فهرست مطالب

دانش حسابداری و حسابرسی مدیریت - پیاپی 15 (پاییز 1394)

نشریه دانش حسابداری و حسابرسی مدیریت
پیاپی 15 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/09/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • الهام کمال زارع، حیدر محمدزاده سالطه صفحه 1
    حسابداری مدیریت بر استفاده از اطلاعات حسابداری برای مدیران در سازمانها، جهت مهیا کردن آنها برای تصمیم سازی کسب و کار آگاهانه تاکید دارد که به آنها اجازه می دهد تا کارکردهای کنترل و مدیریتشان را بهتر تجهیز نمایند. هدف اصلی این تحقیق شناسایی محرک ها و موانع بر تغییرات در حسابداری مدیریت می باشد. در این راستا، پرسشنامه ای (مشتمل بر 42 سوال و 13 مولفه) تدوین و در بین 350 نفر از مدیران و حسابداران عضو انجمن حسابداران ایران و انجمن حسابداری مدیریت ایران توزیع گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده از پرسش نامه و با توجه به نرمال بودن داده ها، آزمون تی استودنت تک نمونه ای مورد استفاده قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که از دیدگاه جامعه ی مورد پژوهش، مولفه های پیش بینی های هیات مدیره درباره سود، پاداش پرداختی سالانه به کارکنان، هزینه های نمایندگی، کیفیت داده ها و هزینه های زیست محیطی از محرک های تغییرات در حسابداری مدیریت و مولفه های تغییرات سازمانی، عدم دسترسی به اعضای هیات مدیره، عدم شفافیت اطلاعات مالی و عدم کنترل افزایش قیمت دارایی ها از موانع تغییرات در حسابداری مدیریت به حساب می آیند.
    کلیدواژگان: حسابداری مدیریت، تغییرات حسابداری مدیریت، محرک های حسابداری مدیریت و موانع حسابداری مدیریت
  • بهمن بنی مهد، مصطفی طهماسبی صفحه 15
    در این مقاله علل گرایش حسابرسان به صدور بندهای محدودیت به جای بندهای عدم توافق در گزارش حسابرسی صورتهای مالی پایان دوره بررسی میگردد. برخی تحقیقات نشان می دهد ویژگی های مدیریت و واحد تجاری مورد حسابرسی بر گزینش اظهار نظر حسابرس تاثیر دارد. همچنین تحقیقات دیگری نیز بیانگر وجود ارتباط بین ویژگی های شرکت حسابرسی، نحوه قضاوت حسابرسان از اهمیت در سطح گزاشگری و نوع اظهار نظر حسابرسی میباشد. نمونه آماری این پژوهش شامل 204 نفر از شاغلین حسابرس که در رده سرپرست، مدیر و شریک در موئسسات حسابرسی و سازمان حسابرسی فعالیت میکنند، انتخاب گردیده است. روش پژوهش توصیفی، پیمایشی و روش جمع آوری داده ها و اطلاعات این پژوهش کتابخانه ای و میدانی با رویکرد زمینه یابی از طریق پرسشنامه است و از مقیاس لیکرت برای پاسخگویی به سوالات پرسشنامه استفاده شده است .
    یافته های تحقیق نشان می دهد که ویژگی های مدیریت واحد تجاری، ویژگی های واحد تجاری مورد حسابرسی، رقابت در حسابرسی و کیفیت حسابرسی در صدور بندهای محدودیت به جای بندهای عدم توافق تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: گزینش اظهار نظر، ویژگیهای مدیریت، ویژگیهای واحد تجاری، رقابت در حسابرسی، کیفیت حسابرسی
  • محمدرضا مهدی فرد، رمضانعلی رویایی صفحه 27
    این پژوهش در چارچوب نظریه اقتصاد سیاسی و با هدف شناسایی تاثیر مدیریت سیاسی بر رابطه بهره وری و هزینه حقوق صاحبان سهام شرکت ها در بورس اوراق بهادار تهران انجام شده است. در این پژوهش شرکت ها به دو گروه تقسیم گردیدند. شرکت هایی که مدیریت سیاسی بر آن ها حاکم است و سایر شرکت ها. از نظر این تحقیق مدیریت سیاسی زمانی حاکم می گردد که سهامداران عمده یک شرکت، با حداقل ده درصد سهام دارای حق رای، نهادهای حاکمیتی باشند. روش پژوهش از نوع همبستگی و مبتنی بر رگرسیون چند متغیره است و برای تجزیه و تحلیل مدل ها از تحلیل پانلی استفاده شده است. براساس یافته های پژوهش در قلمرو زمانی هفت ساله 1385 تا 1391 بر اساس یافته های پژوهش مدیریت سیاسی بر رابطه میان بهره وری و هزینه حقوق صاحبان سهام تاثیر گذار است، بنابر این با افزایش مدیریت سیاسی در شرکت ها رابطه میان بهره وری و هزینه حقوق صاحبان سهام نیز افزایش می یابد. در پژوهش حاضر رابطه میان مدیریت سیاسی و هزینه حقوق صاحبان سهام تایید نگردید. از این رو، نتایج پژوهش کاربرد نظریه اقتصاد سیاسی در شرح رفتار متغیر های مالی را تایید می نماید.
    کلیدواژگان: مدیریت سیاسی، بهره وری، هزینه حقوق صاحبان سهام، اقتصاد سیاسی
  • رضا حصارزاده صفحه 37
    هدف این نوشتار، یکپارچه سازی مفاهیم حسابداری بخش عمومی به عنوان یک پیکره واحد و حتی هماهنگ با بخش خصوصی جهت مدل سازی انواع الگوهای با اهمیت گزارشگری مالی در بخش عمومی می باشد. در این راستا، ابتدا دیدگاه های مفسر سودمندی گزارشگری مالی مورد بحث قرار می گیرد و دیدگاه مطلوب حسابداری بخش عمومی واکاوی می گردد. سپس مفاهیم پیش نیاز مدل سازی، مرور می شود. در نهایت، نوشتار حاضر با بکارگیری تحلیل قیاسی – مفهومی، «مدل آمریکایی، مدل بین المللی، مدل ایرانی قبل تدوین استانداردهای حسابداری بخش عمومی و مدل ایرانی بعد تدوین استانداردهای حسابداری بخش عمومی» را به صورت بصری ارایه می دهد. استنباط های این نوشتار، می تواند ضمن ساده سازی یادگیری و آموزش مفاهیم حسابداری بخش عمومی، واکاوی یکپارچه مزایا و محدودیت های الگوهای گزارشگری مالی را به ویژه در شرایطی که تدوین استانداردهای حسابداری بخش عمومی ایران در سال های اولیه تولد خود بسر می برد، تقویت نماید.
    کلیدواژگان: بخش عمومی، گزارشگری مالی، مدل، حسابداری دولتی
  • سعید علی احمدی، افسانه سروش یار، محمد حقیقی صفحه 57
    نام و نشان تجاری از جمله دارایی های نامشهودی است که پس از پذیرفته شدن توسط مشتریان، وفاداری آنان را به دنبال خواهد داشت. از آنجا که وفاداری مشتریان، زمینه ایجاد روابط پایدار و مراجعات ادامه دار مشتریان به شرکت را فراهم می سازد، ممکن است بر ثبات جریان های نقدی شرکت تاثیر گذارد. از این رو، هدف این پژوهش بررسی ارتباط بین نام و نشان تجاری با پایداری جریان های نقدی، میزان نگهداشت وجه نقد و سیاست تامین مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت و روش از نوع توصیفی- همبستگی است. دوره انجام پژوهش سال 1380 تا 1391 است و با استفاده از روش حذف سیستماتیک تعداد 80 شرکت به عنوان نمونه انتخاب گردیده است. نتایج پژوهش حاکی از این است که ارتباط نام و نشان تجاری با پایداری جریان های نقدی مثبت و با اهرم مالی و میزان نگهداشت وجه نقد معکوس و معنی دار است. از این رو، نتایج پژوهش نشان می دهد که با تقویت نام و نشان تجاری، پایداری جریان های نقدی بیشتر می شود و نیاز شرکت به تامین مالی خارجی کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: نام و نشان تجاری، پایداری جریان های نقدی، نگهداشت وجه نقد و سیاست تامین مالی
  • زهره حاجیها، محمد فرخی صفحه 65
    یکی از فرضیات اصلی تئوری نمایندگی این است که مدیران شرکت «کارگزاران» و سهامداران «کارگمار» تضاد منافع دارند و مدیران لزوما به نفع سهامداران تصمیم نمی گیرند، بر همین اساس این مورد منجر به ایجاد یک محیط گزارشگری غیرشفاف برای سرمایه گذاران می شود که آنها را قادر به شناسایی و کشف پروژه های زیان ده شرکت نمی کند و خطر ریزش قیمت سهام را به وجود می آورد. بنابراین این پژوهش به بررسی تاثیر ریسک اجزای سود (نقدی و تعهدی) بر خطر ریزش قیمت سهام می پردازد. در این تحقیق تعداد 124 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی1392-1388 بررسی شده است و جهت آزمون فرضیه ها از مدل رگرسیون لجستیک استفاده شده، یافته های پژوهش نشان می دهد که ریسک کل سود، ریسک جریانات نقد عملیاتی و ریسک اقلام تعهدی بر خطر ریزش قیمت سهام تاثیر مستقیم و معناداری داشته و باعث افزایش آن می شود.
    کلیدواژگان: ریسک کل سود، ریسک جریانات نقد عملیاتی، ریسک اقلام تعهدی، خطر ریزش قیمت سهام
  • رضوان حجازی، زهره عارف منش صفحه 79
    ادبیات حسابداری به طور مکرر مقالاتی در مورد نرخ پذیرش سیستم های اطلاعاتی حسابداری مثل کارت امتیازی متوازن (BSC) یا بهایابی مبتنی بر فعالیت (ABC) و عوامل موثر بر آن منتشر می کنند اما مقالات کمی در مورد اهداف خاصی که این سیستم ها مورد استفاده قرار می گیرند انجام شده است. هدف این مقاله بررسی هدف مدیران از کاربرد کارت امتیازی متوازن می باشد. بدین منظور پرسش نامه ای بر اساس تحقیق ویرزما 2009 طراحی گردید. پس از سنجش روایی آن که بیش از 80 درصد بود این پرسش نامه بین شرکت های تولیدی که از کارت امتیازی متوازن استفاده می کردند توزیع شد. ابتدا با استفاده از تحلیل عاملی سه هدف کاربرد BSC یعنی استفاده از BSC با هدف حل مشکل و تصمیم گیری منطقی، برقراری ارتباط و خدمت رسانی بهتر به مشتریان استخراج شد. سپس رابطه اهداف مختلف کاربرد BSC با محرک های کاربرد BSC با استفاده از تجزیه و تحلیل رگرسیون چندگانه تحلیل گردید. یافته ها نشان می دهد سبک ارزیابی مدیران با کاربرد BSC با دو هدف حل مشکل و تصمیم گیری منطقی و برقراری ارتباط با افراد رابطه مثبت و معنی داری دارد. به عبارت دیگر زمانی که مدیران معیارهای غیر مالی را بر معیارهای مالی، معیارهای کیفی را بر معیارهای کمی ترجیح می دهند و در استفاده از سیستم ارزیابی انعطاف پذیری بیشتری دارند بیشتر از کارت امتیازی متوازن با دو هدف فوق استفاده می کنند. وجود سیستم های کنترلی جایگزین مانند کنترل عملیات با استفاده از قوانین و رویه عمل ها و استخدام افراد درستکار و رواج فرهنگ سازمانی مناسب همچنین پذیرش سیستم های جدید اطلاعاتی توسط مدیران با هیچ یک از اهداف کاربرد BSC رابطه معنی داری ندارد.
    کلیدواژگان: اهداف کاربرد BSC، سبک ارزیابی مدیران، سیستم های کنترلی جایگزین و پذیرش سیستم های جدید اطلاعاتی توسط مدیران
  • احمد احمدپور، اسماعیل توکل نیا، تکتم معصومی صفحه 93
    هدف اصلی مطالعه حاضر، بررسی تاثیر متقابل تخصص حسابرس در صنعت و راهبری هیئت مدیره بر مدیریت سود است. نمونه مورد استفاده دربرگیرنده 145 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1387 تا 1391 است و برای پردازش و آزمون فرضیات از مدل اثرات ثابت و روش حداقل مربعات تعمیم یافته برآوردی استفاده شده است. نتایج نشان داد که تخصص حسابرس در صنعت و استقلال هیئت مدیره تاثیری معکوس و معنادار بر مدیریت سود دارند. ضمنا نتایج بررسی ها نشان داد که رابطه معکوس بین مدیریت سود و استقلال هیئت مدیره در شرکت هایی که به وسیله حسابرسان متخصص صنعت حسابرسی می شوند نسبت به آن شرکت هایی که به وسیله حسابرسان غیرمتخصص صنعت حسابرسی می شوند، ضعیف تر است.
    کلیدواژگان: تخصص حسابرس در صنعت، استقلال هیئت مدیره، مدیریت سود، راهبری شرکتی، بورس اوراق بهادار تهران
  • سحر سپاسی، مینا دیناربر صفحه 107
    در این پژوهش یک مدل مفهومی جهت تردید حرفه ای حسابداران رسمی ایران ارائه گردیده است که رابطه میان عوامل موثر بر تردید حرفه ای را در قالب مشخصه های اصلی و فرعی نشان می دهد. بدین منظور بعد از مطالعه ادبیات موضوع، متغیرهای مناسب انتخاب شد. ابزار جمع آوری داده، پرسشنامه می باشد که توسط نمونه ای از اعضای حسابداران رسمی ایران تکمیل گردید. پژوهش حاضر از نظر نوع هدف، کاربردی بوده که داده های بدست آمده در این پژوهش با تکنیک های تحلیل عاملی اکتشافی و مدلسازی معادلات ساختاری مورد تحلیل قرار گرفته است. بر اساس تحلیل عاملی اکتشافی، شش عامل اصلی «خصوصیات فردی حسابرس»، «عملکرد حسابرس»، «ویژگی های کار حسابرسی»، « نظارت حرفه ای»، «مسائل روانشناختی» و «عوامل محیطی» از عوامل تاثیرگذار بر تردید حرفه ای حسابداران رسمی تعیین گردید. بررسی های مدلسازی معادلات ساختاری، پنج شاخص از این عوامل تاثیرگذار را بر تردید حرفه ای مناسب دانسته و عوامل اصلی اثرگذار بر مدل را در قالب این پنج عامل اصلی مدلسازی نمود. نتایج نشان می دهد که از میان این شاخص ها ، عامل «مسائل روانشناختی» بر تردید حرفه ای حسابداران رسمی اثری ندارد، این در حالی است که از میان سایر عوامل اصلی اثرگذار، عامل «ویژگی های کار حسابرسی» بیشترین تاثیر را بر تردید حرفه ای حسابداران رسمی ایران دارد.
    کلیدواژگان: حسابداران رسمی، تردید حرفه ای، معادلات ساختاری، مدل
  • مجید زنجیردار، اعظم خادمی صفحه 117
    این مقاله به دنبال مطالعه تاثیرمحدودیتهای مالی بر چسبندگی هزینه هاست. چسبندگی هزینه ها به این معنی است که نسبت کاهش فروش کمتر از نسبت افزایش هزینه ها در هنگام افزایش فروش است. جهت انجام تجزیه و تحلیل ها از داده های 67 شرکت پذیرفته شده در بورس در فاصله زمانی سالهای1385تا1390استفاده گردیده و برای آزمون فرضیه ها ازرگرسیون چندمتغیره با استفاده از داده های ترکیبی استفاده شده است. شواهد تجربی بیانگر وجود رفتار چسبندگی هزینه ها و تاثیر تامین مالی و محدودیت های مالی بر شدت چسبندگی است. نتایج حاکی از ارتباط مثبت و قوی بین شدت چسبندگی با تامین مالی خارج از ترازنامه و محدودیت های مالی در کلیه شرکتهای مورد مطالعه بدون توجه به نوع صنعت می باشد.
    کلیدواژگان: چسبندگی هزینه ها، محدودیت های مالی
  • مرتضی کارخانه، شادی شاهوردیانی صفحه 125
    سیستم های حسابداری مدیریت اطلاعات لازم در برنامه ریزی و کنترل را فراهم می سازند . فعالیت های این نظام عبارتست از جمع آوری، طبقه بندی، تلخیص، پردازش، تحلیل و گزارش اطلاعات به مدیریت و نظایر آن . اهداف اصلی این تحقیق عبارتند از : 1- تعیین اثربخشی سیستم حسابداری مدیریت بر عملکرد مدیران،2 - مشخص نمودن عوامل موثر بر سیستم حسابداری مدیریت، 3- تعیین معیارهای اثربخشی عملکرد مدیران، 4- تعیین عوامل موثر بر کارایی سیستم حسابداری مدیریت در فرآیند راهبری سازمان که با استفاده از پرسشنامه از مدیران ارشد شرکت توزیع برق نواحی استان تهران داده های لازم جمع آوری شد و برای آزمون فرضیه ها از آزمون فیشر و تحلیل رگرسیون استفاده گردید.نتایج پژوهش نشان می هد که بین ابهام کاری و سیستم حسابداری مدیریت رابطه مثبت وجود ندارد. بین عدم تمرکز و سیستم حسابداری مدیریت رابطه مثبت وجود دارد.بین سیستم حسابداری مدیریت و عملکرد مدیران رابطه مثبت وجود دارد.سیستم حسابداری مدیریت فاقد اثر مداخله گرانه بر روی ارتباط بین ابهام کاری و عملکرد مدیران است.سیستم حسابداری مدیریت دارای اثر مداخله گرانه بر روی ارتباط بین عدم تمرکز و عملکرد مدیران است.
    کلیدواژگان: عدم تمرکز، ابهام کاری، سیستم حسابداری مدیریت، سطوح تجمیع سیستم حسابداری مدیریت، یکپارچگی سیستم حسابداری مدیریت، بهنگام بودن سیستم حسابداری مدیریت، عملکرد مدیر
  • سینا نعمتی زاده، مهسیما حایری میبدی صفحه 133
    مطابق پژوهش حاضر با عنوان «ارزیابی عملکرد بانک دی با استفاده از مدل کارت امتیازی متوازن(BSC)، در ابتدا شاخص های ارزیابی عملکرد بانک دی در چهار بعد مالی، مشتریان، فرایندهای داخلی و رشد و یادگیری به دست آمد، لذا به منظور صحه گذاری شاخص ها با استفاده از سه پرسشنامه، نظرات مدیران ارشد و کارشناسان بانک(برای شاخص های بعد مالی، مشتری، فرایندهای داخلی و رشد و یادگیری) و مشتریان بانک دی (برای شاخص های بعد مشتری) اخذ و بررسی گردید. نتایج حاصله نیز با استفاده از تکنیک های آماری پردازش شده و اولویت شاخص های هر بعدBSC تعیین گردید.
    کلیدواژگان: کارت امتیازی متوازن، بعد مالی، بعد مشتری، بعد فرایندهای داخلی، بعد رشد و یادگیری
|
  • Elham Kamalzare, Heydar Mohammadzadeh Salteh Page 1
    Management Accounting emphasizes on using accounting information for the managers in the organization in order to provide them with making decisions on conscious business so that they can better equip their management and control practices. The current research is mainly intended to introduce the incentives and barriers to changes in management accounting. In order to study the hypotheses, a questionnaire including 42 questions and 13 items was formulated and distribute among 350 managers and accountants listed at Iran’s accounting association and Iran’s Institute of Management Accountants and the Professors and students of the Management Accounting in order to analyze the data from the questions and with the normalized data, single sample t student test was used.
    The results showed that point in view of the research community, the factors predicting profits included annual payment to the employees, agency costs, data quality and environmental costs. The incentives for changes in management accounting and the factors of organizational change included inaccessibility of the board of directors, lack of transparency in financial information and lack of control for increased asset prices are the barriers of changes in management accounting.
    Keywords: management accounting, change management accounting, incentive of management accounting, barriers of management accounting
  • Bahman Banimahd, Mostafa Tahmasebi Page 15
    This paper reviews the reasons for the auditors’ tendency to issue limitation paragraph rather than disagreement paragraph in audit reports of the financial statement. Some researches show that the specifications of the management and the commercial firm being audited affect the opinion shopping of the auditors. Other researches state that there is a relation between the specifications of the audit firm, the manner of the auditors’ judgment toward the importance at the reporting level and the type of the audit opinions. The statistical samples of this research include 204 auditors selected among the supervisor, manager and partner in audit firms and Audit Organization. The research methodology of this paper is library based and the survey using questionnaire. The Likert Scale is used to answer the questions of the questionnaire. Also, the statistical software used in this paper is SPSS-18.
    The results show that the specifications of the management of the commercial firm, the specifications of the commercial firm being audited, competition in auditing and quality of auditing affect the issuance of limitation paragraph rather than disagreement paragraph in audit reports of the financial statements.
    Keywords: opinion shopping of the auditors, specifications of the management, specifications of the commercial firm, competition in auditing, quality of auditing
  • Mohamadreza Mahdifard, Ramezanali Royayee Page 27
    This study is in the framework of theory of political economic and aims to analyze the effect of political management on the relationship between productivity and the cost of equity(COE) for company owners in Tehran`s stock exchange center. Companies in this study are divided into two groups: Companies with political management sovereignty and other companies. In this study, it is believed that political management becomes the ruler institution whenever the company`s main stock holders who own at least ten percent of the whole stock. The research method is relational with multi-variables regression, and panel analysis is used in order to analyze the models. In a seven year period from 2006-2012, the studies have shown that political management is highly effective to the relationship between productivity and COE, and if the political management increases in a company, the relationship between productivity and COE increases too. This research reveals that there isn’t relationship between political management and COE. Therefore it proves the effects of the study of using theory of political economy on the behavior of financial variables.
    Keywords: Political management, Productivity, The cost of equity, Political economy
  • Reza Hesarzadeh Page 37
    The purpose of this paper is the integration of public sector accounting concepts as a single body and even in consistent with the private sector, for modeling a variety of important financial reporting patterns in public sector. In this regard, it discusses different views for financial reporting usefulness and analyzes the public sector accounting perspective. Then, it reviews prerequisite concepts that are necessary for modeling. Finally, employing deductive-conceptual analysis, it presents visually “U.S. Model, International Model, Iranian Model before setting public sector accounting standards, and Iranian Model after setting public sector accounting standards”. The conclusions could provide a simple way of understanding of and educating the public sector accounting concepts. Further, it could improve the coherent cost-benefit of diverse financial reporting patterns in public sector, especially in the circumstances, that Iranian public sector accounting standards are in the early years of his birth.
    Keywords: Public Sector, reporting, Model, Governmental Accounting
  • Saied Ali Ahmadi, Afsaneh Soroushyar, Mohammad Haghighi Page 57
    The brand as intangible asset can create the customer loyalty. Since the customer loyalty lead to purchase repeatedly, it can increase the stability of cash flow and decrease the need of the external financial. Therefore, the purpose of this research is investigating the relationship between brand and persistence of cash flow, cash holding and financial policy for companies listed in Tehran Stock Exchange (TSE). In terms of purpose, the research is practical and in terms of method is descriptive. The research period is 2001 to 2012. Using the systematic delete method, we select 80 firms for sample. The results indicate that the brand is positively related to cash flow persistence and negatively related to cash holding and leverage. Thus, the results show that strength of brand can increase the cash flow persistence and decrease the need to external financial.
    Keywords: Brand, persistence of Cash Flow, Cash Holding, Financial Policy
  • Zohre Hajiha, Mohammad Farrokhi Page 65
    One of the original assumptions of agency theory is that company managers and shareholders have conflict in interests and managers don’t decide at benefit the shareholders. On this base this case resulting to make a financial reporting distransparent environment for investors that they become disable to discover and recognize loss projects of company and create a risk of Stock price crashes. So this paper studies the Earnings Components risk (cash flow and accruals) on Stock Price Crash Risk. In this research 124 companies accepted in Tehran Stock Exchange during 1387-1391 are studying. For testing the hypotheses we used from model of logistic regression. The results of this research shown that risk of total Earnings and its components, operation cash flow risk and accruals have a direct effect on risk of Stock price crashes and increase it.
    Keywords: Total Earnings Risk, Risk of Cash Flows, Accruals risk, Risk of Stock price crashes
  • Rezvan Hejazi, Zohreh Arefmanesh Page 79
    In this paper, the purposes for which managers use the Balanced Scorecard is examined. For this purpose a survey was designed based on Wiersma (2009). After examining its reliability that was more than 80%, instrument was distributed among Yazdi manufactured companies that use the Balanced Scorecard. Rresponses was collected from 32 firms. First, Using factor analysis, 3 purposes for which managers use the Balanced Scorecard is determined. These purposes are: (1) decision-making and decision-rationalizing; (2) communication and (3) Customer service. Then by analyzing regression model, the association between different BSC usage purposes and BSC usage drivers was investigated. The results show that BSC usage for decision-making and decision-rationalizing and communication purposes is driven by manager’s evaluation style. In other words, when managers prefer non-financial versus financial data and qualitative versus quantitative information and have more flexibility in using evaluation systems, use BSC for mentioned purposes. alternative controls such as written rules and procedures, hiring the right personnel and good organizational culture usage and also the manager’s receptiveness to new types of information have no significant relation with BSC usage purposes.
    Keywords: BSC usage purposes, manager's evaluation style, alternative controls, manager's receptiveness to new types of information
  • Ahmad Ahmadpour, Esmail Tavakolnia, Toktam Masoomi Page 93
    The purpose of this study is to investigate the interaction effect of auditor industry specialization and board governance on earnings management. The sample of this study, includes 145 companies listed in the Tehran Stock Exchange during the period 1387-1391 and for processing and testing hypotheses, Fixed Effects Model and Estimated Generalized Least Squares (EGLS) methodology are used. The results show that auditor industry specialization and board independence have negative and significant impact on the earnings management. Also study results show that negative association between earnings management and board independence is weaker for firms audited by industry specialist auditors and firms audited by non-specialist auditors.
    Keywords: auditor industry specialization, Board Independence, Earnings management, Tehran Stock Exchange
  • Sahar Sepasi, Mina Dinarbar Page 107
    In this research, a conceptual model for Iranian CPA’s professional Skepticism is designed using main and sub-characters. In this regard, suitable factors were extracted after literature review. Data were gathered with questionnaire which was filled by a sample of Iranian CPA. This research is among practical research and its data are analyzed using exploratory factor analysis and structural equation modeling. Using EFA six categories were determined: individual character of auditor, auditor’s function, audit characteristics, professional monitoring, psychological factors and environmental factors. Structure equation modeling chose five out of these six categories as suitable factors affecting CPA’s professional skepticism. Results show that among all factors, “Psychological Factors” doesn’t have any effect on CPA’s professional Skepticism, while “audit characteristics” has the highest effect on it.
    Keywords: Certified Public Accountants, Professional Skepticism, Structure Equation, Modeling
  • Majid Zanjirdar, Azam Khademi Page 117
    Purpose- This research is based on empirical tests of impact o financial constraints on the intensity of cost stickiness. In addition, it checks the effect of Financial Leverage, firm scale, the profit quality and profitability ratios on the impact of off-balance sheet financing and financial constraints on the severity of costs stickiness. costs stickiness Means Than the increase in cost of sales decreased less than the increase in sales. In this study, the data of 67 companies listed in Tehran Stock Exchange have been used in order to perform the analyses during years 1385 to 1390 To test the hypotheses using data from multiple combination is used. Empirical evidence indicate adherence behavior and the impact of financing costs and financial constraints on the adhesion strength. indicate a strong positive relationship between costs on off-balance sheet financing and financial constraints in all companies studied regardless of the type of industry .
    Keywords: off, balance sheet financing, costs stickiness, financial constraints
  • Morteza Karkhaneh, Shadi Shahverdiani Page 125
    Accounting systems provides management information in planning and control .The activities of this system is collecting classifying, summarizing, processing, analyzing and reporting information to managers and like this. Management accounting reports, unlike financial accounting information must be usable in internal decision making.
    Main purposes of this research are:1) Determining the effectiveness of management accounting system on performance of managers.
    2) Identifying effective factors on management accounting system.
    3) Determining effective standards on performance of managers.
    4) Determining factors in performance management accounting system in the process of leading organization.
    Research has been made by asking questions from senior managers of in Tehran's regional electricity distribution companies. Questionnaire was used in this study .Fisher and regression analysis were used to prove the hypothesis. Regards to analyses of hypothesizes these results had be found:There is a not significant direct relation between TU and MAS.
    There is a significant direct relation between DEC and MAS.
    There is a significant direct relation between MAS and managerial performance.
    MAS as conceptualized by the MAS dimensions of scope, timelines, integration, aggregation have not a significant intervening effect on the relationship between TU and managerial performance.
    MAS as conceptualized by the MAS dimensions of scope, timelines, integration, aggregation have not a significant intervening effect on the relationship between DEC and managerial performance
    Keywords: Decentralization
  • Sina Nematizadeh, Mahsima Hayeri Meybodi Page 133
    According to Subject of this thesis As "Evaluation Of Day Bank By Balance Scored Card (BSC) model", In First Performance Evaluation Indicators in Four Perspectives(Such As: Financial, Customer, Internal Business, Innovation and Learning) In Day Bank Were Obtained.
    Therefore, To verifying These Indicators ,We Used And analyzed Three Questionnaires Whitch Catched opinions Of Bank’s Top Managers & experts(For Financial, Internal Business, Innovation and Learning Perspectives) & Bank’s Customers (For Customer Perspective). Finally, Results Were Computed By Statistical Techniques. Then Priority Of Indicators In Each Perspective Were Identified.
    Keywords: Balance Scored Card(BSC), Financial Perspective, Customer Perspective, Internal Business Perspective, Innovation, Learning Perspective)