فهرست مطالب

نسیم تندرستی - سال سوم شماره 1 (تابستان 1393)

فصلنامه نسیم تندرستی
سال سوم شماره 1 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جاسم بهرامیان، کیانوش زهراکار، محسن رسولی صفحه 1
    زمینه و هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر امید درمانی به شیوه گروهی بر ابعاد کیفیت زندگی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع آزمایشی و طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل بود.جامعه آماری، شامل کلیه بیماران ام اس اصفهان بود. نمونه پژوهش، متشکل از24 بیماری بود که به طور داوطلبانه با توجه به ملاک های ورود از میان 44بیمار داوطلب با سطح کیفیت زندگی پایین انتخاب شدند. و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل(گروه12 نفر) گمارده شدند. گروه آزمایش در 8 جلسه 90 دقیقه ای امید درمانی شرکت کردند اما گروه کنترل در زمان اجرای آزمایش مداخله ای دریافت نکرد. در پایان نیز بطور همزمان از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد.برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه فرم کوتاه کیفیت زندگی استفاده شد.داده ها با استفاده از آماره های توصیفی(میانگین،انحراف معیار،فراوانی)و آماره های استنباطی(تحلیل کواریانس) و با نرم افزار SPSS16مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که ابعاد کیفیت زندگی گروه مداخله بعد از جلسات درمانی در مقایسه با گروه شاهد تفاوت معناداری پیدا کرد(0001/0>p). همچنین اثر تعاملی جنسیت و مداخله نیز معنادار نبود به این معنی که تغییر رفتار افراد پس آزمون در کیفیت زندگی در گروه شاهد و مداخله بستگی به جنسیت آن ها نداشت.
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر نشان داد که امید درمانی می تواند به بهبود ابعاد کیفیت زندگی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بیانجامد. بنابراین بهره گیری از این رویکرد درمانی در بیماران مولتیپل اسکلروزیس و سایر بیماران مبتلا به بیماری های مزمن توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، کیفیت زندگی، امید درمانی
  • مسلم عباسی، شهریار درگاهی، کامبیز کریمی، علی درگاهی صفحه 12
    زمینه و هدف
    اختلال نقص توجه / بیش فعالی، اختلال مزمن و آسیب زایی است که از کودکی تا بزرگسالی ادامه می یابد. دانش اموزان مبتلا به اختلال نقص توجه / بیش فعالی در مقایسه با دانش اموزان عادی از نظر شاخصه های مهمی با هم تفاوت دارند. لذا هدف پژوهش حاضر مقایسه روابط خانوادگی، کیفیت زندگی و تاب آوری بین دانش آموزان مبتلا به ADHD و دانش آموزان عادی بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر، پس رویدادی از نوع مقطعی - مقایسه ای است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان پسر مقطع متوسطه شهر اردبیل که دارای اختلال نقص توجه توام با بیش فعالی بوده و در سال تحصیلی (1393-1392) در شهر اردبیل مشغول به تحصیل هستند بود. نمونه این پژوهش، شامل 160 دانش آموز دارای اختلال نقص توجه/ بیش فعالی و بهنجار بودند (80 نفر دارای اختلال نقص توجه/ بیش فعالی و 80 بهنجار) که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. در پژوهش حاضر جهت جمع آوری داده ها از مقیاس تشخیصی کوتاه اختلال نقص توجه/ بیش فعالی بزرگسالان کانزر، پرسشنامه محیط خانوادگی شیفر، پرسشنامه کیفیت زندگی و مقیاس تاب آوری کونرو و دیوید سون استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس چند متغیریMANOVA استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین دانش آموزان دارای اختلال نقص توجه/ بیش فعالی و دانش آموزان عادیاز لحاظ روابط خانوادگی، کیفیت زندگی و تاب آوری تفاوت معناداری وجود دارد . به گونه ای که دانش آموزان عادی از روابط خانوادگی پایدار تر، کیفیت زندگی بالاتر و میزان تاب آوری بیشتری نسبت به دانش آموزان دارای اختلال نقص توجه / بیش فعالی برخوردارند.
    نتیجه گیری
    می توان چنین نتیجه گرفت که با آگاهی رسانی در مورد ارتباط این متغیرها با یکدیگر و تاثیر گذاری اینعوامل در ایجاد و تداوم این اختلال و همچنین با آموزش شیوه های مناسب تربیتی به والدین این افراد، می توان زمینه رشد و زندگی مناسب تری را برای این افراد فراهم کرد.
    کلیدواژگان: روابط خانوادگی، کیفیت زندگی، تاب آوری، اختلال نقص توجه، بیش فعالی
  • صاحبه زارعی، مهرداد ثابت صفحه 21
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر، اثربخشی آموزش زوج درمانی هیجان-محور بر تعهد، صمیمیت و اعتماد زناشویی زنان متاهل شهر تهران را می سنجد. لذا این پژوهش از نوع نیمه تجربی و مداخله صورت گرفته از نوع آموزش می باشد.
    روش بررسی
    جامعه آماری این پژوهش را کلیه زوجین ساکن شهر تهران تشکیل می دهند. نمونه پژوهش نیز شامل 30 نفر زنان متاهل است که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه کیفیت ادراک شده از ابعاد روابط زناشویی و پروتکل آموزش زوج درمانی هیجان مدار استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل کواریانس تک متغیره استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که آموزش زوج درمانی هیجان محور بر تعهد، صمیمیت و اعتماد زناشویی زنان موثر است، به عبارت دیگر زوج درمانی هیجان محور باعث افزایش تعهد، صمیمیت و اعتماد زناشویی می شود.
    نتیجه گیری
    زوج درمانی هیجان محور با تاکید بر الگوهایمختلفارتباطی، کشفتعاملاتمشکل دار، گسترشپذیرشتجربهشده وتسهیلابرازنیازهاوخواسته هابرایساختمجددتعاملات زوجین، رضایت و کیفیت زندگی زناشویی را بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: زوج درمانی هیجان محور، تعهد، صمیمیت، اعتماد
  • زهرا صیدی، امیر عبدالحسینی صفحه 28
    زمینه و هدف
    دیابت شیرین از بیماری های مزمن شایع می باشدکه باعث به خطرافتادن سلامت روانی افراد می شود وبر عملکرد فردی و اجتماعی اثرات گسترده ای دارد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه ابعاد روانشناختی بیماران دیابتی و افراد غیردیابتی صورت گرفته است.
    روش بررسی
    تحقیق حاضر از نوع مورد- شاهدی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل کلیه بیماران دیابتی شهر ایلام بوده است که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب گردیدند. در هر گروه، تعداد 30 مرد و 30 زن حضور داشتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه فهرست تجدید نظر شده اختلالات روانیSCL-90 استفاده گردید. داده های حاصل از پژوهش با استفاده از t مستقل مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بین دو گروه از لحاظ سلامت روان، تقاوت معنی داری وجود داشت (05/0 .(p< درباره حیطه های وضعیت سلامت روان بین دو گروه از لحاظ متغیرهای وسواس (04/0p=)، پرخاشگری (000/0p=)، حساسیت فردی (000/0p=)، اضطراب (008/0p=) تصورات پارانویید (004/0p=)، شکایات جسمانی (017/0p=) و افسردگی (01/0p=) تفاوت معناداری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    دیابت، بیماری مزمنی است که سلامت روان بیماران را تحت تاثیر قرار می دهد. با توجه به افزایش شیوع دیابت شیرین، ضرورت ارزیابی روان شناختی این بیماران جهت تشخیص زودرس و در صورت لزوم اضافه نمودن درمان های روانشناختی به درمان های رایج پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: ابعاد روانشناختی، دیابت، SCL، 90، R
  • سمانه رضایی کوچکسرایی، حمید علیزاده، عبدالله درگاهی صفحه 35
    زمینه و هدف
    کارکردهای اجرایی، کانون توجه نظریه های اخیر عصب روانشناختی دانش آموزان در معرض خطر ناتوانی، به ویژه دانش آموزان ناتوان در یادگیری و دانش آموزان مبتلا به اختلال کمبود توجه-بیش فعالی هستند. لذا هدف از این پژوهش، بررسی مقایسه کارکردهای اجرایی در دانش آموزان با اختلال و بدون اختلال یادگیری غیر کلامی می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع علی-مقایسه ای است که در آن 60 دانش آموز ابتدایی در 2 گروه 30 نفره عادی و دارای اختلال یادگیری غیرکلامی با میانگین سنی 10-7 سال براساس نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای به دست آوردن داده ها از آزمون کولیج و خرده آزمونهای حافظه رقمی و درک مطلب وکسلر برای مولفه های کارکرد های اجرایی و آزمون گلدستین برای تشخیص اختلال یادگیری غیرکلامی استفاده شده است. در نهایت داده ها با آزمون t مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که دانش آموزان عادی در توانایی های بازداری ، حافظه کاری و انعطاف پذیری نسبت به دانش آموزان با اختلالات یادگیری غیر کلامی تفاوت معناداری داشتند (05/0>p).
    نتیجه گیری
    به طور کلی می توان نتیجه گرفت که دانش آموزان با اختلال یادگیری غیر کلامی در مولفه های کارکرد های اجرایی سنجیده شده در این پژوهش ضعف دارند. بنابراین پیشنهاد می شود درمانگران و مربیان آموزش کاملی از نشانگان اختلالات یادگیری و ضعف در کارکردهای اجرایی داشته باشند تا در ابتدا بتوان این دانش آموزان را در مرحله تشخیص درست تشخیص داد.
    کلیدواژگان: توانایی بازداری، حافظه فعال، انعطاف پذیری، اختلال یادگیری غیرکلامی، دانش آموزان
  • مقداد پیرصاحب، مسعود مرادی، عبدالله درگاهی، حامد رضاخانی مقدم، کیومرث شرفی صفحه 42
    زمینه و هدف
    آموزش صنوف از برنامه هایی است که در بهبود بهداشت مواد غذایی موثر است. از طرفی اطلاع از سطح آگاهی، نگرش و عملکرد بهداشتی متصدیان مواد غذایی، مدیریت بهداشت محیط را تسهیل می نماید. این تحقیق با هدف تعیین تاثیر دوره ویژه آموزش بهداشت بر آگاهی، نگرش و عملکرد متصدیان مواد غذایی پس ازگذشت دو سال از اجرای دوره آموزش بهداشت اصناف(پس آزمون ثانویه)، صورت گرفته است.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش نیمه تجربی انجام شد و در آن آگاهی، نگرش و عملکرد 370 نفر از صنوف در یک ماه بعد از آموزش(پس آزمون اولیه) و دو سال بعد از آموزش(پس آزمون ثانویه، که تعداد افراد به 253 کاهش یافت) مورد بررسی قرار گرفته است. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه و چک لیست بود. آزمونPaired T-Test و آنالیز واریانس یک طرفه برای تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 16) به کار برده شد.
    یافته ها
    آموزش همراه با گذر زمان بر آگاهی، نگرش و عملکرد متصدیان موثر است. به طوری که میانگین نمرات آگاهی از 75/3±7/23(پس آزمون اولیه)به 5/3 ±9/21 (پس آزمون ثانویه)، نگرش از 55/14±2/112به 6/6±6/75 کاهش (001/0p <) و عملکرد از 8±1/46 به 6/6±5/52 افزایش یافت(001/0p <).
    نتیجه گیری
    نتایج، نشان دهنده تاثیر گذر زمان بر سطح آگاهی، نگرش و عملکرد متصدیان آموزش دیده می باشد. هر چند سطح عملکرد فراگیران بعد از گذشت 2 سال ارتقا یافته؛ اما جهت ارتقای سطح آگاهی و نگرش آنان، تکرار دوره آموزش بهداشت اصناف حداقل بعد از دو سال از آموزش اولیه توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: نگرش، متصدیان مواد غذایی، آموزش بهداشت، آگاهی، عملکرد، ر
  • گلمراد مرادی صفحه 49
    زمینه و هدف
    امروزه چاقی و اضافه وزن در میان مردم و به خصوص دختران به صورت یک مساله اجتماعی درآمده و تبعات منفی زیادی را در بردارد که باید در راستای آن مطالعاتی انجام گیرد. هدف این مطالعه، بررسی ارتباط میزان و نوع تغذیه و ورزش با میزان چاقی دختران جوان شهر کرمانشاه می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش با روش توصیفی از نوع پیمایشی انجام گردید. جامعه آماری مورد مطالعه، دختران جوان شهر کرمانشاه است که بر اساس آخرین آمار به دست آمده، تعداد آن ها برابر 151430 نفر است. تعداد 360 نفر نمونه با استفاده از روش نمونه گیری کوکران انتخاب و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایمورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها و اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته است. پس از گردآوری داده ها، با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در این مطالعه از آزمون های آماری مانند ضریب همبستگی، تحلیل واریانس و مقایسه میانگین ها برای آزمون فرضیه ها و از رگرسیون چندگانه برای آزمون مدل استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که عواملی مانند میزان فعالیت های فیزیکی، تغذیه با شیر مادر و شیر خشک و نوع و میزان غذاهای مصرفی بر چاقی دختران جوان اثر معناداری دارند. این متغیرها توانستند به ترتیب میزان اهمیتی که در تبیین و پیش بینی متغیر وابسته(چاقی) داشتند، وارد معادله رگرسیونی شده و روی هم 43 درصد از تغییرات درونی متغیر میزان چاقی را تبیین نمایند.
    نتیجه گیری
    می توان با برنامه ریزی منظم برای فعالیت های ورزشی، تنظیم برنامه غذایی سالم، ترویج تغذیه با شیر مادر و کاهش مصرف غذاهای آماده، افزایش چاقی را در جامعه کنترل کرد. این مهم با تقویت برنامه ریزی های فرهنگی و شناخت و آگاهی به مردم امکان پذیر است.
    کلیدواژگان: چاقی، فعالیت بدنی، نوع تغذیه
  • هادی سلیمی، فرشاد محسن زاده، علی محمد نظری صفحه 57
    زمینه و هدف
    امروزه به دلیل افزایش طلاق درجامعه و مقابله با آن شناسایی عوامل موثر درکنارآمدن زوجین با مشکلات زناشویی و حل تعارض اهمیت فراوانی دارد. از این رو هدف پژوهش حاضر پیش بینی سازگاری زناشویی براساس انسجام خانوادگی، مهارت های تصمیم گیری و حل مساله و مهارت های مقابله است.
    روش بررسی
    روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه معلمان متاهل مقطع ابتدایی شهرکرج در سال تحصیلی 94-93 بود که از میان آنان براساس جدول مورگان 358 نفر به صورت نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه سازگاری زناشویی اسپنیر (1976، DAS) و به منظور سنجش انسجام خانواده، مهارت های تصمیم گیری وحل مساله و مهارت های مقابله از مقیاس فرایند خانواده سامانی (2005) استفاده شد. داده ها از طریق همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در سطح معناداری 01/0>p، انسجام خانوادگی، مهارت های تصمیم گیری و حل مساله، و مهارت های مقابله باسازگاری زناشویی معلمان رابطه معناداری دارند و همچنین نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد که به غیرازمهارت های مقابله که اثر معناداری در معادله رگرسیون نداشت، دو مولفه انسجام خانوادگی، ومهارت های تصمیم گیری وحل مساله باهم 4/45 درصد از واریانس سازگاری زناشویی را تبیین می نمایند.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که انسجام خانواده و مهارت های تصمیم گیری و حل مساله توانایی پیش بینی سازگاری زناشویی را دارند. از این رو با تقویت و بهبود متغیر های پیش بین در بین زن و شوهر می توان در جهت زندگی سازگارانه و مقاوم تری برای زوجین قدم برداشت.
    کلیدواژگان: سازگاری زناشویی، انسجام خانوادگی، مهارت های تصمیم گیری و حل مساله، مهارت های مقابله
|
  • Jasem Bahramian, Kianoosh Zahrakar, Mohsen Rasouli Page 1
    Background And Objective
    Purpose of the present study was an attempt to investigate the effect of hope therapy on quality of life in multiple sclerosis patients.
    Methods
    In this study, one of the quasi- experimental designs called unequal control design was used. Sampling of this study was objective, voluntary and available. 24 subjects on voluntary basis in control and experimental groups were counted. Questionnaire of quality of life was used to collect data.After administering pre-test, experimental group participated in 8 sessions of 90 minutes of hope-therapy but control group received no interventions during the experiment.Both groups were finally post–tested. Data were analyzed with SPSS software and ANOVA test.
    Results
    The results showed that after therapeutic sessions, quality of life in experimental group in comparison to control group found a significant difference, while, gender effect wasn’t significant. The interactive effect of gender and intervention wasn’t also significant. It means that behavioral change of subjects participating in post-test on quality of life in both groups didn’t depend on their gender.
    Conclusion
    Hope-therapy improved quality of life in multiple Sclerosis patients. Therefore, using therapeutic approach in multiple sclerosis patients and other patients with chronic diseases is recommended.
    Keywords: Multiple sclerosis, Quality of life, Hope, therapy.
  • Moslem Abasi, Shahriar Dargahi, Kambiz Karimi, Ali Dargahi Page 12
    Background And Objective
    Attention deficit / hyperactivity disorder is a chronic and damaging disorder that continues from childhood to adulthood. Students with attention deficit / hyperactivity compared with normal students are different in important characteristics. The aim of the present study was to compare family relationships, quality of life and resiliency among children with ADHD and normal students.
    Methods
    the present study was Ex post facto and a type of cross – comparative one. The population of this study consisted of all male high school students in the city of Ardabil who have attention deficit disorder with hyperactivity, and in the accademic year of (2014 -2015). The sample included 160 Students with attention deficit / hyperactivity and normal Students (80 students with attention deficit / hyperactivity, and 80 normals students) who were selected randomly. In the present study for collecting data on the adults short diagnostic scale of conser`s attention deficit / hyperactivity, Schafer family questionnaire, Kvnrv and David Sun`s quality of life questionnaire and resiliency scale. To analyze the data, multivariate analysis of variance (MANOVA) was used were used.
    Results
    The results showed that, there is a significant difference between students with attention deficit / hyperactivity as normal students in terms of family relationships, quality of life and resiliency.So that Normal students have more stable family relationships, higher quality of life and level of resiliency than students with attention deficit / hyperactivity.
    Conclusion
    Based on this research, it was found that parents of children with attention deficit / hyperactivity show strict control and less freedom to their children. Also the quality of life and resiliency of children with attention deficit / hyperactivity was lower than normals.
    Keywords: Family relationships, Quality of life, Resiliency, Attention deficit, hyperactivity
  • Sahebe Zarei, Mehrdad Sabet Page 21
    Background And Objective
    Present study determined the effectiveness of Emotionally Focused Couples Therapy on marital commitment, intimacy and confidence of Tehran city married women.study is a quasi-experimental one and the applied out intervention was training.So this
    Methods
    Statistical population of this study consists of all couples who are living in Karaj city. The sample included 30 married women who were selected by random sampling method. For data collection PerceivedMarital Relationship Quality Components Questionnaire and Emotionally Focused Couple Therapy Protocol were used. Date were analyzed by using Univariate Analysis of Covariance.
    Results
    The results showed that Emotionally Focused Couples Therapy training was effective on commitment, intimacy and confidence of marital. In other word, Emotionally Focused Couples Therapy increased commitment, intimacy and confidence of marital.
    Conclusion
    Emotionally Focused Couple Therapy by emphasizing on different communication patterns, explore of the wrong interactions, spread experienced acceptance, facilitate expressing needs and desires to make new interaction between couples, improves satisfaction and marital life quality.
    Keywords: Emotionally focused couple therapy, Commitment, Intimacy, Confidence, Married women
  • Zahra Seydi, Amir Abdolhoseini Page 28
    Background And Objective
    Diabetes mellitus is one of the commonchronic illnesses which endanger mental healthand has widespread effects on individual and social performance.The preset study aimed at the Comparing psychological dimension of individuals with diabets and non-diabetic.
    Methods
    The design of this research was case - control study. The study samples consisted of all the patients with diabetis in Ilam. The samples were selected by convenience sampling method. There were 30 males and 30 females in each group. Then, mental health questionnaires (SCL-90) were distributed among the two groups. The data were analyzed by t-test in independent groups.
    Results
    The results indicated that there was a significant difference among the two groups in terms ofand mental health (p
    Conclusions
    Diabetes is a chronic disease that affects patient's mental health. Regarding the increase in the prevalence of diabetes mellitus, necessary psychological assessment of patients for early diagnosis and appropriate treatment of psychological adding to current therapies may suggest.
    Keywords: Psychological, Dimension, Diabetic, SCL, 90, R
  • Samane Rezai, Hamid Alizadeh, Abdollah Dargahi Page 35
    Background And Objective
    Recent theories of neuropsychological executive functions focus on students at risk of failure, especially students with learning disabilities and attention deficit hyperactivity disorder are students. The aim of this study was to compare three components of executive functions as inhibition, working memory, and flexibility in children with and without nonverbal learning disorder.
    Methods
    A causal-comparative study, 60 elementary school students formed 2 groups (each includes 30) of normal and with nonverbal learning disorder with average age of 7-10 based on access sampling. Coolidge test, digital memory subtests, Wechsler Comprehension Test and Goldstein Test used for executive functions components and diagnosis of nonverbal learning disorder, respectively. Data was analyzed by t-test.
    Results
    The results showed that normal Students abilities inhibition, working memory and flexibility than children with nonverbal learning disorders were significantly different (p
    Conclusion
    It can be concluded that, one can conclude that children with nonverbal learning disorder are weak in measured components of executive functions.
    Keywords: Inhibitionability, Working memory, Flexibilit, Nonverbal learning disorder, Students
  • Meghdad Mirsaheb, Masoud Moradi, Abdollah Dargahi, Hamed Rezakhani, Kiomars Sharafi Page 42
    Backgrounds and
    Objective
    Guilds Training is one of the programs that are effective in improving food hygiene. On the other hand, the level of knowledge, attitude and practice (KAP) of food handlers, makes the easy of environmental health management. This study aimed to evaluate effects ofespecial course of health training on AAF of food handlers after two years of implementation of period (secondary test).
    Methods
    This study was carried out by semi-experimental method in which the knowledge, attitude and practice of 370 guilds were surveyed after one month of training (initial posttest) and after two years of training (secondary posttest that number of participants were decreased to 253).fordata collection tools were a questionnaire and a check list.Paired t-test and One-way ANOVA were Analysis was done by using of SPSS ver.16.applied.
    Results
    Training with the passage of time is effect on AAF handlers. So that the mean scores of knowledge was decreased from 23.7±3.75 (early posttest) to 21.9± 3.5 (secondary posttest), attitude from 112.2±14.55 (initial posttest) to 75.6±6.6 (secondary posttest) (p
    Conclusion
    Results showed explanatory effect of time passage on KAP of trained food handlers. Although the practice level of handlers were boosted after two years, for promotion of their knowledge and attitude, the repeat of guilds health training course at minimum two years after the initial training is recommended.
    Keywords: Attitude, Food handlers, Health education, Knowledge, Practice
  • Golmorad Moradi Page 49
    Background And Objective
    Nowadays, overweight is considered as a social problem especially among the girls and it has many negative effects. It is necessary to be studied. The purpose of this study is to examine the relation between the Nutrition type, and sport with overweight among the young girls in Kermanshah.
    Methods
    This study was conducted based on survey method. The statistical society includes all of young girls in Kermanshah. Due to the last statistical studies, there were 151430 persons. Sample contained 360 persons based on the Chochran and selected through cluster random sampling. The tools to gather data was the structured questionnaire. The obtained data was analyzed by using SPSS software. In this study, to test the hypotheses the researcher used, correlation coefficient and analysis of variance. Multiple regression were used to assess the research model.
    Results
    The results showed that factors such as physical activities, Nourishment with mother’s milk, the artificial milk and kind of food are effective among the young girls. This variables can predict overweight respectively, they were entered to regression model and explained 43 percent of overweight variable variance.
    Conclusion
    We can decreese the overweight problem with systematic planning use of sporting activities, regulatiing the plan of health nutrition and decreese of fast food consumption. This program is conceivable with support of cultural planning and knowledge of people.
    Keywords: Overweight, Physician activities, Nutrition kind
  • Hadi Salimi, Farshad Mohsenzade, Ali Mohammadnazari Page 57
    Background And Objective
    Nowadays identification of affecting factors on mcreasing of divorce and coping with in societyis important among couples coping with marital problems and conflict resolution. Hence the purpose of the present research is prediction of marital adjustment based on family solidarity, decision making and problem solving skills, and coping skills.
    Methods
    The statistical population include all married teachers of elementary schools in Karaj city in the academic year 2014-2015 that by using random cluster sampling 358 person were selected based on Morgan table. To collect information the researchers used Dyadic Adjustment Scale of Spanier (DAS, 1976), and in order to measure family Solidarity, decision-making and problem-solving skills, and coping skills they used Family Process Scale Samani (2005). The data were analyzed through Pearson correlation and stepwise regression.
    Results
    The results showed that family Solidarity, decision making and problem-solving skills, and coping skills have a significant relationship with marital adjustment teachers in significant level of P
    Conclusion
    According to research findings, it can be concluded that family solidarity, and decision making and problem solving skills have ability to predict marital adjustment. Therefore by strengthening and improvement predictor variables among husband and wife can move forward to create a more adaptive and more stabile life for couples.
    Keywords: Marital adjustment, Family solidarity, Decision making, problem, solving skills, Coping skills