فهرست مطالب

مدیریت ارتقای سلامت - سال پنجم شماره 3 (پیاپی 19، خرداد و تیر 1395)

نشریه مدیریت ارتقای سلامت
سال پنجم شماره 3 (پیاپی 19، خرداد و تیر 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کریم آزالی علمداری*، سمیه آذریان، بهروز قربانزاده، فرهاد خوشنویس صفحات 1-14
    مقدمه
    ارزیابی نگرش به فرم بدن و مقدار تحسین بدن در زنان در حال ورزش و غیرفعال می تواند در ترغیب برای مشارکت در ورزش سودمند باشد. این مطالعه با هدف تعیین فرم بدن و تحسین بدن در زنان غیرفعال و در حال ورزش شهر تبریز در سال 1394 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی بر روی 453 نفر از زنان تبریز به روش گلوله برفی انجام شد. 133 زن در حال ورزش و 321 زن غیر ورزشکار پرسشنامه های «رفتار تمرینی» (Exercise Behavior) و « سیاهه اختلال بدشکلی عضله» (Muscle Dysmorphic Disorder Inventory: MDDI)، «مقیاس تصویری رتبه بندی فرم هیکل» (Photographic Figure Rating Scale: PFRS) و «مقیاس تحسین بدن» (Body Appreciation Scale: BAS) را پس از ارزیابی روایی صوری و پایایی آنها (آلفای کرونباخ به ترتیب برابر با 84/0، 82/0، 83/0 و 79/0) تکمیل کردند. داده ها با نرم افزار اس پی اس اس نسخه 21 تحلیل شدند.
    یافته ها
    جثه تصوری اکثر آزمودنی ها کوچک تر از جثه واقعی و مقدار تحسین بدن (81/0±45/3) بالاتر از حد متوسط بود (05/0>P). اکثر زنان در حال ورزش دارای اضافه وزن (8/36 درصد) و یا چاق (4/50 درصد) بودند و شاخص توده بدن آنها بالاتر از غیر ورزشکاران بود (05/0>P).
    نتیجه گیری
    اکثر زنان تبریز لاغر انگار هستند و این تصور غیر واقعی از اندازه جثه شاید یک عامل بازدارنده برای ورزش و کاهش وزن باشد. تشویق و مشارکت زنان چاق و دارای اضافه وزن در ورزش بیشتر از سایر رده های وزنی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: فرم بدن انسان، تصویر بدن، ورزش، زن
  • محمد احمدی، نیکتا حاتمی زاده *، محمدعلی حسینی صفحات 15-27
    مقدمه
    اندازه گیری و ارزشیابی سرمایه فکری که با هدف بهبود مدیریت و افزایش مزیت رقابتی سازمانها انجام می گیرد، نیازمند بررسی مفاهیم و ارائه مولفه های جامع و کاملی است که تمامی ابعاد سرمایه فکری را پوشش بدهد. هدف از این پژوهش شناسایی مفاهیم و مولفه های سرمایه فکری سازمان و چگونگی دسته بندی آن ها در قالب ابعاد در منابع موجود است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مروری، مقالات چاپ شده بین سال های 2015- 1991 مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور کلید واژه های Intellectual Capital، Components of Intellectual Capital، Concept of Intellectual Capital،Organization در پایگاه های اطلاعاتی انگلیسی زبان PubMed، Scopus، Science Direct و Google Scholar و کلیدواژه های سرمایه فکری، مولفه های سرمایه فکری، مفهوم سرمایه فکری و سازمان در پایگاه های اطلاعاتی فارسی زبان SID و Magiran جستجو شد. درمجموع تعداد 383 مقاله به دست آمد. پس از حذف مقالات غیر مرتبط ،86 مقاله انتخاب و تحلیل گردید.
    یافته ها
    از سرمایه فکری و ابعاد آن تعریف جامع و کاملی ارائه نشده و بیشتر نویسندگان سه یا چهار بعد برای آن در نظر گرفته اند. اکثرا نام های «سرمایه انسانی»، «سرمایه ساختاری» و «سرمایه ارتباطی» برای این ابعاد ذکر کرده اند که هر بعد، مولفه های متعددی را در برمی گیرد. مهمترین مولفه های بعد سرمایه انسانی مهارت، تجربه ودانش بوده مهمترین مولفه های بعد ساختاری فرهنگ سازمانی، فرآیندها و نظام اطلاعاتی است و مهمترین مولفه های بعد سرمایه ارتباطی ارتباط با مشتری، وفاداری مشتری و رضایت مشتری می باشند.
    نتیجه گیری
    با گردآمدن مجموعه ای از مولفه ها و مفاهیم سرمایه فکری گام مهمی در ارائه بازتعریفی همه جانبه و جامع سرمایه فکری که خود پیش نیاز شناسایی و بکارگیری کاراتر آن در سازمان هاست، برداشته شد. توصیه می شود از مفاهیم، ابعاد و مولفه های استخراج شده، برای ساختن ابزاری جهت سنجش سرمایه فکری در سازمان ها استفاده شود.
    کلیدواژگان: سرمایه فکری، سازمان، مفهوم
  • فاطمه خوینی ها، محمدرضا شیخی*، مصطفی شوکتی احمد آباد، اصغر محمد پوراصل صفحات 28-36
    مقدمه
    ارتقا کیفیت مراقبت ها یکی از چالش های نظام ارایه خدمات مراقبت بهداشتی است و عملکرد پرستاران یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار بر کیفیت مراقبت هاست. این مطالعه با هدف تعیین عملکرد بالینی پرستاران در بخش های ویژه در بیمارستان های آموزشی و غیر آموزشی شهر قزوین بر اساس الگوی سینرژی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این پژوهش، یک مطالعه توصیفی است و نمونه گیری آن به روش سرشماری انجام گردیده شده است. کلیه 191 پرستار شاغل در بخش های CCU و ICU و اورژانس بیمارستان های آموزشی و غیرآموزشی شهر قزوین در سال1393 در این پژوهش شرکت داشتند. ابزار مورد استفاده «پرسشنامه عملکرد بالینی پرستاران» Nurse’s Clinical Performance Questionnaire” NCPQ“ بود. روایی و پایایی آن در مطالعات قبلی تایید شده است. داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه 22 تحلیل گردید.
    یافته ها
    در بیمارستان های آموزشی و غیرآموزشی پایین ترین سطح عملکرد بالینی پرستاران در حیطه بررسی بالینی به ترتیب (4/31±55/76) و (9/30±3/78) بود. پرستاران بالاترین سطح عملکرد بالینی را در بیمارستان های آموزشی در حیطه حمایت (4/18±40/89) و در بیمارستان های غیرآموزشی در حیطه پاسخ به تفاوت ها (5/20±74/89) داشتند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه 15 درصد عملکرد نامطلوب مربوط به بیمارستانهای آموزشی و 10 درصد مربوط به بیمارستان های غیرآموزشی بود. سطح عملکرد بالینی پرستاران بخش های اورژانس در مقایسه با بخش های آی سی یو و سی سی یو پایین تر بود. پیشنهاد می شود آموزش مهارت های بالینی ویژه این گروه از پرستاران مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: عملکرد بالینی پرستاران، بخش ویژه، الگوی سینرژی
  • آرام غنیون، علیرضا سلوکدار* صفحات 37-44
    مقدمه
    کارکنان فوریت های پزشکی به دلیل مواجهه هر روزه با شرایط تنش زا و فقدان شرایط مثبت در محیط کار مستعد فرسودگی شغلی می باشند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان فرسودگی شغلی، ابعاد و عوامل مرتبط با آن در کارکنان عملیاتی مرکز اورژانس تهران در سال 1394 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی بر روی 285 نفر از کارکنان عملیاتی مرد مرکز اورژانس تهران که بطور تصادفی ساده انتخاب شده بودند، انجام شد. ابزار مورد استفاده، پرسشنامه «اطلاعات فردی» و «سیاهه فرسودگی ماسلاچ» (Maslach Burnout Inventory) (MBI) بود. روایی صوری و محتوایی ابزار با نظر 10 تن از خبرگان و پایایی ابزار هم با استفاده از آلفای کرونباخ توسط 30 نفر تایید گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه 19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    اکثر کارکنان (5/77 درصد) فرسودگی شغلی متوسط داشتند. از نظر شدت، میانگین نمره خستگی هیجانی افراد برابر 25/12±65/21، نمره مسخ شخصیت برابر 36/7±48/20، نمره کفایت شخصی برابر 42/5±92/22 و نمره درگیری شغلی16/5±29/9 بود. همچنین از نظر فراوانی، میانگین نمره بروز خستگی هیجانی برابر با 9/10±76/2، مسخ شخصیت برابر با 19/7 ±29/20، کفایت شخصی برابر با 35/5±44/22 و درگیری شغلی برابر با 09/5±11/9 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    فرسودگی شغلی در بین کارکنان عملیاتی اورژانس تهران در حد متوسط بود. پیشنهاد می شود برنامه ریزی در راستای شناخت عوامل تاثیر گذار و تعدیل آنها صورت گیرد.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، اورژانس پیش بیمارستانی، کارکنان عملیاتی، مرکز اورژانس تهران
  • سجاد شکوهیار، حسن کاویانی *، حسین فتح آبادی، شاهپور ظفری، جواد روحی، رضا هداوند احمدی صفحات 45-50
    مقدمه
    بهبود کیفیت خدمات درمانی بیمارستان ها و مراکز درمانی نیازمند برنامه ریزی و شناخت فرصت ها و تهدیدات محیطی می باشد. لذا این مطالعه با هدف تعیین همبستگی تفکر راهبردی و کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی در یکی از بیمارستانهای خصوصی شهر کرج (تخت جمشید) در سال 1394 انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی می باشد. تعداد 92 نفر از کارکنان بیمارستان تخت جمشید کرج در سال 1394 که بر اساس اطلاعات جدول مورگان به روش طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات «مقیاس سرکوال» (Servqual Scale) و «پرسشنامه تفکر راهبردی» (Strategic Thinking Questionnaire) می باشد. در مطالعه حاضر پایایی هر دو ابزار با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ تائید شد. داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه 19 تحلیل گردیده اند.
    یافته ها
    بین تفکر راهبردی و کیفیت خدمات همبستگی مستقیم و معناداری وجود دارد (546/0=r). هم چنین تفکر راهبردی و کیفیت خدمات در بیمارستان هدف بیش از متوسط ارزیابی می گردد.
    نتیجه گیری
    با افزایش تفکر راهبردی میزان کیفیت خدمات افزایش می یابد. لذا پیشنهاد می گردد که مدیران از تفکر راهبردی بیمارستانها و مراکز درمانی استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: تفکر راهبردی، کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی، الگوی سرکوال، الگوی لیدکا
  • محمود موحدی، فریال خمسه *، عباس عبادی، زهرا حاجی امینی، علی نویدیان صفحات 51-59
    مقدمه
    با افزایش جمعیت افراد سالمند، خطر بیماری و مشکلات بهداشتی آنها نیز افزایش می یابد و مناسب ترین شیوه برای کاهش مشکلات مربوط به دوران سالمندی اتخاذ سبک زندگی سالم در این دوران می باشد. این مطالعه با هدف تعیین سبک زندگی سالمندان شهر تهران در سال 1393 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بصورت توصیفی بر روی 400 نفر از سالمندان عضو سراهای محله مناطق شهرداری شهر تهران در سال 1393 که بصورت تصادفی طبقه ای انتخاب شدند، انجام شد. اطلاعات لازم توسط پرسشنامه 46 سوالی «سنجش سبک زندگی سالم در سالمندان ایرانی» (Healthy Lifestyle Measure in the Iranians Elderly) صورت گرفت. روایی صوری پرسشنامه، با استفاده از نظرات هشت تن از مدرسین و ده سالمند و پایایی به روش آلفای کرونباخ تایید شد. داده ها با نرم افزار اس پی اس اس نسخه 19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمره وضعیت سبک زندگی سالم در سالمندان 16/9± 90/62 بود که بر اساس مقیاس ارائه شده در سطح متوسط قرار داشت. 35 نفر (8/8 درصد) دارای سبک زندگی مطلوب، 342 نفر (5/85 درصد) سبک زندگی متوسط و 23 نفر (8/5 درصد) سبک زندگی نامطلوب داشتند. بیشترین میانگین نمره سبک زندگی مربوط به حیطه مراقبت از خود و کمترین آن در حیطه ورزش و فعالیت بدنی بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به سطح متوسط سبک زندگی در سالمندان مورد مطالعه، ضرورت تدابیر مدیریتی و آموزشی به منظور ارتقاء سبک زندگی سالمندان به سطح مطلوب، پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: سالمند، سبک زندگی، فعالیت بدنی، بهداشت روان
  • محمد پوررنجبر، محمدرسول خدادادی*، بهروز قربانزاده، معصومه اعلمی کشکی صفحات 60-68
    مقدمه
    یکی از مهم ترین دستاوردهای جامعه ایران فراهم نمودن زمینه های مختلف ورزشی برای زنان کشور است. اما با وجود این هنوز جواب گوی ورزش برای بانوان و نیاز آن ها به فعالیت بدنی نمی باشد. هدف این پژوهش تعیین همبستگی عوامل تسهیل کننده و بازدارنده بر میزان مشارکت در فعالیت های ورزشی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی کرمان می باشد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی-همبستگی بوده که نمونه آماری شامل 310 دانشجوی دختر دانشگاه علوم پزشکی کرمان بودند که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها، از یک پرسشنامه دوبخشی «عوامل تسهیل کننده و بازدارنده فعالیتهای ورزشی» (Facilitating and Inhibiting Factors on Participation in Sports Activities Questionnaire) استفاده شد که روایی صوری و محتوایی آن توسط 7 نفر از مدرسین مدیریت و برنامه ریزی ورزشی و جامعه شناسی تائید شد و پایایی به روش آلفای کرونباخ به دست آمد. جهت تحلیل داده ها نرم افزار آماری اس پس اس اس نسخه 16 استفاده شد.
    یافته ها
    بین عوامل تسهیل کننده و مولفه های شخصی، روانشناختی، اجتماعی، مدیریتی، اقتصادی، اماکن و تجهیزات و میزان مشارکت در فعالیت های ورزشی همبستگی وجود دارد (05/0>P). بین عوامل بازدارنده و مولفه های مدیریتی و اماکن و تجهیزات با میزان مشارکت در فعالیتهای ورزشی همبستگی معنی داری بود (05/0>P). ولی بین مولفه های شخصی، روانشناختی، اجتماعی و اقتصادی با میزان مشارکت در فعالیتهای ورزشی همبستگی وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از اهمیت مولفه های مدیریتی و اماکن و تجهیزات ورزشی برای مشارکت ورزشی دختران دانشجو دارد. ایجاد اماکن و تجهیزات ورزشی و تفریحی متنوع و مناسب و نیز فراهم کردن فضای نشاط آور و انگیزاننده، می توانند عوامل موثری برای مشارکت ورزشی دانشجویان دختر باشند. پیشنهاد می شود مدیران و تصمیم گیران ورزش دانشجویی امکانات ورزشی مورد نیاز دانشجویان دختر را در یک فضای مطلوب و بانشاط فراهم کنند.
    کلیدواژگان: مشارکت ورزشی، عوامل تسهیل کننده و بازدارنده، دانشجویان دختر، دانشگاه علوم پزشکی
  • زهرا معینی، مسعود فلاحی خشکناب*، محمدعلی حسینی، اصغر دالوندی صفحات 69-80
    مقدمه
    دانش و نگرش پرستاران نسبت به خشونت محل کار تعیین کننده عملکرد آنها در کنترل خشونت است. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت دانش، نگرش و عملکرد پرستاران نسبت به خشونت محل کار در بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی شهر اصفهان در سالهای 94-93 طراحی و اجرا شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی تعداد 242 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های انتخاب شده دانشگاه علوم پزشکی شهر اصفهان به صورت تصادفی خوشه ایچند مرحله ای وارد مطالعه گردیدند.به منظور جمع آوری داده ها از ابزار پژوهشگر ساخته «پرسشنامه دانش، نگرش و عملکرد پرستاران به خشونت محل کار» (Nurse''s Knowledge، Attitude and Practice Toward Workplace Violence Questionnaire) استفاده شد. روایی پرسشنامه به صورت کمی از طریق روایی محتوایی و با استفاده از نظرات 10 نفر از مدرسین عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مورد سنجش قرار گرفت. پایایی پرسشنامه با استفاده از روش های آلفای کرونباخ، کودر ریچارسون و آزمون-آزمون مجدد سنجیده شد.داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه 21 تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین نمرات دانش و نگرش پرستاران به ترتیب 25/52 و 77/37 بود. 9/97 درصد از آنان دانش بالایی از خشونت محل کار داشتند و نگرش تمامی آنان به خشونت شغلی منفی بود. واکنش های مطلع نمودن نگهبانی با میانگین وزنی56/4، دعوت مهاجم به آرامش و وانمود کردن به اینکه اتفاقی نیفتاده با میانگین وزنی 99/3 به عنوان واکنش هایی که در اغلب وقایع خشونت آمیز از سوی پرستاران مورد استفاده قرار گرفته بود گزارش گردید.میانگین نمرات نگرش پرستاران در بخش های مختلف (مختلط، زنان و مردان) تفاوت معنی داری (001/0=P) در سطح 05/0 ≥ P داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به دانش بالا و نگرش منفی پرستاران نسبت به خشونت محل کار و همچنین عدم وجود ساز و کارهای قانونی در این خصوص، اکثریت آنان موارد خشونت شغلی خود را گزارش نمی نمایند. لذا پیشنهاد می گردد نسبت به وضع قوانین مربوط به خشونت شغلی علیه پرستاران اقدامات لازم صورت گیرد.
    کلیدواژگان: دانش، نگرش، عملکرد، پرستار، خشونت محل کار، ایران
|
  • K. Azali Alamdari *, S. Azaryan, B. Ghorbanzadeh, F. Khoshnevis Pages 1-14
    Introduction
    Figure rating and body appreciation assessment in physically active and sedentary females could encourage exercise participation. The aim of this study was to determine the figure rating and body appreciation in sedentary and those women present in sport activities from Tabriz City.
    Materials and Methods
    This was a descriptive study conducted on 453 females from Tabriz at 2015. In total, 133 trainer and 321 sedentary females completed the exercise behavior questionnaire, “Muscle Dimorphic Disorder Inventory”, “Photographic Figure Rating Scale” (PFRS) and “Body Appreciation Scale”. The validity and reliability of the questionnaires were α=0.84, α=0,82, α=0,83 and α=0,79 respectively. The data were analyzed using SPSS/21.
    Findings: The figure rating was lower than the actual body size and the rate of body appreciation (3.45±0.81) and was higher than the median values in the majority of the subjects (P
    Conclusion
    The majority of Tabriz women have slim perception about themselves. Encourage and participation of obese and overweight females more than other weight classes is suggested.
    Keywords: Human figure, Body image, Exercise, Female
  • M. Ahmadi, N. Hatamizadeh *, Ma Hosseini Pages 15-27
    Introduction
    Measurement and evaluation of intellectual capital which aimed to improve management and increase competitive advantage requires a comprehensive review of concepts and providing components and dimensions that will cover all aspects of intellectual capital. The aim of the study is to identify, and classify concepts and components of intellectual capital in organizations in the literature.
    Materials and Methods
    In this review study, articles which were published between the years of 1991 and 2015 were reviewed. PubMed, Scopus, Sciences Direct, and Google Scholar English data bases as well as SID and Magian among the Persian databases were searched. In both databases, keywords such as intellectual capital, components of intellectual capital, concept of intellectual capital and organization were used (in Persian database keywords were translated to the respected language). In the initial stage, a total number of 383 articles were found and irrelevant articles were eliminated. This resulted in, 86 final articles which were consistent with the objectives of the research and included in the research.
    Findings: The review indicate that, there is no single precise agreed definition for intellectual capital and its dimensions. Most scholars defined three or four dimensions of the concept and named them differently. The most common popular names for dimensions were “human capital”, “structural capital”, and “relational capital”. In each dimension several components were named. The main components of the human capital skills, experience and knowledge, the most important structural capital components were organizational culture, processes and information systems and the most important relational capital component were customer relationship, customer loyalty and customer satisfaction.
    Conclusion
    Gathering existing definitions of intellectual capital, and suggestions on its components and dimensions in this study creates a more holistic view of this concept and thus more efficient use of intellectual capital in organizations. Using these components to develop an instrument is suggested.
    Keywords: Intellectual capital, Organization, Concept
  • F. Khoeiniha, Mr Sheikhi *, Am Shokati, A. Mohammad Poor Pages 28-36
    Introduction
    Improving quality of care is one of the challenges in health care services. In this regard, human factor is one of the important factors that affect the quality of care. The aim of this study was to assess nurses’ clinical performance in Critical Care Units (CCU) in teaching and non-teaching hospitals non-teaching hospitals of Qazvin city based on the Synergy Model.
    Materials and Methods
    This was a descriptive study. All 191 nurses in the CCU, ICU (Intensive Care Unit), and emergency units in teaching and non-teaching hospitals of Qazvin participated in this study. To collect data, Demographic questionnaire and “Nurse’s Clinical Performance Questionnaire” based on Synergy Model were used. Validity and reliability of the instrument was confirmed in pervious study. Data was analyzed using SPSS/22.
    Findings: The lowest level of nurses’ clinical performance in teaching and non-teaching hospitals was related to clinical Inquiry respectively (76/55±31/4), (78/3±30/9). The highest level of clinical performance in teaching hospitals was related to support (89/40±18/4) and in non-teaching hospitals was respond to differences (89/74±20/5).
    Conclusion
    ‫In this study 15% of critical nurses in teaching hospitals and 10% in non-teaching hospitals had non-optimal performance. Due to the lower level of nurse’s clinical performance in emergency department compared to the ICU and CCU, it is suggested that clinical skill training to be considered.
    Keywords: Nursing Clinical performance, Critical Care units, Synergy Model
  • A. Ghaniyoun, A. Soloukdar* Pages 37-44
    Introduction
    The stressful conditions and lack of positive working environment of medical emergency workers lead to vulnerability of job burnout that may result in long term serious conditions. The present study aims to determine burnout, dimensions and its related factors in the operational staff of Tehran Medical Emergency Center in 2015.
    Materials and Methods
    In this descriptive study, 285 men workers in Tehran Emergency Centre were randomly selected. Data was collected by “Demographic Data” and “Maslach Burnout Inventory” (MBI) questionnaires. Face and content validity were approved using 10 experts’ opinion. Reliability of the instrument was measured using Cronbach’s Alpha. Data was analyzed using SPSS/19.
    Findings: Most of the workers (77.5%) had average job burnout. Regarding the intensity, the mean of emotional frustration was 21.65±12.25, score of depersonalization is 20.48±7.36, score of personal competence is 22.92±5.42, and score of job involvement is 9.29± 5.16. Moreover, regarding the frequency, the mean scores for emotional frustration was 20.76±10.9, for depersonalization was 20.29± 7.19, for personal competence was 22.44±5.35, and for job involvement was 9.11± 5.09.
    Conclusion
    Job burnout among operational workers of Tehran Emergency Center was average in all dimensions. Planning to identify, reduce and adjust the influential factors it is suggested.
    Keywords: Job burnout, Pre, Hospital Emergency, Operational Personnel, Tehran Emergency Center
  • S. Shokohyar, H. Kavyani *, H. Fath Abadi, Sh Zafari, J. Rohi, R. Hadavand Ahmadi Pages 45-50
    Introduction
    Improving the quality of medical services in hospitals and health centers requires planning and understanding of environmental opportunities and threats. The aim of the present study was to determine the correlation between the strategic thinking and the quality of health services.
    Materials and Methods
    In this descriptive-correlational study, 92 staff members of Takht Jamshid hospital in 1394 were chosen based on the Morgan table with Stratified - random method. Data were collected through “Servqual Scale" and “Strategic Thinking Questionnaire". The reliability of the questionnaires were confirmed using Cranach's alpha coefficient. Data was analyzed using SPSS/19.
    Findings: The results showed a significant positive correlation between the strategic thinking and the quality of health services (r=0.546). In addition, the strategic thinking and the quality of services in the target hospital was more than the medium.
    Conclusion
    It is believed that increase in the strategic thinking will enhance the quality of services. Therefore, it is suggested that managers of hospitals and medical centers uses strategic thinking.
    Keywords: Strategic thinking, Quality of Healthcare, Servqual Model, Liedtka Model
  • M. Movahedi, F. Khamseh*, A. Ebadi, Z. Haji Amin, A. Navidian Pages 51-59
    Introduction
    With the increasing population of elderly people, the risk of diseases and health problems is also increases. One of the most suitable ways to reduce the elderlie's problems during this period is to adopt to a healthy lifestyle. The aim of this study was to determine the lifestyle of the elderly people in Tehran.
    Materials and Methods
    This descriptive study on 400 elderly people of Tehran was conducted through random stratified sampling in 2014. Data was collected by “Healthy Lifestyle Measure in the Iranians Elderly” which include 46 questions. The validity of the questionnaire was measured by eight experts and ten elderlies’ comments and reliability by, alpha Cranach. Data were analyzed by SPSS/19.
    Findings: The mean score of a healthy lifestyle in elderly people was 62.90 ±9.16 based on the scale provided in the intermediate level. Among those, 35 (8.8 %) have a desirable lifestyle, 342 patients (85.5 %) moderate lifestyle and 23 (5.8%) had undesirable lifestyle. The highest mean score of lifestyle-related care of yourself and the lowest was in the area of sport and physical activity.
    Conclusion
    According to the level of moderate lifestyle of elderly people, the need for administrative and educational measures to enhance the lifestyle of the elderlies to the desired level is suggested.
    Keywords: Aged, Lifestyle, Motor activity, Mental health
  • M. Pourranjbar, Mr Khodadadi *, B. Ghorbanzade, M. Alamikoshki Pages 60-68
    Introduction
    One of the most important achievements of our society is to provide the various sport fields for women in the country. But it still does not meet the sport for women and their need for physical activity. The aim of this study was to determine the correlation of facilitating and inhibiting factors on participation in sports activities of female students in Kerman University of Medical Sciences.
    Materials and Methods
    In this descriptive-correlation study, the population of study included all female students from Kerman University of Medical Sciences in the academic year 2012-13 (N=1550). A sample of 310 students was drawn through stratified random sampling. In order to collect data from two-part questionnaires: “Facilitating and Inhibiting Factors on Participation in Sports Activities Questionnaire” was used. Face and content validity have been confirmed by 7 experts in planning and management of sport and sociology and reliability in a pilot study was for the facilitating factors 0.76 and for the inhibiting factors 0.79. Data was analyzed using SPSS/16.
    Findings: There were significant correlation between facilitator factors and personal, psychological, social, administrative, economic and facility-related components with participating in sports activities (P
    Conclusion
    The management and sport facilities and equipment factors are important for the participation of female students. Establishing appropriate, diverse facilities for sports and recreation as well as providing an encouraging and delightful environment can contribute to sports participation among female students. It is recommended that managers and decision makers in student sport provide the sports facilities in a favorable environment and fresh for female students.
    Keywords: Sports Participation, Facilitator, inhibitory Factors, Female students, University of Medical Sciences
  • Z. Moeini, M. Fallahi Khoshknab *, Ma Hossaini, A. Dalvandi Pages 69-80
    Introduction
    Nurses’ knowledge and attitude to workplace violence could determine their performance to control violence. The aim of present study was to determine nurses’ knowledge, attitude and performance toward workplace violence in selected hospitals in Isfahan University of Medical Sciences during 2014-2015.
    Materials and Methods
    In this descriptive study, 242 nurses in selected hospitals of Isfahan University of Medical Sciences were participated by multistage random sampling method. In order to collect data, a researcher "Nurse's Knowledge, Attitude and Practice toward Workplace Violence Questionnaire” was used. The validity of questionnaire was assessed in the form of quantitative through content validity using the opinions of 10 professors and faculty members of Isfahan University of Medical Sciences. Reliability of the questionnaire was assessed using Cronbach's Alpha, Kuder-Richardson and Test-Retest. To analyze the data, SPSS/21 was used.
    Findings: The mean score of knowledge and attitude of nurses was 52.25 and 37.77. In total, 97.9 percent of them had high knowledge of workplace violence and the attitude toward workplace violence was negative for all of the nurses. Reactions such as notifying the security with weighted average of 4.56, inviting the offender to calmness and to pretend that this never happened with weighted average of 3.99 were reported by nurses. There was statistically significant difference in the mean of attitude of nurse in different ward (P=0.001) (P≤ 0.05).
    Keywords: Knowledge, Attitude, Practice, Nurse, Workplace Violence