فهرست مطالب

فصلنامه علوم و مهندسی آبیاری
سال سی و پنجم شماره 2 (تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • حجت الله ساقی، مهدی دلقندی، سعید برومند نسب صفحات 1-11
    قطره چکانها، مهمترین بخش سیستم آبیاری قطره ای می باشند. بنابراین کارایی هیدرولیکی قطره چکانها نقش تعیین کننده-ای در کارایی و یکنواختی سیستم آبیاری قطرهای دارد. از طرفی تولید قطرهچکان مناسب پر هزینه و وقتگیر و مشاهده جریان داخل مجاری آنها به دلیل ریزی و پیچیده بودن آن ها غیر ممکن می باشد. در این تحقیق سه نوع قطره چکان با کدهای A ، B و C انتخاب شدند و اندازه مجاری آنها با عکس برداری توسط میکروسکوپ الکترونی (SEM)، تعیین گردید. جریان داخل مجاری قطره چکانها توسط دو نرم افزار دینامیک سیالات محاسباتی (CFD)، FLOW3D و FLUENT با فرض آرام بودن جریان درون مجاری شبیه سازی گردید. پس از تعیین میزان دبی در هر فشار، رابطه دبی-فشار به دست آمد. نتایج حاصل از دو نرم افزار FLOW3D و FLUENT با داده های آزمایشگاهی مقایسه گردیدند و مقدار میانگین خطای متوسط پیش بینی دبی برای نرم افزار FLOW3D ، 5/5 درصد و برای نرم افزار FLUENT، 6/3 درصد تعیین گردید که نشان میدهد که هر دو مدل FLOW3D و FLUENT با دقت خوبی قادر به پیشبینی جریان آرام داخل مجاری قطره چکانهای مورد مطالعه میباشند و گزینه مناسبی برای بهینه کردن طراحی قطره چکانها به شمار می روند.
    کلیدواژگان: دبی قطر ه چکان، دینامیک سیالات محاسباتی، FLOW3D، FLUENT
  • معصومه فراستی، جهانگیر عابدی کوپایی، سعید برومند نسب، هادی معاضد صفحات 13-19
    با توجه به توانایی بالای کشور ایران در تولید کربن فعال و همچنین عدم تولید این ماده به صورت پودرهایی با ابعاد کمتر از 100 نانو متر و تولید بسیار نامرغوب به صورت گرانول در داخل کشور و همچنین نیاز وافر کشور به این ماده در صنایع مختلف و واردات زیاد این ماده مطابق با آمار گمرکی موجود، تولید کربن فعال با خواص جذبی مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است. برای تولید کربن فعال مواد اولیه ی گوناگونی مورد استفاده قرار میگیرد. در این تحقیق از گیاه نیکه ماده ای ارزان و در دسترس می باشد، استفاده گردید. با اعمال فعالسازی فیزیکی (با گاز نیتروژن) بر این ماده، کربن فعال تولید شد و سپس خواص جذبی آن بر کاهش جامدات محلول آب آبیاری مورد بررسی قرار گرفت. بدین ترتیب نمونه هایی از کربن و کربن فعال این گیاه با استفاده از کوره در آزمایشگاه و مقیاس پایلوت تولید شد. علاوه بر این اثر هر یک از متغیرهای فرایند نظیر نوع ماده جاذب (کربن، کربن فعال و ترکیب آنها)، جرم جاذب و غلظت نهایی جامداتمحلول بر ظرفیت جذب، خواص جذبی و بازده تولید کربن و کربن فعال مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت شرایط عملیاتی بهینه تولید، تعیین گردید. نتایج به دست آمده نشان داد که گیاه نی ماده ارزان قیمت با خواص فیزیکی مناسب برای تولید کربن فعال است و کربن فعال نسبت به کربن نی دارای قدرت جذب بیشتری می باشد.
    کلیدواژگان: کربن فعال، فعال سازی فیزیکی، گیاه نی، کربن
  • یوسف حسن زاده، امین عبدی کردانی صفحات 21-31
    یکی از شاخص های مورد استفاده در پایش خشکسالی، شاخص بارندگی استاندارد شده (SPI) می باشد که در تشخیص وقوع خشکسالی ها با مقیاس های زمانی مختلف اهمیت به سزایی دارد. محاسبه شاخص SPI، مستلزم برازش مناسب ترین توزیع احتمالاتی به سری های زمانی طولانی مدت بارندگی می باشد. با توجه به کثرت وجود توزیع های آماری و روش های تخمین پارامترها، انتخاب مناسب ترین آن ها امری بیار مهم است. در این تحقیق سعی شده است که علاوه بر معرفی توزیع چهار پارامتری کاپا و روش های تخمین پارامترهای آن، به کارایی این توزیع جهت محاسبه شاخص SPI پرداخته شود. بدین منظور، ابتدا پارامترهای توزیع کاپا با استفاده از الگوریتم ژنتیک و روش حداکثر درستنمایی برآورد گرددید و سپس به بررسی نتایج به دست آمده پرداخته شد. مقایسه دو روش فوق نشان داد که الگوریتم ژنتیک نسبت به روش حداکثر درستنمایی نتایج بهتری را ارائه و منجر به تخمین دقیق تر شاخص بارندگی استاندارد شده گردید.
    کلیدواژگان: شاخص بارندگی استاندارد شده، توزیع چهار پارامتری کاپا، روش حداکثر درستنمایی، الگوریتم ژنتیک
  • حسین بشاورد، مهدی قمشی، مهوش منصوری هفشجانی صفحات 33-40
    جریان های غلیظ مهم ترین عامل انتقال رسوب به مخازن سدها و دریاچه ها هستند. یکی از پارامترهای موثر در جریان های غلیظ، ظرفیت حمل رسوب در بدنه جریان می باشد. در تحقیق حاضر به بررسی عوامل موثر در تغییرات ظرفیت حمل رسوب بدنه پرداخته شده است. آزمایش های مربوط به این تحقیق در یکی از فلوم های آزمایشگاه مدل های فیزیکی و هیدرولیکی دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز انجام شده. فلوم دارای 25/9 متر طول، 50 سانتی متر عرض و 75 سانتی متر عمق می باشد. نتایج نشان داد که با افزایش سرعت برشی و غلظت جریان ورودی، ضریب حمل رسوب بدنه افزایش و با دور شدن از دریچه، غلظت بدنه در جریان های غلیظ رسوبی به دلیل رسوب گذاری کاهش یافت و این کاهش غلظت در جریان های غلیظ رسوبی با غلظت کمتر از ظرفیت حمل، به دلیل عدم رسوب گذاری کمتر مشاهده شد. در نهایت روابطی برای ظرفیت حمل رسوب بدنه پیشنهاد شده است.
    کلیدواژگان: جریان های غلیظ، ظرفیت حمل رسوب بدنه، انتقال رسوب، جریان های ثقلی
  • مهرداد تقیان، فریدون رادمنش، علی محمد آخوند علی، علی حقیقی صفحات 41-50
    استفاده از قوانین جیره بندی در طی دوره های خشکسالی، یکرویه معمول در مدیریت منابع آب است. در این روش با وجود امکان تامین کل نیاز، گاهینها قسمتی از آن تآمین می گردد. این عمل موجب ذخیره آب و پذیرش یک کمبود کوچک در بازهزمانی جاری برای کاهش کمبودهای شدید در آینده می شود که از لحاظ اقتصادی و اجتماعی حائز اهمیت ارزیابی شده است. یکی از مباحث کلیدی در این خصوص یافتن مقادیر بهینه ضرایب جیره بندی برایهداف مختلف و رقوم آستانه مخازن در هر ماه برای شروع جیره بندی است. بدین منظوردر تحقیق حاضر از اتصال یک الگوریتم ژنتیک ساده به مدل شبیه سازیARSP که خود مجهز به ساختار هزینه ای شبکه جریان و مدل برنامه ریزی خطی است، استفادهگردید. کارایی مدل پیشنهادی مذکور در سیستم منابع آب رودخانه زهره واقع در جنوبغرب کشور، ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که ترکیب یاد شده، شدت کمبودها را نسبتبه حالت بدونجیره بندی نیازها تا حد زیادی بهبود بخشید، علاوه بر آن، امکان درنظر گرفتنجزئیات بیشتری از سیستم های منابع آب را در مقایسه با مدل های قبلی فراهم ساخت.
    کلیدواژگان: بهینه سازی، جیره بندی، بهره برداری از مخزن، الگوریتم ژنتیک، ARSP
  • علی پورسیدی، حیدرعلی کشکولی صفحات 51-63
    در این مطالعه تغییرات سطح ایستابی آبخوان دشت جیرفت بامدل کامپیوتری PMWIN5.3 شبیه سازی شد. برای واسنجی مدل از داده های اندازه گیری شده سطح ایستابی در 41 چاه مشاهده ای در یک دوره شش ساله (1381 تا 1386) استفاده گردید. تخمین پارامترهای هدایت هیدرولیکی افقی، ضریب آبدهی ویژه و میزان تغذیه با استفاده از بسته نرم افزاریPEST با تطابق ارتفاع سطح ایستابی اندازه گیری شده و به دست آمده از اجرای مدل انجام پذیرفت که با توجه به وضعیت زمین شناسی منطقه میزان هدایت هیدرولیکی افقی از 0.1 متر در روز تا 12 متر در روز و ضریب آبدهی ویژه از 3 تا 5 درصد در قسمت های مختلف دشت جیرفت به دست آمد. صحت سنجی مدل در دوره شش ماهه1387 نشان داد که مقادیر سطح آب پیش بینی شده توسط مدل با مقادیر مشاهداتی از توافق خوبی برخوردارند و جذر میانگین مربعات خطا 0.865 به دست آمد. نتایج بدست آمده از مدل شامل پیش بینی تغییرات سطح ایستابی آبخوان دشت جیرفت در چهار سال آینده می باشد.
    کلیدواژگان: آبخوان دشت جیرفت، نرم افزار PMWIN5، 3، هدایت هیدرولیکی افقی، آبدهی ویژه، مقادیر تغذیه، کد PEST
  • محمد عزیزی پور، محمد محمودیان شوشتری صفحات 65-72
    پیشرفت رایانه ها و روش های عددی امکان حل عددی مسائل پیچیده تر در محیط های متخلخل را با روش های جدید میسر ساخته است. در این مقاله از روش عددی حجم محدود برای حل معادله ریچاردز و تعیین رطوبت و بار فشار در خاک غیر اشباع استفاده شده و یک مدل رایانه ای تهیه گردیده است. جهت تخمین پارامترهای منحنی رطوبتی خاک، برنامه RETC با این مدل رایانه ای هم پیوند شده، و سپس نتایج مدل رایانه ای تهیه شده با داده های اندازه گیری شده آزمایشگاهی مقایسه شده است. نتایج نشان داد که روش حجم محدود، مقادیر بار فشار و رطوبت را به درستی برآورد می کند.
    کلیدواژگان: خاک غیر اشباع، معادله ریچاردز، حجم محدود، برنامه RETC
  • مریم رستمی، احمد فاخری فرد، محمد علی قربانی، صابره دربندی، یعقوب دین پژوه صفحات 73-81
    در دو دهه اخیر استفاده از مدل های غیرخطی در تخمین دبی رودخانه ها مورد توجه محققان واقع شده است که از آن جمله می توان به مدل شبکه های عصبی مصنوعی، برنامه ریزی ژنتیک، سری های زمانی، تبدیل موجک و... اشاره نمود. تبدیل موجک از طریق تجزیه امواج به زمان و مقیاس همچون روش آنالیز فوریه شیوه نوینی را برای پردازش موج ارائه می دهد. در تبدیل موجک از موجک گسسته میر برای برآورد جریان متوسط ماهانه رودخانه لیقوان چای استفاده شد. 90 درصد داده ها برای مدل سازی به کار رفت. نتایج نشان داد مناسب ترین سطح تجزیه سری داده ها10 سطح می باشد. بهترین افق پیش بینی ماهانه با توجه به گام های زمانی یک ماهه، 12 ماه است. ضریب همبستگی بین داده های مشاهداتی و برآورد شده در ایستگاه لیقوان 92/0 و در ایستگاه هروی 91/0 به دست آمد. در روش سری های زمانی با توجه به معیارهای موجود، مدل ARIMA(1،0،1)،(1،1،1)12 بهترین نتایج را در بر داشت و ضریب همبستگی 87/0 برای داده های ایستگاه لیقوان و 93/0 برای داده های ایستگاه هروی به دست آمد. سری زمانی، نقاط پیک سری را بهتر تحلیل کرده و مقادیر برآورد شده نزدیک به مقادیر مشاهداتی بود. در نهایت با توجه به ضریب همبستگی دو روش و همچنین با توجه به اینکه تبدیل موجک از طریق تجزیه سری، سری پیچیده را تبدیل به سری ساده می کند که با این کار تحلیل سری راحت تر صورت می گیرد، روش تبدیل موجک مناسب تر تشخیص داده شد.
    کلیدواژگان: آنالیز موجک، پیش بینی، جریان رودخانه، سری های زمانی، لیقوان ای
  • محمدحسین نوری قیداری صفحات 83-90
    تعیین حداکثر شدت بارش در برآورد دبی طرح سازه های هیدرولیکی امری ضروری می باشد.مقدار مزبور معمولا با استفاده از منحنی های شدت – مدت – فراوانی (IDF) به دست می آید. در این روش نیاز به وجود داده های حداکثر بارش سالانه در تداوم های مختلف می باشد که معمولا برخی از تداوم ها در دسترس نیست. همچنین این روش نیاز به تعداد زیادی پارامتر بوده و این پارامترها وابسته به دوره بازگشت می باشند. در تحقیق حاضر با استفاده از داده های حداکثر عمق بارش سالانه با تداوم روزانه، برای محاسبه حداکثر شدت بارش طراحی با تداوم معین از ترکیب تئوری فرکتال و توزیع احتمالاتی مقادیر حدی تعمیم یافته نوع دو استفاده شده است. نتایج در ایستگاه باران سنجی تله زنگ واقع در شمال استان خوزستان با طول جغرافیایی′46 48 و عرض جغرافیایی ′49 32 نشان داد که بارش در بازه زمانی یک تا هشت روز از رفتار مونوفرکتالی برخوردار است و رگبار طرح برآورد شده با تئوری فرکتال با داده های مشاهداتی بارش انطباق خوبی دارد.
    کلیدواژگان: فرکتال، منحنی های IDF، توزیع مقادیر حدی تعمیم یافته، ایستگاه تله زنگ
  • محمد هادی نظری فر، سیدمحمود رضا بهبهانی، رضوانه مومنی صفحات 91-106
    محدودیت منابع آب، کاربرد موضوع کم آبیاری را به عنوان یک گزینه کارآمد به منظور افزایش بهره وری آب ضروری نموده است. در مورد کم آبیاری، تحقیقات زیادی مورد نیاز است. انجام این تحقیقات می تواند مدیریت کم آبیاری در شرایط محدودیت منابع آب را بهبود بخشد. هدف این مطالعه، ارزیابی سناریوهای متفاوت کم آبیاری و تعیین هیدرومدول و سطح بهینه الگوی کشت در شرایط کم آبیاری با رویکرد افزایش بهره وری مصرف آب می باشد. به منظور بررسی مساله تنش و عملکرد در پنج محصول باقلا، لوبیا، گندم، سیب زمینی، آفتابگردان در نتیجه اعمال سه سناریوی کم آبیاری 10، 20 و 30 درصد از مدل رشد گیاهی استفاده گردید. نیاز آبی، شاخص سود خالص بهره وری به ازای متر مکعب (NBPD)و هیدرومدول الگوی کشت محاسبه و بر اساس سه معیار، سناریوهای متفاوت کم آبیاری مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد چون الگوی کشت بهینه با میزان آب مصرفی، تولید و سود بهینه در تعامل بوده از این رو انتخاب سطوح بهینه کم آبیاری با هدف بیشتر نمودن شاخص NBPD مناسب می باشد. در بین کلیه ترکیب های الگوی کشت، الگوی کشتی که در آن برای محصولات لوبیا و باقلا، 10 درصد کم آبیاری، برای محصولات آفتابگردان و سیب زمینی 20 درصد کم آبیاری و برای محصول گندم اعمال 30 درصد کم آبیاری در نظر گرفته شد دارای حداکثر NBPD بود. برای این الگوی کشت سطح بهینه نسبت به سناریو آبیاری کامل11 درصد افزایش پیدا کرد. در حالی که متوسط هیدرومدول بهینه الگوی کشت منتخب نسبت به متوسط هیدرومدول آبیاری کامل حدود 18درصد کاهش نشان داد.
    کلیدواژگان: الگوی کشت، بهره وری آب، کم آبیاری، مدل رشد گیاهی، هیدرومدول، شاخص NBPD
|
  • H. Saghi, M. Delghandi, S. Broomandnasab Pages 1-11
    Emitter is the key component in drip irrigation system. Therefore¡ hydraulic performance of emitters has an important impact on the performance and uniformity of trickle irrigation. On the other hand¡ process production of emitter is time-consuming and expensive. Because of small size and complex structure of labyrinth-channel used in most drip emitters¡ it is not possible to observe the flow behavior of water passing through the channel. In this study three types emitter (A¡ B and C) were selected and structural parameters of emitter channel was determined by taking photos using Scanning Electronic Microscope (SEM). Flow behavior of water in channel simulated by two Computational Fluid Dynamics (CFD) software FLUENT and FLOW3D. Then relationship between pressure and rate of emitters discharge was calculated. Verification of the results obtained from the CFD simulation was conducted in laboratory. Average of prediction error percentage (Er) was 5.5 and 3.6 percentage for FLOW3D and FLUENT software respectively. Therefore results indicate that the FLOW3D and FLUENT softwares are a powerful technique to simulate flow behavior of the water passing through channels emitters¡ as well as to optimize the design of the labyrinth channel.
  • M. Farasati, J. Abedi Kupaee, S. Boroomandnasab, H. Moazed Pages 13-19
    Due to the high ability of Iran for producing Activated Carbon and the Fact that (1) it is not produced in the power from with particle size of lower that 100 nm in the country, (2) to production in the power from is not suitable, (3) high necessity for it and (4) its high in ports to the country, the production of activated carbon with good adsorption properties are very important. For producing activated carbon, different raw materials need to be used. In the investigation study, cheap and available phragmites australis were used. By physical activation, activated carbon was produced and then the effect of activated carbon on reducing dissolved solid was investigated. Carbon and activated carbon samples of phragmites by using pilot-scale furnace in the laboratory were produced. Additionally, the effect of each process variables such as adsorbent material (carbon and activated carbon), the mass of adsorbent and concentration of dissolve solids on the absorption capacity, production efficiency and absorption properties of carbon and activated carbon were investigated. Then the optimum production conditions were determined. The results showed that phragmites australis was cheap material with suitable physical properties for activated carbon producing, and that the activated carbon has higher adsorption capacity than carbon. For the removal of dissolved from water.
    Keywords: Activated carbon, Physical activation, Phragmites australis, Carbon
  • Y. Hassanzadeh, A. Abdi Kordani Pages 21-31
    The standardized precipitation index (SPI) is used vastly for drought monitoring. Among the many of drought indices, the using of SPI for drought events in various time scales is more important. The SPI calculation is based on fitting a probability distribution that describes an observed series of precipitation. There are many models for obtaining probability distribution and parameter estimation, but choosing an appropriate approach is important. This paper employs the four-parameter kappa distribution and techniques of parameters estimation for calculation of SPI. The parameters of kappa distribution are estimated by the genetic algorithm and method of maximum likelihood, and finally the results indicate that the genetic algorithm is more satisfactory for parameters estimation and SPI prediction.
    Keywords: Standardized precipitation index, Four, parameter kappa distribution, Method of maximum likelihood, Genetic algorithm
  • H. Beshavard, M. Ghomeshi, M. Mansouri Hafshejani Pages 33-40
    A main source of sediment transport in dam reservoir and lakes are density currents. A main parameters in density currents, is sediment entrainment in the body. In this study the effective parameters of sediment entrainment was studied. Experiments were conducted in hydraulic modeling laboratory of hydraulic engineering department, Shahid Chamran University of Ahwaz. The measuring section includes a flume with adjustable slope, 9.25 m long 0.5 m width and 0.75 m depth. Results show that, by increasing shear velocity and concentration of inflow, sediment entrainment coefficient of body will increase. Normally, sediment concentration in the body of the current will decrease due to sedimentation but in the currents with sediment concentration less than transport capacity, sedimentation are not occurred. Finally, two equations are proposed for estimating sediment entrainment coefficient of the body of turbidity currents.
    Keywords: Density currents, Sediment entrainment, Sediment transport, Gravity currents
  • M. Taghian, F. Radmanesh, A. M. Akhoond, Ali, A. Haghighi Pages 41-50
    Using of a hedging rule during drought periods is a usual approach in water resource management. In this method, although may be possible to satisfy all of demands, occasionally, portions of demands are met. This policy saves water with imposing a little deficit in the current period instead of a severe water shortage in future, which is effective for social and economical aspects. One of the key points in this regard, is to calculate optimal rationing factors for different purposes and optimum trigger volume for each reservoir to start hedging rule. For this purpose, in the present study, a coupled simple genetic algorithm to the simulation model (ARSP) including flow network penalty structure and linear programming model is used. The capabilities of the model are investigated in the Zohreh water resource system as a case study located in west southern of Iran. The results show that the combination model improves intensity of water shortages in comparison with the situation of without hedging rule. Moreover, the model provides the possibility of considering more details for the water resource systems.
  • A. Pourseyadi, H. A. Kashkuli Pages 51-63
    In this investigation groundwater modeling is attempted monitoring water table fluctuations of Jiroft basin using PMWIN computer model. Parameters like hydraulic conductivity, specific yield and groundwater abstraction and recharge were estimated by matching of the data from 41 observation wells for the period 1381-1386 to those predicted by the model using automatic calibration procedure with PEST. Verification of the model for a 6 month period in 1387 showed that the predicted water levels had a good match with the observed water levels with a root mean square error of 0.865. The verified model was used for the prediction of groundwater table behavior for the next 4 years.
    Keywords: Basin, PMWIN5.3, Hydraulic conductivity, Specific yield, Recharge. PEST code
  • M. Azizi Pour, M. Mahmoodian Shooshtari Pages 65-72
    Improvement in numerical techniques and computers now make it possible to solve rather complicated porous media flow problems. In this paper, Richards's equation is solved by control volume method. A computer model was developed for calculating water content and pressure head in unsaturated soils. For determination of soils hydraulic parameters, this model is linked with RETC code. Results of model are compared with experimental data and show that control volume method presents a correct solution of the Richards equation.
    Keywords: Unsaturated soil, Richards's equation, Control volume, RETC code
  • M. Rostami, A. Fakheri, Fard, M. A. Ghorbani, S. Darbandi, Y. Dinpajoh Pages 73-81
    In the last two decades, researchers have been more interested in river flow forecasting by means of nonlinear models, Genetic Programming, Time-Series, Wavelet Analysis, etc.included. Wavelet transform by decomposition of signals into time and frequency, same as Fourier analysis has presented a new method for signal processing. Meyer discrete wavelet was used for prediction of average monthly Lighvan-Chai river flow, using 90% of data for testing. The results revealed that 10 levels was the most appropriate number of levels, the best monthly forecasting horizon was 12 months and the correlation coefficient between observed and anticipated ones was 0.92 at Lighvan station and 0.91 at Hervi station. Moreover, in time series, ARIMA ((1,0,1),(1,1,1))12 had the best results with correlation coefficient 0.87 at Lighvan station and 0.93 at Hervi station. According to data, time series has analyzed peak points better than the other one. Overall, with attention to correlation coefficients and attention to that complex series change into simple series with wavelet transform that series had analyzed easier, so wavelet transform is more proper than time series.
    Keywords: forecasting, Wavelet Analysis, River flow, Time series, Lighvan Chai
  • M. H. Nouri Gheidari Pages 83-90
    Determine of design maximum intensity of precipitation is necessary in hydrologic design of hydraulic structures. It's amount often obtained from rainfall Intensity-Duration-Frequency (IDF) curves. In this method, there is required maximum annual intensity of precipitation in different duration that this data for some of the durations arent usually available. Also, this method requires large number of parameters and these parameters depend on return period. In present research the combined fractal theory and Generalized Extreme Value (GEV) distribution were used to calculate the design maximum intensity of precipitation from annual 24-hours maximum precipitation series. The results at Tale-Zang site which located in North Khuzestan province within the latitude and longitude of 48 46 north and 32 49 east show that precipitation fallows the mono-fractal process between 1 to 8 days and estimates design storm using fractal theory are more accurate compared whit the observed rainfall.
    Keywords: Fractal, IDF curves, Generalized Extreme Value (GEV) Distribution, Tale, Zang site
  • M.H. Nazarifar, S.M.R. Behbahani, R. Momeni Pages 91-106
    Limitation of water resources has made important the application of deficit irrigation subject as a efficient property to increase water productivity. Deficit irrigation subject needs many researches. Doing these research can improve deficit irrigation management in the Limitation of water resources. The purpose of this study is evaluation of different deficit irrigation scenarios and determine optimal hydromodoul and area of cropping pattern in the deficit irrigation conditions to increase water productivity. A plant growth model was used in order to examine yield and stress in result of applying three different deficit irrigation (10%, 20% and 30%) in fava bean, bean, wheat, potato and sunflower crops. Crop water requirement, Net Benefit Per Drop index (NBPD) and cropping pattern hydromodoul were calculated and on the bases of three criteria, different deficit irrigation scenarios were evaluated. The results show, as the optimal cropping pattern is related to water consuming, optimal production and profit, so the selection of optimal deficit irrigation levels on the bases of maximum water productivity index is suitable. Amonge of all the possible cropping pattern combinations, a cropping pattern that it consists of 10% of deficit irrigation for fava bean and bean, 20% for sunflower and potato and 30% for wheat has maximum of NBPD(with 15750 Rials per cubic meters) For this cropping pattern, the optimal area in comparison with full irrigation has increased 11% and average optimal hydromodul in comparison with average hydromodul of full irrigation shows about 18% reduction.