فهرست مطالب

Interdisciplinary Journal of Virtual Learning in Medical Sciences - Volume:7 Issue: 1, Spring 2016

Interdisciplinary Journal of Virtual Learning in Medical Sciences
Volume:7 Issue: 1, Spring 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/02/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حسین نجفی، محمدعلی جوادی بورا، مهران فرج اللهی صفحات 2-11
    مقدمه
    عصر امروز، عصر فناوری است. فناوری آموزش از دور با تحول در دانش، نگرش، مهارت و رفتار افراد می تواند به عنوان عامل توسعه کشورها به ویژه توسعه اقتصادی تلقی شود. بنابراین هدف تحقیق بررسی نقش فناوری آموزش از دور بر رشد و توسعه اقتصادی در دانشگاه پیام نور است.
    روش ها
    برای انجام تحقیق، از جامعه آماری 1238 نفری دانشجویان دکتری پیام نور با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی و فرمول کوکران، 184 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، دو پرسشنامه محقق ساخته فناوری آموزش از دور و رشد و توسعه اقتصادی بود. برای سنجش اعتبار محتوای پرسشنامه از آرای اساتید دانشگاه استفاده شد. ضریب آلفای کرونباخ 33 سوال آموزش از دور برابر با 857/0 و برای 23 سوال توسعه اقتصادی 825/0 به دست آمد. برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی و برای مدل سازی از نرم افزار لیزرل نسخه 53/8 استفاده شد.
    نتایج
    ضریب همبستگی بین آموزش از دور و توسعه اقتصادی در حالت کلی، نشان داد توسعه اقتصادی در حد بالا و متوسط، به ترتیب 438/0، 441/0، 218/0 است که نشان از رابطه مثبت بین آموزش از دور و توسعه اقتصادی دارد. اما ضریب همبستگی بین آموزش از دور و توسعه اقتصادی در حد پایین (112/0-) به دست آمد که نشان از عدم رابطه مثبت بین دو متغیر مورد مطالعه دارد. از آنجایی که نسبت کای دو به درجه آزادی (764/0) کوچکتر از 3، میزانRMSEA 002/0 کوچکتر از سطح استاندارد 01/0، مقدار سطح معنی داری 12/0 بزرگتر از سطح استاندارد 05/0، میزانGFI ، 97/0 و AGFI، 93/0 بزرگتر از 90/0 است، نشان از تایید نتیجه تحقیق دارد.
    نتیجه گیری
    برطبق یافته های پژوهش، استفاده متناسب با فرهنگ جامعه و بهینه از فاوا در آموزش عالی و عمومی کشور، منجر به افزایش کارایی، اثربخشی، بهره وری و تعمیق سرمایه به عنوان مولفه های توسعه اقتصادی خواهد شد.
    کلیدواژگان: فناوری، آموزش از دور، رشد و توسعه اقتصادی، تحلیل عاملی
  • مصطفی قانع اردکانی، فائزه ناطقی صفحات 11-22
    مقدمه
    امروزه نظام های آموزشی به مدارسی نیاز دارند که با بهره گیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات امکان یادگیری پیوسته را فراهم نموده و فرصت های نوینی را در اختیار افراد برای تجربه زندگی در جامعه اطلاعاتی قرار دهند. بر این اساس پژوهش حاضر با هدف مقایسه سیالیت، توان یادآوری، انگیزه پیشرفت تحصیلی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مدارس هوشمند و عادی در درس فیزیک 1 انجام شد.
    روش
    این پژوهش به صورت علی- مقایسه ای انجام شد. آزمودنی های این تحقیق 56 نفر از دانش آموزان پسر دوره متوسطه ناحیه 2 اراک بودند. برای ارزیابی گروه ها از آزمون خلاقیت عابدی و آزمون انگیزه پیشرفت تحصیلی هرمنس و یک آزمون محقق ساخته استفاده شد. روایی صوری آزمون ها مورد تائید 5 کارشناس فیزیک و 5 کارشناس تعلیم و تربیت قرار گرفت. برای سنجش پایایی آزمون سیالیت از ضریب همبستگی (95/0) استفاده شد. در ارتباط با پایایی آزمون انگیزه پیشرفت، از دو روش آلفای کرونباخ (87/0) و تنصیف استفاده شد. در روش تنصیف از فرمول ضریب همبستگی اسپیرمن- برون (72/0) استفاده شد. برای تعیین پایایی آزمون محقق ساخته از روش بازآزمایی استفاده شد. ضریب همبستگی بین نتایج بدست آمده از دو آزمون 96/0 محاسبه گردید. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 و آماره های توصیفی و آزمون های پارامتریک تی دو نمونه ای با سطح اطمینان 95% انجام شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد بین میانگین نمرات سیالیت گروه مطالعه (14/38) و گروه مقایسه (71/41) تفاوت معناداری وجود دارد (027/0P=) و همچنین بین میانگین نمرات یادآوری گروه مطالعه (4286/4) و گروه مقایسه (8036/5( تفاوت معناداری مشاهده شد (002/0P=) اما بین میانگین نمرات انگیزه پیشرفت تحصیلی گروه مطالعه (18/39) و گروه مقایسه (41) تفاوت معناداری مشاهده نشد (09/0P=) و همچنین تفاوت معناداری بین میانگین نمره پیشرفت تحصیلی گروه مطالعه (2321/12) و مقایسه (2500/13) مشاهده نشد (395/0P=).
    نتیجه گیری
    خلاقیت، توان یادآوری دانش آموزان کلاس درس سنتی درس فیزیک پایه اول در پایان سال تحصیلی بیشتر از کلاس درس هوشمند بوده و در پیشرفت تحصیلی و انگیزه پیشرفت تفاوت معناداری بین دو کلاس مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: مدارس هوشمند، خلاقیت، انگیزه، پیشرفت تحصیلی، فیزیک، یادآوری
  • سواد اطلاعاتی و کاربرد فناوری اطلاعات در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
    نسرین فروزنده، معصومه دل آرام، فاطمه دریس، مرضیه فروزنده، سمیه درخشنده صفحات 24-35
    مقدمه
    دانشجویان علوم پزشکی برای موفقیت در عصر حاضر، نیاز به آشنایی با رایانه و فناوری اطلاعات دارند. هدف پژوهش حاضر تعیین سواد اطلاعاتی و کاربرد فناوری اطلاعات بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد بود.
    روش ها
    این تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری تحقیق را کلیه دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تشکیل می دادند، نمونه مورد مطالعه 235 نفر از این دانشجویان بود . ابزار کار شامل پرسشنامه محقق ساخته بودکه روایی آن با نظرات اعضای هیئت علمی دانشگاه تایید و پایایی آن از روش آلفا کرونباخ 83/0 تعیین گردید. برای تحلیل داده ها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و کای دو و نرم افزار آماریSPSS نسخه 16 استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد بیشترین استفاده از فناوری اطلاعات اینترنت (2/67%)، ویندوز (1/54%)، word (8/43%)، موتورهای جست و جو (1/41%) و پست الکترونیکی (5/30%) و بیشترین مهارت دانشجویان در استفاده از اینترنت (6/58% )، ویندوز و word (3/48%)، موتورهای جست و جو (4/34%) و نصب برنامه (4/31%) گزارش شد و استفاده از فناوری اطلاعات با سوابق پژوهشی، داشتن کامپیوتر شخصی، مهارت استفاده از کامپیوتر و اینترنت، میانگین ساعات کار با کامپیوتر در هفته و مهارت در زبان انگلیسی رابطه معناداری داشت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد مهارت و میزان استفاده دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از فناوری اطلاعات ضعیف بوده و لازم است برنامه هایی برای آموزش آنان با استفاده از برگزاری کارگاه ها، فعال کردن آنان در امر پژوهش و بازنگری در برنامه درسی برای افزایش واحد فناوری اطلاعات در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی، سواد اطلاعاتی، فناوری اطلاعات
  • اسماعیل اصلانی، مهدی باباخانی، آزاد الله کرمی، محمدحسن امیرتیموری صفحات 36-47
    مقدمه
    تحقق یادگیری الکترونیکی مستلزم بررسی ابعاد مختلف آمادگی یادگیری الکترونیکی است. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی آمادگی استفاده از یادگیری الکترونیکی در دانشگاه علامه طباطبائی از نظر دانشجویان و اعضای هیئت علمی انجام شده است.
    روش ها
    این پژوهش، پیمایشی و جامعه آماری، کلیه اساتید و دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی در سال 94-1393 بود. 150 نفر از دانشجویان با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایو 50 نفر از اساتید با استفاده از روش در دسترس انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه ارزشیابی آمادگی یادگیری الکترونیکی دانشگاه های ایران بود که روایی صوری و محتوایی آن ها توسط متخصصان تایید و برای بررسی پایایی از آزمون آلفای کرونباخ استفاده شد (75/0 و 79/0). تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 22 و آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و استنباطی (تی تک نمونه ای و فریدمن) انجام شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد میزان آمادگی سخت (میانگین 60/3) و آمادگی کلی (میانگین 33/3) از نظر دانشجویان در سطح مطلوب و میزان آمادگی نرم (میانگین 07/3) در سطح متوسط است. همچنین اساتید مولفه های آمادگی نرم، آمادگی نظارت، هماهنگی و پشتیبانی و آمادگی کلی یادگیری الکترونیکی (میانگین به ترتیب 36/2، 98/1 و 81/2) را نامطلوب ارزیابی کردند ولی ارزیابی آنها در مولفه آمادگی سخت (میانگین 10/4) نشان می دهد که آنها وضعیت دانشگاه در این مولفه را مطلوب می دانند.
    نتیجه گیری
    ارزیابی یادگیری الکترونیکی در دانشگاه ها اطلاعات لازم در مورد نقاط قوت و ضعف این مراکز برای تحقق یادگیری الکترونیکی فراهم می آورد.
    کلیدواژگان: یادگیری الکترونیکی، آمادگی، پیاده سازی، دانشگاه، دانشجو، استاد
  • مسعود براتیان، مهران فرج اللهی، محمدرضا سرمدی، سید مهدی موسی کاظمی صفحات 48-65
    مقدمه
    برای ارزیابی پداگوژی فناوری های همزمان در آموزش از دور، باید مقیاسی تدوین شود تا بتوان به اطلاعات دقیق تر در این حوزه دست یافت. با استفاده از این مقیاس، می توان چارچوبی برای متخصصان، یاددهندگان و پژوهشگران آموزش از دور فراهم کرد که بتوانند آموزش از دور اثربخش مبتنی بر فناوری های همزمان، طراحی و اثربخش بودن آن را ارزیابی کنند. پژوهش حاضر با هدف تعیین ویژگی های روان سنجی مقیاس ارزیابی پداگوژی فناوری های همزمان در آموزش از دور انجام شد.
    روش ها
    در این پژوهش از روش توصیفی- پیمایشی استفاده شده است. جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان مجازی (3915 نفر) دانشگاه های مجری آموزش از دور شهر تهران در سال تحصیلی 94-93 است. نمونه ای به حجم 390 نفر از دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه های مجری آموزش از دور شهر تهران با روش نمونه برداری چندمرحله ای خوشه ایانتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از یک مقیاس محقق ساخته استفاده شده است و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 تجزیه و تحلیل شد. روایی سازه، روایی همگرا، اعتبار بازآزمایی، و اعتبار درونی این مقیاس با استفاده از مدل تحلیل عاملی اکتشافی، ضریب همبستگی گشتاوری پیرسون، و آلفای کرونباخ محاسبه شد. ضریب اعتبار مقیاس با استفاده از روش آلفای کرونباخ برای کل مقیاس و خرده مقیاس های آن محاسبه شد که مقدار آن از0.73 تا 0.90 متغیر بود.
    نتایج
    پس از تعیین روایی صوری و محتوایی، سوالات مقیاس ارزیابی پداگوژی فناوری های همزمان در آموزش از دور از 55 سوال به 39 سوال کاهش یافت. روایی سازه مقیاس با استفاده از مدل تحلیل عاملی اکتشافی با روش تحلیل مولفه های اصلی و چرخش واریماکس بررسی شد و سرانجام 30 سوال و هفت عامل از آن استخراج گردید. بیشترین درصد واریانس کل (48.21%) توسط هفت عامل اول و باقیمانده (51.79%) توسط 23 عامل باقیمانده تبیین می گردد. نتیجه تحلیل عاملی اکتشافی در این مقیاس، بیانگر وجود هفت عامل انعطاف پذیری، یادگیری ادراک شده، حضور از دور، تعامل، سنجش، بازخورد، و انگیزش بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که مقیاس ارزیابی پداگوژی فناوری های همزمان در آموزش از دور، ابزاری معتبر و روا برای ارزیابی اثربخشی فناوری های همزمان در آموزش از دور است. بنابراین، این مقیاس می تواند در طراحی درسی و فرایند یاددهی- یادگیری یادگیرندگان از دور کاربردهای مهمی داشته باشد.
    کلیدواژگان: ویژگی های روان سنجی، مقیاس ارزیابی پداگوژی فناوری های همزمان در آموزش از دور
  • هاجر شیعه، شیرین قنواتی، پریسا نبیئی، میترا امینی صفحات 66-81
    مقدمه
    پاسخگویی اجتماعی موسسات موضوعی است که طی دو دهه گذشته مورد توجه قرار گرفته است. پاسخگویی از پیش نیازهای دستیابی به اهداف توسعه بوده و هر رشته پاسخگویی اجتماعی را بر اساس اهداف و زمینه کاری خود تعریف می نماید. بر این اساس هدف این مطالعه ارائه چهارچوبی برای سنجش میزان پیشرفت دانشکده ها در مسیر پاسخگویی و تبیین ابعاد دانشکده های پاسخگو در علوم پزشکی می باشد.
    روش
    این مطالعه کیفی با هدف تبیین شاخص های پاسخگویی اجتماعی در دانشکده های علوم پزشکی در سال 2015 میلادی با اجرای 3 راند دلفی صورت پذیرفته است. اعضای گروه خبرگان در سطح کشور انتخاب شد. پیش از اجرای راند اول شاخص های پیشنهادی بر اساس مطالعه متون مرتبط ارائه گردید. در راند اول، ضریب نسبی روایی محتوایی هر شاخص از دیدگاه گروه صاحبنظر مورد بررسی قرار گرفت. در راند دوم دلفی علاوه بر اعلام نتایج دور اول، شاخص روایی محتوایی با ارزیابی میزان شفافیت و ارتباط شاخص با موضوع مورد ارزشیابی تعیین شد و در راند سوم جمع بندی و تایید نهایی صورت گرفت.
    نتایج
    پس از اجرای 3 راند دلفی، 4 حیطه به شرح زیر مورد تایید قرار گرفت (سازمان و عملکرد، فعالیت های آموزشی، فعالیت های پژوهشی و مشارکت در ارائه خدمات سلامت) و در نهایت 58 شاخص در 4 حیطه تبیین شد.
    نتیجه گیری
    تعیین شاخص های بومی در ارزشیابی پاسخگویی اجتماعی اقدامی مهم در جهت حرکت دانشکده ها در مسیر پاسخگویی به شمار می آید. به نظر می رسد که ارزشیابی دانشکده های علوم پزشکی بر اساس شاخص های ارائه شده طی این مطالعه کاربردی بودن و اثربخشی آن را در عمل نشان می دهد ولی تعیین تاثیرات عملی هر یک از شاخص های مذکور بر رفع نیازهای جامعه مستلزم به کارگیری اجرای مطالعات بیشتر می باشد.
    کلیدواژگان: پاسخگویی اجتماعی، آموزش پزشکی، دانشکده های علوم پزشکی، شاخص
  • ناهید شیرانی بیدآبادی، محمدرضا نیلی، رومینا منانی، رویا خلیلی صفحات 82-93
    مقدمه
    افراد دارای هوش هیجانی، بهتر می توانند با چالش های زندگی مواجه شوند و هیجان ها را به گونه موثرتری تنظیم کنند. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر آموزش مهارت های زندگی بر هوش هیجانی و مولفه های آن در دانشجویان دوره کارشناسی شهر اصفهان می باشد.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع طرح گروه گواه نامعادل از نوع طرح های شبه آزمایشی است. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دوره کارشناسی شهر اصفهان می باشد که در سال تحصیلی 92- 91 مشغول تحصیل بوده اند. 60 نفر از دانشجویان دوره کارشناسی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و سپس به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. پس از آن از گروه ها آزمون هوش هیجانی بار آن گرفته شد. برای پایایی کل آزمون ضریب آلفای کرونباخ 93/0 گزارش شد و مطالعات روایی همگی حاکی از روایی بالای این آزمون بوده اند. سپس مداخله آزمایشی به مدت 15 جلسه 90 دقیقه ای اجرا گردید و پس از اتمام برنامه آموزشی از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 18 و آزمون تحلیل کواریانس چند متغیره استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد آموزش مهارت های زندگی با تاکید بر مهارت های ارتباطی در نمره کلی هوش هیجانی موثر بوده است (79/0=ηp2، 05/0=p، 76/14= (19، 5)F). مقدار مجذور اتا 79/0 نشانگر اثربخشی مطلوب آموزش است.
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود مهارت های زندگی به صورت منظم و مداوم در کل دوران تحصیلات دانشگاهی آموزش داده شود.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، مهارت های زندگی، مهارت های اجتماعی، دانشجویان
|
  • Hossein Najafi, Mohammad Ali Javadi Bura, Mehran Farajollahi Pages 2-11
    Introduction
    In this is age of technology distance education serves individuals by enhancing their knowledge, attitude, skills, and behavior it can also be a significant driver of economic development. The purpose of this research was to examine the role of distance education in economic development in Payame Noor University (PNU).
    Method
    From a total population of 1238 PNU students, a sample set of 184 was made randomly using Cochran’s formula. Data were collected using a 33-item Distance Education Questionnaire and a 23-item Economic Development Scale, both of which were developed by the researchers. Chronbach’s alpha determinations were 0.857 and 0.825 for these 2 instruments respectively. Data were analyzed using the Pearson correlation in SPSS structural equation modeling in LISREL.
    Results
    Results showed a significant positive correlation (0.438) between distance education and economic development. Distance education was also significantly correlated with average (0.218) and high (0.441) economic development. Goodness of fit indices showed that the model was a good fit to the data (χ^2/df = 0.764 RMSEA = 0.002 GFI = 0.97 AGFI = 0.93).
    Conclusion
    Based on the present findings, optimal and culturally adjusted ICT application in education can increase efficiency in many important measures of economic development such as effectiveness, productivity and capital deepening.
    Keywords: Technology, distance education, economic development, factor analysis
  • Mostafa Ghane Ardekani, Faezeh Nateghi Pages 11-22
    Introduction
    Nowadays, educational systems need schools that provide continuous learning and new opportunities for people to experience life in the information society by using information and communications technology. This study aimed to compare the fluidity, recalling power, educational attainment motivation and educational attainment of students in smart and ordinary schools in physics 1.
    Methods
    This was a causal-comparative study, the subjects of which included 56 high school boys of Arak District 2. Abedi creativity test, Herman educational attainment test and a researcher-made test were used to assess groups. Face validity of tests was confirmed by 5 experts in physics and 5 in education and training field. To assess the reliability exam fluidity, the correlation coefficient (0.95) was used. Two methods were used to test the reliability of the achievement motivation test including Cronbach's alpha (0.87) and split-half. In split-half method, the Spearman-Brown correlation coefficient formula (0.72) was used. Test-retest method was used to determine the reliability of the tests. The correlation coefficient between the results obtained from two tests was 0.96. Data were analyzed using SPSS statistical software version 20 and descriptive statistics, two-sample t-parametric tests at 95%.
    Results
    Findings showed that there is a significant difference between the mean scores of the fluidity of the experimental group (38.14) and the control group (41.71) (P= 0.027). Moreover, there was a significant difference between the mean recalling scores of the experimental group (4.42) and the control group (5.80) (P= 0.002). However, there was no significant difference between the mean scores on educational attainment in experimental group (39.18) and control group (41) (P=0.09). Furthermore, no significant difference was observed between the mean score of educational attainment (12.23) and the control group (13.25) (P=0.395).
    Conclusion
    Creativity, recalling power of students in traditional classroom physics 1 was more than the smart classroom at the end of the school year. Moreover, there was no significant difference between the two classes regarding the educational attainment and the achievement motivation.
    Keywords: Smart Schools, Creativity, Motivation, Educational Achievement, Physics, Reminder
  • Information literacy and use of information technology by students in Shahrekord University of Medical Sciences
    Nasrin Foruzandeh, Masoumeh Delaram, Fatemeh Deris, Marziyeh Foruzandeh, Somayeh Darakhshandeh Pages 24-35
    Introduction
    Nowadays, students of medical universities need to be familiar with computer and information technology (IT) to become successful. The aim of this study was to investigate the information literacy and the use of IT by students in Shahrekord University of Medical Sciences.
    Methods
    This survey is a descriptive-correlational study. The study population consisted of all students of the Shahrekord University of Medical Sciences and the sample size included 235 students. The instrument was a researcher-developed questionnaire with a validity confirmed by faculty members and a 0.83 reliability according to Cronbach's alpha. For data analysis, Pearson's correlation coefficient and Chi-square in SPSS 16 were used.
    Results
    The results revealed the frequency use of IT domains Internet obtained the most frequently used domain (67.2%) followed by Windows (54.1%), word processing software (43.8%), search engines (41.1%), and e-mail (30.5%). The highest mastery was obtained over Internet use (58.6%) followed by Windows and word processing software (48.3%), search engines (34.4%), and software installation (31.4%). The use of IT was significantly associated with previous research activities such as having PC, the skill to use computers and Internet, the mean duration of computer use per week, and English language competency (p
    Conclusion
    The student's mastery over the use of IT is weak in the Shahrekord University of Medical Sciences, and certain plans are needed to educate these students by holding workshops, empowering them to do research, and revisiting the curricula to increase the credits of IT course.
    Keywords: Students, Medical University, Information Literacy, Information Technology
  • Esmaeil Aslani, Mehdi Babakhani, Azad Allah Karami, Mohammad Hassan Amirteimori Pages 36-47
    Introduction
    Achieving e-learning requires a comprehensive study on different aspects of e-learning readiness. The present study aimed to evaluate the readiness for e-learning from the viewpoints of the students as well as faculty members of Allameh Tabatabai University.
    Methods
    This is a survey research and the statistical population was all professors and students of Allameh Tabatabai University in 2014-2015 section. One hundred and fifty (150) students were selected through simple random clustering, and 50 professors were selected through convenient sampling as the population of the study. The instrument of study was “evaluation of readiness for e-learning in Iranian university” questionnaire and its content and face validity were verified by professionals, and its reliability was measured through Cronbach’s coefficient alpha which was (0.75, 0.79). To analyze the data, descriptive and mean, SD statistics (independent T-test and Freedman test) were used.
    Results
    The result showed that the degree of the hard readiness (3.6 mean) and total readiness (3.33 mean) was in the desirable level and soft readiness (3.07 mean) was in the moderate level from the students’ viewpoint and the soft, monitoring, coordinating and supporting and total readiness (respectively, 2.36, 1.98, 2.81 mean) were evaluated as undesirable from the viewpoint of the professors, but their evaluation in hard readiness (4.1 mean) indicated that they confirm the status of the university in this readiness, which is desirable.
    Conclusion
    Evaluation of the readiness for e-learning in the universities provided information on the strengths and weaknesses of this center in achieving e-learning.
    Keywords: E, learning, readiness, implementation, university, student, professor
  • Masood Baratian, Mehran Farajollahi, Mohammad Reza Sarmadi, Seyed Mehdi Mosakazemi Pages 48-65
    Introduction
    It is important to prepare a scale for the pedagogical evaluation of distance education, in order to obtain more accurate information in this field. Based on the importance of this issue, the present study aims to prepare pedagogical evaluation scale of synchronous technologies in distance education and determine its psychometric properties.
    Methods
    The research utilized a descriptive – survey method. The statistical population consisted of all virtual students (3915 virtual students) from all universities in Tehran who were undergoing distance education in the 2015-2016 academic year. A number of 390 graduate students were chosen by random cluster sampling method. For data collection, a self-made scale was utilized. Data were analyzed through SPSS software, version 21. Construct validity, convergent validity, test retest reliability, and internal reliability of this scale were calculated by the exploratory factor analysis model, Pearson Moment Correlation Coefficient, and Cronbach's alpha coefficient. Reliability coefficient of the scale was calculated with Cronbach's alpha method for the total scales and its subscales which was variable from 0.73 to 0.90.
    Results
    After determining the face and content validities, the number of items in Pedagogical evaluation scale were reduced from 55 to 39 items. Construct validity of the scale was calculated by utilizing exploratory factor analysis model by principal component analysis method and varimax rotation, finally, 30 items and seven factors were extracted from it. The maximum overall variance (48.21%) was explained by the first 7 factors and the rest (51.79%) was explained by the other 23 factors. The result of exploratory factor analysis in this scale identified seven factors, including telepresence, interaction, flexibility, motivation, assessment, feedback, and perceived learning.
    Conclusions
    The results of psychometric properties of the pedagogical evaluation scale of synchronous technologies in distance education suggested that the aforementioned scale is a reliable and valid instrument for pedagogical evaluation of synchronous technologies in distance education. Therefore, this scale can has important usage in the instructional design for distance learners’ learning.
    Keywords: Psychometric Properties, Pedagogy, Evaluation Scale, Synchronous Technologies, Distance Education
  • Hajar Shieh, Shirin Ghanavati, Parisa Nabeiei, Mitra Amini Pages 66-81
    Introduction
    Social accountability has received much research attention in recent decades. Social accountability has been identified as an important prerequisite in development; however different development targets each have a particular definition of social accountability. The aim of this study was to provide indicators for application in making assessments for the progress of medical science colleges and institutions towards social accountability.
    Method
    This research was conducted as a qualitative study in 2015. The research aimed to explore indicators of social accountability in medical science training institutions using three rounds of the Delphi technique. A group of experts was gathered from among all regions of Iran. Prior to the first round of Delphi, some proposed measures were identified from a review of the related literature. In the first round, content validity ratio values were determined for each indicator and accountability assessment was the made by the group of experts. In the second round of Delphi, item-content validity index determinations were made according to relevance and clarity of the indicators. In the third final round, confirmation of indicators was made by the group of experts.
    Results
    The four main domains of organization and performance, educational activities, research activities and cooperation in health services in society and region, were confirmed using the Delphi method. Finally, 58 objective indicators were listed for these 4 domains.
    Conclusion
    Determination of national criteria for evaluating social accountability is a major step toward improving accountability in medical training institutions. Evaluations for medical training institutions based on criteria derived from this study were determined as efficient. But further research is needed on function of the mentioned criteria in relation to fulfilling the needs of society.
    Keywords: Social Accountability, Medical Education, Schools, Indicator
  • Nahid Shirani Bidabadi, Mohamadreza Nili, Romina Manani, Roya Khalili Pages 82-93
    Introduction
    People with emotional intelligence can better cope with the challenges of life and effectively regulate their emotions. The aim of this study was to investigate the impact of life skills training on emotional intelligence and its components in undergraduates students of Isfahan.
    Method
    This study is a Nonequivalent control group design type from a quasi-experimental project. The study population consisted of all undergraduate students in the academic year from 2013 to 2014 that were enrolled in Isfahan. Sixty (60) undergraduates were selected by convenience sampling and were divided into two groups of experimental and control. Then, the experimental and control groups undertook the Emotional Intelligence Test. Cronbach's alpha reliability of the test was reported as 93.0, and the validity studies suggested a high validity of this test. After that, the experimental group was conducted through 15 sessions for 90-minutes. The post test was performed after completion of the training program of both groups. For the purpose of data analysis, the statistical package for social sciences (SPSS) version 18 and the multivariate covariance analysis was used.
    Results
    The results showed that life skills education, with an emphasis on communication skills, was effective in the overall score of emotional intelligence. (F (5,19)=14.76, P=0.05, ηp2=0.79) eta-squared values indicate a favorable effectiveness of the training.
    Conclusion
    it is suggested that these skills can be taught regularly and continuously during all periods of academic education.
    Keywords: Emotional Intelligence, Life Skill, Social Skills, Students