فهرست مطالب

دانش حسابداری و حسابرسی مدیریت - پیاپی 16 (زمستان 1394)

نشریه دانش حسابداری و حسابرسی مدیریت
پیاپی 16 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مهدی لطفعلیان، هاشم ولی پور صفحه 1
    کنترل داخلی یک سازمان شامل سیاست ها و روش هایی است که برای تامین اطمینان نسبی (منطقی) از دستیابی به هدف های سازمانی به وجود می آید. در یک ساختار پیشرفته از کنترل های داخلی، احتمال خطا و رفتار متقلبانه و غیرقانونی می تواند به حداقل برسد. مدل های موجود جهت ارزیابی کنترل های داخلی عبارت اند از: چارچوب کمیته کوزو، مدل کوبیت و چارچوب گزارش انجمن بنیاد پژوهش های حسابرسان داخلی. در این میان، شناخته شده ترین و متداول ترین چارچوب به وسیله گزارش کوزو ارایه شده است. گزارش کوزو، کنترل های داخلی را به عنوان فرآیندهایی که تحت تاثیر هیات مدیره، مدیریت و کارکنان سازمان به منظور فراهم کردن اطمینان منطقی برای رسیدن به اهداف در زمینه اثربخشی و کارایی عملیات و همچنین قابلیت اتکای گزارشگری مالی با قوانین و مقررات معرفی می کند. با توجه به اینکه کمیته کوزو اجزاء تشکیل دهنده کنترل های داخلی را به 5 جزء: الف- محیط کنترلی ب- برآورد احتمال خطر ریسک ج- فعالیت های کنترلی د- اطلاعات و ارتباطات ه- نظارت، تقسیم می کند، فرضیه های این تحقیق نیز بر اساس این 5 جزء طراحی شده است. این پژوهش به صورت مطالعه موردی بر روی شرکت نیرو ترانس (سهامی عام) است و برای گرد آوری اطلاعات مربوط به شناسایی فعالیت ها از مصاحبه با افراد مطلع از بخش های موردنظر و مشاهده استفاده شده است. همچنین داده ها و اطلاعات مربوط به طراحی الگو به طور عمده از طریق تهیه و توزیع پرسشنامه و به صورت پیش آزمون-پس آزمون جمع آوری شده است. در این تحقیق جهت تجزیه وتحلیل داده ها از روش های ناپارامتریک ازجمله آزمون ویکاکسون استفاده شده است. بر اساس آزمون های انجام شده، مشخص گردید سیستم کنترل داخلی طراحی شده بر روی تمامی اجزای کنترل داخلی شرکت نیرو ترانس اثربخش بوده است.
    کلیدواژگان: حسابرسی داخلی، محیط کنترلی، ارزیابی ریسک، فعالیت های کنترلی، اطلاعات و ارتباطات، نظارت
  • یحیی حساس یگانه، کیومرث بیگلر صفحه 15
    ماهیت حسابرسی به گونه ای است که حل و فصل اختلاف نظر بین حسابرس و صاحبکار در زمینه گزارشگری مالی مستلزم انجام مذاکره بین آنها می باشد. هدف این تحقیق بررسی نحوه مذاکره حسابرسان با صاحبکاران در راستای حل موضوعات گزارشگری مالی است. در این تحقیق انواع استراتژی های مذاکره مورد بررسی قرار گرفت که در محیط حسابرسی بطور اثربخش مورد استفاده قرار می گیرد. نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد که حسابرسان از سبکها و استراتژی های متفاوتی برای مذاکرات و حل اختلافات خود با صاحبکار استفاده می کنند که عبارتند از: استراتژی های تحکم، گسترش دستور کار، حل مساله و مصالحه. همچنین، یافته ها نشان می دهد که حسابرسان با استراتژی حل مساله بیشترین موافقت را دارند و استراتژی های تحکم و گسترش دستور کار و مصالحه به ترتیب در رتبه های بعدی قرار می گیرند. استراتژی امتیاز دهی از نظر حسابرسان مورد تایید قرار نگرفته است. این موضع سفت و سختی که حسابرسان در مذاکره با صاحبکار اتخاذ می کنند را می توان ناشی از لزوم پایبندی آنها به مسئولیتهای حرفه ای دانست که نتیجه مورد انتظار آن رعایت استاندارد های حسابداری و درستی صورتهای مالی خواهد بود. داده های این پژوهش با طرح سناریو و توزیع پرسشنامه بین 53 نفر از حسابداران رسمی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران جمع آوری و با استفاده از روش های آماری نظیر آزمون دوجمله ای، آزمون t، آزمون کولموگروف اسمیرنوف و آزمون فریدمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    کلیدواژگان: حسابرس، صاحبکار، استراتژی مذاکره
  • صدریه کوکبی، حمیدرضا کردلویی، وحیدرضا میرابی صفحه 27
    هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر کارایی عملکرد حسابرسی داخلی و کمیته حسابرسی بر تجدید ارائه صورت های مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس ارواق بهادار تهران می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1387 تا 1392 بوده که حجم نمونه با توجه به روش غربالگری و پس از حذف مشاهدات پرت برابر با 94 شرکت می باشد. در این پژوهش کارایی عملکرد حسابرسی داخلی و کمیته حسابرسی به عنوان متغیرهای مستقل در نظر گرفته شده تا تاثیر آنها بر تجدید ارائه صورت های مالی شرکت ها مورد بررسی قرار گیرد. در این پژوهش که از داده های تلفیقی و پانل(تابلویی) با اثرات ثابت استفاده شده ، نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده های شرکت با استفاده از رگرسیون چند متغیره در سطح اطمینان 95% نشان می دهد کارایی عملکرد حسابرسی داخلی و کمیته حسابرسی بر تجدید ارائه صورت های مالی شرکت ها تاثیر معکوس دارد.
    کلیدواژگان: کارایی عملکرد حسابرسی داخلی، کارایی کمیته حسابرسی، تجدید ارائه صورت های مالی
  • بیتا مشایخی، زینب خاک نجاتی صفحه 35
    کارکنان یکی از منابع مهم شرکت ها و منبع اصلی سرمایه فکری هستند؛ از اینرو عملکرد شرکت را تحت تاثیر قرار می دهند. هزینه های کارکنان اطلاعات مربوط به کارکنان را ارائه میکند و یکی از بزرگترین اجزاء سود می باشد. در اینجا این موضوع مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد که آیا این جزء سود، محتوای اطلاعاتی فراتر از محتوای اطلاعاتی سود به تنهایی دارد. در این تحقیق با استفاده از داده های مربوط به 98 شرکت در طی سالهای 1383 تا 1391، نشان داده شده است که هزینه های کارکنان در توضیح بهتر عملکرد آتی شرکت سهیم می باشند. نتایج تحقیق تاییدی بر اهمیت هزینه های کارکنان از دیدگاه حسابداری است.
    کلیدواژگان: هزینه های کارکنان، قابلیت پیش بینی سود، ارتباط با ارزش، پایداری، اجزای سود
  • آمنه بذرافشان، رضوان حجازی، علی رحمانی صفحه 45
    هدف از انجام این مطالعه رویدادکاوی الزامات کنترل های داخلی حاکم بر گزارشگری مالی با تاکید بر نقش کمیته حسابرسی است. در مطالعات رویدادکاوی، برای به حداقل رساندن اثر سایر رویدادها، تاثیر یک رویداد در یک بازه زمانی کوتاه قبل و بعد از رخ داد رویداد مورد بررسی قرار می گیرد. در این راستا، پژوهش حاضر، تاثیر تصویب دستورالعمل کنترل های داخلی و همچنین تشکیل کمیته های حسابرسی بر تحقق اهداف مالی مندرج در دستورالعمل مزبور، شامل قابل اتکا بودن، مربوط بودن و به موقع بودن را مورد بررسی قرار می دهد. نتایج حاصل از بررسی 203 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1390 تا 1391 نشان می دهد که تصویب دستورالعمل کنترل های داخلی موجب بهبود قابل اتکا بودن و به موقع بودن گزارشگری مالی شده است. همچنین یافته ها نشان می دهد تشکیل کمیته حسابرسی موجب افزایش قابل اتکا بودن و به موقع بودن می گردد. با این حال تصویب دستورالعمل و نیز تشکیل کمیته حسابرسی، تاثیر معنی داری در مربوط بودن گزارشگری مالی نداشته است. در نهایت، اثر مثبت تصویب دستورالعمل کنترل های داخلی و تشکیل کمیته های حسابرسی از طریق معیار ترکیبی کیفیت گزارشگری مالی مورد آنالیز حساسیت قرار گرفته است. علاوه بر نتایج بالا، یافته های مرتبط با تحلیل مسیر و بارهای عاملی حاکی از آن است که در شرکت های فاقد کمیته حسابرسی، کیفیت گزارشگری مالی بالاتر به بهای کاهش مربوط بودن قابل دستیابی می باشد در حالی که در شرکت های دارای کمیته حسابرسی، کیفیت گزارشگری مالی بالاتر، بدون صرف نظر کردن از مربوط بودن قابل دستیابی می باشد.
    کلیدواژگان: کمیته حسابرسی، قابلیت اتکا، مربوط بودن، به موقع بودن، کنترل های داخلی
  • مهدی سدیدی، حسین بدیعی، حمید نبوی صفحه 57
    امروزه افشای اطلاعات تنها محدود به اطلاعات مالی در چارچوب گزارش های مالی نیست، بلکه آن ها معمولا دسته ای از اطلاعات غیر مالی را نیز با هدف اثرگذاری بر تصمیمات استفاده کنندگان، افشا می کنند . در فرهنگ حسابداری افشاء یک واژه فراگیر بوده و به عنوان یکی از اصول حسابداری طبقه بندی می شود که تمامی فرایندهای با اهمیت مالی را در برگرفته و بر کلیه جوانب مالی موثر می باشد اطلاعات منتشر شده در گزارش سالانه را می توان به اطلاعات گذشته و اطلاعات آتی تقسیم بندی نمود افشای اطلاعات گذشته(تاریخی) اشاره به نتایج مالی گذشته دارد و افشای آتی طبقه ای از اطلاعات است که شامل برنامه های فعلی و پیش بینی آینده است پژوهش حاضر با تدوین شاخص هایی به بررسی تاثیر متغیرهای اندازه، نسبت بدهی ها، تمرکز مالکیت، عمر شرکت، اندازه حسابرس مستقل و سودآوری برسطح افشا اطلاعات آتی درگزارشهای سالانه 95 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در سال 1391پرداخت از نظر آماری این پژوهش با استفاده از تکنیک های تحلیل همبستگی و رگرسیون چند متغیره نسبت به تحلیل فرضیه های تحقیق اقدام نمود یافته های پژوهش نشان می دهد که بین متغیرهای اندازه شرکت، نسبت بدهی، اندازه موسسه حسابرسی و سود آوری با سطح افشا اطلاعات آتی حسابداری رابطه معناداری وجود دارد و بین متغیرهای تمرکز مالکیت و سن شرکت با سطح افشا اطلاعات آتی حسابداری رابطه معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: اطلاعات آتی، افشاء، بورس اوراق بهادار، اندازه
  • محمدرضا نیکبخت، جلیل پورحسینی صفحه 69
    یکی از مهم ترین موضوعات در زمینه مطالعات حاکمیت شرکتی، بررسی تاثیر ساختار هیئت مدیره (به عنوان متولی افشا اطلاعات) بر افشا اختیاری اطلاعات به منظور از بین بردن عدم تقارن اطلاعاتی است. در این تحقیق به بررسی ارتباط بین سه ویژگی هیئت مدیره شامل دوگانگی مدیریت، اندازه هیئت مدیره و درصد مالکیت سهامداران نهادی با افشا اختیاری و شفافیت مالی پرداخته می شود. به همین منظور نمونه ای از شرکت های تولیدی حاضر در بورس که صورت های مالی و گزارش فعالیت هیئت مدیره مربوط به 29 اسفند سال 1391 را منتشر کرده بودند انتخاب و در نهایت شامل 155 شرکت گردید. افشا اختیاری توسط 30 شاخص که در مطالعات قبلی به کار رفته اند با اعمال تعدیلاتی تعیین گردید. نتایج تحقیق نشان داد که مدل استفاده شده، 8/14 درصد از تغییرات افشا اختیاری و شفافیت مالی را بازگو می کند. همچنین نتایج آزمون فرضیات تخقیق نشان می دهد که بین درصد مالکیت نهادی با افشا اختیاری و شفافیت مالی یک رابطه معنی دار و معکوس وجود دارد اما بین دوگانگی مدیریت و اندازه هیئت مدیره با افشا اختیاری و شفافیت مالی رابط معنی داری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: افشا اختیاری، راهبری شرکتی، مالکیت نهادی، دوگانگی مدیریت، اندازه هیئت مدیره
  • رضوان حجازی، مینا ابوحمزه، محمد مهدی میرزایی صفحه 77
    پرداختن به مقوله مسئولیت اجتماعی شرکتی که از مسایل مهم و کلیدی محیط تجاری کنونی است، حایز اهمیت بسیاری است. از طرفی توجه به نقش مالیات و تمکین مالیاتی شرکتی نیز در دستیابی دولت به اهداف اقتصادی و اجتماعی، اهمیت زیادی دارد. با توجه به اهمیت موضوع، این پژوهش به بررسی رابطه بین مسئولیت اجتماعی و تمکین مالیاتی شرکتی می پردازد. از آن جا که تمکین مالیاتی شرکتی یکی از مصادیق مشارکت در جامعه و کمک به دولت جهت تحقق اهداف اجتماعی است، لذا انتظار می رود که مسئولیت اجتماعی و تمکین مالیاتی شرکتی رابطه معنادار و مثبتی داشته باشند. در این پژوهش برای سنجش مسئولیت اجتماعی شرکتی، از ابزار پرسشنامه و برای اندازه گیری تمکین مالیاتی شرکتی، از معیاری مبتنی بر تفاوت مالیات ابرازی و قطعی شرکت ها استفاده شده است. تعداد 30 شرکت از شرکت های اداره کل امور مالیاتی مودیان بزرگ طی دوره زمانی 1387 الی 1391 بررسی شده و با آزمون فرضیه پژوهش، به این نتیجه رسیدیم که هرچه شرکت ها در فعالیت های مرتبط با مسئولیت اجتماعی بیشتر مشارکت می نمایند، تمکین مالیاتی آن ها نیز بیشتر است.
    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی شرکتی، مالیات، درآمد مالیاتی، تمکین مالیاتی شرکتی
  • حسین اعتمادی، مسعود سعیدی، محبوبه سادات رباطی، وحید احمدیان صفحه 91
    هدف اصلی این پژوهش، شناسایی تاثیر اجزای اقلام تعهدی حسابداری بر روی رابطه بین فعالیت های تامین مالی خارجی و بازده آتی سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. بدین منظور عوامل موثر بر رابطه این ناهنجاری ها یعنی، مدیریت زمان بندی بازار، مدیریت سود فرصت طلبانه، بیش سرمایه گذاری، ریسک ناشی از تغییر در ترکیب اختیارهای رشد و دارایی ها و ریسک پریشانی متمایز شده و جهت آزمون فرضیات پژوهش از مدل های رگرسیونی چند متغیره برای دوره زمانی 14 سال استفاده شده است. تجزیه و تحلیل نتایج نشان می دهد که فعالیت های تامین مالی خارجی پس از کنترل اقلام تعهدی کل، اقلام تعهدی سرمایه در گردش و اقلام تعهدی بلند مدت توانایی پیش بینی بازده آتی سهام را ندارند و ناهنجاری تامین مالی خارجی از لحاظ آماری معنی دار نیست. به علاوه، در حضور اقلام تعهدی بلند مدت مشخص شد که این دو ناهنجاری در بازار اتفاق می افتند. این نتایج نشان می دهد که فرضیه بیش سرمایه گذاری می تواند توضیح مناسبی برای تفسیر رابطه این ناهنجاری ها باشد و با آن سازگار است. بر اساس این فرضیه مدیران می توانند خالص وجه نقد حاصل از فعالیت های تامین مالی خارجی را در پروژه هایی با ارزش خالص فعلی صفر یا منفی در جهت منافع شخصی سرمایه گذاری کنند.
    کلیدواژگان: فعالیت های تامین مالی خارجی، اقلام تعهدی کل، اقلام تعهدی سرمایه در گردش، اقلام تعهدی بلند مدت، بازده آتی سهام
  • الله کرم صالحی، برزو صالحی صفحه 103
    مدیریت سود از جمله موضوعات تخصصی حسابداری است که بطور خاص بیش از 50 سال در کانون تحقیقات حسابداری قرار گرفته است. بر اساس تحقیقات تجربی انجام شده تا کنون از مدیریت سود به تعابیر مختلف تفسیر شده است. همه این تفاسیر ریشه در تئوری اثباتی حسابداری و آزادی عمل حسابداران برای انتخاب روش های مختلف حسابداری دارد. بیشتر تحقیقات انجام شده در حوزه مدیریت سود از مدل های اقلام تعهدی اختیاری برای کشف و اندازه گیری مدیریت سود استفاده کرده اند لیکن اخیرا مدل های جدیدتری به عنوان مدل های درآمد اختیاری نیز مورد توجه پژوهشگران مالی قرار گرفته است. هدف این مقاله بررسی انواع مدل های اندازه گیری مدیریت سود می باشد. ابتدا به تاریخچه تحقیقات حسابداری مربوط به مدیریت سود می پردازیم و سپس به تعاریف و مدل های مختلف اندازه گیری مدیریت سود پرداخته خواهد شد.
    کلیدواژگان: مدیریت سود، اقلام تعهدی اختیاری، درآمد اختیاری
  • بهاره بنی طالبی دهکردی، فریدون رهنمای رودپشتی، هاشم نیکومرام، قدرت الله طالب نیا صفحه 119
    توجه روزافزون به نقش ارتباطات و فاکتورهای اجتماعی و جامعه شناسی در همه علوم به عنوان یکی از زیر ساختهای موثر در توسعه هر علم همواره مطرح می باشد. حسابداری ،به عنوان دانشی که در مسیر بالندگی از دو منظر دانش و حرفه فهمواره از ابعاد گوناگون با محیط پیرامون و جامعه در ارتباط و به نوعی درهم تنیده ،در مسیر تکامل با کنشگران و شبکه های بسیاری در ارتباط و تعامل است و آشنایی با نحوه ارتباطات موجود و شناخت نقش هر کنشگر در این سیستم می تواند به تحول و تکامل گسترده تر حسابداری از دو منظر دانش و حرفه کمک کند.تئوری شبکه کنشگران یکی از تئوری های جامعه شناسی است که به تبیین شبکه های موجود در هر سیستم اطلاعاتی و نقش اجزای تشکیل دهنده هر شبکه در سیستم می پردازد. بر این اساس برای اولین بار در ایران،در مقاله حاضر، به معرفی و تبیین نظریه شبکه کنشگران،اجزای تشکیل دهنده هر شبکه و نحوه تعامل و ارتباط این تئوری و اجزای آن در سیستم حسابداری از منظر دانش پرداخته می شود.
    کلیدواژگان: نظریه شبکه کنشگران (ANT)، جامعه شناسی، سیستم حسابداری، حسابداری مدیریت
  • معصومه اردکانی صفحه 131
    این پژوهش به بررسی حرفه گرایی در میان 239 نفر از حسابرسان شاغل در سازمان حسابرسی و موسسات خصوصی حسابرسی می پردازد. روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی بوده و ابزار آن پرسش نامه می باشد. آزمون فرضیه با استفاده از آزمون مقایسه میانگین دو جامعه انجام شده است.
    نتایج پژوهش نشان می دهد میزان حرفه گرایی در میان حسابرسان شاغل در هر دو بخش سازمان حسابرسی و موسسات خصوصی حسابرسی یکسان است. هم چنین شواهد پژوهش تایید می نماید که حرفه گرایی با رتبه شغلی حسابرسان رابطه ای مثبت و با وضعیت تاهل رابطه ای منفی دارد. در ضمن مرد بودن رابطه ای مسقیم با حرفه گرایی دارد. هم چنین هر چه رتبه شغلی حسابرسان از حسابرس به حسابرس ارشد، سرپرست و مدیر و شریک حسابرسی افزایش می یابد، آن گاه حرفه گرایی نیز افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: حرفه گرایی، زنان، حسابرسی، جامعه حسابداران رسمی
|
  • Mahdi Lotfalian, Hashem Valipour Page 1
    Internal controls include policies and procedures that provide a relative certainty of achieving organizational goals routes. In a structure internal control, the risk of error and fraud, and illegal behavior can be minimized. Existing models for evaluating internal controls are: COSO framework, COBIT model and SAC framework. The most thoroughly segregated report is provided by the COSO framework. COSO report introduced internal control as the processes that affect the board, management and staff to achieve goals in order to provide reasonable assurance regarding the effectiveness and efficiency of operations, and also reliability of financial reporting. According to the COSO Committee, the hypothesis of this research is designed based on the 5 components: Control Environment, Risk Assessment, Control Activities, Information and Communications and Monitoring. This research is a case study on Nirou Trans Company and to gather information to identify activities we use observation and interviews with knowledgeable individuals from the target. Also, model design, mainly through the distribution of a questionnaire and pre-test post-test has been gathered. In this study, the data analysis of nonparametric methods including wilcoxon test is used. Based on tests, found that designing of internal control systems on all components is effective.
    Keywords: Internal Audit, Control Environment, Risk Assessment, Control Activities, Information, Communications, Monitoring
  • Y. Hassas Yeganeh, Kumars Biglar Page 15
    Abstract:The nature of the audit function can necessitate negotiation between the auditor and the client to resolve disputed financial reporting issues. The purpose of my study is to examine how auditors negotiate with their clients to resolve a complex financial reporting issues. In this study, we examined various negotiation strategies that are used effectively in an auditing environment.The results show that the auditors use different styles and strategies for resolving their disputes with their clients that include: Contending, Expanding the Agenda, Problem Solving and Compromising strategy. We also found that auditors were significantly more likely to lead to use of problem-solving strategies and strategies of contending and expanding the agenda in the next orders are placed.
    concessionary strategy has been approved with Auditors. The rigid stance adopted by auditors in negotiations with the client Arising from the need to adhere to professional responsibilities satisfies the accounting standards and accuracy of financial statements. Data were collected through the scenario and questionnaire distributed among 53 members of the Iranian Association of Certified Public Accountants CPAs. Statistical methods such as t-test, kolmogorov-smirnov, friedman are used for analyzing the data.
    Keywords: Auditor, Client, negotiation
  • Sadrieh Kokabi, Hamidreza Kordlouie, Vahid, Reza Mirabi Page 27
    The main purpose of this study was to evaluate the impact of function efficiency of internal audit and the audit committee on financial restatements of firms listed in Tehran Stock Exchange over the periods 1387 – 1392. Number of 94 firms selected as sample by screening method after removing outlier observations. Function efficiency of internal audit and audit committee considered as independent variables and examined their impact on restatements. Consolidated data and Panel with fixed effects were used in this research. The results of multiple-variables regression analysis showed that the function efficiency of the internal audit and the audit committee had reverse impact on restatements.
    Keywords: Function efficiency of internal audit, Audit committee efficiency, Restatements
  • Bita Mashayekhi, Zeinab Khaknejati Page 35
    Employees are an important firm resource and a source of intellectual capital; hence, they drive firm performance. Employee expenses capture information about employees and are one of the largest earnings components. We analyze whether this earnings component contributes incremental information content over and above that of earnings alone. The analysis of the data from 98 firms during the 1383-1391 period showed that employee expenses contribute more strongly to the prediction of future performance. The results confirm the importance of employee expenses from an accounting perspective.
    Keywords: Employee expenses, Earnings predictability, Value relevance, Persistence, Earnings components
  • Ameneh Bazrafshan, Rezvan Hejazi, Ali Rahmani Page 45
    The purpose of this study is the event study of internal controls over financial reporting requirements with emphasizing the role of the audit committee. In the event studies, to minimize the effects of other events, the impact of an event in a short period of time before and after the event is studied. In this context, the present study, examines the impact of the adoption of internal controls instruction as well as the formation of audit committee on quality of financial reporting, including reliability, relevance and timeliness. The results of the survey of 203 companies in Tehran Stock Exchange during the years 1390 to 1391 shows that the adoption of instruction improves reliability and relevance. Results also show that increasing the reliability of the audit committee comes to timeliness. Nevertheless, the Audit Committee had no significant effect on the relevance of financial reporting. In addition, the results of path analysis and factor analysis indicate that companies that have not an audit committee, achieve quality of financial reporting by reducing relevance. However, for companies have an audit committee, without reducing the other quality of financial reporting proxies, the relevance is achievable.
    Keywords: Audit Committee, Reliability, Relevance, Timelines, Internal Controls
  • Mahdi Sadidi, Hosseyn Badiei, Hamid Nabavi Page 57
    Today, exposition of information cannot be limited to the framework of financial reports. So much so that they usually expose a group of non-financial information with aim of effectiveness on the decisions of users. In accounting discipline, expositions a comprehensive word and regarded as one of accounting principle which include all important financial processes published information in annual report can be divided in to two past and future information. Exposition of past information refers to past financial results, and future exposition is information categories which include present programs and future prediction. The present research by compiling certain indexes analyzes the impact of variables like size, dept. ratio, concentration of proprietorship, company’s life span, independent auditing and profitability on the level of exposition of futures information of annual reports of 95 companies accepted in Tehran stock market in 1391. From statistical point of view, this research by utilizing correlation analysis techniques and multivariable regression analyzes research hypotheses. The findings indicate there is significant relationship between variables of size, debt ratio, the size of auditing company and profitability with the level of exposition of future information, and the relationship between variables of company's proprietorship and company's lifespan is not significant.
    Keywords: Future Information, Exposition, Stock Exchange, Size
  • Mohammadreza Nikbakht, Jalil Pourhosseini Page 69
    One of the most important issues in corporate governance studies is figuring out the board of directors effect on voluntary disclosure of information in order to write off the information asymmetry. In this study we examine the association between the three attributions of the board of directors-include CEO Duality, board's size and the percent of institutional investors ownership- and voluntary disclosure and corporate transparency. Our measure of financial transparency and voluntary disclosure is based on the amount of voluntary disclosure provided in 1391 board's annual statement of a sample of 155 manufacturing firms. Voluntary disclosure got measured by 30 indexes that used in prior studies with some adjustments. Our results indicate that our model can explain 14/8 percent of changes in voluntary disclosure and financial transparency. Our result also indicate that the firms with high percent of institutional investors ownership have significantly lower levels of voluntary disclosure and financial transparency. On the other hand the CEO duality and board size have no effect on firms voluntary disclosure and their financial transparency.
    Keywords: voluntary disclosure, Financial transparency, Corporate governance, Institutional Ownership, CEO duality, board's size
  • Rezvan Hejazi, Mina Abouhamzeh, Mahdi Mirzaee Mohammad Page 77
    To address the issue of corporate social responsibility from the key issues of the current business environment, it is very important. Furthermore, according to the tax and corporate tax compliance in government to achieve economic and social objectives is so important. Regarding to the importance of this issue, this study examines the relationship between social responsibility and corporate tax compliance. Since corporate tax compliance is one of the best partnerships in the community and helps the government to achieve social goals, it is expected that social responsibility and corporate tax compliance have a positive and significant relationship. In this study, to measure corporate social responsibility, a questionnaire and for the measurement of corporate tax compliance, a measure based on the difference between the corporate tax and definite expression is used. A total of 30 companies from Large Taxpayers Units during the period 1387 to 1391 were considered and based on the research hypothesis testing, we determined that the company will participate in activities related to social responsibility; they are also more tax compliance.
    Keywords: Corporate social responsibility, tax, income tax, corporate tax compliance
  • Hosein Etemadi, Masoud Saeedi, Mahbubehsadat Robati, Vahid Ahmadian Page 91
    The main objective of this research is identifying the impact of accruals components on the relationship between external financing activities and future stock returns of listed companies in Tehran Stock Exchange. The period of this research is twelve years (2000-2011). In this paper, the factors affecting the relationship between these abnormalities have been distinct that include managerial market timing, opportunistic earnings management, agency-related Overinvestment, risk induced by changes in the mix of growth options and assets and distress risk, and for testing this hypothesis we have used multivariable regression models. The analysis results show that external financing activities do not have the ability to predict future stock returns after controlling of the total accruals, working capital accruals and long-term accruals; and external financing anomaly is not statistically significant. In addition, the presence of long-term accruals determined that these abnormalities occur in the market. The results indicate that the agency-related Overinvestment can be interpreted of the relation to the explanation for these anomalies and is compatible with it. According to this hypothesis, managers can invest the net cash proceeds from external financing activities in projects with zero or negative net present value for personal interests.
    Keywords: external financing activities, total accruals, working capital accruals, long, term accruals, future Stock returns
  • Allahkaram Salehi, Borzoo Salehi Page 103
    Earnings Management is a specialized accounting issue which particularly has been considered in the center of the accounting research more than 50 years. Based on conducted empirical researches so far, earnings management has been interpreted in different ways. All of these perceptions have been rooted in the positive accounting theory and freedom of accountants to choose different accounting methods. Although most of previous researches in the domain of earnings management have been done to detect and measure discretionary accruals, recently, financial researchers, addressing the newer models called discretionary revenues-based models. This paper evaluates both these models to measure earnings management. At first, the history of accounting researches in earnings management has been reviewed, then, definitions as well as different applications of earnings management models have been discussed .
    Keywords: Earnings management, Discretionary Accruals, discretionary revenue
  • B. Banitalebi Dehkordi, F. Rahnamay.Roodposhti, Hashem Nikomaram, Ghodrattollah Talebnia Page 119
    The interest in the role of communication and social factors and sociological sciences as an effective infrastructure in the development of science is always raised. Accounting as well as the knowledge that in the course of development of the knowledge and professional perspective, always different aspects .In connection with the environment and society and somehow intertwined. In the course of evolution, with many actors and networks interact to understand how communication and understanding of the role of each actor in the system, can further evolution of the two aspects of accounting knowledge and professional help. Actors network theory, a theory of sociology that explores the role of information systems and networks in each component of each network's system. According to the article, to introduce and Explaining theory of Actors network, each network component and the interactions between the theory and its components in terms of know-paid billing system.
    Keywords: Actors Network Theory (ANT), Sociology, Accounting Systems, management accounting
  • Masoume Ardakani Page 131
    This research investigates women's professionalism in 239 auditors who work in audit organization and private audit firms. This study uses Gray's cultural values ​​questionnaire (1988) to measure accounting cultural values. For hypothesis testing, the t-test comparing the means of two independent samples and correlation analysis has been used.
    The results show that professionalism in public and private sectors are no different in the two groups of auditors. Based on further analysis by multiple regression, this study show that the level of Professionalism in auditors arising from male and job rank of auditor and Negative relationship with Marital Status.
    Keywords: Professionalism, women, auditing