فهرست مطالب

مطالعات اخلاق کاربردی - سال پنجم شماره 20 (زمستان 1394)

نشریه مطالعات اخلاق کاربردی
سال پنجم شماره 20 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی نقی فقیهی*، حسن نجفی، رضا جعفری هرندی صفحات 9-38
    تربیت اخلاقی فرایند زمینه سازی و به کار گیری شیوه هایی برای شکوفایی و ایجاد فضایل به همراه اصلاح یا از بین بردن رذایل در هر زمینه ای (ملکات نفسانی، رفتار و آداب اخلاقی) است. هدف از پژوهش حاضر واکاوی آموزه های اهل بیت (ع) در زمینه راهکارهای تربیت اخلاقی فرزندان است. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی بوده و به منظور گرد آوری داده های پژوهش، متون حدیثی مرتبط با موضوع پژوهش با استفاده از فرم های فیش برداری از منابع گردآوری و با شیوه کیفی مورد تحلیل قرار گرفته است. نتایج پژوهش بیانگر آن است که اساسی ترین مساله در سعادت و پیشرفت انسان، فراگیری راهکارهای تربیت اخلاقی است که مبتنی بر اصول تربیت اخلاقی و هماهنگ با اهداف عالیه ی آفرینش باشد. این راهکارها را می توان در چهار دسته ی زمینه ای، معرفتی، انگیزشی و هدایتی تبیین نمود.
    کلیدواژگان: آموزه های اهل بیت (ع)، تربیت اخلاقی، راهکارها، فنون تربیتی
  • زهره متقی، محمد نجفی، کمال نصرتی هشی صفحات 39-71
    اصل محبت اهل بیت (ع) با قدری هم شان رسالت پیامبر(ص) به عنوان یکی از اصول مبنائی تفکر شیعی شناخته شده و حقیقت این اصل در دلائل نقلی و عقلی مورد تاییداست،اما اهمیت این اصل به عنوان استراتژی زندگی و راهبرد تربیتی کمتر مورد توجه قرار گرفته است.در این راستا این مقاله با رویکرد کیفی و با روش توصیفی -استنتاجی به بررسی این راهبرد پرداخته و پس از گردآوری داده ها بر اساس اسناد ومحتواهای مربوطه ، ابتدا مبانی واهداف طرح آن درحیطه نظر و عمل تحلیل و سپس مولفه های تربیتی آن استنتاج شده است. یافته های این پژوهش نشان می دهد که محبت ودوستی اولیای الهی محبتی رشد دهنده و به عنوان علت غائی آفرینش هستی وپیوند دهنده قابلیت تحول دردانش-ومعرفت وشکل گیری نگرش ها وباورهای مثبت را دارد وبه عنوان یک هدف غایی تربیتی قابل تامل است.اصل توجه به اراده،اصل عینیت بخشی به حب الهی، اصل ارتقاء شناختی درک ،اصل ارتقاء فهم هدفمندی آفرینش از اصول مهم این استراتژی تربیتی بوده و با روش الگوی عاطفی قابل اجرا است. جامعیت الگوئی ائمه اطهار(ع) اقتضای آن را داردکه فرد پیرو با احساسی عمیق در تمام ابعاد و جنبه های شخصیت انسانی، آنان را اسوه خود قرار دهد و به غنای شخصیتی دست یابد.
    کلیدواژگان: محبت اهل بیت (ع)، بعد عاطفه، تربیت عاطفی، تربیت اخلاقی
  • اسماعیل خارستانی*، فاطمه سیفی صفحات 73-103
    در پژوهش حاضر با روش تحلیل اسنادی ، اهداف ، اصول و روش های تربیت اخلاقی از دیدگاه امام حسین علیه السلام مورد بررسی قرار گرفته است . جامعه آماری ، کلیه منابع دست اول (آثار مربوط و منتسب به حضرت سید اشهدا علیه السلام ) و منابع دست دوم از منابع غنی اسلامی و احادیث و روایات و اقوال منقول از ابا عبدالله علیه السلام است که در کتاب ها، پایان نامه ها، نشریات و پژوهش ها و تحقیقات مرتبط با موضوع تحقیق موجود می باشد و نمونه گیری به شیوه هدفمند انجام شده و بر این اساس از منابع فوق الذکر استفاده گردیده است. ابزار پژوهش نیز فیش برداری بوده و یافته های حاصل از پژوهش مورد تحلیل قرار گرفته است که عمده ترین یافته ها عبارتند از : 1- اهداف تربیت اخلاقی از منظر امام حسین علیه السلام شامل سه
    هدف
    رضای الهی،احیای حقیقت وجودی انسان و احیای معاد و روز حساب می باشد . 2- اصول تربیت اخلاقی از منظر امام حسین علیه السلام شامل هشت اصل: مروت، زهد، محبت،اخلاص و خدا محوری، حریت،کرامت،عزت و تحذیر و ترغیب می باشد. 3- روش های تربیت اخلاقی از منظر حضرت امام حسین علیه السلام شامل 23 روش می باشد.
    کلیدواژگان: امام حسین علیه السلام، اخلاق، تربیت اخلاقی، اهداف، اصول، روشها
  • مرجان کیان، فهیمه نظام الاسلامی، سحر موسی وند صفحات 105-135
  • مصطفی همدانی صفحات 133-155
    این نوشتار به «تحلیل محتوا»ی کتاب «سرالاسراء فی شرح حدیث المعراج» تالیف مرحوم آیت الله سعادت پرور و کتاب «جامع السعادات» تالیف علامه نراقی از نظر میزان استفاده ی هر یک از این دو کتاب از ادعیه در تحلیل های عرفانی و اخلاقی اختصاص دارد تا در یک مقایسه ی طولی و یک مقایسه ی عرضی، ضمن معرفی عملی کارکردهای تحلیل محتوا در تحقیقات حوزه ی متون عرفان اسلامی، به ارزیابی نقش ادعیه در استنباط آموزه های عرفانی در مقایسه با استنباط آموزه های آموزه های اخلاقی در دو کتاب مذکور بپردازد. چارچوب نظری این تحقیق، نظریات «اصول استنباط» و «درایه الحدیث» درباره ی ارزش استنباطی ادعیه است. و روش تحقیق در این نوشتار، تلفیقی از تحلیل محتوا و روش کتابخانه ای است. و نوع تحقیق، توصیفی - تحلیلی است که در تجزیه و تحلیل از روش های سه گانه ی کمی، کیفی و تطبیقی استفاده می-کند. تحلیل محتوای این دو متن، از استفاده ی بیشینه ی هر دو منبع از ادعیه در استنباط های عرفانی نسبت به برداشت های اخلاقی حکایت دارد. و نیز نشان می دهد که «سرالاسراء» از گستره ای بسیار وسیع تر از منابع ادعیه نسبت به جامع السعادات در این استنباط ها استفاده کرده است. و این افق نو یعنی منبعیت ادعیه برای عرفان ماثور را در رفتار پژوهشی خود به خوبی ترسیم کند. بنابراین می توان گفت بیشترین آموزه های مندرج در ادعیه را آموزه های عرفانی تشکیل می دهند تا اخلاقی. مشخص نمودن دعاهای مورد بیشترین استفاده در استنباط های عرفانی نیز از دیگر دستاوردهای این تحقیق است.
    کلیدواژگان: سرالاسراء، جامع السعادات، دعا، عرفان، استنباط عرفانی
  • محمدرضا نیلی*، ستاره موسوی، حسین نظری صفحات 158-178
    هدف این مقاله، بررسی روش های مورد نیاز برای آموزش توانمندی دین پژوهشی به اساتید از دیدگاه اعضای هیات علمی دانشگاه اصفهان معرفی بوده است. این نوع پژوهش با ظرفیت خود می تواند روند پژوهش را متحول ساخته و در نهادینه سازی تحول و نوآوری در عرصه دین پژوهی نقشی اساسی ایفا نماید. این تحقیق از نوع کاربردی بوده و برای اجرای آن از روش توصیفی پیمایشی استفاده شده است. جامعه آماری شامل 503 عضو هیات علمی در دانشگاه اصفهان بود که 106 عضو هیات علمی در دانشگاه اصفهان از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته شامل سوالات بسته پاسخ با سبک لیکرت و سوالات چند گزینه ای استفاده شده است. به منظور برآورد روایی سوالات پرسشنامه از روایی محتوا استفاده شده است. اعتبار پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ( 98/0) محاسبه گردیده است. نتایج نشان داد، میانگین نمره روش های آموزش توانمندی های دین پژوهشی اساتید در حیطه های تشخیص مسئله، تغییر مسئله، ارزیابی مسئله، برنامه ریزی تدریس، فعالیت های آگاهانه، بیشتر از میانگین فرضی (3) است. بنابراین راهکارهای مطرح شده دراین حیطه ها از لحاظ موثر بودن در آموزش توانمندی های دین پژوهشی به اساتید بالاتر از سطح متوسط می باشد. همچنین بین نظرات پاسخ دهندگان در خصوص روش های اموزش توانمندی ها دین پژوهشی در حیطه های مذکور تفاوت وجود داشته است(001/0 = p) . در میان حیطه های فوق حیطه تشخیص مسئله بالاترین میانگین نمره را داشته است (87/3 ). همچنین بین نظرات پاسخ دهندگان در خصوص روش های اموزش توانمندی ها دین پژوهشی اساتید بر حسب جنسیت تفاوت مشاهده شده است(05/0 &ge p ). اما بین نظرات پاسخ دهندگان در خصوص روش های اموزش توانمندی ها دین پژوهشی اساتیدبر حسب سابقه خدمت ومرتبه علمی تفاوت معناداری مشاهده نشده است.
    کلیدواژگان: دین پژوهشی، آموزش، توانمندها دین پژوهشی، دانشگاه اصفهان
  • جواد امین خندقی صفحات 189-220
    از ابتدای فلسفه تاکنون دیدگاه های مختلفی در باب نسبت ارزش اخلاقی و ارزش زیباشناختی اثر هنری ارایه شده است. گونه شناسی دیدگاه ها در این زمینه اهمیت بسزایی در مطالعات هنر و اخلاق دارد. در این نوشتار با روش گردآوری کتابخانه ای و تحلیل محتوا مهم ترین دیدگاه های موجود در باب نسبت هنر و اخلاق در بستر فلسفه غرب تحلیل و دسته بندی می شود. نتایج این پژوهش نشان می دهد که دیدگاه ها را می توان ذیل سه عنوان «خودآیینی گرایی»، «نااخلاق گرایی» و «اخلاق گرایی» دسته بندی کرد که هر کدام دو گروه افراطی و میانه رو دارند. مناسب ترین تقسیم بندی بر مبنای «ارتباط زیباشناختی» است. بررسی دیدگاه ها نشان می دهد که در میان آن ها دیدگاه های میانه رو و در میان دیدگاه های میانه رو، «اخلاق گرایی میانه رو» و در میان اخلاق گرایان میانه رو، دیدگاه گات (اصالت اخلاق) مقبول تر است.
    کلیدواژگان: ارزش اخلاقی، ارزش زیباشناختی، خودآیینی گرایی، نااخلاق گرایی، اخلاق گرایی
  • علیرضا والی اصل صفحات 221-251
    یکی از موضوعات مهم و پرچالش که در حوزه اخلاق کاربردی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد، اخلاق روزنامه نگاری است که از زیرمجموعه های اخلاق رسانه به شمار می رود. روزنامه نگاران همواره با مسائل اخلاقی در امر روزنامه نگاری روبرو هستند و گاه این مسائل چنان در تعارض با هم قرار می گیرند که اتخاذ تصمیم درباره آنها نیازمند بصیرت اخلاقی قوی و نیز اصول اخلاقی است که یاری گر روزنامه نگاران در امر تصمیم گیری باشد. اما گاهی اصول اخلاقی که برای این حرفه وضع شده است، خود در مقام عمل با همدیگر در تعارض قرار می گیرند. در این مقاله، با روش توصیفی-تحلیلی ضمن بررسی دو اصل «احترام به حریم خصوصی» و «حق دست یابی مردم به اطلاعات» و تعارض میان این دو، خواهیم گفت که وظیفه گرایی نتیجه گرا با تقریر جدیدی که از آن مطرح شده است، قادر است روزنامه نگار را در تصمیم گیری و حل تعارضات اخلاقی یاری نماید. بر اساس این نظریه، حق حریم خصوصی مطلق نیست و در تعارض با حق مهم تر می تواند نقض شود. علاوه بر آن، حق دانستن عموم نیز مطلق نیست و اگر میل به دانستن عموم مبتنی بر «نیاز» و «حق» نباشد، حق حریم خصوصی همچنان پابرجاست و در مقام عمل مقدم است و ارجحیت دارد.
    کلیدواژگان: حریم خصوصی، اطلاع رسانی، اخلاق روزنامه نگاری، تعارضات اخلاقی، وظیفه گرایی نتیجه گرا
  • نیره جعفری فر صفحات 258-287
    پدیدآورنده ای که اثری را به وجود می آورد، نسبت به اثر خود دو حق دارد: 1) حق مادی؛ 2) حق معنوی. حق مادی این است که مزد زحمات پدید آورنده از آن خود او باشد و کس دیگری از آن سو استفاده نکند. حق معنوی این است که پدید آورنده سوای حقوق مادی از حقوق دیگری نیز برخوردار است که اصطلاحا به آنها معنوی، و گاه نیز اخلاقی، می گویند. این نوع حق که تحت عنوان مالکیت معنوی شناخته می-شود از مقدس ترین انواع مالکیت است و محدود به زمان نبوده و غالبا غیر قابل انتقال است. با پیشرفت علم و تکنولوژی و به خصوص اینترنت، تحولاتی در صنعت نشر اطلاعات رخ داده است. این تغییرات موجب سردرگمی در قوانین مربوطه در این زمینه شده است. با توجه به این که از الزامات اصول اخلاق حرفه ای کتابداری احترام به حق مولف و مالکیت معنوی و تلاش در جهت رعایت آن در هر شرایطی، احترام به حقوق مراجعان در مورد محرمانه بودن اطلاعات مربوط به آنها، حفاظت از مجموعه و فراهم کردن امکان دسترسی همه کاربران به اطلاعات مورد نیازشان است. این مقاله جهت رفع نقیصه فقدان قوانین لازم در زمینه مالکیت معنوی در فضای دیجیتال، با ارائه رویکردی اخلاقانه نسبت به مسئله مالکیت معنوی، به تبیین تعهدات اخلاقی کتابخانه-های دیجیتالی در زمینه مالکیت معنوی در فضای مجازی در سه مبحث کلی تعهدات اخلاقی نسبت به صاحبان اثر، تعهدات اخلاقی نسبت به کاربران و تعهدات اخلاقی نسبت به مجموعه کتابخانه دیجیتالی پرداخته است.
    کلیدواژگان: اخلاق، مالکیت معنوی، کتابخانه دیجیتالی، فضای مجازی، اخلاق حرفه ای
  • سید مرتضی طباطبایی صفحات 279-309
    مارتین هایدگر از نخستین فیلسوفانی است که عمیقا به مسئله تکنولوژی پرداخته و در عین حال در مظان این اتهام قرار داشته که هیچ راه حل روشنی برای مواجهه صحیح با این پدیده مدرنیته ارائه نکرده؛ بلکه صرفا در کار بررسی پدیدارشناسانه و غیرمتعهدانه آن بوده است. اکنون پرسش اصلی این است: آیا می توان از تفکر و نحوه زیست هایدگر، راه حلی عملی برای مواجهه بهتر با تکنولوژی را بیرون کشید یا نه، و اگر پاسخ مثبت است، آن راه حل دارای چه مولفه هایی است؟ در این نوشتار، با بررسی برخی از مهم ترین آثار هایدگر که در آنها به تکنولوژی پرداخته شده است، و نیز با نیم نگاهی به زندگی خود هایدگر و مواجهه شخصی اش با تکنولوژی مدرن، اولا به این نتیجه رسیده ایم که این متفکر آلمانی، دیدگاه های ارزش داورانه بسیاری را، هم درباره کلیت تکنولوژی و هم در باب برخی از گونه های ویژه آن ارائه کرده است و براین اساس کاملا ممکن و مقدور است که از دستگاه فکری او، نبایدها و بایدهایی را برای مواجهه صحیح با تکنولوژی استخراج شود؛ ثانیا برخی از مهم ترین مولفه های اخلاق تکنولوژی وی را که یا خود به صراحت بر آنها تاکید کرده، یا از گفتار و رفتار او قابل استخراج است، با اتکا به قراین و شواهد برشمرده ایم.
    کلیدواژگان: تکنولوژی، گشتل، پوئسیس، هنر، اخلاق تکنولوژی، هایدگر
|
  • Dr Ali Naghi Faghihi*, Hassan Najafi, Dr Reza Jafari Harandi Pages 9-38
    Moral education is a process of preparation and implementation of methods for creating prosperity and virtues, as well as modifying or eliminating the vices in every field (Instinctive Qualities, Moral Behaviors and Social Etiquettes). The purpose of this study is to investigate the teachings of Ahl al-Bayt (AS) and their suggested solutions in performing moral education of children. The research has been done using the descriptive-analytic method. The study collected anecdotal texts related to the subject and then analyzed the data through qualitative methods. The results show that the most fundamental element in providing welfare and human development, is learning the ways of moral education and the relevant solutions based on the principles in conformity with the objectives of creation. These solutions can be explained in four categories: background, knowledge, motivation and guidance.
    Keywords: The teachings of Ahl al Bayt (AS), Moral education, Guidelines, Educational Technology
  • Zohre Motaghi, Dr Mohammad Najafi Pages 39-71
    Loving the Ahl al-Bayt (AS) as the predicate of Shiite thought and valuable as the mission of the Prophet (pbuh) is considered. This principle is demonstrated with scriptural and rational reasons. And its significance in theory and practice, with emphasis on its performance has been clarified. So It is necessary to recognize as life strategies and education strategies. This article is done with analytical methods and is explained information beneficial and harmful emotional relationship also educational structure of research findings is formed. The structure Application is useful in moral and emotional education and individual and social life. Concept of rational loving Ahl al-Bayt (AS) makes it it of an emotional affair to an intellectual principle. The strategy causes that everyone understands the secret of this low and reason emphasizes of Quran.
    Keywords: Loving Ahl al Bayt (AS), the emotional, affective education, moral education
  • Esmaeil Kharestani Pages 73-103
    In this research analysis method documentation, purposes, principles and methods of ethical training is examined from the viewpoint of Imam Hussein.Statistical population consisted of all primary sources (artifacts-related and attributed to Imam Hussein PBUH) and secondary sources of Islamic traditions and sources narratives and the sayings Realty of refused Abdullah PBUH That are available the books, dissertations, journals and studies and Research issues associated with research subject and sampling the methods Purposeful and is based on sources listed above research instrument for taking notes and the results of the study have been analyzed The most important Results include: 1- purposes moral education from the perspective of Imam Hussein and three goals is the: Satisfaction God, restoration the truth of human existence and restore Resurrection and the Day of Reckoning. 2- Principles moral education from the perspective of Imam Hussein and eight Principle is the: Generosity, piety, love, devotion and God-centered, liberty, generosity, esteem and deter and encourage 3- Methods of Moral Education from the Perspective of Imam Hussein is 23 procedure
    Keywords: imam Hussein, ethics, moral education, objectives, principles, methods
  • Marjan Kian, Fahimeh Nezameslami, Sahar Mosivand Pages 105-135
    This research aims to explain and illustrate the views of Imam Ali (AS) on the issue of racial discrimination as one of the most important challenges facing the human race. To this end, the analytical method used. Evaluated samples, Nahjolblagheh full text, documents and authoritative sources of science and religion through electronic library. The results should be stated that Imam Ali (as) the criterion of excellence among known human virtue. To the problem of racial discrimination, whether in the field of theoretical and practical in the field of solutions including immersive solidarity, cooperation based on piety, culture, etc., were consulted. By oration of Imam Ali (AS), where traces of the spirit of pride and arrogance, the right of oppressed people to be trampled. However racists values ​​such as color of skin, language, race, ability, ethnicity, and nationality of excellence known, in Islam, human superiority criterion, is righteousness and piety.
    Keywords: Racial discrimination, Imam Ali (AS), piety
  • Mostafa Hamedani* Pages 133-155
    This research seeks to analysis content of "Jami al- Saādāt" book by Mullā Mohammad Mahdi Narāqi with "Serr al- Esrā" book by Āyat Allāh Saāhdatparvar, to pave the way to the comparatively discussion of the teachings of Islamic mysticism in each with another. the main question in this study: These books Considered in terms of the content what use prayers in him mysticism deduction? And compare Capacity of prayers for Moral’s deduction with mysticism deduction. The theoretic Framework for this research, created from doctrine of deduction and percipience of “hadith” about value of deduction prayers. The type of research method in this study is descriptive - analytic. and this research base on two
    Method
    Documentary research, content Analysis. Documentary research preparation The theoretic Framework for this research. The most important research finding: both book use prayers in mysticism deduction for the some part. And Āyat Allāh Saāhdatparvar, use more than Mullā Mohammad Mahdi Narāqi. Thus we can say the some part of prayers is mysticism teachings.
    Keywords: Jami al Saādāt, Serr al Esrā mysticism, mysticism deduction
  • Muhammad Reza Nili *, Setareh Musavi Pages 158-178
    The purpose of this essay is to investigate the methods concerning improvement of religious studies done by the professors based on action research. This study is an applied kind and for its fulfillment the Descriptive survey method was used. The statistical population included 503 faculty members of Isfahan University among whom 106 members through stratified random sampling, proportional to the size were selected as statistical sample. To collect the information, a researcher- made questionnaire was used.
    In order to assess the validity, content validity was used; the reliability of the questionnaire was calculated through Cronbach's alpha coefficient (0.98). The mean score for the methods of growing professor's religious studies in the areas of problem diagnosis, problem changing, problem assessment, planning, teaching, and conscious activities is above the assumed mean (3). Thus, the proposed guidelines in the mentioned areas from the perspective of their effectiveness in growing religious studies among the professors, are higher than average.
    Also, there is a variation in respondent's views about the methods of growing religious studies in the mentioned areas (P=0.001), among which the highest average is in the area of problem detection (3.87). There is also variation in the answers in terms of gender (P ≥ 0.05). But among respondent's answers about the impact of the growth of religious studies of the professors, no significant difference in terms of job experience and academic degree was seen.
    Keywords: Religious study, Education, Growth of religious study, Ethical role model
  • Javad Amin Khandaqi Pages 189-220
    From beginning of philosophy to the present, different views are expressed about relation of artwork’s moral value and aesthetic value. Typology of perspectives about this issue is important in art and morality studies. This paper, using the library collection and analysis of content, analyzes and classifies perspectives about relation of art and morality. The results of this study show that we can classify perspectives in three groups: autonomism, immoralism and moralism. Each of these groups has radical and moderate subgroups. The most appropriate classification is the classification on the basis of aesthetic relationship. Study on perspectives show that moderate views are more acceptable than others. Among moderate views, moderate moralism is the most acceptable view. Also, Gaut’s view (ethicism) is the most acceptable moderate moralist view.
    Keywords: moral value, aesthetic value, autonomism, immoralism, moralism
  • Alireza Valiasl Pages 221-251
    One of the most important and challenging issues, that are discussed in the field of applied ethics, journalistic ethics, which is a subset of media ethics. Journalists often face ethical dilemmas in journalism. These issues are often in conflict with each other so that they need to make decisions about strong moral vision. And ethics of the journalists involved in the decision is helpful. But sometimes the moral principles which have been established for the professionals themselves are in conflict with each other in practice. In this paper, a cross-sectional approach to investigate the principle of "respect for privacy" and "right of access to information" and conflict between the two, will say that Consequentialist Deontology, with a new version of which is raised, is able to assist the journalist in making decisions and resolving ethical conflicts. According to this theory, the right to privacy is not absolute and can be violated in conflict, with the more important. In addition, the public's right to know is not absolute and if "desire to know" are not all based on "need" and "right", and practically right to privacy remains a priority and take precedence.
    Keywords: Privacy, Information, Journalism ethics, Moral conflicts, Consequentialist deontology
  • Nayyereh Jafarifar Pages 258-287
    The creator of the work has two rights: 1) the material rights 2) moral rights. The material rights are to reward the efforts of its author's own and not someone else take advantage of it. Aside from the material rights of the author's rights is other rights which they are called to be moral rights, and sometimes, they say ethical rights. This type of intellectual property right which is known as the holiest of all types of property is not limited to time and is non-transferable. With the advancement of science and technology, particularly the Internet, changes occurred in the publishing industry information. These changes cause confusion in the relevant legislation in this area. According to the requirements of Library professional ethics, Respect for copyright and intellectual property and trying to follow it in all circumstances, Respect the confidentiality of information relating to their client's rights, protection of collections and providing all users with access to the information they need. This article to resolve legislation lack in the area of intellectual property in the digital space Had ethical approach to the issue of intellectual property and has identified in cyberspace, digital libraries moral obligations in the field of intellectual property in general three topics: Moral obligations to the author, Moral obligations to the users, Moral obligations to the digital library collection.
    Keywords: Moral, intellectual property, digital library, cyberspace, professional ethics
  • Seyed Morteza Tabatabaee Pages 279-309
    Martin Heidegger is one of the first philosophers who have deeply discussed the issue of technology however, he has been accused that not only does not he propose any clear solutions to appropriately deal with this phenomenon of modernity but he has only studied it phenomenologically and irresponsibly. Now, the Question is: Can we extract a practical solution out of Heidegger’s thought and way of living for a better dealing with technology? And if the answer is yes, what are the components of the solution? In the following paper, through examining some of Heidegger’s most important works in which he has been concerned with technology, as well as having a look at his life and his personal way of dealing with modern technology we have come to two
    Conclusions
    firstly, the German thinker has presented many value-judgmental views both about the totality of technology and about some of its special types, and accordingly it’s quite possible for us to extract some dos and don’ts from his intellectual system. Secondly, based on evidences, there are mentioned some of the most important components of his ethics of technology which either he has obviously emphasized or they can be extracted from his speech and actions.
    Keywords: Technology, Gestell, Poesies, Art, Ethics of technology, Heidegger