فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 368 (هفته چهارم اسفند 1394)

  • تاریخ انتشار: 1395/01/07
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • سمیرا شکری جوکاری، مریم میرلوحی، لاله مشرف صفحات 2420-2428
    مقدمه
    در سال های اخیر، اطلاعات کمی از شیوع آفلاتوکسین در آرد و مقایسه ی آن در نان های سنتی و حجیم موجود در بازار منتشر شده است. در پژوهش حاضر، حدود آلودگی به آفلاتوکسین در برخی از محصولات نانوایی و ارزیابی خطر دریافت آن مورد بررسی قرار گرفت.
    روش ها
    در این مطالعه ی مقطعی- تجربی، 66 نمونه شامل 29 نمونه ی مختلف آرد ستاره، 14 نمونه ی نان سنتی، 10 نمونه ی نان حجیم و 13 نمونه ی مغز برای تزیین نان به صورت تصادفی از کارخانه ها و نانوایی های مختلف استان اصفهان جمع آوری و از نظر حضور باقی مانده ی آفلاتوکسین به روش کیت اختصاصی Enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) بررسی شد. ارزیابی خطر دریافت آفلاتوکسین برای مصرف کنندگان با استفاده از شاخص خطر محاسبه و داده ها به کمک آزمون های آماری One-way ANOVA و آزمون Fishers least significant difference (Fisher''s LSD) تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    کلیه ی نمونه های مورد مطالعه، حاوی آفلاتوکسین در محدوده ی 54/6-5/0 قسمت در بیلیون (Parts per billion یا ppb) و کمتر از حد استاندارد ملی ایران (ppb 15) تشخیص داده شدند. محدوده ی آلودگی در نان های سنتی دو برابر نان های حجیم محاسبه گردید. ضریب خطر بین 101-4/5 و عامل خطر اضافی بروز سرطان در طول عمر بالاتر از 4-10 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    اگر چه نتایج بررسی میزان باقی مانده ی آفلاتوکسین در نمونه های آرد و نان، نشان دهنده ی نمای ایمنی از نظر آلودگی نان به آفلاتوکسین است، اما بالاتر بودن ضریب خطر برآورد شده از دریافت آفلاتوکسین در نان، نسبت به حدود قابل تحمل برای بدن نشان دهنده ی لزوم کاهش سرانه ی مصرف نان در رژیم غذایی است.
    کلیدواژگان: آرد، آفلاتوکسین، ارزیابی خطر، Enzyme، linked immunosorbent assay، نان
  • نجمه سالک، عادله دادخواه، پروانه صانعی، عمار حسن زاده کشتلی، احمد اسماعیل زاده، پیمان ادیبی صفحات 2429-2439
    مقدمه
    یبوست، یک اختلال شایع در دستگاه گوارش است که بر کیفیت زندگی بیمار اثر می گذارد. یافته های حاصل از مطالعات انجام شده در رابطه با چاقی و یبوست، ضد و نقیض هستند. هدف از انجام این مطالعه، شناسایی ارتباط میان چاقی عمومی و چاقی شکمی با یبوست و یبوست عملکردی در گروه بزرگی از جمعیت بزرگ سال ایرانی بود.
    روش ها
    در این مطالعه ی مقطعی انجام شده روی 4457 بزرگ سال، با استفاده از اندازه های تن سنجی برگرفته از پرسش نامه ی خود- اجرا، افراد بر اساس شاخص توده ی بدنی به سه دسته افراد با وزن طبیعی، افراد با اضافه وزن و افراد چاق و بر اساس دور کمر به سه دسته ی طبیعی، دارای اضافه وزن شکمی و افراد با چاقی شکمی، طبقه بندی شدند. شیوع یبوست و یبوست عملکردی و اجزای آن با توجه به معیارهای III ROME مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    شیوع یبوست و یبوست عملکردی در بین افراد مورد مطالعه به ترتیب 6/33 و 3/15 درصد بود. پس از تعدیل عوامل مخدوش گر، افراد چاق نسبت به افراد با شاخص توده ی بدنی طبیعی، 32 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به یبوست بودند (71/1-03/1: CI 95 درصد؛ 32/1 = OR یا Odd ratio). ارتباط معنی داری بین چاقی با خطر ابتلا به یبوست عملکردی یافت نشد. زمانی که آنالیزها به تفکیک جنس صورت گرفت، ارتباط معنی داری بین اضافه وزن و چاقی در مدل خام با خطر ابتلا به یبوست در زنان مشاهده شد؛ به طوری که زنان دارای اضافه وزن، نسبت به زنان با شاخص توده ی بدنی طبیعی، 21 درصد (45/1-02/1 :CI 95 درصد؛ 21/1 = OR) و زنان چاق نسبت به زنان با شاخص توده ی بدنی طبیعی 65 درصد (15/2-26/1 :CI 95 درصد ؛65/1 = OR) خطر بیشتری برای ابتلا به یبوست داشتند. بررسی ارتباط چاقی شکمی با یبوست و یبوست عملکردی در کل افراد مورد مطالعه، حاکی از وجود ارتباط های معنی دار بین چاقی شکمی با خطر ابتلا به یبوست و یبوست عملکردی در مدل خام بود، اما تعدیل برای عوامل مخدوش گر، باعث از بین رفتن این ارتباط ها گردید. آنالیزها به تفکیک جنس در مدل های تعدیل شده، هیچ گونه ارتباط معنی داری بین چاقی شکمی با خطر ابتلا به یبوست و یبوست عملکردی در مردان یا زنان نشان نداد.
    نتیجه گیری
    چاقی عمومی با افزایش معنی دار خطر یبوست در این جمعیت مرتبط بود؛ در حالی که چاقی شکمی ارتباطی با یبوست و یبوست عملکردی نداشت. چاقی عمومی در زنان با افزایش معنی دار خطر یبوست همراه بود؛ در حالی که در مردان هیچ ارتباط معنی داری بین چاقی یا چاقی شکمی با یبوست و یبوست عملکردی مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: یبوست، یبوست عملکردی، شاخص توده ی بدنی، چاقی عمومی، چاقی شکمی
  • بهرام پاکزاد، نیما عباسی ولدانی، مجتبی اکبری صفحات 2440-2447
    مقدمه
    کبد چرب غیر الکلی، شایع ترین بیماری مزمن کبدی در کشورهای صنعتی غربی است. پاتوژنز کبد چرب غیر الکلی به طور قطعی مشخص نشده است، اما بیشترین و گسترده ترین تئوری که حمایت می شود، مکانیسم مقاومت به انسولین است. از این رو، هدف از انجام مطالعه ی حاضر، بررسی فراوانی نسبی دیابت و پره دیابت در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی بود.
    روش ها
    مطالعه ی حاضر بر روی 80 فرد بیمار و 26 فرد سالم که از لحاظ سن و جنس با بیماران همسان سازی شده بودند، انجام گرفت. کبد چرب غیر الکلی در بیماران با استفاده از سونوگرافی به اثبات رسید و بیماران انتخاب شدند. از هر فرد، 5 سی سی خون دریافت و به آزمایشگاه پاتولوژی ارسال شد و مورد آنالیز قرار گرفت. داده های کمی با استفاده از آزمون t و داده های کیفی با استفاده از آزمون 2χ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در صورت نیاز، از آزمون های Multivariate نظیر انواع رگرسیون استفاده شد.
    یافته ها
    از کل شرکت کنندگان، 64 نفر (3/60 درصد) زن و 42 نفر (7/39 درصد) مرد بودند. میانگین سنی افراد در گروه مورد، برابر با 8/10 ± 8/48 سال و در گروه شاهد، برابر با 4/13 ± 3/42 سال بود. از کل افراد مورد مطالعه، 44 نفر (5/41 درصد) مبتلا به پره دیابت و 11 نفر (4/10 درصد) مبتلا به دیابت بودند که همگی در گروه مورد بودند و در گروه شاهد، هیچ فردی مبتلا به پره دیابت (001/0 > P) یا دیابت (046/0 = P)نبود. پس از حذف سن به عنوان یک عامل مخدوش گر، هموگلوبین A1c (Glycated hemoglobin)، قند خون ناشتا، انسولین، کلسترول، Aspartate transaminase (AST)، Alanine transaminase (ALT) و قند خون دو ساعته، تنها متغیرهایی بودند هنوز تفاوت معنی داری میان دو گروه داشتند و در گروه مورد بیشتر بودند. همچنین، با حذف Body mass index (BMI) به عنوان یک عامل مخدوش گر، تنها هموگلوبین A1c، قند خون ناشتا، انسولین و ALT تفاوت معنی داری میان دو گروه نشان دادند.
    نتیجه گیری
    شیوع دیابت در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکی بالا می باشد که حتی با حذف عوامل مخدوش گر، عوامل مرتبط با دیابت مانند هموگلوبین A1c، قند خون ناشتا و انسولین، با این بیماری ارتباط معنی داری دارد. این امر، نشان دهنده ی ارتباط محکم میان این دو بیماری می باشد.
    کلیدواژگان: کبد چرب غیر الکلی، دیابت، پره دیابت
  • معصومه عابدینی، پدرام عطایی، عبدالرحیم افخم زاده، مریم سیف منش، بنفشه صداقت صفحات 2448-2454
    مقدمه
    یبوست عملکردی، یک مشکل شایع و آزار دهنده در دوران کودکی است و پروبیوتیک به طور فزاینده ای در درمان اختلالات عملکردی دستگاه گوارش استفاده می شود. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر پروبیوتیک در درمان یبوست عملکردی کودکان 4 تا 12 سال انجام شد.
    روش ها
    مطالعه ی حاضر یک کارآزمایی بالینی بود که بر روی کودکان 12-4 ساله ی مبتلا به یبوست عملکردی بر اساس معیارهای Rome III، مراجعه کننده به کلینیک بیمارستان بعثت سنندج در سال 1392 انجام شد. معیارهای خروج شامل دریافت هر نوع مسهل زیر 4 هفته، عقب ماندگی ذهنی، بیماری هیپوتیروئیدی، فیبروز کیستیک و جراحی روده ای بود. نمونه شامل 90 کودک بود که به روش تصادفی ساده در یکی از دو گروه مورد یا شاهد قرار می گرفتند. به گروه شاهد درمان معمول یبوست 5/1-7/0 گرم بر کیلوگرم پودر پیدرولاکس به مدت 4 هفته به صورت روزانه و به گروه مورد، درمان معمول یبوست و پروبیوتیک داده شد. بیماران 2 هفته و 4 هفته بعد از شروع مداخله، مورد بررسی قرار گرفتند. ارزیابی اولیه شامل بررسی تعداد دفعات اجابت مزاج در هفته، قوام مدفوع، تعداد موارد بی اختیاری دفع در هفته، وجود درد شکم و دفع دردناک بود. ارزیابی ثانویه، بررسی درمان موفق و ایجاد عوارض جانبی مانند اسهال و استفراغ بود.
    یافته ها
    فراوانی دفع دردناک و دفع سخت در کودکان گروه مورد با گروه شاهد در قبل، 2 و 4 هفته بعد از مداخله تفاوت معنی دار آماری نداشت (05/0 < P)، اما دو گروه از نظر درد شکم در 2 و 4 هفته بعد از مداخله تفاوت معنی دار آماری داشتند (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده و بدون عارضه بودن پروبیوتیک ها، اضافه کردن آن به درمان استاندارد یبوست عملکردی در کودکان مبتلا، می تواند مفید باشد.
    کلیدواژگان: یبوست عملکردی، پروبیو تیک، کودکان
  • مهدی نیکبخت دستجردی، وحید کاشانیان صفحات 2455-2460
    مقدمه
    ژن های مهار کننده ی تومور متفاوتی در سرطان کولورکتال نقش دارند که از این بین، نقش ژن مهار کننده ی تومور Breast cancer1 (BRCA1) از اهمیت ویژه ای برخوردار است. عملکرد بیولوژیکال BRCA1 در سرطان شناخته شده است و اهمیت پروگنوستیک آن درسرطان کولورکتال تصدیق شده است؛ به طوری که کاهش بیان این پروتئین درسرطان، نشانگر پیش آگهی ضعیف برای بیماران می باشد. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی بیان پروتئین BRCA1 در نمونه های سرطانی کولورکتال در مقایسه با بافت طبیعی مجاور تومور به روش ایمونوهسیتوشیمی انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه، تعداد 50 نمونه ی سرطانی کولورکتال و 50 نمونه ی بافت سالم مجاور تومور جمع آوری شد. بیان پروتئین BRCA1 با روش ایمونوهیستوشیمی بر روی مقاطع پارافینی بررسی گردید.
    یافته ها
    میزان بروز پروتئین BRCA1 در نمونه های سرطانی نسبت به بافت سالم مجاور آن ها به طور معنی داری کاهش یافت (026/0 = P).
    نتیجه گیری
    روتئین BRCA1 می تواند به عنوان یک نشانگر بیولوژیک مناسب در تشخیص و به عنوان یک عامل پیش آگهی دهنده در سرطان کولورکتال استفاده گردد.
    کلیدواژگان: سرطان کولورکتال، ایمونوهیستوشیمی، Breast cancer1، ژن مهار کننده ی تومور
  • نسیم دانا، شقایق حق جوی جوانمرد، لاله رفیعی صفحات 2461-2468
    مقدمه
    نقص در آپوپتوزیس (Apoptosis) نقش مهمی در تشکیل تومورها بازی می کند و به هم خوردن تنظیم آن، باعث مقاومت به درمان می شود. تاثیرات انار در مهار آپوپتوزیس و تکثیر سلولی برخی از سرطان ها به اثبات رسیده است. در این مطالعه، به بررسی تاثیر عصاره ی پوست انار سیاه بر بقای سلولی، مورفولوژی و آپوپتوزیس سلول های ملانوما و اندوتلیال پرداخته شد.
    روش ها
    عصاره ی هیدروالکلی انار پوست سیاه تهیه شد. آزمون سنجش سمیت MTT (3-(4،5-Dimethylthiazol-2-yl)-2،5-diphenyltetrazolium bromide) با دزهای (10، 100، 200 و 300 میکروگرم بر میلی لیتر) عصاره و گروه شاهد با دی متیل سولفوکساید 1/0 درصد، بر روی رده های ملانوما و اندوتلیال انجام شد. آپوپتوزیس با استفاده از کیت Annexin-V و دستگاه فلوسیتومتر و مورفولوژی سلول ها با میکروسکوپ بررسی گردید.
    یافته ها
    عصاره ی انار در مدت زمان 48 ساعت به طور وابسته به دز، موجب کاهش معنی دار درصد بقای سلول های ملانوما شد (05/0 > P)، اما بر سلول های اندوتلیال اثر سمی نداشت. تیمار با دز (5/77 میکروگرم بر میلی لیتر) IC50 (Half maximal inhibitory concentration) منجر به القای آپوپتوزیس اولیه (05/43 درصد) و ثانویه ی (05/0 درصد) ملانوما گردیدکه نسبت به گروه شاهد افزایش معنی دار داشت (05/0 > P) و 9/56 درصد سلول های زنده سالم بودند. القای آپوپتوزیس در سلول های اندوتلیال مشاهده نشد؛ تنها سلول های ملانوما پس از تیمار، دچار تغییرات مورفولوژیک از جمله چروکیدگی و گرد شدن غشا شدند.
    نتیجه گیری
    عصاره ی پوست انار سیاه، باعث القای آپوپتوزیس، مرگ و تغییر مورفولوژی سلول های ملانوما می شود، اما بر روی سلول های اندوتلیال اثر ندارد. به نظر می رسد که این عصاره، می تواند با آزمایش های بیشتر به عنوان گزینه ی مناسبی برای القای آپوپتوزیس سلول های سرطانی ملانوما به عنوان درمان کمکی استفاده شود.
    کلیدواژگان: ملانوما، عصاره ی پوست انار سیاه، آپوپتوزیس
  • مقاله مروری
  • نسل جدید روش های توالی یابی و کاربردهای آن
    میثم مصلایی، حامد میرزایی، میگانوش سیمونیان، مجید خیرالهی صفحات 2469-2480
    توالی یابی DNA یک روش آزمایشگاهی است که برای تعیین توالی یک مولکول DNA استفاده می شود و خود شامل هر روش یا تکنولوژی می باشد که برای تعیین ترتیب چهار باز آدنین، گوانین، سیتوزین و تیمین در یک رشته ی DNA به کار برده می شود. توالی یابی DNA، ممکن است برای تعیین توالی ژن های ویژه، مناطق بزرگ ژنومی، کل کروموزوم و کل ژنوم به کار برده شود. امروزه، با پیشرفت های قابل ملاحظه ای که در بیولوژی مولکولی به وجود آمده است، روش های سنتی توالی یابی (به طور عمده تکنیک Sanger) که زمان بر و گران می باشند، دیگر پاسخگوی نیاز محققان نیستند. در نتیجه، افزایش تقاضا برای کاهش هزینه ی توالی یابی، به توسعه ی تکنولوژی های توالی یابی با توان عملکردی بالا (نسل جدید توالی یابی) منجر شد که قادر به توالی یابی هزاران و یا میلیون ها توالی به صورت هم زمان می باشد. نسل جدید توالی یابی، قادر به توالی یابی سریع قطعات بزرگ DNA در طول ژنوم است و با حداقل ابزارها، قادر به تولید گیگا باز داده در هر مرحله ی توالی یابی می باشد. روش های نسل جدید توالی یابی، طیف وسیعی از کاربردها نظیر توالی یابی کل ژنوم، توالی یابی از نو، توالی یابی RNA برای کاربردهایی مثل بررسی ترانسکریپتوم و RNAهای کوچک، بررسی متیلاسیون و بررسی برهم کنش نوکلئیک اسید و پروتئین را شامل می شوند.
    کلیدواژگان: توالی یابی، نسل جدید توالی یابی، تکنولوژی 454، تکنولوژی Solex، Sequencing by oligonucleotide ligation and detection
|
  • Samira Shokri, Jokari, Maryam Mirlohi, Laleh Mosharraf Pages 2420-2428
    Background
    In recent years, limited information has been provided regarding the occurrence of aflatoxins in flour samples and in traditional flat breads in comparison to the leavened breads in Iran. In this study, aflatoxin contamination in some bakery products and assessment of risk of aflatoxin intake were investigated.
    Methods
    In this experimental cross-sectional study, 66 samples including 29 different flour samples, 14 traditional flat bread samples, 10 leavened bread samples, and 13 samples of sesame and seeds used for dressing breads were randomly collected from different factories and bakeries in Isfahan, Iran, and examined for aflatoxin residue using the enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) specific kit. The risk of aflatoxin intake for consumers was assessed using hazard quotient and mean and data analysis was conducted using one-way ANOVA and Fisher’s least significant difference (LSD).
    Findings: Aflatoxin residue was found in all of the studied samples in the range of 0.5 to 6.54 pbb and did not exceed the national standard level (15 pbb). Traditional flat breads contained two times more aflatoxin than leavened breads. Hazard quotient ranged from 5.4 to 101 and the relative carcinogenic risk was higher than 10-4.
    Conclusion
    Despite the low aflatoxin contamination levels in bread in this study, the hazard index of higher than the tolerable limit for humans showed that reduction of daily bread consumption in Iran is critical.
    Keywords: Aflatoxin, Bread, Enzyme, linked immunosorbent assay (ELISA), Flour, Risk assessment
  • Najmeh Salek, Adeleh Dadkhah, Parvaneh Saneei, Ammar Hassanzadeh, Keshteli, Ahmad Esmaillzadeh, Peyman Adibi Pages 2429-2439
    Background
    Constipation is a common disorder of the gastrointestinal tract which affects the quality of life (QOL) of patients. However, findings of studies on the relationship between obesity and constipation are conflicting. The aim of the present study was to assess the relationship of general and central obesity with constipation and functional constipation in a large group of Iranian adults.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 4457 adults, through obtaining anthropometric measures using a validated self-report questionnaire. The subjects were classified into three categories of normal weight, overweight, and obese based on their body mass index (BMI) and normal, central overweight, and central obesity based on their waist circumference. The prevalence of constipation, functional constipation, and its components was investigated according to Rome III criteria.
    Findings: The prevalence of constipation and functional constipation among the study population was 33.6% and 15.3%, respectively. After adjustment for potentially confounding factors, obese individuals were at a 32% greater risk of constipation compared to those with normal BMI (OR: 1.32; 95% CI: 1.03-1.71). There was no significant association between general obesity and functional constipation. Gender-stratified analysis revealed a significant association between overweight and obesity, and constipation among women in the crude model; overweight women (OR: 1.21; 95% CI: 1.02-1.45) and obese women compared to women with normal BMI (OR: 1.65; 95% CI: 1.26-2.15) were 21% and 65% more likely to have constipation. Although significant associations were found between abdominal obesity, and constipation and functional constipation in the crude model, these associations disappeared with adjustment for confounding factors. Gender-stratified analysis revealed no significant associations between abdominal obesity, and risk of constipation or functional constipation in men or women.
    Conclusion
    General obesity was associated with a significant increase in the risk of constipation, while abdominal obesity was not associated with constipation and functional constipation. General obesity was related to increased risk of constipation in women. However, no significant association was found between constipation and functional constipation, and obesity or abdominal obesity in men.
    Keywords: Constipation, Functional constipation, Body mass index (BMI), General obesity, Abdominal obesity
  • Bahram Pakzad, Nima Abbasi, Veldani, Mojtaba Akbari Pages 2440-2447
    Background
    Nonalcoholic fatty liver disease (NAFLD) is the most common chronic liver disease in Western industrialized countries. The pathogenesis of NAFLD has not been clearly determined, but the most widely supported theory is the mechanism of insulin resistance. Therefore, the aim of this study was to evaluate the frequency of diabetes and pre-diabetes in patients with NAFLD.
    Methods
    The present study was performed on 80 patients and 26 healthy controls matched for age and sex. Patients were diagnosed with NAFLD through ultrasound and were selected. From each participant, a 5 cc sample of blood was obtained and sent to a pathology laboratory for analysis. Quantitative data and qualitative data were analyzed using t-test and chi-square test, respectively. Moreover, multivariate tests, such as regression tests, were used where necessary.
    Findings: Among the participants, 64 (60.3%) were women and 42 (39.7%) were men. The average age of the subjects in the case group was 48.8 ± 10.8 years and in the control group was 42.3 ± 13.4 years. Of the 106 participants, 44 patients (41.5%) had pre-diabetes and 11 (10.4%) had diabetes; all were in the case group. In the control group, no subjects had pre-diabetes (P
    Conclusion
    This study showed that the prevalence of diabetes in patients with NAFLD was high. Even with the removal of confounding factors, factors associated with diabetes, such as hemoglobin A1c, fasting plasma glucose, and insulin, had significant association with this disease, indicating a strong relationship between the two diseases.
    Keywords: Nonalcoholic fatty liver disease (NAFLD), Diabetes, Pre, diabetes
  • Masoumeh Abediny, Pedram Ataiee, Abdorahim Afkhamzadeh, Maryam Seifmanesh, Banafsheh Sedaghat Pages 2448-2454
    Background
    Functional constipation in childhood is a common and frustrating problem and probiotics are increasingly used in the treatment of functional gastrointestinal disorders. This study investigated the effect of probiotics on the treatment of functional constipation in children of 4 to 12 years of age.
    Methods
    This clinical trial was conducted on 4 to 12-year-old children with functional constipation, according to Rome III, who referred to the clinic of Besat Hospital in Sanandaj, Iran, in 2013. The exclusion criteria included receiving any kind of laxative during the previous 4 weeks, mental retardation, hypothyroidism, cystic fibrosis, and intestinal surgery. The sample consisted of 90 children who were randomly assigned to either the intervention or the control group. The control group received routine treatment of constipation (0.7-1.5 gr/kg Pidrolax powder daily) for 4 weeks and the intervention group received routine treatment of constipation in addition to probiotics. Patients were examined 2 and 4 weeks after the intervention. Initial assessment included the frequency of bowel movements per week, stool consistency, number of fecal incontinence per week, and abdominal pain and painful defecation. The secondary assessment consisted of successful treatment, and side effects such as diarrhea and vomiting.
    Findings: The results showed no statistically significant difference between the two groups before and 2 and 4 weeks after the intervention in terms of the frequency of painful and difficult defecation in (P > 0.05). Nevertheless, there was a statistically significant difference between the two groups in terms of abdominal pain in 2 and 4 weeks after the intervention (P
    Conclusion
    The results show that probiotics have no side effects; thus, their addition to standard therapy can be useful in children with functional constipation.
    Keywords: Functional constipation, Probiotics, Children
  • Mehdi Nikbakht, Dastjerdi, Vahid Kashanian Pages 2455-2460
    Background
    Various tumor suppressor genes play a role in colorectal cancer; the role of breast cancer 1 (BRCA1) tumor suppressor gene is of the most importance among them. The biological performance of breast cancer 1 (BRCA1) in cancer has been recognized and its prognostic significance has been verified in colorectal cancer; decrease in the expression of this protein in cancer indicates a poor prognosis for patients. The aim of the current study was to evaluate BRCA1 protein expression in cancerous colorectal specimens compared to healthy tissue surrounding the tumor using immunohistochemistry method.
    Methods
    A total of 50 cancerous colorectal and 50 healthy specimens were collected. The expression of BRCA1 protein was evaluated upon paraffin sections through immunohistochemistry method.
    Findings: The findings of the current study showed that the level of BRCA1 protein expression significantly decreased in cancerous specimens compared to healthy tissue surrounding the tumor (P = 0.026).
    Conclusion
    The expression of BRCA1 could be used as an appropriate biological marker in the diagnosis and prognosis of colorectal cancer.
    Keywords: Colorectal cancer_Immunohistochemistry_Breast cancer 1 (BRCA1)_Tumor inhibitor gene
  • Nasim Dana, Shaghayegh Haghjooy, Javanmard, Laleh Rafiee Pages 2461-2468
    Background
    Apoptosis defect plays an important role in the formation of tumors and its disruption causes resistance to treatment. The effects of pomegranate on the inhibition of apoptosis and cell proliferation of some cancer types have been demonstrated. The aim of this study was to investigate the effect of black pomegranate peel extract on cell survival, morphology, and apoptosis of melanoma cells and human umbilical vein endothelial cells (HUVECs).
    Methods
    The hydroalcoholic extract of black pomegranate pericarp was prepared. Toxicity of melanoma and HUVEC was evaluated through MTT assay (3-(4,5-Dimethylthiazol-2-yl)-2,5-diphenyltetrazolium bromide) in the experimental group at different concentrations of the extract (10, 100, 200, 300 μg/ml) and dimethyl sulfoxide (DMSO) 0.1% in the control group. In addition, apoptosis was studied using Annexin-V test and flow cytometry. The morphology of the cells was examined under a microscope.
    Findings: After 48 hours, melanoma cell survival significantly decreased in a concentration-dependent manner (P
    Conclusion
    Pomegranate peel extract induces apoptosis, death, and morphological changes in melanoma cells. However, it has no effect on HUVECs. It seems that this extract can be a good candidate for apoptosis induction in melanoma cells as complementary therapy.
    Keywords: Melanoma, Pomegranate peel extract, Apoptosis
  • Next-Generation Sequencing and its Applications
    Meysam Mosallayi, Hamed Mirzaei, Miganoosh Simonian, Majid Kheirollahi Pages 2469-2480
    DNA sequencing is an approach exploited to determine the sequence of a DNA molecule. It includes any method or technology used to identify and determine the order of the four bases of adenine, guanine, cytosine, and thymine in a strand of DNA. DNA sequencing might be used to determine the sequence of individual genes, larger genetic regions, full chromosomes, or entire genomes. Traditional sequencing methods are mainly based on the original Sanger sequencing technique which makes them very expensive and low-throughput; thus, they do not meet the needs of researchers. Consequently, with the considerable advances in molecular biology and the high demand for low-cost sequencing has encouraged the development of high-throughput sequencing (or next-generation sequencing) technologies that parallelize the sequencing process, producing thousands or millions of sequences concurrently. Next-generation sequencing enable us to rapidly sequence a large piece of DNA which could span the whole genome with the latest instruments capable of producing gigabases of data in one isolated sequencing run. Next-generation sequencing platforms have a wide variety of applications, such as whole-genome sequencing, de novo sequencing, RNA sequencing (for applications such as transcriptomics and small RNA analysis), methylation analysis, and protein-nucleic acid interaction analysis.
    Keywords: Sequencing, Next, generation sequencing, 454, Solex, Sequencing by oligonucleotide ligation, detection (SOLiD)