فهرست مطالب

مجله تحقیقات سلامت در جامعه
سال یکم شماره 4 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سودا فلاح جوکندان *، مجید کرمانی، مینا آقایی، محسن دولتی صفحات 1-11
    مقدمه و هدف

    امروزه یکی از مهم ترین مشکلات زیست محیطی در بسیاری از شهرهای بزرگ، وضعیت نامطلوب کیفیت هوا میباشد که سلامت ساکنین را به طور جدی به خطر می اندازد و موجب ایجاد طیف وسیعی از اثرات بهداشتی حاد و مزمن میشود. از این رو مطالعه حاضر، با هدف کمی سازی و برآورد اثرات بهداشتی منتسب به آلاینده دی اکسید نیتروژن و ازن در کلانشهر تهران در سال 1392 با استفاده از مدل AirQ انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه توصیفی-مقطعی، دا ده های مورد نیاز از سازمان محیط زیست و شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران اخذ گر دید. این دا ده‌ها توسط نر‌م‌افزار  Excel پر‌دازش و به مدل AirQ وارد شد.سپس خطرنسبی، بروز پایه و جزء منتسب برآورد شده و در نهایت نتایج کلی به صورت موارد مرگ و میر در قالب جداول و نمودار ارایه شد.

    یافته‌ها:

    متوسط غلظت سالیانه دی اکسید نیتروژن و ازن در شهر تهران، به ترتیب 130 و 64 میکروگرم بر متر مکعب مشاهده شد. طبق نتایج با در نظر گرفتن بروز پایه 543/5 در هر 100000 نفر، تعداد تجمعی موارد کل مرگ منتسب به آلاینده های دی اکسید نیتروژن و ازن به ترتیب 1593 و 946 برآورد گر دید  که حدود2/66 درصد و 1/58 درصد از کل مر گهای شهر تهران به غیر از تصادفات را به خود اختصاص داده بود.

    نتیجه‌گیری:

    نتایج نشانگر اثرات بهداشتی منتسب به آلاینده‌ دی‌اکسید‌نیتروژن و ازن شامل کل مرگ و میر، مر گهای قلبی-عروقی و تنفسی و بستری در بیمارستان به علت بیماری انسداد مزمن ریوی در کلانشهر تهران بود که حاکی از افزایش آلایند‌ه‌های مذکور و آلو‌دگی هوای ناشی از آنها در هوای شهر تهران است که نیازمند توجه هر چه بیشتر مسیولین و متخصصین امر جهت کنترل آلو دگی هوا میباشد.

    کلیدواژگان: آلودگی هوا، ازن، بهداشت هوا، دی اکسید نیتروژن، مدل AirQ
  • ستار سلطانیان، زهرا نری موسی * صفحات 12-20
    مقدمه و هدف

    یکی از مشکلات زیست-محیطی مهم شهرها آلودگی صوتی می باشد که شدت آن در سال‌های اخیر رو به افزایش بوده است. با توجه به اثرات زیان آور آلودگی صوتی بر سلامت جامعه، ارزیابی تراز صدای معادل و تعیین میزان آلودگی صوتی در محیط های شهری از اهمیت بالایی برخوردار است. این مطالعه به منظور تعیین آلودگی صوتی در مناطق مختلف شهر امیدیه  انجام شد.

    روش کار

    برای اندازه گیری تراز فشار صوت از دستگاه صوت سنج Testo 815 استفاده گردید. اندازه گیری ها در سه بازه زمانی 9- 7 صبح ، 14-12 ظهرو21-19 شب و در سه منطقه در قالب تجاری، مسکونی وتجاری-مسکونی انجام و در هر منطقه با میزان استاندارد آلودگی صوتی مقایسه شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که شدت تراز صوت در هر سه بازه زمانی و در هر سه منطقه بالاتر از حد استاندارد بوده؛به طوری که میانگین تراز فشار صوت در مناطق تجاری، مسکونی-تجاری و مسکونی به ترتیب 72/86 و 67/36 ،61/71  دسی بل می باشد که در مقایسه با استانداردهای صدا در هوای آزاد ایران7/86، 7/36، 6/71بالاتر بودند.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که میانگین تراز فشار صوت بالاتر از حد مجاز است لذا، ضرورت برنامه ریزی در جهت کاهش تراز آلودگی صوتی پیشنهاد می‌گردد.

    کلیدواژگان: سر و صدا، آلودگی صوتی، صدا، تراز فشار صوت
  • فاطمه عرب *، مجتبی رضایی راد، کامبیز اسماعیل نیا صفحات 21-27
    مقدمه و هدف

    اعتیاد به کار، اعتیادی است که می تواند لذت بخش ولی خسته کننده و مشکل ساز باشد. این حالت پیامدهای مثبت و منفی به دنبال دارد. این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین اعتیاد به کار و سکوت سازمانی با فرسودگی شغلی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1393 انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر، توصیفی از نوع همبستگی است. تعداد 302 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه های اعتیاد به کار اسپنس و رابینز (1992)، سکوت سازمانی هشوشیان (1392) و فرسودگی شغلی مسلش و جکسون (1981) بود. داده ها از طریق نرم افزار SPSS 20و با استفاده از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمون ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیونی) تجزیه وتحلیل گردید.

    یافته ها

    نتایج مطالعه نشان داد متغیرهای مطالعه اعتیاد به کار با میانگین 0/46± 3/57 درصد، سکوت سازمانی 0/71±2/89، فرسودگی شغل0/75± 2/12 و تعهد سازمانی 0/73± 4/18 بود. بین اعتیاد به کار و فرسودگی شغلی کارکنان رابطه ی معنادار منفی و بین سکوت سازمانی و فرسودگی شغلی کارکنان رابطه ی معنادار مثبت وجود دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه و شناخت از متغیرهای اعتیاد به کار، سکوت سازمانی، فرسودگی شغلی، تعهد سازمانی پیشنهاد می شود، راهکارهای مناسب برای طراحی و اجرای برنامه های آموزشی برای آشنایی کارکنان با این مفاهیم ارائه شود.

    کلیدواژگان: اعتیاد به کار، سکوت سازمانی، فرسودگی شغلی
  • محمد میری، محمد تقی قانعیان، علیرضا شهریاری فارفانی *، رضاعلی فلاح زاده صفحات 28-36
    مقدمه و هدف

    تخلیه پساب های حاوی رنگ های راکتیو به منابع آبی، به د لیل ویژگی های سرطان زایی، جهش زایی، ماهیت سمی و ایجاد رنگ د ر آب، می تواند آثار زیان باری بر محیط طبیعی بر جای گذارد. مطالعه حاضر، با هد ف بررسی کارایی پسماند گلاب گیری در حذف رنگ راکتیو آبی 19 از محلول های آبی انجام پذیرفت. 

    روش کار

    در این مطالعه ی تجربی، اثر پارامترهای مختلف بهره‌برد‌اری از قبیل PH(4-10)،غلظت اولیه رنگ(25 و 50 میلی گرم در لیتر)، زمان تماس (15-180 دقیقه) و دوز جاذب (0/2 تا 0/6 گرم در لیتر) مورد مطالعه قرار گرفت. 

    یافته ها

    نتایج نشان داد که حداکثر ظرفیت پودر پسماند گلابگیری برابر 5/16میلی گرم بر گرم، در PH:4،  Ph:4، زمان تماس 180 دقیقه  و دوز جاذب0/4 گرم در لیتر حاصل شد، همچنین مدل نشان داد که جذب تطابق بیشتری با مدل جذب فروندلیچ (R2=0/985) نسبت به مدل جذب لانگیمیر (R2=0/903) دارد. 

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده، پسماند گلاب گیری از توانایی مطلوبی د ر حذف رنگ راکتیو آبی 19 از محلول های آبی و فاضلاب های صنعت نساجی برخورد ار است.

    کلیدواژگان: پسماند گلاب گیری، جذب سطحی، رنگ راکتیو آبی 19، فاضلاب نساجی
  • فربد عبادی فرد آذر، سیده شهربانو هاشمی، مهناز صلحی *، کامیار منصوری صفحات 37-44
    مقدمه و هدف

    اولین علت مرگ و میر کودکان زیر پنج سال به ویژه درکشورهای با درآمد پایین و متوسط، سوانح و حوادث می باشد.هدف از این مطالعه تعیین تاثیر مداخله آموزشی بر ارتقا رفتارهای پیشگیری از سوانح و حوادث خانگی در مادران دارای کودکان زیر پنج سال مراجعه کننده به مراکز بهداشتی-درمانی شهرستان جویبار در سال 1394 براساس تئوری انگیزش محافظت است.

    روش کار

    در این مطالعه مداخله ای شاهددار، 190مادر دارای کودک زیر پنج سال (95 نفر در گروه آزمون، 95 نفر در گروه کنترل) شرکت داشتند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته براساس سازه های تئوری انگیزش محافظت بود. پس از انجام پیش آزمون و نتایج به دست آمده از آن، مداخله آموزشی مناسب طراحی و فقط درگروه آزمون اجرا شد. سپس دو ماه بعد از مداخله آموزشی ارزشیابی به عمل آمده و داده ها در نرم افزار20 SPSSوارد و با استفاده از آزمون های آماری T-test، Paired T test، ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز رگرسیون تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    بعد از مداخله آموزشی، بین میانگین نمرات همه ی سازه های تئوری انگیزش محافظت در گروه آزمون و کنترل اختلاف آماری معناداری وجود داشت؛ به طوریکه در تمامی موارد گروه آزمون مطلوب تر از گروه شاهد بود (0/05>p). در گروه آزمون بین میانگین نمرات همه ی سازه های تئوری انگیزش محافظت قبل و بعد از مداخله آموزشی اختلاف معناداری وجود داشت (0/05>p)؛ در حالیکه در گروه کنترل بین میانگین نمرات همه ی سازه ها قبل و بعد از مداخله آموزشی اختلاف معنا داری دیده نشد(0/05).

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که می توان از تئوری انگیزش محافظت به عنوان چارچوبی در طراحی برنامه های آموزشی به منظور ارتقا رفتارهای پیشگیری از سوانح و حوادث خانگی در مادران دارای کودکان زیر 5 سال استفاده کرد.

    کلیدواژگان: تئوری انگیزش محافظت، حوادث خانگی در کودکان زیر 5 سال، مادران
  • محمد مهدی مردانشاهی *، محمد صادق سهرابی نژاد، محمدحسن شکی صفحات 45-52
    مقدمه و هدف

    ارزیابی کیفیت اقدامات سازمان‌ها نقش موثری در رضایتمندی مخاطبان به خصوص در بیمارستان‌ها به عنوان ارایه‌دهنده خدمات بهداشتی-درمانی دارد. در این راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی سطح کیفیت اقدامات بیمارستان شهید رجایی تنکابن انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر به صورت توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کارکنان بیمارستان شهید رجایی تنکابن در طول سال 1394 می‌باشد که به صورت نمونه‌گیری تصادفی ساده و با استفاده از جدول کرجسی و مورگان، 225 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. سطح کیفیت اقدامات با استفاده از فهرست ارزیابی استاندارد مدل تعالی مالکوم بالدریج Malcolm Baldrige National Quality Award: MBNQA مورد ارزیابی قرار گرفت. داده‌های پژوهش با استفاده از آزمون‌های t تک نمونه و آزمون فریدمن در نرم‌افزار. SPSS18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته‌ها:

    در این مطالعه، به طور کلی امتیاز اکتسابی در زمینه کیفیت اقدامات بیمارستان شهید رجایی، 616/482 از 1010 بود که سطح مطلوبی)بالاتر از متوسط(را نشان داد. همچنین معیار نتایج سازمان در رتبه اول و معیار تمرکز بر منابع انسانی در رتبه آخر معیارهای مدل مالکوم بالدریج قرار گرفتند.

    نتیجه گیری

    با وجود اینکه کیفیت اقدامات سطح مطلوبی را نشان داد؛ اما کاستی در معیار تمرکز بر بازار و مشتری، نمایانگر ضرورت برنامه ریزی و توجه بیشتر به تقویت معیارهای موثر بر کیفیت اقدامات می باشد.

    کلیدواژگان: بیمارستان، کیفیت اقدامات، مدل مالکوم بالدریج
  • شبنم امانعلی خانی، محمدحسین سلمانی ندوشن، محمدحسن احرام پوش، مهدی مختاری * صفحات 53-63
    مقدمه و هدف

    تولید حجم بالای لجن از جمله مشکلات عمده اکثر تصفیه خانه های فاضلاب می‌باشد که لزوم ارایه  راهکارهای مناسب اقتصادی و زیست محیطی را جهت مدیریت و تصفیه مناسب  آن ایجاب می‌نماید. در این پژوهش، بررسی اثر پلیمر پلی آکریل آمید اصلاح شده با نانوذرات آلومینیوم اکسید در آبگیری لجن تولیدی از تصفیه زیستی فاضلاب شهری مورد مطالعه قرار گرفت.

    روش کار

    در این تحقیق آماده‌سازی و آبگیری لجن با ترکیب پلی آکریل آمید فعالسازی شده با نانوذرات آلومینیوم  اکسید در مقیاس آزمایشگاهی و در طی دو مرحله اصلی تعیین pH  و نیز دوز بهینه کمک منعقدکننده فعالسازی شده، توسط آزمون های زمان فیلتراسیون (TTF)، درصد رطوبت کیک لجن،کدورت و کل جامدات معلق آب ناشی از فیلتراسیون کیک لجن، برای سنجش قابلیت آبگیری لجن صورت پذیرفت.

    یافته ها

    براساس نتایج حاصل از این تحقیق، کمک منعقدکننده اصلاح شده با نانوذرات اکسید آلومینیوم در PH و غلظت بهینه به ترتیب 5 و 4 میلی گرم در لیتر بهترین کارایی را نشان داد، به گونه ای که زمان فیلتراسیون و رطوبت کیک لجن، کدورت و کل جامدات آب فیلترشده نسبت به نمونه شاهد) پلی آکریل آمید کاتیونی)به ترتیب حدود 57/2،11/2،24/4و 58 درصد کاهش یافت. 

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه حاضر، کمک منعقدکننده پلی آکریل آمید فعالسازی شده با نانوذرات اکسید آلومینیوم، می تواند به عنوان گزینه ای مناسب جهت آبگیری لجن ناشی از تصفیه فاضلاب شهری مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آبگیری لجن، انعقاد، پردازش لجن، پلی آکریل آمید، تصفیه فاضلاب، لجن
  • حمیدرضا ناصحی نیا *، فاطمه احراری صفحات 64-69
    مقدمه و هدف

    از متداو لترین رو شهای استفاده از گرما در تهیه غذاها، سرخ کردن مواد غذایی در روغن می باشد. در طول سرخ کردن زیاد، اکسیداسیون روغنها با میزان بیشتری اتفاق می افتد که سبب تولید هیدروپراکسیدها و سپس تر یکبات فرار مانند: آلدییدها، کتو نها و اسیدهای کربوکسیلیک و سایر مواد شیمیایی نامطلوب می گردد. این تحقیق با هدف تعیین عدد پراکسید در روغن های مصرفی قناد ی های شهر دامغان در بهار سال 1394 انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه توصیفی-مقطعی، از تمام قناد ی های شهر دامغان تعداد 32 نمونه به روش سرشماری در ساعاتی که روغن بیشترین حرارت را دیده بود، مطابق استاندارد شماره 493 موسسه استاندارد وتحقیقات صنعتی ایران نمونه برداری صورت گرفت.

    یافته ها

    از مجموع 32 نمونه مربوط به قناد ی ها، 24 نمونه روغن مایع قبل مصرف (40 درصد)، 15 نمونه روغن مایع بعد مصرف (25 درصد)، قابل مصرف و 9 نمونه روغن مایع بعد مصرف (15 درصد)، غیرقابل مصرف بودند. . تفاوت معنی داری بین نمونه های قابل مصرف و غیرقابل مصرف در قناد یها وجود داشت  (α <0/05). 

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان داد عدد پراکسید در روغنهای مورد استفاده قنادیهای شهر دامغان بالاتر از حد مجاز است؛ بنابراین پیشنهاد می‌‌گردد، برنام‌ه های آموزشی و به کارگیری روش های صحیح طبخ و سرخ کردن شیرینی ها برای  کارکنان این مراکز اجرا شود.

    کلیدواژگان: پراکسید، روغن، شیرینی، قنادی
|
  • Majid Kermani, Sevda Fallah Jokandan*, Mina Aghaei, Mohsen Dolati Pages 1-11

    Introduction and Purpose:

    Nowadays, the air quality in many major cities is one of the most important environmental problems that seriously compromises the health of residents and causes a range of acute and chronic health effects. Therefore, this study was aimed to quantify and estimate the health effects related to the pollutants NO2 and O3 in metropolis of Tehran in 2014 was done by AirQ model.

    Methods

    Data acquired were collected from the environmental organization and the center of air quality control in Tehran. This data were analyzed by Microsoft Excel software, and the processed data was entered AirQ model. The relative risk, baseline incidence and the attributed proportion was estimated and the overall results in case of mortality and morbidity were presented in tables and graphs.

    Results

    The results showed that the average annual concentration of NO2 and O3 in Tehran, was respectively 130 and 64 μg/m3. According to the results with baseline incidence of 543.5 per 100,000, the total cumulative number of mortalities attributed to nitrogen dioxide and ozone, were estimated respectively to be 1593 and 946, that included about 2.66% and 1.58% of total mortalities except traffic accidents in Tehran.

    Conclusion

    Our results showed that the level of air pollution has increased in Tehran, which requires more attention of authorities and policy makers to control the air pollution.

    Keywords: Air pollution, air quality, AirQ, Cardiovascular, respiratory diseases, Mortality, Nitrogen dioxide, Ozone
  • Satar Soltanian, Zahra Narimousa* Pages 12-20

    Introduction and Purpose:

    Noise pollution is one of the important environmental problems that has been on a growing trend in the recent years. This study was conducted to evaluate the level of noise pollution in Omidiyeh city, Iran.

    Methods

    Testo 815 sound level meter was employed to quantify the sound pressure level (SPL). The measurements were conducted during 7-9 am, 12- 14 am, and 19-21 pm, at three locations (one station in each of commercial, residential, and commercial-residential areas), and the results were compared with the standard level of noise pollution.

    Results

    The results indicated that the SPL at all the specified times and areas were higher than the standard level. The mean SPL in commercial, residential, and commercial-residential areas were 72.86, 67.36, and 61.71 dB, respectively, which were 7.86, 7.36, and 6.71 dB higher than the standards of noise in the open air.

    Conclusion

    This study showed that the SPL was higher than standard level, Therefor new approaches should be implemented to reduce the level of noise pollution.

    Keywords: Noise, Noise pollution, Sound, Sound pressure level (SPL)
  • Fatemeh Arab *, Mojtaba Rezaeirad, Kambiz Esmaeilnia Pages 21-27
    Purpose

    Present research was performed to study the relationship between workaholism and organizational silence with job burnout among employees of Mazandaran medical science university.

    Method

    Research method is descriptive correlative and statistical population were all 1394 employees of Mazandaran medical science university in year 2014. According to Kerjecie-Morgan table by stratified random sampling method ( in terms of faculties), 302 employees were selected. Data collection tools were questionnaires of Spence and Robbins Workaholism (1992), Hashooshian Organizational silence(2013),and Maslach and Jackson Burnout (1981). Regarding alpha Cronbach calculation ,questionnaire´s reliability was acquired 0.77 (workaholism) ,0.86( organizational silence), 0.87( job burnout) which shows the questionnare´s suitable reliability. Data were analyzed by descriptive(frequency and percentages,histograms,mean and standard deviation) and inferential (pearsons correlation coefficient test and regression analysis) statistics methods according to SPSS 20 software.

    Results

    29.6% of employees job burnout is predictable through variables of organizational silence and workaholism.

    Discussion

    there is negative significant relation between employees ´workaholism and job burnout. Also, there is positive significant relation between employees organizational silence and job burnout

    Keywords: workaholism, organizational silence, job burnout
  • Mohammad Miri, Mohammad Taghi Ghaneian, Alireza Shahriari Farfani*, Reza Ali Fallahzadeh Pages 28-36

    Introduction and Purpose:

    Discharge of the wastewater containing reactive dyes into water resources can have detrimental effects on the environment and to the human health due to their carcinogenic, mutagenic, and toxic nature. The present study was performed to evaluate the efficiency of rosewater waste in removal of reactive blue 19 dye from aqueous solutions.

    Methods

    In this experimental study, the effects of various application parameters including pH (4-10), initial concentration of dye (25 and 50 mg/L), contact time (15-180 minutes), and adsorbent dosage (0.2-0.6 g/L) were examined.

    Results

    Maximum capacity of rosewater waste was 5.16 mg/g (pH: 4, contact time: 180 minutes, and adsorbent dosage: 0.4 g/L). Additionally, the model demonstrated that the absorption was more congruent with Freundlich absorption model (R2=0.985) than Langmuir (R2=0.903).

    Conclusion

    It is concluded that rosewater waste could effectively remove reactive blue 19 dye from aqueous solutions and textile industry effluent.

    Keywords: Reactive blue 19 dye, Rosewater waste, Surface absorption, Textile wastewater
  • Farbod Ebadi Fardazar, Syyedeh Shahrbanou Hashemi, Mahnaz Solhi Solhi *, Kamyar Mansori Pages 37-44

    Introduction and Purpose:

    Accidents are the first cause of death in children under 5 years, especially in low- and middle-income countries. The aim of this study is to determination the effect of Educational intervention on promotion of prevention behaviors of home accidents in mothers with children less than 5 year in Joibar city based on protection motivation theory (PMT) in 2015.

    Methods

    In this controlled interventional study 190 mothers with children less than 5 year were participated (95 in case group and 95 incontrol group).The data collection toolwas researcher made questionnaire based on the structures of protection motivation theory.After done pre-test and the results obtained from it, appropriate educational intervention designed and was conducted only in case group. Then two months after the educational intervention,evaluation was done and data into SPSS 20software and by using statistical testsT-test¡ Paired T test ¡ chi _square¡ Pearson correlation coefficient and regression analysis was analyzed.

    Results

    Statistically significant difference was found between mean scores of all structures of PMTin the case and control groups after the educational intervention, so that in all cases in the case group was better than control group (p0.05).

    Conclusion

    The results of this study showed that PMT can be used as a framework in designing educational programs in order to promotion of prevention behaviors of home accidents in mothers with children less than 5 year.

    Keywords: Protection, motivation theory, home accidents, mothers, Joibar, children less than 5 year
  • Mohammad Sadegh Sohrabinejad, Mohammad Mehdi Mardanshahi*, Mohammad Hasan Shakki Pages 45-52

    Introduction and Purpose:

    Evaluation of performance quality plays an important role in client satisfaction, especially in hospitals as healthcare providers. Therefore, we aimed to investigate the quality of performance of Rajaee Hospital in Tonekabon, Iran.

    Methods

    This descriptive survey was performed in 225 of the staff of Shahid Rajaee Hospital during 2015. The samples were randomly chosen according to Krejcie and Morgan’s table. Performance quality was evaluated using the standard checklist of Malcolm Baldrige model. To analyze the data, one-sample t-test and Friedman test were run, using SPSS 18.

    Results

    The total score of Shahid Rajaee Hospital in terms of performance quality was above par (616.482 out of 1010). The "standard of results" was in the first rank of Malcolm Baldrige model and "focus on human resources" ranked last in that model.

    Conclusion

    Although the performance quality was above average, shortcoming in terms of factors associated with market and clients accentuates the importance of planning and focusing on improving the factors affecting the quality of performance.

    Keywords: Hospital, Malcolm Baldrige Model, Performance Quality
  • Shabnam Amanali Khani, Mohamadhossein Salmani Nadooshen, Mohamadhasan Ehrampoosh, Mehdi Mokhtari* Pages 53-63

    Introduction and Purpose:

    Production of large quantities of sludge is a major problem in wastewater treatment plants, which necessitates adopting proper economical and environmental approaches for its management and treatment. The aim of this study was to investigate the effect of polyacrylamide polymer, modified with aluminum oxide nanoparticles, on dewatering of sludge produced from municipal wastewater treatment.

    Methods

    In-vitro preparation and dewatering of sludge by combination of polyacrylamide activated with aluminum oxide nanoparticles were carried out in two main steps of determination of pH and optimal dose of activated coagulant aid. For measuring sludge dewatering capability, tests of time of filtration (TTF), sludge cake moisture content, turbidity, and total suspended solids of effluent from sludge cake filtration were evaluated.

    Results

    Modified coagulant aid with aluminum oxide nanoparticles in optimum pH and concentrations of 5 and 4 mg/l, respectively, had the best efficiency and was more suitable than a primary coagulant without any modification. The levels of TTF, sludge cake moisture, turbidity, and total suspended solids of effluent reduced 24.4%, 11.2%, 57.2%, and 58%, respectively, in comparison with the control group.

    Conclusion

    The results showed that polyacrylamide coagulant aid modified with aluminum oxide nanoparticles could be appropriate for sludge dewatering. Therefore, it can be employed as an alternative coagulant aid for sludge dewatering.

    Keywords: Coagulation, Sludge, Sludge dewatering, Sludge processing, Polyacrylamide, Wastewater treatment
  • Hamidreza Nassehinia*, Fatemeh Ahrari Pages 64-69

    Introduction and Purpose:

    Foods frying in oil is one of the common methods of heating methods used in cooking. During the Frying process, oil oxidation occurs more than safe extent and it might cause production of hydro peroxides and volatile compounds, such as aldehydes, ketones, and carboxylic acids and other undesirable chemicals. The aim of this study was to determine the peroxide value of oils used in
    confectioneries in the Damghan during spring 2015.

    Methods

    In this cross-sectional study, sampling was obtained from all of Damghan confectioneries (32 samples). Sampling was done in the moment that oil reached to the highest temperature. Method of sampling was according to protocol No. 493 by the Institute of Standards and Industrial Research of Iran.

    Results

    Among 32 cases, 24 (40%) and 15 (25%) liquid oil samples were pre- and post-heating safe to be used while 9 other samples (15%) were unusable after the first use, so there was significant difference between the frequency of usable and unusable oils in the studied samples.

    Conclusion

    Our results showed that the levels of peroxide production in oil used in the confectioneries of Damghan were higher than safe threshold. So training the staff of confectionaries about the appropriate procedures for cooking and frying of sweets
    are essential.

    Keywords: Confectioneries, Damghan, Peroxide