فهرست مطالب

نسیم تندرستی - سال سوم شماره 3 (زمستان 1393)

فصلنامه نسیم تندرستی
سال سوم شماره 3 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1395/02/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم احمدآبادی آرانی، محمد صباحی، طیبه سادات جدی آرانی، حمیدرضا گیلاسی، غلامرضا جاهد خانیکی صفحات 1-7
    زمینه و هدف
    یکی از اصولمهمدرپیشگیریانسانازابتلایبه بیماری ها رعایتبهداشتوایمنیموادغذاییدر زنجیره تولید محسوبمی گردد. اینتحقیقباهدفبررسی آگاهیونگرشکارکنان بهداشتی مراکز بهداشتی- درمانی دانشگاهعلومپزشکیکاشاندرزمینهبهداشتوایمنی موادغذاییمی باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی در بین168نفرازکارکنان شاغل در مراکز بهداشتی درمانیدانشگاهعلومپزشکی کاشان در سال 93 می باشد. پرسشنامه ای خودساخته در سه حیطه اطلاعات فردی، آگاهی و نگرش تهیه شد و در بین افراد که با روش نمونه گیری طبقه ای- سهمیه ای و به صورت تصادفی به روش تخصیص مناسب، تعیین گردیده بود، توزیع شد. برای مقایسه میانگین نمرات در گروه های مختلف با نرم افزار SPSS16 از آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه و آنالیز تعقیبی شفه، تست مجذور کای و آزمون تی مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    بیش از 80 % کارکنان بهداشتی؛ دانش کافی و بالای 50% نگرش خوبی در زمینه بهداشت و ایمنی مواد غذایی داشتند.بین آگاهی باجنس، سن و سابقه کاری تفاوتمعنی داریوجود داشت. ( 05/0>p) اما بین آگاهی و رشته تحصیلی رابطه معنی داری وجود نداشت (05/0

    p) ولی بین نگرش و سن، رابطه معنی داری از لحاظ آماری نبود(05/0

    نتیجه گیری
    آگاهی کارکنان بهداشتی در مورد ایمنی مواد غذایی مهمتر از سایر اقشار جامعه است؛ زیرا اکثر آموزش های بهداشتی از طریق مراکز بهداشتی به مردم منتقل می شوند، بنابراین، گنجاندن دوره هایبهداشتوایمنی مواد غذایی به منظورارتقایسطحآگاهی کارکنان بهداشتیاحساس میشود.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، کارکنان بهداشتی، بهداشت و ایمنی مواد غذایی
  • کریم درویش پور، محمد میرحسنی، محمدرضا رضایی منش، هاشم حشمتی صفحات 8-13
    زمینه و هدف
    عفونت های بیمارستانی، مشکل عمده در پزشکی مدرن و از علل شایع و مهم ابتلا، افزایش طول مدت بستری، تحمیل و افزایش هزینه های بیمارستانی و بروز مخاطرات بهداشتی و مرگ و میر محسوب می گردد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع عفونت های بیمارستانی و علل میکروبی در بیمارستان آموزشی و درمانی نهم دی تربت حیدریه اجرا شد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت تحلیلی – مقطعی در سال 1391 و 1392 بر روی تمام بیماران دچار عفونت بیمارستانی در بیمارستان نهم دی تربت حیدریه انجام شد. به منظورگردآوری اطلاعات از پرسشنامه روا و پایا استاندارد عفونت بیمارستانی استفاده شد. داده ها از طریق مراجعه به پرونده بیماران جمع آوری گردید و با استفاده از روش های آمار توصیفی و آزمون آماری مجذور کای توسط نرم افزار آماری SPSS نسخه 19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان شیوع عفونت های بیمارستانی به طور میانگین 7/0% به دست آمد. بیشترین میزان عفونت های بیمارستانی در بخش ارتوپدی مشاهده گردید. شایعترین میکروارگانیسم های جدا شده به ترتیب شامل اشرشیا کلای(9/9درصد)،کلبسیلا(7/7درصد)، باسیل گرم منفی(7/7درصد)، انترو باکتر(7/7درصد) و استافیلوکوک کواگلازمثبت(7/7درصد) بودند. شایعترین محل ایجاد عفونت های بیمارستانی به ترتیب محل جراحی2/58%، پنومونی 4/26%، عفونت ادراری 8/8%و عفونت خونی 6/6% بود.
    نتیجه گیری
    عفونت های بیمارستانی در بیمارستان نهم دی تربت حیدریه در سطح پایینی بود. به منظور کاهش بیشتر شیوع عفونت های بیمارستانی، تشخیص اولیه، بررسی مستمر میکرو ارگانیسم های موجود و رعایت اصول بهداشتی به وسیله کارکنان مخصوصا در بخش ارتوپدی، انجام اقدامات لازم برای جلوگیری از گسترش عفونت های بیمارستانی و آموزش بهداشت توصیه می شود.
    کلیدواژگان: شیوع، عفونت بیمارستانی، علل میکروبی
  • عطیه بابایی، محمد عباسی نیا، فریبا دهقانی صفحات 14-21
    زمینه و هدف
    اغلببیماران قبل از انجام آنژیوگرافی دچار اضطراب می باشند. استفاده از درمانهای مکمل می تواند باعث بهبود اضطراب بیماران شود. لذا این مطالعه با هدف بررسی و مقایسه تاثیر دو روش آوای قرآن و رایحه درمانی بر اضطراب بیماران قبل از آنژیوگرافی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه، کارآزمایی بالینی، 60 بیمار در انتظار آنژیوگرافی به روش ساده انتخاب و سپس به روش تصادفی به دو گروه آوای قرآن و رایحه درمانی تخصیص داده شدند. در گروه آوای قرآن، بیماران به مدت 18 دقیقه به آوای سوره یس گوش دادند. در گروه رایحه درمانی بیماران 18 دقیقه اسانس گل سرخ را استنشاق نمودند. قبل و بعد از مداخله، سطح اضطراب بیماران اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمونهای آماری کای اسکوئر، تی زوج و تی مستقل انجام شد.
    یافته ها
    در گروه آوای قرآن، میانگین نمره اضطراب آشکار، پنهان و اضطراب کلی بیماران در مرحله بعد از مداخله به طور معنی داری کمتر از قبل از مداخله بود (05/0p<). درحالی که در گروه رایحه درمانی، تفاوت معنی داری در میانگین نمره اضطراب آشکار، پنهان و اضطراب کلی بیماران در مراحل قبل و بعد از مداخله وجود نداشته است (05/0p>). همچنین بعد از مداخله میانگین نمره اضطراب آشکار، پنهان و اضطراب کلی بیماران در گروه آوای قرآن به طور معنی داری کمتر از گروه رایحه درمانی بوده است (05/0p<).
    نتیجه گیری
    آوای قرآن در برابر رایحه درمانی در کاهش اضطراب آشکار، پنهان و اضطراب کلی بیماران موثر بوده است .
    کلیدواژگان: رایحه درمانی، اضطراب، آنژیوگرافی قلب، آوای قرآن
  • محمد مهدی بابایی منقاری، مهدی معینی کیا، علی خالق خواه، عادل زاهد بابلان صفحات 22-28
    زمینه و هدف
    بیماری تالاسمی علاوه بر عوارض جسمی، برخی مشکلات روانی و اجتماعی را برای بیماران ایجاد می کند. این عوارض باعث می شود که زندگی توام با خستگی، ضعف، کاهش یادگیری و رنجوری بوده و افراد قادر به تجربه محیط زندگی خود مانند افراد عادی و سالم نباشند. با توجه به این که موفقیت هر انسان در عصر حاضر منوط به برخورداری از توانایی یادگیری، فارغ بودن از نگرانی بیمارگونه و سخت کوش بودن است و این توانایی ها نیاز به راهبردها و تکنیک هایی دارد که در صورت وجود، افراد در یادگیری موفق خواهند بود، لذا هدف این پژوهش، مقایسه راهبردهای یادگیری، سخت کوشی و نگرانی مبتلایان به تالاسمی و افراد عادی بود.
    روش بررسی
    روش تحقیق از نوع علی-مقایسه ای بود که در سال 93 انجام شد. جامعه آماری، شامل افراد مبتلا به تالاسمی شهرستان آمل و افراد عادی این شهرستان با داشتن تحصیلات متوسطه و بالاتر بود. از جامعه ی آماری، تعداد 30 نفر از افراد مبتلا به تالاسمی و30نفرافرادعادی به روش نمونه گیری تصادفی و در دسترس انتخاب گردید. نمونه ی انتخابی در فاصله ی سنی 16 – 25 بود. ابزارپژوهش پرسشنامه31سوالی راهبردهای یادگیری پینتریچ وهمکارانبا پایایی 87/0، پرسشنامه 10سوالی نگرانی استوبر وجورمن باپایایی 95/0 وپرسشنامه 27سوالی سخت کوشی کیامرثی با پایایی 89/0 بوده است. داده ها با استفاده از روش t دوگروهی مستقل تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در سطح اطمینان 95% بین راهبرد های یادگیری(01/2- = (58) t)، نگرانی(23/2- =(58) t) و سختکوشی (52/6 =(58) t) یادگیرندگان تالاسمی با افراد عادی تفاوت وجود دارد.
    نتیجه گیری
    سخت کوشی و راهبردهای یادگیری بیماران تالاسمی به گونه ی معنی داری پایین تر از افراد عادی است و در مقابل، نگرانی افراد تالاسمی از افراد عادی بیشتر است.
    کلیدواژگان: راهبرد های یادگیری، نگرانی، سخت کوشی، مبتلایان به تالاسمی
  • فهیمه صحتی، مژگان میرغفوروند، کافیه مومنی صفحات 29-36
    زمینه و هدف
    موضوع سلامت بی تردید، مهمترین جنبه زندگی انسان است. با توجه به اینکه یائسگی یکی از مراحل بحرانی زندگی هر زن است که وضعیت سلامت او را تحت تاثیر قرار می هد، لذا این مطالعه با هدف تعیین وضعیت سلامت عمومی و پیشگویی کننده های فردی –اجتماعی آن در زنان یائسه ساکن شهر لنگرود (استان گیلان) در سال 1390انجام گرفته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی تعداد 400 زن یائسه 60 – 45 سال با روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی در سال 1390 مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه های دموگرافیک و سلامت عمومی (GHQ-28) با مراجعه به درب منازل جمع آوری شد. از آزمون رگرسیون خطی چند متغیره برای تعیین پیشگویی کننده های فردی – اجتماعی سلامت عمومی استفاده شد (05/0>p).
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن بود که میانگین (انحراف معیار) نمره کلی سلامت عمومی (9/6) 3/21 و 7/26 درصد از زنان از سلامت مطلوبی برخوردار نبودند و زنان یائسه بیشترین و کمترین نمره را به ترتیب در ابعاد کارکرد اجتماعی و علائم افسردگی کسب کردند و نمره زیر دامنه علائم جسمانی آنان نیز بالا بود. بر اساس نتایج تحلیل رگرسیون خطی چند متغیره، متغیرهای وضعیت تاهل، ابتلا به بیماری های مزمن، وضعیت اقتصادی و تحصیلات از پیشگویی کننده های سلامت عمومی در زنان یائسه هستند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که وضعیت سلامت عمومی زنان یائسه در ابعاد کارکرد اجتماعی و علائم جسمانی مطلوب نیست. ضرورت انجام مداخلات لازم در زمینه ارتقای کارکرد اجتماعی و بهبود وضعیت جسمانی در زنان میانسال احساس می شود تا در این ابعاد نیز به وضعیت مطلوب تری دست پیدا کنیم.
    کلیدواژگان: سلامت عمومی، زنان یائسه، لنگرود
  • حسنی قمری کیوی، شهریار درگاهی، رضا قاسمی جوبنه، عبدالله درگانی، عظیم قاسمزاده صفحات 37-44
    زمینه و هدف
    هدف از تحقیق حاضر، بررسی رابطه ادراک از سبک فرزندپروری والدین (گرمی والدین، درگیری والدین، حمایت والدین از خودمختاری فرزند) و خودکارآمدی با احساس تنهایی دانش آموزان مقطع راهنمایی بود.
    روش بررسی
    روش تحقیق این پژوهش از نوع همبستگی بود. جامعه آماری کلیه دانش آموزان دختر و پسر شهرستان پارس آباد بود که در سال تحصیلی 93- 1392 مشغول به تحصیل بودند. 170 نفر به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند و به مقیاس ادراک شیوه والدین، پرسشنامه خودکارآمدی عمومی و مقیاس احساس تنهایی پاسخ دادند. داده های جمع آوری شده به وسیله ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون به روش گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحقیق حاکی از آن است که بین ادراک از سبک فرزندپروری (گرمی والدین، درگیری والدین، حمایت والدین از خودمختاری فرزند) با احساس تنهایی ارتباط منفی و معنادار وجود دارد. همچنین بین خودکارآمدی با احساس تنهایی ارتباط منفی و معنادار به دست آمد. نتایج تحلیل رگرسیون چند متغیری به روش گام به گام نشان داد که گرمی والدین و خودکارآمدی می تواند به طور معناداری، 30 درصد از واریانس احساس تنهایی را به صورت منفی پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    بنابراین، سبک فرزندپروری و خودکارآمدی توانایی بالایی برای پیش بینی احساس تنهایی در دانش آموزان مقطع راهنمایی را دارد.
    کلیدواژگان: احساس تنهایی، ادراک از سبک فرزندپروری، خودکارآمدی، دانش آموز
  • رباب یحیوی، زینب خانجانی، مرضیه علیوندی وفا صفحات 45-55
    زمینه و هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه اختلالات شخصیت و نشانگان بالینی با سازگاری در ازدواج است.
    روش بررسی
    طرح این پژوهش یک طرح توصیفی-همبستگی است. نمونه آماری شامل 300 نفر از کارکنان متاهل بیمارستان ها در تبریز بود که به صورت تصادفی ساده برگزیده شدند و با استفاده از پرسشنامه میلون 3 (1994) و آزمون سازگاری ازدواج هارموهان سینگ (1987) بررسی گردید؛ و مدل آماری این پژوهش رگرسیون چند متغیری بود.
    یافته ها
    نتایج این بررسی نشان داد که بین الگوهای بالینی شخصیت و نشانگان بالینی و سازگاری در ازدواج رابطه معنادار وجود دارد. به طوری که بین الگوهای بالینی اسکیزوئید، دوری گزین، افسرده، خودشیفته، دگرآزار، منفی گرا، اسکیزوتایپی، مرزی، رابطه منفی معنادار به دست آمد (01/0p≤). نتایج رگرسیون نیز نشان داد که پیش بینی سازگاری در ازدواج زنان بر اساس اختلالات شخصیت خوشه،B، CA به ترتیب در مورد اختلال اسکیزوتایپی، اختلال خودشیفته و مرزی و در مورد اختلال اجتنابی و وابسته معنادار بود (0001/0p≤). هم چنین نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد پیش بینی سازگاری ازدواج بر اساس نشانگان بالینی شخصیت در مورد استرس پس از سانحه، وابستگی به الکل، اختلال اضطراب و افسرده خویی معنادار بود (01/0p≤).
    نتیجه گیری
    ازآنجا که نتایج این پژوهش موید آن بود که بین اختلالات شخصیت و نشانه های مرضی با ناسازگاری در ازدواج رابطه وجود دارد؛ بنابراین به نظر می رسد بررسی وضعیت روانی- شخصیتی افراد در طی مشاوره های قبل از ازدواج از ضرورت برخوردار است تا ماندگاری ازدواج بیشتر گردد.
    کلیدواژگان: الگوی بالینی شخصیت، نشانگان بالینی شخصیت، ازدواج، سازگاری
  • محمدحسین عبدالهی، زهرا صیدی صفحات 56-64
    زمینه و هدف
    سالمندی دوران حساسی از زندگی بشر است. توجه به نیازها و مسائل آن از اهمیت خاصی برخوردار است. مساله ی نگهداری و تامین آسایش ورفاه سالمندان در جامعه هر روز ابعاد جدید و گسترده تری پیدا می کند از این رو، پژوهش حاضرباهدف مقایسه میزان کیفیت زندگی و سلامت روان و وضعیت شناختی سالمندان مقیم و غیر مقیم سرای سالمندان صورت میگیرد تا برنامه ریزی برای تامین سلامت سالمندان درآینده با شناختی دقیق تر انجام شود و تبعات روانی و عاطفی جدایی سالمندان از خانه و خانواده را مورد بررسی قرار دهد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مقطعی- مقایسه ای در سال 93 می باشد. جامعه آماری پژوهش، شامل کلیه سالمندان ساکن در خانه و ساکن در سرای سالمندان شهر تهران می باشد. که 120نفر از سالمندان در دو گروه 60 نفری،60 نفر ساکن خانه (30نفر زن و30نفر مرد) و60 نفر ساکن خانه سالمندان(30نفر زن و30نفر مرد) به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، شامل پرسشنامه کیفیت زندگی 36SF-ازمون 90SCL- و آزمون وضعیت شناختی MMSE می باشد. تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSSو به روش آزمون تحلیل واریانس چند راهه انجام شد
    یافته ها
    براساس نتایج، تاثیر محل سکونت بر سلامت روانی سالمندان معنی دار به دست آمد( 217/93=F و 000/0> (pو میانگین نمرات اختلال روانی سالمندان که در خانه سالمندان نگهداری می شوند به طور معنی داری بیشتر از سالمندانی است که با خانواده زندگی می کنند. همچنین در مورد وضعیت شناختی، تاثیر محل سکونت معنادار یود (84/200=F و000/0>p). میانگین وضعیت شناختی سالمندانی که در خانه زندگی می کنند به طور معناداری بالاتر از سالمندانی است که در سرای سالمندان ساکن هستند. درباره کیفیت زندگی نیز تاثیر محل سکونت معنادار بود (57/542=Fو 000/0>p) بدین صورت که میانگین کیفیت زندگی سالمندان ساکن خانه بالاتر از سالمندان سرای سالمندان است
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش، محل سکونت سالمندان، نقش موثری در سطح سلامت روان، وضعیت شناختی وکیفیت زندگی آنها ایفا می کند. باتوجه به غیرقابل اجتناب بودن گسترش موسسات نگهداری سالمندان در آینده، لزوم توجه هرچه بیشتر به شرایط محیط زندگی دراین موسسات مورد تاکید قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: سالمندان، سلامت روان، وضعیت شناختی، کیفیت زندگی
|
  • Maryam Ahmadabadi Arani, Mohammad Sabahi, Tayebe Sadat Jedi Arani, Hamidreza Gilasi, Gholamreza Jahed Khaniki Pages 1-7
    Background And Objective
    One of the most important principles in preventing people from getting the disease is a public health and food safety. Aim of this study is to assess knowledge and attitudes of health workers in health centers of Kashan University of Medical Sciences about health and food safety.
    Methods
    This cross-sectional study was among 168 workers in health centers is Kashan University of Medical Sciences in 2014 year. A self-made questionnaire in three domains of personal information, knowledge and attitude were prepared and were distributed among people who by quota-stratified sampling were determined, with appropriate allocation and randomly. Compare the scores of different groups with SPSS16 software and analysis by Scheffe, ANOVA, chi-square test and independent t-test.
    Results
    Over 80% of health workers have sufficient knowledge and more than 50% in health and food safety had a good attitude.
    International awareness and sex, age and experience, was significant difference. (p0.05) But there was no significant relationship between knowledge and discipline. (p>0.05) The significant difference was between attitude and different disciplines. (p
    Conclusion
    Health staff awareness about food safety is more important than other social groups because most health education through public health centers to spread, so the inclusion of health and food safety in order to promote awareness among health professionals was felt.
    Keywords: Knowledge, Attitude, Health worker, Health, food safety.
  • Karim Darvishpoor, Mohammad Mirhasani, Mohammadreza Rezai Manesh, Hashem Heshmati Pages 8-13
    Background And Objective
    Nosocomial infections are a major problem in modern medicine and an important cause of morbidity, length of hospital stay, imposed and increased costs hospitals and health risks incidence and mortality are considered. This study aimed to determine the prevalence of nosocomial infections by types of pathogens, admission ward and infection of patients admitted in the Section different educational and treatment hospital is the ninth Dey of Torbat Heidarieh in 2012 and 2013.
    Methods
    This study is cross-sectional analytical from April months 1391 to March 1392, done all patients with nosocomial infection in hospital of the ninth dey of Torbat Heidarieh. By definition, patients with no signs of infection, and 48 hours after hospital admission with signs of infection were studied. Instruments for gathering information, a standard demographic questionnaire nosocomial infection was used. Data collection, self-researcher and through patient's medical records were obtained. Data were analyzed using descriptive statistical methods and chi-square test by SPSS statistical software version 19.
    Results
    The prevalence of nosocomial infections, average 0.7 Percent respectively. The highest rate of nosocomial infections was observed in the orthopedic ward. The most common organisms isolated were E. Clay (%9.9), Klebsiella (%7.7), and Gram-negative (%7.7), Entero bacteria (%7.7) Staphylococci Kvaglaz Positive (%7.7) patients. The most common nosocomial infections surgical site, 53 (%58.2), pneumonia in 24 patients (%26.4), urinary tract infection, 8 patients (%8.8) and bloodstream infections in 6 patients (%6/6) and The most common underlying disease associated with,was blood pressure high.
    Conclusion
    Prevalence of nosocomial infections was relatively low in Torbat heydariyeh 9 dey hospital. In order to reduce nosocomial infections, early diagnosis of infection, continuous assessment of microorganisms by sanitation workers, especially in the ortopedie, creating the necessary measures to prevent the spread of nosocomial infections and health education are recommended. Prevalence of nosocomial infections and microbial causes in Torbat heydariyeh 9 dey educational and therapy hospital in 2012 and 2013.
    Keywords: prevalence, Nosocomial infections, Bacterial causes
  • Atiye Babai, Mohammad Abasnia, Fariba Dehghani Pages 14-21
    Background And Objective
    Most of the patients hospitalized for cardiac catheterization have anxiety. Using the complementary therapies could improve patients’ anxiety. This study aimed to investigate and compare the effect of Holy Quran and aromatherapy on patients’ anxiety before cardiac catheterization.
    Methods
    In this clinical trial 60 patients waiting for cardiac catheterization conveniently sampled and randomly allocated to the Holy Quran and aromatherapy groups. In the Holy Quran group patients listened to the voice of Yasin sorea for 18 minutes. In the aromatherapy group patients inhaled the essence of Rosa for 18 minutes. The level of anxiety was measured before, and after the study. Data were analyzed using Chi‑square, paired t‑test and independent t‑tests.
    Results
    In the Holy Quran group the mean scores of state, trait and total anxiety were significantly lowered in the stage before the intervention compared to the stage after the intervention (p0.05). Furthermore, after the intervention the mean scores of state, trait and total anxiety were significantly lower in the Holy Quran group compared to the aromatherapy group (p
    Conclusion
    The Holy Quran compare to the aromatherapy is effective in improving the state, trait and total anxiety.
    Keywords: Aromatherapy, Anxiety, Cardiac catheterization, Holy Quran
  • Mohammad Mehdi Babai Menghari, Mehdi Moini Kia, Ali Khalegh Khah, Adel Zahed Babolan Pages 22-28
    Background And Objective
    Thalassemia creats physical , mental and social problems for patients. Life for these people with fatigue, weakness, loss of learning and neurosis, and people are able to experience life like normal people and not healthy. Every success depends on having the ability to learn, regardless of concerns about being sick and hard-working, and the ability of the strategies and techniques that are needed, if any, will be successful in learning. The aim of this study was to compare the strategies of learning, hard work and concern for thalassemia patients and normal individuals.
    Methods
    The method of this study was cause-effect that was carried out in 2014 year. The statistical population included thalassemia and normal people in Amol city who had educated high school or higher. From them 30 thalassemia and 30 normal people randomly were selected that had 16-25 age. The instruments of research were learning strategies questionnaire of pintrich and et al (α = 0.87), worry questionnaire of Stober and Joorman (α = 0.95) and hardiness questionnaire of Kobasa (α = 0.89). Gathered data were analyzed via independent samples t test.
    Results
    According to t (58) = -2.01, t (58) = -2.33 and t (58) = 6.52, there was difference between thalassemia learners and normal people significantly.
    Conclusion
    Findings showed that learning strategies and hardiness of normal peoples was higher than of thalassemia patients but worry of thalassemia patients was higher than of normal people.
    Keywords: Learning strategies, Worry, Hardiness, Thalassemia
  • Fahime Sehati, Mojgan Mirghafourvand, Kafiye Momeni Pages 29-36
    Background And Objective
    Health is without doubt the most important aspect of life. Considering that menopause is one of the critical stages of each woman's life, that the health status her affects, so this study aimed to assess the general health and its predictions in menopausal women have been conducted.
    Methods
    In a cross-sectional study, 400 postmenopausal women at the age range of 45-60 in Langroud city (Gilan province) in 2011 were studied by random sampling. The data were collected by referring to their houses using demographic and general health (GHQ-28). Multivariate linear regression model (MVR) was used to analyze data.
    Results
    Findings showed that the average score of menopausal women GH was 21.3 (6.9) and 26/7% of women had health problem. The highest score of general health dimensions was related to social function and the lowest score was related to depression and as physical symptoms is high. The results of multivariate linear regression analysis, the variables of marital status, chronic diseases, economic status and education are predictive of general health in menopausal women.
    Conclusion
    Results indicated that menopausal women complained in social functioning and physical symptoms. Therefore, It is necessary that some ways of interventional should be designed to promote the social function and improve physical symptoms of middle aged women felt better in this aspect of the situation is reached.
    Keywords: General health, Menopausal women, Langroud
  • Hosein Ghamari Kivi, Shahriar Dargahi, Reza Ghasemi, Abdollah Dargahi, Azim Ghasemzadeh Pages 37-44
    Background And Objective
    The aim of the present study was to investigate the role of perceived parenting styles (warmth, involvement and autonomy support) and self- efficacy in loneliness of secondary students.
    Method
    The research method was correlation al one. Statistic society was all female and male secondary students that were studying in the 2012- 2013 academic year. 170 students were selected through the method of random cluster sampling and responded to perceived parenting style scale, general self- efficacy questionnaire and the loneliness scale. The gathered data were analyzed by Pearson’s correlation coefficient and stepwise regression analysis.
    Results
    Research results showed that there was negative significant relationship between perceived parenting styles (warmth, involvement and autonomy support) with loneliness. The results also showed that, there were negative significant relationships between self- efficacies with loneliness. Finally, the results of stepwise regression analysis showed that the warmth of parents and self- efficacy could negatively predict 30 percents of variance of loneliness.
    Conclusion
    The results of present study support the importance of perceived parenting styles and self - efficacy in loneliness among secondary students.
    Keywords: Loneliness, Perceived parenting styles, Self, efficacy, Student
  • Robab Yahyavi, Zeynab Khangani, Marzihe Alivandivafa Pages 45-55
    Background And Objective
    This paper studies the association between personality disorder syndrome and marital adjustment.
    Methods
    This is a descriptive/correlational research study with a sample of 300 married employees randomly selected from the staff members of hospitals in a Tabriz. They were studied by The Millon Clinical Multiaxial Inventory-III(1994) and Marital Adjustment Inventory (MAI) by Dr. Harmohan Singh (1987). Multivariate regression model was employed.
    Results
    results significantly linked the clinical personality disorders syndrome to marital adjustment. Accordingly, a significant negative correlation was observed between clinical models of schizoid personality disorder, avoidance, depression, narcissism, sadism, negativism, schizotypal personality disorder, and borderline personality disorder (p≤0.01). Regression results displayed that the prediction of adjustment in women’s marriage based on personality disorders, clusters A, B, and C were respectively significant about schizotypal personality disorder, and avoidance (p≤0.0001). According to stepwise regression analysis, there was a significant prediction for marital adjustment based on post-traumatic stress disorders, addiction to alcohol, anxiety and depression (p≤0.01).
    Conclusion
    As results confirm the association between personality disorders and Clinical syndrome and marital incompatibility, couples’ Psychological/Personality statues are recommended to be examined before marriage to have a stronger union.
    Keywords: Clinical models of personality, Clinical personality syndrome, Marriage, Adjustment
  • Mohammad Hossein I. Abdollah, Zahra Seidi Pages 56-64
    Background And Objective
    Ageing of human life is a critical period. Attention to the needs and problems that is particularly. The issue of maintenance and provide Ç comfort in society new dimensions important and more every day widespread. In the same context, the present study aims to compare the quality of life, and the state of mental health care and the elderly nursing home residents living in the house. The health plan for the elderly will be more accurate in the future.
    Methods
    This cross-sectional comparative study. The population consisted of 2 group of 120 aging people that 60number of them lived at home and the others lived in sanitarium in Tehran. Then sub groups made by 30 males/30 female. Subjects were selected based on convenience sampling. These means were used for data analysis: quality of life questionnaire sf 36, sample scl 90, cognitive status test is MMCE. Obtained using were used data were analyzed by MANOVA.
    Results
    The results showed that there was a significant effect of location on mental health f=93.217, and p>0.000. The mean scores of mental disorders that are kept in a nursing home for the elderly is significantly higher the family live. In the case of cognitive location There was a tiny (f=200.84 and p> 0.000). The mean of cognitive status in elderly people living at home are significantly higher than elderly people in nursing home residents are. The effect of location was significant quality of life (f=542.57 and p
    Keywords: mental health, cognitive status, Quality of life, elderly