فهرست مطالب

فصلنامه نوید نو
پیاپی 60 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/05
  • تعداد عناوین: 7
|
  • اصیل
  • نصرت بهرامی، سلماز محمدی شوسی کشته، سیده زهرا پژوهیده، الهام مراغی، سمیه بهرامی* صفحات 1-7
    مقدمه
    خودمراقبتی یک ساختار چند بعدی است که به میزان زیادی تحت تاثیر خودکارآمدی افراد قرار دارد و لازمه انجام آن اتخاذ رفتارهایی است که متاثر از دانش، ادراکات و باورهای فرد نسبت به خود مراقبتی است. هدف از این مطالعه تعیین میزان ارتباط عوامل دموگرافیک با میزان آگاهی و عملکرد زنان در زمینه خودمراقبتی در مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان دزفول در سال 1393 می باشد.
    مواد و
    روش
    تحقیق به روش توصیفی تحلیلی انجام شد. روش نمونه گیری بصورت تصادفی-سهمیه ای بود. در این مطالعه 550 نفر از زنان شرکت داشتند. ابزار گرد آوری داده ها فرم اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه نگرش مردم در مورد خود مراقبتی بود. جهت اعتبار و پایایی پرسشنامه بترتیب از اعتبار محتوا و روش همسانی درونی استفاده شد و میزان آلفای کرونباخ آن 0.93 گزارش گردید.
    یافته ها
    میانگین آگاهی و عملکرد افراد نسبت به خودمراقبتی بترتیب 33/2± 78/15 و 66/2 ± 76/7 بدست آمد. آزمون همبستگی، ارتباط آماری معنی داری را بین میانگین نمره آگاهی در زمینه خودمراقبتی با مدت ازدواج آنان (01/0= P) و تعداد فرزندان (03/0P=)، همچنین این آزمون ارتباط آماری معنی داری را بین میانگین نمره نگرش در زمینه خودمراقبتی با سن آنها (14/0r=)، مدت ازدواج (12/0r=) و تعداد فرزندانشان (11/0r=) نشان داد، ارتباط آماری معنی داری آماری بین عملکرد و عوامل دموگرافیک دیده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که اکثر افراد علیرغم اینکه خود را علاقه مند به خود مراقبتی دانسته اند ولی ولی اظهار داشتند که دارای دانش کافی برای خودمراقبتی نیستند.
    کلیدواژگان: خودمراقبتی، آگاهی، عملکرد
  • ساسان خزاعی، محمد گرگی پور، هوشنگ خزان*، مهدی محبعلی، بهناز آخوندی، بهرام کاظمی، اذن الله آذرگشب صفحات 8-15
    زمینه و اهداف
    لیشمانیازیس جزء بیماری های انگلی با اهمیت در جهان محسوب می شود. مطالعه حاضر جهت تعیین شیوع سرمی لیشمانیازیس احشایی انسانی و سگ ها به عنوان مخزن بیماری در شهرستان دهلران استان ایلام به روش آگلوتیناسیون مستقیم در سال 1393 صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، تعداد 872 نمونه از کودکان زیر 12 سال و 52 نمونه سگ، از 10 روستا واقع در 4 منطقه جغرافیایی شهرستان دهلران به صورت خوشه ایتصادفی جمع آوری شد. پس از جداسازی سرم از خون در آزمایشگاه لیشمانیازیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران بر روی همه نمونه ها تست آگلوتیناسیون مستقیم انجام شد.
    یافته ها
    در کل، از 872 نمونه انسانی در 9 مورد آنتی بادی ضد لیشمانیا با تیتر 1:1600 و در 9 مورد مورد آنتی بادی ضد لیشمانیا با تیتر 1:800 مشاهده شد. از 52 نمونه سگ، در 11 مورد آنتی بادی ضد لیشمانیا با تیتر 1:320 و بالاتر و در 13 مورد عیار آنتی بادی1:80 و 1:160 بود.
    نتیجه گیری
    در هیچ یک از نمونه های انسانی آنتی بادی ضد لیشمانیا با تیتر 1:3200 مشاهده نشد همچنین هیچ یک از سگ های مورد بررسی علائم بالینی نداشتند. این نشان می دهد که سگ های بدون علامت همانند سگ های علامت دار قادر هستند بیماری را انتقال دهند و نقش فعالی در چرخه زنگی لیشمانیا اینفانتوم داشته باشند. مطالعه حاضر نشان دهنده وجود چرخه بیماری در منطقه می باشد که جهت تعییت وضعیت اپیدمیولوژیک منطقه مطالعه روی ناقلین بیماری و سگ سانان وحشی به عنوان مخازن بیماری پیشنهاد می شود
    کلیدواژگان: لیشمانیازیس احشایی، آگلوتیناسیون مستقیم، شیوع سرمی، دهلران
  • مروری
  • رویا ارشادپور، هادی زارع مرزونی، نوید کلانی* صفحات 16-23
    مقدمه
    امروزه مصرف بی رویه دارو و به طور کلی خود درمانی از جمله بزرگ ترین مشکلات بهداشتی ، اقتصادی و اجتماعی جامعه محسوب می شود به گونه ای که بررسی ها نشان می دهند میزان تجویز داروها با جمعیت کشور و وضعیت اپیدمیولوژیک بیماری ها همخوانی ندارد و تلاش های صورت گرفته برای اصلاح این الگو از موفقیت چندانی برخوردار نبوده و نظام دارویی کشور همچنان با مشکل مصرف بی رویه و خود سرانه دارو روبرو است. لذا در شرایط فعلی، شناخت علل مصرف خود سرانه دارو و ارائه راهکار برای کاهش و کنترل آن، از اهمیت خاصی برخوردار می باشد.
    روش کار
    مقاله حاضر به روش مروری با بررسی 100 مقاله و 20 کتاب، حاصل از جستجو در منابع الکترونیکی و کتابخانه ای معتبر ، نظیر pubmed، Scopus، googlescholar،wos، DOA، OSD تدوین شده است.
    نتایج
    تحقیقات بیانگر آن است که اغلب خانواده های ایرانی به صورت روزانه مصرف کننده دارو هستند و بر اساس گزارش های منتشر شده، مسکن ها، قطره های چشمی و آنتی بیوتیک ها به ترتیب بیشترین میزان مصرف خودسرانه دارو را به خود اختصاص می دهند. مصرف خود سرانه دارو علل متنوعی را در بر می گیرد، عواملی نظیر نگهداری دارو در منزل، اعتقاد به بی خطر بودن مصرف خود سرانه داروها، نداشتن فرصت کافی جهت مراجعه به پزشک برای رفع مشکل، تحویل دارو بدون تجویز پزشک توسط داروخانه ها ، بی اعتمادی به کیفیت دارو و ترجیح دادن داروهای خارجی به ایرانی از عوامل مهم مصرف خودسرانه داروها می باشد.
    کلیدواژگان: مصرف خود سرانه دارو، خود درمانی، راهکار
  • اصیل
  • مریم سیل سپور، اسماعیل هامون پیما، علیرضا پیرخائفی* صفحات 24-33
    مقدمه
    بیش فعالی و نقص توجه یکی از شایع ترین اختلال های رفتاری رشدی دوران کودکی می باشد. این اختلال تبعات متعددی به دنبال دارد. در پژوهش حاضر به بررسی اثر بخشی نوروفیدبک بر کاهش علایم بیش فعالی وکمبود توجه دردانش آموزان ابتدایی پرداخته شده است.
    روش کار
    این مطالعه از نوع نیمه تجربی بوده که بصورت موردی شاهدی، پیش و پس آزمون انجام شد. جامعه پژوهش شامل تمامی دانش آموزان دختر مقطع ابتدایی شهرستان ورامین با اختلال بیش فعالی و کمبود توجه در سال 1393 بود، که تعداد 19 نفر از این کودکان به عنوان گروه مورد بر اساس روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و تعداد 20 نفر نیز به همین روش در گروه کنترل قرار گرفتند. در گروه کنترل هیچ آموزشی صورت نگرفت. جلسات درمانی نوروفیدبک برای گروه مورد 40 جلسه و هر جلسه آموزشی 40 دقیقه بود. داده های پژوهش در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون ومرحله پیگیری توسط پرسشنامه بر اساس مقیاس درجه بندی کانرز ازوالدین جمع آوری گردید. داده ها به وسیله نرم افزار spss13 تجزیه و تحلیل گردید.
    نتایج
    تحلیل نتایج نشان دادکه درمان با نوروفیدبک باعث کاهش علائم بیش فعالی،کم توجهی وعلائمADHD درگروه مورد نسبت به گروه کنترل شده (p<0.05) و این نتایج نیز تا زمان جمع آوری داده ها در مرحله پیگیری پابرجا مانده است.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های این مطالعه، نوروفیدبک یک روش درمانی مناسب برای کاهش میزان اختلال کم توجهی و بیش فعالی در کودکان است. پیشنهاد می شود برای رسیدن به نتایج قابل اعتماد، این مطالعه در سطح وسیع تری انجام گیرد.
    کلیدواژگان: نقص توجه، بیش فعالی، ADHD، نورفیدبک
  • سمانه روحی، بهمن محمدی، رشید رمضانزاده، سامان محمدی، سیران زندی* صفحات 34-41
    مقدمه و هدف
    حضور باکتری زنده در خون نشان دهنده عفونت خونی است که درصورت عدم درمان مناسب با مرگ و میر بالایی همراه می باشد. هدف از این مطالعه بررسی میزان فراوانی عوامل باکتریایی ایجاد کننده عفونت خونی و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها در بیماران مراجعه کننده به یمارستان توحید در شهر سنندج طی سال های 1392-1393می باشد.
    روش کار
    مطالعه حاضر روی 3242 بیمار انجام شد. نمونه های کشت خون مثبت بیماران مورد بررسی قرار گرفتند و پس از جداسازی باکتری ها، آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی به روش انتشار از دیسک مطابق با دستورالعمل Clinical Laboratory Standard Institute (CLSI) انجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و تعیین توزیع فراوانی محاسبه شدند.
    یافته ها
    تعداد 180 نمونه کشت مثبت خون طی یک سال جدا سازی شدند. بیشترین فراوانی مربوط به استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس (11/51 درصد) و کمترین مربوط به سراشیا (11/1 درصد) بود. بیشترین مقاومت در بین ایزوله ها نسبت به آنتی بیوتیک های ونکومایسین، آمیکاسین، آمپی سیلین، سولفومتوکسازول، سفوتاکسیم، سفتی زوکسیم، پنی سیلین و تتراسایکلین مشاهده شد. بیشترین و کمترین ایزوله های باکتریایی به ترتیب در بخش های کودکان (50 ایزوله)، اورژانس (5 ایزوله) و سرپایی (5 ایزوله) جداسازی شدند. بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی در بخش های مختلف بیمارستان نسبت به آمپی سیلین بود.
    نتیجه گیری
    با تجویز مناسب آنتی بیوتیک ها، منطبق با نتایج دقیق آنتی بیوگرام و به همراه رعایت اصول بهداشتی در بخش های مختلف بیمارستان، مخصوصا در بخش کودکان، می توان نسبت به درمان صحیح بیمارن و کاهش هزینه های درمانی اقدام نمود.
    کلیدواژگان: عوامل باکتریایی، مقاومت آنتی بیوتیکی، کشت خون مثبت
  • حمیرا اصلانیان*، سید جواد قاضی میرسعید صفحات 42-48
    مقدمه
    از آنجاییکه دسترسی به پایگاه های اطلاعاتی نیاز به صرف هزینه زیادی دارد و امکان دسترسی به این پایگاه ها برای بیشتر کاربران وجود ندارد، ابزارهای جستجو در اینجا نقش بسزایی را بازی می کنند. لذا هدف از پژوهش حاضر مطالعه ابرموتورهای کاوش منتخب در بازیابی اطلاعات بیماری های شکاف کام و لب در فاصله سالهای 2013-2015 می باشد.
    روش کار
    این مطالعه کاربردی به روش توصیفی انجام شد. ابتدا شش ابرموتور کاوش انتخاب شدند سپس هفت کلید واژه شکاف کام و لب از سرعنوان موضوعی پزشکی انتخاب شدند و عمل جستجو در ابرموتورهای کاوش انجام شد. داده ها پس از گردآوری جهت همپوشانی و بازیابی و دقت با هم مقایسه شدند و نتایج به وسیله آمار توصیفی مقایسه ای و به وسیله نرم افزار Spss ویرایش 22 تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    نتایج نشان داد ابرموتور جستجوی Webcrawler با 185 نتیجه بیشترین میزان بازیابی نتایج را در بین ابرموتورهای کاوش منتخب دارا بود. ابرموتورهای جستجوی Mamma، Dogpile و Ixquick به ترتیب با 23/95%، 19/94% و 63/87% بیشترین میزان دقت را دارا بودند و به عنوان ابرموتورهای جستجوی برتر شناخته شدند. ابرموتورهای جستجوی Webcrawler و Ixquick بیشترین میزان همپوشانی را دارا بودند.
    نتیجه گیری
    به جز ابرموتور جستجوی Yippy بقیه ابرموتورهای جستجو دقتی بالاتر از 70% داشتند لذا به نتایج آنها می توان اعتماد کرد.
    کلیدواژگان: ذخیره سازی و بازیابی اطلاعات، ابرموتور جستجو، شکاف کام، شکاف لب
  • تاثیر روزه داری بر میزان اضطراب امتحانی، نگرانی و افکار منفی دانشجویان
    محمد فیروز بخت، رزا اکرمی، مجتبی راجی، احسان بهرام پور، رضا نظرزاده* صفحات 50-56
    مقدمه
    اضطراب امتحان نوعی خود اشتغالی ذهنی است، که اغلب باعث ارزیابی منفی و عدم تمرکز حواس و واکنش های جسمانی نامطلوب میشود. بدون تردید ترس از امتحان بین دانشجویان رایج بوده و مهمترین علت آن، نتیجه ای است که از امتحان بدست می آید. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط روزه داری با اضطراب امتحانی و عوامل مرتبط آن انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع مطالعات توصیفی_تحلیلی بوده که در آن 272 پرسشنامه بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی دزفول، در آخرین روز امتحانی هر رشته و ورودی توزیع شد. گردآوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه اضطراب امتحانی TAI بود، که اضطراب، نگرانی و افکار منفی در مورد امتحان را مورد ارزیابی قرار میدهد. داده ها با استفاده از نرم افزار spss21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بر اساس یافته های این مطالعه اضطراب امتحان در بین دانشجویان در 18% موارد کم، 41.9% متوسط، 31.5% شدید و 8.5% دارای اضطراب امتحانی بسیار شدید بودند. دانشجویان دختر از اضطراب امتحانی بیشتری رنج می برند(p=0.001 و t=4.16). همچنین شدت اضطراب امتحان در دانشجویان غیر خوابگاهی(p=0.002 و t=3.13) و کسانی که از محل برگزاری امتحانات رضایت نداشتند(p=0.001 و t=3.39) بیشتر بود. همچنین بین روزه داری با اضطراب امتحانی ارتباط آماری معناداری وجود نداشت(p=0.01 و t=2.814).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که روزه داری بر میزان اضطراب امتحانی دانشجویان، مرتبط می باشد. بنابراین ترویج این فریضه می تواند باعث ایجاد آرامش روانی در بین دانشجویان شود. شناسایی سایر عوامل موثر در بهبود عملکرد دانشجویان، در مطالعات آینده پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: اضطراب، امتحان، نگرانی، افکار منفی، روزه داری
|
  • Nosrat Bahrami, Solmaz Mohammadi Shosi Koshte, Seyed Zahra Pazhohideh, Elham Maraghi, Somayeh Bahrami* Pages 1-7
    Introduction
    Self-care is a multidimensional structure that greatly affects their efficacy and necessity of doing it is to adopt behaviors that are influenced by the knowledge, perceptions and beliefs in relation to self-care. The aim of this study was to determine the status of knowledge and practice about Self-care in women referred to health centers in 2014.
    Materials And Methods
    A descriptive - analytic study was carried out. The population was 550 women with random sampling- quota being selected. The research data were collected using demographic characteristics and Attitude about Self-care Questionnaire. The validity and reliability of the questionnaire was provided by content validity and internal consistency, and Cronbach's alpha level of 0.93 was reported.
    Results
    The mean of knowledge and practice about its Self-care in women was 15/78± 2/33 and 7/76± 2/66. The majority of women (61/4% and 71/1%) had knowledge and practice mean more than total mean. Correlation Test showed that there is a significant relationship between the knowledge mean about Self-care with marriage duration (P=0/01, r=0/12) and living child (r=0/11), Also, there was a significant correlation between the mean scores of the self with age (r = 0/14), marriage (r =0/12) and number of children (r =0/11) showed. But Correlation Test don’t showed that there is a significant relationship between the knowledge mean about and demographic factor.
    Conclusion
    The result show that most people despite their interested to Self-care, but stated that they do not have knowledge of Self-care but don’t enough knowledge for situation practice.
    Keywords: Self, care, Knowledge, Practice
  • Sasan Khazaei, Mohammad Gorgipour, Hooshang Khazan*, Mehdi Mohebali, Behnaz Akhondi, Bahram Kazemi, Eznolah Azargashb Pages 8-15
    Background
    Leishmaniasis is an important parasitic disease in the world. We performed a seroepidemiological study of visceral leishmaniasis (VL) in Dehloran district, Ilam province to determine the seroprevalence of infection among humans and dogs using Direct Agglutination Test (DAT).
    Methods
    In this descriptive analytic study, Sera were collected by a multi-stage randomized cluster sampling from 872 children ≤12 years and 52 dogs in 10 villages from four geographical areas in 2014. Direct Agglutination Test (DAT) was done for all samples after serum separation of blood in the leishmaniasis laboratory from the School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences.
    Results
    In all, of 872 human, 9 samples were shown anti-Leishmania antibody with titers ≥ 1/1600 and 11 samples with titers ≥ 1/800. Of 52 dog samples, 11 dog samples with titers ≥ 1/320 as cut-off values of DAT and 13 with titers 1/80 and 1/160.
    Conclusion
    None of collected human blood samples showed anti Leishmania infantum
    antibodies at titers 1:320 as well as None of the dogs had clinical signs. This indicates that asymptomatic dogs also like symptomatic dogs, able to transmit infection and play an active role in the circulation of Leishmania infantum. This study confirms the circulation of L. infantum at least among dogs. We reommended that investigate vectors and wild canines as reservoir hosts of VL in the studied areas.
    Keywords: Visceral leishmaniasis, DAT, Seroprevalence, Dehloran
  • Roya Ershadpour, Hadi Zare Marzouni, Navid Kalan* Pages 16-23
    Introduction
    Self-medication is now one of the greatest health, economic and social problems, as far as the rate of prescriptions is inconsistent with the population and epidemiological situation of the diseases in the country, that the efforts to correct this model was not successful and the medical system of the country is still faced with the problem of excessive consumption and self-medication. Therefore, in the present circumstances, Recognition of the causes and solutions to reduce and control self-medication, are important.
    Methods
    The present study examined 100 articles and 20 books by review method of searching electronic resources and library such as pubmed, Scopus, googlescholar, wos, DOA, OSD, ext.
    Results
    Researches show that most Iranian families get medications on a daily basis. According to published reports, analgesics, antibiotics, eye drops and are the highest rates of self-medication. Self-medication has variety causes such as medicine maintenance at home, self belief in the safety of self-medication, lack of time for a doctor to cure the problem, the delivery of drugs without a doctor's prescription by pharmacies, Distrust in the quality of medicines and prefer the foreign drugs to Iranian are important causes for self-medication.
    Keywords: self, medication, self curing, strategy
  • Maryam Seilsepour, Esmail Hamounpeyma, Alireza Pirkhaefi* Pages 24-33
    Introduction
    Hyperactivity and attention deficit is one of the most common behavioral and developmental disorder in childhood. This disorder have several consequences. In the present study to evaluate the effectiveness of neurofeedback in reducing symptoms of hyperactivity and attention deficit in primary school has been designed.
    Material and
    Method
    This quasi-experimental study was conducted as a case control pre/posttest. The study population consisted of all female elementary school students with ADHD ware included in 2013. The 19 of these students were selected as the treatment group whereas 20 of them were selected as the control group. The control group did not received any training at all. Treatment group underwent 40 neurofeedback sessions and each session took 40 minutes to complete. Data were collected through CONSER scale questionnaire in three phases of pre-test, posttest and follow up from the parents. Finally, collected Data were analyzed by SPSS13.
    Results
    Data analysis show that treatment with neurofeedback lead to reduction in symptoms of hyperactivity, attention defect, and ADHD in patients group than control group (p
    Conclusion
    According to the results on this research, neurofeedback is a suitable treatment method for reduction symptoms of attention deficit and hyperactivity in children. For more trustworthy results, more sample size recommended.
    Keywords: Attention deficit, hyperactivity, ADHD, Neurofeedback therapy
  • Bahman Mohammadi, Rashid Ramazanzadeh, Saman Mohammadi, Sairan Zandi* Pages 34-41
    Introduction and
    Objective
    The presence of live bacteria in the blood reflects blood infection, which if not appropriately treated, associated with high mortality. The aim of this study was to evaluate frequency rate of bacterial agents that caused blood infections and also antibiotic resistance pattern of them in patients admitted to Toohid Hospital in Sanandaj city during 2013-2014 years.
    Materials And Methods
    Present study was performed on 3242 patients. Positive blood culture samples of patients were evaluated and after bacteria isolated, antibiotic sensitivity test with disk diffusion method according to Clinical Laboratory Standard Institute (CLSI) were on performed. Data were analyzed using SPSS 16 software and frequency rate determination.
    Results
    180 positive blood culture samples were isolated during one year. The highest frequency rate was related to Staphylococcus epidermidis (51.11%) and lowest was related to Serratia (1.11%). The highest resistance was to vancomycin, amikacin, ampicillin, sulfametoxazol, cefotaxime, ceftizoxime, penicillin and tetracycline. The highest and lowest bacteria isolates were isolated in children (50 isolates) and emergency (5 isolates) and outpatient parts (5 isolates), respectively. The highest resistance in different parts of hospital was to ampicillin.
    Conclusion
    with appropriate antibiotics prescription, according to exact results of antibiogram and with sanitation in various parts of hospital, especially the children's part, can be proceed accurate treatment and reduce health costs.
    Keywords: Bacteria agents, Antibiotic Resistance, Positive Blood Cultures
  • Homeira Aslanian Pages 42-48
    Introduction
    Since access to databases is expensive and there is no access to most of the users, so search tools plays significant role.
    Methods
    The current study is an applied research and was carried out using descriptive method. six meta search engines introduced as the most frequently used ones. Then seven key words of cleft lip and palate diseases were chosen from medical subject heading (Mesh). After data collection, obtained data entered computer and SPSS V.22 and then were analyzed by descriptive method.
    Results
    results showed that The webcrawler Meta search engine with 185 results from all of the key words had the highest retrieval. Meta search engines Mama, Dogpile and Ixquick respectively with %95/23, %94/19 and %87/63 had the highest precision and they recognized as superior meta search engines.
    All of the meta search engine except Yippy had high precision so we can trust to the result.
    ž
    Conclusion
    All of the meta search engine except Yippy had precision higher than %70, and in adittion to above recall and above Percision
    Keywords: Information storage, retrieval, Meta search engines, Cleft lip, Cleft palate
  • The effect of fasting on anxiety of exam, concerning and negative thoughts of students
    Reza Nazarzadeh Pages 50-56
    Introduction
    Anxiety of exam is a kind of self-abuse mentality. It often caused to negative evaluation, lack of concentration and undesirable physical reactant. Undoubtedly, anxiety of exam is common among the students and the most important reason of that, is the final result which is gotten from the exam. The goal of this study, was to determine the relation between fasting and anxiety of exam and other related.

    Materials And Methods
    recent research was descriptive and analytic kind of researching which was spread 272 answer sheets among the students of medical sciences un-iversity branch of Dezfool on the last day of each field or entrance. Compiling information was done by informational demographic answer sheet and answer sheet of anxiety of exam TAI which is examining concerning, anxiety and negative thoughts related to the exam. The data were analyzed by spss21 software.

    Results
    on the basis of the finds of the study, Anxiety of exam was 18% in few cases, 41.9% in regular, 31.5% in hard and 8.5% were in very hard anxiety. Female students are more concerned about the exam (t= 4.16 , p= 0.001 ). And more, The intensity of anxiety of exam was harder in lack of dormitory students (p= 0.002 , t= 3.13 ) and those who weren’t satisfy of the place of the exam. (t= 3.39 ,p= 0.01). And there isn’t a meaningful statistical relation between fasting and anxiety of exam. (t= 2.814 , p= 0.01).

    Conclusion
    The results were showed fasting is related to the amount of anxiety of exam in students. Therefore, popularization of this duty can make a calmness mind in the students. Exploring other elements in improving the activity of the students will commented in next studies.
    Keywords: Anxiety, Exam, Concerning, Negative thoughts, Fasting