فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار - سال بیست و سوم شماره 1 (پیاپی 84، فروردین و اردیبهشت 1395)

مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
سال بیست و سوم شماره 1 (پیاپی 84، فروردین و اردیبهشت 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/02/16
  • تعداد عناوین: 20
|
  • امیر رشیدلمیر *، محسن دهباشی، بهاره کتابدار صفحات 6-13
    زمینه و هدف
    استروئیدهای آنابولیک طی نیم قرن اخیر به واسطه ی تاثیرات متعدد روی عملکرد و کارایی ورزشکاران مورد توجه قرار گرفته اند. لذا هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی اثرات ناشی از سوء مصرف استروئید های آنابولیک در حین مصرف و پس از ترک مصرف آن ها بر میزان آنزیم های کبدی و آلبومین خون ورزشکاران رشته ی پرورش اندام می باشد.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر از نوع علی مقایسه ای است و نمونه ی آماری آن شامل 40 مرد (سن: 6.8± 26.62 سال ، قد :9.2 ±175.89 سانتی متر، وزن: 12.7± 77.17) می باشد که در قالب چهار گروه ده نفره: گروه اول ورزشکاران در حال مصرف استروئید، گروه دوم ورزشکاران با سابقه ی مصرف و دو ماه دوری از مصرف استروئید، گروه سوم ورزشکاران با سابقه ی مصرف و شش ماه دوری از مصرف استروئید و گروه چهارم ورزشکاران بدون سابقه ی مصرف تقسیم شدند. نمونه های خونی پس از سپری کردن 12 ساعت ناشتا، در ساعت 8 صبح تهیه شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با بهره گیری از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی صورت پذیرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این تحقیق مبین تخریب بالاتر دو آنزیم آسپارتات آمینو ترانسفراز(AST) و آلانین آمینو ترانسفراز( ALT) در گروه اول نسبت به سه گروه دیگر بود (5درصدp). آلبومین و آلکالین فسفاتاز(ALP) خون در هر چهار گروه در حد معمول بود و میزان تغییرات آنها معنادار نبود(5درصد>p).
    نتیجه گیری
    داروهای استروئیدی تاثیرات مخربی بر سلول های کبد از خود به جای می گذارند و عوارض آنها حتی پس از دو ماه دوری از مصرف این مواد، همواره گریبانگیر افراد استفاده کننده می باشد. اما چنین به نظر می رسد با گذشت زمان از آثار مخرب آنها بر آنزیم های کبد کاسته می شود.
    کلیدواژگان: استروئیدهای آنابولیک، آنزیم های کبدی، آلبومین
  • موسی الرضا تدین فر، مهدی آمدنی، علی تاج آبادی، یاسر تبرایی، حسین خسروجردی* صفحات 14-20
    زمینه و هدف
    درد بعد از اعمال جراحی، به خصوص آپاندکتومی از شایع ترین علل نارضایتی بیماران می باشد. عوارض مسکن های رایج، محققین را بر آن داشت تا با جایگزینی داروهای مناسب تر، بتوانند بر درد این بیماران غلبه کنند. این پژوهش با هدف مقایسه اثر تسکینی پرومتازین و دیکلوفناک بر کنترل درد بیماران آپاندکتومی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی سه سوکور در 60 بیمار تحت عمل آپاندکتومیبستری در بیمارستان امداد شهید دکتر بهشتی شهر سبزوار در سال 1391 انجام شد.واحدها به روش نمونه گیری آسان در دسترس انتخاب و به صورت تخصیص تصادفی به دو گروه 30 نفره تقسیم شده، به گروه کنترل دیکلوفناک و مداخله پرومتازین به روش عضلانی عمیق و در عضله دورسوگلوتئال تزریق گردید. براساس مقیاس استاندارد عددی درد، ساعت اول پس از دریافت دارو، درد بیماران بررسی شد. اطلاعات با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و کای دو توسط نرم افزار SPSS نسخه 18 با سطح معنی داری 05/0 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    بین دو گروه در تسکین درد نیم ساعت بعد از عمل، اختلاف معنی داری مشاهده شد (018/0P=). به طوری که میانگین میزان درد بعد از تزریق دیکلوفناک (26/2) ±04/5 و پرومتازین(33/1)±96/3 بود. میانگین میزان درد یک ساعت بعد از تزریق دیکلوفناک (31/5)±59/4 و پرومتازین (33/1)±30/3 بود اما اختلاف معنی داری مشاهده نشد (177/0P=).
    نتیجه گیری
    اثر تسکینی پرومتازین بیشتر از دیکلوفناک است. لذا برنامه ریزی اساسی جهت استفاده از فنوتیازین ها به جای مسکن های پر عارضه مثل ضد التهاب های غیر استروئیدی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: درد، پرومتازین، دیکلوفناک، مسکن، آپاندکتومی
  • صدیقه صالحی*، سید علی محمد موسوی، محمد ابراهیم ساریچلو، سید حسین قافله باشی صفحات 21-30
    زمینه و هدف
    وسواس بیماری مزمنی است که موجب اختلال در عملکردهای مختلف بیمار شده و درمان آن نیز به دلیل ماهیت علایم و میل به ازمان آن دشوار و پیچیده است. هدف مطالعه حاضر، بررسی باورهای فراشناختی و ویژگی های شخصیتی افراد وسواسی است.
    مواد و روش ها
    در قالب طرح مقطعی یک ساله (از 9/1391 تا 8/1392)، 62 بیمار مبتلا به وسواس از کلینیک روان شناسی قزوین، به شیوه نمونه گیری تصادفی زمانی انتخاب شدند. گردآوری داده ها براساس پرسشنامه های باورهای فراشناختی ولز (MCQ)، ویژگی های شخصیتی پنج عاملی کاستا و مک کری (NEO-FFI) و علایم تشخیصی وسواس مادزلی (MOCI) انجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 و روش های آمار توصیفی و استنباطی در سطح 5 درصد و 1 درصد معناداری تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    مولفه های شخصیت و باورهای فراشناختی اثر معناداری بر شدت وسواس ندارد. بیشتر افراد وسواسی در طیف روان رنجورخویی و سپس باوجدان بودن قرار دارندو دو صفت برون گرایی و گشودگی در این افراد میزان پایین تری داشته است. بین باور اعتماد شناختی و سایر باورهای فراشناختی تفاوت معناداری وجود دارد و این باور نسبت به سایر باورها در بین افراد وسواسی از میزان کمتری برخوردار است. تنها رابطه معنادار مشاهده شده بین صفات شخصیتی و باورهای فراشناختی، مربوط به رابطه معکوس برون گرایی و اعتماد شناختی است و سایر ضرایب مشاهده شده معنادار نیستند.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش، از مفهوم سازی فراشناختی و ویژگی های شخصیتی اختلال وسواس فکری-عملی حمایت می کند که این یافته مفهوم مهمی برای علت شناسی، تداوم و درمان این اختلال است.
    کلیدواژگان: اختلال وسواس فکری، عملی، باورهای فراشناختی، ویژگی های شخصیتی
  • آزاده حداد سبزوار*، حسن عبدالله زاده صفحات 31-39
    زمینه و هدف
    استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین(MRSA) یکی از عوامل اصلی عفونت های بیمارستانی و اکتسابی از جامعه است. هدف از انجام این پژوهش، بررسی شیوع ژن aac(6'')-Ie-aph(2′′)-Ia در میان ایزوله های بالینی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین جدا شده از بیمارستان های منتخب مشهد می باشد.
    مواد و روش ها
    روش انجام مطالعه از نوع مقطعی (از مهرماه 1392 تا تیرماه 1393 از نمونه های بالینی مختلف بیمارستان های قائم، پاستور، امام هادی (ع)، امام رضا (ع) مشهد) و به صورت توصیفی – تحلیلی می باشد. پساز جمع آوری 45 ایزولهبالینی MRSAالگوی حساسیت آنتی بیوتیکی سویه ها به روش انتشار از دیسک توسط دیسک های آنتی بیوتیکی اگزاسیلین، جنتامیسین، توبرامایسین، آمیکاسین و کانامایسین با رعایت اصول CLSI تعیین شد. برای تشخیص و تعیین فراوانی ژن مقاومت mecA (جهت تشخیص قطعی MRSA) و ژن aac(6'')-Ie-aph(2′′)-Iah از روش PCR استفاده شد. داده های جمع آوری شده پس از ورود به نرم افزار SPSS نسخه 18 با استفاده از آزمون کای دو در سطح معناداری 0001/0P< مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این پژوهش، جمعا 45 نمونه MRSA مورد بررسی قرار گرفتند. 51% از نمونه ها از زخم و به ترتیب 37 % ، 7% و 5% نمونه ها از خون، ادرار و خلط ایزوله شده بودند. بر اساس نتایج حاصل از آنتی بیوگرام، نمونه های MRSA بیشترین مقاومت را به ترتیب نسبت به کانامایسین (80%)، توبرامایسین (71%)، آمیکاسین (53%) و جنتامایسین (31%) نشان دادند. ژن aac(6'')-Ie-aph(2′′)-Ia در 44/24 درصد از جدایه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین شناسایی شد.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر نسبت به سایر تحقیقات شیوع مقاومت آنتی بیوتیکی کمتر می باشد که می تواند به علت شیوع کمتر مکانیسم های مقاومتی در این ایزوله ها باشد. تفاوت مشاهده شده در نتایج مطرح کننده تنوع الگوی مقاومت به آمینوگلیکوزید ها در نواحی جغرافیایی مختلف است.
    کلیدواژگان: ژن aac(6')، Ie، aph(2′′)، Ia، استاف اورئوس مقاوم به متی سیلین، بیمارستان مشهد
  • حسن علیدادی، راضیه نوروزیان استاد*، حبیب الله اسماعیلی صفحات 40-47
    زمینه هدف
    روش های معمول گندزدایی آب استفاده از کلر است که می تواند عوامل میکروبی را بطور موثر کنترل کند. تحقیقات دهه اخیر رابطه بین گندزدایی آب با کلر و محصولات گندزدایی جانبی را نشان داده است. تکنولوژی نانو در دهه های اخیر فرصتی را برای کشف قدرت باکتری کشی نانوذرات فلزی فراهم کرده است. از میان این نانوذرات، نقره بیشتر مورد استفاده قرار گرفته است. هدف از این تحقیق ارزیابی تاثیر نانو ذرات نقره در غیرفعالسازی باکتری های هتروتروف از آب آلوده بودهاست.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سیستم بسته و در مقیاس آزمایشگاهی بر روی آب آلوده دست سازی که بااضافه کردن 10 میلی لیتر پساب به 90 میلی لیتر آب مقطر ساخته شده بود، انجام گرفت. هر بار، به 6 ظرف از آب آلوده، نانونقره با مقادیر 180-30 میکروگرم در لیتر افزوده شد و در طول 100 دقیقه هر 20 دقیقه یک بار یک نمونه برداشته شد. شمارش بشقابی باکتری های هتروتروف مطابق دستورالعمل های چاپ 21 کتاب استاندارد متد آزمایش شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد افزایش زمان تماس با نانونقره، باعث غیر فعالسازی بیشتر باکتری های هتروتروف است (p=0.001)، اما رابطه معنی داری بین مقدار نانونقره و غیر فعالسازی باکتری های هتروتروف دیده نشد (p=0/13 ). حداکثرغیرفعال سازی 6/83 درصد در زمان تماس 100 دقیقه و برای غلظت 180 میکروگرم بر لیتر به دست آمد.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این تحقیق، میتوان نتیجه گرفت که نانو نقره برای غیر فعالسازی باکتری های هتروتروفاز آب آلوده موثر بوده و به عنوان یک روش جدید برای گندزدایی آب پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: نانونقره، گندزدایی، باکتری هتروتروف، آب
  • سمیه رحیمی، مصطفی علیزاده، فردوس کرد مصطفی پور، ادریس بذرافشان، ادریس حسین زاده، محمود تقوی* صفحات 48-57
    زمینه و هدف
    با تولید روزافزون محصولات لبنی به خصوص پنیر، مشکل بار آلودگی بالای پساب این صنایع و نحوه تصفیه آن رو به افزایش است. یکی از روش های تصفیه اینگونه پساب ها، سیستم تصفیه با استفاده از منعقد کننده می باشد. این تحقیق با هدف تعیین شرایط بهینه فرآیند انعقاد و لخته سازی با پلی آلومینیوم کلراید برای تصفیه فاضلاب صنعت لبنی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، از فرایند انعقاد با منعقد کننده PAC درشرایط آزمایشگاهی مورد استفاده قرار گرفت. با تغیر پارامترهای مهم موثر در این سیستم چون pH (2-12) و میزان دوز منعقد کننده (mg/l100-5) ، میزان کاهش پارامترهای کیفی همچون اکسیژن مورد نیاز شیمیایی(COD)، اکسیژن مورد نیاز بیوشیمیایی(BOD)، کل ازت آلی و معدنی( TKN)، کل فسفر(TP) و کل جامدات محلول(TDS) (راندمان دستگاه) ، محاسبه شد.
    یافته ها
    نتایج آزمایشات نشان داد کارآیی حذف COD، BOD، TKN، TP و TDS در شرایط pH برابر 8، دوز منعقد کننده mg/l50 و شرایط دمایی 2±22 درجه سانتیگراد به ترتیب به 51/74، 81/84، 24/68، 46/65 و 69/85درصد است که بیشترین مقادیر به دست آمده در مقادیر متغیر دو پارامتر pH و مقدار منعقد کننده است.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که منعقد کننده پلی آلومینیوم کلراید (PAC) قادر به کاهش پارامترهای کیفی فاضلاب صنعت لبنیات به حد استاندارد تخلیه پساب می باشد. با توجه به سهولت دسترسی، راهبری آسان و کارآیی قابل قبول در تصفیه اینگونه فاضلابها می تواند برای تصفیه فاضلاب صنایع لبنیاتی استفاده شود.
    کلیدواژگان: فاضلاب لبنی، انعقاد، پلی آلومینیوم کلراید
  • حاجی امید کلته، رضا حکمت شعار، ابراهیم تابان*، محمد امین فقیه، محسن یزدانی اول، ثنا شکری صفحات 58-65
    زمینه و هدف
    وضعیت بدنی نامناسب در حین کار با رایانه می تواند باعث مشکلات اسکلتی عضلانی برای کاربران رایانه شود. این مطالعه باهدف تاثیر یک برنامه آموزشی ارگونومی بر تصحیح وضعیت نامناسب بدنی در حین کار و کاهش دیگر عوامل آسیب زایی اسکلتی عضلانی دریکی از واحدهای اداری شرکت ملی گاز ایران انجام شد.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری پژوهش حاضر، 52 نفر از کارکنان یک واحد اداری بودند. بعد از ارزیابی اولیه از وضعیت بدنی در حین کار، برنامه مداخله آموزشی ارگونومی جهت کاهش عوامل آسیب زایی اسکلتی- عضلانی در طی یک دوره دوماهه، به کاربران داده شد.ارزیابی وضعیت بدنی قبل و بعد از آموزش با استفاده از روش رولا انجام گردید، سپس داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و توسط آزمون های آماری chi-square مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس یافته ها امتیاز نهایی افراد قبل از آموزش حداقل 3 و حداکثر 7 می باشد و بعد از ارائه آموزش وباگذشت 2 ماه از آن، امتیاز نهایی حداقل 2 و حداکثر 4 گردید. آزمون آماریchi-square نشان داد که بین برنامه مداخله آموزش ارگونومی در کاهش عوامل آسیب زای اسکلتی عضلانی و اصلاح وضعیت بدنی کاربران رابطه معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد برنامه آموزش ارگونومی می تواند یک روش بسیار موثر برای کاهش عوامل آسیب زایی اسکلتی عضلانی باشد.
    کلیدواژگان: ارزیابی پوسچر، ارزیابی سریع اندام فوقانی، اختلالات اسکلتی، عضلانی، آموزش
  • نصیبه اکبری، محمود الله دادی سلمانی*، تقی لشکربلوکی، مهدی گودرزوند صفحات 66-74
    زمینه و هدف
    صرع یک اختلال عصبی ناشی از تغییرات سیناپسی است که منجر به افزایش تحریک پذیری و تغییرات ساختاری بافت مغزی می گردد. کیندلینگ یک مدل حیوانی صرع است که طی تحریک های مکرر الکتریکی یا شیمیایی زیرآستانه ای منجر به تغییرات سیناپسی و مداری در مغز می شود. هیپوتالاموس جانبی به عنوان کانون اصلی نورون های اورکسینرژیک در خواب و بیداری و نیز تحریک پذیری مغزی دخیل است و گیرنده های زیادی در هیپوکامپ دارد. بنابراین، در این مطالعه به بررسی اثر کیندلینگ و غیرفعالسازی هیپوتالاموس جانبی بر تغییرات بافتی هیپوکامپ پرداخته شد.
    مواد و روش ها
    به منظور ایجاد کیندلینگ شیمیایی، داروی پنتیلن تترازول به میزان 45 میلیگرم / کیلوگرم، هر 48 ساعت از طریق داخل صفاقی تا 13 روز به حیوان تزریق گردید. سه مرحله متوالی 4 یا 5، به عنوان تایید کیندلینگ در نظر گرفته شد. لیدوکایین 2% با کمک دستگاه استریوتاکسی به هیپوتالاموس جانبی سمت راست، نیم ساعت قبل از هر تزریق پنتیلن تترازول تجویز گردید. رنگ آمیزی Nissl جهت مشاهده جمعیت نورونی نواحی CA3 و هیلوس (Hilus) هیپوکامپ استفاده گردید.
    یافته ها
    غیرفعالسازی هیپوتالاموس جانبی از نمو کیندلینگ پنتیلن تترازول (دوز 45 میلی گرم) پیشگیری نمود. پراکندگی سلولی در ناحیه ژیروس دندانه ای و ناحیه CA3 هیپوکامپ در اثر کیندلینگ پنتیلن تترازول افزایش یافت. در حالی که، غیرفعالسازی هیپوتالاموس جانبی نتوانست از این پراکندگی پیشگیری نماید. از طرفی، کیندلینگ اثر قابل مشاهده بر جمعیت نورونی نواحی CA3 و هیلوس هیپوکامپ نداشت.
    نتیجه گیری
    تحلیل نتایج نشان داد که کیندلینگ پنتیلن تترازول در ایجاد پراکندگی نورونی هیپوکامپ نقش دارد و غیرفعالسازی هیپوتالاموس جانبی اگر چه از نمو کیندلینگ ممانعت می نماید، قادر به پیشگیری از پراکندگی نورونی نیست.
    کلیدواژگان: صرع، کیندلینگ، پنتیلن تترازول، هیپوتالاموس جانبی
  • راضیه سادات حسینی، رها صالح آبادی، راهله جوانبختیان، معصومه علیجانپور آقاملکی، وحیدرضا برهانی نژاد، وحید پاک پور* صفحات 75-83
    زمینه و هدف
    در کشور ایران نیز همانند بسیاری از کشورهای درحال توسعه، گزارشی که منعکس کننده ی تاثیر فرهنگ های مختلف بر سالمندآزاری باشد، وجودندارد. این مطالعه با هدف بررسی مقایسه ای سوء رفتار با سالمندان و عوامل مرتبط با آن در دو گروه فارس و ترک استان چهارمحال و بختیاری انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی مقایسه ای بوده که با مشارکت 400 نفر از سالمندان استان چهارمحال و بختیاری انجام گرفت. روش نمونه گیری ازنوع تصادفی بود. پژوهشگر در چندین شهرستان پس از مراجعه به پارک ها و اماکنی که سالمندان واجد شرایط شرکت در مطالعه حضور داشتند و منازل آنان، پرسش نامه ی سالمندآزاری را تکمیل نمود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 14/17 درصد از مشارکت کنندگان به نوعی سوء رفتار را تجربه نموده اند که 9/35 درصد آن سوء رفتار جسمی، 9/15 درصد سوء رفتار روانی کلامی، 16 درصد سوء رفتار غیرکلامی، 1/10 درصد غفلت از خود، 5/4 درصد غفلت دیگران، 3/23 درصد تجربه ی طردشدن از جانب دیگران و 3/14 درصد سوء رفتار مالی بوده است. همه ی انواع سوء رفتار در هر دو گروه ترک و فارس اختلاف آماری معناداری داشت ( 5 صدم≥p).
    نتیجه گیری
    علیرغم تاکید بر احترام به سالمند در فرهنگ ما سالمندان، انواع مختلف سوء رفتار را تجربه می کنند. لذا شناخت دقیق سوء رفتار با آنان و عوامل مرتبط با آن، می تواند آگاهی و حساسیت جامعه و سازمان های مرتبط با این پدیده را ارتقاء دهد تا از این معضل بهداشتی جلوگیری به عمل آید.
    کلیدواژگان: سالمند، سالمندآزاری، فارس، ترک
  • بررسی فرایند ازن زنی کاتالیزوری با کربن فعال اصلاح شده با MgO در حذف مترونیدازول از محلول های آبی درراکتوربسترسیال
    اشکان عبدلی، رضا شکوهی، عبدالمطلب صید محمدی، قربان عسگری* صفحات 84-94
    زمینه و هدف
    آنتی بیوتیک ها با وارد شدن به محیط زیست میتوانند موجب مقاومت باکتریایی و تاثیر منفی بر موجودات مختلف شوند. ازن زنی کاتالیزوری یک روش برای افزایش راندمان فرایند ازن زنی تنها می باشد. این مطالعه با هدف بررسی کارایی فرایند ازن زنی کاتالیزوری با کربن فعال اصلاح شده با MgO در حذف مترونیدازول از محلول های آبی در راکتور بستر سیال انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در آزمایشگاه شیمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام گرفته است. آزمایشات ازن زنی کاتالیزوری در راکتور با بستر سیال صورت گرفت. تاثیر فاکتورهای pH، زمان واکنش، دوز کاتالیزور، غلظت اولیه مترونیدازول، عوامل تخریب کننده ازن و رادیکال های هیدروکسیل مشخص شد. همچنین کینتیک تجزیه مترونیدازول و طیف FTIR کاتالیزور نیز تعیین شد. تغییرات غلظت مترونیدازول توسط دستگاه HPLC تعیین شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که استفاده از کاتالیزور تهیه شده سرعت تجزیه مترونیدازول را حدود 32/7 برابر نسبت به ازن زنی متداول افزایش می دهد. در این مطالعه pH بهینه برابر با 10، دوز کاتالیزور بهینه برابر با 5/1 گرم بر لیتر و زمان بهینه برابر با 30 دقیقه تعیین شد. نتایج حاصل از تاثیر عوامل مداخله گر نشان داد که عمده واکنش های تجزیه مترونیدازول در مطالعه حاضر در سطح کاتالیزور اتفاق می افتند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل نشان دادند که با توجه به عملکرد بالای کربن فعال پوشش داده شده با MgOدر فرایند ازن زنی کاتالیزوری و افزایش راندمان حذف مترونیدازول در مقایسه با ازن زنی تنها و دسترسی آسان به مواد اولیه، کاربرد این کاتالیزور در فرایند ازن زنی به منظور افزایش راندمان و تسریع واکنش تجزیه مترونیدازول و ترکیبات مشابه توصیه می شود.
    کلیدواژگان: ازن زنی کاتالیزوری، مترونیدازول، پوشش دهی عمقی، MgO، راکتوربا بستر سیال
  • سید مسیح اعتماد ایوبی، حسین هنری صفحات 95-102
    زمینه و هدف
    سیاه زخم یک بیماری مشترک بین انسان و دام است. عامل این بیماری باکتری باسیلوس آنتراسیس می باشد. آنتی ژن حفاظتی تغییر یافته باسیلوس آنتراسیس برای درمان و واکسن قابل استفاده می باشد. هدف این مطالعه بیان آنتی ژن حفاظتی تغییر یافته باسیلوس آنتراسیس در باکتریE. coli می باشد.
    مواد و روش ها
    قطعات ژنی مورد نظر از پلاسمید pXOI تکثیر و با عمل SOEiong PCR قطعه بدست آمده در کلونینگ وکتور همسانه سازی گردید و بعد از جداسازی به وکتور pET28a(+) زیرهمسانه سازی و به باکتری E.coli سویه BL21(DE3) تراریخت شد. بیان آنتی ژن حفاظتی تغییر یافته باسیلوس آنتراسیس تحت القایIPTG انجام و بعد از تخلیص پروتئین با استفاده از کروماتوگرافی تمایلی، آنتی ژن حاصل در چهار نوبت به موش های سوری تزریق شد. آنتی بادی پلی کلونال تولید شده در سرم موش ها اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    آنتی ژن حفاظتی تغییر یافته باسیلوس آنتراسیس کلون شده در وکتور بیانی pET28a(+) به وسیله ی PCR، آنالیز آنزیمی و توالی یابی تایید گردید. پروتئین نوترکیب تولید شده به وسیله SDS-PAGE و لکه گذاری وسترن تایید شد. سرم از خون موش جداسازی شد و تیتر آنتی بادی علیه PA تغییر یافته از طریق الایزای غیر مستقیم ارزیابی گردید.
    نتیجه گیری
    پروتئین تولیدی دارای خاصیت مهار کنندگی بالایی برای فاکتورهای بیماریزای LF و EF می باشد. با توجه به شناسایی آنتی ژن PA بوسیله آنتی بادی آنتی ژن حفاظتی تغییر یافته باسیلوس آنتراسیس، می توان به صورت مجزا، یا ترکیبی با سایر دومن های PA در طراحی واکسن و بعنوان دارو برای درمان و پیشگیری بیماری سیاه زخم استفاده نمود.
    کلیدواژگان: آنتی ژن حفاظتی تغییر یافته، باسیلوس آنتراسیس، پروتئین نوترکیب
  • سید امیر حسین ذهنی مقدم، مریم جوادی، فواد علیمرادی*، اصغر محمدپور اصل صفحات 103-109
    زمینه و هدف
    بیماریدیابت مشکلی جهانی بوده و یکی از علل مهم ناتوانی و مرگ در جوامع امروزی است. برخی بررسی ها نشان داده اند که بین مدت خواب با سطح قند خون در بیماران دیابتی رابطه وجود دارد، اما این رابطه در مطالعات دیگر مورد تایید قرار نگرفته است. از این رو مطالعه حاضر به منظور بررسی ارتباط طول مدت خواب با قند خون بیماران دیابتی نوع 2 طراحی گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی– تحلیلی 244 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو مراجعه کننده به مرکز غربالگری دیابت در جنوب تهران مورد بررسی قرار گرفتند. بعد از کسب رضایت نامه کتبی، اطلاعات دموگرافیکی، وضعیت خواب و نمونه خون از افراد گرفته شد. اطلاعات با استفاده از رگرسیون لجستیک تجزیه وتحلیل گردید.
    یافته ها
    از 244 نمونه مورد بررسی تعداد 9/68 درصد (168 نفر) زن و 1/31 درصد (67 نفر) مرد بودند. میانگین کلی سن این افراد22/11±30/58 سال بود. بررسی رابطه کنترل قند خون با ساعات خواب با تطبیق متغیر های دموگرافیکی و مدت بیماری نشان داد که طول مدت خواب در روز های عادی و روز های تعطیل، با کنترل قند خون در افراد مورد مطالعه رابطه معنی داری ندارد(05/0
    نتیجه گیری
    بین طول مدت خواب با قند خون ناشتا و هموگلوبین A1c در بیماران دیابتی نوع 2 رابطه وجود ندارد. انجام مطالعات طولی در این زمینه توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، خواب، قند خون ناشتا، هموگلوبین A1c
  • محمد ملکوتیان، علی اسدی پور*، سمیه محمدی سنجد کوه صفحات 110-121
    زمینه و هدف
    یکی از بزرگترین صنایع تولیدکننده ی فاضلاب های رنگی، صنعت نساجی است. تخلیه ی این فاضلاب ها به آب های پذیرنده از طریق کاهش انتقال نور، کاهش اکسیژن محلول و افزایش COD زندگی آبزیان را به خطر می اندازد. در این تحقیق کارایی نانو ذرات پراکسید کلسیم در حذف راکتیو قرمز 198 از فاضلاب سنتتیک و فاضلاب کارخانه نساجی یزدباف بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    این تحقیق یک مطالعه ی تجربی است که در بهار و تابستان 1393 در مرکز تحقیقات مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شد. مشخصات نانو ذرات سنتز شده از طریق آزمایش های TEM و XRD تعیین گردید. آزمایش های جذب در سیستم ناپیوسته روی نمونه سنتتیک و واقعی انجام شد. تاثیر پارامترهای pH محلول (3-13)، غلظت اولیه رنگ (10 – 300 mg/L)، زمان تماس (5- 90 دقیقه) و دوز جاذب (5 صدم -6 دهم گرم) بررسی و ایزوترم های جذب تعیین شد. داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه ی 21، EXCEL2007 و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل گردید.
    یافته ها
    جاذب سنتز شده دارای اشکال کروی یکنواخت با اندازه ی متوسط 25-15 نانومتر بود.pHبهینه در حذف رنگ 3-7، زمان تماس تعادلی 50 دقیقه و مقدار بهینه ی جاذب 4 دهم گرم در 100 میلی لیتر بود. در شرایط بهینه بازده ی حذف رنگ در نمونه ی سنتتیک و واقعی، به ترتیب 58/99 و 18/76 درصد به دست آمد. نتایج حاصل شده بیشترین همبستگی را با مدل ایزوترم لانگمویر نشان داد.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج پراکسید کلسیم جاذب مناسبی در حذف راکتیو قرمز 198 می باشد و با توجه به سنتز آسان، می تواند به عنوان یک روش کاربردی در تصفیه ی فاضلاب های نساجی استفاده شود.
    کلیدواژگان: جذب سطحی، پراکسید کلسیم، کارخانه یزدباف
  • مختار عارفی*، روح الله رحیمی، محسن گل محمدیان صفحات 122-132
    زمینه و هدف
    بیماری قلبی، اختلالی روانی- فیزیولوژیک است که علاوه بر عوامل خطرساز جسمی، عوامل روانشناختی مانند رگه های شخصیتی و تدابیر مقابله ای در بروز و تشدید آن نقش بسزایی دارد. به همین منظور، پژوهش حاضر به بررسی رگه های شخصیت و سبک های مقابله ای زنان و مردان سالم در مقایسه با مبتلایان به بیماری های قلبی سرپایی می پردازد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع تحقیقات علی- مقایسه ای است. جامعه آماری شامل کلیه بیماران قلبی سرپایی و همراهان آن ها که در اردیبهشت ماه سال 1394 به بیمارستان شهید مدنی خرم آباد مراجعه کرده بودند که از بین آنان، تعداد 50 نفر از افراد مبتلا به بیماری قلبی(26مرد و 24 زن) و 50 نفر از افراد سالم(28 مرد و 22 زن) از طریق همتاسازی با گروه بیمار انتخاب شدند. سپس پرسشنامه های شخصیتی آیزنک(EPQ-R) و سبک های مقابله ای فولکمن و لازاروس(WCQ) بر روی گروه های مورد مطالعه اجرا شد. برای تحلیل داده ها از شاخص های توصیفی و تحلیل واریانس چند متغیره با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 استفاده شد. سطح معناداری نیز 01/0=α در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بیماران قلبی از نظر روان رنجورخویی و روان پریش خویی تفاوت معناداری با گروه سالم دارند (001/0P>). همچنین در سبک مقابله ای هیجان مدار بین دو گروه تفاوت وجود دارد اما در نوع مساله مدار بین آن ها تفاوتی یافت نشد. در مورد نقش جنسیت نیز نتایج نشان داد که در برون گرایی و سبک های مقابله ای هیجان مدار و مساله مدار بین زنان و مردان بیمار تفاوت معنی دار وجود دارد (001/0P>).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که افراد مبتلا به بیماری های قلبی سرپایی افرادی مضطرب، نگران، خشن، و آماده ابتلا به اضطراب، افسردگی و پرخاشگری هستند و نسبت به افراد سالم در مقابله با مشکلات بیشتر از سبک مقابله ای هیجان مدار استفاده می کنند.
    کلیدواژگان: بیماری قلبی سرپایی، رگه های شخصیتی، سبک مقابله ای هیجان مدار و مساله مدار
  • طاهره شریفی، مینا نامداری*، ناصر هاشمی نژاد صفحات 133-142
    زمینه و هدف
    پرسنل بخش فوریت پزشکی به دلیل محدودیت وقت در انجام وظایف و تصمیم گیری در شرایط بحرانی به شدت مستعد ابتلا به تنش شغلی و عواقبی چون ترک حرفه می باشند. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط تنش شغلی با تمایل به ادامه خدمت در کارکنان فوریت های پزشکی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه توصیفی تحلیلی حاضر بر روی 200 کارمند مرکز فوریت های پزشکی شهر کرمان با نمونه گیری طبقه ای، انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه استاندارد تنش شغلی HSE و پرسشنامه تمایل به باقی ماندن در حرفه Need بود. داده ها بوسیله آمار توصیفی و آزمون های ANOVA ،T- test و رگرسیون در نرم افزار SPSS نسخه 19 تحلیل گردید. سطح معناداری برای کلیه آزمون ها کمتر از 0.05 درنظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین نمره تنش شغلی67/26±35/89 (از 175نمره) و میانگین نمره تمایل به ادامه خدمت3/0±32/3 (از 4نمره) به دست آمد. طبق آزمون پیرسون، بین تنش و تمایل به ادامه خدمت همبستگی معکوس (21/0-r= و 01/0>p) و بین همه ابعاد تنش شغلی با یکدیگر، همبستگی مثبت وجود داشت (05/0>p). بر اساس آزمون رگرسیون، بین تنش شغلی با تعداد فرزندان و سابقه کاری ارتباط معناداری وجود نداشت (05/0
    نتیجه گیری
    از آنجاکه کارکنان دارای تنش شغلی کمتر، تمایل بالاتری برای ادامه خدمت دارند، لذا ضروری است استراتژی های موثری برای کاهش تنش شغلی کارکنان نظیر حمایت سرپرستی، مشورت و مشارکت پرسنل در تصمیم گیری های سازمان تدوین گردد.
    کلیدواژگان: تنش شغلی، تمایل به ادامه خدمت، فوریت های پزشکی
  • فاطمه پور امیررزداری*، پرویز کریمی ثانی صفحات 143-150
    زمینه و هدف
    باورهای غیرمنطقی میانجی گر حالات هیجانی هستند و می توانند به عنوان علت اصلی پریشانی هیجانی تجربه شوند که آموزش شعردرمانی به عنوان یک عامل کاهش این پریشانی هیجانی است. بنابراین هدف پژوهش حاضر اثربخشی آموزش شعردرمانی بر کاهش باورهای غیر منطقی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه شهر ارومیه بود.
    مواد و روش ها
    طرح پژوهش از نوع طرح های نیمه آزمایشی، پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر دوره متوسطه شهر ارومیه در سال تحصیلی 93-1392 بودند. روش نمونه گیری در این پژوهش خوشه ایچند مرحله ای بود که بر این اساس تعداد 30 دانش آموز دارای نمرات بالای باورهای غیرمنطقی انتخاب و برای گمارش تصادفی در گروه آزمایش و کنترل در نظر گرفته شدند و جلسات شعر درمانی بر روی گروه آزمایش اجرا شد و پرسشنامه باورهای غیر منطقی جونز بر روی آن ها اجرا شد. داده های به دست آمده با استفاده از روش های آمار توصیفی و آزمون تحلیل کواریانس توسط نرم افزار SPSS.16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بر اساس نتایج به دست آمده، دانش آموزان گروه آزمایش، پس از مداخله در مقایسه با گروه کنترل باورهای غیر منطقی کمتری نشان دادند (005/0=P، 91/9=F).
    نتیجه گیری
    بر این اساس می توان برای افزایش باورهای منطقی از شعردرمانی بر مبنای شعرهای سهراب سپهری استفاده نمود.
    کلیدواژگان: هنردرمانی، باورهای غیر منطقی، شعردرمانی، دانش آموزان
  • حسین پیری، بنیامین علی محمدی، فاطمه سعیدی، فیروزه نادری، حسن اژدری زرمهری* صفحات 151-160
    زمینه و هدف
    حدود نیم تا یک درصد از جمعیت جهان به بیماری صرع مبتلا هستند. تشنج، از مهمترین علایم صرع است که به علت فعالیت الکتریکی غیرطبیعی نورون های مغز دیده می شود. به دلیل عوارض جانبی داروهای شیمیایی، استفاده از داروهای گیاهی می تواند جایگزین مناسبی برای کنترل تشنج به کار رود. در این مطالعه، اثر ضد تشنجی عصاره ی هیدروالکلی برگ گیاه کاکوتی(Ziziphoratenuior L.) در موش سوری نر بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، 40 موش سوری نر با محدوده ی وزنی 30-25 گرم به طور تصادفی، انتخاب و به پنج گروه 8 تایی تقسیم شدند که شامل یک گروه کنترل (دریافت کننده ی نرمال سالین و پنتیلن تترازول PTZ، 80 میلی گرم به ازای هرکیلوگرم) و 4 گروه درمان (دریافت کننده ی عصاره با دوزهای 150، 300، 600، 900 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم) بودند. 30 دقیقه بعد از تجویز داخل صفاقی نرمال سالین (در گروه کنترل) و دوزهای مختلف عصاره (در گروه های درمان)، پنتیلن تترازول با دوز 80 میلی گرم به ازای هرکیلوگرم به صورت داخل صفاقی (IP) به موش ها تزریق شد و بلافاصله موش ها به قفس مخصوص منتقل شدند و درطی 20 دقیقه رفتارهای تشنجی توسط دوربین فیلمبرداری شد و سپس فازهای مختلف تشنج مورد ارزیابی قرارگرفت.
    یافته ها
    تزریق عصاره ی هیدروالکلی این گیاه به صورت اثر وابسته به دوز، باعث تاخیر زمان شروع تشنج کلونیک، تونیک و تشنج ژنرالیزه تونیک کلونیک شد که در دوزهای 600 و 900 و میلی گرم به ازای هر کیلوگرم، بیشترین اثر را نشان دادند. همچنین تجویز عصاره ی هیدروالکلی برگ گیاه کاکوتی، باعث کاهش میانگین زمان مرحله ی تشنج کلونیک، تونیک و تونیک کلونیک در حیوانات شد. نیز عصاره ی مذکور باعث حفاظت حیوانات در برابر مرگ و میر و تعداد پرش های ناگهانی گردید که در دوزهای 600 و 900 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم، بیشترین تاثیر را داشت.
    نتیجه گیری
    مطالعه ی ما نشان داد که عصاره ی هیدروالکلی برگ کاکوتی (ZiziphoratenuiorL.) دارای اثر ضد تشنجی مناسبی بوده و به نظر می رسد مطالعات آینده برای جداسازی و تعیین مواد موثر و شناخت مکانیسم اثر آن ضروری باشد.
    کلیدواژگان: کاکوتی، اثر ضد تشنجی، پنتیلن تترازول، تشنج، موش سوری
  • مهدی فضل زاده، روح الله رستمی، صادق حضرتی* صفحات 161-168
    زمینه و هدف
    مونوکسید کربن گازی بی رنگ، بی بو، بی مزه و سمی بوده و از آلاینده های مهم هوای محیط های داخلی و همچنین خارج ساختمان می باشد. بنابراین، این مطالعه با هدف اندازه گیری غلظت CO در هوای آزاد شهری و هوای داخل منازل مسکونی شهر اردبیل و مقایسه ی آن با استاندارد کیفیت هوا انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی توصیفی تحلیلی، غلظت مونوکسید کربن درطی دو فصل تابستان و زمستان از هوای آزاد شهری و هوای داخل 50 واحد مسکونی در سال 1392 صورت گرفت. اندازه ی CO به وسیله ی دستگاه گازسنج پرتابل و به مدت 1 ساعت از محدوده ی تنفسی افراد انجام شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان می دهد که مقدار مونوکسید کربن در هوای محیط بیرون (ppm 13/1 ±18/2) در مقایسه با هوای داخل منازل ( ppm63/0±57/0) بیشتر می باشد. همچنین میزان مونوکسید کربن در هوای داخل در فصل زمستان (ppm62/0±63/0) اندکی بیشتر از فصل تابستان (ppm65/0±51/0) می باشد. نسبت غلظت مونوکسید کربن هوای بیرون به هوای داخل منازل (I/O) نیز برابر 76/0 ±37/0 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده از این مطالعه، کیفیت هوای شهری و هوای داخلی منازل در شهر اردبیل از لحاظ شاخص مونوکسید کربن درحد قابل قبول بوده و آلودگی کمتر از مقادیر رهنمود برآوردمی شود.
    کلیدواژگان: آلودگی هوا، منوکسید کربن، هوای داخل، هوای آزاد، نسبت، I، O
  • جعفر وطن دوست*، شکوفه حسن آبادی صفحات 169-182
    امروزه با استفاده از مهندسی ژنتیک، پروتئین های نوترکیبمی توانند در حجم انبوه برای پاسخگویی به خواسته های فراوان صنعت تولید شوند. پروتئین هاینوترکیبمی توانند در سیستم های بیانی مختلفی بیان شوند و برحسب نوع پروتئین نوترکیب، این سیستم های بیانی می توانند عاری از سلول، بر پایه سلول پروکاریوتی یا یوکاروتی باشند. برای تولید پروتئین های نوترکیبدارویی در اغلب موارد تغییرات پس از ترجمه لازم است و سامانه های بیانی پستانداران در این رابطه اولین انتخاب هستند؛ اما با توجه به مشکلات تولید انبوه پروتئین های نوترکیب در آن ها، سامانه های بیانی حشرات می تواند جایگزین مناسب تری برای دستیابی به بیان بالای بسیاری از پروتئین های نوترکیب و پیچیده موردتوجه قرار گیرند. در سال های اخیر رده سلولی S2 از حشره دروزوفیلا به عنوان میزبان برای بیان پروتئین های نوترکیب انسانی و غیرانسانیاستفاده شده است. این سیستم با دارا بودن مزایای چون تراکم سلولی بالا و قابلیت تولید پروتئین نوترکیب تاخورده حامل تغییرات پس از ترجمه، این پتانسیل را جهت کاربرد در حوضه ی صنعتی و تجاری فراهم نموده است.
    کلیدواژگان: پروتئین نوترکیب، سیستم های بیانی، سلولS2
  • حسن رامشینی، عبدالله مهرآبادی، علیرضا مسلم* صفحات 183-195
    زمینه و هدف
    تجمعات پروتئین آمیلوئید بتا (Aβ) که سازنده اصلی پلاک های سنیل می باشد یکی از عوامل مهم پاتولوژیکی است که منجر به بیماری آلزایمر می گردد. ترکیباتی که قادر به مهار تشکیل فیبرهای Aβ بشود و یا باعث کاهش سمیت ناشی از این فیبرها گردند ممکن است ارزش درمانی برای بیماری آلزایمر داشته باشند. در حالی که انتظار می رود کورکومین به عنوان یک دارو در درمان آلزایمر تجویز شود اما به علت پایداری پایین آن این امر میسر نشده است. در مطالعه حاضر اثر مهاری 2، 6-bis(3،4-dimethoxybenzylidene)-1- cyclohexanone که یک مشتق جدید و پایدار از کورکومین است روی تجمع و سمیت لیزوزیم تخم مرغ (HEWL) و همچنین روی یادگیری و حافظه فضایی موش صحرایی بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    تعداد 30 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار با وزن 250-280 گرم به 5 گروه کنترل، دریافت کننده اسکوپولامین، دریافت کننده فیبرهای لیزوزیم، دریافت کننده فیبرهای لیزوزیم تشکیل شده در حضور کورکومین و یا مشتق کورکومین تقسیم شدند. تمام موش ها به کمک ماز آبی تحت آزمون یادگیری و حافظه فضایی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که گروه های دریافت کننده تجمعات لیزوزیم تشکیل شده در حضور کورکومین و یا مشتق آن سکوی پنهان را نسبت به گروه کنترل در زمان کمتر و با طی مسافت کمتری پیدا کردند. تزریق تجمعات آمیلوئیدی لیزوزیم به هیپوکامپ موش صحرایی باعث کاهش حافظه فضایی موش صحرایی شد. در حالی که در حضور کورکومین و مشتق آن تجمعات لیزوزیم تشکیل یافته، غیر سمی بوده و در اثر تزریق به موش صحرایی روی یادگیری و حافظه فضایی تاثیر ندارند.
    نتیجه گیری
    این مشاهدات پیشنهاد می کند که کورکومین و یا مشتق آن ممکن است با نفوذ در محل تولید پلاک آمیلوئیدی باعث مهار تشکیل فیبرهای آمیلوئیدی گردد. از طرفی این مطالعه اهمیت استفاده از پروتئین مدل را به عنوان یک ابزار قوی برای مطالعه بیماری آلزایمر نشان می دهد.
    کلیدواژگان: لیزوزیم تخم مرغ، مشتق کورکومین، آمیلوئید، حافظه فضایی، ماز آبی
|
  • Amir Rashid Lamir*, Mohsen Dehbashi, Bahareh Ketabdar Pages 6-13
    Background and Objectives
    For the past 50 years, anabolic steroids have been at the forefront of the controversy due to their various effects on athlete's performance. So the aim of the present study was to examine the effects of anabolic steroids abuse, during and after the withdrawal of the drug usage, on liver enzymes and blood albumin of bodybuilders.
    Materials and Methods
    The study is causative-comparative research, and 40 males (Age: 26.62±6.8 years, height: 175.89±9.2 cm, weight: 77.17±12.7) were participated in this study, who were divided into four groups of ten members: athletes are using steroids, athletes with a history of drug usage who had given away its usage at least for 2 months, athletes with a history of at least 6 months of giving away using steroid and athletes with no history of steroid use. 12-hour fasting blood samples were collected at eight oclock in the morning, and the data were analyzed using one-way ANOVA and a post hoc test.
    Results
    The results of this study showed higher degradation of both enzymes (ALT, AST) in the first group as compared to the other groups (p%5).
    Conclusion
    Steroid drugs have devastating effects on the liver cells. So those, even after two months of stopping drug consumption, their side effects are still apparent in athletes who had used them. But it seems that their negative effects on liver enzymes decrease over time.
    Keywords: Liver, Albumin, AST, ALT, ALP
  • Mosareza Tadayyonfar, Mehdi Amadani, Ali Tajabadi, Yaser Tabaraee, Hossein Khosrojerdi* Pages 14-20
    Background and Objectives
    Pain after surgery, especially in appendectomy, is one of the most common causes of patients’ dissatisfaction. Regarding common side effects of existing analgesics, the researchers decided to replace conventional medicine for overcoming postoperative pain in such patients. Therefore, the aim of this study is to compare the pain relief effects of diclofenac and promethazine in patients with appendectomy.
    Materials & Methodes: This triple blind clinical trial was performed on 60 patients of 49 -15 years old undergoing appendectomy in Shahid Doctor Beheshti Hospital of Sabzevar in 2012. Participants were selected by convenience sampling and randomly divided into two 30-cases groups of control and intervention, respectively received diclofenac promethazine by muscle depth injection in Dursuglutyal muscle. According to the standard numeric pain scale, the pain was investigated in the first hours after treatment. Data were analyzed using the Pearson chi-square test and SPSS version 18, and the level of significance was selected as 0.05.
    Results
    The difference of postoperative pain relief was significant (P=0/018) between the two groups at a half an hour. The average amount of pain in half an hour after injection of diclofenac and promethazine were 5.04± 2.26 and 3.96 ± 1.33, respectively. Also, the average amount of pain in one hour after injection of diclofenac and promethazine were 4.59 ± 5/31 and 3.30 ± 1.33, respectively. However, the differences were not statistically significant (P = 0.177).
    Conclusion
    Promethazine is of greater analgesic efficacy than diclofenac. Therefore, a basic planing is recommended for the use of phenothiazines instead of highly morbid analgesics like non -steroidal anti-inflammatory drugs.
    Keywords: Pain, Promethazine, Diclofenac, Analgesic, Appendectomy
  • Sedigheh Salehi*, Seyyed Alimohammad Mosavi, Mohammadebrahim Sarichloo, Seyyed Hossein Ghafeleh Bashi Pages 21-30
    Background and Objectives
    Obsessive-compulsive disorder is a chronic disorder that disables different functions of patients and the treatment is difficult and complicated because of signs inherent of disorder and tending to be chronic. The aim of this study was to evaluate the metacognition believes and personality characteristics of obsessive-compulsive patients.
    Materials and Methods
    In a cross-sectional design (one year, from 12/2012 to 11/2013), 62 patients diagnosed with OCD from psychological clinic of Qazvin were selected by the method of time random sampling. Data were collected using Wells’ MCBQ-30, FFI-60 Costa & Mccare and MOCI questionnaire. Data were analyzed by version 21 SPSS software, descriptive and inferential statistical methods at the level 5 and 1 percent of Significant.
    Results
    Personality components and metacognition believes do not make meaningful effect in obsession severity. Most of obsessed patients are in spectrum of neuroticism and then conscientiousness with extraversion and openness experience which neuroticism and conscientiousness is more in both and extraversion and openness experience is lower in patients. There is meaningful difference between cognitive confidences and other cognitive believe, and these are less than another believes in obsessed patients. The relationship between personality characteristics and cognition believes are the only meaningful relation which is observed. These meaningful relationships pertain to negative relationship of extraversion and cognitive confidence and the other coefficients are not meaningful.
    Conclusion
    The research findings are consistent with meta-cognitive and personality characteristics conceptualizations of obsessive-compulsive disorders. This finding could be an important concept for etiology, continuation, and treatment of this disorder.
    Keywords: Obsessive, compulsive disorder, Metacognitive beliefs, Personality characteristics
  • Azadeh Hadad Sabzevar*, Hasan Abdollahzadeh Pages 31-39
    Background and Objectives
    Methicillin-resistant Staphylococcus aureus is a major cause of nosocomial and community-acquired infections. The purpose of this study was to evaluate the prevalence of aac(6')-Ie-aph(2′′)-Ia gene among clinical isolates of methicillin-resistant Staphylococcus aureus isolated from Mashhad hospitals.
    Materials and Methods
    This study was cross-sectional and descriptive-analytic (from September 2013 to July 2014 performed on clinical samples of Ghaem, Pasteur, Imam Hadi, Imam Reza hospitals in Mashhad). After collecting 45 clinical isolates of MRSA antimicrobial, sensitivity pattern of isolates was determined by disk diffusion method using disks of oxacillin, gentamicin, tubramycin, amikacin, and kanamycin according to the CLSI guidelines. PCR method was used for detection and determination of prevalence of mecA antimicrobial-resistance gene (used to confirm the diagnosis of MRSA) and aac(6')-Ie-aph(2′′)-Ia genes. Data collected after the entry into SPSS version 18 using chi-square test.
    Results
    In this study, 45 cases of Methicillin-resistant Staphylococcus aureus were evaluated. %51 of cases was isolated from ulcers; while %37, %7 and %5 were respectively isolated from blood, urine and sputum. According to the antibiotic sensitivity test results, Staphylococcus aureus isolates were resistant against kanamycin (%80), tobramycin (%71), amikacin (%53) and gentamicin (%31). The aac(6')-Ie-aph(2′′)-Ia gene at %44/24 of isolates of methicillin-resistant Staphylococcus aureus was detected.
    Discussion
    Compared to others, this study shows lower rate of antimicrobial resistance which could be due to lower frequency of resistance mechanisms (Aminoglycoside-resistance genes, efflux pomps, …) in these isolates. The discrepancy between results could also point to diversity in aminoglycoside-resistance in different geographical regions.
    Keywords: Gene aac(6'), Ie, aph(2′′), Ia, Methicillin, resistant Staphylococcus aureus, Hospital Mashhad
  • Hasan Alidadi, Raziyeh Novrozian Ostad*, Habobollah Esmaeli Pages 40-47
    Background and Objectives
    Common methods for water disinfection are using chlorine which can efficiently control microbial agents. Researches in recent decades have shown a relationship between the disinfection of water and disinfection by-products. Nanotechnology in the last decades has provided opportunities for discovering the bactericide property of metal nanoparticles. Among all anti-microbial nanoparticles, silver is the most applicable one. Therefore, the aim of this study was to evaluate the effect of nanosilver on inactivating of the heterotrophic bacteria in contaminated waters.
    Materials and Methods
    This bench-scale experimental study was carried out in a batch system on artificially contaminated water samples prepared by adding 10 ml effluent to 90 liters of distilled water. In each run, the nanosilver (30-180 μgL-1) was added to 6 containers of contaminated water and then a sample was taken every 20 minutes for a 100-minute period. Numbers of heterotrophic plate count (HPC) were determined for all samples according to the standard methods book instructions (21st edition).
    Results
    Results revealed that the heterotrophic bacteria inactivation significantly increased with increasing the contact time of nonosilver (P=0.001), but there was no significant correlation between the nanosilver concentrations and heterotrophic bacteria inactivation (P=0.13). The maximum heterotrophic bacteria inactivation (83.6%) was achieved within 100 minutes of contact time for 180 μgL-1 of nanosilver.
    Conclusion
    Nanosilver treatment is effective in heterotrophic bacteria inactivation in contaminated water and can be advised as a new method for water disinfection.
    Keywords: Water, Disinfection, Nanosilver, Heterotrophic bacteria
  • Somayyeh Rahimi, Mostafa Alizadeh, Ferdows Kord Mostafapour, Edris Bazrafshan, Edris Hosseinzadeh, Mahmoud Taghavi* Pages 48-57
    Background and Objectives
    With increasing the dairy products, particularly cheese, the problem of pollution arisen from the corresponding wastewaters and their treatment is being more serious than before. One of the used treatment methods for such wastewaters is coagulation process. This study was done with the aim of determining optimal condition of coagulation process for dairy wastewater treatment using poly Aluminium chloride (PAC).
    Materials and Methods
    At first, the coagulation process with PAC coagulant was used under laboratory conditions. By changing important parameters affecting the system pH (2-12) and coagulant dosage (5-100 mg/L), the decreasing of quality parameters of effluent such as Chemical Oxygen Demand(COD), Biological Oxygen Demand(BOD), Total Kjehldahl nitrogen (TKN), Total Phosphorous(TP) and Total Dissolved Solids (TDS) were obtained.
    Results
    Experiments showed the removal efficiency ofCOD, BOD, TKN, TP, and TDS in pH 8 and coagulant dosage of 50 mg/L at 22±2 °C can be reached to 74.51, 84.81, 68.24, 65.46 and 85.69, respectively, which were the highest amounts among the pHs and coagulant dosages studied.
    Conclusion
    The results showed that PAC coagulant is able to improve quality parameters of dairy wastewaters to standard levels. Because of availability, easy operation and acceptable removal efficiency for this wastewater type, PAC coagulant can be used for treatment of dairy industries wastewater.
    Keywords: Dairy Wastewater, Coagulation, PAC
  • Haji Omi Kalteh, Reza Hekmat Shoar, Ebrahim Taban*, Mohammadamin Faghih, Mohsen Yazdani Avval, Sana Shokri Pages 58-65
    Background And Aims
    Awkward posture can cause musculoskeletal disorders while working with computers for the computer users. the aim of this study was to evaluate the effect of an ergonomic training program in poor condition physically at work and reduction of other causes of musculoskeletal disorders in one of the subsidiaries of National Iranian Gas Company. Evaluation of posture before and after the training was done by Rula.
    Methods
    The statistical population consisted of 52 employees had an administrative unit. After an initial assessment of body condition during operation, ergonomics intervention program to reduce the factors causing musculoskeletal disorders over a period of two months was given to the users. Then the data using SPSS version 19 and by chi-square and t-test analysis was performed.
    Results
    the final score is based on a minimum of three and maximum of seven subjects before training and over two months, the final score was a minimum of 2 and maximum of 4.
    Conclusion
    Chi-square test showed a significant effect between ergonomic training intervention programs on reduction of awkward musculoskeletal postures of users.
    Keywords: posture assessment, Rapid Upper Limb Assessment, musculoskeletal disorders, training
  • Nasibeh Akbari, Mahmoud Allahdadi Dalmani*, Taghi Lashkar Blouki, Mehdi Godarzvand Pages 66-74
    Purpose
    Epilepsy, as a plastic change lead to hyperexcitability and structural change. Kindling is the process of repetitive subconvulsive electrical or chemical stimulation induced synaptic and circuit alterations. Lateral hypothalamus (LH) contains the main constellation of orexinergic neurons involved in sleep and waking and even excitability with high numbers of receptors in hippocampus. Thus, we investigate the effect of LH inactivation on kindling development and kindling induced hippocampal neuronal population.
    Method
    Pentylenetetrazol (PTZ; 45 mg/kg) was used to induce chemical kindling every 48 h up to 13 injections, intraperitoneally. Three consecutive 4 or 5 seizure stages were criteria for kindling. Lidocaine (2%) was injected stereotaxically into right LH, 0.5 h prior to PTZ administration. Nissl staining was used to demonstrate neuronal population survival in CA3 and hilar regions of hippocampus.
    Results
    LH inactivation prevented PTZ kindling development. Although kindling increased neuronal dispersion in CA3 and hilar regions, LH inactivation was unable to reduce the dispersion. Moreover, kindling did not affect neuronal survival in CA3 and hilus, qualitatively.
    Conclusion
    It is concluded that kindling induced structural changes is to some extent independent of kindling development and it is not prevented by kindling inhibition through LH inactivation.
    Keywords: Epilepsy, kindling development, Pentylenetetrazol, Lateral hypothalamus
  • Raziyeh Saadat Hosseini, Raha Salehabadi, Raheleh Javanbakhtian, Masomeh Alijanpour Aghamaleki, Vahid Reza Borhani Nejad, Vahid Pakpour* Pages 75-83
    Background
    In Iran, as in many developing countries, a report that reflects the impact of different cultures on the elderly abuse does not exist. Therefore this study conducted to compare elderly abuse and related factors in groups of Persian and Turk in Chahatmahal Bakhtiari province.
    Materials and Methods
    This descriptive-comparative study was carried out on 400 elderly people in Chahatmahal Bakhtiari province. Sampling method was random. The researcher visiting several parks and places which elderly people were eligible for the study and Elder Abuse Questionnaires were completed. For analyzing the data, descriptive and inferential statistics were used.
    Results
    Finding showed that 17.14% of participants have experienced at least one type of abuse, which 35.9% was physical abuse, 15.9% verbal-psychological abuse, 16% Nonverbal abuse, 10/1% self-neglect, 4.5% others neglect, 23.3% experience of rejection from others, and 14.3% financial abuse. All types of abuse in both Persian and Turkish groups were significantly different.
    Conclusion
    Despite our cultural emphasis on respecting to the elderly people, they experience various forms of abuses. Therefore, understanding their abuse and related factors can promote the awareness and sensitivity of community and related organizations which finally prevents this health problem.
    Keywords: older adult, older abuse, Persian, Turkish
  • Survey of Catalytic O zonation Process with MgO-Modified Activated Carbon for the Removal of Metronidazole from Aqueous Solutions through a Fluidized Bed Reactor
    Ashkan Abdoli, Reza Shokohi, Abdolmotalleb Seydmohammadi, Qorban Asgari* Pages 84-94
    Background and Objectives
    Antibiotics can cause negative impacts on animals and bacterial resistance by entering to the environment. Catalytic ozonation process is a method for increasing the efficiency of the simple ozonation. This study evaluated the efficiency of catalytic ozonation process with activated carbon modified with MgO to remove metronidazole from aqueous solutions in a fluidized bed reactor.
    Materials and Methods
    Catalytic ozonation experiments were performed in a fluidized bed reactor. Impact of pH, reaction time, catalyst dosage, initial concentration, radical scavengers and hydroxyl radicals was found. The degradation kinetic of metronidazole was determined as well as FTIR spectra of the catalysts. The concentration change of metronidazole was determined by HPLC.
    Results
    The results showed that the catalyst prepared increases metronidazole decomposition rate as high as 7.32 times, compared to conventional ozonation. The optimum pH of 10, the optimal dose of 1.5 g/L of catalyst and the optimum time of 30 min were determined. The results of radical scavengers’ effect showed the main reactions of metronidazole decomposition are on the catalyst surface.
    Conclusions
    The results showed that, due to the high performance activated carbon coated with MgO in catalytic ozonation process, increased removal of metronidazole, compared with simple ozonation, and easy access to raw materials, the use of these catalysts in ozonation process are recommended to increase efficiency and accelerate the metronidazole decomposition reaction and similar compounds.
    Keywords: Catalytic ozonation, Metronidazole, Deep coating, MgO, Fluidized bed reactor
  • Seyed Masih Etemad Aubi, Hossein Honari Pages 95-102
    Background
    Anthrax is a common illness between human and animal which the agent of that is Bacillus anthracis. The modified protective antigen cab be used in treatment and vaccination. The aim of this study is the recombinant expression of modified protective antigen in E. coli.
    Material and
    Methods
    Gene fragments were amplified with PCR from pXOI and fusion gene from SOEing PCR was cloned in a cloning vector and finally sub cloned in pET28a() vector and transferred to E. coli BL21(DE3) competent cells. Recombinant expression of modified PA was induced by IPTG and after protein purification with affinity chromatography, resulted antigen was injected to mice in 4 repeats. Polyclonal antibodies produced in mice serum was accessed.
    Results
    The modified protective antigen cloned in expression vector pET28a() was confirmed by PCR, enzymatic digestion and sequencing. Recombinant protein was confirmed by SDS-PAGE and western blot. Serum was separated from mice blood and titre of antibody against modified PA was assessed by indirect ELYSA.
    Conclusion
    resulted protein has high inhibitory property for LF and EF virulence factors. By consideration in PA detection by polyclonal antibody against modified PA from Bacillus anthracis, it can be used in for treatment and prophylaxis against anthrax in individual or combination forms with other PA domains.
    Keywords: protective antigen, Bacillus anthracis, recombinant protein
  • Seyyed Amir Hossein Zehni Moghaddam, Maryam Javadi, Foad Alimoradi*, Asghar Mohammadpour Asl Pages 103-109
    Background and
    Purpose
    Diabetes is a global problem and one of the main reasons for debility and mortality in present-day societies. Some studies have indicated that Sleep Durationand blood sugar levels in diabetics are correlated, but this has not been confirmed in other research. Therefore, this study was designed to investigate the relationship between Sleep Durationand blood sugar levels in patients with type 2 diabetes.
    Methods and materials: In this cross-sectional-analytical study, 244 type 2 diabetes patients referred to the Diabetes Screening Center in south Tehran were studied. After obtaining written consent from the patients, demographic information and information regarding their sleep patterns was collected, and blood samples were taken from them. The data was analyzed using the statistical analyses chi-square, independent t-test, and logistic regression.
    Findings: Of the 244 studied patients, 168 (68.9%) were females and 67 (31.1%) males, and their overall average age was 58.30±11.22. Study of the relationship between blood sugar level control and sleep hours controlling for demographic variables and duration of the disease showed that Sleep Durationon holidays and working days had no significant correlation with blood sugar level control in the studied patients (p>0.05).
    Conclusions
    There was no correlation between Sleep Durationand fasting blood sugar and HbA1c in patients with type 2 diabetes. We recommend longitudinal studies be carried out in this regard.
    Keywords: type 2 diabetes_Sleep_Fasting Blood Sugar_HbA1c
  • Mohammad Malakotian, Ali Asadipour*, Somayyeh Mohammadi Senjedkooh Pages 110-121
    Background and Objectives
    Textile industry is one of the largest industries producing dying wastewater. Discharge of this wastewater to acceptor waters endangers aquaticslife through reducing light transmission, reducing dissolve oxygen, and increasing COD. This study investigated the efficiency of calcium peroxide nanoparticles in removal of Reactive Red 198 from synthetic wastewater and wastewater of YAZDBAF textile factory.
    Materials and Methods
    This experimental study was performed in spring and summer of 2014 in Environmental Health Engineering Research Center of Kerman University of Medical Science. Characteristic of synthesized nanoparticles was determined by TEM and XRD. Adsorption experiments in batch system were performed on synthetic sample and real wastewater. The effect of solution pH (3-13), initial concentration of dye (10-300 mg/L), contact time (5-90 min) and adsorbent dosage (0.05-0.6 g) was investigated and adsorption isotherms were determined. Data was analyzed by SPSS version 21, Excel 2007 softwares and Pearson correlation coefficient.
    Results
    Synthesized adsorbent particles had uniformly spherical shape with approximately diameter of 15-25 nm. The optimum pH for removal of reactive red 198 was 3-7. The equilibrium contact time was 50 minutes and optimum dosage of adsorbent was 0.4 g/100 mL. In these optimum conditions, removal efficiency in synthetic and real sample was 99.58 and 76.18 percent, respectively.
    Conclusion
    Based on the results, calcium peroxide is an efficient adsorbent in removing reactive red 198 and, with attention to simplicity of synthesis, it can be used as an applied in treating textile wastewaters.
    Keywords: adsorption, Calcium peroxide, YAZDBAF factory
  • Mokhtar Arefi*, Rohollah Rahimi, Mohsen Gol Mohammadian Pages 122-132
    Background And Objective
    Heart disease, a disorder psycho-physiological risk factors in addition to physical, psychological factors such as personality traits and coping strategies in the incidence and severity it is very important. The purpose of this study was to investigate the personality traits and Coping Styles in healthy men and women compared to those with heart disease outpatient.

    Materials and Methods
    The methodology of the study is causal-comparative research. The study population consisted of all heart disease outpatients and their relatives in May 2015 to the hospital Madani had come out of them, 50 patients with heart disease outpatients (26 males and 24 females) 50 healthy subjects (28 males and 22 females) were matched with healthy controls. The Eysenck Personality questionnaires (EPQ-R) and coping styles of Folkman and Lazarus (WCQ) study was conducted on groups. To analyze the data, descriptive, multivariate analysis of variance (MANOVA) and software version 18 (SPSS18) was used. significant level α= 0/01 were considered as well.
    Findings: The results showed that people with heart diseases of neuroticism and psychopathic sense of difference with normal group (PDiscussion &
    Conclusion
    The results showed that people with heart disease outpatient those anxious, fearful, violent, and fast developing anxiety, depression and aggression are higher than in healthy individuals deal with problems Styles emotion-oriented coping pressure.
    Keywords: Heart disease outpatient, personality traits, emotion, problem, oriented coping style
  • Tahereh Sharifi, Mina Namdari*, Naser Hasheminejad Pages 133-142
    Background and Objectives
    Due to time constraints on tasks, critical condition of the patient, and decisions in critical situation, the personnel of emergency medical services (EMS) are highly susceptible to stress which can have serious consequences, such as leaving the profession. This study aimed to investigate occupational stress and its relation with intention to stay as employee of Kerman, s EMS center, Iran.
    Materials and Methods
    This descriptive-analytical study was conducted on 200 employees of Kerman’s EMS center who were selected by stratified sampling. Data collecting method was obtained by a questionnaire consisting of two parts: HSE job stress questionnaire, and Need intention to stay questionnaire. Data analysis was carried out by descriptive statistics, ANOVA, T-test, regression test, and SPSS software. The results were considered significant when p
    Results
    The average of job stress and intention to stay was 89.35±26.67 and 3.32±0.3, respectively. The results of Pearson analysis showed negative correlation between job stress and intention to stay in employees (r= -0.21, p0.05).
    Conclusion
    Due to finding that employees with low job stress tend to have higher intention to stay, effective strategies to decrease level of job stress for employees, like supervisor supports, employees consultation and participation in decisions, and changes the organization, should be developed.
    Keywords: Job stress, Intention to stay, Emergency medical services
  • Fatemeh Poramirrzdari*, Parviz Karimi Sani Pages 143-150
    Background and Objectives
    Considering the importance of poetry in reducing stress, the aim of this study was to evaluating the use of poetry to reduce irrational beliefs in female students.
    Materials and Methods
    The research design was quasi-experimental, pretest-posttest with control group. The research population included all secondary school female students in Urmia in the 2013-2014 school years. The sampling method was multi-stage cluster. The random sample of 30 students who have high scores on the questionnaire irrational beliefs were selected randomly in two experimental and control group and Poetry therapy sessions were conducted on the experimental group and irrational beliefs questionnaire Jones was administered on them. Data were analyzed by using of descriptive statistics and MANCOVA method was used to analyze the research data was analyzed in SPSS.16 software.
    Results
    The finds showed that the students in the experimental group reported less irrational beliefs, after intervention, as compared to those in the control group (P=
    Conclusion
    we can use poetry therapy according to Sohrab sepehri poet for decrease irrational believes.
    Keywords: Art therapy, Irrational beliefs, Poetry therapy, Student
  • Hossein Piri, Benyamin Alimohammadi, Fatemeh Saeedi, Firoozeh Naderi, Hasan Azhdari, Zarmehri* Pages 151-160
    Background And Objectives
    About half to one percent of the world population suffer from epilepsy.Seizure is the most common symptoms of epilepsy due to abnormal electrical discharge of neurons in the brain. Due to side effects of chemical drugs, herbal plants are widely used to control seizures. In this study, Anticonvulsant activity of hydro-alcoholicextract of (Ziziphoratenuior L.) was investigated in mice.
    Materials And Methods
    In this study, 40 male mice (25-30 g) were randomly selected and divided into five groups of 8, that included a control group (receiving saline and PTZ) and 4 treatment groups (receiving the extract doses of 150, 300, 600, 900 mg / kg). 30 minutes after IP administration with saline (in control group) and different doses of extract (in treatment groups), PTZ (80 mg/kg) were injectedAnd were transferred to a special cage immediately and convulsive behaviors were recorded by a camera during the 20 minutes. Then, the different phases of seizure were evaluated.
    Results
    Extract injection in all doses by dose- dependently delayed the onset time of clonic, tonic and tonic-clonic seizures, but doses of 600 and 900 mg/kg had showed the greatest effect on onset time. The duration time of tonic, clonic and tonic-clonic seizures in animals that received extract also reduced. Extract injection also dose-dependently decreased the rate of mortality and the number of suddenly jumping during seizures, these effects in doses of 600 and 900 mg/kg was significant.
    Conclusion
    Our study showed that, the hydro-alcoholicextract of (Ziziphoratenuior L.) had an appropriate anticonvulsant activity and it seems the future studies will be necessary to separate its ingredients and understand its mechanism of action.
    Keywords: Ziziphoratenuior L, Anticonvulsant activity, Pentylenetetrazol, Seizure, Mice
  • Mehdi Fazlzadeh, Rohollah Rostami, Sadegh Hazrati* Pages 161-168
    Background and Objectives
    Carbon monoxide (CO) is a colorless, odorless, tasteless, and toxic gas. It is one of the important indoor and outdoor air pollutants. This study was aimed to measure CO concentrations in outdoor and indoor air of residential homes in Ardabil city and to compare the results with air quality standards.
    Materials and Methods
    For this descriptive-analytical study, concentrations of CO in indoor and outdoor air were measured in 50 dwellings during summer and winter in 2013. Concentrations of CO were measured at breathing zoon using a portable Gas meter for a period of one hour.
    Results
    CO concentrations in outdoor air (2.18±1.13 ppm) were higher than the indoor air (0.57±0.63 ppm). Also, CO concentrations of indoor air in winter (0.63±0.62 ppm) were slightly higher than the summer amounts (0.51±0.65 ppm). The indoor to outdoor (I/O) ratio of 0.37±0.76 was obtained for CO concentration.
    Conclusion
    According to the obtained results, CO concentrations are well below the guideline values and, therefore, Ardabil indoor and outdoor air quality is acceptable in terms of CO indicator.
    Keywords: Air Pollution, Carbon Monoxide, Indoor, Outdoor, I, O ratio
  • Jafar Vatan Dost, Shokofeh Hasanabadi Pages 169-182
    Nowadays by genetic engineering, recombinant proteins can be produced massively inresponse to demands of industry.Proteins can be expressed in various expression systems and according to the protein type, the expression system can be cell free system, prokaryotic or eukaryotic-based system. For production of pharmaceutical proteins in most cases post-translational modifications are necessary and mammalian expression systems are the first choice in this regard. However, due to their problems in high production of recombinant proteins, insect expression systems can be an alternative suitable to achieve high expression of many recombinant and complex proteins. In recent year, S2 cell line from Drosophilawas used as the host for the expression of human and non-human recombinant proteins. This system has the advantages such as high cell density and ability to produce folded recombinant proteins with accurate post-translational modifications, especially gamma carboxylation, provides the potential for application in industrial and commercial area.
    Keywords: Recombinant proteins, Expression systems, S2
  • Hasan Ramshini, Abdollah Mehrabadi, Alireza Moslem* Pages 183-195
    Backgrounds &
    Objectives
    Aggregates of β-amyloid protein are the main constituent of senile plaques and considered to be one of the causative events in the pathogenesis of Alzheimer's disease (AD). Compounds that could inhibit Aβ fibrils formation and or reduce their associated neurotoxicity might have therapeutic values for treating AD. Although curcumin has shown promising therapeutic utilities for many diseases, including Alzheimer, its clinical application is severely limited because of its poor stability under physiological conditions. In this study, the inhibitory effects of 2,6-bis(3,4-dimethoxybenzylidene)-1-cyclohexanone on aggregation and neurotoxicity of hen egg white lysozyme (HEWL) and, also, on spatial learning and memory of rats were evaluated.
    Methods
    30 male wistar rates (250-280 g) were divided into 5 groups: control, received scopolamine, received lysozyme amyloid aggregates, received lysozyme aggregates formed in presence of Curcumin and/or Curcumin derivative. The Morris Water maze was used for studying the spatial learning memory.
    Results
    The results showed that, in comparison with receiver groups of lysozyme aggregates alone, the receiver rats of the aggregates formed in the presence curcumin and its derivative found platform in less time and with less distance traveled. The hippocampal injection of HEWL aggregates damaged the spatial memory of rates. Meanwhile amyloid aggregates formed in presence of curcumin or curcumin derivative were nontoxic and had no significant effect on spatial memory in rats.
    Conclusions
    These observations suggest that Curcumin and its derivativeare are capable to insert directly into amyloidogenic core of early aggregates and inhibiting amyloid fibril formation. Also, this study showed the importance of using model proteins as a valid tool to investigate the pathogenesis of Alzheimer’s disease.
    Keywords: Egg lysozyme, Curcumin derivative, Amyloid, Spatial memory, Water maze