فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال نوزدهم شماره 1 (پیاپی 106، فروردین 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/01/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • امیرحسین پازکی *، سیروس چوبینه، علی اکبرنژاد صفحات 1-11
    زمینه و هدف
    شواهد نشان می دهد که چاقی سبب التهاب مزمن می گردد. کمرین آدیپوکاین جدیدی است که با چاقی و سندرم متابولیک در ارتباط است. تاثیر تمرینات ترکیبی بر شاخص های التهابی به ویژه کمرین و امیلوئید A سرمی کمتر بررسی شده است. از این رو، هدف تحقیق حاضر بررسی اثر تمرینات ترکیبی بر سطوح پلاسمایی کمرین، آمیلوئید سرمی A ، پروتئین واکنش گر – C و لیپیدهای پلاسما در مردان چاق است.
    مواد و روش ها
    18 مرد چاق به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. ویژگی های عمومی آزمودنی ها و سطوح سرمی کمرین، CRP و SAA ، قبل و پس از یک دوره تمرین ترکیبی (با روش الایزا) اندازه گیری شد. پروتکل تمرین شامل 6 هفته دویدن استقامتی دور پیست با شدت 60 تا 75 درصد HRmax، 4 جلسه تمرین در هفته به مدت 25 تا 35 دقیقه و تمرین مقاومتی با شدت 50 تا 70 درصد یک تکرار بیشینه در 6 ایستگاه (2 ست، 12 تکرار) بر روی عضلات بزرگ بود. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل و آزمون تی زوجی برای مقایسه دو گروه آزمایشی و کنترل در پیش و پس آزمون انجام شد و سطح معنی داری برابر با 05/0≤ p در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد شش هفته تمرین ترکیبی سبب کاهش معنی داری در سطوح پلاسمایی کمرین (p=0/004) و SAA (p=0/009) می شود، ولی مقادیر CRP (p=0/476 ) کاهش معنی داری نداشت. بنابر این می توان نتیجه گرفت که انجام تمرین ترکیبی در مردان چاق بر برخی از شاخص های التهابی موثر بوده و موجب بهبود آن ها می شود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که اجرای یک دوره تمرین ترکیبی به مدت شش هفته اثر معنی داری بر کاهش سطوح پلاسمایی کمرین و آمیلوئید سرمی A دارد، اما موجب کاهش سطوح پلاسمایی پروتئین واکنش گر – C نمی شود.
    کلیدواژگان: کمرین، پروتئین واکنش گر - C (CRP)، آمیلوئید سرمی - A (SAA)، چاقی
  • لیلا پیشرفت ثابت *، کتایون صمیمی راد، اعظم بوالحسنی، مهین آهنگر اسکویی صفحات 12-22
    زمینه و هدف
    تغییرپذیری ویروس هپاتیت C (HCV) مهم ترین مشکل در فرآیند تهیه واکسن علیه این عفونت می باشد. در این مطالعه تجربی، برای ساخت واکسن حفاظت کننده علیه HCV، ساختار DNA دربرگیرنده اپی توپ های حفاظت شده از پروتئین های ویروسی طراحی و ساخته شد. به منظور تقویت پاسخ ایمنی القاء شده، از خاصیت ادجوانتی انتهای آمین gp96 (NT(gp96)) استفاده گردید.
    مواد و روش ها
    واکسن چنداپی توپی (PT) HCV کدکننده چهار اپی توپ ایمونودومینانت لنفوسیت های T سیتوتوکسیک (HLA-A2 و H2-Dd) از آنتی ژن های Core، E2، NS3 و NS5B، به همراه یک اپی توپ Th CD4+ از NS3 و یک اپی توپ B-cell از E2 طراحی و ساخته شد. سپس NT(gp96) به DNA PT متصل گردید(PT-NT(gp96)). پاسخ های ایمنی سلولی و هومورال برانگیخته شده با ساختار PT و PT-NT(gp96) در مدل موشی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    مطابق سنجش فلوسیتومتری چند رنگی، فراوانی سلول های T-CD8+ تولیدکننده IFN-γ و TNF-α در سلول های طحال موش های ایمن شده با PT-NT(gp96) (6/8 درصد و 4 درصد) نسبت به گروه ایمن شده با PT (0/9 درصد و 8/0 درصد) افزایش معنی داری را نشان داد. نتایج مشابهی در بررسی لنفوسیت کبد موش های واکسینه شده به دست آمد. میزان IgG، IgG1 و IgG2a در موش های واکسینه شده با PT-NT(gp96) به طور معنی داری از موش های ایمن شده با PT بالاتر بود(005/p<0).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد ساختار PT قادر به القای پاسخ ایمنی در مدل موشی می باشد. اتصال NT(gp96) به ساختار PT به طور موثری سبب تقویت پاسخ ایمنی هومورال و سلولی علیه HCV در مقایسه با واکسن PT می گردد.
    کلیدواژگان: واکسن DNA، اپی توپ، gp96، ویروس هپاتیت C
  • کبری جهانگیری زاده، محبوبه نصیری *، نعیمه سادات اثماریان صفحات 23-31
    زمینه و هدف
    سقط خود به خودی مکرر یک اختلال هتروژن با شیوع بالای 1 درصد در میان زنان سنین باروری می باشد، که به عنوان از دست رفتن بارداری بیش از دو بار تعریف می گردد. میانجی های ایمنی شامل سیتوکین ها ماهیت عمل سلول های ایمنی در پاسخ به شرایط ناسازگار بافتی را تعیین می کنند. فاکتور محرک کلونی (CSF3) سیتوکینی است که با تاثیر برروی بیان سایر سیتوکین ها ازجمله IL-4 و افزایش بیان آن، پاسخ ایمنی برعلیه جنین سمی آلوگرافت را سرکوب می نماید. این مطالعه با فرض تاثیر پلی مورفیسم rs1042658 در موقعیت 3’UTR ژن CSF3 بر روی میزان بیان و پایداری رونوشت ژن CSF3 برای اولین بار در ارتباط با استعداد سقط مکرر انجام گرفت.
    مواد و
    روش
    در این مطالعه مورد- شاهدی، 122 زن مبتلا به RPL و 140 زن بارور طبیعی به عنوان گروه شاهد مورد مطالعه قرار گرفتند. توزیع ژنوتیپی پلی مورفیسم با روش T-ARMS PCR ارزیابی و نتایج حاصل با استفاده از آزمون آماری رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    فراوانی ژنوتیپی در ناحیه 3’UTR ژن CSF3 در گروه بیمار و کنترل با هم مقایسه شد که از نظر آماری اختلاف معنی داری در جهت حفاظت در برابر بروز سقط در ژنوتیپ های حامل آلل T بین دو گروه دیده شد(05/0>p). سابقه بروز سقط در خویشاوندان افراد مبتلا نسبت به خویشاوندان افراد سالم اختلاف قابل توجهی را نشان داد(05/0=p).
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل ارتباط معنی داری بین پلی مورفیسم rs1042658 و بروز سقط نشان داد، به نظر می رسداین مارکر می تواند در ایجاد استعداد ابتلا به بیماری نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: CSF3، سیتوکین، پلی مورفیسم، سقط خود به خودی مکرر
  • حدیثه شکوهی، محمدرضا ذوالفقاری، بهرخ فرهمند، منصوره طباطباییان، نجمه طاهری، فاطمه فتوحی * صفحات 32-43
    زمینه و هدف
    ویروس های آنفلوانزا یکی از مهم ترین عوامل بروز عفونت های تنفسی می باشند که باعث بیماری و مرگ و میر بسیار در طی اپیدمی های سالیانه می گردند. پروتئین M2 در سطح ذره ویروس آنفلوانزا، ورود ویروس به سلول های میزبان را تسهیل می کند. بخش خارج سلولی این پروتئین که واجد 24 اسید امینه است، در اکثر نژاد های آنفلوانزای نوع A انسانی حفاظت شده می باشد. در این مطالعه، ایمنی زایی توالی سه تایی M2e به همراه ادجوانت های مختلف در مدل موشی ارزیابی گردید.
    مواد و روش ها
    پروتئین نوترکیب (3M2e) پس از بیان در اشرشیاکلی تخلیص شد. موش های بالب سی شش هفته ای با پروتئین تخلیص شده به تنهایی و یا همراه با ادجوانت Alum-CpG در سه دوزبه صورت زیرجلدی واکسینه شدند. موش های شاهد، بافر فسفات دریافت کردند. دو هفته بعد از آخرین ایمن سازی، آنتی بادی اختصاصی M2 در سرم موش ها به وسیله تست الایزا بررسی گردید و در نهایت حیوانات با یک دوز کشنده LD90 ویروس PR8 چالش شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تزریق3M2e به تنهایی می تواند باعث تولید آنتی بادی اختصاصی شود. ولی همراهی آلوم و CPG میزان بیشتری آنتی بادی اختصاصی را در موش ها القا کرد، به طوری که اختلاف معنی داری با گروه 3M2e داشت(05/p<0). آنتی بادی های فوق بیشتر شامل زیرنوع IgG2a بودند که معمولا به عنوان شاخصی از فعالیت سلول های Th1 در نظر گرفته می شود. هم چنین این گروه از موش ها در چالش با ویروس وحشی بهتر محافظت شده بودند (میزان بقای 60 درصد).
    نتیجه گیری
    به کارگیری کمپلکس ادجوانت Alum-CpG نقش مهمی در برانگیختن ایمنی ذاتی واکتسابی دارد. در این پژوهش نشان دادیم که با افزایش دانسیته M2e و استفاده از کمپلکس ادجوانت می توان پاسخ های ایمنی کارآمدی را القا کرد و موش ها را در مقابل چالش کشنده با ویروس تا حدی محافظت نمود.
    کلیدواژگان: ویروس آنفلوانزا، پروتئین 3M2e، ادجوانت آلوم، ادجوانت CpG
  • نسرین شهبازی، حسن خلجی، محسن ابراهیمی منفرد* صفحات 44-53
    زمینه و هدف
    پژوهش هادر بزرگسالان نشان داده اند که دستورالعمل کانون توجه بیرونی نسبت به دستورالعمل کانون توجه درونی، در یادگیری حرکتی کارآمدتر می باشد. از این رو، هدف این تحقیق، بررسی اثر کانون توجه- خودگفتاری بر تعادل زنان مبتلا به MS می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، جامعه آماری شامل زنان مبتلا به MS مراجعه کننده به انجمن ام اس اراک بودند که به تشخیص نورولوژیست و به علت اختلال تعادلی واجد شرایط شرکت در این پژوهش شدند. بیماران به صورت تصادفی در سه گروه 15 نفره کنترل، کانون توجه بیرونی- خودگفتاری و کانون توجه درونی- خودگفتاری تقسیم شده و از طریق آزمون تعادلی برگ مورد ارزیابی قرار گرفتند. 42 نفر به عنوان نمونه مراحل اجرایی تحقیق را تمام کردند. شرکت کنندگان هر گروه به مدت 9 روز تکالیف تعادلی را تمرین کردند، سپس از آن ها پس آزمون گرفته شد. برای مقایسه نمره تعادل گروه ها از آزمون آنووا و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری کمتر از 05/0 استفاده شد.
    یافته ها
    تعادل شرکت کنندگان در هر سه گروه بهبود پیدا کرد و با این که کانون توجه بیرونی بهتر از دو گروه دیگر عمل کرد، اما اختلاف معنی داری بین دو گروه تجربی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه، تاثیر تمرین در بهبود مهارت تعادل را تایید نمود و هم چنین برتری دو گروه تجربی نسبت به گروه کنترل را نشان داد. احتمالا دستکاری نوع کانون توجه به صورت خودگفتاری تاثیر چندانی بر تعادل زنان مبتلا به MS ندارد.
    کلیدواژگان: تتعادل، خودگفتاری، کانون توجه، مولتیپل اسکلروزیس
  • عباس صارمی *، سمانه احمدی صفحات 54-62
    زمینه وهدف
    تروپونین قلبی Tو کراتین کیناز مارکرهای بیولوژیکی برای کاردیوسیت ها هستند و سطوح آن ها در سرم به عنوان شاخص های آسیب سلول میوکاردیال به کار گرفته می شود. هدف این مطالعه مقایسه اثرات سه برنامه مختلف تمرینی (دویدن، شناکردن و رکاب زدن) بر بیومارکرهای آسیب سلول میوکاردیال در دختران جوان است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش- پس آزمون، 10 دختر جوان سالم (با دامنه ی سنی 6/1±1/23 سال) به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. آزمودنی ها سه نوع تمرین را با فاصله هفت روز در میان اجرا نمودند. نمونه خونی قبل و بعد از جلسات تمرین ارزیابی شد. داده ها با استفاده از آزمون های تی و تحلیل واریانس مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که کراتین کیناز بعد از سه نوع تمرین به طور معنی دار افزایش می یابد(05/p<0) و تمرین دویدن منجر به افزایش بیشتر در کراتین کیناز سرمی می شود(05/p<0). هم چنین سطوح تروپونین T به طور معنی دار بعد از هر سه شیوه تمرینی افزایش پیدا می کند(05/p<0). با این وجود، اختلاف معنی داری بین شیوه های تمرین دیده نشد(05/p>0).
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان می دهد که تمرین شدید در دختران کمتر تمرین کرده با آسیب قلبی همراه است و نوع ورزش تعیین کننده بزرگی رهایش بیومارکرهای آسیب میوکاردیال است.
    کلیدواژگان: تروپونین قلبی T، خستگی قلبی، فعالیت بدنی، دختران جوان
  • علی اصغر فرازی *، داود حسینی، احسان لله غزنوی راد، شکوفه ساده خو صفحات 63-70
    زمینه و هدف
    بروسلوز یکی از مهم ترین بیماری های مشترک بین انسان و دام است . کنترل بالینی بروسلوز به دلیل افزایش میزان شکست در درمان اولیه و شدت عود آن نگران کننده است. هدف از این مطالعه تعیین میزان مقاومت سویه های جدا شده به آنتی بیوتیک ها می باشد.
    مواد و روش ها
    طی بهار و تابستان 1393، تعداد 30 ایزوله بروسلا به دست آمده از بیماران مبتلا که در بروسلا آگار کشت داده شده بود تحت بررسی و تعیین نوع گونه و هم چنین انجام تست آنتی بیوگرام با روش دیسک دیفیوژن قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه، جمعا 30 ایزوله بروسلا از مجموع نمونه های کشت داده شده جداسازی گردید و آنتی بیوگرام انجام شد، تمامی نمونه های مثبت میکروبی با استفاده از روش مولکولی تعیین گونه شدند و همگی از نوع بروسلا ملی تنسیس بودند. در بررسی انجام شده حساسیت به تتراسیکلین، مینوسیکلین، جنتامایسین، تیگسیکلین، 100 درصد و حساسیت نسبت به داکسی سیکلین 3/93 درصد، کوآموکسی کلاو 7/66 درصد، ریفامپین7/44 درصد، استرپتومایسین 7/86 درصد، سیپروفلوکساسین 80 درصد، کوتریموکسازول 7/76 درصد و سفتریاکسون 3/73 درصد بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که سویه غالب در بیماران، بروسلا ملیتنسیس می باشد. هم چنین با توجه به میزان بالای مقاومت به ریفامپین توصیه می شود از سایر داروهای موثر مثل جنتامایسین، استرپتومایسین، سیپروفلوکساسین یا کوتریموکسازول در ترکیب با داکسی سیکلین یا تتراسیکلین استفاده شود.
    کلیدواژگان: حساسیت آنتی بیوتیکی، بروسلوز، بروسلا ملی تنسیس
  • آزیتا محسن نژاد، محبوبه خورسندی *، نسرین روزبهانی، بابک عشرتی صفحات 71-78
    زمینه و هدف
    اصلاح و بهبود تغذیه از جمله ماهی و فرآورده های دریایی در پیش گیری از بیماری های غیرواگیر موثر است. مدل فرانظری یکی از مدل های موثر در بررسی رفتارهای تغذیه ای است. این مطالعه با هدف بررسی مصرف ماهی در زنان 30 تا 50 سال براساس مدل فرانظری انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مقطعی- تحلیلی است که در سال 1393 بر روی 360 نفر از زنان 30 تا 50 سال شهر اراک انجام شد. داده ها با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته براساس مدل فرانظری که روایی و پایایی آن سنجیده شد، با مراجعه به درب منازل جمع آوری گردید و سپس با استفاده از آزمون هم بستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین سن افراد 5/7±34/39 سال بود. میانگین مصرف ماهی 83/0±62/0 وعده در هفته بود. 64 درصد افراد در مصرف حداقل دو وعده ماهی در هفته در دو مرحله اول تغییر(پیش تفکر و تفکر) قرار داشتند. میانگین نمره خودکارآمدی مصرف ماهی در کل 12/3±58/10 از 15 و میانگین نمره موانع درک شده 78/4±35/26 از 40 و میانگین نمره منافع درک شده 67/2±6/21 از 25 بود. هم بستگی پیرسون نشان داد که میزان مصرف ماهی با سازه های خودکارآمدی، مراحل تغییر موانع و منافع درک شده به ترتیب بیشترین هم بستگی مثبت را دارد(05/0≥p). مصرف ماهی با سن، تحصیلات، شاخص توده بدنی، شغل، میزان درآمد ماهیانه و وضعیت تاهل اختلاف معنی داری نداشت(05/0≤p).
    نتیجه گیری
    میزان مصرف ماهی علیرغم بالا بودن نمره منافع درک شده، بسیار پایین است و آموزش برای رفع موانع و فرهنگ سازی، به خصوص در خانم ها که افراد تاثیرگذار بر تغذیه ی خانواده هستند ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: مصرف ماهی، مراحل تغییر، موانع، فواید، خودکارآمدی، مدل فرانظری
  • علی ناظمی رفیع، مهدیه سادات غفاری *، محسن دالوندی صفحات 79-85
    زمینه و هدف
    میلومننگوسل یکی از نقایص شایع مادرزادی در کودکان است. علاوه بر درمان های معمول این بیماری و اختلالات آن، جراحی ترمیمی میلومننگوسل نیز در بسیاری از موارد انجام می شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی نقش جراحی ترمیمی میلومننگوسل در پیش آگهی کودکان مبتلا به میلومننگوسل بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد – شاهدی در سال های 1380 تا 1392 بر روی 60 کودک مبتلا به میلومننگوسل در بخش جراحی مغز و اعصاب دو بیمارستان ولی عصر (عج) و امام خمینی (ره) شهرهای اراک و ایلام انجام گرفت. کودکان براساس قابل انجام بودن یا نبودن جراحی ترمیمی میلومننگوسل، به ترتیب در دو گروه 30 نفره قرار گرفتند. پیش آگهی بیماران با استفاده از میزان مرگ و میر و معیار رتبه بندی معلولیت و ناتوانی استارک و دراموند مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت، داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 18 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    درجات بالاتر معلولیت فیزیکی (003/p=0)، اختلالات سیستم ادراری(006/p=0)، اختلال وضعیت هوشی (001/p=0)، ناتوانی کلی (006/p=0) و میزان مرگ و میر، به شکل معنی داری در گروه کنترل نسبت به گروه مورد بیشتر بود و بین موارد مبتلا به هیدروسفالی نیازمند به درمان (3/p=0)، تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج مطالعه حاضر، مرگ و میر، ناتوانی کلی و پیش آگهی کودکانی که تحت جراحی میلومننگوسل قرار نگرفته اند، بدتر از کودکانی است که این جراحی در آن ها انجام شده است. در نتیجه، عمل جراحی زود هنگام میلومننگوسل در کودکان مبتلا به علت تاثیر آن در بهبود پیش آگهی و کیفیت زندگی بیماران توصیه می شود.
    کلیدواژگان: میلومننگوسل، کودکان
  • مهدیس نافع، نورالسادات کریمان *، زهره کشاورز، فراز مجاب، سمیرا چای بخش صفحات 86-94
    زمینه و هدف
    خون ریزی سنگین قاعدگی روی کیفیت زندگی تاثیر منفی دارد. مطالعه حاضر جهت بررسی تاثیر عصاره هیدروالکلی کیسه کشیش بر منوراژی انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی، روی90 نفر از زنان با شکایت خون ریزی شدید قاعدگی انجام شد. نمونه ها پس از یک سیکل کنترل میزان خون ریزی، به طور تصادفی در دو گروه کیسه کشیش و کنترل قرار گرفتند. برای هر دو گروه، 500 میلی گرم کپسول مفنامیک اسید هر 8 ساعت از روز اول قاعدگی تا اتمام آن و حداکثر به مدت 7 روز برای دو سیکل متوالی تجویز شد. در گروه کیسه کشیش علاوه بر مفنامیک اسید، 500 میلی گرم کپسول کیسه کشیش هر 12ساعت از روز اول تا اتمام آن حداکثر به مدت 7 روز تجویز شد. در گروه کنترل به جای کپسول کیسه کشیش پلاسبوی آن با همان دستور تجویز شد. داده ها قبل و بعد از درمان با استفاده از نرم افزار SPSS مقایسه شدند.
    یافته ها
    میانگین میزان خون ریزی در گروه کیسه کشیش از 27/135 در سیکل کنترل به 13/69 در سومین سیکل و در گروه شاهد از 91/133 در سیکل کنترل به 44/75 در سومین سیکل کاهش یافت(001/p<0). میانگین طول مدت خون ریزی در گروه کیسه کشیش از 38/7 در سیکل کنترل به 40/5 در سومین سیکل و در گروه شاهد از 91/6 در سیکل کنترل به 31/5 در سومین سیکل کاهش یافت(001/p<0).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد عصاره کیسه کشیش در کاهش میزان و مدت خون ریزی قاعدگی در زنان سنین باروری مبتلا به خون ریزی شدید قاعدگی موثر است.
    کلیدواژگان: کیسه کشیش، مفنامیک اسید، منوراژی، چارت پی بلک
|
  • Amir Hosein Pazoki *, Siroos Choobineh, Ali Akbarnejad Pages 1-11
    Background
    The evidence suggests that obesity causes the chronic inflammation. Chemerin is a new adipokine which is associated with obesity and metabolic syndrome. The effects of combined training on levels of inflammatory markers specialy chemerin and serum amyloid-A has been less studied.The present study aims to examine the effect of six weeks combined training on plasma levels of chemerin, CRP and SAA and plasma lipid in obese men.
    Materials And Methods
    18 obese men were divided into control and experimental groups. General characteristics of subjects serum levels of chemerin, CRP and SAA were examined (by ELISA method), before and after one session training. Endurance training protocol was performed on the large muscles included in 6 weeks running around the track with 60 to 75% HRmax, 4 sessions per week, intense resistance training for 25 to 30 minutes with 50 to 70% of one repetition maximum of 6 stations (2 sets, 12 Reps). Data analysis was performed by T-independent test for comparison of two control and training groups, T-paired test for comparison of two groups before and after the test and significant level of p≤0.05 was considered.
    Results
    The results show that 6 weeks combined training significantly decrease the plasma levels of chemerin (p=0.004), and SAA (p=0.009), but there was not any significant decrease on CRP levels(p=0. 476). So, it can be concluded that combined training will affect on some inflammatory markers in obese men and improve them.
    Conclusion
    One session combined training for 6 weeks significantly affects on plasma levels of chemerin and serum amyloid-A, however, it doesnt decrease the plasma levels of C-reactive protein (CRP).
    Keywords: Chemrin, C, Reactive Protein (CRP), Serum Amyloid, A (SAA), Obesity
  • Leila Pishraft Sabet *, Katayoun Samimi Rad, Azam Bolhasani, Mahin Ahangar, Oskouee Pages 12-22
    Background
    Hypervariability of hepatitis C virus (HCV) proteins is an important obstacle to design an efficient vaccine for the infection. To construct a protective vaccine against HCV, a DNA vaccine containing conserved epitopes of the virus was designed. To enhance the induced immune responses, adjuvant activity of N-terminal domain of gp96 (NT(gp96)) was used.
    Materials And Methods
    A multi-epitope (PT) DNA vaccine encoding four HCV immunodominant cytotoxic T lymphocyte epitopes (HLA-A2 and H2-Dd) from Core, E2, NS3 and NS5B antigens in addition to a T-helper CD4 epitope from NS3 protein and a B-cell epitope from E2 protein was designed and constructed. Then, NT(gp96) was fused to the PT DNA (PT-NT(gp96)). The stimulated cellular and humoral immune responses of PT and PT-NT(gp96) were evaluated in mice model.
    Results
    According to multicolor flow cytometry assay, the frequency of CD8 T-cells producing IFNγ and TNFα in the splenocytes of immunized mice with PT-NT(gp96) (6.8%, 4%) was significantly higher than those of immunized with PT (0.9% , 0.8%), respectively. The same results have obtained in hepatic lymphocytes of the vaccinated mice. The level of IgG, IgG1 and IgG2a in the mice vaccinated with PT-NT (gp96) was significantly higher than the value obtained from the mice immunized with PT.
    Conclusion
    The results showed that PT DNA vaccine induces immune responses in mice model. Fusion of NT (gp96) to PT DNA vaccine causes to enhance cellular and humoral immune responses against HCV compared to sole PT vaccine.
    Keywords: DNA Vaccine_Epitope_gp96_Hepatitis C virus
  • Kobra Jahangirizade, Mahboobeh Nasiri *, Naeimehossadat Asmarian Pages 23-31
    Background
    Recurrent pregnancy loss (RPL) is a heterogeneous condition with the prevalence of more than 1% among women of reproductive age, which is defined as the occurrence of more than two miscarriages. Immune-mediators, cytokines, determine the role of immune cells in response to tissue incompatibility conditions. Colony stimulating factor 3 (CSF3) is a cytokine affecting the expression of other cytokines such as IL-4, and suppressing the immune response against semi-allograft embryo. This study was done for the first time on the association of the rs1042658 polymorphism at 3’UTR of the CSF3 gene with the susceptibility to recurrent pregnancy loss, supposing the effect of it on the expression level and stability of the CSF3 gene transcript.
    Materials And Methods
    122 RPL women and 140 healthy fertile women as a control group were enrolled in this case-control study. Genotype distribution of the selected polymorphism was evaluated by T-ARMS PCR method and the results were analyzed by logistic regression test.
    Results
    comparison of the genotypic frequencies in the 3'UTR of the CSF3 gene in patients and controls resulted in the statistically significant difference in the incidence of pregnancy loss in order to the protection effect of the genotypes carrying T allele was observed between two groups (p
    Conclusion
    Findings showed significant relationship between rs1042658 polymorphism and the risk of recurrent pregnancy loss, which can affect the susceptibility of the condition.
    Keywords: CSF3, Cytokine, Polymorphism, Recurrent pregnancy loss
  • Hadiseh Shokouhi, Mohammad Reza Zolfaghari, Behrokh Farahmand, Mansooreh Tabatabaeian, Najmeh Taheri, Fatemeh Fotouhi* Pages 32-43
    Background
    Influenza A viruses are globally important respiratory pathogens which cause a high degree of morbidity and mortality during annual epidemics. M2 protein which expressed on the viral surface facilitates virus entry to the host cells. The extracellular domain of M2 protein (M2e) consists of N-terminal 24 residue which shows remarkable conservation among all subtypes of influenza A viruses. In this study, we evaluated the immunogenicity of three tandem repeats of M2e along with different adjuvants in BALB/C mice model.
    Materials And Methods
    Recombinant protein (3M2e) was expressed in Escherichia coli and purified. Six weeks old BALB/c mice were immunized interdermally with three doses of 3M2e alone or supplemented with Alum/CpG motif as adjuvant. Control group was injected with PBS. Two weeks after the last immunization, specific anti-M2 was measured using ELISA method and finally mice were challenged with one lethal dose (LD90) of PR8 virus.
    Results
    The results showed that 3M2e can induce specific antibody alone. However, 3M2e protein supplemented with Alum-CpG induced higher level of specific antibodies, so that, there was a significant difference with 3M2e group (p
    Conclusion
    Applying Alum-CpG as a complex adjuvant may play a crucial role in integrating innate and acquisitive immunity. We increased density of M2e in combination with complex adjuvant and showed that this vaccine induced power immune responses and semi-protected mice against lethal challenge.
    Keywords: Influenza Virus, 3M2e protein, Alum adjuvant, CPG adjuvant
  • Nasrin Shahbazi, Hasan Khalaji, Mohsen Ebrahimi Monfared* Pages 44-53
    Background
    studies in adults have shown that external focus of attention is better than internal focus in motor learning. So, the aim of this study is to evaluate the effects of focus of attention- self talk on balance of women with multiple sclerosis.
    Materials And Methods
    In this semi- experimental study, statistical population included women with MS referred to MS Society of Arak. Whereas balance disorder in patients was diagnosed by neurologyist, they were invited to the study. Patients were accidentally divided into 3 groups each of 15 concluding control, self tak-external focus of attention and self talk- internal focus of attention groups and were evaluated by Berg balance scale. 42 samples completed executive steps of study. ANOVA and Tukey tests were used to compare balance score between groups with significant level of less than 0.05. All patients practiced balance tasks for 9 days and then they were undergone post test.
    Results
    Balance was improved in all groups. Although the external- self talk group was better than the two other groups, there was no significant difference between external and internal- self talk groups.
    Conclusion
    The findings of this study showed the effect of practice on improvement of balance skill and superiority of the experimental groups in comparison with control group. Probably, focus of attention with self talk has effect on balance of women with MS.
    Keywords: Balance, Self talk, Focus of attention, Multiple sclerosis
  • Abbas Saremi *, Samaneh Ahmadi Pages 54-62
    Background
    Cardiac troponin T and creatine kinase are used as biological markers for cardiomyocytes and its levels in serum are used as indicators of myocardial cell injury. The purpose of this study was to compare the effects of 3 different training protocols (runing, swimming, and pedaling training) on myocardial cell injury biomarkers in young girls.
    Materials And Methods
    In this semi-experimental study with pretest–posttest design, ten healthy young girls (aged 23.0±1.6 y) were selected in a convenience sampling way. The subjects performed three types of exercise in 7 days interval. Blood sample was assessed before and after the exercise sessions. Data were analyzed using t-test and analysis of variance.
    Results
    Our results indicated that creatin kinase increased significantly after three types of exercise (p0.05).
    Conclusion
    Our data suggest that intensive exercise is associated with cardiac damage in less trained girls and the type of exercise is determinants of the magnitude of myocardial injury biomarkers release.
    Keywords: Cardiac troponin T, Cardiac fatigue, Physical activity, Young girls
  • Ali Asghar Farazi *, Seyed Davood Hoseini, Ehsanollah Ghaznavirad, Shekoofeh Sadekhoo Pages 63-70
    Background
    Brucellosis is one of the most important diseases among humans and animals. Clinical management of brucellosis due to an increased rate of treatment failure and recurrence is extremely worrying. The aim of this study was to determine the antimicrobial susceptibility pattern of the brucella isolates.
    Materials And Methods
    From April to September 2014 a total of 30 brucella isolates that were cultured on brucella agar has been studied. The species identification was carried out and to determine the effect of antibiotics on bacteria antibiogram testing was performed by disk diffusion.
    Results
    In this study, 30 brucella strains were isolated from cultured specimens and antibiogram testing was performed. All microbial positive specimens were sequenced by PCR. All isolates were Brucella melitensis. According to the tests, suceptibility to tetracycline, minocycline, gentamicin, tigecyclin was 100%, to doxycycline 93.3%, co-amoxiclave 66.7%, rifampin 44.7%, streptomycin 86.7%, ciprofloxacin 80%, cotrimoxazole 76.7% and ceftriaxone 73.3%.
    Conclusion
    This study shows that the predominant strain in our patients was Brucella melitensis. Also, due to high levels of resistance to rifampin to use the other effective drugs like gentamicin, streptomycin, ciprofloxacin or cotrimoxazole in combination with doxycycline or tetracycline.
    Keywords: Antibiotic susceptibility, Brucellosis, Brucella melitensis
  • Azita Mohsennejad, Mahboobeh Khorsandi *, Nasrin Roozbahani, Babak Eshrati Pages 71-78
    Background
    Improvement of nutrition like fish and sea products is influential in preventing from non-contagious diseases. The transtheoretical model is one of the models for effective investigation on nutrition behaviors. This study was done with the aim of investigating fish consumption among women 30 to 50 years old based on the transtheoretical model.
    Materials And Methods
    This study was an analytical and cross sectional analysis which was conducted in 2014 on 360 women 30 to 50 years in Arak city. The data have been collected by using researcher-made questionnaires which its validity and reliability was assessed in accordance to the transtheoretical model were obtained by visiting houses. Then the collected data were analyzed by pearson correlation test.
    Results
    The average age of the respondents was 39.34±7.5. The average of fish consumption was 0.62 ±0.83 times a week. 64 % of people in consumption of at least two servings of fish a week were in the two first stages of change (pre-contemplation and contemplation).The average score of self-efficacy in fish consumption was a total of 10.58 ±3.12 out of 15 and the average score of cons of fish was 26.35 ±4.78 and the average score of pros of fish was 21.6 ±2.67 out of 25. Pearson correlation indicates that the amount of fish consumption with constructs of the self-efficacy, stages of change and pros of fish had respectively the most positive correlation (p≤0.05). Fish consumption had no significant difference with age, education, Body Mass Index, occupation, monthly income and marital status.
    Conclusion
    Fish consumption despite its high level of perceived benefits is really low and to eliminate these barriers, education and cultural-building especially in women who are influential people in family nutrition is necessary.
    Keywords: Fish consumption, Change stages, Pros, cons, Self, efficacy, Transtheoretical model
  • Ali Nazemi, Mahdieh Sadat Ghafari *, Mohsen Dalvandi Pages 79-85
    Background
    Myelomeningocele is one of the common congenital malformation in childhood that has association with many disorders. in addition to routine management of associated disorders surgical repair of myelomeningocele has been considered in many cases . The aim of this study is to evaluate the role of myelomeningocele surgical repair in prognosis of children with myelomeningocele
    Materials And Methods
    This is a case-control study from 2001 to 2013 in 60 infants with myelomeningocele in two department of neurosurgery in Arak and Ilam cities (Vali Asr and Imam Khomeni hospitals, respectively). Infants were divided into two groups according to operable and inoperable cases (each group includes 30 cases). The prognosis of two groups was investigated with respect to mortality, and Stark and Drummond disability rating scale. Data were analyzed with SPSS 18 software.
    Results
    Case group had better prognoses compared to control with respect to handicap (p=0.003), urinary tract disorders (p=0.006), IQ (p=0.001), global disability(p=0.006) and mortality rate, but there was no difference between two groups with respect to hydrocephalus(p=0.3).
    Conclusion
    According to the results, mortality, disability and prognosis of infants with myelomeningocele that underwent operation were better. In conclusion, early myelomeningocele repair is advised for infants, because it affects the improvement of prognosis and the quality of patient's life.
    Keywords: Myelomeningocele, Childhood
  • Mahdis Naafe, Noorosadat Kariman *, Zohreh Keshavarz, Faraz Mojab, Samira Chaibakhsh Pages 86-94
    Background
    Heavy menstrual bleeding has a negative impact on quality of life. In this study, the effect of hydroalcoholic extract of capsella bursa pastoris on menorrhagia is evaluated.
    Materials And Methods
    This clinical trial was carried out on 90 women with complaint of heavy menstrual bleeding. Samples, after a control cycle of primary bleeding, were randomly divided to capsella bursa pastoris and control groups. Both groups were subjected to mefenamic acid treatment with 500 mg every 8 hours, from the first day to the end of bleeding, up to seven days, for two consecutive cycles. In capsella bursa pastoris group, in addition to mefenamic acid, capsella bursa pastoris capsule 500 mg every12 hours, from the first day to the end of bleeding, up to seven days, was prescribed. In control group, instead of capsella bursa pastoris capsules,it,s placebo was prescribed with the same order. Data were checked and compared before and after treatment using SPSS software.
    Results
    The average amount of bleeding reduced in capsella bursa pastoris group from 135.27 in control cycle to 69.13 in third cycle and in control group reduced from 133.91 to 75.44 in third cycle(p
    Conclusion
    It seems that the extract of capsella bursa pastoris can be effective in reducing the amount and duration of bleeding in women of reproductive age with heavy menstrual bleeding.
    Keywords: Capsella bursa pastoris, Mefenamic acid, Menorrhagia, PBLAC Chart