فهرست مطالب

Hormozgan Medical Journal
Volume:19 Issue: 4, Oct-Nov 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/08/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • زینب قلندرزاده دریایی، صدیقه جوادپور*، محمد کارگر صفحات 227-234
    مقدمه

    انتروکوک ها باکتری های کوکوئید گرم مثبت اند که به صورت فلور نرمال در دستگاه گوارش در انسان، بسیاری از پستانداران و پرندگان وجود دارند و علاوه بر آن در محیط پراکنده هستند. انتروکوک مقاوم به وانکومایسین (VRE) یک مشکل مهم و در حال افزایش در بیمارستانهای سراسر جهان است. هدف از این پژوهش، بررسی فراوانی سویه های انتروکوک و الگوی حساسیت دارویی در نمونه های بالینی می باشد.

    روش کار

    این پژوهش به صورت مقطعی - توصیفی بر روی 54 نمونه ی انتروکوک در سال 1391 انجام شد. برای شناسایی گونه های مختلف انتروکوک از کیت تشخیصی RapID STR System استفاده شد. حساسیت آنتی بیوتیکی با روش دیسک دیفیوژن کربی - بائر و مطابق با دستورالعملCLSI انجام شد. تعیین MIC ونکومایسین به روش E-Test انجام گرفت.

    نتایج

    از 54 جدایه انتروکوک 38 سویه (40/70%) به گونه فیکالیس، 10 سویه (50/18%) به گونه فیسیوم، 3 سویه (55/5%) به گونه هیرا، یک سویه (85/1%) به گونه موندتی، یک سویه (85/1%) به گونه دورانس و یک سویه (85/1%) به گونه آویوم تعلق داشت. 13 سویه نسبت به ونکومایسین MIC>32 μg/mlداشتند. بیشترین مقاومت را با 40/70% به جنتامایسین و سفالکسین و کمترین مقاومت را با 70/3% به لاینزولید داشتند. بیشترین سویه مقاوم از نمونه ادرار (9/76%) و در بخش داخلی (1/46%) بدست آمد.

    نتیجه گیری

    به دلیل فراوانی قابل توجه VRE جدا شده از منطقه مورد پژوهش ضرورت انجام اقدامات کنترلی وجود دارد

    کلیدواژگان: انتروکوک مقاوم به ونکومایسین، آنتی بیوتیک - بیمارستان
  • فاطمه گشگی، حبیب ضیغمی، فخری حقی صفحات 235-241
    مقدمه
    تولید آنزیم های بتالاکتاماز وسیع الطیف در اشریشیا کلی مشکلات فراوانی را در درمان بیماران ایجاد نموده است. این آنزیم ها بر روی عناصر قابل انتقال واقع شده و هیدرولیزکننده پنی سیلین ها، سفالوسپورین های وسیع الطیف و آزترئونام می باشند. هدف از این مطالعه، تعیین فراوانی ایزوله های بالینی اشریشیا کلی مولد بتالاکتامازهای blaSHV و blaTEM در شهر زنجان بود.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی - مقطعی، بر روی 200 ایزوله اشریشیاکلی از نمونه های کلینیکی شامل ادرار، مدفوع و ترشحات انجام شد. پس از کشت بر روی محیط EMB آگار و انجام تست های افتراقی مختلف برای تایید ایزوله ها، حساسیت آنتی بیوتیکی سویه ها با روش دیسک دیفیوژن و تولید آنزیم های بتالاکتاماز طیف وسیع با استفاده از روش دیسک ترکیبی Disk) (Combined تعیین گردید. در نهایت حضور ژن های blaTEM و blaSHV با استفاده از پرایمرهای اختصاصی توسط PCR مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    بیشترین درصد مقاومت مربوط به آنتی بیوتیک آموکسی سیلین با 5/68% (137 ایزوله) و کمترین درصد مقاومت مربوط به ایمیپنم با صفر درصد بود. میزان مقاومت به کوتریموکسازول 5/46% (93 ایزوله)، سفوتاکسیم 5/34% (69 ایزوله)، سفتازیدیم 5/31% (63 ایزوله)، سفپیم 5/29% (59 ایزوله)، جنتامایسن 5/28% (57 ایزوله)، آزترئونام 45% (90 ایزوله)، سپیروفلوکسازین 5/25% (51ایزوله)، کوآموکسی کلاو 5/18% (37 ایزوله)، سفوکسیتین 19% (38 ایزوله) و آمیکاسین 5/4% (9 ایزوله) مشاهده شد. با آزمون Combined disk، 66 (33%) سویه مولد آنزیم بتالاکتاماز طیف وسیع بودند و فراوانی ژن های blaTEM وSHV bla به ترتیب 9/46% (31 ایزوله) و 56% (37 ایزوله) بدست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به مقاومت سویه های ESBL به آنتی بیوتیک های موجود و همچنین توانایی انتقال این ژن ها به سایر سویه های بالینی، ضرورت انجام تست های حساسیت آنتی بیوتیکی و شناسایی بتالاکتامازهای وسیع الطیف در آزمایشگاه ها به منظور کاهش شکست درمانی به نظر می رسد
    کلیدواژگان: اشریشیا کلی - بتالاکتاماز، واکنش زنجیره ای پلیمراز
  • رخشانه گودرزی، سمیه شکیبا *، بهناز خامسان، شهرام زارع صفحات 243-249
    مقدمه

    نوزادان نارس قبل از تکامل سیستم های قلبی، تنقسی، اعصاب مرکزی و عضلات متولد می شوند که این درجه نابالغی عملکردی، با سن حاملگی و وزن تولد رابطه عکس دارد و به همین دلیل تعداد قابل توجهی از آنها دچار مشکلاتی در تغذیه دهانی می شوند. در این پژوهش ما به بررسی تاثیر مکیدن سینه خالی و پستانک در روند رشد نوزادان نارس بستری در بیمارستان کودکان و شریعتی بندرعباس پرداختیم.

    روش کار

    در این کارآزمایی بالینی، تعداد 69 نوزاد به صورت در دسترس انتخاب و به شکل تصادفی ساده به سه گروه تقسیم شدند. گروه اول تحریکات دهانی را توسط پستان مادر و گروه دوم توسط پستانک در دو نوبت صبح و عصر دریافت کردند که هر نوبت 15 دقیقه به طول می انجامید. در گروه سوم که به عنوان گروه کنترل انتخاب شده بودند، هیچ مداخله ای صورت نگرفت. دور سر به صورت هفتگی و وزن به صورت روزانه توسط یک نفر اندازه گیری شد، همچنین مدت زمان بستری و تعداد روز رسیدن به شروع تغذیه دهانی با سرنگ و سپس با سینه مادر نیز مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات بدست آمده وارد نرم افزار SPSS 16 شد و با استفاده از تست های آماری توصیفی و مقایسه ای Chi-Square و t-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و عدد 05/0P< معنادار محسوب شد.

    نتایج

    از 69 نوزادی که وارد مطالعه شدند، 4 نوزاد به دلیل وخامت حال مراحل تحقیق را به اتمام نرساندند. پس از همسان سازی در 3 گروه، نتایج حاصله از مداخلات، تعداد روز سپری شده برای رسیدن به تغذیه از طریق سرنگ، 5/14 روز، در گروه دوم 5/16 روز و در گروه سوم 2/12 روز بود که تفاوت آماری معنی داری بین گروه ها مشاهده نشد (05/0P>). تعداد روز سپری شده برای رسیدن به تغذیه از طریق سینه مادر در گروه اول به طور میانگین 7/21 روز، در گروه دوم 22 روز و در گروه سوم 20 روز بود که در این مورد نیز تفاوت آماری بین 3 گروه یافت نشد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که مکیدن غیرتغذیه ای از طریق سینه مادر و پستانک بر روند رشد نوزادان نارس تاثیری ندارد

    کلیدواژگان: نوزاد نارس، مکیدن - رشد، بندرعباس
  • ناصر زنگی آبادی، ماندانا جعفری، محمد شعبانی صفحات 251-257
    مقدمه
    دیابت شایع ترین علل درگیری اعصاب محیطی می باشد. بررسی تاثیر آنتی اکسیدان ها در تسکین درد نوروپاتیک دیابتی حائز اهمیت است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثر داروهای آنژیپارس در درمان هیپرآلژزی نوروپاتیک در موش های صحرایی نر دیابتی شده با تزریق تک دوز استرپتوزوتوسین (STZ) بود.
    روش کار
    مطالعه بر روی 50 سر موش نژاد Spraque dawley در محدوده وزنی 300-250 گرمی انجام شد. موش های صحرایی به چهار گرو: کنترل، شم (sham)، دیابتی دریافت کننده آنژیپارس و حلال تقسیم شدند (حداقل 8 موش در هر گروه). القای دیابت با تزریق داخل صفاقی mg 45 به ازای هر کیلوگرم وزن بدن استرپتوزوتوسین حل شده در بافر سیترات 0.05M انجام شد. پس از تایید دیابتی شدن موش ها، موش های گروه دیابتی به مدت 2 هفته آنژیپارس (5، 10، 20 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، داخل صفاقی) و حلال دریافت کردند. در انتهای هفته هشتم، موش های کنترل و تیمار شده تحت بررسی آزمون های Hot Plate و Tail Flick قرار گرفتند. جهت بررسی تفاوت آماری از انالیز واریانس یک طرفه استفاده شد و 05/0P< به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
    نتایج
    در انتهای هفته هشتم، زمان پاسخ به هیپرآلژزی حرارتی در گروه حلال و شم نسبت به گروه کنترل کاهش یافت. دوز mg 5 و 10 آنژیپارس باعث افزایش زمان پاسخ به هیپرآلژزی حرارتی نسبت به گروه حلال و شم در آزمون Hot Plate شد. دوز mg10 انژیپارس در آزمون Tail Flik باعث افزایش زمان پاسخ به درد در زمانی شبیه به گروه کنترل شد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که مصرف انژیپارس به عنوان یک آنتی اکسیدان قادر به کاهش هیپرآلژزی نوروپاتیک در حیوانات مبتلا به دیابت می باشد
    کلیدواژگان: نوروپاتی دیابتی، موش صحرایی، درد
  • طیبه باقری زاده، علی گل، حکیمه علومی صفحات 259-267
    مقدمه
    نفروپاتی دیابتی، یکی از جدی ترین عوارض میکروواسکولار دیابت و علت اصلی بیماری کلیوی مرحله آخر می باشد. گیاهان مختلفی برای کنترل عوارض دیابت استفاده شده اند. در مطالعه حاضر، اثر تجویز پالپ هندوانه ابوجهل بر روی آسیب های کلیوی ناشی از دیابت را در موش های صحرایی نر مورد بررسی قرار دادیم.
    روش کار
    36 سر موش صحرایی نر به 6 گروه 1- نرمال (N)، 2- نرمال+ هندوانه در دوز mg/kg b.w10(N+C10)، 3-نرمال+ هندوانه در دوز mg/kg b.w30(N+C30)، 4- دیابتی(D)، 5- دیابتی+هندوانه در دوزmg/kg b.w10(D+C10) و 6- دیابتی+ هندوانه در دوز mg/kg b.w30 (D+C30) تقسیم شدند. موش های صحرایی پالپ هندوانه ابوجهل را از طریق گاواژ به مدت دو هفته دریافت نمودند. نتایج به دست آمده با نرم ا فزار SPSS 16 و آزمون های ANOVA و Tukey تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    موش های صحرایی دیابتی افزایش شدیدی در میزان حجم ادرار، کلیرانس آلبومین، کلیرانس کراتینین و اوره سرم نشان دادند. تجویز هندوانه ابوجهل در موش های صحرایی دیابتی موجب بهبود این تغییرات به سمت طبیعی شد.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده از مطالعه حاضر نشان می دهد که پالپ هندوانه ابوجهل دارای پتانسیل برای درمان دیابت ملیتوس و جلوگیری از آسیب های کلیوی مرتبط می باشد.
    کلیدواژگان: دیابت شیرین، هندوانه ابوجهل، موش صحرایی
  • فرشاد شیبانی نوقابی، علی اصغر اصغرنژاد، فهیمه فتحعلی لواسانی، احمدعلی نوربالا صفحات 269-275
    مقدمه
    پژوهش های متعددی ارتباط بین تنظیم هیجانی و اختلالات روانی گوناگونی را نشان داده اند، به گونه ای که اشکال در تنظیم هیجان به عنوان یک مولفه کلیدی در چندین مدل آسیب شناسی روانی برای اختلالات روانی مختلف مطرح شده است. از طرف دیگر، نمرات بالا در سبک های دلبستگی ناایمن با انواع مختلف مشکلات و اختلالات روانشناختی همبستگی دارند. پژوهش ها در حوزه بررسی این دو متغیر در بیماران جسمانی ساز محدود اند. از این رو، این پژوهش با هدف بررسی این دو متغیر در بیماران جسمانی ساز و افراد عادی انجام شد.
    روش کار
    در چارچوب یک مطالعه علی – مقایسه ای، 30 فرد مبتلا به اختلال جسمانی سازی و 30 فرد عادی به پرسشنامه های تنظیم هیجانی (ERQ) و سبک های دلبستگی هازن و شور پاسخ دادند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون t مستقل انجام شد.
    نتایج
    یافته ها حاکی از آن می باشد که در دو بعد تنظیم هیجانی تفاوت معنی داری بین گروه مبتلا به اختلال جسمانی سازی و افراد عادی وجود دارد (ارزیابی مجدد: 0007/0P=؛ سرکوبی: 001/0P<). همچنین ابعاد مختلف سبک های دلبستگی نیز تفاوت معنی داری را در مقایسه دو گروه مطالعاتی از خود نشان دادند (سبک دلبستگی ایمن: 001/0P< سبک دلبستگی اجتنابی: 001/0P<؛ سبک دلبستگی دوسوگرا: 001/0P<).
    نتیجه گیری
    بیماران جسمانی ساز بیشتر از افراد عادی هیجاناتشان را سرکوب می کنند و کمتر از ارزیابی مجدد استفاده می کنند. همچنین آنها بیشتر دارای سبک های دلبستگی اجتنابی و دوسوگرا هستند تا سبک دلبستگی ایمن
    کلیدواژگان: اختلال جسمانی سازی، تنظیم هیجان، سبک های دلبستگی
  • کامران رفیعی مقدم، احمد محمدی مقدم، سعید امیریان، ناصر بهپور صفحات 277-285
    مقدمه
    در بررسی های انجام شده افزایش چربی و عوارض ناشی از آن همچون دیابت را همزمان با افزایش سن گزارش کرده اند. از طرفی اومنتین-1 یکی از پروتئین های می باشد که در بافت چربی احشایی ترشح می شود و می تواند حساسیت انسولینی را افزایش دهد. هدف از انجام این تحقیق، بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات هوازی بر سطوح استراحتی اومنتین -1، پروتئین واکنشی –C و برخی دیگر از فاکتورهای متابولیکی مردان میانسال بود.
    روش کار
    بدین منظور تعداد 30 نفر که به طور داوطلبانه در پژوهش شرکت داشتند، مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه ها به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نمونه های خونی از آنها گرفته شد. سپس افراد در گروه تجربی در برنامه هشت هفته ای هوازی، دویدن با شدت 35 تا 40 درصد ضربان قلب بیشینه به مدت ده دقیقه در هفته اول که به شدت 70 درصد ضربان قلب بیشینه مدت 30 دقیقه در هفته هشتم رسید، شرکت نمودند. 48 ساعت پس از اتمام هفته هشتم تمرینات، مجددا از هر دو گروه نمونه گیری خونی به عمل آمد (پس آزمون).
    نتایج
    نتایج نشان داد که تمرینات هوازی به مدت هشت هفته باعث افزایش معنی داری در سطوح استراحتی اومنتین-1 و لیپوپروتئین با چگالی بالا می شود (به ترتیب 001/0; P= 001/0P=). همچنین این تمرینات منجر به کاهش معنی داری در سطوح استراحتی پروتئین واکنشی-C، لیپوپروتئین با چگالی پایین (به ترتیب 001/0; P= 003/0P=) و کاهش غیرمعنی داری در کلسترول تام مردان میانسال شد (082/0P=).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج برآمده از این پژوهش، می توان گفت مردان میانسال می توانند جهت جلوگیری از عوارض ناشی از کاهش اومنتین-1 و HDL و همچنین افزایش در سطوح CRP، LDL و TC از تمرینات هوازی سود جویند
    کلیدواژگان: اومنتین - لیپوپروتئین، میانسالی
  • عباسعلی گائینی، شیدا پیامی پور، صادق ستاری فرد *، محمدرضا کردی صفحات 287-294
    مقدمه

    فعالیت ورزشی و چاقی بر میزان رهایش آدیپوکاین ها موثر است. بنابراین، هدف مطالعه ی حاضر تاثیر فعالیت ورزشی تناوبی و تداومی در آب و خشکی (دویدن روی تردمیل) بر میزان ویسفاتین، انسولین و گلوکز خون زنان چاق یائسه و غیریائسه بود.

    روش کار

    در این مطالعه ی شبه تجربی، 18 نفر از زنان چاق بندرعباس به دو گروه یائسه و غیر یائسه تقسیم شدند. آزمودنی ها چهار نوع فعالیت ورزشی تناوبی و تداومی در آب و خشکی را اجرا کردند. فعالیت ورزشی در خشکی شامل دویدن روی تردمیل و در آب شامل حرکات ایروبیک با شدت 70 تا 80 درصد ضربان قلب بیشینه را به مدت 30 دقیقه بود. قبل و پس از اجرای پروتکل های ورزشی میزان سرمی ویسفاتین، انسولین به روش الایزا و گلوکز به روش کالریمتریک اندازه گیری شدند. داده های جمع آوری شده با استفاده از روش آماری t وابسته، تحلیل کواریانس (4×2) و تعقیبی بن فرونی با 05/0>P تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    میزان ویسفاتین سرمی پس از چهار نوع فعالیت ورزشی نسبت به قبل از فعالیت تغییر معنی داری نداشت و نیز بین دو گروه زنان تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0P>). میزان انسولین پس از فعالیت تناوبی (در آب و خشکی) و تداومی (خشکی) در حد معنی داری کاهش یافت (05/0P<).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد وضعیت یائسگی زنان در پاسخ ویسفاتین، انسولین و گلوکز خون به فعالیت ورزشی تناوبی و تداومی در آب و خشکی تاثیر ندارد. اما، ورزش تناوبی نسبت به تداومی به پاسخ بهتری در این متغیرها منجر می شود

    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی، چاقی، یائسگی
  • فاطمه زارع، تیمور آقاملایی، امین قنبرنژاد، حمزه زارعی، علی اسدیان، سکینه دادی پور صفحات 295-302
    مقدمه
    در دوران بارداری، تغییرات زیستی، شیمیایی، فیزیولوژیک و آناتومیک زیادی در بدن زنان رخ می دهد. این تغییرات آنها را، هم از نظر جسمی و از هم از نظر روحی، آسیب پذیر می کند. مطالعه حاضر به منظور بررسی کیفیت زندگی زنان باردار و عوامل مرتبط با آن است.
    روش کار
    پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی - تحلیلی از نوع مقطعی است که بر روی 400 نفر از زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی - درمانی و مطب متخصصین زنان و زایمان در شهر بندرعباس در سال 1391 صورت گرفت. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه فرم کوتاه (SF- 36) بود. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار رایانه ای SPSS 16 استفاده شد.
    نتایج
    میانگین امتیاز کیفیت زندگی در زنان باردار 89/14±2/58 به دست آمد. بر اساس نتایج به دست آمده در میان 8 بعد کیفیت زندگی، ابعاد سلامت روانی و عملکرد اجتماعی به ترتیب با میانگین11/71 و 28/69 بیشترین نمره و ابعاد مشکلات جسمی و مشکلات روحی به ترتیب با میانگین 49/32 و 78/48 کمترین امتیاز را داشتند. میانگین امتیاز کیفیت زندگی در بین گروه های سنی مختلف (032/0=P)، درجات مختلف رضایت از وضعیت اقتصادی (0001/0>P) و همچنین درجات مختلف از میزان رضایت از همکاری و مشارکت همسر در کارهای منزل (002/0=P) اختلاف معنی داری دارد و در سایر موارد اختلاف معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاضر نشان می دهد که به دلیل تاثیر برخی از متغیرهای موثر بر ابعاد کیفیت زندگی زنان باردار، کیفیت زندگی این افراد پایین است. لذا می توان با توجه به این متغیرها و برنامه ریزی برای کاهش اثر آنها، کیفیت زندگی در دوران بارداری را ارتقاء بخشید
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، زنان باردار - بندرعباس
  • بیژن عابدینی، وحیده علی نژاد صفحات 303-310
    مقدمه
    هزینه بر مبنای فعالیت با عملکرد یکی از روش های نوین در تعیین هزینه محصول و خدمات برای اطلاعات مورد نیاز مدیران می باشد. این اطلاعات می تواند در تصمیم گیری صحیح و مناسب مفید باشد. هدف مطالعه حاضر، تعیین هزینه خدمات ارائه شده ارائه شده در بیمارستان ولی عصر لامرد بر اساس روش هزینه عملکرد می باشد.
    روش کار
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی و مقطعی است و 9 مرکز ارائه خدمات در بیمارستان ولی عصر لامرد فارس بر اساس روش هزینه عملکرد در سال 1392 مورد ارزشیابی قرار گرفتند و ابزار جمع آوری داده ها، چک لیست هایی بود که بر اساس هزینه های مستقیم و غیرمستقیم در مراکز ارائه خدمات تکمیل می شدند. در این مطالعه، هزینه ها بر اساس روش تخصیص مستقیم هزینه ها مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    نتایج
    نتایج نشان می دهد که هزینه ها در 9 مرکز ارائه خدمات به طور معنی داری بیش از تعرفه های تعیین شده در سال های مورد مطالعه بوده است.

    نتیجه گیری
    مطالعه اخیر نشان می دهد که تفاوت معنی داری بین قیمت واقعی خدمات و تعرفه های تعیین شده وجود دارد. هزینه های خدمات را می توان با اصلاح روش ها به خصوص در مدیریت نیروی انسانی و استاندارد کردن خدمات در استفاده بهینه از آنها، بهوبد بخشید
    کلیدواژگان: هزینه، هزینه بر مبنای عملکرد، بیمارستان
|
  • Z. Ghalandarzadeh Daryaii, S. Javadpour, M. Kargar Pages 227-234
    Introduction

    Enterococci are gram-positive coccoid bacteria that are present in the normal flora of the gastrointestinal tract in human, and many mammals and birds, as well as the environment. Vancomycin-resistant Enterococci (VRE) are a major and rising problem in hospitals throughout the world. The present study aimed to investigate the frequency of strains of Enterococci and the pattern of drug sensitivity in clinical samples.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted on 54 samples of Enterococcus in 2012. The diagnostic kit of RapID STR System was used for identification of Enterococcus species. Antibiotic sensitivity was determined by Kirby-Bauer disk diffusion method according to CLSI instructions. E-Test was used to determine Vancomycin MIC.

    Results

    Of the 54 isolates of Enterococci, the obtained strains included 38 E. faecalis (70.40%), 10 E. faecium (18.50%), 3 E. hirae (5.55%), one E. mudtii (1.85%), one E. durans (1.85%), and one E. avium (1.85%). Thirteen strains had vancomycin MIC>32 μg/mL. They had the highest resistance to gentamicin and cephalexin by 70.40% and the lowest resistance to linezolid by 3.70%. The highest resistant strain was obtained from urine (76.9%) and internal ward (46.1%).

    Conclusion

    The substantial abundance of VRE isolated from the study area necessitates the performance of controlling measures.

    Keywords: Vancomycin, Resistant Enterococcus, Antibiotic, Hospital
  • F. Gashgi, H. Zeighami, F. Haghi Pages 235-241
    Introduction
    Production of extended-spectrum beta-lactamase enzymes (ESBLs) in E. coli creates many problems for patients. These enzymes are located on transferable elements and can hydrolyze penicillins, broad-spectrum cephalosporins, and aztreonam. This study aimed to determine the clinical isolates of E. coli producing ESBLs of blaSHV and blaTEM in the city of Zanjan.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 200 E. coli isolates from clinical samples, including urine, feces, and secretions. The samples were cultured on EMB agar medium and the isolates were confirmed with various diagnostic tests. Then the sensitivity of strains to antibiotics and the production of ESBLs were determined by disc diffusion and combined disc methods, respectively. Finally, the presence of blaSHV and blaTEM genes was investigated by PCR using specific primers.
    Results
    Amoxicillin had the highest resistance by 68.5% (137 isolates) and imipenem the lowest by zero percent. Resistance to the studied antibiotics were as follows; co-trimoxazole 46.5% (93 isolates), cefotaxime 34.5% (69 isolates), ceftazidime 31.5% (63 isolates), cefepime 29.5% (59 isolates), gentamycin 28.5% (57 isolates), aztreonam 45% (90 isolates), ciprofloxacin 25.5% (51 isolates), co-amoxiclave 18.5% (37 isolates), cefoxitin 19% (38 isolates), and amikacin 4.5% (9 isolates). According to the combined disc test, 66 strains (33%) were ESBL-producing enzymes and the frequency of blaTEM and blaSHV genes was 46.9% (31 isolates) and 56% (37 isolates), respectively.
    Conclusion
    Given the resistance of ESBL strains to existing antibiotics and the ability to transfer these genes to other clinical isolates, performing antibiotic sensitivity tests and detection of ESBLs in laboratories is necessary for reducing treatment failure.
    Keywords: Escherichia Coli, β lactamase, Polymerase Chain Reaction
  • R. Goodarzi, S. Shakiba, B. Khamesan, S. Zare Pages 243-249
    Introduction

    Premature infants are born prior to the development of cardiovascular, respiratory, muscular, and central nervous systems. A significant number of these infants experience oral feeding problems. In this study, we investigated the effects of empty breast and pacifier sucking on the growth of preterm infants in Children and Shariati Hospitals of Bandar Abbas.

    Methods

    In this clinical trial, a total of 69 children were selected through the convenience sampling method and randomly divided into three groups. The first and second groups received oral stimulation with mothers’ breast and pacifier, respectively, twice a day (morning and evening) each lasting 15 minutes. A third group was selected as the control group with no intervention. Head circumference and weight were measured on a weekly and a daily basis, respectively, by one person. The length of stay and the number of days to start oral feeding with a syringe and then breast were also evaluated. The data were analyzed with SPSS 16 through descriptive methods and statistical tests and P

    Results

    Of the 69 infants enrolled in the study, 4 children did not complete it due to deterioration of conditions. After matching of the 3 groups, the number of days elapsed to syringe feeding was 14.5, 16.5, and 12.2 days in the first, second, and third groups, respectively, with no statistically significant difference between them. The number of days elapsed to breast feeding was averagely 21.7, 22, and 20 days in the first, second, and third groups, respectively, with no statistically significant difference between them.

    Conclusion

    The results indicated that non-nutritional sucking through mother’s breast and pacifier does not affect the growth of premature infants.

    Keywords: Sucking – Growth – Bandar Abbas
  • N. Zangiabadi, M. Jafari, M. Shaabani Pages 251-257
    Introduction
    Diabetes is the most common cause of peripheral nerve involvement. Evaluating the effect of antioxidants on diabetic neuropathic pain is important. This study aimed at evaluating the effects of Angipars medicine in the treatment of neuropathic hyperalgesia in single dose streptozotocin-induced diabetic rats.
    Methods
    The study was performed on 50 Spraque dawley rats of 250-300 grams weight. The rats were divided into four groups of control, sham, Angipars-receiving diabetic, and vehicle-receiving diabetic, with at least 8 rats in each group. Diabetes was induced by intraperitoneal injection of 45 mg/kg streptozotocin dissolved in a 0.05 M citrate buffer. After confirming the diabetes, the diabetic rats received (5, 10, 20 mg/kg, intraperitoneal) Angipars and vehicle for 2 weeks. At the end of the eighth week, the control and treated rats were examined through the hot plate and tail flick tests. ANOVA was used to evaluate the statistical difference and P
    Results
    At the end of the eighth week, the response time to thermal hyperalgesia decreased in the vehicle and sham groups compared with the control group. Angipars at doses of 5 and 10 mg increased the response time to thermal hyperalgesia compared to the vehicle and sham groups in hot plate test. In the tail flick test, 10mg Angipars increased the response time to pain similar to the control group.
    Conclusion
    This study showed that, as an antioxidant, Angipars is capable of reducing neuropathic hyperalgesia in animals with diabetes.
    Keywords: Diabetic Neuropathies – Rats_Pain
  • T. Bagherizadeh, A. Gol, H. Olomi Pages 259-267
    Introduction
    Diabetic nephropathy is one of the most serious microvascular complications of diabetes and the main cause of end-stage renal disease. Various herbs have been used to control diabetes complications. This study aimed at investigating the effect of Citrullus colocynthis pulp on diabetes-induced renal damage in male rats.
    Methods
    A total of 36 rats were divided into 6 groups: 1- normal (N), 2- normal 10 mg/kg colocynth (Nଢ଼), 3- normal 30 mg/kg colocynth (N୽), 4- diabetic (D), 5- diabetic mg/kg colocynth (Dଢ଼), and 6- diabetic mg/kg colocynth (D୽). The rats received colocynth pulp through gavage for two weeks. The obtained data were analyzed through ANOVA and Tukey test using SPSS 16.
    Results
    The diabetic rats showed a sharp rise in the volume of urine, clearance of albumin, clearance of creatinine, and serum urea. Administration of colocynth in diabetic rats improved the changes to normal.
    Conclusion
    The results of this study show that colocynth pulp has the potential to treat diabetes and to prevent the relevant kidney damages.
    Keywords: Diabetes Mellitus, Citrullus Colocynthis, Rat
  • F. Sheybani Noghabi, Aa. Ashgharnejad, F. Fathali Lavasani, Aa. Noorbala Pages 269-275
    Introduction
    Several studies have shown the relationship between emotion regulation and different mental disorders, so that difficulty in emotion regulation, as a key component, has been proposed in several psychopathology models of different mental disorders. On the other hand, high scores in insecure attachment styles are correlated to a variety of psychological problems and disorders. Given limited research in the field of these two variables in somatization patients, the present study investigated these variables in patients with somatization and normal people.
    Methods
    In the context of a causal-comparative study, 30 patients with somatization disorder and 30 normal persons responded to Emotion Regulation Questionnaire (ERQ) and Hazan and Shaver attachment styles questionnaire. The data were analyzed using independent t-test.
    Results
    The results indicated a significant difference between patients with somatization disorder and normal individuals in terms of emotion regulation (reappraisal: P=0.007; suppression: P
    Conclusion
    Somatizing patients suppress their emotions more than normal people and use less reappraisal. They also have more avoidant and ambivalent attachment styles than secure attachment style.
    Keywords: Somatization Disorder, Emotion Regulation, Attachment Style
  • K. Rafieemoghadam, A. Mohammadi Moghadam, S. Amiriyan, N. Behpoor Pages 277-285
    Introduction
    Studies have reported hyperlipidemia and its complications, such as diabetes, along with aging. Omentin-1, on the other hand, is a protein that is secreted in visceral adipose tissue and can increase insulin sensitivity. This study aimed at evaluating the effect of aerobic exercise on resting levels of omentin-1, C-reactive protein, and some metabolic parameters in middle-aged men.
    Methods
    A total of 30 volunteers were enrolled in the study. The subjects were randomly divided into two groups and their blood samples were collected. Those in the experimental group participated in an eight-week aerobic program of running with 35-40% of maximum heart rate for 10 minutes in the first week which augmented to 70% of maximum heart rate for 30 minutes in the eighth week. Blood samples were collected again from both groups (post-test) 48 hours after the eight weeks.
    Results
    The results showed that aerobic exercise for eight weeks led to a significant increase in resting levels of omentin-1 and high density lipoprotein (P=0.001 and P=0.001, respectively). The exercise resulted also in a significant decrease in resting levels of C-reactive protein and low-density lipoprotein (P=0.001 and P=0.003, respectively), and non-significant decrease in total cholesterol in middle-aged men (P=0.082).
    Conclusion
    According to the results of this study, middle-aged men can prevent complications arising from decreased omentin-1 and HDL and increased levels of CRP, LDL, and TC by enjoying from aerobic exercise
    Keywords: Omentin_Lipoprotein – Middle Age
  • Aa. Gaeini, Sh. Payamipoor, S. Satarifard, Mr. Kordi Pages 287-294
    Introduction

    Physical activity and obesity affect the release of effective adipokines. In this regard, the present study investigated the effects of intermittent and continuous exercise in water and land (running on a treadmill) on visfatin, insulin, and blood glucose in pre and post menopausal obese women.

    Methods

    In this quasi-experimental study, 18 obese women of Bandar Abbas City were divided into two groups of postmenopausal and premenopausal. The subjects performed 4 intermittent and continuous exercises in water and land. Land sports activities included running on a treadmill and water sports activities included aerobic movements with an intensity of 70-80% of the maximum heart rate for 30 minutes. Before and after the implementation of exercise protocols, serum levels of visfatin and insulin were measured through ELISA and those of glucose through colorimetric method. The collected data were analyzed using dependent t-test, analysis of covariance (2×4), and post hoc Bonferroni test with a significance level of P

    Results

    After 4 types of physical activity, serum levels of visfatin did not change significantly compared to before activity and there was also no significant difference between the two groups of women (P

    Conclusion

    It seems that women’s menopausal status have no effect on response of visfatin, insulin, and blood glucose to intermittent and continuous exercise in water and land. However, intermittent exercise leads to a better response in these variables compared with continuous exercise.

    Keywords: Exercise, Obesity, Menopause
  • F. Zare, T. Aghamolaei, A. Ghanbarnejad, H. Zarei, A. Asadian, S. Dadipoor Pages 295-302
    Introduction
    Many biological, chemical, physiological, and anatomical changes occur during pregnancy in women’s body. These changes make them vulnerable both physically and mentally. The present study examined the quality of life of pregnant women and factors associated with it.
    Methods
    A descriptive cross-sectional study was performed on 400 pregnant women referred to health centers and clinics of Obstetricians and Gynecologists in 2012 in the city of Bandar Abbas. The Short Form Health Survey (SF-36) was used to collect the data, which were analyzed with SPSS 16.
    Results
    The mean score for quality of life in pregnant women was 58.2±14.89. Based on the results, among the 8 dimensions of quality of life, mental health and social functioning had the highest mean scores of 71.11 and 69.28 and physical problems and psychological problems had the lowest scores of 32.49 and 48.78, respectively. There was significant differences in terms of mean score of quality of life between different age groups (P=0.032), different degrees of satisfaction with the economic situation (P
    Conclusion
    Our data suggest that the quality of life of pregnant women is low due to the influence of certain factors on the dimensions of quality of life. Therefore, quality of life during pregnancy can be promoted by considering these variables and planning to reduce their impact.
    Keywords: Quality of Life, Pregnant Women, Bandar Abbas
  • B. Abedini, V. Alinejad Pages 303-310
    Introduction
    Activity-based costing system is one of the new systems of costing price of products and services for providing the required information for managers. It helps the users with correct and appropriate deciesions. The present study aims at determining the costing price of the services based on activity costing method in Lamerd Valiyeasr Hospital.
    Methods
    The present study is a cross-sectional and practical study. In this study, 9 activity centers were evaluated based on activity-based costing in Lamerd Valiyeasr Hospital in 2013. Data collecting instruments were check list of the direct and indirect costs of the related activity centers. In this study the costs were evaluated by direct allotment method.
    Results
    The results indicate that the costing price in these 9 activity centers is more than the tariff rate enacted in 2011-2012 with a significant difference.
    Conclusion
    The present study showed that there is a significant difference between the real price of the studied activities and the enacted traiffs. The costing price of the services can be reducted by improving functions, specially, by revising human resource management actions and also by standardizing the services utilization to reduce the utilizing costs.
    Keywords: Costing Price – Activity_Based Costing_Hospital