فهرست مطالب

دانشور پزشکی - پیاپی 122 (اردیبهشت 1395)

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 122 (اردیبهشت 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/02/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • هلیا حاتمی، طوبی غضنفری، طیبه رجبیان، راضیه دیلمقانیان صفحات 1-10
    مقدمه و هدف
    بابونه شیرازی (chamomile Matricaria) سال هاست که برای درمان زخم ها، التهابات گوارشی، فارنژیت، دردهای روماتوئید و نازایی مورد توجه است؛ اما تاکنون مطالعه ای جهت بررسی اثر عصاره آن، بر روی فعالیت حیاتی سلول های ایمنی، در شرایط in vivo انجام نگرفته است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر عصاره های آبی و اتانولی chamomile M. بر فعالیت حیاتی ماکروفاژها و لنفوسیت های موش BALB/c بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه بر روی 110 سر موش صورت گرفت. چهار گروه پنج تایی از موش ها به طور صفاقی، با دوزهای mg/kg 100-25 و پنج گروه به طور خوراکی، با دوزهای mg/kg 1000-100 عصاره های اتانولی، به مدت پانزده روز تیمار شدند. گروه های تیماری مشابهی برای بررسی اثر عصاره های آبی مورد استفاده قرار گرفتند. به گروه کنترل ، سالین تجویز شد. روز شانزدهم، موش ها کشته و ماکروفاژهای صفاق و لنفوسیت های طحال آن ها جدا شدند.
    نتایج
    فعالیت حیاتی ماکروفاژها در دوز mg/kg 75 و 100 عصاره اتانولی تزریقی و mg/kg 750 و 500 و 1000 عصاره اتانولی خوراکی کاهش و به ترتیب، در دوزهای mg/kg 50 و 1000 عصاره آبی تزریقی و خوراکی افزایش یافت. فعالیت حیاتی لنفوسیت ها در دوز های mg.kg 100 و 750 عصاره اتانولی خوراکی کاهش و دوزهای 500 و100 و mg/kg 1000 آبی خوراکی افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    عصاره های اتانولی chamomile M. در شرایط in vivo برخلاف عصاره های آبی به طور موثری، باعث کاهش فعالیت حیاتی ماکروفاژ و لنفوسیت شدند که این اثر کاهشی عصاره های اتانولی گیاه می تواند به دلیل اثر ضدالتهابی آن ها باشد؛ اما عصاره های آبی سیستم ایمنی را تقویت می کند.
    کلیدواژگان: بابونه شیرازی، ماکروفاژ، لنفوسیت، فعالیت حیاتی
  • راضیه حسینی، اکبر حاجی زاده مقدم، محبوبه زارع، فرشیه میرمحمدرضایی صفحات 11-20
    مقدمه و هدف
    اسکیزوفرنی بیماری روانی ناتوان کننده مزمن است که یکی از عوامل ایجادکننده آن کم کاری گیرنده ان متیل دی آسپارتات است. کوئرستین فلاونوییدی دارای چندین خاصیت فیزیولوژیکی ازقبیل خاصیت آنتی اکسیدانی است که در میوه ها و سبزیجات موجود می باشد. این مطالعه با هدف بررسی اثر حمایت نورونی کوئرستین و نانوکریستال آن بر اختلالات رفتاری ناشی از تزریق کتامین در مدل حیوانی اسکیزوفرنی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، 49 سر موش سوری نر به گروه کنترل، شم و بیمار که کتامین با دوز 10 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن به مدت ده روز دریافت کردند و چهار گروه بیمار دیگر که کوئرستین و نانوکریستال کوئرستین را در دو دوز 10 و 25 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن به صورت گاواژ دریافت کردند، تقسیم شدند. نانوکریستال کوئرستین به روش رسوب گذاری تبخیری نانوسوسپانسیون تهیه شد. تست رفتاری زمینه باز در پنجمین و پانزدهمین روز گاواژ کوئرستین و نانوکریستال کوئرستین ارزیابی شد.
    نتایج
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که تزریق کتامین به طور معنی دار باعث اختلالات رفتاری در مقایسه با گروه کنترل می شود و درمان با کوئرستین و نانوکریستال کوئرستین باعث بهترشدن اختلالات رفتاری می شود.
    نتیجه گیری
    درمان با کوئرستین و نانوکریستال کوئرستین می تواند باعث حمایت از نورون های مغزی در برابر اثرات مضر کتامین شود و درنتیجه باعث کاهش اختلالات رفتاری می شود.
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنی، کوئرستین، نانوکریستال کوئرستین، اختلالات رفتاری، تست زمینه باز
  • حمید اراضی، ارسلان دمیرچی، الناز پولاب صفحات 21-28
    مقدمه و هدف
    مت آمفتامین به عنوان یک ماده محرک بسیار اعتیادآور بر میانجی های عصبی و وضعیت جسمانی تاثیر می گذارد. این پژوهش با هدف بررسی اثر هفت هفته تمرینات ترکیبی (هوازی مقاومتی) بر سطوح خونی سروتونین و دوپامین و عوامل آمادگی جسمانی مردان معتاد به مت آمفتامین در دوره بازتوانی صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    تعداد 17 نفر از مردان معتاد به مت آمفتامین به صورت نمونه در دسترس و هدفمند انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تجربی (8 نفر) و کنترل (9 نفر) تقسیم شدند. گروه تجربی، تمرینات ترکیبی به مدت 7 هفته، 3 جلسه در هفته و در هر جلسه تمرین هوازی دویدن به مدت 20 دقیقه با شدت 75-60 درصد حداکثر ضربان قلب و متعاقبا، تمرین مقاومتی به مدت 20 دقیقه با شدت 75-60 درصد یک تکرار بیشینه (1RM) را انجام دادند، درحالی که گروه کنترل در هیچ گونه برنامه ورزشی شرکت نکردند. متغیرهای مورد اندازه گیری قبل و بعد از برنامه های تمرینی، شامل مقادیر خونی سروتونین و دوپامین، قدرت و استقامت عضلانی، انعطاف پذیری و توان هوازی بود.
    نتایج
    هفت هفته تمرینات ترکیبی (هوازی مقاومتی) باعث افزایش معنی داری در سطوح خونی سروتونین و دوپامین، قدرت و استقامت عضلانی و انعطاف پذیری در گروه تجربی نسبت به کنترل شد (05/0P˂ )، درحالی که توان هوازی تغییر معنی داری نکرد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    تمرینات ترکیبی می تواند سطوح خونی سروتونین، دوپامین و شاخص های آمادگی مرتبط با تندرستی مردان معتاد به مت آمفتامین را بهبود ببخشد و به عنوان یک درمان غیردارویی در دوره بازتوانی کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: تمرینات ترکیبی، مت آمفتامین، سروتونین، دوپامین، آمادگی جسمانی، مردان معتاد
  • اکرم سادات طباطبایی پناه، رضا اکبرزاده، زهره خدایی، سیدمحمدحسین قادریان صفحات 29-38
    مقدمه و هدف
    شواهد موجود نشان می دهد که تغییرات ماتریکس خارج سلولی (ECM) در پی انفارکتوس قلبی حاد (AMI) ایجاد شده و آنزیم های ماتریکس متالوپروتئیناز (MMP) نقش مهمی در ایجاد آترواسکلروزیس، انسداد و انفارکتوس قلبی ایفا می کند. اهمیت مهار تغییرات ECM و آسیب های بعدی در بیماران مبتلا به ANI نشان دهنده نقش احتمالی MMP در این بیماری است؛ بنابراین در این مطالعه، فعالیت MMP-1، -2 ،-3 و -9 که احتمالا نقش مهمی در AMI ایفا می کنند، بررسی شد.
    مواد و روش ها
    پلاسما و سلول های تک هسته ای خون محیطی، 24 ساعت پس از آغاز AMI از خون 50 فرد مبتلا به AMI و 50 نفر سالم مشابه آن ها استخراج گردید. فرم فعال MMPs با روش های الایزا، حضور این پروتئین ها با روش ایمونوبلاتینگ و ارزیابی زایموگرافی و همچنین بیان mRNA توسط Real- time RCR اندازه گیری گردید.
    نتایج
    غلظت پلاسمایی پروتئین های MMPs در بیماران نسبت به کنترل افزایش نشان داد. با روش وسترن بلات و بیان ژن MMPs با روش PCR در دو گروه نتایج مشابهی نشان داد. در روش زایموگرافی نیز وزن های مولکولی 43، 66، 45 و 83 کیلودالتون نشان دهنده به ترتیب MMP-1، MMP-2، MMP-3 و MMP-9 در بیماران و گروه کنترل بود. ژن های این پروتئین ها در افراد مبتلا به AMI، نسبت به گروه کنترل افزایش نشان نداد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه اولین بررسی ژن و پروتئین MMPs و همچنین غلظت MMP پلاسمایی در افراد مبتلا به AMI و گروه کنترل بود. به نظرمی رسد که افزایش فعالیت MMP در مبتلایان به AMI رخ داده و عدم افزایش بیان ژنی، نشان دهنده تنظیم پروتئین در سطح پس از رونویسی می باشد.
    کلیدواژگان: متالوپروتئیناز، انفارکتوس قلبی حاد، Real، time RCR
  • لیلا رادمهر، بهجت کلانتری، عبدالرضا کاظمی صفحات 39-46
    مقدمه و هدف
    التهاب در پیشرفت سرطان نقش قابل توجهی ایفا می کند؛ در مقابل، تحقیقات مختلف نشان داده اند تمرینات ورزشی از طریق کاهش التهاب و بهبود عوامل ضدالتهابی اثر مثبتی در بهبود وضعیت بیماران مبتلا به سرطان پستان دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرینات استقامتی با شدت پایین تا متوسط، بر سطوح سرمی IL-10 و IL-17 در زنان مبتلا به سرطان پستان می باشد.
    مواد و روش ها
    بدین منظور پنجاه بیمار مبتلا به سرطان پستان از شهر کرمان که در مرحله 2 سرطان بودند و دوره شیمی درمانی را به اتمام رسانده بودند و تحت درمان با تاموکسیفن قرار داشتند، انتخاب شدند و به طور تصادفی به دو گروه تمرین (سی نفر) و کنترل (بیست نفر) تقسیم شدند. گروه تمرین به مدت هشت هفته تمرینات استقامتی با شدت 40 تا 55درصد ضربان قلب هدف اجرا کردند. قبل و پس از اجرای پروتکل تمرین از هر دو گروه نمونه خونی گرفته شد و سطوح سرمی پروتئین های IL-10 و IL-17 با استفاده از کیت الایزا ساخت شرکت Boster سنجیده شد. از آزمون آماری تحلیل کواریانس برای بررسی هرگونه تغییر در متغیرها استفاده شد.
    نتایج
    یافته ها کاهش معنی دار سطوح سرمی IL-17 (37/2F= 015/0p=) در گروه تمرین کرده در مقایسه با گروه کنترل را نشان داد؛ بااین وجود تفاوت معناداری در سطوح سرمی IL-10 (62/2F= 113/0p=) بین دو گروه تمرین و کنترل مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    تمرینات ورزشی منظم با شدت متوسط اثرات ضدالتهابی و تعدیل کننده سایتوکاینی دارد و از طریق کاهش سطوح سرمی IL-17 و تعدیل نسبی سطوح IL-10 نقش مهمی در کمک به بهبود وضعیت بیماران مبتلا به سرطان پستان دارد.
    کلیدواژگان: التهاب، تمرین استقامتی، سرطان پستان، اینترلوکین، 17، اینترلوکین، 10
  • غلامعلی نادری، الیاس امیرمحسنی، اشکان سنایی راد، الهام زاهدی صفحات 47-52
    مقدمه و هدف
    آنزیم استیل کولین استرازAchE)) آنزیمی است که هیدرولیز سوبسترای استیل کولین را بر عهده دارد و ازنظر ساختمانی به صورت واحدهای مونومر، دی و تترامر دیده می شود. هدف، بررسی و مقایسه اثر مهاری دو داروی فیزوستیگمین و پروکائین هیدروکلراید در Vitro in بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق، میزان مهارکنندگی این آنزیم توسط دو داروی فیزوستیگمین و پروکائین هیدروکلراید در Vitro in بررسی و مورد مقایسه قرار گرفت. میزان فعالیت آنزیم، طبق روش المن در حضور و عدم حضور غلظت های مختلف داروها اندازه گرفته شد و درصد مهارکنندگی داروها به دست آمد.
    نتایج
    مقادیر Vmax Km آنزیم با سوبسترای استیل تیوکولین، به ترتیب برابر μM/ml/mg63/52 و11/0 میلی مولا ر به دست آمد. Ic50 برای داروهای پروکائین فیزوستیگمین به ترتیب برابر 175/0 و 00004/0 میلی مولار تعیین شد که نشان دهنده قدرت بالای مهارکنندگی داروی فیزوستیگمین نسبت به پروکائین می باشد. همچنین پارامترهای کینیتیکی آنزیم شامل Km در حضور پروکائین و فیزوستیگمین به ترتیب برابر 62/0 و 22/2 میلی مولار به دست آمد. Vmax آنزیم نیز در حضور داروها و در عدم حضور داروها یکسان بود.
    نتیجه گیری
    نتایج، نشان دهنده قدرت بالای مهارکنندگی داروی فیزوستیگمین نسبت به پروکائین می باشد. همچنین این دو دارو به عنوان مهارکننده های رقابتی آنزیم استیل کولین استراز معرفی می شوند.
    کلیدواژگان: استیل کولین استراز، مهارکنندگی، فیزوستیگمین، پروکائین
  • محمدصالح عابدینی، مهوش جعفری، سید مجتبی میرزاده، فاطمه سالم صفحات 53-62
    مقدمه و هدف
    دیازینون به عنوان حشره کش های ارگانوفسفره برای کنترل حشرات در منازل و کشاورزی استفاده می شود. در این مطالعه، اثر N – استیل سیستئین (NAC) و ویتامین های E و C در کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از دیازینون در اریتروسیت های موش صحرایی بررسی شد.


    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، موش های صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 8 گروه تقسیم شدند: گروه کنترل، گروه دیازینون (mg/kg100)، گروه NAC (mg/kg160)، گروه ویتامین E (mg/kg150)، گروه ویتامین C (mg/kg200)، گروه دیازینون-NAC، گروه دیازینون- E و گروه دیازینون-C که دیازینون را به همراه آنتی اکسیدان ها به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. بعد از 24 ساعت، خون جمع آوری و اریتروسیت ها تهیه شد. سپس آنزیم های سوپراکسیددیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT)، گلوتاتیون S- ترانسفراز (GST) و لاکتات دهیدروژناز (LDH) و غلظت های گلوتاتیون (GSH) و مالون دی آلدئید (MDA) توسط روش های بیوشیمیایی تعیین شدند.


    نتایج
    دیازینون سبب افزایش فعالیت SOD (001/0p<) و GST (01/0p<) و غلظت MDA (05/0p<) و کاهش فعالیت آنزیم های CAT (01/0p<) و LDH (01/0p<) و غلظت GSH (01/0p<) در اریتروسیت ها می گردد. تجویز آنتی اکسیدان ها باعث تغییر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و کاهش غلظت MDA و افزایش غلظت GSH اریتروسیت ها می شود.


    نتیجه گیری
    NAC از طریق افزایش سنتز گلوتاتیون و ویتامین های E و C ازطریق پاک سازی رادیکال های آزاد، تا حدی باعث کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از دیازینون می شوند.
    کلیدواژگان: دیازینون، N- استیل سیستئین، ویتامین های E و C، استرس اکسیداتیو، اریتروسیت های موش صحرایی
  • تاجماه ممبینی، مهدی نصیری، جمشید نارنجکار، مهرداد روغنی صفحات 63-72
    مقدمه و هدف
    بیماری آلزایمر یک بیماری پیش رونده و تحلیل برنده سلول های مغز به علت انباشتگی دو پروتئین بتا آمیلوئید و تائو است و فعلا درمان اساسی هم ندارد. متفورمین یک داروی پایین آورنده قند خون می باشد که در درمان و کنترل دیابت قندی نوع 2 کاربرد دارد. بر اساس اثرات حفاظت عصبی، ضد التهابی، کاهش دهندگی تجمع بتاآمیلوئید و اثرات ضد استرس اکسیداتیو این دارو در بافت عصبی، هدف مطالعه کنونی، بررسی اثر درمان با متفورمین بر مدل حیوانی آلزایمر القا شده با بتا آمیلوئید در موش صحرایی بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق از موش های صحرایی نر به تعداد 32 سر استفاده شد. حیوانات به صورت تصادفی به 4 گروه سالم (شم) کنترل، گروه سالم (شم) دریافت کننده متفورمین، گروه بیمار (ضایعه) کنترل و گروه بیمار (ضایعه) تحت درمان با متفورمین تقسیم شدند. گروه های دوم و چهارم، به مدت یک هفته قبل از جراحی، روزانه تحت درمان متفورمین به صورت داخل صفاقی قرار گرفتند. در دو گروه ضایعه، بیماری آلزایمر با جراحی استرئوتاکس و تزریق داخل هیپوکمپی بتا آمیلوئید در موش القا شد. در دو گروه شم همین مراحل انجام، ولی نرمال سالین به داخل هیپوکمپ تزریق شد. پس از گذشت سه هفته، برای ارزیابی یادگیری و حافظه حیوانات از روش های رفتار اجتنابی غیرفعال و ماز Y استفاده شد.
    نتایج
    در آزمون رفتار اجتنابی، گروه ضایعه نسبت به گروه شم دارای میانگین میزان تاخیر اولیه کمتری بودند که این کاهش معنی دار نبود. در گروه ضایعه دوم، افزایش غیرمعنی دار میانگین میزان تاخیر اولیه، در مقایسه با گروه ضایعه دیگر وجود داشت. در گروه شم نیز که همان میزان متفورمین را دریافت کرده بودند نیز کاهش غیرمعنی دار زمان تاخیر اولیه در مقایسه با گروه شم به دست آمد. در آزمون اجتنابی غیرفعال که تاخیر در حین عبور را در موش های صحرایی بررسی می کرد، کاهش معنی دار تاخیر در حین عبور در گروه آلزایمری نسبت به گروه شم، در پایان کار به خوبی مشاهده گردید (01/0>p)، هرچند این کاهش به طور غیرمعنی دار در گروه آلزایمری دوم نیز نسبت به گروه شم وجود داشت. به علاوه، تفاوت بین دو گروه آلزایمری ازنظر آماری معنی دار بود (05/0>P).
    نتیجه گیری
    درمان مزمن متفورمین باعث افزایش حافظه در آزمون اجتنابی غیرفعال شاتل باکس شده؛ ولی اثری بر مدل حافظه فضایی در موش صحرایی نر ندارد. احتمال دارد که داروی ضد دیابتی متفورمین در درمان بیماری آلزایمر و انواع دمانس در انسان کاندید مناسبی باشد.
    کلیدواژگان: بتاآمیلوئید، بیماری آلزایمر، متفورمین، رفتار اجتنابی غیرفعال، حافظه فضایی
  • مهسا هادی پور، حسین جعفری صفحات 73-80
    مقدمه و هدف
    استفاده از میدان های الکترومغناطیس در فرکانس های بسیار پایین در افزایش قند، تری گلیسیرید و اعتیاد به مورفین گزارش شده است. ازآنجایی که درد از مشکلات دائمی و داروهای مسکن موجود معمولا مفید نیستند و مصرف آن ها عوارضی دارند، این پروژه با هدف ارزیابی (ELF-MF) Extremely low frequency magnetic field با استفاده از آزمون فرمالین انجام گردید.
    مواد و روش ها
    مطالعه تجربی تصادفی در گروه های کنترل و تست موش های سوری انجام گردید. 32 موش سوری نر نژادBalb/C با میانگین وزنی 30 گرم در 4 گروه، تقسیم (n=8) شدند. 3 گروه حیوانات یک هفته، روزانه نیم ساعت در معرض ELF-MF در شدت 250 میکروتسلا و فرکانس های 25، 50 و 75 هرتز قرار گرفتند. فرمالین 10درصد در پریتوان حیوانات تزریق گردید. پاسخ ناشی از فرمالین در 60 دقیقه مشاهده شد. 5 دقیقه اول (درد حاد) و دقیقه 16تا60 (درد مزمن)، برای 5 دقیقه اول هر 15 ثانیه همچنین در فاصله زمانی 16 تا 60، هر 5 دقیقه علائم ثبت و مقایسه گردید.
    نتایج
    در کاهش علائم در فاز حاد هر 3 فرکانس معنی دار، برای فرکانس های 25و50 هرتز 001/0 p< و در فرکانس 75 هرتز 05 /0 p< به دست آمد. در فاز مزمن، فرکانس های 25و50 هرتز سبب کاهش معنی دار علائم شدند (05/0< p). درهرحال، فرکانس 50 هرتز در کاهش علائم موثرترین بود.
    نتیجه گیری
    ELF-MF در کاهش درد ناشی از آزمون فرمالین موثر است و احتمالا برای تسکین درد، قابل استفاده است.
    کلیدواژگان: ELF، MF، درد حاد، درد مزمن، موش سوری
|
  • Helia Hatami, Toba Ghazanfari*, Tayebe Radjabian, Razieh Dilmaghanian Pages 1-10
    Background And Objective
    Matricaria chamomilla L. (MC) has been used as an effective plant for wounds, gastrointestinal disorders, pharyngitis, rheumatic pain and infertility for years. Until now, an in vivo study showing its extract effect on immune cells viability has not been done. The aim of this study was to determine the in vivo effects of MC aqueous and ethanolic extracts on macrophages and lymphocytes viability in BALB/c mice by MTT assay.
    Materials And Methods
    The study was conducted on 110 mice. Four groups (each with 5 mice) were intraperitoneally injected with 25-100 mg/kg/day ethanolic extracts and five groups were orally treated with 100-1000 (mg/kg/day) ethanolic extract for 15 days. The same treatment groups were used for the aqueous extracts. On day 16, macrophages and lymphocytes were separated from the peritoneum and spleen of mice, respectively.
    Results
    The viability of macrophages decreased in the injected mice with 75 and 100 mg/kg, and in the orally treated groups with 500, 750 and 1000 mg/kg ethanolic extracts, but increased in the treated mice with 50 (injected) and 1000 (orally) aqueous extracts. The viability of lymphocytes also decreased in the orally treated groups with 100 and 750 mg/kg ethanolic extracts and increased in the orally group with 100, 500 and 1000 mg/kg aqueous extracts.
    Conclusions
    MC ethanolic extracts effectively reduced the in vivo viability of macrophages and lymphocytes as compared to the aqueous extract. This reduction could be due to the anti-inflammatory effect of the ethanolic extract; however the aqueous extract may be promoted the immune system.
    Keywords: Matricaria chamomile, Macrophage, Lymphocyt, Viability
  • Raziye Hosseiny, Akbar Hajizadeh Moghaddam, Mahboobeh Zare, Fereshteh Mermohammad Rezaei Pages 11-20
    Background And Objective
    Schizophrenia is a chronic debilitating psychiatric disorder, that one of its causative factors is hypoactive N-methyl-D-aspartate receptors. Quercetin is a flavonoid that has shown several pharmacological activities such as antioxidant properties and is found in vegetables and fruits. This study was performed with the aim of evaluation of the neuroprotective effect of quercetin and its nanocrystal on behavioral impairment induced by ketamine injection in an animal model of schizophrenia.
    Materials And Methods
    In this study, 49 male mice were divided into 7 groups: control, vehicle, lesioned group that received 10 mg/kg/day of ketamine, i.p. for 10 days and other 4 groups that received 10 and 25 mg/kg/day of quercetin and quercetin nanocrystal orally after injection of ketamine. The quercetin nanocrystal was prepared by the evaporative precipitation of nanosuspension (EPN) method. Open field behavioral test was used at 5th and 15th day during gavage with quercetin and quercetin nanocrystal.
    Results
    Results of this study indicated that ketamine injection causes significant behavioral impairment in comparison with control group and treatment with quercetin and quercetin nanocrystal improves the behavioral impairment.
    Conclusion
    Quercetin and quercetin nanocrystal treatment may have a protective effect on brain neurons against harmful effects of ketamine on behavioral impairment.
    Keywords: Schizophrenia, Quercetin, Quercetin nanocrystal, Behavioral impairment, Open field test
  • Hamid Arazi, Arsalan Damirchi, Elnaz Poulab Pages 21-28
    Background And Objective
    Methamphetamine as a highly addictive stimulant affects the nervous neurotransmitters and physical status. This study aimed to investigate the effects of seven weeks of combined (aerobic-resistance) training on blood levels of serotonin and dopamine and physical fitness factors of addicted men to methamphetamine during rehabilitation.
    Materials And Methods
    In this research study, 17 men addicted to methamphetamine were selected to participate as a purposeful and available sample and were randomly divided into two groups of experimental (n = 8) and control (n = 9) groups. The experimental group had combined training for 7 weeks, 3 days a week (each session, aerobic running training for 20 minutes, with an intensity of 60-75% of maximum heart rate, followed by resistance training with 60-75 percent of one repetition maximum (1RM), while the control group was only followed up without any effective physical activity. The variables measured before and after training programs included blood levels of serotonin and dopamine, muscular strength and endurance, flexibility and aerobic power.
    Results
    Seven weeks of combined (aerobic–resistance) training significantly increased blood levels of serotonin and dopamine, muscular strength and endurance and flexibility in the experimental group as compared to the control (P0.05).
    Conclusion
    Combined training can affect blood levels of serotonin and dopamine and the health-related fitness factors of men addicted to methamphetamine, and a non-drug treatment is helpful during rehabilitation.
    Keywords: Combined training, Serotonin, Dopamine, Physical fitness, Addicted men
  • Akram Sadat Tabatabaei Panah, Reza Akbarzadeh, Zohreh Khodaii, Sayyed Mohammad Hossein Ghaderian Pages 29-38
    Background And Objective
    Current evidence indicates that extracellular matrix (ECM) remodeling is a component of acute myocardial infarction (AMI) and matrix metalloproteinase (MMP) has a role in early atherosclerosis, plaque rupture and myocardial infarction (MI). The necessity of inhibition of ECM remodeling and subsequent injuries in patients with AMI suggests that MMP might be involved in this task. Here, we investigated the activities of MMP-1, -2, -3, and -9 which play an important role in AMI.
    Materials And Methods
    Plasma and peripheral blood mononuclear cells (PBMCs) of 50 patients with AMI were isolated from peripheral blood after the onset of AMI within 24 h, comparing with 50 control subjects. The active form of MMPs was measured by enzyme linked immunosorbent assay (ELISA); MMP proteins presence and expression by immunoblotting and zymography analysis; and mRNA expression of MMPs by real time reverse transcriptase polymerase chain reaction.
    Results
    Plasma concentrations of MMPs increased in patients rather than control subjects. Gel zymography revealed 43, 66, 45, and 83 kDa molecular weight bands which was consistent with active MMP-1, -2, -3, and -9, respectively, exhibiting gelatin-degrading activity in both patient and control subjects. No up-regulation of mRNA expression was found out.
    Conclusion
    To the best of our knowledge, it is the first monitoring of MMP gene and protein expression and also circulating active MMPs in Iranian patients with AMI and normal subjects. Up-regulation of MMPs activity is common in the failing myocardium and missing up-regulation of transcription indicates that protein levels of MMPs were regulated at the post transcriptional level.
    Keywords: Myocardial infarction, Metalloproteinase, Real, time RCR
  • Lida Radmehr, Behjat Kalantari, Khandani, Abdolreza Kazemi Pages 39-46
    Background And Objective
    Inflammation plays an important role in cancer progression. In contrast, different studies indicated that exercise training by decreasing inflammation and improving anti-inflammatory factors has positive effects in improving the condition of patients with breast cancer. The aim of this study was to investigate the effect of endurance training at low to moderate intensity on serum levels of IL-10 and IL-17 in women with breast cancer.
    Materials And Methods
    For this purpose, 50 patients with stage 2 breast cancer from Kerman city that completed chemotherapy courses and undergoing therapy with tamoxifen recruited and randomly divided into two groups: exercise (n = 30) and control (n = 20).Training group performed endurance training for 8 weeks with intensity between 40 to 55 percent of target heart rate .Before and after the exercise protocol, blood samples were collected from both groups and serum levels of IL-10 and IL-17 were measured using ELISA kit from Booster company. Analysis of covariance were used for detecting any alteration in variables.
    Results
    Data showed a significant decrease in serum levels of IL-17 (F=2.37, p=0.015) in exercised group against control group, whereas no significant difference in level of IL-10 (F=2.62, p=0.113) was observed between control and exercise groups.
    Conclusion
    Regular moderate exercise training has anti-inflammatory and cytokine modulatory effects and through reducing serum levels of IL-17 and modulation of IL-10, plays an important role in improving the condition of patients with breast cancer.
    Keywords: Inflammation, Endurance training, Breast cancer, IL, 17, IL, 10
  • Gholamali Naderi, Elyase Amirmohaseni, Ashkan Sanaie Rad, Elham Zahedi Pages 47-52
    Background And Objective
    The acetylcholinesterase (AChE) is an enzyme that takes responsibility for substrate hydrolysis of acetylcholine, and it is seen structurally, as monomer, dimer and tetramer units. The objective of this study was to examine and compare the inhibitory effect of the two drugs, physostigmine and p hydrochloride in vitro.
    Materials And Methods
    In this study, the inhibitory rate of this enzyme was examined and compared by the two drugs, physostigmine and procaine hydrochloride in vitro. The rate of enzyme activity in accordance to Ellman method was measured in the presence and absence of different concentrations of drugs, and the inhibitory percentage of the drugs was obtained.
    Results
    The enzyme values of Km and Vmax with substrate acetylthiocholine were obtained respectively equal to 52.63µM/ml/mg and 0.11 mM. The IC50 for the drugs, procaine and physostigmine was determined respectively equal to 0.175 and 0.00004 mM indicating the high inhibitory power of physostigmine as compared to procaine. In addition, kinetic parameters of the enzyme, including Km in the presence of procaine and physostigmine were obtained respectively equal to 0.62and 2.22 mM. The Vmax enzyme was also the same in the presence and absence of drugs.
    Conclusion
    The results indicate the high inhibitory power of physostigmine compared to procaine. These drugs are also introduced as competitive inhibitors of the acetylcholinesterase enzyme.
    Keywords: Acetylcholinesterase, Inhibitory, Physostigmine, Procaine
  • Mohammad Saleh Abedini, Mahvash Jafari, Seyed Mojtabah Mirzadeh, Fatemeh Salem Pages 53-62
    Background And Objective
    Diazinon (DZN) as an organophosphate is used for household and agricultural pest control. The aim of this study was to investigate the effect of N-acetyl cysteine (NAC) and vitamins E and C against DZN-induced oxidative stress in rat erythrocytes.
    Materials And Methods
    In present experimental study, male Wistar rats were randomly divided into eight groups: control group (corn oil as DZN solvent), DZN group (100 mg/kg), NAC group (160 mg/kg), vitamin E group (150 mg/kg), vitamin C group (200 mg/kg) group, and NACඓ group, vitamin Eඓ group and vitamin Cඓ group, all of which were given intraperitoneally. 24 hours after injection, blood was collected and erythrocytes were obtained. Then, superoxide dismutase (SOD), catalase (CAT), glutathione S-transferase (GST) and lactate dehydrogenase (LDH) activities, as well as glutathione (GSH) and malondialdehyde (MDA) levels were determined by biochemical methods.
    Results
    DZN increased SOD (p
    Conclusion
    NAC by increasing the synthesis of GSH and vitamins E and C by scavenging free radicals reduces DZN-induced oxidative stress, but they do not protect completely.
    Keywords: Diazinon_N_acetyl cysteine_Vitamins E C_Oxidative stress_Rat erythrocytes
  • Tajmah Mombeini, Mehdi Nasiri, Jamshid Narenjkar, Mehrdad Roghani Pages 63-72
    Background And Objective
    Alzheimer Disease (AD) has a progressive and degenerative course on brain nerve cells due to deposition of beta amyloid and Tau protein. AD is associated with memory impairment with no eradicative cure. Metformin is a hypoglycemic drug that helps control diabetes mellitus type 2. Recently, neuroprotective and anti-inflammatory effect on nerve tissue and reductive effect on deposition of beta-amyloid and anti-oxidative stress effect of it has been proved. This study was done based on alzheimer modeling in rodents with injecting beta amyloid and to evaluate the effect of metformin treatment on its course.
    Material and
    Methods
    In this research study, 32 male rats were used. Rats were randomly divided into 4 groups. First group was healthy ones that treated with saline (sham), 2nd ones whom received metformin, 3rd group received normal saline and made alzheimeric (lesion) and last group was made alzheimeric and treated with metformin. The 2nd and 4th groups were treated with intraperitoneal metformin for 1 week before stereotaxic operation. For induction of AD, stereotaxic operation with injection of beta amyloid into hippocampus was made. After three weeks, for learning and memory assessment, passive-avoidance behaviour and Y-maze procedure were used.
    Results
    In comparison to sham group, lesion group had a lower average initial delay that this reduction was not statistically significant. The second lesion group had insignificant increase in the average initial delay, in comparison with other lesion group. The sham groups received the same amount of metformin had also non-significant reduction in initial delay time compared to the sham groups. Passive avoidance test in rats that had significantly decreased in the group with Alzheimer's disease compared to the sham group (p
    Conclusion
    The results indicate that chronic treatment with metformin increases the passive-avoidance test memory in shuttle box, but has no effect on the spatial memory in rats. Metformin is likely to be an appropriate candidate in the treatment of Alzheimer’s disease and the other different types of dementia in humans.
    Keywords: Beta, amyloid, Alzheimer's disease, Metformin, Passive avoidance behavior, Spatial memory
  • Mahsa Hadipour Jahromi, Hossein.Jafari Pages 73-80
    Background And Objective
    Use of extremely low frequency magnetic field) ELF-MF (has been reported in increasing blood sugar, cholesterol, triglyceride and reduction of withdrawal syndrome signs of morphine. Since pain is one of the main considerations and usually analgesic drugs are not very useful and have side effects, therefore, the present project was carried out using formalin test to evaluate the effect of ELF-MF.
    Materials And Methods
    A randomized experimental study was done on test and control groups of mice. 32 male BALB/c mice (mean of weight = 30 g) were divided into 4 groups (n=8). 3 groups of animals exposed to ELF-MF for one week 30 min daily with 25, 50, and 75 HZ and an intensity of 250µT. Formalin 10% was injected i.p. to animals. The responses to formalin were observed for 60 min. Pain scores for the first 5 min (acute pain) and 16-60 min (chronic pain) every 15 s were recorded and compared to control group.
    Results
    In acute phase, the signs significantly reduced by 3 frequencies, i.e., for 25 and 50HZ (p
    Conclusion
    The findings showed that ELF-MF is effective in formalin induced pain and could be helpful in reduction of pain in general.
    Keywords: ELF, MF, Acute pain, Chronic pain, Mice