فهرست مطالب

ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی - سال پنجم شماره 19 (زمستان 1394)

فصلنامه ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی
سال پنجم شماره 19 (زمستان 1394)

  • بهای روی جلد: 45,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1395/02/03
  • تعداد عناوین: 9
|
  • تورج هاشمی، شهرام واحدی، غفور احراری صفحه 1
    زمینه
    خلاقیت نقش مهمی در زندگی افراد دارد و بدون آن پیشرفت و تغییر در زندگی معنایی ندارد. توانایی خلاق افراد به ویژه در دنیای متغیر کنونی ضرورتی انکار ناپذیر است.
    هدف
    تلاش های زیادی برای پرورش خلاقیت صورت گرفته و نتایج متفاوتی حاصل شده است. تعیین میزان اثر کلی این آموزش ها و در صورت لزوم بررسی زیر مولفه ها و سایر متغیرهای اثرگذار در این روند، در پژوهش حاضر بررسی می شود. این مطالعه به فراتحلیل برنامه های مداخلاتی جهت پرورش خلاقیت پرداخته است.
    روش پژوهش: در راستای هدف پژوهش، با واژه خلاقیت و تکنیک های پرورش آن، به جستجوی بانک های اطلاعاتی و مجلات و پایان نامه ها پرداخته شد و با توجه به ملاک های خاصی، تعداد 28 مقاله مورد بررسی قرار گرفت و اطلاعات لازم از آنها استخراج شد و با نرم افزار CMV.2 مورد فراتحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در کل اندازه اثر 789/0 بر مبنای مدل تصادفی به دست آمد که نشان از اثربخشی زیاد مداخلات خلاقیت دارد. همچنین با توجه به میزان آماره481/221 Q(df=27)= که در سطح 0001/0p< معنادار است دلالت بر عدم یکسانی پژوهش ها و وجود متغیرهای تعدیل گر دارد، بر همین اساس متغیرهای مختلفی چون سن، جنس، مدت زمان آموزش، تکنیک آموزشی، نوع ابزار مورد استفاده و... به کمک آزمون های آماری آنوا و رگرسیون مورد بررسی قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    در مجموع می توان به اثر بخشی آموزش تکنیک های خلاقیت اطمینان حاصل کرد. اما در بررسی نقش تعدیلی متغیرهای مختلف، نتایج معناداری که بر اثر این متغیرها حاصل شده باشد به دست نیامد.
    کلیدواژگان: برنامه های آموزش خلاقیت، فراتحلیل، خلاقیت
  • زهرا باقرزاده گل مکانی، شکوه سادات بنی جمالی، علی اکبر سیف صفحه 33
    زمینه
    خلاقیت نیروی پیش برنده تمدن به جلو و پاسخی مدرن به مسائل و مشکلاتی است که با تغییرات سریع تکنولوژیکی و اجتماعی همراه می باشند لذا پرورش آن یکی از اولویت های نظام های آموزشی جهان است.
    هدف
    این مقاله در صدد بررسی تحول خلاقیت دانش آموزان شش گروه سنی سیزده تا هجده سال مناطق بالا و پایین شهرستان مشهد است.
    روش
    پژوهش حاضر توصیفی – تحولی و طرح مقطعی بوده است. برای اندازه گیری خلاقیت، از آزمون خلاقیت عابدی استفاده شد. جامعه پژوهش را کلیه دانش آموزان مدارس دولتی شهرستان مشهد تشکیل داد که از میان آنها 1273 دانش آموز دختر و پسر از دو منطقه بالا و پایین، به صورت تصادفی و با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده های پژوهش با استفاده از تحلیل واریانس عاملی، آزمون تعقیبی و آزمون t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن بود که میزان خلاقیت دانش آموزان مناطق بالا، بالاتر از دانش آموزان مناطق پایین است. میزان خلاقیت گروه های سنی مختلف مناطق بالا متفاوت بود؛ به طوری که با افزایش سن، خلاقیت دانش آموزان در این منطقه روند رشد و تحول را طی می کرد. همچنین میزان خلاقیت گروه های سنی مختلف مناطق پایین نیز متفاوت بود؛ به طوری که با افزایش سن، خلاقیت دانش آموزان در این منطقه، روند رشد وتحول را با افت و خیزهایی متفاوت و پایین تر از منطقه بالا طی می کرد. نمرات خلاقیت دانش آموزان دختر و پسر، تفاوت معناداری را نشان نداد.
    نتیجه گیری
    یافته ها، ضرورت ایجاد شرایطی برای رشد خلاقیت، لزوم ارائه الگوهای خلاق و اتخاذ راهبردهایی آموزشی به منظور تضمین شرایط بهینه رشد و تحول خلاقیت را مطرح می کند.
    کلیدواژگان: تحول، مناطق بالا - پایین، جنسیت، خلاقیت، دوره متوسطه
  • زهرا نعمتی، وحید خاشعی، حامد دهقانان صفحه 59
    زمینه
    امروزه به دلیل پویایی و تحولات همه جانبه محیطی، آینده سازمان ها پرابهام است. لذا سازمان ها با هر ویژگی و ماهیت، باید به نحوی طراحی شوند که پاسخ گوی نیازهای محیطی باشند، از این رو بهره گیری از برنامه ریزی استراتژیک با رویکرد نوآوری باز به عنوان یک ضرورت در سازمان ها و جوامع مطرح شده است.
    هدف
    بررسی عوامل موثر بر موفقیت برنامه ریزی استراتژیک از منظر نوآوری باز در شرکت مهندسان مشاور اوج پژوهش صنعت است.
    روش پژوهش: این تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ روش گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش، کلیه مدیران و کارشناسان شرکت اوج پژوهش صنعت تشکیل می دهند که از میان آنها تعداد 76 نفر به روش تصادفی انتخاب شدند و پرسشنامه بین آنها توزیع شده است.
    یافته ها
    نتیجه مطالعات نشان داد که بین عوامل موثر با موفقیت برنامه ریزی استراتژیک از منظر نوآوری باز ارتباط معناداری وجود دارد و سه عامل جلب و مشارکت مدیریت ارشد، ایجاد مشارکت تیمی و فرهنگ سازمانی بر موفقیت برنامه ریزی استراتژیک موثرند.
    نتیجه گیری
    این تحقیق می تواند به مدیران شرکت های خدمات مشاوره در شناسایی نقاط قوت و ضعف سازمان جهت پرداختن به برنامه ریزی استراتژیک با بهره گیری از نوآوری های باز کمک کند.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی استراتژیک، عوامل موثر شرکت اوج پژوهش صنعت، نوآوری باز
  • محمد شاهعلی زاده، سجاد دهقانی، سیدکاظم بنی هاشم، علی رحیمی صفحه 83
    زمینه
    نظام آموزشی به عنوان پرورش دهنده سازندگان فردای جامعه، وظیفه مهمی دارد. از مهم ترین مولفه هایی که نظام آموزشی بایستی در قرن بیست و یکم در میان سازندگان فردای جامعه، در صدد افزایش و پرورش آن باشد، یادگیری عمیق و تفکر خلاق است.
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر، طراحی و اجرای تلفیق آموزش الگوی حل مساله با اصول سازنده گرایی و بررسی تاثیر آن بر یادگیری و تفکر خلاق در دانش آموزان است.
    روش
    در این پژوهش، روش شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل مورد استفاده قرار گرفته است. نمونه پژوهش شامل 30 دانش آموز بود که با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل آزمون یادگیری محقق ساخته و آزمون خلاقیت عابدی بود که به عنوان پیش آزمون و پس آزمون از آنها استفاده شد. تدریس دانش آموزان گروه آزمایش به مدت 11 جلسه، طی 6 هفته، با تلفیق آموزش الگوی حل مساله با اصول سازنده گرایی و تدریس گروه گواه به روش مرسوم انجام گرفت. به منظور تحلیل داده ها، از آمار توصیفی شامل میانگین و انحراف استاندارد و از آمار استنباطی، تحلیل کوواریانس چند متغیری و آزمون تعقیبی lsd، استفاده کردیم.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که تلفیق الگوی حل مساله با اصول سازنده گرایی در افزایش میزان یادگیری ( 5/286F= ، 0001/0 p=)، مولفه سیالی تفکر خلاق( 91/143F= ، 0001/0 p=)، مولفه انعطاف پذیری تفکر خلاق ( 59/15F= ، 001/0 p=) و مولفه بسط تفکر خلاق( 64/35F= ، 0001/0 p=) موثر بوده و معنادار است، اما در افزایش مولفه ابتکار تفکر خلاق( 997/0F= ، 328/0 p=) معنادار نبوده است.
    نتیجه گیری
    تلفیق آموزش الگوی حل مساله با اصول سازنده گرایی از امتیازات هر دو رویکرد استفاده کرده است. یافته های پژوهش بیانگر این است که این تلفیق بر میزان یادگیری و مولفه های تفکر خلاق (سیالی، انعطاف پذیری، بسط) به غیر از مولفه ابتکار تفکر خلاق، موثر و معنادار است و می توان از تلفیق آموزش الگوی حل مساله با اصول سازنده گرایی در کلاس های درسی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: آموزش حل مساله، تدریس تلفیقی، سازنده گرایی، خلاقیت، یادگیری
  • الهه شکوری، فاطمه شهابی زاده صفحه 119
    زمینه
    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش نظام مغزی بازداری/فعال سازی رفتار و کنترل درونی در تدوین مدل الگوی خلاقیت است.
    روش پژوهش: نمونه آماری این پژوهش 334 نفر از بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند به شیوه چند مرحله ای است که توسط سه ابزار سیستم بازداری/فعال سازی رفتاری کارور و وایت (1994)، کنترل درونی راتر (1996) و خلاقیت عابدی (1372) مورد بررسی قرار گرفتند. پژوهش حاضر از نوع همبستگی است که جهت تحلیل نتایج از مدل یابی معادلات ساختاری بهره گرفته شد.
    نتیجه گیری
    نتایج مدل برازش یافته نشان داد که سیستم بازداری رفتاری تنها به طور مستقیم کاهش دهنده خلاقیت است و سیستم فعال سازی رفتاری به طور غیر مستقیم با واسطه گری افزایش کنترل درونی ارتقا دهنده خلاقیت است. نقش واسطه گری کنترل درونی در مدل مذکور بحث و بررسی شد.
    کلیدواژگان: خلاقیت، کنترل درونی، نظام مغزی فعال سازی، بازداری رفتار
  • آصف کریمی، سوما رحمانی صفحه 143
    زمینه
    در ادبیات معاصر سازمان و مدیریت، دو مفهوم «گرایش کارآفرینانه» و «مدیریت دانش»، هر یک به نوبه خود در عملکرد مطلوب کسب وکار، نقش آفرین بوده اند.
    هدف
    هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی تاثیر گرایش کارآفرینانه بر عملکرد کسب وکارهای کوچک و متوسط با میانجی گری فرآیند خلق دانش در استان قزوین است.
    روش
    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و دارای رویکرد کمی؛ و از نظر روش، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق را 392 نفر از مدیران کسب وکارهای کوچک و متوسط استان قزوین تشکیل می دهند که بر اساس فرمول کوکران، تعداد نمونه 196 نفر انتخاب و به روش نمونه گیری تصادفی 230 پرسشنامه توزیع و 201 پرسشنامه جمع آوری شد. به منظور گردآوری داده ها از سه نوع پرسشنامه استاندارد: خلق دانش، گرایش کارآفرینانه و عملکرد، استفاده شد. داده های گردآوری شده با به کارگیری نرم افزارهای SPSS وLISREL تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها، نقش میانجی گری خلق دانش (اجتماعی سازی، بیرونی سازی، ترکیب و درونی سازی دانش) را در تاثیر گرایش کارآفرینانه با مولفه های« نوآوری، ریسک پذیری، پیشگامی، کسب وکار جدید، نوسازی راهبردی» بر عملکرد رشد، بهره وری و سودآوری کسب وکارها نشان داد.
    نتیجه گیری
    مهم ترین نتیجه پژوهش حاضر این است که گرایش کارآفرینانه و خلق دانش بر عملکرد، هم در سطح کسب وکار و هم در سطح آموزش اثر می گذارد.
    کلیدواژگان: عملکرد، فرآیند خلق دانش، کسب وکار کوچک و متوسط، گرایش کارآفرینانه
  • ماندانا رکنی، علی زاده محمدی، شکوه نوابی نژاد صفحه 173
    زمینه
    با توجه به اهمیت خلاقیت و رشد اجتماعی و از آنجا که یکی از زمینه های رشد این دو در دوران کودکی، نقاشی است می توان از آن برای پرورش خلاقیت و بهبود روابط کودکان بهره گرفت.
    هدف
    هدف اصلی در این پژوهش، بررسی تاثیر نقاشی درمانی بر خلاقیت و رشد اجتماعی کودکان 4 تا 6 سال است.
    روش
    روش مورد استفاده در این پژوهش، روش نیمه آزمایشی است و نمونه گیری به صورت تصادفی انجام گرفته است. در ابتدا از بین مراکز پیش دبستانی منطقه دو بهزیستی تهران، دو مرکز و سپس از این دو مرکز، تعداد 30 کودک به صورت تصادفی در هریک از گروه های آزمایش و گواه جایگزین شدند. سپس از کودکان هر دو گروه، آزمون های خلاقیت تورنس و رشد اجتماعی واینلند به عمل آمد. بعد از اجرای نقاشی درمانی به مدت 12 جلسه بر روی گروه آزمایش، میزان خلاقیت و رشد اجتماعی هر دو گروه کنترل و آزمایش مجددا مورد بررسی قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که در سطح معناداری 05/0P ≤ نقاشی درمانی بر خلاقیت (در ابعاد ابتکار، سیالی و انعطاف پذیری) و رشد اجتماعی کودکان 4 تا 6 سال تاثیر معناداری دارد.
    نتیجه گیری
    نقاشی درمانی از جمله روش های جذاب و موثر در افزایش خلاقیت (در ابعاد ابتکار، سیالی و انعطاف پذیری) و رشد اجتماعی کودکان 4 تا 6 سال است.
    کلیدواژگان: رشد اجتماعی، خلاقیت، نقاشی درمانی
  • جواد خلعتبری صفحه 197
    زمینه
    آموزش ابراز وجودمی تواند بر خلاقیت دانش آموزان تاثیر داشته باشد.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش گروهی ابراز وجود بر خلاقیت دانش آموزان پسر پنجم دبستان شهر تنکابن انجام گرفت.
    روش
    پژوهش حاضر نیمه تجربی و از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش دانش آموزان پسر پایه اول راهنمایی مشغول به تحصیل در سال 93-1392 بود. نمونه آن شامل 30 دانش آموز است که به روش در دسترس انتخاب شده و در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابزار اندازه گیری در این پژوهش، فرم «ب» آزمون خلاقیت تورنس می باشد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که بین دو گروه از لحاظ هر چهار متغیر وابسته تفاوت معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    آموزش گروهی ابراز وجود باعث افزایش خلاقیت دانش آموزان شده است.
    کلیدواژگان: آموزش گروهی ابراز وجود، خلاقیت، آزمون خلاقیت تورنس
  • مجید دایی چینی، مریم اسلام پناه صفحه 213
    زمینه
    در عصر کنونی که هرروز تحولات تازه و مشاغل نوینی پدیدار می شود و صنعت و تکنیک اساس مناسبات کهن را درهم می ریزد. مهارت ها و تحصیلات تازه جانشین وضع ساده قبلی می شود.و در این راستا مهارت های کارآفرینی و هوش تجاری از منابع مهم و پایان ناپذیر همه جوامع بشری است. حال بر اساس مطالبی که ارائه گردید سوالی که در ذهن نقش می بندد این است که آیا بین هوش تجاری و ابعاد مهارت های کارآفرینی مخترعین غرب کشور رابطه معنا داری وجود دارد؟ درصورتی که ارتباط بین هوش تجاری و مهارت های کارآفرینی مخترعین معنا دار باشد باعث افزایش خودکفایی بیشتر کشور از طریق تولیدات داخلی می شود.
    روش پژوهش: جامعه آماری این پژوهش مخترعین غرب کشور است که به روش نمونه گیری در دسترس و براساس فرمول کوکران گروه نمونه 80 نفر است. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه بود. پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 86/0 به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون انجام شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان دادکه بین هوش تجاری و مهارت های کارآفرینی(مهارت های شخصی، مهارت های مدیریتی و مهارت های فنی) مخترعین غرب کشور رابطه معناداری وجود دارد وسطح معنا دارآن برابر با 03/0 است. با توجه به نتایج به دست آمده مبنی بر وجود رابطه بین هوش تجاری ومهارت های کارآفرینی مخترعین غرب کشور از یک سو و ازسوی دیگرعدم تجاری سازی بسیاری از اختراعات، می توان گفت ضعف قابل توجهی در نظام اداری،آموزشی وحمایتی سازمان های متولی مخترعین نسبت به ارائه آموزش های لازم جهت ارتقای هوش تجاری و مهارت های کارآفرینی مخترعین و همچنین حمایت از اختراع هایی که قابلیت تولید انبوه را دارند احساس می شود.
    کلیدواژگان: هوش تجاری، مهارت های کارآفرینی، مخترعین، نخبگان
|
  • Touraj Hashemi, Shahram Vahedi, Ghafour Ahrari Page 1
    Background
    Creativity has an important role in everybody’s life. Progress and change has no meaning without creativity. Creative skills in today’s rapid changing world are not retractable.
    Purpose
    Many of researchers tried to foster creativity and gained different results. The total effect size of these findings and subcategories of creativity, and other variables are examined in this paper. In another way, this article is going to meta-analyze creativity promoting techniques.
    Method
    To achieve these purposes, the researchers searched informational banks on the net, magazines, and theses, based on special criterion. A total number of 28 articles had been analyzed with CMV.2 software.
    Result(s)
    The total effect size of 0.789 based on random model, according to Cohn’s scale, shows a large effect size. The statistic of Q (df=,27) = 221.481, (p
    Conclusion
    Based on these results, we can confide the effectiveness of these techniques, but there was no significant effect of moderator variables.
    Keywords: Creativity, Creativity Teaching Techniques, Meta, analysis.
  • Zahra Bagherzadeh Golmakani, Shokouh Alsadat Banijamali, Ali Akbar Saif Page 33
    Background
    Creativity is the driving force of modern civilization forward and respond to the problems that are associated with the fast technological and social changes. So the growth and development of the creativity is a priority for educational systems in the world.
    Purpose
    The aim of the present study was to investigate and compare the development of the students’ creativity in two socio-economic regions of Mashhad.
    Method
    The method of this research is descriptive-developmental and cross-sectional designs. A sample of 1273 students (629boys &644 girls aged 13-18 years) was selected randomly from the various public schools. Abedi Creativity Test (TC) was used for data collection.
    Result
    The result revealed that the socio-economic status had a significant relationship with the development of the creativity. The most and the least means were achieved in rich and poor regions. The creativity develops by an increase in age with two significant declines in both rich and poor regions with a little bit differences. The scores of boys and girls in the development of the creativity did not show a significant difference.
    Conclusion
    The findings suggest the necessity of enhancement of the attention to the development of the creativity.
    Keywords: Creativity, Development, Gender, High, low regions
  • Zahra Nemati, Vahid Khashei, Hamed Dehghanan Page 59
    Background
    In today’s world, due to its dynamics and pace of changes, the future of organizations is ambiguous. Thus, organizations should be designed to be responsive to environmental needs. Therefore, applying strategic planning from open innovation view has been known as a necessity.
    Purpose
    The purpose is to evaluate the influential factors in success of strategic planning in APS Company from open innovation view.
    Method
    The method of this research is descriptive with applied purpose and correlational method. The statistical population includes the entire staff and managers of the Awdge Pajhoohesh San’at Consulting Engineers from which 76 were selected randomly and questionnaires were distributed between samples.
    Results
    The results show that there is a remarkable relationship among effective factors and success of strategic planning and three factors of senior management participation, team involvement, and organizational culture have a significant effect on success of strategic planning from open innovation view.
    Conclusion
    This research can be helpful for managers of consulting companies to recognize its strength and weakness points to applying strategic planning by using innovation.
    Keywords: Effective factors, Strategic planning, Open innovation, Awdge Pajhoohesh Sanat Co
  • Mohammad Shahali Zadeh, Sajjad Dehghani, Seyyed Kazem Banihashem, Ali Rahimi Page 83
    Background
    Educational system has an important role in educating future community makers. One of the most important components of educational system which should be considered in the twenty-first century among future community makers is deep learning and creative thinking.
    Purpose
    This paper aimed to design and implement a blending of problem solving instructional model with constructivist principles and the study of its effect on learning and creative thinking.
    Method
    In this research, a quasi-experimental method (pretest and posttest design with control group) was used. Sample of this research was 30 students that were selected by using cluster sampling method. Data collection tools were included researcher-made learning test and Abedi creativity questionnaire, were used as a pretest and posttest. Experimental group was taught in 11 sessions, during 6 weeks by using combined problem solving instructional model with Constructivist principles and control group was taught by using traditional method. In order to analyze obtained data, descriptive statistics, consisting of mean and standard deviation, was used. Furthermore, inferential statistics, multivariable covariance plan and LSD follow up test was used.
    Results
    The results showed that blending of problem solving instructional model with constructivist principles has a significant effect on learning (F=286.5, P=0.0001), fluency aspect of creative thinking (F=143.91, P=0.0001 ), flexibility aspect (F=15.59, P=0.001) and elaboration aspect of creative thinking (F=35.64, P=0.0001), but there was no meaningful effect on originality aspect of creative thinking.
    Conclusion
    According to the results, it could be said that by blending problem solving instructional model with constructivist principles, one can take advantage of both these approaches. Founding of this research was showed that this blending has a meaningful effect on learning and aspects of creative thinking (fluency, flexibility and elaboration) and there was no effect on originality aspect. Thus, this method can be used in classroom and school as an effective method.
    Keywords: Blended teaching, Problem solving instruction, Constructivism, Learning, Creative thinking
  • Elaheh Shakouri, Fatemeh Shahabizadeh Page 119
    Purpose
    The aim of this study was to investigate the role of behavioral activation system (BAS), behavioral inhibition system (BIS) and locus of control on creativity.
    Method
    In this study, the sample included 334 male and female students of Islamic Azad University of Brigand in 2013-2014. Behavioral activation / behavioral inhibition system scales of Carver/Whit 1994, locus of control scales of Ratter 1966, creativity scales of Abide 1372 were used. This is a correlational research, then, structural equations were used for analyzing the result.
    Finding: This research shows that the inhibition system directly and negatively is significant to decrease creativity by increasing internal control. The role of internal control in that model was searched.
    Keywords: behavioral activation system (BAS), behavioral inhibition system (BIS), locus of control, creativity
  • Asef Karimi, Soma Rahmani Page 143
    Background
    Both "entrepreneurial orientation" and "knowledge management" are two notions in modern management having important effect on business performance.
    Purpose
    The main purpose of this study was to investigate the influence of entrepreneurial orientation on the performance of small and medium businesses by the mediation process of knowledge creation.
    Methodology
    The statistical population of this research contained 392managers of small and medium businesses of Qazvin. A sample of 196 Managers was selected with Cochran formula and 230questionnaireswere distributedrandomlyand201questionnaireswere collected. Three types of standard questionnaires of knowledge creation, entrepreneurial orientation and performance were used. The collected data were analyzed using SPSS and LISREL software.
    Results
    The results show the mediating role of knowledge creation (socialization, externalization, combination and internalization of knowledge) in the impact of entrepreneurial orientation component "in novation, risk-taking, leadership, new business, strategic modernization" on performance (growth, productivity and profitability) in businesses.
    Conclusions
    The important conclusion of this study was that entrepreneurial orientation and knowledge creation have fundamental role in business and educational policy.
    Keywords: Entrepreneurial orientation, Knowledge Creation, Performance, Small, Medium, sized Businesses
  • Ali Zadeh Mohamadi, Shokouh Navabinejad Page 173
    Background
    Due to the importance of creativity and social maturity and since one of the growth backgrounds in childhood is painting, it can be used for improvement of creativity and children relationships.
    Purpose
    The main aim of this study is evaluation the effectiveness of painting therapy to creativity and social maturity of 4-6 year old kids.
    Method
    The method in this study is semi-experimental and sampling has been done randomly. 30 children were replaced in experimental and control groups. Both groups received Torrance Test of Creativity and Vinland Test of Social Maturity. After performing 12 sessions of group painting therapy on experimental group, creativity and social maturity of both groups were determined again.
    Results
    The results showed that painting therapy has meaningful effect on creativity (originality, fluency, flexibility) and social maturity of 4-6 year old kids (P ≤ 0.05).
    Conclusion
    Painting therapy is an attractive approach on improvement of creativity (originality, fluency, flexibility) and social maturity of 4-6 year old kids.
    Keywords: Painting therapy, Creativity, Social maturity
  • Javad Khalatbari Page 197
    Purpose
    The present study aimed to investigate the effectiveness of group assertiveness training on creativity 5thgrade students in Tonekabon City.
    Method
    The current study was of semi-experimental and the kind of pretest-posttest with control group. The concerned community included all 5th grade students in Tonekabon in 2013-2014.The sample included 30 students selected by random multistage sampling method and were randomly divided into experiment and control groups. The instruments used in this study were form "B" Torrance Test of Creativity Scale.
    Finding: Analysis of covariance showed that the two groups are statistically significant difference for all four dependent variables. Results of this study indicate that assertiveness training increases student's creativity.
    Keywords: Group assertiveness training, Creativity, Torrance Test of Creativity Scale
  • Majid Daeichini, Maryam Eslampanah Page 213
    Background
    In the current era, every new development and the emergence of new jobs and industry relations scramble out ancient techniques. New skills and education will replace the previous single status. In this regard, an important source of business is intelligence skills entrepreneurship and all human societies. However, based on the material that was presented in the mind closes the question is whether there is the business intelligence and entrepreneurial skills inventors of the West. If the relationship between entrepreneurial skills and business intelligence is significant inventors further increase the self-sufficiency through domestic production.
    Method
    Research method sampling is available. The population of Western inventor countries. Cochran formula is based on a sample group of 80 of us. Data Collection tools questionnaires are0.86 reliability using Cronbachalpha coefficient. Data analysis was performed using Pearson's correlation coefficient.
    Results
    Results showed that between BI and entrepreneurial skills (personal skills, management skills and technical skills) Inventors the West there is a significant relationship. Significant level that is equal to 0.03. According to the results of the relationship between entrepreneurial business intelligence skills inventors in the West country can be significant weaknesses in administrative systems, training and support organization responsible for promoting business intelligence inventors to provide the necessary training and skills, entrepreneurial inventors and as well as the support of the invention that are capable of mass production to be felt.
    Keywords: Business intelligence, Entrepreneurial skills, Inventors, Elite