیشرفت در گروه دیگر تنها 2 مورد بود (02/0 = P).
    نتیجه گیری
    نواحی پیشرفت ایسکمی رتین در گروه درمان شده با لیزر Pattern scan در مقایسه با لیزر تک نقطه ای بالاتر بود. این یافته نشان داد که مطالعات بیشتری لازم است تا روشی بهتر از Pattern scan پیدا شود که اثرات مشابه پسرفت ایسکمی رتین در روش تک نقطه ای داشته باشد.
    کلیدواژگان: لیزر فتوکواگولاسیون تک نقطه ای، لیزر Pattern scan، لیزر فتوکواگولاسیون Panretinal
  • غلامحسین غفارپور، عباس زمانیان، عباس راثی، سپیده اسدبیگی، شیوا قدس صفحات 2296-2301
    مقدمه
    ریزش موی سکه ای یا منطقه ای (AA یا Alopecia areata)، به بیماری مزمن التهابی اطلاق می شود که می تواند منجر به از دست دادن ناگهانی مو در ناحیه ی سر، ریش، ابرو، مژه و یا هر جای دیگری از بدن شود. اتیولوژی ریزش موی سکه ای شناخته شده نیست؛ اما به نظر می رسد که یک بیماری خود ایمنی که تحت تاثیر عوامل ژنتیک و استرس روانی بروز می کند، عامل شروع این بیماری باشد. محرومیت از خواب و کیفیت پایین آن، به عنوان عاملی که با نتایج بسیار متنوعی از اختلالات فیزیکی و روانی همراه است، شناخته می شود. یکی از عواقب این اختلال، اثرات منفی بر روی سیستم ایمنی و همچنین اثرات استرس زای آن بر روی بدن است.
    روش ها
    در این مطالعه ی مورد- شاهدی، جمعیت مورد مطالعه 92 نفر شامل 2 گروه 46 نفره از بیماران مبتلا به ریزش موی سکه ای و افراد سالم بود. علاوه بر پرسش نامه ی اطلاعات دموگرافیگ و تاریخچه ی بیماری مبتلایان، پرسش نامه ی کیفیت خواب Pittsburgh (Pittsburgh Sleep Quality Index یا PSQI) که کیفیت خواب را در 7 قلمرو مختلف می سنجد، توسط هر دو گروه تکمیل و امتیازبندی شد. در انتها، داده ها جمع آوری شد و با استفاده از نرم افزار SPSS مورد آنالیز قرار گرفت. 05/0 > P به عنوان سطح معنی داری تلقی شد.
    یافته ها
    میزان ابتلا به اختلال خواب به طور معنی داری در گروه مبتلا به ریزش موی سکه ای (7/45 درصد) در مقایسه با افراد سالم (7/21 درصد) بالاتر بود. اختلافی در نمره ی آزمون و در نتیجه شدت اختلال خواب در بین بیماران مبتلا به ریزش موی سکه ای (37/5 = Score) و افراد سالم (04/4 = Score) وجود نداشت (05/0 < P). میزان ساعت خواب افراد مبتلا به ریزش موی سکه ای (با میانگین 73/6 ساعت) نسبت به افراد سالم (با میانگین 76/7 ساعت) به طور قابل توجهی از لحاظ آماری کمتر بود (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    در مجموع، در این مطالعه ارتباط معنی داری بین میزان ابتلا به اختلال در کیفیت خواب و ابتلا به ریزش موی سکه ای وجود داشت که نشان دهنده ی بالاتر بودن میزان اختلال خواب در بیماران مبتلا به ریزش موی سکه ای در مقایسه با گروه شاهد بود، اما اختلافی در شدت اختلال خواب در بین بیماران مبتلا به ریزش موی سکه ای و افراد سالم وجود نداشت. با توجه به نتایج این مطالعه، به نظر می رسد که اختلال خواب، می تواند علت یا معلول ریزش موی سکه ای باشد.
    کلیدواژگان: ریزش موی سکه ای، پرسش نامه ی کیفیت خواب Pittsburgh، اختلال خواب
  • سید رضا موسوی، نصرالله جباری صفحات 2302-2308
    هدف
    هدف از مطالعه ی حاضر بررسی تاثیر استراتژی های درمان بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان سر و گردن پس از درمان با رادیوتراپی کانفورمال سه بعدی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کیفیت زندگی 45 بیمار برای ارگان های (تیروئید، غدد بزاقی، چشم) پس از درمان با 3D - CRT تحت تاثیر پارامترهای ناحیه ی درمان، دوز تجویزی، گرید کانسر و نوع درمان بدست آمد. در این تحقیق از پرسشنامه های EORTC QLQ – C30 و QLQ – H & N 35 برای بررسی کیفیت زندگی بیماران سرطانی سر و گردن استفاده گردید. سپس از آزمون های mann-whitney و kruskal wallis برای بررسی نتایج استفاده شد.
    نتایج
    موقعیت تومور و کاهش کیفیت زندگی تیروئید بیماران با 05/0P< ارتباط معناداری دارد. در این تحقیق بین کیفیت زندگی بیماران با کل دوز دریافتی، Stage تومور و نوع درمان ارتباط معناداری مشاهده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    براساس نتایج این تحقیق و مطالعات صورت گرفته 3D - CRT نمی تواند به اندازه ی رضایت بخشی سبب حفظ بافت های نرمال ناحیه ی سر و گردن پس از اتمام درمان شود. و این امر بیانگر اهمیت موضوع و فراهم آوردن تکنیک ها و روش های جدید جهت کاهش احتمال عارضه ی بافت های نرمال بیماران پس از گذراندن دوره ی درمان می باشد. به گونه ای که حداکثر دوز تابشی به بافت تومور رسیده و بافت های نرمال مجاور کمترین مقدار دوز تابشی را دریافت کنند.
    کلیدواژگان: سرطان سر و گردن، پرتودرمانی تطبیقی سه بعدی، کیفیت زندگی
  • محمدعلی نیلفروش زاده، نیلوفر حمیدی نسب، محمدرضا نیلی پور طباطبایی، آسیه حیدری، سیدمحسن حسینی صفحات 2309-2315
    مقدمه
    آکنه ولگاریس، یک بیماری مزمن التهابی پوستی است که با ایجاد عوارض جانبی همچون اسکارهای هایپرتروفیک و آتروفیک و پیگمانتاسیون طولانی مدت، اثرات روان شناختی نامطلوبی بر روی فرد دارد. این مطالعه با هدف مقایسه ی اختلالات روان شناختی و کیفیت زندگی در یک گروه از بیماران مبتلا به آکنه و یک گروه از افراد غیر مبتلا به این عارضه، به انجام رسید.
    روش ها
    طی یک مطالعه ی مورد- شاهدی، 100 بیمار مبتلا (گروه مورد) و 100 فرد غیر مبتلا به آکنه (گروه شاهد) انتخاب شدند. شیوع و شدت اختلالات روان شناختی شامل افسردگی، اضطراب و استرس در آنان با استفاده از پرسش نامه ی Depression Anxiety Stress Scales (DASS) و کیفیت زندگی آنان با استفاده از پرسش نامه ی World Health Organization Quality of Life-BREF (WHOQOL-BREF) در دو گروه، بررسی و مقایسه شد.
    یافته ها
    از دو گروه مورد و شاهد به ترتیب 7 و 8 درصد دارای افسردگی خفیف، 5 درصد از گروه مورد دچار افسردگی متوسط و 2 درصد از گروه شاهد دچار افسردگی شدید بودند و توزیع فراوانی شدت افسردگی در دو گروه اختلاف معنی دار نداشت (070/0 = P). در دو گروه مورد و شاهد، به ترتیب 7 و 5 درصد دارای اضطراب خفیف، 4 و 2 درصد دارای اضطراب متوسط و 2 و 1 درصد دارای اضطراب شدید بودند؛ شدت اضطراب، در دو گروه اختلاف معنی دار نداشت (660/0 = P). 8 درصد در گروه مورد و 1 درصد در گروه شاهد دچار استرس خفیف بودند و شدت استرس، در دو گروه اختلاف معنی دار داشت (017/0 = P). میانگین نمره ی کیفیت زندگی در دو گروه مورد و شاهد به ترتیب 19/11 ± 00/80 و 73/10 ± 30/79 بود و اختلاف معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد (940/0 = P).
    نتیجه گیری
    شیوع اختلالات روان شناختی در بیماران مبتلا به آکنه، نسبت به گروه شاهد بالاتر است. از طرف دیگر، بیماران مبتلا به آکنه (اغلب خفیف و متوسط) نیز به درجات کمتری از حمایت های دیگران، کیفیت زندگی و رضایتمندی از وضعیت سلامتی برخوردار می باشند و به نظر می رسد، این بیماران در معرض کاهش سطح کیفیت زندگی قرار داشته باشند. از این رو، لازم است بیماران مبتلا به آکنه ی خفیف و متوسط نیز از نظر وجود این اختلالات، مورد بررسی قرار گیرند و اقدامات پیش گیرانه در مورد آنان لحاظ گردد.
    کلیدواژگان: آکنه ی ولگاریس، اختلالات روان شناختی، کیفیت زندگی
  • مقاله کوتاه
  • مرضیه کافشانی، شبنم حاجیان، محمود رفیعیان کوپایی صفحات 2316-2320
    مقدمه
    گیاه آلوئه ورا، یکی از گیاهان شناخته شده ای است که ژل آن کاربرد وسیعی در طب سنتی دارد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی میزان فعالیت آنتی اکسیدانی و اندازه گیری ترکیبات فلاونوئیدی و فنولی عصاره ی آلوئه ورا و تاثیر درمانی آن بر اثرات نفروتوکسیک ناشی از مصرف جنتامایسین بود.
    روش ها
    این مطالعه، بر روی 60 سر رت نر نژاد ویستار انجام شد که به طور تصادفی به 6 گروه 10 تایی تقسیم شدند. موش های گروه 1 (گروه شاهد) آب مقطر، گروه 2 روزانه 300 میلی گرم/کیلوگرم عصاره ی آلوئه ورا به مدت 3 روز به صورت خوراکی و سپس، 80 میلی گرم/کیلوگرم جنتامایسین به مدت 7 روز به صورت تزریق وریدی، گروه 3 روزانه همان میزان عصاره ی آلوئه ورای خوراکی به مدت 10 روز، گروه 4 روزانه همان میزان جنتامایسین وریدی به مدت 7 روز، گروه 5 روزانه همان میزان جنتامایسین وریدی به مدت 7 روز و سپس محلول سالین، به مدت 10 روز و گروه 6 روزانه همان میزان جنتامایسین وریدی به مدت 7 روز و سپس همان میزان عصاره ی آلوئه ورای خوراکی به مدت 10 روز دریافت کردند. در پایان، تمامی حیوانات با رعایت اصول اخلاقی کشته شدند.
    یافته ها
    میزان فلاونوئید و ترکیبات فنولیک در عصاره ی آلوئه ورا به ترتیب برابر با 8/3 ± 0/43 میلی گرم/گرم معادل Rutin و 8/3 ± 1/80 میلی گرم/گرم معادل اسید گالیک و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره، 38 درصد بود. شدت نفروتوکسیسیتی در گروه 2، تفاوت معنی داری در مقایسه با گروه شاهد و گروه 3 نداشت. همچنین، شدت نفروتوکسیسیتی در گروه های 4، 5 و 6 به طور معنی داری بیشتر از گروه شاهد و گروه های 2 و 3 بود.
    نتیجه گیری
    آلوئه ورا با وجود ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی، نتوانست سبب پیش گیری یا کاهش تخریب توبول های کلیوی در اثر مصرف جنتامایسین شود.
    کلیدواژگان: آلوئه ورا، جنتامایسین، نفروتوکسیسیتی، حفاظت کلیه، نارسایی کلیه، توبولار توکسیسیتی
|
  • Gholamreza Dashti, Mohammadreza Salamat, Qasem Assi, Amirhossein Salamat Pages 2271-2278
    Background
    Osteoporosis is a prevalent disease in the elderly, but several studies have shown that prevalence of the disease in different age groups differ among each other which may be due to epidemiological characteristics, genetic, style of nutrition, physical activity, some of chronic diseases and consumption of corticosteroids. However, there is controversy regarding this issue. So, the aim of this study was to determine the bone density in different age groups of women in Isfahan, Iran in the years 2013-2014.
    Methods
    This cross sectional study was done in Isfahan Osteoporosis Diagnostic Center (IODC) during 2013-2014. 2536 women suspected to have a low bone density who were referred to Isfahan Osteoporosis Diagnosis Center were scanned in the hip (femoral neck and trochanter) and vertebral column (L2-L4); bone density status was determined and compared in several age groups.
    Findings
    Of the 2536 studied women, 1244 (49.1%) had normal bone density, 1084 (42.7%) had osteopenia and 208 (8.2%) had osteoporosis. No patient had osteoporosis in 30-39 or less than 30 years age groups. The prevalence of the disease in 40-49, 50-59, 60-69 and 70 years and older age groups was 1.2%, 7.3%, 16.2% and 26.5%, respectively. The prevalence of osteoporosis in various age groups had a significant difference (P < 0.001).
    Conclusion
    Osteoporosis in various age groups had different prevalence rates and however other risk factors such as background diseases and physical activity may play a role; but, the age has been identified as a significant risk factor of this disease. Therefore, further studies are recommended, and it is suggested that regardless of age, patients at risk of osteoporosis should be referred for bone densitometry at least for one time.
    Keywords: Osteopenia, Osteoporosis, Bone density, Age group
  • Mostafa Najafi, Zeinab Jafari, Behzad Mahaki Pages 2279-2287
    Background
    Autism is a complex social-relations type developmental disorder that its main cause is unknown. Complete inability to recognize faces is one of the serious problems in these patients. This study aimed to determine the effect of “Let's Face It” (LFI) educational software in improving face cognitive skills in children with autism.
    Methods
    33 patients with autism, including 17 case in intervention and 16 in control groups, were studied. After obtaining the consent from the parents, the intervention group underwent “Let's Face It” training program for 20 hours and both the groups received the training programs consistent with autistic centers. At the end, both the groups were tested using “Let's Face It” application and the results were compared using t test and analysis of covariances.
    Findings
    Most of the studied areas, the expressed emotional states (tap link) (P = 0.003), the identity of the parts (monkey links) (P = 0.003), the immediate memory for faces (zebra link) (P = 0.032), the face-latency mode (rhinoceros link) (P = 0.015) and the size of face (stork link) (P = 0.043) significantly increased in the intervention group. However, Ther was not any significant change in any of the the studied areasin the control group (P > 0.050). According to “Let's Face It” software, only the face-latency mode (rhinoceros link) was significantly higher in the intervention group compared to the control group.
    Conclusion
    This study indicated that the use of educational software such as “Let's Face It” can be effective in education of patients with autism and face recognition; this can lead to improve the treatment of these patients.
    Keywords: Autism, Let's Face It (LFI) educational software, Face recognition skills
  • Alireza Jamshidimadad, Alireza Dehghani, Farzan Kianersi, Khodayar Golabchi, Heshmatollah Ghanbari, Mohamadreza Akhlaghi Pages 2288-2295
    Background
    The retinal laser photocoagulation is the gold standard treatment of the proliferative diabetic retinopathy. Nowadays, we can perform panretinal photocoagulation with single spot or pattern scan laser methods. This study aimed to compare the retinal ischemic changes and the retinal neovascularization regression between these two techniques.
    Methods
    In a prospective clinical trial study, 146 eyes of 73 patients with proliferative diabetic retinopathy was enrolled. One eye of patients was treated with single spot laser photocoagulation randomly and other eye was preserved for pattern scan laser photocoagulation. The changes of retinal ischemia on the basis of noncapillary perfusion and the regression of neovascularization on the basis of amount of leakage on fluorescein angiography were compared between the two groups after 6 months.
    Findings
    There was no significant difference in the retinal neovascularization regression of disc and elsewhere in eyes treated with pattern scan (P = 0.26) or single spot laser (P = 0.31). While the areas of the retinal ischemia progression was significantly higher (9 cases) in group treated with pattern scan in comparison to other group (2 cases) (P = 0.02).
    Conclusion
    The areas of retinal ischemia progression were higher after treatment with pattern scan laser compared to single spot laser. Future researches are recommended to find a better modality than the pattern scan to induce regression of the retinal ischemia similar to the single spot laser technique.
    Keywords: Diabetic retinopathy, Pattern scan laser photocoagulation, Single spot laser photocoagulation, Panretinal photocoagulation
  • Gholamhossein Ghafarpour, Abbas Zamanian, Abbas Rasi, Sepideh Asadbeigi, Shiva Ghods Pages 2296-2301
    Background
    Alopecia areata is a chronic inflammatory disorder that causes nonscarring hair loss. The cause is unknown, but an interaction between autoimmune and psychological factors may trigger the disease. Sleep deprivation is associated with a variety of adverse consequences including the effects on both psychological and physical health. Sleep deprivation can adversely affect immune function and exacerbate autoimmunity. Poor sleep quality is also associated with stress.
    Method
    A case control study was conducted on 92 patients divided into two groups of 46, those diagnosed with alopecia areata and a healthy population. The demographic information of both groups was gathered with a questionnaire and the sleep quality was evaluated using Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI), a self-rated questionnaire that assesses sleep quality and disturbances over a 1-month time interval. SPSS16 was used to analyze the data. P value of less than 0.05 was considered significant.
    Findings
    45.7% of patients with alopecia areata and 21.7% of the control group had sleep disorders. The difference between these percentages was significant (P < 0.05). There was not any significant difference in the scores of PSQI between the two groups (mean score = 5.37 and 4.04 in alopecia areata and control groups, respectively). The mean night sleep hours in patients with alopecia areata (6.73 hours) was significantly lower than the normal population (7.76 hours).
    Conclusion
    The results of this study revealed that the poor sleep quality is more common among patients with alopecia areata compared to the normal population; but the difference of the severity of sleep disturbances between the two groups was not statistically significant.
    Keywords: Alopecia areata, Pittsburgh Sleep Quality Index, Sleep disorder
  • Seyed Reza Mousavi, Nasrollah Jabbari Pages 2302-2308
    Background
    The present study aimed to investigate the influence of therapeutic parameters of radiation therapy on the quality life in patients suffering from head and neck cancer after being treated with three-dimensional conformal radiotherapy (3D-CRT).
    Methods
    In this study, the quality life of 45 patients with organs at risks of thyroid, salivary glands and eyes was assessed after treatment of three-dimensional conformal radiotherapy under the influence of parameters such as the treatment region, prescribed dose, the grade of cancer and the type of treatment. The European organization for research and treatment of cancer quality of life questionnaire-core 30 (EORTC QLQ-C30) and the Quality of life questionnaire-head and neck 35 (QLQ–H&N35) were used to assess the quality of life in patients with head and neck cancer. Having collected data, Mann-Whitney and Kruskal Wallis tests were used to analyze. The level of significance was considered as 0.05 in all the tests.
    Findings
    There was a significant correlation between the site of the tumors in different regions of head and neck and the reduction in quality life due to thyroid dysfunction (P = 0.002). However, there was not any significant correlation between the quality life and total received dose, the grade of cancer, and the type of treatment.
    Conclusion
    According to the results of this study and other researches, three dimensional conformal radiotherapy with protection of organs at risk lead to satisfactory maintenance of normal tissues of head and neck regions after the treatment. This reveals the importance of using new techniques and methods to reduce the probability of normal tissue side effects and finally improve the quality life of the patients after taking the course of treatment.
    Keywords: Head, neck cancer, Three, Dimensional conformal radiotherapy, Quality of life
  • Mohammad Ali Nilforoushzadeh, Niloufar Hamidinasab, Mohammad Reza Nilipour, Tabatabaei, Asieh Heidari, Sayed Mohsen Hosseini Pages 2309-2315
    Backgrpund: Acne vulgaris is a chronic inflammatory skin disease that its side effects like hyper-trophic and atrophic scars and long-term pigmentation has adverse psychological effects on the individual. This study aimed to compare the psychological effects and quality of life in two groups of patients with acne and Healthy individuals.
    Methods
    In this case-control study, 100 patients with and 100 individuals without acne were selected. The prevalence and severity of psychological effects, including depression, anxiety and stress was assessed using Depression Anxiety Stress Scale (DASS) questionnaire and quality of life was assessed using World Health Organization Quality of Life-BREF (WHOQOL-BREF) questionnaire. The data were compared between the two groups.
    Findings
    In two groups of patients and controls, 7% and 8% had minor depression, respectively, 5% of patients had moderate depression and 2% of the control group had severe depression with no significant difference between the both groups (P = 0.070). In patients and control groups, 7% and 5% had mild, 4% and 2% had moderate and 1% and 2% had severe anxiety, respectively with no significance difference between the both groups (P = 0.660). In addition, 8% of patients and 1% of controls suffered from mild stress; the level of stress had significant difference between the both groups (P = 0.017). The score of quality of life was 80.00 ± 11.19 and 79/30 ± 10/73 in patients and controls, respectively with no significant difference between the two groups (P = 0.940).
    Conclusion
    The prevalence of psychological effects was higher in patients. On the other hand, patients with acne (mainly mild and moderate) had a lesser degree of support from others, quality of life and health satisfaction. So, it is necessary to evaluate psychological aspects in patients with mild to moderate acne.
    Keywords: Acne vulgaris, Psychological effects, Quality of life
  • Marzieh Kafeshani, Shabnam Hajian, Mahmoud Rafieian, Kopaei Pages 2316-2320
    Background
    Aloe vera is a well-known plant, has been used as alternative medicine. This study aimed to determine the antioxidant activity and phenolic and flavonoid quantities of Aloe vera to investigate the nephroprotective and curative effects of aqueous extract of this plant on gentamicin-induced tubular toxicity in male Wistar rats.
    Methods
    This preclinical study was performed on 60 male Wistar rats randomly divided into 6 groups of 10. Group I were treated with vehicle (distilled water) as control. Group II received 300 mg/kg/day Aloe vera for three days next orally, then, the same oral Aloe vera plus 80 mg/kg/day intravenous gentamicin for seven more days. Group III received the same amount of oral Aloe vera for 10 days. Group IV received the same amount of intravenous gentamicin for 7 days. Group V received the same amount of intravenous gentamicin for 7 days and then, saline for ten days. Group VI received the same amount of intravenous gentamicin for 7 days and then, the same amount of oral Aloe vera for 10 days.
    Findings
    The amounts of flavonoid and phenolic component in Aloe vera extract were 43.0 ± 3.8 mg/g of rutin equivalent and 80.1 ± 3.8 mg/g of gallic acid equivalent, respectively. The antioxidant activity of the extract was 38%. The intensity of nephrotoxicity in group 2, which received 300 mg/kg/day Aloe vera orally as prophylaxis was not significantly different from the group I and from the group II, which received the same amount of Aloe vera without gentamicin. In 4, 5, 6 groups the intensity of nephrotoxicity was more than 1, 2 and 3 groups.
    Conclusion
    This finding reveals that despite the antioxidants and polyphenol compounds of Aloe vera, it cannot prevent or treat the gentamicin-induced nephrotoxicity.
    Keywords: Gentamicin, Aloe vera, Nephrotoxicity, Renoprotection, Tubular toxicity, Renal failure