فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:22 Issue: 2, 2016

Internal Medicine Today
Volume:22 Issue: 2, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/01/21
  • تعداد عناوین: 12
|
  • آرش حمزه ای، مهدی بصیری مقدم، محمود یوسف زاده قوچانی، معصومه حیدری کاریزکی * صفحات 89-94
    اهداف
    پاسخ های فیزیولوژیک تنفسی به دنبال بیدارشدن بیماران از بی هوشی عمومی پس از خروج لوله تراشه با علایمی همانند سرفه، اسپاسم حنجره و استریدور همراه است که از داروهای متفاوتی برای پیشگیری از این عوارض استفاده می شود. هدف این مطالعه، مقایسه تاثیر دگزامتازون و هیدروکورتیزون وریدی قبل از خروج لوله تراشه بر عوارض جانبی تنفسی بود.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی دوسوکور در سال 1394، 108 بیمار کاندید عمل جراحی ارتوپدی، جراحی عمومی و اورولوژی تحت بی هوشی عمومی بستری در بیمارستان 15خرداد بیدخت و شهید هاشمی نژاد مشهد به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند و تخصیص تصادفی به روش BBR انجام شد. گروه یک، 100میلی گرم هیدروکورتیزون و گروه دو، 8میلی گرم دگزامتازون 30 دقیقه قبل از خروج لوله تراشه به صورت یک دوز وریدی دریافت نمودند. اطلاعات فردی و وضعیت بالینی با تشخیص متخصص بی هوشی در لیست مربوطه ثبت شد. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 13 و توسط آزمون های مجذور کای، T مستقل و من ویتنی مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    فراوانی میزان بروز سرفه، لارنگواسپاسم و استریدور در دو گروه دگزامتازون و هیدروکورتیزون تفاوت معنی داری نداشت (05/0p>). میانگین وزن در بیماران با اسپاسم حنجره (03/0=p)، سرفه (002/0=p) و استریدور (001/0=p) نسبت به بیمارانی که این نشانه ها را نداشتند، اختلاف معنی دار داشت. از نظر جنس نیز در بیمارانی که استریدور و لارنگواسپاسم داشتند نسبت به سایر بیماران که این علایم را نداشتند تفاوت معنی دار نبود (05/0p>)، به جز در بیمارانی که سرفه داشتند (003/0=p).
    نتیجه گیری
    هیدروکورتیزون و دگزامتازون دارای اثرات مشابه بر لارنگواسپاسم، سرفه و استریدور بعد از خروج لوله تراشه هستند.
    کلیدواژگان: لارنگواسپاسم، سرفه، استریدور، هیدروکورتیزون، دگزامتازون
  • سیده آیدا داوری *، عبدالحسین میری، الهه شهرکی صفحات 95-101
    اهداف
    گیاه کهورگ با نام علمی کاپاریس اسپینوزا، یکی از گیاهان دارویی است که در طب سنتی از آن استفاده می شود. اما تاکنون عوارض جانبی مصرف آن به ویژه در دوران بارداری مورد بررسی قرار نگرفته است. هدف از این تحقیق، بررسی اثرات تراتوژنیک عصاره هیدروالکلی برگ گیاه کهورگ در جنین موش سوری بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی، 32 سر موش سوری باردار نژاد Balb/C به صورت تصادفی به چهار گروه (کنترل و گروه های تجربی دریافت کننده عصاره هیدروالکلی برگ گیاه کهورگ با دوزهای 200، 400 و 800میلی گرم بر کیلوگرم) تقسیم شدند. گروه های تجربی و کنترل به مدت 14 روز به ترتیب عصاره ها و آب شهری را به صورت گاواژ دریافت نمودند. جنین ها در روز 18 بارداری توسط سزارین از رحم خارج شده و از نظر بدشکلی های ظاهری مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور ارزیابی سیستم اسکلتی جنینی، از روش رنگ آمیزی آلیزارین رد استفاده شد. اطلاعات توسط آنالیز واریانس یک طرفه و روش نیومن-کلز تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین وزن موش های باردار در روز هجدهم بارداری، در گروه 800میلی گرم بر کیلوگرم عصاره نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری داشت (05/0p<). همچنین میانگین قد و وزن جنین موش های گروه 800میلی گرم بر کیلوگرم عصاره نیز نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری نشان داد (05/0p<). در ارزیابی ظاهری و سیستم اسکلتی جنین ها، هیچ گونه ناهنجاری در گروه های تجربی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    دوز 800میلی گرم بر کیلوگرم عصاره هیدروالکلی برگ گیاه کهورگ بر قد و وزن جنین موش های Balb/c تاثیرگذار است و می تواند دارای اثرات تراتوژنیک بر جنین باشد.
    کلیدواژگان: گیاه کهورگ، تراتوژنیسیته، موش سوری
  • معصومه رضایی، فریبا سیدالشهدایی، سوسن میرزا محمدی *، فردین غریبی، مرتضی نایبی صفحات 103-109
    اهداف
    با افزایش سن حاملگی، میزان عوارض و مرگ ومیر مادری و جنینی به طور مشخصی افزایش می یابد. با توجه به خطرات فوق لازم است از هفته 40 به بعد القای زایمان شروع شود. میزوپروستول از جمله داروهایی که برای این منظور مورد استفاده قرار می گیرد. هدف این مطالعه، مقایسه تاثیر میزوپروستول خوراکی با میزوپروستول واژینال در القای زایمان در حاملگی های پس از موعد بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور روی 180 زن باردار با سن حاملگی بیش از 40 هفته، مراجعه کننده به بلوک زایمان بیمارستان بعثت سنندج در سال های 1392 و 1393 انجام شد که به روش نمونه گیری بلوک بندی تصادفی انتخاب شدند. این افراد به روش بلوک بندی تصادفی 6تایی به سه گروه؛ میزوپروستول خوراکی 50میکروگرم، میزوپروستول خوراکی 100میکروگرم و میزوپروستول واژینال 25میکروگرم تقسیم شدند. داده ها ابتدا در چک لیست ثبت شده و سپس توسط نرم افزار SPSS 18 و آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه، مجذور کای و آزمون دقیق فیشر مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین نمره آپگار دقیقه اول و دوز مصرفی دارو در سه گروه دارای تفاوت معنی دار بود (0001/0=p). گروه ها از نظر میانگین نمره آپگار دقیقه پنجم، فراوانی اینداکشن، دفعات آن، نوع زایمان و عوارض آن با یکدیگر تفاوتی نداشتند (05/0p>)، ولی از نظر فراوانی دیسترس جنینی و بستری شدن نوزادان تفاوت معنی دار داشتند (05/0p<). میانگین فاصله زمانی مصرف میزوپروستول تا زمان زایمان در سه گروه تفاوت معنی داری نداشت (28/0=p).
    نتیجه گیری
    تجویز میزوپروستول خوراکی 100میکروگرمی در زنان باردار پس از موعد از نظر زمان القای زایمان و پیامد های مادری و نوزادی مناسب تر از میزوپروستول خوراکی 50میکروگرم و 25میکروگرمی واژینال است.
    کلیدواژگان: القای زایمان، میزوپروستول، حاملگی پس از موعد
  • امیر رشیدلمیر *، محمدرضا باسامی، سید رضاعطارزاده حسینی، کیوان حجازی، سید محمد متولی عنبرانی صفحات 111-116
    اهداف
    مطالعات بالینی نشان داده اند که بیان ژن میوستاتین و غلظت سرمی آن در بیماران قلبی- عروقی نسبت به افراد سالم بیشتر است. از طرفی، براساس نتایج برخی مطالعات، اجرای تمرین مقاومتی منظم با کاهش بیان ژن میوستاتین همراه است. هدف مطالعه حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته برنامه تمرین مقاومتی بر بیان ژن میوستاتین عضله قلبی موش های نر ویستار سالم بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، تعداد 13 موش بالغ نر پنج هفته ای نژاد ویستار به دو گروه تجربی (7 سر) و کنترل (6 سر) تقسیم شدند. موش های گروه تجربی هشت هفته صعود همراه با وزنه از یک نردبان 26پله ای یک متری با شیب 85درجه (به صورت 3 جلسه در هفته و هر جلسه شامل 3 ست با 5 تکرار) را انجام دادند. بعد از 24 ساعت از آخرین جلسه تمرین و 12 ساعت ناشتایی، موش ها تشریح شده و از آنها نمونه بافت عضلانی به منظور برآورد سطوح mRNA میوستاتین گرفته شد. داده ها با نرم افزار SPSS 16 و آزمون T مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بعد از هشت هفته تمرین مقاومتی، تفاوت معنی داری در سطح بیان mRNA میوستاتین در عضله قلبی گروه مقاومتی (44/0±56/1) نسبت به گروه کنترل (55/0±94/1) وجود نداشت (197/0=p).
    نتیجه گیری
    هشت هفته تمرین مقاومتی در بیان ژن میوستاتین عضله قلبی موش های نر ویستار سالم، تغییر معنی داری ایجاد نمی کند.
    کلیدواژگان: بیان ژن میوستاتین، تمرین مقاومتی، عضله قلبی
  • صمد ناظمی، اکبر پژهان، حسن اژدری زرمهری، محمد شفیع مجددی * صفحات 117-123
    اهداف
    بیماری ها ی قلبی- عروقی از بزرگ ترین معضلات بهداشتی و درمانی جوامع صنعتی و مدرن امروزی هستند. امروزه مطالعات مختلف نقش آلودگی های صوتی و ارتعاشات را به عنوان یک فاکتور خطرساز برای بیماری های قلبی- عروقی تایید کرده اند. هدف این مطالعه، بررسی اثرات مواجهه کوتاه مدت و بلندمدت با آلودگی صوتی بر برخی از پارامترهای الکتروفیزیولوژی و بیوشیمایی قلب در موش صحرایی بود.
    مواد و روش ها
    در این آزمایش تجربی، 60 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به صورت تصادفی به دو گروه آزمایشی کوتاه مدت (یک روز مواجهه) و بلند مدت (30روز مواجهه)، هر کدام شامل یک گروه کنترل و سه گروه آزمایشی 4، 8 و 12 ساعت مواجهه صوتی تقسیم شدند. در پایان با ثبت نوار قلب، پارامترهای الکتروفیزیولوژیک مختلف عملکرد قلب بررسی شد. به منظور بررسی آسیب میوکارد، سطح آنزیم های کراتین فسفوکیناز و تروپونینI نیز مورد اندازه گیری قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 21 و آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی آنالیز شدند.
    یافته ها
    مواجهه کوتاه مدت با آلودگی صوتی به مدت 4ساعت تنها موجب کاهش فاصله RR شد (05/0p<). مواجهه بلندمدت با آلودگی صوتی به مدت 8 و 12 ساعت به طور قابل ملاحظه ای، فاصله امواج RR، QT و QTc را کاهش و ولتاژ کمپلکس QRS را افزایش داد (05/0p<). از طرفی، مواجهه کوتاه مدت 4ساعته و مواجهه بلند مدت 8 تا 12ساعته موجب افزایش تعداد ضربان قلب شد (05/0p<). سطح سرمی آنزیم های کراتین فسفوکیناز و تروپونینI تفاوت معنی داری در گروه های مختلف نداشت.
    نتیجه گیری
    قرارگیری مداوم در معرض آلودگی صوتی می تواند با تغییر شرایط همودینامیک، موجب افزایش تعداد ضربان و عملکرد قلب در موش های صحرایی شود.
    کلیدواژگان: آلودگی صوتی، الکتروکاردیوگرافی، ضربان قلب، کراتین فسفوکیناز، تروپونینI، موش صحرایی
  • عباس قنبری نیاکی، صادق اردشیری، مهدی علی اکبری بیدختی *، ایوب سعیدی صفحات 125-130
    اهداف
    طی سال های اخیر استفاده از مکمل های غذایی برای بهبود قدرت، عملکرد و هایپرتروفی عضلانی در بین ورزشکاران رواج زیادی یافته است. با توجه به اثرات جانبی مکمل های شیمیایی، توجه بسیاری از مختصصان تغذیه به سوی داروهای سنتی معطوف شده است. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تمرین مقاومتی دایره ای کوتاه مدت با مکمل سازی زعفران بر سطوح هورمون های استرادیول و انسولین بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق نیمه تجربی در سال 1392، 44 مرد سالم تمرین نکرده از بین دانشجویان دانشگاه مازندران به روش سرشماری انتخاب و به چهار گروه؛ آب- تمرین، عرق گلبرگ- تمرین، ته گل- تمرین و سرگل- تمرین تقسیم شدند. تمرین مقاومتی شامل 12 ایستگاه (هر ایستگاه 30 ثانیه با شدت 40% یک تکرار بیشینه) به مدت 2 هفته (5 جلسه در هفته) بود. روزانه 500میلی گرم زعفران صبح و بلافاصله بعد از تمرین استفاده شد. نمونه خونی قبل و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین گرفته شد. نتایج به کمک نرم افزار SPSS 20 و آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه، تعقیبی بونفرونی و T وابسته تحلیل شدند.
    یافته ها
    هورمون استرادیول در گروه سرگل- تمرین نسبت به گروه آب- تمرین دارای افزایش معنی داری بود (007/0=p). افزایش معنی داری در غلظت استرادیول پلاسما در گروه های سرگل- تمرین و ته گل- تمرین بعد از تمرین مشاهده شد (05/0p<)، اما تفاوت معنی داری در میانگین غلظت انسولین گروه ها مشاهده نشد (05/0p>).
    نتیجه گیری
    تمرین مقاومتی دایره ای همراه با مکمل دهی زعفران تغییری در غلظت هورمون انسولین ایجاد نمی کند، اما مصرف سرگل زعفران می تواند باعث تقویت اثر تمرین مقاومتی و افزایش هورمون استرادیول شود.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی دایره ای، استرادیول، انسولین، زعفران
  • سید ابراهیم حسینی *، زهرا قناعتیان صفحات 131-136
    اهداف
    خطرات احتمالی امواج ناشی از تلفن همراه روی انسان و شیوع گسترده بیماری دیابت، از نگرانی های جدی جوامع در حال رشد و مدرن بشری به حساب می آیند. لذا این مطالعه با هدف بررسی اثر امواج ناشی از استفاده از تلفن همراه بر میزان سرمی هورمون های جنسی در موش های صحرایی نر بالغ دیابتی شده با استرپتوزوسین انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 64 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به 8 گروه 8تایی شامل گروه های شاهد غیردیابتی، شاهد دیابتی و 6 گروه تجربی تقسیم شدند. گروه های شاهد تحت هیچ تیماری قرار نگرفتند و گروه های تجربی دیابتی برای مدت 7 روز تحت تاثیر امواج مداوم و منقطع موبایل و صدای زنگ اخبار قرار گرفتند. در پایان دوره پس از خونگیری، میزان سرمی هورمون های LH، FSH و تستوسترون اندازه گیری شد. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS 18 و آزمون های آماری تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون پیگیری توکی مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    دیابت به تنهایی و همراه با امواج مداوم و منقطع موبایل و صدای زنگ اخبار باعث کاهش میزان تستوسترون شد (05/0p<). دیابت تاثیری بر میزان LH و FSH نداشت، اما 2 ساعت امواج منقطع موبایل در موش های دیابتی شده باعث افزایش معنی دار میزان FSH شد (005/0p<). به علاوه 1 و 2 ساعت امواج مداوم و 2 ساعت امواج منقطع موبایل در موش های دیابتی شده باعث افزایش معنی دار هورمون LH شد (05/0p<).
    نتیجه گیری
    دیابت و امواج موبایل و صدای زنگ اخبار باعث کاهش تستوسترون و دیابت همراه با امواج موبایل باعث افزایش LH و FSH در موش های صحرایی نر بالغ می شود.
    کلیدواژگان: دیابت، امواج موبایل، تستوسترون، گنادوتروپ ها
  • فرحناز مطلبی *، سعید شاکریان، روح الله رنجبر صفحات 137-143
    اهداف
    افزایش هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c)، نشانه کنترل نامناسب گلوکز در افراد دیابتی است. شواهد نشان می دهد کاهش میزان HbA1c از عوارض درازمدت دیابت پیشگیری می نماید. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر 8 هفته تمرین متناوب هوازی بر HbA1c و شاخص مقاومت به انسولین در زنان مبتلا به دیابت نوع دو بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی در سال 1391، 30 زن مبتلا به دیابت نوع دو مراجعه کننده به کلینیک دیابت بیمارستان گلستان اهواز به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به طور تصادفی به دو گروه 15نفری تجربی و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرین متناوب هوازی شامل رکاب زدن روی دوچرخه کارسنج با شدت 80-65% حداکثر توان، سه روز در هفته به مدت 8 هفته بود. نمونه های خونی قبل و بعد از جلسات تمرین در حالت ناشتا از همه آزمودنی ها گرفته شد. داده ها توسط آزمون T وابسته و آزمون تحلیل کوواریانس و به کمک نرم افزار SPSS 17 مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    کاهش مقادیر HbA1c و گلوکز ناشتا به دنبال 8 هفته تمرین متناوب هوازی در گروه تجربی معنی دار نبود (05/0p>)، اما انسولین سرم و مقاومت به انسولین به شکل معنی داری کاهش داشت (05/0p<). بین مقادیر HbA1c و گلوکز ناشتا در گروه تجربی و کنترل تفاوت معنی داری مشاهده نشد، ولی بین مقادیر انسولین سرم و مقاومت به انسولین در دو گروه تفاوت معنی دار وجود داشت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    تمرین متناوب هوازی به مدت 8 هفته با شدت فزاینده در زنان دیابتی نوع دو، بر میزان انسولین سرم و شاخص مقاومت به انسولین تاثیر دارد، اما بر میزان HbA1c و گلوکز خون ناشتا تاثیر چندانی ندارد.
    کلیدواژگان: تمرین، هموگلوبین گلیکوزیله، مقاومت به انسولین، دیابت نوع دو
  • نعمت الله غیبی، رامین بخشی بی نیاز، رضا طاهرخانی، حسن جهانی هاشمی، راضیه چگینی، مریم صارمی، حسن اژدری زرمهری، رضا نجفی پور، محمد صوفی آبادی * صفحات 145-150
    اهداف
    بره موم یکی از تولیدات طبیعی زنبور عسل است که دارای آثار متنوع و مفیدی بوده و کاربرد وسیعی در درمان برخی از بیماری ها دارد. هدف این مطالعه، تعیین تاثیر عصاره اتانولی بره موم منطقه دشت قزوین بر بعضی از فاکتورهای بیوشیمیایی و همچنین ظرفیت آنتی اکسیدانی سرم در موش های صحرایی نر بالغ بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 40 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار در چهار گروه 10تایی قرار گرفتند. گروه اول به عنوان گروه شاهد بود و گروه های تجربی، بره موم با دوزهای 50، 100 و 200میلی گرم بر کیلوگرم دریافت کردند. پس از پایان دوره 10روزه گاواژ، سرم موش ها استخراج و مقادیر گلوکز، تری گلیسرید، آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز و نیز ظرفیت آنتی اکسیدان تام آن اندازه گیری شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS 20 و با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه و پس آزمون توکی مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    سطوح قند خون در گروه های مختلف اختلاف معنی داری با گروه شاهد نداشت. سطح تری گلیسرید، در گروه 100میلی گرم بر کیلوگرم نسبت به گروه شاهد کاهش معنی داری داشت (001/0p<). سطح آسپارتات آمینوترانسفراز در گروه های 100 (01/0p<) و 200میلی گرم بر کیلوگرم (001/0p<) افزایش معنی دار و سطح آلانین آمینوترانسفراز در گروه 50میلی گرم بر کیلوگرم کاهش معنی داری نشان داد (001/0p<). همچنین بره موم موجب افزایش معنی دار ظرفیت تام آنتی اکسیدانی سرم به ویژه در دوزهای 50 (05/0p<) و 100میلی گرم بر کیلوگرم (01/0p<) شد.
    نتیجه گیری
    مصرف خوراکی بره موم، بر تعدادی از فاکتورهای بیوشیمیایی خون به ویژه تری گلیسیرید اثر تعدیل کننده دارد و ظرفیت تام آنتی اکسیدان سرم را نیز افزایش می دهد، ولی ممکن است مصرف زیاد آن برای بیماران کبدی مضر باشد.
    کلیدواژگان: بره موم، آنتی اکسیدان، آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز، تری گلیسرید، قند
  • مژگان محمدی، امیدرضا تمتاجی، محمد بهنام، محسن تقی زاده، سید علیرضا طلایی * صفحات 151-158
    اهداف
    فلاونوئیدها و ترکیبات فنولی از جمله مواد موثره گیاهی هستند که اثرات ضددرد و ضدالتهابی آنها ثابت شده است. نتایج مطالعات مختلف نشان داده است که برگ توت حاوی مقادیر قابل توجهی پلی فنول و فلاونوئید است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر ضددردی عصاره الکلی برگ توت سفید در موش های صحرایی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به چهار گروه 8تایی (گروه کنترل و گروه های دریافت کننده عصاره الکلی برگ توت سفید با دوزهای 100، 200 و 400میلی گرم بر کیلوگرم) تقسیم شدند. تجویز عصاره، روزانه به مدت 4 هفته از طریق گاواژ انجام گرفت. اثر ضددردی عصاره توسط آزمون های هایپرآلژزیای حرارتی، رایتینگ، غوطه ورسازی دم و آزمون فرمالین سنجیده شد. نتایج با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی و توسط نرم افزار SPSS 16 مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    دریافت روزانه عصاره الکلی برگ توت سفید با دوزهای 100، 200 و 400میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 4 هفته باعث افزایش معنی دار میانگین مدت زمان عقب کشیدن پا (001/0p<) و میانگین زمان پس کشیدن دم (001/0p<) و کاهش معنی دار درصد انقباضات شکمی (001/0p<) و احساس درد در آزمون فرمالین در هر دو فاز حاد (05/0p<) و مزمن (01/0p<) نسبت به گروه کنترل شد، ولی تاثیر دوز 200میلی گرم بر کیلوگرم نسبت به بقیه دوزها بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    مصرف خوراکی عصاره الکلی برگ توت سفید باعث کاهش احساس درد در موش های صحرایی می شود که این اثر ضددردی در دوز 200میلی گرم بر کیلوگرم عصاره بیشتر است.
    کلیدواژگان: ضددرد، برگ توت سفید، موش صحرایی
  • علی عالمی_زهرا مرادی *_علی دلشاد نوقابی_آرش حمز ه ای صفحات 159-164
    اهداف
    فراهم کردن آرام بخشی به صورت صحیح در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه به منظور کاهش ناراحتی و اضطراب آنان از اهمیت بسزایی برخوردار است. بر این اساس ، کارکنان بخش ویژه نیازمند ابزارهایی به منظور اندازه گیری آرام بخشی موثر در این بیماران هستند. این پژوهش با هدف ارزیابی وضعیت آرام بخشی بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه با مقیاس آرام بخشی- بی قراری (SAS) و مقایسه نتایج آن با مقیاس آنالوگ دیداری (VAS) انجام شد.
    ابزار و
    روش ها
    در این پژوهش از نوع همبستگی در سال 1394، 106 بیمار بستری در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان قائم مشهد به روش نمونه گیری سهمیه ای انتخاب شده و مورد بررسی قرار گرفتند. وضعیت آرام بخشی این بیماران با استفاده از نسخه فارسی اعتباریابی شده مقیاس آرام بخشی- بی قراری و مقیاس آنالوگ دیداری مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تحلیل داده ها، از نرم افزار آماری SPSS 20 و آزمون آماری ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد.
    یافته ها
    بین مقیاس آرام بخشی- بی قراری و مقیاس آنالوگ دیداری، همبستگی مثبت و معنی داری مشاهده شد (001/0p<؛ 824/0=r). بالاترین نمره در مقیاس SAS که 6 بود معادل با نمره 3 در مقیاس VAS بود و به طور کلی با افزایش نمره SAS، نمره VAS نیز افزایش می یافت.
    نتیجه گیری
    مقیاس آرام بخشی- بی قراری و مقیاس آنالوگ دیداری از همبستگی بالایی در ارزیابی آرام بخشی برخوردار هستند. بنابراین می توان SAS را به عنوان ابزاری معتبر در بخش درمانی مورد استفاده قرار داد.
    کلیدواژگان: آرام بخشی، بی قراری، آنالوگ دیداری، مقیاس، مراقبت های ویژه
  • راضیه فلاح، هلیا فلاحتیان مهرجردی، رضا نفیسی مقدم *، ماریا سپهری صفحات 165-170
    اهداف
    صرع از شایع ترین بیماری های اعصاب کودکان است که در یافتن اتیولوژی آن، روش تصویربرداری ارجح MRI (تصویربرداری تشدید مغناطیسی) است. از آنجایی که در بسیاری از مراکز MRI در دسترس نیست، لذا مطالعه حاضر با هدف مقایسه یافته های سی تی اسکن و MRI بدون تزریق مغز کودکان مبتلا به صرع انجام شد.
    ابزار و
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی مقطعی، 160 کودک یک ماه تا 14 سال مبتلا به صرع مراجعه کننده به کلینیک اعصاب اطفال دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد از مهر 1391 بررسی شدند. اطلاعات از طریق مصاحبه با والدین، گرفتن شرح حال، انجام معاینه فیزیکی و بررسی یافته های سی تی اسکن و MRI در پرسش نامه ثبت شد. نتایج توسط نرم افزار SPSS 15 و آزمون مجذور کای تحلیل شدند.
    یافته ها
    سی تی اسکن در 121 کودک (6/75%) طبیعی و در 39 کودک (4/24%) غیرطبیعی و MRI در 84 کودک (5/52%) طبیعی و در 76 کودک (5/47%) غیرطبیعی بود. نتیجه سی تی اسکن و MRI در 119 کودک (4/73%) با هم مطابقت داشت (001/0=p). موارد غیرطبیعی سی تی اسکن در سن کمتر از شش ماهگی، کودکان با تاخیر تکاملی، معاینه فیزیکی غیرطبیعی و نوار مغز غیرطبیعی صرعی، و موارد غیرطبیعی MRI در سن 14-2سالگی، کودکان با تاخیر تکاملی، معاینه فیزیکی غیرطبیعی، تشنج موضعی و نوار مغز غیرطبیعی غیراختصاصی بیشتر دیده شد.
    نتیجه گیری
    در بررسی کودکان مبتلا به صرع در گروه سنی 14-2ساله، تشنج موضعی و نوار مغز غیرطبیعی غیراختصاصی، MRI نسبت به سی تی اسکن ارجحیت دارد و در سن کمتر از 6 ماه، کودکان با تاخیر تکاملی، معاینه فیزیکی غیرطبیعی و نوار مغز غیرطبیعی صرعی سی تی اسکن کفایت می کند.
    کلیدواژگان: صرع، کودکان، سی تی اسکن، تصویربرداری تشدید مغناطیسی
|
  • Arash Hamzei, Mahdi Basiri Mogadam, Mahmod Yousef Zadeh Ghoshani, Masomeh Heidary Karizaki* Pages 89-94
    Aims: After tracheal extubation, following the patient’ waking up from general anesthesia, respiratory physiological responses are with symptoms such as cough, laryngospasm, and stridor. Different medications are used to prevent these complications. The aim of this study was to compare the effects of intravenous hydrocortisone and dexamethasone on the respiratory side-effects before tracheal extubation.
    Materials and Methods
    In this two-blinded clinical trial, 108 patients candidate for orthopedic surgery, general surgery, and urology by general anesthesia hospitalized in Shahid Hashemi Nezhad and Bidaxt 15th Khordad hospitals were studied in Mashhad, Iran, in 2015. The subjects were selected via available sampling method. Randomized assignment was done by BBR. The first and the second groups received 100mg hydrocortisone and 8mg dexamethasone 30 minutes before tracheal extubation as one intravenous dosing, respectively. Individual information and clinical status were recorded based on the diagnoses by an anesthesiologist. Data was analyzed by SPSS 13 software using Chi-square, independent T, and Mann-Whitney tests.
    Findings: There was no significant difference between dexamethasone and hydrocortisone groups in the frequencies of cough, laryngospasm, and stridor (p>0.05). There were significant differences between the mean weights of patients with laryngospasm (p=0.03), cough (p=0.002), and stridor (p=0.001) and the patients without such symptoms. There was no significant difference in gender between patients with stridor and laryngospasm and other patients without such symptoms (p>0.05), excluding patients with cough (p=0.003).
    Conclusion
    The effects of hydrocortisone and dexamethasone are similar on laryngospasm, cough, and stridor after tracheal extubation.
    Keywords: Laryngismus, Cough, Respiratory Sounds, Hydrocortisone, Dexamethasone
  • Seyedeh Aida Davari *, Abdolhoseyn Miri, Elahe Shahraki Pages 95-101
    Aims: As a medical herb, Capparis spinosa is used in the traditional medicine. Nevertheless, its side-effects are not yet studied, especially during the pregnancy. The aim of this study was to investigate the tratogenic effects of hydro-alcoholic extract of the leaves of Capparis spinosa on the embryo of Balb/c mice.
    Materials and Methods
    In the experimental method, 32 pregnant Balb/c mice were randomly divided into four groups including control and experimental groups. The experimental groups were the groups received 200, 400, and 800mg/kg hydro-alcoholic extract doses of the leaves of Capparis spinosa. Experimental and control groups received the extract doses and urban water as 14-day gavage, respectively. The 18-day embryos, removed out of the uterus by Cesarean, were investigated in the physical deformations. Alizarin staining method was used to assess the embryonic skeletal system. Data was analyzed using one-way ANOVA and Newman-Keuls method.
    Findings: There was a significant reduction in the mean weight of the pregnant mice at the 18th day of pregnancy in 800mg/kg extract group compared to control group (p
    Conclusion
    800mg/kg hydro-alcoholic extract of the leaves of Capparis spinosa affect height and weight of the embryos of Balb/c mice and might have tratogenic effects on embryo.
    Keywords: Capparis, Teratogenesis, Mice, Inbred Balb, c
  • Masome Rezaie, Faribs Seyedoshohadaei, Morteza Nayebi Pages 103-109
    Aims: There is a considerable increase in the maternal and infancy mortality and side-effects in accordance with higher pregnancy ages. Due to such a risk, it is nedded to statrt the labor induction from week 40. Misoprostol is one of the medications used in such conitions. The aim of this study was to compare the effects of oral misoprostol and vaginal misoprostol in the labor induction in the prolonged pregnancy.
    Materials and Methods
    In the two-blinded random climical trial, 180 pregnant women with more than 40 weeks gestational age referred to the labor ward of Sanadaj Besat Hospital were studied in 2013-2014. The samples were selected via randomized blocking sampling method. Through sixtuple random blocking method, the subjects were divided into three groups including 50μg oral misoprostol, 100μg oral misoprostol, and 25μg vaginal misoprostol. Having been recorded on a checklist, data was analyzed by SPSS 18 software using one-way ANOVA, Chi-square, and Fisher’s exact tests.
    Findings: There were significant differences between the mean 1st minute Apgar score and the medication consumption dose in the groups (p=0.0001). There were no differences between the groups in the mean 5th minute Apgar score, induction frequency, induction times, mode of delivery, and its side-effects (p>0.05). Nevertheless, there were significant differences in fetal distress frequency and the infant hospitalization (p
    Conclusion
    Considering the labor induction time and maternal and infancy outcomes, administration of 100μg oral misoprostrol in the prolonged pregnant women is more useful than 50μg oral misoprostrol and 25μg vaginal misoprostrol.
    Keywords: Labor, Induced, Misoprostol, Pregnancy, Prolonged
  • Amir Rashidlamir *, Mohammad Reza Basami, Seyyed Reza Attarzadeh Hosseini, Keyvan Hejazi, Seyyed Mohammad Motevalli Anberani Pages 111-116
    Aims: Based on the clinical studies, there are higher myostatin gene expression and serum level in cardiovascular patients than the healthy persons. In addition, based on some studies, regular resistance exercises is in line with a reduction in the myostatin gene expression. The aim of this study was to investigate the effects of 8-week resistance exercises on the myostatin gene expressions of myocardium in the healthy male Wistar rats.
    Materials and Methods
    In the experimental study, 13 male adult Wistar rats, aged 15 weeks, were divided into experimental (n=7) and control (n=6) groups. In experimental group, 8-week exercises were done as climbing up a 26-step 1-meter ladder, inclined 85°, with a sinker. (There were 3 sessions a week exercises; each session consisted of 3 sets of 5 repetitions.) 24 hours after the last exercise session and after 12-hour fasting, the rats being dissected, muscle tissue samples were prepared to assess mRNA levels. Data was analyzed in SPSS 16 software using independent T test.
    Findings: After 8-week resistance exercises, there was no significant difference in the myostatin mRNA expression level in the myocardium between experimental (1.56±0.44) and control (1.94±0.55) groups (p=0.197).
    Conclusion
    8-week resistance exercises leads to no significant change in the myostatin gene expression of myocardium in the healthy Wistar male rats.
    Keywords: Myostatin, Gene Expression, Resistance Training, Myocardium
  • Samad Nazemi, Akbar Pejhan, Hassan Azhdari, Zarmehri, Mohammad Shafi Mojadadi* Pages 117-123
    Aims: Cardio-vascular diseases are of the most important health and treatment problems in the recent industrialized societies. The conducted studies show that noise and vibrations, as types of pollution, are risk factors for the cardio-vascular diseases. The aim of this study was to investigate the effects of short-term and long-term facing with noise pollution on some heart biochemical and electrophysiological parameters in the rats.
    Materials and Methods
    In the experimental study, 60 male Wistar rats were randomly divided into two experimental groups including short-term (one-day facing) and long-term (30-day facing). And each one included one control group and three experimental groups (4-, 8-, and 12-hour noise facing). At last, different electrophysiological parameters of heart function were investigated via recorded electrocardiograms. The levels of creatine phosphokinase and troponin I enzymes were measured, to investigate myocardial injury. Data was analyzed by SPSS 21 software using One-way ANOVA and Tukey’s post-hoc tests.
    Findings: Short-term (4-hour) facing with noise pollution only led to a reduction in PR interval (p
    Conclusion
    Through changes in the hemodynamic factors, continuous facing with noise pollution can increase heart rate and function in the rats.
    Keywords: Noise, Electrocardiography, Heart rate, Creatine Kinase, Troponin I, Rats
  • Abbass Ghanbari Niaki, Sadegh Ardeshiri, Mahdi Aliakbaribaydokhty *, Ayoub Saeidi Pages 125-130
    Aims: During recent years, consumption of nutritional supplements has become popular in the athletes to enhance muscle power, function, and hypertrophy. Since the chemical supplements cause side-effects, many experts focus on the traditional medications. The aim of this study was to investigate the effects of short-term circular resistance exercises with Crocus sativus Supplementation on the insulin and estradiol levels.
    Materials and Methods
    In the semi-experimental study, 44 untrained healthy men were selected from the students of Mazandaran University using census method in 2013. The samples were divided into four groups including “water-exercise”, “petal sweat-exercise”, “style-exercise”, and “stigma-exercise”. 2-week resistance exercises consisted of 12 stations (30 seconds with 40% of a maximum repetition per station; 5 sessions a week). 500mg Crocus sativus were daily consumed two times in the morning immediately after the exercises. Blood sampling was done before and 48 hours after the last session. Data was analyzed by SPSS 20 software using one-way ANOVA, Bonferroni post-hoc, and dependent T tests.
    Findings: There was a significant increase in the estradiol level in stigma-exercise group than water-exercise group (p=0.007). There were significant increases in the plasma estradiol concentration in each stigma-exercise and style-exercise groups after the exercises (p0.05).
    Conclusion
    Circular resistance exercises with Crocus sativus supplementation lead to no change in insulin concentration. Nevertheless, consumption of the stigma of Crocus sativus flower can empower the effects of the resistance exercises and enhance estradiol.
    Keywords: Resistance Training, Estradiol, Insulin, Crocus
  • Seyed Ebrahim Hosseini *, Zahra Ghanaatian Pages 131-136
    Aims: The potential risk of radiations caused by the mobile phones affecting human, as well as the prevalence of diabetes, are of the main concerns in developing and modern societies. The aim of this study was to investigate the effects of radiations caused by the mobile phones on the serum level of sexual hormones in streptozocin-induced diabetic adult male rats.
    Materials and Methods
    In the experimental study, 64 Wistar adult male rats were studied. The rats were divided into 8 groups (n=8 per group) including non-diabetic control, diabetic control, and 6 experimental groups. Control groups received no treatment. Diabetic experimental groups underwent 7-day continuous and cutoff mobile radiations and buzzer sound. At the end of the course, blood sampling having been done, serum levels of LH, FSH, and testosterone were measured. Data was analyzed by SPPS 18 software using one-way ANOVA and Tukey’s post-hoc.
    Findings: Diabetes alone and with continuous and cutoff radiations of the mobile phones and buzzer sound led to a reduction in testosterone level (p
    Conclusion
    In adult male rats, diabetes, radiations of mobile phones and buzzer sound lead to testosterone reduction. In addition, diabetes with mobile phone radiations leads to increases in LH and FSH levels.
    Keywords: Diabetes Mellitus, Radiation, Testosterone, Gonadotrophs
  • Farahnaz Motallebi *, Saeid Shakerian, Ruohollah Ranjbar Pages 137-143
    glucose control in the diabetic persons. Based on the evidences, a reduction in HbA1c prevents the long-term side-effects of diabetes. The aim of this study was to investigate the effects of 8-week aerobic alternate exercises on HbA1c and insulin resistance index in women with type II diabetes.
    Materials and Methods
    In this semi-experimental study, 30 women with type II diabetes referred to the diabetes clinic of Ahwaz Golestan Hospital were studied in 2012 The subjects were selected via available sampling, and randomly divided into experimental and control groups (n=15 per group). The aerobic program consisted of 8-week pedaling on an ergometer bicycle with an intensity of 68 to 80% of maximum power (3days per week). Fasting blood sampling was done before and after the exercise sessions in all the subjects. Data was analyzed by SPSS 17 software using dependent T and covariance analysis test.
    Findings: Following 8-week aerobic alternate exercises, there was no significant reduction in HbA1c and fasting glucose in experimental group (p>0.05). Nevertheless, there were significant reductions in serum insulin and insulin resistance (p
    Conclusion
    8-week aerobic alternate exercises with an increasing intensity affect serum insulin level and insulin resistance index in the women with type II diabetes. Nevertheless, the exercises do not considerably affect fasting blood glucose and HbA1c amount.
    Keywords: Exercise, Hemoglobin A, Insulin Resistance, Diabetes Mellitus Type 2
  • N. Gheybi, R. Bakhshibiniaz, R. Taherkhani, H. Jahani Hashemi, R. Chegini, M. Saremi, Hasan Azhdari Zarmehri, Reza Nagafipour, Mohammad Soufiabadi* Pages 145-150
    Aims: Propolis is one of the natural materials collected by the honeybees. The material is extensively used to treat some diseases. The aim of this study was to determine the effects of ethanol extract of propolis of Qazvin plain on some biochemical factors, as well as serum antioxidant capacity, in adult male Wistar rats.
    Materials and Methods
    In the experimental study, 40 adult male Wistar rats were divided into four groups (n=10 per group). The first was control group. The experimental groups received 50, 100, and 200mg/kg propolis. After 10-day gavage, the serum of the rats being extracted, glucose, triglyceride, aspartate aminotransferase, alanine aminotransferase, and total antioxidant capacity were measured. Data was analyzed by SPSS 20 software using one-way ANOVA and Tykey’s post-hoc tests.
    Findings: There was no significant difference in the blood sugar level between different groups and control group. There was a significant reduction in triglyceride level in “100mg/kg” group than control group (p
    Conclusion
    Oral consumption of propolis has a moderating effect on some blood biochemical factors especially triglyceride. In addition, it increases serum total antioxidant capacity. Nevertheless, its excessive consumption might damage patients with liver diseases.
    Keywords: Propolis, Antioxidants, Alanine Aminotransferase, Aspartate Aminotransferase, Triglycerides, Glucose
  • Mojgan Mohammadifar, Omid Reza Tamtaji, Mohammad Behnam, Mohsen Taghizadeh, Sayyed Alireza Talaei* Pages 151-158
    Aims: As effective herbal materials, flavonoids and the phenolic compounds are with anti-pain and anti-inflammatory effects. Based on the studies, there is a huge amount of polyphenols and flavonoids in the leaves of Morus alba L. Therefore, the aim of this study was to investigate the anti-pain effects of alcoholic extract of the leaves of Morus alba L. on the rats.
    Materials and Methods
    In the experimental study, 32 male Wistar rats were divided into 4 groups including control group and groups receiving 100, 200, and 400mg/kg alcoholic extract of the leaves of Morus alba L. There was 4-week daily extract gavage. The anti-pain effect of the extract was investigated through thermal hyperalgesia, writhing, tail flick, and formalin tests. Data was analyzed by SPSS 16 software using one-way ANOVA and Tukey’s post-hoc tests.
    Findings: Daily use of 100, 200, and 400mg/kg of alcoholic extract of the leaves of Morus alba L. for 4 weeks led to significant increases in the mean foot withdrawal latency (p
    Conclusion
    Oral consumption of the alcoholic extract of the leaves of Morus alba L. leads to a reduction in pain feeling in the rats. In addition, the anti-pain effect of 200mg/kg dose is higher than other doses.
    Keywords: Analgesics, Morus, Rats
  • Ali Alami, Zahra Moradi *, Ali Delshad Noghabi, Arash Hamzei Pages 159-164
    Aims: To reduce discomfort and anxiety, providing true sedation for the patients hospitalized in ICU is very important. Therefore, the staff of ICU needs tools to measure effective sedation in the patients. The aim of this study was to assess the sedation status in the patients hospitalized in ICU via Sedation-Agitation Scale (SAS) and to compare the findings with Visual Analog Scale (VAS).
    Instrument &
    Methods
    In this correlational study in 2015, 106 patients hospitalized in the intensive care units of Qaem Hospital of Mashhad, Iran, were selected via quota sampling method and studied. Sedation status of the patients was assessed by the validated Persian version of SAS and VAS. Data was analyzed by SPSS 20 software and Spearman’s correlation coefficient test.
    Findings: There was a positive and significant correlation between SAS and VAS (p
    Conclusion
    SAS and VAS are in a high correlation to assess sedation. Therefore, SAS can be used as a valid tool in the treatment sector.
    Keywords: Sedation, Agitation Scale, Visual, Analog Scale, Intensive Care Units
  • Razieh Fallah, Helia Falahatian Mehrjardi, Reza Nafisi Moghadam *, Maria Sepehri Pages 165-170
    Aims: Epilepsy is one of the most common children diseases, and MRI is a method to understand its etiology. Since there was no MRI in many medical centers, the aim of this study was to compare the findings of CT scan and MRI without contrast in epileptic children.
    Instrument &
    Methods
    In this descriptive-analytic study, 1-month to 14-year old epileptic children (n=160) referred to Pediatric Neurology Clinic of Yazd Shahid Sadoughi Medical University were studied in September 2012. Data was recorded in a questionnaire via interviews with the parents, biography, physical exams, and investigating the findings of CT scan and MRI. Data was analyzed in SPSS 15 software using Chi-square test.
    Findings: There were normal and abnormal CT scans in 121 (75.6%) and 39 (24.4%) children, respectively. There were normal and abnormal MRI findings in 84 (52.5%) and 76 (47.5%) children, respectively. The results of CT scan and MRI were consistent in 119 (73.4%) children (p=0.001). There were more prevalent abnormal CT scans in less than 6 months children, developmental delayed children, abnormal physical exam, and epileptic abnormal electroencephalography. There were more prevalent abnormal MRI cases in 2-14 years children, developmental delayed children, abnormal physical exam, focal seizure, and non-specific abnormal electroencephalography.
    Conclusion
    To investigate 2-14 years old epileptic children, focal seizure, and non-specific abnormal electroencephalography, MRI is preferable than CT scan. The latter is useful in less than 6 months children, developmental delayed children, abnormal physical exam, and epileptic abnormal electroencephalography.
    Keywords: Epilepsy, Child, Tomography, X-ray Computed, Magnetic Resonance Imaging