فهرست مطالب

تحقیقات مالی - پیاپی 40 (پاییز و زمستان 1394)

نشریه تحقیقات مالی
پیاپی 40 (پاییز و زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/18
  • تعداد عناوین: 11
|
  • طاهر روشندل اربطانی، مسلم شیروانی ناغانی صفحات 199-218
    اهمیت عملکرد مالی برای شرکت ها باعث می شود که هر عامل موثر بر آن نیز اهمیت یابد. هدف این تحقیق بررسی تاثیر ترکیب منابع انسانی سازمان و ثبات مدیریت بر عملکرد مالی و روش آن از نوع آمیخته است. ابتدا، به روش نظریه برخاسته از داده ها، شاخص های ترکیب منابع انسانی شناسایی شد. سپس، با رویکرد کمی، به کمک نرم افزار SmartPLS معناداربودن رابطه ترکیب منابع انسانی و ثبات مدیریت با عملکرد مالی (ROA و ROE) بررسی شد. تاثیر غیرمستقیم ترکیب منابع انسانی بر عملکرد مالی از راه اثرگذاری بر ثبات مدیریت نیز آزمون شد. یافته های پژوهش روی 274 شرکت ثبت شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1389 تا 1392 نشان داد که ترکیب منابع انسانی و ثبات مدیریت با عملکرد مالی رابطه مثبت و معناداری دارد، ولی بین خودشان رابطه معناداری وجود ندارد. در پایان، بر اساس یافته های تحقیق، مدلی برای بهبود عملکرد مالی شرکت ها با تاکید بر نقش ترکیب منابع انسانی و ثبات مدیریت ارائه شده است.
    کلیدواژگان: بورس اوراق بهادار تهران، ترکیب منابع انسانی، ثبات مدیریت، عملکرد مالیاوراق بهادار تهران، ترکیب منابع انسانی، ثبات مدیریت، عملکرد مالی
  • بابک سهرابی، ایمان رئیسی وانانی، وحیده قانونی شیشوان صفحات 219-238
    همواره فاصله قابل توجهی میان مالیات ابرازی شرکت ها و مالیات تشخیصی آن ها وجود دارد که منجر به عدم رعایت عدالت میان مودیان شده است. یکی از علت های دشواربودن رعایت عدالت، شناسایی مودیان بر مبنای رفتار مالیاتی و برخورد مناسب با آن هاست. هدف اصلی پژوهش حاضر طراحی سیستم پیش بینی و تحلیل رفتار مالیاتی شرکت هاست. این سیستم کمک می کند تا با بهره گیری از متغیرهای کلیدی ارزیابی عملکرد مالیاتی، رفتار مالیاتی شرکت ها شناسایی و تحلیل شود. این سیستم برای سازمان امور مالیاتی کشور به منظور ارزیابی ریسک مالیاتی شرکت ها طراحی شده است و بر مبنای آن، ریسک مالیاتی شرکت ها به سه گروه پرریسک، با ریسک مالیاتی متوسط و کم ریسک تقسیم بندی شده است. همچنین، به کمک الگوریتم های خوشه بندی و طبقه بندی، خوشه های مالیاتی مشتریان شناسایی و درخت تصمیمی با دقت 80% طراحی شد که رفتار مالیاتی هر یک از خوشه ها را بررسی و تحلیل می کند و با اضافه شدن شرکت های جدید به فهرست شرکت های مالیات دهنده، رفتار مالیاتی آن ها را نیز پیش بینی می نماید.
    کلیدواژگان: ارزیابی مالیاتی، خوشه بندی، پیش بینی، تحلیل روند، داده کاوی
  • شهاب الدین شمس، مرضیه ناجی زواره صفحات 239-258
    این مقاله به بررسی پیش بینی قیمت قرارداد آتی سکه طلا در بورس کالای ایران پرداخته است. این تحقیق مدلی ترکیبی بر اساس سیستم ژنتیک فازی (GFS) و شبکه عصبی مصنوعی (ANN) برای پیش بینی قرارداد آتی سکه طلا ارائه داده است. در این روش، ابتدا با استفاده از روش رگرسیون گام به گام متغیرهایی مشخص می شود که بیشترین تااثیر را بر قیمت قرارداد آتی سکه طلا دارند. در گام بعدی داده های خام با استفاده از شبکه عصبی خودسازمانده به k دسته تقسیم می شود. در نهایت، این دسته ها به سیستم ژنتیک فازی وارد و پیش بینی انجام می شود. درآخر، نتیجه پیش بینی حاصل از مدل ترکیبی ارائه شده، با نتیجه حاصل از پیش بینی روش خطی آریما با استفاده از معیار سنجش خطا MAPE با هم مقایسه شد. نتایج نشان داد که مدل ترکیبی ارائه شده، پیش بینی بسیار مناسب تری از روش آریما دارد و خطای پیش بینی آن بسیار کمتر بوده است.
    کلیدواژگان: سیستم ژنتیک فازی، شبکه عصبی مصنوعی خودسازمانده، قرار داد آتی سکه طلا، مدل آریما
  • محمدرضا صادقی مقدم، رضا علی بخشی، الهام خلیلی صفحات 259-282
    مقاله حاضر هم زمان دو هدف را دنبال می کند. از یک سو با بهره گیری از روش های تصمیم گیری چند معیاره TOPSIS،VIKOR و تکنیک مشابهت تلاش دارد توانایی روش های یادشده در رتبه بندی صندوق های منتخب از میان صندوق های مشترک در بازار سرمایه ایران را بیازماید و از سوی دیگر در ارزیابی صندوق ها، سه دسته شاخص های عمومی ارزیابی عملکرد صندوق ها (عمر، ارزش خالص هر واحد سرمایه گذاری، خالص ارزش دارایی ها، درصد دارایی های نقدی و درصد بازدهی)، شاخص های ارزیابی عملکرد تعدیل شده با ریسک (شارپ، ترینر و جنسن) و شاخص های ارزیابی عملکرد تعدیل شده با ریسک با لحاظ نیم واریانس (شارپ و ترینر تعدیل شده و جنسن تعدیل شده با نیم بتا) را به صورت مجزا و نیز با هم را بررسی می کند تا توان این سه رویکرد در ارزیابی صندوق ها با شاخص های مختلف مقایسه شود. در انتها، نتایج این مقایسه با سه رویکرد بیان شده و تصمیم های سرمایه گذاران حرفه ای و غیرحرفه ای ارزیابی شده است.
    کلیدواژگان: بورس اوراق بهادار تهران، تصمیم گیری چندمعیاره، رتبه بندی صندوق، صندوق سرمایه گذاری مشترک
  • ابراهیم عباسی، محمدرضا رستمی، زیبا شاهمرادی صفحات 283-300
    در مقاله حاضر اهتمام بر این بوده رابطه بین شاخص های هزینه نظارت بازار شامل شاخص افشای تجاری، شاخص ادراک فساد، حاکمیت قانون، کیفیت مقررات، همچنین شاخص آمادگی فناوری با اعمال قوانین حد نوسان قیمت و تاثیر آن ها بر گستره نوسان قیمت، در 37 کشور عضو فدراسیون جهانی بورس طی دوره زمانی 2005- 2010 بررسی شد که داده های کاملی را در بازه زمانی مورد نظر دارا بوده است. جهت تخمین و آزمون مدل از رگرسیون پانل لوجیت، حداقل مربعات پانل و نرم افزارهای Stata11، Excel، Eviews7 استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد بین شاخص افشای تجاری، سطح فساد، شاخص آمادگی فناوری و استفاده از قوانین حد نوسان قیمت رابطه منفی وجود دارد؛ یعنی، با کاهش شدت این شاخص ها در کشورهای مورد بررسی احتمال استفاده از قوانین حد نوسان افزایش یافته است. همچنین، هر پنج شاخص هزینه نظارت بازار در گستره نوسان قیمت تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: اعمال قوانین حد نوسان قیمت، شاخص های هزینه نظارت بازار، گستره نوسان قیمت
  • عباس عباسی، علی محمدی، ایمان استعجاب صفحات 301-324
    این پژوهش با هدف ارائه الگویی برای ارزیابی و مقایسه شرکت ها جهت راهنمایی سرمایه گذاران در انتخاب شرکت مناسب برای سرمایه گذاری با استفاده از تکنیک دلفی فازی انجام پذیرفت. پس از استخراج مدل، به منظور وزن دهی شاخص های انتخاب شده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی بهره گرفته شد. همچنین، اهمیت هر کدام از شاخص های مدل پژوهش تعیین شد. در ادامه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و فعال در صنایع شیمیایی با استفاده از مدل پیشنهادی و با استفاده از دو تکنیک ویکور و تاپسیس، در سه سال مالی به صورت مجزا ارزیابی و رتبه بندی شد. سپس، با هدف آزمون مدل پژوهش، سه سبد سرمایه گذاری متشکل از سهام چهار شرکت نخست در فهرست رتبه بندی نهایی هر کدام از سال های مورد بررسی تشکیل و با استفاده از شاخص سورتینو عملکرد هر کدام از این سبدها در بازه زمانی دو ماهه ارزیابی و با عملکرد صنعت شیمیایی در همان بازه دو ماهه مقایسه شد. نتایج حاکی از آن است که مدل پژوهش از دقت مناسبی برای راهنمایی سرمایه گذاران برخوردار است.
    کلیدواژگان: بورس اوراق بهادار، تحلیل وضعیت شرکت، سرمایه گذاری، نظریه فرامدرن پرتفوی
  • سعید فلاح پور، فرید تندنویس صفحات 325-340
    فرایند تشکیل پرتفویی از سهم های تشکیل دهنده شاخص به گونه ای که عملکرد آن شاخص را بازسازی کند، ردیابی شاخص نامیده می شود. پرتفوی ردیاب شاخص به طور نسبی از تنوع خوبی برخوردار است و حجم معاملات و هزینه معاملاتی پایینی دارد. این پژوهش مدل برنامه ریزی صفر و یک را به منظور تحلیل مسئله ردیابی شاخص بررسی می کند. در این مدل تعداد دارایی های مورد نظر برای تشکیل پرتفوی را مدیر سرمایه گذاری تعریف می کند. به منظور درنظرگرفتن عدم قطعیت ضریب همبستگی بین دارایی ها به عنوان ورودی مدل، که دربرگیرنده خطای پیش بینی است، از رویکرد بهینه سازی استوار استفاده می شود. نتایج آزمون خارج از نمونه بر اساس شاخص پنجاه شرکت فعال تر بورس اوراق بهادار تهران در سال 1392 نشان می دهد که درنظرگرفتن این عدم قطعیت با استفاده از رویکرد بهینه سازی استوار عملکرد مدل را بر مبنای معیارهای نسبت اطلاعاتی و خطای ردیابی بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: بهینه سازی استوار، خطای ردیابی، ردیابی شاخص، نسبت اطلاعاتی
  • حسین قضاوی خوراسگانی، محمدحسن محمدی صفحات 341-356
    برقراری تحریم های گسترده و بی سابقه بین المللی علیه جمهوری اسلامی ایران، بخش های مختلف از جمله نظام بانکی کشور به منزله بازوی اقتصادی دولت را با چالش های جدی مواجه کرده است. پاسخ نظام بانکی در برابر این چالش ها باید فعال، مدبرانه و با درنظرگرفتن اولویت ها باشد. در نتیجه، شناسایی چالش های مذکور، تعیین اولویت و سطح اهمیت چالش های شناسایی شده و داشتن الگویی برای مدیریت آن ها ضروری به نظر می رسد. در این پژوهش در گام اول با استفاده از روش دلفی، چهل مورد چالش حاصل از تحریم های بین المللی و متوجه نظام بانکی جمهوری اسلامی شناسایی شده و با استفاده از آزمون فریدمن سطح اهمیت آن ها نسبت به یکدیگر بررسی و اولویت بندی شده است. در گام بعد، با استفاده از نظر خبرگان و انجام مصاحبه و تحلیل محتوای آن، راهکارهای بیان شده برای مدیریت چالش های شناسایی شده در قالب الگویی مفهومی آمده است. در نهایت، الگوی پیشنهادی با روش دلفی اعتبارسنجی شده و الگوی نهایی بر مبنای نظر خبرگان ارائه شده است.
    کلیدواژگان: تحریم اقتصادی، چالش های نظام بانکی، محیط متلاطم بین المللی
  • غلامرضا کرمی، فریده صدیقی خویدک صفحات 357-376
    هدف این پژوهش ارزیابی سطح افشای اطلاعات موجود در بانک های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. همچنین، این مطالعه به بررسی برخی عوامل موثر بر سطح افشای بانک ها با تاکید بر سازوکارهای راهبری شرکتی پرداخته است. با توجه به اینکه در اقتصادیک کشور، بخش بانکداری در موفقیت آن و ایجاد اقتصاد برتر نقش مهمی بازی می کند و راهبری شرکتی بانک ها در این زمینه بسیار تاثیرگذار است، این پژوهش بانک ها را در مرکز توجه خود قرار داده است. با استفاده از رویکرد تحلیل میانگین افشا، از چک لیست افشا جهت اندازه گیری سطح افشای اطلاعات بانک ها استفاده شده است. متغیرهای راهبری شرکتی آزمون شده در این مطالعه شامل اندازه هیئت مدیره، غیرموظف بودن هیئت مدیره و درصد سهامداران نهادی است. از اطلاعات بیست بانک در سال های 1390-1392 استفاده شده است. نتایج آزمو لیمر (چاو) نشان داد که الگوی مناسب برای برآورد مدل مورد بررسی در طبقه Poolقرار دارد. نتایج پژوهش نشان می دهد که سطح افشای بهتر در بخش بانکداری از طریق داشتن درصد سهامداران نهادی بیشتر کسب می شود. همچنین، بین غیرموظف بودن هیئت مدیره و سطح افشای بانک ها رابطه معناداری وجود داشت. این در حالی است که بین اندازه هیئت مدیره با سطح افشا رابطه معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: افشای اسلامی، بانکداری اسلامی، راهبری شرکتی، سازوکارهای راهبری شرکتی، سطح افشا
  • مهدی مشکی میاوقی، فرزاد ممی زاده صفحات 377-392
    طبق نظریه مبادله ای، سطح مطلوبی از وجه نقد برای شرکت ها وجود دارد که در آن مدیریت بر اساس تحلیل هزینه منفعت و افزایش ارزش شرکت نسبت به نگهداری آن تصمیم گیری می کند. بر این اساس هدف این پژوهش بررسی اثر انحراف از وجه نقد بهینه برآوردشده بر بازده آتی سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. نمونه آماری پژوهش شامل 119 شرکت است که طی دوره زمانی 1388 لغایت 1392 از بین شرکت های پذیرفته شده در بورس انتخاب شد. آزمون فرضیه ها نیز با استفاده از داده های پانلی و به کمک روش حداقل مربعات تعمیم یافته انجام شده است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه های پژوهش نشان می دهد که بین میزان انحراف مثبت و انحراف منفی از وجه نقد بهینه و بازده آتی سهام، رابطه منفی معناداری وجود دارد. همچنین، نتایج به دست آمده بیانگر این مطلب است که تاثیر وجه نقد بالای سطح بهینه برآوردشده بر بازده آتی سهام قوی تر از وجه نقد پایین تر از سطح بهینه برآورد شده است.
    کلیدواژگان: انحراف از وجه نقد بهینه، بازده سهام، وجه نقد بهینه مورد انتظار
  • محمدرضا مهرگان، حسین صفری، عبدالحسین جعفرزاده صفحات 393-414
    صنعت بیمه یکی از قوی ترین و مهم ترین نهادهای اقتصادی و پشتیبان سایر نهادهای اقتصادی و خانوارها تلقی می شود. صنعت بیمه با تحولاتی مواجه بوده که آن را به سوی رقابتی شدن پیش می برد. بنابراین، می توان گفت شرکت های بیمه فعال در صنعت بیمه ایران باید همواره به پایش عملکرد شعب و نمایندگی های خود بپردازند. از جمله مشکلات روش های ارزیابی سازمان ها، تاکید بر شاخصی اصلی، همچنین قضاوت های ذهنی است. لذا، در ارزیابی باید جامعیت آن در فراگیری تمام زوایای کاری لحاظ شود. همچنین، خطاهای ذهنی را باید تا حد امکان کاهش داد. در این پژوهش ارزیابی شعب شرکت سهامی بیمه ایران به وسیله تکنیک تحلیل پوششی داده ها انجام شده است. در به کارگیری مدل های کلاسیک تحلیل پوششی داده ها معمولا مباحث خروجی های نامطلوب و ورودی های غیراختیاری نادیده گرفته می شود. در این پژوهش به خروجی های نامطلوب و ورودی های غیراختیاری پرداخته شده است. نتایج این پژوهش نشان می دهد که با درنظرگرفتن ورودی غیراختیاری در حالت بازده به مقیاس متغیر و ثابت به ترتیب 50 و 36 درصد از شعب کاراست.
    کلیدواژگان: بیمه، تحلیل پوششی داده ها، خروجی نامطلوب، کارایی، ورودی غیراختیاری
|
  • Taher Rovshandel Arbatani, Moslem Shirvani Naghani Pages 199-218
    Abstract: The significance of financial performance of companies makes factors affecting it significant. As a mixed-method research, this paper aimed at investigating the effect of human resources composition in of an organization and the management stability on the financial performance of the organization. First, based on the Grounded Theory, the indices of human resources composition were identified. Then, with a quantitative approach, using Smart PLS software, the relationship between human resources composition and management stability, and financial performance (ROA &ROE) was investigated. The indirect impact of human resources composition on financial performance through its influence on management stability was tested as well. Findings proved that there was a positive correlation between human resources composition and the management stability, and financial performance in 274 companies registered to the Tehran stock exchange market between 2010 and 2013, but there is no significant relationship between X and Y. Finally, based on the findings, a model for improving the financial performance of companies with an emphasis on human resources composition and management stability is introduced.
    Keywords: Financial Performance, Human Resources composition, Management stability, Tehran stock exchange market
  • Babak Sohrabi, Iman Raeesi Vanani, Vahideh Ghanooni Shishone Pages 219-238
    There is always a considerable difference between the corporate performance and the tax levy that is identified by the taxation authorities which has become a common practice. This fact has led to no fairness among taxpayers, a fact that influences the horizontal and vertical sides of equity. Horizontal equity is created when people feel the benefits of the tax gain that is proportional to the loss of benefits. People with more financial means should also pay more taxes that is equivalent to vertical equity. One reason for the difficulty of attaining the horizontal and vertical equities is to identify the taxpayers based on their previous taxation behavior and to deal with them effectively. The aim of this study is the design of a predictive system that evaluates the corporates taxation behavior based on their previous payments. The predicting system uses key performance variables that are identified during research and it will also help in the classification of companies based on their taxation behavior into three groups of high risk, medium risk and low risk. The system is specifically designed for the taxation authorities who are attempting to effectively assessing the risk of corporate taxes gaining. In this study, the taxation clusters of customers are identified and a decision tree is designed with 80% of accuracy by the utilization of clustering and classification algorithms and effective validation methods. The resulting models of applied algorithms investigate the taxation behavior of each customer and are capable of predicting the tax payment risk of taxpayers in the future with the addition of new corporates to the list.
    Keywords: Taxation Assessment, Clustering, Prediction, Trend Analysis, Data Mining
  • Shahabeddin Shams, Marzieh Naji Zavareh Pages 239-258
    This paper investigates the forecasting gold coin futures contract price in Iran Mercantile Exchange. this research has presented a hybrid model based on genetic fuzzy systems (GFS) and artificial neural network (ANN) to forecast the gold futures contract, At first, we use stepwise regression analysis (SRA) to determine factors which have most influence on stock prices. At the next stage we divide our raw data into k clusters by means of self-organizing map (SOM) neural networks. Finally, all clusters will be fed into independent GFS models. Finally, the results from the proposed hybrid model was compared with the results from forecasting ARIMA model using mean absolute percentage error (MAPE). Results show that the proposed approach outperforms of ARIMA model, so it can be considered as a suitable tool for forecasting price Gold coin futures contracts problems.
    Keywords: Self – Organizing Map (SOM)_Genetic Fuzzy System (GFS)_ARIMA Model_Gold coin futures contracts
  • Mohammad Reza Sadeghi Moghadam, Reza Alibakhshi, Elham Khalili Pages 259-282
    This paper seeks two goals concurrently, at one hand tries to assay the capability of TOPSIS, VIKOR and Similarity-Based Approach as multiple attribute decision making approaches in evaluating mutual funds in Iran Stock Exchange, and at the other hand in this evaluation tries to consider and compare three groups of indices including general evaluating indices (age, net value of mutual fund’s assets, cash assets percentage and net asset value), risk-adjusted evaluation indices(Sharpe, Treynor and Jensen) and risk-adjusted evaluation indices using semivariance (modified Sharpe, modified Treynor and modified Jensen with downside Beta) in a distinctly manner and together in order to assay the capability of mentioned methods with these different indices. At the end the result of this comparison is represented and the decisions of amateur and professional investors has been evaluated.
    Keywords: Multiple Attribute Decision Making, Mutual Funds, Mutual Funds Ranking, Tehran Stock Exchange
  • Ebrahim Abbasi, Mohammad Reza Rostami, Ziba Shahmoradi Pages 283-300
    This study examined the relationship between market monitoring cost consist the business disclosure index, the index of perception of corruption, rule of law and regulations quality, and also pointed out the technology index and exercise price limit rules that are in stock.
    In this research the relationship between the above indicators to price limit rules applied during the period 2005-2010 in a sample of 37 countries, including members of the World Federation of Exchange, also Tehran Stock Exchange that Complete data in the interval have been investigated. To estimate the model we used of software Stata11, Eviews7, and Excel. The results show that there is a Significant negative relationship between business disclosure index, perception of corruption and technology index with Utilization Price limit rules. Whatever The value of this index is less likelihood used of further legislation. The second part of the study also showed that to be effective each of the five indicators of market monitoring cost price limit on the range.
    Keywords: Exercise Price Limit Rules, Price limit range, Indicators of market monitoring
  • Abbas Abbasi, Ali Mohammadi, Iman Estejab Pages 301-324
    The purpose of this study was proposing a suitable pattern for evaluating and assessing companies. To reach this important goal, the fuzzy Delphi method (FDM was employed. After the evaluation pattern was created, the fuzzy analytic hierarchy process (FAHP) was used in order to find the weight of all selected factors, and the significance of each of evaluation factor was determined. Next, companies registered in Tehran Stock Exchange that are active in the chemical industries were examined and ranked separately in three financial years using two different techniques: VIKOR and TOPSIS. In order to determine the efficiency and accuracy of the model, three investment portfolios that included shares of the 4 companies ranked highest in each financial year were created. The performance of each investment portfolio was assessed and evaluated in a two months period using the Sortino ratio (SR) and compared with the chemical industry performance during the same period. The results reveal that the proposed pattern does provide investors with high level of accuracy.
    Keywords: Company Analysis, Investment, Post Modern Portfolio Theory, Stock Exchange
  • Saeid Fallahpour, Farid Tondnevis Pages 325-340
    index tracking is the process of developing a portfolio that reproduces the performance of an index. The tracker portfolio has relatively good diversity and low turnover and low transaction costs. In this paper we applied a binary programming model for index tracking problem. In this model the number of assets for portfolio construction is defined by portfolio manager. The robust optimization framework is applied for considering data uncertainty of correlation coefficient. The out of sample test demonstrated that considering the data uncertainty by robust optimization framework decrease the tracking error and increase the information ratio of portfolio.
    Keywords: Robust optimization, Tracking error, Index tracking, Information ratio
  • Hossein Ghazaavi, Mohammad Hasan Mohammadi Pages 341-356
    The widespread and unprecedented international sanctions against Iran have affected the different sectors of the Iranian economy, including the banking system as the economic arm of the government. The reaction of the banking system to the challenges posed by the sanctions should be dynamic, sensible and with a consideration of priorities. Therefore it is necessary to identify the presented challenges, rank them and devise a pattern for managing them.
    In this research we set out by identifying 40 different challenges facing the banking system using the Delphi method, and ranking them by the Friedman test.
    Next, by conducting interviews with banking experts and analyzing the results, we have offered the proposed solutions as a conceptual model. Finally the validity of the presented model is tested by the Delphi method and the final model is prepared.
    Keywords: challenging international environment, banking system, economic sanction
  • Gholamreza Karami, Faride Sedigi Pages 357-376
    The Asian financial crisis in 1997 has awakened the regulators and corporates on the importance of corporate governance. According to agency theory, a good corporate governance system is necessary for more transparent information disclosure about the corporation. Accordingly, the objective of this study is evaluating the level of disclosure in banks and examine the relationship between some features of corporate governance with disclosure level. The level of disclosure is measured by disclosure checklist. Corporate governance variables tested in this study are the board size, institutional investors and independent non-executive directors. Sample data have been collects from 1390 until 1392 for twenty banks. The results reveal that better disclosure level of the annual reports in banking sector can be achieved by having higher institutional investors. Also There was a significant relationship between higher proportion of independent non-executive directors and disclosure level. However There is no significant relationship between board size and level of disclosure.
    Keywords: corporate governance, corporate governance mechanisms, Islamic banking, Islamic disclosure, the level of disclosure
  • Mehdi Meshki Miavaghi, Farzad Mamizadeh Pages 377-392
    AAccording to the trade-off theory, firm managers consider the transaction and precautionary motives to determine the optimal level of cash by comparing the benefits and costs of cash holdings. The purpose of this paper is to examine the impact of deviation from expected optimal cash on future stock returns among Irans’s listed companies (Tehran Stock Exchange). The analyses are performed by using data pertaining to 119 firms for the period 1388-1392. The results show that any deviation from the estimated optimal cash holdings is significantly detrimental to future stock return, suggesting that excess or insufficient cash is harmful to stock returns. The adverse influence of deviations above the optimal value is insignificantly stronger than that of deviations below the optimal value.
    Keywords: deviations from expected optimal cash, optimal cash, stock returns expected
  • Mohammad Reza Mehregan, Hossein Safari, Abdol Hossein Jafarzadeh Pages 393-414
    Insurance industry is one of the most influential economic institutions and is considered to support other economic institutions and families. Insurance industry has been facing changes that lead it to becoming a competitive industry. Therefore, we can say insurance companies that are active in Iran insurance industry must constantly monitor performance of their branches and agencies. Ongoing problems in existing assessing methods of organizations are their emphasis on a single index and subjective judgment. Therefore, the assessment should comprehensively take all aspects into account. Subjective judgment should be reduced as much as possible. Thus, in this study we evaluate the performance of Iran Stock Corporation and its branches by using data envelopment analysis (DEA) technique. Meanwhile, in the classical applications of DEA models typically problems occur such as ignoring undesirable outputs and non-discretionary inputs. Accordingly, in this study undesirable outputs and non-discretionary inputs have been investigated. The results show that 50 and 36 percent of the branches are efficient under variable and constant returns to scale respectively in the presence of non-discretionary inputs and undesirable outputs.
    Keywords: Insurance, efficiency, Data envelopment analysis, undesirable outputs, non, discretionary input