فهرست مطالب

مجله پژوهش در علوم توانبخشی
سال یازدهم شماره 3 (1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی اصیل
  • ابراهیم صادقی، لادن عرب یعقوبی صفحه 133
    مقدمه
    افزایش ارتفاع پاشنه کفش می تواند با تغییر در زوایای مفاصل اندام تحتانی و ستون فقرات و الگوهای فعالیت عضلات، چالشی برای حفظ ثبات بدن محسوب شود. هدف این مطالعه بررسی اثرات تغییر ارتفاع پاشنه کفش بر نوسانات مرکز فشار در خانمهای جوان سالم بود.
    روش ها
    در یک مطالعه بالینی از نوع متقاطع-تصادفی، 32 دانشجوی دختر با میانگین سنی 4/1±3/22 سال به صورت داوطلبانه شرکت کردند. متغیر های نوسان مرکز فشار بدن در وضعیت ایستاده توسط صفحه نیرو و در چهار حالت تصادفی پای برهنه، کفش بدون پاشنه، کفش پاشنه 3 سانتی متر و کفش پاشنه 6 سانتی متر اندازه گیری شد و با آزمون آماری واریانس با داده های مکرر، تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    تحلیل آماری تغییرات معنادار در داده های دامنه جابجایی و سرعت مرکز فشار طولی و جانبی بدن در مقایسه بین ارتفاعهای مختلف پاشنه نشان داد (05/0p<). بلند شدن ارتفاع پاشنه موجب افزایش میانگین سرعت (01/0p<)، 6/4=(29و3)F ، طول جابجایی (001/0p<)، 23=(29و3) F و دامنه نوسانات (001/0p<)، 5/11=(29و3)F مرکز فشار در جهت طولی بدن شده بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد افزایش ارتفاع پاشنه باعث تغییرات در متغیرهای تعادلی ثبات وضعیتی بدن می شود و می تواند زمینه ساز کاهش تعادل باشد.
    کلیدواژگان: ارتفاع پاشنه، ثبات وضعیتی، نوسان بدن، تعادل
  • امیرعلی جعفرنژادگرو، نادر فرهپور، محسن دماوندی صفحه 145
    مقدمه
    سنجش نیروهای عکس العمل زمین و سایر فاکتورهای کینتیکی راه رفتن از ارزش کلینیکی برخوردار است. نوع کفش و کفی در تعامل با این فاکتورها است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر کفی های Arch Support بر اوج نیروهای عکس العمل زمین و زمان رسیدن به آن ها، ایمپالس، نرخ بارگذاری، و گشتاور آزاد در مرحله استقرار راه رفتن در افراد سالم بود.
    روش ها
    16 مرد سالم با میانگین سن، جرم و قد به ترتیب (8/4±4/29 سال)، (6/12±9/77 کیلوگرم)، و (8/5±5/176 سانتی متر) در این مطالعه شرکت نمودند. با استفاده از دو تخته نیرو (1000 هرتز) مولفه های نیروی عکس العمل زمین طی فاز استقرار راه رفتن در دو شرایط با و بدون استفاده از کفی اندازه گیری شد. سپس متغیرهای اوج نیروهای عکس العمل زمین و زمان رسیدن به آن ها، ایمپالس، نرخ بارگذاری، و گشتاور آزاد استخراج شدند. آزمون آماری Repeated measure ANOVA با سطح معناداری (05/0˂p) جهت تحلیل آماری مورد استفاده قرار گرفت.
    نتایج
    پوشیدن کفی موجب کاهش اوج مولفه عمودی عکس العمل زمین در لحظه تماس پاشنه با زمین (9/6 درصد وزن بدن، 001/0=P) و نرخ بارگذاری عمودی (4/8 درصد، 020/0=P) شد، اما نیروی جلوبرنده (7 درصد نیوتن بر وزن بدن، 0001/0=P) و ایمپالس قدامی-خلفی (2/1 درصد وزن بدن در ثانیه، 003/0=P) و ایمپالس عمودی (2 درصد وزن بدن در ثانیه، (032/0=P) را افزایش داد.
    بحث: کاهش نیروی عکس العمل زمین و نرخ بارگذاری بوسیله کفی ممکن است خطر آسیب های اندام تحتانی ناشی از ایمپالس هنگام راه رفتن را کاهش دهد. بررسی تاثیر کفی در میزان شیوع آسیب های مچ پا و پا در ورزشکاران توصیه می شود.
    کلیدواژگان: راه رفتن، نیروی عکس العمل زمین، ایمپالس، نرخ بارگذاری، گشتاور آزاد، کفی
  • زهرا فتحی رضایی، علیرضا فارسی، سید محمد کاظم واعظ موسوی، سید حجت زمانی ثانی صفحه 160
    مقدمه
    هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرین شناختی با تکالیف حافظه کاری بر کارایی شبکه عصبی کنترل اجرایی توجه و دقت پاسخ حرکتی بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی بوده و با طرح پیش آزمون و پس آزمون انجام شد. تعداد 20 شرکت کننده در دو گروه تمرینی شناختی و کنترل قرار داده شدند. گروه شناختی (10= n) تمرینات تکالیف حافظه کاری بینایی- فضایی را دریافت کردند و گروه کنترل (10=n) تمرینات ساده دو مهارت حرکتی بدون عامل شناختی را انجام دادند. پیش و پس از 8 جلسه تمرینی 45 دقیقه از شرکت کنندگان آزمون شبکه های توجه برای سنجش کنترل اجرایی توجه و دقت پاسخ به دو مهارت حرکتی به عمل آمد.
    نتایج
    نتایج تحلیل واریانس مرکب 2 در 2 تفاوت معناداری را بین دو گروه در هر سه عامل (کنترل اجرایی توجه، دقت پاسخ مهارت فورهند و دقت پاسخ مهارت بکهند) نشان داد. گروه شناختی در عامل کنترل اجرایی توجه بهبود در کارایی شبکه را نشان دادند در حالی که گروه دوم تغییری را نشان ندادند. در عامل دقت پاسخ در گروه شناختی بهبود بیشتری با توجه به نمرات میانگین نسبت به گروه کنترل مشاهده شد.
    بحث: با توجه به نتایج پژوهش، به نظر می رسد تمرین شناختی روی کارایی شبکه عصبی و دقت پاسخ حرکتی تاثیر مثبتی دارد و این موضوع نشاندهنده اثر افزایش یافته ارتباطات درون شبکه ای و انعطاف پذیری مغز به تکرار و تمرین است. بنابراین می توان گفت تمرینات شناختی به دلیل درگیری توانایی های شناختی بیشتر از قبیل حافظه، توجه و ادراک و همچنین درگیری بیشتر شبکه های مغزی و تسهیل اتصال سیناپسی اثرات مثبت تری بر توانایی های شناختی و اجرا دارد.
    کلیدواژگان: شبکه های توجه، کنترل اجرایی، تمرین شناختی، حافظه کاری، بینایی، فضایی، دقت پاسخ
  • خدیجه باپیرزاده، سعید فرقانی، اکرم جمالی صفحه 178
    مقدمه
    بی ثباتی عملکردی بعنوان احساس خالی کردن مچ پا شرح داده شده است. نقص در حفظ بالانس یکی از اختلالات حسی-حرکتی مشاهده شده در افراد مبتلا به بی ثباتی عملکردی است که علت آن آسیب گیرنده های آوران موجود در لیگامان ها و کپسول مفصلی ذکر شده است. ارتز پا از طریق افزایش ورودی های حسی از سطح پلانتار پا و همچنین جلوگیری از ایجاد گشتاور نامناسب در اطراف مفصل مچ پا می تواند موجب بهبود بالانس شود. از این رو هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر گوه خارجی و گوه خارجی بافت دار بر بالانس استاتیک در بیماران مبتلا به بی ثباتی عملکردی مچ پا است.
    مواد و روش ها
    20 ورزشکار(میانگین سنی: 77/4±57/25) با تشخیص بی ثباتی عملکردی یکطرفه مچ پا وارد مطالعه شدند. اندازه گیری ها طی سه وضعیت با استفاده از دستگاه صفحه نیروی مدل 5060 صورت گرفت. میانگین جابه جایی مرکز فشار، میانگین سرعت جابه جایی آن، مساحت ناحیه دایره ای محاط بر محدوده ی حرکت مرکز فشار( با اطمینان 95درصد) و مساحت ناحیه چرخش مرکز فشار در واحد زمان بعنوان متغیرهای اندازه گیری بالانس محاسبه شدند. نتایج با استفاده از تست های آماری Friedman و به دنبال آن wilcoxon آنالیز شدند.
    یافته ها
    استفاده از ارتزهای پا باعث کاهش میزان متغیرهای میانگین جابه جایی کلی و قدامی-خلفی مرکز فشار، مساحت ناحیه دایره ای محاط بر محدوده ی حرکت مرکز فشار( با اطمینان 95درصد) و افزایش متغیرهای میانگین جابه جایی داخلی-خارجی مرکز فشار،سرعت جابه جایی داخلی-خارجی مرکز فشار و مساحت ناحیه چرخش مرکز فشار در واحد زمان شد اما هیچکدام از این تفاوت ها معنادار نبودند.
    نتیجه گیری
    ارتزهای پا تغییر عمده ای در ثبات پوسچرال افراد دچار بی ثباتی عملکردی مچ پا ایجاد نکردند.
    کلیدواژگان: بی ثباتی عملکردی مچ پا، بالانس استاتیک، ثبات پوسچرال، ارتز پا، ارتز گوه خارجی، کفی بافت دار
  • میمنه جعفری، سحر شمیل شوشتری صفحه 189
    مقدمه
    پتانسیل عضلانی برانگیخته دهلیزی آزمون مفیدی جهت بررسی عملکرد عصب دهلیزی تحتانی و ساکول می باشد. دامنه پتانسیل عضلانی برانگیخته دهلیزی متناسب با سطح فعالیت الکترومیوگرافی زمینه است. در عضله پشت گوشی، مقدار الکترومیوگرافی با وضعیت چشم مستقیما مرتبط می باشد. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی امکان تاثیر وضعیت چشم بر پتانسیل عضلانی برانگیخته دهلیزی صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی- مقایسه ای، پتانسیل عضلانی برانگیخته دهلیزی در 30 فرد هنجار در محدوده سنی 30-18 سال با ارائه محرک تن برست 500 هرتز با شدت dBnHL 95 در سه وضعیت چشم شامل 1) چشم ها در جهت موافق با چرخش سر 2) چشم ها روبرو و 3) چشم ها در جهت مخالف با چرخش سر در هر دو گوش، ثبت شد.
    نتایج
    در هر دو گوش، اختلاف معناداری بین میانگین دامنه هر سه وضعیت چشم وجود داشت (05/0>P). در هر دو گوش، میانگین دامنه پتانسیل عضلانی برانگیخته دهلیزی در وضعیت چشم ها مخالف با چرخش سر، کمتر و در وضعیت چشم ها موافق با چرخش سر، بیشتر از دو وضعیت دیگر گردید (05/0> P ). در هر سه وضعیت چشم و در هر دو گوش، میانگین زمان نهفتگی امواج P13 و N23 هیچگونه اختلاف معنا داری نشان نداد (05/0P>).
    بحث: نتایج این مطالعه نشان می دهد که میزان پاسخ بسته به وضعیت چشم فرد حین ثبت پتانسیل عضلانی برانگیخته دهلیزی، تغییر می نماید. لذا کنترل وضعیت چشم حین ثبت آزمون توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پتانسیل عضلانی برانگیخته دهلیزی، الکترومیوگرافی، وضعیت چشم
  • فاطمه پل، سعید فرقانی، عاطفه رحیمی صفحه 199
    مقدمه
    راکر یکی از تغییراتی است که می توان در ساختار کفش ها ،به عنوان ابزاری جهت حفاظت از پا و بهبود توانایی راه رفتن،ایجاد کرد..یکی از مهترین فرضیات با توجه به کینماتیک مفاصل مچ ،زانو و لگن ؛حین استفاده از این کفش،افزایش دامنه حرکتی تنه به سمت اکسنشن و ایجاد پوسچر اکستانسوری می باشد لذا هدف از این مطالعه بررسی تاثیر نوعی کفش غلتکی بر پوسچر تنه در افراد سالم می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه بر روی 40 فرد سالم(1.8±5/24) صورت گرفت.پوزیشن 11 مارکر توسط 8 دوربین HZ 100ثبت گردید و تاثیر لحظه ای کفش در مقایسه با وضعیت پا برهنه مورد بررسی قرار گرفت.Paired Sample T Test به منظور آنالیز آماری مورد استفاده قرار گرفت و 05/0 P < سطح معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    شعاع قوس لومبار(23/11%)و زاویه بین سر و گردن (62/6%)کاهش یافت(05/0 P <).شعاع قوس توراسیک افزایش یافت (3/0 P=) .
    بحث: نتایج مطالعه حاضر نشان دهنده افزایش لوردوز و کاهش کیفوز به دنبال پوشیدن کفش های غلتکی در وضعیت ایستاده می باشد.با استفاده از این کفش ها افراد در وضعیت صاف تری نسبت به وضعیت پابرهنه می ایستند.بنابراین می توان گفت کفش های غلتکی می تواند به عنوان مداخله درمانی در مواردی که به اکستنشن ستون مهره نیاز است به کار رود.
    کلیدواژگان: کفش غلتکی، استاتیک، پوسچر
  • مهدی قادریان، غلامعلی قاسمی، وحید ذوالاکتاف صفحه 207
    مقدمه
    قوس کف پا پا سازه معماری استکه تمامی اجزای پا یعنی مفاصل، لیگامنتها و عضلات را داخل یک سیستم واحد تلفیق کرده و ازبخش های بسیار فعال در فعالیت های جهشی مانند طناب زنی می باشد. این تحقیق در پی بررسی تاثیر12هفته تمرینات طناب زنی بر قوس کف پای دانش آموزان پسر 13-10ساله دارای کف پای صاف، گود و طبیعی است.
    روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی تعداد 90 دانش آموز پسر 10 تا 13 ساله بخش جرقویه سفلی به صورت هدفمند در دسترس به عنوان نمونه انتخاب و در سه گروه کف پای گود، صاف و طبیعی، هرگروه 30 نفر قرار گرفتند. سپس آزمودنی های هر گروه به صورت تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل هرگروه 15 نفر تقسیم شدند. جهت ارزیابی اولیه از جعبه آینه و سپس برای مشخص کردن ساختار پا از اسکنر کف پا استفاده شد و قوس کف پای آنها با شاخص استاهلی(Staheli index) به صورت کمی طبقه بندی گردید. آزمودنی های گروه های تجربی به مدت 12 هفته،هر هفته سه جلسه 45 دقیقه ای در یک پروتکل تمرینی مشترک شرکت کردند. در طی این مدت آزمودنی های گروه کنترل در هیچ برنامه فعالیت بدنی منظمی شرکت نکردند. جهت تجزیه و تحلیل آماری داده ها ازANOVA برای داده های تکراری در بسته آماری SPSS ویرایش22 استفاده شد(05/0p<).
    نتایج
    تغییرات درون گروهی(پس آزمون نسبت به پیش آزمون) و همچنین روند این تغییرات (شیب خط تغییرات)تنها در متغیرهای مربوط به گروه کف پای صاف معنا دار بود(005/0p<). تفاوت بین گروهی در هیچ یک از گروه ها معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرینات طناب زنی باعث بهبود قوس کف پا در افراد دارای کف پای صاف منعطف می گردد.
    کلیدواژگان: تمرینات طناب زنی، دانش آموز، قوس کف پا، کف پای صاف، کف پای گود
  • مرضیه امینی، بیژن شفیعی، احمد عابدی صفحه 219
    مقدمه
    حافظه فعال بعنوان یکی از اجزای تولید گفتار مطرح است و نقص در آن می تواند منجر به اختلالات گفتار و زبان شود. مطالعات زیادی بیان کرده اند که کودکان مبتلا به لکنت نسبت به کودکان طبیعی نقایصی در زمینه حافظه فعال نشان میدهند. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر آموزش حافظه فعال واجی برکاهش میزان شدت لکنت کودکان پیش دبستانی است.
    روش ها
    مطالعه حاضر به شیوه پژوهش مورد منفرد و بر روی 4 کودک 6-5 ساله مبتلا به لکنت انجام شد. این کودکان در یک برنامه مداخله تکرار ناکلمه که 18 جلسه و به مدت 6 هفته به طول انجامید و به صورت مورد منفرد (مدل AB) انجام شد، شرکت کردند. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل دیداری و اندازه اثر dکوهن استفاده شده است.
    نتایج
    آنالیز داده ها نشان دهنده تغییرات معنادار به صورت کاهش درصد هجاهای لکنت شده در شرکت کنندگان، به دنبال مداخله بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان دهنده تاثیر مداخله حافظه فعال واجی بر کاهش میزان شدت لکنت است. بعلاوه نتایج این پژوهش، شواهدی جهت بکارگیری روش های درمانی سایکولینگویستیک در درمان کودکان مبتلا به لکنت فراهم می آورد.
    کلیدواژگان: حافظه فعال واجی، لکنت، کودکان پیش دبستانی، مداخله
  • محسن صحرانورد صفحه 231
    مقدمه
    پیچ خوردگی مچ پا از رایج ترین آسیب های ورزشی بوده که به دنبال آن تعادل ورزشکاران را دچار اختلال می نماید. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر شش هفته تمرینات ثبات دهنده تنه بر تعادل پویای ورزشکاران مبتلا به پیچ خوردگی مزمن مچ پا انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی یک سوکور با دو گروه مداخله و کنترل است. تعداد 30 نفر ورزشکار مبتلا به پیچ خوردگی مزمن مچ پا ( سن:1/6±2/25 سال، قد: 5/8±6/175 سانتی متر، وزن: 8/11±4/74 کیلو گرم) به طور تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. در گروه کنترل تنها فیزیوتراپی رایج و در گروه مداخله علاوه بر فیزیوتراپی رایج، تمرینات ثبات دهنده تنه نیز بکار گرفته شد. قبل و بلافاصله بعد از انجام مداخلات، تعادل پویا این افراد با استفاده از آزمون تعادلی ستاره در هشت جهت توسط آزمونگر مورد بررسی قرار گرفت. داده های بدست آمده با استفاده از آزمون های آماری کای دو، تی مستقل ، تی زوجی و تحلیل کوواریانس و نرم افزار آماریspss19 در سطح معنا داری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج آزمون های آماری نشان داد که پس از کنترل اثر پیش آزمون امتیازات مربوط به آزمون تعادلی ستاره در هر هشت جهت در گروه مداخله، در مقایسه با گروه کنترل بهبودی معناداری را دارا می باشد(05/0>p).
    نتیجه گیری
    انجام تمرینات ثبات دهنده تنه نسبت به فیزیوتراپی رایج بهبود معناداری را در تعادل پویای ورزشکارن مبتلا به پیچ خوردگی مزمن مچ پا ایجاد می نماید، لذا پیشنهاد می شود بکارگیری تمرینات ثبات دهنده در کنار فیزیوتراپی رایج در توانبخشی این افراد مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پیچ خوردگی مزمن مچ پا، تعادل پویا، تمرینات ثبات دهنده، ورزشکار
  • مقاله مروری
  • احسان قاسمی صفحه 246
    اسپاستیسیتی یک عارضه نرولوژی است که ثانویه به ضایعه نرون محرکه فوقانی ایجاد شده ویک اثر مهم بر روی عضله اسکلتی دارد. ضایعه نرون محرکه فوقانی ممکن است ثانویه به استروک ، ضربه مغزی، ضایعه نخاعی یا بیماری های دژنراتیو مانند مولتیپل اسکلروزیس یا ضایعات مغزی دوران بارداری مانند فلج مغزی ایجاد شود. توانایی عملکردی دراین بیماران در اثر اسپاستیسیتی به طور شدیدی به مخاطره می افتد اما مکانیسمهای پایه این عارضه هنوز به طور واضح مشخص نشده است. در این مقاله مروری ما شواهد و مطالعات جدید در مورد تغییرات بافت عضله اسکلتی متعاقب این شرایط اسپاستیک را مورد بررسی قرار دادیم. مطالعات تجربی که مورد بررسی قرار گرفتند شامل طیف متفاوتی از روش هایی می شدند که مکانیک مفصل، مکانیک بافت و شکل عضله را مورد مطالعه قرار می دادند.
    کلیدواژگان: ضایعه نرون محرکه فوقانی، اسپاستیسیتی و عضله اسکلتی
|
  • Ebrahim Sadeghi, Ladan Arab Yaqoubi Page 133
    Abstract: High heel shoes alters the kinematics and muscle activity pattersn of the lower extrimities and spine. These changes in the biomechanical characristics of the body could be a challenging issue for postural stability system. The objective of this study was to investigate the effects of different heel heights on the postural sway in healthy young women.
    Materials And Methods
    Thirty-two female students who aged 22.3±1.4 years volunterred in this randomized cross-over trial. The center of pressure parameters were recorderd while participants stood upright on a forceplate in four randon conditions: barefoor, zero heel-height shoes, 3 cm heel-height shoes, and 6 cm heel-height shoes. The recoded data was statistically analyzed.
    Results
    The results of repeated measures ANOVA indicated statistically significant differences in the range, path length, and velocity of the body sway in different conditions of this study.
    Conclusion
    Heel height raising caused some alteration in the boy sway parameters which cpuld induce a postural instability.
    Keywords: High heel shoe, Postural stability, Body sway, Balance
  • Amirali Jafarnezhadgero, Nader Farahpour, Mohsen Damavandi Page 145
    Introduction
    Evaluation of ground reaction forces (GRF) and other kinetic factors have clinical importance. There is interaction between shoe type and insole with these factors. The objectives of this study were to assess the acuteeffects of arch support insole on GRF and their time-to peak of each reaction force, impulse, loading rate, and free moment during stance phase of gait in normal individuals.
    Methods
    Sixteen healthy male subjects with mean age, mass and height of 29.4±4.8 years, 77.9±12.6 kg, and 176.5±5.8 cm, respectively, participated on this study. Using two adjacent Kistler force plates (1000Hz) GRF during stance phase of walking with and without shoe insole were measured. Then, maximum GRF and their related time-to-peak, impulse, loading rate, and free moment were obtained. Repeated measure ANOVA was used to analyze the data (α=0.05).
    Results
    Wearing insole caused reduction of the peak vertical GRF on heel contact by 6.9% of body weight (BW) (p=0.001) and the loading rate (8.4%, p=0.02), while it increased the propulsive force (7% N/BW, p=0.001), anterior-posterior impulse by 1.2% BW.s (p=0.003) and normal impulse by 2% of BW.s (p=0.032).
    Conclusion
    Reduction of the vertical GRF and loading rate by means of insole may reduce the risk of lower extremity injuries due to impulse during walking. Arch supportinsole application can prevent sport injuries by reducing the reaction forces.
    Keywords: Gait, ground reaction force, impulse, loading rate, free moment, insole
  • Zahra Fathi Rezaie, Alireza Farsi, Saeed Kazem Vaez Mosavi, Saied Hojat Zamni Sani Page 160
    Introduction
    The purpose of this study was to investigate the effect of cognitive training by working memory tasks on executive control network efficiency & accuracy of response.
    Materials and Methods
    The design of the study was semi-experimental with pretest and posttest. A total of 20 girl students participated in study. Cognitive group (n=10) received visuospatial working memory training and control group (n=10)have did usual training of table tennis without cognitive factor in two task. Participants performed attention networks test & accuracy response in pre and post of 8 sessions of training. Data were analyzed by means of statistical methods of repeated measure of ANOVA and SPSS 18 software in the significant level of 0.05.
    Results
    Results showed significant differences between two group in each factor (executive control network efficiency & accuracy of response). Cognitive training group showed improvement in executive control network efficiency while control group didn’t showed. Response of accuracy was improved in both group but cognitive training group showed more improvement rather than control.
    Conclusion
    Based on study results,it seems that cognitive training has positive effect on neural network efficiency and response accuracy and this issue indicatesincreased effect of intra network communication and the flexibility of the brain toward repeating and practicing. And, this issue shows the effect of increasing the intra-network communications and the flexibility of the brain toward repeating and practicing. Therefore, it might be said that cognitive training has more positive effects on performance and cognitive abilities due to the involvement of more cognitive capabilities such as memory, attention, perception and also more involvement of brain networks and facilitate of synaptic connection.
    Keywords: Attentional networks, Executive control, Cognitive training, Working memory, Visuospatial, Accuracy of response
  • Khadeje Bapirzadeh, Saeed Forghani, Akram Jamali Page 178
    Introduction
    Functional ankle instability has described as a “feeling of giving way”. Balance control deficit is one of the sensorimotor impairments observed in people with functional ankle instability that has been described to damage to the afferent receptors within the ligaments and joint capsule that affected during sprain. Foot orthosis can improve balance control via enhanced sensory afferent feedback of plantar surface of the feet and prevent inappropriate moment around the ankle joint. The purpose of this study was to examine the of effect lateral wedge and textured lateral wedge insole on static balance in people with functional ankle instability.
    Materials and
    Methods
    20 athletes(mean age: 25.57±4.77 years)with clinically diagnosed unilateral functional ankle instability were recruited. Measurments performed in three conditions by using a kistler force plate(Kistler instrument corp, Amherst, New York USA,version.5060). The mean center-of-pressure excursion and mean velocity in medial-lateral and anterior-posterior directions, area of 95% confidence circle and sway area were assessed as measures of standing balance. The results were statistically analyzed using the nonparametric Friedman test followed by Wilcoxon Signed Rank.
    Results
    Foot orthoses resulted in decrease mean total and anterior-posterior COP excursion, %95 confidence circle area and increase mean medial-lateral COP excursion, mean COP velocity in medial-lateral direction and area sway, but these changes were not statistically significant.
    Conclusion
    Foot orthoses had no significant effect on postural stability in patients with functional ankle instability.
    Keywords: functional ankle instability, static balance, postural stability, foot orthosis, lateral wedge orthosis, textured insole
  • Sahar Shomeilshushtary, Nader Saki, Soheila Niakhlagh, Mojtaba Tavakoli, Mymaneh Jafari Page 189
    Introduction
    Vestibular evoked myogenic potential is useful test for assessing function of saccule and inferior vestibular nerve. Vestibular evoked myogenic potential Amplitude is proportional to the level of background Electomyography. In the post-auricular muscle, magnitude of the Electomyography is directly related to the position of the eye. Therefore, this study aimed to assess if eye position effect on Vestibular evoked myogenic potential.
    Methods
    In this cross-sectional study, vestibular evoked myogenic potential was recorded for 30 normal subjects, aged 18 to 30 years old, using 500 Hz-tone bursts (95 dBnHL) in three eye position: (1) eyes in the same direction as head turn, (2) eyes straight ahead, (3) eyes in the opposite direction to head turn in both ears.
    Results
    In both ears, there was significant difference between mean amplitude of all three positions (p0.05).
    Conclusion
    Results of this study shows that magnitude of the response alters depending on the position of a subject’s eyes during recording vestibular evoked myogenic potential. So Controlling eye position during recording test is recommend.
    Keywords: Vestibular evoked myogenic potentional, Electromyography, Eye position
  • Kh.Papirzadeh, S.Forghani, A.Jamali Page 199
    Background
    Footwear with a curved “rollover” sole is prescribed to improve walking capability. Shoes with a curved sole profile have been reported to alter ankle, knee and hip kinematics and posture and thought to able to modify head and neck, and trunk posture. Therefore, the aim of this study was to investigate the immediate effects of rollover footwear on standing posture of head and neck, and trunk in healthy females.
    Material and
    Method
    Ten healthy female volunteers were recruited (mean age24/5±1/8). Three dimensional positions of 11 retro-reflective markers attached over spinal column and forehead were recorded using 7 motion capture camera system (100 Hz) during standing under two randomized conditions: (1) barefoot; (2) Rollover footwear. Each condition repeated 3 times. Head and trunk posture in the sagittal plane were quantified using the lumbar and thoracic radii and sagittal angle between head and neck, and the laboratory transverse plane. The results were statistically analyzed using the paired t-test test and P
    Result
    rollover footwear compared to the barefoot condition, decreased significantly the radius of lumbar curve by 11/ 24% (P=0/006). The radius of thoracic curve increased by 4/45% wearing rollover footwear but this did not reach statistical significance (P=0/46). The sagittal angle of head and neck relative to the transverse plane did not change significantly (P=0/47)
    Conclusion
    The results of present study shows that rollover footwear produced extension posture in lumbar while standing. This would suggest that the rollover footwear could be part of a treatment protocol for people who benefit from extension posture of lumbar region.
    Keywords: Rollover footwear, Posture, Trunk, Head, neck
  • Mehdi Ghaderiyan, Gholam Ali Ghasemi, Vahid Zolaktaf Page 207
    Introduction
    The plantar arch is an architectural structure consisted of several joints, ligaments and muscles. It builds a functional unit that plays a vital role in weight bearing activities such as rope jumping. In this study, the effects of 12 weeks rope jumping on plantar arch in boy students with low, moderate, and high foot arches were evaluated.
    Materials And Methods
    It was a controlled experimental study. At the beginning of study, the plantar arches of 450 boys (aged 10 to 13 years) were evaluated by Staheli index. Accordingly, 30 participants were recruited from every group with low, moderate, and high foot arches, provided their parents signed the informed consent form. Then, subjects of each study group were randomly assigned into control and experimental groups (n=15). Experimental groups took part in a 45minute rope jumping program of 3 sessions per week, lasting for 12 weeks. Data were statistically analyzed by the use of Mixed ANOVA, using SPSS 22 software.
    Results Compared to pre-test, post-test scores of plantar arch showed no difference in any control groups, nor in moderate-arch and high-arch experimental groups, but it showed significant increase in low-arch experimental group (pConclusion Our findings demonstrated that rope jumping exercises could improve plantar arch in boy students 10-13 years old with flexible flat foot. Therefore, we recommend such exercises to boy adolescents and call for the same study on girl adolescents.
    Keywords: rope jumping exercise, plantar arch, student, flat foot (pes planus), pes cavus
  • Marziyeh Amini, Bijan Shafie *, Ahmad Abedi Page 219
    Introduction
    Working memory is one of the components of speech production and its deficiency can cause speech and language disorders. Several studies have suggested that children who stutter compared to normal children show some deficiencies in working memory. The aim of the present study was toinvestigation of the effectiveness ofphonological working memory interventionon decreasing of severity of stuttering in preschool children.
    Materials and This study with single subject design targeted four children (5–6 years) who stutter. These children participated in a non-word repetition intervention, was scheduled in 18 sessions, over a total of six weeks and with a single subject research design (AB model). In order to analyze the data of the study, visual analysis of charts and quantitative analysis based on Cohen’s d effect Size were used. Results Data analysis showed all participants recorded a statistically significant change, as a decline in percentage of syllables stuttered, following the intervention.
    Conclusion The results from this study suggest that an intervention of phonological working memory eventuated in decreases of severity of stuttering in children participated in this study; conseqently,these results provide the preliminary evidence that supports the usage of a psycholinguistic approach for treatment the stuttering in children who stutter.
    Keywords: phonological working memory, stuttering, preschool children, intervention
  • Mohsen Sahranavard, Azar Aghayari, Alireza Motealleh, Akram Farhadi Page 231
    Introduction
    Functional ankle instability is the most common residual and debilitating symptoms of acute ankle sprain leading to lose of training and competition in athletes. The purpose of this randomized controlled trial was to investigate the effect of six weeks core stability training on dynamic postural control in individuals with chronic ankle sprain.
    Materials and
    Methods
    Thirty people were randomized to the experimental or control group. A pretest-posttest control group design was used to evaluate the intervention.The 6week intervention(core stability exercises) used for experimental group and conventional physiotherapy for both groups. All subjects were tested before the beginning of the corestabilization training program (pretest) and immediately after the conclusion of the 6-week program (posttest). Pretesting and posttesting consisted of the SEBT .Analysis of covariance compared outcomes between groups. The paired t test compared results within groups. A significant level of 0.05 was set for all analysese.
    Results
    Results showed significant differences in mean of SEBT(in all directions) in the experimental and control group in post-test (p
    Conclusion
    It can be concluded that core stability training can lead to improve dynamic balance in patients with chronic ankle sprain. Therefore, this type of training is recommended to be considered as a therapeutic option for this population of patients.
    Keywords: Ankle Injuries, Postural balance, Core stability training
  • E.Ghasemi Page 246
    Spasticity, a neurological problem secondary to an uppermotor neuron lesion, has a significant effect on skeletalmuscle. The upper motor neuron lesions may be secondary toa cerebral vascular accident, head injury, spinal cord injury,or degenerative diseases such as multiple sclerosis, orperinatal brain injuries such as cerebral palsy. Functionalability in these patients can be severely compromised but thebasic mechanisms underlying these deficits are not clearly understood. In this review we evaluate the current evidence inthe literature that suggests that skeletal muscle tissue itself isaltered in spastic conditions. Experimental studies wereevaluated that included a variety of methods encompassingjoint mechanics, tissue mechanics, and muscle morphology.
    Keywords: Upper motor neuron lesion, Spasticity, Skeletal muscle