فهرست مطالب

اعتیاد پژوهی - پیاپی 36 (زمستان 1394)

فصلنامه اعتیاد پژوهی
پیاپی 36 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ابوالقاسم یعقوبی *، حسین محققی، لادن امیری، کیوان اسفندیاری صفحات 9-18
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین باورهای غیر منطقی، و اهمالکاری تحصیلی با نگرش به سوء مصرف مواد در دانش آموزان انجام شد.
    روش
    این پژوهش از نوع همبستگی بود که بر روی نمونه ای مشتمل بر 254 نفر از دانش آموزان پسر مقطع متوسطه شهرکرمانشاه انجام شد. روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی بوده و پرسشنامه های باورهای غیرمنطقی جونز (1968)، اهمالکاری تحصیلی سولومن و راثبلوم (1984) و نگرش به مصرف مواد رحمتی (1380) بر روی نمونه انتخابی اجرا شد.

    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین باورهای غیرمنطقی و اهمال کاری تحصیلی با نگرش به مواد رابطه مثبت وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد باورهای غیرمنطقی و اهمالکاری تحصیلی در مجموع 9/38 درصد از واریانس نگرش به مواد را پیش بینی می کنند.
    بحث و نتیجه گیری
    می توان گفت اهمال کاری تحصیلی وباورهای غیرمنطقی از جمله عوامل زمینه ساز اعتیاد می باشند که باید در درمان وپیشگیری از اعتیاد ملحوظ نظر باشند.
    کلیدواژگان: نگرش نسبت به مواد، باورهای غیرمنطقی، اهمال کاری تحصیلی، وابستگی دارویی
  • وحید نجاتی * صفحات 19-30
    هدف
    درمان نگه دارنده با متادون یکی از رایج ترین روش های درمانی اعتیاد است. شواهد متناقضی از اثر متادون بر رفتار و شناخت وجود دارد. هدف این مطالعه بررسی اثرات درمان نگه دارنده متادون بر کارکردهای اجرایی است.
    روش
    این مطالعه به صورت شیه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون اجرا شد. از آزمون های عصب شناختی استروپ، ویسکانسین، عملکرد مداوم، روانی کلامی، فراخنای اعداد و برو نرو برای بررسی کارکردهای اجرایی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد درمان نگه دارنده متادون تفاوت معنا داری را در عملکرد افراد در آزمون های ویسکانسین، عملکرد مداوم، روانی کلامی، فراخنای اعداد و برونرو ایجاد نکرد (05/0P> ). اما تفاوت معناداری در شاخص های آزمون استروپ به وجود آمد(05/0>P ).
    بحث و نتیجه گیری
    متادون درمانی هرچند موجب بهبود کارکردهای شناختی نمی شود اما اثر مخربی بر کارکردهای شناختی ندارد. در مواردی که بهبود کارکردهای شناختی مصرف کنندگان از اهداف درمان نگه دارنده نیست، می توان از متادون درمانی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: متادون درمانی، درمان نگه دارنده، کارکردهای اجرایی
  • نسرین دانایی * صفحات 31-48
    هدف
    مقاله حاضر به دنبال تبیین رابطه بین عوامل اجتماعی با گرایش به اعتیاد و سپس رابطه این گرایش با عدم امنیت اجتماعی می باشد و همچنین، سهم هر یک از عوامل اجتماعی که منجر به عدم امنیت اجتماعی می شود را تعیین می نماید.
    روش
    روش تحقیق توصیفی-تحلیلی است. ابتدا رابطه شاخص های پژوهش (خانواده، محله، بیکاری و...) با گرایش به اعتیاد و سپس رابطه این گرایش با عدم امنیت اجتماعی بیان شده و در ادامه با استفاده از الگوریتم GMDH، سهم هر یک از این عوامل در تخمین عدم امنیت اجتماعی بیان شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین شاخص های پژوهش با گرایش به اعتیاد و عدم امنیت اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد. مهم ترین پیش بینی کننده های عدم امنیت اجتماعی به ترتیب، سایر عوامل (گستردگی مرزی با پاکستان و افغانستان؛ فعالیت قاچاقچیان بین المللی و منطقه ای؛ بازار پررونق مواد مخدر و...)، وضعیت آنومیک، صنعتی شدن، خانواده، دوستان و همسالان، دسترسی به مواد مخدر، بیکاری و در نهایت محله است.
    نتیجه گیری
    متغیرهای خانواده، محله، دوستان و همسالان، وضعیت آنومیک، دسترسی به مواد مخدر، صنعتی شدن، بیکاری در امنیت اجتماعی نقش دارند.
    کلیدواژگان: اعتیاد، الگوریتم ژنتیک، صنعتی شدن، عدم امنیت اجتماعی، وضعیت آنومیک
  • قاسم صالح پور *، سجاد رضایی صفحات 49-61
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف مطالعه تاثیر مصرف مواد بر مدت بستری، نقص هوشیاری و سطوح استقلال حرکتی و شناختی بیماران آسیب مغزی تروماتیک صورت پذیرفت.
    روش
    در مجموع، 185 بیمار آسیب مغزی تروماتیک با میانگین سنی42/17 ± 46/37 سال در دو گروه واجد (35n=) و فاقد مصرف مواد (150n=) در بخش اورژانس و جراحی اعصاب و مراقبت ویژه بیمارستان پورسینای رشت به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب و با استفاده از سیاهه اطلاعات جمعیت شناختی و بیمارستانی و مقیاس استقلال کارکردی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین دو گروه بیماران آسیب مغزی تروماتیک واجد و فاقد مصرف مواد از نظر مدت بستری در بخش جراحی اعصاب، مدت کلی بستری در بیمارستان و میزان استقلال شناختی تفاوت وجود دارد (05/0P<). با این وجود بین این دو گروه از نظر متغیرهای مدت زمان بستری در بخش مراقبت های ویژه و استقلال حرکتی تفاوت مشاهده نشد (05/0P>). همچنین نتایج نشان داد گروه بیماران آسیب مغزی تروماتیک واجد مصرف مواد نسبت به گروه مقابل نقص هوشیاری بیشتری را تجربه می کنند (01/0 P<).
    نتیجه گیری
    این مطالعه تاثیر مصرف مواد را در افزایش مدت بستری، تشدید نقص هوشیاری و تخریب استقلال شناختی بیماران آسیب مغزی تروماتیک نشان داد. تلویحات بالینی پژوهش حاضر مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: آسیب مغزی تروماتیک، اختلال مصرف مواد، استقلال شناختی و حرکتی، نقص هوشیاری
  • محمد خالدیان، محمدعلی محمدی فر * صفحات 63-80
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی دو درمان گروهی شناختی-رفتاری و معنادرمانی به شیوه ی گروهی بر کاهش افسردگی و افزایش امیدواری در افراد معتاد به مواد مخدر بود. این پژوهش آزمایشی، از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه مورد مطالعه شامل افراد معتاد مراجعه کننده به یکی از مراکز متادون درمانی ترک اعتیاد شهرستان قروه (نیکو سلامت) در سال 1392 می باشد. ابتدا تعداد 60 نفر بر اساس نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند، سپس بر اساس نمرات پرسش نامه افسردگی بک و امید به زندگی اشنایدر تعداد 30 نفر از این افراد بطور تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل تقسیم شدند، یک گروه آزمایش 10 جلسه معنادرمانی و گروه دوم آزمایش 13جلسه روان درمانی رفتاری-شناختی را دریافت کردند اما گروه کنترل مداخله ای را دریافت نکردند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین درمان شناختی-رفتاری و معنادرمانی در کاهش افسردگی تفاوت وجود ندارد، اما درمان شناختی-رفتاری در افزایش امید به زندگی تاثیر بیشتری نسبت به معنا درمانی دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج دارای تلویحات کاربردی است.
    کلیدواژگان: درمان شناختی، رفتاری، معنادرمانی، امی، د به زندگی، افس، ردگی، اعتیاد
  • محمود نجفی *، سهیلا مرادزاده خراسانی صفحات 81-94
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر بخشی گروه درمانی شناختی- رفتاری بر پرخاشگری افراد معتاد انجام شد.
    روش
    طرح پژوهش شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه و پیگیری بود. نمونه این پژوهش 24 نفر از معتادین مراجعه کننده به کلینیک های ترک اعتیاد تهران بود که با توجه به ملاک های ورود به پژوهش و بر اساس نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. افراد نمونه به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه جایگزین شدند. در این پژوهش از پرسشنامه پرخاشگری باس و پری به منظور گرد آوری داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد گروه درمانی شناختی- رفتاری باعث کاهش پرخاشگری کلامی، فیزیکی و خشم و خصومت در افراد معتاد شده است. اما در مرحله پیگیری فقط باعث کاهش پرخاشگری کلامی، خشم و خصومت در افراد معتاد شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که پرخاشگری همبودی بالایی با اعتیاد دارد و این که این عامل می تواند به عنوان مانعی بر سر راه ترک مواد باشد، در نظر گرفتن آن برای درمان اعتیاد ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: اعتیاد، گروه درمانی شناختی، رفتاری، پرخاشگری
  • ایران جلالی *، حسن احدی صفحات 95-109
    هدف
    این پژوهش به منظور بررسی ارتباط تنظیم شناختی هیجان، خودکارآمدی، برانگیختگی و مهارت های اجتماعی با سوء مصرف مواد در دانش آموزان انجام شد.
    روش
    این تحقیق از نوع همبستگی بود که در مقوله طرح های توصیفی قرار دارد. تعداد 400 دانش آموز پایه های اول و دوم دبیرستان های شهر شیراز در سال تحصیلی 91-90 با روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند و به مقیاس های تنظیم شناختی-هیجان، خودکارآمدی، برانگیختگی، مهارت های اجتماعی و فهرست سوء مصرف مواد (محقق ساخته) پاسخ دادند.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند برانگیختگی و سطوح پایین مهارت های اجتماعی سهم معناداری در پیش بینی سوء مصرف مواد دارند.
    نتیجه گیری
    نتایج مبین آن بودند که بر انگیختگی رفتاری، سطوح پایین خودکارآمدی، تنظیم شناختی هیجان، عدم تفکر و برنامه ریزی در کارها و سطوح پایین مهارت های اجتماعی در گرایش نوجوانان به سوء مصرف مواد موثراند.
    کلیدواژگان: تنظیم شناختی هیجان، خودکارآمدی، برانگیختگی، مهارت های اجتماعی، سوء مصرف مواد
  • عباس صارمی *، حسن خلجی، سهراب مومنی صفحات 111-124
    هدف
    اعتیاد به مواد مخدر با امراض قلبی عروقی همراه است و سطوح افزایش یافته نشانه های زیستی چون پروتئین واکنشی C و فیبرینوژن به طور مستقل با خطر امراض قلبی عروقی مرتبط هستند. بنابراین هدف مطالعه حاضر ارزیابی اثرات 8 هفته تمرین مقاومتی بر سطوح پروتئین واکنشی C و فیبرینوژن در مردان معتاد بود.
    روش
    در این مطالعه شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون 30 مرد معتاد به طور تصادفی به گروه های تمرین مقاومتی (15 نفر) و گواه غیر ورزشی (15 نفر) تخصیص داده شدند. برنامه تمرین مقاومتی 50 تا 60 دقیقه در روز، 4 روز در هفته و برای 2 ماه اجرا شد. سطوح سرمی پروتئین واکنشی C، فیبرینوژن، ترکیب بدنی و شاخص های متابولیکی قبل و بعد از دوره تمرینی ارزیابی شد.
    یافته ها
    بعد از 8 هفته تمرین مقاومتی قدرت عضله اسکلتی به طور معنا دار افزایش یافت (05/0P<). بطور همزمان، مقادیر پروتئین واکنشی C و فیبرینوژن در پاسخ به تمرین مقاومتی بطور معنا دار کاهش یافت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    برنامه تمرین مقاومتی کوتاه مدت موجب بهبود قدرت و توده عضلانی در مردان معتاد پس از ترک می شود و این بهبودی با کاهش سطوح پروتئین واکنشی C و فیبرینوژن همراه است.
    کلیدواژگان: اعتیاد به مواد مخدر، امراض قلبی عروقی، پروتئین واکنشگرC، تمرین مقاومتی، فیبرینوژن
  • سمیه فتح تبار *، عبدالرحیم اسدالهی، شیوا حاجی عزیزی، سیدامین عرب پور، علی هواسی صفحات 125-140
    هدف
    تحقیق به بررسی ساختار اجتماعی و فرهنگی جرائم مواد مخدر در مناطق شهرداری اهواز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی می پردازد.
    روش
    جامعه آماری شامل مجرمین مواد مخدر در سال 1392 در کانون اصلاح و تربیت اهواز می باشد و از آزمون های آماری و نموداری از جمله آزمون های مرکز متوسط، آزمون بیضی انحراف معیار، روش درون یابی (آزمون تراکم کرنل) استفاده شد.
    یافته ها
    مهمترین مراکز بزهکاری مواد مخدر در مناطق هم مرز با محدوده اسکان غیر رسمی مثل مناطق کوت عبدالله، لشکرآباد و خشایار (مناطق 5 و 6 شهری اهواز) هستند. همچنین بین میزان بی سوادی و تراکم جمعیت، جرم خیز بودن مناطق رابطه مستقیم وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    تحلیل مکانی بزه یا کیفرشناسی جغرافیایی می تواند ابزار سیاستگذاری انتظامی و امنیتی در مبارزه با مواد مخدر باشد.
    کلیدواژگان: سیستم اطلاعات مکانی، آسیب شناسی اجتماعی، مناطق جرم خیز، مواد مخدر
  • محسن ندیمی* صفحات 141-160
    هدف
    هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی رفتار درمانی دیالکتیکی به شیوه ی گروهی، در افزایش تحمل آشفتگی و بهبود تنظیم هیجانی سوء مصرف کنندگان مواد می باشد.
    روش
    پژوهش حاضر شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه می باشد. جامعه آماری شامل کلیه ی معتادین مراجعه کننده به مرکز درمان اعتیاد امید زاهدشهر در تابستان 1391 بود. با روش نمونه گیری در دسترس، از بین معتادان مراجعه کننده، 28 نفر انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه قرار گرفتند و پرسش نامه های دشواری در تنظیم هیجانی و تحمل پریشانی بر روی آن ها در پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری، اجرا شد. گروه آزمایش به مدت 20 جلسه ی یک ساعته تحت رفتار درمانی دیالکتیکی به صورت گروهی قرار گرفتند و گروه گواه تنها داروی نالتراکسون دریافت کردند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد رفتار درمانی دیالکتیکی در افزایش تحمل آشفتگی و بهبود تنظیم هیجانی سوء مصرف کنندگان مواد موثر می باشد.
    نتیجه گیری
    با آموزش رفتار درمانی دیالکتیکی، می توان میزان تحمل آشفتگی و تنظیم هیجان را که دلیل اصلی روی آوری و تداوم مصرف مواد می باشند در افراد بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: رفتار درمانی دیالکتیکی، تحمل آشفتگی، تنظیم هیجانی، سوء مصرف مواد
|
  • Abolghasem Yaghoobi *, Hossain Mohagheghi, Ladan Amiri, Keivan Sfandiari Pages 9-18
    Objective
    This study aimed to investigate the relationship of irrational beliefs and academic procrastination with attitudes towards drug abuse in students.
    Method
    This was a correlational that was carried out on a sample of 254 senior high school students in Kermanshah. Students were selected via random cluster sampling and filled in Jones Irrational Beliefs Test (1968), Solomon & Rothblum's Academic Procrastination (1984) and Rahmati’s Attitude to Drug Use (2001).
    Results
    The results showed that irrational beliefs and procrastination were positively correlated with attitudes towards drug use. In addition, regression analysis showed that irrational beliefs and academic procrastination could account for the total of 38.9 percent of variance pertaining to attitudes towards drug use.
    Conclusion
    It can be argued that academic procrastination and irrational beliefs underlie addiction; therefore, they should be considered in the treatment and prevention of addiction.
    Keywords: Attitudes Towards Drug Use, Irrational Beliefs, Academic Procrastination, Drug Dependency
  • Vahid Nejati* Pages 19-30
    Objective
    Methadone maintenance treatment is one of the most common methods of substance abuse treatment. There is conflicting evidence of the effect of methadone on behavior and cognition. The aim of this study was to evaluate the effect of methadone maintenance treatment on executive functions.
    Method
    A quasi-experimental research design along with pretest and posttest stages was used for the conduct of this study. A variety of neurological tests, such as Stroop Test, Wisconsin Test, Continuous Performance Test, Verbal Fluency Test, Digit Span Test, and Go/No-Go Test were used to evaluate executive functions.
    Results
    The results showed that methadone maintenance treatment did not lead to a significant difference in Wisconsin test, Continuous Performance Test, Verbal Fluency Test, Digit Span Test, and Go/No-Go Test (P>.05). However, it brought about a significant difference in the indexes of Stroop test (PDiscussion and
    Conclusion
    Although methadone treatment does not lead to the improvement of cognitive functions, it exerts no detrimental effect on cognitive functions, as well. Methadone treatment can be used when it is not aimed to improve substance users’ cognitive functions.
    Keywords: Methadone Treatment, Maintenance Treatment, Executive Functions
  • Nasrin Danaei* Pages 31-48
    Objective
    This paper is an attempt to explain the relationship between social factors and tendency to addiction and determine the relationship of this tendency with social insecurity. In addition, the contribution of each of the social factors that lead to social insecurity is determined.
    Method
    The current research method is descriptive. At first the relationship between the research indices (family, neighborhood, unemployment, etc.) and tendency to addiction was described. Then, the relation of this tendency with social insecurity has been expressed. In the following, the contribution of each of these factors in the estimation of social insecurity has been determined.
    Results
    The results showed that the indices under study are significantly correlated with tendency towards addiction and social insecurity. The most important predictors of social insecurity were respectively as follows: other factors (extent of border with Pakistan and Afghanistan, international and regional trafficking activities, the booming market of drugs, etc.), anomic situation, industrialization, family, friends and peers, access to drugs, unemployment, and finally neighborhood.
    Conclusion
    Such variables as family, neighborhood, friends and peers, anomic situation, access to drugs, industrialization, and unemployment play a significant role in social security.
    Keywords: Addiction, Genetic Algorithms, Industrialization, Social Insecurity, Anomic Situation
  • Ghasem Salehpoor *, Sajjad Rezaei Pages 49-61
    Objective
    This study aimed to examine the effect of drug use on the length of hospitalization, impaired consciousness, levels of motor and cognitive independence in patients with traumatic brain injury.
    Method
    A total of 185 patients with traumatic brain injury in the emergency, neurosurgery ward and ICU of Poursina Hospital was selected via purposive sampling. These participants who were within the age group 37.46 ± 17.42 years were divided into two groups, i.e. drug users (n = 35) and non-users (n = 150). Then, Demographic and Hospital Inventory and Functional Independence Measure were used for data collection purposes.
    Results
    The results showed that the two groups of patients with or without drug use were significantly different from each other in terms of length of hospitalization in neurosurgery ward, total duration of hospital stay, and rates of cognitive independence (P .05). The results also showed that drug using patients experience higher states of impaired consciousness compared to the other group (P
    Conclusion
    This study indicated the effect of drug use on the increased length of hospitalization, the intensification of impaired consciousness, and disturbance of cognitive independence in traumatic brain injury patients. The clinical implications of this study are discussed.
    Keywords: Traumatic Brain Injury, Substance Use Disorder, Cognitive, Motor Independence, Impaired Consciousness
  • Mohammad Khaledian, Mohammad Ali Mohammadifar* Pages 63-80
    Objective
    This study was an attempt to compare the effectiveness of group cognitive-behavioral therapy and logotherapy therapy in Reducing Depression and Increasing Life Expectancy in Drug Addicts.
    Method
    This was an experimental study along with pretest/posttest and control group. All the addicts referring to one of the methadone addiction treatment centers in Qorveh City (Naikoo Salamat Center) in 2013 constituted the population of the study. Initially, 60 students were selected by simple random sampling. Then, 30 participants were randomly divided into two experimental groups and one control group based on their scores on Beck Depression Inventory and Snyder’s Life Expectancy Test. One of the experimental groups received 10 logotherapy sessions and the second experimental group received 13 sessions of group cognitive-behavioral therapy. This is so while the control group received no intervention.
    Results
    The results showed that there was not any significant difference between group cognitive behavioral therapy and logotherapy in reducing depression. However, group cognitive behavioral therapy was found to be more effective in increased life expectancy than logotherapy.
    Conclusion
    The results contain practical implications.
    Keywords: Cognitive, Behavioral Therapy, Logo Therapy, Life Expectancy, Depression, Addiction
  • Mahmood Najafy *, Soheila Moradzade Khorasani Pages 81-94
    This study aimed to investigate the effectiveness of group cognitive-behavioral therapy on aggression among addicts.
    Method
    A quasi-experimental design along with pre-posttest stages, control group, and follow-up was employed for the conduct of this study. The number of 24 addicts referring to rehabilitation clinics in Tehran was selected as the sample size of this study via convenience sampling method in accordance with the inclusion criteria. These participants were randomly assigned to experimental and control groups. In this study, Buss-Perry Aggression Questionnaire was used for data collection purposes.
    Results
    Data analysis showed that group cognitive-behavioral therapy reduces verbal and physical aggression, anger, and hostility in addicted people. However, this therapy only led to the reduction of verbal aggression, anger, and hostility in addicted people.
    Conclusion
    Since aggression has a high comorbidity with substance abuse, this factor can be as an obstacle to withdrawal. Therefore, it must be considered in addiction treatment.
    Keywords: Addiction, Group Cognitive, Behavioral Therapy, Aggression
  • Iran Jalali *, Hassan Ahadi Pages 95-109
    Objective
    This study aimed to investigate the relationship of cognitive emotion regulation, self-efficacy, impulsiveness, and social skills with substance abuse among students.
    Method
    This study was a correlational one falling into the category of descriptive designs. A total of 400 senior high school students of Shiraz (first and second grades) in the academic year 2011-12 were selected by cluster sampling method as the participants of the study. These participants responded to the scales pertaining to cognitive-emotion regulation, self-efficacy, impulsiveness, social skills, and substance abuse list (researcher made).
    Results
    The results showed that impulsiveness and low levels social skills play a significant role in predicting substance abuse.
    Conclusion
    The results indicated that behavioral impulsiveness, low levels of self-efficacy, lack of cognitive emotion regulation, absence of thinking and planning in responsibilities, and low levels of social skills are effective in leading students to substance abuse.
    Keywords: Cognitive Emotion Regulation, Self, Efficacy, Impulsiveness, Social Skills, Substance Abuse
  • Abbas Saremi *, Hassan Khalaji, Sohrab Momeni Pages 111-124
    Objective
    Addiction to narcotic drugs is associated with cardiovascular diseases; and increased levels of biomarkers, such as C-reactive protein and fibrinogen are independently correlated with the risk of cardiovascular diseases. Therefore, this study aimed to investigate the effects of 8 weeks of resistance training on C-reactive protein and fibrinogen levels in drug addicted men.
    Method
    In this quasi-experimental study with pretest-posttest, the number of 30 male addicts was randomly divided into resistance training group (n = 15) and non-sports control group (n = 15). Then, resistance training was conducted within two months, four days a week, and 50 to 60 minutes a day. The serum levels of C-reactive protein, fibrinogen, body compositions, and metabolic parameters were evaluated before and after the training period.
    Results
    After the passage of 8 weeks of resistance training, skeletal muscle strength significantly increased (P
    Conclusion
    Short-term resistance training program improves muscle mass and strength in the male addicts after drug abstinence and this improvement is associated with reduced levels of C-reactive protein and fibrinogen.
    Keywords: Addiction, Cardiovascular Disease, C, Reactive Protein, Resistance Training, Fibrinogen
  • Somayyeh Fathtabar *, Abdolrahim Asadollahi, Shiva Haji Azizi, Amin Arabpour, Ali Havasi Pages 125-140
    Objective
    This study examines the social and cultural structure of drug offenses in Ahwaz municipal areas using GIS.
    Method
    The population of the study consisted of drug offenders in Correction and Rehabilitation Center of Ahwaz in 2013. Statistical tests and graphs, including Mean Center test, Standard Deviation Ellipse, Kernel Density Estimation were used in this study.
    Results
    The most important centers of drug crime are in the same border with informal settlement areas, such as Kut Abdullah, Lashkar Abad, and Khashayar (urban areas 5 and 6 of Ahwaz city). In addition, there is a direct relationship between illiteracy rate & population density and crime rate.
    Discussion and
    Conclusion
    Spatial analysis of geographic crime and punishment can act as a means for security and safety policy making in the fight against drugs.
    Keywords: Geographic Information System, Social Pathology, Areas of High Crime, Drugs
  • Mohsen Nadimi* Pages 141-160
    Objective
    The aim of this study was to investigate the effectiveness of group dialectical behavior therapy in the improvement of distress tolerance and emotion regulation among substance abusers.
    Method
    A quasi-experimental study along with pretest-posttest and control group was used for the conduct of this study. The population of the study consisted of all addicts referring to addiction treatment center of Zahedshahr (Omid Center) in summer 2012. From among this population, the number of 28 addicts was selected via convenience sampling as the participants of the study and was randomly assigned to two experimental and control groups. The participants responded to Difficulties in Emotion Regulation Scale and Distress Tolerance Scale as pretest, posttest, and follow-up test. The experimental group received group dialectical behavior therapy for 20 one-hour sessions whereas the control group received only Naltrexone drug.
    Results
    The results showed that dialectical behavior therapy was effective in increasing distress tolerance and emotion regulation in substance abusers.
    Conclusion
    Dialectical behavior therapy training can improve distress tolerance and emotion regulation, which could be the main reason for the continued use of drugs.
    Keywords: Dialectical Behavior Therapy, Distress Tolerance, Emotion Regulation, Substance Abuse