فهرست مطالب

روان پرستاری - سال چهارم شماره 1 (پیاپی 13، فروردین و اردیبهشت 1395)

نشریه روان پرستاری
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 13، فروردین و اردیبهشت 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/02/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی نویدیان، ابراهیم ابراهیمی طبس، نزارعلی مولایی، شهلا سلیمانی* صفحات 1-10
    مقدمه
    اضطراب در روش های تشخیصی و درمانی مانند برونکوسکوپی بسیار بالاست و این امر نارضایتی بیماران را افزایش می دهد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر انحراف فکر بر سطح اضطراب و رضایتمندی بیماران تحت برونکوسکوپی انجام شده است.
    روش ها
    مطالعه حاضر به صورت کارآزمایی بالینی در بیمارستان امام علی (ع) زاهدان انجام گرفت. تعداد 60 بیمار کاندید برونکوسکوپی بستری و سرپایی که دارای شرایط شرکت در مطالعه بودند، انتخاب گردیدند. سپس شرکت کنندگان بطور تصادفی به دو گروه مداخله (30 نفر) و کنترل (30 نفر) تخصیص یافتند. ابزار جمع آوری داده ها شامل فرم مشخصات فردی و بیماری، پرسشنامه اضطراب حالت اشپیل برگر و فرم رضایتمندی بود. طی برونکوسکوپی موسیقی محلی منتخب (صوت وتصویر ) به گروه مداخله ارائه شد. گروه کنترل اقدامات معمول را دریافت نمودند. پس از جمع آوری داده ها، آنها با کمک نرم افزار SPSS نسخه 21 و با استفاده از آزمون های کای دو، تی مستقل، تی زوجی و تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل آماری قرارگرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین و انحراف معیار نمره اضطراب حالت در گروه مداخله و کنترل قبل مداخله به ترتیب 95/8± 33/44 و 40/9±60/44 و بعد از مداخله 16/6± 47/36 و 16/7± 07/41 بود. تحلیل کوواریانس با کنترل اثر متغیرهای دموگرافیک نشان داد که انحراف فکر به طور معناداری باعث کاهش اضطراب در گروه مداخله گردیده است (003/0=p). همچنین بر اساس نتایج رضایتمندی در گروه مداخله بالاتر از گروه کنترل بود (05/0=p).
    نتیجه گیری
    انحراف فکر بر کاهش اضطراب و افزایش رضایتمندی بیماران تحت برونکوسکوپی موثر بود. بنابراین توصیه می گردد در طی روش های تشخیصی و درمانی تهاجمی، مانند برونکوسکوپی، مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: انحراف فکر، برونکوسکوپی، اضطراب، رضایتمندی
  • الهیار شهنوازی *، علی دلشاد، مهدی بصیری مقدم، جهانشیر توکلی زاده صفحات 11-17
    مقدمه
    بیماری تالاسمی از بیماری های شایع ژنتیکی در جهان و به ویژه در کشور ما می باشد. بسیاری از دلایل مانند مزمن بودن بیماری، هزینه درمانی، حالات بیماری انتظار مرگ زودرس باعث اضطراب در بیماران تالاسمی میگردد. پژوهش حاضر با هدف تعیین تأثیر کارآیی روش حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد بر میزان اضطراب نوجوانان مبتلا به تالاسمی انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی می باشد. 60 نوجوان مبتلا به تالاسمی در محدوده سنی 12-20 سال انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. از پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه اضطراب بک جهت گردآوری داده استفاده گردید. در گروه مداخله درمان حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد در سه جلسه به صورت یک روز در میان به مدت 45-30 اجرا شد. در گروه شاهد هیچ اقدامی انجام نشد. تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله آمار توصیفی، آزمون های آماری تی مستقل و آزمون تی زوجی، آزمون ناپارامتری و آزمون کولموگروف اسمیرنوف انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین میزان اضطراب نوجوانان مبتلا به تالاسمی قبل از اجرای روش درمانی حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد در گروه مداخله 5/62± 34/73بوده که پس از انجام روش درمانی حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد به 2/48± 19/90تغییر یافت. که نسبت به قبل از مداخله کاهش چشمگیری داشته است و از نظر آماری معنادار بود (001/0>P). همچنین نتایج نشان می دهد که حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد به صورت معناداری در کاهش اضطراب نوجوانان مبتلا به تالاسمی موثر است.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد درمان حساسیت زدایی چشم و پردازش مجدد از طریق تاثیر بر یکپارچه سازی حافظه می تواند عمل نماید و این روش در کاهش اضطراب نوجوانان مبتلا به تالاسمی موثر است.
    کلیدواژگان: زدا با ت و دازش د، ااب، تالاسمی، نوجوانان
  • حکیمه محمدزاده، جمیله محتشمی *، عبدالمجید بحرینیان، نزهت شاکری، طیبه جمشیدی خزلی صفحات 18-27
    مقدمه
    نوجوانی دوره ای پر آشوب از نظر تغییرات جسمی، اجتماعی و روانشناختی محسوب می شود. اعتماد به نفس پایین در این دوره، با ایجاد اختلال در روابط فردی و اجتماعی، ممکن است سبب اختلالات روانی گوناگون شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی شناخت درمانی گروهی بر میزان اعتماد به نفس دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه انجام شد.
    روش ها
    پژوهش حاضر به صورت تجربی و با گروه شاهد انجام شد. ابتدا به صورت تصادفی از بین دو دبیرستان دولتی دخترانه دوره دوم متوسطه شهرستان گتوند در سال تحصیلی 94-1393، یکی برای انتخاب گروه مداخله و دیگری برای گزینش گروه شاهد تعیین شد. سپس براساس معیارهای ورود، 32 نفر (16 مورد مداخله و 16 مورد شاهد) وارد مطالعه شدند. پرسشنامه اعتماد به نفس کوپراسمیت توسط هر دو گروه تکمیل شد. گروه مداخله طی 8جلسه 90 دقیقه ای (دو بار در هفته) با روش گروه درمانی شناختی آموزش دید. با اتمام مداخله پس آزمون و بعد از 1 ماه، آزمون پیگیری از هر دو گروه گرفته شد. داده های حاصل با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و نرم افزار آماری SPSS نسخه 20 تحلیل گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد با اینکه تفاوت بین نمرات اعتماد به نفس دو گروه شاهد و مداخله در پیش آزمون از نظر آماری معنادار نبود (0/26=p)، بعد از گروه درمانی شناختی تفاوت معناداری بین میزان اعتماد به نفس گروه مداخله و شاهد وجود داشت (0/05=p) که با گذشت یک ماه از پایان درمان، این تغییر همچنان ادامه داشت (5/05=p).
    نتیجه گیری
    گروه درمانی شناختی می تواند منجر به افزایش اعتماد به نفس نوجوانان شود. تحقیقات بعدی با دوره های پیگیری دارای مدت زمان بیشتر، به منظور حصول اطمینان از تداوم اثربخشی درمان پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: گروه درمانی شناختی، اعتماد به نفس، دانش آموزان دوره دوم متوسطه
  • مریم مومنی، اعظم قربانی *، فاطمه حسن دوست صفحات 28-37
    مقدمه
    تصویر ذهنی از بدن، نگرانی تکاملی مهم در نوجوانان و جوانان می باشد. بررسی تصویر ذهنی از بدن باتوجه به نقش اساسی آن در ایجاد عزت نفس در بین جوانان و ارتقای سلات جامعه ضروری به نظر می رسد؛ لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین پیش بینی کننده های نارضایتی از تصویر ذهنی از بدن در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 394 دانشجو با تکمیل پرسشنامه ای دو بخشی شامل اطلاعات فردی و پرسشنامه شکل بدن (BSQ) در دانشگاه علوم پزشکی قزوین درسال 1391بررسی شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری Version .16)(SPSS و آمار توصیفی و آمار استنباطی (مدل های تعمیم یافته خطی) با در نظر گرفتن سطح معنی داری 0/05>p صورت گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمره تصویر ذهنی از بدن در کل دانشجویان 29/80± 66/75بود. 288 دانشجو (72/2%) رضایت از تصویر ذهنی، 71 نفر (17/8%) نارضایتی خفیف، 31 نفر نارضایتی متوسط (8/5%) و 6 نفر (5/%1) نارضایتی شدید از تصویر دهنی از بدن خود داشتند. در تجزیه و تحلیل تک متغیری فقط میانگین نمره تصویر ذهنی از بدن با شاخص توده بدنی (0/227= r و 001/0>P) از نظر آماری مرتبط بود؛ درحالیکه در تجزیه و تحلیل رگرسیونی جنس (0/042>P)، شاخص توده بدنی (001/0>P)، نوع رژیم غذایی (کاهش وزن) (0/027>P) با نارضایتی از تصویر ذهنی بدنی مرتبط بودند.
    نتیجه گیری
    با در نظر گرفتن این مسئله که در مقایسه با پسران، دختران نارضایتی بیشتری از تصویر ذهنی از بدن خود دارند لذا مطالعات مداخله ای در افزایش رضایت از تصویر ذهنی در این گروه که نقش اساسی در استحکام و بقای خانواده و جامعه خود دارند پیشنهاد می شود. همچنین با توجه به رابطه معنی دار بین شاخص توده بدنی و نارضایتی از تصویر بدنی شاید بتوان با اجرای برنامه های آموزشی و تهیه امکانات ورزشی در محیط دانشگاه و خوابگاه در افزایش رضایت از تصویر ذهنی دانشجویان کوشید.
    کلیدواژگان: نارضایتی از تصویر ذهنی، دانشجو، علوم پزشکی
  • سیما کیاء، حسن شعبانی، قدسی احقر، مهناز مدانلو * صفحات 38-46
    مقدمه
    برخورداری از مهارتهای زندگی نظیر مهارت ابراز وجود، توانایی های روانی-اجتماعی افراد را بهبود بخشیده و باعث افزایش عزت نفس می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش مهارت ابراز وجود بر عزت نفس دانش آموزان دختر سال اول دبیرستانهای شهر تهران صورت گرفت.
    روش ها
    مطالعه نیمه تجربی حاضر بر روی 80 دانش آموز دختر سال اول دبیرستان شهر تهران صورت گرفت. روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای بود. ابتدا پرسشنامه عزت نفس کوپراسمیت توسط 410 دانش آموز منتخب تکمیل گردید سپس از میان آنان80 دانش آموزی که نمره عزت نفس آنان کمتر از سطح متوسط به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند. سپس، 8 جلسه آموزش2 ساعته به روش گروهی برای دانش آموزان گروه مداخله اجرا شد و دو هفته پس از پایان برنامه آموزشی مجددا پرسشنامه عزت نفس کوپراسمیت توسط دانش آموزان هر دو گروه آزمایش و شاهد تکمیل گردید و عزت نفس دو گروه مقایسه گردید. تحلیل داده ها در محیط نرم افزاری SPSS v.16 با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی انجام شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد اکثر (93%) واحدهای مورد پژوهش دارای دو والد بودند و تنها 5% دانش آموز تک فرزند خانواده بودند. همچنین نتایج نشان دادند که بین عزت نفس دانش آموزان گروه مداخله که مهارت ابراز وجود را آموزش دیده بودند و دانش آموزانی که این آموزش را ندیده بودند تفاوت آماری معنی داری وجود دارد. آزمون تی مستقل قبل از مداخله بین میزان عزت نفس دانش آموزان دو گروه مداخله و شاهد تفاوتی نشان نداد، اما در گروه مداخله بعد از مداخله نسبت به قبل از مداخله از 3/08± 27/57به 5/91± 34/23افزایش یافت که این تفاوت از نظر آماری معنی داری بود (05/0
    کلیدواژگان: آموزش، ابراز وجود، عزت نفس، دانش آموزان
  • زهرا رضایی شهسوارلو، محسن تقدسی، معصومه سادات موسوی، محمد سجاد لطفی *، خدیجه هراتی صفحات 47-55
    مقدمه
    اطلاع یافتن از تشخیص سرطان، رضایت از زندگی در افراد مبتلا به این بیماری را به شدت تحت تاثیر قرار داد ه و می کاهد. به نظر می رسد عوامل مذهبی و معنوی با توجه به مولفه های خود بر رضایت از زندگی این بیماران تاثیر مثبت داشته و آن را افزایش د هند. لذا این پژوهش با هدف بررسی ارتباط بین سلامت معنوی و نگرش مذهبی با رضایت از زندگی در افراد مبتلا به سرطان مراجعه کننده به بیمارستان شهید بهشتی کاشان در سال 1392 انجام شد.
    روش ها
    این پژوهش مقطعی، بر روی 100 بیمار مبتلا به سرطان به روش مستمر در فاصله ی زمانی بین مهر تا دی سال 1392 انجام گرفت. یافته ها با استفاده از پرسشنامه چهار بخشی اطلاعات دموگرافیک، ابزارهای سلامت معنوی الیسون-پالوتزین، نگرش مذهبی گلاک و استارک و رضایت از زندگی فرم Z، جمع آوری شد. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 0/16 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین نمره رضایت از زندگی برای کل واحدهای مورد پژوهش 5/58±16/03بود. تفاوت معناداری بین نمره رضایت از زندگی مردان (5/91±17/21) و زنان (4/77±14/52) دیده شد(001/0p=). میانگین کلی سلامت معنوی و نگرش مذهبی به ترتیب 11/12±48/87 و 52/6±24/91 بود که بین میانگین نمره سلامت معنوی و نگرش مذهبی در دو جنس تفاوت معناداری وجود نداشت. ارتباط معناداری بین رضایت از زندگی با سلامت معنوی (0/422=r ،001/0>P) و نگرش مذهبی عاطفی (0/275=r ،006/0=p) با رضایت از زندگی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که سلامت معنوی و نگرش مذهبی تاثیر بسزایی در تامین رضایت از زندگی بیماران سرطانی دارد، لذا توصیه می شود که پرستاران و کارکنان تیم درمان جهت افزایش رضایت از زندگی بیماران سرطانی بر سلامت معنوی و مذهب توجه داشته باشند.
    کلیدواژگان: سرطان، سلامت معنوی، نگرش مذهبی، رضایت از زندگی
  • فرشید شمسایی، فاطمه موسیوند، علی بیگ مرادی *، عباس مقیم بیگی صفحات 56-63
    مقدمه
    هیسترکتومی یکی از شایع ترین جراحی های ژنیکولوژیک در زنان است که با عوارض متعددی همراه است و منجر به نگرانی ها و دغدغه های زیادی در بیماران می شود. این عمل جراحی ممکن است باعث اختلال در نقشهای زنانه و هویت جنسی زنان شود و در نهایت فرایند سازگار شدن آنها را دچار اختلال کند. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر بکارگیری مهارت حل مسئله بر سازگاری اجتماعی در زنان بعد از هیسترکتومی انجام گرفت.
    روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی دو گروهی با طرح (پیش آزمون – پس آزمون ) می باشد. حجم نمونه شامل 60 نفر از زنانی بودند که در سال 1393-1392 در بیمارستان امام رضا (ع) شهر کرمانشاه تحت عمل جراحی هیسترکتومی قرار گرفتند. نمونه ها بصورت دردسترس انتخاب و سپس به صورت تصادفی در دو گروه مطالعه و کنترل قرار گرفتند. درگروه مطالعه مداخله براساس بکارگیری مهارت حل مسئله در گروه های 6 نفره به مدت 4 جلسه انجام اما در گروه کنترل مراقبت های روتین انجام گرفته است. پرسشنامه سازگاری اجتماعی (social adaptation) قبل از مداخله و سپس یک ماه پس از مداخله بصورت خودگزارشی تکمیل شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS و آمارتوصیفی وآزمونهای کای دو، t زوجی، t مستقل انجام شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد 60 درصد واحدهای مورد پژوهش در گروه سنی 50-41 سال، 85/5 درصد تحصیلات زیر دیپلم و دیپلم، 96/6درصد خانه دار، 93/4درصد دارای همسر و 60 درصد یائسه نبودند. مقایسه میانگین نمره سازگاری اجتماعی در دو گروه قبل از مداخله تفاوت معنی داری را نشان نداد. (0/96=p ، 0/040-=t) در حالی که بعد از مداخله میانگین نمره سازگاری اجتماعی در گروه مطالعه 4/2± 5/69 و در گروه کنترل2/4± 5/ 139بود که از نظر آماری تفاوت معنی دار بود (0/001>p، 5/86-=t)
    نتیجه گیری
    سازگاری اجتماعی در بیماران بعد از عمل جراحی هیسترکتومی دچار اختلال می شود که با بکارگیری روش مهارتهای حل مسئله می توان به بهبود سازگاری اجتماعی انان کمک کرد.
    کلیدواژگان: هیسترکتومی، مهارت حل مسئله، سازگاری اجتماعی
  • حمیده حاج نصیری، زهرا بهبودی مقدم، سوگند قاسم زاده، فاطمه رنجکش، مهرناز گرانمایه* صفحات 64-72
    مقدمه
    سقط قانونی یکی از رویدادهای منفی بارداری است که با تاثیر بر جنبه های فردی و اجتماعی زندگی فرد منجر به کاهش کیفیت زندگی، افسردگی و اضطراب می شود. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مشاوره بر افسردگی و اضطراب بعد از سقط قانونی انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، 120 زن باردار دارای مجوز سقط قانونی مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی کوثر قزوین طی سال های 1392 و 1393 شرکت داشتند. نمونه ها به دوگروه شاهد (مشاهده و ثبت اطلاعات) وگروه مداخله (مشاوره فردی چهره به چهره قبل از سقط و پیگیری تلفنی هفتگی تا 8 هفته) تقسیم شدند. جهت تصادفی سازی روزهای زوج به گروه شاهد و روزهای فرد به گروه مداخله اختصاص داده شد. پس از اخذ رضایت پرسشنامه اطلاعات فردی و بارداری برای هر دو گروه تکمیل شد. سپس نمونه ها قبل و 2 ماه بعد از سقط با پرسشنامه افسردگی و اضطراب بک مورد ارزیابی قرار گرفتند و در نهایت دو گروه با هم مقایسه شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-16 و آزمون های آماری کای دو، تست دقیق فیشر، تی زوج و تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری 0/05>p در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که میانگین نمره اضطراب قبل از مداخله در گروه مداخله و شاهد به ترتیب 05/11±72/24 و 67/12±76/22 و 0/412=p بود و دو ماه پس از مداخله میانگین نمره اضطراب گروه مداخله به 70/1±10/1 (p<.0001) و در گروه شاهد نیز به 7/76±11/66(P<0.001) رسیده است. میانگین نمره افسردگی قبل از مداخله دو گروه با هم همگن نبودند (028/0=p) لذا میانگین اختلاف کاهش نمره افسردگی در گروه های مداخله و شاهد محاسبه شد و نتایج معنی دار بود و به ترتیب (9/64± 12/56، 89/6±42/4 و 0001/0=p) بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد ارائه خدمات مشاوره ای بعد از سقط قانونی می تواند باعث کاهش میزان اضطراب و افسردگی شده و انجام مشاوره های پیگیرانه می تواند در ارتقاء سلامت زنان موثر باشد.
    کلیدواژگان: مشاوره، افسردگی، اضطراب، سقط قانونی
|
  • A. Navidian, E. Ebrahimi Tabas, N. Muolai, Sh Soleymani* Pages 1-10
    Introduction
    Anxiety in diagnostic and therapeutic procedures is very high and this increase the patient's dissatisfaction. This study aims evaluating the effect of distraction on anxiety and satisfaction in patients undergoing bronchoscopy.
    Methods
    This study is a randomized clinical trial performed in Imam Ali (AS) hospital in Zahedan. In doing so, sixty available patients undergoing bronchoscopy qualified inpatient or outpatient were selected as our participants. Then, subjects were equally and randomly divided into two groups of control (n= 30) and experimental (n = 30). The data collection tools included demographic and disease form, Spielberger State Anxiety Inventory and the satisfaction form. During bronchoscopy, the selected folk music (audio and video) was presented to the experimental group. The control group received usual care. After collecting data, whole of them were analyzed (SPSS-21) by appropriate statistical tests such as chi-square (X2), Independent t-tests, Paired t-test and covariance (ANCOVA) test.
    Results
    The result showed that the mean and standard deviation of the state anxiety score of experimental and control group were respectively 44.33 ± 8.95 and 44.60± 9. 40 before intervention, and 36.47± 6.16 and 41.07± 7.16 after intervention. The analysis of covariance with controlling the effects of demographic variables showed that the distraction has significantly caused to reduce anxiety in the intervention group (p=0.003). Also, according to the results, the satisfaction of experimental group was higher than control group (p=0.05).
    Conclusion
    Distraction was effective in reducing anxiety and increasing satisfaction of patients undergoing bronchoscopy; therefore, it is recommended to be used during invasive diagnostic and treatment procedures like bronchoscopy.
    Keywords: Distraction, Bronchoscopy, Anxiety, Satisfaction
  • A. Shahnavazi *, A. Delshad, M. Basiri Moghaddam, J. Tavakolizadeh Pages 11-17
    Introduction
    Thalassemia is one of the most common genetic diseases in the world and especially in our country. For many reasons, including chronic disease, health care costs, fear of early death and disease statues led to anxiety. This study aimed to determine the efficacy of eye movement desensitization and reprocessing method on decreasing the anxiety of thalassemic adolescent.
    Methods
    This study was a clinical trial. 60 thalassemic adolescent between 20-12 years old were randomly assigned to two groups. Demographic questionnaire and Beck Anxiety Inventory were used to collection of data. In three sessions, the eye movement desensitization and reprocessing method were used in intervention group every other day for 45 to 30 minutes in each session. In control group no action were taken. For analysis of the obtained data, descriptive statistics, t-test, paired t-test, nonparametric tests and Kolmogorov-Smirnov tests were used.
    Results
    the results showed that the average level of anxiety of thalassemic adolescent before implementing of EMDR therapy in intervening group was 34.73±5.62 which after EMDR therapy changed to 19.90 ± 2.48. It shows an obvious reducing of anxiety compared to pre-intervention and the results were statistically significant (P0
    Conclusion
    The current study showed that EMDR can be useful through having the influence on memory integration and it is an effective method for treat or reduce anxiety among thalassemic adolescent.
    Keywords: Eye movement desensitization, reprocessing, anxiety, thalassemia, adolescent
  • H. Mohammadzadeh, J. Mohtashami *, A. Bahreinian, N. Shakeri, T. Jamshidikhezli Pages 18-27
    Introduction
    Adolescence is a critical period featured with considerable physical, social, and psychological changes. Low self-esteem along with problems in social and personal relationships may lead to mental disorders. The present study is aimed as surveying the effectiveness of group cognitive therapy on self-esteem of second-level high school girl students.
    Methods
    The study was conducted as an experimental work with control group. Out of two girls high school in Gotvand City one school was selected to form the control group and another school was selected to form intervention group randomly (2014-2015). Afterward, based on inclusion criteria, 32 participants (16 in control and 16 in experiment groups) were selected. “Cooper Smith’s self-esteem” questionnaire was filled out by the participants of the two groups. The intervention group took part in 8 sessions (90mins each; 2 sessions per week) of cognitive group therapy. Posttest and follow up test were taken immediately and one month of the intervention from the both groups. The collected data was analyzed through variance analysis with frequent measurements in SPSS (20).
    Results
    The results showed that there was no significant difference between the two groups at pretest regarding self-esteem score (p = 0.26); while, after the intervention and at follow stage, there was significant difference in this regard between the two groups (p=0.05).
    Conclusion
    Cognitive group therapy resulted in increase of self-esteem of the juvenile. Future studies may focus on longer follow up periods to ensure of persistency of the results.
    Keywords: Cognitive group therapy, self, esteem, high school students
  • M. Momeni, A. Ghorbani *, F. Hasandoost Pages 28-37
    Introduction
    Body image is an important developmental concern in adolescents and youth. Today, considering the cultural invasions by the Western societies in this age group, evaluating of body image seems necessary. According to its fundamental role in the creation of community health promotion and self-esteem among youth, so this study was conducted aimed to determine predictors of body image dissatisfaction among students of Qazvin University of Medical Sciences.
    Methods
    In this cross-sectional study, we assessed 394 students of Qazvin University of Medical Sciences. Students completed two-part questionnaire (socio-demographic characteristics, BSQ). The Data were analyzed with descriptive and deductive statistic methods (Generalized Linear Models) at p
    Results
    Mean of BSQ scores was 66.75 ± 29.80.The 288 students (72.2%) reported body image satisfaction and frequency of body image dissatisfaction was as mild (17.8%), moderate (8.5%), severe (1.5%). In univariate analyses, body image score mean was statistically related to BMI (r= 0.227, p
    Conclusion
    Regarding to this fact that girls are more dissatisfied with their body image compared with boys, interventional studies is recommended in increasing of body image satisfaction in this group that have a essential role in strength and survival of their families and communities. Also, due to the significant relationship between body mass index and body image dissatisfaction may be providing of education programs and sports facilities in a university setting and dormitory can improve students’ body image satisfaction.
    Keywords: Body image dissatisfaction, Student, Medical sciences
  • S. Kia, H. Shabani, Gh Ahghar, M. Modanloo* Pages 38-46
    Introduction
    Life skills such as assertiveness may improve psycho-social ability and consequently can improve self-esteem. The aim of this study was to determine the effect of assertiveness training on first-grade schoolgirl's self-esteem in Tehran.
    Methods
    This quasi-experimental study was conducted on 80 first-grade schoolgirls in Tehran who was selected by multistage cluster sampling method. First Cooper Smith’s self-esteem Inventory (SEI) was fulfilled by 410 qualified students. Then students, who obtain less than moderate in SEI, divided randomly into two control and intervention groups. For intervention group, we carried out a two-hour group training program for eight sessions. Two weeks later both intervention and control group fulfilled SEI for comparing. Gathered data was analyzed in SPSS v.16 software by using descriptive and analytic statistic. P-value
    Results
    Most of students were living in two-parent families (93%) and only 5% of them were the only child in family. Also finding showed there was significant difference between self-esteem of students in intervention and control group after assertiveness training. Before training intervention, the independent t-test indicated that there was no difference between the experimental and control groups in term of the amount of self-esteem in the students, but this amount increased in the experimental group after the intervention in comparison to before the intervention from 27.57±3.08 to 34.23±5.91 (p
    Conclusion
    According to the results, it seems more counseling services and life skill training in workshop especially assertiveness training, is required to improve student's self-esteem. It may lead to increase knowledge and improve skill and therefore, improve mental health.
    Keywords: Education, Assertiveness, Self, esteem, Students
  • Z. Rezaieshahsavarloo, M. Taghadosi, M. Mousavi Lotfi *, Kh Harati Pages 47-55
    Introduction
    Informed of the cancer diagnosis significantly impressed and reduced life satisfaction in the patients with cancer. It seems that religious and spiritual elements according to their components effects life satisfaction positively and increases it.This study aimed to determine the relationship between spiritual well-being and religious attitudes with life satisfaction in cancer patients.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 100 cancer patients through the sequential convenience sampling method in the period of time from October to December in 2013. Data were collected by using four-part questionnaire demographic, Ellison and pollution Spiritual well-being, Glock and stark and life satisfaction Inventory-Z. Data were analyzed via SPSS version 16.0.
    Result
    The mean score of life satisfaction was 16.03±5.58. The significant difference was seen between men (17.21±5.91) and women (14.52±4.77) with life satisfaction score (p=0.001). The overall mean of spiritual well-being and religious attitude were 78.48±12.11 and 91.24±6.52 respectively, that shows there were no substantial difference between spiritual well-being and religious attitude in both gender. The significant correlations between the Spiritual well-being with life satisfaction (p
    Conclusion
    The results of this study indicated that the spiritual well-being and religious attitude have an importance effect on life satisfaction; Therefore, It is recommended that nurses and health clinical staff increase life satisfaction by consideration to spiritual well-being and religious attitude in the cancer patients.
    Keywords: Cancer, spiritual well, being, religious attitude, life satisfaction
  • F. Shamsaei, F. Mosivand, A. Bikmoradi *, A. Moghimbeigi Pages 56-63
    Introduction
    Hysterectomy is one of the common gynecological operations in women, which operation is accompanied by several postoperative complications and gives birth to many anxieties and troubles in patients. Such an operation may cause disorder in female roles and their sexual identity and, finally, complicates their adaptation process. Purpose of this study was determined of the effect of applying problem-solving skill on social adaptation in post-hysterectomy women.
    Methods
    the present research was a semi-experimental study with the “Pretest - Posttest” plan. Sample size consists of 60 women who underwent hysterectomy surgery operation in Imam Reza Hospital of Kermanshah in 2013-2014 selected on availability basis and were put in study and control groups in a random allocation style. In control group, intervention was done on the basis of applying problem-solving skill in 6-member groups for the period of 6 sessions, but routine care method was used in control group. Social-adaptation Inventory was filled before intervention and then one month after intervention through self-reporting method. Data analysis was performed with the help of SPSS, Descriptive Statistics, and Chi-Square, Paired Samples T Test and Independent T Test.
    Results
    results represented that 60 percent of reported units in age group 41-50 were at the educational level of high school diploma or below it, 96.6 percent were households, 92.4 had husband, and 60 percent were not in menopausal period. Comparison of the average score of social adaptation in both groups before and after intervention did not prove existence of significant difference (t=-0.04, p= 0.96), while after intervention the social adaptation score was 69.5±2.4 in study group and 139.5±4.2 in control group that the difference was significant in terms of statistics (t=-86.5, P
    Conclusion
    social adaptation is subject to change in post-hysterectomy patients and we may help them via applying problem-solving skill to improve their social adaptation.
    Keywords: Hysterectomy, Problem, Solving skill, Social adaptation
  • H. Hajnasiri, Z. Behbodimoghddam, S. Ghasemzadeh, F. Ranjkesh, M. Geranmayeh* Pages 64-72
    Introduction
    legal abortion, as a negative pregnancy-related event, affects the individual and social aspects of an individual’s life and lead to a reduction in the quality of life, depression and anxiety.the aim of the present study was to examine the impact of counseling on depression and anxiety following legal abortion.
    Methods
    120 pregnant women, with a permit to conduct legal abortion, who had visited the Educational and Medical Center of Kosar in Qazvin in the years 2013 and 2014, participated in this semi-empirical study. The sample was divided into control (observation and recoding information) and intervention groups (face-to-face individual counseling before abortion and weekly follow-up telephone calls for eight weeks). For the purpose of randomization, the even days were dedicated to the control group and the odd days to the intervention group. After obtaining participants’ consent, the personal information and pregnancy questionnaires were distributed among both groups and filled out. The samples were studied before and two months after abortion using the depression and anxiety questionnaires, and finally the two groups were compared. The data was analyzed using SPSS-16 software and Chi squared test, Fisher’s exact test, paired T test and independent T test. The significance level of p
    Results
    The findings of this study show mean anxiety scores of 24.72±11.05 and 22.76±12.67 for interference group and control group respectively, before the intervention; and p= 0.412. However, two months after the interference, the anxiety score increased to 1.10±1.70 (p
    Conclusion
    It seems that counseling services after abortion can reduce the amount of depression and anxiety, and follow-up consultation services can be effective in enhancing women’s health.
    Keywords: Consultation, Depression, Anxiety, Legal abortion