فهرست مطالب

مدیریت ارتقای سلامت - سال پنجم شماره 2 (پیاپی 18، فروردین و اردیبهشت 1395)

نشریه مدیریت ارتقای سلامت
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 18، فروردین و اردیبهشت 1395)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جواد ناصریان، ابراهیم حاجی زاده *، علی اکبر راسخی، حسن آهنگر صفحات 1-9
    مقدمه
    تنگی مجدد آنژیوپلاستی عروق کرونر از مهمترین نگرانی های متخصصین قلب و عروق است که می تواند پیامدهایی چون جراحی بای پس، انفارکتوس میوکارد و یا مرگ را به دنبال داشته باشد. این مطالعه با هدف تعیین عوامل بالینی مرتبط با شیوع تنگی مجدد عروق در بیماران تحت آنژیوپلاستی بر روی بیماران شهر زنجان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مجموعه موارد، کلیه 981 بیماری که طی فروردین 1388 تا انتهای خرداد 1390 جهت آنژیوپلاستی به بیمارستان آیت الله موسوی زنجان مراجعه کرده بودند از نظر وقوع تنگی مجدد عروق پیگیری شدند. بر اساس پرونده بیمار، اطلاعات جمعیت شناختی و سوابق بالینی بیمار اخذ گردید و در «فرم جمع آوری اطلاعات بیماران تحت آنژیوپلاستی» “Data Gathering form of Patients Undergone Angioplasty “وارد شد. روایی آن به شیوه روایی محتوا و پایایی آن بر اساس آزمون توافق کاپا تایید شد. از نرم افزار اس پی اس اس نسخه 21 استفاده گردید.
    یافته ها
    شیوع تنگی مجدد عروق پس از آنژیوپلاستی 43 درصد بوده است. بر اساس مدل رگرسیون لوجستیک، نسبت شانس تنگی مجدد عروق در افراد مصرف کننده دخانیات حدود 87 درصد، در افراد دارای سابقه آنژین ناپایدار 71 درصد و در افراد دارای سابقه انفارکتوس میوکارد 76 درصد بیشتر از سایر افراد بوده است (P<0/05).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه عوامل موثر بر شیوع تنگی مجدد عروق، مصرف دخانیات، سابقه آنژین ناپایدار، نارسایی مزمن کلیوی و انفارکتوس میوکارد تشخیص داده شد؛ لذا پیشگیری از وقوع این عوامل خطرزا و نیز پیگیری های دوره ای در این افراد در معرض خطر بطور جدی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: آنژیویلاستی، استنت دارویی، ایسکمی قلب، تنگی مجدد عروق، رگرسیون لوجستیک
  • مریم خسروزاده *، محمدعلی حسینی، زهرا کاشانی نیا، ناصر صدقی گوی آقاج، میترا امینی صفحات 10-19
    مقدمه
    یکی از اهداف متخصصان بهداشت شغلی، ارتقای رضایت شغلی کارکنان در سازمان، افزایش کارایی و مسئولیت پذیری است. هدف از پژوهش حاضر، تعیین همبستگی عدالت سازمانی و رضایت شغلی پرستاران بیمارستانهای آموزشی شهر شیراز در سال 1393-94 بوده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر توصیفی- همبستگی بوده که جامعه ی پژوهشی آن کلیه ی پرستاران بیمارستانهای آموزشی شهر شیراز می باشند. 295 نمونه با استفاده از جدول مورگان و براساس معیارهای ورود از بین پرستاران بیمارستان های آموزشی شهر شیراز وارد مطالعه شدند. برای جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه ی مشخصات جمعیت شناختی، «پرسشنامه عدالت سازمانی Nijhoff & Mormon (Nihoof & Moormans) “Organizational Justice Questionnaire” و»پرسشنامه رضایت شغلی«(Minnesota “Job Satisfaction Questionnaire” (MSQ)، استفاده گردید. پایایی به روش آلفای کرونباخ اندازه گیری شد. داده ها با نرم افزار آماری اس پی اس اس نسخه 19 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها میزان عدالت سازمانی را با میانگین 13/87±49/15 و رضایت شغلی پرستاران را با میانگین 13/7±49/48 نشان داد. بین عدالت سازمانی و رضایت شغلی پرستاران همبستگی مثبت و معنی داری وجود دارد (r=0/672، p<0/001). از میان زیرمقیاس های رضایت شغلی فقط جو سازمانی با عدالت سازمانی رابطه ی معنی دار داشت (r=0/115، p=0/049).
    نتیجه گیری
    بین عدالت سازمانی و رضایت شغلی پرستاران در بیمارستان های آموزشی شهر شیراز همبستگی مثبت و مستقیم وجود داشته است. پیشنهاد می شود که مدیران پرستاری به رعایت عدالت سازمانی توجه بیشتری مبذول کنند.
    کلیدواژگان: عدالت سازمانی، رضایت شغلی، پرستار
  • علی رمضانخانی، سعاد محفوظ پور، سیما مرزبان، احمد نقیب زاده تهامی، آرزو سارانی* صفحات 20-30
    مقدمه
    یکی از بخش های مهم بیمارستان بخش اورژانس است که مهمترین وظیفه آن ارائه خدمات فوریت های پزشکی می باشد. توقف طولانی مدت در بخش اورژانس موجب نارضایتی بیماران و افزایش تلفات ناشی از حوادث خواهد شد. مطالعه حاضر با هدف تعیین زمان انتظار مراجعین به بخش اورژانس بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال 1393نجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، 375 مراجعه کننده به اورژانس بیمارستانهای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بصورت نمونه گیری در دسترس وارد شدند. ابزار جمع آوری داده ها فرم بازنگری شده «زمان سنجی و گردش کار خدمات اورژانس» “The revised form of Timing and Workflow Emergency Services” و همچنین کرونومتر بود داده ها با نرم افزار اس پی اس اس نسخه 21 تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین های زمان انتظار، تعیین تکلیف، تریاژ احیاء، تریاژ اورژانسی، به ترتیب، 5/3، 8/133،7/1 و 8/6 دقیقه بالاتر از میانگین جهانی (P<0/05) و تریاژ نیمه اضطراری و غیر اضطراری به ترتیب 73/5 و 7/36 دقیقه پایین تر از میانگین جهانی می باشد. (P<0/05).
    نتیجه گیری
    میانگین زمان انتظار مراجعین در ایران بالاتر از استانداردهای بین المللی می باشد. برای رسیدن به استانداردهای بین المللی بازنگری و اصلاح فرایندهای ارائه خدمت به بیمار در بخش اورژانس و همچنین آموزش به ارائه دهندگان خدمات، پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: زمان انتظار، بیماران، بخش اورژانس، بیمارستان، تریاژ
  • زهرا باقرصاد، مریم شیرازی*، زینب رسولی صفحات 31-41
    مقدمه
    رفتارهای ارتقاء دهنده سلامتی یکی از معیارهای تعیین کننده سلامت می باشد. بررسی وضعیت سلامت دانشجویان علوم پزشکی به عنوان قشری که در آینده ای نزدیک مسئولیت ارائه خدمات مرتبط با سلامت به مردم را بر عهده دارند، از جمله وظایف مهم دانشگاه هاست. این مطالعه با هدف تعیین و مقایسه رفتارهای ارتقاء دهنده سلامتی دانشجویان پرستاری، مامایی و اتاق عمل دانشکده پرستاری و مامائی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان سال تحصیلی 1394-93 انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی-مقایسه ای بر روی 156 دانشجو در سه رشته پرستاری، مامایی و اتاق عمل که با روش سهمیه بندی و بصورت تصادفی انتخاب شدند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل چک لیست مشخصات جمعیت شناختی و «پرسشنامه رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت» (HPLP II) (Health Promoting Behaviors Questionnaire) بود. به دلیل سنجش روایی و پایایی ابزار گردآوری داده ها در خارج و داخل کشور، در مطالعه حاضر به یافته های آنان اکتفا شد. داده ها پس از جمع آوری، توسط نرم افزار اس پی اس اس نسخه 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمره کل رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت در دانشجویان مامایی بیشتر از دو رشته پرستاری و اتاق عمل بود (05/18±18/140). همچنین بیشترین میانگین نمره کسب شده در رشته پرستاری و مامایی مربوط به رشد روحی (06/5±33/26 و 25/5±86/27)، و در رشته اتاق عمل مربوط به روابط بین فردی (29/4±71/26) بود. میانگین نمره رفتارهای ارتقاء دهنده سلامتی در حیطه تغذیه در سه رشته پرستاری، مامایی و اتاق عمل با آزمون آماری ANOVA یکسان نبود (005/0=P)، اما میانگین نمره کلی رفتارهای ارتقاء دهنده سلامتی و بقیه حیطه های آن در بین سه رشته اختلاف معنادار نداشت.
    نتیجه گیری
    میانگین کلی نمره رفتارهای ارتقا دهنده سلامتی در دانشجویان سه رشته، میانگین نمره رفتارهای ارتقاء دهنده سلامتی در بعد مسئولیت پذیری سلامت، فعالیت جسمانی و مدیریت تنش در سه رشته پایین بود. لذا پیشنهاد می گردد برنامه های آموزشی و فرهنگی - ورزشی با هدف تغییر رفتار در سه حیطه برگزار گردد.
    کلیدواژگان: ارتقاء سلامت، شیوه زندگی، دانشجو
  • حسن محمودی *، محمد اصغری جعفرآبادی، یونس محمدی، شایسته شیرزادی، مصطفی صادقی، پرشنگ شریفی صفحات 42-51
    مقدمه
    سبک زندگی تعیین کننده وضعیت سلامت افراد است و یکی از راهکارهای اصلی برای حفظ سلامتی، داشتن سبک زندگی سالم است و توده بدنی در محیط کار می تواند به عنوان شاخصی از سبک زندگی افراد باشد. این مطالعه با هدف تعیین همبستگی توده بدنی و سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت در کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان سقز انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی-همبستگی در سال 1393بر روی 180 نفر از کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستان امام خمینی (ره) شهرستان سقز، کردستان به روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و «نیمرخ سبک زندگی رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت پروفایل 2» (Health Promotion Life Style II(HPLP-IIاستفاده شد. روایی ابزار به روش روایی محتوا و پایایی آن نیز با استفاده از روش ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه 21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین توده بدنی افراد در این مطالعه 3/70±25/38 و نمرات رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت 0/48±2/68 بود. بیشترین نمره رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت مربوط به افراد دارای توده بدنی نرمال بود. در میان زیر گروه های توده بدنی بیشترین و کمترین نمره مربوط به حیطه های تغذیه و فعالیت فیزیکی بود.
    نتیجه گیری
    میانگین نمرات رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت کارکنان در سطح مطلوب می باشد، اما میانگین توده بدنی آنها در حد مطلوب نمی باشد. لذا پیشنهاد می شود که رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت خصوصا در حیطه فعالیت های فیزیکی بیشتر توجه شود.
    کلیدواژگان: توده بدنی، سبک زندگی، کارکنان بهداشتی درمانی
  • مجید صادقی مقدم*، محمدحسین بحرینی طوسی، موسی سجادی، علیرضا محمود آبادی، مهدی طلاساز صفحات 52-60
    مقدمه
    سرطان پستان یکی از شایعترین سرطان های زنان در دنیا و از جمله ایران می باشد. روش های مختلف تصویربرداری پزشکی در جهت تشخیص به موقع ضایعات پستانی، به سرعت درحال توسعه می باشند. هدف از این مطالعه طراحی و معرفی نرم افزار تشخیصی برای ضایعات پستانی در ام آر ماموگرافی با ماده حاجب می باشد.
    مواد و روش ها
    روش مطالعه حاضر از نوع طراحی نرم افزار می باشد که تصاویر ام آر ماموگرافی31 بیمار مشتمل بر 54 ضایعه توسط نرم افزار طراحی شده پژوهشگر مورد بررسی وآنالیز قرار گرفت. نرم افزار طراحی شده در محیط نرم افزاری متلب (Mathlab) نوشته شده و قادر بود ویژگی های مورفولوژیک وفیزیولوژیک ضایعه را تحلیل نماید. بر اساس شواهد حاصل ازاین آنالیز، رادیولوژیست نسبت به خوش خیمی و یا بدخیمی هر ضایعه تصمیم گیری و نتایج حاصل از این تحلیل برای هر ضایعه با نتایج حاصل از گزارش پاتولوژیست مقایسه گردید. داده ها توسط اس پی اس اس نسخه 16 مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نرم افزار طراحی شده توانست تصاویر ام آرماموگرافی را بصورت تصاویر رنگی نمایش داده و بصورت پیکسل به پیکسل آنالیز نماید. این نرم افزار قادر بود شکل، مارژین و الگوی داخلی بافت توده را ارزیابی کند و اطلاعات فیزیولوژیک و مورفولوژیک ضایعه را مشخص نموده و به تشخیص ماهیت ضایعات کمک کند. نتایج نهایی حاصل از بررسی نرم افزاری ضایعات پستانی در این مطالعه، حساسیت تشخیصی 1/94 درصد و ویژگی تشخیصی 85 درصد را نشان داد.
    نتیجه گیری
    ارزیابی همزمان خصوصیات مورفولوژیک وفیزیولوژیک از طریق برنامه کمک تشخیصی کامپیوتری، می تواند دقت تشخیصی رادیولوژیست را ارتقا و مدت زمان خوانش و تفسیر میزان انبوه تصاویر هر ام آر مامو گرافی را کاهش دهد. پیشنهاد می شود از این نرم افزار تشخیصی جهت افزایش صحت تشخیص ضایعات پستانی استفاده شود.
    کلیدواژگان: ام آرماموگرافی، ماده حاجب، خوش خیم، بد خیم، نرم افزار
  • احسان زارعی، فریبا احمدی *، عباس دانش کهن، علی رمضانخانی صفحات 61-69
    مقدمه
    یکی از عوامل موثر و تعیین کننده تعهد سازمانی، کیفیت زندگی کاری کارکنان است که سازمان ها می تواند از کیفیت زندگی کاری بهتر در جهت جذب و حفظ کارکنان به سازمان استفاده کند. این مطالعه با هدف تعیین همبستگی تعهد سازمانی با کیفیت زندگی کاری در کارکنان شبکه بهداشت و درمان سرپل ذهاب انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی-همبستگی در سال 1393 در شهرستان سرپل ذهاب انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات جمعیت شناختی، «پرسشنامه تعهد سازمانی آلن و می یر» (Allen & Meyer’s Organizational Commitment Questionnaire) و «پرسشنامه کیفیت زندگی کاری والتون»(Walton’s Quality of Working Life questionnaire) بود. جامعه مورد مطالعه شامل کلیه کارکنان شبکه بهداشت و درمان شهرستان سرپل ذهاب بود که همگی وارد مطالعه شدند (332 نفر). روایی و پایایی ابزار ها در خارج و داخل کشور تایید شده است. در مطالعه حاضر روایی محتوا و صوری پرسشنامه ها بررسی و تائید شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار اس پی اس اس نسخه 16 استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمره تعهد سازمانی در این مطالعه 5/3 و میانگین نمره کیفیت زندگی کاری 9/2 از 5 بود که در حد متوسط قرار داشت. بین دو متغیر یک همبستگی مثبت و معنی دار بین کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی وجود داشت (p<0/001،r=0/31).. قانون گرایی (r=0/33، p<0/001)، فرصت های رشد و امنیت مداوم(r=0/30،p>0/001) و توسعه قابلیت های انسانی (r=0/29، p<0/001) به ترتیب قوی ترین رابطه همبستگی را با تعهد سازمانی داشتند.
    نتیجه گیری
    کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی رابطه همبستگی مثبتی داشتند. حمایت های مدیریتی و بهبود سرپرستی، ارایه برنامه های آموزشی و بهبود شرایط فیزیکی محیط کار پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، کیفیت زندگی کاری، کارکنان بهداشتی
  • محمدعلی حسینی، لیلا مرادی*، سعید خانجانی، عنایت الله بخشی صفحات 70-79
    مقدمه
    عدالت سازمانی به عنوان پایه ای اساسی و ضروری برای اثربخشی فرایندهای سازمانی مطرح می باشد. احساس رعایت یا عدم رعایت عدالت سازمانی در بهره وری کارکنان موثر است. پژوهش حاضر با هدف تعیین همبستگی بین عدالت سازمانی و بهره وری کارکنان سازمان بهزیستی شهر شیراز در سال 1393 انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی-همبستگی، با مشارکت 124 نفر از کارکنان سازمان بهزیستی شیراز و به روش نمونه گیری -تصادفی ساده انجام شد. داده ها پس از توضیح اهداف و کسب رضایت از افراد، با استفاده از «پرسشنامه عدالت سازمانی» (Organizational Justice Questionnaire) و «پرسشنامه بهره وری کارکنان» (Staff Productivity Questionnaire)، جمع آوری گردید. روایی و پاپایی در مطالعات داخل کشور تایید شده است. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری اس پی اس اس نسخه 19 انجام شد.
    یافته ها
    بین نمره عدالت سازمانی (126/07-11/92) نمره بهره وری کارکنان (41/45-9/42) همبستگی مثبت و معناداری (sig= P<0.001،r= 0/45) وجود داشت. همچنین هر سه بعد عدالت سازمانی با بهره وری کارکنان همبستگی معنادار و مثبت داشتند.
    نتیجه گیری
    با افزایش عدالت سازمانی در سازمان بهزیستی، میزان بهره وری کارکنان افزایش یافته است. لذا به مدیران توصیه می شود با تقویت عدالت سازمانی و عوامل مرتبط با آن در محل کار می توانند بهره وری کارکنان سازمان خود را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: عدالت سازمانی، بهره وری کارکنان، سازمان بهزیستی
|
  • J. Nasseryan, E. Hajizadeh *, Aa Rasekhi, H. Ahangar Pages 1-9
    Introduction
    The incidence of restenosis after coronary angioplasty is one of the main concerns of heart specialists which can lead to heart bypass surgery, myocardial infarction, and death. The aim of this study was to determine the clinical factors related to the prevalence of restenosis in patients undergone angioplasty using logistic regression in patients of Zanjan city.
    Materials and Methods
    In the present case-series study, all the patients who referred to Ayatollah Musavi hospital of Zanjan city from April 2009 till June of 2011 for angioplasty were followed-up for the occurrence of restenosis. Based on the patients’ medical records, all of the demographic and clinical data were gathered by “Data Gathering form of Patients Undergone Angioplasty”. Content validity was confirmed and its reliability was approved by Kappa test. Data was analyzed by SPSS/ 21.
    Findings
    The prevalence of restenosis after angioplasty was estimated around 43%. According to the logistic regression model, the odds ratio of restenosis in smoking patients was 87%, in patients with unstable angina was 71% and in those who had a history of myocardial infraction was 76% more than other patients (P<0.05).
    Conclusion
    In the present study, the effective factors of restenosis were reported as smoking, suffering from unstable angina and history of myocardial infraction. Therefore, in order to prevent the occurrence of these risk factors, it is crucial to perform regular follow-ups of patients at risk.
    Keywords: Angioplasty, Drug, eluting stent, Heart ischemia, Logistic regression, Restenosis
  • M. Khosrozadeh*, Ma Hosseini, Z. Kashaninia, N. Sedghi Goyaghaj, M. Amini Pages 10-19
    Introduction
    Objectives of occupational health specialists is to increase job satisfaction of the personnel and the efficiency and the accountability of the organizations. The aim of this study was to determine the correlation between organizational justice and job satisfaction of nurses at educational hospitals in Shiraz between 2014 and 2015.
    Materials and Methods
    This study is a descriptive-correlational study, which consists of all nurses that are working at Shiraz teaching hospitals. In total, 295 nurses were included based on the inclusion criteria through Morgan table. Data was collected through demographic, Nihoof & Moormans “Organizational Justice Questionnaire” and Minnesota “Job Satisfaction Questionnaire” (MSQ). Reliability of the instruments were measured by Cronbach's alpha. Data was analyzed using SPSS/19.
    Findings
    The average score of organizational justice and job satisfaction of nurses were 87.13±15.49 and 7.13±48.49 respectively. In addition, there was a positive correlation between organizational justice and job satisfaction of nurses (p<0.001, r=0.672). Among the sub-scales of job satisfaction, only the organizational climate has a significant relation to organizational justice (p=0.049, r=0.115).
    Conclusion
    Consequently, there was positive and direct correlation between organizational justice and job satisfaction of nurses. It is suggested that, nursing managers in all tasks, emphasis more on the organizational justice.
    Keywords: Organizational justice, Job satisfaction, Nurse
  • A. Ramazankhani, S. Mahfouz Pour, S. Marzban, A. Naghibzadeh, Tahami, A. Sarani Pages 20-30
    Introduction
    Hospital Emergency Department is one of the most important parts. The most important task is to provide emergency medical services. Long time stay in the emergency department will cause dissatisfaction of patients and deaths from accidents will increase. This study aimed to determine waiting time patients in emergency ward of Kerman University of Medical Sciences.
    Materials and Methods
    In this descriptive study, study, 375 patients referred to the teaching hospital of Kerman University of Medical Sciences were selected. Data was collected by “The Revised Form of Timing and Workflow Emergency Services” and stop watch. Validity and reliability of instruments were measured. Data was analyzed by SPSS/21.
    Findings
    The mean waiting time, the resuscitation triage, resuscitation, emergency triage, respectively was 3.5, 133.8, 1.7and 6.8 minutes higher than the global average (p-values were<0.05). Also the semi-emergency and non-emergency triage respectively was 5.7 and 36.7 minutes lower than the global average (All p-values were<0.05).
    Conclusion
    Waiting time to receiving emergency services in present study was higher than international standards. To reach to international standard, revising the process of patient’s services in emergency ward and also training of personnel is suggested.
    Keywords: Waiting time, Patients, Emergency department, Hospital, Triage
  • Z. Baghersad, M. Shirazi *, Z. Rasouli Pages 31-41
    Introduction
    Health promoting behaviors are one of the determining criteria for health. Assessment of medical students’ health as a group who will be responsible for giving public-health-related services to people in early future is one of the most important tasks of universities. This study was conducted to determine and compare the health promoting behaviors among nursing, midwifery and operating room students in nursing and midwifery school of Isfahan University of Medical Sciences in 2014-2015.
    Materials and Methods
    This descriptive-comparative study was conducted on 156 nursing, midwifery and operating room students, selected through cluster random sampling. Data collection instruments included a demographic characteristics checklist and “Health Promoting Behaviors Questionnaire” (HPLP II). Validity and reliability of the instrument were confirmed in previous studies. Data were analyzed SPSS/ 20.
    Findings
    The mean score of health promoting behaviors in midwifery students was higher than nursing and operating room students (140.18±18.05). In addition, the higher mean score in nursing and midwifery was in domain of spiritual growth (26.33±5.06 and 27.86±5.25). In operating room students, this score was in the domain of interpersonal relationship (26.71±4.29). The mean scores of health promoting behaviors in domain of nutrition in nursing, midwifery and operating room courses were different with ANOVA test (P=0.005), while the overall mean scores of health promoting behaviors and their other domains in three courses were not significantly different.
    Conclusion
    Despite the credibility score of health promoting behaviors of students in the three explored disciplines, the mean score of health promoting behaviors in domain of health responsibility, physical activity and stress management were low. Therefore, in order to change the behavior of students, it is worthwhile to offer educational and cultural- athletic programs in the faculties.
    Keywords: Health promotion, Life Style, student
  • H. Mahmoodi*, M. Asghari Jafarabadi, Y. Mohammadi, Sh Shirzadi, M. Sadeghi, P. Sharifisaqezi Pages 42-51
    Introduction
    Lifestyle is one of the determinants of individual's health status and one of the main strategies to maintain healthy lifestyle. Body mass index in work environment can be used as an indicator of individual's lifestyle. The purpose of this study was to determine the correlation of body mass index and health promotion lifestyle among healthcare workers of Saqqez city.
    Materials and Methods
    In this descriptive- correlational study, 180 staff of health care and hospital of Imam Khomeini hospital of Saqqez in Kurdistan participated by convince sampling. Demographic questionnaire and “Health Promotion Life Style II” (HPLP-II) was used to collect data. The validity of the instrument was determined by content validity and the reliability was obtained by alpha Cronbach coefficient. Data were analyzed by SPSS/21.
    Findings
    The mean BMI and HPLP score of staffs were 25.38±3.70, 2.68 ± 0.48 respectively. The highest score was in participants who had a normal body mass index. Analysis showed that nutrition and physical activity were the highest and the lowest score dimensions respectively.
    Conclusion
    The mean score of health promotion lifestyle staff was desirable. However the mean of staff body mass index was not at the desirable level. Thus, physical activity as one of the health promoting behaviors is suggested.
    Keywords: Body mass index, Health, promoting lifestyle, Healthcare worker
  • M. Sadeghi Moghadam *_M. H Bahrini Toosi_M. Sajjadi_A.R. Mahmudabadi_M. Talasaz Pages 52-60
    Introduction
    Breast cancer is the most prevalent malignancy of women in the world, including Iran. In order to diagnose the breast lesions in early stage, various medical imaging modalities are rapidly developing. The purpose of this study was to design and introduce a diagnostic software for breast lesions in breast MR mammography.
    Materials and Methods
    This research was a software designing study that MR mammography images from 31 patients with 54 lesions were analyzed with the software designer. The designed software was in Mathlab and could evaluate morphologic and physiologic traits of lesions. Based on the evidences from this analysis, radiologist could make decision about the malignity or benignity of the lesions. The results of all lesion diagnostics were analyzed and compared in the pathologist’s report. Data were analyzed using SPSS/16.
    Findings
    Designed software enables the present MR mammography images in colure format and analyzes them pixel by pixel. This software in addition evaluates the shape, the margin and the internal texture of mass lesions and presents their physiologic and morphologic data and assists the diagnostics of lesion. Final results of diagnostic software analysis showed 94.1% sensitivity and 85% specificity.
    Conclusion
    Contemporary assessments of morphologic and physiologic traits of lesions by a computer aided diagnostic software can improve the radiologist’s precision and decrease reading time of bulk images of every MR mammography. Using this software to increase the accuracy of the breast lesions detection is suggested.
    Keywords: MR Mammography, Contrast media, Benign, Malignancy, Software
  • E. Zarei, F. Ahmadi*, A. Danshkohan, A. Ramezankhani Pages 61-69
    Introduction
    The quality of working life (QWL) is one of the main determinants of organizational commitment that use QWL as a lever to attract and retain valuable, professional, and committed employees to the organization. This study aims to determine correlation between organizational commitment and the quality of working life among staff of Sarpolzahab health network.
    Materials and Methods
    This descriptive-correlational study is conducted in Sarpolzahab in Iran, 2015. The data gathering instruments are demographic questionnaire, “Allen & Meyer’s Organizational Commitment Questionnaire” and “Walton’s Quality of Working Life questionnaire”. Study population consists of all staff of Sarpolzahab health network (332 person). Validity and reliability of the instrument were confirmed in previous studies. However, in this study content and face validity of the instruments were measured. Data was analyzed through SPSS/16.
    Findings
    The mean score of organizational commitment and QWL are 3.5 and 2.9 out of 5 respectively that indicates an intermediate level. Analysis showed that, there is a positive and significant correlation between QWL and organizational commitment (r =0.31, p≤ 0.001). Constitutionalism (r=0.33, P≤ 0.001), sustainable security and growth opportunities (r =0.30, p≤ 0.001), and the development of human capabilities (r=0.29, P≤0.001) have the strongest correlation with organizational commitment.
    Conclusion
    in conclusion it can be said that, quality of work life and organizational commitment has a positive correlation. As such, developing supervision and management supports, providing educational programs, and enhancing the physical conditions of the workplace are further suggested.
    Keywords: Organizational commitment, Quality of working life, Health workers
  • Ma Hosseini, L. Moradi*, S. Khanjani, E. Bakhshi Pages 70-79
    Introduction
    Organizational justice as a fundamental basis for the effectiveness of organizational processes is introduced. Observance or nonconformity of organizational justice is effective on staffs’ Productivity. The aim of this study was to determine correlation between organizational justice and productivity of welfare organization’s staffs in Shiraz 2014.
    Materials and Methods
    In this descriptive –correctional study, 124 staffs of Shiraz Welfare organization were selected by simple random sampling. Data were collected by two questionnaires: “Organizational Justice Questionnaire” and “Staff Productivity Questionnaire”. Validity of the research was measured by other researchers in Iran. Data were analyzed by SPSS/19.
    Findings
    Between organizational justice (11.92-126.07) and staffs’ productivity (9.42-41.45) there were a significant and positive relationship (P<0.001, r =0/45). Moreover, there was significant and positive relationship between dimensions of organizational Justice and staffs’ productivity.
    Conclusion
    Enhancement of organizational justice can increase the staffs’ productivity. Therefore, it is recommended that administrators increase the components of organizational justice in order to enhance the staffs’ productivity.
    Keywords: Organizational justice, Staff productivity, Welfare