فهرست مطالب

اپیدمیولوژی ایران - سال یازدهم شماره 4 (پیاپی 40، زمستان 1394)

مجله اپیدمیولوژی ایران
سال یازدهم شماره 4 (پیاپی 40، زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بختیار پیروزی، امجد محمدی بلبلان آباد، قباد مرادی* صفحات 1-9
    مقدمه و اهداف
    پاسخگویی (Responsiveness)، پاسخ به انتظارات منطقی افراد در مورد جنبه های غیر بالینی (Non-clinical) نظام سلامت می باشد. هدف این مقاله، بررسی میزان پاسخگویی نظام سلامت بعد از گذشت یک سال از اجرای طرح تحول نظام سلامت در شهر سنندج می باشد.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است که به صورت مقطعی روی 646 خانوار در شهر سنندج در سال 94-1393 انجام گرفته است. پرسشنامه پاسخگویی سازمان جهانی بهداشت برای جمع آوری داده ها استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 از طریق روش های آماری توصیفی و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    همه ابعاد پاسخگویی به غیر از بعد «حق انتخاب»، 100 درصد از نظر پاسخگویان مهم و خیلی مهم بوده است. هم چنین در بخش بستری، ابعاد «دسترسی به حمایت های خانواده و اجتماعی» و «محرمانه بودن اطلاعات شخصی» به ترتیب با 100 و 96 درصد بالاترین عملکرد و «وضوح ارتباطات» با 49 درصد پایین ترین عملکرد را داشته است. در بخش سرپایی، بعد «محرمانه بودن اطلاعات شخصی» با 100 درصد و بعد «استقلال» با 42 درصد به ترتیب بالاترین و پایین ترین عملکرد را داشته اند. در بخش بستری ابعاد پاسخگویی بر اساس نوع مالکیت مراکز بهداشتی و درمانی تنها در بعد «توجه سریع» تفاوت آماری معنی داری را نشان دادند (P =0.03) و در بخش سرپایی تفاوت آماری معنی داری بین ابعاد پاسخگویی و نوع مالکیت مراکز مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه ابعاد «ارتباطات»، «استقلال» و «کیفیت محیط» به عنوان ابعاد اولویت دار برای اقدامات اصلاحی به منظور بهبود پاسخگویی نظام سلامت مشخص شد.
    کلیدواژگان: پاسخگویی، طرح تحول نظام سلامت، پیمایش سلامت جهانی
  • علی نیک فرجام، احمد رضا شمشیری، زهرا حسن پور، ملاحت خلیلی صفحات 10-19
    مقدمه و اهداف
    برنامه ایمن سازی کودکان، از موفق ترین و هزینه اثربخشترین مداخله های بهداشت عمومی است. این مطالعه به منظور تعیین وضعیت پوشش واکسیناسیون در نواحی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران طراحی و اجرا شد.
    روش کار
    این مطالعه، نوعی مطالعه مقطعی روی کودکان 24 ماهه تا 6 سال ساکن در مناطق شهری و مناطق پرخطر و حاشی های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران است. در نواحی شهری 630 کودک در 90 خوشه و در نواحی پر خطر نیز نمونه گیری خوشهای به شکل Probability Proportional to Size Sampling انجام و حجم نمونه 768 کودک تعیین گردید. پرسشنامه با مراجعه به درب منازل تکمیل شد.
    یافته ها
    750 کودک (7/97 درصد، فاصله اطمینان 95 درصد: 6/98-3/96) در مناطق پرخطر و حاشی های و 616 کودک (8/97درصد، فاصله اطمینان 95 درصد: 7/98-3/96) در مناطق شهری دارای سابقه ایمن سازی کامل بودند. در مناطق حاشی های 4/98 درصد کودکان ایرانی و 0/95 درصد کودکان غیرایرانی (019/0=P) و در مناطق شهری نیز 1/98 درصد کودکان ایرانی و 1/92 درصد کودکان غیر ایرانی سابقه ایمن سازی کامل داشتند (046/0=P). اصلیترین علت واکسیناسیون ناقص، عدم آگاهی از برنامه ایمن سازی (50 درصد) عنوان شد.
    نتیجه گیری
    پوشش بالای واکسیناسیون همگانی کودکان و پوشش یکسان در مناطق شهری و حاشی های، بیانگر موفقیت مسوولان در اجرای این برنامه است. برگزاری کلاسهای آموزشی برای مادران در خصوص برنامه ایمن سازی، تامین امکانات و خدمات مورد نیاز، پایش و کنترل و نظارت بر واکسیناسیون و هم چنین توجه به وضعیت ایمن سازی در کودکان غیر ایرانی برای حفظ و همچنین ارتقای وضعیت موجود ضروری به نظر میرسد.
    کلیدواژگان: واکسیناسیون، پوشش واکسیناسیون، کودکان
  • روناک قهرمانی، پروین یاوری*، سهیلا خداکریم، کوروش اعتماد، اردشیر خسروی، رشید رمضانی دریاسری، محمد امین پور حسین قلی صفحات 20-29
    مقدمه و اهداف
    سرطان کولورکتال، چهارمین علت مرگ ناشی از سرطان در دنیا است و سالیانه 000/430/1 نفر را مبتلا میکند و تقریبا نیمی فوت میکنند. در میان مردان ایرانی، پنجمین و در زنان ایرانی سومین سرطان شایع میباشد. این مطالعه به منظور برآورد میزان بقای مبتلایان به سرطان کولورکتال و عوامل مرتبط با استفاده از مدل مخاطره جمعی آلن انجام گردید.
    روش کار
    طی سالهای 88-1384، 24807 بیمار با تشخیص سرطان کولورکتال در واحد ثبت سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ثبت شده بود. سن ، جنس، وضع تاهل، تحصیلات، وضع اشتغال، محل سکونت، مرحله تشخیص تومور، ناحیه درگیر به عنوان عوامل دموگرافیک و بالینی که روی میزان بقا موثرند، به مدل مخاطره جمعی آلن وارد شدند و از نمودار آلن برای بررسی اثر این عوامل در طول زمان استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار R3.2.0 استفاده شد.
    یافته ها
    مرحله تشخیص تومور به عنوان مهم ترین تعیین کننده میزان بقا رابطه معنی داری با میزان بقای مبتلایان داشته و میزان بقای 1 تا 5 ساله در بیماران مرحله دوم و سوم تومور به ترتیب 100، 98، 96، 93 ، 93 و و 99، 97، 94، 90 ، 84 درصد به دست آمد.
    نتیجه گیری
    باوجود تمایل بسیاری از پژوهشگران در استفاده از مدل کاکس در تحلیل داده های بقا، مدل مخاطرات جمعی آلن این قابلیت را دارد که اثر متغیرهای مستقل را در طول زمان بررسی کند و دید بهتری به پژوهشگر در مطالعه های پیش آگهی کننده بقا در بیماران مبتلا به سرطان ارایه دهد. با توجه به نتایج این پژوهش نیاز به تشخیص زودرس سرطان کولورکتال در مراحل اولیه سرطان، برای افزایش طول عمر بیماران ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سرطان کولورکتال، مدل مخاطره جمعی آلن، میزان بقا
  • حسین حاتمی، بهزاد کلانتری، احمد رضا فرسار، اشرف عسگری، سمیه کارخانه* صفحات 30-37
    مقدمه و اهداف
    علت اصلی گاستروانتریت حاد برخی از ویروس ها و اغلب نوروویروس ها است. در دی ماه سال 1392 یک طغیان گاستروآنتریت در شهر پردیس در تهران موجب مراجعه 5064 بیمار به مراکز بهداشتی- درمانی شد. هدف از این مطالعه، بررسی وضعیت اپیدمیولوژی بیماری در این منطقه می باشد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- مقطعی در شهر پردیس و در طغیان دی ماه سال 1392 انجام شد. در این طغیان از تعداد 5064 بیمار، داده های مربوط به 1150 نفر جمع آوری گردید. معیار ورود به مطالعه، شامل: ساکنان منطقه، از 10 روز قبل از زمان وقوع آن و معیار خروج از مطالعه، شامل ناقص بودن داده های ثبت شده بود. تعداد 126 نمونه انسانی، مورد بررسی آزمایشگاهی قرار گرفت. ابزار جمع آوری داده ها، فهرست خطی بیماران بود. تجزیه و تحلیل داده ها نیز توسط نرم افزارهای اکسل 2010 و SPSS21 انجام شد.
    یافته ها
    8/57 % زنان و 2/42 % مرد و 7/59% آن ها زیر 27 سال بوده اند. بیشترین علائم بیماری استفراغ(9/94%)، اسهال(7/37%)، شکم درد(8/18%) و تب(6/0%) بودند. نتایج نشان داد که آلودگی باکتریایی، انگلی، آزمایش سرولوژی هپاتیت E (IgM-HEV) و هپاتیت A (IgM-HAV) و آزمایش مولکولی RT-PCR هپاتیت E و A منفی بودند اما از 9 نمونه مدفوعی، 6 نمونه از نظر آزمایش مولکولی RT-PCR نوروویروس مثبت بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج نقش نوروویروس را به عنوان یک عامل ویروسی مسوول در طغیان گاستروانتریت در شهر پردیس در سال 1392 آشکار می کند و ویژگی های بالینی و اپیدمیولوژیک جمعیت، فصل و محیط مورد مطالعه نیز با این تشخیص همخوانی دارد.
    کلیدواژگان: نوروویروس، گاستروانتریت، طغیان
  • محمدرضا افلاطونیان *، محمد خلیلی، محمد راه انجام، بهناز افلاطونیان صفحات 38-45
    مقدمه و اهداف
    تب کیو بیماری قابل انتقال بین انسان و حیوان است که گسترش جهانی دارد و به عنوان یک مشکل بهداشتی در بسیاری از کشورها مطرح است. این مطالعه با هدف تعیین عوامل خطر مرتبط با شیوع سرمی تب کیو در بین دامپزشکان و مشاغل مرتبط در استان خراسان جنوبی انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه از همه شاغلان فعال دامپزشکی در خراسان جنوبی (92 نفر) نمونه سرم خون اخذ و با استفاده از کیت تشخیصی الایزای غیر مستقیم پادتن فاز II کوکسیلا برونتی آزمایش شدند. اطلاعات افراد در پرسشنامه ای شامل ویژگی های دموگرافیک، سابقه ی بیماری های یرقان، پنومونی، استفاده از لبنیات غیر پاستوریزه، آشنایی با تب کیو و نگهداری دام در منزل و تماس با ترشحات دام دارای سقط جنین جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد 50 نمونه (3/54 درصد) از کل سرم ها مثبت بودند. از بین متغیرها تنها ارتباط آماری معنی دار تماس با ترشحات دام های سقطی مشاهده گردید. (05/0>P) و با سایر متغیرها رابطه ی آماری معنی داری مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    این مطالعه شیوع سرمی بالایی از تب کیو را در بین کارکنان دامپزشکی استان خراسان جنوبی مشخص نمود. به نظر می رسد مراقبت و آموزش بیش تر دامداران و مشاغل دامپزشکی کشورم ضروری باشد.
    کلیدواژگان: تب Q، کوکسیلا برونتی، پادتن فاز II، الیزا، کارکنان دامپزشکی
  • مهدی تیموری، الهام ابراهیمی، سید محمد علوی نیا صفحات 46-54
    مقدمه و اهداف
    بیماران دیابتی همواره در معرض ابتلا به پرفشاری خون هستند. هدف از این تحقیق طراحی یک مدل پیش بینی پرفشاری خون در میان افراد مبتلا به دیابت، مبتنی بر هزینه و با در نظر گرفتن توزیع این بیماری در جامعه بود، که تا حد ممکن عملکرد مناسبی داشته باشد.
    روش کار
    در این پژوهش تلاش شد تا با استفاده از روش های مختلف یادگیری ماشین، یک مدل پیش بینی مبتنی بر هزینه طراحی شود که تا حد ممکن بهترین عملکرد در پیش بینی افراد دیابتی در معرض خطر پرفشاری خون را داشته باشد. از میان الگوریتم های داده کاوی، از الگوریتم های درخت تصمیم، ماشین بردار پشتیبانی، شبکه عصبی و نیز رگرسیون لجستیک استفاده شد. برای انجام این پژوهش از داده های مربوط به غربالگری بیماران دیابتی برای تشخیص پرفشاری خون در استان آذربایجان شرقی استفاده شد.
    یافته ها
    افزایش فشار خون سیستول به میزان 130 میلی متر جیوه، فرد دیابتی را بیشتر در معرض پرفشاری خون قرار می دهد. با رویکرد غیر هزینه محور، به شاخص یودن حدود 68 درصد رسیدیم. زمانی که رویکرد هزینه محور به کار بسته می شود، بیشترین شاخص یودن (11/47 درصد) مربوط به شبکه عصبی است، هر چند هدف در اینجا حداقل سازی هزینه است که در راستای این هدف، درخت تصمیم و رگرسیون لجستیک بهترین عملکرد را دارند.
    نتیجه گیری
    در مسائل پیش بینی بیماری ها در جوامع، حساس به هزینه کردن روش ها و در نظر گرفتن توزیع واقعی بیماری در جامعه اهمیت بیش تری دارد تا این که تنها هدف، کمینه کردن تعداد خطاهای دسته بندی روی مجموعه داده ی موجود باشد.
    کلیدواژگان: فشار خون، دیابت، یادگیری ماشین، دسته بندی، روش های حساس به هزینه
  • سحر مسعودی، فریدون پوردانش، اکبر بیگلریان، مهدی رهگذر صفحات 55-62
    مقدمه و اهداف
    در این مطالعه سعی شده خطر عود، تومور ثانویه و متاستاز را با توجه به وضعیت بالینی بیماران مبتلا به کارسینوم سلول های سنگفرشی دهان برآورد شود و پیش آگهی بیماران را پس از اتمام درمان ارایه کند.
    روش کار
    در این مطالعه کوهورت گذشته نگر، 147 بیمار بدخیمی سلول های سنگفرشی دهان بالای 40 سال از بانک اطلاعاتی برنامه مراقبت، اپیدمیولوژی و نتیجه نهایی ایالات متحده آمریکا بین سال های 2010-1973 بررسی شدند. متغیرهای مطالعه: جنس، نژاد، مرحله پیشرفت، درجه هیستولوژیک و محل تومور، روش درمان، زمان تشخیص و مرگ، با مدل چندوضعی مارکوف در نرم افزار R تحلیل شدند.
    یافته ها
    در مدت پیگیری بیماران (میانه 33 ماه)، 50 (01/34 درصد) مورد عود، 125(03/85 درصد) مورد تومور ثانویه، 25 (01/17 درصد) مورد متاستاز و 59 (13/40 درصد) مورد مرگ رخ داد. تومورهایی که با تهاجم لنفاوی همراه بودند ، 37/1 (فاصله اطمینان 95 درصد: 05/2-05/1) برابر نسبت به تومورهایی که در مراحل اولیه بودند، احتمال رخداد تومور ثانویه را دارند و پس از آن 33/2 (فاصله اطمینان 95 درصد: 18/4-29/1) برابر بیشتر در خطر مواجهه با مرگ . با گذشت یک سال از اتمام درمان احتمال مرگ برای بیماری که با عود موضعی یا تومور ثانویه مواجه شده بودند؛ تقربیا یکسان بود، اما پس از 5 سال بیماران با عود موضعی بیش تر در معرض خطر مرگ قرار دارند.
    نتیجه گیری
    آگاهی تقریبی از زمان و موقعیت بعدی بیمار با توجه به شرایط بالینی او می تواند یکی از راه های تشخیص و درمان به موقع و در نتیجه کاهش مرگ ومیر این بیماران شود.
    کلیدواژگان: کارسینوم سلول های سنگفرشی، بدخیمی ثانویه، متاستاز، پیش آگهی
  • سیما مسعودی، یدالله محرابی، داود خلیلی، پروین یاوری* صفحات 63-73
    اندازه گیری ویژگی های مورد بررسی در تحقیقات علوم پزشکی تقریبا همیشه در معرض خطای اندازهگیری تصادفی قرار دارند که معمولا این خطا و اثرات ناشی از آن توسط پژوهشگران نادیده گرفته میشود. یکی از اثرهای خطای تصادفی در اندازهگیری یک پدیده آماری به نام «بازگشت به میانگین» است. این پدیده زمانی مشاهده میگردد که بر اساس اندازه یک متغیر، گروهی انتهایی از جمعیت انتخاب گردد. اگر در این گروه اندازهگیری دومی از متغیر انجام شود. در مقایسه با میانگین اندازهگیری اول، میانگین اندازهگیری دوم به میانگین جمعیت نزدیکتر خواهد شد. در مطالعه های مداخلهای، این افزایش (یا کاهش) ممکن است اثر مداخله انجام شده تلقی شده و نتیجه گرفته شود که درمان موثر بوده است، در حالی که اثری نداشته است. نادیده گرفتن بازگشت به میانگین سبب خطا در نتیجه گیری و تفسیر نتایج مطالعه ها، تصمیمگیری در پزشکی مبتنی بر شواهد و برنامه ریزی برای اقدامات پیشگیری و بهداشتی خواهد شد. این مقاله به اهمیت این موضوع و اثر آن در مطالعه های مداخلهای اپیدمیولوژیک و راه های اجتناب از آن میپردازد.
    کلیدواژگان: خطای اندازه‬گیری تصادفی، بازگشت به میانگین، مطالعه اپیدمیولوژیک
|
  • B. Piroozi, A. Mohamadi Bolban Abad, Gh Moradi* Pages 1-9
    Background And Objectives
    Responsiveness is a response to the reasonable expectations of people about non-clinical aspects of the health system. The purpose of this paper was to assess the responsiveness of the health system after the first year of the health system reform in Sanandaj in 2015.
    Methods
    This descriptive-analytic and cross-sectional study was conducted on 646 households in Sanandaj. The World Health Survey (WHS) questionnaire was used to collect the data. The data was analyzed with SPSS 16 as well as descriptive statistics and ANOVA.
    Results
    All dimensions of responsiveness, except for choice, were 100% important according to the respondents. In inpatient services, social support (100%) and confidentiality (96%) had the best performance while communication had the worst performance (49%). In outpatient services, confidentiality (100%) and autonomy (42%) had the best and worst performance, respectively. In inpatient wards, a significant difference only in “quick attention” dimension was observed among responsiveness dimensions with regards to proprietorship of the health care center (P-value=0.03). On the contrary, this difference was not significant in outpatient wards.
    Conclusion
    In this study, communication (time to ask questions about health problem/treatment, clarity of providers explanations), autonomy (participation in treatment decision-making, possibility of obtaining information on other types of treatment) and quality of basic amenities (cleanliness inside the health facility, available space in waiting and examination rooms) were identified as priority areas for actions to improve the responsiveness of the health care services.
    Keywords: Responsiveness, Health System Reform, World Health Survey
  • A. Nikfarjam, Ar Shamshiri, Z. Hasanpour, M. Khalili* Pages 10-19
    Background And Objectives
    Children immunization program is one of the most successful and most cost-effective public health interventions and medical programs. The study was designed and conducted in order to assess the vaccination coverage in areas covered by Tehran University of Medical Sciences (TUMS).
    Methods
    This study was a cross-sectional study of children aged 24 months to 6 years living in urban areas and high-risk and marginal areas covered by TUMS. Six hundred and thirty children were sampled in 90 clusters in urban areas and cluster sampling as probability proportional to size sampling was performed in high risk areas and a sample size of 768 children was determined. The questionnaires were completed by interview.
    Results
    In high risk 750 children (97.7%, 95% CI: 96.32-98.60%) and 616 children (97.8%, 95% CI: 96.3-98.78%) in urban areas had complete immunization histories. Furthermore, 98.4% of the Iranian children and 95.0% of foreign children (P=0.019) in marginal areas and 98.1% of the Iranian children and 92.1% of the foreign children (P=0.046) in urban areas had complete immunization histories.Ignorance of immunization program (%50) was addressed as the main reason for incomplete immunization.
    Conclusion
    Universal mass vaccination coverage of the children and equal coverage in marginal and urban areas indicated the success of the authorities in the implementation of this program. Organizing training courses for mothers on the immunization program, providing the required facilities and services, monitoring and supervision of vaccination and also considering the immunization status of foreign children seem to be essential in maintaining and improving the existing status.
    Keywords: Vaccination, Vaccination converge, Children
  • R. Ghahremani, P. Yavari *, S. Khodakarim, K. Etemad, A. Khosravi, R. Ramezani Daryasari, Ma Pour Hossein Gholi Pages 20-29
    Background And Objectives
    Colorectal cancer is the fourth leading cause of cancer death worldwide. Annually 1430000 cases would be diagnosed and half of these people would die of the disease. In Iran, colorectal cancer is the fifth common cancer among men and is the thirdamong women. This study was designed to estimate survival rates for patients with colorectal cancer and related factors.
    Methods
    During the 1384 to 1388 years 24,807 patients diagnosed with colorectal cancer were recorded in the Cancer Registry of the Ministry of Health and Medical Education. Age, gender, marital status, education, occupation, place of residence, tumor diagnosis, the clinical and demographic factors in colorectal cancer as effective on survival entered in Aalen’s additive hazard model and diagram Aalen's was used to study the effects of these factors over time. R 3.2.0 software was used for data analysis.
    Results
    Stage of tumor had a significant association with survival rates. In this study 1 to 5 year survival rate for patients with stage II tumors, was 100%, 98%, 96%, 93% and 93% respectively and for patients with stage III tumors 99%, 97%, 94%, 90% and 84%, respectively.
    Conclusion
    In spite of using Cox model in survival analysis by many researchers, Aalen’s model may yield new insights in prognostic studies of survival time of patients with colorectal cancer over time. Our results suggest that early detection of patients in primary stage is important to increase survival.
    Keywords: Colorectal cancer, Aalen\'s additive hazard model, Survival rate
  • H. Hatami, B. Kalantari, Ar Farsar, A. Asgari, S. Karkhaneh* Pages 30-37
    Background And Objectives
    Acute gastroenteritis is mainly caused by some viruses and often NoVs. In January 2014, an outbreak of gastroenteritis occurred in Pardis City, in Tehran and that made 5064 patients visit health centers. The purpose of this study was to investigate the epidemiology of the disease in this region.
    Methods
    This cross sectional study was done to evaluate the outbreak of gastroenteritis in Pardis City in January 2014. In this outbreak, the data of 1150 out of 5064 patient was collected by health centers. The inclusion criterion was residing in the location for at least ten days before its occurrence. The exclusion criterion was incomplete recorded data. A number of 126 human samples underwent laboratory investigation. The data collection tool was was line listings and data analysis was done with Excel 2010 and SPSS21 software.
    Results
    female and male patients comprised 57.8 and 42.2% of the study population and 59.7% of the subjects were under 27 years of age. The most prominent symptoms were vomiting (94.9%), diarrhea (37.7%), abdominal pain (18.8%), and fever (0.6%). The results showed that bacterial contamination, parasites, serologic tests for hepatitis E (IgM-HEV) and hepatitis A (IgM-HAV) and RT-PCR for hepatitis E and A were negative but 6 out of 9 fecal samples were positive for NoVs using molecular RT-PCR.
    Conclusion
    The results revealed the role of NoVs in Pardis City in 2014. Moreover, clinical and epidemiological characteristics of the population, season, and the environment of this diagnosis were confirmed.
    Keywords: Norovirus, Gastroenteritis, Outbreak
  • Mr Aflatoonian *, M. Khalili, M. Rahanjam, B. Aflatoonian Pages 38-45
    Background And Objectives
    Q fever is a zoonosis with a worldwide distribution; this disease is a public health concern in many countries. The aim of this study was to determine the association between risk factors with Q fever seropositivity among veterinarians and vet staff in Southern Khorasan.
    Methods
    Questionnaires were prepared and 92 blood samples were obtained from all veterinary staff in the South Khorasan (East of Iran). The serum samples were tested with an indirect ELISA kit (anti body phase II); then, SPSS version 19.0 was employed to analyze the data using descriptive statistics and a confidence interval of 95%, chi-square test, and logistic regression.
    Results
    The results showed that 50 serum samples (54.35%) were positive and the results of data analysis with logistic regression indicated an association between seropositivity and contact with animal secretions and abortive materials. There was no correlation between seroprevalence and age, gender, work experience, education, use of unpasteurized dairy products, knowledge of disease, and clinical findings.
    Conclusion
    In conclusion, the present study showed a high seropositivity rate among vet staff which indicates that further attention should be paid to this disease in these groups.
    Keywords: Veterinary staff, Coxiella burnetii, Antibody phasII, ELIZA
  • M. Teimouri *, E. Ebrahimi, Sm Alavinia Pages 46-54
    Background And Objectives
    Diabetic patients are always at risk of hypertension. In this paper, the main goal was to design a native cost sensitive model for the diagnosis of hypertension among diabetics considering the prior probabilities.
    Methods
    In this paper, we tried to design a cost sensitive model for the diagnosis of hypertension in diabetic patients, considering the distribution of the disease in the general population. Among the data mining algorithms, Decision Tree, Artificial Neural Network, K-Nearest Neighbors, Support Vector Machine, and Logistic Regression were used. The data set belonged to Azarbayjan-e-Sharqi, Iran.
    Results
    For people with diabetes, a systolic blood pressure more than 130 mm Hg increased the risk of hypertension. In the non-cost-sensitive scenario, Youden's index was around 68%. On the other hand, in the cost-sensitive scenario, the highest Youden's index (47.11%) was for Neural Network. However, in the cost-sensitive scenario, the value of the imposed cost was important, and Decision Tree and Logistic Regression show better performances.
    Conclusion
    When diagnosing a disease, the cost of miss-classifications and also prior probabilities are the most important factors rather than only minimizing the error of classification on the data set.
    Keywords: Hypertension, Diabetes, Machine learning, Classification, Cost sensitive models
  • S. Masoudi, F. Pourdanesh, A. Biglarian, M. Rahgozar* Pages 55-62
    Background And Objectives
    The aim of this study was to analyze the risks of local recurrence, second primary tumor, and metastasis in oral squamous cell carcinoma (OSCC) patients and to present their prognosis after treatment.
    Methods
    In this retrospective cohort study, 147 patients with oral squamous cell carcinoma (OSCC) who were older than 40 years were included using the data of 1973–2010 Surveillance, Epidemiology, and End Results (SEER) Program in the United States. The variables included gender, race, stage, histologic grade, tumor site, treatment modalities, and dates of diagnosis and death. Markov Multistate model was used for analysis.
    Results
    At a median follow-up of 33 months, local recurrence, second primary tumor, and distant metastasis rates were 34.01%, 85.03%, and 17.01% respectively and 40.13% of the patients died. Patients with cervical lymph nodes were at risk of second primary tumor 1.37 (1.05-2.05) times higher than early stage patients and were 2.33 (1.29-4.18) times more likely to die. After one year, the risk of death for patients with local recurrence or second primary tumor was almost similar but after 5 years, the risk of death was higher for local recurrence than second primary tumor.
    Conclusion
    Awareness of the next state and its time with respect to the patient’s clinical status can be one of the appropriate methods for timely diagnosis and treatment to reduce the mortality rate of OSCC patients.
    Keywords: Squamous cell carcinoma, Second primary tumor, Metastasis, Prognosis
  • S. Masudi, Y. Mehrabi, D. Khalili, P. Yavari* Pages 63-73
    In epidemiologic studies, the measurement of characteristics of interest is almost always subject to random measurement error. This error and its effects are usually overlooked by researchers. One of its effects is a widespread statistical phenomenon that is well known as regression to the mean. This phenomenon occurs whenever an extreme group of people is selected from a population based on their measurements of a variable. If a second measurement is taken in this group, the mean of the second measurement will be closer to the mean of the population. In interventional studies, this increase (decrease) might be regarded as the effect of intervention, when in fact it has had no effect. Ignoring regression to the mean will lead to the erroneous conclusions and interpretation of the results of epidemiologic studies and affects the decisions in evidence-based medicine and planning for preventive and public health measures. This paper highlights the importance of this problem and its effects in epidemiologic studies and the ways to avoid it.
    Keywords: Random measurement error, Regression dilution, Epidemiologic study