فهرست مطالب

Modern Rehabilitation - Volume:9 Issue: 2, 2016

Journal of Modern Rehabilitation
Volume:9 Issue: 2, 2016

  • ویژه نامه شماره 2
  • تاریخ انتشار: 1394/11/20
  • تعداد عناوین: 20
|
  • محمدرضا صفری، محمدحسن مدرس سبزواری، مهرداد عنبریان، سیدفرهاد طباطبایی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    یک اندام مصنوعی با کارایی خوب در توانایی افراد قطع عضو (برای انجام فعالیت ها) نقش مثبتی دارد. بر اساس جستجوی میدانی و همچنین شواهد تجربی پنجه های Dynamic-Response و SACH Solid-Ankle-Cushion Heel: جزء رایج ترین پنجه های مصرفی است. در نتیجه هدف از این مقاله مروری، بررسی و مقایسه مطالعات بیومکانیکی موجود مربوط به دویدن با پنجه SACH و Dynamic-Response با توجه به پارامترهای اصلی تجزیه و تحلیل دویدن است.
    روش بررسی
    جستجوی اینترنتی در پایگاه های اطلاعاتی Ovid، Pubmed و ScienceDirect بدون محدودیت زمانی انجام شد. عنوان و خلاصه مقالات بر اساس ملاک های انتخابی بررسی شدند. کیفیت مقالات با ابزار Downs and Black ارزیابی شد. کلید واژه های Amputee، Dynamic-Response ، energy-storing، SACH ، و Running برای جستجو انتخاب گردید.
    یافته ها
    بر طبق کلمات کلیدی جستجو شده 722 مقاله یافت و 4 مقاله با توجه به ملاک های انتخابی، برگزیده شد. تعداد مطالعات یافت شده برای تشخیص برتری بیومکانیکی میان پنجه SACH و پنجه Dynamic-Response کافی نیست.
    نتیجه گیری
    برتری بیومکانیکی میان پنجه SACH و پنجه Dynamic-Response هنگام دویدن واضح نیست. به علاوه متغیرهای وابسته متفاوت میان مطالعات، نتیجه گیری جامع را سخت تر کرده است. بنابراین مطالعات بیش تر با شرایط آزمودنی های مشابه، ابزارهای اندازه گیری مشابه و متغیرهای وابسته مشابه توصیه می شود.
    کلیدواژگان: قطع عضو ترانس تیبیال، پنجه SACH، پنجه Dynamic، Response، بیومکانیک، دویدن
  • قاسم صادقی بجستانی، علی شیخانی، سید محمدرضا هاشمی گلپایگانی، فرح اشرف زاده، پریا حبرانی صفحات 10-28
  • مهدیه توکلی، شهره جلایی، زیبا دلخواه، حسن پونکی صفحات 29-41
    سابقه و هدف
    توانبخشی اختلال بلع موضوع بحث برانگیزی برای آسیب شناسان گفتار و زبان است. ارزیابی اختلال بلع شامل غربالگری اولیه، معاینه بالینی و در نهایت آزمون ابزاری جهت حصول اطمینان می باشد. برخلاف اهمیت و مزایای آزمون های بالینی، تشخیص درست و تصمیم گیری در درمان اختلال بلع بسیار وابسته به آزمون های ابزاری است. این آزمون ها میتوانند ارزیابی پویایی را از ساختارها و فیزیولوژی بلع طبیعی وآسیب دیده فراهم کنند. در مطالعه حاضر قصد داریم مروری بر آزمون های ابزاری بلع با در نظر گرفتن موارد کاربرد، محدودیت و مزایای منحصر به فرد آنها داشته باشیم.
    روش بررسی
    اطلاعات مورد نیاز ازطریق پایگاه های اطلاعاتیGoogle scholar، Science direct، Medline، Scopus، Pubmed و بانک های اطلاعاتی ایرانی ، سایتهای مرتبط و کتابهای تخصصی بلع دربازه ی زمانی 1956تا2012 به دست آمد. براساس کلید واژه ها 150 مقاله به دست آمده که90 مقاله ی آن بر اساس اصول مورد نظر انتخاب شدند.
    یافته ها
    از این طریق 14 آزمون ابزاری گرد آوری شد که تنها یک آزمون کاربرد غربالگری داشته و سایر موارد جهت تشخیص و یا ارزیابی درمانی در اختلال بلع استفاده می شوند. همچنین از بین این یافته ها 3 آزمون اختصاصا در بزرگسالان و بقیه در همه گروه های سنی شامل کودکان و بزرگسالان استفاده می شوند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه حاکی از آن است که آزمون های ابزاری (Video fluoroscopy swallowing study: VFSS)، (Fiberoptic Endoscopic evaluation of swallowing: FEES) دارای استانداردی طلایی جهت ارزیابی و درمان اختلال بلع هستند، لذا بیشتر مورد توجه محققان و متخصصین می باشند. علی رغم وجود محدودیت هایی، مطالعه ما این امکان را فراهم می سازد تا متخصصان بتوانند ابزارهای مناسبی را جهت بررسی اختلال بلع انتخاب کنند.
    کلیدواژگان: اختلال بلع، ارزیابی، غربالگری، آزمون ابزاری
  • لیلا مهدی نژاد، شاهین گوهرپی، رویا قاسم زاده، سیدمحمود لطیفی، مریم بخشنده باورساد، نگین منصوری صفحات 42-50
    زمینه و اهداف
    اختلالات بینایی و شنوایی یکی از شایع ترین گروه های معلولیت هستند. این اختلالات به دلیل محدودیت هایی که ایجاد می کنند می توانند بر کارکرد خانواده تاثیر بگذارند. هدف مطالعه حاضر مقایسه کارکرد خانواده های دارای فرد با اختلال بینایی و شنوایی با خانواده های بدون اختلال بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 55 نفر از افراد دارای اختلال بینایی و شنوایی عضو انجمن نابینایان و ناشنوایان شهراهواز و55 نفر افراد بدون اختلال به عنوان گروه کنترل به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه(Family Assessment Device: FAD) و پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک بود. در نهایت داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی در 20SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان دادند که متوسط نمره حاصل از پرسشنامه کارکرد خانواده در خانواده های دارای اختلالات بینایی و شنوایی و گروه کنترل با یکدیگر تفاوت آماری معناداری ندارد (1/0=P). در مقایسه ابعاد کارکرد در سه گروه، خانواده های دارای اختلال بینایی در ابعاد کنترل رفتار (02/0=P)، ارتباطات (01/0=P) و کارکرد کلی (03/0=P) نسبت به دو گروه از کارکرد ضعیف تری برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان می دهد خانواده های دارای اختلال بینایی نسبت به خانواده های دارای اختلال شنوایی وگروه کنترل در برخی ابعاد کارکرد ضعیف تری دارند.
    کلیدواژگان: کارکرد خانواده، اختلال بینایی، اختلال شنوایی
  • سهیلا شهبازی، علی اشرف خزایی، محمدتقی اقدسی، کامران یزدان بخش صفحات 51-59
  • سیده سمیرا طباطبایی، محمد کمالی، بهنوش وثاقی قراملکی، نرگس شفارودی صفحات 60-68
    زمینه و هدف
    رفتار افراد در مواجهه با بیماری و جستجوی درمان بسیار متفاوت است. با توجه به شیوع بالای خروج خودبخودی استرسی ادرار در زنان ورزشکار، با دانستن تجربیات آنان از جستجوی درمان و شناسایی نیازهای آنان، می توان راهکارهایی را جهت طرح ریزی درمان مبتنی بر نیاز ورزشکاران زن مبتلا به خروج خودبخودی استرسی ادرار و سوق دادن آنها به دریافت خدمات درمانی و توانبخشی ارائه داد. این مطالعه با هدف درک تجربیات این گروه ورزشکاران از جستجوی درمان صورت گرفت.
    روش بررسی
    این پژوهش به شیوه پدیدارشناسی انجام شد. نمونه گیری به روش هدفمند بود و پس از شناسایی زنان ورزشکار حرفه ای مبتلا به این عارضه از طریق سوال شفاهی انجام گردید. جمع آوری داده ها به صورت مصاحبه ی نیمه ساختار یافته عمیق بود. یافته های حاصل از 29 مصاحبه انفرادی و 1 مصاحبه ی گروهی با استفاده از روش کلایزی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    طبق نتایج به دست آمده، یافته ها در 11 زیر مضمون و 3 مضمون خوددرمانی، عدم جستجوی درمان و استفاده از راهکارهایی برای پیشگیری طبقه بندی شدند.
    نتیجه گیری
    ورزشکاران مبتلا به خروج خودبخودی استرسی ادرار آگاهی صحیحی از درمان های موجود برای پیشگیری و توانبخشی این عارضه ندارند و به علت حرفه ای بودن این عارضه را جزئی از آسیب های ورزشی به حساب می آورند و انگیزه کمتری برای جستجوی علت و درمان دارند.
    کلیدواژگان: خروج خود به خودی استرسی ادرار، تجربه جستجوی درمان، ورزشکار زن
  • نرگس قمری، شهلا رفیعی، رمضان سلطانی، زهرا قمری صفحات 69-77
    زمینه و هدف
    توانایی های درکی حرکتی، زمینه مهارت های حرکتی عملکردی و رشد مفاهیم هستند. لذا با توجه به توانایی های درکی حرکتی ضعیف در کودکان کم توان ذهنی، پرداختن به رفع مشکلات حرکتی این کودکان، گامی موثر در مرتفع سازی مشکلات یادگیری و عملکرد این کودکان در فعالیت های مربوط به مدرسه، خانه و جامعه خواهد بود. هدف ما در این مطالعه، بررسی تاثیر آموزش تمرینات تعادلی همراه با تمرینات حرکات درشت بر روی عملکرد تعادلی و حرکات درشت کودکان کم توان ذهنی است.
    روش بررسی
    با استفاده از روش نمونه گیری غیر احتمالی ساده، بر اساس نمونه پایش و استفاده از فرمول حجم نمونه، تعداد 10 کودک برای گروه درمان و 10 کودک برای گروه کنترل در نظر گرفته شد. معیار های ورود شامل کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر بدون مشکلات اسکلتی و نرولوژی و روانی واضح، کودکان بین 5/4 تا 5/14 سال و معیار خروج شامل عدم همکاری کودک و غیبت بیش از یک جلسه می باشد. گروه درمان به مدت 10 هفته، هرهفته 3 جلسه 30 دقیقه ای، تحت آموزش تمرینات تعادلی و حرکات درشت قرار گرفتند. گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نداشتند. سپس، تمامی آزمودنی ها مجددا تست شدند. پس از آنالیز های آماری، تاثیرات درمان بر روی عملکرد تعادلی و حرکات درشت مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نمره تعادل و همچنین حرکات درشت قبل از مداخله بین گروه کنترل و مداخله تفاوت معناداری نداشت (05/0 P≥ ). در گروه مداخله، نمرات حرکات درشت قبل و بعد از مداخله، معنادار بود (05/0 P≤) اما نمرات تعادل قبل و بعد از مداخله، تفاوت معنادار نداشت (05/0 P≥). در گروه کنترل نمرات تعادل و حرکات درشت قبل و بعد از مداخله، تفاوت معناداری نداشت (05/0P≥).
    نتیجه گیری
    کمبود تجربیات در زمینه مهارت های حرکتی در کودکان کم توان ذهنی باعث ایجاد ضعف در مهارت های حرکتی این کودکان می گردد. لذا با استناد به نتایج حاصله از این پژوهش، می توان با برنامه ریزی و آموزش هدفمند و بهره گیری از مداخلات توانبخشی و کاردرمانی موثر، شرایط را برای کسب تجربه حرکتی فراهم آورد.
    کلیدواژگان: تمرینات تعادلی، تمرینات حرکات درشت، کم توان ذهنی
  • حسین عبداللهی، محمد کمالی، حسین مبارکی صفحات 78-85
    زمینه و هدف
    معلولین در هر جامعه ای حضور دارند و جزئی از آن جامعه اند و با توجه به اینکه معلولین شاغل از نظر توانایی جسمی و حرکتی نسبت به افراد سالم محدودیت بیشتری دارند توجه به ابعاد شخصیتی افراد معلول در سازمان از مقوله هایی است که می تواند سازمان ها را در رسیدن به بهره وری بیشتر یاری نماید و از دیگر سو تعهد سازمانی به دلیل آن که نقش موثری در پیشرفت و بهبود سلامت نیروی کار دارد و نادیده انگاشتن آن موجب عدم بهره وری مطلوب خواهد شد، مهم جلوه می نماید. بنابراین هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین برونگرایی و درونگرایی شخصیت با تعهد سازمانی در معلولین شاغل بود.
    روش بررسی
    این یک پژوهش توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی مقایسه ای بود. جامعه مورد نظر شامل تمامی معلولین شاغل در ادارات شهرستان الیگودرز که تعداد آنها 110 نفر بود و به روش سرشماری انتخاب شدند و همه آنها پرسشنامه را تکمیل کردند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه شخصیتی آیزنک و تعهد سازمانی بود. برای تحلیل داده ها از همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین شخصیت برونگرا و تعهد سازمانی رابطه مثبت و معنادار و همچنین بین شخصیت درونگرا و تعهد سازمانی رابطه منفی و معناداری به دست آمد. بین برون گرایی و تعهد عاطفی( 36/0= r)، بین برون گرایی و تعهد مستمر ( 52/0=r) و بین برون گرایی و تعهد هنجاری ( 56/0= r) رابطه مثبت و معنادار وجود داشت. همچنین بین درون گرایی و تعهد عاطفی (31/0- =r)، بین درون گرایی و تعهد مستمر ( 47/0- =r) و بین درون گرایی و تعهد هنجاری ( 54/0- = r) رابطه منفی و معنادار وجود دارد. در مجموع درون گرایی با کل مولفه رابطه معکوسی دارد. (01/0 ≥P)
    نتیجه گیری
    براساس یافته های پژوهش به نظر می رسد در بین معلولین مورد مطالعه که دارای شخصیت برون گرا هستند تعهد سازمانی بیشتری در محیط کار خود دارند. ضروری است به معلولان دارای شخصیت درون گرا در محیط های شغلی توجه بیشتری شود.
    کلیدواژگان: شخصیت درونگرا٬ شخصیت برونگرا٬ تعهد سازمانی٬معلولین
  • مهدی ابراهیم پور، لاله لاجوردی، سهیلا فلاح، قربان تقی زاده صفحات 86-95
  • پیمان زمانی، سیده مریم موسوی، ندا طهماسبی، محبوبه شرفه، فتانه نورمحمدی صفحات 96-102
  • یاشار کچیلی، علی اشرف جمشیدی، محمدعلی سنجری، نادر معروفی، حسین باقری، آرزو صدیق، پریا جمشیدیان صفحات 103-110
  • نرجس یارمحمدی، مهدی رصافیانی، فدسیه جوینی، حمیدرضا رستمی، اکبر بیگلریان، فاطمه بهنیا صفحات 111-119
    زمینه و هدف
    کودکان دچار فلج مغزی بدلایل متعددی از جمله اختلالات حسی- حرکتی دچار آسیب کیفیت زندگی هستند. نسخه فارسی پرسشنامه«کیفیت زندگی نوجوانان مبتلا به فلج مغزی (نسخه والدین)»The Persian version of Parent Report of the Quality of Life Questionnaire for Adolescence with Cerebral Palsy: (Cp Qol Teen) به منظور بررسی کیفیت زندگی نوجوانان مبتلا به فلج مغزی بکار می رود. نسخه لاتین این پرسشنامه برای اولین بار در سال 2005 توسط دیویس و همکارانش معرفی گردید که شامل 89 پرسش بوده و توسط والدین پاسخ داده میشود.
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی روایی و پایایی نسخه فارسی پرسشنامه«کیفیت زندگی نوجوانان مبتلا به فلج مغزی (نسخه والدین)» می باشد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع روان-سنجی است و در طی سه مرحله پرسشنامه «کیفیت زندگی نوجوانان مبتلا به فلج مغزی(نسخه والدین)» بر اساس پروتکل پروژه بین المللی ابزار کیفیت زندگی (International Quality Of Life Assessment Project: IQOLA) به زبان فارسی ترجمه گردید و روایی ظاهری، روایی محتوایی، روایی سازه و پایایی آن بررسی شد. نمونه مورد مطالعه به روش تمام شماری، شامل والدین 82 نفر نوجوان مبتلا به فلج مغزی 18-13 ساله بود. داده های به دست آمده از نظر پایایی و روایی بررسی شد.
    یافته ها
    شاخص روایی محتوایی آیتم ها (حیطه های پرسشنامه) 62/0 بدست آمد. همبستگی معناداری بین نمره کل پرسشنامه با نمره خرده مقیاس ها (859/0-523/0 r=) و با نمره سیستم طبقه بندی عملکرد حرکتی درشت (216/r = -) بدست آمد. ضریب همبستگی درون رده ای برای نمره کل پرسشنامه نیز 994/0 بود. ضریب آلفای کرونباخ برای هم خوانی درونی 89 سوال پرسشنامه نیز 996/0 بود.
    نتیجه گیری
    نسخه فارسی پرسشنامه «کیفیت زندگی نوجوانان مبتلا به فلج مغزی (نسخه والدین)» از اعتبار و پایایی قابل قبولی در جامعه مورد نظر برخوردار است. بنابراین نسخه فارسی این پرسشنامه را می توان در زمینه های بالینی و تحقیقاتی به عنوان ابزار بررسی کیفیت زندگی نوجوانان فلج مغزی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: پایایی، روایی، کیفیت زندگی، نوجوان، فلج مغزی
  • ساناز بمانی، جواد صراف زاده، امیر احمدی صفحات 120-128
    زمینه و هدف
    هدف از مطالعه حاضر تعیین اثرات کوتاه مدت و بلند مدت یک پروتکل فیزیوتراپی بر روی کاهش درد ، بهبود دامنه حرکتی فعال کمر و ناتوانی بیماران مبتلا به درد رادیکولار مزمن کمر بوده است.
    روش بررسی
    تعداد 12 بیمار با تشخیص رادیکولوپاتی کمر در این مطالعه حضور داشتند و فیزیوتراپی شامل تحریک الکتریکی عصب در سطح حسی، گرمای سطحی و تمرینات درمانی اختصاصی برای بیماران انجام شد. شدت درد ناحیه کمر و اندام تحتانی سمت درگیر، دامنه حرکتی فعال کمر و ناتوانی به عنوان متغیرهای بررسی حاضر در نظر گرفته شدند. ارزیابی مجدد بیماران 6 ماه پس از پایان جلسات درمانی نیز انجام شد. از آزمون آنالیز واریانس تکراری برای ارزیابی تاثیر فیزیوتراپی و از آزمون تی-زوجی برای ارزیابی دوره پیگیری استفاده شد.
    یافته ها
    تفاوت معنی دار آماری در درد ناحیه کمر و اندام تحتانی سمت درگیر، دامنه حرکتی فعال فلکشن و لترال فلکشن به چپ و راست کمر و ناتوانی بعد از پایان درمان نسبت به قبل از شروع درمان مشاهده شد (05/0 P< ). هم چنین تفاوت معنی دار آماری در شدت درد ناحیه کمر و اندام تحتانی سمت درگیر، دامنه حرکتی لترال فلکشن به چپ و راست کمر و ناتوانی بین جلسه آخر و 6 ماه بعد از آن مشاهده نشد (05/0 P< ).
    نتیجه گیری
    فیزیوتراپی به عنوان یک درمان موثر در کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی فعال کمر و ناتوانی بیماران مبتلا به درد رادیکولار مزمن ناحیه کمر می تواند مطرح باشد. همچنین به نظر می رسد اثرات بدست آمده در صورت انجام تمرینات درمانی توسط بیماران تا 6 ماه بعد از پایان دوره درمان می تواند ماندگار باشد.
    کلیدواژگان: فیزیوتراپی، درد رادیکولار، دامنه حرکتی، ناتوانی
  • علی طهماسبی، حمیدرضا آزادی صفحات 129-137
    زمینه و هدف
    افسردگی به عنوان یکی از مهم ترین تهدیدات سلامت روان در قرن 21 شناخته می شود و در آن فرد احساس غم، عدم لذت و دلسردی می کند. تجربه این احساسات در افراد، به ویژه دانشجویان، می تواند منجر به ناکارآمدی این افراد در حوزه های مختلف عملکرد کاری گردد. این تحقیق بر آن است تا تاثیر ورزش های مقاومتی کوتاه مدت را بر حوزه های عملکرد کاری و شدت افسردگی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مورد بررسی قرار دهد.

    روش بررسی
    روش نمونه گیری در این پژوهش به صورت غیر احتمالی و در دسترس بود. در ابتدا پرسشنامه افسردگی بک (ویرایش دوم) و مقیاس عملکرد کاری کانادایی از گروه آزمودنی (40 نفر) و گروه شاهد (40 نفر) قبل از انجام مداخله گرفته شد و سپس پروتکل انجام ورزش های مقاومتی به مدت8 هفته، هفته ای 3 روز و روزی 30/1 ساعت انجام گردید. در نهایت پرسشنامه های افسردگی و عملکرد کاری در هفته اول پس از سپری شدن طول مدت مداخله گرفته شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 صورت پذیرفت.
    یافته ها
    نتایج آزمون تی زوجی وجود تفاوت معنادار در عملکرد (001/ P<)، میزان رضایت از عملکرد (001/ P<) و شدت افسردگی (001/ P<) را در مقایسه قبل و بعد در گروه مداخله نشان می دهد، همچنین نتایج آزمون تی مستقل حاکی از وجود تفاوت معنادار بین دو گروه در عملکرد (001/ P<)، میزان رضایت از عملکرد (001/ P<) و شدت افسردگی در بعد از انجام مداخله بود (001/ P<).
    نتیجه گیری
    تمرین های مقاومتی کوتاه مدت می تواند به طور موثری منجر به کاهش شدت افسردگی و بهبود در عملکرد و میزان رضایت از عملکرد در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گردد.
    کلیدواژگان: ورزش های مقاومتی، حوزه های عملکرد کاری، افسردگی، دانشجویان
  • ساناز شنبه زاده، افسون نودهی مقدم، فاطمه احسانی، مهناز توهمی صفحات 138-143
    زمینه و هدف
    خستگی یکی از عوامل بر هم زننده ی کنترل پاسچر است که منجر به آسیب های ورزشی می گردد. شیوع آسیب های رباط در زنان بیش از مردان می باشد. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی اثر جنسیت و خستگی فانکشنال بر روی کنترل پویای پاسچر بود .
    روش بررسی
    سی و دو فرد غیر ورزشکار و سالم (16 زن و 16 مرد) در دامنه سنی 18 تا 35 سال در این مطالعه شرکت نمودند. آزمون تعادلی ستاره در دو جهت خلفی داخلی و خلفی خارجی قبل و بعد از خستگی عملکردی اجرا گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد اثر اصلی خستگی بر روی میزان مسافت دستیابی معنی دار است (01/0P< 62/37 = F) و پس از خستگی هر دو جنس کاهش معنی داری در میزان مسافت دست یابی در هر دو جهت خلفی داخلی و خلفی خارجی نشان دادند. اثر متقابل گروه و خستگی) 05/0P> 045/0= F) معنی دار نبود. اثر متقابل جهت آزمون ستاره و خستگی نیز معنی دار )05/0 P> 169/1= F) نبود.
    نتیجه
    خستگی در هر دو جنس سبب کاهش تعادل پویا گردید. اما میزان کاهش بین دوگروه تفاوت معنی داری نداشت. بنابراین به نظر می رسد عوامل دیگری غیر از اثر خستگی بر کنترل پاسچر پویا سبب تفاوت بین زنان و مردان در خطر آسیب می گردد.
    کلیدواژگان: خستگی عملکردی، تعادل، جنسیت
  • مصطفی کمالی، محمد تقی کریمی، علی طهماسبی، کیوان شریف مرادی صفحات 144-150
    زمینه و هدف
    تعادل در حین ایستادن از طریق یک پردازش ترکیبی حاصل می شود، که در آن سیستم های عصبی-عضلانی و عضلانی-اسکلتی مختلفی درگیر هستند. آمپوته های زیر زانو استراتژی مچ را از دست می دهند و باید از مکانیزم های دیگر جهت بهبود تعادل ایستا بهره گیرند. در منابع شواهد کافی در رابطه با وضعیت تعادل ایستا در افراد با آمپوتیشن اندام تحتانی وجود ندارد. به علاوه تاثیر نوع پنجه پروتز بر تعادل در حین ایستادن آرام نیز به خوبی مشخص نیست. بنابراین هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر نوع پنجه پروتز بر تعادل افراد مبتلا به قطع عضو زیر زانو در مقایسه با جمعیت افراد سالم می باشد.
    روش بررسی
    سه گروه از افراد شامل گروه افراد سالم (20 نفر)، گروه افراد با پنجه ساچ (10 نفر) و گروه افراد با پنجه تک محوره (10 نفر) در این مطالعه شرکت کردند. تعادل افراد از طریق صفحه نیروی کیستلر اندازه گیری شد. از افراد خواسته شد روی صفحه نیرو به مدت یک دقیقه بایستند، در حالی که دست ها در کنار بدن به حالت آویزان، پاها به اندازه ی عرض لگن باز و سر به سمت جلو قرار داشت. تعادل افراد از طریق پارامترهایی مثل دامنه تغییرات مرکز فشار، طول مسیر مرکز فشار و سرعت مرکز فشار در صفحات داخلی-خارجی و قدامی-خلفی محاسبه شد. جهت مقایسه تفاوت مشاهده شده بین سه گروه از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون Post Hoc استفاده شد.
    یافته ها
    در رابطه با متغیرهای طول مسیر مرکز فشار و سرعت مرکز فشار در صفحات داخلی-خارجی و قدامی-خلفی تفاوت مشاهده شده بین سه گروه از نظر آماری معنادار بود (05/0P <). در رابطه با کلیه پارامترهای اندازه گیری شده، هیچ تفاوت معناداری بین گروه با پنجه تک محوره و گروه افراد سالم مشاهده نگردید (05/0P >).
    نتیجه گیری
    تعادل افراد دچار قطع عضو زیر زانو به دلیل الایمنت قطعات پروتز و همچنین توانایی افراد برای استفاده از مکانیزم های دیگر جهت بهبود و افزایش استابیلیتی در استفاده از پنجه تک محوره در همه پارامترهای مورد اندازه گیری همانند تعادل افراد سالم بود، این در حالی است که افراد با پنجه ساچ تعادلی به مراتب بهتر از افراد سالم را در رابطه با پارامترهای طول مسیر مرکز فشار و سرعت مرکز فشار در صفحات داخلی-خارجی و قدامی-خلفی تجربه می کنند. نوع پنجه پروتز بر تعادل ایستا اثر گذار است؛ تعادل با پنجه ساچ بهتر از تعادل با پنجه تک محوره است. توصیه می شود پنجه ساچ برای آمپوته های مسن و افراد در معرض خطر زمین خوردن استفاده شود.
    کلیدواژگان: تعادل، قطع عضو زیر زانو، ساچ، پنجه تک محوره، صفحه نیرو
  • مهدیه سادات آل احمد، حسین باقری، سعید طالبیان مقدم، غلامرضا علیایی، محمدرضا هادیان صفحات 151-158
    زمینه و هدف
    وضعیت ساختارهای عضلانی از جمله کوآدریسپس و همسترینگ در ایجاد و سیر پیشرفت سندرم درد کشککی رانی نقش دارند. به دلیل تاثیر متفاوت تمرین های زنجیره باز و بسته بر روی زانو، هدف از این مطالعه بررسی کنترل حرکت عضلات زانو از دیدگاه شاخص پاسخ ارادی در هر دو زنجیره حرکتی می باشد.
    روش بررسی
    12 زانوی سالم و 12 زانوی مبتلا (6 زن در هر گروه) مورد بررسی قرار گرفتند. حین انجام حرکت اکستنشن- فلکشن زانو به وسیله دینامومتر ایزوکینتیک بیودکس و حرکت نیمه چمباتمه روی یک پا، فعالیت الکترومایوگرافی عضلات وستوس مدیالیس ابلیک، رکتوس فموریس، وستوس لترالیس و بایسپس فموریس ثبت شد. سپس شاخص پاسخ ارادی برای هر آزمون محاسبه گردید.
    یافته ها
    شاخص پاسخ ارادی در گروه بیماران در مقایسه با گروه سالم تفاوت معناداری نشان نداد. (05/0
    نتیجه گیری
    احتمالا شاخص پاسخ ارادی در اختلالات با شدت کم، قدرت تشخیص مناسبی ندارد و نمی تواند بین گروه سالم و بیمار افتراق نشان دهد. همبستگی دیده شده در گروه بیماران ممکن استبیانگر هم زمانی فعالیت عضلات در آنهاباشد.
    کلیدواژگان: سندرم درد کشککی، رانی، کنترل حرکت، شاخص پاسخ ارادی، الکترومایوگرافی سطحی
  • ثریا صالحی ذهابی، علی قربانی، ناهید جلیله وند، محمد کمالی صفحات 159-167
    زمینه و هدف
    درک واژگان یکی از پارامترهایی می باشد که در ارزیابی مهارت های زبانی مورد بررسی قرار می گیرد اما عدم وجود آزمون مناسب در این زمینه منجر به بررسی غیررسمی این ارزیابی شده و در نتیجه دستیابی به ارزیابی درک واژگان را با چالش روبرو کرده است. لذا هدف از این مطالعه ساخت و تعیین ویژگی های روان سنجی آزمون مصور درک واژگان برای کودکان سالم 6 تا13 ساله فارسی زبان می باشد تا با استفاده از آن بتوان درک واژگان عینی را مورد بررسی قرار داد.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی متدلوژیک، که به صورت مقطعی انجام شد، فهرستی از واژگان که قابلیت به تصویر کشیدن را دارا بودند، تهیه شد. برای تعیین شاخص روایی محتوایی از هفت گفتاردرمانگر نظرسنجی صورت گرفت و تصاویر 240 واژه انتخاب شد. در نهایت این آزمون بر روی 118 نفر (61 دختر و 57 پسر) در هفت گروه سنی اجرا شد. پایایی آزمون نیز با دو روش تکرارپذیری و ثبات درونی و همبستگی توانایی پاسخ دهی آزمودنی ها با سن آنها با آزمون آماری پیرسون تعیین شد.
    یافته ها
    شاخص روایی محتوایی برای تعداد 240 واژه برابر با یک بود. در بررسی پایایی، ضریب همبستگی حاصل از دوبار اجرا، 87/0 و ثبات درونی 83/0 بود. بین توانایی پاسخ دهی آزمودنی ها و سن آنها ارتباط معنی دار وجود داشت (0005/0>P).
    نتیجه گیری
    آزمون تصویری برای ارزیابی توانایی درک واژگان در گروه های مختلف کودکان 6 تا 13 ساله از روایی محتوایی و پایایی مناسبی برخوردار بود. در دوره سنی مورد مطالعه، با افزایش سن، توانایی کودک در درک واژگان افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: آزمون مصور درک واژگان عینی، کودکان، روایی و پایایی
  • ملیحه آژنگ، خلیل خیام باشی، علی اکبر فاضل، لاله باقری، سعید امام دوست، خدیجه اوتادی صفحات 168-176
    زمینه و هدف
    یکی از ابعاد سلامت جسمانی داشتن وضعیت جسمانی مطلوب است که در حرکات و فعالیت های روزمره و مهارتهای ورزشی نقش مهم و اساسی دارد. ناهنجاری های ستون فقرات یکی از شایع ترین انواع ناهنجاری ها بوده و در ناهنجاری های ستون فقرات هایپرکایفوزیس یکی از شایعترین دفورمیتی ها است. هدف از پژوهش حاضر مقایسه تاثیر تمرینات اصلاحی و تمرین با استفاده از فیزیوبال در اصلاح عارضه هایپرکایفوزیس وضعیتی و متعاقب آن بهبود ظرفیت حیاتی (Vital Capacity: VC) در دانش آموزان دختر بود.
    روش بررسی
    در تحقیق حاضر44 دانش آموز دختر با میانگین سنی83/0±13 سال ، با هایپرکایفوزیس وضعیتی شرکت نمودند. شرکت کنندگان دارای هیچگونه سابقه جراحی، آسیب یا درد در اندامهای خود نبودند. از خط کش منعطف برای اندازه گیری انحنای پشتی و از اسپیرومتر دیجیتال جهت اندازه گیری ظرفیت حیاتی، در پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد. آزمودنی ها بر حسب میزان انحنای پشتی در سه گروه همتاسازی شدند. گروه تجربی یک (15 نفر) تمرینات اصلاحی را با فیزیوبال انجام دادند، گروه تجربی دو (14 نفر) تمرینات اصلاحی را به روش متداول انجام دادند و درگروه کنترل (15 نفر) هیچگونه برنامه تمرینی اعمال نشد. تمرینات به مدت 12 هفته و 3 جلسه در هفته انجام شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون تحلیل واریانس یکسویه (آنوا) نشان داد که بین پیش آزمون و پس آزمون اختلاف معنی دار وجود دارد. نتایج حاصل از آزمون تعقیبی توکی نشان داد در پس آزمون، بین گروه تجربی یک و دو با گروه کنترل در میزان انحنای پشتی و ظرفیت حیاتی اختلاف معنی دار وجود دارد ولی بین گروه تجربی یک با گروه تجربی دو اختلاف معنی داری مشاهده نشد (05/0P≥)
    نتیجه گیری
    اجرای تمرینات اصلاحی با استفاده از فیزیوبال و بدون استفاده از فیزیوبال، می تواند در بهبود عارضه هایپرکایفوزیس پشتی و ظرفیت حیاتی موثر باشد. بین دو شیوه تمرینی تفاوت معنی داری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: حرکات اصلاحی، ظرفیت حیاتی، فیزیوبال، هایپرکایفوزیس
  • خالد رضایی، آزاده شادمهر، غلامرضا شیرانی، غلامرضا علیایی، مهدی عبدالوهاب، سامان معروفی زاده صفحات 177-183
    زمینه و هدف
    هدف از پژوهش حاضر مقایسه دامنه حرکتی و استقامت عضلات نواحی گردن و مفصل فکی-گیجگاهی در افراد با اختلالات فکی-گیجگاهی، مراجعه کننده به دانشکده دندان پزشکی علوم پزشکی تهران و افراد سالم بود.
    روش بررسی
    تعداد 30 مرد سالم به عنوان گروه کنترل و 30 مرد با سن 20-40 سال مبتلا به اختلالات مفصل فکی-گیجگاهی به عنوان گروه بیمار انتخاب شدند. در کلیه افراد دامنه حرکتی فلکشن و اکستنشن سر و گردن و باز شدن دهان اندازه گیری شد و همچنین میزان استقامت عضلات جونده و استقامت عضلات اکستانسور گردن اندازه گیری شد و میانگین هر یک از مقادیر گروه بیمار با گروه کنترل مقایسه شدند.
    یافته ها
    دامنه حرکتی فلکشن سر و گردن و استقامت عضلات اکستانسور گردن در بیماران مبتلا به اختلالات مفصل فکی-گیجگاهی نسبت به افراد سالم کم تر بود (p<0/001).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که به هنگام بروز اختلالات فکی-گیجگاهی در استقامت عضلات اکستانسور و دامنه حرکتی گردن نیز تغییراتی به وجود می آید. توجه به درمان مشکلات ناحیه گردن می تواند در بهبود این بیماران موثر باشد.
    کلیدواژگان: دامنه حرکتی و باز شدن دهان، استقامت عضلات، اختلالات تمپورومندیبولار
|
  • Mohammad Reza Safari, Mohammad Hassan Modares Sabzevari, Mehrdad Anbarian, Seyed Farhad Tabatabai Pages 1-9
    Background And Aim
    An suitable prosthesis may have contributed effectively to amputee’s ability to accomplish activities. According to the search field and empirical evidence Dynamic-Response feet and SACH feet are common prosthetic components used. Consequently, the purpose of the present review was to compare the biomechanical studies of running with SACH and Dynamic-Response according to main parameters in running analysis.
    Materials And Methods
    An electronical search was done in PubMed, Ovid and Science Direct without time limitation. The abstract and title of papers were reviewed based on selected Criteria. The quality of the papers was evaluated based on Downs and Black tool. Key words include “Amputee”, “Dynamic-Response”, “energy-storing”, “SACH”, and “Running” were selected for the search.
    Results
    Based on the search keywords, 722 articles were found. Regarding the selection criteria, 4 articles were chosen. Amount of biomechanical studies have been found is not too enough to distinguish preference between SACH feet and Dynamic-Response feet.
    Conclusion
    The biomechanical preference among SACH feet and Dynamic-Response during running feet is not cleared. In addition, various dependent variables among studies has made harder a comprehensive conclusion. So further studies with similar topics, measurement tools and outcome measures are recommended.
    Keywords: Transtibial amputee, SACH feet, Dynamic, Response feet, Biomechanical, Running
  • Ghasem Sadeghi Bajestani, Ali Sheikhani, Seyed Mohammad Reza Hashemi Golpayegani, Farah Ashrafzadeh, Paria Hebrani Pages 10-28
    Background And Aim
    Autism-Spectrum Disorders (ASD) are neural connectivity abnormalities at global and local of brain levels. A one-dimensional non-invasive technique that allows a highly accurate measurement of brain function and connectivity is Quantitative electroencephalography (QEEG). This is a systemic review that encompasses the key finding of QEEG application in subjects with ASD, in order to assess the relevance of this approach in characterizing brain function and clustering phenotypes.
    Materials And Methods
    QEEG studies evaluating both the spontaneous brain activity and brain signals under controlled experimental stimuli were examined. In despite of conflicting results, literature analysis suggests that QEEG features are sensitive to modification in neuronal regulation dysfunctions which characterizes autistic brain but features types are very important.
    Results
    Therefore QEEG may help in detecting regions of altered brain function and connectivity abnormalities, in linking behavior with brain activity, and subgrouping affected individuals within the wide heterogeneity of ASD. The use of advanced techniques for the increase of the specificity and of spatial localization could allow finding distinctive patterns of QEEG abnormalities in ASD subjects, paving the way for the development of tailored intervention strategies.
    Conclusion
    Autism is a disorder in which multiple aspects of behavior, emotion, language and cognition are disrupted, among which, autistic individuals appear to have a range of perceptual processing abnormalities, expressed especially entirely by a high level of sensitivity to auditory and tactile stimuli. It seems Autism Spectrum Disorder (ASD) is potentially caused by unbalanced portion of excitation/inhibition, in other words a disproportionate high level of excitation (or disproportionately weak inhibition) in neural circuits that mediate language and social behaviors. Holistic approaches could help us to have better detections.
    Keywords: Diagnosis autism, spectrum disorder, Quantitative electroencephalography, Coherence, asymmetry, Non, linear techniques
  • Mahdieh Tavakoli, Shohreh Jalaei, Ziba Delkhah, Hasan Poonaki Pages 29-41
    Background And Aim
    Providing rehabilitation care of deglutition disorders or dysphagia is a challenging issue for speech and language pathologists. Comprehensive assessment of dysphagia includes early screening, clinical tests and finally instrumental tests to be assured. In spite of the importance and the advantages of clinical tests; accurate diagnosis and decision in dysphagia management largely depend on instrumental ones. These tests provide dynamic assessment and information about structures and physiology of normal and affected swallow for clinician. The aim of this review article was to find instrumental tests of swallowing with their application, limitation and advantages.
    Materials And Methods
    An electronic search was done via the PubMed, Google scholar, Science direct, Medline, Scopus, Iranian web of knowledge data bases and web of knowledge data bases from 1956 to 2012. Based on the used keywords, 150 papers were found of which 90 papers were selected in accordance with the selection criteria.
    Results
    Fourteen related instrumental tests were found. Only one of the tests is usable for screening and others for diagnosis and treatment of dysphagia. Three tests are used only in adults and others in children too.
    Conclusion
    The literature review showed that among the instrumental tests, (Video fluoroscopy swallowing study; VFSS), (Fiberoptic Endoscopic evaluation of swallowing; FEES) are golden standards for dysphagia assessment and treatment. Therefore, they are widely accepted among clinicians and researches in despite of their limitations, our study offers the possibility to professionals for selecting the appropriate instrumental test in dysphagia.
    Keywords: Assessment, Dysphagia, Screening, Instrumental tests
  • Leila Mahdinejad, Shahin Goharpey, Roya Ghasem Zadeh, Seyed Mahmoud Latifi, Maryam Bakhshande Bavarsad, Negin Mansouri Pages 42-50
    Background And Aim
    Visually and hearing impairments are as the most common groups of physical disabilities. Due to limitation caused by these disorders, they can affect family functioning. The aim of this study was to compare the functioning of families with visual and hearing impairments with families without disorders.
    Materials And Methods
    In this descriptive – analytical study, 55 subjects with visually and hearing impairment from association of the blind and deaf of Ahvaz city, Iran and 55 subjects without disorders as the control group were selected by available sampling method and examined. Data collection tools include Family Assessment Device (FAD) inventory and the demographic information questionnaire. Finally, the data were statistically analyzed using descriptive and analytical statistics in SPSS 20 software.
    Results
    The research findings showed that the mean scores values obtained from FAD inventory in families with visual and hearing impairments and the controls had no statistically significant differences (P=0.1). Comparing the functioning dimensions in the three groups, the families with visual impairment had poorer functioning in dimensions of behavioral control (P=0.02), communication (P = 0.01) and overall functioning (P = 0.03) with respect to the two groups.
    Conclusion
    The results suggest that the families with visual impairment have lower performance compared to families with hearing impairment and the control group in some aspects.
    Keywords: Family functioning, Visually impairment, Hearing impairment
  • Soheila Shahbazi, Ali Ashraf Khazaei, Mohammad Taghi Aghdasi, Kamran Yazdanbakhsh Pages 51-59
    Background And Aim
    The purpose of this study was to investigate the effects of perceptual – motor training on motor proficiency in children with hyperactivity disorder.
    Materials And Methods
    This study was semi-experimental. Fifty hyperactive children referred to Farabi hospital of Kermanshah. Thirty patients (mean age, 8.8 years old) were randomly selected and examined in the control group were evaluated. The tools of the research were the Conners parent questionnaire, Bruininks-Oseretsky test of motor proficiency. Firstly, the per-test was held for all participants. Then, the experimental group did the perceptual- motor activities for 2 months (24 sessions) and after this period, the post test was administered to both groups. Paired t-test and t-test were used to compare the means (P
    Results
    In motor proficiency (total subtests: running speed and agility, balance, bilateral coordination, strength, upper body coordination, response speed, visual controls - motor skills and a high-speed trunk) was found.
    Conclusion
    It seems that perceptual – motor training improves motor skills in children.
    Keywords: Perceptual – motor training_ADHD_Motor proficiency_Gross motor skills_Fine motor skills
  • Seyede Samira Tabatabai, Mohammad Kamali, Behnoosh Vasaghi, Gharamaleki, Narges Shafaroudi Pages 60-68
    Background And Aim
    Behavior of people in the face of disease and help seeking is very different. Considering the high prevalence of urinary stress incontinence in female athletes, knowing their experiences of help seeking and identify of their needs, can be used to plan treatment strategies based on the needs of female athletes with stress urinary incontinence and shifting them to receive health care and rehabilitation services. The purpose of this study is to understand experiences of this group of female athletes from help seeking.
    Materials And Methods
    This is a phenomenological study and sampling was purposeful and performed after identifying professional female athletes by oral questions. Data gathering was semi-structured deep interview. The results of 29 individual and one focus group interview were analyzed using Colaizzi method.
    Results
    According to the results of this study, the findings were categorized to 3 themes and 11 sub-themes. Themes are self-treatment, do not help seek and use of prevention strategies.
    Conclusion
    Female athletes with stress urinary incontinence do not have correct awareness of available treatment for prevention and rehabilitation care of this condition and consider this condition as a part of sport injuries due to professionalism and they have less incentive to seek its cause and treatment.
    Keywords: Stress urinary incontinence, Experience of help seeking, Female athlete
  • Narges Ghamari, Shahla Rafeei, Ramezan Soltani, Zahra Ghamari Pages 69-77
    Background And Aim
    Perceptual motor abilities are based on motor functions and conceptual growth. Therefore, regarding the weak perceptual motor abilities in mental retarded children, it will be an effective step in eliminating their learning problems and improving their functional activities at school, at home and in the society. The purpose of this study is to investigate the effect of instruction of balance exercises along with gross movement exercises on the balance function and gross movement in mental retarded children.
    Materials And Methods
    Using a simple non-probability sampling method, based on a pilot sample and the sample size formula were considered 10 children in the treatment group and 10 children in the control group. Inclusion criteria include educable children with mental retardation without significant skeletal, neurological and mental illness and the age group is between 4.5 to 14.5 years. Exclusion criteria include uncooperative child and absence of more than one session. Treatment group for 10 weeks, 3 sessions per week for 30-minute exercises; balance training and gross motor was taught. No intervention was done on control group. Then all subjects retested. The effectiveness of the treatment on balance and gross motor function were performed by statistical analysis.
    Results
    Before treatment, balance and gross motor scores were not significant (P≥0.05) between the intervention and control groups. In the interventional group, gross motor scores were significant (P≤0.05) but balance scores were not significant (P≥0.05). Balance and gross motor scores between pre-and post-intervention in control group were not significant (P≥ 0.05).
    Conclusion
    Lack of experience in the motor skills resulted poor motor skills in mental retarded children. Therefore, according to the findings of this study, we can provide requirements for gaining motor experiences with planning, targeted training and utilization of effective rehabilitation and occupational therapy.
    Keywords: Balance exercises, Gross exercises, Mental retardation
  • Hossein Abdolahi, Mohammad Kamali, Hossein Mobaraki Pages 78-85
    Background And Aim
    There have been disabled people in every society. Disabled who employed and working in organizations has less ability in physical and motor area, so it is important to consider personality dimensions of disabled people for promoting productivity of organizations. Also, as organizational commitment have an effective role in progress and maintain health statues of workers, so ignoring this important factor might result in decreasing productivity. The aim of this study was to assess the relationship between personality extraversion-introversion with organizational commitment in disabled employees.
    Materials And Methods
    This was a descriptive-analytical and comparative cross-sectional study. The target population included all of the disabled employed in the offices of Aligudarz city who were 110 people, which were selected by census method, and all of them completed the questionnaire. The research tools included Eysenck personality and organizational commitment questionnaire. In order to analyze the data, Pearson correlation and regression were performed.
    Results
    The results indicated that a positive and meaningful relationship between personality extraversion and organizational commitment and a negative and meaningful relationship between personality introversion and organizational commitment were obtained. A positive and meaningful relationship between personality extraversion and affective commitment (r=0.36), between personality extraversion and continuance commitment (r=0.52) and between personality extraversion and normative commitment were obtained (r=0.56). A negative and meaningful relationship between personality introversion and affective commitment (r=0/31), between personality introversion and continuance commitment (r=0.47) and also between personality introversion and normative commitment were obtained (r=0.54) that generally has indirect relationship introversion with organizational commitment. (P≤ 0.01)
    Conclusion
    On the basis of the findings of the study, it can be concluded that the disabled subjects that have personality extraversion have more organizational commitment in their work environment. Disabled introverted personality is essential to pay more attention to the business environment.
  • Mehdi Ebrahimpoor, Laleh Lajavardi, So Fallah, Ghorban Taghizade Pages 86-95
    Background And Aim
    Balance impairment in patients with stroke leads to dependence in activities of daily living. Appropriate, accurate and inexpensive tools are necessary to assess the severity of balance impairment. In order to identify individuals with chronic stroke who have balance impairment and to apply proper treatment, the aim of this study was to examine the sensitivity and specificity of Timed Up and Go (TUG) and Functional Reach (FR) tests, Bend Reach test (BRT) and Step test (ST) in functional balance assessment of patients with chronic cerebrovascular accident.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional comparative study, eighty-one patients with chronic stroke by mean age of 58.82 (±13.48) years and the mean past duration of disease 36.33 (28.27) months were selected by simple non-probability method. Functional balance and mobility tests including TUG, FR, BRT and ST were used as index test and the Berg Balance Scale (BBS) was used as reference test.
    Results
    All of functional balance and mobility tests including TUG, FR, BRT and ST have a significant ability to identify individuals with chronic stroke subjected to the balance impairment compared with BBS(p
    Conclusion
    TUG functional balance and mobility test are the best tool to identify chronic stroke patients with balance impairment in both moderate or above and severe threshold.
    Keywords: Chronic stroke, Balance, Sensitivity, Specificity
  • Peyman Zamani, Seyede Maryam Mousavi, Neda Tahmasebi, Mahboobeh Sharafeh, Fataneh Nurmohammadi Pages 96-102
    Background And Aim
    Measures of oral diadochokinesis are widely used in the assessment and detecting motor speech disorders and functional abnormalities of speech performance. Preschoolers have great difficulties with this clinical task. One reason for this problem is application of using of non-words in the test. Since, such words were not designed in Farsi; therefore we compared some words and non-words repetitive articulatory rate in preschool children.
    Materials And Methods
    In this analytic cross-sectional study design, 142 children (65 boys & 77 girls) aged 4 to 6 years old were participated. We compared timing for 10 fast repetitions between two meaningful words /motækΛ, golΛbi/ and tri-syllabic sequences /pΛtΛkΛ/. Data was analyzed by repeated measures of ANOVA test.
    Results
    In children aged 4 to 5 years old, mean ± SD of timing for 10 repetitions of /pΛtΛkΛ, motækΛ, golΛbi/ were 7.72±1.02, 6.58±1.68 & 6.65±1.13 seconds respectively, and in children aged 5 to 6 years, were 7.57±0.95, 6.35±1.38 & 6.30±1.01 seconds respectively. This Analysis showed that regardless of all factors, the main effect of type of words on oral diadochokinesis was significant (p=0.0001). There were no other significant main effects or interactions.
    Conclusion
    Children aged 4 to 6 years old could repeat meaningful words / motæk Λ, golΛbi / faster than non-word /pΛtΛkΛ/. Sex and age group factors had not significant effect on oral diadochokinesis function. Finally, it is suggested that speech therapists can examine this ability with meaningful words.
    Keywords: Oral diadochokinesis, Word, Non, word
  • Yashar Kocheili, Ali Ashraf Jamshidi, Mohammad Ali Sanjari, N. Maarufi, Hossein Bagheri, Arezo Sedigh, Paria Jamshidian Pages 103-110
    Background And Aim
    ACL injury is one of the most common sport injuries which undergo reconstructive surgery. Electromyography or recording of muscles’ electrical activity is a suitable means to assess changes in motor control system output. The goal of this study is to compare the lower limb muscles EMG activity during drop landing in individuals after ACL reconstruction and healthy subjects.
    Materials And Methods
    Eleven men who had undergone ACL reconstruction 6 to 24 months ago (Age 29±6 years old) and 11 healthy men (Age 28±2 years old) participated in the study. Amount of electrical activity for tibialis anterior, vastus medialis, vastus lateralis, semitendinosus and biceps femoris muscles was recorded using surface electrodes during drop landing and calculated for two time intervals. The amount of activity was measured in -150 to and to intervals in relation to the landing moment. Subjective IKDC questionnaire and cross-over hop functional test were used to determine the subjective and objective functional level. Independent t test was used to determine between-group statistical differences.
    Results
    Feed forward activity of semitendinosus (P=.041) and biceps femoris (P=.008) muscles were significantly higher in ACLR group and feedback activity of vastus medialis (P=.03) muscles was significantly lower in ACLR group. Healthy individuals showed higher score on both the functional test and IKDC questionnaire. (P
    Conclusion
    Individuals who had undergone reconstructive surgery of ACL showed different muscular activity compared to healthy subjects and closer to ACL deficient individuals 6 months after surgery and routine rehabilitation.
    Keywords: Anterior cruciate ligament reconstruction, Electromyography, Neuromuscular control
  • Narjes Yarmohammadi, Mehdi Rassafiani, Ghodsieh Joveini, Hamid Reza Rostami, Akbar Biglarian, Fatemeh Behnia Pages 111-119
    Background And Aim
    Children with cerebral palsy have impaired quality of life for reasons such as sensory-motor impairments. There is no tool in Persian to examine quality of life of children with cerebral palsy based on their specific conditions. Therefore, the purpose of this study was to assess psychometric properties of the Persian version of the parent report of the Quality of Life Questionnaire for adolescence with Cerebral Palsy (CP QOL Teen).
    Materials And Methods
    In this psychometrics measurement study, CP QOL (parent report) was translated to Persian based on the International Quality of Life Assessment Project (International Quality Of Life Assessment Project: IQOLA), and then its face validity, content validity, construct validity, and reliability were assessed. A convenient sample of subjects including 82 parents of adolescence with cerebral palsy (13-18 years old), were recruited.
    Results
    Face and content validity were obtained by parents and experts respectively. Content Validity Index was 0.62. There was a significant correlation between total score and subscales scores of the questionnaire and also, between total score and GMFCS. The intraclass correlation coefficient for the total score was 0.994. Also, cronbach's coefficient α for the internal consistency of all of the questions of the questionnaire were 0.996.
    Conclusion
    Persian version of the parent report of CPQOL has acceptable reliability and validity. It is a useful assessment tool for evaluating the quality of life of adolescence with cerebral palsy.
    Keywords: Reliability, Validity, Persian version of parent report of the quality of life questionnaire for adolescence with cerebral palsy
  • Sanaz Bemani, Javad Sarafzadeh, Amir Ahmadi Pages 120-128
    Background And Aim
    The aim of this study was to determine the short-term and long-term effects of one protocol of physiotherapy on reduction of pain, improve active lumbar range of motion and disability in the patients with chronic lumbar radicular pain.
    Materials And Methods
    A total of 12 patients with lumbar radiculopathy were included in this study. Physical therapy included electrical nerve stimulation at sensory level, superficial heat and therapeutic exercise for patients. Pain intensity of lumbar and affected lower extremity, active lumbar range of motion and disability were considered as variables in this study. The evaluation was performed 6 months after the end of therapy sessions. The repeated measure of ANOVA was used to assess the effect of physiotherapy and pair t-test was used to assess the follow-up.
    Result
    Statistically significant differences were found in lumbar pain, affected lower extremity, active lumbar flexion, right and left lateral flexion and disability after treatment (p0.05).
    Conclusion
    Physiotherapy is an effective treatment in order to reduce pain and improve active lumbar range of motion in patients with lumbar radicular pain.
    Keywords: Physiotherapy, Radicular pain, Range of motion, Disability
  • Ali Tahmasebi, Hami Azadi Pages 129-137
    Background And Aim
    Depression is one of the most important threats to psychological well-being of individuals in the 21st century. Individuals experiencing depression will have unpleasant feelings of sadness and discouragement. This feeling stops individuals, especially students, to have the ability of experiencing fun and joyfulness in life. The aim of this study is to investigate the effect of short-term resistance exercises on occupational performance areas and depression severity in students of Isfahan University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    Convenience sampling was used in this study. Participants included 40 freshmen of medical sciences in experimental group and a matching group as control group (40 participants). The Beck Depression Inventory (second edition) and Canadian Occupational Performance Measurement were tested before and after implementing the designed protocols. Participants in experimental group performed resistance exercises 3 days a week, each session last 90 minutes over an 8-weeks period. SPSS version 20 was used for data analysis.
    Results
    The paired t test expressed that there are significant differences in performance (P
    Conclusion
    Short-term resistance exercises can effectively reduce depression severity and improve performance and satisfaction among students of Isfahan University of Medical Sciences.
    Keywords: Resistance exercises, Occupational performance areas, Depression, Students
  • Sanaz Shanbehzadeh, Afsoon Nodehi Moghadam, Fatemeh Ehsani, Mahnaz Tavahomi Pages 138-143
    Background And Aim
    Fatigue is a factor that disrupts balance and leads to sport injuries. Female athletes have a much higher incidence of ligament injuries than men. The purpose of this study was to assess the effect of gender and functional fatigue on dynamic balance.
    Materials And Methods
    Thirty two non athletic healthy subjects (16 women and 16 men) aged between 18-35 year participated in this study. Star excursion balance test was performed pre and post functional fatigue at the posterolateral and posteromedial directions.
    Results
    Main effect of fatigue was significant (F=37.62, P0.05). The Interaction of fatigue and directions of star excursion balance test was not significant (F=1.169, P>0.05).
    Conclusion
    Fatigue reduced the dynamic postural control in both gender. However, this reduction was not different between the groups. It seems that other factors rather than the effect of fatigue on postural control contribute to the difference in the risk of injury between men and women.
    Keywords: Functional fatigue, Balance, Gender
  • Mostafa Kamali, Mohammad Taghi Karimi, Ali Tahmasebi, Keyvan Sharif, Moradi Pages 144-150
    Background And Aim
    Standing stability is resulted by normal functioning of various neuro-muscular and musculo-skeletal systems. Patients with below knee amputation cannot use ankle strategy due to limb loss and they have to rely on other mechanisms to improve their standing stability. The effect of prosthesis foot on standing stability of patients with below knee amputation is not well understood. Therefore, the aim of this study was to evaluate the stability of below knee amputees and determine the influence of prosthesis foot on stability
    Materials And Methods
    Fourty subjects participated in this study. Participants were divided into three groups including: (a) normal individuals, (b) amputees using SACH foot and (c) amputees using single axis foot. The stability of subjects was evaluated by use of a Kistler force plate. The subjects were asked to stand on the force plate for one minute and look forward with their hand at their sides. The stability was evaluated by use of some parameters such as excursion of Center of Pressure (COP) and path length and velocity of COP in mediolateral and anteroposterior directions. The difference between the stability of the subjects was determined using One-way ANOVA and Post Hoc test.
    Results
    There was a significant difference between stability of the three groups during standing with regard to path length and velocity of COP in mediolateral and anteroposterior directions (P 0.05).
    Conclusion
    Below-knee amputees standing stability who are using single axis foot have the same standing stability compared to normal subjects; moreover, stability of amputees who are using SACH foot was surprisingly better than normal subjects in some of the parameters including path length and velocity of COP in mediolateral and anteroposterior directions.
    Keywords: Standing stability, Below knee amputation, SACH foot, Single axis foot, Force plate
  • Mahdieh Sadat Aleahmad, Hossein Bagheri, Saeid Talebian Moghadam, Gholam Reza Olyaei, Mohammad Reza Hadian Pages 151-158
    Background And Aim
    The structure and function of the hamstring and quadriceps can contribute to the development and process of patellofemoral pain syndrome. As open and closed kinetic chain exercises have different effects on the knee joint, the aim of the current study was to investigate motor control of knee joint in both kinetic chains according to voluntary response index aspect.
    Materials And Methods
    12 healthy knees and 12 injured knees (6 females in each group) were examined. Surface electromyography were performed in knee muscles including vastus medialis oblique, rectus femoris, vastus lateralis and biceps femoris while the subjects were doing flexion-extension of knee joint by isokinetic dynamometer system and one leg semi-squat movement. Then voluntary response index was calculated.
    Results
    There were no significant difference between the patients and healthy groups (p>0.05). In the patient group, correlation between similarity index and magnitude was seen.
    Conclusion
    Probably in the low intensity patellofemoral syndromes, voluntary response index could not differentiate between healthy and the patient groups. In the patients with patellofemoral syndrome group, correlation between similarity index and magnitude may represent co-contraction in their muscles.
    Keywords: Patellofemoral pain syndrome, Motor control, Voluntary response index, Surface electromyography
  • Soraya Salehi Zahabi, Ali Ghorbani, Nahid Jalilehvand, Mohammad Kamali Pages 159-167
    Background And Aim
    Perception of words is one of the parameters that examine to assess the language skills, due to lack of appropriate test in this field, informal assessing was done and evaluating of Perception of words has been challenged. The aim of this study is to design and determine the characteristics of Picture perceptive Objective Vocabulary Test for normal Persian-speaking 6-13 years-old children in order to examine the perception of words accurately.
    Materials And Methods
    In this methodological study that was done cross-sectional, a list of words that had the ability to visualize, prepared. To determine the content validity index, 7 speech therapists were surveyed and were chosen 240 images of words, finally this test was done on 118 children (57 girls, 61 boys) in seven age groups. Reliability of this test was assessed by repeatability and internal consistency and correlation between children’s scores and their age was determined by Spearman’s correlation.
    Results
    Content validity index for total of 240 words were 1. In assessing reliability of this test Spearman’s correlation and internal consistency were 0.87 and 0.83 obtained respectively. There was a significant correlation between children’s ability to respond and their age (p
    Conclusion
    Pictures test for assessing the ability for perception of words in different categories of 6-13 years old children have appropriate content validity and reliability. In the age range of the study, child's ability to perception of words increases with age.
    Keywords: Picture Perceptive Objective Vocabulary Test, children, Validity, Reliability
  • Malihe Azhang, Khalil Khayyam Bashi, Ali Akbar Fazel, Laleh Bagheri, Saeid Emamdoost, Khadijeh Otadi Pages 168-176
    Background And Aim
    Having a proper posture is one the aspects of good health which has important role in activity of daily living and sport skills. Spine abnormality is the most prevalent disorder and hyperkyphosis is more propagated one. The purpose of present study was to compare the effect of conventional corrective exercise and physioball exercise on improvement hyperkyphosis and vital capacity in girl students.
    Materials And Methods
    44 girl students (13±0.83 age) with the hyperkyphosis were participated in this study. Participants did not have any history of surgery, trauma or pain in their limbs. In pre-test and post-test, curvature of the back measured by a flexible ruler and vital capacity measured by a digital spirometer.
    Students in terms of the curvature of the back were divided in to three subgroups of experimental 1 (Corrective exercises physioball), experimental 2 (conventional corrective exercise), and the control group (did not participated in any exercise program). The training program was done eight weeks, 3 times per week.
    Results
    The result of ANOVA showed that there are significant differences between pre-test and post-test. The results of Tokey showed that there are significant differences between both experimental groups compare to control group in hyper kyphosis and vital capacity in post-test. However there is not different between 1 and 2 experimental groups (P≥0/05).
    Conclusion
    Performance training with physioball and without physioball are useful for improvement of hyperkyphosis and vital capacity in young female students. There is not different between two groups.
    Keywords: Corrective exercise, Vital capacity, Physioball, Hyperkyphosis
  • Khaled Rezaei, Azadeh Shadmehr, Gholam Reza Shirani, Gholam Reza Olyaei, Mehdi Abdollvahab, Saman Maroufizadeh Pages 177-183
    Background And Aim
    The aim of this study was to compare the neck and temporomandibular joint range of motion and muscle endurance in patients with temporomandibular disorders, referring to the dental school of tehran university of medical science and healthy individuals.
    Materials And Methods
    A total of 30 healthy men as control and 30 patients aged 20-40 years with temporomandibular joint disorders (TMD) were selected as patients. Range of motion in flexion and extension of the head and neck and mouth opening was measured and masticatory muscle endurance as well as the neck extensor muscles was measured and averaged values for each patient group were compared with the control group.
    Results
    Head and neck flexion range of motion and endurance of neck extensor muscles in patients with temporomandibular joint disorders (TMD) was lower than healthy controls. (P
    Conclusion
    The results of this study showed that disorders of temporomandibular joint can change extensor muscle endurance and range of motion in neck. Pay attention to neck problems can be effective in improving patients with disorders of temporomandibular joint.
    Keywords: Range of motion, Muscular endurance, Temporomandibular disorder