فهرست مطالب

علوم پیراپزشکی و توانبخشی - سال پنجم شماره 1 (بهار 1395)

فصلنامه علوم پیراپزشکی و توانبخشی
سال پنجم شماره 1 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • مونا سیمین قلم، حسین علی بخشی، زهرا احمدی زاده صفحات 7-13
    هدف
    اهمیت رشد توانایی های ادراکی، در بازداری یا پیشرفت عملکرد حرکتی کودک می باشد. یادگیری حرکتی مبدا یادگیری است و فرآیندهای ذهنی عالی تر، پس از رشد مناسب دستگاه حرکتی و دستگاه ادراکی به وجود می آید و این مطلب اهمیت مشکلات درکی _ حرکتی در افراد دارای اختلالات یادگیری را نشان می دهد. با توجه به شیوع بالای اختلال یادگیری این پژوهش با هدف ارزیابی مهارت های درکی- حرکتی در کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مقطعی و مورد_شاهدی بود. گروه آزمون شامل 38 دانش آموز 7 الی 9 ساله مشغول به تحصیل در مدارس عادی شهر سمنان که طبق سنجش اداره آموزش و پرورش شهر سمنان مبتلا به اختلال یادگیری بودند. گروه شاهد شامل 38 کودک غیر مبتلا به اختلال یادگیری بود که با کودک مبتلا در یک کلاس درس بودند. برای ارزیابی مهارت هماهنگی دو طرفه از خرده آزمون هماهنگی دوطرفه در مقیاس رشد حرکتی Bruininks-Oseretsky استفاده شد و به وسیله آمار توصیفی و استنباطی، توسط نرم افزار spss16 و آزمون Mann-withney مورد تجزیه و تحلیل گرفت.
    یافته ها
    تحلیل های آماری نشان داد که کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری در مهارت حرکتی هماهنگی دوطرفه ضعیف تر از کودکان غیر مبتلا عمل می کنند (0/01>p).
    نتیجه گیری
    مطابق یافته های پژوهش حاضر به نظر می رسد عملکرد کلی کودکان مبتلا به اختلال یادگیری در مهارت هماهنگی دو طرفه ضعیف تر از کودکان غیر مبتلا باشد. از آنجایی که کنترل کننده حرکات دوطرفه کورتکس حرکتی، مخچه و عقده های قاعده ای هستند و با توجه به نقش عقده های قاعده ای، و لوب پیشانی (که در ارتباط نزدیک با قشر حرکتی می باشد) در حافظه و یادگیری، به نظر می رسد می توان از طریق تصحیح و تقویت مهارتهای حرکتی دو طرفه که منجر به بهبود عملکرد کلی مناطق یاد شده در سیستم اعصاب مرکزی می شوند، به ارتقا حافظه و یادگیری در این کودکان کمک کرد.
    کلیدواژگان: مهارت های درکی، حرکتی، اختلال یادگیری، مهارت هماهنگی دوطرفه
  • حمیدرضا لطفی، احمد ابراهیمی عطری، سیدعلی اکبر هاشمی جواهری، کاظم نوروزی صفحات 14-19
    هدف
    کمردرد مزمن ناشی از فتق دیسک، یکی از بیماری های شایع در سطح جامعه می باشد. علاوه بر درد که یکی از مشکلات عمده این عارضه می باشد، مشکلاتی از قبیل کاهش و نقص عملکرد فیزیکی بدن در طی فعالیت های روزمره نیز گریبان گیر آنها خواهد شد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر شش هفته حرکات دراز کشیده به پشت روی آب بر شدت درد و ناتوانی مردان میانسال مبتلا به کمر درد مزمن ناشی از فتق دیسک کمری می باشد.

    روش بررسی
    24 مرد مبتلا به فتق دیسک کمری به صورت تصادفی به دو گروه تجربی (12 نفر) با میانگین سنی 3/28±47/75 و یک گروه کنترل (12 نفر) با میانگین سنی 5/78±46/83 تقسیم شدند. گروه تجربی، برنامه حرکت درمانی در آب را به مدت 24 جلسه، هر هفته 4 جلسه دریافت کردند و گروه کنترل در هیچ برنامه تمرینی شرکت نداشتند. اطلاعات در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون جمع آوری شد و با استفاده از آزمون T student در سطح معنی داری 0/05≥p مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها
    نتایج نشان داد شدت درد و ناتوانی در گروه تجربی به طور معنی داری کاهش پیدا کرده است (0/001=p). همچنین تغییرات بین گروهی نشان داد که میزان ناتوانی در گروه تجربی به نسبت گروه کنترل پس از شش هفته مداخله کاهش معنی دار داشته است (0/001=p).

    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که حرکات دراز کشیده به پشت روی آب موجب کاهش درد و سطح ناتوانی عملکردی در مردان مبتلا به کمردرد مزمن ناشی از فتق دیسک کمری می شود.
    کلیدواژگان: حرکت درمانی در آب، فتق دیسک کمری، ناتوانی، شدت درد
  • مهدیه توکلی، ناهید جلیله وند، محمد کمالی، یحیی مدرسی، مسعود متصدی زرندی صفحات 20-29
    هدف
    در بسیاری از کودکان با آسیب شنوایی شدید تا عمیق عمل کاشت حلزون شنوایی منجر به کسب مهارتهای گفتار و زبان می گردد، با این وجود کودکان برخوردار از کاشت حلزون شنوایی بسته به عوامل مختلفی از جمله زمان تشخیص، سن تجویز سمعک، سن کاشت، شروع توانبخشی و... درجاتی از ضعف را در زمینه ی گرامر و واژگان در نمونه ی زبانی خود نشان می دهند. هدف از مطالعه حاضر بررسی تنوع واژگانی و پیچیدگی نحوی گفتار پس از کاشت حلزون شنوایی در کودکان فارسی زبان می باشد.
    روش بررسی
    در این پژوهش نمونه های زبانی حاصل از توصیف تصویر در 10کودک برخوردار از کاشت حلزون شنوایی و 10 کودک طبیعی همسان از نظر سن شنوایی و جنس، مورد مقایسه قرار گرفت. جهت بررسی پیچیدگی نحوی از شاخص میانگین طول گفته و جهت بررسی تنوع واژگانی از شاخص های تعداد واژه های متفاوت، تعداد کل واژه ها و نسبت نوع به تعداد واژه ها در50 گفته آغازین کودک استفاده گردید. متوسط سن شنوایی کودکان برخوردار از کاشت حلزون شنوایی 67/7 ماه (1/77=SD) بود و جهت تحلیل داده ها از آزمون t مستقل استفاده گردید.
    یافته ها
    در آزمون آماری در همه ی شاخص های مورد مطالعه بین دو گروه کودکان برخودار از کاشت حلزون شنوایی و طبیعی تفاوت معناداری وجود نداشت (0/05
    نتیجه گیری
    در کودکان برخوردار از کاشت حلزون شنوایی، مدت زمان استفاده از کاشت حلزون شنوایی عامل مهمی در کسب مهارت های گفتار و زبان می باشد. به عبارت دیگر تنوع واژگانی و پیچیدگی نحوی در گفتار کودکان برخوردار از کاشت حلزون شنوایی که 72-60 ماه از کاشت آنها می گذرد، تقریبا مشابه با کودکان طبیعی 72-60 ماهه می باشد.
    کلیدواژگان: کاشت حلزون شنوایی، میانگین طول گفته، تنوع واژگانی، تعداد کل واژه ها، آسیب شنوایی
  • زهرا زرین اعظمی، ابراهیم جعفرزاده پور، علی میرزاجانی، مهدی خبازخوب صفحات 30-37
    هدف
    حرکات ساکاد سریع در عملکرد موفق داوران و تصمیم گیری آنها در رویداد های ورزشی ضروری هستند. هدف از این مطالعه تعیین سرعت ساکاد در داوران بسکتبال با استفاده از الکترو اکولوگرام دینامیک می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه بر روی12 نفر داور ماهر و 14 نفر داور مبتدی بسکتبال (مرد) با دامنه سنی (18-38) سال انجام گرفت. تمامی شرکت کنندگان تحت معاینات رفرکشن و حدت بینایی قرار گرفتند. سرعت حرکات ساکاد برای زاویه 40 درجه بینایی (20 درجه به راست و 20 درجه به چپ) با استفاده از الکترو اکولوگرام دینامیک ارزیابی شد. برای مقایسه میانگین سرعت ساکاد در هر دو گروه از آزمون تی مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سرعت ساکاد به سمت راست و چپ به ترتیب در داوران ماهر60±743/43 و732/00±40درجه بر ثانیه و در داوران مبتدی87/1±669/64 و 86±675/32 درجه بر ثانیه بود. تفاوت معنی داری بین دو گروه داوران وجود داشت (05/0p<). سرعت حرکات ساکاد چشم در داوران ماهر سریعتر از داوران مبتدی بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد داوران ماهر به دلیل قرارگرفتن بیشتر در شرایط پویای ورزشی بهتر می توانند رویدادها را بر پایه تجزیه و تحلیل احتمالی محیط پیش بینی کنند؛ و حرکات ساکاد سریعتری داشته باشند که مربوط به تمرین و تجربه است.
    کلیدواژگان: ساکاد، الکترواکولوگرافی، بسکتبال
  • محبوبه حسینی نژاد، مریم شریف آبادی، زهرا قیومی انارکی، داوود سبحانی راد، احمد پورمحمد صفحات 38-44
    هدف
    لکنت اختلالی حرکتی گفتار است که با علائمی مانند تکرار کلمات و هجاها، کشیده تر گفتن بعضی آواها و یا قفل شدگی اندام های گویایی هنگام تلفظ برخی صداها شناخته می شود. از آنجا که به نظر می رسد افراد مبتلا به لکنت تا حدی از اضطراب اجتماعی/ هراس اجتماعی رنج می برند و با توجه به اثرات اضطراب اجتماعی بر افراد و بر کیفیت زندگی آنها، شناسایی این مشکل به ویژه در افراد مبتلا به لکنت از اهمیت بسیار برخوردار است. بنابراین هدف مطالعه حاضر بررسی مولفه های مختلف آزمون اضطراب اجتماعی شامل ترس، اجتناب از اجتماع و ناراحتی فیزیولوژیک در افراد بزرگسال 18 تا 45 ساله مبتلابه لکنت بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تحلیلی از نوع مورد شاهدی با استفاده از پرسشنامه هراس اجتماعی، 32 فرد مبتلا به لکنت در محدوده سنی 18 تا 45 سال و 32 فرد دارای گفتار روان که از نظر سن و جنس و تحصیلات با گروه دارای لکنت همسان شده بودند، به لحاظ میزان اضطراب اجتماعی مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    آزمون تی مستقل نشان داد که میانگین نمره اضطراب اجتماعی در افراد مبتلا به لکنت به طور معناداری بیش از میانگین نمره افراد دارای گفتار روان است. همچنین در بین مولفه های این آزمون، میانگین نمره مولفه ترس بین دو گروه تفاوت معناداری داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق حاکی از بالاتر بودن میزان اضطراب اجتماعی (هراس اجتماعی) به طور کلی و مولفه ترس به طور اختصاصی، در افراد مبتلا به لکنت نسبت به همتایان دارای گفتار روانشان بود. بنابراین لازم است در برنامه های درمانی که توسط آسیب شناسان گفتار و زبان برای این افراد در نظر گرفته می شود، به این جنبه از اختلال نیز پرداخته شود و بخشی از برنامه های درمانی به تعدیل و کاهش میزان اضطراب اجتماعی افراد و به خصوص احساس ترس در آن ها معطوف گردد.
    کلیدواژگان: لکنت، اضطراب اجتماعی، ترس
  • حمیده میرحسینی، نادر رهنما، مصطفی شیریزدی، مصیب میرحسینی صفحات 45-50
    هدف
    ضعف عضلانی، درد، اختلال حسی، محدودیت حرکتی مفصل شانه از مهمترین مشکلات پس از درمان های سرطان سینه است. لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر هشت هفته ورزش یوگای بر دامنه حرکتی مفصل شانه زنان مبتلا به سرطان سینه بود.
    روش بررسی
    تعداد 24 بیمار مبتلا به سرطان سینه در دامنه سنی 47 تا65 سال به صورت در دسترس و تصادفی به دو گروه کنترل و شاهد تقسیم شدند. گروه شاهد برنامه تمرینات یوگا را 2 جلسه در هفته به مدت 8 هفته انجام دادند در حالی که گروه کنترل فعالیت خاصی نداشتند. دامنه حرکتی شانه بیماران توسط گونیامتر قبل و بعد از 8 هفته مورد ارزیابی قرار گرفتند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون Tوابسته و T تفاضل مستقل استفاده شد. آزمون مورد استفاده در سطح معناداری 0/05>p در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان داد که بهبودی معناداری درمیزان دامنه حرکت خم شدن، باز شدن، دور شدن، چرخش خارجی و چرخش داخلی شانه گروه شاهد مشاهده شد (0/05>p). در حالی که در گروه کنترل کاهش معناداری مشاهده شد (0/05
    نتیجه گیری
    از یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که انجام حرکات یوگا باعث افزایش دامنه حرکت اندام فوقانی و نهایتا بهبود عملکرد شانه می شود، بنابراین به نظر می رسد استفاده از تمرینات یوگا عنوان برای افراد سرطانی قابل توصیه می باشد.
    کلیدواژگان: دامنه حرکتی مفصل شانه، سرطان سینه، ورزش یوگا
  • سپیده تیکخواه، بیژن شفیعی، اکرم احمدی صفحات 51-57
    هدف
    گروهی از محققین لکنت را اختلال در زمان بندی بین عناصر آوایی و وقفه در برنامه ریزی هم زمان و موفق حرکات عضلات گفتاری جهت تولید یک کلمه می دانند از جمله متغیرهای زمانی می توان به دیرش واکه ای اشاره کرد. دیرش واکه ای مختصه زمانی است که به طور دقیق می تواند ماهیت تفاوت های آواسازی بین افراد مبتلا به لکنت و بدون لکنت را نشان دهد. هدف این مطالعه بررسی و مقایسه دیرش واکه ای افراد مبتلا به لکنت و بدون لکنت بود.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بوده و در آن 22 نفر از افراد دارای لکنت و 22 نفر بدون لکنت از سنین 10 تا 30 سال انتخاب شدند و از آن ها خواسته شد که متنی را که شامل هرسه CV،CVCCVCC و شامل 6 واکه را بخواند سپس خلاصه ی آن را تعریف کند و گفتار روان شامل هر سه بافت انتخاب و توسط نرم افزار Praat ضبط و ازطریق اسپکتروگرام دیرش واکه درآنها محاسبه شد.
    یافته ها
    آزمون t مستقل نشان داد که لکنت (0/21=p) و سن (0/061=p) تاثیر معناداری بر دیرش واکه ای ندارد. اگرچه این مقادیر در گروه مبتلا به لکنت نسبت به گروه بدون لکنت بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    مطالعه نشان داد که لکنت بر دیرش واکه ای تاثیر معناداری ندارد.
    کلیدواژگان: لکنت، دیرش واکه ای، گفتار روان، نرم افزار Praat
  • سارا کشاورزی، علی میرزاجانی، ابراهیم جعفرزاده پور صفحات 58-65
    هدف
    دید رنگ از مهمترین و تاثیرگذارترین توانایی های بینایی است. از مشاغلی که دید رنگ در انجام هرچه صحیح تر و حرفه ای تر امور نقش دارد، کار در کارخانجات و کارگاه های صنعتی است که بسیاری از دستورها، پیام ها، هشدار ها و همچنین نمایشگرهای دستگاه های دیجیتالی با نمایش رنگهای متفاوتی بیان می گردند. این تحقیق به منظور بررسی تاثیر مواجهات طولانی مدت با فراورده های نفتی و پتروشیمی بر دید رنگ انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی در کارخانجات تولید فراورده های پتروشیمی و پالایشگاه نفت که همگی مذکر بودند در بخش های صنعتی و اداری انجام شد. این افراد به دو گروه دارای مواجهه به تعداد224 نفر (54%) و بدون مواجهه به تعداد 194نفر (46%) تقسیم شدند. بعد از در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج شامل بیماری های چشمی، بیماری های داخلی مانند دیابت، مصرف داروهای نورو توکسینی، حدت بینایی تک چشمی با بهترین اصلاح عیوب انکساری کمتر از 6/10، سن بالای 40 سال، 418 نفر با رضایت کامل در این مطالعه شرکت کردند. ابتدا یک معاینه اپتومتری شامل تعیین حدت بینایی و اصلاح عیوب انکساری و سپس تست دید رنگ بر روی کارکنان بخشهای مختلف انجام شد. تست دید رنگ نیز شامل تست رنگ با صفحات دفترچه ایشی هارا (38صفحه ای) و چیدمان مهره ای تست LD-15 d بود.
    یافته ها
    اختلال دید رنگ در افراد شاغل در بخشهای صنعتی (گروه با مواجهه مواد شیمیایی) 19 درصد و اختلال دید رنگ افراد شاغل در قسمت اداری (گروه بدون مواجهه با مواد شیمیایی) 6 درصد تعیین شد. میانگین ضریب اغتشاش دید رنگ در گروه دارای مواجهه با مواد شیمیایی 0/16± 1/12 و در گروه بدون مواجهه 0/07±1/03 بوده و در مقایسه با هم تفاوت معنی داری دارند (0/03=p).
    نتیجه گیری
    تفاوت موجود در اختلالات دید رنگ در افراد با مواجهه مواد نفتی و پتروشیمی نسبت به افراد بدون مواجهه تاییدی بر این فرضیه است که مواجهه با مواد شیمیایی مانند مواد فراورده های پتروشیمی و نفتی می تواند باعث بروز اختلالات دید رنگ اکتسابی شود.
    کلیدواژگان: دید رنگ، ضریب اغتشاش دید رنگی، مواجهه شغلی، فراورده های نفتی و پتروشیمی، کارکنان
  • بتول جنتی، حسین زرین فر، محمد صالحی، رضا سبحانی، عبدالمجید فتی صفحات 66-72
    هدف
    بیماری های قارچی سطحی و جلدی هنوز از علل مهم عفونتهایی هست که پوست، مو و ناخن را درگیر می کنند. این بیماری ها به علت آلودگی محیط و عدم رعایت اصول بهداشتی، در مناطق محروم از شیوع بیشتری برخوردار می باشند. لذا در مطالعه حاضر یک بررسی گذشته نگر در شهر نیشابور برای شناخت میزان فراوانی بیماری های قارچی سطحی و جلدی انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه Cross sectional در یک دوره زمانی 5 ساله (بین سالهای 1393-1388) به بررسی 1281 بیمار ( 48/9%) 627 مذکر و (15/1%) 654 مونث) مشکوک به عفونت های قارچی سطحی و جلدی پرداخت. تشخیص بیماری از طریق آزمایش های میکروسکوپی مستقیم و توسط لام مرطوب با هیدروکسید پتاسیم 15% (KOH) و رنگ آمیزی متیلن بلو و گرم انجام شد و سپس داده ها توسط نرم افزار SPSS-16 آنالیز شدند.
    یافته ها
    از 1281 بیمار مشکوک، (15%) 196 نفر مبتلا به بیماری های قارچی سطحی و جلدی بودند. فراوانی هر کدام از این بیماری ها بترتیب شامل درماتوفیتوزیس 74/5% (146 مورد)، اونیکومایکوزیس 12/2% (24 مورد)، تیناورسیکالر 8/8% (17 مورد)، اریتراسما 3/5% (7مورد) و کاندیدیازیس جلدی 1 % (2 مورد) بودند. در ضمن، گروه سنی 40-31 سال (21/4%) دارای بالاترین فراوانی بودند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که بیماری های قارچی سطحی و جلدی بویژه درماتوفیتوزیس (کچلی ها) سهم مهمی را در بین بیماری های پوستی در این منطقه دارا می باشند. بیشترین فراوانی این بیماری ها یکی در اواخر اردیبهشت تا آخر مرداد و دیگری اوایل شهریور تا اواخر آذر ماه بود. بنابراین مطالعات اپیدمیولوژیک و تشخیص دقیق بیماری های قارچی پوستی می تواند در پیشگیری و درمان موثر آنها کمک کند.
    کلیدواژگان: بیماریهای قارچی سطحی و جلدی، شیوع، نیشابور
  • مقاله مروری
  • فاطمه مطهری نژاد، شهریار پروانه، ستاره قهاری صفحات 73-80
    هدف
    خستگی از شایع ترین علائم در افراد مبتلا به ام اس است و عامل بزرگی در محدود کردن مسئولیتهای کاری و اجتماعی این افراد است .با توجه به عدم وجود مطالعه جامع ثبت شده در بانکهای مطالعاتی ایران، هدف مطالعه حاضر، مروری جامع بر خستگی، علل و ارزیابی و درمان آن در بیماران مبتلا به ام اس می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مروری از بانکهای اطلاعاتی داخلی و خارجی بین سالهای 1989 تا 2013 برای جمع آوری اطلاعات استفاده شد.
    یافته ها
    خستگی یکی از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت زندگی، انزوای اجتماعی و نیز عدم اشتغال بیماران مبتلا به ام اس است. خستگی تحت تاثیر علل اولیه و ثانویه بروز می یابد. ارزیابی جامع خستگی به انتخاب بهترین استراتژی درمانی برای غلبه بر این علامت مشکل زا کمک می کند. معیار شدت خستگی (FSS)، مقیاس تاثیر خستگی (FIS)، مقیاس تاثیر خستگی اصلاح شده (MFIS) و مقیاس آنالوگ دیداری (VAS-F) رایج ترین ابزارهای سنجش خستگی در بیماران مبتلا به ام اس می باشد. در درمان خستگی از روش های دارویی و غیردارویی(تمرینات ایروبیک، ذخیره سازی انرژی و درمانهای شناختی رفتاری) استفاده می شود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت خستگی و تاثیر بارز آن بر کیفیت زندگی فردی و حرفه ای بیماران مبتلا به ام اس، ارزیابی دقیق و درمان مناسب آن ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، خستگی، ارزیابی، درمان
|
  • M. Siminghalam, H. Alibakhshi, Z. Ahmadi Zadeh Pages 7-13
    Purpose
    The importance of perceptual skills development is in the lake or improvement in children’s motor function. The motor learning is the base of learning and higher mental processes created after the adequate development of motor and perceptual systems. This reason shows the importance of perpetual-motor impairment in learning deficits. According to the prevalence of learning disorder, this study was performed to evaluate the perceptual- motor skills in children with learning disorder.
    Methods
    This study was cross-sectional and case-control. The target group consisted of 38 children aged 7 to 9 years old studying in ordinary schools in city of Semnan who were diagnosed with learning disability as measured by the educational department. The control group consisted of 38 children without LD who were classmate with the LD group. For the evaluation of the bilateral coordination skills, the bilateral coordination subtest from the Bruininks-Oseretsky Test of Motor Proficiency was employed. The obtained data were analyzed by descriptive and inferential statistics and SPSS and Mann-withney software.
    Results
    Statistical analysis showed that children with LD obtained lower scores in bilateral coordination subtest compared with normal children (P
    Conclusion
    According to the results of this study, it seems that the overall performance of bilateral coordination in LD children is weaker than the children in the control group. Since the controllers of bilateral movement are the Motor cortex, cerebellum and basal ganglia and according to the role of basal ganglia and frontal lobe (that is closely in association with the motor cortex) in memory and learning, it seems that we can improve memory and learning ability with improving bilateral coordination movements .
    Keywords: Perceptual, motor skill, Specific learning disorder, Bilateral coordination
  • H.R. Lotfi, A. Ebrahimi Atri, A.A. Hashemi Javaheri, K. Norouzi Pages 14-19
    Purpose
    Chronic low back pain due to disc herniation is one of the common diseases in the community. In addition to the pain caused by this problem, which is a major complication, decreased and defective physical performance in daily living are other major concerns .The purpose of this research was to investigate the effect of six weeks supine movement in water on pain and disability in men with Chronic Low Back Pain due to lumbar disc herniation.
    Methods
    24 patients with lumber disc herniation were selected, and were divided into two groups: experimental group (n=12, mean ± SD age, 47.75±3.28 years) and control group (n=12, mean ± SD age, 46.83±5.78 years). The experimental group performed 24 sessions of aquatic exercise four sessions per week, while control group did not participate in any exercise program. Data collected before and after the intervention and were analyzed by t student a significance levels of P≤0.05.
    Results
    Pain and disability have been reduced significantly in the experimental (P=0.001) group. Also comparison between groups showed that disability rate also reduced significantly (P=0.001).
    Conclusion
    This study showed six weeks supine movement in water reduces the level of pain and functional disability in men with chronic back pain caused by lumber disc herniation.
    Keywords: aquatic exercise, lumbar disc herniation, Disability, pain
  • M. Tavakoli, N. Jalilevand, M. Kamali, Y. Modarresi, M. Motasaddi Zarandy Pages 20-29
    Purpose
    Although cochlear implantation has been proven to cause considerable improvement in perceptive and expressive language of prelingually severe to profound hearing–impaired children, however, children with cochlear implant have grammar and vocabulary deficits depends on some factors such as diagnosis age, acoustic approval age, hearing age, rehabilitation onset and etc. The purpose of this study was to measure children's lexical diversity and syntactic complexity after cochlear implant in persian speaking children.
    Methods
    This study included 10 children with cochlear implant and 10 age- and gender-matched normal hearing children. In order to collect data, language samples of children were gathered via picture description. The first 50 utterances were analyzed to measure mean lentgh of utterances, number of different words, number of total words and type token ratio. Mean hearing age of participants was 67.7 months (SD=1.77) and we used independent T test for data analysis.
    Results
    There was no significant difference in all measures between children with cochlear implants and hearing age peers (p>0.05).
    Conclusion
    Duration of hearing experience after CIs is an important factor for acquiring speech and language abilities. In other words, after 60 to72 months of implant experience, their lexical diversity and syntactic complexity were almost similar to chronological age scores of 60 to 72 months in normal hearing children.
    Keywords: Cochlear implant, Mean length of utterance, Number of different words, Number of total words, hearing–impaired
  • Z. Zarrin Azami, E. Jafarzadehpur, A. Mirzajani, M. Khabazkhoob Pages 30-37
    Purpose
    Fast saccadic movements are essential in successful performance of referees and their decision making in sports events. The aim of this study is to determine the velocity of saccadic eye movements of basketball referees by dynamic electero-oculogram.
    Methods
    This study was performed on twelve male expert basketball referees and fourteen novice basketball referees with age range of 18 to 38 years. Refractive errors and visual acuity test were performed for all participants. Velocity of saccadic for the angle of 40 degrees (20 degrees to the right and 20 degrees to the left) was evaluated by dynamic electero-oculogram (EOG). Statistical comparison between groups for the velocity of saccadic eye movements was performed by independent T-test.
    Results
    The mean velocity of saccadic eye movements (gaze to right and left) in expert referees was 743.43±60,732.00±40deg/sec and in novice referees was 669.64±87.1, 675.33±86 deg/sec, respectively, which the difference was statistically significant (P
    Conclusion
    It seems that expert referees due to being more involved in dynamic exercise situation can predict better events based on environmental analysis and they have faster saccadic movements which may attributed to intensive practice and experience.
    Keywords: Saccades, Electrooculography, Basketball
  • M. Hoseininejad, M. Shrifabadi, Z. Ghayoumi Anaraki, D. Sobhani Rad, A. Pourmohammad Pages 38-44
    Purpose
    Stuttering is a motor speech disorder which is recognized by some signs such as repeating words and syllables, prolongation some phonemes and/or locking organs of speech while pronouncing some phonemes. People with stuttering seem to suffer some levels of social anxiety or social phobia and this may affect their quality of life. Therefore, recognizing this problem especially in people who stutter is very important. This paper aims to study several components of social anxiety test including fear, social avoidance behavior and physiological problems in 18 to 45 years people who stutter.
    Methods
    Using Conver social anxiety test, this cross-sectional analytic study compared social anxiety in 32 individuals with stuttering (age range: 18 to 45 years) and 32 age- and gender-matched subjects with fluent speech.
    Results
    Independent t-test showed that average social anxiety score in people who stutter is statistically more than people with fluent speech. Moreover, among components of this test, mean score of fear was statistically different between two groups.
    Conclusion
    Results of this study showed higher rate of social anxiety, and particularly component of fear specially, in stuttered people compared to individuals without stuttering. So, it is necessary to consider this aspect of disorder in therapy programs performed by speech and language pathologists for the patients; and to denote a part of therapy programs to adjust and decrease rate of people's social anxiety, especially their fear-feeling in them.
    Keywords: Stuttering, Social anxiety, Fear
  • H. Mirhosseini, N. Rahnama, M. Shiryazdi, M. Mirhosseini Pages 45-50
    Purpose
    Muscle weakness, pain, sensory impairment, limitation of motion are the most problem after breast cancer treatment. The aim of this study was to determine an effect of 8-weeks of yoga on a range of motion in the breast cancer women with mastectomy.
    Methods
    Twenty-four patients with breast cancer between age of 47 to 65 years were divided randomly into two groups: experimental and control groups. Experimental group performed yoga training 2 times a week for 8 weeks, while the control group did not perform any program. Range of motion of Shoulder is evaluated before and after 8 weeks with goniometer. In order to analyze the data, T-dependent and T-independent tests were performed. The significant level was set at P
    Results
    The results of this study showed significant improvement in rates of range of motion in flexion, extension, abduction, external rotation, and internal rotation in the experimental group (P0.05).
    Conclusion
    From the findings of the present study, we may conclude that yoga exercises increases upper extremity range of motion and ultimately improves shoulder function, therefore, exercising yoga is recommended for people with cancer.
    Keywords: Breast cancer, Range of motion of shoulder, Yoga exercise
  • S. Nikkhah, B. Shafiei, A. Ahmadi Pages 51-57
    Purpose
    Some of researchers define stuttering as a disorder in timing feature between acoustic elements and interruption in successful and simultaneous programming of speech muscles movements for a word production. One of the temporal variable is vowel duration. Vowel duration is a feature that demonstrates between nature of phonation differences in stutterers and nonstutterers. The aim of this study was to study and compare the vowel duration in stutterers and nonstutterers.
    Methods
    The present study was descriptive and analytic and 22 stutterers and 22 nonstutterers participated and were asked to read a text that contains three contexts cv, cvc, cvcc and 6 vowels. Afterward, its summary and fluent speech from three contexts were selected and recorded by praat software and duration of vowels was computed via spectrogram.
    Results
    Independent t test showed that stuttering (P=0.21) and age (P=0.061) did not have significant effect on vowel duration. However these values were higher in stutterers than nonstutterers.
    Conclusion
    This study showed that stuttering does not influence the vowel duration.
    Keywords: Stuttering, Vowel duration, Fluent speech, Praat software
  • S. Keshavarzi, A. Mirzajani, E. Jafarzadehpoor Pages 58-65
    Purpose
    Color vision is one of the most important and influential visual abilities. Due to technological advances and conveying information to the device, its importance will increase day by day. Some jobs such as, working in factories and industrial workshops, are more accurate and professional. For many industrial areas of commands, messages, alerts and also displays digital devices represent by different colors. The present study determines the effects of prolonged exposure to petroleum products and petrochemicals on the color vision.
    Methods
    The present study is conducted in the manufacturing of petroleum products and petrochemicals, over 418 male employees (age over 40 years of age), in the industrial and office sectors. They were divided into two groups: The exposed groups of 224 patients (54%) and the non-exposed groups of 194 patients (46%). The exclusion criteria contains individuals with congenital vision disorders, eye diseases (e.g. cataracts, glaucoma), corneal opacity, corneal dystrophy, internal diseases such as diabetes, blood pressure, nervous disorders (Parkinsons, Alzheimers), neurotoxin drugs consumer, monocular visual acuity less than 6/10 with best correction of refractive errors. First, a preliminary optometric examination involves determining visual acuity and refractive correction, if necessary, and then the color vision test was performed. The color vision testing, including Ishihara color vision 38 plates and LD-15 d.
    Results
    Impairment of color vision was observed in 19% of people employed in the industrial sector (group with exposure to chemicals) and 6% of people working in the office (without exposure to chemical substances). The average color confusion index in the group with exposure to chemical was 1.12±0.16 and in the group without exposure to chemical was 1.03±0.07, which the difference was statistically significant.
    Conclusion
    The differences between groups in the color vision defects can be acquired the color vision disturbances, in individuals with exposure to petroleum and petrochemical than those without exposure confirms that exposure to chemicals, such as petrochemical products and petroleum products.
    Keywords: Color vision, Color confusion index, Occupational exposure, Oil products, petrochemical, Employees
  • B. Jannati, H. Zarrinfar, M. Salehi, R. Sobhani, A.A. Fata Pages 66-72
    Purpose
    The superficial and cutaneous mycoses remain the major causes of infections that affect the skin, hair and nails. Due to environment pollution and lack of hygiene principles in deprived areas, the fungal infections are more prevalent. Hence, a retrospective study was performed to determine the prevalence of superficial and cutaneous fungal diseases in Neyshabur city.
    Methods
    This cross sectional study was performed between 2009-2014 and examined 1281 patients (627 (48.9%) male and 654 (51.1%) female) suspected to superficial and cutaneous mycoses. The diagnosis was performed by direct microscopic examination of wet mount with 15% KOH (potassium hydroxide) and methylene blue and Gram staining, and then the data were analyzed by SPSS-16 software.
    Results
    From the total of 1281 suspected patients, 196 (13%) were affected by superficial and cutaneous mycoses. The frequency of each of the diseases included: dermatophytosis 74.5% (146 cases), onychomycosis 12.2% (24 cases), tinea versicolor 8.8% (17 cases), erythrasma 3.5% (7 cases), superficial candidiasis 1% (2 cases), respectively. In addition, the age range of 31-40 years (21.4%) had the highest prevalence.
    Conclusion
    This study showed the superficial and cutaneous mycoses particularly dermatophytosis (ringworm) is very popular in this area. The disease was more frequent in late May to late August and early September to late November. Therefore, epidemiological studies and exact diagnosis of skin mycoses may guide us to prevent and treat them effectively.
    Keywords: Superficial, cutaneous mycoses, Prevalence, Neyshabur
  • F. Motaharinezhad, Sh Parvaneh, S. Ghahari Pages 73-80
    Purpose
    Fatigue is one of the most common symptoms in people with MS and is an important factor in limiting the job related and social activities. Due to the lack of a comprehensive study on fatigue in MS in Iranian databases, the main aim of the present study was to present a comprehensive review of fatigue, its assessment, causes and treatment.
    Methods
    This study is a review literature on MS fatigue in national and international databases between 1989 and 2013.
    Results
    Fatigue has a significant impact on the quality of life, social isolation and unemployment of the MS patients. MS related fatigue is affected by primary and secondary causes. Comprehensive evaluation of fatigue helps choose the most effective treatment strategy to overcome this overwhelming symptom. Fatigue Severity Scale (FSS), Fatigue Impact Scale (FIS), Modified Fatigue Impact Scale (MFIS) and visual analogue scale for fatigue (VAS-F) are the most common tools to measure fatigue in people with MS. Both pharmacological and non-pharmacological treatments are suggested for treatment of fatigue. Non-pharmacological strategies are including aerobics, energy conservation techniques and cognitive behavioral therapy.
    Conclusion
    Considering the importance of fatigue and its obvious impact on employment and quality of life of people with MS, a careful evaluation to plan appropriate treatment is necessary.
    Keywords: multiple sclerosis, Fatigue, Assessment, Treatment