فهرست مطالب

دانش حسابداری و حسابرسی مدیریت - پیاپی 10 (تابستان 1393)

نشریه دانش حسابداری و حسابرسی مدیریت
پیاپی 10 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/20
  • تعداد عناوین: 11
|
  • شهناز نایب زاده، محمد سالاری ابرقویی صفحه 1
    در عصر فرا رقابتی، سازمان ها با محیطی روبرو هستند که مشخصه ی آن افزایش پیچیدگی و جهانی شدن پویایی است. لذا سازمان ها برای استمرار و استقرار خود باید توجه بیشتر خود را به توسعه و تقویت ساختار سازمانی خود که از طریق مدیریت عملکرد صورت می گیرد، معطوف سازند. بنابراین هدف این تحقیق بررسی رابطه استراتژی و ساختار سازمانی با عملکرد شرکت های خانوادگی می باشد.جهت گردآوری داده ها در این تحقیق، از پرسشنامه برای بررسی رابطه بین متغیرهای مستقل (قدرت، تجربه و فرهنگ سازمانی) و متغیرهای وابسته ی تحقیق (عملکرد، استراتژی و ساختار سازمانی) استفاده شده است. برای بررسی وجود رابطه معنادار بین متغیر ها از جدول توافقی و آزمون کی دو و به منظور آزمون فرضیه ها با هدف سنجش روابط میان متغیرها از رگرسیون چند متغیره با استفاده از نرم افزار SPSS استفاده گردیده است.جامعه آماری تحقیق حاضر شامل تمام شرکت های خانوادگی مستقر در شهرک صنعتی استان یزد می باشند،است.حجم نمونه از طریق فرمول کرکران تعداد 76 پرسشنامه توزیع شد و نهایتا 63 پرسشنامه قابل استفاده حاصل گردید.نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد که فرهنگ سازمانی با ساختار سازمانی رابطه ای معنا دار اما معکوس دارد. به علاوه بعد تجربه به عنوان شاخص نفوذ خانواده در استراتژی شرکت تاثیری معنادار ومستقیم دارد و نفوذ خانواده نقش تعدیلگر را ندارد. بنابراین می توان گفت هر چقدر فرهنگ سازمانی افزایش یابد ساختار سازمانی ضعیف تر و هر اندازه تجربه بهبود یابد استراتژی و به دنبال آن سطح عملکرد سازمان نیز افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: عملکرد، استراتژی، ساختار سازمانی، شرکت خانوادگی، نفوذ خانواده
  • ساسان مهرانی، سیدجلال سیدی صفحه 13
    محافظه کاری و اجتناب مالیاتی از جمله سیاست هایی هستند که می توانند به منظور انگیزه های مالیاتی مورد استفاده شرکت ها قرار گیرند. شواهد حاکی از این می باشد که محافظه کاری ابزاری رایج و قابل قبول برای کاهش مالیات بر درآمد شرکت ها می باشد؛ با روشن شدن این موضوع این سوال مطرح گردید که کدامیک از این استراتژی ها بیشتر مورد استفاده شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران قرار می گیرند و در شرایطی که شرکت ها می توانند با اعمال حسابداری محافظه کارانه مالیات خود را کاهش و به تعویق اندازند؛ آیا شرکت ها انگیزه دارند تا رویکرد دیگری مبنی بر اجتناب مالیاتی اتخاذ نمایند و سعی در امتناع از شناسایی و پرداخت مالیات نمایند؟ این تحقیق به بررسی رابطه مالیات ابرازی و حسابداری محافظه کارانه بر اجتناب مالیاتی شرکت ها می پردازد. یافته های بررسی 146 شرکت (1177 سال- شرکت) طی بازه زمانی 1382 الی 1391 و به صورت مدل پنل نامتوازن، مبین آن است که بین مالیات ابرازی و محافظه کاری با اجتناب مالیاتی شرکت ها رابطه منفی و معناداری وجود دارد. این مطلب مبین آن است که اجتناب مالیاتی و محافظه کاری ابزارهایی جایگزین برای کاهش مالیات می باشند، بطوریکه با افزایش اجتناب مالیاتی انگیزه محافظه کاری کاهش می یابد؛ و بالعکس. علاوه بر این رابطه منفی بین متوسط مالیات ابرازی سه ساله شرکت و اجتناب مالیاتی مبین آن است که شرکت ها بیشتر تمایل دارند محافظه کاری نمایند و ضمن کاهش سود، صرفه جویی مالیاتی نمایند، تا اینکه بوسیله اجتناب مالیاتی مالیات بر درآمد خود را کاهش دهند.
    کلیدواژگان: مالیات بر درآمد، مالیات ابرازی، محافظه کاری، اجتناب مالیاتی
  • احمد خدامی پور، شکوفه روستایی صفحه 35
    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر هموارسازی درآمد مشمول مالیات بر اجتناب از مالیات و محتوای اطلاعاتی آن است. بدین منظور، نمونه ای متشکل از 92 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بررسی شده است. معیار مورد استفاده جهت سنجش اجتناب از مالیات، نرخ موثر مالیاتی نقدی می باشد. فرضیه های تحقیق با استفاده از مدل های رگرسیون چند متغیره در قالب روش داده های پانل تجزیه و تحلیل شده اند. نتایج حاکی از آن است که بین هموارسازی درآمد مشمول مالیات و نرخ موثر مالیاتی نقدی رابطه ی منفی و معنی داری وجود دارد. این نتیجه در راستای این واقعیت است که هموارسازی درآمد مشمول مالیات، عدم قطعیت مربوط به مزایای مالیاتی آتی را کاهش می دهد و این امکان را برای شرکت ها فراهم می آورد تا استراتژی اجتناب از مالیات موفق تری را بکار گیرند. همچنین نتایج گواه آن است که رابطه ی منفی و معنی داری بین هموارسازی درآمد مشمول مالیات و محتوای اطلاعاتی آن وجود دارد و هموارسازی درآمد مشمول مالیات محتوای اطلاعاتی آن را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: هموارسازی سود، درآمد مشمول مالیات، اجتناب از مالیات، محتوای اطلاعاتی سود
  • فرزانه حیدرپور، محمدعلی عرب مختاری صفحه 47
    دراین مقاله به بررسی تاثیر هموارسازی سود بر درآمدمشمول مالیات تعیین شده توسط سازمان حسابرسی و جامعه حسابدارن رسمی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته شده است. تعداد 272 شرکت از شرکت هایی که در سال های 1385 لغایت 1390 در بورس اوراق بهادار تهران حضور داشته و جزء شرکت های سرمایه گذاری و واسطه گرهای مالی وبانکها نباشند به عنوان جامعه آماری انتخاب گردید. اطلاعات مالی آنها ازصورتهای مالی موجود استخراج و براساس شاخص ایکل 151 شرکت هموارساز سود و 121 شرکت غیرهموارساز شناسایی گردید. نتایج پژوهش حاصل از ضریب همبستگی بین سود ابرازی و درآمد مشمول مالیات تعیین شده در شرکت های هموارساز سود و غیرهموارساز سود و از طریق آزمون مقایسه ضریب همبستگی در دو جامعه مشخص کرد تفاوت معنی داری بین دوضریب همبستگی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: هموارسازی سود، درآمدمشمول مالیات، سازمان حسابرسی، جامعه حسابدارن رسمی و شاخص ایکل
  • رویا دارابی، سیمین امام جمعه صفحه 55
    تاثیر ساختار مالکیت و چگونگی ترکیب و میزان نفوذ آنها بر اهداف و تصمیمات شرکت، باعث شده مدیران به دنبال حداکثر کردن منافع خود و سرمایه گذاران به دنبال حداکثرسازی سرمایه و سود شرکت باشند. از آنجاییکه پیش بینی سودهای آتی برای سرمایه گذاران مهم است، در این راستا آن سودی با کیفیت تر است که جریانهای نقدی آتی را درست پیش بینی کند و صحت پیش بینی سود می تواند در تصمیم گیری های سرمایه گذاران برای نگهداری و یا واگذاری سهام موثر باشد. هدف این تحقیق بررسی تاثیر ساختار مالکیت بر صحت پیش بینی سود می باشد . تعداد 106 شرکت در طی سالهای 1386 تا 1390 از بین صنایع مختلف از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مورد آزمون قرارگرفت. این تحقیق با توجه به هدف از نوع کاربردی و با توجه به نحوه گردآوری اطلاعات توصیفی و از نظر نوع، همبستگی است و برای آزمون فرضیه های تحقیق از تحلیل رگرسیون پانل استفاده شده است. یافته های پژوهش بیانگر آن است که رابطه معناداری بین درصد مالکیت سهامداران (بزرگ وکوچک) و صحت پیش بینی سود وجود ندارد. یافته های دیگر تحقیق بیانگر تاثیر مستقیم اندازه و رشد فروش شرکت بر صحت پیش بینی سود و تاثیر معکوس نسبت اهرم مالی بر صحت پیش بینی سود می باشد. همچنین رابطه معناداری بین نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری و میزان صحت پیش بینی سود وجود ندارد.
    کلیدواژگان: ساختار مالکیت، صحت پیش بینی سود، خطای پیش بینی سود، نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری، نسبت اهرم مالی، رشد فروش
  • هنگامه مقدس پور، علی ابراهیمی کردلر صفحه 73
    بحث کلی تئوری اقتضایی، این است که یک فرم و شکل جهانی یا ایده آل برای سیستم اطلاعاتی حسابداری وجودندارد. شرایط و موقعیت های خاص، بهترین انتخاب سیستم را درآن موقعیت دیکته می نماید. دراین پژوهش باتوجه به تئوری اقتضایی به دنبال شناخت عوامل موثر بر توسعه حسابداری مدیریت در ایران هستیم.بدین منظور با بررسی عمیق ادبیات موضوع به استخراج عوامل اثرگذار بر توسعه حسابداری مدیریت در کشورهای دیگر پرداخته شد . سپس با مصاحبه با اساتید دانشگاه که درحوزه حسابداری مدیریت فعالیت اجرایی، مشاوره ای و یا تحقیقاتی داشته اند، مدیران مالی و کارشناسان ارشد واحدهای حسابداری مدیریت، عوامل موثر بر توسعه حسابداری مدیریت منبعث از ادبیات موضوع از صاحبنظران مورد پرسش قرار گرفت. با بهره گیری از نتایج بدست آمده (ادبیات پژوهش و نظرات صاحبنظران)، مدلی که بیانگر عوامل موثر بر توسعه حسابداری مدیریت باشد طراحی گردید و در مصاحبه ای نیمه ساختار یافته با صاحبنظران مورد بررسی قرارگرفت .در نهایت پرسشنامه ای که مشتمل برعوامل درونی و بیرونی موثر بر توسعه حسابداری مدیریت باشد طراحی گردید و بین صاحبنظران توزیع شد تا مدل ارائه شده تبیین گردد.
    چهار دسته عوامل بر« توسعه حسابداری مدیریت در ایران» شناسایی شدند که ترتیب آنها ازنظر رتبه بندی آنتروپی شانون به این شرح است: 1) عوامل محیط کلان شامل عوامل قانونی – حقوقی، عوامل تکنولوژیکی، سطح پاسخگویی، عوامل اقتصادی و عوامل فرهنگی؛ 2) عوامل سازمانی شامل نه عامل به ترتیب اندازه سازمان، فرهنگ سازمانی، مالکیت خصوصی سازمان ها، منابع انسانی سازمان، مدیریت ارشد سازمان، منابع مالی سازمان، سطح دانش حسابداری مدیریت درسازمان، تکنولوژی درسازمان، ساختارسازمانی ؛ «ویژگی های تکنیک های حسابداری مدیریت» که به همراه «عوامل سازمانی» هردو در رتبه دوم قرارگرفتند شامل قابلیت مشاهده تکنیک، آزمون پذیری تکنیک، مزیت نسبی تکنیک، پیچیدگی تکنیک، قابلیت سازگاری تکنیک ؛ 3) عوامل محیط حرفه شامل وجودنرم افزارهای بومی حسابداری مدیریت، وجود انجمن های حرفه ای حسابداری مدیریت، وجود دوره های حسابداری مدیریت، وجود مجلات و کتب حسابداری مدیریت ،وجود آئین رفتار حرفه ای حسابداری مدیریت .
    «عوامل محیط کلان» و «عوامل محیط حرفه» به عنوان متغیرهای مستقل بر «عوامل سازمانی» تاثیر می گذارند و «عوامل سازمانی» به همراه «ویژگی های تکنیک های حسابداری مدیریت» بر «توسعه حسابداری مدیریت» تاثیر گذار هستند و درنتیجه توسعه حسابداری مدیریت شاهد «بهبودفعالیت ها و فرایندهای بنگاه»، «قیمتگذاری صحیح ترمحصول»، «بهایابی صحیح تر محصول» و... خواهیم بود که به اختصار به آنها «پیامدهای توسعه» گفته می شود.
    کلیدواژگان: حسابداری مدیریت، توسعه حسابداری مدیریت، تئوری اقتضایی، پیامدهای توسعه حسابداری مدیریت
  • جواد شکرخواه، محمود قربانی، هادی فلاح صفحه 107
    در سال های اخیر نقش سازمانی حسابداران مدیریت از «کنترل هزینه» تا سطح شرکای کسب و کار ارتقا یافته است به نحوی که حسابداران مدیریت نه تنها در حوزه های عملیاتی بلکه در تصمیم گیری های استراتژیک نیز به ایفای نقش می پردازند. بر همین اساس نیز مطالعات بسیاری درباره نقش، توانمندی ها، ویژگی ها و عوامل موثر در کیفیت کار حسابداران مدیریت در سطح دنیا انجام شده است، لیکن این حوزه از دانش حسابداری در ایران چندان مورد توجه قرار نگرفته و مطالعه چندانی روی آن صورت نپذیرفته است. در این پژوهش به بررسی توانایی حسابداران مدیریت در شناسایی و تحلیل اطلاعات مربوط به تصمیم گیری در مورد تخصیص منابع پرداخته شده است. در همین راستا معیارهای شناسایی شده در فرآیند تصمیم گیری مربوط به یک موضوع خاص، توسط دو گروه حرفه ایی و غیر حرفه ایی مقایسه شده است. نتایج نشان می دهد که افراد حرفه ای، معیارهای اندازه گیری مربوط تری را شناسایی می کنند و احتمال اتخاذ تصمیم مناسب تر و بهینه تر با افزایش تجربه حرفه ایی افراد، بیشتر می گردد.
    کلیدواژگان: افراد حرفه ایی، افراد غیر حرفه ایی، معیار اندازه گیری، تصمیم گیری
  • طاهر اسکندرلی، محسن دستگیر، محمدحسین قائمی صفحه 117
    پس از اینکه پاتل (1976) رفتار قیمت سهام را در مقابل پیش بینی سود هر سهم بررسی نمود، مطالعات در مورد آثار پیش بینی ها تداوم یافت، ولی این مطالعات عمدتا در بازارهای سهام کشورهایی بوده که ارائه پیش بینی سود توسط مدیران در آن ها اختیاری است. هدف اصلی این تحقیق بررسی محتوای اطلاعاتی سودهای پیش بینی شده اولیه و تعدیل آن توسط مدیران در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است، بر اساس روش شناسی پژوهش رویدادی، واکنش بازار در قالب تغییرات قیمت سهام پس از اعلان پیش بینی سود اولیه و تعدیل آن توسط مدیران ارزیابی شده است. نتایج آزمون بررسی ها بر اساس نمونه برای 1779 مورد اعلان پیش بینی سود توسط مدیران طی سال های 1390-1386 نشان می دهد که بازار سهام به پیش بینی سود توسط مدیران واکنش نشان می دهد، این واکنش بازار به پیش بینی سود اولیه نسبت به تعدیل پیش بینی سود بیشتر بوده و حجم مبادلات سهام پس از اعلان پیش بینی سود افزایش یافته است.
    کلیدواژگان: پیش بینی سود، محتوای اطلاعاتی، پژوهش رویدادی
  • محمدرضا پورعلی، محدثه حجامی صفحه 135
    هدف این تحقیق بررسی رابطه بین افشای مسئولیت اجتماعی شرکت ها و ابعاد آن یعنی میزان افشای اطلاعات مربوط به روابط کارکنان، مشارکت اجتماعی، تولید و محیط زیست با مالکیت نهادی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. نمونه آماری پژوهش به صورت حذفی سیستماتیک شامل60 شرکت، در طی دوره ی زمانی 1385 لغایت 1389می باشد. تحقیق حاضر «توصیفی- همبستگی» و از حیث هدف «کاربردی» می باشد و روش گردآوری داده ها «کتابخانه ای» است. به منظور افزایش درجه اطمینان نسبت به نتایج حاصل از آزمون فرضیات، از روش داده های تلفیقی ایستا استفاده شده است و تخمین سیستم معادلات به کمک روش اقتصاد سنجی حداقل مربعات تعمیم یافته انجام گردیده است. به منظور انجام محاسبات و تجزیه و تحلیل آن ها از نرم افزار Excel و Eviews6 در سطح خطای 5 درصد استفاده شده است. یافته های پژوهش حاکی از رابطه ی معنادار منفی بین افشای مسئولیت اجتماعی، میزان افشای اطلاعات مربوط به روابط کارکنان، تولید و محیط زیست با مالکیت نهادی می باشد. این در حالی است که بین میزان افشای اطلاعات مربوط به مشارکت اجتماعی با مالکیت نهادی رابطه ی معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: افشای مسئولیت اجتماعی، مالکیت نهادی، روابط کارکنان، مشارکت اجتماعی، تولید، محیط زیست
  • فریدون رهنمای رودپشتی، هاشم نیکومرام، بهاره بنی طالبی دهکردی صفحه 151
    فلسفه وجودی مدیریت تکنولوژیکی استفاده از فناوری برای بالابردن اثربخشی تمامی فعالیتهای درون سازمان است. دیدگاه جامع به مدیریت تکنولوژیکی مستلزم رویکرد خاصی به فناوری و دیگر موضوعهای مدیریتی است. در این دیدگاه تکنولوژی به عنوان متغیری تاثیرگذار و منبع اصلی انجام همه وظایف مدیریتی در نظر گرفته می شود. به عبارت دیگر در این دیدگاه فرض می شود که برای انجام هر وظیفه مدیریتی باید فناوری را به عنوان منبع ورودی جهت داشتن دیدگاهی استراتژیک و شکل دهی رویه های عملیاتی در نظر گرفت. عمده ترین کاربردهای مدیریت تکنولوژیکی می تواند در حوزه های امور مالی و حسابداری ، سیستم های اطلاعاتی و بالاخره بخش بازاریابی و توزیع باشد. حسابداری نیزبه منظور جوابگویی به نیازهای انسان به وجود آمده وبه همین دلیل با گذشت زمان و به موازات گسترش فعالیت های اقتصادی و افزایش پیچیدگی آن ، هدفها و روش های حسابداری برای جوابگویی به نیازهای اطلاعاتی، توسعه یافته است. چرا که اشخاص، شرکت ها و دولت برای تصمیم گیری در مورد توزیع مناسب منابع مالی نیاز به اطلاعاتی قابل اتکا دارند که این اطلاعات را به یاری حسابداری می توان به دست آورد. در این مقاله به بررسی نقش تکنولوژی و حسابداری در سازمان ، معرفی اجمالی ،تعاریف،عناصر ،دامنه تمرکز و چارچوب حسابداری و تکنولوژی پرداخته شده است. نتایج مطالعه نشان میدهد که حسابداری نیز به عنوان یکی از زیر ساختهای هر سازمان ،نقش اساسی در تحولات تکنولوژیکی ایفا می نماید و میتوان از آن به عنوان ابزار توسعه تکنولوژیکی نام برد و با بررسی بیشتر ابعاد گسترده این ارتباط را شناسایی نمود.
    کلیدواژگان: حسابداری، تکنولوژی، مدیریت تکنولوژی، زبان توسعه پذیر گزارشگری مالی(XBRL)، فناوری اطلاعات(IT)
  • بهروز خدارحمی، نازنین بشیری منش صفحه 165
    طی سالهای گذشته پذیرش هزینه یابی بر مبنای فعالیت در میان مدیران بخشهای مختلف خوب و مناسب بوده است ولی میزان کاربرد این رویکرد در بسیاری از شرکت ها علی رغم پذیرش بالا، درسطح قابل ملاحظه ای نمی باشد . علت این امر، وجود موانع متعددی است که در اجرا و نگهداری این سیستم مشاهده می شود. کاپلان و اندرسون (2007) سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت با محرک زمان را برای فائق آمدن بر مشکلات سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت معرفی نمودند. نکته قابل ملاحظه این روش در این است که بطور عمده، محدود به استفاده از محرک زمان می باشد و این محدود بودن به معادله زمانی در شرایطی که نمی توان برای منابع محرک زمانی تعریف نمود، مشکلاتی به همراه خواهد داشت. لذا نمی توان ادعا نمود این روش کلیه محدودیتهای روش متداول هزینه یابی بر مبنای فعالیت را حل می کند. ترزا لکز (2009) با تحلیل مدل هزینه یابی بر مبنای فعالیت و هزینه یابی بر مبنای فعالیت مبتنی بر زمان ، مدل ساده شده ای به نام هزینه یابی بر مبنای فعالیت مبتنی بر زمان2 ارائه نمود . این مدل در سیستم بهایابی شرکت گاز استان تهران مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها نشان داد، استفاده از این مدل با حذف مرحله 1 تخصیص هزینه ها وساده سازی مرحله 2 تخصیص هزینه ها منجر به دقت و صحت اطلاعات در کنار سادگی اجرای سیستم هزینه یابی می شود و می تواند منافع زیادی برای مدیران به همراه داشته باشد.
    کلیدواژگان: هزینه یابی بر مبنای فعالیت، هزینه یابی بر مبنای فعالیت با محرک زمان، هزینه یابی بر مبنای فعالیت مبتنی بر زمان2، تخصیص هزینه
|
  • Shahnaz Nayebzadeh, Mohammad Salari Abarghuoi Page 1
    In the era of ultra-competitive, organizations are faced with an environment that is characterized by increasing complexity and dynamics of globalization, Therefore, organizations should pay more attention to their establishment to continue to develop and strengthen its organizational structure through performance management is focused on. Thus, the aim of this study was to investigate the relationship between strategy-structure Fit and performance in family firms strategy and organizational structure of the company is family. The data collected in this study, a questionnaire to assess the relationship between independent variables (power, experience and culture) and the dependent variables of the study (performance, strategy and organizational structure) is used .To investigate the relationship between the variables and the chi-square test of the table and compromise in order to test the hypotheses to evaluate the relationship between variables in the multivariate regression using SPSS soft ware has been developed .population-based study included all family firms are in the industrial city of Yazd. A sample of 180 companies was obtained by the formula crackers that 76 questionnaires were distributed and 63 questionnaires were analyzed finally.The results of the study indicate that a significant relationship between organizational culture and organizational structure, but the reverse. Furthermore, the influence of family experience as a direct and significant impact on corporate strategy and the role of the family, no Tdylgr. So how organizational culture can be said to grow weaker every experience, organizational structure and strategy to improve the performance of the organization increases .
    Keywords: performance, Strategy, Organizational Structure, family business, family influence
  • Sasan Mehrani, S. Jalal Seyyedi Page 13
    Conservatism and tax avoidance are among firm's policies that can be considered as tax incentives. Evidence suggests that conservatism is a common and accepted tool for reducing the tax income. By accepting and noticing this matter, some questions arise: which strategies are used by listed companies in Tehran Stock Exchange to reduce their tax income, And under circumstances that companies can reduce their tax income by using conservative accounting would their prefer to use another strategy for tax avoidance or not? This study examines the influence of Tax Income and Conservatism on Tax avoidance. Findings of investigation of 146 firms (1177 firm-years) listed in Tehran Stock Exchange in the 2002 to 2012 by unbalanced Panel model and OLS; suggest by 95% confidence level that relation between Tax Income and the Conservatism is negative and significant. This indicates that tax avoidance and conservatism is mutually exclusive instruments for tax reduction, so that conservatism is reduced by increasing the incentives for tax avoidance and vice versa. In addition, the negative relationship between average tax expression of three years and tax avoidance indicates that firms tend to be conservative and decline the profit for tax savings, rather than reduce their tax by tax avoidance.
    Keywords: Tax Income, Tax expresses, Accounting Conservatism, tax avoidance
  • Ahmad Khodamipour, Shekoofeh Roostaie Page 35
    The purpose of the present study was to analyze the relationship between taxable income smoothing, future tax avoidance and information content of taxable income. To do so, a sample of 92 companies listed in Tehran Stock Exchange was studied. The criterion used to assess tax avoidance was cash effective tax rate (CETR). The research hypotheses were tested through multivariate regression models in the form of panel analysis methods. The results of the study suggested that there is a negative and significant relationship between taxable income smoothing and CETR; underlying the fact that taxable income smoothing will reduce the uncertainty associated with future tax earnings and allows companies to adopt more successful tax avoidance strategies. Moreover, it was noted that there is a negative and significant relationship between taxable income smoothing and its information content, indicating that taxable income smoothing will reduce the information content of taxable income.
    Keywords: Income Smoothing, taxable income, tax avoidance, information content of earnings
  • Farzaneh Heidarpoor, Mohammad Ali Arab Mokhtary Page 47
    In this paper, we study effect of Income Smoothing on taxable income determined by Auditing Organization and association of Certified Public Accountants in the companies admitted to Tehran Stock Exchange. companies admitted to Tehran Stock Exchange from 2005 to 2010 and are not amongst investing and banking brokers and they include 272 companies selected as statistical community and their information picked up from http://rdis.ir and transferred to spread sheet software and by necessary calculation and on basis of Eckel index 151 companies as income smoother and 121 companies as non- income smoother are recognized. Therefore by spss-18 software and Correlation Coefficient Test of Pearson, Correlation Coefficient between declared profit and determined taxable income for income smoother and Non- income smoother companies were calculated and comparing between 2 communities by Correlation Coefficient Test result did not indicate any outstanding difference between 2 Correlation Coefficient.
    Keywords: Income Smoothing, taxable income, Auditing Organization, association of Certified Public Accountants, Eckel index
  • Roya Darabi, Simin Emamjomeh Page 55
    Regarding the progressive development of economic activities and its daily arising accomplishment, the effect of ownership and its combination and influence on company’s decisions and objectives, contributes to theories and new approaches in accounting. The managers are seeking for maximizing their profits and the investors are looking for maximizing their assets and company’s profit. In this paper, we will study the effect of ownership structure on profit and anticipation accuracy. The statistical population includes 106 active companies among from different industries in Tehran stock exchange between (1386- 1390) 2007 – 2011 that have been selected randomly. Regarding the target, this paper is applicable, with regard to the method of information gathering is descriptive, and a kind of correlation. The regression panel was used for testing the models. The results of this research show that there is not a meaningful relationship between ownership portion of major and minor stock holders and profit anticipation accuracy and financial axial has a reverse effect on profit anticipation accuracy. With regard to the ratio of market book value, experimental evidences don’t show a meaningful relationship between this variable and profit anticipation accuracy rate.
    Keywords: ownership structure, profit anticipation accuracy, profit anticipation error, market value ratio to book value, leverage, sale growth
  • Hengameh Moghadaspour, Ali Ebrahimi Kordelor Page 73
    The general argument of contingency theory reveals that there is no ideal or universal form for an accounting information system. Rather, the best choice of system is imposed by particular circumstances or contingencies. According to contingency theory, this study sought to identify factors affecting development of Management Accounting in Iran. Definitely, to accomplish this, current standing of Management Accounting in Iran should be studied first.
    Four categories of factors were recognized as affecting factors of Management Accounting development in Iran. As per Shannon's entropy these are ranked as follows: 1) Macro Environmental Factors includes legal, technological, accountability, economic and cultural factors; 2) Organizational factors includes size, culture, ownership, human resources, senior management, funding sources, penetration of management accounting knowledge within the organization, technology and structure of the Organization, 2) Attributes of management accounting practices includes Relative advantage, Complexity, Compatibility, Observability and Trialability. Worth noting that Organizational factors along with Attributes of management accounting practices ranked the same. 3) Professional environmental factors includes localized management accounting software, presence of professional Management Accounting Associations, availability of Management Accounting Courses, availability of Management Accounting books and magazines and presence of professional management accounting code of conduct.
    "Macro Environmental Factors" and "Professional Environmental Factors" affect on the "Organizational Factors". "Organizational Factors" and "Attributes of Management Accounting Practices" affect on the "Development of Management Accounting". The results of Management Accounting development are "Improving Activities and Business Processes," "More Accurate Pricing of the Product", "More Accurate Product Costing" and... These are summarized as "Consequences of Management Accounting Development".
    Keywords: management accounting, Management Accounting Development, Contingency Theory
  • Javad Shekarkhah, Mahmoud Ghorbani, Hadi Fallah Page 107
    Recently, the role of management accountant has been developed to such extent that engaged them not only in operational but also in strategic decision making process as a business partner. Accordingly, a great deal of researches have been done regarding roles, abilities, characteristics and other influence factors on the quality of their performance around the world, but there has not been enough attention and researches concerned with such issues in Iran.
    In this research the abilities of management accountants, in two groups of experienced and inexperienced have been assessed by the number of measures identified by them in a case of resource allocating and their find choice among the alternatives. Results show that experienced people more relevant guidelines and finally the more experience, the better decision making probability.
    Keywords: Experienced, Inexperienced, Measurements, Decision making
  • Taher Eskandarli, Mohsen Dastgir, M. Hosseyn Ghaemi Page 117
    After survey by Patel (1976) the behavior of stock prices to forecast earnings per share of studies about effects of forecast continued.but mainly studies the stock market earnings forecasts in their countries that it is optional. This paper examines the information content of earnings and adjusted the initial forecasts by the Directors in Listed Companies in Tehran Stock Exchange is concerned, based on the methodology of event studies, changes in stock market reaction after the announcement of initial and adjusted earnings predicted by the manager.Test results are based on surveys of nearly 1,700 dividend declared by the directors during the years 1390 to 1386 shows that prediction markets to forecast profit by predicting market reaction to earnings that managers react early to predict adjustment more profit and also stock trading volume has increased after the declaration of anticipated profits.
    Keywords: Profit forecasting, Information Content, Event Research
  • Mohammad Reza Pourali, Mohaddese Hajjami Page 135
    The purpose of this research is to investigate the relationship between corporate social responsibility disclosure and its dimensions like disclosure level of information related to employee relations, community involvement, product and environmental with institutional ownership companies listed on the Tehran Stock Exchange. The sample has been selected as the systematic elimination that includes 60 companies and is choosen during the period of 1385 until 1389. Research method is "descriptive-correlation" and the purpose of the "application" and method of data collection is the "library" research. In order to increase confidence level than results hypotheses test is used the methodology panel data static and dynamic and estimates systems of equations done has been helped econometric methods generalized least squares. Research findings show that there are inverse relationship and significant between the corporate social responsibility disclosure, disclosure level of information for employee relationship, product and environmental with institutional ownership while there are not significant relationship between disclosure level of information related to community involvement with institutional ownership.
    Keywords: Corporate Social Responsibility Disclosure, Institutional Ownership, Employee Relations, community involvement, Product, Environmental
  • F. Rahnamay.Roodposhti, H. Nikomaram, B. Banitalebi Dehkordi Page 151
    Technological management philosophy of using technology to enhance the effectiveness of all activities within the organization. Comprehensive view of technology management requires a special approach to technology and other management issues.
    In this view technology as the main source and the influencing variables to be considered in all management duties. In other words, in this view, it is assumed that the technology for each management task as the input source for a strategic point of view operating procedures form taken into consideration. The main technological applications in the areas of management, finance and accounting, information systems, and finally marketing and distribution. Moreover, in order to meet the needs of accountants and why humans came into existence with the passage of time and the parallel development of economic activities and increase its complexity, objectives and accounting practices to meet the needs have been developed by one. Because individuals, corporations and governments make decisions about the appropriate distribution of resources requires reliable information that the data can be achieved with the help of accounting.
    This paper examines the role of technology and accounting organization, brief definitions, elements, scope and focus of the accounting framework and the technology are discussed.
    Results indicate that accounting as well as the infrastructure of any organization plays a major role in technological developments and it is named as a tool for technological development and further evaluation of the mass scale associated with the identified.
    Keywords: accounting, technology, Technology Management, Financial Reporting Markup Language (XBRL), Information Technology (IT)
  • Behroz Khodarahmi, Nazanin Bashirimanesh Page 165
    Over the past few years, adoption of activity based costing Was satisfactory among managers in different sectors. But despite the acceptance of this approach in many companies, implementation of this is not significant. Because several limitations can be observed in the implementation and maintenance of these systems. Kaplan and Anderson (2007a) identified a new system called Time-Driven ABC (TDABC) to alleviate some of the complexity of ABC. This method is limited to using drive time and TDABC will not work if the time to perform the activities cannot be reliably clocked or if the activities are not performed in a repetitive manner. Teresa Lelkes(2009) with analyzing ABC and TDABC provides a simplified system TDABC2 that overcomes the limitations of both ABC and TDABC. This study used TDABC2 model in gas company of IRAN.results show that TDABC2 is a viable and simpler alternative to the ABC and TDABC systems currently in practice. The two major benefits of TDABC2 are that Stage 1 has been eliminated and Stage 2 has been greatly simplified .
    Keywords: activity based costing, Time, Driven ABC, Time, Driven ABC2, cost assignment