فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال دهم شماره 1 (پیاپی 48، فروردین 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/01/07
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سعیده بارفروش، محمدتقی محمدی، جواد رئوف سرشوری صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    فعال شدن گیرنده AT1 (گیرنده نوع-1 آنژیوتانسین-II)، نقش مهمی در پاتوژنز آسیب های ناشی از ایسکمی- خون رسانی مجدد کلیه دارد. در مطالعه حاضر، تاثیر لوزارتان بر میزان رادیکال های آزاد نیتروژن (RNS) و عملکرد کلیه در آسیب های ایسکمی- خون رسانی مجدد کلیه در موش صحرایی بررسی شد.
    روش بررسی
    18 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به سه گروه شاهد، کنترل ایسکمی و ایسکمی درمان تقسیم شدند. ایسکمی با انسداد شریان های کلیه، به مدت 60 دقیقه انجام شد. لوزارتان (10 میلی گرم بر کیلوگرم) یک ساعت قبل ایسکمی، همچنین 24، 48 و 72 ساعت بعد ایسکمی، به صورت داخل صفاقی تزریق گردید. نمونه های خونی برای سنجش کراتینین، قبل و 72 ساعت بعد ایسکمی، جمع آوری شدند. در نهایت، غلظتNOx و تغییرات آسیب شناختی بافت کلیه، 72 ساعت بعد ایسکمی ارزیابی شد.
    یافته ها
    میانگین غلظت کراتینین خون حیوانات گروه شاهد و کنترل ایسکمی در شروع آزمایش به ترتیب برابر با 21/0±37/0 و 14/0±27/0 میلی گرم بر دسی لیتر بود. القای ایسکمی، غلظت کراتینین را به طور معنی داری (26/2±75/2 میلی گرم بر دسی لیتر) در گروه کنترل ایسکمی افزایش داد (020/0=p). غلظت NOx در گروه کنترل ایسکمی (93/5±49/29 نانومول بر میلی گرم پروتئین) در مقایسه با گروه شاهد (23/0±00/1 نانومول بر میلی گرم پروتئین)، به طور معنی داری افزایش یافت (001/0>p). لوزارتان میزان کراتینین (52/0±68/0 میلی گرم بر دسی لیتر) را در گروه ایسکمی درمان به طور معنی داری (044/0=p) کاهش داد، و باعث کاهش قابل ملاحظه ای در سطح NOx کلیه در حیوانات ایسکمی درمان شده به همراه تغییرات آسیب شناختی شد (53%).
    نتیجه گیری
    استفاده از لوزارتان می تواند با کاهش RNS، از آسیب های ایسکمی - خون رسانی مجدد کلیه، به طور موثری جلوگیری و باعث بهبود عمکرد کلیه ایسکمی گردد.
    کلیدواژگان: ایسکمی، خون رسانی مجدد، لوزارتان، آنژیوتانسین، II، گونه فعال نیتروژن
  • احمد اسدیان، امیررضا کامل عباسی، مهدی صالح زاده صفحات 11-18
    زمینه و هدف
    افسرده خویی از طبقه اختلالات خلقی است که با خلق افسرده در بیشتر ساعات روز تعریف می شود. هدف پژوهش حاضر، مقایسه اثر روش های درمانی عقلانی- هیجانی و مبتنی بر حضور ذهن بر علائم اختلال افسرده خویی در زنان بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه که به صورت شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون– پس آزمون با گروه شاهد انجام شد، 20 نفر از زنان مبتلا به اختلال افسرده خویی در مراکز درمانی تحت نظارت بهزیستی به طور تصادفی انتخاب و در دو گروه آزمایشی و اختصاصی قرار گرفتند. از پرسشنامه افسردگی Beck و مصاحبه بالینی جهت تشخیص و پیش آزمون - پس آزمون استفاده گردید. داده ها با استفاده از آزمون آماری تی گروه های وابسته و مستقل و آزمون کای مربع تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه هر دو روش عقلانی- هیجانی و مبتنی بر حضور ذهن بر کاهش علائم افسرده خویی، تاثیر معنی داری داشت (001/0p<). درمان مبتنی بر حضور ذهن در مقایسه با درمان عقلانی – هیجانی نیز در کاهش علائم افسرده خویی، تاثیر بیشتری داشت (003/0p=).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد درمان مبتنی بر حضور ذهن و عقلانی - هیجانی از روش های درما ن شناختی موثر در کاهش علائم افسرده خویی در زنان است که در این میان، روش درمان مبتنی بر حضور ذهن موثرتر می باشد.
    کلیدواژگان: عقلانی، هیجانی، حضور ذهن، اختلال افسرده خویی
  • هاله اسماعیلی، مهدی صمدزاده، بیتا شهباززادگان، سحر باقری صفحات 19-29
    زمینه و هدف
    یکی از زمینه های کنش بینابینی جسم و روان، کمردرد است. درمان کمردرد مزمن با توانبخشی فعال شامل آموزش مهارت های اجتماعی - روانی همراه با تجربیات درمانی بوده که به طور فزاینده ای در طول سالهای اخیر حمایت شده است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر توانبخشی فعال بر توانایی کارکردی و کیفیت زندگی بیماران دارای کمردرد مزمن انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه آماری را تمامی بیماران مبتلا به کمردرد مزمن مراجعه کننده به کلینیک های فیزیوتراپی شهرستان اردبیل در سال 1391 تشکیل می داد. 30 نفر از افراد مبتلا به کمردرد مزمن به صورت در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هرکدام 15 نفر) قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه مقابله با درد، شاخص فعالیت فیزیکی، پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی و شاخص شکایات عضلانی - اسکلتی استفاده شد. روش مداخله در این تحقیق، درمان توانبخشی فعال بود که در 30-10 جلسه 30 دقیقه ای اجرا شد. داده های پژوهش با روش تحلیل واریانس چندمتغیری (MANOVA) بر روی تفاضل نمرات متغیر های پیش آزمون و پس آزمون تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه توانبخشی فعال بر بهبود فعالیت جسمانی، کیفیت زندگی و افزایش راهبردهای شناختی، رفتاری و کاهش نشانه های درد تاثیر داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش حاکی از این است که توانبخشی فعال بر توانایی کارکردی و کیفیت زندگی بیماران دارای کمردرد مزمن تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: توانبخشی، کیفیت زندگی، کمردرد
  • سعید شمس، علی هاشمی، سمیه کرمانی، محمد اسمخانی، سمیرا تراشی صفحات 30-39
    زمینه و هدف
    اشرشیاکلی، یک باکتری فرصت طلب گرم منفی است که باعث عفونت های شایع بیمارستانی ازجمله پنومونی، سپتی سمی، مننژیت، اسهال، باکتریمی و...، می شود. مقاومت آنتی بیوتیکی به عنوان یک مشکل جدی برای سلامت انسان مطرح است، به گونه ای که سازمان بهداشت جهانی، سال 2011 را به عنوان سال مقاومت آنتی بیوتیکی درنظرگرفت. یکی از دلایل این مقاومت ها تولید بتالاکتامازها با طیف وسیع (ESBLs) بوده که قادر به هیدرولیز آنتی بیوتیک های بتالاکتام با طیف وسیع می باشند. این مطالعه با هدف بررسی شیوع سویه های مقاوم به سفوتاکسیم و ارزیابی ژن های بتالاکتاماز با طیف وسیع (ESBL) bla TEM، bla SHV و blaCTX-M در ایزوله های اشرشیاکلیانجام شد.
    روش بررسی
    در این تحقیق Cross sectional در مدت زمان 5 ماه (اردیبهشت ماه تا شهریور ماه سال 1393) نمونه های ارسالی به آزمایشگاه بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) قم شامل: خون، ادرار، زخم و...، بررسی شدند. پس از شناسایی و جداسازی سویه های اشرشیاکلی، مقاومت آنتی بیوتیکی و تولید ESBL آنها به وسیله متد دیسک دیفیوژن، MIC و روش Combination Disk برطبق دستورالعمل CLSIمشخص گردید. سپس PCR برای تعیین ژن های TEM، SHV و blaCTX-M انجام شد.
    یافته ها
    از بین 160 اشرشیاکلیجداشده و براساس نتایج دیسک دیفیوژن و MIC، 31 ایزوله (19%) مقاوم به سفوتاکسیم بودند. همچنین براساس نتایج فنوتیپی، 24 (77%) ایزوله مقاوم به سفوتاکسیم تولیدکننده ESBL، شناسایی شدند.
    ژن های blaCTX-M، bla TEM و bla SHV به ترتیب در 90، 42 و 3% از سویه ها تعیین گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد شیوع بالای اشرشیاکلی تولیدکننده ESBL، بالا می باشد. بنابراین، نیاز به مدیریت مصرف آنتی بیوتیک و شناسایی منبع و انتشار ایزوله های تولیدکننده بتالاکتاماز وجود دارد.
    کلیدواژگان: اشرشیاکلی، بتالاکتاماز، بتالاکتاماز، ژنتیک، مقاومت باکتری به دارو _
  • مریم همتی، معصومه اسماعیلی، سمیه مومنیان صفحات 40-47
    زمینه و هدف
    مراقبت بهداشتی با کیفیت، بستگی به اطلاعات کامل و جامع پرونده پزشکی دارد. اما مراقبت با کیفیت بدون وجود اطلاعات صحیح، بسیار دشوار است. با توجه به اهمیت رعایت اصول تشخیص نویسی در پرونده های بالینی و استفاده های آموزشی، درمانی، تحقیقاتی، قانونی و آماری از آنها و عدم اطلاع از وضعیت موجود، این پژوهش به منظور تعیین میزان رعایت اصول تشخیص نویسی در پرونده های بالینی بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی قم انجام گرفت.
    روش بررسی
    این پژوهش به روش توصیفی - تحلیلی در سال 1393 بر روی پرونده های پزشکی بیماران بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی قم (مشتمل بر 6 مرکز) انجام شد. نمونه آماری، 398 عدد برآورد گردید. جهت گردآوری داده ها از چک لیست استفاده شد. داده ها به کمک آزمون دقیق فیشر و تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه با بررسی میزان رعایت اصول تشخیص نویسی در پرونده های پزشکی، بیشترین موردی که رعایت شده بود میزان رعایت اصول تشخیص نویسی با 58% بود. پس از آن، اصول ثبت اقدامات پزشکی با 50% و علل خارجی حوادث با 5/5% به ترتیب در مکان های دوم و سوم قرار داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، توجه و اهتمام بیشتر مسئولین، پزشکان و کارشناسان مدارک پزشکی به این امر در بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی قم و برگزاری کلاس های آموزشی برای پزشکان، کادر پذیرش و پرستاری ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: تشخیص، استانداردها، پرونده پزشکی
  • سید سهیل آقایی، علی جوادی، یاسر شریفی، عباس مروتی صفحات 48-55
    زمینه و هدف
    یکی از شایع ترین مشکلات در بیمارستان ها، عفونت های ایجاد شده توسط باکتری سودوموناس آئروژینوزا می باشد که برای انسانها یک پاتوژن فرصت طلب محسوب می شود. 5 آنزیم مهم شامل: اگزوتوکسین S، U، T، Y، A فاکتورهای مهم بیماری زایی این باکتری هستند. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی این آنزیم ها در نمونه های جداشده از بیمارستان های شهر قم و تعیین الگوی آنتی بیوگرام آنها نسبت به نسل سوم سفالوسپورین ها با استفاده از استانداردهای CLSI انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه به روش مقطعی- تحلیلی، 120 ایزوله سودوموناس آئروژینوزا جداشده از نمونه های بالینی مختلف از بیمارستان های شهر قم بررسی شد. ابتدا با تست های بیوشیمیایی، باکتری شناسایی و سپس طبق استانداردهای CLSI الگوی آنتی بیوگرام آنها نسبت به سفالوسپورین های نسل سوم به دست آمد. پس از استخراج ژنوم (کیت استخراج شرکت سینا کلون)، طراحی و ارزیابی پرایمرها در سایت NCBI و واکنش PCR برای بررسی هریک از ژن ها انجام شد. پس از الکتروفورز، نتایج باندهای حاصل از واکنش PCR در دستگاه نمایانگر ژل مشاهده گردید.
    یافته ها
    میزان فراوانی جدایه ها در نمونه های پوست، خون، ریه و ادرار به ترتیب برابر 2/63، 1/16، 1/16 و 1/4% بود. فراوانی اگزوتوکسین های A، T، U، S و اگزوآنزیم Y به ترتیب 100، 9/37، 4/26، 1/39 و 9/29% به دست آمد.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، مقاومت به داروها و وجود فاکتورهای ویرولانسی نظیر اگزوتوکسین ها می تواند یک هشدار جدی به مراکز درمانی از نظر کنترل بیماری با این باکتری باشد.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، اگزوتوکسین ها، مقاومت دارویی، بیمارستان، قم، ایران _
  • مهربان فلاحتی، ابوذر نصیری، فریده زینی، شیرین فرهیار، روح الله فاتح، سید محمد ریاحی، محمد خلیفه قلی صفحات 56-66
    زمینه و هدف
    عفونت های قارچی جلدی، جزء عفونت های شایع هستند که بافت های کراتینیزه (پوست، مو و ناخن) را گرفتار می کنند. درماتوفیت ها، مهم ترین و فراوان ترین عوامل قارچی جلدی محسوب می شوند. این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژی درماتوفیت ها و شیوع انواع کچلی در استان تهران، به منظور تشخیص و درمان بهتر بیماران انجام شد.
    روش بررسی
    508 بیمار مشکوک به عفونت درماتوفیتی پس از معاینات بالینی جهت تشخیص قطعی به آزمایشگاه قارچ شناسی بیمارستان رازی در شهر تهران معرفی شدند و سپس با انجام آزمایش مستقیم و کشت روی لام (Slide culture) و در نهایت بررسی های مولکولی، نوع قارچ عامل عفونت تشخیص داده شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری کای اسکوئر در سطح معنی داری 05/0 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از تعداد 161 نمونه مثبت به دست آمده، 73 مورد (3/45%) از بیماران، مونث و 88 مورد (7/54%)، مذکر بودند. متوسط سنی مبتلایان، 42 سال بود. از این تعداد، بیشترین نوع کچلی با 71 مورد (1/44%) مربوط به کچلی پا و کمترین نوع کچلی مربوط به کچلی صورت با 1 مورد (6/0%) گزارش شد. بیشترین درماتوفیت جداشده، ترایکوفیتون منتاگروفایتیس و کمترین آن، میکروسپوروم فروجینوم بود.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، عفونت های درماتوفیتی در نواحی مختلف بدن، به خصوص پا و کشاله ران به عنوان یک مشکل مهم بهداشتی در شهر تهران محسوب می شوند. طراحی و اجرای برنامه های آموزشی، به ویژه برای گروه های سنی بالای 20 سال با هدف پیشگیری اولیه و ثانویه در جهت کاهش موارد درماتوفیتوزیس، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: کچلی، اپیدمیولوژی، روش های سنتز فاز جامد
  • مجید پرنیان فر_یدالله محرابی_نسترن کشاورز محمدی_شهرام م حمدخانی صفحات 67-75
    زمینه و هدف
    شیوع بالای اعتیاد به مصرف مواد اعتیادآور در جامعه و مشکلات بهداشتی - اجتماعی مرتبط با آن، در حال حاضر یک چالش قابل توجه و مهم سیستم های مراقبت های بهداشتی و جوامع بزرگ محسوب می شود. این پژوهش با هدف بررسی وضعیت عوامل خطر سوءمصرف مواد اعتیادآور در بین دانش آموزان دبیرستانی دوره دوم در شهر شاهرود انجام گرفت.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر به روش توصیفی - مقطعی بر روی 460 دانش آموز دبیرستانی دوره دوم در شهر شاهرود (سال تحصیلی 1393-1392)انجام شد. مدارس به طور تصادفی و نمونه ها نیز به صورت تصادفی منظم از هر مدرسه انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات، از پرسشنامه های روا و پایای عوامل خطرساز و حفاظت کننده مصرف مواد در نوجوانان، همچنین پرسشنامه شیوع شناسی رفتارهای پرخطر که در سطح کشور استانداردسازی شده بود، استفاده گردید. داده ها با استفاده از آزمون کای دو تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه از 12 عامل مورد بررسی، دانش آموزان از نظر 2 عامل، در گروه پرخطر؛ 5 عامل، در گروه با خطر متوسط و از نظر بقیه عوامل، در گروه دارای خطر کم قرار گرفتند. بین عوامل خطر حساسیت به اضطراب، فقدان نظارت والدین، بی نظمی اجتماعی درک شده، تکانشگری و کمبود مهارت های اجتماعی با جنسیت، ارتباط معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، برنامه های آموزشی برای پیشگیری از اعتیاد در نوجوانان می بایست با توجه به وضعیت عوامل خطر در هر بخشی از جامعه و نیز تفاوت جنسیتی در مورد آسیب پذیری نسبت به عوامل خطر مختلف، ارائه گردد.
    کلیدواژگان: عوامل خطر، دانش آموزان، اختلالات ناشی از مواد
  • اشرف دیرکوندمقدم، علی دل پیشه، کوروش سایه میری صفحات 76-87
    زمینه و هدف
    مشکل ناباروری در سراسر جهان، جوامع مختلف را درگیر کرده است. پیامدهای روانی اجتماعی ناباروری، گریبانگیر هر دوگروه مردان و زنان نابارور می باشد. مطالعه حاضر با هدف تامین اطلاعات مورد نیاز برنامه ریزان نظام سلامت در بخش بهداشت و درمان ناباروری انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه به روش متاآنالیز، با استفاده از مدل های اثرات تصادفی، تمامی مقالات فارسی و انگلیسی با کمک کلید واژه های معتبر (Prevalence of Infertility، Infertility، Epidemiology of Infertility) جستجو شدند. در جستجوی اولیه، 84 مقاله در دسترس قرار گرفت. در نهایت، پس از بررسی متن کامل مقالات، 52 مقاله جهت انجام آنالیز انتخاب شد. داده ها با استفاده از روش متاآنالیز (مدل اثرات تصادفی) با هم ترکیب شدند.
    یافته ها
    براساس مقالات مورد بررسی، میانگین کلی ناباروری در جهان، 10% (فاصله اطمینان 95%: 12-8) است. کمترین و بیشترین فراوانی شیوع ناباروری به ترتیب در استرالیا و آفریقا گزارش شده است. نمودار متارگرسیون فراوانی ناباروری نشان داد با افزایش سال انجام تحقیق، فراوانی ناباروری افزایش می یابد، اما این اختلاف از نظر آماری معنی دار نیست (602/0=p).
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، حدود یک دهم از جمعیت دنیا، از مشکل ناباروری رنج می برند و روند ناباروری در سالهای اخیر در اکثر نقاط دنیا رو به افزایش بوده است.
    کلیدواژگان: ناباروری، ناباروری در زنان، متاآنالیز _
  • احمد حرمتی، محمدرضا قدیر، سیدسعید سرکشیکیان، مهدی پزشکی مدرس، فائزه عالمی، مهدیه قدوسی صفحات 88-93
    زمینه و هدف
    کولیت سودوممبرانوس، فرم پیشرفته ای از عفونت با کلستریدیوم دیفیسیل است که پس از کلونیزاسیون در روده با تولید دو نوع توکسین A و B موجب تخریب سلول های اپی تلیال می شود. اسهال، شایع ترین تظاهر بالینی ایجادشده با کلستریدیوم دیفیسیل بوده که در این موارد تقریبا هرگز مدفوع به صورت ماکروسکوپی خون دیده نمی شود. مواجهه با آنتی بیوتیک ها، ریسک فاکتور اصلی ایجاد این عفونت است و به طور ویژه با داروهایی نظیر آمپی سیلین، کلیندامایسین و سفالوسپورین های نسل 2 و 3 نظیر سفتریاکسون، سفوروکسیم و سفتازیدیم ارتباط دارد. جهت تایید تشخیص عفونت، از سنجش توکسین های ارگانیسم در مدفوع به روش جداسازی ارگانیسم توسط PCR، همچنین مشاهده غشاهای کاذب در کولونوسکوپی کمک گرفته می شود. در این مقاله به بررسی گزارش یک مورد بیمار مسن مبتلا به اسهال (کولیت سودوممبرانوس) پرداخته شده است.
    معرفی مورد: بیمارآقای 85 ساله ای است که با علائم ضعف و بی حالی، تب و لرز و سرفه های غیرپروداکتیو با تشخیص پنومونی تحت درمان آنتی بیوتیکی قرار گرفت و در سیر درمان دچار اسهال حجیم آبکی شد. یافته های کولونوسکوپی، همچنین آزمایشگاهی، نشان دهنده عفونت با کلستریدیوم دیفیسیل بود.
    کلیدواژگان: کلستریدیوم دیفیسیل، انتروکولیت، سودوممبرانوس، اسهال، انتروکولیت با غشای کاذب _
|
  • Saeide Baarforoush, Mohammad Taghi Mohammadi, Javad Raouf Sarshori Pages 1-10
    Background And Objectives
    Activation of AT1 receptor (type 1 angiotensin II receptor) has an important role in the pathogenesis of renal ischemia-reperfusion injuries. In the present study, the effect of losartan on the level of reactive nitrogen species (RNS) and renal function in renal ischemia-reperfusion injuries, was assessed in rat.
    Methods
    Eighteen male Wistar rats were randomly divided into three groups of sham, control ischemic, and ischemic treated. Ischemia was induced by occlusion of renal arteries for 60 min. Losartan (10mg/kg) were injected intraperitoneally one hour before ischemia, and also 24, 48, and 72 hours after ischemia. Blood samples were collected for measuring creatinine before and 72 hours after ischemia. Finally, NOx concentration and histopathological changes were assessed 72 hours after ischemia.
    Results
    The mean of creatinine concentration in the animals in sham and control ischemic groups at the beginning of experiment were 0.37±0.21 and 0.27±0.14mg/dl, respectively. Induction of ischemia significantly increased creatinine concentration (2.75±2.26mg/dl) in the control ischemic group (p=0.020). The NOx concentration significantly increased in control ischemic group (29.49±5.93nmol/mg protein) compared to sham group (1.00±0.23nmol/mg protein), (p>0.001). Losartan significantly decreased the concentration of creatinine (0.68±0.52mg/dl) in the ischemic treated group (p=0.044), and considerably decreased the NOx level in ischemic treated animals along with histhopathological altrations (53%).
    Conclusion
    The use of losartan can effectively prevent renal ischemia-reperfusion injuries through reduction of RNS and improve the function of the ischemic kidney.
    Keywords: Ischemia, reperfusion, Losartan, Angiotensin, II, Reactive nitrogen species.
  • Ahmad Asadian, Amir Reza Kamel Abbasi, Mahdi Salehzadeh Pages 11-18
    Background And Objectives
    Dysthymia is one of the categories of mood disorders, which is defined by depressed mood at most times of the day. The aim of the present research was comparison of the effect of rational-emotional and mindfulness-based treatment methods on symptoms of dysthymia disorder in women.
    Methods
    In this quasi-experimental study that was performed as pretest-posttest with control group, 20 women with dysthymia disorder were selected randomly from treatment centers under the supervision of wellbeing organization and assigned to two groups of experimental and specific. Beck depression questionnaire and clinical interview were used for diagnosis and pretest-posttest. Data were analyzed using dependent and independent t- and chi-square tests.
    Results
    In this study, both rational-emotional and mindfulness-based methods of had significant effect on the reduction of dysthymia symptoms (p
    Conclusion
    The results of this study indicated that mindfulness-based and rational-emotional treatments are effective cognitive treatment methods in reducing symptoms of dysthymia in women, of which mindfulness-based treatment method is more effective.
    Keywords: Rational, Emotional, Mindfulness, Dysthymic disorder.
  • Haleh Esmaili, Mahdi Mehdi Samadzadeh, Bita Shahbazzadegan, Sahar Bagheri Pages 19-29
    Background And Objectives
    Low back pain is one of the areas of body and mind interaction. Treatment of chronic low back pain by active rehabilitation included training of social-psychological skills along with therapeutic experiences, which has been increasingly supported in recent years. The aim of the present research was to determine the effect of active rehabilitation on the functional ability and quality of life in patient with chronic low back pain.
    Methods
    This study is experimental with a pretest-posttest design with a control group. The statistical population was all patients with chronic low back pain who were referred to physiotherapy clinics of Ardabil city in 2012. Thirteen subjects with chronic low back pain were selected conveniently and assigned randomly to two groups of experimental and control (each n=15). Data collection was performed using pain coping inventory, physical activity indicator, Quality of Life questionnaire of the World Health Organization, and musculoskeletal complaints indicator. The intervention method in this research was active rehabilitation treatment, which was implemented in 10-30 sessions of 30 minutes each. The research data were analyzed using multivariable analysis of variance (MANOVA) on the differences between the scores of pretest and posttest variables.
    Results
    In this study, active rehabilitation was effective in the improvement of physical activity, quality of life, increase in cognitive-behavior strategies, and decrease in pain symptoms.
    Conclusion
    The findings of this research indicate that active rehabilitation is effective in functional ability and quality of life of patients with chronic low back pain.
    Keywords: Rehabilitation, Quality of life, Low back Pain
  • Saeed Shams, Ali Hashemi, Somayeh Kermani, Mohammad Esmkhani, Samira Tarashi Pages 30-39
    Background And Objectives
    Escherichia coli (E.coli) is an opportunistic Gram-negative bacterium, which causes common nosocomial infections, including pneumonia, septicemia, meningitis, diarrhea, bacteremia, etc. Antibiotic resistance is a serious problem for human health, so that the World Health Organization in called the year 2011 as the year of antibiotic resistance. One of the reasons of these resistances is production of broad-spectrum β-lactamases (ESBLs), which are able to hydrolyze broad-spectrum β-lactam antibiotics. This study was performed aiming at determining the prevalence of cefotaxime-resistant strains and evaluating the ESBL genes (bla TEM, bla SHV and blaCTX-M) in E. coli isolates.
    Methods
    In this cross-sectional study during a 5-month period (April to September 2014), specimens sent to the laboratory of Ali-Ibne Abi Talib Hospital of Qom, such as blood, urine, wound, etc., were examined. After identification and isolation of E.coli strains, their antibiotic resistance and ESBL production were determined by disk diffusion method, MIC, and combination disk method according to CLSI guidline. Then, detection of blaCTX-M, SHV, and TEM genes was performed using PCR.
    Results
    Of 160 isolated E. coli and based on the results of disk diffusion and MIC, 31 (19%) isolates were resistant to cefotaxime. Also, based on the phenotypic results, 24 (77%) cefotaxime-resistant ESBL-producing strains, were idetified. The blaCTX-M, blaTEM, and blaSHV genes were determined in 90%, 42%, and 3% of the strains, respectively.
    Conclusion
    The results revealed that prevalence of ESBL-producing E .coli is high. Therefore, there is a need to manage the use of antibiotics and identify the source and distribution of β-lactamase-producing isolates.
    Keywords: Escherichia coli, Beta, Lactamases, Beta, Lactamases, Genetics, Drug Resistance, Microbial.
  • Maryam Hemati, Masomeh Esmaili, Somayeh Momenian Pages 40-47
    Backgrounds and
    Objectives
    High-quality health care depends on comprehensive information of medical record, and high-quality care is very difficult without accurate information. Given the importance of the observance of principles of diagnosis recording in clinical records and their educational, therapeutic, research, legal, and statistical application and given lack of knowledge about the existing situation, this research was conducted to determine the rate of observance of principles of diagnosis recording in the clinical records in the hospitals affiliated to Qom University of Medical Sciences.
    Methods
    This research was conducted as a descriptive-analytical study on medical records of the patients of hospitals affiliated to Qom University of Medical Sciences (including 6 centers) in 2014. The number of statistical sample was estimated to be 398. Data were gathered using a checklist. Data were analyzed by Fisher's exact test and independent t-test.
    Results
    In this study, assessment of the observance rate of principles of diagnosis recording in medical records, showed that the highest observance was for the observance rate of diagnosis recording principles with 58%. Then, recording principles of medical measures with 50%, and external causes of events with 5.5%, were respectively in the second and third levels.
    Conclusion
    According to the findings of this study, it seems that more attention and effort of authorities, physicians, and experts of medical records to this issue in the hospitals affiliated to Qom University of Medical Sciences and holding educational classes for physicians, and admission staff and nurses, are necessary.
    Keywords: Diagnosis, Standards, Medical records.
  • Seyyed Soheil Aghaei, Ali Javadi, Yaser Sharifi, Abbas Morovvati Pages 48-55
    Background And Objectives
    One of the most common problems in hospitals is infections caused by Pseudomonas aeruginosa that is an opportunistic pathogen for humans. Five important enzymes, including exotoxin A, Y, T, U, S are major virulence factors in this bacterium. The purpose of this study was to determine the frequency of these enzymes in the samples isolated from hospitals of Qom city and to determine their antibiogram pattern against third-generation cephalosporins using CLSI standards.
    Methods
    In this cross-sectional analytical study, 120 strains of P. aeruginosa isolated from various clinical specimens from hospitals of Qom city, were examined. At first, bacteria were identified using biochemical tests, and then their antibiogram pattern against thirdgeneration cephalosporins was obtained according to CLSI standards.
    After genome extraction (extraction kit of Sinaclon Co.), primers design and evaluation were performed through NCBI website, and PCR reaction was conducted to evaluate each gene. After electrophoresis, the bands’ results obtained from PCR reaction, was
    observed in gel doc system.
    Results
    The frequency of the isolates in the samples of skin, blood, lung, and urine was, respectively, 63.2, 16.1, 16.1/, and 4.1%. The frequency of exotoxins A, T, U, S, and exoenzyme Y were respectively obtained to be 100, 37.9, 26.4, 39.1, and 29.9%.
    Conclusion
    According to the results of this study, drug resistance and presence of virulence factors, such as exotoxins can be a serious warning to treatment centers in terms of control of disease caused by this bacterium.
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, Exotoxins, Drug Resistance, Qom, Iran
  • Mehraban Falahati, Abouzar Nasiri, Farideh Farideh Zaini, Shirin Farahyar, Roohollah Fateh, Seyed Mohammad Riahi, Mohammad Khalifeh Ghol Pages 56-66
    Background And Objectives
    Cutaneous fungal infections are common infections, which involve keratinized tissue (skin, hair, and nail). Dermatophytes are important and abundant cutaneous fungal agents. The aim of this study is to assess the epidemiology of dermatophytes and the prevalence of various type of tinea in Tehran province for better identification and treatment of patients.
    Methods
    Five hundred and eight patients suspected to have dermatophyte infections, after clinical examination, were referred to mycology laboratory of Razi Hospital in Tehran city for definite diagnosis, and then using direct examination and slide culture technique, and finally molecular examinations, the causative fungus of infection was diagnosed. Data were analyzed by chi-square statistical test at the significance level of (p£0.05).
    Results
    Of 161 obtained positive samples, 73 (45.3%) patients were female and 88 cases (54.7%) were male. The mean age of patients was 42 years. The most and least common types of tinea were tinea pedis with 71 cases (44.1%) and tinea faciei with one case (0.6%), respectively. Trichophyton mentagrophytes was the the most isolated species and the least was Microsporum ferrugineum.
    Conclusion
    According to the results of this study, dermatophyte infections in different parts of the body, especially foot and groin, are considered as an important health problem in Tehran city. It seems that design and implementation of training programs with the purpose of primary and secondary prevention, especially for age group over 20 years, are necessary for reduction of cases of dermatophytosis.
    Keywords: Tinea, Epidemiology, Solid, phase synthesis techniques
  • Majid Parnianfar, Yadallah Mehrabi, Nastaran Keshavarz Mohammadi, Shahram Mohammadkhani Pages 67-75
    Background And Objectives
    High prevalence of drug abuse in the Society and its associated health-social problems presents a significant and important challenge to health care systems and large communities. This study aimed to assess risk factors of drug abuse in the students of second course of high school in Shahroud city.
    Methods
    The present study was performed as a descriptive cross-sectional study on 460 students of second course of high school in Shahroud city (2013-2014 school years). Schools were selected randomly and samples were selected using systematic random sampling from each school. Data collection was carried out using valid and reliable questionnaires of risk and protective factors for adolescent drug abuse and also national-level standardized questionnaire of prevalence of risky behaviors. Data were analyzed by Chi-square test.
    Results
    In this study, of 12 studied risk factors, students were assigned to high risk group in terms of 2 risk factors; medium risk group in terms of 5 risk factors; and low risk group in terms of other factors. There was significant relationship between gender and some risk factors, including sensitivity to anxiety, lack of parental supervision, perceived social disorder, impulsivity, and lack of social skills.
    Conclusion
    According to the results of this study, prevention programs for drug addiction in adolescent, should be based on the status of the risk factors in each part of the community and also gender differences in terms of vulnerability to various risk factors.
    Keywords: Risk factor, Students, Drug abuse, caused disorders.
  • Ashraf Direkvand Moghaddam, Ali Delpisheh, Kourosh Sayehmiri Pages 76-87
    Background And Objectives
    Infertility problem has involved different communities around the world. Psychosocial consequences of infertility affect both infertile men and women. The current study was conducted with the aim of providing required information for health system planners in the health sector and infertility treatment.
    Methods
    In a meta-analysis study and by use of random-effects models, all Persian and English articles were searched using valid keywords (epidemiology of infertility, infertility, prevalence of infertility). In initial search, 84 articles was available. After reviewing full-text articles, finally 52 articles were selected for analysis. Data were combined using meta-analysis (random effects model).
    Results
    Based on the studied articles, the total mean of infertility was 10% (95% confidence interval: 8-12). The lowest and highest prevalences of infertility have been reported in Australia and Africa, respectively. Meta-regression scatter plot of infertility prevalence showed that prevalence of infertility increases with increasing the year of research, but this difference was not statistically significant (p=0.602).
    Conclusion
    Based on the results of this study, about one-tenth of the world's population suffer from infertility, and infertility trend has been increasing in recent years in most parts of the world.
    Keywords: Infertility, Infertility, Female, Meta, analysis.
  • Ahmad Hormati, Mohammad Reza Ghadir, Seyed Saeed Sarkeshikian, Mahdi Mahdi Pezeshki Modarres, Faezeh Alemi, Mahdieh Ghoddoosi Pages 88-93
    Background And Objectives
    Pseudomembranous colitis is an advanced form of infection with clostridium difficile, which damage epithelial cells following colonization in the intestine and production of toxins A and B. Diarrhea is the most common clinical manifestation caused by C. difficile, which in these cases, blood is never observed macroscopically in the stool. Antibiotic exposure is the main risk factor for this infection and is especially associated with ampicillin, clindamycine, and 2nd and 3rd generation cephalosporins, such as ceftriaxone, cefotaxime, and ceftazidime. To confirm the diagnosis of infection, assessment of the microorganism toxins in the stool by PCR as well as observation of pseudomembrane in colonoscopy, was performed. In this article, a case of an old patient with diarrhea (pseudomembranous colitis) was presented in this article.
    Case Report: The patient is an 85-year-old man with signs of weakness, fatigue, fever and chills, and non-productive cough and diagnosis of pneumonia underwent antibiotic therapy, and in the course of treatment, he demonstrated massive watery diarrhea. Laboratory colonoscopy findings was indicative of infection with C. difficile.
    Keywords: Clostridium difficile, Enterocolitis, Pseudomembranous, Diarrhea, Enterocolitis, Pseudomembranous