فهرست مطالب

Advances in Nursing & Midwifery
Volume:25 Issue: 90, 2016

  • تاریخ انتشار: 1394/10/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مرضیه مالکی*، خدیجه ایمانیان، زهرا صفوی بیات، یدالله محرابی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    فقدان تعادل موجب افزایش احتمال وقوع سقوط در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس می شود. این پژوهش با هدف تعیین خطر سقوط مرتبط با تعادل در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس مراجعه کننده به انجمن ام اس تهران در سال 1393 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه کوهورت آینده نگر می باشد که با روش نمونه گیری در دسترس انجام گرفت. ابزار گردآوری داده ها شامل ابزار استاندارد آزمون ارزیابی قابلیت حرکتی تعادل و نحوه ایستادن و راه رفتن تینتی، پرسشنامه پژوهشگر ساخته و فرم خودگزارشی سقوط بود. اعتبار صوری و اعتبار محتوی مربوط به ابزار تینتی، پرسشنامه پژوهشگر ساخته و فرم خودگزارشی سقوط بررسی شد. جهت پایایی ابزار از مشاهده همزمان استفاده شده است (95/0 r=) و ضریب آلفای کرونباخ جهت پایایی پرسشنامه پژوهشگر ساخته 97/0 بود. بیماران برای مدت 3 ماه به وسیله فرم خودگزارشی سقوط پیگیری شدند. در نهایت داده ها جمع آوری و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین رخداد سقوط با امتیاز تعادل و راه رفتن در افراد مبتلا به ام اس رابطه آماری معنی داری (001/0p<) وجود داشت به طوری که افراد مبتلا به ام اس که دارای امتیاز تعادلی ضعیف تری بودند دفعات سقوط بیشتری داشتند. همچنین بین بیمارانی که امتیاز تعادلی کمتر از 19 و 24- 19 داشتند با سقوط آنها رابطه معنی داری یافت شد (001/0 p<). بین هر سه حالت امتیاز تعادل، راه رفتن و امتیاز کل تعادل و راه رفتن با سقوط افراد مبتلا به ام اس رابطه معنی داری وجود داشت (001/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج کسب شده از پژوهش حاضر نشان داد بیشتر بیماران مبتلا به ام اس امتیاز تعادلی و ایستادن و راه رفتن متوسط و بالایی داشتند. ابزار مورد استفاده در این تحقیق را می توان به عنوان وسیله ای آسان و سریع جهت تشخیص، تعیین و پیش بینی خطر سقوط در بیماران مبتلا به ام اس پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: سقوط، عدم تعادل، مولتیپل اسکلروزیس
  • شهناز سلیمیان، رقیه اسمعیلی *، اعظم دبیریان، سمانه منصوری، سیما زهری انبوهی صفحات 9-17
    زمینه و هدف
    یافتن عوامل مرتبط با خود کارآمدی و ارتقاء آن در بیماران تحت جراحی بای پس عروق کرونر با استفاده از تئوری های پرستاری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از این رو مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل مرتبط با خودکارآمدی بیماران بر اساس الگوی اورم پس از جراحی بای پس عروق کرونر انجام گرفت.
    مواد وروش ها
    در مطالعه توصیفی همبستگی حاضر تعداد 151 بیمار تحت جراحی بای پس عروق کرونر به صورت در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه مشخصات جمعیت شناختی و پرسشنامه تعیین میزان خودکارآمدی بر اساس الگوی اورم بود. جهت روایی و پایایی ابزار به ترتیب از روش اعتبار محتوا و آلفای کرونباخ (95/0) استفاده شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات توسط نرم افزار SPSS ویرایش 19 صورت گرفت.

    یافته ها
    نتایج حاصل از پژوهش نشان داد میزان خودکارآمدی بیماران بعد از جراحی بای پس عروق کرونر 2% در سطح ضعیف، 49% در سطح متوسط و در سطح 49% خوب است. همچنین ارتباط معنی داری بین خودکارآمدی و برخی عوامل وضعیتی پایه (سن، تاهل، سطح تحصیلات، وضعیت اشتغال، میزان درآمد، بیمه و کسب آموزش) بر اساس الگوی اورم، مشاهده شد. بیماران در گویه های «احتیاط در مصرف نمک“، »محدودیت مصرف چربی«، »معاینات دوره ای توسط پزشک« و »مصرف داروهای قلبی« خودکارآمدی بالایی داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که بیماران اطمینان بیشتری به مصرف دارو و مراجعه به درمانگاه در مقایسه با فعالیت ورزشی، ترک سیگار و حفظ فعالیت جنسی داشتند، این مسئله ممکن است بیانگر این باشد که بیماران به اهمیت جنبه های غیر دارویی (سبک زندگی سالم و تبعیت طولانی مدت از آن) و انجام رفتارهای خود مراقبتی بعد از جراحی بای پس عروق کرونر توجه کمتری داشتند. به نظر می رسد پرستاران و پزشکان باید بر اهمیت روش های غیردارویی و ارتقاء انگیزش مبتنی بر خودکارآمدی تاکید بیشتری داشته باشند.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، جراحی بای پس عروق کرونر، الگوی خود مراقبتی اورم
  • زهره محمودی، مسعود کریملو*، حمیرا سجادی، معصومه دژمان، مروئه وامقی، ماهرخ دولتیان صفحات 17-26
    زمینه و هدف
    حوادث استرس زای زندگی در طول بارداری با پیامدهای نامطلوب برای مادر و نوزادش همراه است. برهمین اساس هدف این مطالعه ارزیابی ارتباط حوادث استرس زای زندگی مادر در دوران بارداری با وزن کم هنگام تولد نوزاد براساس رویکرد تعیین کننده های اجتماعی موثر بر سلامت بود.
    مواد و روش ها
    گزارش حاضر بخشی از یک طرح پژوهشی بزرگ می باشد که به دو روش، روش شناسی و مورد شاهدی در چهار مرحله با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای، بر روی 750 مادر دارای نوزاد با وزن کمتر از 4000 گرم انجام گرفت. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته که به منظور تعیین سبک زندگی مادر در دوران بارداری با وزن کم هنگام تولد با دیدگاه تعیین کننده های اجتماعی موثر بر سلامت به روش قیاسی- استقرایی طراحی و روانسنجی گردیده است، جمع آوری شد. در این مقاله حیطه استرس با 18 عبارت در مورد حوادث استرس زا در دوران بارداری مورد بررسی قرار گرفته است.
    یافته ها
    در این ارزیابی میانگین تعداد حوادث استرس زا و همچنین نمره کل حیطه در بین دو گروه، تفاوت معنی داری داشت، (001/0p<). در این مطالعه، نسبت برتری در ازای افزایش یک واحد به نمره حیطه استرس شانس تولد نوزاد کم وزن 03/1 برابر افزایش می یابد (001/0=p).
    نتیجه گیری
    برطبق نتایج مطالعه حوادث استرس زا بطور مستقل بر رشد جنین تاثیر دارد، بر همین اساس در کنار توجه به مراقبت های بهداشتی-درمانی (از بعد بیولوژیکی) به نقش استرس، عوامل مرتبط و راه های مقابله با آن توجه خاص شود.
    کلیدواژگان: حوادث استرس زا، تعیین کننده های اجتماعی موثر بر سلامت، نوزاد، کم وزنی هنگام تولد، وزن هنگام تولد
  • نسیم بهرامی، محمدعلی سلیمانی *، آمنه یعقوب زاده، هادی رنجبر صفحات 27-37
    زمینه و هدف
    پژوهشگران در پژوهش های کیفی هم بر فرایند تحقیق تاثیر می گذارند و هم از آن تاثیر می پذیرند. یکی از موضوعات اساسی در این پژوهش ها، اعتبار محقق به عنوان ابزار جمع آوری اطلاعات است. اگر محقق از اعتبار کافی در جمع آوری اطلاعات برخوردار نباشد، نتایج حاصل از مطالعه نیز معتبر نخواهد بود. این نقش محقق در جمع آوری اطلاعات برای پژوهشگر فرصتی فراهم می آورد تا به دنیای ناشناخته افراد در مورد پدیده مورد نظر راه یابد و گاهی وی را در رسیدن به این مهم با چالش های گوناگونی مواجه می سازد. این مطالعه به بررسی فرصت ها و چالش های محققین به عنوان ابزار جمع آوری اطلاعات در تحقیقات کیفی پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه مروری در مورد روش شناسی تحقیقات کیفی بود که با استفاده از کلمات کلیدی تحقیق کیفی، ابزار، چالش ها، فرصت ها بدون در نظر داشتن محدودیت زمانی، مطالعات در دسترس در پایگاه های داده ای PubMed، Scopus، ScienceDirect و ProQuest، Magiran، SCI، IranDoc،SID، Medlib و IranMedex و همچنین برخی از کتب مربوطه بررسی شدند.
    یافته ها
    بررسی های انجام شده بر روی 10 کتاب و 18 مقاله مشخص نمود که نقش محقق می تواند در تحقیقات کیفی از جمله پدیدارشناسی، نظریه زمینه ای، مردم نگاری و تحلیل محتوا متفاوت باشد. همچنین تجربیات قبلی و مهارت ها در فرایند مشاهده، مصاحبه، برقراری ارتباط موثر و پرسشگری سوالات مناسب تاثیر بسزایی در اهمیت نقش محقق به عنوان عامل کلیدی در انجام انواع مختلف تحقیقات کیفی دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که در انواع تحقیقات کیفی، نقش محقق بعنوان ابزار اصلی بخصوص در جمع آوری داده ها اهمیت می یابد. بصورتی که حضور پژوهشگر عامل اعتباربخشی به داده ها به شمار می رود. تجربیات و مهارت ها، توانایی برقراری ارتباط، پرسشگری و سوالات مناسب از مهم ترین عواملی هستند که تاثیر بسزایی در انجام تحقیقات کیفی به روش مناسب دارند.
    کلیدواژگان: تحقیق کیفی، ابزار، چالش، فرصت
  • فاطمه گلستان، طاهره اشک تراب*، سیما زهری انبوهی، جمیله محتشمی، فاطمه سلمانی صفحات 39-46
    زمینه و هدف
    خودپنداره حرفه ای در واقع شناخت و درک فرد از خود، به عنوان یک فرد حرفه ای است و بر چگونگی تفکر، تکامل نقش، رفتار و عملکرد حرفه ای فرد تاثیر دارد. در میان حرفه های مختلف برخی نیاز به خودپنداره بالاتری دارند که در این میان، حرفه پرستاری از این لحاظ جایگاه ویژه ای دارد. این موضوع در پرستاران شاغل در بخش مراقبت های ویژه اهمیت بیشتری دارد، چراکه آن ها علاوه بر تجربه بالا و دانش کافی در مراقبت از بیمار، باید دارای مهارت های بالینی و شخصیتی خاص نیز باشند؛ لذا این مطالعه با هدف تعیین میزان خودپنداره حرفه ای و ابعاد آن در پرستاران شاغل در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی سطح شهر تهران در سال 1393 انجام گردید
    مواد و روش ها
    در مطالعه توصیفی-مقطعی حاضر 205 پرستار واجد شرایط به شیوه چند مرحله ای وارد مطالعه شدند. اطلاعات از طریق پرسشنامه ای دو قسمتی شامل: پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناسی و «پرسشنامه خودپنداره پرستار» کووین 2001 و بعد از تایید روایی و پایایی گردآوری شد. دامنه نمره کلی قابل کسب 288-36 و برای هریک از ابعاد 48-6 بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار بسته آماری برای علوم اجتماعی نسخه22 استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمره کلی خودپنداره حرفه ای پرستاری 67/23±20/197 بود. بیشترین و کمترین میانگین نمرات بدست آمده به ترتیب مربوط به بعد ارتباطات و خودپنداره عمومی پرستاری (اعتمادبه نفس) با میانگین 93/4±34/41 و 96/6±23/16 بود.
    نتیجه گیری
    هرچند پرستاران شاغل در بخش مراقبت های ویژه نمره نسبتا بالایی از خودپنداره حرفه ای کسب کردند اما به نظر می رسد میانگین نمره بدست آمده، از سطح مطلوب فاصله دارد. همچنین پرستاران، کمترین نمره رااز بعد خودپنداره عمومی پرستاری (اعتمادبه نفس کسب کردند که این مطلب نشان دهنده ضعف پرستاران در این زمینه می باشد؛ لذا لزوم آموزش و آماده سازی پرستاران در جهت برخورداری از خودپنداره حرفه ای بالاتر و افزایش اعتماد به نفس در آن ها، احساس می شود.
    کلیدواژگان: خودپنداره، پرستاری، بخش مراقبت های ویژه
  • جمیله شاهوردی*، منصور رضایی، مریم ایازی روزبهانی، خیرالله صادقی، میترا بختیاری، مریم شاهوردی صفحات 47-54
    زمینه و هدف
    امروزه ناباروری و نحوه نگرش به آن، زندگی زوجین را با مسایلی از قبیل افسردگی، احساس درماندگی و اضطراب مواجه ساخته است. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ی سلامت عمومی با شادکامی، احساس حقارت و تعارضات زناشویی در این افراد انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تحلیلی مقطعی 100 زن نابارور به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه های سلامت عمومی (GHQ)، شادکامی آکسفورد، احساس حقارت و تعارضات زناشویی (KMCS) بودند. جهت تعیین روایی پرسشنامه ها از روایی محتوی و صوری استفاده شد و پایایی آن ها نیز با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ برای پرسشنامه سلامت عمومی 88%، شادکامی 93%، احساس حقارت 76% و برای تعارضات زناشویی 95% به دست آمد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-16 و آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    100 زن نابارور 18 تا 43 ساله با میانگین سنی 3/29 مورد مطالعه قرار گرفتند. 55% زنان از شرایط اقتصادی متوسط برخوردار بودند و تنها 6% آن ها سابقه مراجعه به روان شناس و روان پزشک را داشتند. میزان سلامت عمومی در زنان مورد بررسی با حداقل 32 و حداکثر 87 و با میانگین (%14/56) در سطح متوسط بود. نتایج نشان داد بین متغیرهای شادکامی و احساس حقارت با سلامت عمومی رابطه ی مثبت معنی داری وجود دارد ( 01/0≥ p)، در حالی که بین متغیر تعارض زناشویی با سلامت عمومی رابطه معنی دار مشاهده نشد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که شادکامی و احساس حقارت به ترتیب با ضریب بتای 56/0-، 21/0 به شکل معنی داری توان پیش بینی متغیر سلامت عمومی را دارند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه سلامت عمومی زنان نابارور با شادکامی و احساس حقارت آن ها در ارتباط بود. بر اساس نتایج این مطالعه به نظر می رسد که حضور روان شناسان بالینی و روان پزشکان در مراکز تشخیص و درمان نازایی می تواند امری موثر و مفید در کمک به افراد نابارور در سازگاری بیشتر با مشکلات ناشی از نازایی باشد.
    کلیدواژگان: سلامت، شادکامی، احساس حقارت، تعارض زناشویی، ناباروری
  • صدیقه شریعت مغانی، معصومه سیمبر *، ماهرخ دولتیان، ملیحه نصیری صفحات 55-64
    زمینه و هدف
    یائسگی به عنوان یکی از مسائل مهم در بهداشت باروری و بهداشت زنان است. کاهش مشکلات زنان یائسه و بهبود کیفیت زندگی آنان بستگی به حمایت اجتماعی از سوی منابع مختلف دارد. مطالعه حاضر در جهت بررسی ارتباط حمایت اجتماعی درک شده با تجارب زنان در یائسگی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- همبستگی بود که بر روی 220 زن یائسه 40 تا 65 ساله شهر مشهد در سال 93 انجام شد. نمونه گیری به روش مبتنی بر جامعه به صورت سهمیه ای انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه های جمعیت شناختی، حمایت اجتماعی درک شده چند بعدی MSPSS و سنجش تجارب زنان در یائسگی بود. روایی و پایایی پرسشنامه ها قبل از استفاده بررسی و تایید گردید. داده ها با نرم افزار 21 SPSS و تحلیل واریانس و ضریب همبستگی اسپیرمن و تحلیل رگرسیون در سطح معنی داری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمره حمایت اجتماعی درک شده 74/15 ± 73/59 بود و 60 درصد زنان از حمایت اجتماعی بالا برخوردار بودند. نمره میانگین و انحراف معیار کل تجارب زنان در یائسگی به ترتیب 5/33 و 1/18 درصد به دست آمد. همچنین، ارتباط معکوس و معنی داری بین حمایت اجتماعی و بعد حمایت اطرافیان مهم با تجارب زنان در یائسگی وجود داشت (01/0p= ، 16/0- r=و 006/0p= ، 19/0- r=). همچنین، بعد حمایت اطرافیان مهم، پیش بینی کننده بهتری برای تجارب زنان در یائسگی بود.
    نتیجه گیری
    حمایت اجتماعی درک شده تاثیری مثبت بر تجارب یائسگی دارد و حمایت اطرافیان مهم مانند همسر بهترین پیش بینی کننده تجارب در یائسگی است.
    کلیدواژگان: سلامت، یائسگی، حمایت اجتماعی، تجارب زنان
  • زهرا دانش فر، محبوبه احمدی *، حمید علوی مجد، مهدی صابری صفحات 65-71
    زمینه و هدف
    در سراسر جهان، فعالیت جنسی در میان جوانان ازدواج نکرده رو به افزایش است. شخصیت به عنوان عاملی تعیین کننده، می تواند تمامی رفتارهای انسان را در عرصه زندگی شخصی و اجتماعی تحت تاثیر قرار دهد. مطالعات نشان می دهد برخی صفات شخصیتی می تواند سهم بسزایی در الگوی رفتارهای جنسی پرخطر داشته باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی همبستگی بین هوش هیجانی و رفتار جنسی پرخطر انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی و روش نمونه گیری آن غیراحتمالی و به صورت در دسترس بود. نمونه های پژوهش 65 نفر دختر و زن دارای رفتارهای جنسی پرخطر مراجعه کننده به بخش زنان پزشکی قانونی شهر تهران در سال 1392 بودند. ابزارهای پژوهش شامل سوالات محقق ساخته جهت بررسی رفتار جنسی و پرسشنامه هوش هیجانی بار- ان بودند. اعتبار پرسشنامه رفتارهای جنسی پرخطر با استفاده از شاخص روایی محتوا و نسبت روایی محتوا تعیین شد. برای تعیین پایایی از روش بازآزمایی استفاده شد، سپس با استفاده از ضریب توافق کاپا، ضریب پایایی سوالات تعیین شد که سوالات حد مناسبی از پایایی را داشتند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون، اسپیرمن، رگرسیون لجستیک و آزمون تی انجام شد.
    یافته ها
    فراوان ترین رفتار جنسی، داشتن رابطه جنسی داخل مهبلی بود. نتایج رگرسیون نشان داد بین رابطه جنسی داخل مهبلی با مولفه های خوشبختی، خودشکوفایی و بین رابطه جنسی دهانی با مولفه های خودشکوفایی، واقع گرایی، تحمل فشار روانی و استقلال، همبستگی منفی وجود داشت (05/0 p <). تنها بین مولفه ی همدلی و رابطه جنسی واژینال ارتباط مستقیم یا مثبت معنی داری وجود داشت (05/0>p ).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج از تاثیر هوش هیجانی و مولفه های آن در عدم گرایش به برخی رفتار جنسی پرخطر در دختران و زنان حمایت می کند.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، رفتار جنسی پرخطر، پزشکی قانونی
|
  • Marzieh Maleki*, Khadijeh Imanian, Zahra Safavi Bayat, Yadollah Mehrabi Pages 1-9
    Introduction
    Balance impairment in multiple sclerosis patients was found to be associated with an increased risk of falls. The aim of this study was to determine the risk of falls among multiple sclerosis patients who have referred to the MS Society of Tehran 2014.
    Materials And Methods
    This was a prospective cohort study. 199 multiple sclerosis patients were selected by convenient method. The data collection tools were Tinetti performance-oriented mobility assessment (POMA), demographic and self-reported fall questionnaire. The patients were divided into three groups based on POMA scores. The face and content validity of tools was determined. The reliability of POMA was obtained by inter-rater method (0.95). The Cronbach's alpha for researcher-made questionnaire was 0.97. The data were analyzed by using Chi-square test and Mann-Whitney U test.
    Results
    There was a negative relationship between the occurrence of falls with the balance and gait scores among MS patients (p
    Conclusion
    In the present study, most of patient with multiple sclerosis had higher and average scores of gait and balance. POMA is a quick and easy test for identifying, classifying, and predicting the risk of falls among multiple sclerosis patients.
    Keywords: Falls, Imbalance, Multiple Sclerosis
  • Salimian Sh, Esmaieli R. *, Dabirian A., Mansoorin S., Zohari Anboohi S Pages 9-17
    Background and Aim
    Utilization of nursing theories for finding the factors associated with self-efficacy in the patients undergoing coronary artery bypass surgery is very important. This study was conducted to determine the factors associated with self-efficacy based on Orem's theory in these patients after coronary bypass surgery.
    Materials And Methods
    This was a descriptive-correlative study. 150 patients undergoing coronary artery bypass surgery were selected with convinince sampling. The data was collected by the demographic questionnaire and the self-efficacy questionnaire. The self-efficacy questionnaire was made based on Orem’s theory of self care. Instroments validity and relability was determined by content validity and Cronbach Alpha(0.095). Data were analyzed using SPSS software ver19.
    Findings: Results of this research showed that self-efficacy in patients after coronary artery bypass surgery was low(2%), medium(49%) and high(49%). Self-efficacy was significantly correlated with some basic conditioning factors based on Orem’s theory (marital status, employment, level of education, age, income , health insurance and education about surgery). The highest level of self-efficacy were in regard of medication use, regular physician consultation, and low fat and low salt diet consumption at home.
    Conclusion
    Patients after coronary artery bypass surgery were more confident in regard to medication use, regular physician consultation than exercise and stop smoking. This may indicate that Patients have less attention to non-pharmacological aspects (healthy lifestyle and long-term adherence) and selfcare behaviors after coronary artery bypass surgery. It seems that nurses and physicians should emphasize on the effects of non–medical cares more clearly and enhance motivation based on selfefficacy of the patients.
    Keywords: self, efficacy, coronary artery bypass surgery, Orem's Self Care Model
  • Zohreh Mahmoodi, Masoud Karimlou*, Homeira Sajjadi, Masoumeh Dejman, Meroe Vameghi, Mahrokh Dolatian Pages 17-26
    Background And Aim
    Stressful life events during pregnancy are associated with adverse consequences for mother and newborn. The purpose of this study was to understand the effects of stressful life events during pregnancy on low-birth-weight newborn according to social determinants of health.
    Materials And Methods
    This study was the second part of a large research project. The main study was conducted using case-control design. Samples were recruited in four stages by selecting 750 mothers with newborns weighing less than 4000 gr using multistage sampling method. The data about women’s lifestyle during pregnancy was collected using a questionnaire which was developed using inductive and deductive approaches based on social determinants of health. This study assessed stressful life events during pregnancy using 18 items.
    Findings: The average of stressful life events number and the total score of this domain were different between two groups (p
    Conclusion
    The stressful life events can influence fetal growth independently. Although receiving health care during pregnancy (the biological dimension), has an important influence, the role of stress, the related factors and the coping methods should be considered.
    Keywords: Stressful Event, Social Determinant of Health, Newborn, Infant, Low Birth Weight
  • Nasim Bahrami, Mohammad Ali Soleimani*, Ameneh Yaghoobzadeh, Hadi Ranjbar Pages 27-37
    Background And Aim
    Researchers, in qualitative researches, both influences on and take effect from the research process. One of the main issues in qualitative research is validity of the researcher as an instrument of data collection. If the researcher does not have enough validity in the data collection, the results of the study will also not be cited. The researcher as instrument provides an opportunity for researchers to enter into the unknown world of individual about the phenomena in question and sometimes faced many challenges in reaching this goal. This study has been reviewing the opportunities and challenges of researchers as an instrument in the qualitative research.
    Materials And Methods
    This was a review study on the methodology of qualitative research. Using keywords including qualitative research, instrument, challenges, and opportunities, articles and available books were investigated in PubMed, Scopus, Science Direct, Proquest, Magiran ¡SCI ¡IranDoc, SID, Medlib, IranMedex databases with no time limit. The Quality of the articles was assessed by using the McMaster Critical Review Form for Qualitative studies.
    Findings: Studies over 12 books and 18 articles showed that the role of the researcher can be varied in different qualitative research designs such as phenomenology researches, grounded theory, ethnography, and content analysis researches. Also previous experience and skills in the process of observation and interview, having effective communication and asking the appropriate questions have an important impact on the role of researchers as a key factor in qualitative research.
    Conclusions
    Researchers have the main role, especially in data gathering of different types of qualitative researches. Actually they are factors that validate the data. Experience and skills, ability to communicate, asking the right questions are the most important factors that have an influence on doing qualitative research in an appropriate ways.
    Keywords: Qualitative Research, Instrument, Challenge, Opportunity
  • Fateme Golestan, Tahereh Ashktorab*, Sima Zohari Anboohi, Jamileh Mohtashami, Fatemeh Salmani Pages 39-46
    Background And Aim
    Professional self-concept is an individual’s perception of self as a professional person and it affects his/her thinking, role development and professional functions. Among the various professions, some needs to have higher self-concept the nursing profession has a special status in this regard. This issue is more important in nurses working in intensive care units because in addition to high experience and sufficient knowledge, they should have special clinical skills and personality. Therefore, the present study was conducted to determine the nurses’ professional self-concept and its’ dimensions scores in nurses working in intensive care units in hospitals affiliated to medical sciences universities of Tehran in 2014.
    Materials And Methods
    The present cross-sectional study was conducted on 205 qualified nurses working in Intensive care units in hospitals affiliated to medical sciences universities of Tehran. Data was collected using a questionnaire which consisted of demographic information and “Nurse Self-Concept Questionnaire” (cowin, 2001), after confirming their validity and reliability. The range of total score was 36-288. The SPSS software version 22 was used to analyze the data.
    Results
    The mean score of professional self-concept was 197/20±23/67. The highest and the lowest score were respectively related to dimensions of communication and nurse general self-concept (self-esteem) with the mean of 41/34±4/93 and 16/23±6/96.
    Conclusion
    however intensive care unit nurses gained relatively high professional self-concept score, but it seems that it was far from ideal. Also nurses working in intensive care unit gained the lowest score from nurse general self-concept dimension that it represented the weakness of nurses in this context. Therefor the necessity of education and preparation of nurses, in order to have higher professional self-concept and self-esteem was felt.
    Keywords: Self, Concept, Nursing, Intensive Cares Unit
  • Jamile Shahverdi*, Mansour Rezaei, Maryam Ayazi Roozbahani, Kheirollah Sadeghi, Mitra Bakhtiari, Maryam Shahverdi Pages 47-54
    Background And Aim
    Nowadays, infertility and attitudes toward it, cause issues like depression, helplessness and anxiety. The present study aimed to investigate the relationship between general health with happiness, inferiority feeling, and marital conflict in infertile women.
    Methods and Materials: In this cross-sectional analytical study, 100 infertile women selected by convenience sampling. General Health Questionnaire (GHQ), the oxford happiness scale, inferiority feeling and Kansas Marital Conflict Scale (KMCS) were used as data gathering tools. The Validity of the questionnaires were determined by the content and face validity. The reliability of the questionnaires was determined using the internal consistency method. The calculated Cronbach’s alpha for general health questionnaire, happiness, inferiority feeling and the marital conflicts scale were 88%, 93%, 76%, and 95% respectively. Data was analyzed using SPSS-16 software by a Pearson correlation coefficient and linear regression.
    Results
    100 infertile women 18 - 43 years old with an average age of 29.3 were studied. 55% of women had moderate levels of economic conditions and only 6% of them were referred to a psychologist or psychiatrist. The general health of the women with a minimum of 32 and maximum of 87 and a mean (56/14) was at moderate level. The results showed that there were significant relationship between general health, happiness and inferiority feeling (p
    Conclusion
     General health of infertile women could be affected by the happiness and inferiority feeling. According to the results, it seems that professional assistance from psychologists and clinical psychiatrists is useful in helping infertile patients to cope better with problems caused by infertility.
    Keywords: Health, Happiness, Inferiority Feeling, Marital Conflict, Infertility
  • S. Shariat Moghani, M. Simbar *, M. Dolatian, M. Nasiri Pages 55-64
    Background And Aim
    Menopause is an important issue in the field of reproductive and women's health. Social support can help to reduce post-menopausal women' problems and improve their quality of life. The aim of this study was to investigate the relationship between social support and the experiences of menopause.
    Materials And Methods
    This was a descriptive correlative study that was conducted in 2013 in Mashhad, Iran. 220 postmenopausal women aged 40 to 65 years were recruited through quota and community-based sampling. Data collection tools included demographic questionnaire, multidimensional social support MSPSS, and assessing the experiences of women in menopause. Validity and reliability of the questionnaires was reviewed and approved before use. Data was analyzed by SPSS 21 software using variance analysis, Spearman correlation coefficient and regression analysis at significant level of 0.05.
    Results
    The average score of MSPSS was 59.73±15.74 and 60% of women perceived high social support. The average score of "physical and psychological experiences of women" was 33.5±18.1. There was a significant negative correlation between social support and the importance people of life(Family, neighbor, doctor,….)with women's experiences of menopause (r= - 0/19, p= 0/006 and r=- 0/16, p= 0/01). Also, the “important people” dimension of perceived social support was a better predictor for women's experiences in menopause.
    Conclusions
    Perceived social support has a positive impact on menopausal experiences. "Important people" dimension was a better predictor for the women' experiences in menopause.
    Keywords: Health, Menopause, Social Support, Women's Experience
  • Zahra Daneh Far*, Mahboobeh Ahmadi, Hamid Alavi Majd, Mahdi Saberi Pages 65-71
    Background And Aim
    In all over the world, sexual activities are increasing among single youth. Personality as a determining factor can influence all human personal and social behaviors. Studies show that some Personality traits may contribute to high-risk sexual behaviors. The aim of the current study was the assessment of correlation between high risk sexual behaviors and emotional intelligence.
    Materials And Methods
    This is a descriptive study with non-probability and convenience sampling method. The samples of research were girls and women 65 years-old with high-risk sexual behaviors that were referred to a female forensic unit in Tehran in 2014. The research instruments included a researcher-made questionnaire to assess high risk sexual behaviors and Bar-on emotional intelligence questionnaire. The validity of high risk sexual behavior questionnaire was determined using the content validity index and content validity ratio. The test-retest method was selected to determine the reliability and stability of high-risk sexual behavior questionnaires. Then, Interrater reliability was determined by the kappa coefficient. The questioner had a suitable level of reliability. Data analysis was performed using Pearson and Spearman correlation coefficients, logistic regression and independent T test.
    Results
    The most frequent sexual behavior was vaginal sex. Regression analysis showed that there were negative correlations between vaginal intercourse with happiness and self‐actualization as some emotional  intelligence components. there were also negative correlations between oral sex with problem solving, self‐actualization,  realism, stress tolerance and independence  as  other  emotional  intelligence  components (pDiscussion and
    Conclusions
    The results support of the impact of emotional intelligence and its components on high-risk sexual behaviors among girls and women.
    Keywords: Emotional Intelligence, Sexual Behavior, Forensic Medicine