فهرست مطالب

Information Technology Management - Volume:8 Issue: 1, 2016

Journal of Information Technology Management
Volume:8 Issue: 1, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/01/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدرضا اصغری اسکویی، محمد قاسم زاده* صفحات 1-26
    برای پیش بینی سری زمانی ابتدا باید مدل مناسبی از آن ساخته شود. تعیین ابعاد و تخمین پارامترهای مناسب برای مدل ARMA سری زمانی، چالشی است که علاوه بر روش های متداول آماری، از طریق محاسبات هوشمند نیز به آن توجه شده است. در این مقاله استفاده از الگوریتم ژنتیک برای تخمین پارامترهای مدل ARMA و قواعد کشفی برای تعیین ابعاد مدل ارائه می شود. قواعد کشفی بر اساس ویژگی های سری زمانی استخراج می شوند. داده ها به روش پنجره لغزان در پیش بینی به کار می روند. مدل بر اساس معیار اطلاعاتی بیزین و پیش بینی بر اساس دو معیار مجذور متوسط مربعات خطا و متوسط قدر مطلق درصد خطا ارزیابی می شود. روش ارائه شده روی هشت سری زمانی با ویژگی های مختلف به کار رفته و نتایج آن با نتایج روش آماری مقایسه شده است. نتایج نشان می دهد در تمام موارد، روش ارائه شده همسان یا بهتر از روش کلاسیک عمل می کند.
    کلیدواژگان: الگوریتم ژنتیک، پنجره لغزان، پیش بینی سری زمانی، تخمین مدل ARMA، قواعد کشفی
  • سمیه بخشنده*، محمدحسین رحمتی صفحات 27-46
    هدف پژوهش حاضر، بررسی میزان هم راستایی قابلیت ها و اجزای هوش تجاری در راستای ایجاد مزیت های هوش تجاری بر اساس مدل بلوغ گارتنر است. روش پژوهش از نظر هدف کاربردی به شمار می رود و از نظر چگونگی گردآوری اطلاعات، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را 149 شرکت کوچک و متوسط شکل داده است که براساس جدول مورگان با روش نمونه گیری خوشه ای، نمونه ای با حجم 108 شرکت انتخاب شد و در نهایت با جمع آوری 100 پرسشنامه از این شرکت ها، مدل سازی معادلات ساختاری برای سنجش روابط میان متغیرهای پژوهش به کار برده شد. نتایج نشان می دهد میان قابلیت های هوش تجاری و اجزای آن رابطه معنادار وجود دارد و متغیر تعدیل کننده سطوح بلوغ هوش تجاری، در این زمینه تاثیری ندارد. همچنین تنها میان قابلیت های هوش تجاری و مزیت های آن رابطه مستقیم وجود دارد و متغیر میانجی اجزای هوش تجاری، نمی تواند رابطه غیرمستقیمی میان قابلیت های هوش تجاری و مزیت های هوش تجاری برقرار کند، از این رو هیچ رابطه معناداری میان اجزای هوش تجاری و مزیت های آن مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: اجزای هوش تجاری، قابلیت های هوش تجاری، مدل بلوغ گارتنر، مزایای هوش تجاری
  • یونس جبارزاده*، فرشته سپهری صفحات 47-76
    شناسایی کامل و جامع عوامل موثر بر بلوغ مدیریت دانش و برهم کنش میان آنها در گذر زمان، مدیران را در شناخت رفتار سیستم مدیریت دانش یاری می کند و با ارائه بینشی صحیح از سازوکار رسیدن به سطح بلوغ مطلوب، آنها را در مسیر به کارگیری تصمیمات مناسب برای بهره گیری از مدیریت دانش در راستای اهداف راهبردی سازمان سوق می دهد. در این پژوهش، نخست ادبیات پژوهش های مرتبط بررسی شد، سپس به کمک روش پژوهش کیفی فراترکیب، ابعاد و مولفه های مرتبط با رشد مدیریت دانش و روابط بین آنها شناسایی شده و با مشورت و توافق تمام خبرگان، به تایید رسید. نتایج به دست آمده شامل 63 کد شده است که در نه بعد و دو مقوله طبقه بندی شدند. در نهایت به کمک این نتایج و روابط بین آنها، مدل علی عوامل انسانی و فرهنگ سازمانی تاثیرگذار بر بلوغ مدیریت دانش ارائه شده است. نتایج پژوهش پیش رو، می تواند چارچوب مناسبی برای اصلاح مدل های ذهنی مدیران و کارشناسان حوزه مدیریت دانش باشد و به ارائه مدل های تحلیل پویا و سیاست های مناسب در راستای ارتقای بلوغ مدیریت دانش در سازمان ها منجر شود.
    کلیدواژگان: بلوغ مدیریت دانش، رویکرد فراترکیب، مدل علی و معلولی، مدیریت دانش
  • مریم حاج ملک*، احمد توکلی صفحات 77-100
    هدف پژوهش حاضر، توسعه روش و ساختاری است که بتوان از طریق آن به ارزیابی امنیت در تجارت الکترونیک شرکت های مختلف با بهره مندی از نظر کارشناسان مختلف پرداخت. در این پژوهش، روش آنتروپی شانون در کنار تئوری دمپستر شافر قرار گرفته است تا از این طریق بتوان سطح نهایی امنیت را اندازه گیری کرد. با توجه به اینکه پژوهش حاضر مبتنی بر تیم تصمیم برای جمع آوری داده است، جمع آوری داده ها در دو مرحله به اجرا درآمد؛ در مرحله اول داده های مختص به تعیین وزن معیارها گردآوری شدند و در مرحله بعد داده های سطح امنیت معیارها با برگزاری مصاحبه و بهره مندی از تیم تصمیم چهار شرکت بازرگانی شهر مشهد که آماده همکاری بودند، جمع آوری شدند. سپس میزان اهمیت معیارهای امنیت، سطح امنیت هر معیار و سطح کلی امنیت در شرکت های بازرگانی مطالعه شده تعیین شد. نتایج نهایی پژوهش نشان داد سطح کلی امنیت برای سه شرکت بالاست، اما برای شرکت چهارم متوسط است.
    کلیدواژگان: آنتروپی شانون، امنیت، تجارت الکترونیک، دمپستر، شافر، عدم قطعیت
  • سمیرا خدابنده لو *، علی اکبر نیک نفس صفحات 101-122
    ارزیابی وفاداری مشتریان می تواند درراستای بهبود فرایندهای کسب وکار تاثیر مهمی داشته باشد. روش های معمول ارزیابی وفاداری مشتریان، صرفا با تکیه بر سه مولفه تازگی (R)، تعداد دفعات (F) و ارزش پولی (M) طراحی شده اند. در این پژوهش چند عامل موثر دیگر شامل تعداد کالاهای خریداری شده، تعداد کالاهای برگشتی، مبلغ تخفیف و تاخیر در توزیع به تحلیل اضافه شدند و تاثیر هر یک بر بالارفتن کیفیت ارزیابی سنجیده شد. هدف پژوهش ارائه مدلی جدید برای بخش بندی مشتریان براساس میزان وفاداری آنها و تعیین راهبردهایی مناسب برای هر بخش است. مجموعه داده این پژوهش به یکی از عمده فروشی های مواد غذایی اختصاص دارد. داده ها در نرم افزار Clementine و با استفاده از شبکه های عصبی MLP، RBF و الگوریتم K-means تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان می دهد روش پیشنهادی بالاترین سطح دقت را در پیش بینی میزان وفاداری مشتریان دارد. براساس روش پیشنهادی، مشتریان از نظر وفاداری به پنج خوشه (مشتریان وفادار؛ بالقوه؛ جدید؛ از دست رفته و مشتریان روی گردان) تقسیم شدند که ویژگی های هر خوشه براساس وضعیت هفت عامل بیان شد و براساس این ویژگی ها راهبردهای مناسبی برای مدیریت مشتریان هر بخش ارائه شد.
    کلیدواژگان: ارزیابی وفاداری مشتریان، بخش بندی مشتریان، داده کاوی، عمده فروشی مواد غذایی
  • سعید زرندی، حمیده لطیفان* صفحات 123-140
    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر استفاده از کارت هوشمند سلامت بر ابعاد کیفیت خدمات بهداشتی درمانی در مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی قم است. این پژوهش از نظر روش، توصیفی پیمایشی و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری آن کلیه پزشکان، پرستاران و کارشناسان مدارک پزشکی شاغل در مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی قم (444 نفر) است. برای تحلیل داده ها از 124 پرسشنامه استفاده شده است. روش نمونه گیری استفاده شده روش طبقه ای نسبی است و در طبقات مد نظر نمونه گیری به صورت تصادفی ساده انجام شده است. به منظور تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و آزمون های کولموگروف اسمیرنوف ویلکاکسون تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی و ماتریس عوامل دوران استفاده شد. نتایج تحلیل نشان داد که استقرار کارت هوشمند سلامت بر کیفیت خدمات بهداشتی درمانی تاثیر مثبت و معنا داری دارد و در میان شش بعد کیفیت خدمات بررسی شده بر ابعاد قابلیت اطمینان و ملموسات تاثیر بیشتری دارد. تحلیل متغیرهای جمعیت شناختی نشان داد که نظرها درباره تاثیر استقرار کارت هوشمند سلامت بر کیفیت خدمات درمانی ارتباط معنا داری با جنسیت و سطح تحصیلات دارد و همچنین متغیر بحث شده ارتباط معنا داری با متغیر سن، سابقه فعالیت ندارد.
    کلیدواژگان: پرونده الکترونیک سلامت، سلامت الکترونیک، کارت هوشمند سلامت، کیفیت خدمات بهداشتی درمانی
  • ابوذر عربسرخی میشابی*، محمد موسی خانی، امیر مانیان صفحات 141-154
    توسعه کاربردها و خدمات یادگیری الکترونیکی در بستر شبکه های ارتباطی و اطلاعاتی در کنار ارتقای کمی و کیفی قلمرو فعالیت و نوع خدمات و دامنه ارائه آنها ، سبب گسترش روزافزون تهدیدهایی شده است که کمابیش همین شبکه ها و زیرساخت های مخابراتی، محمل بروز آنها هستند. این موضوع پرداخت درست و کارآمد الزامات امنیتی را به ضرورتی اجتناب ناپذیر نزد تصمیم سازان امنیتی این حوزه تبدیل کرده است. بر این اساس، در مقاله حاضر تلاش شده است با بهره مندی از یافته های سایر پژوهش ها و تجربه های موثر در حوزه امنیت یادگیری الکترونیکی و به کمک روش فراترکیب، مدلی مرجع برای تبیین الزامات امنیتی در حوزه مطالعه شده ارائه شود. ساختاری که جایگاه تعریف الزامات امنیتی یادگیری الکترونیکی را مشخص می کند و می تواند به عنوان مرجعی برای تبیین الزامات امنیتی این حوزه به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: الزامات امنیتی، ذی نفعان، مدل مرجع، یادگیری الکترونیکی
  • روح الله قاسمی*، علی محقر، حسین صفری، محمدرضا اکبری جوکار صفحات 155-176
    توجه به سلامت یکی از زمینه های توسعه پایدار در کشورهاست. فناوری اینترنت اشیا در این بخش کاربردهای متنوعی دارد که در ایران بررسی نشده است. هدف این پژوهش اولویت بندی کاربردهای اینترنت اشیا در بخش بهداشت و در مان ایران برای دستیابی به توسعه پایدار است. روش پژوهش از نظر هدف کاربردی است و از لحاظ ابزار گردآوری اطلاعات، توصیفی به شمار می رود و با توجه به روش پژوهش (فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی) در میان پژوهش های توصیفی از نوع پیمایشی تک مقطعی است. پس از جمع آوری ماتریس های مقایسه های زوجی توافقی، به شاخص ها وزنی اختصاص یافت و اولویت کاربردهای فناوری اینترنت اشیا تعیین شد. بر اساس یافته های پژوهش، شاخص های کامیابی اقتصادی و کیفیت زندگی به ترتیب بیشترین اهمیت را برای توسعه پایدار اینترنت اشیا در بخش سلامت ایران دارند. همچنین بر اساس نتایج پژوهش، مهم ترین اولویت در ایران برای استفاده از فناوری اینترنت اشیا در بخش بهداشت و درمان، به ترتیب کاربردهای «مدیریت بیماری های مزمن»، «نظارت بر بیماران»، «کنترل آلودگی» و «تشخیص افتادن» شناخته شدند.
    کلیدواژگان: اینترنت اشیا، توسعه پایدار، سلامت هوشمند، فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی
  • مسعود کیماسی*، سارا رمضانی صفحات 177-194
    هدف از این پژوهش، ارائه مدل استراتژیک برای توسعه بانکداری الکترونیک در بانک های تجاری ایران است. از این رو تلاش شده است ضمن بررسی عوامل محیطی و سازمانی بانک های تجاری کشور (ملت، ملی، صادرات، تجارت، پارسیان، سامان، اقتصاد نوین و کارآفرین) در قالب مدل، اثر این عوامل بر توسعه بانکداری الکترونیک در بانک های تجاری کشور بررسی و تحلیل شود. این مدل به کمک مصاحبه و ابزار پرسشنامه، به روش پیمایشی روی نمونه آماری 287 نفره، متشکل از مدیران و کارشناسان واحدهای مرتبط به بانکداری الکترونیک در بانک های تجاری کشور آزمایش شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها و بررسی روابط بین متغیرها از نرم افزار SPSS، LISREL و مدل معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج پژوهش گویای آن است که در بعد عوامل سازمانی؛ مدیریت ارشد و منابع انسانی، در بعد عوامل کلان؛ محیط اجتماعی و فرهنگی و در بعد عوامل محیطی خرد مشتریان و فشار رقابتی بیشترین تاثیر را در توسعه بانکداری الکترونیک دارند.
    کلیدواژگان: آمادگی بیرونی، آمادگی درونی، بانکداری الکترونیک
  • ایوب محمدی* صفحات 195-214
    با توجه به تغییر و تحولات سریع فناوری های اطلاعاتی و ارتباطاتی، کارآفرینان و مدیران مخاطره جو به شناخت و تغییر مداوم مدل کسب و کار سازمان خود نیاز دارند که پیش نیاز آن شناخت مولفه های مدل کسب و کار است. از این رو در این مقاله از راهبرد های پژوهشی تحلیل محتوا و پیمایشی و نیز آزمون های آماری آنتروپی شانون، توزیع دوجمله ای و فریدمن استفاده شد تا مجموعه کامل و پذیرفته شده ای از مولفه های مدل های کسب و کار تبیین شود، به شکلی که نخست دانش جدیدی به این حوزه افزوده شود و دوم اینکه مدیران سازمان ها به واسطه مولفه های پیشنهادی بتوانند از سازمان خود درک بهتری به دست آورند و امکان ارزیابی و تغییر مدل کسب و کارشان فراهم شود. براساس نتایج به دست آمده، مدل درآمدی، مدل ارزش و مدل فعالیت ها سه مولفه اصلی از 15 مولفه شناسایی شده برای مدل های کسب و کار الکترونیکی هستند. از این رو توجه به آنها در ارزیابی و تغییر مدل کسب و کار الزامی است.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، رویکرد سیستمی، کسب و کار الکترونیکی، مولفه های مدل کسب و کار
|
  • Mohammadreza Asghari Oskoei, Mohammad Ghasemmzade* Pages 1-26
    The first step of forecasting time series is to build an appropriate model. Determining orders and estimation of ARMA model parameters is a challenging field in traditional statistical and intelligent methods. In this paper, genetic algorithm is used for parameter estimation and heuristic rules are used to determine orders of ARMA model. Heuristic rules are extracted according to time series properties. The data are selected using sliding time window. Model identification is carried out by using Bayesian information criterion (BIC). The mean squares error and the mean absolute percentage error are used to evaluate the results of prediction. The proposed method was applied to eight time series in different types, and the results were compared with results of statistical methods. The achieved result shows equivalent or superior performance for the proposed method in comparison with the classic method.
    Keywords: ARMA model estimation, Genetic Algorithm, heuristic rules, time series prediction
  • Somayeh Bakhshandeh*, Mohammad Hosein Rahmati Pages 27-46
    This study aimed to evaluate the alignment of business intelligence capabilities and components in order to create Business Intelligences benefits based on Gartner Maturity Model. Method of purpose and the method of data collection is descriptive and correlational.Study population contains 149 small and medium businesses that according to Morgan table with a cluster sampling method, a sample of 108 companies were selected and finally with collected 100 questionnaires from these companies, structural equation modeling is used to assess relationships between variables. Results indicate a significant relationship between the capabilities of business intelligence and its components and moderate variable of maturity levels of business intelligence played no role in this relationship.In addition,the only meaningful direct relattionship is between business intelligence capabilities and its benefits and mediator variable cant play the indirect role between business intelligence capabilities and its benefits because there is no significant relationship between the components of business intelligence and benefits.
    Keywords: BI's Benefits, BI's Capabilities, BI's Components, Gartner Maturity Model
  • Younis Jabarzadeh*, Fereshteh Sepehri Pages 47-76
    Identifying influential factors which contribute to the knowledge management maturity and studying their interaction over time helps managers to understand the complex behavior of knowledge management system. It also leads them to make right decisions for utilizing these factors in promoting knowledge management and achieve strategic goals of the organization by providing a sound insight and an appropriate mechanism to reach to the optimal maturity level. In this study, all aspects and components of knowledge management with an emphasis on human factors and organizational culture, and relations between them have been identified by using a systematic literature review and meta-synthesis qualitative research approach. Then by using consultation and consensus of experts, all results verified. The results include 64 codes which are classified in 9 dimensions and two categories. Finally, due to the obtained classification and their relations, the dynamic model of knowledge management maturity is presented. The results of this study could be a suitable framework for improving mental models of knowledge management executives and experts. It makes possible Developing dynamic analysis models and appropriate policies in order to improve the knowledge management maturity in organizations.
    Keywords: Knowledge Management Maturity, Human, Cultural Factors, Meta Synthesis, Causal Model
  • Maryam Hajmalek*, Ahmad Tavakoli Pages 77-100
    The purpose of this study is to develop a method and a structure which enable us to evaluate security in e-commerce in different companies by various experts. In this study, Shannon entropy was placed along with Dempster- Shafer theory so that the ultimate level of security could be measured. Considering the fact that in the present study collecting data is based on the decision of a team of experts, data collection procedures were conducted in two phases; in the first phase, data related to determining the weight of measures were collected and in the second phase, the data about the security level of criteria were collected through interview and using a decision team in four commercial companies in Mashhad who were willing to cooperate. Then, the importance of security measures in relation to each other, security level of each measure and the overall level of security in this commercial company were determined. The final results showed that the overall level of security for the three companies is high and one is medium.
    Keywords: Dempster–Shafer, e, commerce, security, Shannon, entropy
  • Samira Khodabandehlou*, Ali Akbar Niknafs Pages 101-122
    The evaluation of customer loyalty have a significant impact on improving business processes. Ordinary methods of customer loyalty evaluation have been designed based on three components including; recency of transactions (R), the frequency of transactions (F) and the monetary value of transactions (M). In this study, it has been attempted to examine some affective factors, including the total number of purchased goods, returned goods, discounts and the average delay of distribution and their impact on increasing quality of assessment be measured. The main objective of the current study is to propose a new model for customer segmentation based on their level of loyalty and to define appropriate strategies for each segment. The data set for this study is obtained for the customers of a food wholesale. The obtained data have been analyzed using Clementine 14.2 software application using MLP and RBF neural networks as well as the K-means algorithm. The results of the study show that the proposed method provides the highest level of accuracy for predicting the customers’ loyalty. Based on this proposed method, the customers are divided into five clusters (Loyal, potential, new, lost and churn customers) from the point of view of loyalty, with the characteristics of each cluster expressed based on the status of seven factors. Based on these characteristics, appropriate approaches for managing the customers in each segment are proposed.
    Keywords: Customer Segmentation, Data Mining, evaluation of customer loyalty, food wholesale
  • Saeed Zarandi, Hamideh Latifan* Pages 123-140
    The main objective of this study was to investigate the effect of the use health smart card on the aspects quality of healthcare services in doctor martyr beheshti medical research center in qom . With regard to the measures taken in the context of the establishment of this card in Qom and the lack of previous experience in this province, one of the concerns of the authorities to investigate the performance and capabilities of the card and its effects on the quality of health services is affecting the present study is to respond to this concerns. This research method is descriptive and applied to the target population of physicians, nurses and medical record experts employed at the Medical Center have formed a martyr Beheshti Qom due to more awareness cognitive advantages associated with its use of smart cards have given. The population is equal to the number of 444 and 124 questionnaire for data analysis is used. The sampling method used in this research was stratified random sampling conducted in the respective classes. Spss software for data analysis & exploratory factor analysis & confirmed, Kolmogorov-Smirnov Test, Wilcoxon Test & matrix of factors were used. The analysis results showed that Health Smart Cards for quality of health care services positive and significant effects on Dimension quality of the reliability & Tangibles . Analysis of demographic variables that influence opinions about the quality of health care Health Smart Cards significantly related to gender and education level, and also no experience discussed the variables significantly associated with age.
    Keywords: electronic health record, e, health, healthsmart cards, quality of health care services
  • Abouzar Arabsorkhi Mishabi*, Mohammad Musakhani, Amir Manian Pages 141-154
    Development of e-learning applications and services in the context of information and communication networks –beside qualitative and quantitative improvement in the scope and range of services they provide – has increased veriety of threats which are emerged from these networks and telecommunications infrastructure. This kind of issue have mad the effective and accurate analysing of security issues nessesary to managers and decision makers. Accordingly, in this study, using findings of other studies in the field of e-learning security, using methasyntesis, attempted to define a holistic model for classification and organization of security requirements. A structure that defines the origin of security requirements of e-learning and rolplays as a reference for formulating security requirements for this area.
    Keywords: e, learning, Security requirement, holistic model, stakeholder
  • Rohollah Ghasemi*, Ali Mohaghar, Hossein Safari, Mohammad Reza Akbari Jokar Pages 155-176
    Pay attention to health care sector is one of the areas of sustainable development in the countries. Internet of Things technology in the health sector has wide variety of applications that was not investigated in Iran. This paper aims to prioritize the applications of internet of things in the healthcare sector in Iran in order to achieve sustainable development. This research is applied and its research method is descriptive. Because of using Fuzzy AHP for ranking alternatives, our research is a single cross-survey. After collecting the agreement paired comparisons questionnaires, weights of criteria were determined and applications of Internet of things in healthcare were prioritized. Our findings show that economic prosperity and quality of life are the most important criteria for sustainable development of Internet of things in healthcare sector in Iran. Also, “Chronic disease management”,“patient surveillance”, “hygienic hand control”, and “fall detection” are the most important priorities for the use of internet of things in healthcare sector in Iran.
    Keywords: Fuzzy AHP, Internet of Things, Smart Health, Sustainable Development
  • Masoud Keimasi*, Sara Ramezani Pages 177-194
    This study aims to propose a strategic model for the development of E-banking in Iranian commercial banks. Hence it tries to study environmental and organizational factors of Iranian commercial banks (Mellat, Melli, Saderat, Tejarat, Parsian, Saman, Eghtesad Novin and Karafarin Bank) in form of a model along with analyzing their impact on the development of E-banking in Iranian commercial banks. This model was then examined in a survey using interview and questionnaire tool on a sample of 287 managers and E-banking experts in Iranian commercial banks. SPSS and LISREL software and Structural equation modeling method was used for data analysis and studying the relation between variables. The result suggests that top management and human resources in organizational factors, social and cultural environment in macro-factors and customers and competitive pressures in micro-environmental factors have the most impact on the development of E-banking.
    Keywords: Bank, E, banking, External Readiness, Internal Readiness
  • Ayoub Mohammadian* Pages 195-214
    According to the fact that the information and communication technologies change the business rapidly, Managers and entrepreneurs need to understand, evaluate and change the business model of their organization continuously. In this regard it would be necessity to doing a research about the business model components. Several points of the views are introduced up to now, however the concept of the business model components remains unclarified. Therefore using the system thinking approach, this paper aims to clarify the components of the business models based on content analysis. The contributions of this article is literature review thoroughly to proposed components which create better understanding in this area and help managers to be able to evaluate and change their business models. Results show that revenue model, value model and activity model are most important components of the e-business models that should be considered in the evaluation and changing of e-business models.
    Keywords: e, business models, business model components, system approach, content analysis