فهرست مطالب

انرژی های تجدیدپذیر و نو - سال دوم شماره 2 (پیاپی 4، زمستان 1394)

نشریه انرژی های تجدیدپذیر و نو
سال دوم شماره 2 (پیاپی 4، زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • امیر امیدوار*، امیر ودیعی، ایمان شایق صفحه 1
    در این مقاله ابتدا ویژگی های مبدل های حرارتی هوا – زمین شامل روش های استفاده از این سامانه، نحوه چیدمان کانال ها و همچنین مهمترین معایب و مزایای استفاده از این سامانه به طور کامل بررسی شده است. سپس سامانه های غیرفعال که قابلیت ترکیب شدن با کانال های زیرزمینی را دارند مورد بررسی قرار گرفته است. در انتها نیز مهمترین تحقیقات صورت گرفته در چند دهه اخیر بر روی این سامانه، به منظور دستیابی به نقاط قوت و ضعف تحقیقات گذشته و همچنین ارائه ایده های نوین و مشخص کردن خط مشی تحقیقات آینده صورت گرفته است. بررسی نتایج این تحقیقات نشان می دهد، از این سامانه می توان علاوه بر کاربرد سرمایشی در تابستان، به عنوان سیستم پیش گرمایشی در زمستان نیز استفاده نمود. هرچند که در مجموع، سامانه در کاربرد سرمایشی از کارایی مناسب تری برخوردار است. نتایج این مطالعه نشان می دهد که در صورت به کارگیری این سامانه در سیستم های ترکیبی، کارایی کلی سیستم به شدت افزایش خواهد یافت.
    کلیدواژگان: مبدل های حرارتی هوا - زمین، طراحی کانال های زمینی، اشباع حرارتی خاک
  • مسعود ابراهیمی*، ایرج مرادپور صفحه 13
    در این مقاله یک چرخه هیبریدی از ترکیب دو فناوری مدرن پیل سوختی اکسید جامد و میکروتوربین گازی به منظور تولید توان در مقیاس میکرو پیشنهاد شده -است. پیل سوختی مورد نظر از یک بهساز خارجی جهت تبدیل گاز متان به هیدروژن استفاده می کند. گازهای خروجی از پیل سوختی که دارای کیفیت بالایی هستند در میکروتوربین گازی استفاده می شوند، تا ظرفیت تولید توان چرخه افزایش یابد. جهت تحلیل رفتار چرخه، مدل ترمودینامیکی چرخه ارائه و حل شده است. جهت اطمینان از عملکرد پیل سوختی، مقدار ولتاژ یک واحد پیل سوختی بر حسب چگالی جریان محاسبه و با نتایج آزمایشگاهی سایر پژوهشگران مقایسه شده است. مقایسه صورت گرفته سازگاری خوبی را بین نتایج محاسباتی و آزمایشگاهی نشان می دهد. جهت بررسی رفتار چرخه تاثیر پارامترهای مختلفی از جمله چگالی جریان، فشار کاری پیل سوختی و دمای عملکرد بهساز را بر مقدار توان تولیدی پیل سوختی، توان تولیدی میکروتوربین گازی، بازدهی الکتریکی چرخه، بازدهی الکتریکی پیل، دمای عملکرد پیل و غیره بررسی شده است. همچنین حساسیت افت ولتاژهای مختلف پیل سوختی به پارامترهای عملکردی چرخه مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که در تولید برق در مقیاس میکرو صرفه جویی در مصرف سوخت حدود 45% قابل دستیابی است. و بازدهی کلی در تولید برق نیز می تواند به بالای 60% برسد.
    کلیدواژگان: پیل سوختی اکسید جامد، میکرو توربین گازی، چرخه هیبریدی، مقیاس میکرو
  • سید علیرضا ذوالفقاری*، مهران سعادتی نسب، الهه نوروزی جاجرم صفحه 20
    امروزه استفاده از نماهای دو پوسته به دلیل تاثیر قابل توجه بر کاهش مصرف انرژی ساختمان ها در کنار جذب حداکثری انرژی تجدید پذیر خورشید مورد توجه بسیاری از مهندسان قرار گرفته است. تحقیقات پیشین نشان داده است که نماهای دو پوسته در فصل سرد عملکرد حرارتی مطلوبی دارد. این در حالی است که در فصل گرم سال، استفاده از نمای دو پوسته می تواند گاهی موجب افزایش بار ساختمان شود. بر این اساس در سالهای اخیر، ایده استفاده از نماهای دو پوسته دارای مواد تغییر فاز دهنده به منظور کاهش مصرف انرژی در فصل گرم سال ارائه شده است. در تحقیق حاضر، با در نظر گرفتن یک ساختمان بلند مرتبه دارای نمای دو پوسته تغییر فاز دهنده در اقلیم های تبریز و بندرعباس، به تحلیل عملکرد حرارتی نماهای دو پوسته تغییر فاز دهنده در طول سال پرداخته شده است. نتایج نشان داد که در اقلیم تبریز استفاده از نماهای دو پوسته معمولی، اگر چه در ماه های سرد حدود 20 درصد مصرف انرژی را کاهش می دهد؛ ولی می تواند موجب افزایش 14 درصدی بار سرمایشی در تابستان شود. این در حالی است که با استفاده از نماهای دو پوسته با شیشه های تغییر فاز دهنده مصرف انرژی در ماه های سرد و گرم سال، به ترتیب حدود 5/12% و 7% کاهش خواهد یافت. برای اقلیم بندرعباس نیز عملکرد نمای دوپوسته تغییر فاز دهنده در طول سال مثبت بوده و مصرف انرژی سرمایشی و گرمایشی را به ترتیب 7/5% و 6/12% کاهش داده است.
    کلیدواژگان: نمای دو پوسته، مواد تغییر فاز دهنده، مصرف انرژی
  • شبنم منصوری*، جاماسب پیرکندی، ابراهیم افشاری صفحه 28
    درک چگونگی روند مصرف انرژی و ارائه روش های مختلف جهت کاهش و بهینه سازی آن تحت عنوان ممیزی یا مدیریت مصرف انرژی در سال های اخیر، به شدت مورد توجه قرار گرفته است. ممیزی انرژی در ساختمان تابعی از سطح علمی، تجربه، آگاهی و شناخت ممیز از فن آوری های نوین و جدیدترین روش های بهینه سازی انرژی می باشد. انرژی-های تجدیدپذیر و نقش آنها در مساله مدیریت مصرف انرژی، مساله مهمی است که کمتر مورد توجه متخصصان این بخش قرار گرفته است. مواد تغییر فاز دهنده (پی سی ام-ها) نسل جدیدی از اجرام حرارتی می باشند که در هنگام دریافت انرژی، با تغییر فاز آن را به صورت انرژی نهان در خود ذخیره می کنند و در زمان مورد نظر با برگشت به فاز اولیه، انرژی ذخیره شده را در اختیار محیط پیرامونی خود قرار می دهند. با توجه به متنوع بودن دمای ذوب این مواد استفاده از آنها در سیستم های گرمایشی و سرمایشی ساختمان و همچنین تامین آب گرم بهداشتی در سالیان اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفته است. ذخیره سازی انرژی گرمایی خورشید در روز های گرم و استفاده از آن جهت تامین بار گرمایشی ساختمان در هنگام شب و همچنین ذخیره سازی انرژی سرمایشی تولید شده در مولد های برودتی در ساعات غیرضروری و استفاده از آن در ساعات پرمصرف می تواند راهکاری مناسب در جهت کاهش نرخ هزینه های مربوط به مصرف انرژی در ساختمان باشد. هدف از ارائه این مقاله بررسی نقش مواد تغییر فاز دهنده در مدیریت مصرف انرژی ساختمان ها می باشد.
    کلیدواژگان: مواد تغییرفاز دهنده، ذخیره انرژی، مدیریت مصرف انرژی، ساختمان
  • حامد راثی، مصطفی مافی*، مرتضی یاری صفحه 39
    در سال های اخیر موضوع صرفه جویی در مصرف انرژی به یکی از مباحث مهم و اساسی در تمامی صنایع انرژی بر تبدیل شده است. از چندین دهه قبل، با رو به کاهش نهادن منابع سوخت های فسیلی، موضوع بحران انرژی به یکی از مسایل مهم و اساسی روز دنیا تبدیل شد. یکپارچه سازی حرارتی یکی از راهکارهای است که جهت اصلاح عملکرد و کاهش مصرف انرژی در واحدهای صنعتی مطرح شده است. از جمله واحدهای صنعتی بزرگ، فرایندهای پالایش گاز طبیعی هستند. در این فرآیندها، از یک سیستم تبرید جهت تامین برودت مورد نیاز استفاده می شود. در این تحقیق، سیستم تبرید واحد تولید پروپان یک پالایشگاه گاز نمونه با استفاده از روش ترکیبی پینچ و اگزرژی مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است. نتایج آنالیز نشان می دهند که می توان با اصلاح سطوح دمایی سیستم تبرید، توان مصرفی سیستم را به میزان 16% کاهش داد.
    کلیدواژگان: سیستم های تبرید، پالایشگاه های گاز، یکپارچه سازی حرارتی، صرفه جویی انرژی
  • محمد ناصریان*، امیر ودیعی صفحه 45
    صرفه جویی انرژی در ساختمان ها با توجه به این نکته که بیش از 40 درصد از انرژی اولیه در هر کشور به این بخش اختصاص یافته، از کلیدی ترین مسایل پیش رو در زمینه توسعه پایدار انرژی به حساب می آید. در این خصوص بهره گیری از سیستم های ذخیره سازی انرژی از موثرترین راهکارهای بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان به شمار می رود. در این مقاله به معرفی مواد تغییر فاز دهنده و کاربرد آن در ساختمان به منظور ذخیره سازی و مصرف بهینه انرژی پرداخته شده است. وجود طیف گسترده ی دمای ذوب مواد تغییرفازدهنده (بین -100°C تا بالاتر از 800°C)، تمایل به استفاده از این مواد در کاربردهای مختلف را بسیار وسیع کرده است. استفاده از مواد تغییر فاز دهنده به عنوان یک سیستم ذخیره ساز انرژی به دلیل ایجاد تاخیر زمانی در انتقال حرارت از منبع حرارتی/برودتی به ساختمان، می تواند منجر به کاهش نیاز بار حرارتی/برودتی ساختمان گردد. می توان مواد تغییرفازدهنده را معمولا به صورت میکروکپسول ها و یا پانل، در فواصل بین جداره ها و یا بین شیشه های دوجداره به کار برد. بر اساس نتایج بدست آمده، استفاده از این مواد به شکل پانل در کاربرد ساختمانی مقرون به صرفه تر از میکروکپسول ها می باشد. بر اساس نتایج تحقیقات صورت گرفته، با انتخاب مناسب ماده تغییر فاز دهنده و بر اساس پیکره بندی سیستم انرژی، می توان تا 30 درصد در انرژی مصرفی ساختمان صرفه جویی کرد.
    کلیدواژگان: ذخیره سازی انرژی حرارتی، مواد تغییرفازدهنده، بارحرارتی و برودتی ساختمان، بهره وری پایدار انرژی
  • مرتضی حیدر، منصور خانکی*، سید عباس سادات سکاک، بهنام کرملو صفحه 55
    با توجه به بحران انرژی و محدود بودن منابع سوختهای فسیلی و آلایندگی ناشی از آنها که نگرانی های جدی در رابطه با مسائل زیست محیطی به وجود آورده اند، استفاده از انرژی های تجدیدپذیر به ویژه انرژی خورشیدی و همچنین استفاده از انرژی بازیافتی مورد توجه بیشتر قرار گرفته است. بخش قابل توجهی از انرژی مصرفی در ساختمانها توسط سیستمهای تهویه مطبوع مصرف می گردد. سیستمهای تبرید جذبی با توجه به درجه حرارت ژنراتور می توانند با استفاده از انرژی بازیافتی و خورشیدی بخوبی کار کنند. در این پژوهش، سیستم سرمایش جذبی خورشیدی دو اثره لیتیم بروماید-آب، برای استفاده در شهر تهران در فصل تابستان، شبیه سازی شده است. با بررسی سیستم جذبی مشخص شد که ضریب عملکرد سیستم با افزایش دمای ژنراتور فشار بالا افزایش می یابد البته روند این افزایش با افزایش دمای ژنراتور فشار بالا از مقدار 130 درجه سلسیوس به بعد، ناچیز است. از آن جا که افزایش دمای ژنراتور بالا همراه با مصرف انرژی است، دمای مناسب برای ژنراتور فشار بالا 130 درجه سلسیوس پیشنهاد میشود. کلکتورهای استفاده شده در این سیستم، از نوع سهمی شکل با محور ثابت می باشد بدلیل اینکه متوسط گرمای جذب شده در کلکتور در هر ماه متغیر است، از آرایش موازی برای کلکتورها استفاده شده است. به این طریق در هر ماه، برای این که انرژی خورشیدی مورد نیاز تامین شود، سطح کلکتور تعیین شده است. پس از محاسبات و بهینه سازی، برای توان kW 20 تبرید، مساحت بهینه کلکتور برابر با 52.5 متر مربع بدست آمده است. هم چنین با تحلیل انجام شده برای تعیین حجم مناسب برای تانک ذخیره، مقدارآن 4 مترمکعب تعیین گردیده است.
    کلیدواژگان: چیلر جذبی، دواثره، کلکتور خورشیدی، تانک ذخیره
  • شعله کاظمی فرد، لیلا ناجی*، فرامرز افشار طارمی، زهرا فخاران صفحه 63
    بحران انرژی یکی از مسائل مهم در دنیای امروز می باشد و کشورهای مختلف از راهکارهای متفاوتی برای حل این مسئله استفاده می کنند. منابع انرژی تجدیدناپذیر مانند سوخت های فسیلی به سرعت رو به اتمام است. استفاده از این منابع آلودگی های زیست محیطی بسیاری بهمراه دارد که منجر به بروز پدیده گرمای جهانی می شود. از این رو تمایل به استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر مانند انرژی باد، انرژی خورشید و زمین گرمایی رو به افزایش بوده و سرمایه گذاری های کلانی در کشورهای پیشرفته بر روی این نوع از منابع انرژی انجام شده است. مقاله مروری حاضر به بیان خلاصه ای از انواع مختلف انرژی می پردازد و مختصر نگاهی به انرژی خورشید به عنوان یکی از مهمترین منابع انرژی تجدیدپذیر دارد. در این مقاله مروری سلول های خورشیدی به عنوان دستگاه های فوتوولتائیک تبدیل کننده نور خورشید به جریان الکتریسیته معرفی شده و مطالب مفیدی در رابطه با انواع آن ها به همراه مزایا و معایب نسبی، مکانیسم عملکرد، راهکارهای استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و پیشرفت هایی که در این تکنولوژی حادث شده است ارائه گردیده است. سرانجام وضعیت بازار جهانی در ارتباط با این تکنولوژی مورد ارزیابی قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: انرژی خورشیدی، سلول خورشیدی، فوتوولتائیک، منابع تجدیدپذیر
  • بدالرزاق کعبی نژادیان*، K. Watanabe، Y. Nakajima صفحه 72
    در این تحقیق، عملکرد سیستم نوین ذخیره بلند مدت انرژی خورشیدی جهت گرمایش با استفاده از محاسبات شبیه سازی مورد مطالعه قرار گرفت. سیستم شامل ماده با تغییر فاز 6 H2o، CaCl2 برای ذخیره حرارت کوتاه مدت، محفظه ذخیره حرارت محسوس - که دارای تانک آب گرم بوده و بوسیله قلوه سنگ احاطه شده است - و پمپ حرارتی برای ذخیره حرارت میان مدت و همچنین خاک برای ذخیره حرارت بلند مدت می باشد. محاسبات نشان می دهد که Heat gain بیشتری نسبت به تک محفظه ذخیره که در قبل مطالعه شده، بدست می آید. سیستم تک محفظه ای از راه تحلیلی و نظری، مقایسه استفاده از PCM و قلوه سنگ، که شامل عملکرد پمپ حرارتی در همان محفظه است مورد مطالعه قرار گرفت. به روش آنالیز و طراحی روش آزمایش (Experimental design)، جهت دستیابی به راندمان بیشتر PCM تاثیر 6 فاکتور متغیر برروی عملکرد سیستم مورد مطالعه قرار گرفت.
    کلیدواژگان: ذخیره حرارت کوتاه مدت، ذخیره حرارت میان مدت، ذخیره حرارت بلند مدت، PCM، پمپ حرارتی
|
  • Amir Omidvar*, Amir Vadiee, Iman Shayegh Page 1
    In the present paper, the earth-air heat exchanger specification including system utilization methods, channels configuration as well the most important merits and demerits of this system has been assessed completely. Then, passive systems which can be integrated with the underground channels has been assessed. Eventually, the significant recent decades studies on earth-air heat exchanger has been evaluate in order to obtain the worth and weak points of the past researches as well as proposing the novel ideas and set the further studies policy. The former studies evaluation shows that the earth-air heat exchanger can be utilized in summer for cooling purpose and also it can be used as preheating system in winter. However, this system has higher performance as a cooling system. The results indicated that by considering the earth-air heat exchanger in the hybrid systems, the total system performance will be improved incredibly.
    Keywords: Earth, air heat exchanger, Underground channel design, Soil thermal saturation
  • Masood Ebrahimi*, Iraj Moradpoor Page 13
    In the present paper, a hybrid cycle combing two novel technology of solid oxide fuel cell (SOFC) and micro gas turbine (MGT) to produce power in micro scale. The SOFC utilizes an external steam reformer to convert methane to hydrogen which is consumed as the SOFC main fuel. The fuel cell stack gas with high quality is used in a MGT to increase the cycle capability to produce more power. To analyze the cycle behavior a thermodynamic model is proposed and solved. In addition to make sure about the SOFC operation the cell voltage of the SOFC is calculated versus the current density and the calculated data is compared with experimental data presented by other researchers. The comparison shows a good agreement. To evaluate the cycle operation the impact of different parameters such as current density, cell working pressure and reforming temperature on the cycle performance criteria such as power generation by the SOFC, power generation by the MGT, cycle electrical efficiency, SOFC electrical efficiency, and SOFC working temperature are investigated. The results show that the fuel saving ratio of 45% in power production and overall electrical efficiency of 60% are achievable.
    Keywords: solid oxide fuel cell, micro gas turbine, hybrid cycle, micro scale
  • Alireza Zolfaghari*, Mehran Saadati Nasab, Elaheh Norouzi Jajarm Page 20
    Nowadays, using the double skin facades has attracted the attention of many engineers because of its significant effects on the buildings’ energy consumption, beside of maximum absorption of solar renewable energy. The previous researches have shown that the double skin facades have an appropriate thermal performance in the cold season. However, using double skin façade may lead to increase the building’s energy demand in the warm season. Therefore, in the recent years, the idea of using double skin facades with phase change materials (PCM) has been proposed in order to decrease the summer energy consumption of buildings. In this study, a thermal performance analysis has been performed by considering a high-rise building with the phase change material double skin façade in Tabriz and Bandarabas climatic conditions. The results indicate that using the ordinary double skin façades in Tabriz climatic conditions can decrease the building’s energy consumption up to 20% in cold months of the year; but it can lead to increase the summer cooling load about 14%. However, by using double skin façades with the phase change material glazing, the building’s energy consumption in cold and warm seasons may decrease about 12.5% and 7%, respectively. Also, the double skin façades with the phase change material glazing shows a good performance in Bandarabas climatic conditions with cooling and heating load energy saving about 5.7 and 12.6%, respectively.
    Keywords: Double skin façade, Phase change materials, Energy consumption
  • Shabnam Mansouri*, Jamasb Pirkandi, Ebrahim Afshari Page 28
    Energy consumption tendency in buildings and to find out the methods to manage and optimize it as audit or energy management methods are considered nowadays. Energy audit in every building is influenced by academic studies, experience and acquainting with new technologies of energy conservation. Renewable energies can play an important role in this way. Phase change materials (PCMs) are new substances with high heat of fusion. They absorb energy as latent heat until transformation in their phase. When the absorbed heat is needed, heat is extracted and material change to the primary condition. PCMs are very effective because they can be used in a variety of temperatures in cooling and heating. During the summer season, the benefits are a decrease in overall energy consumption and a time shift in peak load to off-peak hours that can decrease energy consumption cost. So, in this paper the role of PCMs in energy consumption management is considered.
    Keywords: Phase Change Materials, Energy Storage, Energy Management, Building
  • Hamed Rasi, Mostafa Mafi*, Morteza Yari Page 39
    In recent years saving energy has become of the most crucial topics in the entire energy industry. In the past several decades, by decreasing the fossil fuel sources, the energy crisis has become one of the most important issues of the world. Thermal integration in the plant is one of the methods that can be used for performance modification and energy saving in industrial units. Natural gas processing plants are one of the biggest industrial units. In these processes, a refrigeration system is used for the required. In current study, refrigeration system of propane facility of a typical gas refinery plant has been investigated using combined pinch and exergy method. The results show that, with correction of temperature levels of refrigeration systems, power consumption of system decreases about 16%.
    Keywords: Refrigeration systems, Gas refinery, Thermal integration, Energy saving
  • Mohammad Naserian*, Amir Vadiee Page 45
    Energy saving in building is one of the key issues in the sustainable energy development since in terms of primary energy consumption, buildings represent for more than 40% in most countries. Energy storage system is considered as an effective energy utilization method for buildings. In this paper, the phase change materials (PCMs) and their application in buildings have been introduced as a promising latent heat thermal energy storage method. The extensive melting temperature range in PCMs (from -100°C to 800°C and more) causes a strong inclination toward utilizing it for various applications. Using PCMs as a thermal energy storage system reduce the thermal energy demand of the building due to the time shifting in heat transfer phenomena from the heating and cooling energy source to the building. The PCMs can be usually used in form of microcapsule or flexible and rigid panels through the building envelope or double glazing windows. Based on the obtained results, the flexible and rigid panels are more cost effective than microcapsule PCMs. by selecting a proper PCM based on the corresponding thermal energy storage configuration, up to 30% energy saving can be achieved on the thermal energy utilization in the building.
    Keywords: thermal energy storage, phase change materials, building heating, cooling loads, sustainable energy utilization
  • Mortez Haydar, Mansour Khanaki*, Abbas Sadatsakkak, Behnam Karamloo Page 55
    Due to energy crisis and shortage of fossil fuels and emissions from those that have arisen serious concerns in relation to environmental issues, the use of renewable energy, especially solar energy has many attentions. A significant part of energy used in buildings is consumed by air conditioning systems. According to temperature of the generator, renewable and solar energy can be used as thermal driver in absorption refrigeration systems. In this study, two effects lithium bromide-water solar absorption cooling systems is simulated to be used in Tehran in summer. It is shown that coefficient of performance is increased by increasing temperature of high pressure generator until 130°C significantly and after that remain approximately constant. Since the high temperature generator has high energy consumption, temperature of 130 oC is recommended for high pressure generator. Collectors used in this system are fixed axis parabolic ones. Because the average heat absorbed by the collector varies each month, parallel arrangement are used. Required collector area is determined due to needed solar energy. For 20 kW cooling capacity, 52.5 m2 collector area is required with a 4 m3 storage tank.
    Keywords: absorption chiller, two effect, lithium bromide, water, solar collector, storage tank
  • Sholeh Kazemifard, Leila Naji*, Faramarz Afshar Taromi, Zahra Fakharan Page 63
    Today, energy crisis is one of the most important problems in the world and to overcome, different countries apply various solutions. Non-renewable resources of energy such as fossil fuels are going to end rapidly. Applying of non-renewable resources causes to environmental pollution and sequent global warming. Therefore tendency to apply renewable energy resources such as wind, solar energy, geothermal, etc. is increased around the world and government interested to invest on these types of energy. This review paper introduces briefly about all types of energy and especially on solar energy as the most important renewable resources. In this paper, solar cells as photovoltaic devices that convert solar energy to electricity are introduced, also different types of solar cells, advantages and disadvantages of each group, performance mechanism and finally some progress in solar cell technologies, is considered.
    Keywords: Solar Energy, Solar Cell, Photovoltaic, Renewable Resources
  • A. Kaabi, Nejadian*, K. Watanabe, Y. Nakajima Page 72
    The operation of a novel solar-energized long term storage system has been studied using computer simulation. The system uses a phase change material (PCM) consisting CaC12، 6H20 for short-term heat storage; crushed-rocks sensible heat storage bin with enclosed hot water tank and heat pump system for medium-term heat storage، and soil for long-term heat storage. Calculations indicate that this system will provide a higher heat gain than a single bin system studied earlier. The single bin system was studied analytically and theoretically، comparing the use of a PCM and crushed-rocks، and included a heat pump operating from the same bin. Due to analysis and design method of experiment، the effect of six variance factors on system performance for higher PCM efficiency was studied.
    Keywords: short, term heat storage, medium, term heat storage, long, term heat storage, PCM, heat pump