فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی بابل - سال هجدهم شماره 4 (پیاپی 103، فروردین 1395)

مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل
سال هجدهم شماره 4 (پیاپی 103، فروردین 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/01/19
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سیمین نامور آغداش*، رویا میرزایی، فرشته پورعبدالحسین صفحات 7-13
    سابقه و هدف
    صرع یکی از شایع ترین اختلات نورولولوژیکی می باشد که تعداد زیادی از بیماران از صرع مقاوم به دارو رنج می برند بعلت وجود ترکیبات ضد تشنجی موجود در شاهدانه و مصرف آن در طب سنتی هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره آبی گیاه شاهدانه در درمان تشنج می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 40 سر موش سوری نر انتخاب و به 5 گروه، شامل گروه های کنترل، شم و 3 گروه آزمایش تقسیم شدند. گروه کنترل فقط داروی پنتیلن تترازول (PTZ) دریافت کرد. گروه شم آب مقطر و گروه های آزمایش دوزهای 400، 600 و 800 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن از عصاره آبی شاهدانه را با لوله گاواژ به مدت 4 هفته دریافت کردند. 30 دقیقه بعد، پنتیلن تترازول (45 mg/kg به صورت داخل صفاقی) به گروه های آزمایش و شم تزریق شد. در نهایت رفتارهای تشنجی و پارامتر های مربوطه بوسیله دوربین به مدت 25 دقیقه در قفس ویژه ای ضبط شد و پارامترهای مختلف تشنج ارزیابی شد.
    یافته ها
    درمان با عصاره آبی شاهدانه تاخیر زمانی شروع تشنج را در دوز 800 (ثانیه 33/76±232/87) نسبت به کنترل (ثانیه 7/50±103/84) افزایش داد (0/05>p) و پبشرفت فاز های تشنج را در آخرین تحریک در هر 3 دوز به میزان یکسانی (0/5±1/91) نسبت به کنترل (0±5) مهار کرد (0/00p<).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد دوز 800 mg/kg وزن بدن، عصاره شاهدانه بیشترین اثر ضد تشنجی را بر تشنج های القایی با پنتلین تترازول دارد. بنابراین تاثیر ضدتشنجی عصاره آبی شاهدانه وابسته به روز می باشد.
    کلیدواژگان: تشنج، صرع، پنتیلن تترازول، شاهدانه
  • سیف الله برجیان بروجنی، الهام کاوه بابا حیدری، سیف الله مرتضایی، مسلم کریمیان، مهسا شیرزاد، مجید ولیدی* صفحات 14-20
    سابقه و هدف
    درمان دارویی پوسیدگی دندان احتمال واکنش های آلرژیک را تسهیل و مقاومت میکروبها به آنتی بیوتیکها را افزایش می دهد. این مطالعه به منظور بررسی اثرات ضدمیکروبی و تعیین ترکیبات فنلی موجود در عصاره هیدروالکلی آلوئه ورا و شیرین بیان بر روی چهار باکتری عامل پوسیدگی دندان در شرایط آزمایشگاهی انجام شد.
    مواد و روش ها
    دراین مطالعه تجربی، عصاره هیدروالکلی برگ آلوئه ورا و ریشه شیرین بیان به روش پرکولاسیون تهیه و پس ازتهیه سویه های استاندارد استرپتوکوکوس موتانس، استرپتوکوکوس سالیواریوس، استرپتوکوکوس سانگوئیس، اکتینومایسس ویسکوزوس و اثر ضد باکتریایی عصاره ها به روش میکروبراث دایلوشن تعیین گردید. همچنین غلظت ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و فلاونولی موجود در عصاره این دو گیاه به روشODمتری تعیین گردید.
    یافته ها
    غلظت فنل تام، فلاونول و فلاونوئیدها عصاره آلوئه ورا بترتیب 37،3 و10 میلیگرم/گرم و در عصاره شیرین بیان بترتیب 36، 78 و 14 میلیگرم/گرم بود. میزان MIC وMBC عصاره شیرین بیان برای استرپتوکوکوس موتانس به ترتیب 0/5 و1، استرپتوکوکوس سالیواریوس به ترتیب 0/25 و 0/5، استرپتوکوکوس سانگوئیس به ترتیب 0/125 و 0/5 و اکتینومایس ویسکوزوس به ترتیب 0/25 و 0/5 میلیگرم/میلی لیتر محاسبه شد. میزان MIC وMBC عصاره آلوئه ورا استرپتوکوکوس موتانس بترتیب 4 و16، استرپتوکوکوس سالیواریوس بترتیب 0/5 و 2، استرپتوکوکوس سانگوئیس بترتیب 1 و4و اکتینومایسس ویسکوزوس به ترتیب1و2 میلیگرم/میلی لیتر محاسبه گردید. MIC وMBCعصاره آلوئه ورا (4و16میلیگرم/میلی لیتر) به طور معنی داری بیشتر از عصاره شیرین بیان (0/5و1میلیگرم/میلی لیتر) بود (0/05 p<).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که عصاره شیرین بیان با دارا بودن ترکیبات فنلی بیشتر نسبت به عصاره آلوئه ورا اثر ضد میکروبی روی باکتری های مورد مطالعه داشته و مقاومت استرپتوکوکوس موتانس در مقابل عصاره های این دو گیاه بیش از 3 باکتری دیگر بوده است.
    کلیدواژگان: پوسیدگی دندان، شیرین بیان، آلوئه ورا، استرپتوکوکوس موتانس، استرپتوکوکوس سالیواریوس، استرپتوکوکوس سانگوئیس
  • فاطمه نیکاییلی، هدایت صحرایی، مریم خسروی، ژیلا رضاییان، فاطمه افتخاری، ناهید سراحیان*، فاطمه قمری صفحات 21-28
    سابقه و هدف
    تغییر فعالیت نورونهای هسته اکومبنس در حین استرس مشاهده شده است اما نقش این هسته در کاهش عوارض استرس بخوبی شناخته نشده است. در این مطالعه اثر مهار موقت هسته اکومبنس بر تغییرات متابولیکی استرس در موش های ماده بررسی شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی بر روی 48 سر موش کوچک آزمایشگاهی ماده نژاد NMRI با میانگین وزنی 3±27 گرم انجام شد. هسته اکومبنس بصورت یکطرفه و دوطرفه کانول گذاری شد. پس از یک هفته بهبودی لیدوکایین 2% و یا سالین به مدت چهار روز متوالی هر روز 5 دقیقه قبل از القا شوک الکتریکی کف پا به حیوانات تجویز شد. کورتیکوسترون پلاسما، آب و غذای دریافتی و تاخیر در غذاخوردن به عنوان پارامترهای متابولیکی استرس سنجیده شد.
    یافته ها
    استرس به تنهایی موجب افزایش کورتیکوسترون پلاسما (8/0±17) در مقایسه با گروه کنترل (3/0±5/4) شد(p<0/001). همچنین موجب افزایش تاخیر در غذا خوردن (8/9±218%،p<0/01) و کاهش آب (5/4±80%) و غذای دریافتی (5/5±84%) گردید (p<0/05). مهارموقت هسته اکومبنس اثر استرس را در تغییرات کورتیکوسترون تغییر نداد و اثر استرس را در میزان آب دریافتی مهار کرد که اکومبنس چپ عملکرد قویتری داشت (6/7±195%، p<0/01). مهار موقت هسته اکومبنس اثر استرس را درمیزان غذای دریافتی خنثی کرد. مهار موقت هسته اکومبنس راست اثر استرس را درزمان تاخیر در غذاخوردن تقویت (8/10±264%،p<0/01) و مهار هسته اکومبنس چپ آن را مهار کرد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که مهار موقت هسته اکومبنس می تواند در کاهش اثرات متابولیکی استرس موثر باشد و در عین حال این تاثیر نوعی سوگیری در عملکرد هسته اکومبنس سمت راست و چپ را از خود نشان می دهد.
    کلیدواژگان: لیدوکائین، موش، هسته اکومبنس، استرس، مهار موقت
  • هادی سرخی *، پردیسا پورداداش، محمود حاجی احمدی، حمید شافی صفحات 29-34
    سابقه و هدف
    ریفلاکس وزیکواورترال و به دنبال آن عفونت ادراری از عوامل موثر در آسیب کلیه، بخصوص در کودکان با سن پایین می باشد. این مطالعه به منظور بررسی احتمال بهبودی خودبخودی ریفلاکس وزیکواورترال با درجات بالا در شیرخواران کمتر از یک سال انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تحلیلی که در بیمارستان کودکان امیرکلا انجام شد،کلیه کودکان زیر یک سال با درجه بالای ریفلاکس وزیکواورترال (III-V) حداقل در یک واحد کلیه بر حسب سن، درجه ریفلاکس و آسیب کلیه، حداقل به مدت دو سال تحت پیگیری و بررسی قرار گرفتند. بررسی بهبودی ریفلاکس با انجامVCUG (Voiding Cystourethrography) یاRNC (Radionuclide Cystography) سالانه و نیز وجود آسیب کلیه توسط Dimercaptosuccinic Acid (DMSA) در حداقل 6-4 ماه بعد از آخرین عفونت ادراری انجام شد. یافته ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و 0/05>p معنی دار تلقی شد.
    یافته ها
    در این مطالعه 49 شیرخوار با 97 واحد کلیه (یک بیمار تک کلیه بوده است) مورد بررسی قرار گرفتند که 29 کودک (59/2%) دختر و بقیه پسر بودند. سن متوسط کودکان 3/66±5/9 ماه بوده است. از 49 کودک مبتلا به ریفلاکس وزیکواورترال، بهبودی کامل در 33 مورد (67/3%)، بهبودی نسبی (کاهش درجه ریفلاکس) در 13 کودک (26/5%) و عدم بهبودی در 3 کودک (6/1%) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که درصد بالایی از کودکان زیر یک سال مبتلا به ریفلاکس وزیکواورترال بهبودی خودبخودی دارند و پیشنهاد می شود که در مورد جراحی زودهنگام کودکان در این سن تجدید نظر شود.
    کلیدواژگان: شیرخواران، بهبودی خود به خودی، عفونت ادراری، ریفلاکس وزیکویورترال، کودکان
  • افسانه ارزانی، مژگان لطفی*، احمدرضا عابدی صفحات 35-40
    سابقه و هدف
    تصمیم گیری بالینی بخش اساسی کار حرفه ای پرستاران بوده که سبب ایجاد هویت حرفه ای می گردد. این مطالعه با توجه به حساسیت تصمیم گیری بالینی در پرستاران اتاق عمل، به منظور بررسی تجارب پرستاران و تصمیم گیری بالینی آنها در محیط اتاق عمل براساس تئوری بنر (از مبتدی تا خبره) انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی به صورت سرشماری بر روی 186 نفر از پرستاران و تکنسین های اتاق عمل شاغل در بیمارستانهای آموزشی شهر تبریز در سال 1393 انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه تصمیم گیری بالینی Jenkins که دارای40 عبارت و چهار حیطه شامل:جستجو برای روش های مختلف مراقبتی، توجه به ارزشها و اهداف، ارزشیابی مداوم پیامدها و جستجوی اطلاعات و ادغام بیطرفانه اطلاعات جدید می باشد، جمع آوری و مورد بررسی قرار گرفت. امتیاز ابزار بین 40 تا 200 می باشد و افراد دارای نمرات بالاتر دارای سطح تصمیم گیری بالینی بالاتری هستند.
    یافته ها
    میانگین امتیاز کل تصمیم گیری بالینی پرستاران 15/3± 102/3 بوده است که حیطه توجه به ارزش ها و اهداف (6/2±35/3) بیشترین امتیاز را به خود اختصاص داده است. همچنین ارتباط مستقیم و معنی داری بین نمره تصمیم گیری بالینی کل با سن(0/04p< و 0/67r=) و سابقه کار در اتاق عمل (0/05p< و 0/77r=) وجود داشت، در حالیکه ارتباطی بین امتیاز تصمیم گیری و سابقه کار بالینی در سایر بخشها (0/7p= و0r=) مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش نشان داد که با افزایش تجربه بالینی پرستاران در اتاق عمل، قدرت تصمیم گیری آنها ارتقا می یابد. از اینرو نتایج این مطالعه تئوری از مبتدی تا خبره گی بنر را تایید می کند.
    کلیدواژگان: پرستار، تصمیم گیری، تجارب بالینی، اتاق عمل، تئوری بنر
  • هدی شیرافکن، جمشید یزدانی چراتی، سیدعلی مظفرپور، ثریا خفری، رقیه اکبری، فرشید اولیایی، اباذر اکبرزاده پاشا* صفحات 41-47
    سابقه و هدف
    عفونت ویروس سایتومگال یکی از عوامل رد پیوند در بیماران پیوندی می باشد. این مطالعه به منظور یافتن عوامل دموگرافیک و ریسک فاکتورهای مرتبط با مدت زمان تا بروز عفونت سایتومگال ویروسی (CMV) پس از پیوند کلیه انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در بیماران دریافت کننده پیوند طی سال های 1389 تا 1394 در بخش پیوند کلیه بیمارستان شهید بهشتی بابل انجام شد. مشخصه های دموگرافیک، متغیرهای BMI، وضعیت سیگار کشیدن، نوع بیماری زمینه ای منجر به ESRD، هپاتیت B، هپاتیت C و نوع دیالیز مورد بررسی قرار گرفت. تحلیل آماری داده ها با استفاده از روش کاپلان مایر برآورد و با آزمون لگاریتم رتبه ای و رگرسیون کاکس مقایسه و بررسی شد.
    یافته ها
    از 242 بیمار که پیوند کلیه دریافت کردند، در 73 نفر (30/2%) عفونت CMV با میانه و میانگین بقا 41 و 23/50±48/09 روز بروز کرد. در این مطالعه بین متغیرهای جنسیت، محل زندگی، وضعیت تاهل، میزان تحصیلات، BMI، وضعیت سیگار کشیدن، هپاتیت B و نوع دیالیز با مدت زمان تا بروز عفونت سایتومگال رابطه ای بدست نیامد. تنها متغیرهای سن بیمار (45mean= و 0/04=p) و اتیولوژی اورولوژی مرحله پایانی بیماری کلیوی (End Stage Renal Desease=ESRD) (0/03=p) رابطه معنی داری با مدت زمان تا بروز عفونت سایتومگال یافت شد.
    نتیجه گیری
    بیماران مسن تر و با سوابق بیماری های اورولوژیک احتمال بیشتری برای بروز ویروس سایتومگال پس از پیوند دارند. بنابراین توصیه می شود پیگیری های کوتاه مدت تر در 4 ماه اول پس از پیوند و با تمرکز بیشتر در 2 ماه اول، انجام گردد.
    کلیدواژگان: پیوند کلیه، ویروس سایتومگال، تحلیل بقا، روش کاپلان مایر
  • حمید نصری، سید سیف الله بلادی موسوی *، حشمت الله شهبازیان، شکوه شایان پور، محمود رفیعیان کوپایی صفحات 48-55
    سابقه و هدف
    فعال شدن مجدد ویروس هپاتیت B (HBV)، یک عامل خطر عمده برای ایجاد اختلال عملکرد کبد، هپاتیت حاد و مزمن، سیروز و سرطان کبد بعد از پیوند کلیه (KTP) می باشد. این مقاله بعضی از مقالات چاپ شده درباره پیشگیری از فعال شدن مجدد HBVدر گیرنگان پیوند کلیه را خلاصه نموده است.
    مواد و روش ها
    برای جمع آوری اطلاعات موجود درباره این موضوع، مقالات چاپ شده زیادی که به زبان انگلیسی و به صورت مقاله کامل بودند در منابع متعددی همچون پاب مد، اسکوپوس، گوگل اسکولار و غیره با کلمات کلیدی هپاتیت B و پیوند کلیه مورد بررسی قرار داده شده است.
    یافته ها
    میزان خطر فعال شدن مجدد HBV بدنبال پیوند کلیه به وضعیت مارکرهای سرولوژی HBV در زمان پیوند ارتباط دارد. بیماران کاندید پیوند کلیه که HBsAg مثبت هستند ریسک بالاتری برای فعال شدن مجدد HBV دارند خصوصا آنهایی که HBeAg مثبت دارند و یا سطوح بالایی از HBV DNAدر سرم داشته باشند. لامی ودین به صورت گسترده در پیشگیری از فعال شدن مجدد استفاده شده است، با این وجود این دارو با میزان زیادی از مقاومت دارویی همراه می باشد. به نظر می رسد که درمان اپتیمال آنتی ویروسی برای پیشگیری از فعال شدن مجدد HBV، انتکاویر می باشد که با کمترین خطر مفاومت دارویی همراه است. با این وجود HBV که مقاوم به لامی ودین باشد،، کمتر به انتکاویر حساس می باشد. داروی آنتی ویروسی ترجیحی برای HBV مقاوم به لامی ودین، تنوفوویر می باشد که به جای قطع لامی ودین بهتر است به آن اضافه شود زیرا در این وضعیت درمان ترکیبی ممکن است باعث کاهش مقاومت به داروی دوم گردد.
    نتیجه گیری
    شواهد کافی وجود دارد تا به صورت روتین پروفیلاکسی آنتی ویروس برای همه بیماران HBsAg مثبت که کاندید پیوند کلیه هستند توصیه شود
    کلیدواژگان: هپاتیت B، پیوند کلیه، انتکاویر، تنوفوویر
  • حیدر داتوبر، شایان علجانپور، ثریا خفری*، محمدعلی جهانی، رضا نادری صفحات 56-62
    سابقه و هدف
    رضایتمندی بیماران از اورژانس، یک شاخص سنجش کیفیت ارائه خدمات بهداشتی و درمانی می باشد که می تواند آگاهی مسئولین مربوطه را نسبت به وضعیت موجود افزایش دهد. لذا این مطالعه به بررسی میزان رضایتمندی بیماران از اورژانس بیمارستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی بابل انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در مدت 8 ماه به روش مصاحبه در دسترس بر روی بیماران بستری شده در اورژانس بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی بابل در سال 93-1392 انجام گرفت. اطلاعات در مورد محیط، خدمات و کادر پرستاری توسط پرسشنامه استانداردی که پاسخ های آن به صورت «مورد نداشت، ناراضی، رضایت کم، متوسط، زیاد» بود، جمع آوری گردید. در صورتیکه بیماران توانایی پاسخ به سوالات را نداشتند همراهان بیماران پرسشنامه را تکمیل نمودند. پاسخ متوسط و زیاد به عنوان رضایت مطلوب(متوسط به بالا) و پاسخ کم به پایین به عنوان رضایت نامطلوب دسته بندی گردیدند.
    یافته ها
    از 505 بیمار مورد مطالعه، 444 نفر (87/9%) رضایت مطلوب داشتند. بیشترین نارضایتی مربوط به قسمت محیط و خدمات با فراوانی 74 مورد(14/8%) و بیشترین رضایت مربوط به کادر پرستاری با فراوانی 246 مورد(49/3%) بود.نتایج نشان داد روستاییان 0/55 برابرساکنان شهر(1/55 p=0/02، 1/07-2/44=CI95% OR:)، بیماران، نصف همراهان(p=0/05، 0/36-0/83=CI95% OR:0/55) و افرادی که در عصر بستری شدند 0/65 برابر(p=0/03، 1/06-2/58=CI95% OR:1/65) و بستری شده ها در شب 0/74 برابر(p=0/01، 1/12-2/70=CI95% OR:1/74) افرادیکه در صبح بستری شدند شانس رضایتمندی بیشتری داشتند.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان از وضعیت رضایتمندی مطلوب مراجعین به اورژانس های بیمارستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی بابل دارد.
    کلیدواژگان: فوریت پزشکی، رضایت مندی، بخش اورژانس
  • نوین نیک بخش، عسکری نورباران*، علی نقشینه، مهشید خزایی صفحات 63-66
    سابقه و هدف

    زخم پپتیک از شایع ترین بیماری های دستگاه گوارش می باشد. از بین سه روش جراحی زخم پپتیک واگوتومی فوق انتخابی با مورتالیتی کمتر از 5/0% و عوارض جانبی اندکی همراه است. با توجه به کمبود گزارشات مستند، این مطالعه طی یک دوره 10 ساله به منظور بررسی برخی از عوامل خطر و پیش آگهی بیماران تحت عمل جراحی واگوتومی پروگزیمال انجام شد.

    مواد و روش ها

    45 بیمار طی یک دوره 10 ساله واگوتومی فوق انتخابی شدند. بیماران 6-3 ماه بعد ازجراحی، آندوسکوپی شدند. اطلاعات حاصل از اندوسکوپی و علائم بیماران از نظر درد شکم، خونریزی، انسداد معده، افزایش یا کاهش وزن و همچنین اطلاعات دموگرافیک و علت مراجعه جمع آوری شده و مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    از 45 بیمار 36 نفر (80%)مرد و 9(20%)نفر زن بودند و میانگین سنی بیماران 11/51±39/29 بود. 40 نفر (88/8%) به علت انسداد مراجعه کرده بودند.40 نفر(88/8%) در بررسی های مجدد بدون علامت بودند. زخم مارژینال در 2بیمار (4/4%) از بیماران مراجعه کننده و زخم جدید اثنی عشر در یک بیمار (2/2%) مشاهده شد. تشخیص نهایی 2 نفرکه به عنوان انسداد ، جراحی شدند (4/4%) کانسر معده بود.

    نتیجه گیری

    مطالعه نشان داد که واگوتومی فوق انتخابی عود و عوارض کمی دارد و در افراد مسن علیرغم منفی بودن بیوپسی باید احتمال کانسر را در نظر داشت.

    کلیدواژگان: زخم پپتیک، واگوتومی فوق انتخابی، عود، عوارض
  • کیوان کیاکجوری، محسن منادی *، آرش خدادوست ماسوله، ساناز سلطان پرست، محبوبه شیخ زاده، ثریا خفری صفحات 67-72
    سابقه و هدف
    اتواسکلروز مهمترین اختلال لابیرنت استخوانی و استخوانچه رکابی است که فقط انسان ها را متاثر کرده و یکی از رایج ترین علل کاهش شنوایی اکتسابی می باشد. این مطالعه به منظور بررسی ویژگی های ادیولوژیک افراد مبتلا به اتواسکلروز مراجعه کننده به درمانگاه گوش و حلق و بینی شهرستان بابل انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی برروی کلیه بیماران مبتلا به اتواسکلروز در محدوده سنی 20تا 67 سال مراجعه کننده به درمانگاه گوش و حلق و بینی شهرستان بابل انجام شد. ویژگی های دموگرافیک و علائم بالینی شامل وزوز گوش و احساس کاهش شنوایی و همچنین وضعیت شنوایی در فرکانسهای مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه 60 بیمار مبتلا به اتواسکلروز شامل 17 مرد و 43 زن با میانگین سنی 1/4±42/78 سال مورد بررسی قرار گرفتند. 54/2% بیماران دچار کاهش شنوایی آمیخته، 70% بیماران دارای وزوز گوش بودند. نشانه شوارتز در همه بیماران منفی بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که بین جنس و برخی از ویژگی های ادیولوژیک با ابتلا به اتواسکلروز ارتباط وجود دارد
    کلیدواژگان: اتواسکلروز، ادیومتری، کاهش شنوایی، نشانه شوارتز، شکاف استخوانی هوایی
|
  • S. Namvar Aghdash *, R. Mirzae, F. Pourabdolhossein Pages 7-13
  • S. Borjian Brojeni, E. Kaveh Baba Heydari, S. Mortezaei, M. Karimian, M. Shirzad, M. Validi* Pages 14-20
    Background And Objective
    Medical treatment of tooth decay is associated with the possibility of allergic reactions and increased bacterial resistance to antibiotics. This study aimed to evaluate the phenolic compounds and antimicrobial effects of the hydroalcoholic extracts of Aloe vera and Glycyrrhiza glabra against four cariogenic bacteria in vitro.
    Methods
    In this empirical study, hydroalcoholic extracts of Aloe vera and Glycyrrhiza glabra were obtained using the percolation method. Then preparing standard strains of Streptococcus mutans, Streptococcus salivarius, Streptococcus sanguinis, Actinomyces viscosus. Antibacterial activity of extracts were determined by micro broth dilution method. Concentration of phenolic compounds, flavonols and flavonoid were determined using the optical density (OD) method.
    FINDINGS: In this study, total phenolic content and concentrations of flavonols and flavonoids were 3, 37 and 10 mg/g in the Aloe vera extract, respectively, while they were 36, 78 and 14 mg/g, respectively in the extract of Glycyrrhiza glabra. Regarding the frequency of cariogenic bacteria, MIC and MBC of the Glycyrrhiza glabra extract for Streptococcus mutans were 0.5 and 1 mg/ml, respectively, while they were 0.25 and 0.5 mg/ml for Streptococcus salivarius, 0.125 and 0.5 mg/ml for Streptococcus sanguinis, and 0.25 and 0.5 mg/ml for Actinomyces viscosus, respectively. Moreover, MIC and MBC of the Aloe vera extract were 4 and 16 mg/ml for Streptococcus mutans, 0.5 and 2 mg/ml for Streptococcus salivarius, 1 and 4 mg/ml for Streptococcus sanguinis, and 1 and 2 mg/ml for Actinomyces viscosus, respectively. MIC and MBC of Aloe Vera extract (4 and 16 mg/ml) was significantly higher than the Glycyrrhiza glabra extract (0.5 and 1 mg / ml) (p
    Conclusion
    According to the results of this study, the hydroalcoholic extract of Glycyrrhiza glabra exerted greater antibacterial effects against the studied bacteria compared to the Aloe vera extract due to the higher concentration of phenolic compounds. In addition, Streptococcus mutans showed higher resistance against the herbal extracts compared to the other bacteria
    Keywords: Tooth decay, Glycyrrhiza glabra, Aloe vera, Streptococcus mutans, Streptococcus salivarius, Streptococcus sanguinis
  • F. Nicaeili, H. Sahraei, M. Khosravi, J. Rezaeian, F. Eftekhari, N. Sarahian*, F. Ghamari Pages 21-28
    Background And Objective
    Activity changes in the neurons of nucleus accumbens during stress have been previously identified. However, the role of nucleus accumbens in diminishing stress-induced side-effects is not fully understood. In this study, we aimed to evaluate the effects of temporary inactivation of nucleus accumbens on stress-induced metabolic changes in female mice.
    Methods
    This experimental study was performed on 48 female NMRI mice with an average 27±3 g. The nucleus accumbens was unilaterally and bilaterally cannulated. After one week of recovery, 2% lidocaine or saline was administered in mice for four consecutive days (5 min per day) before inducing electric shock to the sole of the foot. Plasma corticosterone level, food and water intake, and delay in eating were assessed as stress-induced metabolic parameters.
    FINDINGS: Stress lonely, caused an increase in plasma corticosterone (17±0.8) compared with the control group (4.5±0.3) (p
    Conclusion
    It seems that temporary inactivation of nucleus accumbens can be effective in diminishing stress-induced metabolic changes. However, this influence is indicative of asymmetry in the function of right and left nucleus accumbens.
    Keywords: Lidocaine, Mice, Nucleus accumbens, Stress, Temporary inactivation
  • H. Sorkhi *, P. Poordadash, M. Hajahmadi, H. Shafi Pages 29-34
    Background And Objective
    Vesicoureteral reflux (VUR) followed by urinary tract infection (UTI) is a major contributing factor to kidney failure, especially during early childhood. This study aimed to evaluate the possibility of spontaneous high-grade VUR resolution in infants aged less than one year.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted at Amirkola Children’s Hospital of Babol, Iran on all the infants aged less than one year with high-grade VUR (III-V). Infants were followed-up in terms of at least one kidney per age, reflux grade, and kidney failure for two years. Evaluation of reflux resolution was performed using voiding cystourethrography (VCUG) and radionuclide cystography (RNC) each year. In addition, presence of kidney failure was assessed via dimercaptosuccinic acid (DMSA) scan within at least 4-6 months after the last UTI diagnosis. Data analysis was performed in SPSS V.22 using Chi-square and Kaplan-Meier survival analysis, and P value of less than 0.05 was considered statistically significant.
    FINDINGS: In total, 97 kidneys in 49 infants were evaluated (one infant had only one kidney). Among the studied patients, 29 infants (59.2%) were female, and mean age of the study population was 5.9±3.66 months. Out of 49 infants with VUR, complete recovery was observed in 33 cases (67.3%), while partial resolution (reduced grade of reflux) was reported in 13 cases (26.5%), and lack of resolution was observed in 3 cases (6.1%).
    Conclusion
    According to the results of this study, spontaneous resolution of high-grade VUR could occur in a high percentage of infants aged less than one year. Therefore, it is recommended that early surgical operation be reconsidered for this patient population
    Keywords: Infants, Spontaneous resolution, Urinary tract infection, Vesicoureteral reflux, Children
  • H. Shirafkan, J. Yazdani Charati, Sa Mozaffarpur, S. Khafri, R. Akbari, F. Oliaei, A. Akbarzadeh Pasha* Pages 41-47
  • H. Nasri, Ss Beladi Mousavi *, H. Shahbazian, Sh Shayanpour, M. Rafieian, Koupaei Pages 48-55
    Background And Objective
    Hepatitis B virus (HBV) reactivation is a major risk factor for hepatic dysfunction, acute or chronic hepatitis, cirrhosis, or hepatocellular carcinoma after kidney transplantation (KTP). The present article summarizes some of published articles about prevention of HBV reactivation in renal transplant recipients
    Methods
    Many articles published in English language as full-text manuscripts reviewed in a variety of sources such as Scopus, Pub Med and Google Scholar with key words of hepatitis B and kidney transplantation to collect current data about this issue.
    FINDINGS: The risk of reactivation of HBV followingKTP is related to the status of serologic markers of HBV at the time of KTP.KTP candidate patients who are hepatitis B surface antigen (HBsAg) positivehave higher risk for reactivation especially those who are hepatitis B e antibody positive or have high levels of HBV DNA in serum. Lamivudine has been most extensively used for prevention of HBV reactivation, but it is associated with a high rate of drug resistance.It seems that the optimal antiviral agent for prevention of HBV reactivation is entecavir which is associated with the lowest risk of drug resistance,however lamivudine-resistant HBV is less sensitive to entecavir. The preferred antiviral agent for lamivudine-resistant HBV is tenofovir which should be added to lamivudine rather than stopping lamivudine. It is reported that combination therapy in this sitting may reduce the development of resistance to the second drug.
    Conclusion
    There is sufficient evidence to recommend routine antiviral prophylaxis for all HBsAg-positive patients who are undergoing kidney transplantation.
    Keywords: Hepatitis B, Kidney Transplantation, Entecavir, Tenofovir
  • H. Datobar, Sh Alijanpour, S. Khafri *, Ma Jahani, R. Naderi Pages 56-62
    Background And Objective
    Patient satisfaction in emergency departments is an indicator of healthcare quality, evaluation of which can promote awareness of the relevant authorities regarding its status. This study aimed to evaluate patient satisfaction in emergency departments in hospitals affiliated to Babol University of Medical Sciences.
    Methods
    This cross-sectional study was performed in patients admitted to emergency departments in hospitals affiliated to Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran, during a period of eight months (2013-2014). The participants were chosen through convenience sampling. Information regarding hospital environment, facilities, and nursing team was collected using a standard questionnaire. Standard questionnaire responses were classified to” don’t happen, dissatisfied, low, medium and high satisfaction”. Then medium and high responses classified to favorable satisfaction (above average) and low or dissatisfied responses were classified to unfavorable satisfaction. In case the patients were unable to fill-out the questionnaire, their companion completed it for them.
    FINDINGS: Overall, 444 (87.9%) patients expressed optimum satisfaction. The highest rate of dissatisfaction (14.8%, n=74) was related to environment and services, while the highest rate of satisfaction (49.3%, n=246) was pertinent to nursing staff. The results indicated that the rate of satisfaction in residents of rural areas was 0.55 times higher than in urban residents (OR: 1.55, 95% CI: 1.12-2.70, p=0.02), 50% lower in patients compared to companions (OR: 0.55, 95% CI: 0.36-0.83, p=0.05),and in the evening shift was 0.65 times higher than in those admitted in the morning (OR: 1.65, 95% CI: 1.06-2.58, p=0.03). Moreover, this rate in patients admitted at night shift was 0.74 times higher than in those admitted in the morning (OR: 1.74, 95% CI: 1.12-2.70, p=0.01).
    Conclusion
    This study demonstrated optimum patient satisfaction in emergency departments in hospitals affiliated to Babol University of Medical Sciences.
    Keywords: Medical Emergency, Satisfaction, Emergency Departments
  • N. Nikbakhsh, A. Noorbaran, A. Naghshineh, M. Khazaii Pages 63-66
    Background And Objective

    Peptic ulcer is one of the most common gastrointestinal diseases. Among the three recommended surgical methods for this problem, highly selective vagotomy with less than 0.5% mortality rate, has the fewest side effects. Due to absence of documented reports, this study aims to investigate the risk factors and promote prognosis in patients undergoing proximal vagotomy during a 10-year period.

    Methods

    Highly selective vagotomy was performed in 45 patients during 10 years. Endoscopy was carried out three to six months after surgery. Thereafter, endoscopy results and the patients’ symptoms such as abdominal pain, bleeding, gastric outlet obstruction, weight gain or loss, patients’ demographics, and the reason for referral were gathered and analyzed.
    FINDINGS: Generally, 36 out of 45 patients were male (80%), and the mean age of the patients was 39.29±11.51 years. Among these patients, 40 (88%) suffered from obstruction and in 40 (88%) of them, no signs were detected during reexamination. Marginal ulcers were observed in two (4.4%) patients and a new duodenal ulcer was observed in one (2.2%) of the participants. The final diagnosis for two patients (2.2%) who underwent surgery due to obstruction was cancer.

    Conclusion

    Our study shows that highly selective vagotomy has low side effects and rate of recurrence, and in spite of negative biopsy results for elderly patients, the likelihood of cancer must be considered.

    Keywords: Peptic ulcer, Highly selective vagotomy, Recurrence, Side effects
  • K. Kiakojori, M. Monadi*, A. Khodadoost, S. Soltanparast, M. Sheikhzadeh, S. Khafri Pages 67-72
    Background And Objective
    Otosclerosis is the most common disorder of the bony labyrinth and stapes only affecting humans. Otosclerosis is considered a major cause of acquired hearing loss. This study aimed to evaluate the audiological characteristics of patients with otosclerosis referring to the Ear, Nose, and Throat (ENT) clinics of Babol city, Iran.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on all the patients with otosclerosis within the age range of 2067 years referring to ENT clinics of Babol city in Iran. Demographic characteristics and clinical symptoms, including tinnitus, hearing loss, and hearing at different frequencies, were recorded and evaluated for each patient.
    FINDINGS: In total, 60 patients with otosclerosis were enrolled in this study, including 17 males and 43 females. Mean age of the participants was 42.78±1.4 years. According to our findings, 54.2% of the studied patients had mixed hearing loss, and 70% had tinnitus. Moreover, the Schwartz sign was observed to be negative in all the patients.
    Conclusion
    According to the results of this study, gender and some audiological characteristics of patients were associated with the risk of otosclerosis.
    Keywords: Otosclerosis, Audiometry, Hearing loss, Schwartz sign, Air, bone gap