فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 83، فروردین و اردیبهشت 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/02/12
  • تعداد عناوین: 14
|
  • محمد نوری، عصمت آقاداود *، لعیا فرزدی صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    آنتی مولرین هورمون (AMH) در پاتوژنز سندرم پلی کیستیک تخمدان درگیر می باشد. هدف ما مقایسه میانگین AMH در 2 روش لاپاروسکوپی و درمان با کلومیفن سیترات جهت سنجش پاسخ تخمدانی بود.
    روش بررسی
    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی زنان با سندرم پلی کیستیک تخمدان بدون تخمک گذاری انجام شد. بیماران به 2 گروه تحت مداوا با روش لاپاروسکوپی (49 نفر) و تحت درمان با کلومیفن سیترات
    (20 نفر) تقسیم گردیدند. غلظت های پلاسمایی AMH قبل از عمل و یک هفته بعد از آن و همچنین 3 و 6 ماه بعد از درمان انداره گیری شد. برای مقایسه میانگین ها در بین گروه ها از آنالیز ANOVA استفاده شد.
    یافته ها
    میزان AMH قبل از مداوا در زنان تحت درمان با لاپاراسکوپی (1/4±1/6) و کلومیفن سیترات (2/3±7/5) تفاوت معنی دار نداشت (05/0P). میزان AMH در بیماران تحت درمان کلومیفن سیترات در این مدت کاهش معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    درمان لاپاروسکوپی در بیمارانی که سطح AMH آن ها قبل از درمان پایین تر است، موفقیت آمیز می باشد.
    کلیدواژگان: آنتی مولرین هورمون، لاپاروسکوپی، سندرم پلی کیستیک تخمدان، کلومیفن سیترات
  • هاجر بهادبوند چگینی، بتول پورقیصری *، اعظم پوراحمدیان، صدیقه کاظمی، هدایت الله شیرزاد، محمد موسوی، فاطمه دریس صفحات 9-17
    زمینه و هدف
    بیماری آرتریت روماتوئید یک بیماری خودایمنی است که عملکرد یا تعداد سلول های T تنظیم گر (Treg) دچار اختلال می شود. پروتئین FOXP3 از فاکتورهای اصلی در عملکرد Treg است. یکی از عواملی که بر بیان ژن FOXP3 دخالت دارند microRNA ها هستند که به نواحی 3 UTR جفت می شوند. تغییر یک نوکلئوتید در توالی جایگاه هدف microRNA می تواند تنظیم microRNA را تحت تاثیر قرار دهد.
    پلی مورفیسم های rs56066773 و rs56232250 که در 3 UTR ژن FOXP3 قرار دارند، می توانند با ایجاد جایگاه برای microRNA با بیماری آرتریت روماتوئید در ارتباط باشند. در این مطالعه ارتباط این 2 پلی مورفیسم با بیماری آرتریت روماتوئید بررسی شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد- شاهدی از میان بیماران مراجعه کننده به بخش روماتولوژی کلینیک
    امام علی (ع)، 98 فرد مبتلا به آرتریت روماتوئید به عنوان گروه بیمار و 124 فرد سالم به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. پلی مورفیسم های rs56066773 و rs56232250 که در 3 UTR ژن FOXP3 قرار گرفته اند و با روش PCR-RFLP بررسی شدند. نتایج به دست آمده از تعیین این 2 ژنوتیپ با نرم افزارSPSS و آزمون کای دو تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در جمعیت مورد مطالعه، فراوانی پلی مورفیسم rs56066773 در بیماران و گروه کنترل به ترتیب 1/3% و 6/1% و فراوانی پلی مورفیسم rs56232250 در بیماران و گروه کنترل به ترتیب 1% و 6/1% بود. هیچ ارتباط معنی داری بین آن ها و بیماری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    با وجود اینکه ارتباط معنی داری بین این 2 پلی مورفیسم و بیماری آرتریت یافت نشد؛ ولی در مطالعه های پیشین ارتباط بین پلی مورفیسم های واقع در جایگاه هدف microRNA با تعدادی از بیماری ها ثابت شده است؛ بنابراین لازم است که سایر پلی مورفیسم های 3 UTR ژن FOXP3 مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پلی مورفیسم، FOXP3، microRNA، آرتریت روماتوئید
  • عارف حسینی، کامران قائدی *، شهره تیموری، رضا نقویان، محمدحسین نصر اصفهانی صفحات 18-26
    زمینه و هدف
    miRNAها دسته ای از RNA های غیر کدشونده هستند که در فرایندهای مختلف سلولی ایفای نقش می کنند. اخیرا تغییر بیان این مولکول ها در بیماری های بسیاری گزارش شده است. متاسفانه بیماری مالتیپل اسکلروزیس امروزه به عنوان یک بیماری خود ایمن در ایران رو به افزایش است. سلول های Th17 مهم ترین سلول ها در این بیماری می باشند. در این مطالعه ما به دنبال نقش احتمالی miRNA های miR-142، miR-146a و miR-150 در روند تمایز سلول های TH17 بودیم که بدین واسطه می توانند در شروع و روند بیماری MS اثر گذار باشند.
    روش بررسی
    با استفاده از پایگاه داده ی miRwalk که به عنوان یک پایگاه داده جامع که از 10 الگوریتم برای پیش بینی بر هم کنش های miRNA-mRNA استفاده می کند، بر هم کنش های محتمل miRNA هایی که در بیمارهای خود ایمن دچار تغییر بیان می شدند را با ژن هایی که تمایز سلول های TH17 را کنترل می کنند را بررسی کردیم.
    یافته ها
    بر اساس پیش بینی صورت گرفته احتمال می رود miR-142، miR-146a و miR-150 با القای تمایز به سمت سلول های Th17 عامل پاتوژنز بیماری مالتیپل اسکلروزیس باشند؛ بنابراین با مهار این miRNAs امکان کاهش علائم این بیماری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    در نهایت انتظار می رود miR-142، miR-146a و miR-150 در سلول های Th17 بیماران مبتلا به MS افزایش بیان داشته باشند، چرا که مطالعات داده شناسی زیستی نشان دهنده ی مهار تنظیم کننده های منفی تمایز Th17 توسط این 3 miRNA می باشند. در نتیجه می توان چندین راه درمانی با استفاده از این miRNA ها در نظر گرفت، علاوه بر این می توانند شاخص های بیولوژیک مناسبی برای پیش بینی و تشخیص مراحل مختلف بیماری باشند.
    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، miRNA، سلول های Th17
  • الناز سعیدی، مرتضی هاشم زاده چالشتری *، عباس دوستی، شهربانو پرچمی برجویی صفحات 27-35
    زمینه و هدف
    کاردیومیوپاتی هایپرتروفی (HCM) رایج ترین نوع بیماری قلبی با وراثت تک ژنی است که با ضخیم شدن دیواره بطن چپ، اختلال عملکرد انقباضی و آریتمی های بالقوه کشنده مشخص می شود. پیشرفت های زیادی در روشن سازی اساس ژنتیکی HCM به عمل آمده و در نتیجه بیش از 900 جهش منحصر به فرد در بیش از 20 ژن شناسایی شده است. جهش در ژن MYBPC3 (که کد کننده پروتئین C متصل شونده به میوزین قلبی است)، عامل حدود 40% از موارد بالینی HCM است. این مطالعه با هدف بررسی احتمال وجود جهش در اگزون های 27 و 29 ژن MYBPC3 در بیماران مبتلا به HCM در استان چهار محال و بختیاری انجام شد.
    روش بررسی
    30 فرد مبتلا به HCM مراجعه کننده به کلینیک قلب دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در نظر گرفته شد و به منظور استخراج DNA از نمونه های خون این بیماران از روش استاندارد فنل- کلروفرم استفاده شد.
    با استفاده از روش واکنش های زنجیره ای پلیمراز اگزون های 27 و 29 تکثیر شدند و با روش چند شکلی فضایی تک رشته ای (SSCP) به صورت تک رشته ای تبدیل شدند و همراه با نمونه ای 2 رشته ای روی ژل پلی اکریل آمید الکتروفورز شدند.
    یافته ها
    DNA استخراج شده الکتروفورز و نسبت جذب آن ها اندازه گیری شد که نتایج آن ها نشان دهنده ی استخراج مناسب و کیفیت مطلوب DNA می باشد. با بررسی نتایج حاصل از الکتروفورز چند شکلی فضایی تک رشته ای SSCP/HA در هیچ یک از نمونه ها تغییری در اگزون 27 و 29 ژن MYBPC3 مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    هیچ کدام از بیماران مورد مطالعه در اگزون های 27 و 29 ژن MYBPC3 جهش نداشتند. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه در بیماران مبتلا به HCM با توارث اتوزومی غالب هیچ گونه تغییری در اگزون 27 و 29 ژن MYBPC3 مشاهده نشد. نتیجه گیری می شود که اگزون های 27 و 29 ژن MYBPC3 در ایجاد بیماری HCM در بیماران مورد مطالعه نقش ندارند.
    کلیدواژگان: کاردیومیوپاتی هایپرتروفی، جهش، MYBPC3، PCR، SSCP، HA
  • تهمینه نوروزی، کیهان قطره سامانی *، سید اسدالله امینی، لعبت جعفرزاده، گشتاسب مردانی صفحات 36-44
    زمینه و هدف
    استرس اکسیداتیو در سندرم تخمدان پلی کیستیک علت بسیاری از مشکلات ایجاد شده می باشد و افزایش لیپید های اکسید شده می تواند ریسک اکثر بیماری ها به ویژه بیماری قلبی عروقی را در این بیماران افزایش دهد، هدف از این مطالعه بررسی تغییرات مالون دی الدئید (MDA) به دنبال درمان با آتورواستاتین و امگا-3 می باشد. مشخص کردن عواملی که باعث کاهش اکسیداسیون لیپیدها در این بیماری می گردند، اهمیت ویژه ای در کنترل و درمان این بیماران خواهد داشت.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی افراد مبتلا به این سندرم براساس ترتیب مراجعه در 3 گروه قرار گرفتند. گروه اول شامل 26 نفر که تحت درمان با امگا-3 4 میلی گرم در روز قرار گرفتند و برای گروه دوم که 27 نفر بودند آتورواستاتین 20 میلی گرم در روز تجویز گردید و گروه سوم (29 نفر) به عنوان شاهد کپسول حاوی نشاسته دریافت نمودند. پس از گردآوری همه نمونه ها پروفایل لیپیدی به روش استاندارد، سطح مالون دی آلدئید توسط دستگاه HPLC، انسولین و تستوسترون با روش الایزا تعیین گردید. یافته های قبل و بعد با استفاده از آزمون تی زوجی و با آزمون آنوا در بین گروه ها در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    مکمل امگا-3 باعث کاهش مالون دی آلدئید و تستوسترون شده و در عین حال اثر مثبت بر افزایش HDL داشته است و آتورواستاتین تنها باعث کاهش مالون دی آلدئید در دریافت کنندگان این دارو شده است.
    نتیجه گیری
    تجویز مکمل امگا 3 یا آتورواستاتین در مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک باعث کاهش سطح MDA و اکسیداسیون لیپیدی می شود. پس انتظار می رود ریسک بیماری های قلبی- عروقی با کاهش اکسیداسیون لیپیدی در این بیماران کاهش یابد.
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، آتورواستاتین، امگا، 3، مالون دی الدئید
  • محمد لطیف پور، ابوالفضل قلی پور *، محمد صادق دماوندی صفحات 45-53
    زمینه و هدف
    سویه های کلبسیلا به ویژه کلبسیلا پنومونیه، از جمله پاتوژن های فرصت طلب در ایجاد عفونت ادراری به عنوان یکی از شایع ترین عفونت ها در انسان محسوب می شوند. این مطالعه به منظور بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی در سویه های کلبسیلا مولد ESBL که از عفونت ادراری بیماران بستری و سرپایی مراجعه کننده به بیمارستان های آموزشی شهرکرد جدا شدند، صورت پذیرفت.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر در سال های 1393-1392 بر روی 150 ایزوله کلبسیلا جدا شده از عفونت ادراری بیماران بستری و سرپایی انجام گرفت. با انجام تست های تشخیصی بیوشیمیایی و استفاده از محیط های افتراقی، هویت ایزوله های جدا شده تعیین گردید. شناسایی ارگانیسم های مولد ESBL با انجام تست های غربالگری و تست های فنوتیپی تاییدی صورت پذیرفت. به منظور ارزیابی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی، از روش دیسک دیفیوژن بهره گرفته شد.
    یافته ها
    از مجموع 150 ایزوله جدا شده از عفونت ادراری، فراوانی سویه های مولد ESBL، در بیماران بستری و سرپایی مراجعه کننده به بیمارستان های آموزشی شهرکرد به ترتیب 64% و 48% گزارش شد. نتایج الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در بیماران بستری و سرپایی به ترتیب برای آنتی بیوتیک های آمیکاسین 49% و 31%،
    تری متوپریم سولفامتوکسازول 61% و 52%، جنتامایسین 59% و 39%، نیتروفورانتوئین 55% و 32%، نورفلوکساسین 59% و 44%، نالیدیکسیک اسید 72% و 53%، سفپیم 45% و 33%، ایمی پنم 8% و 3%، سفتریاکسون 41% و 35%، سیپروفلوکساسین 60% و 48%، سفتازیدیم 64% و 48% گزارش شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس مطالعه حاضر، سویه های کلبسیلا جدا شده از عفونت های ادراری بیماران بستری به میزان بالاتری ESBL تولید کردند که می تواند به علت مصرف بی رویه و مکرر سفالوسپورین های نسل سوم و عدم تشخیص سویه های کلبسیلا مولد ESBL در محیط های درمانی باشد.
    کلیدواژگان: عفونت ادراری، مقاومت آنتی بیوتیکی، بتالاکتاماز وسیع الطیف، سویه های کلبسیلا
  • عباس خدابخشی *، مرتضی سدهی، کبری شاکری صفحات 54-62
    زمینه و هدف
    آلودگی به فلزات سنگین یکی از نگرانی های مهم بهداشت مواد غذایی است. وجود عناصر سمی در بستر قارچ ها ممکن است منجر به جذب آن ها شود که در این صورت مصرف قارچ با اشکال مواجه خواهد شد. این تحقیق با هدف تعیین غلظت عناصر سنگین منگنز، کروم، آهن، سرب، روی و مس در قارچ خوراکی موجود در شهرکرد صورت گرفته است.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش مقطعی- توصیفی انجام گرفت. 6 نمونه از قارچ های خوراکی پرورشی موجود در بازار شهرکرد و 2 نمونه از قارچ خوراکی وحشی انتخاب گردید. نمونه برداری به روش سرشماری با 3 بار تکرار به فاصله ی زمانی یک ماهه در فصل بهار انجام شد. از هر نوع قارچ 3 نمونه و در مجموع تعداد
    24 نمونه گرفته شد. نمونه ها با استفاده از روش هضم اسیدی هضم شدند، سپس توسط دستگاه اسپکترو متری جذب اتمی غلظت عناصر تعیین گردید.
    یافته ها
    میانگین مقادیر سنجش شده روی (94/14±29/61)، (11/29±48/58)، آهن (69/8±29/26)، (93/11±30/28)، سرب (56/0±05/2)، (35/0±07/2)، کروم (41/0±46/1)، (91/0±1/1)، مس (68/5±99/22)، (67/6±83/25) و منگنز (72/0±8/3)، (99/0±25/6) میلی گرم در کیلوگرم به ترتیب در قارچ های پرورشی و وحشی به دست آمد.
    یافته های این تحقیق نشان می دهد که میانگین غلظت روی در هر 2 نوع قارچ (وحشی- پرورشی) در حد مجاز استاندارد (CODEX/FAO/WHO) کروم، سرب، آهن بیش تر از حد مجاز استاندارد و منگنز، مس کم تر از حد مجاز استاندارد به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه برخی نمونه ها حاوی فلز سنگین کروم، سرب، آهن با مقادیر بالاتر از حد مجاز می باشند و با توجه به مصرف روز افزون قارچ های خوراکی پرورشی در ایران دقت بیش تری در مورد شرایط و محیط پرورشی قارچ ها لازم می باشد.
    کلیدواژگان: فلزات سنگین، قارچ های خوراکی، اسپکترومتری جذب اتمی
  • هانیه هاشمی جزه، فهیمه باغبانی آرانی، فرزاد بادمستی، فرشته شاهچراغی* صفحات 63-72
    زمینه و هدف
    توکسین آدنیلات سیکلاز (Adenylate cyclas Toxin= ACT) یکی از فاکتور های ویرولانس ترشحی و ایمونوژنیک بوردتلا پرتوسیس است که دارای یک دمین کاتالیزوری با 400 اسید آمینه، به نام AC، در ناحیه N- ترمینال خود می باشد. این دمین با تحریک غیر قابل بازگشت cAMP در سلول یوکاریوت نقش مهمی در ایجاد بیماری سیاه سرفه ایفا می کند و به عنوان یک ابزار زیست شناسی سلولی بوده و در داروهای
    ضد سرطانی نیز مورد استفاده قرار گرفته است؛ لذا هدف از این مطالعه، دستیابی به بیان بالایی از ناحیه AC به منظور بررسی خواص آنتی ژنیک آن در جهت استفاده از آن در واکسن، ادجونت و یا تهیه ی کیت های تشخیصی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، قطعه AC، توسط واکنش PCR تکثیر و در وکتور pET28a کلون و در باکتری E.coli BL21(DE3)، بیان و پس از بهینه سازی شرایط بیان، آنالیز پروتئین توسط ژل SDS PAGE و وسترن بلات انجام و سپس تخلیص آن بر روی ستون کروماتوگرافی (NI-NTA) صورت پذیرفت.
    یافته ها
    قطعه AC با موفقیت در وکتور بیانی pET28a کلون شده و تحت سیستم بیانی القا شونده توسط IPTG با غلظت 5/0 میلی مولار، پس از 4 ساعت در دمای 37 درجه می تواند قابلیت حداکثر بیان با بازدهی
    25 میلی گرم بر لیتر و خلوص 95% را داشته باشد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد با القای تنها 5/0 میلی مولار IPTG، می توان بیان بالای دمین کاتالیزوری پروتئین ACT، با حداکثر میزان خلوص را دارا بود که این میزان برای اکثر کاربردهای تحقیقی و تشخیصی مناسب است.
    کلیدواژگان: همسانه سازی، بهینه سازی بیان، دمین کاتالیتیکی آدنیلات سیکلاز، بوردتلا پرتوسیس
  • محمد مهدی سلطان دلال *، محیا خلیلیان، حسین معصومی اصل، روناک بختیاری، ابوالفضل داوود آبادی، زهرا رجبی صفحات 73-80
    زمینه و هدف
    بیماری های منتقله از غذا یکی از مشکلات جامعه ی امروزی است. در بسیاری نقاط جهان˓ بررسی های اپیدمیولوژی نشان داده است که عفونت های ناشی از سرووارهای سالمونلا افزایش یافته است.
    بدین منظور شناسایی سویه های سالمونلا در سطح سرووار از اهمیت خاصی برخوردار است. ظهور سویه های مقاوم در این سرووارها به یک نگرانی جهانی تبدیل شده است، بنابراین آگاهی از الگوی مقاومتی در سالمونلاها می تواند به درمان بیماری های منتقله از غذا ناشی از این سرووارها کمک کند. هدف از این مطالعه شناسایی سرووارهای سالمونلا در طغیان های غذایی با توالی منطقه ای ITS به روش 16S-23SrRNA می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی که طی یک سال 173 طغیان غذایی کشوری از استان های مختلف کشور جمع آوری گردید. در مجموع 614 نمونه اسهال از نظر وجود سالمونلا بررسی شد. جهت جداسازی و تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی این ایزوله ها از روش های استاندارد استفاده گردید، همچنین برای تعیین سویه های سالمونلا از روش مولکولی 16srRNA استفاده گردید.
    یافته ها
    از میان 18 ایزوله سالمونلا جدا شده از طغیان های رخ داده، 16 ایزوله سالمونلا انتریتیدیس (9/88%) و 2 ایزوله پاراتیفی A (1/11%) بود. همگی این ایزوله ها به آنتی بیوتیک سفتازیدیم حساس بودند. بیش ترین مقاومت نیز به نالیدیکسیک اسید (14 نمونه و 8/77 %) بود.
    نتیجه گیری
    شیوع مقاومت آنتی بیوتیک باکتری ها که تهدید عمده ای برای سلامت انسان است، به سرعت در حال افزایش است. مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های سالمونلا نیز در حال افزایش است، بنابراین آگاهی از الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سرووارهای سالمونلا، در درمان ناشی از عفونت های این باکتری در مواد غذایی کمک خواهد کرد.
    کلیدواژگان: سالمونلا، بیماری های منتقله از غذا، طغیان، اسهال، آنتی بیوگرام
  • بهروز بقایی *، معرفت سیاه کوهیان، مهدی حکیمی، لطفعلی بلبلی، کیوان احمدی صفحات 81-92
    زمینه و هدف
    پاراکسوناز-1، آدیپونکتین و پراکسید هیدروژن از جمله شاخص هایی هستند که تحت تاثیر کم تحرکی قرار می گیرند و این احتمال وجود دارد که بر فشار خون موثر باشند. با این حال ارتباط بین تغییرات آن ها با فشار خون در اثر شرکت در فعالیت های منظم ورزشی مشخص نشده است، لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر 12 هفته فعالیت هوازی شدت متوسط بر ارتباط بین تغییرات پاراکسوناز-1، پراکسید هیدروژن و آدیپونکتین پلاسمایی با فشار خون سیستولی و دیاستولی مردان دارای فشار خون بالا می باشد.
    روش بررسی
    تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی با اندازه گیری مکرر می باشد که در آن 10 مرد (در دامنه سنی 68/2±9/37) دارای فشارخون بالا (فشار خون سیستولی 23/0±531/140 و فشار خون دیاستولی 05/0±71/90) پس از اخذ رضایت نامه در 12 هفته برنامه فعالیت هوازی شدت متوسط (70-55 درصد حداکثر ضربان قلب بیشینه) شرکت کردند. سطح شاخص های فیزیولوژیک و همچنین سطح پاراکسوناز-1 Paraoxonase-1= PON-1)) و هیدروژن پراکسید (Hydrogen Peroxide= H2O2) و آدیپونکتین در مرحله پایه، هفته چهارم، هشتم و دوزادهم اندازه گیری شد و از آزمون مدل خطی آمیخته (Liner Mixed Model) جهت بررسی ارتباط بین شاخص ها استفاده شد.
    یافته ها
    بررسی های آماری ارتباط معنی داری بین آدیپونکتین با فشار خون سیستولی و دیاستولی (به ترتیب: 150/0P= و 561/0P=) نشان نداد. ارتباط بین پاراکسوناز-1 با فشار خون سیستولی و دیاستولی (به ترتیب: 165/0P= و 520/0P=) نیز معنی دار نشد. با این حال ارتباط بین پراکسید هیدروژن با فشار خون سیستولی و دیاستولی معنی دار گزارش شد (به ترتیب: 020/0P= و 048/0P=).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد 12 هفته فعالیت هوازی شدت متوسط از طریق کاهش ROS ها و فشار اکسایشی منجر به کاهش فشار خون مردان دارای فشار خون بالا می گردد.
    کلیدواژگان: پاراکسوناز، 1، پراکسید هیدروژن، آدیپونکتین، تمرین هوازی، فشار خون بالا
  • نعمت الله نجاتمند *، علیرضا رمضانی، امیرحسین براتی صفحات 93-104
    زمینه و هدف
    کوآنزیم Q10 یک ماده شبه ویتامین محلول در چربی است که حامل ضروری الکترون در میتوکندری می باشد و در تولید انرژی و فعالیت ضد اکسیدانی، نقش مهمی بر عهده دارد. هدف این مطالعه پژوهشی نیمه تجربی، مقایسه اثر مکمل کوآنزیم Q10 بر توان هوازی، بی هوازی و برخی از شاخص های منتخب کوفتگی عضلانی تاخیری پسران ورزشکار و غیر ورزشکار بود.
    روش بررسی
    60 پسر دانش آموز داوطلب، به روش نمونه در دسترس انتخاب که از بین آن ها و به طور تصادفی 20 نفر با میانگین سن، قد و وزن به ترتیب (80/0±30/16 سال، 6±172 سانتی متر، 55/7±76/62 کیلوگرم) انتخاب که در دو گروه ورزشکار (10 =n) و غیر ورزشکار (10 =n) طبقه بندی شدند. از هر دو گروه 4 مرتبه خونگیری (هر بار 5 سی سی مایع از ورید پیش آرنجی) طی دو مرحله (قبل و بعد از مکمل دهی) به عمل آمد که سطح پایه و تغییرات شاخص های کوفتگی تاخیری (LDH و CK)، با کیت آزمایشگاهی پارس آزمون و با دستگاه اتوآنالایزر AT- آلفا کلاستیک مورد ارزیابی قرار گرفت. قراردادهای ورزشی پژوهش، بروس (با استفاده از نوارگردان، جهت ارزیابی VO2max) و فالکنر (با استفاده از نوارگردان- 9/12 V= کیلومتر بر ساعت و 20 g=، جهت ارزیابی توان بی هوازی) بود. ضریب پایایی آزمون بروس و فالکنر به ترتیب در حدود 95/0 تا 99/0 و 76/0 تا 91/0 است. جهت بررسی تفاوت در مراحل مختلف نمونه گیری، تفاوت های درون گروهی و برون گروهی، از آزمون های آنالیز تحلیل واریانس (ANOVA)، SPSS، تی وابسته و تی مستقل در سطح معنی داری 05/0≥P استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که مصرف کوتاه مدت مکمل CoQ10 منجر به عدم تغییر معنی دار CK (19/0P=)، LDH (12/0P=)، توان بی هوازی (17/0P=) و توان هوازی (43/0P=) هر دو گروه ورزشکار و
    غیر ورزشکار شد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی نتایج بیانگر این بودند که سطح آمادگی بدنی (مقایسه ورزشکار یا غیر ورزشکار بودن)، تاثیری در اثر مکمل کوآنزیم Q10 بر توان هوازی، بی هوازی و کوفتگی عضلانی نداشت و هر دو گروه به یک اندازه از مکمل بهره بردند.
    کلیدواژگان: مکمل کوآنزیم Q10، توان هوازی و بی هوازی، کوفتگی عضلانی تاخیری، ورزشکار و غیرورزشکار
  • نجمه علیدوستی شهرکی، کریم عسگری * صفحات 105-121
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش نورو فیدبک بر بهبود حافظه فعال دانش آموزان نارسا خوان انجام گرفته است.
    روش بررسی
    جامعه آماری در این پژوهش کلیه دانش آموزان مقطع ابتدایی مبتلا به نارسا خوانی شهر شهرکرد در سال تحصیلی 93-1392 بودند. به منظور انجام پژوهش 4 آزمودنی (3 پسر و 1 دختر) 12-8 ساله به شیوه نمونه گیری هدفمند برای انجام مداخله انتخاب شدند. در این پژوهش، از روش مورد منفرد با طرح A-B استفاده شد. پس از تعیین موقعیت خط پایه مداخله آغاز شد و آموزش نورو فیدبک در 30 جلسه ی مداخله ی انفرادی به آزمودنی ها ارائه گردید. ابزارهای مورد استفاده شامل آزمون خواندن و نارسا خوانی و نسخه نوین هوش آزمای تهران- استانفورد- بینه می باشند.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش بر اساس شاخص های آمار توصیفی و تحلیل دیداری بهبود یافت. تحلیل دیداری نمودارها و شاخص های روند و ثبات و PND مجموعا نشان داد که نمرات حافظه فعال از 3/90 به 6/106 رسیده و درمان با 100% اطمینان، اثر بخش بوده است.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاضر نشان داده است که آموزش نورو فیدبک در بهبود حافظه فعال و نارسا خوانی اثر بخش بوده است. این اثر بخشی به واسطه خود تنظیمی امواج مغزی و بازخورد دادن به مغز به ثمر می نشیند. کودکان نارسا خوان در پژوهش حاضر پس از آموزش نورو فیدبک توانستند حافظه فعال خود را بهبود بخشیده و نسبت به وضعیت پیش از مداخله، نمرات بالاتری در حافظه فعال داشته باشند؛ بنابراین آموزش نورو فیدبک، راهبردی است که در بهبود حافظه فعال در کودکان نارسا خوان می توان از آن بهره گرفت.
    کلیدواژگان: آموزش نورو فیدبک، نارسا خوانی، حافظه فعال، پژوهش مورد منفرد
  • الهه نواییان کلات، مرضیه تولایی *، لیلا آزادی، همایون عباسی، محمدرضا دیمه، مریم اربابیان، محمدحسین نصراصفهانی صفحات 122-140
    زمینه و هدف
    واریکوسل به اتساع و پیچش غیر طبیعی وریدهای اسپرماتیک در بیضه اطلاق می شود و از جمله شایع ترین علت قابل درمان در مردان نابارور می باشد. در افراد مبتلا به واریکوسل عملکرد بیضه به طور پیشرونده آسیب می بیند، اما مکانیسم های دقیق درگیر در شروع و توسعه اختلال در بیضه این افراد، کاملا شناخته شده نیستند، لذا هدف این مطالعه مروری آن است که مکانیسم های پاتو فیزیولوژی شناخته شده در بروز واریکوسل مورد بررسی قرار گیرد.
    روش بررسی
    مقالات جستجو شده در پایگاه های اطلاعاتی مختلف مانند Science Direct، PubMed و Scopus و پایگاه های مرتبط با مقالات ISI در بین سال های 2015-1983 بررسی شد.
    یافته ها
    واریکوسل در اغلب موارد با اسپرماتوژنز غیر طبیعی، افزایش دمای بیضه و استرس اکسیداتیو ارتباط دارد. این شرایط باعث کاهش کیفیت مایع منی و باروری می گردد.
    نتیجه گیری
    عمل جراحی واریکوسلکتومی میکروسرجیکال به دلیل ایجاد عوارض کم تر و همچنین میزان عود کم تر نسبت به سایر روش ها، رویکرد پیشنهادی اغلب ارولوژیست ها است.
    کلیدواژگان: واریکوسل، اسپرموگرام، حاملگی، تکنیک های کمک باروری
  • حمید صدیقیان، غلامرضا اولاد، مهدیه محبوبی، محمد فواد حیدری، حمید کوشکی، علی محمد لطیفی* صفحات 141-160
    زمینه و هدف
    اینتئین ها عناصر ژنتیکی هستند که نقشی شبیه اینترون ها را از خود نشان می دهند. با این تفاوت که علاوه بر رونویسی ترجمه هم می شوند. این عناصر در سطح پروتئین از پروتئین میزبان خود جدا شده و پایین دست و بالا دست خود را به یکدیگر متصل می کنند . هدف از نگارش این مقاله ی مروری در ابتدا آشنایی مختصر با بیوتکنولوژی و کاربردهای آن و سپس آشنایی با عناصر ژنتیکی به نام اینتئین و کاربرد های آن در بیوتکنولوژی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه، مقالات مرتبط با موضوع از پایگاه داده های معتبر خارجی مانند ISI، PubMed و Scopus و همچنین مقالات فارسی نیز از بانک اطلاعاتی ایران مدکس استخراج و مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    اولین بار اینتئین در سال 1990 در مخمر ساکرومایسس سرویزیه مورد شناسایی قرار گرفت. اینتئین ها پردازش پروتئین را طی یک پروسه درون مولکولی بدون نیاز به کوفاکتور و منبع انرژی متابولیکی انجام می دهند. اینتئین ها دارای کاربرد زیادی در بیوتکنولوژی از جمله ایجاد پروتئین های حلقوی به منظور تولید کتابخانه های بزرگ ژنی و تخلیص سریع پروتئین ها می باشد.
    نتیجه گیری
    اینتئین ها با توجه به داشتن خاصیت جدا شدن از پروتئین ها و اتصال قسمت های بالا دستی و پایین دستی خود چه به صورت طبیعی چه به صورت مهندسی شده در بسیاری از فناوری های کاربردی ویژه مانند آنزیم شناسی، مهندسی پروتئین، شناسایی هدف، تولیدات ریز آرایه و تخلیص پروتئین های نوترکیب کاربرد دارند.
    کلیدواژگان: اینتئین، ویرایش پروتئین، بیوتکنولوژی، تخلیص پروتئین
|
  • Mohammad Nouri, Esmat Aghadavod *, Laya Farzadi Pages 1-8
    Background And Aims
    Anti-Mullerian Hormone (AMH) has been implicated in the pathogenesis of ovary polycystic syndrome. The aim was to compare AMH average in both laparoscopic and treatment with clomiphen citrate to evaluate an ovulatory response.
    Methods
    This clinical trial study was administrated on ovulatory women with polycystic ovary syndrome. The patients divided undergoing laparoscopic (n=49), and receiving clomiphene citrate (n=20). Plasma AMH concentrations were measured before and 1 week after treatment and then was evaluated after 3 and 6 month as well. Comparisons of means in each group were performed using ANOVA analysis.
    Results
    The pretreatment mean of plasma AMH concentrations didn’t have a significant difference between laparoscopic (6.1±4.1) and clomiphene citrate treatment (5.7±3.2) (P>0.05). After laparoscopic treatment, in women who responding to treatment, AMH level was shown a significant reduction (5.6±2.1) compared with the non-responders (9±1.3) (P
    Conclusions
    Laparoscopic is successful in patients who AMH levels are lower before treatment.
    Keywords: Anti, Mullerian Hormone, Laparoscopic, Polycystic ovary syndrome, Clomiphene citrate
  • Hajar Bahadivand Chegini, Batoul Pourgheysari *, Azam Pourahmadiyan, Sedighes Kazemi, Hedayatollah Shirzad, Mohammad Mosavi, Fatme Drees Pages 9-17
    Background And Aims
    Rheumatoid arthritis is an autoimmune disease in which the numder or function of regulatory T cells (Treg) is impaired. FOXP3 is one of the major factors of Treg function. Among the factors involved on FOXP3 expression are microRNAs (MIR) which bind to 3´UTR. A nucleotide substitution in the sequence of the target site of microRNA can affect the regulation of microRNA. Polymorphisms of rs56066773 and rs56232250 in the 3´UTR of gene FOXP3 can relate with rheumatoid arthritis through the target gene. This study was aimed to investigate the relationship between two polymorphisms with rheumatoid arthritis.
    Methods
    In this case-control study, 98 RA patients were recruited from Emam Ali rheumatology clinic and 124 healthy individuals (without the negative history of autoimmune diseases) served as control. Rs56066773 and rs56232250 polymorphisms in the 3´UTR of FOXP3 gene were investigated with Polymerase Chain Reaction (PCR)- Restricted Fragment Length Polymorphism (RFLP). The data were analyzed using SPSS.
    Results
    In the study population, the frequency of the A/G in rs56066773 in patients and control was 3.1 and 1.6%, respectively. The frequency of the same genotype in rs56232250 was 1 and 1.6% in patients and controls respectively. It was not found any significant relationship between two polymorphism and disease.
    Conclusion
    Although not found a significant relationship between polymorphisms and arthritis, previous studies has been established the relationship between polymorphisms in the microRNA target site with a number of diseases. Therefore, it is necessary to examine other FOXP3 gene 3'UTR polymorphisms.
    Keywords: Polymorphism, FOXP3, MicroRNA, Rheumatoid arthritis
  • Aref Hosseini, Kamran Ghaedi *, Shohreh Teimuri, Reza Naghavian, Mohammad Hossein Nasr Esfahani Pages 18-26
    Background And Aims
    MiRNAs are a class of non-coding RNAs that take part in various cellular processes. Recently dysregulation of these small molecules reported in numerous disorders. Unfortunately prevalence of Multiple sclerosis (MS) as an autoimmune disease is rising nowadays in Iran. Th17 cells are the most important cell in this disease. In this study, we have predicted possible role of 3 miRNAs, miR142, miR-146a and miR-150 which could control Th17 differentiation. So, possibly it influences on MS onset and progress.
    Methods
    Using miRwalk database as an integrative database which utilizes 10 different algorithms to predict miRNA-mRNA interaction, it was investigated probable interaction of miRNAs and genes that participate in Th17 differentiation.
    Results
    Based on this study, 3 distinct miRNAs, miR-142, miR-146a and miR-150, were predicted to have a potential role in induction of Th17 differentiation. Therefore, control of these miRNAs could reduce MS symptoms.
    Conclusion
    Conclusively, miR-142, miR-146a and miR-150 may be up-regulated in Th17 of MS patients, since bioinformatics data have shown that these miRNAs suppress negative regulator genes in Th17 differentiation. Thus, several therapeutic approaches may be considered for these miRNAs besides of their application as the valuable prognostic/diagnostic biomarkers in detection of various stages of MS.
    Keywords: Multiple sclerosis, miRNA, Th17 cells
  • Elnaz Saeidi, Morteza Hashemzadeh Chaleshtori *, Abbas Doosti, Shahrbanoo Parchami Bajue Pages 27-35
    Background And Aims
    Hypertrophy cardiomyopathy (HCM) is the most common type of heart disease with monogenic inheritance distinguished by thickening of left ventricle, contractile dysfunction and potentially fatal arrhythmias. Great progress in clarifying the genetic basis of HCM obtained. It was identified more than 900 unique mutations in 20 genes. Mutations in the gene MYBPC3 (which encodes the cardiac Myosin binding protein C) are about 40% of clinical cases. This study aimed to investigate the presence of mutations in exons 27 and 29 of MYBPC3 gene in patients with hypertrophy cardiomyopathy in Chahar Mahal and Bakhtiari province.
    Methods
    30 probands of hypertrophy cardiomyopathy were selected from patients referred to cardiac clinic of the Shahrekord Medical University. To extract DNA from blood samples of patients we used standard phenol – chloroform protocol. The exons 27 and 29 were amplified by Polymerase Chain Reaction and were converted to single-stranded with Single Strand Conformation Polymorphism and they electrophoresed with double-stranded samples on polyacrylamide gels.
    Results
    Extracted DNA was electrophoresed and the attraction ratio was examined and the outcomes indicate that the DNA extraction and quality of samples are respectable. By investigation of obtained results from SSCP/HA electrophorese in Polyacrylamide, no change was found in exons 27 and 29 of MYBPC3.
    Conclusion
    Any of the patients had no mutation in exons 27 and 29 gene MYBPC3. Based on the results of this study there is no mutation in exons 27 and 29 gene MYBPC3 of HCM patients with autosomal dominant inheritance. It concluded that exons 27 and 29 of MYBPC3 do not have any role to cause HCM in examined patients.
    Keywords: Hypertrophy cardiomyopathy, Mutation, MYBPC3, PCR, SSCP, HA
  • Tahmineh Norouzi, Keihan Ghatreh Samani *, Seyed Asadolah Amini, Loabat Jafarzadeh Pages 36-44
    Background And Aims
    Oxidative stress in patients with polycystic ovary syndrome causes a lot of problems and oxidized lipids increase the risk of many diseases. The aim of this study was to evaluate changes in malondialdehyde (MDA) following treatment with atorvastatin and omega-3. To identify the factors causing the decline lipid oxidation are particularly important in the management and treatment of these patients.
    Methods
    In this clinical trial study, patients with this syndrome were divided into three groups based on the visit. The first group, 26 patients consumed 4g per day omega -3. The second group, 27 patients consumed 20 mg per day atorvastatin and control group, 29 patients received placebo. After gathering all the samples using standard method for measuring lipid profile, the level of malondialdehyde was detected by the HPLC, insulin and testosterone were measured by ELISA. Data were analyzed with using paired t-test and ANOVA in SPSS software.
    Results
    Omega-3 supplementation decreased malondialdehyde and testosterone. It also had a positive effect on raising HDL-C. Atorvastatin only decreased malondialdehyde in the atorvastatin recipients.
    Conclusion
    Omega-3 supplements or atorvastatin in patients with polycystic ovary syndrome reduces the lipid oxidation and MDA level. It is expected to decrease the risk of cardiovascular diseases in patients with polycystic ovary syndrome by reduction of lipid oxidation.
    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Atorvastatin, Omega 3, MDA
  • Mohammd Latifpour, Abolfazl Gholipour *, Mohammad Sadegh Damavandi Pages 45-53
    Background And Aims
    Klebsiella strains, particularly Klebsiella pneumonia, are opportunistic pathogens that contribute to developing urinary tract infections (UTIs) as the most prevalent infection in humans. This study was aimed to study antibiotic resistance of ESBL-producing Klebsiella strains isolated from UTI of inpatients and outpatients referring teaching hospitals in Shahrekord in 2013-2014.
    Methods
    The present study was conducted in 2013-2014 on 150 Klebsiella isolates from UTI of inpatients and outpatients. The isolates were identified by conduction of diagnostic, biochemical tests and use of differential media. ESBL-producing organisms were identified by screening and confirmed phenotypic tests. To investigate the pattern of antibiotic resistance, diffusion disk was used.
    Results
    Out of total 150 isolates from UTI, the frequency of ESBL-producing strains in hospitalized patients and outpatients referring the teaching hospitals in Shahrekord was reported 64% and 48%, respectively. Findings of Antibiotic resistance pattern in hospitalized patients and outpatients were reported 49% and 31% for amikacin, 61% and 52% for trimethoprim sulfamethoxazole, 59% and 39% for gentamicin, 55% and 32% for nitrofurantoin, 59% and 44% for norfloxacin, 72% and 53% for nalidixic acid, 45% and 33% for cefepime, 8% and 3% for imipenem, 41% and 35% for ceftriaxone, 60% and 48% for ciprofloxacin, and 64% and 48%, respectively.
    Conclusion
    According to the present study, the Klebsiella strains isolated from UTIs of inpatients produced more ESBL, which could be due to excessive and repeated use of third generation cephalosporins and no diagnosis of ESBL-producing Klebsiella strains in healthcare environments.
    Keywords: Urinary tract infection, Antibiotic resistance, Extended, spectrum beta, lactamase, Klebsiella strains
  • Abbas Khodabakhshi *, Morteza Sedehi, Kobra Shaker Pages 54-62
    Background And Aims
    Heavy metal pollution is a major problem in the environmental and health concerns of food. Toxic elements in the environment of mushrooms may be attracted to them, in which case the problem will create mushroom consumption. This study was aimed to determine the concentration of heavy metals, manganese, chromium, iron, lead, zinc and copper in mushroom consumed in Shahrekord.
    Methods
    This study was a cross- sectional research. 6 samples of the edible mushroom cultivation and 2 samples of wild edible mushrooms in the market of Shahrekord were selected. The sampling method was census with 3 repetitions and it was performed at intervals of a month in the spring. 3 samples and a total of 24 samples were taken of each kind of mushroom. The samples were digested using acid digestion, and then, the metal concentration was determined using atomic emission Spectrometry set.
    Results
    Average values were measured including zinc, (61.29±14.94) (58.48±29.11), Fe (26.29±8.69) (28.30±11.93), Pb (2.05±0.56) (2.07±0.35), Cr (1.46±0.41) (1.1±0.91), Cu (22.99±5.68) (25.83±6.67), and Mn (3.8±0.72) (6.25±0.99) mg/kg in cultivation and wild mushrooms respectively. Findings of this study indicate that the mean concentration of zinc in both mushrooms (cultivation and wild) was at allowable standard level (CODEX/FAO/WHO), Chromium, lead, iron exceeded the standard, and manganese, copper, less was than the standard limit.
    Conclusion
    Regards to some samples of contained heavy metals, chromium, lead, iron levels are higher than standard level. With regard to the increasing consumption of edible mushrooms cultured in Iran, it is required more careful about the conditions and environments.
    Keywords: Heavy metals, Edible mushrooms, Atomic absorption spectrometer
  • Hanieh Hashei Jezeh, Fahimeh Bagbani, Arani, Farzad Badmasti, Fereshteh Shahcheraghi* Pages 63-72
    Background And Aims
    Adenylate cyclase toxin is one of the immunogenic virulence factors secreted by Bordetella pertussis, that consists of catalytic domain corresponding to the 400 N-terminal residues called AC. This domain can stimulate cAMP synthesis in eukaryotic cells, and it has an important role in development of pertussis. It also can be used as a cell biology tool and in anti-cancer drugs. The aim of this study was to achieve high expression of the antigenic properties of the AC to evaluate its use in vaccines, adjuvant or the provision of diagnostic kits.
    Methods
    In this experimental study, AC domain amplified by PCR reaction, and cloned into pET28a vector and expressed in the E. coli BL21 (DE3) host. After the optimization of expression, protein analysis by SDS PAGE gel and Western blot analysis were performed. Purification was carried out on column chromatography (NI-NTA).
    Results
    AC fragment was cloned successfully into a pET28a vector and under expression system with a concentration of 0.5 mM IPTG induction after 4 hours at 37 °C, AC can be expressed as a function of maximum yields 25mg/L and 95% purity.
    Conclusion
    This study showed that the induction of expression using only 0.5 mM IPTG can result in the over expression of the catalytic domain of protein ACT with maximum purity. This amount is appropriate for many applications, including research and diagnosis.
    Keywords: Cloning, expression optimization, adenylate cyclase catalytic domain, Bordetella pertussis
  • Mohammad Mehdi Soltan Dallal *, Mahya Khalilian, Hossein Masoumi Asl, Ronak Bakhtiari, Abolfazl Davoodabadi, Zahra Rajabi Pages 73-80
    Background And Aim
    Foodborne diseases are a major problem of modern society. The epidemiological investigations in many parts of the world had been shown that infections caused by Salmonella serovars are increasing. Therefore, the identification of Salmonella species to serovars level is in specific importance. In addition, the emergence of drug resistance among these serovars also has become a major global concern. So, the knowledge of the resistance patterns of Salmonella could be very useful for the treatment of such foodborne diseases. The aim of this study was to determine Salmonella serotypes in foodborne outbreaks by sequencing of ITS region of 16S-23SrRNA gene.
    Methods
    This was a cross- sectional study, in total, 173 outbreaks in different provinces of Iran during one year were selected. In total, 614 diarrheal specimens from patients in outbreaks were tested for the isolation of Salmonella. Identification of Salmonella was carried out by 16SrRNA method and antibiotic susceptibility was performed by standard methods.
    Results
    Of 18 Salmonella isolated from happened outbreaks, 16 cases (88.9%) were Salmonella enteridis and 2 cases (11.1%) Salmonella paratyphi A, respectively. All isolates were sensitive to ceftazidime, and high resistance to tested antibiotics was seen with nalidixic acid (77.8%) in 14 samples.
    Conclusion
    Prevalence of antibiotics resistance bacteria which is major threat for human health is increasing rapidly. Antibiotic resistance of Salmonella strains also are increasing. Therefore, knowledge of antibiotic resistance pattern to Salmonella serovars will help in treatment of foodborne due to Salmonella infections.
    Keywords: Salmonella, Foodborne diseases, Outbreak, Diarrhea, Antibiotic susceptibility
  • Behrouz Baghaiee *, Maarefat Siahkuhian, Mehdi Hakimi, Lotfali Bolboli, Kaivan Ahmadi Dehrashid Pages 81-92
    Background And Aims
    Paraoxonase-1, Adiponectin and Hydrogen Peroxide are among indexes that are influenced by sedentary lifestyle; and it is possible that they’ll be effective on blood pressure. However, it is not clear the relationship between their changes with blood pressure as a result of participation in regular physical activity. So, the aim of this research was to investigate the effect of 12 weeks moderate aerobic exercise on relationship between Paraoxonase-1, Hydrogen Peroxide and Adiponectin changes with systolic and diastolic blood pressure of Men’s with high blood pressure.
    Methods
    This research was a semi-experimental with repeated measurement method, and 10 men (age range= 37.9±2.68) with high blood pressure (systolic pressure: 140.531±0.23 and diastolic 90.71±0.05) after completing the consent form participated in this research. The subjects participated in a 12-week aerobic moderate exercise (55-70 percent of Maximum Heart Rate). Physiological markers and serum levels of Adiponectin, Paraoxonase-1 (PON-1) and Hydrogen Peroxide (H2O2) were assessed in baseline stage, fourth weeks, eighth weeks and twelfth weeks. The Liner Mixed Model was used to evaluate the association between markers.
    Results
    Statistical analyses showed no significant relation between Adiponectin and PON-1 with systolic blood pressure (SBP) and diastolic blood pressure (DBP) (Respectively: P=0.150, P=0651 and P=0.165, P=0.520). However, the relationship between H2O2 with SBP and DBP (Respectively: P=0.020 and P=0.048) reported significantly.
    Conclusion
    it Seems that 12 weeks of aerobic moderate exercise leads to a reduction of blood pressure in Men’s with high blood pressure by reducing of ROS and oxidative stress.
    Keywords: Paraoxonase, 1, Hydrogen Peroxide, Adiponectin, Aerobic Exercise, High Blood Pressure
  • Nematallah Nejatmand *, Alireza Ramezani, Amir Hossein Barati Pages 93-104
    Background And Aims
    Coenzyme Q10 is a fat-soluble vitamin-like substance that carries electrons in the mitochondria. It plays an important role in anti-oxidant activities and energy production. The aim of this study was to compare the effects of coenzyme Q10 supplementation on aerobic capacity, anaerobic and some selected indicators on Muscle soreness in athletes and non-athletes boys.
    Methods
    This quasi- experimental research was conducted on 20 male students of 60 volunteers with an average age, height and weight, respectively (16.30±0.8 years, 172±6 cm, 62.76±7.55 kg) in two groups: Athletes (n= 10) and non-athletes (n= 10) were classified. Both groups were sampled 4 times (Every time 5cc of the elbow vein) in two steps (before and after serving supplementation) and the basic level and delay soreness index changes (LDH and CK), using Pars laboratory test kit and Autoanalaizer AT- classical alpha were evaluated. The protocol of this study was, Bruce (using a treadmill to assess VO2max) and Faulkner (using the treadmill, V= 12.9 km/h and g= 20, to assess aerobic power). Bruce and Faulkner test reliability was obtained at 0.95 to 0.99 and 0.76 to 0.91, respectively. To examine the differences in the various stages of sampling, as well as intra-group and out-group differences, repeated measure, ANOVA, dependent and independent tests were used.
    Results
    The findings showed that short-term use of CoQ10 supplements led to no significant change, CK (P= 0.19), LDH (P= 0.12), anaerobic power (P= 0.17) and aerobic power (P= 0.43) in both groups of athletes and non-athletes.
    Conclusion
    The overall results indicate that the level of physical fitness (compared to the athlete or athletes being), had no effect on aerobic, and anaerobic capacity and muscle soreness due to coenzyme Q10 supplementation. Both groups benefited equally from the supplement.
    Keywords: CoQ10 Supplement, Aerobic, anaerobic power, DOMS, Athletes, non, athletes
  • Najmah Alidusti Shahraki, Karim Asgari* Pages 105-121
    Background And Aim
    The study has tried to investigate the effectiveness of neurofeedback training on improvement of Working Memory in the students with Dyslexia.
    Methods
    The statistical population in this study comprised of all students of primary schools in Shahrekord in 2013-2014 academic years. 4 dislexic students (3 boys and 1 girl) aged 8 to 12 years old were selected by purposeful sampling for the intervention. The study was a single case with A-B design. Intervention was started after determining the base-line and the neurofeedback instruction was presented during 30 sessions of individual sessions. The tools were: Reading and Dyslexia test and New Version of Tehran‒Stanford‒Benet Intelligence Scale.
    Results
    Based on descriptive statistics and visual analysis, the findings of the present study showed the improvement of Dyslexic Students. Visual analysis of the charts, process and stability indexes and PND totally showed that scores of Working Memory has increased from 90.3 to 106.6, suggesting that treatment has certainly been effective with 100% of confidence.
    Conclusion
    According to the findings in the present study, this study has shown that neurofeedback training is effective in improving the Working Memory and Dyslexia. By self-regulation of brain waves and giving feedback to brain, the effectiveness will be yielded. In the present study, after neurofeedback training, Dyslexic children could improve their Working Memory and in comparing to the situation before the intervention, they received a higher score in the part of Working Memory. So, neurofeedback training is a strategy in improvement of Working Memory in children with Dyslexia.
    Keywords: Neurofeedback training, Dyslexia, Working Memory, Single subject study
  • Elahe Navaeian, Kalat, Marzeie Tavalaee *, Leala Azadi, Homayoon Abbasi, Mohammad Reza Deemeh, Maryam Arbabian, Mohammad Hosein Nasr, Esfahani Pages 122-140
    Background And Aim
    Varicocele is characterized by dilation and abnormal tortuosity of the spermatic veins in testes and it has long been implicated as a major cause of treatable in fertile men. Testicular function in individuals with varicocele progressively damaged but the exact mechanisms involved in initiation and development of dysfunction of testis in these individuals are not fully known. Therefore, the aim of this review article was to study known pathophysiological mechanisms in the incidence of varicocele.
    Methods
    Literature search in different electronic databases such as Science Direct, Pubmed and Scopus, as well as other data sources were related to ISI between 1989-2015.
    Results
    Varicocele is often associated with abnormal spermatogenesis, elevated testicular temperature and oxidative stress. This condition is lead to reduction of semen quality and fertility.
    Conclusion
    The microsurgical varicocelectomy method is now the preferred approach between most urologists due to low recurrence rates and complications compared to other treatment suggested by urologists.
    Keywords: Varicocele, Spermogram, Pregnancy, Assisted reproductive techniques
  • Hamid Sedighian, Gholamreza Olad, Mahdieh Mahboobi, Mohammadfoad Heydari, Hamid Kooshki, Alimohammad Latifi* Pages 141-160
    Background And Aim
    Inteins are genetic elements that actions resemble introns with this difference that inteins not only are transcribed but also are translated. These elements at the protein level are isolated from the host protein and joined their flanking regions with a peptide bond. The aim of this review at the first is a brief introduction to biotechnology and its applications then an understanding of genetic elements as inteins and their application in biotechnology.
    Methods
    In this study, the related articles for this subject were collected from international databases such as ISI, PubMed and Scopus and also Persian articles through Iranmedex database.
    Results
    At the first time, Inteins were identified in Saccharomyces cerevisiae in 1990. Protein splicing, an intramolecular process, was performed by Inteins without any cofactors and metabolic energy sources. Inteins have different applications in biotechnology such as Self-circularization for synthesis of large genetics library and rapid purifications of proteins.
    Conclusion
    Inteins due to the ability to cleave from proteins and ligate the up and down segment, natural or engineered, have different applications in many technologies such as enzymology, protein engineering, target detection, microarray production and purification of recombinant proteins.
    Keywords: Inteins, Protein Splicing, Biotechnology, Protein purification