فهرست مطالب

پژوهش در یادگیری آموزشگاهی و مجازی - سال سوم شماره 11 (زمستان 1394)

نشریه پژوهش در یادگیری آموزشگاهی و مجازی
سال سوم شماره 11 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • یاسمین عابدینی*، محمد مهدی مختاری صفحات 7-16
    یادگیری زبان انگلیسی مانند هر زبان دیگری نیازمند داشتن قابلیت های شناختی، فراشناختی، انگیزشی و رفتاری است. هدف از پژوهش حاضر ارائه مدلی علی از روابط میان انگیزش پیشرفت در زبان، انواع کمک طلبی (ابزاری و اجرایی)، یادگیری زبان انگلیسی از طریق تلفن همراه و عملکرد در درس زبان انگلیسی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر دبیرستانی شاهین شهر در سال 1391 بوده که 250 نفر از آنان به روش خوشه ایچند مرحله ای به عنوان گروه نمونه انتخاب شدند. پرسش نامه های انگیزش پیشرفت در زبان انگلیسی (اشمیت و واتانابه، 2001)، ابعاد کمک طلبی ورهاسلت (2008) و نوع و میزان استفاده از تلفن همراه (امرایی، زمانی، عابدینی و میرزایی، 1390) مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با استفاده از روش تحلیل مسیر تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها نشان دهنده نقش واسطه ای استفاده آموزشی از تلفن همراه در ارتباط بین انواع کمک طلبی و عملکرد در زبان انگلیسی بود. همچنین مشاهده شده انواع کمک طلبی نقشی واسطه ای در ارتباط بین انگیزش پیشرفت در زبان انگلیسی و استفاده آموزشی از تلفن همراه دارد. می توان نتیجه گرفت که استفاده آموزشی از تلفن همراه برای یادگیری زبان انگلیسی نقشی فراشناختی داشته و یکی از راهبردهای خودتنظیمی برای مدیریت منابع به وسیله دانش آموزان است.
    کلیدواژگان: انگیزش پیشرفت زبان، کمک طلبی تحصیلی، یادگیری با تلفن همراه، زبان انگلیسی
  • رحیم بدری گرگری*، پریناز منصوری، فاطمه فرجیان صفحات 17-24
    یکی از مهارت های لازم برای موفقیت تحصیلی دانش آموزان مدیریت زمان است. این مهارت از جمله مولفه های خودتنظیمی یادگیری دانش آموزان است. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی نقش عوامل مختلف مدل کوپر در مهارت مدیریت زمان دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی با روش همبستگی انجام گرفت. آزمودنی های پژوهش، شامل 400 دانش آموز دختر بودند که به وسیله نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای از نواحی آموزش و پرورش تبریز انتخاب شدند. از پرسش نامه پس خوراند فراهم شده از طرف معلمان (تراوتین و همکاران، 2006)، جهت گیری انگیزشی (ژو، 2010)، مقیاس تنظیم محیط (ژو، 2010) و مقیاس مدیریت زمان تکالیف (ماکان، 1994) برای جمع آوری اطلاعات استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات روش های آماری آزمون معناداری همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام به کار رفت. نتایج پژوهش نشان داد که ابتکار عمل در تنظیم محیط، پس خوراند فراهم شده از طرف معلمان و جهت گیری انگیزشی یادگیری مطالب درسی پیش بینی کننده مهارت مدیریت زمان تکالیف درسی دانش آموزان است. این متغیر ها 26 درصد واریانس مهارت مدیریت زمان تکالیف درسی را تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: مدیریت زمان، تنظیم محیط، بازخورد، جهت گیری انگیزشی
  • بهمن زندی *، مرضیه گرامی طیبی، بلقیس روشن، علی اصغر کاکوجویباری صفحات 25-40
    این پژوهش با هدف بررسی تمایز خواندن در متون چاپی و الکترونیکی در زبان فارسی انجام گرفت. در این تحقیق، درک و سرعت خواندن در دو نوع ابزار، اندازه گیری و سپس مقایسه شده است. روش تحقیق، آزمایشی است که با طرح آزمونی جهت جمع آوری اطلاعات به منظور سنجش سرعت و درک خواندن انجام می گیرد. جامعه آماری تحقیق شامل نود و چهار دانشجو از میان حجم نمونه 2000 نفری دانشگاه پیام نور فیروزآباد است که به صورت تصادفی انتخاب و به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول آزمون را با ابزار رایانه و گروه دوم با ابزار کاغذ انجام دادند. نمرات آزمون، معیاری برای درک خواندن و زمان صرف شده برای آزمون، معیاری برای سرعت در نظر گرفته شده است. در پیش آزمون سوالاتی برای سنجش تاثیر عوامل بافتی انجام گرفت و سپس به بررسی تاثیر هرکدام از عوامل بافتی بر سرعت و درک خواندن متون چاپی و الکترونیکی پرداخته شد. سپس از نرم افزار SPSS برای تحلیل داده ها استفاده گردید. در تحلیل داده ها از روش آزمون تی و رگرسیون هم زمان استفاده شد. تحلیل ها نشان دادند درک خواندن به طرز چشمگیری تحت تاثیر ابزار خواندن است. نمرات دانشجویان حاکی از عملکرد بهتر در ابزار کاغذ است. از سوی دیگر بررسیسرعتخواندننشاندادتفاوتقابلملاحظه ایمیانسرعتخواندندر دو ابزار دیده نشده است. در بررسی عوامل بافتی میزان مطالعه هفتگی، نرخ روزانه ارتباط با فن آوری خواندن و ارجحیت ابزار، این عوامل بر درک خواندن بی تاثیرند اما بر سرعت خواندن متون الکترونیکی و کاغذی اثری قابل توجه دارند.
    کلیدواژگان: خواندن، درک خواندن، سرعت خواندن، متون چاپی، متون الکترونیکی
  • اکبر جدیدی محمدآبادی صفحات 41-48
    این پژوهش به تحلیل کتب درسی از حیث توجه به هویت ملی در پایه ششم ابتدایی پرداخته می شود. پژوهش حاضر از نوع توصیفی است که در گروه تحقیقات کاربردی است. برای بررسی مولفه ها، تحلیل محتوایی که یکی از روش های علمی برای بررسی محتوای مدارک اسنادی است، استفاده شد. کتاب های درسی فارسی و علوم اجتماعی پایه ششم ابتدایی به عنوان جامعه آماری انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی (شامل: جدول فراوانی، میانگین، رتبه درصدی) استفاده شد. یافته های به دست آمده از پژوهش حاضر دلالت بر آن دارد که در کتاب های اجتماعی و فارسی بخوانیم به برخی نمادها مثل جغرافیا و مکان طبیعی _ ملی، مشاهیر ایرانی و فرهنگ در حد نسبتا مناسب توجه شده است. برخی نمادها مثل پرچم، سرود ملی، تقویم رسمی، قومیت، ادبیات ملی، اساطیر ایرانی، مکان تاریخی و ملی و هنر ایرانی کم توجه شده است و به برخی نمادها مثل دین اصلا توجه نشده است؛ بنابراین طبق نتایج این پژوهش محتوای (متن و تصویر) کتاب های اجتماعی و فارسی بخوانیم به طور متعادل و متوازن به موضوع نمادهای هویت ملی نپرداخته است.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، هویت ملی، فارسی، علوم اجتماعی
  • فاطمه همتی صفحات 49-58
    هدف از این مطالعه مقایسه عملکرد دانشجویان کارشناسی ارشد رشته آموزش زبان انگلیسی در سیستم آموزش الکترونیکی و آموزش رو در رو در دانشگاه پیام نور، بزرگ ترین دانشگاه دولتی ایران و بزرگ ترین موسسه آموزش از راه دور خاورمیانه بود. به این منظور، عملکرد 1254 دانشجوی کارشناسی ارشد شامل 678 دانشجوی آموزش رو در رو و 576 دانشجوی الکترونیکی در 5 درس مقایسه شد. همچنین عملکرد 158 دانشجوی مرد با 418 دانشجوی زن در آموزش الکترونیکی برای پیدا کردن تفاوت قابل توجه در عملکرد آن ها مقایسه شد. نتایج نشان داد که دانشجویان آموزش الکترونیکی زن و مرد در امتحانات پایان ترم تفاوت قابل ملاحظه ای ندارند. همچنین دو گروه دانشجویان رو در رو و آموزش الکترونیکی در سه درس از پنج درس مقایسه شده تفاوت قابل ملاحظه ای نداشتند. اما در دو درس دانشجویان آموزش رو در رو به طور قابل ملاحظه ای از دانشجویان الکترونیکی پیشی گرفتند. دلایل اختلاف بین دو گروه دانشجویان می تواند به عواملی مثل اختلاف در دو نحوه آموزش، کیفیت نرم افزار و سخت افزار در آموزش الکترونیکی، و تعداد زیاد دانشجویان در کلاس های الکترونیکی باشند که لزوم توجه هر چه بیشتر مسئولان به این آموزش در دانشگاه پیام نور را می طلبد. بر اساس نتایج کاربردهای نظری و عملی ارائه شد.
    کلیدواژگان: آموزش الکترونیکی، آموزش رو در رو، عملکرد
  • شکوفه شریعت پناه*، علی مشهدی صفحات 59-66
    با توجه به اینکه بررسی آگاهانه عوامل مرتبط با عملکرد تحصیلی می تواند به بهبود بخشی کارایی دانش آموزان و در نتیجه افزایش بهره وری تحصیلی آنان کمک کند؛ پژوهش حاضر با هدف نقش اهداف پیشرفت در موفقیت تحصیلی دانش آموزان صورت گرفت. روش پژوهش همبستگی و جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دختر دوره متوسطه شهر مشهد بودند (سال تحصیلی 93-92). تعداد 332 نفر به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب و مقیاس جهت گیری هدف را تکمیل کردند. داده های پژوهش با آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون چندگانه تحلیل شدند.
    یافته ها
    1. رابطه اهداف عملکردی - گرایشی...
    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، اهداف، نظریه جهت گیری هدف
  • پری ناز پورعلی، مریم سیف نراقی*، عزت الله نادری صفحات 67-81
    پژوهش حاضر، به منظور بررسی چگونگی کاربست مولفه های آموزش و پرورش انسان گرایانه، با تاکید بر افزایش انگیزه تحصیلی دانش آموزان در مدارس ابتدایی منطقه دو تهران در سال تحصیلی 94-93 از منظر مجریان و معلمان ذی ربط انجام شده است. این تحقیق از نوع تحقیقات کاربردی و شیوه انجام آن زمینه ای است. جامعه پژوهش را دو گروه مجریان (مدیران و معاونان) و معلمان مدارس ابتدایی دولتی، غیردولتی (پسرانه، دخترانه) منطقه دو شهر تهران تشکیل می دهند. گروه نمونه بر اساس جدول کوکراین و مورگان 183 نفر از مجریان (مدیر و معاونان) و 295 نفر از مربیان است که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده است. با مطالعه ادبیات تحقیق در حوزه آموزش پرورش انسان گرا، پرسش نامه محقق ساخته در چهار مولفه، جهت گردآوری داده ها تدوین گردید. روایی صوری و محتوایی آن با استفاده از نظر متخصصان دانشگاهی و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ (824/0) مشخص شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری ناپارامتریک خی دو مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان می دهد که میزان کاربست هر چهار مولفه در حد مطلوب نیست؛ بنابراین پیشنهاد می شود با توجه به اهمیت آموزش و پرورش انسان گرایانه در رشد همه جانبه دانش آموزان، دوره هایی تحت همین عنوان جهت ارتقای علمی مجریان و مربیان از سوی سازمان آموزش و پرورش در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: آموزش و پرورش انسان گرایانه، انگیزه تحصیلی، دوره ابتدایی
|
  • Yasamin Abedini, Mohammad Mehdi Mokhtari* Pages 7-16
    English language learning like learning of any other language requires to have cognitive, Meta - cognitive, motivational, and behavioral capabilities. The purpose of this study is to provide a casual model which shows the relationship among language learning motivation, all types of help seeking behavior (instrumental, executive), English language learning through the mobile phone, and performance in English language course. The statistical population of this study includes: all high school female students in Shahinshahr during 1391-1392 educational years. Further, by using cluster multi stage random sampling, 250 students were selected for this study. Data collected through questioners of achievement motivation for English language (Schmidet and Watabane, 2001), help seeking dimensions (Verhastel, 2008), and mobile phone usage type and level, (Amraee, Zamani, Abedini, and Mirzaee, 1390). Later, by using path analyses statistical method, the data was analyzed. Findings indicated that, educational mobile phone usage has a mediator role related to all kinds of help seeking behavior, and performance in English language course. It was also observed that, all types of help seeking behavior has a mediator role related to achievement motivation for English language learning, and mobile phone educational usage. Thus, it can be concluded that mobile phone educational usage has a Meta cognitive role and it is considered as one of the self-regulatory strategies for time management.
    Keywords: Achievement Motivation, Academic Help Seeking, Mobilephone Learning, English Language Learning
  • Rahim Badri .G.*, Parinaz Mansoori, Fatemeh Farajian Pages 17-24
    The time management is one of the skills needed for academic success of students. This is one of the components of self-regulated learning skills of students. This research was conducted to study the predictive role of various variables of Cooper’s model in prediction of homework time management skills. 400 female secondary school students were selected from districts of Tabriz Office of Education with multi-stage cluster random sampling method. Data were gathered through Teacher Feedback Scale, Reasons for Doing Homework Questionnaire, Arranging the Environment Scale, and Homework Time management Scale. Data was analyzed by multiple regression method in SPSS software. The results showed that arranging the environment, Teacher feedback, and Learning-oriented reasons were important predictive factors of homework time management skills of students. In addition, it was found that 26% of the variance of homework time management skills accounted by these variables. The findings can be used to guide school students.
    Keywords: Time Management, Arranging the Environment, Feedback, Learning, Oriented Reasons
  • Bahman Zandi*, Marziyeh Geramitayebi, Belgheis Rovshan, Aliasghar Kakojoybari Pages 25-40
    The purpose of the study was to examine differences in reading performance when an Electronic format with a scrolling text mode on a LCD monitor and a traditional paper format were used to present reading. The method which is used is experimental method and the research population consists of students of PayameNoor University in FirouzAbad.This study consists of 94 individuals that have been chosen by Random Sampling method. They were randomized into two groups, where the first group read text in print, and the other group read the same texts as PDF on a computer screen. Main findings of analyzing by using T-test measurement showed that students who read texts in print scored significantly better on the reading comprehension test than students who read the texts digitally. In addition, in this study, no significant differences between matched computer and paper-based text in terms of the time taken to study, on the other hand Main findings of analyzing by using Enter regression measurement showed context factors significant effect on reading speed and no effect on reading comprehension. These findings have strong implications for educators, educational administrators, policymaking and test development.
    Keywords: Reading Comprehension, Reading Speed, Computer, based Reading, Paper, based Reading
  • Akbar Jadidi Mohammadabadi Pages 41-48
    This study is analyzing school texts with paying attention to national identity in sixth grade of elementary school. The research is a descriptive study in applied researches group. For studying components, content analyzing was used that is a scientific method for studying documentary contents. The population is Farsi and social sciences textbooks in sixth grade of elementary school. For data analysis, descriptive statistics (including frequency distribution, percentage, mean and charts) were used. The obtained results from the present study shows that there is paying attention in the books Social Sciences and Farsi to some symbols like Geography, natural - national places, Iranian celebrities and culture. Some symbols like flag, national anthem, official calendar, ethnicity, national literature, Iranian myths, historical and national places and Iranian art are not paid enough attention. Some symbols like religion are not paid attention at all. So, according to the results of this study, the content of (text and image) in Social Sciences and Farsi didn’t pay attention to the subject of national identity symbols suitably.
    Keywords: Content Analysis, National Identity, Farsi, Social Sciences
  • Fatemeh Hemmati Pages 49-58
    This study aimed at investigating the performance of face-to-face and e-learning Master's students of Teaching English as a Foreign Language (TEFL) at Payame Noor University, the biggest distance education institute and public university in Iran and the Middle East. To achieve this, the performance of 1254 MA (678 face-to-face and 576 e-learning) students in the final exams of five courses were compared. In another comparison, the final scores of male (n=158) and female (n=418) e-learning students were compared to find any significant differences in their performances. The results revealed no significant difference between the achievements of male and female students. Furthermore, the face-to-face and electronic students performed similarly in three courses and differed significantly in two other ones. That is, the former group outperformed the latter in two courses. The reasons might be due to some factors such as differences in the two modes of learning, the quality of hardware and software, and the number of students in e-learning courses which highlight the necessity of paying more attention to this mode of learning. Some theoretical and pedagogical implications emerged from the study.
    Keywords: E, learning, Face, to, face Learning, Performance
  • Shokufeh Shariatpanah*, Ali Mashhadi Pages 59-66
    These days, students’ educational improvement is regarding as one of the most significant factors for evaluating the educational systems; therefore, it is inevitable to consider the impact of educational improvement evaluation on upgrading productivity and improve the effectiveness of educational system. The present study was done with the focus on investigating the roles of implicational intelligence theories and on students’ educational improvement. The research method is descriptive and the research plan is a kind of correlational plans which was done in ...
    Keywords: Theory of Goal, Achievement, Goals, Educational Improvement
  • Parinaz Purali, Maryam Seyf Naraghi*, Ezzatollah Naderi Pages 67-81
    The present article is a survey on the quality of using humanistic education components with focusing on elementary student’s school motivation achievement according to the teachers and principals of 2nd education district of Tehran. This is an applied research and is done as a field study research. The research community included two groups from 2nd district in Tehran in educational year 93-94: Principals & Teachers in public and private primary schools (boys and girls schools). The sample groups, chosen according to Cochran-Morgan table, consisted of 183 Principals (managers & assistants) and 295 teachers that were chosen through stratified random sampling. Studying the literature review in humanistic education field, the questionnaire prepared by the researcher was formed in four different components to gather data. Face and content validity of the research were determined with the help of university professors and its reliability was determined through Cronbach's Alpha (0.824). The gathered data was analyzed with SPSS software and non-Parametric Chi square Tests. The results show that the using of all four components is not satisfactory, therefore, regarding to the importance of humanistic education in comprehensive growth, it is suggested that certain courses with the same titles be hold by the Education Organization to promote the educational level of principals and teachers.
    Keywords: Humanistic Education, Academic Motivation, Elemen, tary School