فهرست مطالب

طب توانبخشی - سال پنجم شماره 1 (بهار 1395)

فصلنامه طب توانبخشی
سال پنجم شماره 1 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/01/28
  • تعداد عناوین: 25
|
  • مقاله پژوهشی
  • عطاالله فرج زاده، ملاحت اکبرفهیمی*، سحرناز نجات، امیرحسن کهن، هوشنگ صابری صفحات 1-12
    مقدمه و اهداف
    امروزه بررسی وضعیت سلامت مرتبط با کیفیت زندگی مراقبان بیماران با اختلال مزمن به علت نقش کلیدی آنها در حفظ بیمار در سطح جامعه، یکی از اصلی ترین اهداف تیم درمان می باشد. با توجه به طیف وسیع بیماران آسیب نخاعی که برای انجام فعالیت های روزمره و حرفه ایشان نیاز به سطوح مختلف کمک از سوی مراقبانشان دارند و بار جسمانی، روانی، عاطفی و اقتصادی بزرگی را بر مراقبان وارد می کنند از این رو هدف ما از انجام این مطالعه ترجمه مقیاس بار مسئولیت مراقب به زبان فارسی و بررسی روایی محتوایی و صوری آن و ایجاد ابزاری مناسب برای ارزیابی و ارائه راهکارهای درمانی موثر برای کاهش میزان بار مسئولیت مراقب و در نهایت بهبود کیفیت زندگی مراقب و بیمار می باشد.
    مواد و روش ها
    به منظور استفاده از مقیاس بار مسئولیت مراقب در مراقبان ایرانی، مقیاس با استفاده از روش پیش رو و پس رو ترجمه شده و همچنین روایی صوری مقیاس توسط 14 مراقب و روایی محتوایی توسط 14 متخصص توانبخشی بررسی گردید.
    یافته ها
    در مجموع، سوالات از نظر مراقبان قابل قبول گزارش گردید و در سوالاتی که مراقبان پیشنهادی دال بر تغییر ترجمه آن دادند، در پانل خبرگان این تغییرات لحاظ شد. نتایج روایی صوری از نظر مراقبان نشان از روا بودن تمامی سوالات از نظر مربوط بودن، وضوح و سادگی می باشد. بررسی روایی محتوایی مقیاس با استناد به نظرات 14 متخصص توانبخشی، نشان از روا بودن تمامی سوالات مقیاس از لحاظ ضرورت داشتن بر روی نمودار سه نقطه ای بود.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که ترجمه فارسی «مقیاس بار مسئولیت مراقب» قابل قبول بوده و مقیاس از روایی صوری و محتوایی قابل قبولی برخوردار است.
    کلیدواژگان: مراقب، بار مسئولیت، روایی محتوایی، روایی صوری، مقیاس بار مسئولیت
  • سید علیرضا درخشان راد *، علی قنبری، سیده فریناز سعید، مهدی امیدی، حمیده قاسمی صفحات 13-20
    مقدمه و اهداف
    نوشتن یکی از عملکردهای مهم دست است که نیازمند مهارت ظریف گرفتن سه تایی برای نگهداشتن صحیح نوشت افزار در دست می باشد. کیفیت عملکرد نوشتن به قدرت گرفتن سه تایی وابسته است و با توجه به فرضیه های موجود در زمینه تاثیر وضعیتهای مختلف بدن اعم از نشسته و دمر بر روی قدرت گرفتن؛ لذا هدف از این مطالعه مقایسه قدرت گرفتن سه تایی در سه وضعیت نشسته، دمر استاندارد و دمر ترجیحی بوده است تا از این طریق بتوان به کودکانی که دارای مشکلات نوشتار پریشی هستند کمک کرد تا با قرار گرفتن در آن وضعیت ضمن داشتن کنترل مناسب بر روی نوشت افزار مهارتهای نوشتاری خود را افزایش دهند.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه مشاهده ای و از نوع مقطعی می باشد که در هشت مدرسه عادی ابتدایی مناطق چهارگانه آموزش و پرورش شهر شیراز صورت گرفت. جامعه مورد مطالعه دانش آموزان مقطع اول ابتدایی بودند. نمونه گیری به شیوه تصادفی انجام شد. برای اندازه گیری قدرت گرفتن سه تایی از قدرت سنج استفاده گردید. تحلیل داده های بدست آمده به کمک نرم افزار SPSS نسخه ی 20 و از آزمون آماری تحلیل واریانس یک طرفه با اندازه گیری های مکرر استفاده شد.
    یافته ها
    تعداد 123 دانش آموز شامل 57 پسر و 66 دختر مقطع اول دبستان با شرایط سنی 7 سال تمام (84-95 ماه) مورد بررسی قرار گرفتند. قدرت گرفتن سه تایی در وضعیت دمر ترجیحی به طور معنادار بیشتر از وضعیت دمر استاندارد و وضعیت نشسته بدست آمد (0005/0 >Pvalue).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهش استفاده از وضعیت دمر ترجیحی می تواند وضعیت مناسبی برای انجام مداخلات توانبخشی در بهبود عملکرد گرفتن سه تایی و متعاقبا مهارت نوشتن در کودکان باشد مادامی که این وضعیت ممنوعیت خاصی برای استفاده در کودک نداشته باشد.
    کلیدواژگان: نوشتن، قدرت گرفتن سه تایی، وضعیت دمر
  • نوید میرزاخانی، مینو دبیری گل چین *، مهدی رضایی، سید مهدی طباطبایی، رزی زینعلی، راما یاسایی، مهسا دبیری گل چین، کارن استگنیتی صفحات 21-30
    مقدمه و اهداف
    گرچه بازی مفهومی ساده به نظر می رسد، اما در واقع پدیده ای پیچیده است و با توجه به تجربیات فردی برای هر کس متفاوت است. بازی عملی به دور از قوانین و قواعد است و عملی خود انگیز، سرگرم کننده، بدون هدف، انعطاف پذیر، کاملا جذاب، حیاتی و چالش برانگیز است. بازی نمادین از 18 ماهگی در کودکان آغاز می شود. بازی یک منبع بالقوه برای ارزیابی مهارت های پیش آکادمیک است و بازی های وانمودین بیشتر به مهارت های پیش از سواد آموزی مرتبط می شود. هدف از این مطالعه ترجمه ی ابزار ارزیابی بازی وانمودین خودانگیخته ی کودک (ChIPPA) به زبان فارسی و سنجش روایی ظاهری و محتوایی آن بود.
    مواد و روش ها
    ابتدا ترجمه ی این آزمون در دو مرحله بر اساس پروتکل پروژه بین المللی ابزار کیفیت زندگی صورت گرفت . سپس روایی ظاهری توسط پنج تن و روایی محتوایی آزمون توسط ده تن از متخصصین رشته ی کاردرمانی صورت گرفت. سپس میزان نسبت روایی محتوا (CVR) و شاخص روایی محتوا (CVI) برای آن تعیین شد.
    یافته ها
    در بخش ترجمه برخی واژه ها و محتوا با توجه به فرهنگ تغییر کردند. میزان CVI برای کلیه ی عنوان ها 1 بدست آمد و میزان CVR برای تمامی عنوان ها بین 8/0 تا 1 بدست آمد.
    نتیجه گیری
    آزمون ارزیابی بازی وانمودین خودانگیخته ی کودک از روایی ظاهری مناسب و روایی محتوایی بالایی برخوردار است.
    کلیدواژگان: بازی وانمودین خود انگیخته ی کودک، روایی محتوایی، روایی ظاهری، پروتکل پروژه بین المللی ابزار کیفیت زندگی
  • پدرام پورمحمودیان*، هومن مینونژاد صفحات 31-40
    مقدمه و اهداف
    آسیب لیگامان صلیبی قدامی در زنان 2 تا 8 برابر بیشتر از مردان رخ میدهد و یکی از دلایل آن وجود نقص هایی در سیستم کنترل نروماسکولار زنان می باشد. از این رو هدف این مطالعه بررسی تفاوت های موجود در الگو و فعالیت الکترومیوگرافی عضلات کوادریسپس و همسترینگ بین مردان و زنان والیبالیست در پرش- فرود است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه که از نوع کاربردی است از طریق نمونه گیری هدفمند 18 والیبالیست دانشگاهی (9 مرد و 9 زن) بصورت داوطلبانه شرکت کردند. داده های میزان فعالیت و زمان شروع فعالیت عضله در هنگام فرود بین زنان و مردان مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    مقدار فعالیت فیدفورواردی عضلات کوادریسپس در زنان بطور معنی داری بیشتر از مردان بود(001/0>p). در میزان فعالیت همسترینگ بین زنان و مردان هیچ تفاوت معنی داری وجود ندارد. نسبت فعالیت عضلات همسترینگ به کوادریسپس در زنان بطور معنی داری کمتر از مردان در فاز فیدفوروارد است(05/0>p).
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های تحقیقاتی که تاکنون در زمینه تفاوتهای جنسیتی موجود در فعالیت همسترینگ و کوادریسپس انجام گرفته است بسیار متناقض می باشند و نتایج این تحقیق نیز دامنه این تناقضات را افزایش داد. این تناقضات میتواند ناشی از تعداد کم نمونه های تحقیقات و یا تفاوتهای موجود در سطح آمادگی جسمانی و نوع رشته ورزشی آزمودنی ها باشد. تنها نتیجه مشترک تمام تحقیقات تقویت و بهبود سیستم نوروماسکولار همسترینگ می باشد.
    کلیدواژگان: پرش، فرود، غلبه کوادریسپس، لیگامان صلیبی قدامی، نسبت همسترینگ به کوادریسپس، والیبالیست
  • سیاوش شیروانی پور *، حیدر صادقی، رغد معمار صفحات 41-49
    مقدمه و اهداف
    با توجه به اینکه اختلال در وضعیت بدن، ثبات دینامیک را در حین انجام حرکات و مهارتهای ورزشی تحت تاثیر قرار میدهد، هدف از انجام این تحقیق مقایسه تغییرات مرکز فشار نسبت به مرکز جرم حین راه رفتن به جلو و عقب در مردان کاراتهکای نخبه با زانوی پرانتزی و نرمال بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی20 مرد کاراته کای نخبه در دو گروه زانوی پرانتزی و نرمال به عنوان آزمودنی شرکت کردند. با استفاده از اطلاعات حاصل از صفحه نیرو، تغییرات مرکز فشار نسبت به مرکز جرم بدن حین راه رفتن به جلو و عقب محاسبه شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، تغییرات مرکز فشار نسبت به مرکز جرم بدن بین راه رفتن به جلو و عقب در جهت داخلی- خارجی در اندام غیرغالب معنادار بوده (005/0P=). درحالی که در جهت قدامی- خلفی در هیچکدام از اندامهای غالب و غیرغالب معنادار نبود. ضمن اینکه بین دو گروه زانوی پرانتزی و نرمال در تغییرات مرکز فشار نسبت به جرم بدن در جهت قدامی- خلفی حین راه رفتن به جلو در هر دو اندام تفاوت معنادار (01/0P=). اما در جهت داخلی- خارجی اختلاف معناداری مشاهده نشد. بین اندامهای غالب و غیرغالب در تغییرات مرکز فشار نسبت به مرکز جرم در هیچکدام از جهات تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق حاضر، الگوی تغییرات مرکز فشار نسبت به مرکز جرم در راه رفتن به سمت جلو نسبت به راه رفتن به سمت عقب تفاوت دارد، در شرایطی که پایداری راه رفتن در هر دو جهت در افراد زانوی پرانتزی کمتر از افراد کاراتهکای نرمال است.
    کلیدواژگان: راه رفتن، زانوی پرانتزی، کاراته، مرکز فشار
  • رامین بیرانوند*، فواد صیدی، رضا رجبی صفحات 50-59
    مقدمه و اهداف
    کنترل پوسچر اساس عملکرد حرکات بدن بوده و وجود آن برای بیشتر فعالیت های روزمره و همچنین فعالیت های ورزشی مورد نیاز است. عوامل متعددی می توانند بر میزان کارایی سیستم کنترل پوسچر تاثیر منفی گذاشته و ثبات پوسچر را کاهش دهند. گزارش شده است که سرما یکی از این عوامل است که می تواند با تاثیر گذاشتن روی سیستم عصبی عضلانی موجب افزایش نوسان پوسچر شود. بنابر این هدف از تحقیق حاضر بررسی نوسان پوسچر فوتبالیست های دانشگاهی، متعاقب یک پروتکل سرمادهی مچ پا با استفاده از اسپری های سردکننده بود.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی می باشد. 30 فوتبالیست مرد دانشگاهی با میانگین سنی 29/1±2/23 سال، وزن 73/6±5/69 کیلوگرم و قد 92/5±11/177سانتیمتر، به صورت هدفمند انتخاب شدند. شاخص های نوسان پوسچر آزمودنی ها توسط دستگاه توزیع فشار اندازه گیری شد و اعداد بدست آمده به عنوان رکورد پیش آزمون ثبت شد. در ادامه، اعمال سرما با استفاده از اسپری های سردکننده و به طور همزمان از جانب داخل و خارج مچ پا صورت گرفت و بلافاصله پس از آن دوباره شاخص های نوسان پوسچر اندازه گیری و اطلاعات آن به عنوان رکورد پس آزمون ثبت شد. از آزمون t زوجی به منظور مقایسه میانگین پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که علیرغم افزایش نسبی شاخص های نوسان پوسچر آزمودنی ها پس از به کار بردن اسپری های سردکننده، از نظر آماری اختلاف معناداری میان این شاخص ها قبل و بعد از سرمادرمانی وجود ندارد )05/0(P>.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که استفاده از اسپری های سرد کننده برای سرمادهی موضعی مچ پا، اثر معناداری بر نوسان پوسچر فوتبالیست های دانشگاهی نداشته است. با این وجود از آنجا که افزایش ناچیزی در شاخص های نوسان پوسچر آزمودنی ها پس از سرمادرمانی بوجود آمده، بهتر است که نتایج بدست آمده از این تحقیق با احتیاط تفسیر شود.
    کلیدواژگان: نوسان پوسچر، مفصل مچ پا، سرما درمانی، فوتبالیست
  • محمد آقازاده امیری، شکوفه صالحی پور باورصاد*، محمدرضا اکبری، سید مهدی طباطبایی، آرش میرمحمد صادقی صفحات 60-67
    مقدمه و اهداف
    ایزوتروپیای تطابقی شایعترین نوع استرابیسم در بین کودکان است و درمان اولیه آن اصلاح کامل عیوب انکساری می باشد. با توجه به اینکه امتروپیزیشن توسط وضعیت انکساری چشم و حدت بینایی کنترل می شود، اصلاح هایپروپی در سنین کودکی ممکن است سبب تداخل در امتروپیزیشن شود. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط سن شروع استفاده از عینک و تغییرات عیوب انکساری در کودکان مبتلا به ایزوتروپیای تطابقی است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی پرونده های پزشکی بیماران مبتلا به ایزوتروپیای تطابقی انکساری (ایزوتروپیایی که میزان آن پس از اصلاح کامل رفرکشن سیکلوپلژیک به کمتر از 10 پریزم دیوپتر کاهش یابد) مرور شدند و داده های انکساری برای سه گروه کودکان بر اساس سن شروع استفاده از عینک تحلیل شد.
    یافته ها
    62 بیمار وارد مطالعه شدند. سن میانگین شروع استفاده از عینک 5/2 سال و متوسط طول دوره پیگیری، 9/1 سال بود. ارتباط بین سن شروع استفاده از عینک با اسفریکال اکیوالان و هایپروپی از نظر آماری معنی دار بود (05/0>p) ولی با آستیگماتیسم معنی دار نبود (05/0
    نتیجه گیری
    سن شروع استفاده از عینک با تغییرات اسفریکال اکیوالان و هایپروپی در کودکان مبتلا به ایزوتروپیای تطابقی رابطه معنی داری دارد. هر چه سن شروع استفاده از عینک کمتر باشد میزان اسفریکال اکیوالان و هایپروپی کودک بیشتر می شود. احتمال اینکه اصلاح کامل هایپروپی باعث تداخل در روند طبیعی امتروپیزیشن در کودکان مبتلا به ایزوتروپیای تطابقی شود، باید در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: عینک، ایزوتروپیای تطابقی، عیوب انکساری، امتروپیزیشن
  • مینا سادات میرشجاع، علی اکبر پهلوانیان صفحه 68
    مقدمه و اهداف
    مولتیپل اسکلروزیس یکی از شایع ترین بیماری خود ایمنی مزمن است. با توجه به اهمیت نقش استقلال در فعالیت های روزمره و ارتباط آن با تعادل هدف از این مطالعه بررسی ارتباط تعادل با استقلال در فعالیت های پایه روزمره زندگی بیماران مالتیپل اسکلروزیس شهر تهران است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 40 بیمار مولتیپل اسکلروزیس به صورت غیر احتمالی ساده ( 20 نفر مرد و 20 نفر زن) با میانگین سنی (455/7) 25/39 سال ومدت زمان گذشته از بیماری (488/15) 85/35 شرکت کردند. تمامی افراد شرکت کننده توانایی راه رفتن بدون استفاده از وسیله کمکی و هم چنین توانایی انجام مستقل فعالیت های روزمره را داشتند. آن ها در یک جلسه با درنظرگیری زمان استراحت با استفاده از شاخص های تعادلی برگ، بارتل، لاتون و FIM مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    بنابرنتایج آزمون هم بستگی پیرسون با اطمینان 95/0 ، ضریب هم بستگی تعادل با شاخص بارتل 396/0 و سطح معناداری 011/0 ، ضریب هم بستگی تعادل با شاخص لاتون 415/0و سطح معناداری 008/0 ، ضریب هم بستگی تعادل با شاخص FIM 484/0و سطح معناداری 002/0 بود که به دلیل 005/0>p رابطه بین تعادل با شاخص های بارتل، لاتون و FIM در بیماران مولتیپل اسکلروزیس معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه به نظر می رسد عامل تعادل می تواند وابستگی و استقلال این بیماران را در فعالیت های روزمره آتی و مشارکت اجتماعی افراد را تحت تاثیر قرار دهد. با توجه به این که همه ی بیماران داری درجاتی از استقلال در فعالیت های روزمره زندگی و تعادل بودند، پیشنهاد می شود مطالعات بعدی در جامعه آماری بزرگتر به صورت مطالعه ی طولی انجام گیرد
    کلیدواژگان: تعادل، فعالیت های پایه روزمره زندگی، فعالیت های کارساز روزمره زندگی، مولتیپل اسکلروزیس
  • وحید نجاتی*، مهدیس مقصودلو، مینا معین اسلام صفحات 75-84
    مقدمه و اهداف
    از ابتدای زندگی توانایی تمایز تظاهرات چهره ای هیجان در ارتباطات بین فردی نقش مهمی دارد. هدف از این پژوهش تعیین سیر تحول بازشناسی هیجان در نمونه ای از کودکان ایرانی می باشد.
    مواد و روش ها
    گروه نمونه شامل 242 نفر دانش آموز سال اول تا ششم دبستان در تهران می باشد که با روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شده اند. داده ها با استفاده از آزمون بازشناسی حالات هیجان چهره ای اکمن جمع آوری شد و سپس با روش تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    تحلیل داده های پژوهش نشان می دهد که بین عملکرد دانش آموزان اول دبستان و ششم دبستان تفاوت معناداری در بازشناسی حالات هیجانی وجود دارد(001/0 p<). همچنین دختران عملکرد بالاتری نسبت به پسران در بازشناسی حالات هیجانی دارند(05/0 p<).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش بیانگر آن است که همراه با تحول کودک توانایی بازشناسی حالات هیجانی در او افزاایش می یابد و این توانایی در دختران بیشتر از پسران می باشد.
    کلیدواژگان: بازشناسی هیجان، تحول، کودکان
  • دلارام بغوری، مهدی رضایی*، نوید میرزاخانی، اشکان ایرانی، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحات 85-92
    مقدمه و اهداف
    پارکینسون دومین اختلال نورودژنراتیو شایع بعد از آلزایمر است. چهار علامت اصلی تشخیص بیماری شامل لرزش در زمان استراحت، سفتی،کندی در شروع حرکات و مشکلات کنترل وضعیتی می باشد. افراد مبتلابه پارکینسون به طور رایج علائم غیر حرکتی را هم گزارش می کنند که در بین آنها، خستگی رایج ترین علامت با میزان شیوع 65-40 درصد است که می تواند بر روی کیفیت زندگی این افراد تاثیر بگذارد. هدف از این مطالعه ترجمه و بررسی روایی ظاهری و محتوایی مقیاس خستگی پارکینسون (PFS-16) در افراد مبتلا به پارکینسون بود.
    مواد و روش ها
    ترجمه ی این مقیاس در دو مرحله بر اساس پروتکل پروژه بین المللی ابزار کیفیت زندگیصورت گرفت. پس از آن روایی ظاهری توسط 15 فرد مبتلا به پارکینسون و روایی محتوایی توسط 15 متخصص کاردرمانی بررسی شد. به منظور تعیین نسبت روایی محتوایی (CVR) و شاخص روایی محتوایی (CVI) روش لاوشه مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    در قسمت ترجمه تنها یک سوال از لحاظ مفهومی تغییر کرد. روایی ظاهری بسیار بالایی برای این مقیاس بدست آمد. بر اساس جدول لاوشه نسبت و شاخص روایی محتوایی در محدوه قابل قبول قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    نسخه فارسی مقیاس خستگی پارکینسون دارای روایی ظاهری و محتوایی بالا برای سنجش خستگی در افراد مبتلا به پارکینسون می باشد.
    کلیدواژگان: پارکینسون، خستگی، روایی ظاهری، روایی محتوایی، نسخه فارسی مقیاس خستگی پارکینسون(PFS، 16)
  • صادق توکلی، حسین رفسنجانی دهقاضی، اصغر رضاسلطانی*، مهری قاسمی، خسرو خادمی کلانتری، سید کسری میر حسینی، بهزاد لاهوتی صفحات 93-100
    مقدمه و اهداف
    هدفاز این پژوهش بررسی پایایی دستگاه اندازه گیری حداکثر نیروی ایزومتریک عضله کوادریسپس بود.
    مواد و روش ها
    34 شرکت کننده سالم غیرورزشکار (17 مرد و 17 زن، 19-25 سال) در این پژوهش شرکت کردند. حداکثر نیروی ایزومتریک عضله کوادریسپس با استفاده از دستگاه اندازه گیری نیروی عضلانی در زمان های مختلف و روزهای مختلف اندازه گیری شد. برای ارزیابی پایایی و بزرگی خطای اندازه گیری بین اندازه گیری ها، ضریب همبستگی رده ای (ICC) و انحراف معیار (Sw) بین شرکت کنندگان محاسبه شد. همچنین قابل ذکر است این دستگاه تشکیل شده است از یک صندلی قابل تنظیم برای بیماران و چندین لولا که نسبت به وضیعت بیماران قابل تنظیم میباشد،همچنین از 4 کمربند برای مهار و ثابت نگه داشتن بیمار در هنگام انجام تست، استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج پایایی درون ارزیابان (intra-rater)، و بین ارزیابان (inter-rater) نشان داد که اندازه گیری های نیروی عضله کوادریسپس تکرارپذیری بالایی داشتند (ICCs ≥ 0.90، Sws ≤ 9.1 N) و تفاوت کمی بین اندازه گیری ها وجود داشت. هیچ تفاوت معنادار آماری بین اندازه گیری های نیروی عضله کوادریسپس در زمان ها و روزهای مختلف و بین ارزیابان وجود نداشت. حداکثر نیروی ایزومتریک عضله کوادریسپس در مردان بیشتر از زنان بود. بطوریکه حداکثر نیروی ایزومتریک کوادریسپس زانوی راست و چپ زنان، به ترتیب 25/52% زانوی راست و چپ مردان بود.
    نتیجه گیری
    دستگاه اندازه گیری نیروی عضلانی ایزومتریک که در این پژوهش استفاده شد، روشی مفید و پایا برای اندازه گیری نیروی اکستانسور های زانو است. این روش برای ارزیابی یک برنامه فیزیوتراپی یا توانبخشی نیز می تواند مناسب باشد. این مطالعه در غالب دو هدف جداگانه برنامه ریزی شده است.
    کلیدواژگان: پایایی، کوادریسپس، نیرو
  • فاطمه پرویزی، لاله لاجوردی*، مهدی علیزاده زارع، حسن عشایری صفحات 101-108
    مقدمه و اهداف
    پژوهش حاضر توانایی طرحریزی (planning ) را بررسی میکند که از جمله مهمترین کارکردهای اجرایی در انجام تکالیف روزمره و نیز یادگیری در زمینه ی کنش های رفتاری و حرکتی است. این توانمندی اجرایی نوعی مهارت شناختی است که نیاز به نمایانگری، ارزیابی و نوسازی اعمال به صورت مداوم دارد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی- تحلیلی مقطعی، 30 کودک 6 تا 12 سال در دو گروه 15 نفره شامل کودکان مبتلا به اتیسم با عملکرد بالا با میانگین سنی 86/7 سال و گروه کودکان طبیعی با میانگین سنی 8 سال بر اساس نمونه گیری غیرتصادفی انتخاب و مقایسه شدند. برای به دست آوردن داده ها از آزمون عصبی روان شناختی CANTAB و آزمون هوش وکسلر کودکان استفاده شد. داده ها نیز با آزمون t مستقل تحلیل شدند.
    یافته ها
    کودکان مبتلا به اتیسم با عملکرد بالا در طرحریزی، با گروه کودکان طبیعی تفاوت معناداری در مراحل طرحریزی و حرکت ، یعنی زمان فکر کردن ابتدایی، زمان فکر کردن بعدی و تعداد حرکت برای حل مشکلات داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج بالا نشان می دهند کودکان اتیسم با عملکرد بالا در زمینه طرحریزی که یک توانمندی ذهنی پایه برای بسیاری از اهداف روزمره یک فرد است، از ضعف قابل توجهی برخوردارند. البته این عدم توانمندی در کنار گزارش های دیگری است که اشاره به ضعف این کودکان در حوزه های دیگر کارکردهای اجرایی دارند.
    کلیدواژگان: طرح ریزی، اتیسم (عملکرد بالا)، CANTAB
  • هدا حسینیان، نیکتا حاتمی زاده*، روشنک وامقی، عنایت الله بخشی صفحات 109-118
    مقدمه و اهداف
    برنامه غربالگری تنبلی چشم خردسالان از برنامه های جاری نظام سلامت کشور است. هدف پژوهش حاضر ارزیابی فرایند درمان کودکان مبتلا به تنبلی چشم تشخیص داده شده در برنامه غربالگری و ارزشیابی نتایج بدست آمده بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه به همه مراکز بینایی سنجی مرجع برنامه کشوری غربالگری تنبلی چشم شهر مشهد مراجعه شد تا اطلاعات و مستندات مربوط به همه کودکان مبتلا به تنبلی چشم شناسایی شده در برنامه غربالگری سال 1391 گردآوری شود. رضایت آگاهانه والدین کسب و با ایشان مصاحبه شد. حدت بینایی و عیوب انکساری کودکان اندازه گیری شد. از 168 کودک مبتلا به تنبلی چشم شناسایی شده در برنامه غربالگری، 71 کودک در مراکز بینایی سنجی پرونده داشتند.
    یافته ها
    از والدین 66 کودک که برای شرکت در پژوهش رضایت داشتند، برای 58 نفر (88%) آگاه سازی از اهمیت درمان به موقع انجام شده بود و 57 نفر (87%) طی یک سال پس از تشخیص و شروع درمان، 1 تا 4 جلسه پیگیری درمان داشتند که در آن جلسات حدت بینایی و شماره چشم کودک ثبت شده اما اثر درمان بر زندگی روزمره کودک و کیفیت زندگی هیچ کودکی سنجیده نشده بود. حدود 63.6% از والدین در مواجهه با موانع پیروی از درمان برای رفع آن مورد راهنمایی بینایی سنج قرار گرفته بودند. بالغ بر 90% از پرونده ها فاقد مستندات مربوط به ارائه خدمات آگاه سازی، آموزش و راهنمایی برای رفع موانع درمان بودند. یک سال پس از شروع درمان حدت بینایی 66.6% از کودکان کاملا و 10.6% نسبتا اصلاح شده و در 22.8% نفر تغییری نکرده بود.
    نتیجه گیری
    در نبود دستورالعمل و الزام برای ثبت اطلاعات دسترسی بیماران، شمار قابل توجهی از کودکان شناسایی شده در برنامه از پیگیری محروم مانده اند. با طراحی برگه های ثبت داده و دستورالعمل برای ارائه خدمات درمانی و پایش و ارزشیابی، سطح پوشش خدمات بخصوص در حیطه های آگاه سازی والد – کودک و رفع موانع درمان، می تواند ارتقاء یابد.
    کلیدواژگان: درمان، توانبخشی، تنبلی چشم، ارزشیابی، غربالگری
  • سمیره درویش پور*، علی میرزاجانی، ابراهیم جعفرزاده پور، آزاده شادمهر صفحات 119-125
    مقدمه و اهداف
    توانایی های ادراکی از قبیل زمان عکس العمل بینایی نمایانگر عملکرد شناختی و حرکتی در بسیاری از فعالیت های روزانه می باشند. زمان واکنش بینایی ساده نوعی از زمان واکنش می باشد که با بخش عظیمی از زندگی حقیقی افراد در ارتباط می باشد. مطالعه ی حاضر به منظور مقایسه ی زمان واکنش بینایی ساده نسبت به دو محرک نوری قرمز و سبزانجام شده است.
    مواد و روش ها
    زمان واکنش بینایی ساده 63 خانم داوطلب با رنج سنی 18 تا 30 سال نسبت به دو محرک نوری قرمز و سبز با استفاده از نرم افزار تخمین زمان واکنش و مهارت پیش بینی اندازه گیری شد. سپس آزمون آماری تی زوجب برای آنالیز داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تفاوت آماری معنی داری بین زمان واکنش بینایی ساده نسبت به دو محرک نوری قرمز وسبز وجود ندارد. ( 699/1=P، 094/0=t)
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که افراد با سرعت یکسانی به محرک بینایی قرمز و سبز واکنش نشان می دهند.
    کلیدواژگان: زمان واکنش بینایی ساده، محرک نوری قرمز، محرک نوری سبز، نرم افزار تخمین زمان واکنش و مهارت پیش بینی
  • صادق کریمی*، امید کاشی، وحید احمدی منش، علی مرادی صفحات 126-134
    مقدمه و اهداف
    با وجود تحقیقات فراوان در خصوص ارتباط ناهنجاری کف پای صاف با فاکتور های آنتروپومتریکی مرتبط، هنوز هم درباره ارتباط آن با این فاکتورها و نحوه اندازه گیری آن توافق عمومی وجود ندارد. از این رو تحقق حاضر با هدف بررسی ارتباط بین صافی کف پا با شاخص توده بدنی (body mass index یاBMI) و میزان درصد چربی بدن در کودکان دبستانی 10-12 سال صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری این تحقیق شامل 243 کودک دبستانی استان قم با میانگین سنی11 سال که به صورت تصادفی به عنوان نمونه تحقیق وارد این مطالعه شدند. برای ارزیابی وضعیت کف پا، از شاخص قوس کف پای استاهلی، شاخص قوس (AI یا Arch Index) و برای ارزیابی فاکتورهای آنتروپومتریکی از میزان درصد چربی (روش جکسون پولاک) و شاخص توده بدنی استفاده شد. برای بررسی رابطه بین متغیر ها از آزمون آماری کای دو (Ci-square) و همچنین برای بررسی تکرار پذیری داده های اندازه- گیری شده از آزمون ضریب همبستگی (Interclass correlation coefficient) با نرم افزار 18 SPSS انجام شد.
    یافته ها
    میزان شیوع کف پای صاف در این مطالعه 6/27 درصد بود. بر اساس یافته های این مطالعه بین صافی کف پا و کودکان دارای اضافه وزن و چاق در دو روش میزان درصد چربی(05/0P=) و شاخص توده بدن (05/0P=) ارتباط معنی داری وجود دارد، همچنین نتایج حاصل از تجزیه تحلیل آماری نشان می دهد که بین میزان قوس کف پا در پای راست و پای چپ ااختلاف معنی داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد که صافی کف پا در کودکان دارای اضافه وزن و چاق در هر دو روش اندازه گیری درصد چربی و BMI، شیوع بالایی دارد ، بنابراین ممکن است چاقی و اضافه وزن یکی از عوامل مهم برای ایجاد ناهنجاری کف پای صاف در کودکان باشد. با توجه به یافته های این تحقیق و زمینه ابتلای کودکان دارای اضافه وزن و چاق به کف پای صاف و مشکلات بعدی که به دنبال خواهد داشت، توجه جدی تر به برنامه غربالگری در سنین پایین تر، تجویز تمرینات اصلاحی و فراهم آوردن بستری برای فعالیت بدنی در کودکان ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: کف پای صاف، BMI، میزان درصد چربی، فاکتورهای آنتروپومتریکی
  • علیرضا فارسی، حسن عشایری، سحر محمدزاده* صفحات 135-144
    مقدمه و اهداف
    یکی از آسیب های دوران سالمندی، آسیب های ناشی از افتادن حین راه رفتن است هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر شش هفته تمرینات تعادلی بر سازگاری کینماتیک مفاصل ران، زانو و مچ پا در راه رفتن زنان سالمند بود.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش نیمه تجربی انجام شد. بدین منظور20زن سالمند با دامنه سنی 75-60 (84/4±72/67 سال) به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و از طریق گمارش تصادفی ساده به دو گروه ده نفری کنترل و تمرین تقسیم شدند. سپس از آزمودنی های هر دو گروه یک آزمون مشابه پیاده روی در یک مسیر هفت متری با سرعت گام برداری مورد دلخواه طی دو جلسه پیش و پس آزمون به فاصله شش هفته از هم گرفته شد. گروه تمرین به طور منظم هفته ای 3 جلسه و در مجموع 18 جلسه تمرینات تعادلی (شامل انواع ایستادن ها و راه رفتن ها) را بر اساس پروتکل تعیین شده انجام دادند. با استفاده از دستگاهتحلیل حرکتیویژگی های کینماتیک راه رفتن شامل دامنه حرکت مفاصل ران، زانو و مچ پا جمع آوری و از طریق نرم افزار کرتکس تحلیل شد. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس مرکب (2 گروه × 2 زمان) تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج تحقیق بهبود معنی دار در دامنه حرکت مفصل ران (03/0=P) در گروه تمرین در مقایسه با گروه کنترل نشان داد. دامنه حرکتی مفصل زانو (12/0=P) در گروه تمرین، نسبت به گروه کنترل معنی دار نبود. تفاوت معنی داری در دامنه حرکتی مچ پا در دو گروه تمرین تعادلی و کنترل مشاهده نشد(28/0=P).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که سازگاری های کینماتیک مفصل ران در زنان سالمند زیر تاثیر شش هفته تمرینات تعادلی قرار می گیرند. بنابراین، مداخله تمرینات تعادلی می تواند رویکرد موثری در بهبود فاکتورهای خطرزا در افتادن و توسعه جابجایی ایمن در جمعیت افراد سالمند باشد.
    کلیدواژگان: راه رفتن، زنان سالمند، تمرینات تعادلی، دامنه حرکتی مفاصل
  • علی عباسی *، حیدر صادقی، مهدی زمانیان صفحات 145-155
    مقدمه و اهداف
    مطالعات گذشته در زمینه تاثیر کشش های استاتیک و دینامیک بر عملکرد متعاقب نتایج متناقضی ارائه داده اند. هدف این مطالعه بررسی تاثیر کشش استاتیک و دینامیک عضلات بر پایداری دینامیک موضعی جابجایی زاویه ای مفاصل اندام تحتانی مردان جوان سالم فعال در حین رکاب زدن با استفاده از روش های نوین تحلیل غیر خطی بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 15 دانشجوی پسر تربیت بدنی و علوم ورزشی از دانشگاه خوارزمی به صورت داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند. آزمودنی ها در طی دو روز با اختلاف 48 ساعت در هر مراجعه به آزمایشگاه مراجعه کردند و در حالتهای بدون کشش و پس از گذشت 2، 5 و 10 دقیقه از کشش استاتیک و دینامیک اطلاعات کینماتیکی اندام تحتانی آنها در 30 سیکل رکاب زدن دوچرخه ثابت در شدت کار 70 دور بر دقیقه توسط دوربین تحلیل حرکت با فرکانس 50 هرتز ثبت شد. اطلاعات جابجایی زاویه ای مفاصل ران، زانو و مچ پا برای ساختن سری زمانی و محاسبه نمای لیاپانوف استخراج شدند.
    یافته ها
    نتایج آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری تکراری نشان داد که تفاوت معنی داری در نمای لیاپانوف جابجایی زاویه ای مفاصل ران، زانو و مچ پا در وهله های 2، 5 و 10 دقیقه بعد از کشش استاتیک و دینامیک وجود ندارد (05/0
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج احتمالا می توان از هر دو نوع کشش استاتیک و دینامیک در برنامه گرم کردن پیش از رکاب زدن روی دوچرخه ثابت به منظور تمرین یا انجام بازتوانی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: کشش استاتیک، کشش دینامیک، پایداری دینامیک موضعی، نمای لیاپانوف، رکاب زدن
  • مهدی ضامنی مطلق*، مریم نزاکت الحسینی، حمید صالحی، احمد چیت ساز صفحات 156-166
    مقدمه و اهداف
    اختلالات گام برداری از علل مهم افتادن و آسیب دیدگی ها در بیماران مبتلا به پارکینسون محسوب میشوند از این رو هدف از مطالعه ی حاضر بررسی اثر 8 هفته تمرینات اجرایی ویژه بر اختلالات گام برداری بیماران مبتلا به پارکینسون می باشد.
    مواد و روش ها
    تحقیق از نوع نیمه تجربی و طرح تحقیق به صورت پیش آزمون- پس آزمون به همراه گروه کنترل اجرا گردید. 14 بیمار پارکینسونی مبتلا به انجماد راه رفتن (مرحله 2 - 5 مقیاس هوهن و یاهر ) به طور در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه کنترل (5 مرد و 2 زن) و تجربی ( 4 مرد و 3 زن) با میانگین سنی 92/10 ±21/60 تقسیم شدند. گروه تجربی علاوه بر درمان های دارویی در 8 هفته تمرینات اجرایی ویژه شرکت کردند. در حالی که گروه شاهد در این مدت فقط درمان دارویی دریافت کردند. اختلالات گام برداری توسط پرسشنامه انجماد راه رفتن اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از روش آماری تی مستقل مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اثر یک دوره تمرینات اجرایی بر میانگین کاهش امتیازات انجماد راه رفتن در گروه تجربی در مقایسه با کنترل معنی دار بوده است (05/0≥P).
    نتیجه گیری
    تمرینات اجرایی ویژه می تواند به عنوان یک روش مداخله ای در بهبود اختلالات گام برداری بیماران مبتلا به پارکینسون استفاده شود
    کلیدواژگان: انجماد راه رفتن، کارکردهای اجرایی عصب شناختی، شدت انجماد، تکرار انجماد
  • لیلا جلیلوند کریمی، اکرم مسرتی *، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحات 168-173
    مقدمه و اهداف
    ارزیابی گوش واقعی یک روش بررسی خروجی سمعک است که به وسیله ی آن می توان تمامی ویژگی های فردی گوش را در تنظیم سمعک محاسبه نمود و به تارگت تجویزی مورد نظر رسید. هدف از تنظیم سمعک و در نهایت انطباق با تارگت تجویزی به وسیله ی ارزیابی گوش واقعی، بالا بردن فهم گفتار در ارتباط روزمره است؛ اما اینکه چه قدر ارزیابی گوش واقعی روی امتیاز بازشناسی لغت اثر می گذارد، مساله ای است که مورد بررسی قرار می گیرد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مداخله ای مقطعی بود که در آن آزمون بازشناسی واژه های تک سیلابی، قبل و بعد از تنظیم با سیستم ارزیابی گوش واقعی بررسی شد. جمعیت مورد مطالعه در این پژوهش 21 فرد 20-65 ساله با افت شنوایی متوسط تا شدید(dBHL80-41) بوده و آنالیز داده ها با روش آماری t زوجی صورت گرفت و سطح اطمینان 05/0 از نظر آماری معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون t زوجی نشان داد امتیاز بازشناسی واژه بعد از تنظیم با ارزیابی گوش واقعی به صورت معنی داری افزایش یافت (012/0p=).
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه بعد از تنظیم با ارزیابی گوش واقعی ، بهبود امتیاز بازشناسی گفتار در افراد مورد آزمایش مشاهده شد، ارزیابی گوش واقعی برای فیتینگ سمعک توصیه می شود.
    کلیدواژگان: ارزیابی گوش واقعی، بازشناسی گفتار
  • سورنا موسوی، اکرم آزاد*، مالک امینی، مونا ادریسی، قربان تقی زاده صفحات 174-182
    مقدمه و اهداف
    همی پلژی اسپاستیک شایع ترین نوع فلج مغزی است که می تواند منجر به محدودیت عملکردی بویژه در اندام فوقانی شود. از روش های پیشنهادی در درمان توان بخشی این گروه از کودکان، استفاده از اسپلینت برای اصلاح دامنه حرکتی، تعدیل تون و بهبود عملکرد دست می باشد. در این مطالعه به بررسی تاثیر اسپلینت پدل بر دامنه حرکتی، تون و زبردستی اندام فوقانی کودکان همی پلژی اسپاستیک 11-5 ساله پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی ساده با طرح موازی دو سو کور و با استفاده از اسپلینت استاتیک پدلدر دو گروه مداخله و کنترل بر روی 30 کودک همی پلژی اسپاستیک 11-5 ساله انجام شده است. گروه کنترل با برنامه های روتین کاردرمانی(درمان رشدی–عصبی) و گروه مداخله علاوه بر مداخلات درمان رشدی– عصبی، از اسپلینت پدل به مدت 2 ماه (4 ساعت در روز و 6-4 ساعت در شب) تحت درمان قرارگرفتند. ارزیابی های انجام شده در سمت مبتلا شامل ارزیابی تون فلسکوری مچ دست و آرنج با مقیاس آشورث اصلاح شده، دامنه حرکتی گونیامتری اکستانسیون فعال و غیرفعال مچ دست، آزمون های پورد-پگ بورد و جعبه-مکعب جهت ارزیابی زبر دستی ظریف و درشت دست در قبل و دو ماه بعد از درمان اجرا شد.
    یافته ها
    تفاوت تغییرات زبردستی درشت دست(001/0=P)، دامنه حرکتی فعال اکستانسیون مچ دست(005/0=P) و اسپاستیسیتی عضلات فلکسور مچ دست(007/0=P) و آرنج(048/0P=) در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل معنادار بود اما تفاوت تغییرات دامنه حرکتی غیرفعال اکستانسیون مچ دست(14/0=P) و تغییرات زبردستی ظریف دست(18/0=P) بین دو گروه معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که استفاده از اسپلینت پدل به همراه رویکرد درمان رشدی-عصبی می تواند در بهبود زبردستی درشت دست، دامنه حرکتی اکستانسیون فعال مچ دست و نیز کاهش اسپاستیسیتی عضلات فلکسور مچ دست و آرنج موثر باشد.
    کلیدواژگان: اسپلینت پدل، فلج مغزی، اسپاستیسیتی، زبردستی، دامنه حرکتی
  • مقاله مروری
  • مینا احمدی کهجوق، مهدی رصافیانی*، سیدعلی حسینی، بابک کاشفی مهر، نازیلا اکبر فهیمی صفحات 183-189
    مقدمه و اهداف
    کوچینگ عملکرد کاری، مداخله ای برای کار با والدین برای رسیدن به اهداف عملکرد کاری آنها و کودکانشان است. مقاله حاضر به تعریف این مفهوم و بررسی پژوهش- هایی که تا کنون در این حوزه انجام شده اند، پرداخته است.
    مواد و روش ها
    برای انجام این مقاله مروری توصیفی، جستجوی کاملی با کلید واژه های کوچینگ (coaching)، کوچینگ عملکرد کاری (occupational performance coaching) و کاردرمانی (occupational therapy) در پایگاه های جستجوی معتبرCINAHL، Medline، Science Direct، Pubmed، Wiley Online Library، ProQuest، ProQuest DissertationsوGoogle scholarدر فاصله زمانی 2009 تا 2015 انجام شد.
    یافته ها
    تعداد سه مقاله و یک پایان نامه کارشناسی ارشد بدست آمد که به بررسی تاثیر کوچینگ توسط کاردرمانگران بر روی مراجعین مختلف پرداخته بودند. به دلیل اندک بودن تعداد مقالات صرف نظر از روش مطالعه، هر چهار مطالعه ی مداخله ای براساس معیارهای ورود انتخاب شدند. از باقی مقالات برای حمایت از یافته ها استفاده شد.
    نتیجه گیری
    کوچینگ عملکرد کاری موافق با هسته کاردرمانی بوده و به سبب خانواده محور بودن آن روش مداخله ای مناسبی برای والدین است، هر چند با توجه به نقاط ضعف مطالعات موجود، باید پژوهش های دقیق تر با روش شناختی قوی تری انجام پذیرد.
    کلیدواژگان: کوچینگ، کوچینگ عملکرد کاری، کاردرمانی
  • فرشته پورسعید، ناهید طحان* صفحات 190-208
    مقدمه و اهداف
    با توجه به اهمیت اسپاستیسیته در درمان بیماران با ضایعه نورون محرکه فوقانی هدف از این تحقیق ، مروری نظام مند بر مطالعات مرتبط با اندازه گیری و روش های ارزیابی اسپاستیسیتی در بیماران با اختلالات عروقی مغز می باشد تا شاید بتوانیم با توجه به مزایا و معایب هر روش بهترین روش را برای ارزیابی میزان اسپاستیسیتی سفارش نماییم.
    مواد و روش ها
    جستجوی مطالعات انجام شده در فاصله زمانی 1995 تا 2013 در منابع اطلاعاتیMdconsult ،Sciencedirect ،Pedro، SID، Pubmed،Ggoogle scholarانجام شد. کلید واژه های اسپاستیسیته، آشورت، همی پلژی، دستگاه های اندازه گیری، سکته مغزی ، ارزیابی مورداستفادهقرارگرفتند.
    نتیجه گیری
    در کل 69 مقاله که دارای معیار های ورود بودند برگزیده شدند. تفاوت های زیادی میان مقالات از نظر متدلوژی، شاخص های مورد ارزیابی، عضلات مورد بررسی مشاهده گردید. به منظور تشخیص اسپاستی سیته به ترکیب روش های مختلف اندازه گیری اسپاستی سیته نیاز داریم
    کلیدواژگان: اسپاستیسیته، آشورت، همی پلژی، دستگاه های اندازه گیری، سکته مغزی، ارزیابی اسپاستیسیته
  • فرزانه نوروزی نژاد، سید مجید حسینی، اصغر رضاسلطانی* صفحات 209-223
    مقدمه واهداف
    در سالهای اخیر، در تحقیقات بیومکانیکی و بیوفیزیولوژیکی از اولتراسونوگرافی به شکل گسترده ای برای اندازه گیری تغییرات مولفه های ساختاری عضله اسکلتی همانند طول و زاویه فاسیکل و ضخامت عضله به منظور تخمین میزان نیروی عضله استفاده شده است. در این مطالعه مروری سعی گردیده است که بشکل نظام مند به بررسی وجود تکرارپذیری و اعتبارسنجی روش اولتراسونوگرافی در ارزیابی مولفه های ساختاری عضله اسکلتی انسان حین انقباض پرداخته شود.
    مواد و روش ها
    در این مرور، جستجوی مطالعات انجام شده در فاصله زمانی سالهای 1995 تا آگوست 2014 در پایگاه های اطلاعاتی اینترنتی Pubmed، Google Scholar، Ovid Springer، ProQuest و CINAHL انجام شد. کلید واژگان Reliability، Validity ،Muscle structure ، Fascicle Angle ،Contraction ، Ultrasonography برای جستجو مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    با استفاده از واژه های کلیدی بالا و پس از حذف مقالات تکراری، 109 مقاله به دست آمد و پس از بررسی عنوان مقالات 40 مقاله انتخاب شد که پس از بررسی چکیده و متن مقالات و نتایج حاصل از آنها، 28 مقاله همه متن که دارای معیارهای ورود بودند در جداول مجزا ارائه شدند. شاخص های آماری مورد استفاده در مقالات همانند مقادیر ICC ،CV SEM ،r در کلیه مطالعات بررسی شد. تکرار پذیری روش اولتراسونوگرافی درمورد تخمین تغییرات ساختار عضله، زاویه فاسیکل بترتیب در 14 و 8 مقاله بررسی گردید ونتایج شامل تکرارپذیری بالای اولتراسونوگرافی طی انقباضات ایزومتریک و ایزوتونیک (ICC=0.75- 0.99) بود. در یک مورد تکرارپذیری اولتراسونوگرافی میزان0.6= ICC بود که مربوط به فعالیت دینامیکی عضله بود. بعلاوه، مطالعاتی که روش اولتراسونوگرافی را با MRI یا EMG مقایسه کرده بودند مورد بررسی قرار گرفتند. اعتبارسنجی روش اولتراسونوگرافی در 7 مقاله بررسی گردیدکه مقادیر، سازگاری خوب تا بالای این روش را در به تصویر کشیدن فعالیت ایزومتریک و یا دینامیکی عضلات نشان داد.
    نتیجه گیری
    مرور نشان داد که اولتراسونوگرافی ابزاری معتبر با روایی دلخواه برای ارزیابی پارامترهای معماری مانند طول و زاویه فاسیکل و ضخامت عضله اسکلتی در افراد سالم و دچار اختلال عملکرد در انواع انقباضات در وضعیت های متفاوت می باشد.
    کلیدواژگان: تکرار پذیری، اعتبارسنجی، ساختار عضله، زاویه فاسیکل، انقباض، اولتراسونوگراف
  • ناصر حوایی *، اکرم آزاد، ماندانا رضایی، افسون حسنی مهربان، مهدی علیزاده صفحات 224-234
    مقدمه واهداف
    دست نویسی یا نوشتن ترسیم دیداری از زبان گفتاری است. این مهارت برای موفقیت در مدرسه و دانشگاه، بیشتر مشاغل و فعالیت های فردی و اجتماعی لازم و ضروری است. اختلال نوشتن یا دیسگرافیا به عنوان اختلال در بیان نوشتاری تعریف می شود درحالیکه از دانش آموز انتظار می رود با توجه به سن، هوش و وضعیت آموزشی، عملکرد مناسبی داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی ابعاد و عوامل بروز اختلال نوشتن و معرفی راهکارهای مناسب برای ارزیابی و درمان به درمانگران و متخصصین آموزشی می باشد.
    مواد و روش ها
    برای تدوین این مقاله به منابع مربوط از سال های 1992 تا 2014 میلادی استناد گردیده است. به این منظور با استفاده از واژه های Handwriting، Poor Writer، Dysgraphia، Randomized Clinical Trial، Evaluation و Intervention و واژه های فارسی دست نویسی، اختلال نوشتن رشدی، ارزیابی، مداخله، تحقیقات مداخله ای
    در بانک های اطلاعاتیPub Med ، Science Direct،Scopus ،Google Scholar ، MAGIRAN و SID یک جستجوی جامع صورت پذیرفته است و در مرحله ی اول، 99 مقاله ی مرتبط با موضوع، انتخاب گردید. بر مبنای یک روش گزینشی هدفمند، 51 مقاله انتخاب گردیده است که در کنار سه کتاب، منابع این تحقیق محسوب می شود.
    یافته ها
    ابزارهای ارزیابی استاندارد متعددی در دسترس می باشد. آزمون جامع و استاندارد فارسی که بتوان از آن برای ارزیابی عملکرد نوشتن دانش آموزان استفاده نمود در ایران موجود نمی باشد. درمان به روش های متعدد انجام می شود. اما تعداد تحقیقات مداخله ای به خصوص مداخلات مبتنی بر کار و فعالیت محدود می باشد.
    نتیجه گیری
    استفاده از ابزارهای مناسب برای ارزیابی و تلفیقی از رویکردهای مختلف در قالب مطالعات کارآزمایی بالینی به درمانگران و متخصصین حیطه آموزش سفارش می گردد.
    کلیدواژگان: دست نویسی، اختلال نوشتن رشدی، ارزیابی، مداخله، تحقیقات مداخله ای
  • ذبیح الله راستی، مینو کلانتری*، علیرضا شمس الدینی صفحات 235-243
    مقدمه واهداف
    فلج مغزی شایعترین اختلال حرکتی است که با ناتوانی و نقص حرکتی مادام العمر ارتباط دارد که می تواند منجر به ناتوانی هایی نظیر ضایعه ، محدودیت عملکرد و محدودیت مشارکت شود. بروز اختلالات حرکتی-روانی منجر به عدم به کارگیری اندام، ضعف و فلج بیشتر، اختلال در انجام فعالیت های روزمره زندگی، وابستگی بیشتر و در نهایت کاهش سطح کیفیت زندگی می شود. بنابراین به علت بروز چنین اختلالاتی انجام درمان به موقع ضروری است. تکنیک کینزیوتیپ تکنیک به نسبت تازه ای است که در برنامه های توانبخشی مورد استفاده قرار گرفته است. هدف این مقاله، مرور منابع به منظور بررسی اثرات تکنیک کینزیوتیپ بر بهبود مهارت های حرکتی در کودکان مبتلا به فلج مغزی می باشد.
    مواد و روش ها
    با استفاده از کلمات کلیدی انگلیسی cerebral palsy،taping ،kinesio tape،kinesio taping و واژگان کلیدی فارسی فلج مغزی و کینزیوتیپ در پایگاه های اطلاعاتی نظیر ISI، Pubmed، Scopus، وGoogle Scholar تعداد 14 مقاله (10 مقاله کامل و 4 چکیده مقاله) بر اساس معیار های ورود و تا آپریل 2015 انتخاب شد و پس از مرور برطبق محل به کار برده شدن کینزیوتیپ روی بدن و نوع کاربرد آن دسته بندی شد.
    یافته ها
    مرور منابع نشان داد که تکنیک کینزیوتیپ روی عملکرد حرکتی درشت و ظریف و فعالیت های دینامیک موثرتر از فعالیت های پوسچرال و استاتیک است و همچنین در مراحل رشدی و حرکتی بالاتر (سطوح 1 و 2 سیستم طبقه بندی عملکرد حرکتی درشت (GMFCS)) تاثیر بیشتری دارد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تکنیک کینزیوتیپ می تواند به عنوان مکمل درمان و در ترکیب با سایر تکنیک های درمانی در توانبخشی عصبی کودکان مبتلا به فلج مغزی به منظور بهبود عملکرد حرکتی و فعالیت های دینامیک به ویژه در مراحل رشدی بالاتر (سطوح 1 و 2 مقیاس GMFCS) موثر باشد.
    کلیدواژگان: فلج مغزی، کینزیوتیپ، حرکات درشت و ظریف، تعادل، عملکرد دست
|
  • Ataollah Farajzadeh, Malahat Akbarfahimi*, Saharnaz Nedjat, Amirhassan Kohan, Hooshang Saberi Pages 1-12
    Background And Aim
    Today, investigation of the health related to the quality of life of caregivers of the patients with chronic disease is among the mail objectives of trereatment teams, due to the key role they play in maintaining patients in the community. Given the wide range of spinal cord injury patients in need of assistance, usually by their relative or caregivers, to perform their daily and professional activities, the huge physical, psychological, emotional and economic burden may be reflected on the quality of life of their caregivers. The aim of the present study was to translate Caregiver Burden Scale into Persian and to study its content and face validity with the goal of creating a useful tool for evaluating and providing effective treatment strategies to reduce the burden of care and improvement of quality of life of caregivers and care recipients.
    Materials And Methods
    In order to be able to use the caregiver burden scale among Iranian caregivers, forward-backward translation procedure was followed to develop the Persian version of the scale. Face validity was evaluated by 14 caregivers and content validity by 14 specialists in rehabilitation.
    Results
    Generally, the items were viewed to be acceptable from the viewpoint of caregivers and some items were suggested by the caregivers to undergo revisions. These items were discussed and revised in an expert panel. The results of the face validity in the view of caregivers indicate that the scale enjoys good validity in terms of relevance, clarity, and simplicity for all the items on a 4-point diagram. The results related to the necessity of CBS items in a three-point scale based on the opinions of 14 specialists in rehabilitation indicate a high content validity.
    Conclusion
    The results show that the Persian translation of "caregiver burden scale" is acceptable and it has acceptable content and face validity.
  • Seyed Alireza Derakhshanrad*, Ali Ghanbari, Seyedeh Farinaz Saeed, Mehdi Omidi, Hamideh Ghasemi Pages 13-20
    Background And Aim
    Writing is one of the important functions of the hand. Holding a writing instrument properly needs tripod pinch which is also considered as a prerequisite for writing. Since the quality of writing function depends on tripod pinch strength and also regarding the current assumptions about the effect of different positions such as prone and sitting on pinch strength; therefore, the aim of the present study was to compare tripod pinch strength in three different positions of sitting, standard prone, and preferred prone so that it would be possible to help children with dysgraphia to be positioned in an appropriate position in order to have good control on writing instrument and improve their handwriting abilities.
    Materials And Methods
    The present inquiry was an observational cross-sectional study which was performed in eight ordinary elementary schools of four areas of educational system in the city of Shiraz. The population consisted of the primary school students. Participants were randomly assigned from the selected schools. Measuring the tripod pinch strength was done by pinch gauge. Data analysis was performed using SPSS (v. 20) and the statistical test of Repeated Measures ANOVA was the choice for analyzing the data.
    Results
    A total of 123 seven-year old (84-95 months) first grade school students including 57 boys and 66 girls were evaluated. Tripod pinch strength in preferred prone position was significantly higher in comparison with that in the other two positions (p
    Conclusion
    Considering the contraindications of preferred prone position in some neurologically ill children, it could have the potentials to be used in rehabilitation interventions as a proper position while the intention of the therapy is to improve the handwriting function.
    Keywords: Writing, Tripod pinch strength, Prone position
  • Navid Mirzakhani, Minoo Dabiri Golchin, Mehdi Rezaee, Rozi Zeinali, Rama Yasaei, Mahsa Dabiri Golchin, Karen Stagnitti Pages 21-30
    Background And Aim
    Although play seems to be a simple concept, it is complex and varies according to individual experiences. Play is a process that follows no rule. It is a spontaneous, funny, flexible, completely attractive, vital, and challenging behavior that aims at no goal. Pretend play starts in childhood since 18 months. The play is a potential source for assessment of academic skills and pretend play is more related to preacademic skills. The purpose of the present study was translation and examination of the face and content validity of Persian version of the Child Initiated Pretend Play Assessment (CHIPPA).
    Materials And Methods
    The translation of the test was carried out based on the International Quality of Life Assessment. Then, face validity was determined by 5 and content validity was evaluated by 10 specialists in occupational therapy. Next, Content Validity Ratio (CVR) and content validity index (CVI) were calculated.
    Results
    In the process of translation, some phrases were changed with regard to cultural considerations. CVI was foud to be 1 and CVR was 0.8 to 1 in all the items.
    Conclusion
    The Persian version of Child Initiated Pretend Play Assessment has an acceptable face and content validity.
    Keywords: Child Initiated Pretend Play Assessment, Content Validity, Face Validity, International Quality of Life Assessment
  • Pedram Pourmahmoudian*, Hooman Minoonejad Pages 31-40
    Background And Aim
    Anterior cruciate ligament injury occurs in females 2 to 8 times more than it does in males. One of the reasons for this is existing deficits in neuromuscular system of females. So, the purpose of the present study was to investigate the differences between male and female volleyball players in pattern and electromyography activity of quadriceps and hamstring muscles in jump-landing task.
    Materials And Methods
    In the present study 18 collegiate volleyball players (9 men and 9 women) participated on a voluntary basis. The results of muscles activity and onset time in landing were compared between male and female athletes.
    Results
    Feed forward activity of quadriceps muscles in females are significantly more than that in males (p
    Conclusion
    The results of studies in the field of gender differences are inconsistent and this can be related to our few samples or differences in the sample's physical fitness and sport type. The only common result of all studies is improvement of neuromuscular system and reinforcement of hamstring.
    Keywords: Jump, landing, Quadriceps dominance, Anterior cruciate ligament, Hamstring to Quadriceps Ratio, Volleyball player
  • Siavash Shirvani Pour*, Heidar Sadeghi, Raghd Mimar Pages 41-49
    Background And Aim
    Since impairment in body alignment affects dynamic stability during sport movements and skills, the purpose of the present study was to compare center of pressure changes to center of mass during forward and backward walking among elite male karatekas with Genu varum and normal angle.
    Materials And Method
    Twenty elite male karatekas (two groups of Genu varum and normal) participated in the current semi-experimental study. Center of pressure changes to center of mass was calculated using force plate data during forward and backward walking.
    Results
    The results showed that center of pressure changes to center of mass was significantly different in medial-lateral direction in non-dominant limb between forward and backward walking (p=0.005), while it was not foud to be significantly different in anterior-posterior direction. Also, the difference between Genu varum group and normal group was significant in the center of pressure changes to center of mass in anterior-posterior direction in both limbs during forward walking (p=0.010), but no significant difference was observed in medial-lateral direction. Moreover, no significant difference could be observed between dominant and non-dominant limbs in the center of pressure changes to center of mass in none of the directions.
    Conclusion
    According to the results of the present study, the pattern of the center of pressure changes to center of mass during forward walking was different from that of backward walking. However, in both directions, gait stability in Genu varum participants was observed to be less than that of the normal karatekas.
    Keywords: Walking, Genu varum, karate, Center of pressure
  • Ramin Beyranvand*, Foad Seidi, Reza Rajabi Pages 50-59
    Background And Aim
    Postural control is the base of body movements and is required for most daily and sports activities. Several factors can affect the performance of postural control system and reduce postural stability. According to the previous studies, the cold is one of the factors that can influence the neuromuscular system and thus increase postural sway. Therefore, the present study was conducted to assess the postural sway of college soccer players following a protocol of local cold application by cold spray at ankle joint.
    Materials and Method In the present quasi-experimental study, 30 male college soccer players were purposefully selected with a mean age of 23/2 ± 1/29 years, mean weight of 69/5 ± 6/73 kg, and mean height of 177/11 ± 5/92 cm. Postural sway characteristics of the participants were measured by the pressure distribution detecting device and the data was recorded as pre-test scores. Next, the cold spray was simultaneously applied on both medial and lateral aspects of the ankle joint of the dominant leg. Immediately then, the postural sway characteristics were measured again and the data was recorded as post-test scores. T-test was used to compare the means.
    Results
    The results showed that despite the relative increase in postural sway characteristics of the participants after using the cold spray, there was no significant difference between these characteristics before and after cryotherapy.
    Conclusion
    It seems that using cold spray for local cooling of ankle joint has no significant effect on the postural sway in college soccer players. Nonetheless, because of the slight increase in postural sway characteristics after cryotherapy, the results of the study should be interpreted with caution.
    Keywords: Postural sway, Ankle joint, Cryotherapy, Soccer players walking, Gnu varum, karate, Center of pressure
  • Shokoofeh Salehipoor, Bavarsad Pages 60-67
    Background And Aim
    Accommodative esotropia is the most common strabismus among children and its initial treatment is optical correction of the full refractive error. Considering the fact that emmetropization is controlled by refractive status of the eye and visual acuity, early correction of hyperopia in childhood may impede emmetropization. The purpose of the present study was to assess the relationship between age when spectacles wear initiated and refractive error changes in children with accommodative esotropia.
    Materials And Method
    In the present cross-sectional study, medical records of 1- to 8-year-old patients diagnosed with refractive accommodative esotropia (esotropia decreased to within 10∆ with full hyperopic correction) were reviewed and the refractive data was analyzed for 3 groups of children based on their age when spectacles wear initiated.
    Results
    A total of 62 patients were included in the study. The mean age when spectacles wear initiated was 2.5 years and the mean of follow-up period was 1.9 years. The relationship between age when spectacles wear initiated with changes in spherical equivalent and hyperopia was statistically significant (p0.05). There is a negative relationship between spherical equivalent and hyperopia with the age when spectacles wear initiated.
    Conclusion
    The age when spectacles wear initiated is significantly correlated to the changes in spherical equivalent and hyperopia in children with accommodative esotropia. The lower the age when spectacles wear initiated, the higher the spherical equivalent and hyperopia. The possibility that full correction of hyperopia impedes emmetropization must be considered.
    Keywords: Spectacles, Accommodative esotropia, Refractive error, Emmetropization
  • Page 68
    Background And Aim
    Multiple sclerosis is the most common chronic autoimmune disease. Given the importance of independence in daily activities and its relationship with balance¡ the goal of the present study was to investigate the relationship between balance and independence in basic and instrumental activities of daily life of the patients with multiple sclerosis in Tehran.
    Materials And Method
    Participants of the present cross-sectional study were 40 MS patients (20 males and 20 females) with a mean age of (7.455) 39.25 and duration of illness for (15.488) 35.85. All the participants could walk independently and could perfrom their daily acitivities. They were evaluated using Balance Berg Scale¡ Barthel Index¡ Instrumental Activity of Daily Living Lawton version¡ and Functional Independed Measure in a single session and with intervals.
    Results
    According to pearson correlation coefficient¡ with confidence certainty set at 0.95¡ correlation coefficients were found to be 0.396 between balance and Barthel index with a significant level of 0.011¡ 0.415 between balance and with Latown index and significant level of 0.008¡ and 0.484 between balance and equilibrium FIM and 0.002 confidence level. Considering P
    Keywords: Balance, Basic Activities of Daily Living, Instrumental Activities of Daily Living, Multiple Sclerosis
  • Vahid Nejati*, Mahdis Maghsudloo, Mina Moein Eslam Pages 75-84
    Background And Aim
    The ability to discriminate among face emotional expressions among individual interactions is important from the early stages of life. The purpose behind the present study was to determin development of emotional recognition among Iranian children.
    Materials And Method
    The sample included 242 students, ranging from the first to the sixth grade, in Tehran, who were chosen based on cluster sampling. Data was collected using Ekman facial recognition test. One way Anova and Tukey test were run to analyze the data.
    Results
    Data analyses revealed that there is a significant difference between the first graders and the sixth graders in emotion recognition. Also, girls were found to have better performance in emotion recognition compared with that of boys (p
    Conclusion
    It can be stated that accompanied by child development, the ability to recognize emotions will increase and this ability is higher in girls.
    Keywords: Emotion Recognition, Development, Children
  • Delaram Baghoori, Mehdi Rezaee, Navid Mirzakhani, Ashkan Irani, Alireza Akbarzadeh, Bagheban Pages 85-92
    Background And Aim
    Parkinson’s disease (PD) is the second common neuro-degenerative disorder after Alzheimer’s disease (AD). Tremor at rest, rigidity, bradykinesia, and postural control impairments are the four main diagnostic symptoms of PD. However, people with PD reported several non-motor symptoms. Among non-motor symptoms, fatigue is the most widespread with the prevalence rates of 40-65 percent that can have impacts on the quality of life of these people. The purpose of the present study was to translate and evaluate face and content validity of Parkinson Fatigue Scale (PFS-16) in patients with Parkinsons.
    Materials And Method
    Translation of this scale was done in two phases according to international quality of life assessment (IQOLA). Then, face validity was checked by 15 patients with Parkinson's disease and content validity was evaluated by 15 occupational therapists. To determine the content validity ratio (CVR) and content validity index (CVI), Lawshe’s method was used.
    Results
    In the translation phase, only one question was changed because of conceptual problem. Face validity was very high for this measure. According to Lawshe, content validity ratio (CVR) and content validity index (CVI) were in the acceptable range.
    Conclusion
    Persian version of Parkinson Fatigue Scale (PFS-16) has high face and content validity which is good for assessing fatigue in people with Parkinsons.
    Keywords: Parkinson's disease, Fatigue, Face Validity, Content Validity, Persian version of Parkinson Fatigue Scale (PFS, 16)
  • Sadegh Tavakoli, Hossain Rafsanjani, Asghar Rezasoltani*, Mehri Ghasemi, Khosro Khademi Kalantari, Seyed Kasra Mirhoseini, Behzad Lahoti Pages 93-100
    Background And Aim
    The purpose of the present study was to examine the reliability of an isometric knee muscle force measurement device.
    Materials And Method
    Thirty-four healthy non-athlete subjects (17 males and 17 females, aged between 19-25) participated in the study. The maximal isometric muscle strength of the knee extensor muscles were measured at different times and on different days using a newly designed knee muscle force measurement apparatus. On each occasion, participants performed three maximum voluntary contractions in each direction of knee extension movement. The interclass correlation coefficient (ICC) and standard deviation within subjects (Sw) were computed to evaluate the reliability and magnitude of measurement error between measurements.
    Results
    The results of the intra-rater, test-retest, and inter-rater reliabilities (ICCs ≥0.90, Sws ≤ 9.1 N) indicate that the knee muscle force measurements were highly repeatable and varied slightly between measurements. There were no statistically significant difference in knee muscle force measurements between times, days, and raters. Maximal isometric muscle strengths were significantly higher in males compared with that in females (p
    Conclusion
    The isometric muscle force measurement device used in the present study appears to be a reliable and useful instrument for measuring the force of the knee extensors. It could also be suitable for the assessment of a physiotherapeutic or rehabilitation program.
    Keywords: Reliability, Knee, Force
  • Fatemeh Parvizi, Laleh Lajevardi*, Mehdi Alizadeh Zare, Hassan Ashaieri Pages 101-108
    Background And Aim
    The present study examines planning ability as one of the most important executive functions in learning daily tasks as well as behavioral and motion reactions. This executive ability, as a cognitive skill, requires continuous exhibition, assessment, and correction.
    Materials And Methods
    In the current cross-sectional study, 30 children aged between 6-12 were selected and then randomly divided into two groups. The means of age in autism and normal groups were 7.86 (1.38) and 8 (1.68), respectively. Cambridge Neuropsychological Test Automated Battery and Wechsler Intelligence Scale for Children were used to collect data. Data was then analyzed using t-test.
    Results
    High functioning children with autism showed significant differences in planning in comparison with that in normal children particularly in initial thinking time, time, and the number of motions for solving problems.
    Conclusion
    The results of the present study showed that high functioning children with autism have poor capability in planning, and this is besides other reports on poor ability of these children in other executive functions.
    Keywords: Planning, High functioning children with autism, CANTAB
  • Hoda Hosainian, Nikta Hatamizadeh*, Roshanak Vameghi, Enayatollah Bakhshi Pages 109-118
    Background And Aim
    National screening program on amblyopia in preschool-aged children is one of the current health programs in Iran. The present study aimed to evaluate the process of visual therapy and its effectiveness in amblyopic children detected in this program.
    Materials And Methods
    In the current study, all optometric centers in Mashhad city as referral centers in the national program were visited to collect information and documentations regarding children with amblyopia diagnosed in 2012. Informed consent of parents was acquired and then they were interviewed. Also, visual acuity and refractive error of children was measured. From among 168 children with amblyopia diagnosed in 2012, 71 could be accessed through their files.
    Results
    From among 66 parents who agreed to participate, 58 (88%( had been informed of the importance of early intervention by optometrists, and 57 (87%( had 1 to 4 follow-up visits during the first year after diagnosis and commencement of intervention, through which their visual acuity and refractive error status were documented. However, none were checked for any effect of treatment on daily activities and quality of life. About 63.6% of parents had received counseling from optometrists regarding solving problems of compliance with treatment. About 90% of the files contained no documentation whatsoever on efforts to provide parental awareness, as well as to monitor or guide parents for solving compliance problems. Within a year from the beginning of therapy 66.6% of children completely recovered and 10.6% partially recovered from amblyopia. Visual acuity was not changed in the other children (22.8%)
    Discussion
    In the absence of guidelines and obligations for documentation of patient information, a considerable portion of children diagnosed to have amblyopia were missed for further follow-up. Designing therapeutic guidelines and frameworks may help increase program coverage, especially in terms of parental awareness and alleviation of compliance problems.
    Keywords: Therapy, Rehabilitation, Amblyopia, Evaluation, Screening
  • Samireh Darvish Pour*, Ali Mirzajani, Ebrahim Jafarzadeh Pour, Azadeh Shadmehr Pages 119-125
    Background And Aim
    Perceptual abilities like visual reaction time are indicative of cognitive and motor performance in many daily activities. Simple reaction time is a type of reaction time that covers a large part of daily life. The purpose of the present study was to compare simple visual reaction time to red light and green light stimuli.
    Materials And Methods
    Simple visual reaction time of 63 female volunteers to red and green light stimuli were measured by speed anticipation reaction test software. Paired T-test was used for analyzing data.
    Results
    The results showed that there was no statistically significant difference between simple visual reaction time of red light stimulus and green light stimulus (P=0.094, t=1.699).
    Discussion
    The present study showed that participants respond similarly to red light and green light stimuli.
    Keywords: Simple visual reaction time, Red light stimulus, Green light stimulus, Speed Anticipation Reaction Test software
  • Sadegh Karimi*, Omid Kashi, Vahid Admadimanesh, Ali Moradi Pages 126-134
    Background And Aim
    Despite extensive research on the relationship between anthropometric factors associated with flat foot deformity, still there is no consensus on its relationship with these factors and how to measure it. Thus, the present study was conducted to study the relationship between flat foot and BMI (body mass index) and body fat levels in 10-12 year-old school children.
    Materials And Methods
    The study population consisted of 243 school children in Qom, with an average age of 11.47±0.82 years, weight 39.4±10.86 kg, and height 145.94±7.91 cm. To assess the foot condition, the foot arch index Staheli, Arch Index (AI or Arch Index), and anthropometric factors were used to assess the amount of fat (by Jackson Pollock) and BMI. To calculate the relationship between variables, the chi-square test (Ci-square), with confidence interval of 95% and to check the repeatability of the data, the correlation coefficient (Interclass correlation coefficient) was run. Data was analyzed via SPSS (v. 18) (p ≤ 0.05).
    Results
    The prevalence of flat foot was observed to be 27.6 percent. Also, it was found that there is a significant relationship between flat foot and overweight and obesity as well as the amount of fat in the two groups (P= 0.05) and BMI (P= 0.05). Also, the results of the statistical analyses revealed that no significant relationship existed between the arch on the right and left foot.
    Conclusion
    The present study showed that the prevalence of flat feet in children with overweight and obesity, according to both methods of measuring body fat percentage and BMI, was high. Therefore, it can be concluded that overweight children are at risk of flat foot. Due to the susceptibility of overweight and obese children to infections regarding the flat foot and thus the future problems, more serious attention to screening, prescription of corrective exercises, and providing facilities for them to increase physical activity seem to be necessary measures to take.
    Keywords: Flat foot, BMI, Body fat percentage, Anthropometric factors
  • Alireza Farsi, Hasan Ashayeri, Sahar Mohammadzadeh* Pages 135-144
    Background And Aim
    One of the main causes of death in the elderly is related to the injuries from falls during walking. The aim of the present study was to examine the effect of 6 weeks of balance training on kinematic compatibility of hips, knees, and ankles joints during walking in elderly women.
    Materials And Methods
    In the current semi-experimental study, 20 elderly women with the age range of 60-75 (67.72± 4.48 ages) were selected based on convenience sampling procedure to participate in the present study. The participants were randomly divided into control and experiment groups. Participants in each group took a walking test in a pre-test session followed by a post-test after 6 weeks .Participants in the experimental group performed the balance training systematically for 3 sessions in a week. Overall, they were trained for 18 sessions of balance training (including various modes of standing and walking) based on the decided protocol. Making use of motion analysis system, Kinematic features of the walking such as range of motion of hip, knee and ankle joints were collected and analyzed using the Cortex software. Repetitive ANOVA (2 × 2) was run for the purpose of data analysis.
    Results
    The results of the present study showed significant improvement in range of motion of hip joint (p=0.03) in elderly women of the experiment group compared with that in the control group. Although the variables range of motion of knee (p=0.12) and ankle (p=0.28) joints increased in the experiment group, these increases were not significant in comparison with that in the control group.
    Conclusion
    The results revealed that kinematic compatibility of hip joint in older women is affected by 6 weeks of balance training. Therefore, it can be suggested that this balance training intervention could be an effective approach to ameliorate the risk factors for falls and to promote safer locomotion in elderly community-dwelling women.
    Keywords: Walking, Elderly woman, Balances training, Range of motion of joints
  • Ali Abbasi*, Heydar Sadeghi, Mehdi Zamanian Pages 145-155
    Background And Aim
    The previous studies on the effect of statics and dynamics stretching on forthcoming performance have reported various results. The purpose of the present study was to examine the effects of static and dynamic stretching types of muscles on local dynamic stability in angular displacement of the lower extremity joints in active males during cycling using innovative nonlinear analysis methods.
    Materials And Methods
    A total of 15 male university students of physical education and sport sciences at Kharazmi University voluntarily participated in the current study. Participants referred to the laboratory twice on two days seperated by a 48-hour interval, and the lower extremity kinematics data was collected from 30 pedaling cycles on the stationary cycle in 70 RPM in conditions of of without stretching, and 2, 5, and 10 minutes after stretching by means of motion analysis camera in 50 Hz frequency. The angular displacement of hip, knee, and ankle joints were extracted by constructing time series and Lyapunov Exponent (LyE) calculation.
    Results
    The results of repeated measure ANOVA did not show any significant differences in angular displacement LyE in hip, knee, and ankle joints 2, 5, and 10 minutes post stretching (P>0.05).
    Conclusion
    Considering the results, both static and dynamic stretching types can be used in warm up programs before pedaling on stationary cycle for the pruposes of training or rehabilitation.
    Keywords: Static stretching, Dynamic stretching, local dynamic stability, Lyapunov exponent, cycling
  • Mehdi Zameni Motlagh*, Maryam Nezakat Alhosseini, Hamid Salehi, Ahmad Chitsaz Pages 156-166
    Background And Aim
    Gait disorder can be considered as one of the main reasons of falls and injuries among patients with Parkinson’s disease. Therefore, the purpose of the present study was to investigate the effect of 8 weeks of specific executive training on gait difficulties in patients with Parkinson's disease.
    Materials And Methods
    The study followed a quasi-experimental design with a pre-test/post-test design and a control group. The participants were 14 patients with Parkinson's disease (mean age 60.21±10.92 years) with freezing of gait (2-5 Hohn and Yahr scale) who were selected through convenience sampling and were randomly assigned to experimental (4 males and 3 females) and control (5 males and 2 females) groups. The experimental group received an 8-week specific executive training together with pharmaceutical treatment. However, the control group received pharmaceutical treatment only. Freezing of Gait Questionnaire was used to collect data on gait disorder. Also, an independent t-test was run to analyze the collected data.
    Results
    The results indicated that specific executive training had a significant effect on reducing gait disorder scores for the experimental group compared with that in the control group (p
    Conclusion
    It can be concluded that specific executive training can be an appropriate training method to help improve freezing of gait in individuals with freezing of gait.
    Keywords: Freezing of gait, Neurocognitive executive functions, Freezing of gait severity, Freezing of gait frequency
  • Leila Jalilvand Karimi, Akram Maserrati*, Alireza Akbarzadeh Baghban Pages 168-173
    Background And Aim
    Real Ear Measurement is a well-known method to evaluate hearing aid output by which all of a person's personal characteristics of ear in hearing aid fitting can be calculated to reach the prescriptive target. The purpose of hearing aid fitting and prescriptive target matching is improvement of speech intelligibility in routine communication. The current project was carried out to assess the effect of fitting based on real ear measurement on word recognition score.
    Materials And Methods
    A clinical trial study was designed in which monosyllabic word recognition test was performed before and after real ear measurement. The test was performed on 21 participants with moderate to severe hearing loss, aged between 20-65. The results were analyzed using paired t-test and a significance level of p
    Results
    Verifying with Real ear measurement increased monosyllabic word recognition score and this increase was statistically significant (p value=0.012).
    Conclusion
    Considering the impact of real ear measurement on improvement of speech intelligibility, which is the ultimate goal of the prescribed hearing aid, the implementation of real ear measurement in hearing aid fitting is recommended.
    Keywords: Real ear measurement, Speech recognition
  • Akram Azad*, Malek Amini, Mona Edrisy, Ghorban Taghizadeh Pages 174-182
    Background And Aims
    The most common type of cerebral palsy is spastic hemiplegia, which can lead to functional limitations, especially in the upper limbs. The proposed rehabilitation method in the treatment of this group of children is using splints to improving range of motion, adjusting tone, and improving hand function. The aim of the present study was to assess the effect of Paddle splint in range of motion, tone, and dexterity of upper extremity spastic hemiplegia in 5-11 year-old children with.
    Materials And Methods
    The current study followed a randomized clinical trial, double-blind, and parallel design using paddles static splint in two groups on 30 5-11 year-old children with spastic hemiplegia. The control group used routine occupational therapy programs (Neuro-Developmental Treatment) and the intervention group, in addition to the routine treatment interventions, used Paddle splint for two months (4 hours daily and 4-6 hours at night). The assessments in the affected side included evaluation of tone using Modified Ashworth Scale (MAS), active and passive range of motion of wrist, Purdue-Pegboard and Box-Block tests to assess fine and gross hand dexterity before and two months after the treatment was administered.
    Results
    The results showed a significant difference in gross hand function using box and block test (p=0.001), active wrist range of motion (p=0.005), and spasticity of wrist and elbow flexors muscles in intervention group compared with those in the control group. The data did not show any significant difference in passive wrist range of motion (p=0.14) and fine hand dexterity using Purdue Pegboard test (p=0.18) between the two groups.
    Conclusion
    The results of the present study indicate that using splints paddles with Neuro-Developmental Treatment approach can improve the gross hand dexterity and active wrist extension range of motion and reduce spasticity in the flexor muscles of the wrist and elbow effective.
    Keywords: Paddle splint, Cerebral Palsy, Spasticity, Hand dexterity, Range of motion
  • Mina Ahmadi Kahjoogh, Mehdi Rassafiani*, Seyed Ali Hosseini, Babak Kashefimehr, Nazila Akbarfahimi Pages 183-189
    Background And Aim
    Occupational performance Coaching is an intervention to work with parents to achieve the goals of their occupational performance as well as their children. The present study intends to define and review the studies carried out in this area.
    Materials And Methods
    To carry out the present descriptive review article, a comprehensive search was performed using the key words: coaching, occupational performance coaching, and occupational therapy in the following databases: CINAHL, Medline, Science Direct, Pubmed, Wiley Online Library, ProQuest, ProQuest Dissertations, and Google scholar, during the period 2009 to 2014.
    Results
    Three articles and a Master’s thesis, examining the impact of implementing Occupational Performance Coaching by occupational therapists on clients with various conditions, were identified. Because of the small number of studies in this area, regardless of the methodology, based on the inclusion criteria, all the four interventional studies were selected. The remaining articles were used to support the findings.
    Conclusion
    Occupational performance Coaching is according to the core of occupational therapy and since it a family-centered method, it is an appropriate intervention for parents. However, due to the shortcoming of the existing studies, more studies should be conducted with stronger methodologies.
    Keywords: Coaching, Occupational Performance Coaching, Occupational Therapy
  • Fereshteh Poursaeed, Nahid Tahan* Pages 190-208
    Background And Aim
    Considering the importance of spasticity in the treatment of the patients with upper motor neuron lesion, the present study was conducted to review the studies concerning measuring spasticity assessment and also methods of spasticity assessment in the patients with cerebrovascular accident so as to recommend the best method for assessment of the spasticity according to the advantages and disadvantages of each method.
    Materials And Methods
    A literature search for the period of 1995-2013 was performed in the databases of PubMed, Mdconsult, Sciencedirect, Pedro, SID, and Google scholar. Also, Spasticity, Ashworth, Hemiplegia, Measurement devices, Stroke, Assessment were used as key words.
    Conclusion
    Sixty nine articles were selected according to the inclusion criteria of the study. There was a wide variation among studies in terms of methodology, main outcome measures, and muscles that were evaluated. It can thus be suggested that to recognize spasticity, a combination of the different methods of spasticity measurement is required.
    Keywords: Spasticity, Ashworth, Hemiplegia, Measurement devices, Stroke, Assessment
  • Farzaneh Norouzi Nejad, Seyad Majid Hosseini, Asghar Rezasoltani* Pages 209-223
    Background And Aim
    In the recent years, ultrasonography has widely been used to measure skeletal muscle architecture parameters such as fascicle length, fascicle angle, and muscle thickness, that provide an opportunity to be able to objectively estimate muscle force production capacity in biomechanical and biophysiological researches. The current review article aimed to systematically reviw the investigations of reliability and validity of ultrasonography in measurement of muscle structure parameters during isometric and isotonic contractions in the existing studies.
    Materials And Methods
    A literature review was conducted on studies published between 1995-2014 in PubMed, ScienceDirect, Scopus, Google scholar, and Springer Link databases. The following terms were used as key words: Ultrosonography, muscle architecture, reliability, validity, fascicle length, and contraction.
    Result
    A total of 109 articles were obtained from which 40 were chosen based on their titles. After studying the abstracts and full texts, 28 were considered to be congruent with the inclusion criteria. Several statistics were run to quantify reliability and validity (CMC, ICC, r, CV, SEM, criterion, and contract validity). The majority of studies reported high reliability estimates (0.75-0.99). In one case, ICC of 0.06 was reported for dynamic activity. Evidence of validity of ultrasonography for measuring muscle structure features during contraction was obtained from 7 articles and it was revealed that ultrasonography has high to very high consistency.
    Conclusion
    Review showes that ultrasonography is a reliable and valid method to measure the changes of skeletal muscle structure during contaction in healthy people and patiants.
    Keywords: Ultrosonography, Muscle Architecture, Reliability, Validity, Fascicle Length, Contraction
  • Naser Havaei*, Akram Azad, Mandana Rezaei, Afsoon Hasani Mehraban, Mehdi Alizadeh Pages 224-234
    Background And Aim
    Cerebral palsy is the most common movement disorder that is associated with life-long disability and movement impairment and leads to “disabilities” such as impairment, function limitation, and participation restrictions. Developing of the psychomotor disturbances results in the loss of ability to use the limbs, more weakness and paralysis, disability in performing activities of daily living, more dependence and ultimately, lowering quality of life. Therefore, because of developing of such disturbances, early rehabilitation is essential for patients with cerebral palsy. Kinesio taping technique is a relatively new technique applied in rehabilitation programs. The aim of the present review was a discussion about the effects of Kinesio taping techniques on improving motor skills in children with cerebral palsy
    Materials And Methods
    Using the keywords Cerebral palsy, Taping, Kinesio tape, and Kinesio taping electronic databases including Scopus, Pubmed, ISI, and Google Scholar were searched. Finally, 14 articles, based on the inclusion criteria were selected, up to April 2015. The articles were then classified according to the type and site of Kinesio taping application on the body.
    Results
    Review of the literature demonstrated that Kinesio taping technique is more effective on gross and fine motor function and dynamic activities than postural and static activities. Also, it was found that this technique has more effect on the children in higher developmental and motor stages (1st and 2nd levels of Gross Motor Function Classification System (GMFCS)).
    Conclusion
    It is concluded that Kinesio taping technique, as an adjunctive treatment and in combination with other treatment techniques, can be effective in the neurological rehabilitation of children with cerebral palsy to improve motor function and dynamic activities, especially in higher developmental and motor stages (1st and 2nd levels of GMFCS).
    Keywords: Cerebral Palsy, Kinesio taping, Fine, gross motor, Balance, Hand function
  • Zabih Allah Rasti, Minoo Kalantari*, Alireza Shamsoddini Pages 235-243
    Background And Aim
    Cerebral palsy is the most common movement disorder that is associated with life-long disability and movement impairment and leads to “disabilities” such as impairment, function limitation, and participation restrictions. Developing of the psychomotor disturbances results in the loss of ability to use the limbs, more weakness and paralysis, disability in performing activities of daily living, more dependence and ultimately, lowering quality of life. Therefore, because of developing of such disturbances, early rehabilitation is essential for patients with cerebral palsy. Kinesio taping technique is a relatively new technique applied in rehabilitation programs. The aim of the present review was a discussion about the effects of Kinesio taping techniques on improving motor skills in children with cerebral palsy
    Materials And Methods
    Using the keywords Cerebral palsy, Taping, Kinesio tape, and Kinesio taping electronic databases including Scopus, Pubmed, ISI, and Google Scholar were searched. Finally, 14 articles, based on the inclusion criteria were selected, up to April 2015. The articles were then classified according to the type and site of Kinesio taping application on the body.
    Results
    Review of the literature demonstrated that Kinesio taping technique is more effective on gross and fine motor function and dynamic activities than postural and static activities. Also, it was found that this technique has more effect on the children in higher developmental and motor stages (1st and 2nd levels of Gross Motor Function Classification System (GMFCS)).
    Conclusion
    It is concluded that Kinesio taping technique, as an adjunctive treatment and in combination with other treatment techniques, can be effective in the neurological rehabilitation of children with cerebral palsy to improve motor function and dynamic activities, especially in higher developmental and motor stages (1st and 2nd levels of GMFCS).
    Keywords: Cerebral Palsy, Kinesio taping, Fine, gross motor, Balance, Hand function