فهرست مطالب

مدیریت بازاریابی - پیاپی 29 (زمستان 1394)

مجله مدیریت بازاریابی
پیاپی 29 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1395/01/23
  • تعداد عناوین: 7
|
  • کامبیز حیدرزاده، الهام صمدزاده صفحات 1-20
    هدف اصلی این پژوهش یافتن رابطه بین مسئولیت اجتماعی شرکت با توانمندی های دینامیک و مزیت رقابتی بنگاه است. مسئولیت اجتماعی استراتژیک با دیدگاه مبتنی بر منابع رابطه تگاتنگ دارد چرا که با تاثیرگذاری بر سرمایه فکری به عنوان بخش عظیمی از منابع ناملموس که جزء دارایی های ارزشمند، کمیاب، غیرقابل تقلید و غیرقابل جایگزین بنگاه ها می باشند،می تواند مزیت رقابتی پایداری را برای بنگاه ایجاد نماید. این پژوهش که از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ مسیر توصیفی، پیمایشی و همبستگی می باشد، با استفاده از پرسشنامه ای با طیف پنجگانه لیکرت، بر روی 208 نفر از مدیران ارشد شرکت های عضو گروه خودرو سازی سایپا که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده بودند، اجرا شد. در تجزیه و تحلیل داده ها از مباحث آمار استنباطی از جمله مدل معادلات ساختاری که خود شامل تحلیل عاملی تاییدی و تحلیل مسیراست، استفاده شد. بر اساس نتایج حاصل از آزمون فرضیه های پژوهش مبنی بر وجود رابطه مستقیم بین مسئولیت اجتماعی شرکت، سرمایه فکری و مزیت رقابتی پایدار، می توان استنباط نمود شرکت های عضو گروه خودرو سازی سایپا قادر بوده اند با رعایت و اجرای اصول و ابعاد مختلف مسئولیت اجتماعی شرکت ها در جهت مدیریت موثر و ارتقاء سرمایه های فکری خویش گام برداشته و باعث تمایز شرکت در بین سایرین شوند.
    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی شرکت، دیدگاه مبتنی بر منابع، سرمایه های فکری، سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری، سرمایه رابطه ای، مزیت رقابتی پایدار
  • مرضیه پژمان، حمزه کاظمی مهیاری صفحات 21-39
    امروزه کشورهایی با اقتصاد پیشرفته به سمت صنایع خدماتی در حال حرکت هستند. در این راستا می توان به صنعت بیمه اشاره کرد که در شاخه های مختلفی در سراسر جهان در حال فعالیت می باشد. از سوی دیگر قدرت انتخاب مشتریان در بین سازمان های مختلف سبب افزایش رقابت در بازار این صنعت شده است. همچنین برای شرکت ها رضایت مشتریان کافی نمی باشد و به دنبال ایجاد وفاداری در مشتریان می باشند. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه بیمه گذاران بیمه بدنه خودرو شرکت بیمه پارسیان شیراز می باشد. روش گردآوری اطلاعات کتابخانه ای بوده و داده ها از طریق پرسشنامه محقق ساخته ای که از ترکیب چند پرسشنامه استاندارد بوده جمع آوری گردیده است. به منظور تحلیل داده ها و بررسی فرضیات پژوهش از مدلسازی معادلات ساختاری و نرم افزار AMOS استفاده شده است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها حاکی از آن است که الگوی ارائه شده الگوی نظری مناسبی، به منظور بررسی تاثیر رفتاراخلاقی فروش بر وفاداری مشتری در صنعت بیمه است.
    یافته های این پژوهش حاکی از این است رفتار اخلاقی فروش بر رضایت مشتری از فروشنده، اعتماد مشتری به فروشنده و تعهد مشتری به فروشنده تاثیر داشته است. همچنین نتایج حاکی از این موضوع بوده است که رفتار اخلاقی فروش به صورت غیرمستقیم و از طریق تاثیر بر اعتماد، رضایت و تعهد بر وفاداری مشتری تاثیرگذار می باشد. به عبارت دیگر با بهبود رفتار اخلاقی فروش رضایت، تعهد و اعتماد مشتری به فروشنده افزایش می یابد، و از طریق این تاثیرات وفاداری مشتری به شرکت بیمه گذار افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: رفتاراخلاقی فروش، رضایت مشتری از فروشنده، اعتماد مشتری به فروشنده، تعهد مشتری به فروشنده، وفاداری مشتری، بیمه پارسیان
  • احسان نامدار جویمی، محمد تابان صفحات 41-54
    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر ارتباطات دهان به دهان مشتریان بر خرید گوشی تولید داخلی (GLX G5) است.
    روش
    این پژوهش در شهر اصفهان و در مورد گوشی GLX G5 انجام شده است. جامعه ی آماری پژوهش، متقاضیان (خرید گوشی) در شهر اصفهان است و روش نمونه گیری خوشه ایبوده است. با توجه به نامتناهی بودن تعداد نمونه، این تعداد با استفاده از جدول کرجسی- مورگان بالغ بر 720 نفر می باشد. پایایی پرسش نامه های ارتباطات دهان به دهان و تمایل خریدگوشیGLX G5، توسط آزمون آلفای کرون باخ مورد ارزیابی و میزان آن به ترتیب برابر با 866/0 و 834/0 می باشد که میزان آن قابل قبول و بسیار خوب است.
    یافته ها
    در این راستا 5 فرضیه (ارتباطات دهان به دهان به عنوان منبع اصلی– متخصص بودن منبع اطلاعات– مشابهت خود با منبع اطلاعات- رسیک کارکردی– ریسک روان شناختی) به وجود آمد، که تمامی فرضیات مورد تایید قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از آن است که ارتباطات دهان به دهان مشتریان یکی از منابع اصلی و تاثیرگذار در تامین اطلاعات برای متقاضیان خرید گوشی می باشد .همچنین، استنباط از تخصص منبع اطلاعات و شباهت او با گیرنده اطلاعات، میزان تاثیر این اطلاعات را تحت الشعاع قرار می دهد. در این تاثیر ریسک کارکردی محصول، اهمیت تخصص و ریسک روانشناختی، اهمیت تشابه منبع با گیرنده پیام را تعدیل می کنند.
    کلیدواژگان: ارتباطات دهان به دهان، تخصص، شباهت، ریسک روانشناختی، ریسک کارکردی
  • روح الله علیزاده، سید مهدی حسینی اوزینه، الهام خانی صفحات 55-69
    تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر ابعاد عینی پرداخت الکترونیک بر استفاده از سیستم های پرداخت الکترونیک با نقش واسطه ابعاد ذهنی پرداخت الکترونیک شعب بانک ملت شهرستان ساری شکل گرفت. این تحقیق از بعد هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی– پیمایشی و علی معلولی می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر مشتریان شعب بانک ملت شهرستان ساری می باشد که تعداد آن ها نامحدود می باشد. پرسشنامه ها به صورت طبقه ای نسبی به صورت تصادفی بین 395 نفر بین از مشتریان توزیع گردید. داده ها توسط معادلات ساختاری و توسط نرم افزار لیزرل مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. نتایج حاکی از این بود که ابعاد عینی پرداخت الکترونیک بر استفاده از سیستم های پرداخت الکترونیک با نقش واسطه ابعاد ذهنی پرداخت الکترونیک شعب بانک ملت شهرستان ساری تاثیر دارد. در این راستا تمام فرضیات تحقیق تایید شدند و در انتها به شعب بانک ملت شهرستان ساری پیشنهاداتی ارائه گردید.
    کلیدواژگان: حفاظت های فنی، فرایندهای تراکنش، بیانیه های امنیت، امنیت ادراک شده، اعتماد ادراک شده، استفاده از سیستم پرداخت الکترونیک بانکی
  • زهرا فلاح اصل، محمدعلی عبدالوند صفحات 71-84
    هدف از این تحقیق «ارزیابی عوامل موثر بر پذیرش بانکداری اینترنتی در میان مشتریان بانک های دولتی و خصوصی مناطق 22 گانه شهر تهران» می باشد. روش مورد استفاده در این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی است. جامعه آماری این تحقیق دارای حجم نامحدود و شامل مشتریان بانک های دولتی و خصوصی مناطق 22 گانه شهر تهران می باشد که با استفاده از فرمول کوکران تعداد نمونه 385 نفردر نظر گرفته شده است. جهت انتخاب نمونه ی آماری، از نمونه گیری تصادفی خوشه ایاستفاده گردید و با استفاده از پرسشنامه استاندارد که روایی آن از طریق فرمول cvr به تایید رسید و برابر 0.8 شد، مبادرت به جمع آوری اطلاعات گردید. برای تعیین پایایی پرسش نامه ضریب آلفای کرونباخ برابر 0.81 محاسبه گردید که حاکی از پایایی در سطح عالی می باشد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های کلموگروف– اسمیرنوف، آزمون دوربین واتسون و آزمون رگرسیون به کمک نرم افزار SPSS استفاده شد؛ که حاکی از تاثیر متغیرهای اعتماد، تجربه استفاده از اینترنت، استفاده از دیگر خدمات بانک، سودمندی ادراک شده، سهولت استفاده ادراک شده بر پذیرش بانکداری اینترنتی است.
    کلیدواژگان: پذیرش بانکداری اینترنتی، اعتماد، سهولت و سودمندی ادراک شده، تجربه استفاده از اینترنت
  • سهیل سرمد سعیدی، امیر عبدالهی بجستانی صفحات 85-100
    در ایران صنعت غذا با مشکلات پس از تولید مواجه است که به نظر می رسد به دلیل به کارگیری استراتژی نادرست در زمینه بازاریابی و تبلیغات و هم چنین کم توجهی و بی توجهی به ارزش های ناشی از نام تجاری معتبر و کم توجهی به دیدگاه مشتری است. حوزه ارتباطات بازاریابی یکپارچه هنوز هم به عنوان یک رشته جوان دیده می شود. IMCمی تواند به عنوان استراتژی هماهنگ کننده تبلیغات، فروش شخصی، ارتقای فروش، روابط عمومی، بازاریابی مستقیم و دیگر فعالیت های تبلیغاتی تعریف شده و هدف آن فراهم کردن نظم و ترتیب، ثبات و حداکثر کردن تاثیر ارتباطات می باشد. در این مقاله سعی شده ضمن آشنایی و شناسایی ابزارهای ارتباطات بازاریابی یکپارچه در صنایع غذایی، مناسب ترین کانال انتخاب شود. عناصر تشکیل دهنده اجزای مدل ارتباطات بازاریابی یکپارچه در قالب آمیخته ترفیع عمدتا دارای ماهیتی تصادفی، پویا، مبهم، نادقیق، کیفی و فازی بوده. با توجه به موضوع و هدفی که این تحقیق دنبال می کند و از آن جایی که غالبا مدیران ترجیحات و نظرات خود را به صورت اصطلاحات زبانی به جای مقادیر عددی بیان می کنند، روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی (F-AHP) مناسب ترین روش تجزیه و تحلیل داده ها شناخته شد. نتایج به دست آمده در این تحقیق حاکی از آن است که در بین ابزارهای IMC ، تبلیغات بالاترین رتبه را در میان سایر ابزارهای IMCدر صنایع غذایی دارد و در اولویت بندی گزینه ها در بین کانال های تبلیغاتی رسانه های تبلیغاتی مانند رادیو و تلویزیون، در بین کانال های پیشبرد فروش برگزاری مسابقات، قرعه کشی ها و ارائه جوایز، در بین کانال های بازاریابی مستقیم بازاریابی با کاتالوگ و در بین کانال های روابط عمومی وقایع و رویدادهای مختلف، موثرترین ابزارهای ارتباطی در صنایع غذایی به شمار می آیند.
    کلیدواژگان: ابزارهای ارتباطات بازاریابی یکپارچه، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی، صنایع غذایی
  • مهسا حمیدپور، حمیدرضا سعیدنیا صفحات 101-117
    هدف از این تحقیق مطالعه نگرش دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تهران نسبت به خرید اینترنتی بر اساس توسعه مدل پذیرش تکنولوژی و تعیین تاثیر جنسیت بر آن بوده است. جهت توسعه مدل با توجه به ادبیات موضوع، عامل لذت در خرید اینترنتی به مدل مفهومی تحقیق اضافه گردیده است. برای این کار از جامعه آماری دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تهران شامل: دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای علوم وتحقیقات، تهران مرکز و تهران جنوب نمونه ای به حجم 385 نفر به روش تصادفی ساده انتخاب و با استفاده از پرسشنامه استخراج شده از پرسشنامه های لین (2007) ، چایلدرسا و همکاران (2001) مبادرت به جمع آوری اطلاعات گردید. روایی پرسشنامه از طریق فرمول cvr به تایید رسید و برابر 0.78 شد و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ که برابر 0.88 شد مورد تصدیق قرار گرفت. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از جهت شیوه جمع آوری اطلاعات پیمایشی است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها با به کارگیری نرم افزار SPSS حاکی از تاثیر متغیرهای سودمندی، سهولت استفاده و لذت بر نگرش نسبت به خرید اینترنتی می باشد و همچنین تاثیر متغیر سهولت استفاده بر سودمندی است. از طرف دیگر اثبات گردید متغیر جنسیت نقش تعدیل کننده در رابطه بین سودمندی و نگرش، همچنین رابطه بین سهولت استفاده و نگرش دارد ولی به عنوان تعدیل کننده در رابطه بین لذت و نگرش عمل نمی کند.
    کلیدواژگان: نگرش اینترنتی، مدل پذیرش تکنولوژی، خرید اینترنتی، لذت در خرید اینترنتی، جنسیت در خرید اینترنتی
|
  • K. Heidarzadeh, E. Samadzadeh Pages 1-20
    The main objective of this research is to find the relationship between corporate social responsibility with dynamic capabilities and competitive advantage of the firm. Strategic corporate social responsibility has a close relationship with resource-based view because it influences intellectual capital as a large part of intangible resources¡ which is valuable¡ rare¡ inimitable and irreplaceable assets of the firms¡ can create sustainable competitive advantage for the firm.
    This study is an applied research in terms of aim and is a descriptive¡ survey and correlation research in terms of method¡ using a five-point Likert-type scale¡ was performed on 208 senior managers of Saipa Group’s firms who were selected through Simple Random Sampling. In data analysis¡ inferential statistics topics including structural equation modeling that includes confirmatory factor analysis and path analysis were used.
    Based on the results of testing research hypothesis¡ that there is a direct relationship between corporate social responsibility¡ intellectual capital and sustainable competitive advantage¡ the main research question was positively answered. Thus¡ it can be deduced that Saipa Group’s firms that form population of this study¡ with CSR implementation were able to effectively manage and enhance their intellectual capital and make themselves differentiate among others.
    Keywords: Corporate social responsibility, Resource, based view, Intellectual capital, Human capital, Structural capital, Relational capital, Sustainable competitive advantage
  • R. Pezhman, H. Kazemi Mahyari Pages 21-39
    Nowadays countries with advanced economies are moving toward service industries. In this regard, we could point to the insurance industry, which is operating in various branches throughout the world. On the other hand, the customers’ ability of selection among various companies has led to more competition in the market of this industry. Customers’ satisfaction is also not enough for companies so they are looking for developing the loyalty among their customers. The population is customers of Parsian’s automobile insurance. The theoretical topics collected by means of library and the data was obtained from a questionnaire which was the combination of few standard questionnaires. To analyze the data and investigation of the research’s assumptions, the structural equation modeling embedded in the AMOS software was applied. The results of analyzing data reveal that the presented model is an appropriate model for investigation the influence of ethical sales behavior on customer’s loyalty in insurance company. Results also show that the salesperson’s ethical behavior has an important influence on customers’ satisfaction from salesperson and their trust and commitment to the seller. Also the results show that ethical sales behavior indirectly affects on trust, satisfaction and loyalty of consumer. In the other word, through improvement of ethical sales behavior, the satisfaction, trust and loyalty of customer to the insurance company would rise.
    Keywords: Ethical sales behavior, Customer satisfaction from salesperson, Customer trust to the salesperson, Customer commitment to salesperson, Customer loyalty, Parsian insurance
  • E. Namdar Joyami, M. Taban Pages 41-54
    The purpose of this study was to investigate the relationship between communication, word of mouth customers to purchase local phone is (GLX G5).
    Methods
    The study was conducted in Isfahan and the GLX G5 phone. Statistical population, buyer applicants (Buy HTC) is a city and a cluster sampling method was. Given an infinite number of samples, the number of farmers using the table - Morgan totaled 720 people. (Crohn's alpha values ​​Bach, the whole relationship (r) is equal to is0/927).
    Results
    In this context, five hypotheses (word of mouth communication as a primary source - an expert source of information - the similarity with the source of information - Risk used - Psychological Risk) came into existence, all of which were verified hypotheses.
    Conclusions
    Results indicate that word of mouth communication and relationship with customers is one of the main sources for providing information to applicants is to buy the phone. Moreover, the implications of source expertise and information he received similar information, the relationship of this information eclipse occurs. The risks related to product functionality, specialty and psychological risk, the similarity of the source with the receiver of the message are modified.
    Keywords: Word of mouth communication, Expertise, Similarity, Psychological risk, Operational risk
  • R. Alizadeh, S. M. Hosseiniozineh, E. Khani Pages 55-69
    Present study tries to survey the effect of objective dimensions of electronic payment on using electronic payment systems with mediating role of subjective dimensions of electronic payment in Mellat Bank branches of Sari city. From standpoint of goal, this study is an applied study and from method point of view is a survey – descriptive and cause - reason study. Statistical population is customers of Mellat Bank branches in Sari city which their numbers are infinite. The questionnaires were distributed randomly and relative classified among 395 customers. The data was analyzed using structural equations and Lisrel software. The results indicate that objective dimensions of electronic payment has impact on using electronic payment systems with mediating role of subjective dimensions of electronic payment in branches of Mellat Bank in Sari city. In this regard, all hypothesis were confirmed and finally some recommendations were provided to branches of Mellat Bank in Sari city.
    Keywords: Technical securities, Transaction processes, Security statements, Perceived security, Perceived trust, The usage of electronic payment system
  • Z. Falah Asl, M. A. Abdolvand Pages 71-84
    Purpose
    This paper seeks to identify empirically the factors underlying the decision to adopt online banking in Tehran.
    Design/methodology/approach: The sample used in this study is based on 385 interactive questionnaires completed by Tehran internet users. Data were analyzed by employing correlation and multiple regression analysis.
    Findings: The results showed that perceived usefulness, perceived ease of use, internet experience, trust and use of other banking products positively associated with the intention to use online banking in Tehran.
    Research limitations/implications: This study was conducted in Tehran and future research can use this model to study the adoption of online banking in other cities.
    Managerial implications: The results allow banks’ decision makers to develop strategies that can increase the adoption of online banking. Banks should improve the security and privacy of the websites, which will increase the trust of users. Banks should also create features which are useful to users, try to make the process of using the services easy for consumers, teach customers how to use the online services and use a package deal, such as an account with online access, debit or credit card and a SMS banking service.
    Originality/value: The findings allow the factors that can influence the adoption of online banking in Tehran to be understood. Unlike existing studies based on Technology Acceptance Model (TAM), this study includes internet experience, trust and use of other banking products on top of the existing variables used in TAM. Most studies on adoption of online banking are focused on developed countries. By focusing on Iran, this model can also be applied to other countries which are relatively new to e-commerce and online banking.
    Keywords: Adoption of internet banking, Trust, Convenience, perceived usefulness, Experience using the internet, Tehran
  • S. Sarmad Saeidi, A. Abdollahi Bejestani Pages 85-100
    The food industry in Iran faces with problem after producing that seems since of using incorrect strategy in the advertisement and marketing fields and also less attention and lack of attention to the values result of valid brand and less attention to the customer view. The scope of integrated marketing communications observed as a new filed. IMC can be defined as adapter strategy of advertisement, personal selling, public relations, direct marketing and another advertisement activities and the aim of it is preparing regularity, stability and maximizing the effect of communication. In this essay tried for familiarity and identification of toolsof integrated marketing communications (IMC) in food industry and choosing the most suitable channel. The made factors of model of integrated marketing communication in the form of mixing mostly has accident, dynamic, vague, incorrect, quality and fuzzy nature. On the base of the subject and the aim that this research followed and since most of managers explained their views in the form of language idioms instead of number amount, the method of fuzzy research among instrument IMC, known as the most suitable method of analysis. The achieved results in this results indicated that among tools IMC , the advertisement has the highest location among another IMC tools in food industry and in classification of options among media advertisement channels , advertisement channels such as radio, TV among channels of improving selling match performance, offering gifts among channels of direct marketing with catalog and among public relations channels of various events, considered as the most communication tools in the food industry.
    Keywords: Integrated marketing communication tools, Fuzzy analysis process, Food industry
  • M. Hamidpour, H. R. Saeednia Pages 101-117
    Purpose
    The purpose of this research is studying of the Islamic Azad University students’ attitudes toward online shopping in Tehran based on developing technology acceptance model and determining the effect of gender on it.
    Methodology
    We choose 385 people from Tehran Islamic Azad universities such as Science and Research Branch, Central Tehran Branch and South Tehran Branch, as statistical population with Simple randomized method. Data gathering was via a questionnaire that its validity was confirmed and its durability was checked by Cornbrash’s Alpha. This study from purpose is applied and from aspect of information is a survey research. The test of hypothesis is done with the SPSS software.
    Findings: Results shows that usefulness, ease of use and enjoyment have effects on attitudes towards online shopping and ease of use has effect on usefulness also variable of gender moderates the relationships between usefulness and attitudes, ease of use and attitudes toward online shopping. The moderating effect of gender on relationships between enjoyment and attitudes toward online shopping has been not supported.
    Research limitation: Other factors might have been identified and added to the conceptual framework. The timeframe of data collection was very specific. The large sample size and its apparent representativeness encourage confident generalization of the findings. Managerial Implications: marketers now have clear evidence that perceived consumer ease of use, usefulness, enjoyment and effect of gender on it are important factors that affecting consumer attitudes, and should plan their intelligence gathering and campaign strategy accordingly.
    Keywords: Attitude toward online shopping, Technology acceptance model, Online shopping, Enjoyment, Gender in online shopping