فهرست مطالب

فصلنامه مدیریت بازرگانی
سال هفتم شماره 25 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/03
  • تعداد عناوین: 12
|
  • الهام آخوندزاده نوقابی، امیر البدوی، محمد مهدی سپهری صفحات 515-542
    بخش بندی مشتریان یکی از مباحث اصلی و کلیدی در مطالعات مدیریت ارتباط با مشتری محسوب می شود. یکی از چالش های مهم در بخش بندی مشتریان، ناپایداری و تغییرات بخش های مشتریان در طول زمان است. تغییرات بخش ها را می توان در دو دسته تغییرات محتوایی و ساختاری دسته بندی کرد. این پژوهش بر تغییرات ساختاری بخش ها که اهمیت زیادی دارد، تمرکز کرده است. به منظور تحلیل تغییرات ساختاری بخش ها و توصیف چگونگی این تغییرات، روش ترکیبی جدیدی مبتنی بر روش های خوشه بندی و قوانین باهم آیی ارائه شده و در داده های یکی از سرویس دهنده های معتبر خدمات مخابراتی ایران به کار گرفته شده است. براساس نتایج، تغییرات ساختاری در قالب دو دسته تغییرات دوره ای و تغییرات دارای روند دسته بندی و بررسی شده است. نتایج بیانگر آن است که روند رو به رشدی در ایجاد بخش جدید در این شرکت شکل گرفته است. نتایج، مدیران بازاریابی را به سمت دانش مفیدی برای ارائه کاراتر تصمیم های بازاریابی هدایت می کند.
    کلیدواژگان: بخش بندی مشتری، تغییرات ساختاری بخش ها، خوشه بندی، داده کاوی، قوانین باهم آیی
  • ابوالقاسم ابراهیمی، سید مسلم علوی، مهدی نجفی سیاهرودی صفحات 543-562
    هدف تحقیق حاضر بررسی اثر هویت سازی برند بر اقدام های ضدبرند از جانب مشتری با میانجی گری عشق به برند و حسادت به برند است. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری تمام مشتریان برند پوشاک بنتون در شهر شیراز است که از این تعداد با روش نمونه گیری غیرتصادفی و با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران برای جامعه نامعلوم، 384 نفر انتخاب شدند. روایی پرسشنامه به روش محتوایی و تحلیل عاملی- تاییدی و پایایی آن به روش کرونباخ (85 درصد) تایید شد. یافته ها نشان داد هویت سازی برند بر عشق به برند و حسادت به برند موثر است و عشق به برند می تواند بر حسادت به برند اثر بگذارد. نکته دیگر آنکه عشق به برند برخلاف حسادت به برند نتوانست بر اقدام های ضدبرند از جانب مشتری موثر باشد. در تحلیل نقش میانجی گری متغیرها نیز یافته ها نشان داد متغیر عشق به برند توانسته است رابطه میان هویت سازی برند و حسادت مشتری به برند را به صورت ناقص میانجی گری کند.
    کلیدواژگان: اقدام های ضد برند از جانب مشتری، حسادت به برند، عشق به برند، هویت سازی برند
  • منیجه بحرینی زاده، عادل پوردهقان صفحات 563-582
    تبلیغات و ابزارهای تبلیغ همگام با پیشرفت های فناورانه، به سمت تعاملات فردبه فرد رفته است و با افزایش استفاده از خدمات موبایلی، تبلیغات از طریق موبایل به مهم ترین و تاثیرگذارترین فعالیت های بازاریابی تبدیل شده است. از این رو، فعالیت های تبلیغاتی برای نتیجه بخش بودن تبلیغات موبایلی باید بر گرایش ها و نیازهای مشتریان تمرکز کند و با ارائه خدمات ارزش افزوده، فرایند پذیرش تبلیغات را کامل کنند. هدف از انجام پژوهش حاضر تحلیل تاثیر عوامل ارتباطات بازاریابی/ رسانه بر پذیرش تبلیغات موبایلی است. تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر گردآوری اطلاعات توصیفی- پیمایشی است. پرسشنامه ای میان 400 نفر از کاربران تلفن همراه توزیع و جمع آوری شد و داده های به دست آمده از این پرسشنامه برای بررسی مدل و فرضیه های پژوهش به کار گرفته شد. تحلیل داده ها و تایید مدل با روش مدل سازی معادلات ساختاری و تحلیل عاملی تاییدی انجام گرفت و براساس نتایج تحلیل مسیر، ارتباط بین متغیرهای مدل تبیین شد. یافته های پژوهش نشان دهنده تاثیر مثبت شاخص های تعامل پذیری، اعتبار، سرگرم کنندگی، مشوق ها و ارزشمندی و همچنین نشان دهنده تاثیر منفی رنجش و آزردگی بر پذیرش تبلیغات موبایلی است.
    کلیدواژگان: پذیرش تبلیغات موبایلی، تمایل، عوامل مربوط به ارتباطات بازاریابی، نگرش به تبلیغات موبایلی
  • محمد تابان، وحید شرفی، اسفندیار محمدی، سید مهدی ویسه صفحات 583-600
    هدف این تحقیق مطالعه رابطه بین هوش کسب و کار، جذابیت و قابلیت های درونی بانک با رقابت پذیری آنهاست. روش تحقیق، توصیفی و از نوع همبستگی- مدل معادلات ساختاری بوده است. جامعه آماری تحقیق 1800 نفر است که شامل تمام مدیران و کارکنان شعب بانک های دولتی استان ایلام می شود. با استفاده از جدول مورگان، 317 نفر برای نمونه مورد نظر انتخاب شدند و روش نمونه گیری در این تحقیق سهمیه ای بود. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بود که پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ تایید شد. درنهایت، مجموعه داده ها به کمک نرم افزار LISREL با مدل سازی معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شد. نتایج پژوهش ها نشان دادند بین هوش کسب وکار، جذابیت بانک و قابلیت های درونی بانک ها با رقابت پذیری آنها رابطه مستقیم، مثبت و معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: جذابیت، رقابت پذیری، قابلیت های درونی بانک، هوش کسب وکار
  • محمدرضا حمیدی زاده، میکائیل پشاآبادی، مهدی عطایی، بهزاد حیاتی صفحات 601-620
    تفکر بازاریابی باید به سمت چشم اندازهای جدید بازاریابی حرکت کند و امروزه این نیاز به شدت احساس می شود. شواهد زیادی نشان می دهند بازاریابی باید چندکارکردی و میان رشته ای شود. از این رو، باید بیش از گذشته بر نیروی انسانی و ساختارهای چابک و توانمند، شبکه ها و اتحادهای راهبردی تمرکز شود. پژوهش حاضر دارای طرح تحقیق توصیفی- همبستگی است که از نظر هدف در دسته تحقیقات کاربردی قرار می گیرد. جامعه آماری این پژوهش تمام کارکنان مراکز آموزشی خصوصی در سطح شهر شیراز بودند و اعضای نمونه از طریق روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. داده ها از طریق توزیع پرسشنامه جمع آوری شد که پایایی آن بیشتر از 7/0 بود. درمجموع، 207 پرسشنامه کامل و قابل استفاده جمع آوری شد. به طورکلی، مدل مفهومی تحقیق شامل هشت متغیر مکنون و هفتفرضیه است. نتایج نشان دادند صرف نظر از ارزش آفرینی، سایر ابعاد اثر معنادار بر چابکی سازمانی دارند.
    کلیدواژگان: ابعاد بازاریابی کارآفرینانه، انعطاف پذیری، بازاریابی کارآفرینانه، چابکی سازمانی
  • محمدرضا خسروی، نرگس دل افروز، کامبیز شاهرودی، بهنام رضایی یوسفی صفحات 621-642
    یکی از دلایل اصلی اهمیت ارزش ویژه برند، نقش راهبردی آن در ایجاد مزیت رقابتی برای شرکت هاست، اما در مطالعات پیشین به عوامل درون سازمانی تاثیرگذار بر ارزش ویژه برند کمتر توجه شده است. از جمله این عوامل، متغیرهای مسئولیت اجتماعی و هویت سازمانی است. در دهه اخیر، مسئولیت اجتماعی به الگوی غالب و مسلط حوزه اداره شرکت ها تبدیل شده است. همچنین، تحقیقات نشان داده اند هویت یابی افراد با سازمان، تاثیر عمده ای بر عملکرد و دستیابی به اهداف سازمان دارد. براین اساس، به منظور دستیابی به هدف پژوهش، با مرور ادبیات پژوهشی موجود و براساس یافته های پژوهشگران پیشین، مدلی ساختاری برای بررسی تاثیر مسئولیت اجتماعی و هویت سازمانی بر ارزش ویژه برند توسعه داده شد. جامعه آماری تحقیق شامل کارشناسان شرکت صنعتی پارس خزر و مشتریان آن است. برای جمع آوری داده ها، مطالعه ای میدانی بر 80 نفر از کارشناسان و 392 نفر از مشتریان صورت پذیرفت. فرضیه های پژوهش با استفاده از ضریب همبستگی و مدل سازی معادلات ساختاری به روش PLS آزمون شد. یافته ها نشان می دهد متغیر مسئولیت اجتماعی به صورت مستقیم و از طریق تاثیر بر هویت سازمانی، بر ارزش ویژه برند تاثیر دارد و شرکت ها به منظور ارتقای ارزش برند خود باید ضمن پایبندی به مسئولیت های اجتماعی، برای ایجاد هویت منسجم سازمانی اقدام کنند.
    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند، مسئولیت اجتماعی شرکت، هویت سازمان
  • عبدالهادی درزیان عزیزی، فرج الله رحیمی، الهه اسداللهی دهکردی صفحات 643-662
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تبلیغات و پیشبرد فروش بر خلق ارزش ویژه برند است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات، توصیفی- علی و بر پایه مدل معادلات ساختاری (SEM) است. ابزار مورد استفاده، پرسشنامه و جامعه آماری شامل مصرف کنندگان لوازم خانگی برند سامسونگ در شهر تهران است، که از روش نمونه گیری فرایندی (مرحله ای) برای جمع آوری داده های مورد نیاز استفاده شد. با توجه به فرمول نمونه گیری از جامعه نامحدود، 393 داده جمع آوری شده مبنای تحلیل قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار Smart PLS استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد پیشبرد فروش بیشترین تاثیر غیرمستقیم را بر ارزش ویژه برند دارد و آگاهی همراه با تداعیات برند هیچ تاثیری بر وفاداری برند ندارد. از این رو، پیشنهاد می شود مدیران بازاریابی شرکت سامسونگ، برنامه های تبلیغات و پیشبرد فروش را در طرح های بازاریابی خود قرار دهند و مدیران این برند به نقش ابعاد سه گانه ارزش ویژه برند در ایجاد ارزش ویژه برند و به دنبال آن ایجاد مزیت رقابتی توجه کنند.
    کلیدواژگان: ابعاد ارزش ویژه برند، ارزش ویژه برند، پیشبرد فروش، تبلیغات
  • بهرام رنجبریان، قاسم اصغری صفحات 663-678
    پژوهش حاضر به مطالعه رابطه بین ناهمسانی شناختی و درگیری ذهنی مصرف کننده درمورد محصول پرداخته است. این پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل دانشجویان دانشگاه اصفهان در سال تحصیلی 1391- 1392 می شود. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 354 نفر تعیین شد که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. گردآوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه انجام گرفت. برای سنجش درگیری ذهنی درمورد محصول از پرسشنامه مک کواری (1992) و برای سنجش ناهمسانی های شناختی از پرسشنامه سوونی و همکاران (2000) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS 21 و AMOS 21 انجام گرفت. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد درگیری ذهنی مصرف کننده بر ناهمسانی های شناختی تاثیر معکوس و معنادار می گذارد؛ یعنی افرادی که قبل از خرید درگیری ذهنی بیشتری دارند، ناهمسانی شناختی کمتری را بعد از خرید تجربه می کنند.
    کلیدواژگان: درگیری ذهنی، عناصر شناختی، ناهمسانی شناختی، نگرانی بعد از خرید
  • زهرا قلی زاده، کامبیز حیدرزاده صفحات 679-698
    یکی از روش های نوین در تبلیغات، جایگذاری برند در انواع رسانه ها به ویژه فیلم های سینمایی است. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر عوامل زمینه ای بر اثربخشی جایگذاری برند است که شامل دو عامل قصد خرید و یادآوری می شود. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش، دانشجویان دوره های کاربردی مرکز آموزش بازرگانی تهران هستند. نمونه آماری شامل 342 پرسشنامه جمع آوری شده با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها در بخش آمار استنباطی از آزمون بارتلت، تحلیل عاملی تاییدی و اکتشافی و مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج بیانگر آن است که میزان علاقه مخاطب به فیلم سینمایی مورد نظر و علاقه کلی مخاطب به تماشای فیلم های سینمایی از طریق متغیر میانجی نگرش کلی مخاطب به جایگذاری برند، بر اثربخشی جایگذاری برند اثر مستقیم و مثبتی دارند. همچنین، عامل میزان آشنایی با فیلم سینمایی مورد نظر از طریق متغیر نگرش کلی مخاطب، تاثیر چندانی بر اثربخشی جایگذاری ندارد.
    کلیدواژگان: اثر بخشی، جایگذاری برند، قصد خرید، نگرش کلی نسبت به جایگذاری برند، یادآوری
  • عباسعلی رستگار، محمد علی سیاه سرانی کجوری صفحات 699-720
    یکی از بخش های رفتار مصرف کننده که کمتر به آن پرداخته شده است، خریدهای وسواس گونه، چشم وهم چشمی و به دنبال آن اعتیاد به خرید است. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر ویژگی های شخصیتی بر خرید وسواسی، تاثیر خرید وسواسی بر اعتیاد به خرید با اثر تعدیل گری چشم وهم چشمی است. این پژوهش کاربردی و از نظر هدف توصیفی است. جامعه آماری این تحقیق دانشجویان دانشگاه سمنان بودند که به منظور بررسی آنها از روش نمونه گیری خوشه ایاستفاده شد. با توجه به محدودبودن جامعه آماری، حجم نمونه آماری این پژوهش با استفاده از جدول مورگان 377 نفر به دست آمد که تحلیل 380 پرسشنامه بی نقص و کامل انجام گرفت. پایایی ابزار تحقیق از طریق بررسی سازگاری درونی و روایی آن از طریق روایی همگرا و روایی واگرا سنجیده و تایید شد. برای بررسی فرضیات تحقیق نیز از مدل معادلات ساختاری استفاده شد. در سطح اطمینان 05/0 نتایج نشان داد ویژگی های شخصیتی تاثیر مثبت و معناداری بر خرید وسواس گونه دارند. همچنین، خرید وسواسی تاثیر مثبت و معناداری بر اعتیاد به خرید دارد. متغیر چشم وهم چشمی نیز تاثیر خرید وسواسی بر اعتیاد به خرید را به صورت فزاینده تعدیل می کند.
    کلیدواژگان: اعتیاد به خرید، چشم وهم چشمی، خرید وسواسی، ویژگی های شخصیتی
  • رحیم محترم، طهمورث حسنقلی پور، محسن نظری، احمد روستا صفحات 721-736
    بازار عراق پتانسیل بالایی برای فروش محصولات شرکت های ایرانی دارد و برای استفاده از فرصت های صادراتی این کشور باید اقدامات لازم انجام گیرد. خرابی های ناشی از جنگ در کشور عراق به بازسازی نیاز دارد که براین اساس فرصت های ارزشمندی برای صنعت مصالح ساختمانی ایران پدید آمده است. البته تاکنون برای بهبود عملکرد شرکت های ایرانی صادرکننده این صنعت مدل مناسبی ارائه نشده است. پژوهش حاضر با هدف ارائه مدلی برای بهبود عملکرد صادراتی شرکت های ایرانی انجام گرفت. در این پژوهش، با استفاده از مدل حاصل از ادبیات پژوهش، 45 شاخص در هفت دسته بررسی شده است و بعد از انجام تحلیل تک عاملی، همبستگی، آنووا و تحلیل مسیر سرانجام مدلی برای بهبود عملکرد شرکت های ایرانی در بازار مصالح ساختمانی کشور عراق پیشنهاد شد. طبق مدل نهایی، میزان اثر عامل راهبرد 302/0، حمایت دولت 059/0، آمیزه بازاریابی 189/0، ویژگی شرکت 047/0، ویژگی بازار میزبان 023/0 و منابع سازمانی 079/0 شناسایی شد. مدل پیشنهادشده تا میزان 70 درصد توانایی پیش بینی عملکرد صادراتی را دارد.
    کلیدواژگان: عراق، عملکرد صادراتی، مدل بومی، مصالح ساختمانی
  • علی محقر، مصطفی رضوی، محمد میرکاظمی مود صفحات 737-760
    تصمیم ها و سیاست های شرکا در طول زنجیره تامین درباره چگونگی تامین و تخصیص منابع به انواع فعالیت های نوآوری و خلق مشترک دانش ایستا نیست و برای کسب مزیت رقابتی پایدار، سازمان و شرکای آن باید به طورمستمر تصمیم های پیشین را درمورد تخصیص منابع، به منظور واکنش مناسب به تغییرات بازنگری کنند. این فرایند تصمیم گیری پویا نمی تواند از طریق نگرش ایستای موجود در ادبیات نوآوری و زنجیره تامین مهیا شود. به این منظور، مطالعه حاضر با استفاده از رویکرد پویایی سیستم، مدلی پویا را ارائه می دهد تا از طریق طراحی سازوکارهای بازخوردی، واکنش های سیستم مورد مطالعه به تغییرات درون زا و برون زا را بررسی کند و ابزاری برای تحلیل رفتار سیستم با سناریوهای مختلف و آزمون سیاست های مختلف ایجاد کند. در این مطالعه، علاوه بر ارائه مدل علی و نمودار جریان متغیرهای اثرگذار سیستم، نتایج شبیه سازی نشان می دهد مناسب ترین سیاست سرمایه گذاری در فعالیت های نوآوری، سیاست تخصیص منابع به انواع فعالیت های نوآوری براساس شکاف عملکرد است.
    کلیدواژگان: پویایی سیستم، خلق مشترک دانش، زنجیره تامین، نوآوری
|
  • Elham Akhondzade Noghabi, Amir Albadvi, Mohammad Mahdi Sepehri Pages 515-542
    Customer segmentation is one of the main and key issues in customer relationship management studies. One of the main challenges of customer segmentation is segments’ instability and changes over time. Segments’ changes can be categorized into two main categories including structural and content changes. The focus of this paper is on the structural change which is very important. To analyze the structural changes, a hybrid method of clustering and association rule mining techniques is presented and implemented on the data of a main service provider in telecommunication industry in Iran. Based on the results, the structural changes are categorized into cyclic changes and changes with trend and discussed. The results show that a growing trend has been formed implying creating a new segment in this corporation. The results lead the marketing managers to useful knowledge to develop more effective marketing decisions.
    Keywords: Customer Segmentation, Structural changes, Data Mining, Clustering, Association rule mining
  • Abolghasem Ebrahimi, Seyed Moslem Alavi, Mahdi Najafi Siahroodi Pages 543-562
    The main purpose of this study is to investigate the effect of identity made by a brand for customrers on their anti-brand activities through brand love and brand jealousy. present study falls into the category of applied studies and methodologically is a descriptive / survey research. statistical population consists of all Benetton customers who buy at benetton store in shriaz city, of which 384 customers (estimated by cochran formula) are selected using non probability sampling method. questionnaire validity is tested by two approaches including face validity and confirmatory factor analysis and its reliability is examined using alpha cronbach (%85). Findings reveal that, identity made by a brand can affect brand love and brand jealousy while brand love can influence brand jealousy. Another finding show that brand love unlike to brand jealousy has not influenced anti-brand activism. Analysing the mediating role of variables also shows that brand love has mediated – but not fully- the relationship between customer identification with brand and brand jealousy.
    Keywords: Customer identification with brand, brand love, brand jealousy, anti, brand activities
  • Manijeh Bahrainizadeh, Adel Pourdehghan Pages 563-582
    Today, by increasing use of mobile services, mobile advertising is considered as one of the most important and influential marketing activities. In this regard, advertising activities need to focus on customers according to their needs, tendencies and by providing value-added services, advertising admission process to complete. The aim of this study is to analyze the impact of marketing communications / media on acceptance of mobile advertising. The present study is applicable in terms of goal as well as descriptive in terms of data acquisition. To evaluate the proposed model and hypotheses, data acquisition from 400 mobile phone users was carried out in the city of Bushehr. In order to analysis of the data and verification of the model, structural equation modeling (SEM) and confirmatory factor analysis (CFA) were used, and the relation between the variables in the model based on the results of the path analysis were investigated
    The results indicate a positive impact indices interaction, credit, entertainment, incentive and informativeness, and the negative impact of on the acceptance of mobile advertising.
    Keywords: Acceptance of Mobile Advertising, Intention, Attitude towards Mobile Advertising, Marketing Communications Factors
  • Mohammad Taban, Vahid Sharafi, Esfandiar Mohammadi, Seyed Mahdi Vise Pages 583-600
    The purpose of this research is to considering the relationship between enterprise intelligence, attractiveness and banks’ internal capabilities with their competitiveness. Research method is descriptive-correlative with structural equations model. Statistical community includes all managers’ employees in various branches of Ilam provincial public (governmental) banks, totally 1800 subjects. By using Morgan table 317 subjects were selected as sample. Research sampling method is proportional. To gather data, it was used a researcher made questionnaire, its reliability was confirmed by using α-cronbach. Finally, data set were analyzed by means of LISREL or structural equations modeling. Research results show that there is a direct, positive and meaningful relationship between enterprise intelligence, attractiveness and banks’ internal capabilities with their competitiveness.
    Keywords: Competitiveness, Enterprise Intelligence, Attractiveness, Bank Internal Capabilities
  • Mohammad Reza Hamidizade, Mikael Pashaabadi, Mahdi Ataei, Behzad Hayati Pages 601-620
    In current era this need strongly feels that marketing thought has to move toward new marketing perspective. Abundance Evidences show that marketing should be interdisciplinary and cross –functionality, hence we have to more focus on human resources, agil and empowered structures, networks and strategic alliences. Research design is discribtive and survey which in terms of object is applicable. The population of research consists of all employees of private owned educational institutions located in Shiraz city. The reliability of data through questionnaires distributed to all of the variables was greater than 7.0 for a total of 207 completed and usable questionnaires were collected. Generally, conceptual pattern of research has eight variables, and seven hyphothesis. Results show that in spite of value creation, other dimensions have significance effect on organizational agility.
    Keywords: Key words: Entrepreneurial marketing dimensions, flexibility, Entrepreneurial marketing, organizational agility
  • Mohammad Reza Khosravi, Narges Del Afroz, Kambiz Shahrodi, Behnam Rezaei Yousefi Pages 621-642
    Although one of the main reasons to brand equity importance is its strategic role in creating companies’competitive advantage, in previous studies, there has been less paying attention toeffective intra-organizational factors on brand equity.Some of these factors are variables of "social responsibility" and " organizational identity ". In recent decades, social responsibility has become dominant paradigm inthe field of managingcompanies. Furthermore, studies have shown that promotion of organizational identity has a great impact on the performance and achieving organization goals.Accordingly, in this study, a structural model is presented through availableresearch literature review, and based on the findings of previous researchers, to investigate the impact of social responsibility andorganizational identityon brand equity.
    To achieve this purpose, a statistical universe consists of 80 people from experts and 392 people customers of Guilan Pars Khazar Company have been randomly selected. Research hypotheses were tested by correlation coefficient and structural equation modeling. Results indicate that social responsibility both directly and through its impact on organizational identity, affects the company brand equity,indirectly. Therefore, companies in order to increase and promote their brand equity, beside commitment to their social responsibility, should attempt towards establishing a cohesive organizational identity.
    Keywords: Corporate Social Responsibility, Brand Equity, Organizational Identity
  • Abdolhadi Darzian Azizi, Farajollah Rahimi, Elahe Asadollah Dehkordi Pages 643-662
    The aim of this study is to examine the effect of advertising and sales promotions on brand equity creation. Regarding to the research purpose this study is applied and as the data collection this study is descriptive-causal based on structural equation modeling. The research tool for data gathering was a valid questionnaire and the research population was included consumers of Samsung brand of Household Appliances. Using Process Method of sampling 393 samples has been included in the survey. After collecting data from consumers of Samsung appliances in Tehran, Partial Least Squares analyses as well as statistical software smartPLS have been used. The findings demonstrated that advertising has the greatest indirect effect on brand equity and awareness along with brand associations has not any effect on the brand loyalty. Hence, it is recommended to the marketing managers that placed advertising and sales promotion programs in their marketing plans. Also, brand managers notice to three dimensions of brand equity to create brand equity and consequently to gain competitive advantage.
    Keywords: Advertising, sales promotions, dimensions of brand equity, Brand Equity
  • Bahram Ranjbariyan, Qasem Asghari Pages 663-678
    this paper explores the relationship between cognitive dissonance and Product Involvement. This project is a descriptive- mensurable research. The statistical population of this project includes all students of Isfahan University in 2012-2013, and the sample volume was determined through Cochran Formula (354); and they were selected via stratified random sampling method. Data was collected through questionnaire in which cognitive dissonance was taken from Sweeney et al (2000) and product involvement from Mcquarrie (1992). Information obtained from the completed questionnaire were analyzed through SPSS21 and AMOS21 software. Results show that Product involvement is inversely related to cognitive dissonance. This correlation indicates that a consumer doesn‟t feel an after purchase cognitive dissonance if he is highly involved in the purchase decision.
    Keywords: Involvement, Cognitive dissonance, Cognitive elements, Concern over the deal
  • Zahra Gholizadeh, Kambiz Heidarzade Pages 679-698
    Brand Placement is a modern method in advertising in a variety of media specially in movies. The objective of this research is investigating the influence of context factors on the effectiveness of brand placement. In this regard, two factors of purchase intention & recall are studied as the most important criteria of effectiveness of brand placement. This research is applied in the view of objective, and from the view of data gathering, it is descriptive. The society of this research is the students of applied courses in business training center of Tehran. The sample constitutes of 342 people which were selected randomly.in order to analyze the data by inferential statistics, Bartlet test, Confirmatory factor analysis, Exploratory factor analysis and SEM is used. The research results indicate that context factors such as the audience interest in the movie and the overall interest in movies influence on overall attitude of audience. Furthermore the factor of familiarity with a movie does not affect the overall attitude of audience toward brand placement.
    Keywords: Effectiveness, Brand Placement, purchase intention, Overall Attitude Toward Brand Placement, Recall
  • Abbas Ali Rastgar, Mohammad Ali Siah Sarani Kajori Pages 699-720
    This research is aimed at studying the effects of personality traits on obsessive shopping and its influence over oniomania with adjusting effects of keeping up with the joneses. This is an applied research with descriptive method. Statistical society was Semnan university students and sampling method was cluster sampling .according to Morgan's table a sample of 377 or more was appropriate .we analyzed data from 380 questionnaires that detected completely answered. The reliability of research tool was measured and verified by inspecting internal consistency and validity by convergent and divergent validity. To study the research hypotheses, structural equations modeling was practiced. In the level of significance 0.05, results revealed that there was a positive and significant correlation between personality traits and obsessive shopping. Obsessive shopping, on the other hand, has positive and significant influence over oniomania. Furthermore, keeping up with the joneses increasingly adjust the effect of obsessive shopping on oniomania.
    Keywords: Addiction to Shopping (Oniomania), Keeping up with the Joneses, Obssessive Shopping, Personality Traits
  • Rahim Mohtaram, Tahmores Hasangholipour, Mohsen Nazari, Ahmad Roosta Pages 721-736
    Iraq market is a suitable and valuable market for the Iranian companies considering its high facilities for exporting their products. But no local model was offered to evaluate and promote the export performance of the companies. This research is done with the objective to “present local model for promoting the export performance of Iranian companies”. Using exploratory factor analysis, forty five criteria were known and categorized in seven classes in the next step and the conceptual model was presented based on the results. The gathered data was analyzed by one sample T test to understand the current situation. After that, the model was presented by using correlation, ANOVA, LSD, and path analysis tests for promoting the export performance of Iranian companies in Iraq. In the final model, the effect of strategy factor was 0.302, governmental supports factor was 0.059, marketing mix factor was 0.189, companies characteristics was 0.047, the hosts market characteristics factor was 0.023, and finally the organizational resources factor was 0.079. The presented model can forecast the export performance up to 70 percent.
    Keywords: Construction, Export performance, Iraq, Local Model, Material
  • Ali Mohaghar, Mostafa Razavi, Mohammad Mirkazemi Mood Pages 737-760
    Partner`s decision and policy making on allocating resource to innovation activities in a supply chain is not a static situation and to achieve a sustainable competitive advantage, the previous decisions must be reviewed continuously. However, this dynamic decision making process cannot be provided by the current static view. So, the current study presents a dynamic model to investigate endogenous and exogenous changes through designing feedback mechanisms and using system dynamics approach. Also, it provides a tool to analyze the behavior of system using different scenarios and policies. In addition to presenting the Cause and Effect diagram and Flow diagram, the study findings show that the most appropriate investment policy on innovation activities is the policy that allocates the resources in based on the gap performance.
    Keywords: System dynamics, Knowledge co, creation, Supply chain, innovation