فهرست مطالب

Inflammatory Diseases - Volume:20 Issue: 2, 2016

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:20 Issue: 2, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/01/29
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سعید مروتی، ندا عصاری *، عبدالحمید انگجی، سحر دارایی صفحات 4-9
    زمینه
    سنگ کلیه یک بیماری چند عاملی شایع در ایران است. عوامل محیطی و ژنتیکی از جمله چند شکلی های (پلی مورفیسم) تک نوکلئوتیدی در بروز سنگ کلیه تاثیر گذارند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین ارتباط چندشکلی T/C در نوکلئوتید 4065+ ناحیه غیرترجمه شونده ’UTR3 (′untranslated region3) ژن اوروکیناز (rs) 4065 با احتمال ایجاد سنگ های کلسیمی کلیه انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی در سال 1392 بر روی 70 فرد با سابقه سنگ کلیه از نوع کلسیمی و 70 فرد سالم به عنوان گروه شاهد در بیمارستان بقیه الله (عج) تهران انجام شد. چند شکلی با روش (AS-PCR) Allele specific PCR بررسی شد. فراوانی آللی و ژنوتیپی افراد با استفاده از جداول احتمالی و آزمون تعادل هاردی واینبرگ دو گروه با آزمون آماری کای دو مقایسه شدند.
    یافته ها
    در میان70 فرد بیمار 10 نفر (% 15) برای چند شکلی ژن اوروکیناز هتروزیگوت و 24 نفر (%34) هموزیگوت بودند. 25 نفر از افراد شاهد (%35) برای این چند شکلی هتروزیگوت بودند. فراوانی آلل T در افراد بیمار %41 و در گروه شاهد %18 بود. فراوانی آلل C در افراد بیمار %59 و در گروه شاهد %82 بود.کسر برتری (Odds ratio) نشان داد خطر ابتلا به سنگ های کلسیمی کلیه در افراد حامل این آلل 7/1 برابر بیش تر از افراد غیر حامل بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد بین چند شکلی ناحیه ’UTR3 ژن اوروکیناز و ایجاد سنگ کلیه کلسیمی ارتباط معنی دار قابل توجهی وجود دارد. احتمالا چند شکلی ژن اوروکیناز می تواند به عنوان یک ژن کاندید موثر در بروز سنگ کلیه کلسیمی معرفی شود.
    کلیدواژگان: چندشکلی های (پلی مورفیسم) تک نوکلئوتیدی، ناحیه غیرترجمه شونده، واکنش زنجیره ای پلیمراز
  • نسرین کلانتری میانجی، مهدی رهنما* صفحات 10-17
    زمینه
    زخم معده شامل ضایعه های مخاطی و زیرمخاطی خوش خیم در دیواره معده است. زخم دستگاه گوارش به خصوص معده می تواند از افزایش ترشح اسید ناشی شود.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره آبی مرزه بر زخم معده ناشی از اسید استیک در موش صحرایی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1393 در مرکز تحقیقات بیولوژی زنجان بر روی60 سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار 200 تا 250 گرمی انجام شد که به طور تصادفی به 4 گروه 15 تایی (گروه شاهد، شم، عصاره مرزه با دوز 50 میلی گرم بر کیلوگرم و عصاره مرزه با دوز 80 میلی گرم بر کیلوگرم) تقسیم شدند. موش ها پس از تحمل 24 ساعت گرسنگی جراحی شدند و زخم معده با تزریق 12/0 میلی لیتر اسیداستیک (%60) به فضای داخل معده ایجاد شد. پس از تزریق دهانی عصاره گیاه مرزه، به ترتیب معده موش ها در روزهای 1، 4، 7، 10 و 14 خارج شد. (موش های روز 4، 7، 10 و 14 جداگانه عصاره دریافت کرده بودند) سپس ابعاد زخم (میلی متر مربع) محاسبه و داده ها با آزمون آماری واریانس یک طرفه تحلیل شد.
    یافته ها
    عصاره آبی برگ گیاه مرزه باعث افزایش معنی دار میزان بهبود زخم معده در هر دو گروه تجربی شد. میانگین تعداد نوتروفیل، ماکروفاژ و فیبروبلاست در گروه های تجربی در روزهای 7، 10 و 14 تیمار نسبت به روز 4 و گروه شاهد و شم کاهش معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد عصاره آبی برگ گیاه مرزه بر زخم معده ناشی از اسید استیک اثر ترمیمی قابل ملاحظه ای دارد.
    کلیدواژگان: زخم معده، مرزه، موش های صحرایی، اسیداستیک
  • مهری کلهر، مهناز عباسی، لیلا امینی *، آمنه باریکانی صفحات 18-25
    زمینه
    آرتریت روماتوئید یکی از شایع ترین بیماری های خودایمنی زنان سنین باروری است. مطالعه ها نشان داده اند واژینوز باکتریایی می تواند در فعالیت بیماری آرتریت روماتوئید موثر باشد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین تاثیر درمان واژینوز باکتریایی بر فعالیت بیماری آرتریت روماتوئید در زنان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مداخله ای بر روی 100 زن مبتلا به آرتریت روماتوئید (50 زن دارای واژینوز باکتریایی و 50 زن بدون واژینوز باکتریایی) مراجعه کننده به درمانگاه منتخب روماتولوژی تهران در فاصله زمانی 93-1392 انجام شد. قبل از مطالعه فعالیت بیماری هر دو گروه با استفاده از ابزار DAS-28 سنجیده شد. زنان گروه آزمون، درمان را به صورت قرص خوراکی مترونیدازول 500 میلی گرم 2 بار در روز به مدت 7 روز دریافت می کردند. بعد از اتمام مطالعه نیز مجددا فعالیت بیماری آرتریت روماتوئید سنجیده شد. داده ها با آزمون های آماری تی، مجذور کای و آنالیز واریانس تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که درمان واژینوز باکتریال سبب کاهش معنادار فعالیت بیماری آرتریت روماتوئید نسبت به گروه کنترل می گردد (05/0p<)
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد درمان واژینوز باکتریایی سبب بهبود فعالیت بیماری آرتریت روماتوئید می شود. این مساله لزوم توجه مسئولین بهداشتی در زمینه مراقبت های بهداشتی در زنان مبتلا به آرتریت روماتوئید را مشخص تر می کند.
    کلیدواژگان: واژینوز باکتریایی، آرتریت روماتوئید، مترونیدازول
  • نسترن میری، مصطفی نوروزی *، رزا زاوشی، اصغر محمد پور اصل، مریم خویینی ها صفحات 26-33
    زمینه
    نارضایتی از تصویر ذهنی از جسم و مشکلات تغذیه ای یکی از اختلال های شایع دوره نوجوانی و جوانی به خصوص در ورزشکاران است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین ارتباط اختلال های تغذیه ای با تصویر ذهنی از جسم در دانشجویان ورزشکار و غیرورزشکار دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 226 نفر دانشجوی ورزشکار و 350 نفر دانشجوی غیرورزشکار انجام شد که در سال 93-1392 در دانشگاه علوم پزشکی قزوین تحصیل می کردند. تمام دانشجویان دختر و پسر ورزشکاری که به طور خاص یک رشته ورزشی را دنبال می کردند و حداقل در یکی از سطوح مسابقه های ورزشی شرکت کرده بودند، به عنوان دانشجویان ورزشکار به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. دانشجویان دختر و پسر غیرورزشکار به صورت تصادفی از بین دانشجویانی انتخاب شدند که هیچ گونه فعالیت ورزشی نداشتند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه های اطلاعات فردی، نگرش غذایی استاندارد (EAT-26) و روابط چند بعدی خود- بدن استاندارد (MBSRQ) استفاده شد. داده ها با آزمون های تی و کای دو تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی دانشجویان 19/3±92/21 سال و میانگین شاخص توده بدنی آن ها 18/3±24/22 کیلوگرم بر مترمربع بود. فراوانی اختلال های خوردن در دانشجویان ورزشکار %5/11 و در دانشجویان غیرورزشکار %2/11 بود. بی اشتهایی عصبی نسبت به پراشتهایی عصبی در هر دو گروه شیوع بالاتری داشت. دانشجویان با شاخص توده بدنی طبیعی، از تصویر ذهنی بهتر و اختلال های تغذیه ای کم تری نسبت به دانشجویان لاغر و دارای اضافه وزن و چاق برخوردار بودند. بین متغیرهای سن، مقطع تحصیلی و جنسیت با اختلال های تغذیه ای و تصویر ذهنی از جسم ارتباط آماری معنی داری دیده نشد. همچنین بین اختلال های تغذیه ای با تصویر ذهنی از جسم ارتباط معنی داری دیده نشد. فراوانی اختلال های تغذیه ای در پسران بیش تر از دختران بود، ولی این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد اختلال های تغذیه ای و تصویر ذهنی نامطلوب در بین هر دو گروه دانشجویان ورزشکار و غیرورزشکار به طور نسبی رایج و شاخص توده بدنی عامل پیش بینی کننده اختلال های خوردن است.
    کلیدواژگان: ورزشکاران، تصویر ذهنی از جسم، خوردن، دانشجویان
  • معصومه شیرزایی، فاطمه حیدری *، ولی مرادی صفحات 34-40
    زمینه
    اختلال در عملکرد غدد بزاقی به طور شایع توسط بیماران مبتلا به دیابت ذکر می شود.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه سطح کورتیزول بزاق در مبتلایان به دیابت کنترل شده نوع دو با افراد سالم انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد- شاهدی (94- 1393) نمونه بزاق غیرتحریکی 60 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو کنترل شده بالای 30 سال (گروه مورد) و 60 فرد سالم (گروه شاهد) که از لحاظ سن و جنس همسان شده بودند، جمع آوری و به آزمایشگاه انتقال داده شد. سطح کورتیزول بزاق این افراد به روش الایزا محاسبه و داده ها با آزمون آماری تی مستقل تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین سطح کورتیزول بزاق در افراد مبتلا به دیابت نوع دو (017/1±73/1 میلی مول/دسی لیتر) تفاوت معنی داری با افراد سالم (643/0±08/1 میلی مول/دسی لیتر) داشت. میانگین کورتیزول بزاق در مردان (05/1±73/1 میلی مول/دسی لیتر) و زنان دیابتی (01/1±73/1 میلی مول/دسی لیتر) به طور مشخص بیش تر از مردان (44/0±74/0 میلی مول/دسی لیتر) و زنان سالم (66/0±26/1 میلی مول/دسی لیتر) بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد سطح کورتیزول بزاق در افراد مبتلا به دیابت کنترل شده نوع دو به طور قابل ملاحظه ای نسبت به افراد سالم افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: بزاق، دیابت ملیتوس نوع 2، هیدروکورتیزون
  • هاشم حقدوست، سهیلا صحت بخش، محمد صوفی آبادی، طاهره درگاهی، محمدحسین یعقوبی دوست، حسین پیری * صفحات 41-48
    زمینه
    فعالیت آنزیمهای نوکلئاز و کاسپاز که علامت های مرگ را هدایت و تقویت می کنند و سبب مرگ برنامه ریزی شده می شوند، به یون پتاسیم وابسته است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر مهارکننده کانال های پتاسیمی تترااتیل آمونیوم در پیشگیری از ایجاد بیماری پارکینسون در موش های صحرایی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1393 در دانشگاه علوم پزشکی قزوین بر روی 33 سر موش های صحرایی نر انجام شد. موش ها قبل از دریافت سم 6- هیدروکسی دوپامین تا 15 روز پس از آن دوزهای مختلف تترااتیل آمونیوم را دو بار در روز دریافت کردند. 6- هیدروکسی دوپامین به ناحیه استریاتوم مغز تزریق و شدت پارکینسون توسط آزمون های رفتاری چرخش القا شده با آپومرفین، آزمون پیچش بدن بالا رفته (EBST) و روتارد ارزیابی شد. داده ها با آزمون های آماری غیرپارامتریک کروسکال والیس و من ویتنی یو تحلیل شدند.
    یافته ها
    دوز 5 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن تترااتیل آمونیوم سبب کاهش شدید و معنی دار شدت چرخش ها نسبت به گروه سالین شد. در آزمون پیچش بدن بالا رفته، تترااتیل آمونیوم اثر چشمگیری در کاهش تعداد نوسان ها نداشت. در آزمون روتارود، تترااتیل آمونیوم به بهبود قابل ملاحظه اجرای حرکتی موش ها منجر شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد پیش درمان با تترااتیل آمونیوم می تواند تا اندازه ای شدت علایم رفتاری بیماری پارکینسون را در مدل مزمن پارکینسونیسم القا شده با سم 6- هیدروکسی دوپامین کاهش دهد، ولی دوز بیش تر، اثرات قوی تری در کاهش شدت علایم دارد.
    کلیدواژگان: کانال های پتاسیمی، تترااتیل آمونیوم، اکسی دوپامین، هسته جسم سیاه
  • رزاق محمودی *، کیومرث امینی، ژاله اسدی داشبلاغ، آیدا فرهودی صفحات 49-57
    زمینه
    افزایش مقاومت دارویی میکروارگانیسم ها و نگرانی در زمینه اثرات مضر نگه دارنده های شیمیایی، به ویژه در صنایع غذایی، موجب انجام تحقیق های گسترده جهت دست یابی به ترکیب های طبیعی شده است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین فعالیت ضد اکسیدانی و ضد باکتریایی ترکیب های شیمیایی اسانس گیاه دارویی بادرنجبویه انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال های 1392-1391 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه انجام شد. اسانس بخش های مختلف گیاه (برگ، ساقه و گل) با روش تقطیر با آب به دست آمد. ترکیب های شیمیایی اسانس با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی بررسی و برای تعیین خواص ضد باکتریایی از روش های انتشار دیسک و میکروتیتر- پلیت استفاده شد. فعالیت ضد اکسیدانی اسانس با استفاده از توانایی ترکیب های اسانس در بی رنگ کردن رادیکال آزاد دی فنیل پیکریل هیدرازیل سنجیده شد.
    یافته ها
    ترکیب ای- سیترال در برگ، 2- سیکلوهگزن-2، 1- متیل-5- (1- متیل اتیل) در ساقه و ترانس- کاروئول در گل، عمده ترین اجزای شناسایی شده گیاه بادرنجبویه بودند. بین اسانس اندام های مختلف بادرنجبویه، اسانس برگ و ساقه به ترتیب بیش ترین و کم ترین اثر ضدباکتریایی را داشتند. بیش ترین قطر هاله مهار رشد باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروراژینوزا مربوط به اسانس برگ بادرنجبویه بود. ارزیابی آزمون ضد اکسیدانی حاکی از بالا بودن توان ضداکسیدانی اسانس برگ بادرنجبویه بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، می توان از اسانس گیاه بادرنجبویه به عنوان یک ترکیب دارویی طبیعی جهت محافظت مواد غذایی و افزایش ماندگاری بهره جست.
    کلیدواژگان: بادرنجبویه، ضداکسیدان ها، اسانس روغنی
  • محمد زکریا کیایی، مسعود فردوسی، رضا مرادی *، کیومرث چلونگر، مهدیه سادات احمدزاده، نجمه بهمن زیاری صفحات 58-65
    زمینه
    خودکارآمدی به عنوان عاملی موثر در رفتارهای بهداشتی، کنترل بیماری های مزمن و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به سرطان شناخته شده است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین رابطه بین خودکارآمدی و کیفیت زندگی در زنان مبتلا به سرطان سینه تحت شیمی درمانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مقطعی در سال 1394 بر روی 100 نفر از زنان مبتلا به سرطان سینه مراجعه کننده به بیمارستان سیدالشهدای اصفهان انجام شد که با نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه های استاندارد خودکارآمدی شرر و کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت (WHOQOL-BREF) بود. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سن بیماران 93/11±25/48 سال بود. میانگین نمره خودکارآمدی 11±78/55 و کیفیت زندگی 28/15±91/75 و هر دو در سطح متوسط بودند. بین خودکارآمدی و کیفیت زندگی همبستگی معنی دار مثبت وجود داشت. بین خودکارآمدی و حیطه های کیفیت زندگی شامل سلامت جسمانی، سلامت روانی، روابط اجتماعی و رضایت از محیط ارتباط معنی دار آماری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد جهت بالا بردن خودکارآمدی و به دنبال آن کیفیت زندگی این بیماران، اقدام هایی نظیر برگزاری کارگاه های آموزشی برای بیماران، حضور روان شناس در بخش شیمی درمانی و ایجاد تسهیلات درمانی می تواند موثر باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، خودکارآمدی، سرطان های سینه
  • فاطمه حاج منوچهری *، ندا نصیریان صفحات 66-69
    این مطالعه توصیفی گذشته نگر با هدف تعیین مشخصات بالینی و هیستولوژیک تومورهای خوش خیم مری در نمونه های به دست آمده از طریق آندوسکوپی مرکز آموزشی- درمانی بوعلی سینای قزوین در سال های 1383 تا 92 انجام شد. برای مقایسه نسبت ها از آزمون کای دو و برای مقایسه میانگین ها از آزمون آنوا استفاده شد. 18 مورد ضایعه توموری در 11 مرد و 7 زن با میانگین سنی 3/15±63 سال به دست آمد که انواع آن عبارت بودند از: 7 مورد گلیکوژنیک آکانتوزیس، 5 مورد پاپیلوم سنگ فرشی و 2 مورد از هر کدام انواع لیومیوم، پولیپ آدنومی و هیپرپلاستیک. فراوانی این ضایعه های توموری %06/0 از آندوسکوپی ها، %6/3 از بیوپسی ها و %7/5 از کل ضایعه های خوش خیم بود. قسمت دورین مری در %1/61 و یک سوم میانی در %8/27 موارد محل درگیری بود. ارتباط بین نمای آندوسکوپیک و محل ضایعه، جنسیت و سن با نوع هیستولوژیک ضایعه معنی دار نبود.
    کلیدواژگان: نئوپلاسم ها، مری، آندوسکوپی
  • سعید آصف زاده، مهران علیجان زاده، محمدرضا ملکی * صفحات 70-73
    شاخص های تن سنجی از بهترین شاخص های ارزیابی رشد نوزادان طی دوران زندگی هستند. این مطالعه توصیفی به منظور تعیین ارتباط شاخص های تن سنجی نوزادان ایرانی و افغانی با برخی شاخص های مادران انجام شد. مطالعه بر روی 230 نفر از مادران تحت پوشش مرکز بهداشت شهر اقبالیه قزوین در سال 1392 انجام شد. داده ها از پرونده مادران تحت پوشش استخراج و با آزمون های آماری تی و همبستگی پیرسون تحلیل شدند. 119 نوزاد (%7/51) مذکر بودند، بین میانگین وزن و دورسر نوزادان ایرانی با نوزادان افغانی تفاوت معنی دار آماری وجود داشت. مادران ایرانی در حین بارداری از سن، وزن و قد بالاتری نسبت به مادران افغانی برخوردار بودند که به لحاظ آماری معنی دار بود. بین سن، وزن، هموگلوبین و هماتوکریت مادران با وزن تولد نوزادان و بین هموگلوبین و هماتوکریت مادران با قد نوزادان همبستگی مثبت معنی دار وجود داشت. با توجه به یافته ها، تغذیه صحیح و سلامت مادران باردار و ارایه خدمات بهداشتی مناسب به آن ها می تواند در حفظ و ارتقای سلامت نوزادان نیز مفید باشد.
    کلیدواژگان: مادران، نوزاد، تن سنجی، سلامت
|
  • S. Morovvati, N. Assari *, Sa. Angaji, S. Daraii Pages 4-9
    Background
    Kidney stone is a common multifactorial disease inIran. Environmental and genetic factors including single nucleotide polymorphism (SNP) affect the incidence of kidney stones.
    Objective
    The aim of this study was to determine the association of  T/C polymorphism at 3′untranslated region (3'UTR) of urokinase gene and calcium kidney stones.
    Methods
    This case-control study was conducted on 70 patients with history of calcium kidney stones as case group and 70 healthy subjects as control group in the Baqiyatallah hospital in 2013. The polymorphism was assessed using the Allele Specific PCR (AS-PCR) method. Allele and genotype frequencies of the two groups were compared using 2x2 contingency tables. Hardy-Weinberg equilibrium was compared between the two groups using Chi-square test.
    Findings: Of 70 cases, 10 (15%) were heterozygous and 24 (34%) were homozygous for the polymorphism. Of 70 controls, 25 (35%) were heterozygous for the polymorphism. The frequency of mutant T allele was 41% in the case group and 18% in the control group. The frequency of mutant C allele was 59% in the case group and 82% in the control group. The risk of calcium kidney stones in carriers of the mutant allele was 1. 7 times higher than non-carriers (OR: 1. 7).
    Conclusion
    With regards to the results, it seems that there is a significant association between the polymorphism at 3׳UTR of urokinase geneand formation of calcium kidney stones. Urokinase gene polymorphism may be introduced as a candidate gene involved in calcium stone formation. 
    Keywords: Single NucleotidePolymorphism, 3\ Untranslated Regions, Polymerase Chain Reaction
  • N. Kalantarimianaji, M. Rahnema* Pages 10-17
    Background
    Gastric ulcer includes benign mucosal and sub-mucosal lesions in the stomach wall. Gastrointestinal ulcers particularly stomach ulcer can be due to increased acid secretion.
    Objective
    The aim of this study was to investigate the effect of aqueous extract of Saturejahortensis on gastric ulcer induced by acetic acid in rats.
    Methods
    This experimental study was conducted on 60 female wistar rats weighing 200-250 g in the Biology Research Center of Zanjan, 2014. The rats were randomly divided into four groups(control, sham, 50mg/kg Satureja extract, and 80 mg/kg Satureja extract). Rats were operated after 24 hours fasting and gastric ulcers were induced by luminal application of 0.12 ml acetic acid solution (60%). On the first, fourth, seventh, tenth, and fourteenth days after oral administration of the Saturejahortensis extract, the stomach was excised (the rats related to any special day had received the extract separately)and the ulcer size was measured. Data were analyzed using one-way ANOVA.
    Findings: Using the aqueous extract of Saturejahortensis resulted in significant ulcer healing in both intervention groups. Mean neutrophil, macrophage, and fibroblast count on the seventh, tenth and 14th day of intervention was significantly decreased in the intervention groups compared to the fourth day and compared to the control and sham groups.
    Conclusion
    With regards to the results, it seems that the aqueous extract of Saturejahortensisis has significant healing effect on gastric ulcer induced by acetic acid.
    Keywords: Stomach Ulcer, Saturejahortensis, Rats, Acetic Acid
  • M. Kalhor, M. Abbasi, L. Amini *, A. Barikani Pages 18-25
    Background
    Rheumatoid arthritis is one of the most common autoimmune diseases in women of reproductive age. Studies have shown that bacterial vaginosis can affect the activity of rheumatoid arthritis.
    Objective
    The aim of this study was to investigate the effect of treatment of bacterial vaginosis on disease activity in rheumatoid arthritis.
    Methods
    This interventional study was conducted in 100 women with rheumatoid arthritis (50 women with bacterial vaginosis and 50 women without bacterial vaginosis) referred to the Rheumatologyclinicin Tehranduring 2013. The activity of rheumatoid arthritis was assessed by DAS-28 in both groups before the study. The women were treated withoral metronidazole 500 mg twice daily for one week in the intervention group. The disease activity was also assessed in both groups after the study. Data were analyzed using T-test, Chi-square test, and ANOVA.
    Findings:The disease activity was not significantly different between the two the groups before the study. But the disease activity in the intervention group was significantly lower than the control group after the study.
    Conclusion
    With regards to the results, it seems that the treatment ofbacterial vaginosis can improve the activity of rheumatoid arthritis.These findings indicate the importance of attention to health care in women with rheumatoid arthritis by healthcare providers.
    Keywords: Bacterial vaginosis, Rheumatoid Arthritis, Metronidazole
  • N. Miri, M. Noroozi *, R. Zavoshy, A. Mohammadpoorasl, M. Khoeiniha Pages 26-33
    Background
    Body image dissatisfaction and eating disorders are of common problems in adolescence and adulthood especially among athletes.
    Objective
    The aim of this study was to determine the association of eating disorders and body image in athletes and non-athlete students in Qazvin University of Medical Sciences.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on226 athlete students and 350 non-athlete students of Qazvin University of Medical Sciences during 2013-2014. Students who followed a specific sport field and had participated in at least one sport event were considered as athlete students. All athlete students were entered the study by census method. Non-athlete students were selected among students who had not any exercise activityand by random sampling method.Data were collected through demographic questionnaire,EatingAttitudes Test(EAT-26), and Multidimensional Body-Self Relations Questionnaire (MBSRQ).Data were analyzed using T-test and Chi-square test.
    Results
    Mean age was 21.92±3.19 years and mean body mass index (BMI) was 22.24±3.18 kg/m2. The frequency of eating disorders was 11.5% among the athlete students and 11.2% amongthe non-athlete students.Anorexia nervosa was found to be more prevalent than bulimia nervosa in both groups. The students with normal BMI had better body image perception and less eating disorderssymptoms than other students. The association of age, educational level, and gender with eating disorders and body image was not statistically significant. The associationof eating disorders and body image was not statistically significant. Eating disorders were more prevalent in males than females but the difference was not statistically significant.
    Conclusion
    With regards to the results, it seems that eating disorders and body image dissatisfaction are relatively prevalent among both athletes and non-athlete students and BMI is predictor of eating disorders.
    Keywords: Athletes, Body Image, Eating, Students
  • M. Shirzaii, F. Heidari *, V. Moradi Pages 34-40
    Background
    Salivary gland dysfunction has commonly been mentioned by patients with diabetes.
    Objective
    The aim of this study was to compare the salivary cortisol level between patients with controlled type 2 diabetes and healthy subjects.
    Methods
    In this case-control study (2014-15), the unstimulated salivary samples were collected from 60 patients with controlled type 2 diabetes above 30 years old (case group) and 60 healthy subjects (control group) matched for age and gender. The samples were transferred to the laboratory and salivary cortisol levels were measured using ELIZA. Data were analyzed using independent sample T-Test.
    Findings: The mean salivary cortisol level in patients with type 2 diabetes (1.73±1.017 mmol/ dL) was significantly different from healthy controls (1.08±0.643 mmol/ dL). The mean salivary cortisol levels in men (1.73±1.05 mmol/ dL) and women (1.73±1.01 mmol/ dL) with type 2 diabetes were significantly higher than healthy men (0.74±0.44 mmol/ dL) and women (1.26±0.66 mmol/ dL).
    Conclusion
    With regards to the results, it seems that salivary cortisol level considerably increases in patients with controlled type 2 diabetes in comparison with healthy subjects.
    Keywords: Saliva_Type 2 Diabetes Mellitus_Hydrocortisone
  • H. Haghdoost, Yazdi, S. Sehatbakhsh, M. Sophiabadi, T. Dargahi, Mh. Yaghubidust, H. Piri* Pages 41-48
    Background
    Nuclease and caspase activities that promote death signals and cause apoptosis are dependent to potassium ion.
    Objective
    The aim of this study was to investigate the effect of potassium channel blocker tetraethylammonium (TEA) on prevention of Parkinson's disease in rats.
    Methods
    This experimental study was conducted on 33 male rats in Qazvin University of Medical Sciences, 2014. 6-hydroxydopamine (6-OHDA) was injected into the striatum of the brain. The rats received different doses of TEA twice daily the day before the 6-OHDA injection till 15 days after the injection. The severity of Parkinsonism was assessed by the apomorphine-induced rotational behavior, the elevated body swing test (EBST), and the rotarod test. Data were analyzed using Kruskal Wallis and Mann Whitney U tests.
    Findings: Pretreatment with 5 mg/kg TEA significantly reduced the severity of rotations compared to the saline group. TEA did not reduce the swings in the EBST. In the rotarod test, TEA caused significant improvement in the motor performance of the rats.
    Conclusion
    With regards to the results, it seems that pretreatment with TEA can partly reduce the severity of behavioral symptoms in the 6-OHDA-induced chronic Parkinson's disease. The higher the TEA dose, the more significant the reduction in the severity of symptoms.
    Keywords: Potassium Channels, Tetraethylammonium, Oxidopamine, Substantia Nigra
  • R. Mahmoudi *, K. Amini, J. Asadi Dashbolagh, A. Farhoodi Pages 49-57
    Background
    Increasing drug resistance in microorganisms and concerns for side effects of chemical preservatives, especially in the food industry, have led to extensive studies on novel potential agents with natural origin.
    Objective
    The aim of this study was to determine the antioxidant and antibacterial properties of the Melissa officinalis essential oil.
    Methods
    This experimental study was carried out at Islamic Azad University, Saveh Branch in 2012-2013. The essential oil was extracted from different parts of the plant (leaves, stem and flower) by hydrodistillation. The essential oil was phytochemically characterized by gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS) analysis. Antibacterial properties were examined by disc diffusion and microtiter plates. Antioxidant activity was examined by diphenyl-picryl-hydrazyl (DPPH) assay.
    Findings: E-Citral in leaves, 2-Cyclohexen-1-one, 2-methyl-5-(1-methylethenyl) in stem, and Trans-Carveol in flower were the major components identified in the Melissa officinalis. Among different parts essential oil, the highest and the lowest antibacterial activity were related to leaves and stem, respectively. The largest diameter of the inhibition growth zone for Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa was related to the leaves essential oil. The highest antioxidant activity was related to the leaves essential oil in DPPH assay.
    Conclusion
    With regards to the results, the Melissa officinalis essential oil can be used as a natural preservative for increasing the shelf life of foods.
    Keywords: Melissa officinalis, Antioxidants, Essential oil
  • Mz. Kiaei, M. Ferdosi, R. Moradi *, Q. Chelongar Ahmadzadeh, N. Bahmanziari Pages 58-65
    Background
    Self-efficacy is known as a factor which influences health behaviors, chronic diseases management and quality of life in patients with cancer.
    Objective
    The aim of this study was to investigate the association of self-efficacy and quality of life in women with breast cancer undergoing chemotherapy.
    Methods
    This cross sectional study was conducted in 100 women with breast cancer referred to Seyed Al-Shohada Hospital, Isfahan in 2015. The study subjects were selected by simple random sampling method. The measurement tools were the Sherer self-efficacy scale and the World Health Organization WHOQOL-BREF quality of life assessment. Data were analyzed using one-way ANOVA and Pearson’s correlation coefficient.
    Findings: Mean age was 48.25±11.93 years. The mean self-efficacy score and quality of life score were 55.78± 11 and 75.91±15.28, respectively and both of them were average. There was positive significant correlation between self-efficacy and quality of life. There was also significant association between self-efficacy and quality of life domains including physical health, mental health, social relationships and environment.
    Conclusion
    With regards to the results, it seems that activities such as workshops for patients, presence of a psychologist in department of chemotherapy, and providing health facilities can be effective for increasing self-efficacy and quality of life in patients with cancer.
    Keywords: Quality of Life, Self Efficacy, Breast Neoplasms
  • F. Hajmanoochehri *, N. Nasirian Pages 66-69
    The aim of this retrospective study was to determine the clinical and histological features of benign esophageal tumors in endoscopic biopsy specimens in Booali Sina Hospital, Qazvin from 2004 to 2013. Data were analyzed using Chi-square test and ANOVA. Eighteen tumor lesions were found in 11 men and seven women with mean age of 63±15.3 years old. Of 18 cases, seven were glycogenic acanthosis, five were squamous papilloma, two were each type of leiomyoma, two were adenomatous polyp, and two were hyperplastic polyp. The frequency of tumor lesions was 0.06% among endoscopic examinations, 3.6% among esophageal biopsies and 5.7% among benign esophageal lesions. The distal third (61.1%) and the middle third (27.8%) of the esophagus were the most frequent sites of involvement. The association of endoscopic appearance, site of involvement, sex, and age with histological types was not significant.
    Keywords: Neoplasms, Esophagus, Endoscopy
  • S. Asefzadeh, M. Alijanzadeh, Mr. Maleki* Pages 70-73
    Anthropometric indices are of the best indicators for growth monitoring during neonatal period. The aim of this cross-sectionalstudy was to determine the association ofanthropometric indices in Iranian and Afghan infantswith maternal indices. The study was conducted in 230 mothers who had health profiles in the Eqbaliyeh health center, Qazvin during 2013. Data were collected through the records in mothers’ health profiles. Data were analyzed using T-test and Pearson’s correlation coefficient. Of 230 infants, 119 (51.7%) were male. Mean weight and head circumference were significantly different between Iranian and Afghan infants.The Iranian mothers were older and had higher weight and height during pregnancycompared to the Afghan mothers and the difference was statistically significant. There was positive significant correlation between mothers’ age, weight, hemoglobin, and hematocrit and infants’ birth weight. There was also positive significant correlation between mothers’hemoglobin and hematocrit and infants’ height. With regards to the results, proper nutrition, maternal health,and providing appropriate health services during pregnancy can be beneficial for improving infants’ health.
    Keywords: Mothers, Newborn Infant, Anthropometry, Health