فهرست مطالب

علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی - سال دهم شماره 2 (پیاپی 18، پاییز 1394)

مجله علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی
سال دهم شماره 2 (پیاپی 18، پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات تحقیقاتی
  • حدیث براتی، محمد براتی، محمدحسن لطفی * صفحات 1-5
    مقدمه
    لیشمانیوز جلدی یکی از بیماری های مورد غفلت واقع شده در جهان محسوب می شود. هدف از این مطالعه تعیین الگوی اپیدمیولوژیک در یک دوره ده ساله میزان بروز بیماری می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی می باشد. اطلاعات افرادی که در طی دوره 92-1383 در مراکز بهداشتی درمانی شهرستان خاتم با تشخیص بیماری لیشمانیوز جلدی تحت درمان و پی گیری قرار گرفته اند از طریق روش های آمار توصیفی و رگرسیون خطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از مجموع 1775 مورد مبتلا به لیشمانیوز جلدی، حداکثر موارد بیماری در گروه سنی 30-10 سال بود بیشترین موارد در بین مردان گزارش شد (61%). درسالهای اخیر میزان بروز بیماری روند نزولی داشته است و حداکثر بروز بیماری در فصل پاییز مشاهده گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    بیماری لیشمانیوز پوستی به عنوان یک مشکل بهداشتی مهم در شهرستان خاتم به حساب می آید. بنابراین برنامه ریزی برای کنترل بیماری و اندازه گیری مناسب آن به منظور کاهش بروز بیماری ضروری به نظر می رسد. اقداماتی همچون، آموزش بهداشت، مبارزه علیه مخازن، اصلاح محیط می تواند جز برنامه های کنترلی بیماری محسوب گردد.
    کلیدواژگان: لیشمانیوزجلدی، اپیدمیولوژی، شهرستان خاتم
  • مصطفی قرباندوست، ولی الله صبا * صفحات 6-16
    مقدمه
    هنر تقلید صدای انسان با کامپیوتر، یکی از چالشی ترین موضوعات پردازش گفتار در سال های اخیر بوده است. یک سیستم تبدیل گفتار دارای دو سمت است. در یک سمت آن، گوینده مبدا قرار دارد که صدایش برای تقلید صدای گوینده هدف (که در سمت دیگر سیستم قرار دارد) تغییر داده می شود. برای تبدیل گفتار فرد مبدا به فرد هدف از دو روش موازی و ناموازی استفاده می شود. در روش موازی گوینده مبدا و هدف جملات یکسانی بیان کرده و در روش ناموازی جملات متفاوتی بیان می کنند. بیشتر محققین تبدیل گفتار برای آموزش تابع تبدیل از دادگان آموزشی موازی استفاده کرده اند. با این حال، در عمل همیشه امکان جمع آوری دادگان موازی وجود ندارد و بنابراین نیاز استفاده از روش های ناموازی به وجود می آید.
    مواد و روش ها
    گفتار گوینده مبدا و هدف ضبط شده و سپس مورد آنالیز قرار گرفت. با پردازش سیگنال، ویژگی های گفتار هر دو نفر استخراج شد. سپس عمل هم ردیف سازی انجام شده و تابع تبدیل گفتار بدست آمد. برای تبدیل گفتار مبدا به هدف، گفتار مبدا آنالیز شده و سپس عمل استخراج ویژگی انجام شد. تابع نبدیل گفتار بدست آمده از قسمت قبل، بر ویژگی های استخراج شده اعمال شد. سپس عمل معکوس استخراج ویژگی انجام شده و در پایان سنتز گفتار صورت گرفت. صدای سنتز شده، صدای فرد هدف می باشد.
    یافته ها
    نتایج آزمایش های عددی و عینی مشخص کرد که روش پیشنهادی ما از روش آموزش موازی بهتر است. همچنین در آزمایش ها مشاهده شد که این برتری هم از لحاظ کیفیت و هم از لحاظ شباهت به گوینده ی هدف، برای اندازه های مختلف دادگان آموزشی از پنج تا چهل جمله صادق است.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد که روش پیشنهادی ما یک رقیب جدی برای روش های آموزش موازی برای همردیف سازی فریم است.
    کلیدواژگان: تبدیل گفتار، آنالیز و سنتز صدا، سیستم های آموزش ناموازی، الگوریتم INCA، مدل مخلوط گاوسی، مدل پس زمینه سراسری، تبدیل گفتار بلادرنگ
  • امین بنایی * صفحات 17-25
    مقدمه
    یکی از چالش هایی که هنگام کنترل کیفی سیستمهای طراحی درمان یا اعتبار سنجی شبیه سازی های رایانه ای در پرتودرمانی یا پرتوشناسی تشخیصی وجود دارد، مقایسه توزیع دوز به دست آمده از الگوریتمهای محاسبه دوز با نتایج حاصل از آزمایشات تجربی(به عنوان مرجع) می باشد. بدین منظور روش هایی پیشنهاد شده اند تا به صورت کمی این توزیع دوزها را با یکدیگر مقایسه نموده و مقدار شباهت یا تفاوت آنها را نشان دهند. روش های معمول برای این کار استفاده از پارامترهای اختلاف دوز، فاصله تا توافق و یا ترکیبی از این دو روش است که ارزیابی گاما نام دارد. مشکل این روش ها در نظر نگرفتن فاکتورهای مربوط به حالت تابشدهی و تفاوت قائل نشدن بین نواحی مختلف توزیع دوز می باشد. هدف از این مطالعه ارائه روش مقایسه دوزی است که این فاکتورها و تفاوتها را حین انجام مقایسه دوز در نظر بگیرد.
    مواد و روش ها
    با توجه به مطالعات قبلی، برای توزیع دوز 4 ناحیه مختلف و برای حالتهای تابشدهی و هندسه بیمار یا فانتوم، 3 حالت تابشدهی مختلف در نظر گرفته شد و برای هر زوج ناحیه-حالت تابشدهی، محدودیت های خاصی برای اختلاف دوز و فاصله تا توافق انتخاب شدند. با توجه به این محدودیتها، روابط ارزیابی گاما در هر ناحیه از توزیع دوز تعریف شده و مقایسه دوز به صورت ناحیه به ناحیه در کل توزیع دوز انجام گردید.
    یافته ها
    الگوریتم روش ارزیابی گامای وزن داده شده به دست آمد و جدول پیشنهادی تلورانسهای مربوط به درصد اختلاف دوز و فاصله تا توافق برای هر ناحیه و حالت تابشدهی خاص نوشته شد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه با این اینکه روش ارزیابی گامای وزن داده شده برای هر ناحیه و هر حالت تابشدهی خاص، تلورانسها و در نتیجه روابط خاصی دارد که از لحاظ بالینی معتبرتر می باشند، انتظار می رود نتیجه بهتری را نسبت به سایر روش های مقایسه توزیع دوز به دست دهد.
    کلیدواژگان: ارزیابی گاما، اختلاف دوز، فاصله تا توافق، مقایسه توزیعهای دوز، پرتودرمانی
  • رضا مشکانی، ستار گرگانی فیروزجایی * صفحات 26-34
    مقدمه
    مقاومت به انسولین یک وضعیت پاتولوژیکی است که میزان انسولین طبیعی خون قادر به ایجاد پاسخ بیولوژیکی طبیعی نیست. این کاهش پاسخ می تواند تمام اثرات متابولیک انسولین را متاثر سازد. فسفاتازها ازجمله پروتئین تیروزین فسفاتازها ( Protein-tyrosine phosphatase 1B (PTP1B) ، Leukocyte common antigen-related protein (LAR) ، PTP-Sigma، PTP-α، SHP-2) گروهی از آنزیم ها هستند که نقش مهمی در کنترل مسیر انتقال پیام انسولین بر عهده دارند. SRC homology 2 domain (SH2)–containing inositol 5-phosphatase (SHIP2) عضو مهم این خانواده بوده که در کنترل مسیرهای انتقال پیام بویژه انتقال پیام انسولین نقش دارد. لیپوژنز کبدی و تولید لیپوپروتئین غنی از تریگلیسرید از طریق مسیر فسفاتیدیل اینوزیتول کیناز (PI3K) تنظیم می گردد. با این وجود نقش تنظیم کننده منفی این مسیر یعنی SHIP2 در این فرایند (لیپوژنز کبدی) به خوبی مشخص نمی باشد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه حاضر مکانیسم مولکولی ارتباط دهنده بین بیان SHIP2 و دیس لیپیدمی دیابتی با استفاده از افزایش و کاهش بیان ژن SHIP2 به کمک سیستم رتروویرس در حضور اولئات (0.5 میلی مولار) بررسی گردید.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که افزایش بیان ژن SHIP2 به میزان 28% سبب افزایش لیپوژنز و مهار فعالیت SHIP2 از طریق افزایش بیان فرم جهش یافته این پروتئین، به میزان 40% سبب کاهش لیپوژنز در مقایسه با گروه کنترل شده است. همچنین افزایش بیان SHIP2 از طریق افزایش بیان ژنهای SREBP1c، FAS و ACC سبب تحریک لیپوژنز (افزایش تریگلیسرید داخل و خارج سلولی) در حضور اولئات گردید. از طرف دیگر مهار SHIP2 از طریق کاهش بیان ژنهای دخیل در لیپوژنز سبب بهبود لیپوژنز القایی توسط اولئات شد.
    بحث و نتیجه گیری
    مجموعا نتایج مطالعه حاضر بیانگر اهمیت SHIP2 در لیپوژنز کبدی در شرایط مقاومت به انسولین بوده و مهار آن می تواند بالقوه در درمان دیس لیپیدمی دیابتی مطرح شود.
    کلیدواژگان: لیپوژنز کبدی، اولئات، مقاومت به انسولین و ژن SHIP2
  • نادیا سلطانی *، علی پیروی صفحات 35-41
    مقدمه
    این پژوهش به منظور مقایسه سبک های یادگیری و خودکارآمدی دانشجویان رشته های مختلف تحصیلی و نیز مقایسه این متغیرها در دختران و پسران دانشجو انجام گرفته است.

    مواد و روش ها
    دراین پژوهش از الگوی علی- مقایسه ای استفاده شده است.جامعه آماری مورد بررسی شامل کلیه دانشجویان رشته پزشکی و دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد رشته های فنی- مهندسی، هنر و علوم انسانی دانشگاه تهران است که در سال تحصیلی 92 - 93 مشغول به تحصیل بودند. روش نمونه گیری بصورت در دسترس و حجم نمونه شامل 100 دانشجوی دختر و پسر (25 نفر از هر رشته) است. برای اندازه گیری سبک های یادگیری افراد از آزمون گروهی اشکال نهفته ( GEFT ) ویتکین (1971) و برای سنجش خودکارآمدی از پرسشنامه خود کارآمدی بندورا (1995) استفاده شده است.

    یافته ها
    نتایج بدست آمده پس از تجزیه و تحلیل آماری داده ها بدین شرح است: دانشجویان رشته های فنی مهندسی بیشتر از سبک یادگیری مستقل به زمینه استفاده می کنند، اما بین سبک یادگیری دانشجویان سایر رشته ها تفاوت معنا داری دیده نشد. دانشجویان رشته های پزشکی از بالاترین میزان خودکارآمدی برخوردارند. از نظر سبک های یادگیری و خودکارآمدی بین دختران و پسران تفاوت معنا داری بدست نیامد.

    بحث و نتیجه گیری
    افراد دارای سبک یادگیری مستقل به زمینه بیشتر به رشته های فنی_مهندسی و دروسی مانند فیزیک و ریاضی که مستلزم داشتن چنین توانایی هایی است گرایش دارند. دانشجویان رشته پزشکی باتوجه به عوامل ترغیب کننده دارای نمره خودکارآمدی بالا بوده و تلقی مثبتی از خود دارند. از آنجا که تجربه کسب موفقیت یا تسلط بر امور، مهمترین عامل بوجود آورنده خودکارآمدی بالاست نمره این دانشجویان بیشتر است. علاوه بر این دانشجویان رشته پزشکی با مشاهده کسانی که در این رشته تحصیل کرده و در زندگی شغلی و تحصیلی خود موفق بوده اند از طریق سرمشق گیری، انتظارات کارآمدی خود را افزایش می دهند.
    کلیدواژگان: سبک های یادگیری، خودکارآمدی، رشته تحصیلی
  • مقالات مروری
  • مرتضی بختیاری *، امیر خداداد، محمد براتی صفحات 42-46
    مقدمه
    با توجه به این موضوع که احتمال استفاده از عوامل بیولوژیک در جنگهای بیولوژیک وجود دارد مقاله ای که در پیش رو داریم در جهت آگاهی و آمادگی کامل نیروهای مسلح ما برای جلوگیری از ابتلا به این عوامل و رفع کامل عامل بیماریزا می پردازد.
    مواد و روش ها
    مقاله حاضر یک مقاله مروری است که با جستجو در سایتهای scholar Google،SID و magiran به دست آمده، همچنین مقاله حاضر از جمع بندی و مطالعه تعدادی از مقالات به دست آمده از جستجو در سایتهای فوق است.
    بحث و نتیجه گیری
    آمادگی و آگاهی در برابر حملات بیولوژیک برای نیروهای مسلح کشورمان امری ضروری به نظر می رسد. بنابراین ایجاد نیروهای واکنش سریع و کمیته های تخصصی مقابله با حملات بیولوژیکی در بخش نیروهای مسلح بیش از پیش احساس می گردد.
    کلیدواژگان: دفاع زیستی، عوامل بیولوژیک، رفع آلودگی
  • علیرضا خادم نیا، مجید بیات *، امیدعلی وندایی، مهدی اعظمی صفحات 47-55
    مقدمه
    سرطان سینه، رشد مهار نشدی سلول های غیر طبیعی است که در نواحی مختلف سینه ایجاد می شود. تحقیق در زمینه علل سرطان پستان مهم می باشد زیرا با یافتن آن ها هم درمان و هم پیشگیری ممکن می گردد که منجر به شناسایی زنان در معرض خطر و استراتژی های پیشگیری و غربالگری برای کشف زودرس بیماری می گردد. در این نوشتار سعی گردیده تا عوامل خطرسازی که منجر به ایجاد این سرطان شایع می گردد مورد بررسی و راهکارهای مختص هر یک از عوامل مورد تبیین و تشریح قرار گیرد.
    روش های مرور مطالعات: این مقاله به صورت مروری تنظیم شده است که در آن با استفاده از مقاله های علمی-پژوهشی، اطلاعات موتور جستجویGoogle Scholar هم چنین پایگاه اطلاعاتی سرطان ncii و کتاب های موجود در این زمینه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
    یافته ها
    پژوهشگران شواهد بیشتری را درباره ارتباط بین برخی مواد شیمیایی مورد استفاده در محیط خانه و سرطان سینه ارائه کرده اند. اگرچه شواهد قطعی برای اثبات نقش برخی مواد شیمایی خاص در افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه وجود ندارد، اما دلایل بسیاری نیز برای افزایش نگرانی ها در این زمینه وجود دارند، که در این مقاله به این عوامل به تفصیل خواهیم پرداخت.
    بحث و نتیجه گیری
    به زنان در معرض خطر ، ممکن است پستان برداری پیشگیرانه به عنوان راهی برای کاهش خطر این بیماری توصیه شود که البته عوارض حاصل از آن نیز مورد انتقاد است. در مورد این بیماری جلوگیری یا تشخیص اولیه بهتر و موثرتر از درمان است. به طور ویژه در کسانی که دارای سابقه خانوادگی یا سبک زندگیشان به گونه ای است که آن ها را بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار می دهد، باید معاینات و آزمایشات لازم را به صورت مرتب انجام دهند، تا این بیماری در مراحل ابتدایی درمان شوند.
    کلیدواژگان: سرطان سینه (پستان)، غربالگری، پستان برداری پیشگیرانه
  • علی نوروزی عقیده *، نجمه لشگری صفحات 56-68
    مقدمه
    امروزه اپی ژنتیک به معنی مطالعه تغییراتی در بیان و یا عملکرد ژن است که به سلول نسل بعد قابل توارث بوده بدون اینکه تغییری در توالی DNA ایجاد شده باشد. مکانیسم های اصلی اپی ژنتیک شامل متیلاسیون DNA، تغییرات هیستونی و تغییر در وضعیت قرارگیری نوکلئوزوم می باشند. مطالعات مختلف، ارتباط تغییرات اپی ژنتیک را با بروز و یا پیشرفت و متاستاز انواع مختلف سرطان ها نشان داده است. برخلاف جهش های ژنتیکی، اکثر تغییرات اپی ژنتیکی ممکن است قابل برگشت یا پیشگیری باشند. لذا، بازگرداندن وقایع اپی ژنتیک نابجا در سلول های نئوپلاستیک، یک روش درمانی رو به گسترش در درمان یا پیشگیری سرطان است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مروری بوده که بطور سیستماتیک با استفاده از کلیدواژه های مربوطه به جستجوی مقالات مرتبط در سایت های معتبر پرداخته و اطلاعات لازم جمع آوری شده است.
    یافته ها
    امروزه مشخص شده که اختلال در مکانیسم های اپی ژنتیک می تواند با تاثیر و همکاری با جهش های سرطانزا موجب پیشرفت رشد تومور شود. بنابراین مدیریت وقایع اپی ژنتیکی نابجا بعنوان راهی برای هدف قرار دادن شکل گیری و یا پیشرفت سرطان، یک روش درمانی منطقی و موثر است. فهم ارتباط بین اپی ژنتیک و سرطان در تعیین پیش آگهی نیز همانند درمان دارای استفاده های کاربردی است.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می آید که بسیاری از جنبه های اپی ژنتیک هنوز ناشناخته بوده و مطالعات مختلف برای کشف دیگر مکانیسم های اپی ژنتیک و ارتباط آنها با یکدیگر و همچنین با بروز و یا پیشرفت بیماری های مختلف خصوصا سرطان ادامه دارد.
    کلیدواژگان: اپی ژنتیک، سرطان، درمان های اپی ژنتیک
|
  • Hadis Barati, Mohammad Barati, Mohammad Hasan Lotfi* Pages 1-5
    Introduction
    Cutaneous leishmaniasis is one of the world’s neglected diseases. The aim of this study was to determine the epidemiological pattern of disease in Khatam, Yazd Provincea ten-year period.
    Materials And Methods
    This research is a descriptive study. Data were collected from patients with a diagnosis of cutaneous leishmaniasis in health centers were under treatment and follow-up in the Khatam district during 2004-2013. And by SPSS software version 18 were used for descriptive statistics and linear regression analysis.
    Results
    Among a total of 1775 cases of cutaneous leishmaniasis, most of the cases were in the age group of 10-30 years.And most of these cases were men (61%). In recent years the incidence of disease was reduced and disease peak was observed in autumn.
    Discussion and
    Conclusion
    Cutaneous leishmaniasis disease is considered as a major health problem in the Khatam town. So it seems to be necessary to plan for controlling disease and measuring appropriate in order to reduce the incidence of the disease. Measures such as education, health, the fight against the reservoir, and environment can be considered disease control programs.
    Keywords: Cutaneous Leishmaniasis, Epidemiology, Khatam city
  • Mostafa Ghorbandoost, Valiallah Saba* Pages 6-16
    Introduction
    The art of voice mimicking by computers, has with the computer have been one of the most challenging topics of speech processing in recent years. The system of voice conversion has two sides. In one side, the speaker is the source that his or her voice has been changed for mimicking the target speaker’s voice (which is on the other side). Two methods of parallel and non-parallel training are used for voice conversion. In parallel method, both source and target speakers express the same sentences while different sentences are expressed in non-parallel method. Most of the voice conversion researchers prefer to use parallel training; however, there is not always the possibility of collecting parallel data. Therefore, there is a need for using non-parallel methods.
    Methods and Materials: Source and target speakers’ voice was recorded and then analyzed. Voice features of both speakers were extracted by signal processing. Then the action of alignment has been done and the function of voice conversion was obtained. Source voice has been analyzed and the action of extracting feature has been carried out in order to convert source voice to the target. Voice conversion function from the previous section was applied on the extracted features. Then, the reverse action of features was done and finally, the voice synthesis took place. Moreover, the synthesized voice is the voice of target person.
    Results
    The results of both numerical and objective experiments demonstrated that our proposed method is better than parallel training methods. It was observed that this superiority holds for different sizes of training material from 5 to 40 training sentences, both in terms of quality and similarity to the target speaker.
    Discussion and
    Conclusion
    It seems that our proposed method is a serious competitor of parallel training method for from alignment.
    Keywords: Voice conversion, Speech analysissynthesis, Non, parallel training system, INCA algorithm, Gaussian Mixture Model (GMM), Universal Background Model (UBM), Realtime voice conversion
  • Amin Banaei * Pages 17-25
    Introduction
    One of the problems that exists in the quality control procedure of the treatment planning systems and the computer simulation of the radiotherapy or diagnostic radiology validation is comparing the dose distribution resulted from the dose calculation algorithms with the experimental results(as a reference). For this purpose, several methods have been proposed to compare these dose distributions and determine the amount of the similarity or differences quantitatively. The dose difference (DD), distance to agreement (DTA) or the combination of these two parameters named gamma evaluation and these methods are the common methods for this purpose. Ignoring the factors related to the irradiation and disallowing the differences between the different regions in the dose distribution are the most important problems of these methods. The aim of this study is to providing a novel method which is able to consider mentioned factors and differences during the comparison procedure.
    Materials And Methods
    According to previous studies, 4 different regions and 3 different irradiation conditions was defined for the dose distribution and irradiation mode respectively. Special restrictions in the DD and DTA were considered for each couple of the region-irradiation condition. In each region of dose distribution gamma evaluation equations was defined according to these restrictions and dose comparison was performed as region to region in all regions of the dose distribution.
    Results
    Weighted gamma evaluation algorithm was obtained and proposed table related to the DD and DTA restrictions was written.
    Discussion and
    Conclusion
    Due to the related and relevant equations for any region of the dose distribution in the weighted gamma evaluation method, it is expected that this method will show a clinically better results compared to the common methods.
    Keywords: Gamma evaluation, Dose difference, Distance to agreement, Dose distributions comparison, Radiotherapy
  • Reza Meshkani, Sattar Gorgani, Firuzjaee* Pages 26-34
    Introduction
    Dyslipidemia is one of the key risk factors for cardiovascular disease in type 2 diabetes (T2D). The dyslipidemia is characterized by increased plasma concentration of triglycerides (TG), reduced concentration of high density lipoprotein cholesterol (HDL-C) and an increased concentration of small dense low density lipoprotein (LDL) cholesterol. Evidence from both animal and human studies suggests that insulin resistance (in adipose and liver tissues) is an important underlying cause of hypertriglyceridemia in subjects with metabolic syndrome and T2D. Hepatic de-novo lipogenesis and production of triglyceride rich VLDL are regulated via the phosphoinositide 3-kinase cascade. However, the role of a negative regulator of this pathway, the SH2 domain containing inositol 5-phosphatase (SHIP2) remains unknown.
    Methods and Materials: In the present study, we studied the molecular mechanisms linking SHIP2 expression to metabolic dyslipidemia using overexpression or suppression of SHIP2 gene in HepG2 cells exposed to oleate (0.5 mM).
    Results
    The results showed that, comparing to the control group, the overexpression of the wild type SHIP2 gene (SHIP2 WT) led to a higher total lipid content (28%), whereas overexpression of the dominant negative SHIP2 gene (SHIP2-DN) reduced total lipid content in oleate treated cells by 40%. Overexpression of SHIP2-WT also lead to a significant increase in increased intra and extracellular triglyceride levels and enhanced the expression of lipogenic genes such as SREBP1c, FAS and ACC. On the other hand, overexpression of the SHIP2-DN gene prevented oleate-induced de-novo lipogenesis in HepG2 cells.
    Discussion and
    Conclusion
    All in all, these findings suggest that SHIP2 expression level is an important determinant of hepatic lipogenesis and its inhibition can potentially be a target in treatment of dyslipidemia in diabetic patients.
    Keywords: De, novo lipogenesis, Oleate, SH2 domain, containing inositol 5, phosphatase (SHIP2), Insulin resistance
  • Nadia Soltani*, Ali Peyravi Pages 35-41
    Introduction
    The current research has been done in order to compare learning styles and self-efficacy of learners of different majors; moreover, the comparison of these variables has been calculated between male and female students.
    Methods and Materials: The causal comparative pattern has been used in this study. The participants of this study were medical students, MA students in engineering, art, and human science in Islamic Azad University Tehran Branch in 2008 and 2009. The sampling technique was stratified random sampling and the population included 100 male and female university students (25 students in each major). Witkin (1971) Group Embedded Figure Test (GEFT) was used to measure learning styles; in addition, Bandro self-efficacy questionnaire (1995) was used to measure self-efficacy of the learners.
    Results
    After data analysis, the result demonstrated that the students of engineering use more field independence learning style, but there were no significant differences among the learning styles of the students of other majors. Medical students had the highest level of selfefficacy. There were no significant differences between male and female’s learning styles and
    self-efficacy.
    Discussion and
    Conclusion
    Learners, who have independent learning style, tend to study those majors that require such capabilities include engineering courses, math, and physics. Due to the persuasive factors, medical students have high self efficacy scores as well as positive attitude. Since the experience of success and mastery are the most significant factors of constructing high self-efficacy, those learners self-efficacy’s scores are more than the others. In addition, medical students increase their efficacy expectation through model making by observing those who have been in this field of study and have been successful in their academic study as well as their occupation.
    Keywords: Learning styles, Self efficiency, Major
  • Morteza Bakhtiyari *, Amir Khodadad, Mohammad Barati Pages 42-46
    Introduction
    Due to the fact that there is the possibility of using biological agents in biological warfare, the current article deals with the awareness and readiness of our armed forces to prevent the development of these factors and total elimination of pathogens.
    Methods and Materials: This article is a review article obtained by searching on different sites such as SID, Google scholar, and Magiran. Moreover, the present paper summarizes the results of the searches and the number of articles on the above sites.
    Discussion and
    Conclusion
    Preparation and awareness against biological attacks appear to be essential for our armed forces. Therefore, creating rapid reaction forces and specialized committees dealing with biological attacks is more crucial than ever in the armed forces.
    Keywords: Biodefense, Biological agents, Decontamination
  • Alireza Khadennia, Majid Bayat *, Omid Ali Vandaee, Mehdi Azami Pages 47-55
    Introduction
    Breast cancer is an uncontrollable growth of abnormal cells in different areas of the chest. Research about the causes of breast cancer is crucial. Finding cancers risk factor can lead to identification of women at risk, prevention strategies, and screening for early detection of disease. In this paper, we tried to survey the risk factors that lead to the creation of this common cancer; moreover, the specific solutions to each of the factors have been taken into account and followed.
    Methods and Materials: This review article has been analyzed based on the usage of research papers, Google scholar motor engine information as well as ncii cancer data bases and books related in this field.
    Results
    Researchers have submitted further evidences about the relationship between some of the chemical used in home environment and breast cancer. Although there are not conclusive evidences to prove the role of certain chemicals for increasing the risk of breast cancer, there are many reasons for increasing concerns in this area that will be discussed in details.
    Discussion and
    Conclusion
    Breast imaging, as a way to reduce the risk of this problem has been suggested to those women who are at risk of this disease. Despite, the complications that are derived from them have been criticized. About this disease, the early prevention or detection is more effective than the treatment. Specifically, those women who have a family history of this disease and those whose lifestyle’s are in a way that makes them more at risk of breast cancer, the examinations and tests should be done on a regular basis in order to cure this diseases at the early stages.
    Keywords: Breast cancer, Screening, Preventive breast imaging
  • Ali Noroozi Aghide *, Najme Lashgari Pages 56-68
    Introduction
    Epigenetics involves the study of heritable changes in the regulation of gene activity and expression that are not dependent on gene sequence. Main mechanisms of epigenetic modifications are DNA methylation, Histone modification and Nucleosome positioning. Several studies have shown that these modifications are related to cancer initiation, progression or tumor metastasis. In contrast to genetic mutations, most epigenetic modifications may be reversible and preventable. Therefore, the resetting of aberrant epigenetic states in neoplastic cells is an expanding therapeutic approach to treat or prevent cancer.
    Methods and Materials: The current study is a kind of review study in which the crucial data have been collected; in addition, key words have been used systematically to search for related articles in reputable site.
    Results
    It is now clear that the disorders of epigenetic mechanisms can affect and compound with oncogenic mutation and cause to promote tumor growth. So, the management of aberrant epigenetic states as a way to target the formation and progression of cancer is a logical and effective therapeutic approach. An understanding of the link between epigenetic deregulation and cancer is applicable to prognosis as well as treatment.
    Discussion and
    Conclusion
    It seems that many aspects of epigenetics are still unknown; moreover, various studies are ongoing to explore other epigenetic mechanisms, their relationship with each other as well as the development , and progression of various diseases especially cancer.
    Keywords: Epigenetics, Cancer, Epigenetic therapy